Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Deep sweet dreams - Athalea & Seph

Anonymous

Deep sweet dreams - Athalea & Seph Empty
Vendég
Kedd Jún. 29, 2021 9:32 pm

Athalea & Seph
Szeretem is, meg nem is azt, amikor elérkezik a nyári szünet. Sok tekintetben sokkal egyszerűbb, mert nem kell annyi ember előtt megjátszanom magam, és lényegesen kevesebb dologgal kell foglalkoznom, másrészt pont ezért is tűnik annyira unalmasnak. Az iskolaévben mindig el tudom foglalni magam, mindig van mit csinálni, mindig gondolkodom valamin, most viszont, hogy ilyen sok szabadidő szakadt a nyakamba, nem igazán tudok vele mit kezdeni. Igyekszem hasznosan eltölteni az időmet, de pár fontosabb bálon és találkozón kívül tényleg nem tudok mit kezdeni magammal és lényegében végig szoktam unatkozni a nyarakat. Ezért is ragadok meg minden egyes alkalmat, amikor ezt az unalmat valamivel felválthatom és nincs is jobb elfoglaltság  annál, mint hogy meglátogassak régi barátokat és programokat szervezzünk egymással. Ez jó is lenne, ha… ha. Mindig van egy ha, amit nem vesz figyelembe az ember lánya. Ugyanis nem igazán rendelkezem túl sok baráttal, akikkel tudnék ilyen programokat csinálni. Szeretem a testvéreimet, de hosszú távon ők eléggé idegesítőek tudnak lenni, Cameron elfoglalt, az iskolatársaim nagy részét szintén idegesítőnek találom, és így eléggé korlátozottak a lehetőségeim. Viszont… nagy szerencsémre Athaleához mindig fordulhatok. Annak ellenére, hogy van közöttünk pár évnyi korkülönbség mindig is meglepően jól kijöttünk egymással, és a nyári időszak az, amikor igazán van lehetőségünk arra, hogy együtt töltsünk egy kis időt.

Ez ma sincs másképp. Jó előre megbeszéltük, hogy tekintettel a gyönyörű időre, nem ártana kitalálni valami szabadban eltöltendő foglalatosságot, ezért hamar úgy döntöttünk, hogy egy piknik tökéletes alkalom lenne arra, hogy bepótoljuk a beszélgetéseinket. Kevesen tudják rólam, de kifejezetten szeretek sütni: és jó is vagyok benne, ezért erre az alkalomra alaposan kitettem magamért. Sós és édes sütemények tömkelegével készültem az alkalomra, bízva abban, hogy valamelyik csak elnyeri majd Lea tetszését. Az, hogy a szabadban leszünk az engem kifejezetten nem vonzott - a másik lánnyal ellentétben én kifejezetten nem vagyok jóban a természettel -, a bőröm érzékeny, hamar leégek a napon és a meleget sem kifejezetten kedvelem, de a kinézett terület egy tó mellé esik, ezért bízom abban, hogy sem a meleg nem lesz túlságosan elviselhetetlen, és árnyékos hely is bőven akad majd.

Mint mindig, most is pontosan érkezem - miután sikeresen meggyőztem az egyik idősebb testvéremet, hogy legyen olyan szíves és hoppanáljon velem a helyszínre -, és miután egy kimért köszönöm után útjára is bocsátom a testvéremet, tekintetemmel egyből egy árnyékos helyet kezdek keresni, nem messze a tótól. Egyből ki is szúrok egy szimpatikus fát, ahova egyből le is rakom az alaposan megtömött kosaramat, és egy gyors mozdulattal már a pokróc is a földre kerül: ami természetesen úgy van megbűvölve, hogy kényelmes legyen. Az idő valóban kellemes, főleg árnyékban, a levegő is néha meg-megmozdul, és közel és távol senki nincs a környéken, ami számomra teljesen ideális, mert alapvetően ki nem állhatom az embereket. Sokáig nem kell várnom, hogy a másik lány is megérkezzen, mire egyből szélesen rámosolygok.
- Szia! - Üdvözlöm, de akármennyire is örülök annak, hogy megérkezett, eszem ágában sincs kimenni az árnyék hűsítő öleléséből, főleg mivel tudom, hogy elég tíz perc is ahhoz, hogy szénné égjek, akármilyen tinktúrát is kenek magamra védelemként a nappal szemben.
- Olyan, mintha minden egyes alkalommal csinosabb lennél, amikor nem látlak egy jó ideig. - Mosolygok még jobban, ha közelebb ér hozzám.
- Remélem ez a hely neked is megfelel. Hoztam egy csomó ennivalót és az italokról sem feledkeztem meg, a hidratáltság fontos, főleg ilyen melegben. - Lea is azon kevés személyek egyike, akik mellett képes vagyok önmagamként viselkedni, ez pedig most kifejezetten jó érzés.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Vas. Júl. 04, 2021 2:10 pm
Lea & Seph

Végre egy kis csajos nap

A bezártság kezd az idegeimre menni. Nem igazán tudok mit kezdeni a szürke hétköznapjaimmal. Akikkel barátkozhatok, és kapcsolatot tarthatok mind van iskolába járnak, vagy dolgoznak. Nincs idejük, egy elkényeztetett hercegnőcskére, és pattanni, mikor ő épp unatkozik. Ezzel tisztában vagyok, épp ezért nem is várom el. Nem keresek senkit, nem zargatok senkit a magány nyomorában, pedig lenne kedvem, de tisztában vagyok azzal hogy ha valaki igényt tart a társaságomra az úgyis keresni fog. Itt sokan nem mentek át a szűrőn. Sokan kik nagy barátaimnak mondták magukat, van akivel egy éve nem beszéltem, mert én nem kerestem van akikkel hónapok óta. Kezdem úgy érezni velem lehet a gond...  Sokakkal akkor találkozom, mikor valami puccos parti van, majd eljátsszák azt hogy sokat gondoltak rám, de hát sok a munka stb... Igyekszem mindezt nem magamra venni, de nem vagyok rá képes minden alkalommal.  
Aggódom eközben Caleum miatt is, fogalmam sincs mit tudok tenni érte, a szívem csak összefacsarodik, ha még csak rá gondolok. Bátyám neve is sokszor felmerül, mikor épp hallgatózom,  mert előttem tabu téma lett a saját testvérem. Öcsém pedig annyira elkezdte élni a saját életét, hiába akar újra felmelegíteni a kapcsolatunkat, szűkszavúan válaszol leveleimre, ha pedig épp otthon van, akkor sok a dolga. Elveszettnek érzem magam, és tudom nincs jogom panaszra, mert a magányon kívül mindenem megvan, és ezért sokan elitélnek, és egy árva szót sem szólhatok.  
Mikor egyik jó barátnőm Persephone Lestrange baglyot küldött nekem, hogy nyári szünete van, és gondolta töltsünk egy napot együtt, piknikezzünk... én majdnem elsírtam magam. Ezért is látom, hogy a magány kezd teljesen megtörni. Szánalmas vagyok...  
A megbeszélt helyre, és időben oda hopponálok, és szélesen elvigyorodom miközben felé sétálok.  
- Sziaa! - mosolyodom felé, nem áll fel, az árnyékban ül, így nem csodálom, hisz nagy ma a forróság. Csak én is sietős léptekkel igyekszem felé.
- Oh kedves vagy, köszönöm. Te is ... sokat változtál mióta nem láttalak. - és tényleg, pedig maximum szerintem fél év telhetett el, de sokkal nőiesebb lett. És perszenem néz ki ezernyi smink vakolat mellett is úgy, mint akit ötször megrágott egy troll, aztán kiköpött. Közben lehuppanok mellé, az árnyékba, és nézem a sok-sok finomságot.  
- Komolyan nagyon cikinek érzem, semmit nem hoztam... - húzom el a számat, majd előkerül a tágítóbűbájjal ellátott dzsekimből, egy üveg lángnyelv. - Hány éves is vagy? - vigyorodom el, és kiteszek viccből egy alkohol mentes vajsört is.  
- Tökéletes ez a hely, jobbat nem találhattál volna. Végre csend és nyugalom. - valóban csak a madarak csicsergését lehet hallani, és ahogy az enyhe szél viszi a fák lombjait. Rég éreztem magam ilyen békességben.  
- Hogy vagy? Mesélj, ezer éve nem beszéltünk. - kérdezem miközben eszek egy kis gyümölcsöt, és felpattintom az italt is.  
Anonymous

Vendég
Hétf. Júl. 26, 2021 8:07 pm

Athalea & Seph
A kedvem jelentősen jobb lesz, amint végre Lea is megjelenik, és ugyan általában tényleg szeretem inkább egyedül tölteni az időmet, de a lány az a kategória, hogy vele bármikor szívesen találkozok és ülök le vele beszélgetni, ha ugyan akad rá időnk. Az, hogy az idő nagy részében a Roxfortban vagyok, nem nagyon könnyíti meg a találkozásokat, a levelekben meg soha nem bízom: mindig tartok attól, hogy illetéktelen személyek olvassák. Amikor közelebb ér, csak akkor veszem rá magam, hogy felkeljek a helyemről, hogy megfelelően üdvözöljem. Nem vagyok az a kifejezetten ölelgetős típus, de most kivételt teszek és gyorsan átölelem a lányt. Igaz, nem tart sokáig és utána hamar vissza is ülök a helyemre, de úgy éreztem ennyit érdemel, ha már olyan régen nem találkoztunk és tényleg a barátomnak nevezhetem.
- Én nem igazán érzékelem a változást, de hiszek neked. - Mosolygok rá szolidan.
- Ne érezd annak, szeretek sütéssel pepecselni, kikapcsol. Az otthoniaknak már elege van ennyi édességből, úgyhogy ez csak egy jó indok volt arra, hogy még többet csináljak. - Ismerem el, kisimítva pár rakoncátlan hajtincset az arcomból.

Aztán előkerül a lángnyelv whisky, mire önkéntelenül is kicsit felvonom a szemöldököm.
- Tizenöt. - Válaszolom a kérdésére, miközben az üveget szuggerálom. Félreértés ne essék, semmi bajom az alkohollal, de sose voltam oda a tömény italokért, ha iszok is, akkor az mindig pezsgő, vagy bor, vagy valami kevésbé… erős.
- Nem vagyok oda a whiskyért. - Vallom be, tőlem szokatlanul félénken. Nem akarom megbántani, de amúgy sem innék alkoholos italt ilyen melegben, és jobb szeretem megtartani a józanságomat. Alapvetően sem bírom annyira jól az alkoholt, mint a legtöbben.
- Igen, jó kicsit elszabadulni otthonról, a testvéreim az agyamra mennek. - Értek egyet újra elmosolyodva.
- Elfoglalt voltam.   - Ismerem be, miközben magamhoz veszek egy süteményt és beleharapok. Amíg a falattal küzdök legalább át tudom gondolni, hogy mennyit érdemes mesélnem Leának arról, hogy pontosan mit is csinálok az iskola falai között. Maradok a féligazságnál.

- Úgy döntöttem, hogy kezdek eltávolodni egy kicsit a családomtól. - Kezdek bele, egy kis ideig az egyik fűszálra fókuszálva, de aztán belenézek a lány szemeibe.
- Úgy értve, hogy… nem feltétlenül szeretnék életem végéig rájuk támaszkodni, főleg úgy nem, hogy nem igazán gondolják azt, hogy bármire is képes lennék egyedül, és szeretném ezt megcáfolni, ezért döntöttem úgy, hogy szerzek magamnak saját vagyont. - Pillantok félre egy kis időre, de aztán megint visszanézek rá.
- Először nagyon alapként indult, kölcsön adtam az egyik évfolyamtársamnak, ő meg visszaadta kamatostul az egészet, akkor jött az ötlet, hogy ezzel lehet is kezdeni valamit. Azóta eléggé beindult az egész, és olyan szép összeg gyűlt össze, hogy azon gondolkozom, hogy be kellene fektetnem valamelyik Roxmortsi üzletbe. Szerinted ez mennyire lenne jó ötlet? - Kérdezem meg Leától kíváncsian.
- Egyébként pedig te is mesélj, te hogy vagy? - Kérdezek vissza érdeklődve.

Anonymous

Vendég
Szomb. Júl. 31, 2021 3:23 pm
Lea & Seph

Végre egy kis csajos nap

Én már ezt is megkaptam otthon, hogy miért nem korombeliekkel barátkozom. Ezt ugyan nem apámtól, hanem anyámtól. A társadalmi, és szociális életemre ő van a legjobban kiakadva. Hisz egy diáklány az egyik legjobb barátom, akivel a legjobban eltudok beszélgetni. Anyám szerint sokkal felnőttesebbként viselkednék, és jobban állnék a házasság témához is, ha velem egykorúakkal beszélgetnék, vagy idősebbekkel. Az tetszene neki a legjobban, ha házas emberekkel. Eddig se a házasság témája volt az ami távol állt tőlem, mivel elrendezett házasságról beszélünk, amire okítottak gyerek korom óta, pláne hogy a jelöltbe bele is szerettem... nem ez soha nem okozott gondot. Viszont az , hogy nem visítozok jobbra, balra és nem érdekel a szervezése, az anyámat nagyon is zavarja. Dacára annak, hogy a vőlegényem számukra eltűnt teljesen, hiába falazok neki az eljegyzést felbontották, és most egy másik emberrel kéne ezt szerveznem. Hát nem.
Tetszik, ahogy végre valaki lelkesen fogad. Széles mosollyal megyek oda Seph-hez, és szeretettel fogadom az ölelését.  
- Hát te látod magad mindennap, szóval nem meglepő. Én sajnos ritkábban látlak, így szemet szúr, már egy nővel ülök itt. - kacsintok rá mosolyogva. Azért a lányok szokták egymást dicsérni, nem csak hátsószándék gyanánt. Seph olyan mintha a húgom lenne, szóval bőven megérdemli.  
- Na micsoda jó szokás. Anyámnak az első reakciója az lenne erre, hogy remek feleség leszel. Mert hogy én még sütni se tudok. - forgatom a szemem, és muszáj vagyok vennem a kínálatból. Egy jó ízűt morgok ezzel megerősítve, hogy nagyon is ízlik, amit csinált. - Tartsd meg eme jó szokásodat, isteni. - és itt elveszek még egyet. Közben én is előkészítem azt, amit hoztam, bár tudtam, hogy nem fog inni belőle. Poénból kérdezem meg a korát is, tisztában vagyok vele.  
- Micsoda jó kislány vagy, én már 15 évesen megkóstoltam. Elég durva. De most sajnos kell az idegállapotomhoz, legalább egy kupica. - közben előveszek egy üveg vajsört is. - Rád is gondoltam ne aggódj. Remélem jól emlékeztem, hogy szereted. - nyújtom át neki az üveget. Én a whisky-ből tényleg egy nyeletnyit öntök egy kis pohárba, és lehúzom. Ebből nem is lehet többet inni, én úgy iszom mint a rövidet. Ne érjen a nyelvemhez. Csak élvezem ahogy végig égeti a nyelőcsövemet, majd a gyomromat. Becsukom a szemem, ez a pia pillanatok alatt hatni szokott.
Kinyitom a szeme, és már érzem is, hogy a feszültségem eltűnik, és teljesen eltudom engedni magad.  
- Tesók? Miért mi van velük is? Hogy vannak ? - érdeklődöm, és tovább csipegetek a finomságokból.  
De a lényeg ő maga. Néha váltottunk baglyot, de csak a lényeget írtuk le egymásnak. Soha nem írtunk egy egész tekercset teli, inkább a személyes találkozó volt fontos, legalább tudunk miről beszélgetni.
Nem szólok közbe végig hallgatom a meséjét. Csak bólintok, és a végére elmosolyodok.
- Ezért egy rész irigyellek, nekem erre nem volt lehetőségem. Pont hogy rá kell utalva lennem a családra. Fura. Mondjuk én személy szerint kicsit korainak érzem ezt az eltávolodást, még nagyon fiatal vagy hozzá, és még a Roxfortba jársz. Ha utána mondod akkor azt teljes mértékbe megérteném. Miért ilyen fontos, hogy a talpadra állj ? - kérdezem őszinte érdeklődéssel. Vagy csak nekem fura, hogy úgy érzem titkol valamit? Nem tudom a megérzéseim mennyire pontosak alkohol hatása alatt. Ajkamba harapok. - A befektetés teljesen jó ötlet, de ezeket át kell gondolni, és egy szakértővel beszélni. Okos vagy, de ezt még én se merném magamtól, pedig idősebb vagyok. - meg lehet az elszigeteltség miatt életképtelen, de ezt nem mondom ki hangosan, úgy is aki ismer ezzel tisztában van. Sóhajtok.  
- Velem? Velem semmi jó, tudod, mint hercegnő a toronyba. A vőlegényem eltűnt, de mivel már idősebb vagyok megkéne házasodnom, mert nem dolgozhatok, bár vagyonom van, még is kell egy vagyonos férj, aki eltart. - egyszerűen elkell nevetnem magam, ez az egész, mint a 18. században. Kétségbe vannak esve, hogy egy 22 évesen hajadon vagyok, te szent Merlin.
- Szóóóval, mivel Cal eltűnt, akit ráadásul szeretek, így fel lett bontva az eljegyzés, és más szerencsétlent talál apám. Így ennyi az izgalom én felém. - sóhajtok, nem akarok többet inni, de ahogy elmondtam e helyzetemet, szinte remeg a kezem egy újabb kupica után.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: