Most már csak pár hét van vissza az év végéig, de nem bántam meg, hogy a Roxfortba jöttem. Na nem mintha lett volna más választásom, ha Ash ide akart jönni, akkor egyértelmű volt, hogy engem se hagy hátra és jövök vele, mert nekünk mindig együtt kell lennünk. Nem bírnám ki hosszú távon nélküle és Ő se én nélkülem, ez viszont így van jól. Nem érdekel e téren mások véleménye, akik különösnek tartják szoros kapcsolatunkat, számunkra ez a normális. Hamarosan hazamegyünk Franciaországba és vár ránk a nyár, na meg a töménytelen mennyiségű bulik, de addig még teljesítenünk kell. Ashnek ma több órája van, mint nekem, így úgy döntöttem, hogy lemegyek a klubhelyiségbe és tanulok egy kicsit, majd az egyik kanapén megvárom, amíg megérkezik. Kezemben van egy vastagabb könyv, mágiatörténet, ami bár rohadtul unalmas, de leköt majd, amíg szükséges. Remélem. Egészen addig, amíg a KH-ba érve ki nem szúrom Florát. Nagy mosoly költözik képemre, miközben lassan mögé settenkedem, a következő pillanatban pedig már vetődöm is be mellé a kanapéra. - Flora, de jó, hogy itt vagy, legalább nem unatkozom! Mi a helyzet? Tanulsz? - mert én ugye azt terveztem, de egyértelmű, hogy most jobb elfoglaltságot találtam magamnak. A könyvem tehát finoman repül az előttünk lévő asztalra, jelezve, hogyha a lány tanult is eddig, most jobb, ha befejezi, hiszen itt vagyok. - Azon merengtem, hogy maradhatnánk még egy évet itt, a Roxfortban. Ash-nek a következő lesz az utolsó éve, de biztos nem lesz ellenére. - ha én szeretném, akkor nem fog mást mondani, de ha mégis, akkor úgyse maradunk. Ha Ő a Beauxbatonsban akar majd végzős lenni, akkor egyértelműen követni fogom haza, de szerintem ez is elég menő hely. Az Ilvermornyba is jött volna a kedvemért, év elején még az is szóba került köztünk, de nem biztos, hogy egészen Amerikáig akarok ismét utazni. Bár lennének előnyei, ez tény, de csípem a Roxfortot és az ittenieket, a Beauxbatonsban lévő barátainkkal pedig a szünetekben is tudjuk tartani a kapcsolatot. Kár, hogy egyszerre nem lehetek több helyen, akkor nem lennének ilyen problémáim.
Vendég
Szer. Jún. 16, 2021 12:05 pm
Nem mondhatnám, hogy így év végére nagyon hiányzott begyűjteni egy újabb büntetőmunkát, de túléltem, úgy ahogy. A könyvtárat viszont hanyagolnám egy darabig, még a végén rémálmaim lennének. Most már akár koncentrálhatnék is a nyárra, meg arra, hogy idén sem kell apámmal töltenem az időmert, mert nyugodt szívvel mehetek ismét a bátyámhoz a szünetre, ehelyett azon tanakodom magamban, mennyire fog kiakadni rám mindenki is. Ha a megérzésem nem csal, nem sok esélyem van elbújni a szerkesztők elől. És még ha lenne is, Chris biztos, hogy nem hagyná, hogy csak úgy megússzam egy ejnye-bejnyével. Az egyik pillanatban még a véleményemet fogalmazom, a következőben meg szinte a semmiből koccan nekem egy test, és szinte meg vagyok győződve arról, hogy ebben az igazán jó pillanatomban Madden talált be, de legnagyobb örömömre ez nem így van. Pedig talán jobban éreztem volna magam, ha el tudom küldeni a fenébe - akkor is, ha jelen pillanatban nem tudom mit vétett ellenem. Még. - Jól látod, Einstein! - szalad magasra a szemöldököm, de mielőtt még beleásná magát, hogy az utolsó hónapban mi a bántatért akarok én mugliismeretről diskurálni, mikor arról kéne beszámolnom, hogy hová megyek nyaralni vagy valami hasonlóan fontos dolog. Bár arról bizonyára tudomása van, hogy a legutóbbi suliújságos cikkem jó nagy port kavart és Bagman - az a szipirtyó, aki tanfelügyelő címszó alatt terrorizálja a diákokat - magához hívatott mind engem, mind Christophert, de a történéseket inkább megtartottam magamnak. Mostanában talán egy kicsit kerültem is Theot, mert megvolt a magam baja, és lássuk be, hogy csak idő kérdése, hogy a beszélgetésünk megint csak Ash körül forogjon. Egyébként is mindenki ki tudja találni, hogy egy ilyen manőver után nem igazán lettem megdicsérve. Őszintén talán Bagman még azt is elvárta volna, hogy legyek hálás neki, amiért se a kviddicstől, se a színjátszókörtől, de még a suliújságtól sem tiltott el. Chris meg nyilván rám hárította a felelősség javát, szóval most épp próbálom kitalálni, hogy mi a bánatot adjak elő a többieknek, akiknek a szemében nem leszek jobb egy árulónál. Szép kilátások, Travers! - Akkor ezt talán vele kéne megbeszélned, nem?! - pillantok rá tanácstalanul. Nem tudom mégis mit vár tőlem. Persze, örülnék neki, ha maradna, de ha mondjuk néha az is eszébe jutna, hogy a következő nem csak Ashnek az utolsó éve, hanem nekem is, azzal mondjuk néha mosolyt tudna varázsolni az arcomra is. - Bár ha nemet mond, akkor teljesen mindegy, nélküle úgysem maradsz itt.. - vonom le a talán nem is olyan rossz következtetést. Elég ideje ismerem már őket, hogy tudjam nincs egyik a másik nélkül.
Vendég
Szer. Jún. 16, 2021 1:56 pm
Flora & Theo
A nézeteltérés
Nem sok kedvem volt a mágiatörténethez, baromi unalmasnak tartom, így nem kicsit örülök meg Florának, egyáltalán nem gondolva arra, hogy esetleg Ő máshogy érezne velem kapcsolatban. Lazán ledobom magam mellé, vállam az övének ütközik egy rövid időre, majd már köszöntöm is a magam módján. Válaszára viszont csak pislogok párat. - Áucs! De harapósak vagyunk, békével jöttem! - teszem fel kezeimet, majd mosolyodom el és lazán témát váltok. Azt hittem, hogy örülni fog annak, amit mondok, de hmm, mintha annyira nem értékelné. Pedig tavaly még határozottan boldog volt, amikor közöltem vele, hogy ezt az évet a Roxfortban töltjük és ismét több időt lehetünk majd együtt, mert bár jópofa volt a levelezőtársas téma, a személyes kontakt mégis másabb. - Meg fogom! - bólintok, majd hümmögök kicsit a következőkre. - Ez csak természetes, mégis csak a bátyám és az utolsó évemet egyébként is nélküle kell majd töltenem. Eszem ágában sincs két évet egyedül lenni. - nem mintha nem lennének barátaim, vannak, jó sok, mégis Ash az Ash, senkivel se összehasonlítható és számomra pótolhatatlan. De Flora mintha nem igazán kedvelné... csak tudnám miért nem. Asht mindenki szereti. - Még mindig az a cikk miatt vagy így letörve? - eddig nem hoztam szóba, úgy voltam vele, hogy majd Flora megemlíti, ha szeretné, de nem tette, sőt, mostanában alig beszéltünk. Talán akkor itt az ideje. A klubhelyiség üres, csak mi vagyunk itt, nyugodtan beszélhet az érzéseiről, ahogy régen is tette. Még a magánéletét is megosztotta velem, akkor most mi ez a nagy titkolózás? Nem hagyom, hogy kizárjon, ez biztos! - Tudod, hogy szívesen meghallgatlak és tanácsot is adok, ha tudok. De ha csak egy váll kell, amin sírhatsz... - lazán megpaskolom bal vállamat, amelyik közelebb van hozzá, utalva rá, hogy itt vagyok, de sunyi mosolyom árulkodó. Picit ugratom, de egyben komolyan is gondolom. Ha sírna se tartanám miatta gyengének. Időnként jobb kiadnunk azt, ami bánt, hogy utána jobban érezzük magunkat.
Vendég
Szer. Jún. 16, 2021 2:30 pm
Egy pillanatra elgondolkozom azon, hogy igaza lehet, de ez nem változtat azon, hogy épp nem jó formámban kapott el. Kérhetnék érte bocsánatot, de egyébként is azon agyalok, hogy mások elnézéséért kell könyörögnöm, úgyhogy ez most aligha fog megtörténni. Ellenben igyekszem moderálni magam. Elvégre Theo épp semmivel nem érdemelte ki a haragomat. - Nem látok nálad egy fél fánkot sem, szóval a szándékaid megkérdőjelezhetőek.. - próbálok alkalmazkodni a hangulathoz, de a siker egyáltalán nem garantált. Nem mintha épp arra vágynék, hogy egy olajos, szinte már mérgezően cukros édességet tömjek magamba. Valószínűleg már az első falat sem menne le a torkomon, de régen ezt csináltuk. Még azt is elismertem, hogy a francia fánkok sokkal jobbak az ittenieknél. - Nem tudom, hogy működnek most a dolgok az új tanfelügyelővel.. Utánajártál már mikor kell benyújtani a kérelmet? Lehet, hogy döcögősebb lesz, mint korábban... - kapcsolom be végül a barát funkciót és figyelmeztetem előzékenyen erről az opcióról, mindezt úgy, hogy érezze a súlyát. Ha tényleg elgondolkodott a maradáson, mert jól érzi magát itt, akkor jó lenne minél hamarabb tisztáznia a testvérével is. Máskülönben teljesen mindegy, hogy mit fog válaszolni Ash. - Lehet, hogy nem tűnt fel, de ha a bátyád úgy döntene, hogy nem akar maradni, akkor sem lennél egyedül.. - csak remélem, hogy nem kell tényszerűen magamra mutatnom, hanem veszi a lapot. Különben is, örülnie kéne, hogy egyáltalán most megvalósulhat, hogy együtt vannak itt. - .. és talán egy kis távolság is jót tenne a kapcsolatotoknak. Karácsonyra meg úgyis hazamész.. - vetem fel az ötletet arra az eshetőségre is felkészülve, hogy talán... mondom talán maradásra tudnám bírni, ha végül a főkolompos másképp dönt. - Nem vagyok letörve, mérges vagyok. Méghozzá azért, mert ki kell állnom egy rakás ember elé bocsánatot kérni, amiért Bagman az ő nyakukat fogja szorongatni valami olyanért, amit én tettem, mindezt úgy, hogy egy kicsit sem sajnálom, mert szent meggyőződésem, hogy mindenkinek joga van tudni, hogy Kyle Briggs sosem érdemelte ki az emberek együttérzését... - fakad ki belőlem. Te jószagú Merlin, még jó, hogy nincs a klubhelyiségben senki más éppenséggel, bár mint tudjuk itt a festmények a legpletykásabbak. De már ők is értesültek az esetről, szóval semmi újdonság nem üti meg a fülüket. - Nem tudom, hogy erre milyen tanácsot tudnál adni, ami megkönnyítené a dolgom, de ha már segíteni nem tudsz, legalább ne csinálj viccet belőle... - rázom meg a fejem felháborodva. Mégis milyen barát az olyan, aki mások szenvedésén poénkodik?!
Vendég
Szomb. Jún. 19, 2021 8:17 pm
Flora & Theo
A nézeteltérés
Nem éppen ilyen hangulatra számítottam, de azért jelzem ám, hogy bár fehér zászlót nem hoztam, béke van! A fánkos megjegyzést hallva viszont ajkam szépen lassan felfelé görbül. - Szeretnél? Szerzek ám neked! - és ezt tök komolyan mondom! Ha Florának attól jobb kedve lenne, akkor lemennék a manókhoz és addig nem hagynám Őket békén, amíg nem adnak nekem minimum egy doboz töltött, cukormázas, isteni finom fánkot. A francia fánkok tény, hogy jobbak, de most azzal kell beérni, ami van. De akad még jó hírem, legalábbis szerintem a lány számára az lesz a maradásom és tény, Ash-el még meg kell majd beszélnem, de nem hiszem, hogy nemet mondana. Miért tenné? Ő is jól érzi magát itt. - Öhm, még nem, de... jó is, hogy mondod. Remélem, hogy nem lesz gond. - sóhajtok halkan, beletúrok vörös fürtjeim közé, basszus, ezt nem gondoltam jól át. De Ash-nek biztos lesz majd valami jó ötlete erre is. Flora következő megjegyzésénél viszont elmerengve fürkészem csinos arcát és csak néhány másodperccel később felelek. - Nem úgy értettem, te is tudhatnád, de nekem Ash nélkül nem lenne az igazi. Tudod, hogy mennyire szoros a kapcsolatunk. - ezt magyaráznom elméletileg pont Florának nem kell. És ez a tény nem azt jelenti, hogy Őt ne tartanám a barátomnak vagy akár mást, de nem vagyok hajlandó eltávolodni a testvéremtől. Szemöldököm is feljebb szalad eztán... - Egy kis távolság? Már miért tenne jót a kapcsolatunknak? Tökéletes így a kapcsolatunk, ahogy most van. Vagy te ezt nem így látod? - fejtse csak ki nyugodtan, ha nem. Eddig még nem mondta, de még tőle se tűröm el azt, hogy beleszóljon a testvéremmel kapcsolatos dolgaimba, Asht pedig bármivel szemben bevédeném. Jobbnak látom terelni a témát, inkább róla beszélni, nem rólam. Egyébként is kettőnk közül nem én vagyok letörve és eddig tök jó hangulatom volt. Nem örülök igazán, hogy kezdi rámragasztani a negatívságot. - A halál sokakat megráz Flora, legyen bármilyen is az ember, aki meghalt. Sokan hajlamosak eltekinteni vagy elfelejteni, hogy milyen is volt valójában és azért, mert már nincs másként tekinteni rá. - akár szinte szentté avatva magukban az illetőt. Kyle fiatal volt még, ki tudja, hogy milyen ember vált volna belőle, de nem is akarok ezen gondolkodni, mivel már meghalt, nem lesz soha jövője. - Nem csináltam belőle viccet, de úgy tűnik, hogy most nem igazán lehet hozzádszólni. Ne rajtam vezesd le a feszkód! - dőlök inkább hátra, távolabb tőle, majd a könyvemet is magamhoz veszem és kinyitom. Jó, akkor inkább olvasok, végtére is, elüldögélhetünk csendben is egymás mellett. Viszont az tény, hogy egyetlen sort se fogok fel abból, amit esetleg el tudok olvasni, mert időnként Flora felé lesek. Lehet, hogy menstruál? Azt szokták mondani, hogy olyankor furcsák a lányok...
Vendég
Csüt. Júl. 01, 2021 10:40 am
Hiába vigyorog, mint a vadalma, most nem ragad rám a jókedve, annál zaklatottabb vagyok, mintsem minden másról megfeledkezzek csak azért, mert megtalált, miközben nagyon kellene koncentrálnom arra, hogy magyarázom meg az egész szerkesztőségnek a ballépésemet. - Nem kell, épp nem vagyok fánkos kedvemben.. - hárítom az ajánlatát még mindig mogorván. Pedig tényleg próbálkozom nem rajta levezetni a feszültséget, de lássuk be, hogy az sosem működött nálam. Aki egy kicsit is ismer, azt megtanulta, hogy ha kitör a vulkán, akkor futhat ki merre lát, mert nem igazán foglalkozom azzal, hogy éppen kit önt el a lávafolyam. Sajnos úgy tűnik, hogy Theo lesz az áldozatom, és még csak nem is tud róla, hogy minden amit mond, csak olaj a tűzre. - Akkor a helyedben felkeresném vele mondjuk.. Azt hiszem Wilkinson professzor fog tudni segíteni.. - adok neki némi támpontot, de talán közel egy év alatt ő is megtanulta, hogy ki foglalkozik a cserediákok ügyeivel. Nem biztos ugyan, hogy a francia diákok is hozzá tartoznak, de ha megkeresné néhány kérdéssel, azzal biztos nem jelentene neki problémát. - Ja, tudom, hogy össze vagytok nőve.. - jegyzem meg kelletlenül. Egyébként semmi bajom nem lenne Ash-sel, ha nem szólna róla tényleg minden egyes beszélgetésünk és nem kerülne szóba minden 5 percben az, hogy vajon Ő hogy gondolná a dolgokat. Nehezemre esik beismerni ugyan, mert nem szoktam beleszólni más életébe, hacsak az a valaki nem Judas Madden, hogy változtatnia kéne, de most mégis megteszem. Az pedig szinte borítékolható, hogy Theo nem fog örülni a véleményemnek. - Lehet, hogy te annak érzed, de attól még nem az.. Ez a dolog nem egészséges.. Tudod van élet Ash nélkül is.. Ki kéne próbálnod. Mégis mikor fordult elő, hogy tíz percnél tovább foglalkoztál bármi mással, ami nem ő vagy nincs köze hozzá?! - teszem fel a költői kérdést. Megmondom én mikor: soha. Tény, hogy sosem szembesítettem még ezzel, de valamikor ezt is meg kell tenni és inkább én teszem meg, mintsem más. Elvégre a barátja vagyok, az ő érdekeit nézem, ha már ő nem lát tisztán. - Nem gondolom, hogy Matthias közelsége jó hatással van rád! - mondom ki kerek perec végül amit gondolok. Nem szándékozom összeveszni vele, de ha ezt ő nem látja magától, akkor nincs más megoldás. Sokáig tűrtem és őszintén szólva az utolsó csepp az a pohárban, hogy a következő évét is tőle teszi függővé, ahelyett, hogy végre valahára legalább egyszer aszerint döntene, hogy a saját érdekeit nézi. Azt, hogy Ő mit szeretne. Nem azt, hogy Ash mibe megy bele, vagy mibe nem. - Megerőszakolt valakit. Hogy lehet másként tekinteni rá, mint ami? - kelek ki magamból végleg. A hangom is egy fél oktávot emelkedik, csak hogy elég világos legyen neki, hogy egyetlen porcikám sem tud azonosulni ezzel a hozzáállással. - Tudod mit? Te jöttél ide, te kérdezted meg, hogy mit csinálok és mi a véleményem a maradásodról. Elmondtam a véleményemet. Nagyon sajnálom, hogy nem tudom azt mondani, amit hallani szeretnél, de kezdek hozzászokni, hogy mostanában az őszinteséget kevésre becsülik.. - fakadok ki. Immár ténylegesen nem csak ő a bajom, sokkal inkább az elmúlt napok történései. Pedig azt egyáltalán nem kalkuláltam bele a dologba, hogy még veszekedni is fogok egyet, de már az sem lepne meg, ha direkt művelné ezt.
Vendég
Pént. Júl. 16, 2021 11:04 pm
Flora & Theo
A nézeteltérés
Florát már szinte az első nap megkedveltem, amikor a Beauxbatonsban találkoztunk, így szeretném mindig mosolygósnak látni és ezért akár még most is képes lennék felülkerekedni, hogy fánkot szerezzek neki, ha az segítene. De csak az elutasítást kapom, amire halkan sóhajtok, de megértem. Ha nem kér, nem kér, rendben van. Minden sajnos nem megoldható a fánkok segítségével, pedig mennyivel könnyebb lenne. Na de akkor mesélek inkább a jövőbeli terveimről, hogy maradnék még egy évet. Remélem, hogy örülni fog neki, akkor továbbra is sokat lóghatunk majd együtt és nem csak leveleken át kommunikálhatnánk. - Wilkinson prof, tényleg! Jó is, hogy mondod, szerintem a napokban felkeresem, csak előtte még beszélek Ash-el. - a fivéremnek természetesen hatalmas beleszólása van a dologba, mert ha Ő nem akar maradni, nos... nélküle én se maradok majd. De ha mégis, akkor felkereshetjük a tanárt és bízhatunk benne, hogy lesz hely a számunkra jövőre is. Elvégre, panasz nem érkezett ránk, asszem. Na de a további szavak kizökkentenek a terveimből, mert amiket Flora most mond, azok nos... fájnak és nem érzem jogosnak Őket. Senkitől se tűröm el, hogy beleszóljanak a fivéremmel való kapcsolatomba és a lány is tudja, hogy ez érzékeny téma, mégis olyasmikkel jön most, amikkel bár ne jönne. - Hogy mondod? - nem egészséges? Jól hallottam? Úgy nézek rá, mint aki nem hisz a fülének, mert tényleg nem hiszek. Ezt komolyan most a fejemhez merte vágni? - Ha Ash nem élne, én se akarnék élni, legyen ez számodra bármennyire... beteges! Úgy tűnik, hiába vagyunk barátok és tudsz rólam szinte mindent, a kapcsolatomat a testvéremmel mégse vagy képes megérteni. - nem akarom elhinni, hogy ez így van, mert fájnak a szavai, fáj a vádaskodása. - És nem szoktam mindig róla beszélni vagy rá gondolni. Bocs, nem tudtam, hogy zavar, ha beszélek Ashről, máskor nem teszem! - morgok felé és még kezeimet is összefűzöm magam előtt, elzárkózva attól, hogy igazat adjak neki, de még nem fejezte be, pedig bár befogná. Igen, most nagyon tudnám értékelni, ha csendben maradna. - Hallod egyáltalán azt, amit mondasz? Elhiszem, hogy szarnak érzed most az életed, de ne az enyémet akard leszólni miatta. Ash a testvérem, a legfontosabb ember az életemben és a közelsége jó hatással van rám. Rohadtul nem értem, hogy mit zavar Téged, de erre én nem vagyok kíváncsi! - lelépnék, igen, mégse teszem, mert Flora nem egy idegen, hanem a barátom, bár ezt most rohadtul nem érzem. Ezzel a témával túl messzire ment, így egyelőre még magamban dühöngök, szorongatom inkább a könyvem, de bánom, hogy maradok és próbálok egyáltalán beszélgetni vele. - Inkább nem mondok semmit! - emelem fel a kezem, hagyjon ki ebből, de mégis támad ismét vagy inkbb csak folytatja, mert talán félbe se hagyta. - Tudod, nem, tényleg nem ezt akartam hallani, hanem arra számítottam, hogy örülsz majd, hogy itt maradnék, erre te a testvéremmel való kapcsolatomat szólod le olyan szinten, amihez semmi jogod sincs. Te mit szólnál, ha hasonlóan kritizálnám a bátyádat és azt, hogy miért kötődsz hozzá ennyire? Pont te neked kellene értened, hogy milyen fontos egy testvéri viszony! - felhúz, nagyon felhúz, annyira, amennyire már régen nem tudott senki se, így hirtelen gyullad ki a kezemben lévő könyv, amit később realizálok csak, néhány másodperc után. A lángok nem ártana, de tudom, hogy ez hiba, ennek nem szabadott volna engednem, főleg, hogy a pyromágiámról eddig még Flora se tudott. Sok mindent megosztottam vele, de ezt a képességemet nem. Mindenesetre egy pillanatra húzom el a könyv fölött a kezem, szívva szinte magamba a lángokat, de nem kommentálom, egyetlen szót se szólok a történtekkel kapcsolatban. - Remek... - az asztalra dobom a könyvet, mely itt-ott megpörkölődött, de még használható. Kurvára elegem van.
Vendég
Hétf. Okt. 25, 2021 3:44 pm
Legalább ma is hasznos voltam valakinek. Ezt legalább konstatálhatom, ha mást nem is. Fel kéne dobnia, hogy egyáltalán itt van és a következő évét is szívesen itt töltené, de a számat mégis a keserűség íze tölti meg. Sosem vagyunk igazán kettesben és bár eddig is tudtam, hogy a testvérével össze vannak nőve, nem bukott ki a mértéke egészen addig, míg ... Nos, fel nem tűnt, hogy Theonak nincsen egyetlen önálló gondolata sem, amiről ne akarná előtt Ash-t megkérdezni. Erre a mondatfoszlányra már csak egy grimaszt vágok. Komolyan nekem kell megmondanom neki, hogy ez már egy kicsit túúúúl sok? Elvégre erre vannak a barátok. Még akkor is, ha borítékolható, hogy nem veszi majd jól a kritikát. Elvégre a testvére a szemében szent és sérthetetlen... Merlin, gyere le! - Te bolond vagy.. - rázom meg a fejemet, ahogy kifakad belőle a támadás. - Nem, nem vagyok képes megérteni, hogy miért forog körülötte minden gondolatod.. - vágok vissza és bár nagyon nincs ínyemre egy újabb veszekedés, most nagyon úgy tűnik, hogy önként sodrom magam annak irányába. Theo is a legjobb pillanatot választotta, hogy próbára tegyen. - Nem az zavar, ha Ashről beszélsz, de te nem is veszed észre, hogy mindent tőle teszel függővé. Olyan, mintha nem lenne saját akaratod, pedig Ash-en kívül is van ám élet, sőőőt.. Mikor volt utoljára, hogy nem kérted ki valamiről a véleményét és nem úgy döntöttél aztán, hogy elnyerje a tetszését? - vonom fel kérdőn a szemöldökömet. Legutóbb valószínűleg akkor hozott önálló döntést, mikor kiválasztotta, mit eszik reggelire, de ha mégsem... Akkor nagyobb a baj, mint gondoltam. Bár azt nem egészen tudom, hogy mit tudnék csinálni ezzel a helyzettel. Az viszont egészen biztos, hogy szembe kell néznie a tényekkel, mert ez így totál gáz. - Én nem így látom! Te vagy az, aki azt se tudja mi folyik körülötte.. Persze mondhatod azt, hogy egy hullámhosszon vagytok, de kettőtök közül te vagy az, aki nincs meg a másik nélkül. Most sem telt el két perc és máris tőle teszed függővé a tanulmányaidat, sőt az életedet is. Egy pillanatig sem hiszem, hogy ez normális dolog, Theo! - tárom szét a karjaimat. Nem, azt nem gondolom, hogy beteges, csak egyszerűen nem értem. Bármilyen parttalannak is érzem ezt a vitát, a véleményemből nem engedek. Így volt ez eddig is, és ha Theo ezt nem tudja a helyén kezelni, akkor talán felesleges is tépni magamat azon, hogy felnyissam a szemét. - Félreérted, én nagyon örülnék neki, ha maradnál, de nem szeretnék még egy évet azzal tölteni, hogy asszisztáljak ahhoz, hogy rajongod körbe a testvéredet... - sóhajtok fel, közben az arcomat egy pillanatra a kezeimbe temetem, mert jó volna végre valakivel nem hadilábon állni, de úgy látom ez most túl nagy luxus, amit nem engedhetek meg magamnak. Az orrnyergemet masszírozva folytatom a gondolataimat, hátha végre el is jut hozzá a mondanivalóm és nem csak azt hallja meg, amit meg is akar hallani. - Nyugodtan kritizálhatod a kapcsolatomat a bátyámmal... Ozzyval közel sem tökéletes a kapcsolatunk, de testvérek vagyunk, nem egy pár, hogy csak akkor elfogadható, ha minden harmonikus és elégedett vele a másik.. Egyébként meg az év nagy részét távol töltjük egymástól, mégis boldog mindkettőnk... Nos, most épp nem, de ez.. - emelem fel a tekintetem újra, és bár a bőrömön éreztem én a meleget, ujjaim között pedig átszűrődni a fényt, egy pillanatig sem gondoltam, hogy mindez azért van, mert Theonak vandálkodni van kedve. Ez egészen megdöbbent és egy kicsit meg is ijeszt a látvány, ahogy a könyv fölé tartja a kezét, automatikusan nyúlok oda, hogy elrántsam onnan az övét, mielőtt még ez a bolond szánt szándékkal juttatja magát a gyengélkedőre égési sérülésekkel. De nem ég meg, a bőre pedig elnyeli a lángokat, mígnem csak a kormos papír és a lepotyogó hamu marad. - Szóval mindent tudok rólad, ugye? - pillantok rá hitetlenkedve. Ez az érve épp most dőlt meg. Várakozásteljesen nézek rá, szigorú és egyben csalódott tekintettel. Magyarázattal tartozik, méghozzá mielőtt dühében engem is felgyújt, csak mert nem tetszik neki a véleményem.