Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

What is this?// Gina & Lulu

Anonymous

What is this?// Gina & Lulu Empty
Vendég
Vas. Nov. 17, 2019 3:32 pm
To: Gina

A kastélytól kicsit távolabb sétálgatok. Kezemben apám új levele, de szokatlan dolog érkezett hozzám. Nem a szokásos jegyzeteket, füzeteket kaptam, amikben az újabb feljegyzések találhatók. Hanem valamit, ami annál könnyebb. Egy levél volt mellé téve, rajta apám ikonikus címere. Kicsit aggódva nyitottam fel a borítékot. Féltem, hogy valami baj történhetett, hogy szokatlan csomagot szállíttat nekem baglyával. A levélben atyám változatlan kézírása látható, benne a szöveg, miszerint segít nekem felfedezni a Roxfort állatvilágát. Egy megbűvölt hárfa, ami a kisebb, ártalmatlanabb teremtményeket csalogatja magához. El is magyarázza, hogy a legtöbb élőlény nincs felfedezve az iskola környékén a bizalmatlanságuk miatt és a lakhelyük miatt. A Tiltott Rengetegbe senki sem szokta betenni a lábát, így a legtöbb dolog rejtve maradt vele kapcsolatban. De mivel nem akarja, hogy drága egy szem kislánya bajba keveredjen így állítása szerint elég az erdő szélén letelepednem.
A borítékból előveszem a kottát, amin a szólam van leírva. Ismerem ezt a művet anyám tanította még anno. De...még sosem játszottam hárfán.
Óráim után vagyok így sóhajtva az erdő felé veszem irányomat. A szabályzat csak azt tiltja, hogy bemerészkedjünk oda, így elvileg nem lesz baj, ha csak megközelítem és ott ténykedek.
Egy szimpatikus helyen megállok és táskámból elővéve kedvenc plédemet leterítem és ráülök. Kicsomagolom a hárfát és a kottát magam elé helyezem. Behunyom a szemem és finoman végig húzom ujjam a húrokon. A szelíd, kellemes hangok az ég felé szálnak és a körülöttem lévő teret a gyengéd szólamok töltik be. Érzem bőrömön a szél kellemes érintését, de süvítése nem zavarja meg a hangszer énekét. Engedve a kísértésnek, mintha egy láthatatlan zsinór mozgatná ujjaim és csak bábként eljátszom a hárfa békés akaratát.
Kinyitva szemem egy aprócska madár ül az aranyozott fán. Engem néz. Alakja hasonlít egy cinegéhez, de színe fekete akár a hollóé. Kíváncsian néz rám én meg csak játszóm ezzel a közelben tartva az apró teremtményt.

From: Lulu
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 17, 2019 4:30 pm

Lulu  &  Gina

Vannak szabályok, amiket sosem fogok megérteni. Ezért betartani sem. Ilyen példának okáért, hogy tilos a Tiltott Rengetegben kirándulni. Pedig csak egy erdő. Oké. Az erdők tudnak veszélyesek lenni, ha valaki nem ismeri ki magát bennük. De ez nem én vagyok. Így ez a szabály rám nem is vonatkozik. Oké-oké futottam már bele akromantullába, meg ördöghurokba is ebben az erdőben. Ők azért nem túl barátságos élőlények. De csak azt teszik, amit az ösztönük diktál. Így kiszámíthatóak. Főként, ha elég felkészült vagyok. Én pedig mindig az vagyok. Különben is hogyan szerezhetnék új ismereteket, ha nem kísérletezek, és nem teszek felfedező utakat? Nem igaz?
Nos, a mai délutánt is egy ilyen felfedező napnak szántam. Sikerült is szednem néhány fura gombaszerű dolgot, amiket még sosem láttam, és be kell azonosítanom őket. Úgy értem rendszertanilag. Sajnos a gyógynövénytan tanárt nem kérdezhetem meg, mert megkérdezné, hogy honnan vannak ezek? Pff... kell mindennek túl nagy feneket keríteni. Néha a tanárok itt egyszerűen túl körülményesek, és úgy kell harapófogóval kihúzni belőlük a válaszokat, úgy hogy azt se tudják mire válaszolnak. Egyszerűen körülményesek na. Sosem fogom megérteni a felnőttek akadékoskodását. Ahogy a nevetséges szabályaikat sem.
Na mindegy is. Épp kilépek a rengeteg fáinak takarásából, amikor valami megüti a fülem, és a szemem is megakad rajta. Hmm... egy lány játszik valami hangszeren. Talán hárfa? Sosem voltam jó a hangszerekben. Hírhedten bot fülem van. Igazából most sem a zene fog meg önmagában. Az a fekete kicsi madár... én jó vagyok madarakból, sőt mi több élő madártani lexikon. Nem véletlen lett az egyik becenevem Karvaly. De ilyet konkrétan még sosem láttam. Érdekes. Nagyon érdekes.
Én nem tudtam, hogy zenével is lehet madarakat, meg úgy általánosságban állatokat szelídíteni. Hmm...
Lassan nagyon óvatosan lopózom közelebb a fura pároshoz. Nem akarom megzavarni őket. Szinte csiga lassú mozdulatokkal telepedek le a fűben. Ahhoz elég messze, hogy a kismadár ne érezze fenyegetve magát tőlem, de ahhoz elég közel, hogy tisztán lássam őket.
Egy füzet, és egy közönséges darab mugli grafit ceruza kerül a kezembe, és lassú határozott mozdulatokkal kezdek rajzolni. De elég egyértelmű, hogy mi is adja a mű tárgyát. Talán a hárfázó lányka is kiszúrt már...

„Olyan nyilvánvaló dolognak tűnik a barátság, mégis sokszor oly bonyolult.”
Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 17, 2019 4:58 pm

Csak remélni tudom, hogy a zene a madárkán kívül nem vonz ide senki mást. Nincs kedvem dadogva kimagyarázni magam mit is keresek itt egy eddig nem ismert madárral az ölemben. Időnként a madárra lesek, aki szemmel láthatóan élvezi a kis játékomat. Gyanítom, hogy több élőlényt is ide tudnék csalogatni, ha nem lennék olyan messze a fáktól. Na meg ott vannak az éjszakai állatok is.
Hogy őszinte legyek én gondoltam rá, hogy megbűvölt hangszerekkel lehetne befolyásolni az állatokat. Elvégre a muglik furulyával kígyót tudnak bűvölni. Csak nem akartam a zeneszakkör hangszerein elvégezni. A végén még rosszul sül el valami. Ezért is adok hálát apámnak, hogy gondolt rám és elküldte ezt nekem. Bár lenne hozzá pár kérdésem ezek után. Elvégre sosem mondtam neki, hogy kiakarom próbálni ezt a technikát. Vagy ennyire jól ismerne? Hiába... le se tagadhatnám, hogy az ő lánya vagyok. Na meg persze anyámból is ragadt meg valamim. Ha ő nem lenne nem boldogulnék ennyire az eszközzel.
Kezdem elhinni, hogy nem fognak rám találni, mikor egy aprócska zörejt meghallok. Hirtelen abba marad a játékom és a madár is elrepül. A zaj irányába nézek és megpillantom a szőke lányt, kezében füzettel és ceruzával.
- K-Ki vagy? - kérdezem kicsit bátortalanul. Remélem nem a diákönkormányzattól van. Tudtommal ők szigorúak és minden szabályt betartatnak. Ha az akkor vége a hibátlan Roxfort-i eredményeimnek. Pedig már láttam magam előtt, hogy leteszem az iskolát és apámat követve én is varázslények tanulmányozásával fogok foglalkozni. Esetleg pár könyvet kiadok, de úgy látszik ennek lőttek.
De...ha jól veszem ki a Rengetegből lépett elő. Tehát megszegte az iskola szabályait. Akkor lehet még sem veszett az ügy. De mit jegyzetelhetett? Talán a kis madárka felkeltette az érdeklődését? Ki tudja... Nem vagyok az a személy, aki kitud igazodni másokon.
Lerakom a hárfát és őt nézem míg választ nem kapok.

Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 17, 2019 9:30 pm

Lulu  &  Gina

Mindenkinek máshoz van tehetsége. A lánykának úgy fest a zenéhez. Nekem meg a rajzhoz. Az apám tanított még régen, egy valószerűtlenül távoli ködbe vesző ábrándos múltban.
Sajnos elég hamar, mondhatni túl hamar abba marad a játék. A kismadarunk meg elreppen.
Egy percig csak nézegetem a lánykát. Mintha fontolgatnám, hogy egyáltalán válaszoljak-e a kérdésére. Végül amikor már azt hihetné nem fog választ kapni felállok, és odasétálok hozzá. Egyszerűen az ölébe ejtem a félkész rajzot.
- Igazán kár. Úgy fest tetszett neki a játékod. Nem tudtam, hogy a zene is vonzhatja az állatokat. - jegyem meg neki, miközben leguggolok mellé. Így fürkészem az arcát, mintha csak a lelkébe akarnék látni. Persze ez esélytelen. Hiszen nem vagyok legilimentor. Ha engem kérdeztek az egy elég ijesztő képesség.
- Tudod én madárszakértő vagyok. De ezt a fajt még nem láttam. Igen érdekes. Gina, vagy Karvaly. Ahogy tetszik.- mutatkozom be végül a lánynak, továbbra is rajta tartva fürkésző szemeim.
Aztán hirtelen lökést érzek a hátamon, és elvesztem az egyensúlyom. Miközben sikeresen négykézlábra zuhanok sikeresen meglököm szegény lányt is. Reflex szerű mozdulat volt, ahogy kapaszkodót keresett a testem. Nem direkt volt. Esküszöm.
Ahogy megfordulok, hogy felmérjem az orvtámadás forrását akaratlanul is elnevetem magam. Felállok, és még mindig vigyorogva szólalok meg.
- Ejnye Picur! Rossz csikó vagy. Látod így jár, aki mások táskájában akar kutakodni. Tessék. Kellett ez neked?- még mindig vigyorogva, a fejem csóválva lépek az ugrándozó thesztrál csikóhoz. Fiatalka még, de annál szeleburdibb, és játékosabb. Most pedig teljesen belegabalyodott az oldaltáskámba, és próbált eredménytelen megszabadulni tőle. Végül is leszedem róla a táskát, és azzal a lendülettel a lány felé dobom.
- Kapd el! - szólok neki a dobás mozdulatával együtt. Majd visszafordulok a rakoncátlan csikó felé.
Fogalmam sincs, hogy a pléden ücsörgő lány látja-e a thesztrálokat, avagy sem. Ha igen, akkor láthatja, hogy épp fogócskázásba kezdek a cuki csikóval. Ha nem, akkor elég idióta látványt nyújthatok, ahogy magamban ugrálok, és futkorászok. Bár a lebegő táska is fura látvány lehetett...

Anonymous

Vendég
Hétf. Nov. 18, 2019 2:30 pm

Igazán meglep, hogy szóra tudtam késztetni a hangszert. Nem igazán játszottam semmin csak anyám régi zongoráján. Igaz akkor inkább csak lemásoltam a mozdulatait, míg végül az alapokat meg nem tanította nekem. De egy kis idő múlva rájöttem nem nekem találták ki a zenét és maradtam a rajzolásnál.
A gubbasztó lányra tekintek és megvallva őszintén igen bizarr ahogy bámul engem. Se beszéd, se semmi csak néz, mintha egy szellem lennék. Kezdtem már feladni mikor végre megmozdult. Mindegy szó nélkül jött felém és az ölembe dobja a füzetét. Lenézve a félkész madár rajzott pillantom meg.
- Pedig igen. Csak egy megbűvölt hangszer kell hozzá és a megfelelő zene. - mondom neki. Én is ezt csak azért tudom, mert apám levelében elmagyarázta a használatot és a miérteket.
Ránézve a lányra megint bámulni kezd. Igen ijesztő és egyben idegesítő, hogy a lelkembe bámul szinte arra késztet, hogy kifussak a világból.
- Mert ez a Rengetegből jött. Sok olyan lény él benne, amit senki sem fedezett fel eddig... Lucy, de mindenki csak Lulu-nak hív. - mutatkozom be én is. Fogalmam sincs meddig akar még bámulni, de lassan ideje lenne megtörni ezt valahogy.
Mielőtt bármit tehettem volna a nálam fiatalabb Gina eldől és engem is meglök ezzel. Szemem sarkából megpillantom a kicsi thesztrált ahogy a lány táskájába gabalyodott. Elmosolyodom és csak figyelem, ahogy megpróbál kijutni a fogságból.
Gina, felém dobja a táskáját, amit el is kapok. Mosolyogva nézem az immáron szabad csikót, aki játékosan szalad el az őt üldöző lány elől.
Lenézve ölembe gondoltam megkönnyítem a Gina dolgát és befejezem a rajzot. Szerencsére pontosan emlékszem a kismadár minden részére. Aprócska test, gyönyörű fekete toll, és pupillája körül egy piros csík. Olyan, mint egy igazi dísz madár. Személyiségéről annyit biztosan eltudok mondani, hogy igen félénk és bizalmatlan. Azt viszont, hogy éjszakai állat e vagy világosban lehet e őket megtalálni azt nem tudom. Ha a fészke a közelben van és megzavartam álmát akkor ezek szerint az éjjeli jószágokat is ide tudnám csalni.

Anonymous

Vendég
Hétf. Nov. 18, 2019 8:22 pm

Lulu  &  Gina

Hallottam én Lulu bemutatkozását, de jelenleg jobban leköt a kicsi csikó. Így amíg Lulu rajzol, addig én fogócskázom. Hol én kergetem Picurt, hol Picur engem. Nyilván egyenlőtlen játék. 4 lábbal és 2 szárnnyal azért könnyű. De egy kis önfeledt játék belefér. Úgysem jut nekem sok ilyen pillanat. A boldogság olyan luxus, ami egy ideje messze kerül. A gyermekkor meg úgy érzem rég véget ért. Esetemben legalábbis. Meglehet Lulu az idősebb kettőnk közül, de szerintem én vagyok a felnőttebb. Akárhogy is a lány csak véletlen epizód szereplő lett a mai napban. Bár érdekesnek látszó szereplő.
Végül amikor megunom a játékot, illetve már teljesen kifulladtam, akkor lihegve támaszkodom a térdeimre. Kedvenc csikóm pedig az oldalam kezdi böködni az orrával.
- Jól van Picur, elég. Győztél. Had fújjam ki magam. - vigyorgom rá, és megvakargatom a homlokcsontját. Aztán visszaindulok a pléden ücsörgő lány felé. A thesztál csikó pedig ragaszkodó módon alig egy-két lépéssel lemaradva követ. Elveszem a táskám, és ezúttal egy szép nyers húsdarab kerül elő belőle zsírpapírba csomagolva. Leveszem a papírt, és a húst a csikónak dobom. Eleve ezt akarta. Most pedig egy ügyes mozdulattal kapja el a levegőben, és boldogan és elégedetten sétál vissza az erdőbe a többiekhez.  
- Bevallom, én zenei analfabéta vagyok. Így inkább más módszerekhez folyamodom. - rázom meg kicsit az üres zsírpapírt, aztán összehajtom, és visszarakom a táskámba. Letelepedek a lány mellé a fűbe. Azért annyira nem akarok belemászni a személyes terébe, hogy a plédjét is elfoglaljam.
- Az, hogy a Rengetegből jött nem ok rá, hogy ne ismerjem. Inkább a félénk természetéhez lehet köze. Mutasd csak a rajzot. - veszem vissza a füzetet. Általában nem szeretem ha a cuccaimhoz nyúlnak, pláne ha belerajzolnak a rajzomba. De ez most egész jó el kell ismerni.  
- Ügyesen rajzolsz Lulu. Ha jól látom ez valamilyen Paridae családba Cyanistes nembe tartozó mágikus fajta lehet, vagy hasonló. A nemben nem vagyok teljesen biztos. Mit gondolsz?- adom meg a cinegefélék családját, és azon belül az egyik gyakoribb nemet, ami egy kisebb rendszertani kategória. Közben sajnos fel sem merül bennem, hogy a másik esetleg nincs teljesen tisztában a latin rendszertani nevezékkel.  

Anonymous

Vendég
Csüt. Nov. 21, 2019 7:52 pm

Csak nézem, ahogy eljátszik a csikóval és elkezdem befejezni a rajzát. Tudom, hogy illetlenség, de hát ha ez segít neki valamit. Ha már őt is érdeklik az új lények akkor, miért ne segítenék neki? Pár apám ezzel másképp vélekedne. Szerinte, ha segítek valakinek csak elbitorolja a munkámat és learatja a babérokat. Én nem szeretek a középpontban lenni így engem nem is zavarna.
Grafittal fejezem be az apróbb részleteket. Sokszor a részletekben bújik meg a lényeg és abból olyan dolgokat is megláthatunk, amit észre sem vennénk. Szerencsére alaposan megnéztem a kis madárkát.
Néha-néha felpillantok Gina-ra és a csikóra. Végig nézem ahogy enni kap a thesztrál és elbattyog.
- Én most próbáltam először. Nem gondoltam volna, hogy sikerrel járok. - mondom neki. Drága apám...nem tudnád közölni velem a terveidet, mielőtt minden félét küldesz nekem? Eléggé idegesítő és nyomasztó, hogy csak úgy a semmiből küldesz nekem egy hárfát. Mintha nem bíznál bennem. És ez elszomorít. De lehet, hogy csak a lustaság miatt, vagy csak a fákat védte. Ki tudja.
Ahogy Gina elveszi a füzetét én a Rengeteg felé nézek. Vajon mit csinálhatott ott? Ha ezt a tanárok megtudják akkor ki is csaphatnák ezért. Vagy rosszabbik esetben meghal. Nem csak óriás pókok és veszélyes növények vannak. Több is rejtőzik a fák között, mint hinnénk. És ezt a kicsike is alá támasztotta. Lehet sokkalta több veszélyes lény bujdosik a sötétség mélyén, mint hisszük és csak arra várnak, hogy lecsapjanak ránk.
Ahogy Gina a véleményemet kikérte a lapra tekintek és húzom a számat.
- Hm... nem is tudom a feje inkább a Parus-okéhoz hasonlít. De én sem vagyok teljesen biztos benne. - mondom el véleményem. Ebben a csöppségben nem láttok semmi olyasmit, ami miatt csak egy nembe lehetne sorolni. Lehet ez is teszi különlegessé. Na meg persze az életstílusa is. Nem minden napi, hogy egy veszélyes helyen, területen egy szelíd és ártalmatlan lény bújjon meg a lombok között. Talán nem is olyan ártalmatlan?

Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 24, 2019 3:01 pm

Lulu  &  Gina

Lulu érdekes egy lány. Biztosan elég okos lehet, és eléggé érdekelhetik az állatok, és varázslények. Elvégre a legtöbben megütközve néznek rám, ha elhagyja a szám valami latin szó. Ő pedig még egész értelmesen is reflektált rá. Érdekes.
Ugyan talán nem én vagyok a legmegfelelőbb személy, akivel barátkoznia kéne. Talán érthető módon a szülei is eltiltanák tőlem, ha látnák, hogy épp együtt lógunk. Hiszen tőlem aligha tanulhat jó dolgokat a szabályszegésen kívül, és nem szívesen rántanám magammal a süllyesztőbe... Itt kéne hagynom a fenébe, az ő érdekében. De olyan jó volna valakivel mégis, hosszú évek óta először értelmesen beszélgetni a madártanról. Talán együtt kideríteni valamit erről az új fajról... Fene, sehogy nem jó így.
- Talán igazad van, így jobban megnézve. Nézzük csak! - végül ahelyett, hogy még most kihátrálnék az egészből a táskámban kezdek kotorászni.
Végül megtalálom, amit kerestem. Egy vaskos bőrkötéses jegyzetfüzet, tele színes jelölőkkel. Ki is nyitom a megfelelő helyen, és a lány felé mutatom. Tulajdonképpen egy kézzel írt, és rajzolt állathatározó, megfelelően csoportosítva a kettős nomenklatúra szerint, azokból az állatokból, melyekkel már találkoztam. Tulajdonképp minden oldalon van egy rajz, és körülötte az összes fellelhető infó az adott fajról. Kiegészítve saját megfigyelésekkel is persze. Most is a megfelelő családnál nyitottam ki, hogy néhányat lapozgatva meg tudjuk nézni a közös, és különböző határozó bélyegeket a különböző nemek közt.
- Igazából egész jól csináltad az előbb. Mi lenne ha újra próbálnánk? Te zenélsz, én rajzolok, aztán kikeresünk mindent a könyvtárból a kis barátunkról. Már ha van róla egyáltalán valami. Ha pedig nincs akkor valahogy meg kéne figyelnünk, hogyan is él. Mit gondolsz? - vetem végül is fel. Talán mindkettőnket beláthatatlan irányokba sodorva ezzel a meggondolatlan cselekedettel...

Anonymous

Vendég
Hétf. Nov. 25, 2019 7:31 pm
Ismerve a Roxfort történetét és az alapítók személyiségét, követelményeit én Gina-t inkább a Hugrabug házba tettem volna. Nem azért mert selejtnek tartom ahogy azt a házat szokás. Nem. Szimplán csak azért , mert a személyiségéhez jobban illene. A hűség jellemző a házra, de ha az eszét és az tudás iránti szenvedélyét nézem az állatok irányából akkor a Hollóhát is szóba jöhet. Persze nem én vagyok a teszlegsüveg és nem is akarok az lenni csak érdekes belegondolni mások személyiségébe és elgondolkodni mi is illene hozzájuk jobban.
Elmondom véleményem neki, miszerint a madárka nem csak egy nembe lehetne sorolni. Feje és teste egyes részei eltérőek és nem jellemzik egymást. Nem vagyok benne biztos, hogy azért, mert valamennyire varázslénynek számít és haszna is van ismerni az apróságot, vagy csak a szokatlan környezet váltotta ki és a számára kedvezőbb fejlődésen ment keresztül.
- Rendben. - egyezek bele és felkapva a hárfát újra elkezdem megszólaltatni. Ismét belepi környezetet a hárfám szelíd, bájos hangja. Nem telik sok időbe és az általunk látott szárnyas ismét a hárfára szál és élvezi zenémet.
Tulajdon képen nem is bánom, ha netán Gina belerángat a rosszba. Nem, mintha leakarnám rontani az eredményeimet, de apám biztosan örülne, hogy lógok valakivel és nem csak búslakodok a sarokban. Szerinte egy-két szabályszegés és tilosba kijárás az éjszaka közepén még belefér. Szerinte most vagyok fiatal most kell kiélnem magam, vagy bánni fogom az egészet.

Anonymous

Vendég
Hétf. Dec. 02, 2019 7:48 pm

Lulu  &  Gina

Igazából eddig nem sokat gondolkodtam azon, hogy más házba is tartozhatnék-e? Talán a hét éves önmagam lehetett volna Hollóhátas is, ha az akkori sakk világbajnoki ambíciókra és a könyvek iránt érzett telhetetlen kíváncsiságra és szenvedélyre nézek. De az már régen volt. Túl rég. Már jóformán nem is emlékszem arra a lányra. Az a lány meghalt azon a bizonyos napon. Csak én maradtam helyette. Gondolom a Griffendél csak azért, mert nincs "Hajléktalan Lúzerek"
háza.
Luluval azonban egész gyorsan sikerül egyezségre jutni. Kicsit elmosolyodom, ahogy a Hollós lány újra játszani kezd. Ez könnyen ment. Meglepően könnyen. No persze ez nem azt jelenti, hogy szívesen bajba rángatnám magammal Lulut. Épp elég baj az nekem, hogy én egy veszély és bajmágnes vagyok. Nem akarom, őt is belerántani mindenféle szabályszegésbe. A saját lelkiismeretem, vagy annak hiánya az én bajom, na de az övé? Nem szeretném, ha csak azért kapna büntetést, vagy lenne bűntudata valami ostobaság miatt, mert velem lógott.
Ahogy a madárka megjelenik ismét, újra grafitot ragadok, és elkezdem alaposabban szemügyre venni, lerajzolni az apró részlet. Amiket tudunk róla írásban is lejegyzetelem. Pl. hogy szereti a zenét. Határozottan odavonzza.
- Nevezzük Melody-nak. - súgom Lulu fülébe a madárkára nézve. Szerintem találó név lenne neki. Már csak a zene miatt is...  

Anonymous

Vendég
Szer. Dec. 04, 2019 9:50 pm

Sosem esett nehezemre megbízni másokban, vagy segíteni. Mindig is ilyen voltam. Bezárkózó, könyvmoly, aki szívesen segít másoknak és olykor szívességet is tesz nekik. Nem is csoda, hogy könnyű célpont voltam szinte mindenki számára. De nem tudott érdekelni.
Kicsit meg is lepett, hogy Gina szóba állt velem. Engem még az évfolyamtársaim is elkerülnek. Mondjuk nem is adom meg nekik a lehetőséget, hogy közel kerüljenek hozzám, mert mindig elsomfordálok.
Kérésére visszaveszem hárfámat és a húrokat megszólaltatom. Kíváncsi vagyok miket lehetne még ide vonzani ezzel. Talán, majd holnap este felé megpróbálom. Minden esetre most inkább a kis madárral foglalkozom, aki ismét helyet foglalt a hangszeren. Ránézve farkas szemet nézek vele és egy kicsit oldalra is dönti fejét és érdeklődve pillant rám. Aranyos megkel hagyni. Vajon társas lény, vagy egyedül élő és csak a párzás erejéig keres magának párt? Ki kéne hagyni egy napot és végig követni egy rutinját. Talán a madárért még meg is tenném.
Gina név javaslatára elmosolyodom. Melody...tetszik a név. Vajon mi vagyunk az elsők, akik felfedezik ezt a fajt, vagy már megelőzött minket valaki? Kitudja az idő, majd választ ad a kérdéseinkre.

Anonymous

Vendég
Szomb. Dec. 07, 2019 10:40 pm

Lulu  &  Gina

Nem nehéz kitalálni, hogy én nem vagyok olyan, mint Lulu. Egyáltalán nem. Én nem bízok az emberekben. Az állatokban, varázslényekben igen. De az emberekben nem. Meg van rá az okom.
Mért álltam vele szóba mégis? Talán mert nem tűnik olyannak, mint aki vissza akarna élni az erdőmmel. Inkább csak olyannak, aki kíváncsi, és a tudást keresi idekint. Ahogyan én is.
Számomra inkább az a fura, hogy ő szóba áll velem. A suli rémével. A neveletlen vad lánnyal, akitől még a tanárok is frászt kapnak, úgy állandóan. De ha már így alakult, akkor mért ne működhetnénk együtt az új tudásért.
Úgy fest még a név választás is tetszik neki, bár nem szólal meg. Rajzolok, és jegyzetelek mellettük. De amit leírhatok az nem túl sok. Így ismét Lulu fülébe súgok.
- Mindjárt jövök. - a cuccaimat otthagyva a fűben felállok, majd elszaladok egy irányba. Úgy 10 perccel később térek vissza.  
Lulu mellé a plédjére kis kupacokban rakok le földigilisztákat, vadszőlő szemeket, és magvakat. Kismadarunk továbbra is élvezi a zenét, de úgy fest a csemegének sem tud ellenállni. Vagy a zene és a csemege kombinációjának inkább. Már azt is tudjuk, hogy a szőlő a befutó csemege. Remek.
- Szerintem megfigyelés alatt kellene tartanunk néhány hétig, hogy tudjuk hogyan él.- vetem fel, mosolyogva a kis csivitelőre.

Anonymous

Vendég
Vas. Dec. 22, 2019 9:42 pm

Izgatottá tesz a gondolat, hogy itt egy új élőlény, amit egyedül sikerült megtalálnom. Végre egy kicsit is közelebb kerültem az álmomhoz. Végre kaptam egy lehetőséget, hogy apám nyomdokaiba lépjek és beválthassam ígéretét. Vajon tartja szavát és elvisz egy utazására? Vagy csak pár magyarázattal leráz és elmegy Dodo-val? Nem tudom. Apám egy ravasz és furfangos ember. Mikor kisebb voltam és kibontakozott volna a gyerekek "mindent akarok" időszaka, ő csak pár kedves szóval képes volt megváltoztatni gondolkodásomat és idő előtt leszoktatni erről.
Gyengéden pengetem a húrokat ezzel segítve Gina-t, hogy alapos vázlatot készítsen róla. Nem bánom, hogy ő itt van. Igazából megkönnyíti a dolgom. Míg én itt tartom a madarat addig ő tud ténykedni. Bár az is igaz eléggé fárasztó ujjaimnak ez a pengetés. Szinte most csinálom először így érthet, hogy ennyire nehezemre esik szinten tartani huzamosabb ideig a zenét.
Mikor Gina közli velem, hogy most itt hagy egy kis időre ránézek. Úgy tűnik megint kettesben maradok a szárnyassal. De legalább tényleg nem tart olyan sokáig az a pár perc és Gina jön is vissza. Meglátom azt a pár dolgot, amit hozott és kíváncsian nézek. Vajon melyiket fogja választani a csöppség? Van egy olyan sejtésem, hogy a szőlőt. A madarak többsége szereti a gyümölcsöket és táplálék kiegészítőként használni szokták.
- És ezt, hogy szeretnéd kivitelezni? - kérdezem tőle az ötlete után. Tudom áldozatokkal jár minden új felfedezés, de a tanulmányaimat sem szeretném lerontani e miatt.

Anonymous

Vendég
Pént. Dec. 27, 2019 3:12 pm

Lulu  &  Gina

Szórakozottan nézem a madárkát, ahogy a szőlőt választja a felkínált lehetőségekből. Elég helyes. Valahogy volt egy olyan érzésem, hogy a gyümölcsöző fajta. Fel is jegyzem magamnak, hogy mindig legyen nálam szőlő, ha madárlesre indulok. Furán szórakozottan és jól érzem magam éppen. Mintha nem nyomasztana számtalan gond. Például Kyle Briggs. Azt mondtam én lennék a suli réme? Hát a srác akkor egy valódi mini terrorista. Szinte nincs is akibe ne kötött volna már bele. A gond, hogy Lestrange prof. folyton a nyakamon van, hogy távol tartson Briggstől. Meg úgy általánosságban a balhétól. És Avery prof. találhatna más hobbyt rajtam kívül. Így igen nehéz megszereznem a megfelelő alapanyagokat Bertie számára. Pedig takarodó után le kell szökjek Roxmortsba, hogy átadjam az árut. Az RBF vizsgákra való készülésről nem is szólva.
De úgy tűnik most mégis jut pár perc nyugalom, amit megoszthatok Luluval. Egész rendes csajnak látszik. Persze a magmafajta piti csalók tudják a legjobban, hogy az ártatlannak látszó alakok lehetnek esetenként a legkétszínűbb és legveszélyesebb alakok. Na nem mintha ilyesmit feltéteteleznék a lányról. Csak nem bízok a kedves emberekben. Jobb az óvatosság. Ennyi.
- Nem is tudom. Kellene rá egy terv. Az éjszakai műszakot vállalom. Pocsék alvó vagyok. De baj a kötelező órarenddel van. Nem lóghatunk el minden órát. Még felváltva se lenne elég időnk. És nem is kevernélek bajba...  Kár, hogy nincs egy mugli biztonsági kamera rendszerünk, amivel akkor is szemmel tarthatnánk, ha nem vagyunk itt... - tudom hülye ötlet lenne bekamerázni a Tiltott rengeteget. És nem is várhatom el Lulutól, hogy a bűntársam legyen egy ilyen hülye csínyben. Még ha tényleg csak egy új madár megismerését szolgálná a dolog akkor is.  
Megcsóválom a fejem, és elmerülök a gondolataimban, megfelelő ötlet után kutatva, mert felvetni, hogy figyeljük meg a madarat, azt könnyebb volt, mint kitalálni a hogyanra valami épkézláb dolgot...

Anonymous

Vendég
Hétf. Dec. 30, 2019 5:00 pm

Különös. Amilyen félénk szoktam lenni most egészen bátornak gondolom magam. Eddig megmozdulni sem mertem, ha valaki hozzám szólt, vagy nekem jött. Most meg szóra is nyitom a számat. Ez a madár műve lenne? Vagy csak az ismeretlen utáni hajsza következménye? Nem tudom... De apám szavai jutnak szembe. " Egyedül az oroszlán is elbukik." Tudom, hogy értette. Ha egyedül dolgozom, hamar beletörik a bicskám. De én nem tudok csapatban dolgozni. Sosem volt az erősségem. Nem tudom, hogy kéne másokkal bánnom és ez a baj.
A lány szavain elgondolkodom. Valóban, mi magunk nem tudjuk a nap huszonnégy órájában szemmel tartani. Apám újságában találtam egy cikket egy új mugli módszerről. De mi is volt az?
- Ha jól emlékszem akkor a muglik kifejlesztettek egy olyan eszközt, ami kameraként funkciónál és akkora, mint egy gomb. Mi lenne, ha azt a madárra tennénk? - vetem fel az ötletet. Ha megtudjuk oldani, hogy úgy tegyük rá, hogy nem sértsük meg a madarat, akkor egy tablet segítségével szemmel tudjuk tartani és tanulmányozni. De hogy szerzünk be egy ilyet? Kérjem meg apámat, hogy vegyen nekem és postázza el? Nem akarom, hogy azt higgye, hogy követelőzöm, vagy bajt akarok keverni. Tanácstalan vagyok... nem tudom mit kéne tennem.
Ahogy belemerülök gondolataimba, ujjaim úgy lazulnak el, megállnak és a zene abba marad. A hangulatos, békés hangokat felváltja a csend és nyomasztó magány. Párat pislogok és észbe kapok. Nem kéne így elbambulnom. Újra megpendítem a húrokat, de most nem azok a szólamok jönnek, amiket eddig játszottam. Valamivel másabb elgondolkodtatóak.

Anonymous

Vendég
Hétf. Dec. 30, 2019 8:56 pm

Lulu  &  Gina

Nem vagyok sem félénk, sem visszahúzódó csendes alkat, de csapatjátékos sem. Mint említettem egyszerűen nem bízom már az emberekben. Kezelni őket meg aztán pláne nem tudom. Na nem mintha akarnám, vagy igyekeznék ilyen irányba beilleszkedni. Mert nem. Ha van amit megtanultam az utcán, akkor az az, hogy csak magadra számíthatsz. Ha szorul a hurok, akkor mindenki magáért felel. Senki sem fog a segítségedre sietni, de még az eddigi szövetségeseid is csak a saját irhájukat fogják menteni, szóval neked is ezt kell tenni. Megtanulni a magad lábán állni, és egyedül boldogulni, ha jót akarsz.
- Nem mondasz hülyeséget, feltéve ha dúsgazdag vagy. Van fogalmad róla mennyibe kerül egy ilyen rendszer? Én is olvastam róla, nem is keveset. Az nem csak egy szimpla kamera, GPS rendszerrel követi a madár reptének pontos koordiátáit, így valósidejű etológiai elemzéseket lehet róla készíteni, de kell hozzá egy lehetőleg csúcs technikás laptop, ami elviszi a speciális elemző programokat is. Egy kisebb vagyon. Ezen túl, ha már itt tartunk, helyből le is tehetnénk a nemzetközi madárgyűrűző vizsgát, mert ilyesmit csak vizsgázott gyűrűzőknek adnak el. Ha jól tudom 14 év a korhatár, ami a kisebb probléma a nagyobb, hogy kell egy felnőtt gyakorlott gyűrűző vizsgával rendelkező alak, aki igazolja, hogy hónapokat gyakoroltál nála, és elég ügyes vagy, és az elméleti tudásod is megvan a vizsga letételéhez, különben nem jelentkezhetsz vizsgázni. Nekünk ilyenünk sincs. Hacsak nem ismersz egy felnőtt bestiamestert megfelelő vizsgákkal, aki ajánlana minket a nemzetközi madártani megfigyelő egyesületnek.   - nagyot sóhajtok. Ez így nem jön össze. A világon nincs annyi pénzem, hogy ezt ki tudjam vitelezni. Még ha valami bódító bájitallal megitatva ki is tudnám csalni magunknak azt a gyűrűző vizsgát. Fenébe. Lulu pedig bár okos hollós, és látszólag tudja miről beszél, nem tűnik kő gazdagnak. Olyannak, meg pláne nem, aki profi csalással el tudná érni a céljait. Ez így nem jó...
- Bocs. Csak gondolkozom. Jó. Este találkám van. Megpróbálok pénzt szerezni. De valószínű sokáig fog tartani. Még saját magam is alig tudom eltartani. Addig is szabad időnkben felváltva figyelünk, és feljegyzünk mindent egy közös megfigyelő naplóba. Jó így? - húzom fel a térdeimet, és átkarolom őket, ahogy a lányra nézek.
Sajnos nem nézem ki belőle, hogy van elég tökös, és rámenős, hogy segíteni tudjon beszerezni a szükséges eszközöket. Amik sokba fájnak. Nem is tudom, hogy juthatnánk hozzá. Én csak egy piti alak vagyok a Zsebpiszok közből. Hogy is juthatna az eszembe olyasmi, hogy komoly etológiai munkát publikáljak egy eddig talán fel sem fedezett madárról. Akár Luluval közösen megosztva a társszerzői díjat... Ennek kb zérus eshetősége van. Mégis... olyan csábító... mintha még mindig élhetnék az egyik szenvedélyemnek...
De nem Gina... próbálj a realitások talaján mozogni. Ehhez nincs elég tőkéd. Valószínű nem is lesz. Ez a csúf igazság.  

Anonymous

Vendég
Hétf. Dec. 30, 2019 9:20 pm

Néha igazán meglep mennyi mindent tud Gina. Nem néz ki olyan lánynak, akit ilyenek érdekelnek. De a látszat néha csal. Rögtön az első mondata után szólni akartam, de nem vagyok illetlen végig hallgatom. Bár magamat ismerve a végére csak pislogni fogok, hogy milyen mélyre ásta magát a témában. Talán tényleg egy madár lexikon és inkább félnem kéne tőle. Azok akik maguktól segítség nélkül ilyen mélyen képesek beszélni az adott témáról azok ijesztőek és furfangosak. Tökéletes recept a 3. világháborúhoz.
- Hát... hogy őszinte legyek... - kezdek bele, amint vége a monológjának. - Az apám varázslény kutató. Ilyenekkel is foglalkozik...megígérte, hogy elvisz egy utazására, ha találok egy új fajt itt a Roxfort-ban. Azért adta a hárfát, hogy segítsen. És...anyagilag sem állunk rosszul...
Sosem szerettem, ha azért barátkoznak velem, mert az apám befolyásos. Arról nem is beszélve, hogy a családfám mugli leszármazottai többsége kutatók voltak. Az egyikük fent is maradt, aki fizikai kémiával foglalkozott. Tudtommal a gimnáziumokban tanulnak róla és az ő elvét használják még most is.
Ilyenkor mondom azt, hogy érdemes volt kicsit kutatni a családfám után. Anyám ága már nem érdekes ennyire. Mondhatni egy átlagos befolyásos mugli család sarja.
A kérdés már csak az, apám hajlandó e pénzzel beszállni a dologba. Sosem kértem tőle ekkora pénzt, sőt szinte sosem kértem tőle semmi, ha nem volt muszáj. De, ha nemet mond kénytelen leszek meggyőzni őt. Ha kell dolgozok, vagy hitelt veszek fel, hogy visszafizessem, de most, hogy itt a lehetőség...nem akarom elszalasztani. ÉS szerintem Gina is örülne, ha lenne esélyünk egy új felfedezést tenni.
Az az érzésem, hogy most tőlem fog függeni meddig jutunk. Nem akarok csalódást okozni sem apámnak, se Gina-nak, se magamnak. Így mindent megfogok tenni, hogy megkapjuk a pénzt és a kütyüt. HA már változni akarok, akkor most itt az idő. És talán még jót is teszek vele. Legalábbis Gina-nak biztosan.

Anonymous

Vendég
Kedd Dec. 31, 2019 3:56 pm

Lulu  &  Gina

Valójában egyáltalán nincs semmi meglepő a tudásomban. Ha születésed pillanatától tudományos cikkekkel kelsz és fekszel ragad rád ez az. Más apák talán esti mesét olvastak volna, de az enyém tudományos tényekről írt értekezéseket, szakcikkeket olvasott. Előbb volt gyerek mikroszkópom, térképeim, kőzet mintáim, és mini vízelemző kémiai készletem, mint Barbie babám. Sőt ami azt illeti nem is volt Barbie babám. De volt biciklim, hegymászó felszerelésem, és lovagló nyergem. Az apám nem tudta hogyan neveljen egy kislányt, csak azt, hogyan bánjon egy mini tudóssal. Belém nevelte akaratlan is ezt a fajta látás és életmódot.
Csakhogy a múlton már kár töprengeni. Amit elvesztettél, azt nem kapod vissza, bárhogy vágysz is a múltba. Hiábavalóság.
- Klassz neked. Nem is tudod mennyire.  - sóhajtok fel, és hanyatt fekszem a fűben. Az eget kémlelem, és valahova a távolba meredek. Van valami mély szomorúság a hangomban.  
- Voltál már Magyarországon? Gyerekkoromban voltam ott az apámmal. Több mint 900 madárfajt tartanak számon a sajátságos élőhelyeiken. Többet, mint egész Európában együtt. Ott láttam ilyen rendszert is. Akkor szerethettem bele a madarakba, azt hiszem. Vannak gyűrűző vizsgáztatóik is. Megszerezheted a nemzetközi engedélyt. Menne neked. 3 kategória van. Énekesmadarak, nagy ragadozó madarak, és vízimadarak. Te döntöd el, hogy csak egy bizonyos kategóriából vizsgázol, vagy mindből egyszerre. Kérd meg az apád, hogy oda vigyen el. Egy Hortobágyi Nemzeti park nevű helyet keresetek fel. Van ott egy madárkórház is. Nagyon király. Tetszeni fog neked. - halvány fogalmam sincs mért mesélem el neki ezt. Talán mert Lulu arra emlékeztet, ami én lehetnék, ha nem halt volna meg az apám, és ha nem egy hajléktalan utcakölyökként végzem. De így történt. Ezen nincs mit szépíteni. De talán ő még elérheti, amit én már nem. A mocsok ritkán enged. Rád tapad, és nem szabadulsz.
- Megpróbálok pénzt szerezni a projekthez. Próbáld meg te is. Majd meglátjuk mire megyünk. Holnap órák után ugyanitt. - felállok, és a vállamra veszem a táskám.
Nem kerüli el a figyelmem a dallamváltás, de nem is teszem szóvá.
Viszont ha elég ügyesek leszünk talán összejön egy cikkre való anyag. Lulu megjelentetheti a saját neve alatt, és az apja majd büszke lehet rá. Nekem ez már nem adatik meg. De legalább egy kicsit besegítek neki. Ez is valami. Olyasvalami amit fogalmam sincs mért teszek. Megcsóválom a fejem saját magamon, és elindulok befelé a kastélyba. Ma még sok a dolgom.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: