Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

We each begin in innocence. We all become guilty.

Cassiopeia Black

Auror

We each begin in innocence. We all become guilty. Tumblr_inline_pbme5dUCsB1t9ndkh_540

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

We each begin in innocence. We all become guilty. Empty
Cassiopeia Black
Szer. Jún. 16, 2021 1:40 pm

Holden
Cassiopeia

- Nem - sóhajtottam, miközben mintha egy kicsit erősebben szorítottam volna a nálam lévő, a Minisztérium címerével ellátott fekete dossziét. Nem lett volna szabad kihoznom onnan, noha ez a szabálytalanság eltörpült ahhoz képest amit éppen elkövetni készültem, jobban mondva, már el is követtem. Hiszen nem egy tettre kész osztaggal, hanem egyedül a pálcám - pálácáim - társaságában álltam egy gyanúsított ajtaja előtt. - Nem azért jöttem, mert szükség van rád egy bevetés miatt a Minisztériumban, felesleges öltöznöd, a téma… kicsit más. Bemehetnék esetleg? Talán jobb lenne, ha a négy fal között beszélnénk meg, nem pedig a folyosón - vetettem rá egy szigorú, talán kissé rideg pillantást, amellyel azt kívántam üzenni, hogy nincs más választása. Vagy ő áll arrébb és enged be azon az ajtón, vagy pedig én engedem be magamat, ez utóbbiban azonban nem lelet volna köszönetet. Ezt neki is tudnia kellett. Holden Briggs gyilkos volt, de nem ostoba.
Holden Briggs, a gyilkos.
A szavak, hiába nem mondtam ki őket hangosan, csak gondolatban, kesernyés ízt hagytak maguk után így is.
Sosem gondoltam volna, hogy valaha tiszteletemet teszem a férfi lakásában, főleg nem azért, hogy letartóztassam. Noha, nem valójában nem ezért voltam itt, nem csak azért. Sokkal inkább akartam válaszokat a kérdéseimre. Azoknak a hézagoknak a kitöltésére, amelyekre én is a muglik képtelenek voltunk. Noha, a mugliktól amúgy se vártam ennél többet, mégis el kell ismernem, hogy hasznosabbak volta, mint arra számítottam. Ha nincsenek, talán sosem oldom meg az ügyet és sosem állok itt, hogy megvádoljam a Miniszter öccsét gyilkossággal.
Holden Briggs, a gyilkos.
A gondolat, nem is, sokkal inkább a tudat, már napok óta visszhangzott a fejemben, hiába próbáltam figyelmen kívül hagyni. Különös volt belegondolni, hogy kezdetben az egész nem volt több, mint egy egyszerű prostituált eltűnése, talán soha nem is derült volna ki az egész, ha a lány barátnője - aki Merlinre csak 15 éves volt, fiatalabb, mint az öcsém! - nem jön kisírt szemekkel hozzánk, hogy nem találják őt napok óta. De, megmondom őszintén, még ezzel se foglalkoztunk volna, ha nem hangzik el Russel Briggs neve és az, hogy az utóbbi időben megkörnyékezte valaki - már halottat - bizonyos információkért. Az egyszerű, figyelmen kívül hagyható, üres ígéreteket tartalmazó ügy hirtelenjében nemzetbiztonsági kockázattá lépett elő. Hiszen Kyle Briggs már meg halt, ha pedig megölték Russel - pofátlanul fiatal, 17 éves szeretőjét, aki mellesleg annyi idős volt, mint a tulajdon lánya, basszameg - szeretőjét és esélyesen információkat szedhettek ki belőle, akkor semmi sem garantálta azt, hogy nem megint a Miniszterelnök és annak családja volt a célpont. Potter, Granger és a feljebbvalók legalábbis erre jutottak. És minket bíztak meg az ügyel.
Igen, engem és a bátyámat.
Az egyik első számú rivális - sokkal inkább ellenség -, Pollux Black rokonait, azokat, akiknek egyes vélekedések szerint inkább lett volna oka megölni az áldozatot és eltussolni a valódi tettes - hovatovább fenyegető - kilétét,  mint kideríteni, hogy ki is a tettes.
Mióta tartott a nyomozás mindenfelől összeesküvés elméletek szálltak. Mindenki egymásra mutogatott, a sajtó pedig minden bizonnyal kedvét lelve csámcsogott az ügyön, mintha mi sem lenne természetesebb. Mintha nem egy fiatal lány életét oltották volna ki, akinek a Roxfortban, nem pedig egy bordélyban, az belül is Russel Briggs társaságában lett volna a helye. Erről persze látszólag mindenki megfelejtkezett, engem kivéve.
Mindenki, beleértve a feletteseinket is, hiszen elsősorban azt akarták tudni, hogy ki veszélyezteti Briggséket, ki tör megint az életükre. Én személy szerint végtelenül tettem erre. Volt elég pénzük és befolyásuk ahhoz, hogy megvédjék maguk. A kommandót is bármikor mozgósíthatták, a maguk elcseszett módján biztonságban voltak. Ellenben egy lány meghalt, egy lány, akiről senki sem beszélt, vagy ha mégis, nem volt több, mint egy prosti, akit megdugtak. Ha elő is vették, inkább volt téma a házasságtörés, mint maga a lány. Ez pedig dühített, végtére is ő volt az áldozat. Arról nem is beszélve, hogy mint mindenki más, ő is megérdemelt volna egy normális életet, vagy úgy általánosságban az életet, nem pedig azt, hogy elfeledve, a nevét se tudva, muglik találják meg a Temze partjára vetev, pár méterre egy kikötőtől.
Mert igen, a lányt muglik találták meg, ez pedig magával vonzotta azt a ritkán használt, kellemetlen protokollt, amikor együtt kellett velük dolgoznom. Nem voltam - annyira - rasszista, de a muglikat határozottan nem kedveltem. Volt bennük valami különös földhözragadtság, amit nem tudtam hova tenni - anyám ügyéről nem is beszélve. Most mégis, ha nincsenek, akkor egészen biztosan nem oldom meg soha ezt az ügyet.
Egy egészen apró részem pedig, hiába akartam mindenképpen lecsukni a gyilkost, ezzel megadva a végtisztességet az áldozatnak, akiről szerettek megfelejtkezni, azt kívánta bár sose jöttem volna rá.
Ha teljesen őszinte akarok lenni, be kell valljam: nem gyanakodtam volna Holden Briggsre. Néha ugyan kibírhatatlan volt, főleg amikor csak poénból kötött bele az emberbe, de jó aurornak, hova tovább: jó embernek tartottam. Mégis… amint megláttam azt a felvételt, róla. A viselkedéséről és végiggondoltam az azutáni napok eseményeit, a kérdéseit, amikkel zaklatott és mindent, ami történt, annyira tiszta lett az egész.
Annyira egyértelmű.
Mint amikor megtalálod a puzzle azon darabját, amitől ha nem is lesz kész a kép, de összeköti az eddig érthetetlennek és összekapcsolhatatlannak tűnő részeket egy egésszé. Minden passzolt, a vád gond nélkül megállt volna. Abban is biztos voltam, hogy elég csak egy végzést kérnem a pálcája vizsgálatára és kimutatják, hogy használta azt a bizonyos varázslatot nem lejelentett, munkakörülmények között. Arról tudtunk volna. Ki is töltöttem a papírt, minden készen állt mégis… képtelen voltam arra, hogy elindítsam az egészet. Képtelen, mert nem értettem.
Egyszerűen nem értettem, hogy Holden Briggs miért ölt meg kislányt. Egy védtelen, egyszerű gyereket, aki senkinek sem ártott és aki… többet értelmet volna. Ez… nem állt össze, ezen a téren nem. Hiányzott a konkrét indíték, még ha bizonyítékaim voltak is, olyan szép számmal, hogy Holden lehetett volna maga Merlin, akkor sem ússza meg. De ez nem rá vallott, nem arra az aurorra, akit mind ismertük.
Ezért álltam most itt egyedül, mert válaszokat akartam. Nem beismerést. Nem letartóztatást, csak válaszokat. Talán megkaptam volna ezeket egy kihallgató szobában a Minisztériumban is, de… nem vitt rá a lélek. Képtelennek bizonyultam arra, hogy csak az ügyet nézzem és az embert ne, pedig ezt kellett volna tennem, a nagy könyv szerint ez lett volna a helyes. Noha anyám mondta mindig: "szabályos és a helyes között néha van különbség, csak rajtunk múlik, hogy melyiket követjük".
Bár talán túlzás lett volna helyesnek titulálni azt, amit csináltam, mégis jobbnak éreztem ezt, mint megalázni Holdent az egész őrs előtt, mert a szabályos lehetőség ezt takarta. Már pedig erre képtelen lettem volna, főleg így, hogy nem voltak válaszaim, csak bizonyítékaim.
Hiába volt Holden Briggs, a gyilkos.

Holden Briggs varázslatosnak találta

You never know how Strong you are. . .
until Being Strong is the only choice you have.
Vissza az elejére Go down
Holden Briggs

Auror

We each begin in innocence. We all become guilty. 5d7a8e7afc88458a09e930c67084fc15

Lakhely :

London

Elõtörténet :

We each begin in innocence. We all become guilty. Tumblr_pwo77t9US61qbar1do6_r1_400

Playby :

Cillian Murphy

421

Holden Briggs
Szer. Jún. 16, 2021 6:20 pm

Cassiopeia & Holden

◈◇ We each begin in innocence. We all become guilty. ◇◈

Bang. Egy újabb mugli katona kilőve a videojátékban. Csak egy gombnyomás és már el is sül a puska, az ellenség pedig kifekszik, mint egy leterített szarvas. Nem akartam semmi másra koncentrálni, csak a célkeresztbe kerülő virtuális kis katonákra. Ki szerettem volna zárni minden más gondolatot.
Szedd már össze magad, úgy viselkedsz, mint egy hisztis kislány! Auror vagy, nem? Oldd meg, csak magadnak köszönheted, mi levettük rólad a kezünket Maurice-al. Nem várhatod el, hogy belekeveredjünk. Te tetted, csakis te. És ha az amerikai ringyód bemártott, az a te problémád, nem a miénk, nem fogsz magaddal rántani minket is. Ezt mondta Russel néhány nappal ezelőtt. Akárhányszor hagytam, hogy a gondolataim saját utakra keveredjenek, máris ott csengett a fülemben. Igaza volt, én basztam el, nekem kellett megoldanom vagy vállalnom a következményeket, nem várhattam el tőlük, hogy segítsenek. Mégis mit tehettek volna? Gyújtsák fel a bizonyítékraktárt? Takarítsák el a lány után nyomozó Black testvéreket? Nem, ezt még ők sem tehették meg és jelenleg nem is fűződött hozzá érdekük. Egyedül kellett gondoskodnom magamról, már nem voltam tizenhárom éves kisfiú, hogy Maurice-hoz rohanjak, ha gondom akadt. Akkoriban sem tettem túl gyakran.
De elhatározni valamit könnyű, megvalósítani pedig olykor lehetetlen. Nem voltam ura a helyzetnek, napról napra kevésbé. Akárhányszor félrehívtam Cassie Blacket a folyosón, hogy ártatlannak szánt kérdéseket tegyek fel neki a nyomozásról, abban reménykedtem, talán megnyugtató válaszokat kapok majd, de hamar rá kellett jönnöm, hogy lényegében semmi nem enyhített volna a folyamatos pánikközeli állapotomon. Közel sem jártak az igazsághoz, de ettől nem aludtam nyugodtabban éjszaka. Igazából már abban sem voltam biztos, hogy a lebukástól rettegtem ennyire - azt hiszem, ez már nem is igazán számított a rám nehezedő undorral vegyes lelki ismeret furdalás mellett. Tulajdonképpen megérdemeltem volna minden büntetést. Megöltem azt a lányt. Egy tizenhét éves kislányt. A parancsnokság tele volt a fotójával, a nevével, amit még gondolatban sem voltam hajlandó kiejteni. Merlin bassza meg, hogyan nevezhettem magam aurornak ezek után?
És ott volt még Lori is. Lori, aki jobban átbaszott, mint életemben bárki is. Elhitette velem, hogy szeret, hogy mellettem áll még ebben is, erre... Vajon miatta volt ez az egész? Biztosan ő adott tippet az auroroknak, Cassie Black az unokatestvére volt, minden egybevágott. Gyűlöltem érte, pánikoltam miatta, de ami a legszánalmasabb, hogy mégis azon kaptam magam a végigforgolódott éjszakákon, hogy kurvára hiányzott magam mellől. Bármit megadtam volna érte, hogy most úgy legyen mellettem, amilyennek hittem kettőnk viszonyát... Hogy lehettem ennyire ostoba?
Kilőttem még egy ellenséges katonát a játékban, de a következő pillanatban eltaláltak, egyenesen fejbe. Ennyi, elveszítettem a pályát. Dühösen félredobtam a kanapén a kontrollert, majd újból utánanyúltam, úgysem bírtam volna magam elfoglalni semmi mással. Nem tudtam aludni, olvasni, enni sem igazán, egyedül a futás jelentett még némi megnyugvást, rosszullétig hajtottam magam minden hajnalban.
Ekkor kopogtak. Este tíz óra volt, bár a nap többi szakaszában sem látogattak meg túl gyakran. Mégis ki tettr volna? Talán Gen, ha éppen nem foglalta le túlzottan a családos élet, de senki más nem nézett felém, csak ha akart tőlem valamit. Mindig is így volt.
Ledobtam a kontrollert a párnák közé és kimentem ajtót nyitni. Cassie Black volt az utolsó, akire egy muglikkal teli lépcsőházban számítottam este tíz magasságában. De néhány másodperc meglepettség után gyors racionális következtetésre jutottam: nyilván minisztériumi ügyben járt itt.
- Várj egy percet, átveszem az egyenruhám és mehetünk is. Túszejtés vagy megtámadtak valamit? - A két leggyakoribb ügy, amihez kihívták a kommandót.
Arra sem volt időm, hogy hátralépjek egyet, mikor Black közölte, nem emiatt érkezett. Meredten bámultam rá, majd a tekintetem a kezében tartott dossziéra vándorolt. Minisztériumi akta. Fekete, mint a gyilkossági nyomozók egyenruhája. Bassza meg, bassza meg, bassza meg... Ha eddig volt bármi egészséges színe is az arcomnak, akkor most egészen biztosan az is kifutott belőle. Nyeltem egy nagyot, de végül tétovázva félreálltam.
- Persze, gyere be... - Visszazártam az ajtót, miután belépett az előszobába és átvezettem a nappaliba. Kerültem a tekintetét, a gondolataim lázasan csapongtak a lehetőségek között.
Egyedül jött, nem egy egész aurorosztaggal, mégis a zsigereimben éreztem a látogatása okát. Vajon tudott róla bárki is, hogy idejött? Gyanakodna bárki is, ha Cassie Black is nyomtalanul eltűnne? De éppen annyira, amennyire a kettőnk között feszülő kimondatlan vádat éreztem, pontosan annyira tudtam, hogy nem lennék rá képes. Nem tudnám bántani még őt is...
- Kérsz valamit? Nem tudom, a kávéhoz már késő van, valami mást... - Nem az időt húztam, inkább csak görcsösen kapaszkodtam az udvariassági körökbe, hátha ezek a megszokások segítenek lelassítani az egekbe szökött pulzusomat. Nyilván semmit nem segített.
Ott álltam a saját nappalim közepén, az ismerős könyvespolcokkal körbevéve, a könyvek előtt pihenő fotókon álmosan mozogtak az alakok: Maurice legénybúcsúja, Gen és én a diplomaosztónkon, az unokaöcséim és unokahúgaim, ahogy néhány évesen mind egyszerre csüngtek a nyakamon. Mellettük az aurori kitüntetések, amiket mostanság úgy éreztem, hogy maga Tudjukki is jobban megérdemelt volna nálam. A dohányzóasztalon valami béna young adult regény, amit Harper sózott rám és hetek óta egy oldalt sem haladtam vele, mert képtelen voltam rászánni magam az olvasásra. Minden ismerős és otthonos, én mégis úgy éreztem magam, mintha egy rideg kihallgatószobában álltam volna.
- Gondolom, most le akarsz tartóztatni. Tedd meg, nem fogok ellenállni - bukott ki belőlem lemondóan. Nem is, talán egyenesen megkönnyebbülten. Most már minden mindegy volt, csak szerettem volna könnyebbnek érezni a lelkem.

Cassiopeia Black varázslatosnak találta

Good heart.

Bad temper.

Cassiopeia Black

Auror

We each begin in innocence. We all become guilty. Tumblr_inline_pbme5dUCsB1t9ndkh_540

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

Cassiopeia Black
Szer. Jún. 16, 2021 8:38 pm

Holden
Cassiopeia

Mint mondtam: Holden Briggs gyilkos volt, de nem ostoba. Annyira legalábbis biztosan nem - ha már képes volt ölni -, hogy ennek tényét egy nyitott ajtóban tárgyalja meg velem, egy muglikkal teli házban.
Miért lakott egyáltalán velük?
Ezt fel nem foghattam, de nem volt sem tisztem, sem pedig jogom ítéletet mondani e felett. Nem is kívántam, hogy teljesen őszinte legyek. Ahogy a lakásáról sem, ami valójában pontosan olyan volt, mint a legtöbb, amelyben életem során jártam már. Nyilván a berendezésekben és azoknak az árában, esetleg minőségében akadtak különbségek - jelentős különbségek -, de most nem ezekre figyeltem. Jelentéktelen részletek voltak csupán abban a történetben, aminek a végén voltunk most, mert hát ez az volt. Rájöttem a turpisságra, lebukott, vége volt a dalnak és mégis… szerettem volna hinni, hogy lesz itt egy csavar a történetben. Egy csavar, ami… amitől nem tudom mit vártam, ahogy azt sem, hogy miért. Hasonló helyzetben Holden Briggs minden bizonnyal boldogan, mellét kihúzva, nagy csinnadrattával kísérve vitetett volna be a kapitányságra, ezzel is bizonyítva azon elméletét, hogy mi, aranyvérűek nem voltunk többek közönséges neo-halálfalóknál.
- Nem köszönöm - ráztam meg a fejem -, de rád lehet rád férne valami… valami erős˛ - tettem hozzá némileg bizonytalanul, végig mérve őt.
Holden Briggs volt és még sem.
Noha tudtam, hogy ő áll előttem, mégis annyira másnak tetszett, mint az a magabiztosságtól duzzadó férfi, aki az őrsön úton-útfélen belém kötött, csak mert olyanja volt. Annak a határozottságnak a nyomát sem fedeztem fel benne. Sápadt volt, kócos, a szemét pedig sötét karikák keretezték. Az utóbbi időben nem aludt túl sokat, noha ez lehetett azért is, mert… elég csúnyán ért véget az unokatestvéremmel folytatott kapcsolata. Én csak ennyit tudtam, a részletek homályosak voltak és azt hiszem, nem is voltam kíváncsi rájuk. Amit Lori - és a MACUSA - csinált az nem az én dolgom volt. Nem feleltem a rokonamiért és a cselekedeteikért.
Hirtelenjében elképzelésem sem volt arról, mit válaszolhatnék neki. Ahogy ott állt, ahogy azt mondta, amit. Nem ő volt az első gyilkos, akivel találkoztam, ahogy nem is az első, aki letartóztattam - jobban mondva le kellett volna tartóztatnom -, mégis ő volt az első, akin komolyan megesett a szívem. Nem azért, mert ismertem - ez jelen esetben sokkal inkább lehetett volna hátrány, mint sem előny -, hanem mert annyira nyomorultul festett. Ott állva, a szobában, sokkal inkább hasonlított egy elhagyott kisfiúra, mint egy majd negyven éves férfira, aki a Varázsbűn-üldözési kommandót vezette. Vagy mint egy gyilkosra.
- Ülj le Holden - sóhajtottam végül, a keresztnevén szólítva őt. Egyszerűbbnek éreztem így, noha nem tudtam volna megindokolni, hogy miért. - Még nem akarlak letartóztatni, most nem - nyomtam meg direkt az első szót, azt nem kellett tudnia, hogy fogalmam sem volt arról, hogy mit akarok csinálni. Nem volt ám olyan egyszerű bevinni egy kollégát, rohadtúl nem, még akkor sem, ha róla volt szó. Pedig a nagybátyám milyen büszke lett volna rám! De nem ő voltam, ahogy nem is az apám - inkább anyám lánya voltam, mint azt annyiszor a szememre vetették gyerekként -, nem áldoztam fel mindent és mindenkit a politika oltárán. - Én egyelőre csak… tudni akarom, hogy miért - mondtam, miközben az asztalra tettem az aktát. Ha akarta megnézhette, elnézve őt nem féltem attól, hogy elpusztítaná vagy hasonló, arról nem is beszélve, hogy mindenről volt másolatom. Nem voltam olyan ostoba, hogy az egyetlen példányt hozzam magammal. - Ismerem a hogyant, kishíján pontról pontra, egészen odáig, hogy a vízbe dobtad. Majdhogynem percre pontosan meg tudom mondani a mikort is, ahogy abban is biztos vagyok, hogy ha megvizsgálnánk a pálcádat, akkor egyértelműen ki lehetne mutatni, hogy használtad az Avadake Davrát nem hivatalos ügyben - foglaltam össze röviden a tényeket, amelyekről ő is tudta, hogy bőven elég lett volna ahhoz, hogy letartóztassam. - De… nem értem, hogy miért - ráztam meg a fejem. - Nem ismerjük egymást túl jól, jó… leginkább semennyire, azt is csak felszínesen, de… - nem fejeztem be, inkább csak megráztam fejem. Rábíztam hogy miként egészíti ki a folytatást. - Elmondod nekem, miért tetted? - kérdeztem óvatosan, elővéve azt a hangszínt, amit akkor használtam, amikor Leo tett rossz fát a tűzre és nem értettem miért.
Féltem attól, hogy elég egy rossz szó és Holden Briggs a szemem láttára törik darabokra, mert még én is, aki meglehetősen alulképzett voltam mindenféle pszichológiából, meg tudtam mondani, hogy nagyon közel áll hozzá. Rettenetesen közel. Talán még egy hajszálnál is kevesebb választotta el tőle.

Holden Briggs

Auror

We each begin in innocence. We all become guilty. 5d7a8e7afc88458a09e930c67084fc15

Lakhely :

London

Elõtörténet :

We each begin in innocence. We all become guilty. Tumblr_pwo77t9US61qbar1do6_r1_400

Playby :

Cillian Murphy

421

Holden Briggs
Csüt. Jún. 17, 2021 11:12 am

Cassiopeia & Holden

Nem kért semmit. Biztosan nem tervezett sokáig maradni, egy letartóztatás nem hosszú idő és különben sem szokás előtte békésen teát szürcsölni a gyanúsított lakásán. Mert nyilván erről volt szó, ezért jött, hogy megvádoljon, közölje velem a jogaimat és bekísérjen a Minisztériumba. De miért jött egyedül? Én is voltam nyomozó, mindig legalább párban jártak, sosem egyedül. És minden nagyképűség nélkül - az önimádatnak most amúgy is hiányzott belőlem a szikrája is - gondoltam azt, hogy értem egészen biztosan nem egy aurort küldenének, de nem is kettőt. Nem mintha ellenálltam volna, ugyan miért vetemedtem volna erre? Bűnt követtem el, a lehető legnagyobbat, én is tudtam, mit érdemlek és már nem is akartam elkerülni. Már csak arra vágytam, hogy legyen vége ennek az őrületnek, így vagy úgy, de tegyünk pontot a végére.
- Nekem nem szabad. Bármikor behívhatnak. - Legalábbis eddig behívhattak. Akár ihattam is volna valamit, aligha tartottak rám a továbbiakban igényt a kommandó élén. De még kapaszkodtam a szabályokba, a rendszerekbe, amik köré építettem az életemnek egy jelentős részét, mert ezek mindig biztonságot jelentettek számomra.
Még mindig nem értettem semmit. Miért nem tért a lényegre? Minden oka meglett volna rá, hogy büszkén, a lehető leggyorsabban vigyen be a parancsnokságra, mekkora szenzáció lett volna... A fiatal nyomozó, Pollux Black unokahúga, aki elfogta a mágiaügyi miniszter gyilkos kisöccsét... Ezek után ő lett volna az aurorok gyöngye hosszú hónapokig, ennél jobb fogásról nem is álmodhatott a karrierje elején.
Engedelmesen leültem a kanapéra, mint egy jólnevelt kutya, bár ennek több köze volt ahhoz, hogy alig álltam a lábamon. Szánalmasan festhettem, mint egy rettegő pisis kölyök - szégyelltem magam, pedig nem is attól rettegtem, ami rám várt, azt hiszem, ezt már elfogadtam és megérdemeltnek éreztem. Egyszerűen csak egy lavina erejével borult rám az elmúlt heteknek és leginkább a szörnyű tettemnek a súlya. Talán még akkor sem éreztem ilyen erővel, mikor megtettem, a sokk akkor mindent felülírt.
Még nem... Legszívesebben könyörögtem volna neki, hogy ne húzza az időt, essünk túl rajta. Nem nyugtatott meg.
Hevesen ráztam a fejem, ahogy beszélni kezdett. Nem ellenkeztem, nem tagadtam, egyszerűen nem bírtam hallgatni még ezeket a felszínes részleteket sem. Mit számított mindez? Az a kislány halott volt, a miértek nem változtattak semmin. Bárcsak elhallgatott volna, nem akartam újból lepörgetni magam előtt, ahogy elsüllyedt a test a vízben és látni a zöld villanást, mikor meghalt.
- Én nem akartam... Én senkit nem akartam bántani... Tudom, hogy ez nem mentség, nem is akarom, hogy felmentsenek. - Idegesen a hajamba túrtam, pedig már így is túl rendezetlen volt. - De nem volt más választásom. Valakinek meg kellett tennie. Veszélyes volt, ártott volna a családomnak. Más nem tehette meg... Én sem akartam, csak egy kislány volt, a lányom lehetett volna, annyira fiatal volt még, én nem is értem, Russel hogyan tudott hozzáérni, de... Valakinek akkor is meg kellett tennie.
Nem éreztem, hogy a mondataim összevissza csaponganak, és nem is igazán érdekelt.
- Nem tudok azóta másra gondolni, csak a rémült arcára. Könyörgött, hogy ne tegyem meg és majdnem használt is. De muszáj volt, mert a bátyám... én tartozom ennyivel... - Elhallgattam egy pillanatra, a reszkető kezeimre szegeztem a tekintetem. Nem kellett volna Russelt említenem, nem keverhettem bele az eddiginél is jobban. - Egyedül csináltam, nem volt ott senki más. A bátyám ártatlan, őt hagyd ki ebből. Könyörgöm, Cassie, elmondok bármit, amit tudni akarsz, csak a bátyámat hagyd ki ebből. Családja van, felesége, gyerekei, a fia már így is meghalt, beleroppannának... A sógornőm nem tud gondoskodni a gyerekekről, nem maradhat velük egyedül.
És ahogy ezt kimondtam, akkor tudatosult bennem, hogy mindez hatalmas ostobaság. Russel eddig sem törődött a gyerekeivel, egyedül én tettem értük bármit is, amióta Kyle meghalt. Ki fog ránézni Lydiára? Ki intézi majd Mason bájitalát? Ki kíséri el az orvosokhoz Harpert? Merlinre, Harper ki fog készülni, megint kórházba fog kerülni...
- Írhatok az unokahúgomnak, mielőtt beviszel a parancsnokságra? Nagyon beteg, fel fogja zaklatni ez az egész, jobb, ha tőlem tudja meg... - Igen, talán így jobb lesz. El kellett simítanom, amit még el lehetett.

Good heart.

Bad temper.

Cassiopeia Black

Auror

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

Cassiopeia Black
Csüt. Jún. 17, 2021 4:59 pm

Holden
Cassiopeia

Ma nem, volt a nyelvem hegyén a válasz, mégsem mondtam ki. Bármikor nagyon szívesen, a lehető legnagyobb élvezettel belekötöttem Holden Briggsbe; bármikor, kivéve ma. Nem volt szokásom még nagyobbat rúgni egy földön fekvőbe, már pedig ez a lehető legnagyobb találat lehetett volna, amit bevihettem volna ezen az estén. Ha sokat nem is, annyit biztosan tudtam az előttem éppen összeomló férfiról, hogy a munkája rettenetesen sokat jelent neki. A munkája és a pozíciója, hogy pontosak legyünk.
- Higgy nekem, jót tenne neked - kötöttem az ebet a karóhoz, noha nem voltam erőszakos inkább csak…. csak fogalmam sincs mi. Vagy tudtam, csak nem akartam tudni és elismerni, hogy a legkevésbé szakami módon érzelmileg is beleinvolválódom egy ügybe ahelyett, hogy objektíven viselkednék.
E mellett pedig, nem leitatni akartam Holdent, egyszerűen csak úgy véltem, hogy egy pohár bármi jót tenne neki, talán kicsit segítene neki ellazulni. Már ha el lehetett az után lazulni, hogy megölt egy gyereket, ami láthatóan azóta is kínozta minden pillanatban legyen ébren, vagy aludjon, már ha tudott. Ezt nem volt nehéz kitalálni, tulajdonképpen a videófelvétel után ez, és a folyamatos kérdései segítettek összerakni a képet. Azt, hogy nem Briggsék a célpontok - hovatovább: áldozatok -, hanem ők maguk az elkövetők. Ez a tény pedig, egyszerre volt logikus és mellbevágó, mert ha nincs az a felvétel, nincs az a hiba, akkor lehet - hangsúlyozom lehet -, hogy sosem jövök rá arra, mi is történt azon a végzetes éjszakán.
Nem tudtam volna megmondani, hogy mit várok, milyen történetet, vagy éppen magyarázatot. Azt hiszem, hogy leginkább semmit, mert valóban el sem tudtam képzelni, hogy mi vitte rá. Miért érezhette a Briggs klán, hogy egy tizenhét éves prostituált, aki még a Roxfortot sem fejezte be, veszélyes lehet rájuk.
A nyomorult pozíciójukra.
Némán hallgattam őt, az indokait az okokat és egyszerűen nem tértem magamhoz. Jobban mondva: sokkolódtam. Világéletemben tudtam, hogy elcseszett a családom. Hogy vannak olyan dolgaink és szokásaink, amiket mások, akik nem a mi közegünkbe születtek betegesnek, furcsának és érthetetlennek találnak. De soha, ismétlem soha egy rokonom se vett volna rá arra, hogy öljek meg valakit, just for fun - vagy mert neki arra van szüksége. (Az ilyen esetekre elegánsabb megoldásaink voltak profik személyében, akik nem buknak le.)
Ahogy a testvéreim sem kértek volna tőlem ilyesmi, hiba volt mára mind a két bátyám nos… ugyanolyan elcseszett, mint a családunk en bloc, tudtam, hogy sosem kívánnának tőlem ilyesmit, ahogy én se vártam volna el tőlük hasonlók. Leoról, akit tulajdonképpen én neveltem fel nem is beszélve. Az már más kérdés, hogyha a szükség úgy kívánná, a saját akaratomból bárkit és bármikor megöltem volna érte. Legalábbis szerettem volna ezt hinni.
Egy szó mint száz: megértettem én, hogy Familia supra omnia. De… hogy kérhet, hovatovább: kényszerítheti valaki az öccsét ilyesmire? Mert sütött Holdenről, hogy nem ő maga ajánlkozott erre a feladatra. Így is kezdte, nem akarta megtenni.
- Mivel tudott volna ártani nektek? - kérdeztem óvatosan, vádtól, szarkazmustól és hibáztatástól mentesen, hiszen azzal nem mentem volna semmire. Abban sem voltam hirtelenjében biztos, hogy hibáztatom-e Holdent avagy sem. - Miért… tetted meg, ha nem akartad, Holden? Miért érezted úgy, hogy ilyen sokkal tartozol neki... nekik? - érdeklődtem, holott ez nem tűnt fontos kérdésnek. Valójában nem is kellett volna annak lennie, de tudni akartam. Nem azért, mert arra számítottam, hogy így még több vádat tudok ráhúzni a családjára, nem rendelkeztem ilyen ambíciókkal, inkább csak szerettem volna átlátni a nagy egészet. Azt, mi volt az az út, ami Melanie halálhoz vezetett.
- Jól van jól van, nyugodj meg egy picit. Vegyél pár mély levegőt - ültem le a kanapéra, nem közvetlenül mellé, mégis elég közel ahhoz, hogy elérjem őt. A vállára tegyem a kezem, mielőtt neki áll kapkodni, hogy egy szedett-vedett levelet írjon az unokahúgának. Ilyen állapotban gondolkodni sem tudott, nem hogy értelmes mondatokat papírra vetni. - Nem kell most mindennel kapkodni, nem foglak most bevinni, ahogy holnap reggel se fogok egy nagy és hivatalos csoporttal visszajönni. Azzal nem érnék el többet, csak megaláznak mindenki előtt, aki éppen akkor dolgozik. Én szeretném… csendesen intézni a dolgot - sóhajtottam, annak ellenére, hogy még abban sem voltam biztos, hogy letartóztatom.
Merline, miért nem lehetett olyan mint a legtöbb gyilkos, akiket gond nélkül csuktam le, ha a szükség úgy kívánta?

Holden Briggs

Auror

Lakhely :

London

Elõtörténet :

Playby :

Cillian Murphy

421

Holden Briggs
Csüt. Jún. 17, 2021 11:37 pm

Cassiopeia & Holden

- Nincs rá szükségem és amúgy sem szoktam inni. - Elsősorban talán nem is neki, hanem magamnak akartam bizonyítani, hogy nem szorultam ilyen szánalmas megoldásokra. Biztosan könnyebb lett volna ledönteni fél üveg Lángnyelv-whiskyt, talán optimistábban szemléltem volna utána a helyzetemet, de nem vágytam erre. Nem akartam a könnyebbik utat választani, már ha ez egyáltalán az volt.
Nem vártam tőle, hogy megértse az okokat, mert nekem sem voltak tiszták, kiváltképpen nem annyira, hogy koherens mondatokba foglaljam és megosszam vele őket. Nem tudtam volna megmondani, pontosan honnan indult minden, ami ehhez az estéhez vezetett. Amikor Russel először kifizette ezt az alig tizenhét éves kislányt? Amikor Maurice kiszivárogtatta azokat a kompromittáló képeket Dolohovékról, akik ellentámadásba kezdtek? Amikor Ada Lachlan és a piti díler barátja megtalálták a kislányt és megkérték, hogy tegyen keresztbe a bátyámnak? Vagy igazából mindezek nem számítottak, csak az a pillanat, amikor pálcát fogtam egy tizenhét éves, nyomorult lányra és a gyilkos átkot használtam? Én semmit sem láttam át, valószínűleg Cassie Black jobban tisztában volt nálam a cselekedeteim szörnyű láncolatával - ugyanis a nagy igazság az volt, hogy a sokk hatására zavarossá vált minden, ami azon az estén történt.  
Tudtam, hogy mit tettem, hogyan és hova vonszoltam át utána a holttestet, de azt már nem tudtam volna felidézni, mennyi ideig ültem reszketve a lepukkant Zsebpiszok közbeli szoba padlóján, egy halott lány mellett. Talán csak percek voltak, talán órák, mire rászántam magam az újbóli cselekvésre. Képtelen voltam felidézni a gondolatmenetet, ami odáig vezetett, hogy London mugli részén bedobtam a lányt a Temzébe. Ha most Cassie megkérdezte volna, miért döntöttem így, nem tudtam volna választ adni.
- Nem tudom, én igazából nem tudom a részleteket. Nem mondták és nem is kérdeztem, soha nem szoktam, én... én nem akarom tudni mit csinál a bátyám és ő sem akarja, hogy én tudjam, mert úgysem értünk egyet. - Már nagyon régóta nem értettem, mit miért tett a bátyám. Valójában nem is akartam belelátni a fejébe, annyira idegen volt tőlem mindez. De attól még a bátyám maradt, ugyanaz a Russel, akivel mindezek mellett rengeteg szép közös emléket is gyűjtöttünk. Nem hagyhattam cserben. - Ő a bátyám, nekem ennyi elég. Ha ő és Maurice nincsenek, én nem lennék sehol, érted? Ők neveltek fel, miután anyánkat kivégezték a halálfalók, nem kellett volna magukra vállalniuk, de megtették. Nem fordíthattam hátat, mikor mindent nekik köszönhetek... Neked is vannak testvéreid, te nem tennél meg értük bármit?
Most először néztem Cassie szemébe azóta, hogy ajtót nyitottam neki. Nem vártam el tőle, hogy mindezt megértse, senki sem látott bele hármunk viszonyába a fivéreimmel. Nem érthette senki, milyen volt egy háború közepén szülők nélkül maradni, majd a rá következő években boldogulni. Mi nem voltunk Blackek teletömött széffel a Gringottsban és jövedelmező kapcsolatokkal a legmagasabb helyeken, mi csak három jelentéktelen félvér kölyök voltunk nagy ambíciókkal, akik saját magukon kívül kibaszottul senkire nem támaszkodhattak. Nem voltam ostoba, tudtam, hogy Russel nem tette volna meg értem ugyanezt, de nem érdekelt, én görcsösen ragaszkodtam a testvéri szövetségünkhöz. Nem bírtam elfogadni, hogy mindez már rég felborult.
- Nem akarok megnyugodni, csak annyit akarok, hogy ígérd meg: kihagyod ebből a családomat. Semmi más nem érdekel, érted? Csak ígérd meg - vágtam rá az indokoltnál sokkal indulatosabban.
Idegesen ráztam a fejem. Miért nem értette meg, hogy engem nem ez érdekelt? Nem volt szükségem ezekre a kijelentésekre, végsősoron nem számított, hogy most visz be vagy holnap reggel, hogy sokan látják vagy senki sem.
- Nem kell csendesen intézned. Úgyis ezzel lesznek tele az újságok, ez elkerülhetetlen. Hány éves vagy, huszonhárom, huszonnégy? Ilyen fiatalon, ekkora fogással bebiztosítottál magadnak egy vezető pozíciót a jövőben. Élvezd ki a sikert, a te munkád, mások ezért ölni tudnának. Nekem ez az egész nem számít. Ha végre kimondod, hogy nem rángatod bele a bátyámat, akkor nekem nem számítanak a körülmények. Nem maradt más, ami miatt aggódhatnék. - Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a testvéreimnek csalódást okoztam és a saját ostobaságommal őket is veszélybe sodortam. A munkámra és a pozíciómra nem éreztem magam méltónak a történtek után, egy auror nem tehette meg, amit én. Lori pedig még belém rúgott egy utolsót is, talán mindenkinél nagyobbat. Ezek után ugyan mit számított, hogy megalázó lenne-e, ha mindenki szeme láttára kísérnek be egy minisztériumi kihallgatószobába? Mit veszíthettem még? - Csak azt szeretném, ha vége lenne. Mindegy hogyan, csak legyen vége.
Azt már nem tudtam volna megfogalmazni, hogy jelen helyzetben mit jelentett a történet vége. Vagy hogy egyáltalán létezett-e ilyen, mert abban a pillanatban nem úgy tűnt, hogy a mardosó bűntudat valaha is elmúlhatna.

Good heart.

Bad temper.

Cassiopeia Black

Auror

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

Cassiopeia Black
Pént. Jún. 18, 2021 11:55 am

Holden
Cassiopeia

Némán, aprót bólintva vettem tudomásul, hogy bármennyire is próbáltam, Holden hajthatatlannak bizonyult az alkohol kérdését illetően. Pedig továbbra is azon tartottam magam ahhoz, hogy jót tett volna neki, noha nem voltam az anyja se senkije, hogy ilyen végletekbe menően aggódjak érte. Annak ellenére, hogy valamiért - Merlin se tudja miért, valószínű azért, mert egy ostoba, irracionális idióta voltam - minimálisan ugyan, de törődtem vele, ezt tagadni is felesleges lenne. Ha nem így lett volna, akkor most nem itt, a lakásán beszélgetek vele, hanem az őrsön, az egyik kevésbé barátságos kihallgatószoba félhomályában.
Nem voltam benne teljesen biztos, hogy hallani, hovatovább: tudni akarom a feltett kérdéseimre a valódi választ, hiszem bizonyosan nem csak egy egyszerű “Kérlek” vezetett el eddig a pillanatig. Egy rövid ideig azt hittem, hogy Holden nem fog válaszolni, megtartja magának ezt az információt, amiért egy rossz szót sem szólhattam, hiszen ez nem egy kihallgatás volt. Nem hivatalos, legalábbis.
De akkor mi volt?
Fogalmam sem volt róla, és legalább annyira féltem ettől a választól is, mint azoktól, amelyeket Holden adott a kérdéseimre, mert megszólalt. Próbáltam eltekinteni a hangjában csendülő lemondástól és elengedéstől, de képtelennek bizonyultam erre (is). Ha pedig képes is lettem volna, az a története után bizonyosan megfordul.
- De… - válaszoltam szűkszavúan, száraz ajkakkal, tartva a szemkontaktust. Rejtve a kezem remegését. Nem vehette észre, az csak kérdéseket szült volna. Olyan kérdéseket, amelyeknek nem volt itt helyük.
Nem olvastam jól ugyan az emberekben - legalábbis akkor, ha ezt nem szó szerint értettük -, de még én is láttam, hogy nem hiszi, megérteném azt, amit mondott. Hogy át tudnám érezni, milyen is az a helyzet, amibe kerültek, pedig Merlinre, ha volt ember, aki tudta, az én voltam. Nyilván, voltak különbségek, hiszen nekem sosem kellett semmiben hiányt szenved nem, mindig volt pénzem és anyagi hátterem. (Tulajdonképpen dolgoznom sem kellett volna, lévén a legtöbb ruhám vagy éppen borom, drágább volt, mint egy havi fizetésem. Nekem ez tényleg sokkal inkább volt hivatás, mint munka.) De azt hiszem, hogy egy ilyen szituációban nem csak ez számított. Sőt! Inkább a legkevésbé sem ez számított.
Ahogy néztem Holdent, amint ott ült akarva akaratlanul is, de elkezdtem párhuzamokat vonni.
Ő éppen csak két évvel volt idősebb, mint én, amikor az édesanyját megölték és az apja lelépett. Tizennégy voltam, amikor a bátyám se szó, se beszéd ott hagyott minket és tizenhét, amikor az ikertestvérem is megtette ugyanezt, tizennyolc pedig, amikor rájöttem, hogy ha ez így folytatódik, akkor Leo is áldozatául esik mindennek. Soha senki se kérte, hogy vigyem el őt és próbáljam egy viszonylag normális környezetben egy viszonylag normális - ámbátor kissé nagyon elkényeztetett - gyerekké nevelni őt. Senki sem kérte, ahogy nem is várták el - problémákat is szült valójában, apámat, aki akkor már régen alkalmatlan volt bármiféle nevelése nehezen győztem meg -, az én döntésem volt.
Senki sem kért rá, ahogy a Briggs fivéreket sem. Mégis… Holdent nézve felmerült bennem a kérdés, hogy képes lennék-e az életem bármely szakaszában, bármiért is ilyen állapotba juttatni az öcsémet? A válasz egyértelmű volt. Soha. Hiszen a testvére voltam, sosem hajtottam volna be rajta, hogy “felneveltelek tartozol nekem”, mert nem. Semmivel sem tartozott, még egy köszönömmel sem. Briggsék mégis ezt tették.
Fel nem foghattam, hogy hogyan nevezhetik magukat ezek testvéreknek. Mert nem voltak azok, nem igaziak legalábbis.
Házimanó. Így hívta őt Ada Lachlan a csapatépítőn tréningen. Akkor nem értettem, azt hittem csak húzzák egymás agyát, ahogy ő és én szoktuk, de… azt hiszem most ez is a helyére került. Valahol igaza volt neki és még sem. Holden nem volt házimanó, csak egy szerencsétlen kisfiú, aki idejekorán elvesztette a szüleit, majd támaszkodni akart valakire, ők meg kihasználták és a mai napig ki is használják ezt.
És még volt pofája annak a kettőnek azt mondai, hogy a mi családunk elbaszott. Nem voltunk ugyan szentek, tény, de nem csináltunk lelki roncsot egy testvérünkből sem. Legalábbis… nem így, nem szándékosan, kényszerítve egy gyilkosságra.
- Jól van, megígérem - bólintottam, noha úgy éreztem, mintha legalább egy Crutioval kínoznának közben. Ha volt valaki, aki igazán börtönt érdemelt ebben a történetben, az nem Holden volt, hanem a Russel és a kedves miniszterünk, aki fejemet rá: mindenről tudott és támogatta azt. - Nem keverem bele a testvéreid - mondtam ki, hogy biztos lehessen benne. Még ha nem is értettem ezzel egyet, még ha bele is tudtam volna kötni, nem tettem. Most arra volt szükség, hogy Holden megnyugodjon, talán ha ez sikerül, akkor én is képes lettem volna ismét racionális gondolkodásra, nem pedig párhuzamok vonására és érzelmen alapuló döntésekre.
- Az én karrierem legyen csak az én problémám, te aggódj magad miatt, szerintem - próbáltam rövidre zárni a témát. Ő nem akart a gyilkosság részleteiről beszélni, én erről nem akartam beszélni. Nem vágytam reflektorfényre, ahogy dicsőségre sem. Legalábbis nem így, nem ilyen áron. Más lett volna, ha egy valódi, kegyetlen gyilkost kerítek kézre, aki valóban veszélyt jelent a társadalomra de így… ez így nem lett volna helyes. Holden gyilkos volt, de…
Volt itt egyáltalán de?
Igen és mégis, nem kellett volna, hogy legyen. Ugyanúgy kellett volna viselkednem vele, mint a többi emberrel, aki elég került, de képtelennek mutatkoztam erre. Eddig is, most pedig már pláne, mert ahogy ránéztem nem őt láttam - nem a nagy és arrogáns főparancsnokot - hanem azt a tizenhárom éves fiút, aki volt, akit csúnyán kihasználtak. Aki akár lehettem volna én is, hovatovább: Leo is. Nem kellett volna megkérdeznem, hogy miért tette. Csak el kellett volna fognom és ennyi. Nem véletlen, hogy óva intenek minket az ilyen akcióktól.
- Biztos hogy nem maradt más? Az unokahúgod, akinek írni akartál? Érte nem aggódsz, mi lesz vele? Vagy saját magad? A börtönben esélyesen azok közé fogsz kerülni, akiket te juttattál oda - mondtam halkan, óvatosan, próbálva rávenni, hogy a testvérei helyett végre aggódjon más miatt is. Lehet most úgy érezte, de nem csak ők léteztek ám a világon. - Elhiszem, nemsokára vége lesz, ígérem - szorítottam meg a vállát. Csak ezért nem öleltem meg - mert Merlinre átkozzatok el, de késztetést éreztem rá, hogy megöleljem Holden Briggst -, mert nem voltunk olyan szoros kapcsolatban, hogy ilyet tegyek. Noha, azt még nem tudtam, hogy mit fogok tenni, hogyan zárom le ezt az egészet. Hivatalosan nem volt választásom, azonban rajtam - és a muglikon -  kívül senki sem ismerte igazán a bizonyítékokat, tehát nem hivatalosan voltak lehetőségeim.
De… akartam én ennyit kockáztatni Holden Briggs miatt, aki fordított helyzetben már régen bevitt volna?
- Ma... most viszont tényleg nem tartóztatlak le - ezt már eldöntöttem. Attól, hogy menekülni fog nem féltem. Éppen csak képes volt emberként funkcionálni, egy profi szökést képtelen lett volna kivitelezni, főleg a testvérei támogatása nélkül. - Megtehetném, de akármit is mondasz, vannak még elvarratlan szálaid. A beteg unokahúgod is többet érdemel, mint egy szedett-vedett, se eleje se vége levél, nem igaz? - talán nem volt szép ezzel jönni, főleg hogy nem is tudtam, Naomiról vagy Russel szőke lányáról van-e szó, akit még névről sem ismertem, csak láttam párszor az apjával és Holdennel, de szükségem volt ennyi időre, hogy eldöntsem mit fogok tenni. Hogy eldöntsem helyesen cselekszem-e. Már az után, ha megfejtettem, mi is pontosan a helyes cselekedet szinonimája ebben a helyzetben.

Holden Briggs

Auror

Lakhely :

London

Elõtörténet :

Playby :

Cillian Murphy

421

Holden Briggs
Szomb. Jún. 19, 2021 12:50 am

Cassiopeia & Holden

Semmit nem tudtam Blackékről azon kívül, ami mindenki számára publikus információ volt: ősi aranyvérű, befolyásos, gazdag család, meglehetősen kusza és sok helyen megkurtított családfával. Még csak abban sem voltam biztos, hogy Cassie-nek hány testvére volt azon az egyen kívül, aki aurorként dolgozott. A kapcsolatuk mélységét sem ismertem és eddig soha nem is érdekelt. Most azonban éreztem, a saját hevesen kalapáló szívem és félelmem ellenére is, hogy az eredetileg komolyabb célok nélkül megfogalmazott kérdésem érzékeny pontra tapintott. Sosem gondoltam volna, de talán több közös volt bennünk, mint amennyit bármelyikünk is szeretett volna beismerni. Annyi biztosan, hogy mindketten megtettük volna a legrosszabbat is a testvéreinkért.
- Nem akartam bántani azt a lányt. De inkább ő, mint a családom... - Ezek a mondatok talán nem is neki szóltak, csak magamat nyugtattam. Hiszen mit számított egy idegen lány amúgy is menthetetlenül kisodródott élete a bátyám biztonságához képest? Még ha nem is tudtam, pontosan mivel árthatott volna Russelnek... Az álmatlan forgolódással töltött éjszakákon többször végigpörgettem magamban a lehetséges okokat, amiért meg kellett tennem azt a szörnyűséget. Mindegyik borzalmas volt és összeegyeztethetetlen azzal a Russellel, akit gyerekként ismertem és akinek a képét még mindig próbáltam megőrizni, mintha bármi esély lett volna rá, hogy megint olyan lesz. Egyáltalán mikor lett a fiatal ambiciózus fiúból az a férfi, aki most volt? Mert én nem tudtam volna megmondani, hol siklott ki minden... És bármit megadtam volna érte, hogy Russel legszörnyűbb cselekedete továbbra is az legyen, mikor a tizenegy éves önmagammal elhitette, a roxforti beosztási ceremónia borzasztóan fájdalmas és embert próbáló feladat, amit kevesen úsznak meg egy darabban. Napokig nem aludtam a tanévkezdés előtt, annyira rettegtem - ki gondolta volna, hogy közel harminc évvel később is Russel lesz a félelmeim kiindulópontja?  
Kimondta, amit hallani akartam. Nem tett le Megszeghetetlen Esküt, talán nem kellett volna megbíznom benne, hiszen semmi garancia nem létezett arra, hogy állni fogja a szavát. De tudtam, éreztem, hogy tartani fogja magát az ígéretéhez és nekem csak ennyi kellett.
- Köszönöm - néztem rá őszinte hálával. Mert tényleg ezt éreztem, mérhetetlen hálát, amiért az egyetlen kérésemet tiszteletben tartotta. A saját helyzetem nem javult egy cseppet sem, de a tudat, hogy Russel nem keveredik bele ennél is jobban ebbe a mocskos ügybe, mindennél többet számított. Neki, velem ellentétben felesége volt és gyerekei - nem foglalkozott velük túl sokat, de a nevére, a puszta létezésére és az anyagi biztonságra, amit nyújtott, szüksége volt Lydiának és az ikreknek. Én nem tartoztam ezzel a felelősséggel senkinek, engem nem várt haza senki, még egy nyomorult aranyhal sem. Se feleség, se gyerek, csak egy üres agglegény lakás... Pedig mennyire vágytam mindkettőre, és nem is olyan rég még bizakodó is voltam. Lorival minden tökéletes volt, túl tökéletes is, mint utólag kiderült. Nagyon szerettem őt, Merlinre, még mindig összeszorult a mellkasom, ha csak eszembe jutott. De az egész egy hazugság volt, amit látnom kellett volna már korábban is. Mégis mit akart volna tőlem éppen ő? Egyedül arra volt jó kettőnk kapcsolata, hogy beláttam, ezek a vágyak már régen elúsztak. Családalapítás, meg a nagy lófaszt... Nekem ennyi jutott: takarítani a bátyáim után és egyengetni a gyerekeik útját sajátok hiányában. Legalábbis eddig a pontig, most már nélkülem kellett boldogulniuk.
- Már hogy ne aggódnék érte? Valakinek oda kell figyelnie rá, én nem is tudom mi lesz vele... - Ha a Russellel kapcsolatos ígérete meg is nyugtatott néhány rövid pillanat erejéig, a pánik most újból visszatért, ugyanolyan erővel. Eddig erre miért nem gondoltam? Annyi minden miatt rettegtem, de az miért nem tudatosult bennem, hogy Harper és Mason így mindenféle felnőtt segítség nélkül maradnak? Mi lesz így velük? Őket is sikerült cserben hagynom, még őket is... - Magamat nem féltem. Vagy első nap kicsinálnak vagy én leszek a király a szemétdombon, igazából teljesen mindegy. Őszintén, mit veszíthetek még, Cassie?
Értettem, mire gondolt és jogos volt a felvetés, de nem éreztem félelmet. Nem azért, mert én voltam a világ legvakmerőbb és legerősebb embere, akinek nem kellett a felbőszült rabtársaktól tartania... csupán képtelen voltam most ennyire előre gondolkodni. Nem láttam magam előtt a saját jövőmet, egyszerűen nem tudtam úgy gondolni a saját életemre, mint egy történetre, ami innen folytatódott tovább. Úgy éreztem, most minden elért a végpontjához.
Anyám óta talán senki nem beszélt velem így, minden hátsó szándéktól mentes törődéssel. Talán egy másik szituációban, mikor nem zúgott volna a fejem a szűnni nem akaró, gyötrő gondolatoktól, eltűnődtem volna rajta, mennyire bizarr, hogy éppen ő bánt így velem. De most képtelen voltam bármin is fennakadni vagy éppen az okokat keresni, amiket talán ő maga sem értett. Megeshet, hogy nem is sejtette, mennyire sokat jelentett a keze a vállamon. Máskor mindez egy semmiség lett volna, most viszont hosszú másodpercekre elvesztem ebben az érzésben, hogy valaki itt ült mellettem. De nem Cassie Blacknek kellett volna itt lennie, a kurva életbe... Szinte vadidegen volt, egy kolléga, akivel alig tudtunk egymásról valamit, mégis ő ígérte meg, hogy most már vége lesz ennek a gyötrelemnek. Ő, nem pedig Maurice, Russel vagy Lori. Ez így nem volt rendjén, én ott lettem volna mindegyiküknek, ha padlót fognak... Ők miért nem? Miért mindig csak én voltam a támaszuk és sohasem fordítva?
Minden eddiginél intenzívebben tört rám az elkeseredés. Talán soha nem éreztem még magam ennyire egyedül és ennyire nyomorultul. És innen nem volt feljebb, az Azkabanban biztosan nem...
A reszkető kezeimbe temettem az arcom, nem is igazán jutottak el hozzám a következő mondatai az elvarratlan szálakról. Pedig igaza volt, nem tudtam volna megírni egy levelet Harpernek, a gondolataim túl kuszák voltak, a kezem pedig túlságosan remegett ahhoz, hogy pennát fogjak.
Próbáltam mély levegőket venni, hátha attól megszűnik az a szorító érzés a torkomban és kevésbé szúrnak majd a szemeim. Nem viselkedhettem ilyen szánalmasan. Mi vagy te, hisztis kislány? Viselkedj már férfiként - ezt vágta Russel is a fejemhez. Mielőtt Lori kihajította a lakásomból. Mielőtt Lori megtudta, mit tettem...
- Lehet egy kérdésem? - szólaltam meg hosszas hallgatás után erőtlenül. - Lori mondta el, hogy én tettem, ugye?

Good heart.

Bad temper.

Cassiopeia Black

Auror

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

Cassiopeia Black
Szomb. Jún. 19, 2021 6:25 pm

Holden
Cassiopeia

- Értem, világos - bólintottam nyugodtan, igyekezve ezt átadni neki is, miközben magam sem tudom mikor az a kezem, amivel nem a vállát fogtam a hátára csúszott.
Valójában nem voltam biztos benne, hogy értem - hiába értettem meg őt, azt mit miért tett -, de semmi szükség nem volt arra, hogy ennek hangot is adjak. Melanien már nem segített, ő halott volt és egy vaságyon feküdt valahol a minisztérium alatt, egy hideg dobozban, hogy a teste az ügy lezárásáig egyben maradjon. Már amennyire egy vízben talált holttest egyben tudott maradni.
Csak remélhettem, hogy a lelke, a történtek ellenére békében nyugszik, vagy ha eddig nem is tette, most, látva ezt a jelenetet békére lel. Ha bosszúra is vágyott, megkaphatta. A férfi, aki megölte, nem volt messze attól, hogy összeroppanjon a tette súlya alatt. Nekem pedig, bármilyen paradox is, ezzel kellett most foglalkoznom, mert… mert továbbra sem tudtam volna megmondani, hogy miért.
Már a párhuzamokon kívül, amelyek valami különös módon összekötöttek engem Holden Briggs-el. Amelynek nyomán nem tudtam öt többnek látni, egy kihasznált, átvert és összetört kisfiúnál. Ő pedig erről még csak nem is tudott, valójában nem is kellett tudnia.
Sosem voltunk barátok, ahogy igazán közeli kapcsolatban sem álltunk egymással. Munkatársaknak mondhattuk magunkat, akik beszólnak a másiknak. Noha ezeket sosem én kezdeményeztem, ha ő nem szól hozzám, akkor pontosan olyan elegánsan hagyom figyelmen kívül a létezését, mint bármely más emberét, aki nem érdekel. Mert Holden Briggs a neve ellenére soha, semmilyen körülmények között nem érdekelt volna.
Most mégis itt voltunk.
Ha hittem volna abban, hogy létezik felsőbb irányítás, akkor azt mondom, hogy ez nem véletlen, a Világnak biztosan terve volt, avagy lesz velünk. De ostobaságnak tartottam az ilyesmit, szerettem azt gondolni, hogy nem láthatatlan hatalmak, hanem a saját cselekedeteink irányítják és alakítják az életünk. Hogy mi követjük el a hibáink, nem pedig mások miatt tesszük azt, ezzel feloldozást adva magunknak a súlyuk alól.
- Semmiség - ráztam meg a fejem, holott ez szemenszedett hazugság volt. A legnagyobb ezen az estén. Ha volt ebben a történetben olyan, aki valóban megérdemelte volna, hogy bedobják a dementorokkal körülvett Azkabanba és addig kínozzák, amíg éppen csak marad egy kis józan esze, az nem Holden volt, aki ezzel a sorssal kellett farkasszemet nézzen, hanem Russel Briggs, aki minden bizonnyal éppen élvezte a kurvázás örömeit. Nem olyan embernek tűnt, aki képes tanulni a hibáiból, vagy éppen bármi másból.
- Látod, vannak még akikért aggódhatsz és akik, meg is érdemlik azt - mutattam rá, képtelennek érezve magam arra, hogy befogjam a szám, noha nem voltam durva. A legkevésbé sem éreztem magam annak. Nem mondtam, ki konkrétan, hogy a testvérei nem érdemesek erre, csak utaltam rá, finoman, lágyan. Abban sem voltam biztos, hogy megértette ilyen állapotban. - Te is tudod, hogy nem lennél a király, ennyi ember ellen nem… - suttogtam csendben, kicsit szorosabban fogva a vállát, óvatosan az ajkamba harapva, nem gondolva arra, hogy ha beviszem Holdent, akkor nem csak a karrierjét és az életét teszem tönkre, de valószínűleg meg is ölöm. Hiszen, lehetett ő bármennyire is nagy kommandós, a sok rab ellen nem győzhetett volna, főleg egyedül, segítség nélkül. Rendfenntartóként nem létezett rosszabb, mint bekerülni azok közé, akiket te juttattál rács mögé.
Ha letartóztatom, magam is gyilkossá válok vajon?
- Sok mindent. Néha csak akkor jössz rá, hogy van még vesztenivalód, miután elvesztetted, hidd el nekem. Mindjárt jövök - álltam fel sóhajtva, hogy hozzak neki egy kis vizet. Szörnyen nézett ki, ha megkérdeznek, akkor képtelen lettem volna arra, hogy megmondjam mi, vagy éppen ki tartja még benne a lelket. Talán még egy halálos beteg is jobb bőrben volt, mint most Holden Briggs a saját kanapéján ülve.
Nem esett nehezemre eligazodni a lakásban, egy konyhát pedig még megismertem, ahogy egy pohár megtalálásához is rendelkeztem elég szakértelemmel. Nem kutakodtam, feleslegesnek ítéltem, az ügy és minden más szempontjából is. A beismerő vallomásom megvolt, a magánéletére nem voltam kíváncsi. Így is többet tudtam róla, mint valaha akartam. Amint meg volt az, amiért mentem el is indultam visszafelé, hirtelenjében mégis megtorpantam. Váratlan ötlet volt, nem is tudnám megmondani, hogy honnan jött, de nem tetszett rossznak.
Holdennek alvásra volt szüksége, bármit is teszek vele.
Óvatosan húztam elő a gyógynövény keveréket a táskámból, majd borítottam bele a vízbe és vártam meg, míg teljesen elvegyül. Talán nem kellett volna ezt tennem, hiszen nem volt helyes benyugtatózni valakit az akarata ellenére, de szüksége volt rá és láthatóan rajtam kívül nem volt itt senki, akit ez érdekelt volna. Az pedig, hogy mi a helyes, azt hiszem már ebben a helyzetben relatívabb fogalom volt, mint ezen a világon bármi más.
- Mondták már, hogy nem jó ötlet vérig sérteni az aurort, aki tudja, hogy megöltél egy embert? - húztam fel az orrom elégedetlenül, miközben leraktam elé a poharat. - Idd meg, jót fog tenni. Csak egy kis víz, mielőtt megijednél. Felfogtam, hogy nem kérsz alkoholt - tettem hozzá gyorsan, mielőtt megint meg kellett volna hallgatnom a kiselőadást arról, hogy ő márpedig nem iszik semmit. - A kérdésedre válaszolva pedig nem. Hetek óta nem beszéltem vele, nem hogy rólad, de másról sem - sóhajtottam elshunava a tény felett, hogy az unokatestvérem tudott a gyilkosságról, eltussolta azt és bűnrészesnek számít. - Azért elég megalázó, hogy ennyire semmibe veszed a nyomozói képességeim. Lehet, hogy a szemedben nem vagyok több, mint egy pénzes aranyvérű picsa - mert lássuk be, a legtöbben csak pontosan ennyire vettek komolyan engem, az eredményeim és a teljesítményeim  -, de nem puszira vagy másra kaptam jelvényem, ugyanannyira keményen megdolgoztam érte, mint bárki más - ha nem jobban, hiszen végül is Jerry Preston kínozott… akarom mondani képzett, nem pedig egy normális ember, aki nem élvezi a tanítványai nyomorát és szenvedését. Ennek ellenére, hogy már csak a felvetés is sértett, nem emeltem meg a hangom, még csak él sem társult hozzá. Továbbra is inkább beszéltem úgy hozzá, mint egy nővér, aki dorgálja az öccsét, nem pedig mint egy gyilkossági nyomozó, aki azzal beszél, akit le akar tartóztatni.

Holden Briggs

Auror

Lakhely :

London

Elõtörténet :

Playby :

Cillian Murphy

421

Holden Briggs
Szomb. Jún. 19, 2021 11:41 pm

Cassiopeia & Holden

Tudtam, még ebben az állapotban is, hogy amit megígért nekem, az nem volt semmiség. Hiszen mennyi előnyhöz juttatta volna a saját családját azzal, ha nemcsak engem, hanem a bátyámat is a Wizengamot elé rángatja... De nem tette meg, vagy legalábbis megígérte, hogy nem fogja megtenni és ezért olyan hálát éreztem, amit képtelen voltam szavakba önteni. Sosem remekeltem az érzéseim kimutatásában, gyerekkorom óta arra szocializáltak, hogy vonuljak háttérbe és ne terheljek másokat ilyesmivel, így általában csődöt mondtam, ha a dühömön kívül bármi mást kellett érzékeltetnem a körülöttem élő emberekkel. A hálámat viszont megeshet, hogy nálam ezen a téren sokkal tehetségesebb emberek sem tudták volna szavakba önteni, mert nem létezett olyan kifejezés, ami nem tűnt túl felszínesnek. Így csak remélni mertem, hogy Cassie Black sejtette, hogyan éreztem az ígéretével kapcsolatban - habár igazából nem is számított, hogy tudja-e, nem is kellett volna érdekelnie. Ahogyan annak sem, hogy tulajdonképpen átölelt. De nagyon is érdekelt ez a gesztus, hosszú pillanatokig csak arra tudtam gondolni, hogy talán tényleg darabokra estem volna, ha ő nem tart meg és nem támaszkodhatok rá talán nem csak átvitt értelemben. Mennyire szánalmasan viselkedtem...
- És mire megy az unokahúgom vagy bárki más az aggodalmammal? Semmire, kurvára semmire. - Ha ezzel arra akart rávilágítani, hogy az életemnek maradtak még értékes részei, akkor nem aratott túl nagy sikert. Mert akármennyire is szerettem az unokahúgaimat és unokaöcséimet, nekik is búcsút inthettem és csak reménykedhettem benne, hogy boldogulnak majd ezek után. Mégis hogyan kellett volna erre pozitívumként tekintenem?
- És most mit szeretnél hallani tőlem, Cassie? - kérdeztem vissza ingerülten. - Hogy remélem, rögtön elvágja valaki a torkom, mert az legalább gyors és ha szerencsém van, akkor nem veszik el előtte azt a maradék méltóságomat is? Vagy milyen választ vársz tőlem? Nem értem. Egyszerűen nem értem, miért vagy itt és mit vársz tőlem.
A leglogikusabb válasz az lett volna, hogy a káröröm motiválta, de erre már abban a percben rácáfolt, mikor átlépte a küszöbömet. Nem úgy viselkedett, mint aki azért jött ide, hogy jót nevessen az életem összeomlásán. Akkor viszont miért jött el ide egyedül, mire volt ez jó neki?
Máskor elképesztően zavart volna, hogy a konyhámban matat. Nem azért, mert bármit is rejtegettem a lakásomban, a legmegbotránkoztatóbb tárgy az otthonomban a mugli tévé és Xbox voltak. Egyszerűen csak gyűlöltem, ha valaki megbontotta a rendet és tisztaságot a lakásomban, márpedig rajtam kívül senki sem tudta tökéletesen, minek hol volt a helye. Most viszont ez számított a legkevésbé, talán még azt is hagytam volna, hogy átrendezze a bútorokat és végigtapogasson mindent. Nem tudtam a hétköznapi problémáimra koncentrálni.
Elvettem tőle a poharat és engedelmesen kiittam a felét. Nem éreztem magam szomjasnak, sokkal inkább úgy tűnt, hogy alig csúszik le valami a torkomon, még a légzés is embert próbáló feladatnak bizonyult, mikor ennyi félelem volt bennem. De pótcselekvésnek megfelelt, a remegő kezeimet is lefoglalta, hogy görcsösen kapaszkodjak a pohárba.
- Nem úgy értettem - ráztam meg a fejem, a szavai annyira megdöbbentettek, hogy rövid időre, de kizökkentettek a teljes lemondás állapotából. Bármikor máskor hidegen hagyott volna, hogy sikerült megbántanom őt, sokszor éppen ez volt a legfőbb célja minden szavamnak. De nem most, és ezt tisztázni akartam. - Igen, egy pénzes aranyvérű picsának tartalak és mellette jó aurornak is. Soha nem vontam kétségbe a képességeidet vagy a belefektetett munkádat. Nem veszlek semmibe, bármikor örültem volna, ha lehetőségünk nyílik együtt dolgozni. Sőt, örömmel tanítottalak volna az aurorképzőn, ha nem mész el Amerikába.
Ez is azon dolgok közé tartozott, amik már értelmüket vesztették. Nyilván soha nem dolgozhattunk már együtt, és a legkevésbé az én róla alkotott véleményemmel kellett volna foglalkoznia. Miért érdekelte egyáltalán annak az állítólagos lenézése, akit készült letartóztatni?
- Ha tudod magadról, hogy tehetséges vagy és megdolgoztál mindenért, akkor minek magyarázkodsz? - Nem kioktatni akartam vagy esetleg tényleg kétségbe vonni az érdemeit. Vehette egy utolsó, burkolt jó tanácsnak a jövőre nézve: soha ne magyarázkodj, ha valaki megvetésével találkozol.
- Mindegy igazából, csak annyit akartam tudni, hogy Lorinak volt-e ehhez köze. - Nem tudtam, hogyan érezzek ezzel kapcsolatban. Nem Lori mártott be, még akkor sem dobott fel, mikor a Black testvérek nyomozása elkezdődött. De miért nem tette meg?
Próbáltam kizárni egy nagyon zavaró, de elűzhetetlen gondolatot: mi lenne most, ha ő még mellettem lenne? De ezzel az alternatív forgatókönyvvel nem akartam eljátszani, nem hiányzott még ez a fájdalom is.

Good heart.

Bad temper.

Cassiopeia Black

Auror

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

Cassiopeia Black
Vas. Jún. 27, 2021 9:12 pm

Holden
Cassiopeia

Furcsán szomorú, már-már nosztalgikus érzés volt látni, amint Holden Briggs a szemeim előtt süllyed egyre mélyebbre és mélyebbre. Kicsit olyan volt, mintha apámat személtem volna, amint az évek alatt szerzett depressziója - mert bár nem vizsgálták ki soha, a nyakamat tettem rá, hogy az volt (van) neki - uralkodott el rajta. A különbség mindösszesen csak annyiban rejlett, hogy ezek a változások Holdenen percek, nem pedig évek alatt mentek végbe.
Valószínű, hogy bármit megígértem volna neki ebben a helyzetben, amitől egy kicsit jobban érzi magát. Ezzel pedig, hiába nem volt racionális, képtelen voltam kezdeni bármit is. Már azon kívül, hogy sodródtam az árral és próbáltam kizárni a gondolatot, hogy ez, hogy Ő, akár én is lehettem volna, ha csak egy kicsit alakul másképpen az életem.
- Azt, hogy ne add fel, legalább ne ilyen könnyen - mondtam továbbra is tartva azt a hangszínt, amit egészen eddig. Mintha csak az öcsémhez beszéltem volna, nem pedig egy gyilkoshoz. Mert bármennyire is nehezemre esett elhinni, Holden Briggs az volt. Hiába omlott össze előttem, gyilkos volt, megölt egy tizenhét évest, ezen pedig nem tudtunk változtatni. Sem ő, sem pedig én. - Ne várd a halált, ne reméld a halált, mert bármit is tettél, vannak még olyanok, akiknek szükségük van rád. Te magad mondtad. Te magad is tudod. Inkább adj hálát, hogy még, ha nem is biztosan sokáig, de itt lehetsz nekik, hogy nem egyik pillanatról a másikra hagyod itt őket - ráztam meg a fejem rosszallóan, de határozottan nem feddőn.
Itt kellett volna őt hagynom, hovatovább: ide sem kellett volna jönnöm. A szabályok nem véletlenül voltak szabályok, a protokollt sem viccből találták ki. Én mégis, annyira nagyon okosnak képzeltem magam, erre tessék. Itt ültem egy hidegvérű gyilkos mellett és vigasztaltam, hogy ne adja fel, küzdjön. A legrosszabb pedig az volt mindenben, hogy bár láttam benne a kivetnivalót - Merlinre, hogyne láttam volna -, mégsem éreztem helytelennek. Ez pedig, ha lehetett ilyet mondani, jobban összezavart, mint eddig maga az egész szituáció.
Pontosan ezért nem indokoltam azt sem, hogy miért voltam még mindig a lakásán. Miért nem hagytam itt boldogan abban a pillanatban, hogy mindent bevallott nekem. Az egész egy álom-ügy lehetett volna. Egy ügy, ami pillanatok alatt jelenleg elérhetetlen magasságokra repített volna. Én mégis sokkalta inkább éreztem rémálomnak.
Az, hogy Holden Briggs, az örökké mindenre figyelő Holden Briggs, egy szó nélkül ivott bele a nyugtatós vízbe is mutatta, hogy az idegei már csak elméleti síkon léteztek. Gyakorlatban már mindent felőrölhette az aggodalom és a bűntudat. Én most mégis hálás voltam ezért, így minden sokkal egyszerűbb volt. Hiába tudtam, hogy mit kellene hoznia a holnapnak, azt nem tudtam, hogy valójában mit is fog hozni.
Ingadoztam.
Pillanatról pillanatra változott az elhatározásom azt illetően, hogy feladom-e őt vagy sem. Mind a kettő könnyű lett volna, hiszen csak két ember létezett az egész világon, akik ismerték annak az éjszakának a teljes történetét. Holden és én. Holdent elnézve pedig minden azon állt, hogy én mit teszek. Ha hallgatok, akkor ő is hallgatni fog, ha beszélek, akkor ő is beszél. Nem volt - és még napokig nem is lesz - olyan állapotban, hogy felelős, önálló döntéseket hozzon bármiről is legyen az az ebédje vagy éppen a kommandó egy bevetése.
- Köszönöm… azt hiszem - biccentettem, noha nem tudtam volna megmondani, hogy pontosan mit érzek a szavai nyomán. Már az őszinte meglepettségen kívül, mert bármikor máskor Holden örült, hovatovább: büszke lett volna, hogy sikerült bele gyalogolnia az önérzetembe. Most bocsánatot kért, talán még mentegetőzött is.
- Megszokás - engedtem meg magamnak egy félmosolyt. Látszik, hogy Holden Briggs szart se tudott arról, hogy milyen is valójában aranyvérűnek lenni. Nem csak csillogás és aranyélet, ahogy ő azt éveken keresztül, szegény kisgyerekként, majd bosszúszomjas felnőttként vizionálhatta. - Legyen az ember Black vagy Fontaine, nem könnyű érvényesülni - főleg nem aurorként, amikor abból is legalább annyi van a családfán, mint vérfertőzésből -, bármit csinál és bármit ért el, az csak a neve, a pénze és a rokonai miatt lehet, nem azért, mert amúgy a belét is kidolgozta azért, hogy eljusson oda, ahol tartott - ez pedig tény volt. Mind a ketten tudtuk, hogy az én hátam mögött is pontosan ugyanúgy összesúgtak és súgnak a mai napig, mint Ada Lachlan-é mögött. Én egyszerűen nem Levin Dolohov kurvája voltam - vagy csak simán kurva -, hanem a pénzes aranyvérű picsa. Egyik kreatívabb megnevezés volt, mint a másik.
- Nem, nem volt köze hozzá - erősítettem meg megint a tényt, legalább ez némi lelket önt belé. Bár… nem, nem volt jogom ítélkezni és nem is akartam, pedig tudtam volna, hiába volt szó a tulajdon unokatestvéremről. - Ha nem ilyen szituációban lennénk, akkor biztosan jól szórakoznál rajta, vagy éppen rajtam, mert valójában a mugli technológiának köszönhető, hogy összeraktam a  képet - osztottam meg vele ezt az apróságot egy leheletnyi fintorral kísérve. Továbbra is szóval tartva őt, várva, hogy hasson végre a nyugtató.
Megtehettem volna, hogy lelépek és itt hagyom, de őszintén szólva, komolyan féltem attól, hogy amint kilépek az ajtón, megfogja az első kést és felvágja az ereit.

Holden Briggs

Auror

Lakhely :

London

Elõtörténet :

Playby :

Cillian Murphy

421

Holden Briggs
Hétf. Jún. 28, 2021 11:23 am

Cassiopeia & Holden

Nem értettem az érvelését. Nem csak a mögötte rejlő szándékot, hanem a logikát sem. Én nem láttam, miért kéne hálát adnom, ha a végkifejlet már rég eldőlt. Mégis mire mentem néhány órával vagy nappal, amit még szabadon tölthettem? Ez nem segített senkinek, végképp nem azoknak, akiket szerettem és akiknek szüksége lett volna rám a továbbiakban is.
- De itthagyom őket és csak ennyi számít. Itthagyom őket a szarban. - Továbbra sem akartam a saját lehetséges, nem túl fényes és nem túl hosszútávú jövőképemmel foglalkozni. Nem akartam beszélni róla, mert nem változott meg semmi a bizakodástól vagy éppen rettegéstől, kurvára nem számított és nem értettem, miért ennyire fontos Cassie-nek, hogy ne engedjek el mindent. Miért törődött velem éppen ő, amikor senki más nem tette? És nem azért ült itt, hogy kárörvendjen a nyomoromon, pedig megtehette volna következmények és ellenállás nélkül, úgy alázhatott volna meg és rúghatott volna belém, ahogy csak akart. És minden oka meglett volna rá, amióta csak egy helyen dolgoztunk, egy fasz voltam vele, ok nélkül, még ha nem is igazán volt valós szándék a szavaim mögött és valójában közel sem néztem le annyira, mint ahogyan próbáltam éreztetni vele... akkor is megérdemeltem volna, hogy most élvezettel nézze az összeomlásomat.
Úgy szorongattam a vízzel teli poharat, mint egy félős gyerek az anyja kezét - bár erről az érzésről már csak halovány emlékképeim voltak, ahogy magáról anyámról is kezdtek megfakulni mostanra az emlékek. Nagy kortyokban ittam a vizet, volt valamiféle utóíze, de nem érdekelt, nem is igazán jutott el a tudatomig. Különben is, mitől kellett volna tartanom, amit már eddig nem szabadítottam magamra?
Magam sem tudtam, mit vártam a magyarázkodásomtól. Nem volt oka rá, hogy komolyan vegye és annak sem éreztem szükségét, hogy megköszönje. Mert tényleg egy pöcs voltam vele minden áldott nap, amit most néhány, ezúttal őszinte és tőlem szokatlanul jóindulatú mondat nem hozhatott helyre. És ez már amúgy sem számított, mert többet úgysem kellett hallgatnia a kéretlen megjegyzéseimet, amiket utólag én sem tudtam volna megindokolni, hogy miért éreztem eddig létszükségletnek. Mert kurvára semmi okom nem volt őt bántani, még akkor sem, ha nem komolyan tettem. Késő bánat... ez is.
Soha a büdös életben nem gondoltam volna, hogy egyszer lezajlik majd köztem és egy Black között egy olyan párbeszéd, ahol az élettapasztalataink között bármiféle párhuzamot lehetett vonni. Ha egy másik szituációban lettünk volna, talán most röhögőgörcsöt is kaptam volna - de ebben a helyzetben voltunk, így csak csendesen bólogattam a szavaira, véletlenül sem félbeszakítva.
- Akkor szokj le róla. - Amióta átlépte a küszöbömet, ez volt az első és talán utolsó olyan megnyilvánulásom, ami kicsit is emlékeztetett arra az emberre, akit ő megismert a Mágiaügyi Minisztériumban. Bár javaslatnak szántam, mégis inkább hatott parancsnak, pedig nem voltam abban a helyzetben, hogy bárkihez is akár csak egy kósza kérést intézzek. - Ha nincs okod magyarázkodni, akkor ne tedd meg, ennyire kurva egyszerű. Szerinted engem érdekelt valaha is, hogy mások szerint csak a bátyám miatt neveztek ki parancsnoknak?
Nem, tényleg nem érdekelt. Nem volt felesleges energiám, amit a szánalmas pletykák elhárítására pazaroltam volna. Az elvégzett munkámat éppen elég cáfolatnak éreztem minden vádra.
- Nem érdekelt, mert nincsen igazuk. Nem ő nevezett ki, szóba sem került közöttünk és nem volt rá szükségem. Hétéves korom óta tudom, hogy ezt akarom csinálni, az első kibaszott roxforti napom óta kidolgozom a belemet érte, hogy ott legyek ahol, mindent félretettem érte. Mindent, az összes kapcsolatomat vagy a családalapítást, rohadtul mindent és... - Minden újabb kimondott szóval kezdett elszállni a hangomból a hirtelen és gyorsan jött határozott, parancsoló él. Mire idáig eljutottam, már nem maradt belőle semmi, a hangom elcsuklott és csak újból rám telepedett az elkeseredés. -... és úgy néz ki, ez ennyire volt elég.
Akármilyen kitartóan toltam el eddig magamtól a jövőmre vonatkozó gondolatokat, most egyszerre zúdult rám a felismerés: innen már nem volt tovább. A karrierem kettétört, a házasságról és gyerekekről dédelgetett amerikai filmbe illően csöpögős álmok pedig csak álmok maradnak. Nekem már nem tartogatott a jövőm semmit. Nem számított, mennyire szerettem a munkámat és milyen lelkiismeretesen végeztem eddig, ahogyan az sem, mennyire elkeseredetten vágytam valakinek, tulajdonképpen bárkinek a feltétel nélküli szeretetére. Vagy gyerekekre, mert bár senki nem tudta elképzelni rólam, de a világon mindennél jobban vágytam arra, hogy megtapasztaljam azt, amit a két bátyám olyan könnyedén szorított háttérbe. És azt hiszem, ez a felismerés - hiába nem volt újdonság - rosszabb volt mindennél, amit eddig éreztem, még a mindent felőrlő bűntudatnál is.
Szánalmasan kapaszkodtam Cassie-be, mint egy gyerek, hiába volt szinte feleakkora, mint én. Rázott a sírás, amit hosszú hetek óta elfojtottam, és a legkevésbé előtte akartam kiereszteni, de mit tehettem volna? És amúgy is mit számított már a méltóságom?
Fogalmam sincs, meddig csimpaszkodtam így Cassie Blackbe, csendben zokogva a darabokra tört életem és vágyaim miatt, és azt sem tudtam megítélni, hogy a fejemben lüktető tompa zsibbadtságot is ennek köszönhettem-e vagy valami másnak. Talán csak néhány perc volt, talán sokkal több, mire elhúzódtam tőle, egyenesen a kanapé másik felére, szégyenkezve amiatt, hogy mindezt végig kellett néznie.
- Ne haragudj, én... - Nem fejeztem be a mentegetőzést, nem is igazán kerestem az indokokat.
Nem szórakoztam jól, csak a homlokomat ráncoltam, mert először nem értettem mit akart ezzel mondani. Nehezen tudtam elképzelni, miféle mugli nyomozások során használt eszköz segíthetett neki az ügy felgöngyölítésében, de aztán minden fáradtságon és elkeseredésen átkúszott a megoldás gondolata. Hiszen annyira nyilvánvaló volt... Mennyiszer jártam azon a környéken, hányszor felvehették a kamerák, ahogy a reggeli futásomról tartottam vissza vagy éppen egy gyors bevásárlásból. És aztán azt a bizonyos estét is...
- A térfigyelő kamerák, igaz? - Nem tudtam volna pontosan megmondani, mit láthatott a felvételeken. Nem is igazán számított. - Okos húzás volt. Mármint tőled, nem tőlem...
Megtöröltem az arcomat és kiittam a pohár alján maradt utolsó néhány korty vizet is.

Good heart.

Bad temper.

Cassiopeia Black

Auror

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

Cassiopeia Black
Kedd Jún. 29, 2021 10:54 am

Holden
Cassiopeia

Ha egy nulla intelligenciával rendelkező aranyhal lettem volna, akinek a memóriája húsz másodpercre korlátozódik, akkor is feltűnt volna, hogy Holden Briggs egyre mélyebbre és mélyebbre süllyed a letargiában. Én pedig nem tudtam, hogy hogyan tartsam a felszínen.
Honnan is tudhattam volna?
Akkor, amikor én voltam hasonló állapotban - noha nem gyilkosság miatt -. akkor sem maradtam fent, hanem szépen, lassan süllyedtem el a kétségbeesés és az önmarcangolás fekete, feneketlen gödrébe. Mégis, a talán a folyton folyvást felmerülő és mesteri módon elhessegetett legfontosabb kérdés az volt, hogy ez miért is érdekelt engem? Semmivel sem tartoztam a férfinak, ennek ellenére itt voltam vele élete egyik legsötétebb pillanatában.
- Mert igen is számít. Mert nem mindegy, hogy az ember hogy távozik. A hogyanok is ugyanúgy nyomot hagynak, mint maguk a cselekedetek. Ezt te is nagyon jól tudod  - feleltem óvatosan, továbbra is a nyugodtság megtestesült szobraként. Én is fel tudtam volna magam zaklatni, rettenetesen könnyű lett volna, mégsem tettem. Jobban mondva tehettem, bőven elég volt, ha az egyikünk teljesen ki van borulva. - Sosem bocsájtanád meg magadnak, ha e miatt bárkinek kisiklana az élete,  lásd be - suttogtam és tisztában voltam azzal, hogy nem játszom tisztességesen, megint. Noha ettől függetlenül abban sem kételkedtem, hogy igazam van. Ha a gyilkosság ténye mellett más nem, az biztosan kiderült már a számomra, hogy Holden Briggs nem egy egyszerűen családcentrikus, sokkal inkább család függő ember. Hiszen képes volt saját magát börtönbe juttatni, hovatovább halálra ítélni csak azért, hogy a mocsok testvére - testvérei? - megússzák a börtönt.
Soha nem hittem, hogy valaha ezt fogom mondani - sokkal inkább gondolni -, de volt abban valami jóleső, amikor Holden még ha csak pillanatokra is, de mintha magára talált volna. Ez talán azt jelentette, hogy még nem teljesen reménytelen minden, hogy Holden képes lesz összeszedni magát és életben maradni, bárhogyan is alakuljanak a dolgok a jövőben. Amelyek tulajdonképpen rajtam múlottak és amelyekkel még mindig ötletem sem volt, hogy mit tegyek, pedig lassan ideje lett volna eldöntenem.
Mindenki érdekében.
- Könnyű azt mondani - pillantottam a plafon felé, nem állítva meg a szarkazmust sem, ami akarva-akaratlanul is, de belecsúszott a mondatba, ezzel egy kicsi, de pont elég élt adva neki. - Nem hiszem, de még ha sok mindenben is hasonlítunk - bár fogalma sem lehetett, hogy ez alatt mire gondolok, ahogy arra is fogadtam volna, hogy ezt nem most fogja megkérdezni. Lehet fel sem fogta, hogy mit is mondtam pontosan az imént. - De ebben pont nem. Az életem nagy része arról szólt, hogy másoknak kellett megfelelnem, nehéz levetkőzni ám az ilyen berögződéseket - hiába fárasztott már végtelenül, hogy próbáljak tökéletes lenni, aki mindenre képes. Hiszen nem voltam az, megvoltak a korlátaim minden téren. Talán még tovább is feszegettem volna a témát, ha a hirtelen jött magabiztossága nem párolog el.
Ha kérdeznék, bizonyosan nem tudnám felidézni, hogy hogyan történt, vagy éppen mikor, de mire felocsúdtam, Holden Briggs a vállamon zokogott. Keservesen, mint egy kisgyerek. Azt hiszem, hogy most zuhantak rá a rideg tények több napnyi kialvatlansággal karöltve.
Ha én magam nem is tudtam hirtelen mit kezdeni ezzel, szerencsére az ösztöneim résen voltak. Lassan, ütemesen simogattam a hátát, mintha tényleg egy gyerek lett volna, akit az ilyen apró mozdulatok képesek megnyugtatni. Talán valahol - nem is olyan mélyen - az is volt. Mondani azonban nem mondtam semmit, mert azt hiszem, hogy minden szó, vagy unásig ismételgetett frázis most felesleges lett volna. Hiszen semmi sem volt rendben, ahogy baj is volt rengeteg, ezt pedig ő is tudta. Hazugsággal pedig csak rontottam volna a helyzetet, így maradt a némaság és a simogatás.
Miközben hosszú, nem számolt perceken keresztül ültünk így a kanapén két dolog jutott eszembe. Ez egyik, hogy pár héttel ezelőtt még ott tartott a kapcsolatunk, hogy öt percnél többet nem voltam hajlandó eltölteni a közvetlen közelében, most pedig itt voltunk, bőven túl ezen az időintervallumon. A másik pedig, inkább egy kérdés volt, egy a millió közül: Miért én voltam itt vele? Most nem a saját szemszögemből, hanem Holdenéból. Hiszen volt családja, volt egy nő is, aki a történtek ellenére - elvileg - szerette, voltak unokahúgai és öccsei - olyanok is, akik nem gyerekek voltak már, hanem felnőttek, nyugodtan terhelhetőek, mert nyilván azért egy Roxfortos diáknak nem mind el ilyesmit az ember, én se tettem volna -, valamint voltak testvérei is. Ebből a felsorolásból pedig két csoport biztosan tudta hogy mi történt, min mehetett keresztül, mégis egyedül hagyták szenvedni. Ez pedig, szomorú volt, nem pedig szánalmas, ahogy minden bizonnyal Holden és mindenki más is titulálta volna, szomorú, hiszen hiába volt családja, mégis én ültem itt vele és próbáltam tartani benne a lelket és az életet. Én, akitől előzetesen mindenki azt várta volna, hogy örülni fogok, ha elbukik, mégis hiába a sok basztatás, beszólás és ok nélküli szekálás, képtelen voltam erre.
Ezt egy ember sem érdemelte, legyen az bárki is.
- Semmi baj. Tessék - nyújtottam felé egy kissé gyűrött papír zsebkendőt. Biztos voltam benne, hogy nem akar itt taknyos orral szipogni nekem a továbbiakban, addig, amíg ki nem üti őt a nyugtató. - Azt mondják, a sírás segít. Oldja a feszültséget. Jobb egy egészen kicsit? - érdeklődtem óvatosan, tökéletes indokot szolgáltatva neki arra, hogy ne érezze magát kellemetlenül mert… mert nem tudom. Már tényleg nem akartam azon gondolkodni, hogy mi a fene is történik vagy éppen alakul ki köztem és Holden között - szigorúan nem romantikus értelemben Merlinre, még mindig nem kéne akkor se, ha ő lenne az utolsó férfi a földön.
- Igen, bár van arra felé egy vegyesbolt, valami ritka ostoba, mugli névvel. Ne haragudj, nem jegyeztem meg. Többször törtek be oda, mint egészséges lenne - noha nem csoda, rosszabb környék volt az, mint az egész Zsebpiszok köz - így a tulaj is szereltetett fel kamerákat - és ezeknek a felvételei jóval élesebbek voltak, mint a térfigyelő kameráké, azokon előbb néztem volna Holdent kentaurnak, mint Holdennek. - Köszönöm. Bár nem értem a mugli technológiát, de egész tanulékony vagyok, azt hiszem - vontam meg a vállam. Végül is ez volt a munkám, mindent felhasználni, amim csak volt, hogy kézre kerítsem a gyilkost. Bármennyire is akartam, nem lehettem finnyás.

Holden Briggs

Auror

Lakhely :

London

Elõtörténet :

Playby :

Cillian Murphy

421

Holden Briggs
Szer. Jún. 30, 2021 9:53 am

Cassiopeia & Holden

Igaza volt... részben. Tényleg nem bocsátottam volna meg magamnak, ha miattam bárkinek is kisiklik az élete vagy ha még nehezebbé teszem ezt a helyzetet bárki számára is. Éppen csak azt nem láttam magam előtt, hogyan lehetne ezt bárhogyan máshogyan csinálni. Hogyan vonulhat az ember börtönbe gyilkosságért anélkül, hogy azzal túl nagy fájdalmat és túl sok problémát okozna a környezetének? Másrészt viszont az a kéretlen gondolat is újra és újra befurakodott a sok aggodalom közé, hogy talán nem is érdekelte annyira a családtagjaimat ez az egész történet, mint amennyire én rettegtem a rájuk gyakorolt hatásától. Maurice nem lesz boldog, nyilván, de már így is egyértelművé tette Russellel együtt, hogy nem hajlandóak ebbe belefolyni és csakis magamnak köszönhettem a helyzetet - talán számukra felért volna egy megváltással, ha egyedül viszem el a balhét. A gyerekek pedig... szomorúak lesznek, természetesen, de végül is csak a nagybátyjukról volt szó, nem az én eltűnésem fogja alapjaiban megrengetni az életüket. Közeli barátaim nem igazán voltak Genen kívül, és bár tudtam, hogy ő őszintén aggódni fog, azzal is tisztában voltam, hogy már felnőtt emberek lévén közel sem maradt a barátságunk olyan létszükséglet, mint amilyen húsz éve volt - néhány hónap múlva gondolni sem fog rám. A kommandónak pedig majd lesz új parancsnoka, ahogy most álltak a dolgok, még jobb is, mint én.
- Nem, azt tényleg nem szeretném. De talán nem is számít nekik, valószínűleg túlértékeltem a szerepemet az életükben. - Ezt nem Cassie Blackkel kellett volna megosztanom, aki éppen annyira látott bele a családunk dinamikájába, mint én a Blackekébe, azaz semennyire. De már ez számított a legkevésbé, valójában nem vártam tőle tanácsot, a mocskos titkok napvilágra kerülésétől pedig szintén nem kellett tartanom. Ugyan mi kaphatott volna még helyet az újságok címlapján egy gyilkosság mellett? Nem létezett az a bulvárhír az elbaszott családunkról, ami több olvasó fantáziáját izgatta volna.
Ebben igaza volt, tényleg nem tudtam, milyen érzés lehet azért küzdeni, hogy megfelelőnek, sőt, elég tökéletesnek tartsanak a családtagjaid. Tudtam, a lelkem mélyén még én is, hogy a családunkban voltak problémák bőségesen. De sosem várta el tőlem senki, hogy megfeleljek valamilyen általuk meghatározott tökéletes képnek, sőt, alapvetően egyetlen döntésembe sem szóltak bele. Elfogadták, hogy aurornak készültem, a maguk módján támogattak benne - igen, még Russel is -, a személyiségem apró részleteit sem szerették volna soha megváltoztatni és a szokásos fiútestvérek közötti basztatásoktól eltekintve soha nem is kritizáltak igazán. Apám magasról leszart velem kapcsolatban mindent, anyánk egyetlen prioritása pedig annyi volt, hogy a fiai boldogok legyenek, minden más háttérbe szorult - bár az aurori pályától mindig féltett. Egyedül a saját magammal szemben támasztott maximalista elvárásoknak kellett megfelelnem, elképzelni sem tudtam, milyen lehet az, ha ezek kívülről jönnek. Talán, ha az idegeim nem lettek volna vékonyabbak és megtépázottabbak egy cérnaszálnál, ha képes lettem volna most a saját nyomoromon kívül mással is foglalkozni, még mélyen el is gondolkodtam volna azon, amit most Cassie Black mondott. Így viszont nem tudtam, a kavargó gondolataim között nem maradt sok hely más fájdalmának, pedig bármikor máskor éppen ennek a fordítottja volt igaz. Túl sokat foglalkoztam mások gondjaival és túl keveset a sajátjaimmal - és ez hova juttatott...
- Nem hiszem, hogy ebben olyan rossz munkát végeztél... - Még ha talán ez nem is fedte a valóságot, kívülről úgy tűnt, hogy aligha létezik olyan elvárás, amit nem ugrott meg. Látszólag mindene megvolt, mindent elért, mi mást akarhatott volna tőle bárki is? De ebbe nem láthattam bele és őszintén szólva, nem is akartam.
Nehéz lett volna megítélni, mi szürreálisabb: Cassie Blackkel beszélgetni a lakásom magányában a családjainkról vagy a vállán zokogni, mint egy elkeseredett gyerek. És egyik ellen sem tehettem semmit, hiába próbáltam összekaparni minden maradék önuralmamat és méltóságomat, egyszerűen képtelen voltam abbahagyni. Mintha a világ összes gondja egyszerre borult volna rám, én pedig fuldokoltam bennük, már én magam sem tudtam volna szavakba önteni, miért sírtam ilyen keservesen. Magam miatt? Az elvesztegetett jövőm miatt? A hozzám közel álló emberek miatt, akiknek örökké búcsút inthetek? A stressz okozta vagy a kialvatlanság? Vagy egyszerűen csak túl sok volt már minden és ez a minimális kedvesség is, amit Cassie-től kaptam, ezt váltotta ki belőlem? Kurvára nem tudtam már megítélni, de éreztem, hogy tényleg ez volt a mélypont, innen már nem lehetett lejjebb.
Aztán enyhülni kezdett a szorítás a mellkasomban, a félelem, az elkeseredés, az önutálat, a bizonytalanság. Nem voltam jól, egyszerűen csak úgy tűnt, hogy már a bőgéshez sem maradt erőm. Semmi másra nem vágytam, csak hogy vége legyen ennek az egésznek. De jó lett volna aludni is végre...
Elvettem tőle a zsebkendőt, legalább addig sem kellett látnom az arcát, amíg az orromat fújtam.
- Nem tudom. Csak legyen végre vége - ismételtem meg az este folyamán már korábban is elhangzó kívánságot. Nem is igazán kívánság volt, inkább könyörgés, noha tudtam, hogy Cassie nem tehetett érte semmit. Már így is sokkal többet tett, mint amennyit megérdemeltem. - Ha lehet, ezt azért kihagynád a jelentésedből? Ha már lecsuknak, legalább egy puhapöcsnek ne tűnjek...
Nem, ezt még én sem gondoltam igazán komolyan, csupán egy nagyon ócska próbálkozás volt a feszültségoldásra. És valószínűleg sikertelen is.
- Tudom, melyik boltra gondolsz. Emlékeznem kellett volna rá, hogy ott vannak kamerák. De akkor nem igazán ragadtam le ilyen részleteknél. Azt hiszem, nem tudom, elég homályos az a fél óra... - Megráztam a fejem, nem akartam erre gondolni, nem engedhettem meg magamnak még egy összeomlást. És különben is egyre nehezebb volt egyszerre gondolkodni és odafigyelni Cassie szavaira, percről percre egyre tompábbnak, fáradtabbnak és álmosabbnak éreztem magam. Talán képes lettem volna a kanapén ülve elaludni, bár rettegtem a rémálmoktól, amik mostanság minden éjszaka a vendégeim voltak.
- Ugye tudod, hogy nyugodtan hazamehetsz? Nem fogok eltűnni, nincs hova és nem is akarok. Nem kell őrizned, bármitől is tartasz ennyire - hajtottam hátra a fejem a kanapé támlájára. Egyre nehezebbnek tűnt ébren maradni. - Köszönöm, hogy eljöttél, tényleg, már így is többet tettél értem, mint bárki. De most már nyugodtan menj haza.

Good heart.

Bad temper.

Cassiopeia Black

Auror

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

Cassiopeia Black
Csüt. Júl. 01, 2021 9:51 am

Holden
Cassiopeia

- Vagy csak magadat értékeled alul - mutattam rá meglepően szelíden, annak teljes tudatában, hogy bármit is mondok, nem fogom meggyőzni Holden Briggst arról, hogy igazam van. Részben, igazam van, hogy teljesen őszinték legyünk. A bátyjai életében szemlátomást nem volt több, mint egy házimanó - aminek ugyebár Lachlan is nevezte, valahol jogosan -, de az unokahúgaiban és unokaöcséiben nem voltam már ennyire biztos. Sőt! Még ha voltak is automatikusan átvett gesztusaik, nem hiszem, hogy ők (is) annyira semmibe vették volna, mint Maurice és Russel. Az azért egy egészen mély árok lenne, ami ékesen bizonyítaná, hogy Briggsék még annál is elbaszottabbak, mint amilyennek eddig - sokkal inkább, ez alapján a beszélgetés alapján - gondoltam őket. Már pedig ez egy olyan szint volt, amiről úgy gondoltam, lehetetlen lenne megugrani. Vagy csak megint cserbenhagyott a képzelőerőm.
- Bárcsak igazad lenne - sóhajtottam, de nem mentem bele a részletekbe. Nem lett volna értelme. Holden nem értette volna meg, hogy nálunk másban mérik a sikert és az elismerést, mint az átlagos családoknál. Auror lettem? Igen. Évfolyamelsőként végeztem? Igen. Magam miatt értem el mindezt? Igen. Számított ez bármit is? Nem. A legkevésbé sem, vagy ha mégis, akkor csak nagyon kicsit. Olyannyira kicsit, hogy szóra sem volt érdemes. Miért is lett volna? A hivatásom nem egy biztonságos, kedves, kirakatba illő, ideális feleség munka volt. Ha a nagybátyámon múlik, akkor nem vittem volna többre, mint egy titkárnői állás - de az kiemelt bérezéssel -, esetleg valami közepesen fontos tanácsadó, lévén mégiscsak Black voltam. Ha a szükség úgy kívánta volna, bizonyosan kiállítanak a rivaldafénybe, mint egy szép, engedelmes porcelánbabát.  Apám szerint pedig kifejezetten ijesztette a remek kérő jelöltjeit, hogy auror voltam. Arról nem is beszélve, hogy mind a kettejük szerint már régen házasnak kellett volna lennem, gyereket szülnöm és tovább vinni az örökké tiszta vérvonalat.
Szóval, ha azt nézzük, a család egyik elém támasztott elvárásához sem sikerült igazán felérnem. De nagyapa legalább boldog lehetett a túlvilágon és elégedetten, a szokásos, pökhendi mosolyával az arcán jelenthette ki, hogy ő bizony megmondta.
Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem aggasztott a helyzet és az, hogy Holden folyton folyvást arról beszélt, hogy szeretné, ha végre vége lenne már. Persze, valahol megértettem. A bűntudat és a tettének súlya minden bizonnyal egészen idáig ólomként nyomta a vállait. Ellenben féltem, hogy ezt nem egy letartóztatással kívánja elérni, hanem egészen másként, lévén… nem elképzelhetetlen, hogy valóban az lesz a kimenetele a dolgoknak, nagyon hamar.
Nyeltem egy nagyot.
Még ha ez is lett volna a munkám, nem akartam őt börtönbe zárni. Megérdemelte nyilván, hiszen Merlinre, bármiért is tette, megölt valakit. Egy ártatlan tizenhét évest, de… a börtön egyet jelentett volna halállal. Én pedig nem akartam őt halálra ítélni, még ha csak közvetve is. Persze, ringathattam magam olyan tévképzetekbe, hogy a testvérei majd segítenek neki bent, elintézik a magáncellát és hasonlók de… nagyon jól tudtam, hogy ez nem igaz. Holden az én vállamon sírt, nem pedig a testvéreién, ez pedig sok mindent elmondott. Túl sok mindent. Azt hiszem, már tudtam mit fogok tenni és nem, a legkevésbé sem voltam elégedett a döntésemmel.
- Ne félj, nem mondom  el senkinek, sosem volt célom megalázni téged - ígértem meg könnyedén, hiszen még ha szóba is kerülne, ki hinné el nekem, hogy ilyesmi történt köztem és a kommandó parancsnoka között? Senki. Senki se hinne nekem, azt gondolnák sokat ittam, napszúrást kaptam vagy csak egyszerűen megőrültem, esetleg ezeknek a keveréke. Tulajdonképpen én se hittem volna el, ha nem vagyok itt és nem velem történik mindez.
Csak némán hallgattam. Hagytam, hogy összerakja a képet, mind e közben pedig a lassuló mozdulatait figyeltem. Merlinnek hála elkezdett hatni a nyugtató. Ilyen állapotban már képtelen lett volna ártani magában. Elnézve a le-leragadó szemeit, már csak azért volt ébren, mert én itt voltam.
- Egy percig sem féltem attól, hogy elszöksz, annál tisztességesebb ember vagy - még ha egy gyilkos is. - Más miatt aggódtam, de most már az is rendben lesz - álltam a fel a kanapéról érzékelve a legkevésbé sem finom utalások arra, hogy ideje lenne magára hagynom őt. - Nem kell felállnod, kitalálok magamtól is. Ha pedig meg fogadsz egy utolsó tanácsot: aludj egyet, rád fér - vettem fel a korábban az asztalra dobott aktát, majd egy utolsó, bátorítónak szánt mosoly után kiléptem a folyosóra.
Merlinre, túl hosszú éjszakának néztem elébe!

Köszönöm a játékot  We each begin in innocence. We all become guilty. 2514039371   

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: