Amerikából jöttem, s mint minden amerikai néha rácsodálkozok Angliára, s ezen belül a lakóira. Hiába legtöbben e nép leszármazottjai vagyunk hazámban, mégis hajlandóak vagyunk elfeledni ezt a kulturális különbség, na meg az itteniek karót nyelt beszédstílusa miatt. Mintha ég, s föld lenne a különbség, pedig erről szó sincs, már jártam Kínában, Törökországban, na meg számos egzotikus helyen, inkább a hasonlóságunk ellenére létrejött szakadék hökkent meg, de ez nem is baj, így legalább Britannia tud meglepetést okozni. Már kíváncsi vagyok arra, milyen seprűket árulnak errefelé, vagy az itteni ételekre, italokra, mégis egyelőre be kell érnem a muglik által lakott világgal. Eléggé eltévedtem, ami azt illeti, már vagy harmadjára megyek el egy antikvárium, valamint egy lepukkant kocsma mellett. Hogyha most leszólítok, egy random muglit, merre találom az Abszol utat, bizonyára azt se fogja tudni, miről beszélek. Persze még nem aggódok, van nálam egész csinos kis összeg mugli pénz, amely valamiért egyetlen idősödő Erzsébettel van kicifrázva, bizonyára önelégült egy nőszemély. Minden esetre, félretettem most az aggályaimat, s egyenesen odamentem egy tagbaszakadt illetőhöz, ki talán a tudja, merre találom a palotát, ha mást nem azt meg kéne néznem ma. - Hé, te meg ki a franc vagy? – tette fel a kérdést az előttem álló, izgatott mozdulatokkal. – Van cigit haver, adhatnál egyet. - Bocsi, de nem élek vele. – jegyzem meg, mire fel a másik még közelebb jön hozzám, már-már fenyegetően. - Aha persze, nincs cigid mi, oszt ilyen burzsuj öltözékben vagy? Bizonyára valami minőségit szívsz, amit irigy vagy megosztani velem mi, akkor adjál pénzt cigire, ha már megkínálni nem akarsz. - az ingerült beszédstílusa, na meg a parancsolgatása egyre jobban irritál. - Szóval Anglia se tér el sok mindenben. – zárnám le a dolgot, és fordulnék el, mikor anyámra tesz egy elég erős megjegyzést. Ez pedig azt eredményezi, hogy tenyérrel orrba vágom, úgy hogy az orra vére is elered. Gyorsan száznyolcvan fokos fordulatot veszek és elkezdek szaladni. A futás most a leghasznosabb társam, hiszen alul maradnék vele szemben. Az itteni korlátozásokkal nem vagyok tisztában, így a varázslás gondolatát is elvetem. Egy balos az egyik szűk utcában, hol a kuka tetején egy macskát zavarok meg, majd egy jobbos, megint egy balos és ütközés. Valami lányba botlottam bele.
Vendég
Pént. Júl. 02, 2021 1:53 am
El sem hittem, hogy Colson Angliában járt! Oké, oké, ő a tizenhetedik volt a listámon, szóval már réges-rég kiszerettem belőle, de ettől függetlenül imádtam nézni a játékát! Szóval, teljesen izgatottá váltam a ténytől, hogy bizony az egyik kedvenc játékosom Londonban járt, ráadásul pont akkor, amikor Gerbera nénit magával vitte az unokája a hétvégére, így szabad lehettem! Nem kellett hát több, csodálatos varázsképességeimnek köszönhetően kiderítettem, hogy Colson hol járt éppen, és bizony galambként követtem őt. Sokkal, de sokkal könnyebb dolgom akadt így, hiszen nem kellett kerülgetnem az embereket, meg aztán feltűnés nélküli figyelhettem őt. Arra is gondoltam, hogy elhívom magammal Stuartot, de szerintem jelenleg jobban érdekelte a hentesüzletből való lopás, mint egy kviddicsjátékos. Viszont Colson olyan volt számomra, mint egy régi ismerős. Rengeteget jártam a meccseire, azonban sose sikerült dedikálást szereznem tőle. Ez pedig tarthatatlan volt, szóval néhány órát hajlandó volt arra szánni, hogy elcsípjem őt, és megkérdezzem, nem szánna-e meg egy autogrammal. Mert amúgy szenvedélyes gyűjtője voltam a hírességek aláírásainak is. Így amikor szóváltásba került egy emberrel, akkor kicsit aggódva tekintettem rá, és már terveztem közbeavatkozni, de úgy tűnt, tudja kezelni a dolgot. Legalább is, az orrba vágás annyira megdöbbentett, mint amikor először láttam Stuart meztelen felső testét – szerintem azóta már inkább a fürdőben öltözik fel, pedig annyira imádom bámulni őt −, szóval annyira megdöbbentem, hogy elfelejtettem verdesni a szárnyaimmal, és majdnem lepottyantam a földre. Aztán amint ismét visszanyertem a testem felett az irányítást, követni kezdtem Colsont, sőt talán egy kicsit be is vágtam elé, hogy legyen időm visszaváltozni. Épp egy másodpercen múlott az egész, és annyira hirtelen történt minden, hogy kicsit megszédültem, amikor belém jött. Megtántorodtam, sőt a fenekemre is estem, hiszen élesváltás volt a galambtest helyett ismét a sajátomat használni. A fenekemet dörzsölgettem, ahogy feltápászkodtam a földről, és amikor felpillantottam, akkor színlelt meglepettséggel intéztem hozzá a szavaimat: − Nahát! Colson? Te itt? – A hangom már-már éteri magasságokba emelkedett a színjátéktól, de inkább hazudtam, semmint hogy beismerjem, hogy követtem őt. − Em… Emlékszel rám? – dadogtam, hiszen nem tudom hirtelen mi ütött belém, de olyan volt, mintha megint elfelejtettem volna beszélni. Talán az ütközés ereje hatott rám ennyire. – Pixie vagyok. Amerikában ott voltam pár meccseden! – próbáltam felfrissíteni az elméjét, hátha segítségre szorult, bár Lulu mindig azt mondta, hogy engem lehetetlenség lenne elfelejteni. − Mit keresel itt? – érdeklődtem, persze ezt a kérdést ő is feltehette volna, csakhogy én rendelkeztem is egy jó füllentéssel ezzel kapcsolatban.
Vendég
Pént. Júl. 02, 2021 9:05 pm
Pixie
Szóval amerikaiként ríttig belefutok az első, nem átlagos britt személybe. Nem akarok rasszista lenni, vagy túl hamar következtetéseket levonni, mégis én, meg még sokan mások úgy képzelik el őket, hogy nagyon előzékeny, válogatott beszédstílusú, udvarias népek. Szóval az előttem álló az kicsit sem, az előbb említett példába tartozott. Egy igazi tajparaszt amerikainak lehetett volna mondani, már csak a McDonaltso's sült krumpli, meg az olcsó világos sör hiányzott volna kezéből. Amint adódott rá lehetőségem, orrba is vágtam a mamlasz gorillát. Legszívesebben még egy gyomorba rúgást is megengedtem volna magamnak, ám most az aljas oldalam csábításának nem engedtem. Pedig valószínű nekem ez a mugli nem kegyelmezne, lehet addig ütne, ameddig csak mozgok. Ezt persze mindenféleképpen el szeretném kerülni, szóval próbálok tőle minél távolabb kerülni. A rohanásom egészen addig folytatódott, míg nem egy nő ki nem siklatja azt. Az egyik betonlépcső korlátjában kapaszkodtam meg, az ütközéskor fellépett esésemkor. Persze nem ment minden simán, ugyanis a korlát először az oldalammal érintkezett. A kezemmel masszírozni kezdtem a sajgó részem, mikor teljesen felegyenesedtem. Mintha csak egy gurkó talált volna el, olyan érzése volt a bordáimnak. Eléggé zavarodottan néztem a lányra, ki úgy tűnik ismer engem, szóval kizárhatom a mugli származást. - Hát igen, itt vagyok. - mondom kicsit meglepve, s még mindig azon gondolkozom, hogy vajon láthattam őt, vagy a szurkolóim sokaságának egy része, kik a lelátón elvesznek a tömegben. - Na várjunk...várjunk. Szóval akkor te egy rajongóm vagy? - vágok közbe egy kérdéssel, de utólag persze ez is kiderül, csak én már megint kapkodok, ám van is rá okom. Már csak azt a bizonyos ,,Mit keresel itt?” kérdés hangzik el, azonban ekkor a szájára teszem a kezem, és az egyik szűk két ház közötti hézagba hátrálok vele. - Most egy kicsit maradj csendesen, épp üldöznek. - jegyzem meg halkan, mialatt az orrba vágott tag dúl, s a mérgét kukákon, meg más borogatható eszközökön tölti ki. Egyre közelebb hallom a dühödt motyogását, amellyel nem hagy a fantáziámnak teret engedni, hiszen részletesen mindent elmond, mit csinálna velem, ha a keze ügyébe kerülnék. Az arc előtűnik a résen, s csak egy kicsit kéne jobbra elfordulnia, azonban ezt már nem teszi mag az üldözőm. - Hát ez meleg volt kedves Pixie. - jegyzem meg nagy sóhajtással. - Szóval ez a seggfej üldözött engem, azért kellett elhallgatnod, de ezt gondolom magadtól is kitaláltad. Amúgy jobban észrevéve, tényleg ismerősnek tűnsz. Valami nem hagyott nyugodni, még pedig az eltévedésem, de ez a lány pont kapóra jön. - Akkor te most eléggé ismered a környéket ugye? Én az Absol útra akartam volna menni, de nyilván London egyéb részeit is megmutathatod.
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 11:28 am
Aggódok Colsonért. Mégis csak a tizenhetedik volt a listámon, és aki egyszer felkerült oda, azért az emberért bármit megtennék, még akkor is, ha elfogadtam, hogy soha nem lesz köztünk semmi. Ettől függetlenül valamilyen szinten fontosak maradtak nekem. És nem hazudok, ha azt mondom, hogy a régi szobám fala még mindig ki van plakátolva kviddics-poszterekkel. Azzal viszont nem számolok, hogy az átváltozás utáni zavart tetőzni fogja a koccanásunk is, aminek a hatására úgy elvágódok, mint a Stu által ledobott baglyok. No, nem mintha ezzel komoly fájdalmakat lehetne okozni, mert a következő pillanatban – a fenekemet fájlalva ugyan −, de már pattanok is fel a földről, mintha mi sem történt volna. Azt hiszem, nem ismer fel. Kicsit csalódottan harapok az alsóajkamba, és csak azért is próbálom felfrissíteni az emlékezetét, mert engem nem lehet elfelejteni. Nem én mondtam, hanem a barátaim. − Persze, talán az egyik legnagyobb – vágom rá a kérdésére vigyorogva, bár talán nem kellene ennyire elvetemültnek kinéznem. Meglep, amikor a számra tapasztja a kezét, és magával húz, hirtelen nem is tudom, hogy mit csináljak, így csupán lefagyottan hagyom, hogy magával vonjon, és meredek rá, miközben a szívem vadul kalimpál a mellkasomban, az agyamban pedig egy vékony hang a következőt üvölti: MERLINRE! COLSOM GAMBY HOZZÁMÉRT! LEHET, HOGY MEG IS FOG CSÓKOLNI! Egy pillanatra megfordul a fejemben, hogy ismét a listám aljára sorolom, az aktualitáshoz, de aztán felvillan előttem a hentesfiú arca, és ezt a gondolatot elhessegetem. Nem, nem, megvolt a magad esélye Colson, most nem te vagy a soros. Olyan közel vagyok hozzá, hogy érzem az illatát, látom az apró bőrhibáit, és talán még a hajszíne is másabbnak tűnik ebben a megvilágításban. A kérésére csak bólintok persze, hiszen én sem szeretném, ha lebuknánk. Nem biztos, hogy el tudnám simítani az ügyet Colson és a pasas között. Minden alkalommal összerezzenek, amikor a fickó feldönt, vagy odébb hajít valamit. Sose értettem az ilyen agresszív vadembereket. Amint elhalad, kifújom a visszatartott levegőt, és ismét olyan széles mosolyt varázsolok az arcomra, amely miatt büntetni lehetne. − Hogy sikerült magadra haragítanod? – érdeklődök ártatlanul, hiszen én nem láttam az esetet. Ááá, dehogy. – Mondtam, hogy a legtöbb meccseden ott voltam, amikor még Amerikában éltem – vonom meg a vállamat, hiszen azóta nem tudom követni a pályafutását, mióta átköltöztem Londonba. Azóta elég sok mindennel felhagytam, de a helyükre új hobbik kerültek. − Háát, amennyire egy év alatt meg lehet ismerni ezt a várost, de ha az Abszol útra szeretnél menni, akkor elvihetlek oda, hiszen arra lakok. Ha pedig mást szeretnél látni, akkor csak szólj, hogy hova akarsz eljutni, és megteszem, amit tudok – helyezem izgatottan a súlypontomat az egyik lábamról a másikra, elvégre nem mindennap kéri a te segítségedet Colson Gamby!
Vendég
Szer. Júl. 07, 2021 7:13 pm
Pixie
Igencsak érdekes első órákat töltök Londonban, s még én azt hittem unatkozni fogok ebben az ódon városban. Ritka esetek egyike, hogy most tényleg nem kerestem a balhét, mégis az megtalált engem. Mintha valami vonzalom lenne bennem, aminek a baj nem tud egyszerűen ellenállni. Ugyanakkor tapasztalt verekedőként tudtam mikor kell hanyatt-homlok menekülni a baj elől… nem én nem vagyok hős fajta, ráadásul meccs előtt nem kéne bucira veretnem se magam, szóval ez két ok is az angolos távozásra. A nagy rohanásban, viszont egy rajongót nem vettem észre. Na persze én még nem tudtam, hogy rajongó, de ha tudtam volna, akkor is elcsapom, mivel a semmiből teremt elém. Ahogy végignéztem kettőnkön, egyikünknek se lett nagyobb baja, ez némi megkönnyebbülést nyújtott, ugyanakkor nem akkorát, hogy megfeledkezzek a seggfejről, aki valószínűleg követ. - Legnagyobb? Ez aztán az erős kijelentés. – vigyorodok el, bár remélem nem egy fanatikus. Már volt, hogy egy olyan lány szobájába mentem fel, aki ereklyeként őrizte a használt zsebkendőmet. Na, az egy elég beteg este volt. Amint lehetett távoztam is a boszorkány házából, nem akartam megvárni, amíg levágja, majd bekeretezi egy hajtincsem. Talán még puhatolóznék, mégis mennyire a megszállottam, azonban erre most nem volt idő. A kezemet a szájára teszem, s félrevonom. Éppen csak el tudtam tűnni az üldözőm elől. Legbelül azt gondoltam magamban, most biztos valami mániákus sorozatgyilkosnak gondol, aki nemsoká a kést is a tokához emeli, mégis nem tudtam mi járhat a már-már túszként funkcionáló lány fejében. Persze még csendre is intem a boszorkányt, bár gondolom, nem kell figyelmeztetnem, eléggé egyértelmű miért tettem a kezem a szájához, aztán megérzem az apró rezzenéseit, mikor egy-egy kuka felborul. Már nem kellett sokat várni, s egyszer csak elvonult a baj. Ki is fújtam magam rendesen. - Hát ezt úgy se fogod elhinni, de a semmin kapta fel a vizet. Egyszerűen cigit kért, én pedig nem tudtam neki adni, ilyen egyszerű. – vontam vállat, a mondat végén. Elgondolkodok kicsit, s amikor azt mondja, hogy régebben minden meccsemen ott volt, majd ezt összekötöm azzal, mennyire segítőkész is, aztán mintha csak egy villanykörte kapcsolódott volna fel a fejem fölött, rögtön átkarolom. - Tudod mit, amiért ennyire segítőkész vagy, eljöhetsz a meccsre, amit itt játszunk majd. A csapatunk szétrúgja egy-két brit játékos seggét, és te az első sorokban nézheted végig. Mindig tartatok fel, egy helyet, ha találok rá alkalmas embert, s úgy néz ki ez most meg is történik. Egyébként a Palotát akarom látni, de ha megmutatod, merre is van egy olyan turista busz, aminek a teteje le van vágva, akkor meghívlak téged egy városnézésre. Nagyon király lenne nyitott buszon végignézni Londonon. Először, ha nem bánnád a muglik világával szeretnék itt megismerkedni, aztán vezethetsz engem az Abszol úton. Van erre valami fagyozó, ebben a nagy rohanásban kifulladtam. – hirtelen megannyi információ áradattal sújtok le a lányra, és próbálom az eltévedésem ellenére magamhoz venni a gyeplőt. Nem is tudom miért, ez olyan büszkeséggel kevert önzés, bár ha végleg nem tudom merre mennyek, akkor engedek a segítségnek, de egyenlőre egy fagyizóhoz megyünk. - Te milyen fagyit szeretnél?
Vendég
Csüt. Júl. 08, 2021 12:00 am
El sem hiszem amúgy, hogy ebben a forgatagban sikerült találkoznom Coltonnal! Már pusztán a látványától felélednek előttem a régi emlékek, amikor a lelátón drukkoltam neki, vagy pedig a lelki szemeim előtt látom az egykori szobámat, amik valóban különböző sztárok mozgó posztereivel voltak kiplakátolva, és bizony-bizony Coltonról is akadt egy-kettő. A gondolatra talán bele is pirulok, bár remélem, a fényviszonyoknak hála nem látszik annyira. − Hát, ki tudja. Mindenki ezt mondja, nem? – mosolyodok el édesen akár egy gyermek. – De egyébként tényleg sok meccseden ott voltam – jegyzem meg valamivel halkabban, bár lehet bolondnak tartana, ha tudná, hogy galambként repültem be a stadionba, és ott rejtőztem el a lelátón. Viszont, így legalább ingyen volt, és soha senki, de senki nem csípett el még érte. És még Stuart leszólta a galambokat, amikor irtó hasznos dolognak tartottam a szárnyaimat. De hát, ő olyan kis cukin földhöz ragadt volt, hogy nem érhette meg milyen szárnyalni. Azonban nincs időm tovább beszélni, hiszen olyan hirtelen tapasztja a kezét a számra, és von magával, hogy reagálni se lenne időm. No, nem mintha attól félnék, hogy bántani akarna, hiszen ismerem őt, és ha azt mondtam, hogy sok mindent tudok róla, az valóban így van. Azonban azt is tudom, hogy éppen kergetik őt, így befogtam a kis csipogómat, és csak akkor szólalok meg legközelebb, amikor elereszt. − Valóban? Ez annyira röhejes… − színlelek döbbenetet, bár olyantéren valóban meglepett vagyok, hogy az emberek bunkósága néha teljesen elképeszt. Viszont, borzasztóan jól esik végre hallani az amerikai akcentust. Valljuk be, manapság ritkán találkozom bárkivel is, aki az Államokból jött. − Ó, ez igazán kedves tőled! – csapom össze finoman a tenyereimet és picit előrébb dőlök. Vagyis, előre-hátra hintázok a sarkaimon, majd azért hozzáteszem: − De tényleg nem szükséges. Szívesen segítek, nem várok érte cserébe semmit – szelídül meg a mosolyom, hiszen sose azért cselekszem, mert valami hátsószándékom lenne, csupán látom, hogy bajban van, és megszántam egy kicsit. − Viszont, ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor az első sorból drukkolnék nektek. – Valóban képes lennék a lelátón pattogni, és kiabálni, hogy „Hajrá Colson! Menni fog srácok!” Mert régen is ilyen voltam, amikor elragadott a hév. Közben az agyamban pörgetni kezdem London térképét – legalább is azt a részét, amit én is ismerek −, hogy mit hol találunk, és miként tudnám odavinni őt. Igazából, ha nem adtam volna a kicsi szívemet Stuartnak, akkor örülnék neki, hogy Colson randira hívott, de így erre csak baráti meghívásként tekintek. − Egyáltalán nem bánom! Ne butáskodj! Még rengeteg dolog van, amit én se láttam, szóval akkor előbb keressünk neked egy fagyizót, aztán pedig csak találunk valami turistabuszt is – felelem izgatottan, hiszen tényleg ritkán van esélyem kimozdulni, nemhogy még beülni valakivel egy fagyizóba, vagy városnéző körútra menni. Milyen jó, hogy ma kimenőt kaptam! A Sors vezetett ma Colsonhoz. − Ó, hát imádom a citromost, a zöld almásat, az epreset, a nutellás banánosat, a sztracsatellát, a csokit, a karamellát, tiramisust meg… Még egy párat – nevetem el magam a felsorolás közben, hiszen nekem mindegy volt, csak finom legyen. − De egyébként néhány utcányira van egy elég jó fagyizó. Egyszer az egyik barátnőmmel beültünk oda, de már rég nem volt alkalmam hozzá – pillantok Colsonra, miközben elindulok, és mutatom neki az utat. A lépteimet az övéihez igazítom, és arról csacsogok, hogy mennyire jó kis helyre fogom vinni őt, közben pedig biztosra veszem, hogy csodálattal tekintek rá. Hiába, a régi érzések nem szűnnek meg nyomtalanul. − És neked mi a kedvenced? – érdeklődök udvariasan, amikor kiérünk egy szélesebb utcára, bár szinte tuti tudom a választ, de cuki és udvarias vagyok, így megkérdezem. Meg aztán, kicsit se lenne ijesztő, ha tudnám. Kicsit seee…
Vendég
Szer. Júl. 14, 2021 6:12 pm
Pixie
Gondoltam, hogy belefutok rajongókba, mégis London belvárosában...esetleg az Abszol úton. Akármennyire is vagyok szkeptikus, azért jót tesz a büszkeségemnek a tudat, miszerint ennyi mugli között akad legalább egy olyan személy, ki ismer engem, na meg a munkásságomat. - Hát igen elég sokan hivatkoznak erre, ami azt illeti. Sőt már olyan rajongóm is volt, aki azt állította, hogy nekem az unokahúgom, így akart a csapat öltözőjébe bejutni hozzám. - említek fel egy régi sztorit. - Hát azt elhiszem, elég lelkesnek tűnsz, ahhoz hogy elhiggyem. Akárhogy is, most bármilyen segítség hasznos lehet számomra, s ráadásul ez hűséges segítség, ami nem utolsó dolog. Innentől gyorsulnak fel az események, pontosabban akkor, amikor az ellenszenves férfi hangját meghallom. Üldözőm elől elbújok, de egyben a rajongómat is magammal cibálom. Mikor elmúlik a veszélyhelyzet csak akkor eresztem el, s magyarázom meg neki utólag a dolgot. - Nekem mondod...néha nem értem az embereket. - zárom le a témát, hiszen kár is miatta koptatnom a nyelvem, nem hiszem, hogy hatottak volna a fickóra az ész érvek, vagy bármi más. Ugyanakkor a későbbiekben olyan témát hozok fel, miről tényleg érdemes szót ejteni, ez pedig az ajándék jeggyel kapcsolatos. Nem vagyok fukar azokhoz, akik segítenek nekem, ohhh erről szó sincs, inkább néha már olyan bőkezű vagyok, hogy az néhány családtagomnak szemet szúr. - Nem-nem ezt el kell fogadnod, visszautasítást ilyen téren nem fogadok el. - makacskodok, bár tudom miszerint csak szerénykedik, azonban legbelül bizonyára vágyik valami kis kompenzálásra. - Ragaszkodok hozzá. - mosolyodok el szelíden, illetve a vállára teszem a kezem ezzel is valamilyen szinten jelzem azt, hogy a bizalmamba fogadtam. Mégis úgy érzem ideje a lényegre térni már. Ide-oda leskelődök, csakhogy találjak valami kiinduló pontot mégis hol lehetünk. A fagyizót nem lesz nehéz megtalálni, s annak a keresésében a másik se mond ellent. - Akkor itt az ideje együttesen felfedező útra indulni. - jegyzem meg, majd sétálok ki a szűk utcából, pontosabban az ellenkező irányba, nem arra amerre a tarhálós fazon ment. Pixi kedvenc ízeinek terjedelmes felsorolására, csak pislogok. - Nehéz lehet választani ilyen bőséges listából. - mosolyodok el, majd folytatom. - Rendben én hiszek neked, akkor mennyünk arra. Beleegyeztem az idegenvezetésbe, hiszen a lelkes boszinak már csak van errefelé tapasztalata, s úgy gondolom tudja is miről beszél. Elmegyünk hát abba a fagyizóba, szerencsére van kiülős rész, így nem kell állva elfogyasztani a szépen dekorált fagylaltokat. - Nekem? Pisztácia, kókusz, dió, vanília, fehércsoki levendula, sajna az utolsóval eléggé nehéz találkozni. Szóval te mit kérsz, vagy döntsek én az előbb felsoroltakból? Tudod mit, válasszunk egymásnak. - egy kis gondolkodási idő kell, de utána rávágom. - Szeretnék egy nútellásat, illetve egy epreset. A kért jeges csodákat nem is olyan sok idő elteltével, már kézhez is kapom, majd odaadom Pixi-nek. Kíváncsi vagyok rá, ő mit választ nekem, ám úgy se kell már sokáig várni. Hogyha mind a ketten megvagyunk egy szimpatikus asztalhoz odaülök. - Na és milyen elhatározásból jött ez a költözés? Igaz London se olyan rossz hely, csak azért mégse az Államok. Hiányzik valami a régi otthonból? - érdeklődök, igazából én szeretek szabadon randalírozni a világban, másoknak viszont ez megterhelő.
Vendég
Csüt. Júl. 15, 2021 1:26 am
Nehezen tudom leplezni a lelkesedésemet, hiszen mint mondtam, ritkán van alkalmam kijutni a Zsebpiszok közből, az pedig, hogy Colsont megpillantottam, nagyjából olyannak számít, mintha a csillagok megfelelően állnának a mai napon. Legalább is, az univerzum gondoskodik arról, hogy történésekben ne legyen hiány, és legyen majd mit mesélnem Gerbera néninek, Lulunak és Zarának. − Nem mondod? – kerekednek el a szemeim a döbbenettől. – Ez azért elég beteg… Talán kicsit álszent a megjegyzésem, mintha én nem használnám ki a metamorf- és animágusi képességeimet ahhoz, hogy mások nyomába szegődjek, és Merlinre… Nem, inkább bele sem kezdek abba, hogy Stu hogy néz ki, mert a végén még elpirulnék, és az kicsit ciki lenne Colson jelenlétében, szóval a Stuarttal kapcsolatos érzelmeimet beteszem egy képzeletbeli csinos dobozba, azt jól lezárom, és félreteszem addig, amíg ma este haza nem érek, hogy az ablakomból megint őt bámulhassam. − Tényleg imádom a kviddicset. Bár azt hiszem, látszik, hogy alkatilag nem vagyok a legmegfelelőbb ember, ezért nem is próbáltam soha. Meg aztán, másoknak jobb megy, én pedig szeretem az elsőszámú pomponlánya vagyok mindenkinek, az élet bármely területén, akit kedvelek – kulcsolom össze az ujjaimat a hátam mögött, miközben édesen mosolyogva ringatom magamat. De amúgy tényleg nem hazudok, én vagyok az első, aki ha kell felbukkan Zara galériájában egy jókora adag kávéval, ha lehetőségem adódik, és én vagyok az is, aki még Stunak is felajánlja a segítségét, hogy ingyen és bérmentve besegít az üzletben, ha nagyon elfoglalt. Arról nem is beszélve, hogy gyerek-, idős- és kisállat-megőrzőként is funkcionálok, és ha valakinek kérdése van, akkor hozzám fordul a környéken. Nem érdekel a saját kis életem, amíg látom, hogy a körülöttem lévők boldogok, amikor elérik a saját céljaikat. − Előfordulnak furi alakok, de… Reméljük, hogy csak rossz napja volt – felelem szelíden, talán kicsit naivan, és bár a törés-zúzás után nehezen elhihető, de azért bízok benne, hogy nem annyira rossz ember az illető, csupán… Dühkezelési problémákkal küzd? Fogjuk erre. Colson ajánlata viszont meglep, hiszen egyáltalán nem vártam ilyesmit, amikor úgy döntöttem, hogy közbeavatkozok. Azonban ki vagyok én, hogy vitatkozzak? Amikor viszont a vállamhoz ért, akkor éreztem, hogy ezúttal tényleg fülig vörösödök, és az a kis hang, amit próbálok folyton elnyomni, most észveszejtő hangsávot megütve visít, hogy „COLSON MEGINT HOZZÁMÉRT!”. Ez azért már kicsit ijesztő, annak ellenére is, hogy sok-sok alkalommal más-más emberekkel megtörtént korábban. Lehet, hogy azért vagyok ilyen, mert mégiscsak egy sztárral van dolgom? Remélem. − Rendben van, köszönöm szépen – bólintok mosolyogva. Hiszen, ha tényleg szeretné, hogy ott legyek a meccsén, akkor nem utasíthatom el az ajánlatát. Az igencsak nagy udvariatlanság lenne. Nem is pattogok sokáig a témán, már csak azért sem, mert Colson is szeretne haladni, és mégsem azzal kellene töltenie az ittlétét, hogy egy londoni sikátorban ácsorog velem. Szóval először csak bólintok, és követem őt. Magamban jókat mosolygok azon, hogy milyen körültekintő. Vicces. Előlem még így sem menekülne, ha úgy akarnám. Halk nevetés bukik ki belőlem, amikor kiül a döbbenet az arcára. − Hé! Azért annyira nem szörnyű, és nem tehetek róla. Imádom a fagyit – vonom meg a vállamat mosolyogva. Minden alkalommal, amikor meglátok egy újfajta ízesítést, akkor azt nekem KI KELL PRÓBÁLNOM. Ezért is tűnhet hatalmasnak a listám, pedig hidd el kedves Colson, ennél hosszabb is lehetne. A kezeimet lóbálva lépkedek Colson mellett, miközben az általam ismert fagyizó felé tartunk. Imádom azt a helyet, bár az abszol úti is elég finom, de azért a muglik is értik a dolgukat. Így hát lehuppanok a kinti asztalhoz, amit végül választunk, és izgatott vigyorral figyelem Colsont. Azt hiszem, még mindig nem tudok túllendülni azon, hogy egy hírességgel fogok fagyizni. Nagyokat pislogva hallgatom őt, úgy téve, mintha most hallanám először a kedvenc fagyijait, pedig betéve tudom az összeset. Igazából ráhagyom a választást az enyémet illetően, hiszen bármit is választ, nekem az tökéletes lesz majd, azonban neki nem a megszokott ízei közül választok. − Hm. A tiéd mondjuk legyen fehércsokis áfonyás és narancsos, csak hogy valami újba is belekóstolj. – Még mindig levakarhatatlan a mosoly az arcomról. Komolyan, olyan, mintha valaki egy vigyort ragasztott volna a számra, amelyet nem lehet eltávolítani. − Köszönöm szépen – biccentek, amikor megérkezik a fagylalt, és megkapom a saját kelyhemet. Boldogan mélyesztem a kanalamat az édeskés csodába, miközben hallgatom Colson kérdését. Lenyelem az első falatot, majd elgondolkodva az ajkaimhoz nyomom a kanalat. − Igazából, csak nem szerettem otthon lakni, és egy barátnőm is mondta, hogy el akar költözni otthonról, és úgy voltam vele, ha már ő vette a bátorságot, és meglépte ezt, akkor én is képes leszek rá – ejtem óvatosan a kanalat az üvegkehelybe, miközben átgondolom a kövi kérdését. − Valóban sokkal másabb, de megvan a maga bája. És bár hiányoznak a barátaim és a régi szokásaim, de elég hamar teremtek úgy kapcsolatokat, így nem aggódok – vonom meg a vállamat, hiszen bár néhány embernek az agyára tudok menni, de azért a többséggel egész jól kijövök. Még a Zsebpiszok közben élők is megszoktak engem, és nem nyírtak még ki, ami azért valljuk be, elég nagy szó. − És te? Csak a meccs miatt vagy itt? – érdeklődök felőle, hiszen eddig ő faggatott engem, és jobban szerettem, ha mások beszélnek körülöttem.
Vendég
Csüt. Júl. 15, 2021 9:08 pm
Pixie
Bőszen bólogatok, amint visszakérdez a kissé már túl messzire ment rajongó történetére. - Ilyen súlyos esetből kevesebb volt, azonban kisebb kellemetlenségből bőven több akad. Néha átok a hírnév, de egy tortának mégis a közepe többet tesz ki, mint az odaégett széle. - talán ezzel a hasonlattal tudom a leginkább érzékeltetni a mondandómat. Én se mindig vágyok arra, miszerint minden lépésemet kövessék, na meg a vakuk eszeveszett villogása...valamikor csak le akarok pihenni, és egy kis magányra van szükségem, mindenki elől elzárva. - Szóval pomponlány mi? Nagy szükség van a szurkolókra is, gyakran az ad újult erőt a folytatáshoz, ha az embernek a nevét skandálját. - magyarázom el, majd végigmérem Pixi-t. - Ki tudja, talán benned is rejlik valami, a testfelépítés nem minden. Ismertem én már olyat, akinek megvolt a tökéletes teste a hajtó poszthoz, mégse tudott vele semmit se kezdeni. Nehéz eldönteni, ki a rátermett a kviddicsre, engem se válogattak be rögtön egy bajnok csapatba. Sokszor kellett megmutatnom mire is vagyok képes, ha elkezdem üldözni a cikeszt. Persze nekem még mindig könnyebb a dolgom, mint aki a semmiből küzdi fel magát a csúcsra. - Rossz napja? Hát nekem is van rossz napom, de ennyire nem vagyok seggfej. - fakadok ki picit visszafogottan. Nem akarnék én előítéletes lenni, mégis ha megkerget egy gorilla, akkor nem tudok rá máshogy tekinteni. Nem tudtam nem észrevenni, hogy Pixi teljesen elvörösödik, amint hozzáérek. Nos már láttam elpirult szurkolót, azonban ez még engem is meglep. Nem tudtam, hogy valakiből képes vagyok ilyet kiváltani, de minden esetre ez egy újabb információ. Csakis az újabb mondanivalóm közepette tér magához Pixi. Próbál szabadkozni, szerénykedni, mégis esélytelen én ragaszkodok ahhoz, hogy elfogadja azokat a jegyeket. - Ugyan semmiség. - zárom le a témát. A fagylalttal kapcsolatban meglepődök, főleg a felsorolt felhozatalon. No fene, mindjárt elmondja itt nekem az összes ízt. Nem lep meg, hogy imádja a fagyit, eddig valahogy minden egyes dologról csakúgy áradozott. Elég pozitív a kisugárzása ahogy látom, ami kicsit cuki is. Már nem is kell egyikünknek se sok győzködés, el is indulunk abba a bizonyos fagyizóba. Néha-néha felé sandítok, mert érzékelem, hogy a engem néz. Kikérek neki két gombócot, esetleg, ha még többet szeretne majd szól. Kíváncsian várok, mit kapok én, Pixi eléggé ismeri az ízeket, szóval biztos kitalál valami jó kombinációt. - Nem vagyok a változás ellen, szóval jól döntöttél. Biztos finom. - dicsérem meg, azután elveszem tőle a tölcséremet. - Egyébként jól vagy? Olyan mintha görcsöt kapott volna az arcod. Kissé vicces, miszerint úgy mosolyog rám, mint a tejbetök, de gondolom még mindig rabul ejtette a tudat, hogy egy olyan varázslóval töltheti az időt, mint én. Meg se kéne ezen lepődnöm, mivel nagyon jól tudom ki vagyok, s ez mit von maga után. Egy érdekes kis kérdést teszek fel a hozzám közel ülőnek, méghozzá a költözés okával kapcsolatban. Persze az is érdekel, hogy van e olyan dolog, ami hiányzik neki a régi otthonából. Nem is oly sokára megkapom a válaszokat. - Hát, a családi fészek elhagyása nagyon is fontos. Sokan maradnak otthon, mégse egészséges ez az egész. Főleg, ha irányítják az életedet. Tudok olyat mondani, aki még mindig az anyjával él harminc évesen, s anyuci nem is tűr meg nőt a fiacskája közelében. Szóval a legtöbb jelentkező fél évig, ha bírja. - ismertetek vele egy történetet, s érdeklődve hallgatom a további mondanivalóját. - Régi szokások? - Igen, most csak a meccs miatt vagyok itt...vagyis nem is csak amiatt. Mindig a mérkőzés előtt jövök pár nappal, hogy kicsit szétnézzek. Szóval, most itt is szétnézek. - nem hiába akarok én turista buszra szállni, úgy célirányosan oda megyek, ahol a legérdekesebb látnivalók vannak. Szépen egy kisebb narancsos, fehércsokis keveréket veszek fel a kanalammal, majd ízlelem meg a Pixie fajta ajánlást. Nem csalódtam a rajongómban, tényleg jól kiválasztotta nekem. - Van még olyan személy, akiért rajongsz...esetleg a kviddics világában. Érdekel, hogy ki lehet a riválisom. - ez a dolog még nem hagyta a büszkeségemet megnyugodni. Mindig is érdekelt, kikkel állok szemben, ha nem is a pályán, hanem mondjuk egy nő fejében.
Vendég
Szer. Júl. 28, 2021 7:53 pm
− Hát ez szörnyű! – takarom el apró kezeimmel a számat szörnyülködve. El sem tudom képzelni, hogy szegény, szegény Colson milyen megpróbáltatásokon mehet keresztül az őrült rajongói miatt. Milyen elvetemültek tudtak lenni az emberek! – Szóval, nem szeretsz híres lenni? Oldalra billentem a fejemet, miközben felteszem a kérdésemet. Azt hiszem, ezt a szokást a galamboktól tanultam el, amikor velük töltök időt, ugyanis minél reálisabban szeretném visszaadni az ő viselkedésüket. Szerintem egyébként egész jól megy, csupán néha azon kapom magam, hogy már emberként is hasonló mozdulatokat teszek, mint ők. Kezdenék dilis lenni?, − Csak képletesen értettem, de az tuti, hogy a leglelkesebb szurkolótáborokat szoktam erősíteni – mosolyodok el, hiszen számtalan kviddics meccsen megpróbáltam már a röpke húsz esztendőm alatt, és pontosan tudom, hogy mennyi erőt tudnak adni az emberek másoknak. Nem csak kviddicsben, hanem a valódi életben is. − Á, jobb nekem két lábbal a földön. Nem én sportom… Túl törékeny vagyok hozzá – billenek az egyik lábamról a másikra. Attól tartok, ha nekem repülnöm kell, akkor jobban járok, ha galambszárnyakon szárnyalok, semmint seprűre pattanjak. − Van, aki szereti túlreagálni. Tudod, drámakirálynők – vonom meg a vállamat, ahogy eszembe jut Stu mennyire szereti dobálni penészes hússal az arrajárókat, ha éppen rossz kedve van. Megesik. Ettől függetlenül cukinak tartom őt. Mármint Stu-t, ahogy dobálózik. Azonban, ahogy hozzám ér és plusz jegyet ajánl fel, szinte teljesen zavarba jövök, ugyanis nem tudom, hogy mit kezdjek ezzel a helyzettel. − Hát, köszönöm szépen – hebegem végül zavartan, mert tudom, hogy úgyse nyugszik, amíg be nem adom a derekamat, és el nem fogadom az ajándékát. Ettől függetlenül sok mindenre számítottam a találkozó kapcsán, de erre nem. Sebaj, talán jobb is, ha inkább a fagyiról kezdünk el beszélni, az kicsivel biztonságosabb terep, ugyanis tudom, hogy mit nem fecseghetek el. Elnevetem magam a döbbent arcán. − Nem tehetek róla. Ha nem is látszik annyira, de édesszájú vagyok – kuncogok, hiszen tényleg elég vékonynak számítok, de csak a génjeimnek köszönhető, hogy nehezen hízok, ugyanis ha úgy van, rengeteget tudok enni. − Ó, hidd el, tuti ízleni fog – lelkendezek, mert az én ranglistámon ez a fagyizó a londoni top háromban szerepelt, és ha kiszabadulok az Abszol útról, akkor itt is szeretek enni. A következő kérdésre hangosan felnevetek. – Persze, persze, csak… Nem mindennap ül le az ember fagyizni az egyik kedvenc játékosával – mosolyodok el, és ezáltal talán egy picit el is ismerem a zavaromat, de szerintem csak megérti. Fordított esetben is tuti hasonló történne. Közben megkapom a fagyimat, és szinte rávetem magam, miközben a kérdéseire válaszolgatok. − Valahogy úgy… Nekem is a szüleim mindenbe bele akartak fogni, én meg fogtam magam, és eljöttem – dünnyögöm az orrom alatt, bár tudom, nem illik, de nem szívesen gondolok erre a témára. – Hát, szeretek mászkálni, felfedezni, szórakozni… De mióta egy idős hölgyről gondoskodok, azóta kicsit limitáltak a lehetőségeim. Nagyon ritkán tudom csak magára hagyni – pillantok fel a fagyimról. Na, nem mintha annyira zavarna a kötöttség, mert ennek is megvan a varázsa, csak hát… Kicsit más. Kicsit nagyon más. Ellenben új hobbit is hoz magával, és ráébresztett arra, hogy bizony tényleg jó megfigyelő vagyok, még akkor is, ha mindenki tökre lenéz és butának tart. − Ez tök király! – csillannak fel lelkesen a szemeim, hiszen én is szívesen utazgatnék, de annyi fizetésem nincs, meg hát Gerbera nénit nem tudom magammal cibálni. – Gondolom, azért akad pár csapattársad, aki hasonlóan vélekedik, nem? – érdeklődök, miközben a kanalamra varázsolok egy darabka fagylaltot. A következő kérdésre viszont megáll a levegőben a kanál, sőt visszaejtem a kehelybe. Nem tudok azonnal választ adni neki. Pár pillanatig meredek rá, az agyam rendezi és szelektálja az embereket, majd végül csak kibököm. − Az amerikaiak közül senki, de Shawn MacNamara és Curtis Whitaker egész jól játszik a brit ligában. – Bár egyikük sem egy Stu, viszont egész helyes és tehetséges játékosok. Mielőtt megint fülig elpirulnék, inkább betömöm a számat egy kis fagylalttal. − Miért kérded? – kérdezek vissza ártatlanul, mintha nem érteném, hogy miért tette fel ezt a kérdést.
Vendég
Hétf. Aug. 02, 2021 6:03 pm
Pixie
Nem szeretni, ezt? - játszom meg a felháborodottságot. - Mellesleg imádom a hírnevet, nincs is annál jobb, mikor a rajongók megostromolnak, hogy aláírassák velem pergamenjüket, gyűjthető kártyáikat...vagy testrészeiket. A lesifotósok se vészesek, csak néha. Nekem is szükségem van egy kis magánéletre, gondolom ezt érthető. Hogyha vége lenne az egésznek, egyik napról a másikra...az jobban mellbe vágna. Az életembe, némi belátást biztosítok Pixi-nek, mikor meglátom furcsa fejtartást. A szemöldökömet felhúzom, majd a kezemet finoman az arcára teszem, s normális helyzetbe igazítom kobakját. - Így ni. - kissé furcsa volt, egy boszorkánytól ilyet látni. A madárfélék világában nem tűnne ki Pixie, leszámítva azt a tényt, hogy se tolla, sem pedig csőrre. - Mindent értek, szóval csak képletesen...ugyan csak ugratlak. Mindegy ki mit mond, az a lényeg, hogy te mit gondolsz. Amilyen lelkes vagy, még azt is elhinném, hogy a Colson Fan Club elnökéhez van szerencsém. - szó se róla vicces ugratni Pixi-t, hiszen olyan kis galamb lelkű, azonban egy ekkora rajongót a világért se akarom megsérteni a túlzásba vitt gonoszkodással. Legalább ez a boszorka nem mániákus. Volt már akitől olyan levelet kaptam, hogy hozzám akar jönni, persze ezzel semmi gond nem lenne, csakhogy az író már az egész életünket eltervezte legalább tíz évre. Még a közös gyermekeink nevét is leírta, mi kissé beteges. A kviddicses ötletem még mindig hidegen hagyja a boszorkát, bár ha tényleg olyan törékeny a teste meg tudom érteni az aggályait. Az embert nem kímélik se a gurkók, sem pedig a játékosok. Én is szereztem jó pár törött csontot az évek alatt. A sérülésekhez hozzászoktam, csakhogy meccsen kívül nem szeretem magam összetöretni, s ennek nem felejtek el hangot adni. - Ismersz ilyen drámakirálynőket? - kíváncsiskodok, hiszen úgy tűnik volt már ilyen emberhez szerencséje. Néha én is eléggé nyűgös tudok lenni, szóval...legalábbis mások azt állítják. Igaz is, ha már a a hisztérikus támadómnál tartunk, meg kell hálálnom a legnagyobb rajongóm eddigi közreműködését, szóval felajánlok neki egy jegyet, mi több még egy kedves gesztussal is jutalmazom. A kezem hatására jócskán tónust vált Pixi. A halovány rózsaszínről, egyenesen rákvörösre vált orcája. Nem döbbenek meg, mivel sok szurkolóm hasonlóan reagál ilyen esetekben. A fagyizóba vezet a következő utunk, mely máris kellemesebb helyszín, mint abban a szűk elhagyatott utcában ácsorogni. A terjedelmes felsorolást halva, nem tudom rejteni a meglepettségemet. - Hát, ha én ennyire édesszájú lennék, akkor bizonyára a seprűm se bírna el. - jegyzem meg elnevetve magam, hiszen tényleg sokat teszek azért, hogy ne plöttyedjen le a hasam. Igaz az italt azt nem vetem meg, se ezt a jeges édességet. Néha belefér egy pici csalás a fitt életmódba. - A mugliknál szerencsére nincs Bagoly Berti féle Mindenízű Drazsé kivitel fagylaltban...szóval nem tudsz velem nagyon kicseszni. Képzeld csak el, egy pacal ízű jégkrémet. - borzongok meg a gondolattól. A desszert mellett, már más témákra sodródunk. A kérdésemre hamarosan megérkezik a válasz, amelyet nagy átéléssel hallgatok. Egy kellemes mosolyt is megejtek a lelkes rajongó irányába. Pixi szavaira kissé elgondolkodok. Vajon nekem van kedvenc játékosom? Emlékszek a visszavonulásáig az elődömet tartottam annak, viszont most...Myra. Őt mondanám még nagy kedvencemnek, bár rá nem csak ez a jelző illene. - Szóval hasonló a helyzet. - tartok egy kis szünetet, illetve a kanalamra lapátolok némi fagylaltot. - Idős hölgyről gondoskodsz? Ez szép dolog. Remélem nem raboltalak el tőle, nehogy baj legyen. - nyilván nem akarok rosszat senkinek. Akármennyire szeretem az újdonsült társaságomat, fontosabb az ki nem tud magáról gondoskodni. - A csapatból nem tudom, hogy más osztja e az én elő utazási vágyam. Egyébként meg minden meccsen, meg edzésen látom a rút pofájukat, szóval jobb nekem kicsit nélkülük. A meccsek után amúgy is együtt ünneplünk, szóval érted. - avatom be a szokásaimba, na meg abba, mi nem illik bele ezen tevékenységeimbe. Szeretek magányosan kirándulni, valamint új emberekkel megismerkedni, ez kétségtelen. A sok kérdés közül az utolsó talál be a leginkább. Szegény lány, ha még eddig nem került volna kínos helyzetbe, akkor majd most. Élvezettel nézem, ahogyan beindulnak a fejében a kétségbeesett fogaskerekek. Nehézkesen, bár csak közli velem kikért rajon még. - Shawn MacNamara és Curtis Whitaker mi? - teszem szóvá elgondolkozottan. - Ohh, csak úgy érdekelt. Te nem lennél rá kíváncsi, a helyemben, kikkel mérnek össze a hölgy rajongóid? Egyszer emlékszek, rangsorolták az egyik tinédzser hölgyeknek szóló lapban az amerikai csapatok játékosait, mint például legszebb mosoly, legjobb hátsó, legmenőbb frizura, stb. Ezzel a Stu-val...találkoztál személyesen? - ki tudja, talán Pixi is járatta még azt az újságot, amit felhoztam. Újabb adag fagylalt kerül a kanalamra, mikor egy nyitott tetős busz jelenik meg az egyik sarkon. Pontosan annál a létesítménynél parkolt le, ahol mi ültünk. A turisták megfáradt tagokkal nyújtózva igyekeztek le, egy frissítő fagylaltra. - Hogyha még agolul beszélnek, akkor szerencsénk van. - súgom oda Pixi-nek. A idegenek szavai ausztrál akcentussal fűszerezettek. Ekkora mázlim, csak nekem lehet. - Szerinted egy kis kenő pénzel feljuthatunk? - érdeklődök, mialatt az asztal alatt egy köteg muglipénzt villantok meg.
Vendég
Vas. Aug. 15, 2021 4:03 am
− Mármint, biztos azért eléggé megterhelő ez az egész. Nem tehetsz meg két lépést anélkül, hogy valaki ne sikítaná a neved, vagy éppen vetnék rád magukat… Persze, értem, hogy minden éremnek két oldala van, és olyan része is van, ami tökre élvezhető a hírnévnek, de azért néha ti is vágytok egy kis nyugalomra, nem? – billentem oldalra a fejemet, miközben nagyon okos szemeket meresztek rá. Én nem szeretem a túlzott figyelmet, mármint, ha egy embertől kapom azt, aki szeret engem, akkor elviselem, de ha hatszáz ember vesz körül és minden lépésemet figyelik, akkor lehet kicsit zavarban lennék. Mint például akkor, amikor megérinti az arcomat. Összerezzennék, de ennek ellenére nem merek megmozdulni, csak megvárom, hogy elhúzza a kezeit. − Akár annak is – nevetek fel vidáman. – De bárkinek nagyon szívesen drukkolok, ha az illető elég tehetséges – billegek a sarkaimon jókedvűen, hiszen én igazából bármivel kapcsolatban hatalmas drukker tudok lenni, ha arról van szó. Gondoltam már rá, hogy létrehozok valami szervezetet, ahol a tagok személyesen varázsolnak mosolyt az emberek arcára, csak sajnos nincs annyi pénzem, no meg időm se, hogy mindezt véghezvigyem. − Persze, akadnak bőven – kuncogok fel, bár én nem ítélek el senkit. Mindenkinek lehet rossz napja, esetenként még nekem is. Mondjuk, Stu-nak mostanában elég gyakran van rossz kedve és Zara hangulata is eléggé ingadozó, így nagyon igyekszem őket mindig felvidítani. A fagyizó szerencsére nincs túlságosan messze, bár Colson társaságában semmi nem érdekelne. Még mindig nem tudom elhinni, hogy szóba áll velem, sőt hogy olyan rendes, hogy engem kért fel idegenvezető gyanánt. Kár, hogy nem tudok olyan sokat Londonról, mert ha tehetném, akkor egy éjszaka alatt bemutatnám neki az egész várost. − Szerencsére én elég jó génekkel rendelkezem, szóval rajtam nem látszik meg – kuncogok, miközben megsimogatom a hasamat. Meg aztán, azért jövök-megyek, folyton csinálok valamit, lemozgom ám azokat a kalóriákat. – De amúgy tényleg annyit, de annyit tudok enni néha, hogy csoda, hogy nem kell gurítani – mesélem neki, bár fogalmam sincs miért fecsegek ilyeneket, hiszen tuti nem érdekli, de néha olyan dolgok csúsznak ki a számon, hogy magam is elcsodálkozom rajta, miért osztok meg ilyeneket másokkal. Na, nem mintha annyira zavaró lenne, de egy ilyen híresség biztos nem akarja egy mezei kis senki buta dolgait hallgatni. Bocsánatkérő mosollyal pillantok felé emiatt, hiszen tényleg nem akarom untatni őt. − Nem hiszem amúgy, hogy ennyire meg tudnál hízni – mérem végig kicsit alaposabban, bár stalkoltam már eleget ahhoz, hogy tudjam a szokásait, vagy a testi adottságait. Már csak a DNS-ét kellene megszereznem valahogy, hogy aztán Wallace-t befogjam, hogy segítsen kivizsgálni. Mert ez még hiányzott a listámból, pedig azért egyszer valakinek meglesném a génkészletét. Mondjuk, Stu-ét, hogy tudjam, hogy mennyire okos és zseniális és csodálatos meseszép kisbabáink lehetnének. − Jesszus! Az nagyon menő lenne! Kár, hogy nincsenek indíttatásaim arra, hogy fagyizóm legyen, pedig tuti, hogy ilyen zsákbamacska fagyizóm lenne, és nem biztos, hogy azt kapnád, amit szeretnél – csaptam össze a tenyereimet csillogó szemekkel, mert az emberek imádják a zsákbamacskát, és tuti jót nevetnének rajta. Azt hiszem, lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztettem… Fagyizás közben nem gondoltam volna, hogy Colson épp az én életutamat akarja hallani, ettől függetlenül szívesen adok betekintést abba, hogy amerikai létemre miként keveredtem ide. − Igen, mindig is medimágus akartam lenni, aztán végül a képzésig nem jutottam el, csak Amerikában szereztem képesítést. De ne aggódj, éppen az unokájánál van, szóval ráérek – mosolyodok el, hiszen nyilván ennyire időre egyedül nem hagynám Gerbera nénit. Félnék, hogy leesik az ágyról, és baja esik, vagy bármi, tényleg bármi megtörténhet, amíg nem vagyok ott. − Azt hittem, hogy egy ennyi ideje együtt játszó csapat kicsit összetartóbb, vagy akad olyan, aki közel áll hozzád – kanalazok bele a fagyimba, hiszen az elmondása szerint annyira csak nem rajonghat a csapattársaiért, vagy éppen viccel, és buta vagyok, és nem értem a poént. Én tuti azon lennék, hogy együtt bandázzak mindig a többiekkel mindig és minden körülmények között. Ezek után olyan kérdést tesz fel, amire egyáltalán nem számítok, és egy kicsit váratlanul ér az egész. Kell idő, mire mindenkit átpörgetek az amerikai és brit ligákban, ugyanis túl sok infót tárolok a kis buksimban, és bizony ahhoz szükséges egy-két perc, hogy átgondoljak mindent. − Jó játékosok. A Ballycastle Bats múltkor részben MacNamarának köszönheti a győzelmét. Curtis is elég bravúros cseleket tud bemutatni. De amúgy abszolút nem az eseteim! – mentegetőzök, bár ez valamilyen szinten igaz is, hiszen jelenleg nem látok mást, csupán Stu-t, de őt ilyen cuki rózsaszín, szív alakú formába zárva őrzöm a szívemben és az elmémben egyaránt. − Én nem vagyok ilyen. Mármint, nem látom értelmét versenyezni másokkal, meg aztán nem is vagyok olyan híres, mint te – ingatom a fejemet édesen ártatlan mosollyal, s bár tény, minden ilyen újságot olvastam, és kivágtam az ehhez hasonló cikkeket, én nem tartom magam senki vetélytársának csakis önmagamnak. A busz érkezésére felpillantok, bár nem tulajdonítok túl sok jelentőséget neki, ugyanis még mindig van egy kevés a fagyimból, és szeretném azt mihamarabb befejezni. − Hm? – pillantok fel a fagyim eszegetéséből, ugyanis annyira elkalandozok, hogy nem is figyeltem Colson mit súgott az imént, de a következő kérdésére a kanállal a számban ismét a busz felé pillantok, majd megvonom a vállamat. − Nem tudom, de komolyan itt akarod hagyni a fagyidat? – veszem ki a számból a kanalat, és nézek rá nagy bociszemekkel. Én nagyon szívesen csatlakozok egy ilyen kalandba, azonban valahogy a fagyim jelenleg jóval hívogatóbb, mint a turistabusz. Nagyot sóhajtva feltúrom a maradékot a kanalamra, majd kisebb agyfagyást kapva halkan nyüszítek a hideg miatt, de készen állok arra, hogy Colson bevesse minden befolyását és pénzét.
Vendég
Pént. Aug. 20, 2021 1:50 pm
Pixie
Igen, néha úgy érzem, mintha semmi privát szférám nem lenne sajna. Csak otthon vagyok biztonságban, ami elég nagy gond…igaz ott az a bizonyos főzet. – kacsintok egyet. Mivel a bátyám az aki, így könnyen kölcsön tudok venni, egy kis százfűlé-főzetet, vagy ha csak az alapanyagait megszerzem, már azzal is elégedett vagyok, hiszen a Gamby-t névhez hűen, nem troll osztályozást kaptam bájitaltanból. Magától érthető, miszerint ilyenkor áldozatot kell hozni, hiszen az egész kutyvaléknak olyan íze van, mint a fülzsíros hónaljszőrnek. Egy pillanatra hozzáértem a lányhoz, ami kissé megzavarta, de nem tette szóvá, majd ugyanúgy, mintha mi se történt volna válaszolt az előbbi gondolataimra. Mosolyra húzódik az ajkam, amikor megjegyzi, hogy annak, aki elég tehetséges szívesen drukkol. Nem mondom, dagad a mellem a büszkeségtől, de ezt kellően el tudom rejteni előle. Hamarosan a drámakirálynők kerülnek előtérre. Persze engem érdekel, tudna e olyat mondani akire rá illene a leírás, ugyanakkor nevet nem közöl szóval így elveszti a dolog az izgalmát. Mindegy tovább is lépek, és a fagylalt kerül témába, na meg az, hogy a mellettem lévő mennyire édesszájú. - Nem semmi, kezdek irigykedni. – nevetem el magam. – Na azért attól még messze vagy, hogy gurulj és az elmondásod alapján London egész éléskamrája nem lenne hozzá elég, hogy olyan szintre felhizlaljanak. – fura ennyire természetesen viselkedni, egy szurkoló mellett. A legtöbbjükkel nem tudok ennyire nyíltan kezelni, inkább tartom a távolságot. Barátok körében nem vagyok megszorulva, s van, hogy egy-egy eseményre már nem tudok helyet se szorítani gyeseknek, vagy csak úgy lemaradnak a gondolataim listájáról. Talán el kéne nekem egy titkárnő? - Na, tessék, máris adtam neked egy jó ötletet. Minden esetre, hogyha megvalósítanád, azért én mindig ingyen ehessek ott. Persze ahhoz bátorság is fog kelleni. Volt már dolgom olyan drazséval, amelynek szörnyen visszataszító íze volt. – ismerem be a rossz élményt. Fagyizás közepette nem csak Pixi leendő üzletéről, hanem magáról az eddigi életéről is szó esik. Ahogy kiderül, egy eléggé segítőkész személlyel van dolgom, kinek az ambíciói közé sorolandók az emberek megsegítése, illetve gyógyítása. - Ez szép dolog tőled. Mindig is tiszteltem azokat, akik mások megsegítésével foglalkoznak. Néha én is szoktam adakozni korházaknak, iskolánknak, de az nem túl emberközeli. – állapítom mag, majd egy újabb falat után folytatom. - Akkor nem gond, hogy elraboltalak tőle. Tudom nem szép dolog ilyet kérdezni, de van már terved azután? Mármint gondolom te is tudod, hogy nem gondoskodhatsz a néniről életed végéig. Újabb kérdést kapok, mikor azt fejtegetem, hogy a csapattal külön utakon járunk. Ezt elég nehéz kifejteni, Pixi-nek mit is jelent ez pontosan, mégis megpróbálkozok vele. - Nézd, olyan velük a kapcsolatom, mint…mint a testvérekkel szokott lenni. A tűzbe mennénk értük, de néha halálra idegesítjük egymást. Egyébként, aki tényleg közel áll hozzám, az nem a csapathoz tartozik. – mondom sejtelmesen a másiknak. Egyértelmű, miszerint a riválisomra Myra-ra gondolok, igaz a józanész visszatart, ennek a kifejtésében. Nem lenne jó dolog közölni a rajongómmal, miszerint a testvérem feleségével az átlagosnál jobban megértjük egymást. Most viszont rajtam a sor, hogy egy elég kellemetlen kérdéssel találjam meg a mellettem ülőt. Elgondolkozik, azon pontosan mit mondjon, és mikor arról beszél, hogy nem az ,,esetei” az előbb említettek ravasz mosoly jelenik meg arcomon. - Eseteid? Nocsak. Akkor ki az eseted, valamit nem árultál el. – faggatózok, mint valami pletykára éhes riporter, és a székemben elégedetten hátra dőlök. - Pedig egy kis természetes versengés egészséges tud lenni. – mondom a későbbiekben, s észlelem, amint Pixi figyelmét is felkelti a turista busz érkezése. Az itteniektől jóval eltérőbb a buszról leszállók öltözete, főként a nyári divatjuk, amely inkább mondható tavaszinak. Az akcentusból rögtön le lehet vonni a következtetést…ausztrálok, így máris érthetőbb miét fáznak a londoni éghajlatban. Felhívom enyhe jellel a boszorka figyelmét, miszerint csatlakozzunk ehhez a járathoz. Még ha nem is tudunk túl legálisan feljutni, bizonyára az idegenvezetőt meg lehet kenni egy kis plusz pénzzel. Én már mihamarabb fel szerettem volna jutni, most viszont a rajongóm csüggedten hívta fel a figyelmemet a desszertünkre. - Nem is tudom. – jegyzem meg, majd a fagyimra pillantok. – Akkor lapátoljuk gyorsan be. – mintha egy gyerek szájából hangzott volna el, ez a rossz ötlet, s mohón elkezdem kanalazni a jeges csodát, mígnem abból csak némi olvadt maradékot nem hagytam a kehely alján. A halántékomhoz érek, miután az fagyás fájdalma eljut egészen az agyamig. Még mindig eléggé fájdalmas képet vágva megyek oda a vezetőhöz, ki utoljára készül felszaladni a busz lépcsőjén. - Várjon uram! – kiáltok utána, és hirtelen felém irányítja tekintetét. - Várnék én szívesen, de mindjárt lekésünk az őrségváltásról. Na, mi olyan sürgős, mondja gyorsan. - Fel akarnánk szállni erre a buszra, én és a rajongóm. Mennyi lenne? – teszem fel a kérdést, miután a fickó csak legyint egyet, ám utána gyorsan felcsillan a szeme. - Rajongó? Kit tisztelhetek önben? - Colson Gamby volnék a…Boston Cannons Lacrosse Club csapatkapitánya. – majdnem kicsúszott a számom az igazi csapatom neve, ám szerencsére gyorsan sikerült menteni a helyzetet. – Néze, az nem számít ki vagyok, van annyi pénz nálam, amely gondolom elég ahhoz, hogy fölengedjen minket. – a következőket már suttogva közöltem vele és kétszáz fontot vettem elő. A fickónak leesett az álla hírtelen, majd gyorsan szétnézett, nem e figyeli őt valaki, s feltessékelt minket. - Nézzék történt egy kis változás. Egy igazán illusztris vendéggel bővültünk név szerint Colson Gamby a Boston Cannons Lacrosse csapat kapitányával, illetve a kedves vendégével. – konferált fel minket hangosan az idegenvezető, amit nem igazán szerettem volna megélni. Szerencsére nem valami világmegváltó csapat játékosának adtam ki magam, így a lagymatag taps várható volt, de inkább ez, minthogy valaki megmondja, hogy semmi közöm nincs…mondjuk a Boston Red Sox-hoz, vagy más híresebb sport klubhoz.
Vendég
Vas. Aug. 29, 2021 12:17 am
Colson viselkedése összezavar néha. Olyan furi a világa. Vajon minden hírességnek ezeken kell keresztül mennie? Vajon mindenki így kezeli a hírnevet? Mert ha ez ilyen, akkor én sose szeretnék híres lenni. A kacsintással egybekötött megjegyzésre zavarodottan pillantok rá, talán egy kicsit a homlokomat is ráncolom, hiszen kell pár perc, mire feldolgozásra kerüljön az információ. Ezt nem is tudtam róla, de talán jó megjegyezni, sőt ezek szerint a róla szóló listám kicsit elavult, és nem árt feltölteni új dolgokkal. Az ajkamat harapdálva, képzeletben végigpörgetem a füzetemet, de valóban nem emlékszem ezzel kapcsolatos megjegyzésre. Utána pedig csak sodródok az árral. Élvezem a társaságát, hogy szóba áll velem, és olyan dolgokat tudok meg róla ismét, amelyek vagy elkerülték a figyelmemet annak idején, vagy pedig nemrégiben alakultak ki nála. − Igazából, szerintem nincs miért Te is elég jó kondiban vagy – mosolyodok el lágyan, majd a következő szavakra kirobban belőlem a nevetés. – Mondjuk, szerintem, ha pulykaként próbálnának megtömni engem, akkor nem biztos, hogy túlélném – kuncogok, ahogy elképzelem a jelenetet, bár tuti akadna pár ember, aki ennek csak örülne. Mostanában gyakran a fejemhez vágják, hogy bosszantó vagyok, én pedig könnyedén túllépek rajtuk. − Milyen igaz. De ne aggódj, ha egyszer valaha is lesz egy hiperszuper fagyizóm, akkor majd… − Egy pillanatra elhallgatok, és a kanalamat elgondolkodva az ajkaimhoz nyomom. – Akkor majd Gamby Fagylaltozónak, vagy Gamby Fagylaltháznak nevezem majd el a tiszteletedre, és mint tiszteletbeli vendég, mindig ingyen ehetsz majd nálam – nevetgélek, bár tényleg nehezen tudnám elképzelni, hogy egy fagyizót vezessek. Sajnos, nagyjából nulla üzletiérzékkel rendelkezem, de cukin mosolyogni, miközben édességet árulok, az tuti menne. − Én azt szoktam szeretni, amikor meggyőzöm az egyik barátnőmet, Lulut, hogy kóstolja meg, de kifog valami szellemízűt, és annyira borzasztó, hogy utána egy csomót kell innia rá. Aztán én is kapok egy ugyanolyat, és csak azért is úgy teszek, mintha finom lenne, ő meg tökre kiborul, hogy hogyan bírom ilyen jóízűen megenni – lelkesen belefogok egy kisebb történetben, amely azt igazolja, hogy néha én is tudok rossz lenni, de Lulunak annyira aranyos arca van, amikor kiborul! − Igazából, csak ebben vagyok jó, szóval legalább olyan utat választottam, amelyben hasznos lehetek – jegyzem meg csendesen, miközben akaratlanul is eszembe jut, hogy apa hányszor hurrogott le, amikor előhozakodtam az álmaimmal. Viszont nem hagyom, hogy mindez kihasson a hangulatomra, így még lelkesebbre veszem a figurát. − Mi lenne, ha benéznél a Szent Mungóba? Van ott ismerősöm, és a gyerekek tuti örülnének neked! Ráadásul, biztos vagyok benne, hogy neked is egy teljesen új élmény lenne – javaslom neki, hiszen tudok az adományairól, viszont tényleg sokkal másabb, ha látod, hogy a pénz, amellyel az ispotályokat támogatod, kiknek az életéről gondoskodik. − Nem, nem gond – rázom a fejemet még mindig mosolyogva, de a következő kérdésre ismét kizökkent. – Nem tudom. Nem gondolkoztam rajta. Gondolom… Gondolom, majd keresek valaki mást, akiről gondoskodhatok – felelem bizonytalanul, hiszen a jövőt illetően nincsenek terveim, ráadásul annyira megszerettem Gerbera nénit, hogy bele sem akarok gondolni abba, hogy elveszítsem őt. Inkább elterelem a témát. Hümmögve hallgatom őt, miközben a fagyimat kanalazgatom, de végül nem mondok semmit. Nincs több kérdésem a témával kapcsolatban. Viszont amikor ismét az én plátói síkon létező szerelmi életem kerül szóba, akkor félrenyelek, és pár percig abba se tudom hagyni a köhécselést. − Biztosan nem ismered. Csak egy egyszerű fiú, aki az Abszol út környékén dolgozik – pillantok fel Colsonra, miközben a tekintetem ismét ábrándossá válik. Annyira sajnálom, hogy Stu néha nem akar észrevenni, pedig mi ketten remek páros lennénk együtt. De sebaj, nem adom fel a reményt, mert tudom, hogy minket az ég is egymásnak teremtett. Sőt, azt is tudom, hogy az esküvőnkön majd szabadjára engedem a galambbarátaimat. − Szerintem mindenki a maga módján szép és különleges. Arról nem is beszélve, hogy ahány ember, annyiféle ízlés létezik, ezért nem látom értelmét ilyentéren a versenyzésnek – felelek nagy bölcsen, hiszen én vagyok az ékes példa arra, hogy mindenkiben meglátom a szépet. A barátnőim is mindig mondják, hogy nem értik mi tetszik nekem Stu-ban, de ők ezt nem tudják felfogni. Stu úgy csodálatos és gyönyörű, ahogy van. A turistabusz érkezése kizökkent a gondolataimból, hogy milyen puha lehet Stuart szalmaszőke haja, és milyen édes, amikor gonoszkásan felnevet, vagy amikor éppen megszeppen, mert egy kicsit ráijesztek. Megeresztek egy halk sóhajt, aztán a fejemet az idegenek felé fordítom. Én még nem akarok elmenni, maradt egy kevés fagylaltom, de Colson javaslatára én is gyorsabban kezdek enni. Nem akarom, hogy véget érjen a találkozásunk, akkor se, ha ez magában hordozza azt az agyfagyást, amelyet a fagyi gyors elpusztítása okozhat. Ezek után csak automatikusan követem Colsont, és hagyom, hogy mindent intézzen, én csupán megszeppenten pislantok körbe, mert magam sem tudom felfogni, miként kerültünk fel a buszra. Mint valami robot, úgy szedem a lépcsőfokokat, és helyet foglalok az első szabad helynél, ahol becsusszanok az ablak mellé.
Vendég
Vas. Szept. 12, 2021 10:14 am
Pixie
Pixi-nek némi belátást engedek nyújtani az életem egy titkosabb részébe, hogy mégis milyen a sztárság, s én azt miképp kezelem. A hírnévnek is vannak kevésbé szívlelt részei, nem mindenki tudja olyan könnyedén kezelni, mint Lockhart, vagy más pojácák. A fagylalt árushoz érve, könnyedén áttérünk az evéssel kapcsolatos dolgokhoz, majd a másik dícsérő megjegyzésére, miszerint jó formában vagyok, enyhén kihúzom magam. A vicces kis hasonlatom is célt ér, ezért a boszi nevetésben tör ki. Ő is jön egy hasonlóan vicces elképzeléssel, amelyben magát a tipikus hálaadási pulykához hasonlítaná. - Hát úgy szerintem ne akarj járni, elég fájdalmas lenne. – nevetem el magam, miközben a tarkómat vakarom. Még valami felhozódik az evés közben, mégpedig egy jó kis ötlet, amellyel keresztbe lehetne tenni Bagoly Berti-nek. Az elképzelés általam fogalmazódik meg, ám én nem vagyok rest azt az új ismerősömre ruházni. Nekem van elég pénzem, na meg gondom. Még egy fagylalt vállalat már túl sok lenne, azonban Pixi-t el tudom képzelni, ahogyan a kis egyenruhájában gombócokat mérne ki egy standnál. Érdeklődve végighallgatom az ez utáni mondandóját, amely töbnnyire a tiszteletbeli névadásról szól, hogyha ezt az üzletet tényleg megvalósítaná. - Az ingyen fagyit el is vártam volna. – mutatok rá a másikra megjátszott komolysággal. – Egyébként ez nagyon aranyos tőled, s ne add fel az álmaidat, szerintem simán megvalósulhat ez a terv, csak hinned kell benne, na meg nem árt az elhivatottság se. A Lulu-val kapcsolatos ezer ízű drazsés témára csak fejemet csóválva mosolygok. Most végre megmutatkozik Pixi kevésbé szent része is, még ha nem is olyan nagy vétek átverni a barátját, ám legalább valamiben ő is tud rossz lenni. - El sem merem képzelni milyen lehet a szellem ízű. Egyszer már sikerült átmennem az egyik átlátszó delikvensen, szóval…valami fagyos érzésre számítanék, vagy valami rothadó ízre, legalábbis ha elképzelem mit szoktak kedvtelésből enni a kísértetek. – számolok be a gondolataimról a másiknak, ki nem biztos, hogy részese volt a szellem lakomának, igaz azt nem lehet étkezésnek mondani, hiszen csak túlérett ételeken lebegnek át. Nem tudom mennyire hatnak a bíztató szavaim az előttem ülőre, mivel az az apjáról tartott elbeszélés szerint, eddig csak negatív impulzusokat kapott, hogyha valami nagyra gondolt az életében. Ez nem valami helyes, legalábbis ha valaki így neveli a gyerekét. - Apám szintén ilyen volt, azonban édesanyám folyamatosan bíztatott, s ezért lettem az aki. Ne engedd, hogy mások szablyák meg a határaidat. A Szent Mungós kiruccanásra felkapom a fejem a kelyhemtől. Eddigi életemben talán egy-két alkalommal jutottam el e fajta elképzelésre, ám most, hogy újra kaphatok a lehetőségen, kimérten bólintok egyet. - Ez igencsak nemes gesztus lenne. Benne vagyok. A gyerekeknek adok egy kis reményt, valamint erőt a további küzdelmekben a nyavalyák ellen. Sőt, valakinek lehet épp ez a látogatás ad némi lökést a kviddics álmok megvalósításban. – jelentem ki bíztatóan a másiknak. Bizonyára örömmel hallja, miképp én nem vagyok gyerekgyűlölő, igaz néha kikészítenek a kis lurkók, azonban a cél szentesíti az eszközt ilyenkor. - Nyugi-nyugi. Nem akartalak ilyen helyzetbe hozni, nyilván minél később kelljen másról gondoskodni, esetleg mást csinálni. – nem kívánom én a mamóka halálát, csak gondoltam hátha vannak távolabbi tervei. Legalább megtudnám, milyen elképzelései vannak a jövőt illetően, merthogy kétlem, hogy egy idős gondozása mellett tudna üzemeltetni egy fagylaltozót, s utána hátha lehetséges lenne. - Ez aztán a diplomatikus válasz. – jegyzem meg, mikor közli velem, azon gondolatait, amelyet a szépség iránt táplál. A turistabusz ismételten felgyorsítja az eseményeket, s mindketten szerzünk egy kellemetlen agyfagyást a kapkodásnak köszönhetően. Végül a buszra kerülünk, bár kisebb-nagyobb kellemetlenségek itt is akadnak, főleg a felkészületlen bemutatás. Minden esetre kényelmesen elhelyezkedek, s ezzel együtt hallgatom a vezetőnk további okosságait. A jármű igencsak lassan megy, számomra nincs megszokva, ez a botorkáló sebesség, na meg amikor dugóba keveredünk, az roppant kellemetlen. - Itt nem tudom, hogy megy, ám nálunk az elvarázsolt buszok képesek átkelni az ilyen dugókon, na meg sokkal gyorsabbak. – súgom a boszorkány fülébe. Nem ismerem a Kóbor Grimbusz, de pontosan olyan járgányokra gondoltam csak éppen Amerikában. Hirtelen fékezünk, ahogy egy tömött tér közelébe érünk. Az idegenvezetőnk fel is konferálja, Buckingham-Palota néven. Pontosan ott vannak, abban a furcsa kucsmában parádézó férfiak. Izgatott vagyok, ahogyan kilépek a buszról a többi turistával együtt. Sokan máris csak úgy kattogtatják a mugli fotómachinájukat, azonban a legtöbbjüknek az a mobil izéjük van már. Hasznos egy találmány, sok funkcióval, s ahogy hallottam sokkalta gyorsabb, mint a bagoly posta. Egy koros fényképezőgépet húzok elő, a tágtó bűbájjal ellátott belső zsebemből, igaz ezt teljesen diszkréten, mikor senki sem figyel. A muglik gépeivel ellentétben, ez képes mozgó képet megörökíteni. A fényképezőgépet a szemem elé tartom, majd váratlanul lekapom Pixi-t. - Állj az egyik őr mellé, és csinálok egy képet. – bíztatom a lányt, majd a megfelelő pillanatra várok.
Vendég
Hétf. Szept. 20, 2021 7:52 pm
− Jaj, eszem ágában sincs ám. Szegény pulykáknak nagyon szomorú életük van, én pedig nem akarok olyan lenni – rázom meg a fejemet hatalmas lendülettel, de olyannyira, hogy csoda, hogy nem simogatok arcon valakit a hajammal. Nem lennék a helyükben amúgy, talán ezért is jobb galambnak lenni, mert őket a környék macskáink kívül semmi nem akarja megenni vacsorára, márpedig vagyok ám annyira leleményes, hogy még Korminak se sikerült elkapnia engem! Pedig nagy vadász hírében áll ám! − Ugyan, az ingyen fagyi kötelező – kontrázok rá széles mosollyal, bár nem hiszem, hogy túl jó üzletasszony lennék, mert mindenféle mondvacsinált indokokkal fagylaltot osztogatnék az embereknek, és akkor bizony nem lenne belőle semmi bevételem. De, legalább egy ideig szeretnének, amíg le nem húzom a rolót. − Egyelőre nem szeretnék ilyen nagy dolgokban gondolkozni. Először szeretném megalapozni itt az új életemet, aztán ki tudja… Meg aztán, a tervezés nem az erősségem, én csak haladok az árral – mosolyodok el halványan, bár azért jól esnek a biztató szavai. Megmelengetik kicsiny lelkemet. Ilyenkor mindig rájövök arra is, hogy annak idején miért tetszett nekem annyira. De rég is volt! − Ú, olyan velem is volt! Átszaladtam egyen. Nagyon… Hideg volt – idézem fel azt a pillanatot, amikor bizony nekem is sikerült átrohannom az egyikükön, ugyanis képtelen voltam időben lefékezni. Fene az én hatalmas lendületembe. – Nem, nem rothadó amúgy. Inkább olyan, mintha a hideg jegyet harapnál, aminek van egy fura utóíze – ütögetem a mutatóujjammal az alsó ajkamat, de egyébként magam se tudnám leírni az izét. − Anyukád biztosan nagyon aranyos – pillantok Colsonra mosolyogva, de inkább nem fejtem ki a véleményemet a saját szüleimmel kapcsolatban. Úgy érzem, teljesen lemondtak rólam. Nekem már nincs is nagyon keresnivalóm Amerikában. − Ha szeretnéd, akkor megpróbálhatom majd elintézni – ragadok meg egy szalvétadarabot, majd a zsebemben egy darabig elkotorászok, mire végre találok ott egy tollat. – Nem tudom, hogy használsz-e telefont, de tessék. Itt a számom – firkantom fel a telefonszámomat a szalvétára, és áttolom az asztalon Colson elé. Így sokkal egyszerűbb tartani a kapcsolatot, meg a baglyokat is megkíméljük vele. A továbbiakra nemigen tudok válaszolni. Gerbera néni jövőjébe jelenleg nem szeretnék belegondolni, arról pedig évekig regélhetnék, hogy kibe miért tudok beleszeretni. A fiúkat pedig ezek nem nagyon szokták érdekelni, szóval inkább maradok az a hebrencs lány, aki az imént véletlenül belebotlott. A buszon a lábamat lóbálom, és igyekszem úgy tenni, mintha tök természetes lenne a jelenlétünk, bár Colson szavai egy kicsit megmosolyogtatnak. − Itt is akad egy ilyen busz, de te az ő szemszögükből szeretted volna felfedezni a várost – kuncogok, bár nekem sokkal egyszerűbb dolgom lenne. Elég lenne szárnyakat növesztenem, és magam mögött hagyhatnám a magnix járművek zötyögő araszolását. Fentről úgyis minden másabb. Azonban nem akarom elárulni Colsonnak, hogy animágus lennék, így csak izgatottan nézelődök mellette. A Buckingham-palotához érkezve azonban nem ér túl sok újdonság. Itt már jártam korábban, mégis lelkesen pattanok le a buszról, amikor végre megállunk. − Hé! – kiáltok fel nevetve, amikor hallom Colson gépének a kattanását, hiszen arról nem volt szó, hogy engem is fotózunk. Ám legyen, belemegyek a játékba. Odaperdülök az egyik őr mellé, de nem érintem meg, hiszen tudom jól, hogy nem szabad őket ingerelni. Ettől függetlenül mindkét kezemet az arcomhoz emelem, az ujjaimmal V alakot formálok, és nyelvet öltve mókás arcot vágok. Várom, hogy Colson végezzen, aztán visszaszökdécselek hozzá. A kezemet a gépe felé nyújtom. − Na, most te jössz! – Hiszen ő a vendég a városban. Nem mehet el anélkül, hogy ne készülne róla is pár menő kép!
Vendég
Vas. Okt. 03, 2021 5:07 pm
Pixie
- Egyszer-kétszer ingyen fagyit osztani az arra méltóknak nem gond, de ne érezd úgy, hogy nem tudnak megfizetni pár Knútot. Még a végén megszokják, hogy ingyen van a fagyi, s ha pénzt kérsz érte később érte, akkor ők lesznek felháborodva. – vettem elő a jövőképet, mellyel kissé próbálom kizökkenteni a naiv leányt. - Hiába…én már beleestem ebbe az ördögi körben, a túlzott nagylelkűségem már kiváltott hasonlókat. Sok barátom elfordult tőlem, amint elzártam a pénzcsapot, ezért nem viszem túlzásba mostanság az adakozást, bár néha jó vele húznom az öregem agyát. Pimasz mosoly jelenik meg az arcomon, amint feldereng egy emlék az apám Anthony fancsali képéről. Azt hiszem, akkor egy Tűzvillámot vettem az egyik futó kalandomnak, mikor olyan mérgesnek láttam. Még tán a kitagadással is fenyegetett a fösvény uraság. Miután bebizonyosodik, hogy Pixi is a az a bizonyos ,,lassú vz partot mos ember” tovább nem erőltetem a hirtelen jött ötletbombáimat. Remélem, azért nem marad le semmiről, mivel egy kis kockázat sohasem árt, ha az ember igazán azt az életet szeretné élni, mire annyira vágyik. - Minden esetre, ha bármiféle ötleted lenne, amihez befektető kell, megtalálsz. – adok oda egy névjegykártyám, amin szerepel a pontos címem a bagolyposta miatt. Remélhetőleg Pixi-vel nem leszek olyan gondban, mint Loren Bow-val. Már azt se tudtam ki ő, csak érkezik egy bagoly, és többek között egy seprű boltról, s annak az indító tőkéjéről volt benne szó. Minden esetre betartottam a szavam, és már a felét vissza is kaptam a pénzemnek ettől a Loren-től, bár csak öt év alatt. Meg küldött egy ajándék Nimbus 2020-at is, amikor az ő ítélete szerint megkésett a visszajáró arany Galleonokkal. A szellemekkel kapcsolatos összefoglalóját érdeklődve hallgatom, hiszen nagyon is izgalmas ez a téma, még sohasem kérdeztem meg egy kísértetet sem, hogy mi alapján döntött a maradásról. Azt hiszem az egyik könyvben azt írták, miszerint ez a megboldogult döntésétől függ, hogy tovább megy oda, ahonnan még senki sem tért vissza, vagy ebben a világban kísért tovább. - Fuuu, az se túl kellemes. – jegyzem meg, amint leírja a boszorkány azt a bizonyos jégbe harapást. Úgy értem az itt maradt lelkekkel való egyetlen fizikai kapcsolat se lehet túl szívderítő a testünknek. Az anyukámra tett megjegyzésre elismerően bólintok, bár úgy vélem az előttem lévő azért nem kezdi el hasonlóképp a beszédet a szüleiről, mert valami kellemetlenséget érez az irányukba. A világért se akarom egy tabu témával felzaklatni Pixit, szóval a kíváncsiságomat elnyomom, és inkább tovább álunk erről a témáról. A Szent Mungó szóba kerülésével, úgy vélem tehetnék valamit a gyógyulni vágyó apróságokért. Kevésszer adatik meg amúgy is az adakozáson kívül, hogy normálisan időt szakítok az épp nehéz sorsú közönségemre. - Van mobilom persze, úgyhogy felhívlak, de én a világért se akarom megváratni a kis boszorkákat, valamint varázslókat. Ha már itt vagyok, akkor akármelyik nap, nyilván a mérkőzés napja kivétel ez alól. – jegyzem meg a lehető legnagyobb jóindulattal. - A világért se akarnám, hogyha megfeledkeznénk erről a nemes gesztusról, félő hogy a meccs utáni tivornyával ez is kimegy a fejemből, szóval Pixi ha lennél olyan kedves. – a kezemet kitartva visszakérem a névjegykártyám, amelyre ráírom a telefonszámom. A varázslók igen kevés hányada használja a muglik távközlésére szolgáló eszközt, ezért még nem készítettem olyan papírt, amin az is fel lenne tüntetve. A későbbiekben felszállunk a muglik buszára, amely csak lassan cammog amint belekerül a dugóba, amelyet egy elvarázsolt járgány könnyűszerrel ki tudna kerülni, ekkor vetem fel a másiknak, miszerint egy olyannal is jöhettünk volna akár, ha Amerikában lennénk, de mint kiderül itt is vannak az említett eszköznek megfelelői. - A muglik tudják aztán mi a kényelem, bevallom a seprűn, egy-egy több órás utazásnál elültem fiatalkoromban a seggem, vagy ha a meccs nagyon elhúzódott akkor se túl kellemes ez az érzés. – hát igen, de ettől függetlenül az elvarázsolt buszok, már kevésbé a kényelemről szólnak, roppantmód zötyögős az út vele, mi több még a lehető legfinomabban fejeztem ki magam ezzel. Végre a palota bejáratához érünk, s elkattan az első kép, mire nem volt a fiatal boszorkány felkészülve. A következőnél már pózol, s úgy örökítem meg. Most én jövök…a legszívesebben levettem volna az őr fura kalapját, mégis ezt az ötletet túlságosan veszélyesnek éreztem, inkább csak úgy tettem, mintha annak a hátsóját megfognám, majd egy meglepett képet vágva a kezemet a szám elé tettem. A fickó előre szegezte a bajonettáját ellátott fegyvert, és elrikkantotta magát. - Lépjen el a királynő testőrétől! – a felszólításnak eleget tettem, amelyre a fickó visszaállt a szobrokat megszégyenítő mozdulatlan pozitúrába. Az idegen vezető, kissé próbálta lecsillapítani a kedélyeket - Néha előfordul az ilyen, ne ingereljék túlzottan őket, s tudják hol a határ. - Na, ez király kép lehetett, megy az albumba, bár majd beszartam. – jegyzem meg Pixinek, mikor lassacskán az adrenalin kiszáll a testemből. A Zöld park-ba megyünk tovább, amely szinte csordultig van turistákkal. A vezetőnknek szinte be nem áll a szája, én viszont még szeretnék a boszival diskurálni. - Tudod, nagyon örülök annak, hogy eljöttem veled. Végre jó egy kissé kimozdulni valakivel, aki nem valamelyik elkényeztetett haverom.
Vendég
Kedd Okt. 12, 2021 7:34 pm
Értem, hogy miről beszél Colson, de sajnos, ha egyszer engedtem volna másoknak, akkor máskor is megtörténne. Akkor pedig bármennyire is hangzik meseszerűen egy saját fagyizó, elég hamar csődbe vinném. Vannak emberek, akiknek nem való a vezetői szerep. Közéjük tartozok én is, elvégre ismerem magamat, és tudom jól, hogy képtelen vagyok a szigorra. Nem is felelek hát a velem kapcsolatos szavakra, azonban az elborzaszt, amit az állítólagos barátairól mesél. Elkerekedett szemekkel hallgatom őt. Megdöbbenésemben a fejemet csóválom. − Olyan szörnyű, hogy manapság az embereknek a pénz a mindene, és az igazi értékek teljesen elvesznek a sok számítás és színjáték között – bökdösöm szomorúan a kanalammal a fagylaltom maradékát. El se jut a pici agyamig az, amit az édesapjáról mond, hiszen olyan lehangoló, hogy a mai világban a pénz mindennek a mozgatórugója. − Igazán rendes vagy. Köszönöm szépen – veszem el tőle a névjegykártyáját egy apró, félénk mosoly kíséretében. – De továbbra is úgy gondolom, hogy nem lennék jóvezető. Legalább is, én így gondolkozom, hiszen annyira csapongó és engedékeny személynek tartom magamat, hogy a pénz kétkézzel folyna ki az ujjaim közül. Nem tudok nemet mondani másoknak, ezért pedig könnyű lenne kihasználni. − Nem bizony. Érdekes dolog amúgy, hogy mi lehet az élet után, bár én sokkal jobban szeretek azzal foglalkozni, ami körül vesz. Azt hiszem, a túlvilág fogalma számomra egy kicsit misztikus és megérthetetlen – könyökölök az asztalra, hogy kitámasszam a fejemet. Nagyon sok dolog érdekelne az életben, de mindig arra jutok, hogy buta vagyok azokhoz a tevékenységekhez, így a kíváncsiságom hamar elhal. Az egyetlen, amiben tehetséges vagyok az az, hogy miként derítsek ki mindent az emberekről. − Először engedélyt kellene kérnem a vezetőségtől, de biztos vagyok benne, hogy ők sem mondanának nemet erre a lehetőségre – szélesedik ki a mosolyom, miközben a kérésére visszanyújtom a kártyáját, amely eddig a fagyikelyhem mellett pihent. Nagyon megörülök, hogy megkapom a számát, bár közel sem vagyok olyan őrült, hogy hívogassam őt. Csak akkor keresném, ha tényleg fontos lenne, hiszen nem akarok betolakodni az életébe. Az egyetlen személy, akinek az életében akarok szerepelni pedig vélhetően most válogatja a rohadó csirkelábakat. Miután visszakapom a névjegykártyáját szinte azonnal a zsebembe is süllyesztem mielőtt még elfelejteném, és valami mókás kedvű suhanc találna rá, és hívogatná az éjszaka kellős közepén. Ezek után követem őt a buszhoz, és kuncogva hallgatom Colson meséjét a járművekről. − De hát azokon párnázó bűbáj ül, nem? – takarom el a számat kuncogva, nagyon ügyelve arra, hogy mások véletlenül se hallják a beszélgetésünket. − Engem nem igazán engedtek felülni rá, így nem tapasztaltam ilyen kellemetlenségeket – teszem hozzá, utalva rá, hogy bizony nagyon óvtak engem a seprűlovaglástól. – Azt viszont meg kell hagynom, hogy a repülés kifejezetten varázslatos dolog. Csak én kicsit másképpen szárnyalok, mint Colson szokott, hiszen amíg ő a seprűjére támaszkodik, addig én galambként emelkedek a magasba, és hagyom, hogy a szél a hátán hordozzon. A palotánál viszont eljön a bohóckodás ideje, bár még az illendőség keretei között teszem, hiszen tudom jól, hogy ezek az őrök is emberek, és bizony van egy határ, amit meg kell húzni velük szemben. Szeretném erre Colsont is figyelmeztetni, de annyira nevetnem kell azon, amit csinál, hogy épphogy képet készítek, az őr már rá is kiabál. Mielőtt megszólalhatnék, az idegenvezető már magyarázni kezdi helyettem, hogy bizony ezzel Colson egy kicsit átlépett egy határt. − Csak egy kicsit. Szólnom kellett volna róla, sajnálom – mosolyodtam el bocsánatkérően, hiszen teljesen kiment a fejemből az, hogy Colson nem biztos, hogy tudja az itteni szokásokat. A britek pedig kicsit merevebbek, mint az emberek odahaza. A parkba érve mélyen magamba szívom a levegőt, és én egy kicsit jobban felengedek, hiszen itt nem kell már annyira viselkedni, mint korábban a palota előtt. − Ennek én is örülök. Ritkán van lehetőségem így szórakozni – fordulok mosolyogva Colson irányába, és mivel a közeli metróvonal miatt egyre nagyobb a tömeg, ezért kicsit közelebb lépve hozzá ezt suttogom: − Mi lenne, ha itt hagynánk őket, és átmennénk a közeli Hyde Parkba? Ott több látnivaló akad, mint itt. Persze, mindez csupán egy ajánlat, ha Colson szeretne itt körülnézni, akkor alkalmazkodtam hozzá. Csupán nem szeretem, ha kettőt nem tudok lépni másoktól.
Vendég
Hétf. Okt. 18, 2021 8:58 pm
Pixie
Volt valami nagyon lehangoló abban, amit Pixie mond. Pontosabban, nem a mondat volt lehangoló, inkább a tudat, hogy egy ennyire vidám lányt, van olyan dolog, mi ennyire el tud keseríteni. A mai emberiség nagyon függ a pénztől, ez kétségtelen. Nem csak a muglikra lehet ezt érteni, hanem a varázslókra is. Sokan tengernyi galleont halmoznak fel, ráadásul ezt senkivel se osztják meg, csakis a saját önző céljaikra használják, ami nem valami szép dolog, ám nem játszhatunk sárkányölő Szigfrid-et, a mohó személyeket békén kell hagynunk, és talán egyszer belátják, hogy az önzésükkel, milyen üres lett az életük. Kissé én is szégyellem magam, mivel ennek a szöges ellentéte elevenedik meg személyemben. Igaz sok embernek segítettem, mégis a pénzt úgy költöm, mintha végtelen lenne. - Először is értékelnünk kéne, amink van, sajnos én néha ezt nem teszem meg. Mindig megveszem a legújabb legmodernebb seprűt, pedig nincs is rá szükségem. – gyónom meg a vétkemet, mert hát Pixie bánata, még engem is rábír a bűnös vallomásra. Egyedül a fosztogatásaimat nem vallanám be neki, az túlságosan is kellemetlen téma. Persze az évszázados hullák, és elhagyatott helyek kirablásában semmi bűnös tett nincs, hiszen egy értékes tárgyat, minek hagynának veszendőbe menni. Miután a névjegykártyámat megkapja, úgy vélem kissé még felkészületlen az új üzlet megnyitásával, ezért nem is erőlködök tovább, hiszen ha nagyon akarja, akkor fel tud keresni. Remélem azért a remény nem hal ki belőle, hiszen kár lenne egy ilyen jó kis ötletet veszni hagyni. - Hát igen, ami körül vesz minket az nagyon fontos, de mégis az ismeretlen szinte mindig vonzó a tudatoknak, még az enyémnek is. Minden esetre, én biztos tovább mennék, mintsem itt kísértsek. Szörnyű lehet a régi életed árnyaként a világban maradni. – jegyzem meg a végét már elég halkan közölve a másikkal. Semmi értelme nem lenne itt maradni, egy kissé utána olvastam ennek az egésznek, s arra jutottam, túl sok a negatív tényező. - Rendben, úgy gondolom, hogy megéri normálisan végigvinni az ügyet. Máskor addig ugrálnék, amíg be nem engednek, de most van egy jólelkű vezetőm, szóval csak az ő elmondása szerint cselekszem. – kacsintok rá a másikra, és a névjegykártyámra újabb információt jegyzek fel, amelynek látszólag nagyon örül. A pici kártya gyorsan eltűnik a másik zsebében, s vicces, amiért ennyire mohó a frissen megszerzett adatokat illetően. A busszal által most búcsút veszünk a fagyizótól, és odafent máris vicces tapasztalatokat osztok meg a társaságommal. - Párnázó bűbáj a fenét, a fenekem az a párázott bűbáj. – fejezem ki magam a végén egy jó ízűt kacagva. – Nem engedtek felülni rá, hát milyen szüleid voltak neked? Ha tehettem volna, én még anyukámból is egy seprűvel röpültem volna ki, habár ki tudja, lehet így is történt. – egyre esztelenebb ökörségeket mondok, ami bizonyára ránk irányítja a figyelmet, ha másért nem is, a jóízű nevetésekért biztosan. A hülyülés a járműről leszállva se hagyjuk abba. Én kissé messzire is megyek, amely bár most kissé égő, később feledhetetlen emlékként él majd tovább, főleg ha meg is lett örökítve. - Nem vitás, nem örült a túlzott közeledésemnek. – megyek vissza a boszorkányhoz, majd mikor azt ecseteli, miszerint előre szólnia kellett volna, csak szórakozottan leintem. – Ugyan, ne is törődj velem, nem esett bajom, na meg jó móka volt. Az őröktől tovább sétálunk a parkba, ahol már igencsak nagy a tumultus. Lépni se lehet annyian vannak, szóval a személyes idegenvezetőmnek támad egy ötlete. - Rendben, vezess csak oda. Mit gondolsz, utána ellátogathatunk az Abszol Út-ra? Már vágyok szétnézni az Angol varázslók bazárjaiban. Na meg megmutathatnád a kedvenc helyeidet. – a másikat előre engedem, miáltal tudja az utat mutatni nekem. Az másik park felé véve az irányt, látszik a bámész mugli népek megfogyatkozása. Hirtelen valami neki szalad a lábamnak, amely nem más, mint egy corgie. Kis pamacs farkával csak úgy csahol, és egy nyálas teniszlabdát tart a szájában. A kutyus tekintetében látszik a mohó vágy, miszerint csak arra vár, hogy a nála lévő tárgyat minél messzibbről hozhassa vissza. - Szerinted kié lehet ez a kutyus? – teszem fel a kérdést, miután a labda hozzám kerül, majd a másik felé nyújtom, hátha szeretné az első dobást ő elvégezni. A kicsiny jószágon nem volt nyakörv, szóval lehet elkóborolt a gazdájától. A tekintetem ide-oda vándorol, csakhogy valakit találjak, aki kapkodva jön a kis jószágért, ám senkit nem találok, csakis egy mentő szúr szemet. - Ohhh, basszus szerinted történhetett valami a gazdájával, vagy csak puszta véletlen?
Vendég
Csüt. Okt. 28, 2021 10:29 pm
Szeretném, ha több ember fordítana figyelmet arra, hogy a világunk jó irányba induljon meg. Sajnos azonban sokan nem így látták. Bármennyire is akarom meglátni a jót másokban, egyre inkább ráébredek, hogy rengetegen önzőek. Ez pedig elszomorít engem, hiszen annyival szebb és jobb jövőt kovácsolhatnánk magunknak! Helyette tönkreteszünk mindent, amíg nem marad egy picike dolog, amit értékelni tudnánk. Nem szeretek ilyeneken gondolkozni, pedig néha megesik, s olykor nagyon lehangol a dolog. Hinni akarom, hogy még nem veszett el minden, van még esélyünk jóvátenni mindent, de ehhez mások is kellenek. Egyedül kevés vagyok jobbá tenni a dolgokat, de arra talán épp elengedő lennék, hogy a környezetem arcára csaljak mosolyt. − Borzasztóan pazarlónak gondolom mindezt, azonban nem ítéllek el. Legalább belátod, hogy ez nem helyes. Ha pedig idáig eljutottál, utána már változtatni is tudsz rajta, ha ez a szándékod – mosolyodok el lágyan, hiszen a belátás jó dolog. A változásra való hajlandóság pedig még jobb. Én mindenkiben igyekeztem meglátni az értékeket. Még Stuartban is látok valamit, ami ott rejtőzik sok-sok rétegnyi szarkazmus alatt, ami miatt megéri nyaggatni őt. Pedig egyébként a környéken sokan bántják őt, vagy éppen panaszkodnak rá, ahelyett, hogy megpróbálnák megérteni őt. − Hm. Én nem tudom igazából – böködöm a fagyimat továbbra is, ahogy ezen a kérdésen rágódok. − Biztos érdekes lehet tudni, hogy mi van a halál után, de… Én nem szeretném magam mögött hagyni a szeretteimet se – elmélkedek félhangosan. Hiszen, mi lenne Gerbera nénivel? Szegény így is elég rossz passzban van. És anyukámmal? A barátnőimmel? Walley-val? Ráadásul, Stuartot se hagyhatom magára. Nélkülem olyan magányos lenne a kócos kis szőke feje… Hiszen tudom jól, hogy azért titkon élvezi, amikor felbukkanok a hentesüzletben, még akkor is, ha időnként olyan fejet vág, mint egy sikítani készülő hörcsög. − Hát, szerintem így korrekt. Meg azért fel kell készülni rendesen. Elvégre nemcsak a betegeket kell értesíteni arról, hogy jössz, hanem arról is gondoskodni kell, hogy ne tolongjon ott sok ember… Azért nem mindennap találkozhatsz Colson Gamby-vel, és biztiőrökre is tuti szükség lesz – fojtom el a kitörni készülő kuncogásomat, amikor rám kacsint. − Ennyit költesz rájuk, és még kipárnázva sincs? – ráncolom össze a homlokomat, mintha egy Shar pei kutyus lennék, hiszen ha nem is nagyon ültem seprűn, azt azért mégis csak tudom, hogy milyen bűbájokkal van ellátva. Vagy lehetséges lenne, hogy egy versenyseprűnek másabb a kialakítása? − Apukám úgy volt vele, hogy jobb nekem, ha a fenekemen maradok, mert szerinte így is a fellegekben járok – vegyül némi keserűség a hangomba, ahogy oldalra pillantok. Apa nagyon sok mindent kifogásolt bennem, de ha össze akarnám foglalni, akkor talán az egész lényem írná le legjobban azokat a dolgokat, amik nem tetszettek neki. − Ha a királynő katonája lennék, én se örülnék neki – csóválom a fejemet mosolyogva, hiszen szegény őröknek sok butaságot kell kiállniuk nap mint nap, s bizony akadnak olyanok is, amiknek nem örülnek túlzottan, és nehezükre esik nem lereagálni. − Azért remélem, az őr se fog kapni azért, mert rád szólt… − érintem a számhoz elgondolkozva az ujjamat, hiszen úgy hallottam, hogy nekik megszólalniuk se lenne szabad. Néha a britek olyan szigorúak voltak… Nem csodálom, hogy a szabályaik és az időjárás miatt sokszor szomorúak. − Ha ragaszkodsz hozzá, de ahhoz visszafelé kell menni – pillantok Colsonra, majd megtorpanok, hogy odasúghassam neki: − Vagy akár hoppanálhatunk is valahol. Fejben ezernyi útvonalat és lehetőséget rajzolok fel magunknak, így először el sem jut a tudatomig, hogy kitörténik pontosan. Csupán egy kutyus vakkantása, és az ugatás követő szavak rántanak vissza a valóságba. − Nem tudom. De nincs rajta semmi… − pillantok körbe tanácstalanul, hátha kiszúrom a tömegből a gazdáját. Megrázom a fejemet, miszerint nem szeretném elvenni a labdát, azok után pedig pláne nem, hogy felhívja a figyelmemet a mentőre. − Mi lenne, ha megpróbálnád felemelni a kutyust, és megnéznénk mi történt ott? Elég nagy a tömeg. Valakinek csak ismerős lesz – szorul el a torkom a gondolatra, hogy valaki bajban lehet, és én nem biztos, hogy tudok segíteni rajta, ugyanis itt nem varázsolhatok. Meg sem várom szegény Colson válaszát, automatikusan már szaladok is a mentőautó irányába, hogy ott sűrű bocsánatkérések közepette megpróbáljak átvergődni tömegen.
Vendég
Csüt. Nov. 04, 2021 9:06 pm
Pixie és Cole
"Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!"
- Hát persze. Változtatni, mi sem lenne ennél egyszerűbb, azonban a rossz szokásokról néha nehéz leszokni. Szóval apró lépésekben haladok, például idén lemondtam a második seprűmről. Na meg a régi seprűimet, mindig odaajándékozom egy iskolának, vagy egy barátomnak. Már ez is valami, gondolom én. – jegyzem meg kissé kíváncsian, hiszen minduntalan a leány gondolatait próbálom kifürkészni, hogy ezzel kapcsolatban mire gondol. Hiába, néha szeretném, ha mások jó embernek tartanának, pedig mélyen legbelül tudom, hogy attól igencsak messze állok. - Ez milyen igaz, de gondolj bele, hogyha ők is tovább mennek, akkor te szellemként már nem mehetsz utánuk, akkor meg tényleg örökre elvesznének azok, akiket szeretsz. – jegyzem meg kissé rekedt elcsukló hanggal, mert ez a gondolat engem is lelomboz. Néha szeretek úgy gondolni magamra, mint akit senki sem érdekel, azonban hiányoznának azok a bolondom. Merlin szakállára, még a bátyám is hiányozna, az a semmirekellő kurafi, akármennyire is tudok rá haragudni. - Biztiőrökre? Ugyan. – horkantok fel megjátszottan. – Csak nem gondolod, hogy a nagy Colson Gamby nem képes elbánni bár lelkes rajongóval? Csak egy lehengerlő mosoly, s máris lefegyverzem azokat, akiket kell. – kacsintok a másik felé szórakozottan, és előveszem azt a nem is olyan régen megemlített mosolyt. A seprűvel kapcsolatos aggályaira csak elmosolyodok, majd tovább hallgatom az apukájával kapcsolatos mondandóját. A fejemet kissé megbillentve figyelem, ahogyan Pixi elkomorodik. Bizonyára nem volt túl jó kapcsolata az édesapjával. Pont, mint nekem. ~ Talán ilyenkor a legjobb az lenne, ha támogatnám? – teszem fel a kérdést magamnak, majd egy sután megindított vállveregetéssel ösztönzöm arra, hogy rám figyeljen. - Mi nem is különbözünk annyira, úgy vélem. Az én öregem se örült annak, hogy a föld felett jártam. Szerinte fontosabb lett volna reálisan nézni az életem, s a bátyám mellett valami magasabb beosztásban aktákat tologatni, egész nap. Úgy vélem akkor kalitkába zárt madár lettem volna, ám nem lettem. Figyelj, itt van két remekbe szabott varázsló, aki most azt csinálja, amit szeret, szóval nem hagyom, hogy rosszul érezd magad Colson Cool világában. – csak ösztönösen azt mondtam, amit talán én is hallani akarnék. Milyen kviddics világbajnok lennék, ha egy ekkora rajongót elkámpicsorodna a közelemben. - Ha a királynő katonája lennék, akkor fegyvert szegeznék a vén csontkollekcióra, és kiharcolnám, hogy valami divatosabb göncbe keljen strázsálni. – mondtam némi mogorva fenn hanggal, ezzel szórakoztatva a másikat. - Szerintem a varázsvilágban ezért már kirúgták volna…amúgy bizonyára nem lesz semmi baja. – nem mintha megütné a bokáját mondjuk egy…auror, hogyha okkal engem félreállítana, vagy rám morogna. Maximum úgy, ha annak nem volt semmiféle oka rá, akkor szeretném, hogy neki se legyen jó a következő pár nap. A kevésbé populáris parkba érve felteszem a nagy kérdést, mégpedig az Abszor úti látogatásról. A boszorka gondolkodni kezd, ám jól látja a sétához semmi kedvem, szóval egy praktikus hopponállással szó szerint levehetne a lábamról. A kutyus megzavarja mindkettőnk gondolatait, amelyek a varázslók által annyira közkedvelt utazásformáról szóltak. A kicsi corgie-n tényleg nincs semmi beazonosítható, szóval nehéz dolgunk lesz, mégis a gazdája talán ezer közül megismeri majd. - Emeljem fel, mármint pálcával? Na, jó csak viccelek. – a kis szőrmésre pillantok, aztán egy gyengéd mozdulattal felkapom. – Milyen kis sós-zsák. A kutyust eléggé jól tartották, legalábbis Corgie mércéhez képest, ugyanis jókora löttyedt hasat növesztett. Tetszett neki, ahogyan körbehordozom, igazi boldogsággal lihegett minduntalan a kezem közt. Miközben Pixi a mentősökhöz rohant, én körbekérdezgettem a muglikat, nem e valamelyiküké ez a kis csibész. A keresőmunkám sikertelen volt sajna, egyik ember se vállalta magára a gazda szerepét, azonban az egyik hölgy, megjegyezte, hogy azzal az a szegény öregúrral volt. A mentő ajtaja felé mutatott, ahol egy látszólag meghalt férfit emeltek be. Már a mentősök arckifejezéséből lerítt, hogy a halál beállt, s nem tehetnek semmit. - Mi történt? - Stroke-t kapott…azt hiszem. Hallgattam két tanácskozó mugli cseverészését, majd elkezdtem Pixie-t keresni a tömegben. szövegr Szószám| ### Tags| @name Jegyzet| n/a
Vendég
Szer. Nov. 10, 2021 10:49 pm
Nagyon csúnya dolog lett volna a részemről, ha kinevettem volna őt? Mármint, tök aranyos meg minden, hogy valóban milyen apró lépésekben haladt. Azt hiszem, nem ítélkezhettem felette, hiszen ő legalább próbált jobb emberré válni. − Hát, ez egy egész jó kezdés – mosolyogtam rá. Mármint, ha tényleg elajándékozta azokat a seprűket, amelyekre nem volt szüksége, és olyan helyre kerültek, ahol hasznát vehették, akkor végsősoron akár büszke is lehettem rá. − Szerintem… Engedjük el ezt a témát, mielőtt még jobban elszomorodunk – vetettem fel a témaváltást, mint lehetőséget. A mosolyom erőltetett volt, hiszen nagyon nem szerettem a szomorú dolgokat. Azok tényleg csak lehúzták az embert, márpedig nekünk mosolyognunk kellett volna egy ilyen szép napon. − Ugye tudod, hogy ha híre megy ennek, akkor nem csak pár lelkes rajongó lesz ott? Rengetegen képeseket megjelenni egy ilyen helyen, ráadásul a sajtó is kivonulna. Nem csak a te épségedre, hanem a betegekére és az ápolókra is gondolni kell. – Ki mondta, hogy nem tudtam felelősségteljes lenni? Mert elég nagy butaságokat hordott össze az az illető. Persze, képes voltam úgy lelkesedni dolgok iránt, és hirtelen cselekedni, hogy nem gondoltam át mindent, de egy ilyen esemény megszervezése több előkészületet igényelt. Ennyire még én sem voltam buta. − Lehetséges – jelent meg egy fanyar mosoly az arcomon, ahogy édesapámra, vagy a köztem és Colson között lévő párhuzamra gondoltam. Mégis, sokkal több érdeklődéssel hallgattam immár azokat a szavait, amelyek róla szóltak. − Azt hiszem, a maguk módján mindketten jót akartak nekünk, csak közben elfeledkeztek arról, hogy mi nem lettünk volna boldogok úgy – tettem hozzá elmerengve, aztán az abszurd szókapcsolata kapcsán nem tudtam megállni, hogy ne vigyorogjak ismét. − Ez azért eléggé illetlen. Különben is, Angliában nagyon ragaszkodnak a hagyományaikhoz – csóváltam a fejemet. A királynő katonájának lenni hatalmas megtiszteltetés lehetett. Legalább is, egyszer mintha ezt olvastam, vagy hallottam volna. − Nem tudom… A nemesek világa túlságosan is más, mint a miénk – haraptam az alsó ajkamba, hiszen az a világ is annyira más volt. Egyszer mondjuk szívesen cseréltem volna egy napra egy hercegnővel, hogy milyen lehetett az életük. A parkban járva azonban csak mosolyogva forgattam a szemeimet, ahogy Colson viccelődni kezdett. Még szerencse, hogy itt volt, hiszen ő könnyűszerrel elbírta a kutyust. Én viszont elszakadtam tőlük, ugyanis valamiért nagyon rossz érzésem támadt, és tudni akartam mi történt. Amikor a férfi beemelték az autóba, akkor tudtam, hogy semmit nem tehettem érte. Ellenben a mellettem szipogó fiatal, nagyjában velem egykorú lánynak támaszt nyújthattam. A lány elsírta, hogy a nagyapja hirtelen rosszul lett, ráadásul a kutyájuk, Bella is elszaladt. Azt is elmondta, hogy az édesanyja a mentősökkel tartott, de neki már nem volt elég hely, és különben is meg kellett találnia a nagypapája kutyáját. Gyengéden átkaroltam a vállánál, és kitereltem őt a tömegből. Elég hamar kiszúrtam Colsont a tömegben, így odatereltem az ismeretlent hozzájuk. Hamar felvázoltam neki a helyzetet, a lány pedig ráismert a corgie-ra, így legalább őt nem kellett keresgélnie. − Nagyon sajnálom, ami a nagypapáddal történt. Jobbulást neki – köszöntem el a lánytól, miközben elszorult a torkom a látványtól. Szegényke… Elég nehéz lehetett most neki, mégis úgy tűnt, hogy nem tartott igényt a társaságra, csupán Bellát ölelte szorosan magához. − Azt hiszem, ez elég volt nekem mára. Elviszlek az Abszol útra, de ha nem bánod, utána én hazamennék – fordultam Colson felé, s ha nem ellenkezett, akkor félrevontam őt egy apró mellékutcába, hogy elhoppanálhassunk a Foltozott Üsthöz. − Köszönöm szépen a délutánt. És ha még mindig áll, akkor majd kereslek a Szent Mungóbeli látogatással kapcsolatban – búcsúztam el tőle, majd amikor eltűntem a szemei elől, akkor galambbá változva repültem hazáig. Befurakodtam a résnyire nyitott ablakon, majd emberi formában lehuppantam az ágyamra, és magam se értettem miért, de pityeregni kezdtem.