Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Thaddeus & Cameron

Cameron Castillo

Auror

Thaddeus & Cameron Cam-icon

Lakhely :

Docendo Discimus Mágusakadémia

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Thaddeus & Cameron Empty
Cameron Castillo
Vas. Jún. 13, 2021 10:48 pm
Thaddeus & Cameron

A felkérés

Őszintén sajnálom, hogy a legutolsó négyszemközt folytatott beszélgetésem Briggs parancsnokkal olyan rémesen végződött, pedig jól indult, megvolt a lehetőségem, de... elbaltáztam. Az alkoholra foghatnám, sokáig így is tettem, de az igazság az, hogy őszinte voltam, ahogy Ő is az volt én velem, most pedig kérdéses a jövőm, hogy ezek után mennyire lesz esélyem bekerülni a csapatába. Hiába van addig még pár évem, ha már most elbukom, felesleges tovább hajtanom, azt pedig apám soha se bocsájtaná meg. Félek, hogy mi lesz a következménye annak, ha csalódást okozok neki, a nyári szünet pedig közeleg, amikor haza kell mennem hozzá néhány hónapra. Nem vágyom rá... nagyon nem vágyom. Mindenesetre most nem akarok ezen rágódni, mert az óra végén beszélni akarok Selwyn professzorral, méghozzá a szakdolgozatommal kapcsolatban. Holden Briggsnek is Ő volt a konzulense, Őt ajánlotta, így biztosra veszem, hogy tökéletes választás lenne. Morrisonnál tuti jobb... de rá inkább nem is akarok gondolni.
Az előadás végén kényelmes tempóban pakolászok össze, mert a célom az, hogy az utolsók között érjek oda a katedrához, mert amiről beszélni akarok a professzorral, az másra nem tartozik. Bízom benne, hogy tud rám szánni némi időt, de ha nem, akkor talán megbeszélhetnénk egy időpontot, amikor ráér.
Nem tudom, hogy mennyire ismer, hogy tud-e róla, hogy a tavalyi évben a fia szobatársa voltam, de az biztosan feltűnt neki, hogy kitűnő tanuló vagyok és az SVK szak mellett az aurorképzőt is egyszerre végzem, ez pedig talán elegendő ahhoz, hogy elvállaljon. Ha kell, akkor szóba hozom az aurorparancsnok nevét is, bár amennyire pipa most rám, azt a legvégére hagynám. Na de némi idő után odaérek az asztalához, majd türelmesen megállok előtte, várva, hogy felém pillantson.
- Professzor úr, feltarthatnám pár percre? - ha a válasz negatív, akkor nem erőlködöm, akkor megpróbálok időpontot egyeztetni vele, ellenben, ha pozitív, akkor folytatom...
- Mivel nemsokára vége az évnek, ezért elgondolkodtam a szakdolgozatom témáján és az elátkozott tárgyak mellett döntöttem. Úgy tudom, hogy Ön nagyon jól ért az átokkutatáshoz, így szeretném megkérni, hogy segítsen és legyen a konzulensem. - a családom varázstárgyakkal foglalkozik és nem egy átkozott tárgy került már a birtokunkban, így számomra kézenfekvő ez a választás, mely mellett természetesen egyéb átkok is érdekelnének. Még túl tág ez a kérdéskör, én is jól tudom, nem véletlenül van szükségem konzulensre. Meglehet, hogy túl hamar letámadtam, de úgy sejtem, hogy jobban fogja ezt értékelni, mintha hebegnék-habognék és húznám feleslegesen az idejét.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Thaddeus & Cameron Empty
Vendég
Csüt. Jún. 17, 2021 11:55 am
Cameron & Thaddeus

Poor boy gets an asshole teacher again

Nem szerettem előadásokat tartani. Sokkal jobban szerettem a gyakorlatokat, kis csoportokkal, ahol a hallgatók megtapasztalhatták a sötét varázslatokat, nem csak a tankönyvben olvassák az elméletet. Abból bárki remekelhet, de a gyakorlatoknál nagyon hamar kibukik, kik azok az emberek, akiknek semmi keresnivalója itt. Sajnálatos, hogy most ezt nem kamatoztathattam, de előbb-utóbb úgyis kiderül, kit kellene inkább megnyugtatnom.
Azért nem alakult rosszul ez az óra, senki nem próbált okosabb lenni nálam (mintha lenne rá egyáltalán esélye) és senki nem zavart meg előadás közben. Ez éppen elég volt ahhoz, hogy a hangulatom ne legyen annyira rossz, mint néha lenni szokott a végére. Nem is tartottam fel őket, van jobb dolgom ennél, ahogy nekik is. De persze nem úsztam meg olyan könnyen mint szerettem volna, mert az utolsó, nyilván a legutolsó volt az, akinek feltétlenül beszélnie kellett velem. Buzgómócsing.
- Pár percre igen. Jobb szeretem, ha időpontot kérnek, de szerencséjére most nem sietek annyira. -Vagy csak jó kedvem volt és nem zavart a gondolat, hogy beszélgetnem kell egy hallgatóval, aki nem tudom, hogy letérdelni akar-e elém a jobb jegyért vagy csak zargatni akar valamivel, mert, nos, egy buzgómócsing. Előbbire nem lett volna sok esélye, tekintve, hogy férfi hangon szólalt meg.
A szavaira azonban egyre feljebb és feljebb szökött a szemöldököm. Nem sokan mertek ilyen határozottan odajönni hozzám, hogy szeretnének felkérni témavezetőnek. Mondanám, hogy nem értettem a miértjét, de az a helyzet, hogy valóban nem voltam alkalmas a legtöbb hallgatónak. Sokan csak a megúszásra hajtottak, hogy gyorsan elhagyják az akadémiát, azt viszont én nem toleráltam. A szorgalmas, tanulni vágyó fiatalokat szívesen mentoráltam, de a többieknek egy pokol volt az a pár hónapjuk mellettem. Tehát ő vagy bolond, vagy… nos, egy buzgómócsing.
- Igen, van róluk némi fogalmam. És helyem is van szakdolgozókra, de előre szólok, hogy elvárom a rendes munkát, a szorgalmat és a tökéletességet. Nem szeretem, ha az én nevemen esik folt egy haszontalan kölyök miatt. Ha mindez önnek nem okoz gondot, akkor hallgatom, milyen tervei és ötletei vannak eddig.
Arrébb raktam az asztalról a tintásüveget, mert semmi kedvem nem volt még azt is feltakarítani, ha kiborulna, és kényelmesen nekidőltem az asztalnak. Várakozva néztem a fiúra, kíváncsi voltam, mit reagál a szavaimra. Ha ezen megsértődik, azzal igazság szerint nem tudok mot kezdeni és a legkevésbé sem érdekel, de legalább úgy hajthatom el, hogy nem kell félnem tőle, hogy majd más mentorálása alatt hajtja be a babérokat.
- Tapasztalata mennyi van elátkozott tárgyakkal? Feltehetőleg nem sok, de ha van, az határozott előnyt jelent.
Cameron Castillo

Auror

Thaddeus & Cameron Cam-icon

Lakhely :

Docendo Discimus Mágusakadémia

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Thaddeus & Cameron Empty
Cameron Castillo
Pént. Jún. 18, 2021 1:26 pm
Thaddeus & Cameron

A felkérés

Az óra érzetre számomra hosszúnak hat, de ez csak természetes, mivel már várom a végét. No nem azért, mert unalmas lenne a téma, amivel Selwyn professzor készült mára, sokkal inkább azért, mert akarok tőle valamit. Nem aktívkodom kimondottan, figyelek, jegyzetelek, ennyi pont elegendő, amikor pedig letelik az idő és mindenki szedelőzködni kezd, magam is így teszek, az utolsók között pedig az asztalához érek.
- Legközelebb ígérem úgy lesz! - biccentek aprót megjegyzését hallva, de mivel a válasz pozitív volt kérdésemre, így nem húzom az időt, bevezetem, hogy miért maradtam még itt és hamar rátérek a lényegre. Lehetetlen lenne nem észrevenni a férfi arcmimikájának megváltozását, de nem hoz vele zavarba, nem akadok meg, így hamarosan hallhatja hát, hogy pontosan mit szeretnék tőle. A válasza viszont pozitívan érint, nem kapok azonnali elutasítást, sőt, jelzi is, hogy akad helye, ha megfelelek a feltételeknek, amik hallatán apró mosoly jelenik meg arcomon.
- Ez csak természetes, uram! - mivel szót kapok és teljes mértékben rám figyel, így picit megköszörülöm a torkom, majd mesélni kezdek.
- Nem tudom, hogy mennyire egyedi az elképzelésem, de olyan témára gondoltam, ami közel áll hozzám, mégis manapság kevesen foglalkoznak vele. A családom varázstárgyak beszerzésével és eladásával foglalkozik, így apámnak hála már nem egy elátkozott tárgyat vizsgálhattam meg. Több régi darabot is beszerzett már az évtizedek alatt, ezért fontosnak látta, hogy ne csak a jelenleg használt nyelveket ismerjem, hanem a holt nyelveket is. - elvégre én vagyok a család egyetlen örököse, én veszem majd át a jövőben ezt a bizniszt, így nem okozhat gondot számomra például egy latin szöveg lefordítása.
- Az ókori görögöknél gyakoriak voltak az elátkozott tárgyak és átoktáblák, ahogy a sírokra is különféle átkozott szövegeket írtak, hogy ne törjék fel őket. Szeretném a szakdolgozatomat erre a témakörre felépíteni. Jó vagyok ógörögből és latinból is, így párhuzamot vonnék az ókori római szokásokkal és az ott található régi, akár elveszett tárgyakkal. Tudom, hogy kevés ilyen lelet van jelenleg a birtokunkban, ami több kutatómunkát igényel, mintha egy jelenkori témát választanék, de én nem bánnám. Mit gondol? - úgy érzem, hogy kezdetben ennyi információ talán elég lesz a professzor számára, hogy eldöntse, segít-e nekem és elvállal-e. Ez természetesen számára is adna némi plusz munkát és fogalmam sincs arról, hogy mennyire jó például a holt nyelvekből. Lehet, hogy semennyire és akkor egyértelműen még nehezebbé válik majd a feladatom, de segíthet hozzáférnem néhány ritka, akár elzárt könyvhöz vagy olyan helyekre is bejuttathat, amelyek a segítségemre lehetnek. Bízom benne, hogy a témaválasztásom felkelti majd az érdeklődését, úgy sejtem, hogy ez nem éppen gyakori mostanság és van benne bőven kihívás. Unalmasnak biztosan nem mondható.
Anonymous

Thaddeus & Cameron Empty
Vendég
Szomb. Okt. 23, 2021 5:55 pm
Cameron & Thaddeus

Poor boy gets an asshole teacher again

Meglepett a fiú azonnali, készséges válasza. A legtöbben nem fáradtak ilyesmivel, csak gyorsan bocsánatot kértek és igyekeztek a témára térni, hogy minél hamarabb megszabaduljanak tőlem. Őszintén nem értettem, miért tartanak tőlem ennyire, amikor kettesben, szemtől szembe kellett beszélniük velem valamiről. Esküszöm nem ettem még meg egy hallgatót sem, elég undorító dolog lenne. Persze csak az evés része, nem hiszem, hogy nagy bűntudatot keltene bennem, ha valamiért el kéne tennem egyet láb alól… Szerencsére ez nem történt meg eddig egyszer sem, amióta itt dolgoztam. De ez itt azt is elhitte, hogy lesz következő alkalom, mégpedig nagyon magabiztosnak is tűnt benne.
- Rendben van, hallgatlak -bólintottam végül, meghallgatva az ötleteit.
Igazából nem is voltak rossz ötletek, egyáltalán nem. Valóban egy alulkutatott témát választott, erősen kételkedtem benne, hogy bármi használhatót talál majd az akadémiai könyvtárban ezekről a dolgokról, vagy ha mégis, az jelentősen elavult lehetett. Viszont határozottan jó löketet adott volna a karrierjének, ha ilyen magabiztosan vág bele egy ennyire nagy témába.
- Nem hangzik rosszul -szólaltam meg, miután befejezte a mondandóját. A hangomból hallhatott némi elismerést, mert valóban lenyűgözött az ötleteivel. Nem számítottam rá, hogy ennyire határozott és kidolgozott elképzeléssel áll majd elém, erre csak az olyan buzgómócsingok voltak képesek, mint amilyen Holden Briggs volt sok évvel ezelőtt. Meg persze mások is, de Holdent nehezen felejtettem volna el, annyi minden összekötött minket, amiről ő még csak nem is tudott…
Az asztal felé fordultam és egy kisebb pergamendarabra ráfirkantottam egy nevet.
- Az egyetlen probléma, hogy én nem mozgok otthonosan az ógörög nyelvben. A latinnal nincs gond, ógörögben viszont szükség lesz külső segítségre. -Castillo felé nyújtottam a pergament. -Keresd majd fel ezt a professzort a nyelvtudományi tanszéken, mondd meg neki, hogy én küldtelek. Kiemelkedő ismeretei vannak ógörögből, bevonhatjuk esetleg a munkába őt is, ha neked is megfelel.
A következő pergamendarabra is felfirkantottam néhány szót, de ez már magamnak szólt - természetesen az ő szakdolgozati munkájával kapcsolatban. Akadt néhány barátom, akit megkérdezhettem erről-arról.
- Ami a tárgyakat illeti, valóban nincsen túl sok az Akadémia birtokában, amivel dolgozhatunk. Esetleg megkérdezhetünk múzeumokat, hogy hajlandóak-e beengedni elvégezni a kutatásokat velük együtt. Illetve vannak kontaktjaim, akik talán tudnak mást is a kezünk alá tolni, viszont ez nem feltétlenül lesz olyan legális, mint egy múzeum. Az már rajtad múlik, hogy megkockáztatod-e vagy sem.

Thaddeus & Cameron Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: