Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Septimus & Scorpius

Anonymous

Septimus & Scorpius Empty
Vendég
Szer. Jún. 23, 2021 12:25 pm
Septimus & Scorpius

A bájitaltan különóra

Szükségem van arra, hogy lekössem a gondolataimat és lefoglaljam magam ezekben a nehéz időkben, hogy ne gondoljak folyamatosan anyára és arra, hogy Ő már nincs többé. A temetés emléke még mindig rettenetesen fájó, a hiánya pedig túl mély, az űr hatalmas, mégis nekem tovább kell mennem az utamon, mert tudom, hogy Ő is ezt akarná.
Közeleg a tanév vége, már nincs túl sok újdonság, amit tanulhatok, ezért úgy döntöttem, hogy fejleszteném a tudásomat a kötelező tananyagokon kívül is. A legutolsó bájitaltan óra végén mondtam Albusnak, hogy menjen csak előre az étkezőbe, hamarosan követni fogom, én pedig megvártam, amíg a terem nagyjából kiürül, csak utána sétáltam előre Warrington professzor asztalához és kértem meg rá, hogy adjon nekem néhány különórát. Szerencsére nem utasított vissza, szerintem örült is a túlbuzgóságomnak, mivel jelezte, hogy még a héten sort keríthetünk rá.
Jelen pillanatban a megbeszélt találkozónk felé tartok, szokásos fekete-zöld egyenruhámban, melyen ott virít a Mardekár ház jele, kezemben pedig egy mappa a jegyzeteléshez. Sietős lépteimnek hála talárom csak úgy suhog utánam, miközben elhaladok néhány diák mellett, majd nemsokára már a bájitaltan terem előtt fékezek le. Nagy levegőt veszek, nem tagadom, hogy kicsit izgulok, majd végül benyitok. Kopogni gondolom nem kell, ez mégis csak egy tanterem, én pedig percre pontosan akkorra érkeztem, amikorra a tanár mondta.
- Jó estét Warrington professzor! - most már későre jár, én pedig nagyra értékelem, hogy időt szakít rám. Becsukom magam után az ajtót, majd előre sétálok hozzá, körbehordozom kék íriszeimet a termen, hátha kiszúrok valami újdonságot, amelyből rájöhetek, hogy mit fog ma tanítani. Rengeteg könyvet olvastam már, nagyon sok bájitalról van tudomásom, amiket elkészíteni bár nem tudok, de a hozzávalóit ismerem. Izgulok, ez tagadhatatlan, de próbálom leplezni, így megállok nem túl messze a férfitól, a mappám pedig az egyik asztalra csúsztatom. Kinyitom, pergament és pennát veszek elő, hogy felkészüljek a jegyzetelésre, ha esetleg azzal nyitna, hogy elmondja a szükséges hozzávalókat, de helyet még nem foglalok.
- Köszönöm még egyszer, hogy segít nekem. - pillantok felé egy apró mosollyal, tudatva vele, hogy tényleg hálás vagyok, hiába nem kezdtünk még bele a tanulásba. Nem kötelessége különórákat adni, ezzel tökéletesen tisztában vagyok, de mégis örülök, hogy úgy érzi, kiérdemeltem. Nem okozok csalódást.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Csüt. Jún. 24, 2021 9:48 am

Scorpius & Septimus

Sötétség nélkül
nem létezik a fény sem.

Szeretek tanítási órák után könyvet ragadni, olvasni, vagy épp csak nem venni figyelembe a körülöttem levő világot. De ma pont nem így alakult a nap már korán reggeltől. Először is, egy füles bagoly ébresztett a hálószobám ablakában ücsörögve, - le is szarta a párkányt a kis dög - szájában egy vörös borítékkal, amiről nincs varázsló, aki ne tudná micsoda. Egy rivalló. Átvettem a kéretlen levelet és úgy, ahogy volt, lecsaptam az éjjeliszekrényem tetejére. Tudom kitől jött, várhatott még, ugyanis a feladó esetében, ha azonnal kinyitom, akkor is egy rakás szar lesz a tartalma.
Letudtam az óráimat, amelyeken kénytelen voltam többnyire jó képet vágni a lehetetlenül szerencsétlen varázsló és boszorkány nebulók próbálkozásaihoz. Általában egy darabig tűröm az ügyetlenséget, még olykor szórakoztat is, ha felrobbantanak ezt-azt, magukat vagy a társukat, de egy idő után kicsúszik a számon ez meg az, általában nem túl kedvesen. Kedd van, különösen utálom a keddeket, így ahogy az órákat letudtam, többre se vágytam egy hatalmas sajtos szendvicsnél és nyugalomnál. De a legifjabb Malfoy kérésére végül nem tudtam nemet mondani. Szarul nézett ki a gyerek, meghalt az anyja, az apja egy csőgörény. Annyira még én se vagyok szemét, hogy ne segítsek elterelni a figyelmét ezekről a dolgokról. Okos, tehetséges gyerek, bár kissé túlságosan is jószívű a mardekárhoz.
Most épp a szendvicsem maradékát tüntetem el és kész vagyok kinyitni a rivallót, amit magammal hoztam a szobámból, hogy letudjam az egészet, mielőtt Scorpius megérkezne. Mindig pontos, így egy perccel sem akarom tovább húzni a boríték kinyitását. A családi zűrjeim csak rám tartoznak.
Kipattintom a pecsét nyomatot, a boríték életre kell, és egyenesen az arcomba reppen, hogy teli torokból, az apám öblös, krákogó hangján ordítozni kezdjen velem. Egy pillanatra újra taknyos kis kölyöknek érzem magam.
- Septimus! - kezd bele. - Egy dolog, hogy annyira sem veszed a fáradtságot, hogy képviseld magad a családi vacsorákon...
Mintha akarná, hogy ott legyek. Most minek kell szenteskedni?
- De hogy olyan arcátlan módon távolságot tartottál a temetésen, kinyilvánítva a véleményed a tulajdon családodról, az vérlázító!
Áh, témánál vagyunk. Képtelen vagyok nem vigyorogni. Ilyenkor roppantul sajnálom, hogy a rivalló helyén nem az apám vöröslő, dagadt képe van. Draco feleségének temetésén apámék nyájaskodásától hányni támadt kedvem. Másra sem volt jó az összejövetel, mint egymás seggnyalásának. A kölyökre meg senki oda sem figyelt. Egyedül azt sajnáltam, hogy Raven-nel így semmiképp nem tudtam találkozni, a húgom az egyetlen családtagom, aki közel áll hozzám úgy is, hogy erről ő maga nem tud semmit.
- Nem vagy méltó a tiszta véredhez, a Warrington névhez! Az otthonunkban nem látunk szívesen, ezt jegyezd meg jól.
A boríték szét tépi magát, összepiszkolva a padlómat a darabkáival.
Keserűen felnevetek. Fogalmam sincs mire volt jó ez a levél. Olyat nem tudott mondani, amit már ne tudtam volna.
Berugdosom a levél maradványait egy szekrény alá és szinte rögtön megjelenik Scorpius.
-Estét'! - szólok a fiúhoz és beljebb terelgetem. Beleegyeztem néhány plusz órába, neki jó elterelés az anyjáról, nekem meg a csinos, de bosszantó mugliismeret professzorról. Nyavajás Cseresznyevirág.
- Jó-jó, szívesen - hessegetem el. - Nem kell hálálkodni, meg ezerszer megköszönni, lássunk hozzá! - csapom össze a két tenyeremet.
- Lássuk csak. Százfűlé főzet? Nem, nem. Smaragdzld bájital? Nem, túlon túl erős. Veritaserum? Unalmas. Egy kis vicces Felejtés főzet? Áh nem vagyok túl vicces kedvemben - dörzsölöm meg a borostámat. - Áh, meg van! Eufória Elixírrel kezdünk. Fogj egy üstöt és halljam mire van szükség ennek a bájitalnak az elkészítéséhez!

Anonymous

Vendég
Csüt. Jún. 24, 2021 10:38 am
Septimus & Scorpius

A bájitaltan különóra

Próbálok nem izgulni, mert elvileg nincs rá okom, mégis kicsit idegesen teszem meg az utolsó lépéseket a tanteremig. Még soha se voltam ilyen különórán, de örülök, hogy megkértem rá a professzort. Bízom benne, hogy segít kicsit kizökkennem abból az állapotból, amiben vagyok.
Az órákon persze figyelek, a házijaim is kész vannak, de ritkábban jelentkezem vagy adom a tanáraim tudtára, hogyha tudom a választ a kérdésükre. Most jobb egy kicsit a csendesség, a nyugalom... De vissza kell térnem a jelenbe, folytatnom tovább az életemet, tehát kezem a kilincsre csúszik, majd benyitok a bájitaltan tanterembe. Warrington professzor már odabent vár, amikor pedig köszönt, egy apró mosollyal ajkamon biccentek felé, becsukom az ajtót, majd előre sétálok hozzá és ismét elhangzik a köszönetem. A reakciója viszont kicsit zavarba ejt.
- Oké... - motyogom szinte hangtalanul, de ajkam mozdul, leolvasható róla ez a rövidke szó. A mappám az asztalra csúsztatom, de a tanár mintha csapongana. Nem biztos, hogy jó ötlet közbeszólnom már a legelején vagy egyáltalán ilyen információkat elárulnom, mégis kicsúsznak a szavak...
- Százfűlé főzetet már készítettem... - egyébként is az hosszabb időt venne igénybe, mint ez az egy alkalom, de képes vagyok rá, hála Albusnak. Együtt csináltuk. A további felsorolásokat viszont apró pislogásokkal kísérve hallgatom, várva, hogy döntsön, mert ezek szerint nem én fogok. A választása viszont olyasmire esik, ami talán jelen állapotomban hasznos lenne. Tudom, hogy tisztában van vele, hogy miért festek most ennyire leharcoltan, hiszen Ő is ott volt anyám temetésén, akár csak az egész családja. Láttam őket, mégha csak egy rövid időre is, mert nos... mással voltam elfoglalva. Sokan voltak, túlságosan sokan. Aprót nyelek, nem hagyhatom, hogy az emlékeim elragadjanak, most koncentrálnom kell. Eufória Elixír!
- Igen, szóval... az Eufória Elixírhez nem kell túl sok hozzávaló. Szükség van hozzá shrivelfigre, porcupine tollakra, sopophorous babokra, ürömre és borsmentára az esetleges kellemetlen mellékhatások elkerülésére. Legalábbis úgy olvastam, hogy a borsmenta segít... - sorolom fel szépen sorjában a hozzávalókat, miközben még egyelőre nem mozdulok az asztal mellől, de aztán megindulok a szertár felé, hogy kihozzam az egyik üstöt, amit elő is készítek. A borsmentával kapcsolatban viszont kíváncsi vagyok Warrington professzor véleményére, hogy vajon igaz-e vagy feleslegesnek tartja.
- Hozzam ki a hozzávalókat is? Ön is velem együtt csinálja majd? - vagy csak én fogom elkészíteni és mellettem lesz?
- Tanár úr, Ön már fogyasztott Eufória elixírt? - teszem fel a kérdést érdeklődve, miközben a pennámat a kezembe véve felírom a pergamen tetejére a főzet nevét, alá pedig a hozzávalókat. De ha valami kimaradt volna, úgyis javítani fog a professzor.

//Mivel nem tudunk minden angol szót magyarul, ezért a hozzávalók félig angolul lesznek feltűntetve. XD//
Anonymous

Vendég
Pént. Jún. 25, 2021 10:48 am

Scorpius & Septimus

Sötétség nélkül
nem létezik a fény sem.

Sose voltam egy kedves figura, sem akkor amikor diákként idejártam, sem akkor, amikor végül tanárként kezdtem el itt dolgozni. A kollégáimnak és néhány diáknak is meg van a maga véleménye rólam, de mint sok minden mással, ezzel sem foglalkozom. Jó vagyok abban, amit tanítok, nem is jó, hanem az egyik legjobb. Aki pedig tanulni akar, az tud is tőlem tanulni ezt-azt. Az, hogy vannak zűrjeim, senkinek sem új, sem az, hogy a szabályok nem tartoznak a kedvenc dolgaim közé. Ezért még mindig halványan meglep, hogy zavarba tud jönni a Malfoy kölyök, amikor elhessentem az újabb köszönet rohamát, amit már nem is tudom hanyadjára hallom tőle. Még mindig az a véleményem és tartom is magam hozzá, hogy ez a gyerek sokkalta inkább hollóhátas, mint mardekáros. Vág az esze, mint a borotva, amit ugyan a mostani jegyei nem túlon-túl prezentálnak, de ez betudható a problémáinak. Csak azért egyeztem bele a tanórákon kívüli külön órákba, mert...magams em tudom igazán. Megsajnáltam? Talán. Magamat láttam benne egy kicsit? Ez sem kizárt. Ez a gyerek jóval több, mint, aki én voltam akkortájt, amikor ennyi idős voltam, mégsincs túl nagy különbség a hátterünket illetően. Ő sem képes a családjába beilleszkedni, de ahogy én már ezt nem is próbálom, rajta úgy látom, ezt a lehetőséget még nem vette el. Talán ezért vállaltam el az órákat, hogy távol tartsam attól a lehetőségtől, amit mélyen fontolgat, hogy megfelel a Malfoy névnek, annak a névnek, aminek van oylan mocskos múltja, mint a Warringtonnak.
Szeretek spontán lenni, a tanterv, a sok-sok tervezés nem az én asztalom. Ha azt mondom ma ezt csináljuk, de még korán sem ez lenne terítéken, akkor is az lesz, amit kigondoltam, ennyi.
Így hát természetesen semmi ötlettel nem készültem az első külön órára. Majd adja magát a helyzet.
- Gondolom a kis Potter gyerekkel, mi? - vigyorodom el. - Szép kis páros vagytok - legyintek. Az életnek vannak fura játékai. Két nagy ellenség gyerekei barátok lesznek. Igazán jó vicc író a sors.
Elkezdek agyalni, mit is kellene kezdetnek megtanítanom neki. Nem vagyok benne biztos, hogy szüksége is van ezekre az órákra, a tudását tekintve nem valószínű. Viszont a valóságból való menekülére igazán kiváló.
Mikor végre döntök, úgy érzem jó a választás.
- Kiváló - csettintek.
Megvárom, míg kihoz egy üstöt, aztán folytatom.
- Egyelőre szeretném hallani tőled a főzet hatásait, mellékhatásait, utána pedig segítek a megfelelő arányok kikisérletezésében.
A borsmentát kevesen tudják, hivatalosan sehol nem szerepel, mint hozzávaló. De aki igazán elmerül a bájitaltan rejtelmeiben, az elég hamar rájön, hogy a borsmenta az egyik legfontosabb az összes hozzábaló közül.
A kérdése váratlanul ér.
- Igen, egyszer - vallom be. Azt már nem teszem hozzá, hogy ez mikor is történt, vagy mi okozta, hogy ehhez folyamodtam. Hazudhatnék, hogy szerettem kisérletezni, de nem akarok a kölyöknek hazudni, viszont az igazságot, amiért így tettem, azt pedig nem kötném az orrára.
- Ha sikerül a főzet, kipróbáljuk. - mondom majd mgnézem a pergamenre írt jegyzetét. Bólogatva olvasom fel magamban.
- Tehát borsmenta. Hol olvastál róla? Illetve tudod-e ennek az egyszerű kis összetevőnek a jótékony hatásait?
Feszegetem a határait, de élvezem, ha a válasz olyan, ami kedvemrevaló. Elég volt mára a sok sötét kölyökből, akik a fától sem látják az erdőt csak a pálcáikkal való hadonászásra képesek, mert az mennyire király dolog már. Ha igazán varázslókká, boszorkányokká akarnak válni, tudniuk kellene a bájitalok fontosságáról is. De ezeknek a suhancoknak lehetetlen megtanítani bármit is.

Anonymous

Vendég
Pént. Jún. 25, 2021 2:39 pm
Septimus & Scorpius

A bájitaltan különóra

Hiába szeretek előre felkészülni mindenre, Warrington professzor nem mondta meg előre, hogy mit fogunk venni ezen az órán, így nem kicsit izgulok, hogy vajon rendben helyt tudok-e majd állni nála, de bízom a legjobbakban. A tanteremben viszont az is kiderül a számomra, hogy a tanár szeret spontán lenni, mert hiába vagyok már itt, továbbra sincs eldöntve, hogy mivel foglalkozunk majd. A százfűlé főzet említésénél viszont csak úgy kicsúszik a számon, hogy elkészítettem már, a férfi pedig pillanatok alatt összerakja a képet. Kicsit zavartan mosolyodom el, majd biccentek.
- Igen, vele... - egyértelműen mindenki tisztában van vele, hogy mi ketten Albussal szoros barátságban állunk az első naptól fogva. Egy Potter és egy Malfoy együtt nem kicsit feltűnő jelenség, főleg úgy, hogy az a bizonyos Potter a Mardekár házba jár. Warrington professzor is láthatja, hogy egymás mellett ülünk az óráján és ha csapatmunka van, mi biztos, hogy együtt leszünk abban a csapatban. Úgy érzem, hogy Albussal szétválaszthatatlanokká váltunk és éppen ezért fájt olyan nagyon, hogy nem lehetett ott anyám temetésén. Pedig támaszom lett volna, de túl sok negatív megjegyzést kapott volna és ki tudja, hogy a temetés mibe csapott volna át, ha egy Potter is jelen van. És úgy sejtem, hogy az apja nem engedte volna el egyedül, Harry Potter megjelenése pedig katasztrófa lehetett volna. Beláttam, hogy így volt a legjobb, bármennyire is nehéz volt. Na de elkalandoztam, ideje ismét a professzorra figyelnem, aki időközben kitalálja, hogy mit szeretne ma tanítani nekem. Az elixír, amit mond talán segíthetne és bár olvastam már róla, még soha se készítettem el. Okom se volt rá, hogy megpróbáljam. A hozzávalókat viszont gond nélkül fel tudom sorolni és kicsit elmosolyodom a dicséreten. Nem akarok hibázni és szerencsére jó agyam van, remekül meg tudom jegyezni a bájitalok összetevőit, meg igazából szinte minden mást is.
- Az Eufória elixír, ahogy a neve is mondja, eufórikus állapotot idéz elő annál, aki elfogyasztja. Mellékhatásoknak az orrcsípést és az éneklést olvastam, de elvileg ezek ellen hatásos a borsmenta. A hatóidejére viszont bevallom nem emlékszem... - elég régen olvastam már erről, így bármennyire is gondolkodok rajta, nem tudom, hogy hány órán át hat. De ez végülis egy különóra, ahol feltehetek nyugodtan kérdéseket is, szóval talán annyira nem kellemetlen, hogy nem tudok mindenre felelni és bár ez a kérdés még nem hangzott el, úgy sejtem, hogy hamarosan feltenné a tanár. Viszont akad még egy kérdésem is, ami tudom, hogy személyes és a rövid, tömör válasz észhez is térít, így félrepillantok és inkább a jegyzetemet egészítem ki.
- Ha sikerül a főzet, tehetek majd el későbbre is belőle? - pillantok lopva a férfi szemeibe és szerintem nem kell kimondanom, hogy miért érezném szükségét. Nem biztos, hogy jó ötlet bájitalok segítségével elnyomnom a fájdalmat, de néha annyira nehéz elviselni a tényt, hogy anyám már nincs többé... És ki tudja, talán Albusnak is adnék egy kis kóstolót. Biztos kíváncsi lenne rá... A következő kérdéseknél viszont egy picit elgondolkodok, miközben a borsmenta szót olvasom el újra és újra, aztán Warringtonra nézek.
- Egy régebbi könyvben olvastam róla... de nem tudom biztosan, hogy az otthoni könyvtárból volt-e az a könyv vagy Albustól kaptam kölcsön. - ismerem be, de mivel a családi könyvtárunk rengeteg varázskönyvet rejt, ezért meglehet, hogy az lenne a helyes válasz. A következő kérdés viszont egyszerű, anyunak jó nagy gyógynövénykertje volt, sokat mesélt róluk...
- Nyugtató hatása van, de segít az emésztésben és enyhíti a hasi görcsöket is. Úgy tudom, hogy ellazítja az izmokat, élénkíti a vérkeringést, csökkenti a fájdalmakat, de egyben az agyműködést is elősegíti. Nagyon hatásos gyógynövény. - összegzem, nem fejtegetve ki ennél hosszabban, hogy mi mindenre jó, mert belemehetnék jobban is, de szerintem felesleges.
- Az Eufória elixírből mennyit kell elfogyasztani, hogy használjon? - teszek fel még egy kérdést, mert akár csak a hatóidőt, úgy ezzel se vagyok tisztában. Fel is írom magamnak jegyzetbe, hogy a későbbiekben se felejtsem el. Nehogy túladagoljam vagy keveset használjak fel...
Anonymous

Vendég
Vas. Jún. 27, 2021 9:28 pm

Scorpius & Septimus

Sötétség nélkül
nem létezik a fény sem.

Úgy fest nekem a dolog, hogy az ifjú Potter és a Malfoy gyerek nem estek olyan messze a fájuktól. A szüleik is szerettek tilosban járni, főleg Potter. Egyáltalán nem is lep meg, hogy Scorpius már találkozott a százfűlé főzettel. Amelyik gyereknek van egy kis sütnivalója, az már nyilván kipróbált olyasmit, amit az iskola szabályzata tilt. Hajdanán én is hasonlóan szerettem tilosban mászkálni, az öreg Argus Frics legnagyobb örömére, aki, ha rajta kapott, végig cibálhatott a folyosókon, a szeszélyes lépcsőkön, egyenesen a házam fejéhez vagy magához az igazgatóhoz. Nem faggatom Malfoyt a részletekről, hogy miért is főztek tiltott bájitalt a kis haverjával és, hogy erre mikor is került sor, csak nyugtázom a tényt. Lehet, hogy ez a baráti páros eleve halálra van itélve a családjuk viszonya okán, de attól még szerencsés a srác, amiért van, aki mellette áll a nehezebb, sötétebb időkben is, még ha úgy gondolom, ez nem fog sokáig így maradni. Egyszer mindenki felnő, és a felnőtt élet jóval nehezebb, mint egy iskola falain belül megküzdeni a napi nehézségekkel.
Örömmel nyugtázom, hogy nem ismeretlne neki a Eufória elíxir és szépen fel is tudja sorolni a hozzávalókat. A borsmentánál pedig még büszkeséget is érzek, amiért nem nekem kellett vele kiegészítenem a listát.
- A hatóideje változó, lelkiállapottól, embertől, személyiségtől függ, de főleg a lelkiállapottól. Egy mély lelki fájdalom esetén rövidebb hatása van, talán nem is olyan erős, mint elvárható lenne, de máskülönben néhány órára tehető a hatása.
Nem egy veszélyes bájital, nem tiltott, de ettől még nem különösebben a tananyag része. Ettől persze csak még nkább helyesnek vélem, hogy megtanítsam neki az elkészítésétnek módját. Átadni a tudást valakinek, aki szomjazik rá, olyan érzés, mintha tennék egy csipetnyi jó dolgot anélkül, hogy azzal magamat adnám fel.
Tudom mire gondol, amikor megkérdezi, eltehet-e a főzetből későbbre is magának. Nem fogok részvétet nyílvánítani vagy megnyugtatni a kölyköt affelől, hogy az érzés idővel majd könnyebb lesz. Ez mind hatalmas baromság. De hazudni sem kívánok neki.
- Ez a főzet nem gyógyír a sebekre, Scorpius. Ideig-óráig megnyugvást nyújt, de ez is csak hamis nyugalom. - elfordulok tőle. - A tiéd az egész főzet, ha eltudod készíteni. - felelm végül a dolog lezárásaképpen. Nem fogom eltiltani tőle azt a szeletnyi békét, amit a bájital kínálhat, de kötelességemnek éreztem figyelmeztetni rá, hogy ez nem az a megoldás, amit keres. Magának kell helyretennie a gyászt a lelkében, ez pedig főzet ide vagy oda, csak rajta múlik.
- A Potterek nem a tanulásról és a tudás szomjukról híresek - mosolyodom el. De kétségtelen, hogy a családjuk kibővült pár igen tehetséges boszorkánnyal is az évek során, így azért szert tettek erre-arra.
- Mindenképp hasznos, ha utána nézel olyasféle bájitallok, varázsigéknek, amik nem a tananyag részei. Az életben soha nem lehet tudni, mikor lesz szükséged olyan tudásra, amire az iskola falain belül nem akarják, hogy tudj.
Cigaretta után vágyakozom, de elhessegetem az érzést és próbálok kimondottan arra koncentrálni, amiért itt vagyunk. Vagyis, hogy tanítsak valamit ennek a fiúnak.
- Így van, nagyon hatásos gyógynövény és nem utolsó sorban remek fűszernövényként is. Sok bájital esetében csökkenti a mellékhatások erősségét közben serkenti azoknak a jótákony hatását, de... - itt hatásszünetet tartok. - túlzásba sem szabad esni a mennyiségben, mert akkor pont ellenkező hatást érünk el vele.
Elgondolkodom.
- Ez sok mindentől függ. Először is attól, hogy csak kipróbálni vagy hasznáni kívánod. Ha csak felakarod pörgetni magad vele, elég hamar érezni fogod a hatását, néhány csepp és kicsit fényesebben látod tőle a világot magad körül. Ha azonban küzdesz valamivel, talán néhány cseppnél egy kicsivel többre van szükség, hogy jobban érezd magad tőle. De ez olyan, mint a drog, minél többet használod, annál többre vágysz belőle, tehát csak okosan.
Ismét csak egy figyelmeztetés. Okos gyerek ez a Scorpius, de a gyász bárki elméjét képes elfelhőzni.
- Nos akkor, keressük meg a hozzávalókat és tanulmányozzuk át a főzet elkészítésének leírását.
Előkapok egy poros, dohos könyvet a polcról és szinte ráhajítom az asztalra, amíg a fiú előkaparja a kamrából a szükséges hozzávalókat.
- Vigyázz, az egyik üvegben csípős folyondár van, bele ne nyúlj! - kiáltok be neki a kamrába miközben felcsapom a könyvet az elixír oldalán. A lapok sárgák, pettyesek és néhol már szakadtak. Apró kis jegyzetek, firkálmányok tarkítják a széleket. Egy olyan varázsló jegyzeteivel van tele, aki szerény véleményem szerint a legnagyobb bájitaltan szakértő volt, akit hátán hordott ez a bolygó.

Anonymous

Vendég
Kedd Jún. 29, 2021 7:30 am
Septimus & Scorpius

A bájitaltan különóra

Véletlenül se szeretnék csalódást okozni a tanárnak, így bár az elején még a gondolataim kicsit kuszák voltak, mostanra már úgy érzem, hogy teljesen ide koncentrálok és sikerült összeszedni magam. Egy új bájital elkészítése mindig érdekes, ahogy a teszt is, hogy vajon tökéletes lett-e az elkészítése. Most nincs bennem aggodalom, hogy ne sikerülne, elvégre a professzor csak rám figyel, ha bármi hülyeséget csinálok, szólna, de talán nem lesz ilyen.
- Értem! - biccentek a választ hallva, feljegyzetelem, amit mond, majd kicsúszik még egy kérdés a számon. Egy olyan kérdés, amit talán nem kellene kimondanom, mert gyengeségemet mutatja meg a másik előtt, mégis képtelen vagyok magamban tartani. Félre is nézek, amikor meghallom a válasz első felét, hogy nem gyógyír a bájital. Ezzel én is tisztában vagyok, nagyon is jól, és talán Albus is kiosztana miatta, ha megtudná, hogy így akarok segíteni magamon. Ráfügghet az ember...
- Én csak... - kezdek bele, de fogalmam sincs, hogy mit mondhatnék. Hangom is némileg megremeg, de aztán kimondja azt, amit hallani szeretnék, hogy az enyém a főzet, ha jól elkészítem és nekem ennél többre nincs is szükségem.
- Köszönöm! - felelek ennyit, majd válaszolok inkább a következő kérdésre, de a Pottereket ért megjegyzése meglep.
- Albus más... Ő nem olyan, mint az apja, ahogy én se vagyok olyan, mint az apám. - szögezem le és érezheti, hogy bárkivel szemben képes vagyok megvédeni Albust. Hangom kimért, tekintetem elkomolyodik, miközben a tanárra nézek, de bízom benne, hogy nem fogja feszegetni a témát és visszatérhetünk a bájitalhoz.
- Örülök, hogy egy tanár is így gondolja. Nem tartom kevésnek a tananyagot, amit a Roxfort nyújt, de sokkal nagyobb tudásra tehet szert az ember, ha önmagától is bővíti az ismereteit. - tehát én is ezt teszem, most már egy pillanatra se titkolva. Na de kanyarodjunk vissza a bájitalhoz és a borsmentához, amely nagyon sok mindenre hasznos, de mint hallom, ésszel kell bánni vele. Biccentek, majd egy újabb kérdést intézek Warrington professzor felé, amire a kapott válasz ismét felkerül a pergamenre.
- Megértettem tanár úr! - ezek szerint, ha elkészül a bájital, akkor mi csak néhány cseppet fogunk belőle felhasználni. Vagy csak én és a tanár inkább nem vállalja be? Mennyire lesz erős? Tudni akarom és ez tapasztalás útján derülhet ki igazán.
- Hozom a hozzávalókat! - és már ott se vagyok. A könyv huppanását még hallom, de nem tulajdonítok neki különösebben több figyelmet a kelleténél, inkább kipakolok mindent, amire szükségünk lesz. A figyelmeztetés mondjuk meglep, de csak nyugtázom magamban. Eszem ágába se jutott semmi máshoz nyúlni, mint ami kellhet, főleg nem csak úgy belenyúlni valamibe. Az nem én vagyok. Kell azért pár perc, amíg mindent az asztalra készítek, ez után pillantok csak az elővett könyv felé, melynek szélein látom az apró kiegészítéseket. Biztos a tanáré... Inkább egy kést veszek elő és felaprítom, amit fel kell, majd mindent összekészítek, és ha Warrington professzor is úgy érzi, hogy kezdhetjük, akkor előveszem a pálcám és egy egyszerű intéssel tüzet gyújtok az üst alá, majd követem a férfi utasításait a hozzávalók sorrendjéről és a főzés menetéről, hogy mit mi után tegyek be, hányszor és hogy kevergessem a folyadékot. A színe olyan lesz, amilyennek lennie kell, folyamatosan váltakozik minden egyes hozzávaló után. Mindig is tetszett ez a bájitalkészítésben, érdekesnek tartom és egyben tökéletesen segít ellenőrizni magam, hogy jó úton járok-e. Ha egyszer más színt kapok, rögtön rájöhetek arra, hogy valami hiba csúszott a dologba, de ha minden igaz, a végén sárgává válik, ahogy az utolsó hozzávaló, az üröm is belekerül.
- Kell pihentetni? - vagy egyszerűen lehűthetjük, esetleg most rögtön fiolákba tehetjük?
Anonymous

Vendég
Vas. Júl. 04, 2021 2:11 pm

Scorpius & Septimus

Sötétség nélkül
nem létezik a fény sem.

Ha megkérdezné bárki a Roxfort tanári karát, mind azt felené, hogy egyáltalán nem vagyok tanárnak való. És ezzel lássuk be, még én magam is egyet kell, hogy értsek. De a bájitaltan pont az, amit kevés varázsló értékel és még kevesebben tudnak elmélyedni benne. Engem mindig is jobban érdekelt, mint a pálca suhintgatása és jó is vagyok abban, amit csinálok. Lehet, hogy egy pillanatig sem érdekel egyetlen egy diák sorsa sem, hogy vajon levizsgáznak-e a tantárgyamból vagy sem, de még az igazgató is egyetértett abban, hogy erre a feladatra nálam alkalmasabb, hozzáértőbb személyt nem tud keríteni. Nincs benne szenvedély aziránt, hogy tovább adjam a tudásom és ezt kamatoztathassák a gyerekek, de értm amit csinálok és sokszor ez több, mint elég. Ha elég szemfülesek így is el lesik azt, amire szükségük van. Persze nem mondom, néhány diák kivételes tehetség és még én is odafigyelek rájuk. Ilyen Scorpius is, okos, van benne tudásszomj és látom benne azt a gyereket, aki én voltam, aki útelágazás előtt állt és ökésre lett volna szüksége. Csak én nem kaptam meg azt a lökést, ez persze nem jelenti azt, hogy ő sem kaphatja meg. Ha visszautasítom a kérését, alighanem hibát követtem volna el vele.
Látom rajta, hogy érdekli minden apró információ morzsa, amit megosztok vele a bájitallal kapcsolatban. Tudom, hogy ez legfőképp azért érdekli, hogy saját agán tudjon vele segíteni és nem pont azért, mert annyira érdekelné a bájital.
Lelkesen köszöni meg, hogy neki adom az egész fiolányi bájitalt. Lehet nem túl bölcs dolog, de ha nem a saját kárán tanulja meg, hogy vannak dolgok, amiken saját magunkon kívül nem tudunks egíteni, akkor soha nem jön rá. Inkább tanulja meg így, mint hogy más használja ki a gyászát. Egy kis Eufória elíxir egyébként sem ártalmas.
- Azért, ha lehetséges ne reklámozd a külön órákat és azt sem, hogy saját használatra engedélyeztem bájital fogyasztást.
Csak figyelmeztetem, nem a magam érdekében, mert az én rovásomon már akad bőven, de a tanárok ezért nem csupán engem, de őt is elővennék. És azt hiszem a problémái mellé nem hiányzik még egy elzárás vagy esetleges bűntető munka.
- Egy szóval sem bántottam Albus-t, Scorpius - fedem meg egy kicsit azzal a "tanáros" hanglejtéssel, amit nem szeretek használni. - Nálam senki sem tudja jobban, hogy a fiú sosem az apja tükörképe.
Elfordulok tőle és ezúttal már nem tartom vissza a dohányzás utáni vágyamat és az ablakhoz állva rágyújtok. Az első slukk után máris nyugodtabbnak érzem magam és a kedélyállapotom is javul. Az apám rivallója után valahogy folyton olyan irányba terelődik a beszélgetés Scorpius-szal, hogy véletlenül se tudjam kiverni a fejemből az öreget. Pedig nem véletlen, hogy olyan munkát vállaltam, ami egy egész tanév kötelezettséggel szolgál és olyan messze van a Warrington villától, amennyire az csak lehetséges. Mégis, mindig kísért az öregem árnyéka.
Szerencsére visszaterelődik a téma a bájitalhoz.
- Nem mindenki olyan szorgos. Még én is lusta gyerek voltam annak idején, bár azt hiszem még időben észbe kaptam - mosolyodom el. - Sokaknak csak az a fontos, hogy letegyék a vizsgákat eredményesen, de a világban senki sem a vizsgaeredményeidet fogja számon kérni rajtad - nézek a fiúra jelentőségteljesen.
Talán nem uralkodik a világ felett a sötét nagyúr, talán most ingatag béke honol a varázsvilág felett, de mint minden, ami egy mérlegen billeg, könnyen borulhat a rossz irányba. Láthattunk már pusztulást, bármikor megtörténhet újra. Az pedig, aki használja a tudását, túlélheti.
A poros könyveket, az öreg jegyzetekkel végig lapozom a bájitalig, amit elfogunk készíteni. Amint Scorpius megérkezik a hozzávalókkal neki is látunk. Az utasítások egyszerűek, könnyen követhetőek.
- Légy nagyon pontos, elég csak egy aprócska késhegynyi tévedés és felrobban az egész.
Mint minden bájital, ez is roppant érzékeny. Nem szabad elhibázni az arányokat.
- A borsmentát nem felejtsd el, az ürömmel pedig csak csínján, ha sokat teszünk bele megkeseríti a bájitalt.
Lassan rogyogni kezd a bájitalunk. Amint fő, szép lassan elpárolog a nagy része és körülbelül egy-két fiolányi adag marad, amiből pár csepp is elég egy-egy alkalommal.
- Ha használod, ne felejtsd el, semmiképp se hajtsd le az egészet egyszerre!
Nézem, ahogy az utolsó hozzávaló, az üröm is belekerül.
- Igen, meg kell várni, amíg kihűl. Utána beletöltjük a fiolákba és ami marad, azt pedig kipróbáljuk. A többit vidd magaddal és csak akkor, de tényleg csak is akkor próbáld ki, amikor egyedül vagy, elöntenek a sötét gondolatok és úgy érzed az öröm minden cseppjét kifacsarták belőled. Máskülönben kissé a fellegek felett fogod érezni magad és lehetséges, hogy bolondot csinálsz magadból mások előtt - vigyorodom el. Volt szerencsém olyanokhoz, akik sem a mennyiséget nem tudták, sem az alkalmat mikor is használják. Még hónapokkal később is jót nevettek az esetén.
- Azt hiszem kész. Szagold meg. Mihez tudnád hasonlítani az illatát, hm?

Anonymous

Vendég
Vas. Júl. 04, 2021 3:59 pm
Septimus & Scorpius

A bájitaltan különóra

Hálás vagyok Warrington professzornak, amiért elvállalta, hogy egy különóra keretein belül pluszban foglalkozik velem, ahogy azért is, mert az eufória elixírt miután elkészítettük, engedi is, hogy megtartsam. Én is jól tudom, hogy veszélyes lehet, mégse áll szándékomban folyamatosan használni, egyszerűen csak... nem hátrány, ha van, mert amikor mélypontra jutok, talán kiemelhet majd belőle. És Albusnak is szeretném majd megmutatni, akár együtt is kipróbálhatjuk majd.
- Nem fogom professzor úr! - csak Albus fog tudni róla, de neki szinte mindent elmondok, viszont erről jelenleg hallgatok és amikor szóba kerül a barátom, egyértelműen a védelmére kelek, hiába talán nem kellene. Megjegyzésére aprót nyelek, majd finoman biccentek, tekintetemben pedig ott van az elnézést kérés, a következő szavai viszont elgondolkodtatnak. Már nyílik a szám, hogy rákérdezzek, de nem... nekem ehhez nincs jogom. Ő mégis csak a tanárom, így jobb lenne, ha csendben maradnék, de értem a célzását. Ő sincs jóban az apjával, és valószínűleg nagyon különbözik tőle. Figyelem, ahogy az ablakhoz sétál és rágyújt, de hiába érzek késztetést a beszélgetésre, meglepne, ha a tanár ey 15 éves fiúval akarná kitárgyalni a dolgait. Nem vagyok én számára több egy tanítványnál, így jelenleg elengedem a dolgot, de ha ismét szóba hozná, nem biztos, hogy ne szólalnék meg. De még képes vagyok hallgatni.
- Igen, én is így látom. Mondjuk Albustól sokszor megkapom, hogy túlbuzgó és stréber vagyok, de én inkább érdeklődőnek mondanám magam. Szerintem a tudás a legfontosabb dolog a világon. - a tudás és az információ hatalom, és ezt bár így nem ejtem ki a számon, szerintem Warrington professzor is tudja, hogy erre gondolok és úgy sejtem, hogy egyet is ért velem. A buta emberek nem véletlenül nem viszik sokra vagy azok, akik önmaguk hibájából rekednek meg egy szinten. Egyébként is Malfoy vagyok, vannak kötelezettségeim, amiket apám belém nevelt.
A bájitalhoz való hozzávalókat előhozom a szertárból, majd a tanár minden instrukcióját figyelmesen követem. Összevágok és összekészítek mindent, biccentek a szavaira és tökéletesen követem minden szavát.
- Rendben tanár úr! - adok hangot is egy biccentés mellett a továbbiaknak, majd némi idő múlva minden hozzávaló belekerül és már csak pihentetnünk kell. Nem tudom, hogy mennyi idő lesz, de kivárjuk, mert úgy beszéltük, hogy ki fogjuk próbálni. Ez vajon még áll?
- Nem is akartam. Nem lenne jó, ha kifordulnék önmagamból vagy negatív hatása lenne rám a bájitalnak. Tisztában vagyok a veszélyekkel. - hiszen minden bájitalnak vannak, akár csak a varázslatoknak. Ésszel fogom használni. A próba mint hallom, nem lesz elfelejtve, várom is, érdekel, hogy miként érzem majd magam tőle, így elmerengve figyelem az üstben lévő keveréket.
- Úgy lesz, óvatosan használom majd, megígérem! És... köszönöm! - nem kell kimondanom, hogy mit köszönök, tudja jól, hogy a segítségét, azt, hogy pont ezt az elixírt választotta mára. Nem áll szándékomban udvari bolondnak tűnni, így ésszel fogok hozzányúlni és ki tudja, hogy milyen sűrűséggel készítem majd el. Nem tervezek rászokni erre. Amikor a tanár jelzi, hogy kész, akkor óvatosan az üst fölé nyúlok és magam felé legyezem a bájital füstjét, hogy ne fölé hajolva akarjak mélyen beleszagolni.
- Hmm, édeskés és mentolos, de az gondolom a borsmentától. Kicsit csípős is talán... - pislogok a másik felé, majd magunkhoz lebegtetek néhány fiolát és ha nincs ellenvetés, akkor az üst tartalmát azokba szétosztom. Két teljes fiola lesz, amiket bedugaszolok és egy kevéske, amit nos... kipróbálhatunk.
- Csak Ön után tanár úr. - mosolyodom el és szemeimben huncut fény csillan, ami a csínytevésnek tudható be, hiszen valahol tilosban járunk. Látni szeretném, hogy milyen hatással van rá, ami valahol furcsa lesz, de nem visszakoznék.
Anonymous

Vendég
Szer. Júl. 07, 2021 9:41 am

Scorpius & Septimus

Sötétség nélkül
nem létezik a fény sem.

A figyelmeztetés nkább csak jó tanács a részemről a srácnak. Nem akar nyílván büntetőmunkát vagy szülőnek szánt baglyot arról, hogy a kicsi fiú bájitalokat fogyaszt tanórákon kívül. Vannak szabályok, sőt, leginkább csak azok vannak. Ne menj ide, ne olvasd el azt, ne kóstold meg, takarodó és a többi. Természetesen én sem ma jöttem le a falvédőről, Albus azután két perccel már értesülni fog a bájitalról, ahogy Scorpius kiteszi innen a lábát. Ők ketten olyanok, mint a sziámi ikrek, össze vannak nőve. Épp ezért meg sem említem, hogy talán ez sem túl bölcs döntés a fiú részéről. Ha ő bízik a Potter gyerekben, akkor az az ő dolga. Csupán csak kötelességből figyelmeztetem, hogy ne híresztelje sem a külön órákat, sem azt, hogy az elkézült elixírt megtarthatja.
A pillanatnyi keserűség, ami megrohan az apám miatt, igazán nem túl profi hozzáállás. Egy professzor legyen mindig annyira rejtélyes, amennyire csak lehet, különben a kis kotnyeles kölykök már másnap a dolgairól fognak fecsegni.
A legutóbb, még a tanévnyitó ünnepség során, amikor hoszú évek után először találkoztam ismét Cseresznyevirággal és sikerült minden figyelmet magunkra fordítanunk, akkor is hallgathattam még pár napig a folyosón, ahogy a gyerekek kombinálnak. Mondjuk ez leginkább szórakoztatot, mint sem idegesített. Leginkább azért, mert a kedves mugliismeret professzorasszony zavarban volt tőle, ez pedig már gyerekkorunkban is roppantul szórakoztatott.
- Dicséretes a bájitaltan iránti szenvedélyed. Engem a te korodban pont ennyire, ha nem jobban érdekeltek a különböző eszenciák, tiltott bájitalok és nem egyet ki is próbáltam, még ha nem is lett volna szabad - somolygok és elnyomom a csikket az ablakpárkányon és visszamegyek a fiúhoz. - De azért ne felejts el élni sem, kikapcsolni. Most vagy abban a korban, amikor át kell hágnod a szabályokat - küldök egy cinkos vigyort Scorpius felé. Én nem olyan professzor vagyok, mint az a sok 100 éves, begyöpösödött, rendszerető partvis seprű. Nem csupán nem illek közéjük, de nem is szeretnék. A kölyköknek nem csak szigorra, de szabadságra is szüksége van. Én még emlékszem a roxforti éveimre és a legjobb emlékeim mind-mind valami tilosban járáshoz kapcsolódik.
Elkezdjük az elixír készítését. Scorpus nagy gonddal, pontosan méri ki az arányokat, nekem csupán figyelnem kell, semmi más dolgom nem akad. Néhol egy jó tanács, egy apró megjegyzés, de máskülönben csak állok mellette. Jól éreztem én, hogy nem oktatásra, csupán figyelemelterelésre van szüksége.
- Fejben lehet, hogy így van és tényleg tudod mire vállalkozol, de ha elérnek a mélypontok nem biztos, hogy helyesen döntesz - veregetem meg a vállát. - Lehet jobb is, ha a kis barátod is tud róla, ésszerű gyereknek tűnik, kicsit talán forrófejű, de figyelmes.
Nem vagyok túlságosan odáig a roxforti diákokért, nem édesgetem őket, de nem is zárkózom el tőlük. Pont annyira engedem közel magamhoz őket, hogy tudjam milyenek. Egy-két kölyök azonban, mint a Potter fiú és Scorpius, kitűnik a sokaságból, ha mással nem is, a származásuk így is nagy figyelmet szentel nekik, nehéz nem odafigyelni rájuk.
- Csípős? És mit gondolsz, melyik hozzávaló okozza ezt a csípős melléket?
Ha már itt vagyunk tanuljunk is valamit. Lehet csak elterelésnek kérte a külön órákat, de ettől még tanulhat ezt-azt, aminek később hasznát veszi.
- A mentol az valóban a borsmenta. Ügyes. - dícsérem meg. - De az édeskés illat az nem a borsmentától van, de majdnem.
Felvonom az egyik szemöldököm és kiváncsian várom tőle az újabb ötletet.
A bájital közben elkészül, fiólákba öntjük miután eléggé meghűlt ahhoz, hogy ne roppantsa el az üvegeket és fogyaszthatóvá váljon.
- Mielőtt megkóstoljuk, olvastál valamit az ízével kapcsolatban?
Megfogom a merítő kanalat, amellyel kavargattuk a főzetet és egy kortyot izok belőle. A hatása természetesenlassan érződik. Ugyan számtalan gondolat nyomaszt, leginkább idegesít, de ettől függően semmi szükségem nincsen elixírre ahhoz, hogy jobban érezzem magam. Ettől függően azonban lassanként érzem azt az emelkedett hangulatot, amit a főzet idéz elő. Mintha az apám csak egy légypiszok lenne a szélvédőn, elhessenthető probléma.
- Nosza, ess neki - biccentek azt üstben lévő maradék felé.

Anonymous

Vendég
Csüt. Júl. 08, 2021 1:58 pm
Septimus & Scorpius

A bájitaltan különóra

Warrington professzorral eddig még nem volt alkalmam négyszemközt beszélgetni, így nem is ismertem azt, hogy milyen valójában, de most, hogy részt veszek ezen a különórán egyre szimpatikusabbnak tűnik. Nem az a merev tanár és attól se tart vissza, hogy esetleg rosszban sántikáljak. Amikor viszont a saját múltbéli cselekedeteiről mesél, elmosolyodva pillantok rá.
- És elkapták? Miket próbált ki? - kérdezgetem, mert ha ennyit mesélt, akkor egy kicsit többet is mesélhet, rendkívül kíváncsi vagyok, le se tudnám tagadni.
- Meglepő, hogy egy tanár erre biztat. - már a szabályok áthágására. De azért biccentek, sunyi mosolyom pedig titkos egyetértést jelent. Ideje viszont elkezdenünk összeállítani a bájitalt, így mindent a professzor szavainak megfelelően követek, a tanácsaira biccentek, de egy pillanatra se vonom kétségbe azt, amit mond. Az eufória elixír használata viszont veszélyesnek tűnik, ez tudatosul bennem a többszöri figyelmeztetésre, így amikor vállamhoz ér, halkan sóhajtok, de aztán bólintok.
- Nem lesz gond. - felelek felé pillantva, de amikor Albust említi meg csak félrepillantok kisebb mosollyal ajkamon. Örülök, hogy Ő se bánja, és nos... nem volt nehéz neki kitalálnia, hogy tényleg Albus Potter is tudni fog erről a mai alkalomról.
- Kettőnk közül én vagyok az, aki Ő rá szokott vigyázni és nem fordítva. Ne aggódjon! - ahogy mondtam, nem lesz gond. Albus a hamaribb egyébként kettőnk közül, én jóval megfontoltabb vagyok, de tudom, hogyha olyan pontra érnék, akkor a barátom segítene és meglepően komolyan, felnőttesen is képes lenne viselkedni. Nem vagyunk már olyan gyerekek, mint régen. Na de ideje megszagolnom a főzetet.
- Egy kicsit... - szerintem csípős, de lehet, hogy rosszul éreztem? Legyezgetek még egy kicsit magam felé.
- Hmm... talán a sopophorous babok?- tippelek, egyértelműen, mert a helyzet az, hogy nem tudom. A borsmentát és az ürmöt kizárnám, a tollakat is talán, de...
- Vagy akár néhány hozzávaló együttesen, ahogy egymással reakcióba lépve új illatot hoznak létre. - merengek még egy kicsit és ez részemről az édeskés illatra is szól, mert amúgy nem akarok feleslegesen rosszakat tippelni. Miután kihűlt fiolákba töltjük, majd az ízénél hümmögök kicsit.
- Nem, semmit. Milyen íze lesz? - kezdje csak Ő a kóstolást, én addig kíváncsian figyelek. Látom, hogy tényleg csak egy kortyot iszik, de mivel mert kezdeni, ezek szerint nem hibáztam és a bájital pontosan úgy néz ki, ahogy ki kell néznie.
- Hmm, kivülről nem látszik a változás. - állapítom meg, mert nem vigyorog, és... semmi extrát se csinál, bár nem is tudom, hogy mit vártam. Mindenesetre én is hasonlóan teszek, mint az előbb Ő, megkóstolom egyetlen korttyal az italt és várok. Kicsit az asztalnak is dőlök, majd ahogy telnek a másodpercek érzem, hogy kevésbé sajog a szívem, hogy a gondok távolabb kerülnek. Halkan sóhajtok, és bár édesanyám halála még mindig fáj, mintha most nem kínozna annyira. Nem tűnik még mindig elfogadhatónak, de... érzem, hogy nem akarok gyászolni és a rosszra gondolni. Még egy korty vajon mit okozna? Határozottan kellemesebb lesz viszont a bőrömben.
- A muglik számára ilyen lehet a nyugtató... - jegyzem meg kicsit elmerengve az üres üst felé pillantva.
Anonymous

Vendég
Hétf. Júl. 12, 2021 7:07 pm

Scorpius & Septimus

Sötétség nélkül
nem létezik a fény sem.

Ugyan melyik kölyök ne feszegetné a határokat a rengeteg szabály és komoly házirend gyűrűjében? Nekem is meg volt a magam sleppje, akikkel mindenben benne voltunk, aminek csak balhé szaga volt. Rengetegszer kerültem elzárásra, millió baglyot küldtek a szüleimnek - akik persze tajtékoztak a dühtől - és annyi büntető munkán vettem részt, hogy az már megszámlálhatatlan. Ezek közül persze a kedvencem a vén Frics-csel való éjjeli őrködés. Az a kvibli teljesen hibbant volt és rá volt állva az éjjeli mászkálókra.
- Százfűlé főzetet már másodévesen, kiváncsi voltam mennyire hitelesen tudom előadni az egyik professzoromat a saját óráján, amíg is őt bezártam a mosdóba az óra végeztéig a pálcája nélkül - mosolyodom el az emlékre. - De kipróbáltam kisebb átkokat is, belógtam a Tiltott rengetegbe, ilyesmi. Természetesen mindegyik után elkaptak, de akkor is megérte - vigyorgok úgy, mint egy kiskamasz, aki újabb csínyre készül, ámbár már a harmincat is betöltöttem. De még így is az egyik legfiatalabb professzor vagyok az iskola ódón várfalai között a sok 100 éves vén kecske között.
- Bíztatlak? Dehogy is - somolygok. - Csupán felvetettem, hogy hamar elszaladnak az évek és ha szórakozni akarsz, akkor itt és most van itt az ideje.
Biztos vagyok benne, hogy a jó tanuló, példás diák mögött rejlik egy felszabadulni vágyó kamasz kölyök, akit eddig is kordában tartottak az elvárások mind otthonról, mind az iskola részéről.
Természetesen eszemben sincs valami kis pokolfajzatot faragni a fiatal Malfoy gyerekből. Tetszik a bájitaltan iránti lelkesedése és hogy vannak ambíciói tizenéves létére.
Miközbn a bájitalt készítjük szóba kerül Albus is ismét. A megjegyzésére elvigyorodom. Igen, vettem észre, hogy kettejük közül a hidegvérű, racionálisan gondolkodó egyértelműen Scorpius. De pont ezért fogja a Potter fiú hamar észrevenni, ha baj van Scorpius-szal.
- Nem aggódom - jegyzem meg. Igaz valószínűleg ő pont fordítva értette, de nem javítom ki. A gyász, a fájdalom sokszor pont elveszi az embertől a racionalitását, amire ilyenkor szüksége lenne, hisz mibe tudna kapaszkodni olyankor, ha az érzései labilisak? A józan eszébe, semmi másba.
- Pontosan! A babok. - biccentek elismerően. - Jók az érzékeid. A bájitaltanhoz nem csak tudás szükséges, amit bárki megszerezhet, de érzék is kell, anélkül szinte mit sem ér az egész.
A következő mondatát elengedem a fülem mellett. Valóban egy kicsit együttesen is hatnak a hozzávalók, de a babok után, ami telitalálat volt, ezt a következtetést már figyelembe se veszem.
Azon veszem észre magam, hogy lelkesít ennek a gyereknek a tanítása. Élvezem a bájital elkészítését, pedig már ezerszer meg egyszer volt hozzá szerencsém, most mégis pont olyan lelkesítő, mintha előzör készíteném. Nyilván hozzátesz az érzéshez az, hogy a tanítványom belead mindent, hogy tökéleteset alkosson.
Megkóstolom a bájitalt és a várt hatás nem sokára érkezik is.
- Az íze? Mondd meg te - mosolygok rá. - Csak bátran, kóstolj bele.
Az íze valójában a mézsörhöz hasonlít, legalábbis nekem. De úgy tudom, mindenki máshoz hasonlítja. Lehet ez a bájital sajátossága.
- Valószínűleg - biccentek. - Függőséget okozó zsibbadtság, amire mindenki vágyik, ha túl van terhelve érzelmileg.

Anonymous

Vendég
Csüt. Júl. 15, 2021 6:53 pm
Septimus & Scorpius

A bájitaltan különóra

Számítok arra, hogy Warrington professzor válaszolni fog, így mosolyom kiszélesedik, amikor belevág. A százfűlé főzet nem lep meg, bár elég korán kipróbálták, mi azért vártunk vele Albussal és nos... mi nem csináltunk hasonló csínytevést, de uhh...
- Nem mondja? Nem semmi! - már hogy bezárta a tanárát és megtartotta helyette az órát. Hát ez... ez igazán vicces emlék lehetett. Megnézném egy merengőben, ha lehetne, de tovasöpröm a gondolatot és inkább csak élvezem, hogy egy rövid időre is, de jó a kedvem.
- Hmm, tehát zárjam be egy szekrénybe és tartsak Ön helyet bájitaltant? - csak szórakozom, ezt láthatja is az arcomon, mert egyértelműen nem mernék ilyen lépést elkövetni ellene. Szerintem más tanár ellen se, egyáltalán nem jellemző rám a tiszteletlenség. De azért a gondolattal eljátszom, mert nos... érdekes lenne.
A bájital miatt nem kell aggódnia - úgy tűnik nem is teszi -, ésszel fogyasztom majd és természetesen Albus is tudni fog róla. Nem szokásom semmire se ráfüggni, erre se fogok, de azért kíváncsian várom, hogy megkóstoljuk. Még válaszolok az elhangzott kérdésekre, majd elérkezik az ideje, hogy megismerjem a hatását, na meg az ízét is.
- Hmmm, édesnek érzem, de... de nem is tudom, hogy mihez hasonlítanám pontosan. - kivételesen nem tudok normális feleletet adni, ami zavar. Túl kevés volt ez az apró korty, de tudom, hogy többet nem szabad.
- Később megválaszolhatom ezt a kérdést? - ha már használtam párszor, akkorra gondolok. Az eufória elixír viszont hat, így érzem, hogy könnyebbek lesznek a vállaim és a lelkem, hirtelen... hirtelen nem olyan erős a fájdalom, mi eddig az volt. Határozottan nyugtató hatású.
- Tudja... nagyon rendes Öntől, hogy pont ezt a bájitalt hozta fel a különórára. - ismerem be felé pillantva, majd ujjaim közé veszem az egyik üvegcsét, mely szépen be van már dugaszolva. Megforgatom kicsit fel-le, majd ismét a tanárra nézek.
- Tudom, hogy ott volt a temetésen. Nem álltam készen arra akkor, hogy bárkivel beszéljek, de... tudom, hogy eljött és szeretném, ha tudná, hogy ez sokat jelent nekem. Még akkor is, hogyha kötelességből tette, a családjaink miatt. - nem biztos, hogy ebbe a témába bele kellene mennem, eddig nem akartam beszélni senkivel se a temetésről, most mégis csak úgy jönnek a szavak. Előveszem a pálcámat, kitakarítom egy könnyed bűbájjal az üstöt, majd elkezdem az asztalt is rendbetenni.
Anonymous

Vendég
Hétf. Júl. 26, 2021 9:07 pm

Scorpius & Septimus

Sötétség nélkül
nem létezik a fény sem.

Gyerekes csínytevések, néha már-már túlontúl nagy hülyeségek, mégis a fiatal korom legszebb évei, ha azokban találni bármi szépet is. Lehetett volna jobb, tehettem volna azért, hogy az iskolás éveim végén ne úgy éljem meg a dolgokat, mint valami aprócska fejezetet, ami jelentéktelen volt. De elszúrtam dolgokat, leginkább a hozzáállásommal és ezzel veszítettem el a lányt is, aki akkoriban talán kihúzhatott volna a gödör aljából, ha ezt én időben belátom. És, hogy miért bíztatom mégis a srácot arra, hogy kövessen el meggondolatlanságokat? Mert idővel leggalább lesz mit belátnia, megbánnia vagy tanulnia belőle. Az még mindig jobb, mint nem élni egy fikarcnyit sem. - Szemtelen kölyök - vigyorgok. - Látom kapisgálod a dolgokat, de esélyed sem lenne - kacsintok.
Majdnem sikerül megnevettetnie és örömmel látom, hogy ha csak egy fél pillanatig is, de nem sótlan, savanyú az ábrázata. Lehet azt hiszi, hogy bájitalra van szüksége, ahhoz, hogy jobban érezze magát az anyja halálát követően, de ez nem igaz. Arra van szüksége, hogy kilépjen a komfortznájából, mint az imént is. A pedáns Malfoy fiú soha nem mondaná azt a professzorának, hogy bezárná egy szekrénybe. Ez a srác valaki más, aki talán rendbe tudja tenni a fejében és a szívében keletkezett káoszt.
Ízlelgeti a bájitalt, de ahelyett, hogy a kérdésemre azonnali rossz választ adna, bölcsen elhalasztja.
- Rendben. Várni fogom a válaszod - biccentek.
Már azt hiszem a hálálkodási részen régen túl vagyunk, de ismét belekezd. Ezúttal nem szakítom félbe, de kényelmetlenül érint. Valahogy sosem kezeltem az ilyesmit jól, na nem mintha túl sokban lett volna részem. Ezen felül nincs miért.
- Véletlen egybeesés csupán - motyogom. - A tudásodhoz megfelelőt akartam és hirtelen ez jutott eszembe.
Persze ez nem igaz, ezt ő is jól tudja, de remélem ezeket a köröket ezzel végleg lefutjuk. Nem vagyok sem irgalmas szamaritánus, sem jó ember. Egyszer egy lány epésem elmondta a véleményét rólam és basszus,akkor még ugyan nem értettem vele egyet, de már már minden szavára azt kell mondanom, a vesémbe látott. Keserűen felsóhajtok és elhessentem Candice fiatalkori emlékét. Sosem fogom kiverni a fejemből a csalódottságot, amit a szemeiben láttam. Amiben jelenleg csupán gyűlöletet látok akárhányszor összefutunk a suli falain belül.
- Rosszul gondolod - fordulok el és kibámulok a sötét éjszakába forduló égboltra. - Elmentem, mert úgy éreztem ott a helyem. A családomnak ehhez semmi köze - fordulok vissza hozzá. - Nem vártam, hogy oda gyere, és én sem akartam beszélni veled, de ott akartam lenni.
Nos sosem voltam a szavak embere, de remélem érti mit akarok mondani neki. Az apám tirádája természetesen a fejemben van most is, harminc vagyok, ezer éve annak, hogy kiszakadtam a családomból, de még a mai napig örömmel akasztom ki az öregemet azzal, hogy soha nem az elvárásai szerint cselekszem és ezt a jó szokásom megakarom tartani. Ott voltak ők is, de én távolabb tőlük. Nem akartam, hogy a nevemmel együtt összemossanak vele és a Malfoyok nevével, azzal a borzalmas sötét időszakkal, amiben apám is és a fiú családja is a rossz oldalon állt.

Anonymous

Vendég
Csüt. Júl. 29, 2021 7:49 am
Septimus & Scorpius

A bájitaltan különóra

Akaratlanul kifutnak számon a szemtelen szavak, mert azok, nincs mit szépíteni rajta és csak jókedvűen vigyorgok, amikor ezt a jelzőt megkapom. Na de Warrington professzor hibája, hát Ő bíztatott!
- Hmm, ne becsüljön le, tanár úr. - még nem ismer engem annyira, de tény, jelenleg nem tennék meg hasonlót, de ki tudja. Na jó, nem rám vallana egy ilyen jellegű csínytevés.
- Bár meglehet, hogy inkább másik tanárt választanék, Önt kedvelem. - tehát nem vele szúrnék ki, nem Őt járatnám le, már ha ilyesmit tennék ugye. Határozottan jobban érzem egyébként magam, már a bájital megkóstolása előtt is, de az eurófia elixír is hat, de az ízét még nem biztos, hogy jól be tudnám határolni, rossz feleletet pedig nem szeretek adni. Viszont tudnia kell, hogy tényleg hálás vagyok neki, mert érzem, hogy segített és talán tényleg erre volt szükségem. Már nem feltétlen a bájitalra, hanem arra, hogy komolyabban elvonják a figyelmemet, mert a tanóra sajnos nem volt elég.
- Értem. - tehát véletlen egybeesés. Én nem feltétlen látom így, de rendben, maradjunk ennyiben és úgy teszek, mintha el is hinném, biccentek rá, de szemeimben mást láthat. Véletlenül nem pont ez jutott volna eszébe, akár tudat alatt is meghozhatta ezt a döntést. A temetés viszont nem biztos, hogy jó téma most a számunkra, mégis szóba hozom, de az ellenkezésre egy halk hümmögést követően biccentek újból. Legyen így. Nem is tudom, hogy erre mit mondhatnék, talán semmit se kéne, érezhetően ez a téma kevésbé van a férfi kedvére és igazság szerint én se feltétlenül folytatnám, így néhány egyszerű bűbájjal inkább rendet varázsolok a terem azon részén, amit használtunk, majd a kapott két fiolát a talárom zsebébe rejtem.
- Akkor, köszönöm szépen még egyszer a különórát. Mikor lesz esedékes a következő? - azt beszéltük, hogy nem egyszeri alkalom lesz. Lehet, hogy a jövő héten hivat ismét, lehet két hét múlva, én itt leszek, bár már nincs túl sok idő vissza ebből a tanévből. Nem várom a nyarat, rossz lesz így hazatérni, a történtek után. Mindenesetre tovább nem tartanám fel a férfit, talán némi pihenés amúgy is rám férne és Albusnak is szeretném megmutatni az elkészült bájitalt. Így ha Warrington professzor részéről is végeztünk, akkor elköszönök tőle, majd egy "viszlát" után elhagyom a termet.

//Köszönöm szépen a játékot, imádtam! Very Happy //

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: