Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Teher alatt nő a pálma - Regu & Leo

Anonymous

Teher alatt nő a pálma - Regu & Leo Empty
Vendég
Hétf. Júl. 05, 2021 11:40 am
to Regu a degu
Sok minden nyomaszt ebben az évben már, hisz a tanárok megkövetelik tőlünk ugyanúgy az órákon való maximális részvételt, az órákon kívüli extra feladatokat, beadandókat, de egyben a vizsgára való lelki felkészülést is. A mindent eldöntő, az utolsó nagy megmérettetés – sokan csak így paráztatják egymást, mindenféle pletykára és alaptalan mendemondára hagyatkozva. Nem is értem, hogy egyesek miért lihegik túl a R.A.V.A.S.Z.-t, amikor itt van egy egész évük, de legalább meg tudják csinálni, ha egy kicsit is figyeltek az elmúlt hat évben. És akinek van valami hobbija, szakköri teendője vagy sportfoglalkozása? Az már egyenesen esélytelenül indul?
Nem beszélve arról, hogy már most nyomatékosítják, hogy döntsük el mit szeretnénk, továbbtanulni, vagy valami egészen mást. Én prefektus létemre már megtanultam elviselni a gyűrődést, de a felelősséget még jobban, így ennek az évnek eleve úgy vágtam neki, hogy tudom merre szeretnék tovább menni, ehhez mit kell teljesíteni és tudom, hogy készüljek a vizsgákra. Legfőképpen jól beosztott időrenddel, amiben azért szerettem volna mindenképpen időt szakítani a barátnőmre is. Liv elég furcsán reagált volna arra, hogy még néha a színjátszós próbákra is bekukkantok, vele pedig nem foglalkozok. Máskülönben egyre jobban szükségem volt a támogatására és a társaságára is.
De mivel megígértem a kis törpének, hogy segítek neki, így jó előre kijelöltem, hogy mikor is fogunk mi összefutni. Csak és szigorúan akkor, amikor ketten vagyunk és neki is jó, nem üti a kajaidőt és nem hemzsegnek a pályán. Sokat gondolkoztam az ő helyzetén és arra jutottam, hogy nagyon gyorsan orvosolnunk kell mind a kétségbeesettségét, amit a közelgő második összecsapás felé táplált, mind pedig a technikáját. Két meccs közötti idő sohasem volt elég arra, hogy valakiből profit faragjunk, de talán, ha néhány kitérő trükköt begyakoroltatok vele, akkor nem fogják olyan könnyedén eltalálni. Elvégre az alkata kifejezetten erre a játékra termett, kicsi és gyors, de leginkább nem egy könnyen becélozható személy.  
Talán épp ezért igyekeztem mindennel előkészülni még relatíve világossal és még vacsora előtt mindennel, amíg ide nem ér. A labdákat magában rejtő láda már jó ideje mellettem pihent, míg a seprűket a második körrel hoztam ki magammal. Csak egy pillanatra néztem az órámra, hogy lássam, hogyan is állunk, miközben csak lazán a ládának dőltem. Azt beszéltük, hogy az öltözőtől nem messze keressen meg és hamarosan esedékes is lesz az érkezése. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire érzi nyomasztónak a meccsre hangolódást, meg szeretnék úgy igazán beszélni a fejével. Nem érezném magam méltó csapatkapitánynak, ha nem foglalkoznék a csapatom összes tagjával, beleértve a legkisebbeket is, akiken a legjobban lecsapódik a pszichés nyomás.

Vissza az elejére Go down
Regulus P. Black

Mardekár fogó

Teher alatt nő a pálma - Regu & Leo 20b276af95c1f9817f1634f4682f2c50

Lakhely :

Black kúria

Multik :

Börti's army

Playby :

Thomas Brodie-Sangster

129

Regulus P. Black
Szer. Júl. 07, 2021 10:34 pm

Leo & Regu

A Griffendél-Mardekár meccs borzalmasan végződött, ezt az egész csapat elismerte. Vagyis a többiek nem egészen a borzalmas kifejezést használták, de nagyapa szerint közönséges dolog a trágárság és egy Black értelemszerűen nem lehet közönséges - bár ha engem kérdeztek, akkor egy Lestrange és egy Roquetaillade sem -, szóval én inkább maradtam a saját megfogalmazásomnál. Pedig én is nagyon dühös voltam, legalább annyira, mint a többiek, sőt, azt hiszem, még Leonál is jobban. Ő volt a csapatkapitányunk, a rossz szereplésünk igazából az ő sara volt a diákok szemében (ami elég hülyeség, mert ő mindent megtett), de Leoról mindenki tudta, hogy jól játszik. Most nem volt a legjobb formájában, de azért mindenki tisztában volt vele, hogy Leo Lestrange tehetséges. Én viszont eddig nem bizonyítottam a pályán, ez lett volna a nagy alkalmam rá, hogy megmutassam mit tudok, de összesen annyit sikerült a világ elé tárnom, hogy a meccs felénél majdnem leestem a seprűmről Franklin Longbottom gurkójától. Pedig annyit gyakoroltunk az edzéseken! Már egészen jól kitértem a felém ütött labdák elől (persze olyankor nem is gurkóval gyakoroltunk, hogy ne sérüljek le) és mindig elkaptam a cikeszt is. Volt egy nagyon jó seprűm, kicsi voltam, gyors és fordulékony, és mindig hamarabb kiszúrtam a többieknél a kis aranylabdát... kivéve a meccsen. Nagyon izgultam, biztos ez is szerepet játszott benne, viszont ettől nem éreztem jobban magam.
A meccs után úgy éreztem, az egész világ összeomlott körülöttem. Valakinek ez biztos nevetséges lehet, de nekem nagyon fontos volt ez a meccs. Nemcsak azért, mert sosem szerettem veszíteni, hanem azért is, mert Bagman tanfelügyelő azt mondta, hogy én nem is érdemlem meg a helyemet a Mardekár csapatában. Be akartam bizonyítani neki, hogy igenis jogosan kerültem be, nem csak azért, mert Leo aranyvérűeket válogatott be. Mintha azzal amúgy akkora probléma lenne... Különben is, mi köze van hozzá annak a rémes nőnek, amíg szabályosan játszunk? És mi nem csaltunk, Leo megtiltotta mindenkinek. Én amúgy sem tettem volna, szerintem a tisztességtelen játék méltóságon aluli.
Nem akartam sírni a vereség miatt, már túl idős voltam a pityergéshez, de amikor Leo odajött hozzám megkérdezni, hogyan érzem magam, mégis eltört a mécses. Szégyelltem magam a béna játékom miatt és nagyon fájt a gurkótalálat helye is. De Leo nem haragudott rám, sőt, felajánlotta, hogy külön edzést is tart nekem. Máskor nagyon zavart volna a korrepetálás gondolata - én voltam az egyik legjobb tanuló az évfolyamunkon, nem szorultam ilyesmire -, de ezt nem úgy fogtam fel. Igazából elég menő volt, hogy Leo kettesben fog velem időt tölteni, mert... nos, maga Leo is elég menőnek számított. Leta valamiért nem találta őt olyan vagánynak, mint én, de sosem fejtette ki az okát. Szerintem csak nem tudott mit kezdeni egy határozott, belevaló végzős mardekárossal. Szerencsére én igen, vagy legalábbis nagyon reméltem, hogy tényleg nem fogom még ezt is elbénázni.
Pontosan érkeztem a kviddics pályára, hiszen egy Black sosem késik, mert az tiszteletlenség. A vállamra vetve hoztam a vadiúj Nimbusomat, amit apától kaptam a tizenkettedik szülinapomra.
- Szia, Leo - integettem neki már jó messziről, részben, hogy észrevegyen, részben pedig, hogy ha esetleg valaki arra járna, akkor feltétlenül tudja: én Leo Lestrange-el fogok lógni. - Mit fogunk csinálni? Mutatsz valami menő átkot, amivel fel lehet robbantani a gurkót?
Nem voltam benne teljesen biztos, hogy ez egyáltalán szabályos-e, de tetszett volna. Ha már Franklin Longbottomot tuti biztos szabálytalanság lenne megátkozni.

Anonymous

Vendég
Szomb. Júl. 10, 2021 3:31 pm
to Regu a degu
Annyi ötlet kavarog a fejemben, hogy hirtelne sorra sem tudnám venni őket, de az mindenképpen jó jel, hogy már tervezek és nem temetek. Igzaából egy pillanatig sem temettem a csapatot, ellenben a saját vezetői képességeimmel, amiket nem érzek jelenleg a legjobbnak. De a hibákon mindig lehet dolgozni ahelyett, hogy elengednénk magunkat. A legjobb motivációs erővé a csapatban mégis a legkisebb játékosunk vált. Noha a meccs után közvetlenül teljesen elanyátlanodott a pálya szélén, sikerült váltanom vele pár biztató szót, amivel megnyugtattam. Tudom, hogy ha sokszor vérre is megy a kviddics, mindenen felül ez csak egy játék, amin nem érdemes végképp elkeseredni. A kissrác viszont élete első és egyben sikertelen meccsén volt túl. Emlékszem, amikor én is nagyjából ennyi idősen játszottam, de mi az első meccsemen nyertünk és az az érzés akkor semmihez sem fogható volt. Szeretném, ha egyszer, mondjuk a következő meccsünkön ő is így érezne.
- Szia! - nem tudom nem mosolyogni a felbukkanásán, mert olyan lelkesen száguld végig a kis törpe a pályán, mintha ezt ő valahol előre begyakorolta volna. Oké, hol vannak a Regu rajongók, akiknek kiakasztotta a cukiságfaktorát? Én sem vagyok rest visszainteni neki és nyújtom is a kezem egy pacsira. Láthatóan jobban van már a múltkori óta, sokkal lelkesebb és vidámabb, de ami fontos, látom az eltökéltséget a szemeiben.
- Naná, de azzal a pályán sokra nem mennél, legfeljebb büntetőt kapnánk. Te még akkor nem jártál ide a suliba, de volt idő, amikor több büntetőt osztottak ki nekünk mint pontot, mert a csapatkapitányunk azt vallotta, hogy csakis csalással és durva játékkal lehet nyerni. - azt már nem teszem ozzá, hogy bizony jártak még nála is rosszabbul azokban az időkben.
- Inkább megosztanék pár trükköt veled főleg a terelőkről, hogy legközelebb könnyebben ki tudd cselezni a gurkót. - legjobb védekezés az, ha tökéletesen kiismered azt a játékost, akitől a legjobban kell tartanod. Márpedig Regulusnak legfeljebb a gurkóktól kell tartania, mert ő az egyetlen, aki nem igazán csapatjátékos posztot tölt be.
- Áruld el, Regu, miért pont a fogót szeretted volna? - teszem fel a nagy kérdést, ahogy a ládához lépek. Komolyan szeretném megismerni a szándékait és a terveit. Sosem hátrány valakit lelkileg is tuningolni. Én már csak tudom.

Regulus P. Black

Mardekár fogó

Lakhely :

Black kúria

Multik :

Börti's army

Playby :

Thomas Brodie-Sangster

129

Regulus P. Black
Hétf. Júl. 12, 2021 9:25 am

Leo & Regu

Nagyon rákészültem erre a külön edzésre, mert nem akartam beégni Leo előtt, szerettem volna, ha látja, hogy komolyan veszem a kviddicset és van oka a csapatban tartani. Legutóbb azt mondta, hogy nem haragszik rám és nem akar kitenni a csapatból, de bennem azért maradt kétely. Amilyen bénán játszottam, bárki jogosnak érezte volna, hogy keressenek helyettem másik fogót. Éppen ezért a meccs óta a szokásosnál is többet jártam könyvtárba Letával, amíg ő magizoológiai könyveket lapozgatott, addig én szinte minden hasznosnak tűnő kviddicses könyvet kivettem. Megtanultam a cselek nevét, utánanéztem a híres fogók edzésterveinek - mondjuk azok elég durvák voltak, reméltem, hogy Leo nem vár el tőlem ilyesmit, mert még futni sem tudtam egy-két kilométernél többet -, meg találtam egy nagyon izgi könyvet, ami arról szólt, hogyan lehet lélekben felkészülni a stresszes helyzetekre. Utóbbi különösen tetszett, mert tényleg nagyon izgultam a múltkori meccs előtt és jó lett volna, ha ismerek különféle technikákat az önbizalmam és az optimizmusom növelésére.
Lelkesen lepacsiztam Leoval, kár, hogy senki nem látta, a többi másodikos mardekáros besárgult volna az irigységtől.
- Kyle Briggsre gondolsz, ugye? Azt már többen mondták, hogy elég... furcsa csapatkapitány volt. - A részletekről senki nem számolt be nekem, csak nagyon szidták Kyle-t. Biztos rossz ember lehetett, mert jót még tényleg senkitől nem hallottam róla és nagyapa is azt mondta, hogy Briggsék egy förtelmes család. Mondjuk én egyiküket sem ismertem közelről, de a Mason nevű srác is jó sokat szemétkedett a kisebbekkel, úgyhogy biztos igaza volt azoknak, akik utálták őket. És különben is, Bagman rajongott a mágiaügyi miniszterért, akiket pedig az a hárpia szeret, azok nyilván rosszabbak egy dementornál is.
- Hát... - Egy pillanatra lefagytam Leo kérdésétől, nem számítottam rá, hogy ilyesmiről akar velem beszélgetni, nem pedig komoly taktikákról. - Igazából először csak azért akartam pont fogó lenni, mert menőnek tűnt. Tudod, Regulus Arcturus Black is fogó volt, gondoltam, akkor lehetnék én is az... És jó ötletnek is tűnt, mert a fogók általában kicsik és gyorsak, én pedig az vagyok. Terelőnek nem vagyok elég erős, őrző nem akarok lenni, mert tudod ki szeretne berepülni egy kvaff elé... Hajtóként játszani viszont jó lehet, az hiszem, csak szerintem senki nem venne komolyan.
Mindezt egy szuszra daráltam el, noha korábban sosem gondolkodtam el az okokon, amiért éppen fogó akartam lenni. Rátámaszkodtam a seprűmre, idegesen babrálva a pulóverem ujjával. Ennél biztos felkészültebb választ kellett volna adnom, mert a "fogónak lenni menő" és "minden máshoz kicsi vagyok" utólag eléggé hülyén hangzottak. Talán tényleg igaza volt Bagmannek és nem érdemeltem meg a helyemet a csapatban...
- Bagman azt mondta, hogy szerinte nem is érdemlem meg, hogy a csapatban legyek. Szerinted megtilthatja, hogy kviddicsezzek?

Anonymous

Vendég
Pént. Júl. 16, 2021 4:21 am
to Regu a degu
Nagy levegő, kifúj. Még mindig érzem egyébként, hogy ha Briggsről van szó, egy kicsit befeszülök. Nehéz olyan időszakról beszélni, amikor mindenki de tényleg mindenki stressztől fűtötten lépett pályára, ahol mindenki kényszeredetten csalt és mindenkinek tele volt a hócipője a csapatkapitány bánásmódjával. Én legfeljebb csak akkor emelem fel a hangom, ha valami nagyon nem tetszik, egyébként meg inkább biztatással próbálom motiválni a csapattársaimat.
- Pfuuu, Briggs kemény csapatkapitány volt, aki mindent csalással akart elérni. Most gondold el, te élveznéd úgy igazán a meccset, ha nem azért nyertél, mert megtettél mindent magadtól, hanem mert valakit sikerült lerúgnod a seprűről? - tudom, hogy nem a legjobb példa, mert ő is épp csak rajta maradt a sajátján a gurkótalálat után, de muszáj dolgokat is kimondani.
De akkor már érdekel a motivációja és hogy miért kezdett el játszani. Most miért is ne? Sosem mondta, sosem kérdezte senki, egyszer csak megjelent a pályán a beválogatón a maga kis apróságában és annyira ügyesnek és szemfülesnek bizonyult, hogy ő kapta el a legtöbbször a cikeszt. Hogy ez csak merő szerencse vagy istenadta tehetség, nem tudom. De fel kellene mérnem, hogy más pozíción tud-e jobban teljesíteni.
- Az klassz. - hirtelen szalad nagy vigyorra a szám, hát most erre mondja valaki azt, hogy nem aranyos. Tudtam, hogy a másik Regulus Black egész tehetséges fogó volt, de valahogy nem társítottam hozzá, hogy a kis törpe a rokoni kapcsolat miatt jelentkezik pont erre a pozira.
- Nem-nem, nem is szeretném, ha olyan pozíciót kapnál, ami folyamatos terhelés alatt van, és egyébként nagyon ügyesen megoldottad a fogó szerepét is. Ne érezd úgy, hogy elégedetlen vagyok veled, csak eszembe jutott, hogy ha már ilyen szélsebesen hasítasz a seprűddel, akkor másban jobban remekelsz. - muszáj kicsit motiválnom, mielőtt egy megjegyzésemtől is letörik megint, mint a bili füle. Nem szeretném, ha elszomorodna. Nem mondta senki sem, hogy egy ilyen kis játékosunkkal egyszerű lesz-e beszélni vagy sem, én sokat gondolkoztam ám.
- Kicsi vagy és fürge, ha nem okoz nagy gondot megtartani a kvaffot, lehet hogy hajtóként nem lennél rossz. De ahhoz meg kell nézni, mit tudsz. Egyébként tervben van az, hogy megtantítalak hogy térj ki rendesen és rutinosam a gurkó elől. - vázolom még a további terveimet és hogy ne is tétlenkedjünk, már ki is veszem a kvaffot a helyéről, hogy a kezébe passzoljam.
- Milyennek érzed? Nem túl nagy?

Regulus P. Black

Mardekár fogó

Lakhely :

Black kúria

Multik :

Börti's army

Playby :

Thomas Brodie-Sangster

129

Regulus P. Black
Csüt. Júl. 29, 2021 11:43 am

Leo & Regu

Hevesen, gondolkodás nélkül megráztam a fejem. Igaza volt Leonak, és nem csak azért, mert ő mondta - nagy általánosságban szinte mindenre bólogattam volna, amit ő állított, mert mégiscsak Leo Lestrange-ről volt szó -, hanem csalni tényleg nagyon, nagyon gáz dolog volt. Még kiskoromban néha megpróbáltam elcsalni a társasjátékokat anyáékkal, de hamar megtanították, hogy ez helytelen dolog és a győzelem sem igazi, ha nem tisztességesen jut el odáig az ember. Ha én képes voltam ezt felfogni néhány éves koromban, akkor Kyle Briggsnek miért nem ment még tizenhét évesen sem? Értem én, hogy ő nem egy Black, senki nem is várja el tőle, hogy megüsse azt a szintet, de azért ennél tovább is juthatott volna a fejlődésben...
- Biztos nem. Azok csalnak, akik máshogy nem tudnak eredményt elérni, és a mi csapatunk nem ilyen - jelentettem ki teljes meggyőződéssel. Nagyon csúnya vereséget szenvedtünk, de ettől még jó játékosok voltak a csapatunkban. Thales kezdőként nagyon szépeket dobott, Hugh még azután is hatalmasakat védett, hogy megsérült a keze és Leo meg Ty gurkói elé én biztosan nem akartam volna bekerülni. Jó csapat voltunk, és Leo még jobb csapatkapitány, amiért szakított a Kyle Briggs-féle hagyományokkal. Ettől csak még büszkébb lettem rá, hogy engem is beválogattak maguk közé és Leo külön foglalkozott velem - és kicsit még jobban izgultam, hogy ne szúrjam el.
Nem voltam benne biztos, hogy Leo komolyan gondolja minden szavát és nem csak próbál kedves lenni velem, mert én voltam a legfiatalabb a csapatban. Jófej dolog volt tőle, hogy dicsért és nem kerek perec közölte velem, mennyire borzasztóan játszottam legutóbb. De attól még ez volt az igazság: siralmas volt, amit a pályán nyújtottam, egy lajhár is előbb elfogta volna a cikeszt, mint én. Frankie Longbottom ajándék gurkójáról nem is beszélve...
- Én viszont nem vagyok elégedett magammal - vonogattam a vállam zavartan. - Nagyon béna voltam, annyira ciki volt, hogy majdnem leestem a seprűről is. A cikeszt sem vettem észre időben, jobban kellett volna figyelnem.
Meglepett Leo ötlete. Azok után, amit összeszenvedtem a meccsen, meg sem fordult a fejemben, hogy valamelyik sokkal ügyesebb hajtónk helyére szánna. Tudtam, hogy Jericho el fog ballagni és új hajtó kell majd a csapatnak, de azok után, hogy majdnem a lelátóig repültem egyetlen nyomorult gurkó miatt, nem értettem, a csapatkapitányunk miért éppen rám gondolt... Vagy ennyire tehetségtelen fogó voltam, hogy inkább egy olyan pozíciót szánt volna nekem, ahol két másik játékos javíthat a siralmas teljesítményemen? Szívesen játszottam volna hajtóként is, otthon sokszor passzolgattuk a kvaffot apával és néhány más rokonnal is nyaranta, de nem akartam egy kényszermegoldás lenni a csapatunknak.
- Nem, kicsit sem nehéz - kaptam el a felém dobott kvaffot. Leo nem láthatta az elkeseredésemet, már így is biztos egy hisztis, pisis kisgyereknek tartott. Össze kellett szednem magam! - Apukámmal szoktam otthon karikára dobálni kvaffal, szóval próbáltam már elég sokszor. Ha szerinted jobb lennék hajtónak, akkor megpróbálhatjuk, biztos neked van igazad, te jobban értesz a kviddicshez nálam. Volt már ilyen, hogy valaki váltott a csapatban? Nem lenne nagyon ciki, ha hirtelen fogóból hajtó lennék? Mi van, ha mindenki azt hiszi majd, hogy beijedtem Frankie Longbottomtól és attól a fura afrikai lánytól? Mert nem ijedtem meg, komolyan. Nem vagyok... beszari.
Az utolsó szó előtt tartottam egy rövid szünetet és kissé elhalkultam. Sosem beszéltem így, de meg akartam mutatni Leonak, hogy nem voltam gyáva kisgyerek.

Anonymous

Vendég
Szer. Aug. 04, 2021 8:47 am
to Regu a degu
Rendkívüli volt a helyzet, amikor Briggs egyszer csak meghalt és most nem kimondottan arra a tortúrára gondolok, ami kihallgatásokat leműveltek utána. Tudom, hogy az abból keletkező botránynak köze volt ahhoz, hogy Carol kilépjen a csapatból, mégsem éreztem árulásnak a cselekedetét. A csapat egy káosz volt, Regu ezt nem tudhatja, hogy még a mostaninál is nagyobb. De ha akkor talpra tudtunk állni, akkor most is sikerül. Bízom benne annak ellenére, hogy már nem csupán a Briggs által traumatizált játékosokból áll a csapat. A beválogatásnál Regu igenis bravúrt vitt véghez, amikor olyan rövid idő alatt elkapta a cikeszt. Ha pedig inkább az van érvényben, hogy jókor volt jó helyen, hát istenem, akkor majd ráedzünk és jobb lesz. A lényeg az, hogy érezze, nem neheztelek rá. A legutóbb is épp emiatt volt elkenődve, pedig tényleg senki nem rá haragudott, hogy amiért még jól meg is lőtték gurkóval, nem tudta előbb elhalászni a cikeszt. A nagyobbakkal szemben épp ami az előnye, mondhatni a hátránya is.
- Mi sosem leszünk ilyenek. - legalábbis amíg itt vagyok, biztosan nem. És ha még nem is teljesen forrta ki magát a fejemben a terv, hogy mit fogok tenni a következő etappal, már vannak elképzeléseim. Nem szeretek félbehagyott munkát csak úgy letenni, akkor már rendesen fejezem be. Áll a nyári Krum-edzés és az is, hogy év végén tartsak egy előválogatót a következő évre, hogy legyenek tippjeim, kiket válogassanak be legközelebbre. Aztán ki tudja, lehet jövő évtől totális kudarcra lesznek ítélve, mert azzal, hogy hárman végzünk a suliban, nincs igazán rangidős a csapatban. A legközelebbi is, akire rá merném bízni a csapatot, az az öcsém, aki relatíve még nem elég régóta tagja a csapatnak. De ezeket az aggályaimat nem most fogom magam előtt görgetni és Reguval megosztani. Ő még szokja meg a helyét a csapatban és érezze a meccseket a magáénak. Nem kell ahhoz szóvá tennie, hogy ráérezzek, mert a következő pillanatban valóságos kesergéshullámmal áraszt el.
- Hé, kölyök, mert az első meccsünk ennyire katasztrófális lett, nem a te hibád. Én is nagyon sokszor ütöttem meg úgy a gurkót, hogy letagadhatnám az elmúlt éveket. Egyszerűen csak nem kedvezett az a nap nekünk, ezzel kell letudnunk. Ne a múlton keseregj, hanem arra koncentrálj, ami előtted van. - mondom épp én ezt, aki képtelen leszakadni a családban történtek folyamatos felhánytorgatásáról.
Hogy a szándékot mutassam is, mennyire nem a lelkizésre akarok ma koncentrálni, felnyitom a ládát és kiveszem belőle a kvaffot. Ha jól emlékszem, Regulus tényleg csak a cikeszt kapta el a beválogató során, pedig máskor sokkal de sokkal alaposabb voltam és egy adott jelentkezőt többféle pozícióra is megnéztem. Mintha olyan könnyedén elbújt volna a többiek között, amiért ilyen kicsi. Azt azonban nem akarom, hogy csak azért mondon igent bármire, mert nem akar velem ellenkezni. Passzolom neki a labdát, hogy lássam ténylegesen is hogy áll a kezében, miközben alaposan kifaggatom. Szeretettel mesél a játékról, amit az apjával folytat le otthon, de mintha az arcára valami egészen más ülne ki közben. Csak leguggolok hozzá, hogy jó mélyen a szemeibe nézhessek.
- Félreértesz, én szeretném, hogy te legyél a fogónk a következő meccsünkön. - biztatóan elmosolyodok hozzá, miközben beszélek. Nyomát se lássam annak a bizonytalanságnak, ami az imént annyira kiszólt belőle.
- Jó fogó válna belőled szerintem a jövőben, de nem vagyok abban biztos, hogy más pozíció jobban állna-e neked. A beválogatón csak a cikeszt próbáltad meg elkapni, igaz? Mit szólnál, ha most csak játszanánk egyet, hogy tudsz karikára dobni? - a legegyszerűbb amúgy is rádobálás közben beszélgetni minden másról, a csapat dolgairól, az ő ügyes-bajos gondjairól, talán megnyílni is könnyebben tud, ha a figyelme félig nem is magán van.
Aztán csak felegyenesedek és a seprűmért nyúlok. Még hogy beszari. Ha az lenne, egyedül ki se mert volna jönni, de ahhoz képest nagyon közvetlen, hogy sok vele egyidős fél tőlem, de legalább nem mernek megszólítani.
- Nem tudom miről beszélsz, én a Mardekár tettre kész és vérbeli harcosát látom magam előtt. - pacsira nyújtom a kezem, aztán a seprűvel már tűzök is el a póznák felé. Nem a legjobb kapus vagyok, Shelbyvel ellentétben nem szokásom véráldozatot sem bemutatnom, de most arra elég leszek, hogy megnézzem kicsi Black képességeit.
- Gyerünk Regu, ne kímélj!

Regulus P. Black

Mardekár fogó

Lakhely :

Black kúria

Multik :

Börti's army

Playby :

Thomas Brodie-Sangster

129

Regulus P. Black
Pént. Okt. 22, 2021 10:02 am

Leo & Regu

Büszke voltam rá, hogy abban a csapatban játszhattam, amit Leo vezetett. Kyle Briggs csapatában nem szívesen játszottam volna, mert mit tehettem volna, ha azt mondja nekem, hogy csaljak? Semmit, biztosan csaltam volna, mert Kyle sokkal nagyobb volt nálam és természetesen azt kellett tennem, amit a kapitányunk mond - bár lehet ő be sem választott volna kviddicsezni, hiába kaptam el a válogatón elsőként a cikeszt és hiába gyakoroltam az első évem utáni egész nyáron csak ezért.
- Tudom. Remélem, hogy jövőre is olyan csapatkapitányunk lesz majd, mint te. - Azt viszont már nem tudtam volna megmondani, hogy ki lenne megfelelő erre a feladatra. Thales még kezdő volt, Jericho, Tyler és Hugh elballagtak Leoval együtt, Maya is túl zöldfülű volt még, Sebastian és Scorpius cserejátékosként játszottak csak... Nem láttam túl fényesnek a jövőévi helyzetünket, de ezt inkább nem mondtam ki hangosan, amúgy sem Leo problémája lesz majd, ő addigra már az Akadémián fog tanulni valami izgalmasat.
- Tudom, tudom... - sóhajtottam a világ összes fájdalmával. - Nem akarok hisztizni és tudom, hogy nem haragszotok. Még Sebastian sem, mondta, hogy szívesen elkapja Frankie-t a meccs után. Mondtam neki, hogy arra semmi szükség... de tudod milyen. Azért rendes tőle is, hogy megvédene, persze arra nincsen szükség, én is meg tudom védeni magamat.
Ez nem volt teljesen igaz. Ha az évfolyamtársaim piszkáltak engem és Letát, azzal egészen jól boldogultam, megtanultam néhány csúnya rontást és átkot, amivel el tudtam látni a bajukat. A probléma inkább az volt, amikor idősebbek kötöttek belém, ellenük nem tehettem semmit. Kinevettek, ha pálcát szegeztem rájuk vagy visszaszóltam, simán kigáncsoltak, belöktek egy szekrénybe vagy megfenyegettek valamivel. Ilyenkor nagyon szerettem volna idősebb lenni vagy másik iskolába járni, például az Ilvermornyba, Mets mindig azt mesélte, hogy ő nagyon népszerű a suliban és senki nem merne beszólni neki. Letát viszont nem akartam egyedül hagyni a Roxfortban.
- Igen, akkor csak a cikeszt kellett elkapnom. Gondolkodtam rajta, hogy beállok a hajtók közé is, de mindenki kétszer akkora volt, mint én... szóval... hát inkább kihagytam - vonogattam a vállam, bár közben igyekeztem szemkontaktust tartani Leoval, hogy ne tartson túl gyávának. - Oké, próbáljuk meg, ha te mondod.
Úgy szorongattam a kvaffot a kezemben, mintha a Bölcsek Köve lett volna vagy legalábbis valami hasonlóan értékes. Bizonyítani akartam Leonak, látnia kellett, hogy nem volt hiba beválogatnia a csapatba. Ha otthon apával sikerült, akkor itt sem lehetett sokkal nehezebb betalálni a karikák egyikébe, nem? Igaz, apa nem volt olyan profi játékos, mint Leo... vagy mint a Griffendél őrzője és hajtói. Merlinkém!
Leo biztatására viszont széles vigyor terült el az arcomon és teljes erőből belecsaptam a tenyerébe. Igaza volt, a Mardekár vérbeli és tettrekész harcosának kellett lennem!
A hónom alá vágtam a kvaffot, majd én is seprűre szálltam. Repültem néhány kisebb próbakört a levegőben bemelegítésképpen, hogy szokjam a karomban tartott bőrlabda súlyát, csak utána indultam meg a szemközti karikák felé. Leo a középső előtt lebegett, alőször egyenesen vele szembe repültem, csak az utolsó pár méteren tértem ki oldalra és céloztam meg teljes erőmből a jobboldali karikát, pontosan úgy, ahogyan otthon csináltam.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: