Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

A Csillagvizsgáló torony nappali rejtelmei...

Anonymous

A Csillagvizsgáló torony nappali rejtelmei...  Empty
Vendég
Vas. Nov. 17, 2019 3:47 pm

Avery Prof.  &  Gina

Néha egyszerűen vannak olyan napok, amikor az embernek semmihez sincs kedve. Na, jó. Valójában konkrétan dupla mágiatörivel kezdeni a napot nem volt kedvem. Annak a tantárgynak egyetlen funkciója van. Az, hogy kialudjam magam rajta. De mivel valami csoda folytán sikerült több mint négy órát aludnom összefüggően egyszerűen túl ébernek éreztem magam a dologhoz. Így inkább változtattam a terven szokásos reggeli futásom közben.
Ahogy végeztem a futással a kastély helyett a Tiltott Rengeteget vettem célba. A rengeteg szélén viszonylag sok a menyét. Nem olyan nehéz elejteni őket. Így egyszerűen ellenőriztem a csapdáimat. Csak kettő darab, és egy patkány. Na sebaj. Jobb, mint a semmi.
Visszafele benéztem a thesztrál karámokba is. A zsákmányt odaadtam nekik. Húsevő lévén oda vannak érte. Aztán játszottam velük. Egyszerűen imádok futkorászni köztük, miközben ők az orrukkal próbálnak megbökni, jelezve hogy meg vagyok a fogócskában. Aztán Hadnaggyal a Tó felett repültünk egyet. Hát nem sokkal szorakoztatóbb ez, mint a mágiatöri? És a thesztrál szelídítés hasznos. Sose tudhatod mikor lesz szükséged ezekre a hasznos cuki lényekre. Ellenben a töri könyvemmel vagy halálra untathatok valakit, vagy esetleg fizikai fegyverként megpróbálhatok lecsapni vele egy szemtelen szúnyogot.
Végül csak elbúcsúztam szeretett játszópajtijaimtól, és elindultam, hogy felosonjak a kastélyba. Szerencsére ilyenkor igen kihaltak a folyosók, mert mindenki órán van. Végre a felfelé vezető csigalépcső. Felkapaszkodom egészen a Csillagvizsgálótorony legtetejére. Délelőtt jó búvóhely, lévén itt sötétedés után szoktak órák lenni. A kilátás is pazar a tájra. Futólag rápillantok az órámra. Hupsz. Vissza akartam érni mire kicsöngetnek a második mágiatöriről, de már harmadik óra felénél járunk. Hogy repül az idő. Sebaj, akkor ma a számmisztika is kimarad. Na nem mintha az különösebben hiányozna.
Ahogy neki támaszkodom a korlátnak hirtelen ismerős kis mancsok kezdenek el felkapaszkodni a lábszáramon.
- Szia Mercutio! Hát ez? Honnan szedted hmm? - a kis vadászgörény egy cigisdobozt hozott nekem. Nem először, de az esetek 99,99÷-ban üreset hoz. Most is gyanúsan könnyű. De azért belenézek. Hmm... ebben legalább egy szál van.
- Jól van. Ügyes vagy. Most legalább nem teljesen üres. Jutalmul megtarthatod a dobozt. - simogatom meg a kis vidám szőrpamacsot. Kiveszem a dobozból az utolsó szálat, és a dobozt visszaadom a fekete-fehér szőrgolyónak. Most mondd meg, nem cuki, ahogy így játszik vele a földön?
Az doboz volt tartalmát pedig úgy vélem kár volna hagyni pocsékba menni. Így előveszek a zsebemből egy egyszerű mugli öngyújtót, és rágyújtok. Most pedig visszafordulok a táj felé. Hirtelen támadt ötteltől vezérelve felülök a széles kőpárkányra. Van még egy kis időm gyönyörködni, a következő óra előtt.

„Abban a társadalomban, amelyikben mindenki bűnös, az egyetlen bűn, ha valakit rajtakapnak.”
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 17, 2019 6:16 pm

Gina & Avery prof

Sok szürreális dolog történt velem életem során. Ott volt például az új szomszédunk, aki távcsővel leste a kerítésen keresztül azt is, ha Rody kivitte a szemetet, én pedig megöntöztem a virágokat a kertben, közben feljegyezte egy noteszbe minden gyanús lépésünket. A szemközt lakó család pedig abban a hitben élt, hogy Rody egy kedves francia ornitológus, mert máshogyan nem tudtuk megmagyarázni a környékbeli mugliknak a házunk körül repkedő baglyok jelenségét és a Lestrange név különös hangzását sem. Egyszóval a mindennapjaim a Roxforton kívül is elég mesébe illően teltek, amennyiben a tragikomikust annak lehet nevezni. De eddig még egyszer sem fordult elő, hogy egy vadászgörény kilopott a kezemből egy doboz cigarettát. Vagy fene se tudja mi volt az a hosszúkás testű állatka, a természettel kapcsolatos ismereteim kimerültek az orchideáim és kertünk büszkeségének, egy cseresznyefának a nevelgetésében. Volt egy kutyám, de erős túlzás lett volna azt állítani, hogy túl nagy állatszelídítő vénával születtem, Kenyér még leülni is alig volt hajlandó, ha megkértem rá. A természetnél közelebb állt hozzám a könyvtár és ezt le sem tagadhattam.
Ha az ember naponta olyan sokszor jár ki dohányozni, ahogyan azt én tettem, akkor az élet kevésbé kellemes élményei közé tartozik végigkergetni a folyosón egy vadászgörényt. Szinte kiköptem a tüdőmet, mire utolértem a csillagvizsgáló toronyban, ahol aztán kiosont az egyik ablakpárkányra felszökkenve. Átfutott az agyamon a gondolat, hogy ezt mégis hogyan mesélem majd el Rodynak. Aztán az is, hogy ezt nem tudhatja meg, mert Mr. Minden-reggel-futok-száz-kilométert-amíg-te-alszol hetekig ezen röhögne. Szeretett bájosan gúnyolódni a szerinte ingerszegény életemen, mintha ő olyan egészségesen élt volna. De nincs ebben semmi meglepő, a kapcsolatunk az első pillanattól fogva egymás idegesítésére épült, akik nem ismertek minket, azt gondolták, hogy mi folyton veszekedünk egymással. Pedig az igazság az, hogy a legtöbb vitánk kimerült abban, ki miért nem hozott tejet a boltból. Békés emberek voltunk, tényleg.
Az esetek többségében legalábbis. A torony tetején dohányzó diákok nem estek a kedvenc dolgaim tágas halmazába.
Éppen fel akartam adni és visszaindulni, amikor meghallottam a hangokat a torony tetejéről, majd megéreztem a füst szagát. Szürreális élményeim kezdtek még szürreálisabbá válni. Bizonytalanul az ablakhoz léptem, kihajoltam és oldalra pillantva, az egyik nem éppen biztonságosnak tűnő kőpárkányon megláttam a diákot, aki egész tanári pályafutásom alatt a legtöbb fejtörést okozta nekem.
- Ugye ezt most rosszul látom?
A diákjaim többsége kedvelt. A tantárgyamat nem igazán, de a személyemet igen, és erre mindig büszke voltam. Fájó pontnak éreztem, hogy éppen az egyik legokosabb, legérdekesebb diák az, aki az óráimat sem akarta látogatni. Én tényleg igyekeztem akár csak egy kicsit is megkedveltetni vele a történelmet, elsős korától kezdve bizonygattam, hogy lenne hozzá érzéke, mindezt feleslegesen. Nem érdekelte és nem kedvelt, ha a fejem tetejére álltam, akkor sem. És ez tényleg zavart, még ha nem is adtam hangot neki.
- Tudod, engem nem szokott érdekelni, ha nálad idősebbek okoznak maguknak tüdőrákot, tényleg nem. De tizenhárom évesen... komolyan? - Nem haragudtam rá, inkább elszomorított, hogy itt találtam, éppen így, miután reggel a kávém mellett beírtam neki a dupla hiányzást a naplóba. Tizenhárom évesen matricákat kellett volna cserélnie a barátnőivel vagy valami hasonlóan ártatlan elfoglaltságot keresni, nem dohányozni. Jó, a matricagyűjtés túlzás, elismerem, de a cigaretta is.
Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 17, 2019 8:58 pm

Avery Prof.  &  Gina

Én tényleg nem akartam semmi mást, csak itt ülni békében a cigimmel, élvezni az őszi napsütést, és tájat. Kicsit kikapcsolni. Néha mindenkinek szüksége lehet egy kis csendre, és magányra. Egy helyre, ahova elbújhat a csúnya gonosz világ elől.
Aztán meghallom azt a hangot, amit a legkevésbé akartam. Most komolyan? Pont neki kellett megtalálnia? Pff... Képzelem mennyire lehet boldog, hogy megint ellógtam a reggeli dupla órát. Most meg idefent talált, és nem csak friss levegőt szívni.
Valójában fogalmam sincs mennyire zavarja a profot, hogy nem tudja megkedveltetni sem a tantárgyát, sem saját magát velem. Mármint azt gondolom, hogy a lógás, szemtelen visszaszólások zavarják, de épp csak annyira, mint bármely tanárt zavarna, bármely iskolában. Ez nem igazán személyes. Egyszerűen nem vágyom a társaságára. Ebből kifolyólag nem is könnyítem meg a dolgát most sem. Bár nem teszek úgy, mintha nem épp most buktam volna le, vagy látna teljesen mást, mint amit.
- Mercutio mégsem vagy olyan okos. Muszáj volt pont egy tanárt a nyakamra hozni? - teszem fel a kérdést a görénynek címezve, bár választ nem várok rá különösebben. Ő nem tudhatta, hogy ez lesz belőle.
- Én azt honnan tudnám, hogy mit lát, és mit nem lát rosszul? Ha ilyen irányú gondjai vannak, javaslom keressen fel egy szemorvost. - sandítok a férfi felé, és beleszívok még egyet a cigibe. Holott tudom, hogy ez költői kérdés volt részéről, és azt is, hogy mire is értette pontosan. De hát most már úgy is mindegy. Lebuktam. A cigivel, és a lógással is.
- Jajj Prof! Ne legyen már ennyire álszent. Maga éppúgy dohányzik, mint én. Semmi különbség.   - világítok rá, hogy ő is láncdohányos, tehát semmi jogalapja pont neki hegyi beszédet tartania a tüdőrákról. Különben is, ha a Hegyi beszédre leszek kíváncsi, akkor majd elolvasom a Bibliából.
- Különben is, valamiben meg kell halni. A tüdőrák legalább lassan öl. Van annál rosszabb halálnem is. - a hangomban van valami keserű cinizmus, ami valahogy nem illik egy ennyire fiatal archoz. De azt hiszem én már láttam az élet rosszabbik oldalát. Ez van.
- És most mi lesz? Megbüntet? Beköp a házvezetőmnél? Megint. Mindegy. Nem érek rá egész nap, itt ücsörögni. - vágom hozzá, valamiféle különös pókerarccal, miután az utolsó slukk után elnyomtam a kövön a cigit, és a zsebemből egy erre a célra tartott fémdobozkába süllyesztem a csikket, aztán a dobozt a zsebembe. Sosem voltam a szemetelős alak. Nem is most fogom elkezdeni.
De az egyértelműen látszik, hogy szívesen szabadulnék már a proftól, és a kínos helyzettől. Valahogy igazán találhatna valami más hobbit rajtam kívül.
Ráadásul a nagyobb baj, hogy mindig mindent elmond a házvezetőmnek. Pedig valahogy a hátam közepére se kívánom, hogy Lestrange prof megtudja rólam ezt...

„Abban a társadalomban, amelyikben mindenki bűnös, az egyetlen bűn, ha valakit rajtakapnak.”
Anonymous

Vendég
Csüt. Nov. 21, 2019 6:36 pm

Gina & Avery prof

Mindig büszke voltam arra, hogy a diákjaim alapvetően laza, jófej tanárnak tartottak. Nem akadtam fenn apróságokon, nem vártam tűkön ülve, hogy mikor találhatok ki valami igazán kreatív büntetést és általában midenkihez akadt néhány kedves szavam - Kyle Briggshez és a barátaihoz nem, de ez bizonyára megbocsátható bűn. A legtöbben a horrorisztikusnak bélyegzett dolgozataim miatt sem gyűlöltek és kimondottan szerettek nálam RBF vizsgát tenni, mert remek érzékkel kérdeztem úgy, hogy kivezettem a legfelkészületlenebb diákot is a szürke ködből. De úgy néz ki, egy harmadikos kislánynál ez sem volt elég és nem tudtam, hogy mivel siekrült így meggyűlöltetnem magamat vele.
- Nagyon kedves, hogy aggódsz a látásomért, de engem személy szerint az jobban érdekel, hogy a te egészségeddel mi lesz. - Tizenhárom évesen akkor sem mertem volna rágyújtani, ha kényszerítenek rá. Elsősorban persze azért nem, mert semmihez sem sikerült elég bátorságot gyűjtenem. Tizenhárom-tizennégy évesen kimerítettem a szorongás tankönyvi definícióját, eszembe sem jutott olyat tenni, ami szabályokba ütközött. Utólag belegondolva nevetséges volt, az égvilágon senkit nem érdekelt, hogy dohányoztam-e két óra között vagy sem. Apámat legfeljebb az izgatta, hogy a tanárok előtt viselkedjek tökéletesen, felőle aztán heroint is lőhettem volna Hisztis Myrtle mosdójában.
- Azért mégis van egy kis különbség. Én harminckét éves vagyok, te pedig tizenhárom. Bárhogy is nézzük, gyerek vagy és ez hatalmas különbség. Az én koromban már belefér a tüdőrák, a tiédben nem. - Nem terveztem még egy ideig meghalni, Rody elveszett volna nélkülem, lényegében alkalmatlan volt az életre. És a saját jövőmet illetően is voltak még terveim, amik között minden pesszimizmusom ellenére sem szerepelt a halál.
Idegesítő gyakorisággal zúdítottam Rody nyakába, hogy csináljon valamit Ginával, mert ez tarthatatlan. Mindig bólogatott, hogy persze, persze, beszél vele és biztosra vettem, hogy meg is tette, de értelme nem sok volt. Hiába mondta el Ginának, hogy járjon be rendesen az óráira, ne ültesse el Neville pálcáját és lehetőleg semmi illegális ügybe ne keveredjen bele, ez a lány mégis mindig megtalálta a bajt.
- Igazából már nem látom értelmét. Téged nem érdekel, én pedig nem érzem magamat jobban tőle. Egyszerűen csak azt szeretném tudni, hogy miért csinálod ezt. Miért jó neked, hogy tönkreteszed a jövődet? Mindketten tudjuk, hogy a te eszeddel bármi lehetne belőled, de akkor nem, ha majd évet ismételtetnek veled a hiányzásaid miatt vagy esetleg kicsapnak innen.
Nem tudtam, mihez akar kezdeni az életben. Talán nem is voltak tervei, pedig a tizenhárom évesek szeretnek nagyot álmodni. Már ha nem törik össze hamarabb a sérülékeny lelki világukat. McGalagony egy korábbi beszélgetésünk alkalmával megemlítette, hogy Gina élete nem egyszerű, és én őszintén sajnáltam - senki nem vonhatta kétségbe, képes voltam megsiratni egy elhalt növényt is, nemhogy egy kislány darabokra hullott életét. De nem tehettem érte semmit, ha ennyire gyűlölt.
Anonymous

Vendég
Szomb. Nov. 23, 2019 9:26 pm

Avery Prof.  &  Gina

Az az igazság, hogy nem gyűlöm a profot. Nem is kedvelem, de nem is gyűlölöm. Egyszerűen egy semleges olykor bosszantóan akadékoskodó emberi lény. Igazából azon túlmenően, hogy igazán találhatna rajtam, és az én győzködésemen kívül más hobbit is, semmi bajom sincs vele. Legalábbis nem több, mint általánosságban az összes emberrel.
És ha már itt tartunk akkor nem igazán tudom logikailag értelmezni, azt a mondatát, hogy érdekli az egészségem. Ugyan mért érdekelné? Ennek semmi értelme az égvilágon. Az én sorsom csak engem érdekel, rég megtanultam, hogy senkinek sem vagyok fontos saját magamon kívül. És senkire sem számíthatok. A prof. mégis úgy tesz mintha... néha teljesen össze tud zavarni. Noha ezt sosem mutatom kívülről. Most sem. Inkább áttérek arra amire tudok reagálni.
- Valójában előbb utóbb mindenki meghal. A halál pedig nem válogat. Nem néz nemet, bőrszínt, vallást, foglalkozást, de még csak életkort sem. Így abszurditás nekünk különbségeket tenni. -a hangom nyugodt, de vegyül bele valami különös keserű érzet. Lassan felállok a kőpárkányon. Aztán egy mély levegő, és zsupsz! Lendületet veszek, és egy tökéletes hátra szaltót mutatok be. Melynek végén Mercutio mellett emelkedem fel, a csillagvizsgáló belsejének biztonságos kőpadlóján. El tudom képzelni mennyire ijesztő lehetett a mutatvány onnan, ahonnan a prof nézte. De valójában sosem voltam veszélyben.
Felnyalábolom a kis enyves kezű szőrpamacsot, és az üres cigisdobozt. utóbbit a zsebembe dugom, előbbit a kapucnimba. Így fordulok a vas csigalépcső felé. Szinte biztos vagyok benne, hogy a prof. miután elmúlt a kezdeti ijedsége (már ha nem teljesen közömbösen nézte végig a mutatványt) pillanatokon belül idefent lesz. Így egyszerűen bevárom.
- Nyugi Prof. Nincsenek szuicid hajlamaim. - mosolygok rá a lehető legártatlanabb módon.
- Mit miért? Mindketten tudjuk, hogy felesleges olyasmiről álmodozni, ami nincs. És ami nincs azt nem is lehet tönkre tenni. És még ha volt is, az már nagyon rég múlt idő. Nem számít.  - tárom szét a kezem valami keserű lemondással. Mégis valami fanyar mosollyal az ajkam szegletében.
- Az évismétlés miatt csak ne aggódjon. Így is mesze megelőzöm tudásban az évfolyamot. Legfeljebb ha kirúgnak ugyanaz leszek, mint azelőtt. Magányos hajléktalan csavargónak sem olyan rossz lenni ám. Mindent meg lehet szokni. - vonok vállat közönyösen. Mintha a világ legtermészetesebb dolga volna, hogy magányos kislányok kóborlónak egyedül a nagyvilágban. Tulajdonképpen számomra az is. Nem igazán merül fel bennem, hogy ez nem egy normális, hétköznapi dolog. Sosem gondoltam bele igazán, hogy ez mennyire jó vagy sem. Csak így hozta a sors és kész. A sorssal pedig nem nyithatsz vitát.
Érzem most kéne lelépnem. Még mielőtt olyan fordulatot vesz ez a beszélgetés, amilyenbe nem akarok belemenni. Határozottan nagyon nem. Különben is még könyvtáraznom kéne. Legalább ne műveletlen hajléktalan suttyó legyek... De valahogy mégsem mozdulok meg. Magam sem értem pontosan mért nem.

Anonymous

Vendég
Szomb. Nov. 30, 2019 5:02 pm

Gina & Avery prof

Igaza volt, a maga kamaszos, dühös filozófiájával, de ráérzett egy fájdalmas igazságra. Vannak, akik fiatalon meghalnak, vannak, akik sokáig élnek, és teljesen mindegy, hogy nő volt vagy férfi, milyen színű volt a bőre, tudott-e varázsolni vagy sem, nőt szeretett-e vagy férfit... Persze a statisztika néha rácáfolt erre, de nem az egyén szintjén. És ez nem olyan gondolat volt, ami egy tizenhárom éves fejében kellett, hogy megszülessen.
- Az emberek mindig különbséget tesznek, ezt te is tudod. - Ilyenek voltunk, szerettük az elhatárolható csoportokat, biztonságot adott nekünk. Legyen szó öregek és fiatalok halálozási esélyeiről, mágusokról és muglikról, többségről és kisebbségekről. Kényszert éreztünk rá, hogy szakadékot ássunk magunk és mások közé. Nálam jobban ezt senki sem tudta, pont elég különbségtételt tapasztaltam és láttam már életem során.
A következő pillanatban Gina felállt, én pedig kaptam legalább egy infarktust. Ösztönösen előre léptem, hogy utána nyúljak, egészen biztos voltam benne, hogy leveti magát a párkányról, öngyilkos lesz, széttöri magát a zuhanástól és nekem végig kell néznem egy kislány halálát, akin segíthettem volna, ha... De nem ez történt, Merlinkének hála alig pár másodpercen belül már a toronyszobában állt, valami olyan bámulatos akrobatamutatvány után, amit én még a képzeletemben sem tudtam volna megtenni.
Kieresztettem a bent tartott levegőt, éreztem, hogy remeg a kezem és zakatol a szívem, pedig nem történt semmi. De történhetett volna... A legnagyobb félelmeim közé tartozott, hogy egyszer valamelyik diákom kárt tesz magában és én nem veszem észre a jeleket. Bizonyára minden tanár tartott ettől, de úgy sejtettem, én a természetesnél egy fokkal jobban.
- Hát ezek után nehéz elhinni - fakadtam ki rémülten. - Többet ne csinálj ilyet, le is zuhanhattál volna! Nem is értem, hogy juthatott ez eszedbe, Merlinre...
Ellenkezni akartam, de nem találtam a szavakat. Igenis lett volna esélye többre vinni annál, mint amit magának szánt, bármi lehetett volna belőle - és semmiképp sem hajléktalan csavargó. Megdöbbentett a lemondás a hangjában, egyszerűen nem illett ahhoz a kemény, rendíthetetlen lányhoz, aki dacosan ült a mágiatörténet tanterem utolsó padjában, a füzetébe firkálgatva vagy ki tudja mivel foglalatoskodva, de biztosan nem rám figyelt. Az ő erejével és eszével bármerre sodorhatta volna az élet, ha nem mond le a jövőjéről.
- Már hogy ne számítana... Könnyebb azoknak, akik mögött támogató család áll, de miért lenne kőbe vésve, hogy belőled nem lehet semmi? - Tudtam milyen gyerekként egyedül lenni, minden támogatás nélkül. Nem halt meg senkim, apám, anyám és a testvéreim éltek és virultak. Éppen csak megszakítottak velem minden kapcsolatot, éppen úgy kirántották annak idején alólam a talajt, ahogyan az Ginával történt. De lett belőlem valaki. Nem fontos minisztériumi főosztályvezető, ahogyan apám akarta, azonban a saját céljaimat elértem és mertem újakat kitűzni magam elé. Persze régen én sem jósoltam magamnak fényes jövőt, talán el is süppedtem volna az önsajnálatban és önutálatban, ha nincs Rody. De nem lehet mindenkinek egy Rodyja, Ginának biztosan nem volt.
Anonymous

Vendég
Hétf. Dec. 02, 2019 12:29 am

Avery Prof.  &  Gina

Tulajdonképpen néha ha olyanom van, akkor egész értelmes filozófiai eszmefuttatásokra is képes vagyok. Ámbár sajnálatosan túltengenek bennem a koromhoz képest túl pesszimista gondolatok. Vagy talán csak a realisták, ha engem kérdezel. Mindegy is. A kettő igazából egyre megy.
Inkább csak azon mosolygok, ahogy a prof. szokásához híven túl aggódja a kis tornamutatványom. De most komolyan, nem volt szórakoztató? Szerintem igen. Na meg ez az arc is, amit épp vág. Csak tudnám mit izgatja magát miattam. Néha komolyan zavaró tud lenni ilyenkor. Legalábbis számomra értelmezhetetlen.
- Nyugi Prof. A stressz árt az idegeknek. Inkább szívjon el egy cigit. - javasolom szemtelenül vidám hangon. Amin talán az is érezhető, hogy nem igazán vettem komolyan a kifakadását, hogy ezt ne csináljam többet. Miért is ne? Az élet csak játék. Egy olcsó színdarab, amiben a veszély pusztán csak szeszély.
Különben pedig nem ígérek olyat, amit nem tartok be. Na jó, néha szükségből hajlandó vagyok egyetértően bólogatni a kedves házvezetőmmel, és megígérni mindenféle sületlenséget, pl. bejárok órákra, tisztelettudóbban beszélek a felnőttekhez, meg hasonló baromságok, de a kivétel erősíti a szabályt. Különben is mindig keresztbe teszem az ujjaim a hátam mögött...
Azonban a prof. utolsó kérdése olyan ingoványos talajra talál be, amibe a legkevésbé sem szeretnék elveszni. Így gyorsan lehervad a mosolyom. Érezhetően komolyabbra váltok.
- Maga mondta. Az emberek mindig különbségeket tesznek. Hát ezért. Én a feláldozható jelentéktelen bábu vagyok az élet sakktábláján. Tudom hol a helyem. - mélyet sóhajtok. Elég ebből a beszélgetésből. Túl sok is volt. Egyszerűen ellépek a prof. mellett  és elindulok lefelé a lépcsőn. De azért még visszanézek egy pillanatra.
- Az álmodozás az élet megrontója. Kérem ne is traktáljon efféle hiú ábrándokkal. Már rég kinőttem a tündérmeséket. - a hangomban van valami keserű, oda nem illő lemondás. Egyszerűen csak lerohanok a lépcsőn, és eltűnök a folyosókon, mielőtt a prof. reagálhatna. Vagy ha mégis válaszol, akkor is úgy teszek, mintha nem hallottam volna. Egyszerűen kimenekülök egy olyan helyzetből, amiben a racionalitásom felett az érzelmeim is megszólalhattak volna. Nem. Az ilyesmibe jobb nem is belemenni.
Azonban azt már nem veszem észre, hogy valami kiesett a táskámból, ahogy felkaptam és megindultam lefelé. A legfelső lépcsőn ott hever egy kis rongyos füzet. Ha a prof. felveszi, és belenéz megállapíthatja, hogy jelentős részét olaszul írták, meglehetősen gyermeteg kézírással. Legalábbis a 13 éves Gináéhoz képest gyermeteg íráskép. De így sem nehéz eligazodni a füzeten, és az értelmén. Rajzolt sakktáblák, leírások a fontos lépésekről, jegyzetek, és megjegyzések hozzájuk. A rajzokhoz nevek is tartoznak. Gyakorlatilag a sakkvilág összes ismert neve. Közelebbről megnézve maguk a rajzolt játszmák is híres világbajnoki játszmák lépései... Az utolsó oldalak angol nyelven íródtak. Ámbár sok jelentősége nincs. Ugyanis leginkább csak dátumok, és események, vagy inkább tervezett események vannak rajta. Ilyenek mint: 2012. Kvalifikációt szerezni az ifjúsági Olasz sakk világbajnoki csapatba. Mellette zöld pipa. 2012. Megnyerni minden idők legfiatalabb sakkvilágbajnoki címét Mariborban. Piros X. 2013. Kihívni és legyőzni Deysi Cori-t. Piros x. És lényegében onnantól minden esemény mellett piros X. Egy olasz nyelvű újságcikk is van beragasztva a dátumos oldalak után, a füzetecske utolsó oldalára. Ami érdekes, és minden bizonnyal szemet szúrhat az a kép. Különböző korú gyerekek szerepelnek a képen, mindegyik kezében sakk kupa. A képaláírás szerint a középtájt álló 7 éves csillogó szemű mosolygó kislány G. Accipiter. A legfiatalabb ifjúsági VB kvalifikációt szerzett lány. És valóban a képet megnézve szembetűnő a hasonlóság, és mégis, mintha a mostani Gina mérföldekre lenne az akkoritól.
A kérdés csak az, hogy mi történhetett pusztán néhány hónap leforgása alatt, hogy még ki sem jutott Mariborba, ha már kvalifikálta magát? Mi történhetett, ami véget vetett egy kislány sakk világbajnoki álmainak? Mi lelhette, hogy manapság még álmodni sem mer?

Anonymous

Vendég
Pént. Dec. 13, 2019 10:39 pm

Gina & Avery prof

A következő néhány napban nem tudtam elűzni a gondolataim közül a kis füzetet, amit Gina elhagyott menekülés közben. Nem állt szándékomban kutakodni a holmijai között, tiszteltem mások privát szféráját, de bolond lettem volna otthagyni vagy ignorálni. Így is szégyelltem magam, amiért belelapoztam, sőt, még Rodynak és Viviananak is megmutattam, mert őszintén érdekelt a véleményük.
Volt valami hihetetlenül fájdalmas abban, hogy a fotóról mosolygó hétéves kislány és a dacos kiskamasz Gina között ilyen mély szakadék tátongott. Senkinek sem szabadna ilyen korán felnőnie, végképp nem jövőbeli remények, álmok nélkül. Túl gyakran eszembe jutott azóta a rövidre zárult beszélgetésünk minden apró részlete, de legfőképpen az, hogy Gina azt gondolta, számára nincs semmilyen lehetőség a jövőjére nézve. Egyetlen tizenhárom évesnek sem szabadott volna így éreznie. Gyerek volt még, előtte állt az egész élet, aminek nem cigarettalopkodásról és a túlélésért való küzdelemről kellett volna szólnia.
Rody természetesen biztatott rá, hogy beszéljek Ginával, bár magamtól is ezt terveztem. A különbség csupán annyi volt, hogy Rodynak sokkal könnyebben ment ez, őt mindenki kedvelte, ordított róla, hogy tipikus "rendes pasas". Én pedig... ha a fejem tetejére álltam, Gina akkor sem akart megkedvelni.
Péntek volt, a karácsonyi bál napja, az aznapi utolsó órámat a harmadikosoknak tartottam. Hamar felmértem, hogy esélytelen fenntartanom az érdeklődésüket, amint hátat fordítottam nekik és felírtam valamit a táblára, már neki is álltak a bálról beszélgetni és cetliken üzeneteket körbeadni. Nyilván jobban érdekelte őket életük első ilyen eseménye, mint a történelem. Valószínűleg tizenhárom évesen én is jobban izgultam volna a hajam és a bálpartnerem, mint Binns professzor előadása miatt.
Az óra után a diákok úgy startoltak ki a teremből, mint akik versenyt futnak, valószínűleg nekik is ez volt az utolsó órájuk és már szerettek volna a klubhelyiségükben készülődni. Nekem is ezzel kellett volna foglalkoznom, természetesen mi is feliratkoztunk az esti eseményre Rodyval, bár a báli hangulat egyikünket sem hozott lázba. Jobban szerettük a kettesben koktélozós-whiskyzős estéket, de ebből sem akartunk kimaradni. És valószínűleg McGalagony meg is fojtott volna mindkettőnket, ha nem felügyeljük a diáksereget és a kedves, adakozó szülőket.
Éppen kiszúrtam a teremből kifelé iszkoló Ginát, mire újból eszembe jutott a múltkori beszélgetésünk a Csillagvizsgáló-toronyban.
- Gina, várj egy percet - szóltam utána.
A tanári asztal tetejére dobott könyvkupachoz léptem. Két megkezdett regény, egy szakkönyv, két folyóirat és valahol középen Gina füzete.
- Ezt legutóbb elhagytad - nyújtottam felé a füzetkét.
Anonymous

Vendég
Szomb. Dec. 14, 2019 1:53 pm

Avery Prof.  &  Gina

A mágiatörténet óra ma sem izgalmasabb, mint bármikor máskor. Igaz, az sem segít, hogy a többiek olyanok, mint akiknek zsizsik költözött a fenekébe. Nem tudom értelmezni, hogy mire ez a nagy felhajtás közöttük. Péntek van. Na és? Tudom. A bál. De vajon mi olyan nagy szám ezen? Logikailag értelmezhetetlen. Egy könyvtári saláta állagú könyv olvasásával töltöm az időm a pad alatt. Nem különösebben érint meg ez az egész. Sem az óra maga, sem a bálozós ünnepi izébizé. Sebaj legalább lesz egy csendes magányos estém a klubhelyiségben. Éjen.
Végre kicsengetnek. A többiekkel egy ütemben igyekszem elhagyni a termet. Sajnos nem elég gyorsan. Mert mielőtt elérném az ajtót meghallom a nevem. Így sóhajtva fordulok vissza, és hagyom, hogy a mögém szorult tömeg is áthaladjon rajtam.
Vajon most mit akar? Egy újabb hobbi szerű meggyőzési ezerszer lefutott kör jön?
Nem. Felém nyújt valamit, amiről azt hittem örökre elhagytam. Pedig már mindenütt kerestem. A csillagvizsgálóba is visszamentem érte. Akkor ezért nem volt ott.
- Köszönöm. Már mindenütt kerestem. - veszem el, és teszem a táskámba. Nem kérdezem meg a nyilvánvalót. Hogy olvasta-e? Biztos vagyok benne. Csak éppen nem számít. Éppen fordulnék el, ahogy a könyvkupacban két regényen megakad a tekintem, amiknek ráadásul ugyanaz a szerzője is.
- Jó könyv. Olvastam. Kedvelem a szerzőt. - bökök a felső könyv felé. Aztán rájövök, hogy szükségtelen információt közöltem. Mindegy. Ennek ellenére az alsóbb regény gerincén elidőzik a tekintem. A szükségesnél jobban. Talán mert az az újabb szerzemény, és mert nem olvastam. Ennek ellenére kölcsönkérni biztos nem fogom. Megvenni egy könyvesboltban meg még úgy sincs esélyem.
- Akkor nem is tartom fel tovább. Gondolom van még más dolga is. És nekem is sokat kell ma délután, este még könyvtáraznom, és tanulnom. - igen. Tényleg ez mára a további tervem. Nem tudom értelmezni a logikai funkcióját ennek az ünnepi bálozgatós izének. El se megyek.
Az ünnepekről meg úgy általánosságban ne is beszéljünk. Apám halála óta nem volt igazi ünnepem. Ajándék? Ugyan. Legfeljebb én lephetem meg saját magam egy doboz grátisz cigivel. Mert ez van, ha nem számítasz és nem kellesz senkinek. Márpedig egy olyan, mint én senkinek sem kell. Ez van. Ezt kell elfogadnom.

Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 07, 2020 4:43 pm

Gina & Avery prof

Vártam a kínos kérdést, hogy "beleolvasott, ugye nem?", de az nem érkezett. Gina csak megköszönte és elvette a füzetet, majd a táskájába süllyesztette. Igazából hálás is voltam, amiért nem tette fel a kérdést, mert borzasztóan rosszul hazudtam, az igazság pedig biztosan nem tetszett volna neki. Tudtam, hogy illetlenség mások személyes irataiban kutakodni, de a valóságban senki sem képes ellenállni a kísértésnek. Engem legalább jó cél vezérelt és attól Ginának sem kellett tartania, hogy kiszolgáltatom másoknak, amit a kis könyvben olvastam. Rody és Viviana kivételével, természetesen, de ők maguk is megbízhatók voltak.
- A Csillagvizsgáló toronyban hagytad, a földön találtam. - Csupán ennyit fűztem hozzá. Nem tudtam, hogyan kéne felvezetnem, amit mondani akartam neki ezzel a füzettel kapcsolatban. Hiszen eddig minden alkalommal melegebb éghajlatra küldött, amikor az elpocsékolt lehetőségekről papoltam neki...
A következő mondatára a kelleténél nagyobb lelkesedéssel kaptam fel a fejem. Imádtam olvasni, gyerekkorom óta faltam a könyveket, hetente többet elfogyasztottam, a rajongásomat azonban nem volt kivel megosztani. Rody néha elolvasott pár regényt, amit a kezébe nyomtam, de sosem érdekelte igazán az irodalom. Rajta kívül pedig csak a kollégáim maradtak, akikkel beszélgethettem, nem volt túl sok barátom, az évek alatt elkoptak mellőlem. Részben az ő hibájukból, részben az enyémből - sokak szemében én kínos társaság voltam, én pedig egyszerűen jobban szerettem a saját kis buborékomban létezni ahelyett, hogy kimozdultam volna másokkal.
- Komolyan? Zseniális regény. Még csak az első részt olvastam, de az két sor után megfogott. A másodiknak még nem volt időm nekiállni, most mást olvasok, viszont nagyon jó kritikákat kapott az is. - Mások talán azt mondhatták, ok nélkül hurcibáltam magammal ennyi könyvet, ha történetesen még neki sem álltam az egyiknek. Az igazi könyvmolyok viszont értették. Sosem tudhatja az ember, mikor lesz szabad öt perce, amikor felcsaphatja a regényt, ami után már napok óta sóvárog. - A folytatást is olvastad? Ha nem, akkor szívesen kölcsönadom. Én még egy darabig úgysem tudok nekiállni, most ez foglal le.
Megkocogtattam egy nagyjából ezeroldalas, bőrkötésű szakkönyv borítóját, szinte már ettől a mozdulattól szállt belőle a több évtizedes por. Mindig is jobban kedveltem az új könyveket, de ezt az ősöreg példányt csak használtan lehetett már kapni, márpedig nekem ez kellett a készülő tanulmányomhoz.
- Nem jössz a bálra? - vontam fel a szemöldököm meglepetten.
Gina nem volt átlagos gyerek, valamiért ostobán mégis azt feltételeztem, hogy a többi harmadikos lányhoz hasonlóan alig várja az esti bálozást. Nyilvánvalóan nevetséges gondolat volt. Gina nem olyan tinilánynak tűnt, aki örömét leli a csinos ruhákban és a bálpartner keresésében. Nem mintha az olyan kamaszlányokkal probléma lett volna, éppen csak Gina a gyökeres ellentétük volt és úgy sejtettem, általában nem azt szereti, amit a korosztálya. - Én sem szeretem a bálokat, de ez egészen szórakoztató lesz. Igazán benézhetnél legalább egy kicsit, elméletileg még a Weird Sisterst is meghívták. Vagy ők már nem menő zenekar? Egy ideje elveszítettem a fonalat a zenei trendeket illetően...
Amikor én voltam roxfortos, a Weird Sisters nagyon menőnek számított. Valami azt súgta, hogy most már csak egy csapat ráncos, bőrdzsekis punk öregembernek tűnhettek a diákok számára és a helyükbe lépett egy sokkal divatosabb fiúzenekar. Talán meg kellett volna kérdeznem Leot, ő biztosan kimerítő választ adott volna erre a kérdésre. Eltekintve attól, hogy biztosan képen röhögött volna engem és Rodyt, amiért mi még mindig Queent hallgattunk otthon. De hát Freddie egy isten...
Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 08, 2020 10:34 am

Avery Prof.  &  Gina

Felesleges volt megkérdeznem, hogy beleolvasott-e? Ez olyasmi, amiről mindenki tudja, hogy nem illik, de senki sem állja meg. Biztos voltam benne, hogy olvasta. Éppen csak nem akartam forszírozni. Még a végén jönne megint a süket dumával az elpocsékolt életemről. Csak tudnám mért fáj ez neki ennyire? Semmi köze hozzám. Semmi anyagi hasznot nem remélhet belőlem. Akkor meg mire jó ez a színházi dráma? Talán mindegy is.
Az egyetlen dolog az, amit tehetek, hogy bőszen reménykedem benne, hogy senkinek nem adja tovább az olvasottakat. Kiváltképp a házvezetőmnek nem. Nem akarom, hogy ennél is nagyobb lúzernek tartson. Vagy csak simán beálljon a sorba, és ő is az elpocsékolt életemről papoljon.
- Visszamentem érte, de akkor már nem volt ott. - vontam meg a vállam. Nyilván való volt hol vesztettem el, és mért nem találtam később.
Aztán persze rögtön rákap a regényes elszólásomra. Egy leheletnyit lelkesebben, mint kéne.
- Tűrhető. Nem, még nem olvastam. - el sem hiszem, hogy létezik valami, amiben egyet kell értenem vele. Pedig - bár a világért sem vallanám be neki - szerintem is zseniális, és megfogott az első két sor után.
Erre a mondatomra felajánlja, hogy kölcsönadja a második részt. Ez valami trükk lesz. Csapdát szimatolok. Így akarna magához édesgetni? Ki akarja használni, hogy könyvmoly vagyok? De minek? Különben sincs semmi értelme. Mint mondtam ezen nem remélhet semmi anyagi hasznot. Nem vagyunk barátok sem. Nem vagyunk olyan viszonyban, hogy könyveket csereberéljünk... Elismerem, hatalmas a kísértés. A kezem önkéntelenül indul meg az említett könyv felé, de végül megáll a levegőbe, és visszahúzom. Nem. Akkor szívességgel tartoznék neki. Azt pedig a világért sem.
- Nekem sincs időm olvasni. Tanulnom kell. Tudja az 1600-as évekbeli koboldlázadások, házidolgozat... - azt már vagy két hete le kellett volna adnom. Igazából szinte soha nem sikerült időre leadnom Averynek semmit. De ha mégis beadtam valamit, az minimum kiváló, de volt, hogy azon belül is kiemelkedő  volt. Persze ha akartam volna rég megírhattam volna ezt a házit is. Csak szimplán nem volt hozzá kedvem. Így viszont sajnos elég sutára sikerült ez a füllentés. Ki az a könyvmoly, aki egy izgalmas regényt dobna egy végtelenül unalmas háziért, amit amúgy is rég meg kellett volna írnia? Plusz az az esetlen kézmozdulat... remélhetőleg nem vette észre. Na jó, ahhoz kb. vaknak kéne lennie. Annak meg azért nem mondanám.
Szerencsére felkínál egy menekülő útvonalat. Végre valami, amiben
nyugodtan ellenkezhetek vele.
- Minek? A bálnak semmi logikai funkciója nincs. Nem látom be mért lenne nekem hasznos a részvétel. - tényleg nem látom be, mi ebben a jó az embereknek. Talán értékelném, hogy "Szórakoztató lesz", ha lenne humorérzékem. De mint tudjuk nincs. És maradjunk is ennyiben...
Az azért kicsit meglep, hogy azt mondja ő se kedveli a bálokat. Én valahogy ennél szociálisabb alkatnak gondoltam. Elvégre szinte mindenki kedveli. Úgy értem rajtam kívül természetesen.
- Én jobban kedvelem a Queent, meg a színházi musical válogatásokat. Ha arra kíváncsi mi a "menő" mostanság, akkor rossz embert faggat. - vonom meg a vállam közömbösen. A zenei ízlésem sajnos megrekedt valahol apáménál. Azóta nem igazán volt lehetőségem fejleszteni a dolgot. Nem, mintha ezt nagyon bánnám. Arról viszont fogalmam sincs, hogy mért osztok meg újabb szükségtelen információkat Averyvel. Talán jobb lenne most lelépni, mielőtt nem mondok valami nagyon kínosat...

Anonymous

Vendég
Szomb. Feb. 01, 2020 6:21 pm

Gina & Avery prof

Úgy döntöttem, nem erőltetem a füzet kérdését. Legalábbis közvetlenül nem, közvetetten nehezen tudtam volna félresöpörni a témát, amikor akárhányszor Ginára néztem, arra gondoltam, hogy "ez a gyerek nem dobhatja el magától a jövőjét". Lehetett belőle bármi - na jó, talán nem bármi, a szabályokhoz és törvényekhez való hozzáállása aurorként vagy a Wizengamot tagjaként nem lett volna éppen szerencsés, de a lázadás a megszokottal szemben például a tudományos pályán kimondottan hasznos tulajdonság is lehetett. Jó kutató lett volna belőle, ha nem hajítja pusztán dacból a kukába a tehetségét.
Már meg sem lepődtem, hogy azonnal elutasította a kedves gesztust, még csak azzal sem törte magát, hogy hihető indokot találjon ki. Tanulnia kell, hát hogyne... Ha legalább egyszer időben adta volna be a házi feladatait, talán elhittem volna, így viszont ennél átlátszóbb hazugságot elképzelni sem tudtam. Legközelebb mivel próbál lerázni, szülinapi bulit szervez a barátainak? Mert ennél már csak az lett volna abszurdabb, hiszen nem voltak barátai és erősen kételkedtem benne, hogy rajongana a színes lufikért és úgy általában a bulizásért vagy a szülinapokért.
- Amit már két hete le kellett volna adnod? Igen, biztosan beleszakadsz a tanulásba - forgattam a szemem, majd egyszerűen a kezébe nyomtam a regényt. - Olvasd el nyugodtan. Persze ez nem azt jelenti, hogy a beadandódat elengedtem, kapsz rá még egy hét haladékot. Azért most már tényleg írd meg, nem bonyolult téma, te egy óra alatt befejeznéd, ha végre rászánnád magad.
Nyilván volt egy hatásos kifogása, miért nem akart eljönni a bálra. Bevallom, én magam is nehezen tudtam elképzelni őt a báli ruhás korabeli lányok között vagy egy izgalomtól izzadó tenyerű évfolyamtársa oldalán, aki felkéri egy táncra, de attól még harmadikos tinilány volt, komolyan ki akart hagyni egy ilyen élményt? Kicsit sem volt kíváncsi rá, milyen lesz a karácsonyi bál?
- Igazából ennek a bálnak van funkciója, adományokat gyűjtenek az iskolának. Ez persze téged csak közvetetten érint - tettem hozzá, mielőtt még ebbe is belekötött volna és kaptam volna egy kioktató monológot arról, számára miért nem logikus a részvétel. - De akár jól is érezhetnéd magad. Láttalak párszor Lucy Brown társaságában, biztos ő is ott lesz, nem kell egyedül kuksolnod a sarokban és utálni a világot. És lesz elég sok édesség, ami véleményem szerint önmagában egy érv.
A Queen említésére, ha lehetséges, még jobban felcsillant a szemem, mint a könyv esetében. Fogalmazhatunk úgy is, hogy Rodynál és nálam nem sok nagyobb Queen rajongó sétálhatott ennek a kastélynak a folyosóin.
- Én is jobban kedvelem a Queent, az az igazság. Mármint nagyon kedvelem. - Richard, nyugalom, ne közöld vele, hogy Freddie Mercurynak hívják az otthoni cseresznyefátokat, mert ez ijesztő és kínos.
Sikerült megállnom, hogy teljesen lejárassam magam, pedig kellemetlenül közel jártam hozzá. Az évek alatt megtanultam, hogyan nyomjam el magamban a lelkesedést vagy tulajdonképpen bármit, kedves családi örökség az elfojtás, jó voltam benne.
- Persze a te dolgod, ha nem akarsz eljönni, akkor nem muszáj. De Rennes tanárnő talán szeretne bemutatni néhány ismerősének. Nem akarok az ő nevében beszélni, de megemlítette, hogy szerinte pályáznod kéne egy ösztöndíjra és szívesen segítene benne, biztosan bemutatna az akadémiáról néhány hallgatónak vagy professzornak, ők tudnának neked mesélni a lehetőségekről. Főleg arról, hogy vannak lehetőségeid. - A legnagyobb probléma ez volt. Tagadta, hogy számára létezik boldog, sikeres jövő. Nekem nem akarta elhinni, Viviananak és Rodynak sem, hátha egy idegen meg tudja győzni. - Van bárki, akivel tudsz ilyesmiről beszélni? Tudom, hogy a szüleid már nincsenek melletted, de van bárki, egy felnőtt, akivel tudsz beszélni a továbbtanulásról vagy bármiről a jövőddel kapcsolatban?
Gina le fogja harapni a fejemet, egészen biztosan. De meg kellett kérdeznem. Talán létezett az állami gondozásban valaki vagy a szülei ismerősei közül bárki, aki felkarolhatta volna. Egy barát is elég lett volna, egy roxfortos diák is több a semminél. Nem tudtam, hogy Lucyvel mennyire szoros a barátsága, reméltem, hogy eléggé és valakinek legalább Gina is képes megnyílni.
Anonymous

Vendég
Szomb. Feb. 01, 2020 11:38 pm

Avery Prof.  &  Gina

Tulajdonképpen hálás voltam Averynek, amiért nem forszírozta a füzet témát. Én sem akartam több szót pazarolni rá.
Ellenben a hazugságom tényleg elég bénára sikerült, bár nem szándékosan. Általában jobb hantás voltam ennél. Biztos megzavart az a könyv...
Apropó könyv. Nem értettem Averyt és a viselkedését. Igaz, ez relatíve gyakran előfordult. Nem értettem mért nyomja a kezembe a könyvet. Talán csak így akart ráveni, hogy írjam meg vérgre azt a nyűves házit, és csináljak úgy mintha a tárgyának lenne bármi értelme. De nincs.
- Jó. Megírom.  - végül is tényleg megírhatom. Igaza van. Tényleg végeznék vele egy óra alatt, ha rászánnám magam. És akkor legalább nem piszkálhatna tovább vele. Amúgy is meg kéne csinálnom előbb-utóbb.
Viszont a Queen-ről és Averyről nem akartam tudni. Ez egy szükségtelen és irreleváns információ. Nem is reagálok rá.
- Ja. Adományokat Runcorn és Briggs zsebébe. - nem tehetek a cinizmusomról. Egyszerűen így gondolom. Korrupt a rendszer. Ennyi.
- Lucyval az csak átmeneti együttműködés. És semmi köze hozzá. De ha ettől végre leszál rólam benézek a hülye bálra.  - reméltem, ha megígérem, hogy legalább lenézek bálra, akkor végre békén hagy és leléphetek. De nem. Már megint ugyanazt kezdte, mint mindig. A könyökömön jött már ki az egyetem szöveg. Akartam-e továbbtanulni? Hát persze. Volt rá esélyem? Semmi. Az a hajó rég elúszott. Nem értettem mért nem értette ezt meg Avery. Még csak nem is olaszul beszéltem hozzá.
- Már mondtam. Nincsenek tündérmesék. Mit nem ért rajta, hogy többé erre nincs esélyem. Az a hajó rég elment nélkülem. - már arra sincs erőm hohy kiabáljak vele. Egyszerűen csak fájna újra hinni benne, és aztán újra elveszteni a reményt. Túlságosan is. Nem. Jobb nem remélni, és akkor nem ér csalódás, amikor az élet újra kisemmiz. Az intézetben is megmondták. A magamfajta semmirekellők úgysem viszik semmire. Talán igazuk van. És a Roxfort csak átmeneti menedék, mielőtt végleg elrontok valamit, és újra hajléktalan csavargó leszek.
- Nekem csak én vagyok. És ez jól van így. A könyvet és a dolgozatot még a héten visszahozom. Viszlát! - egyszerűen kiviharoztam a teremből. Muszáj volt elmenekülnőm ez elöl a beszélgetés elöl.
Különben is, hogy mondtam volna el Averynek, hogy az egyetlen felnőtt aki valamennyire törődik velem, az egy lepukkant piti drogdíler a Zsebpiszok közben. Kétlem, hogy Avery repesett volna az örömtől, ha a felét sejtette volna miket művelünk mi Bertie-vel. De ironikus mód illetünk egymáshoz. Két lecsúszott vesztes. Szánalmas és síralmas. De ezek voltunk mi. És így jó volt nekünk. Ebben a laza és a fene tudja milyen kapcsolatban.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: