Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Emerson&& Peggy - I send PM.

Anonymous

Emerson&& Peggy - I send PM. Empty
Vendég
Szomb. Jún. 12, 2021 5:05 pm
2020. szeptember 3.
Skócia, Roxfort, Könyvtár

Kedves Emerson!

Remélem, nem lep meg a levelem, mint láthattad és talán értesültél róla. Az utolsó évre is Roxfort falai közé tértem vissza tanulni. Nem így terveztem, de remélem így is rongyosra veri a wampust a csapatom, hisz visszatért Joe a suliba. Ha nem is szerzek pontokat ellenetek, majd más megteszi helyettem.
Hiányzik Amerika, igaz pár hetet otthon töltöttem, de máris hazahúz a szívem. Sajnálom, hogy akkor nem találkoztam veletek. Sok elintézni valóm volt. Remélem meg kaptad, az ajándékot Ursula nagyitól vagyis neked déditől. Remélem, ízlett az a sok angol édesség és a hasznos lesz az a seprűápoló szett.

Tudod, nem rossz Roxfort, de az új szabályok és a korlátok miatt, kicsit életképtelennek tűnik az Illvermornyhoz képest. Most például betiltották a párbaj szakkört. Igen az egyik legjobb iskolán kívüli elfoglaltságot, ahol a feszültséget, ami bennünk felgyülemlik kiadhattuk. Bár van önvédelmi szakkör, ami egész tűrhető alkalmat biztosít, hogy valami hasznos dolgot elsajátítsunk. Emnek biztos tetszene, hogy itt is van színjátszó kör és a többi. Tényleg tőle nem kérdeztem meg, hogy mi lesz az őszi előadás címe?
Ja és ellenőrzik a bagoly forgalmat és a levelezést. Ez nem normális, hogy a magán levelezéseinkbe is beleolvashatnak.
Lehet, hogy észrevetted, hogy Jess és a húga Abi tudod a Pukwudgies évfolyamtársad sincs az iskolában. Abit a hugrabugba osztotta a Teszleg süveg. Még mindig fura, hogy egy fejfedő mondja meg hova kerülsz. Mi tanév eleji házválasztási szokásaink sokkalta érdekesebbek, de lehet hogy az itteni diákok pont azt tartanák furának.
Mi történt így év elején? Volt valami fura vagy vicces sztori a beosztási ceremónián?
Az igazgatói beszéd milyen volt? Azon kívül, hogy unalmas. Jött új professzor a tanári karba? Milyen most ott a suliban a hangulat?

Lassan mennem kell vacsorázni, így elköszönők most tőled. Vigyázz magadra! Ne ess le a seprűről! Bulizz zenélj táncolj helyettem is az Illvermornys partikon.

Ölel:
Peggy

ui.: Az igazgatót Algie bát, ha tudod pár diákkal akasszátok ki helyettem is.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Szomb. Jún. 19, 2021 2:39 pm
2020. szeptember 6.
Ilvermorny wampus hálókörlet

Drága Szeretnivaló Peggy!

Nem kell aggódnod semmi miatt, mindent kézben tartok! A Kviddics miatt meg főleg ne aggóddalmaskodj! Nélküled győz vagy veszít a viharmadár...én nevetek rajta majd utoljára. Joe a nyomomba sem ér majd.
De vissza térve hozzánk! Remélem Roxfort kellemes lesz számodra, lassan én is menni akarok innen máshogy tanulni, de majd csak jövőre!
Kár amúgy hogy nem találkoztunk. De legközelebb ha összefutunk lesz kapsz emiatt! Az édesség remekül néz ki, majd ha hiányozni kezdesz, akkor bekapok egyet kettőt... Hiányozni fogsz ám. Emmalinenek is. Azt üzeni, hogy verd pépé az ottaniakat rendesen, hogy csak ámuljanak, hogy milyen remek kviddicsező vagy. Mert az vagy!
Tilalmak? Akkor unalmas lehet. Tiszta gáz, hogyha nem lehet párbajozni. Mindenesetre gyakorolj minden téren sokat, ha legközelebb találkozunk jajj lesz neked! Nem aggódom érted, kemény fából faragtak! Vannak Roxfortban érdekes dolgok, de a legtöbb az én szememben elég unalmas. Hallottam ezt azt, de majd ha oda jutok én is és apa is engedi, akkor lassan ott leszek én is. Csak a problémás énemet kell elhagynom és akkor nem lehet gond, ugye?
Az őszi előadás címén még megy a vita, így ha eldöntik végleg, majd írok arról is.
A bagoly postát? Nyavajások! Elég különös hely ez a Roxfort, nagyon védik, hogy ezeket is ellenőrzik. Ami meg azt a süveget illeti... inkább nem mondok róla semmit. Teljesen más...mindegy. Ahány ház annyi szokás, vagy mi!?
Nem sok minden történt így év elején, újak jöttek dögivel. Az egyik elsős lányt úgy nézett ki hogy egyik ház se akarja, egyik szobor sem moccant meg, de végül háromnegyed órás várakozás után egy lomhán megmoccant. Egy fiút meg másodpercek alatt 2 is akarta. A beszéd a szokásos unalmas volt, ám volt egy új diák, aki állandóan közbe szólt, kérdezett, szóval a 10 perces beszédből úgy fél óra lett. Gondolhatod...
Új prof nem igen jött, lehet majd lesz, nagyon suttyorognak. De majd ha lesz változás írok.
A hangulat elég változó, páran hiányoznak így hogy a Roxfortba meg erre arra mentek csere diáknak,  dehát majd túléljük valahogy nélkületek!
Tartom a frontot, vigyázok a seggemre, és Joe hátsójára is ránézek olykor! Te meg ne feledd! Ilvermory örökké!
Az igazgató és apám idegein addig is taposok!

Ölel: MRI Morton

Anonymous

Vendég
Szer. Júl. 07, 2021 3:37 am
2020. szeptember 15.
Skócia, Roxfort, Hollóhát torony

Kedves Emerson!

Nagyon lefoglalt voltam az elmúlt időszakban a sok adminisztrációs és egyéb dolog miatt. Például a kviddics válogató is az elmúlt napokban volt. A diákönkormányzat nyitó ülésén is részt kellett vennem, ahol Briony mellett ülhettem és képviselhettem a Ilvermornys diákokat.
Ja igen a baglyokat megfigyelik. Felfoghatatlan, hogy ezt a levelet vagy a tiédet is már kibontott állapotban kapom meg és valaki elolvasta már előttünk. Főleg úgy, hogy már elmúltam 17 és felnőtt vagyok és a magánszférámat sértő iskolai szabályzatot hoztak. Még ha az órán levelezik a két diák egymással és azt kapja el a tanár a figyelmüket másra fordító diákok papírfecnit és az üzeneteket nézi át a prof azt megértem. DE ez felháborító.
Az aranyvérűekkel még inkább kiszúrnak és itt az iskola falin belül is hátrányos helyzettbe kerülnek. Sajnálom a sok Mardekárost, akit még inkább megkülönböztetnek. Kicsit fáj, hogy egy szörnyű 50 és 25 éves múlt miatt, így kell viselkedni egy-egy családi hagyományt tisztelő famíliával. Elismerem, hogy számomra baglyok általi levelezés kissé ódivatú. Szörnyen visszamaradottnak tartom, hogy nem telefonon chattelünk, hanem egy baglyot használva írogatunk egymásnak. De valahol megértem, hogy egyeseknek ezek a családi gyökerek jelentenek mindent, mint számomra is. A családom vagyis ti vagytok az elsők. Példának okáért nézük, miért ment Félix vagy Jarnette aurornak? Mert ezek az elvárások és családi gyökerek mentén nevelkedtek fel. A közjót kötelessége a Fontaine családnak szolgálnia. Gary dédi meséit, úgy sejtem te is hallottad már az aurori pályafutásáról. Hogy annak születtünk, amik vagyunk azt a családi hátterünk nagyban befolyásolja, de egy kis 11 éves semmit nem tehet, hogy ő aranyvérűnek született és a szülei egykor talán halálfalókkal szimpatizáltak vagy ők is halálfalók voltak. Az aranyvérűség szinte minden országban kiváltságokkal és hatalommal jár, de nem mindenhol képezi sőt sokan elfelejtik, hogy egy fajta szolgálattal és alázattal is kellene a varázstársadalom felé megmutatkoznunk. Igen, EMR, haladó konzervativista vagyok, nem kell forradalmat kiálltani, és egyből mindent megváltoztatni, ahogy Mrs Bagman teszi. Lehet ésszerű döntéseket hozni és szebben tüzet oltani. Ő inkább olajat és még egy lapátnyi fát dob a tűzre, amire ha nem vigyázz még nagyobb kárt okoz, mint amekkora volt.
Bármilyen vérű is legyen egy varázsló vagy boszorkány egy nagy hatalommal bíró ember legyen vezetőként alázatos és ha nem is megalázkodva, de szolgálja a népet.
Kicsit furán hangzik ez az egész, amiről most írok, de remélem érted mit gondolok erről az egészről. Néhol kissé utópisztikus az elképzelésem, de hiszek benne, hogy egy jobb világban nem lesz ennyire széthúzó a társadalmunk. Örülj, hogy Samuel Quahog nem olyan, mint a  Brit mágiaügyiminiszter. Szerinted valaha megtalálja a varázsló társadalom a megfelelő utat, hogy ne egy szét aprózódott társadalomban éljünk? Sara nővérem szerint, sokat kell dolgozni, hogy kicsit is jobb legyen mindenki számára az élet és ezzel egyet is értek. Remélem, aurorként majd én is sokat tehetek az emberekért. Igen úgy érzem, hogy aurorként tehetek a legtöbbet Amerikáért és a családomért, de néha elgondolkozok más lehetőségeken is.

Karácsonykor ígérem, hogy haza megyek és megmoshatod a fejem a hóban, ha tudod.
Tehát jövőre ide akarsz jönni? Leo biztos örülni fog neked. Tutti a Mardekárba kerülsz. Egyébként Leo is ott van. Köztük szerintem otthon éreznéd magad és talán még jobban megismerhetnéd Leot is.
Egyébként szegény lányt úgy sajnálom átérzem, hogy milyen lehetet neki. Nekem nagyon rossz volt. Tudom, hogy sokszor meséltem már, de egyébként nálam voltak, akik elkezdtek fogadást kötni. Hogy melyik házba kötök ki? És emlékszel melyik szobor mozdult meg a kislánynál? Még mindig élénken él az emlékezetemben az a nap. Emlékszem a tiedre is ott is volt egy-két érdekes alak. Pl. Connor Anderson vagy India Kapor (vagy mi volt annak a lánynak a neve). Szóval a szobrok nem biztos, hogy elnyerik az itteni süveghez szocializálódott népség tetszését, de én valahogy jobb szeretem az otthoni beosztási ceremóniát.
Kicsit fájdalmas, beismernem. Tudod mindenkinek egy idő után haza húz a szíve. Nekem már most, így a második tanév elején haza vágyik a viharmadarak fészkébe. Az első meccsre, amire az öregdiákok is évről-évre visszajárnak. A tanárok és diákok kviddics meccsére. A Castelloval vívott versenyekre és más iskolák közti versenyekre.
Most jelentkezel valamilyen szakkörre és elfoglaltságra a kviddicsen kívül?
Tudod, jól jön a tovább tanuláshoz pár más elfoglaltság is. Biztos apád is párszor emlegette már.
Ó, mi újság apáddal? Nagyon keveset hallottam róla a nyáron. Hogy érzi magát? Tart plusz órákat. Neki is kellene írnom levelet, hogy írjon egy ajánló levelet az egyetemi jelentkezésemhez, de azt később is megírhatom.
Amúgy milyenek az elsős wampusos diákok? A tesód még nem válaszolt a levelemre. Remélem, jól van és csak elfoglalt a színjátszós dolgok miatt.
Képzeld Astra (a békám) megtanult egy kis dalocskát majd Karácsonykor megmutatom.
Ölel:
Peggy

ui.:Ilvermory örökké!
Amúgy van egy titkom, amiről később beszélek, amint rájövök valamire.

Anonymous

Vendég
Kedd Aug. 03, 2021 7:08 am
2020. szeptember 27.
Ilvermorny wampus hálókörlet

Drága Egyetlen Peggym!

Titok? Később!? Most! Míg el nem küldtem a levelet, alig aludtam. Muszáj volt?? Csak viccelek. De nyomd már ki mi az!!

Hát ezzel mindent elmondták, amire én is gondoltam. Igen, valóban így van. Néha azért elgondolkodik, hogy vannak olyan Aranyvérű egyének, kik nem akarnának aranynak születni... visszafordítanák az időt, megváltoztatnák az időt, hogy félvérek legyenek. Kevesebb gond, más világ. Szerinted? Érdekes elképzelés?

Aki Aurorként képzeli el az életét, az bizony Auror lesz. Más dolgok csak megsajdítják a fejedet...de elnézhetsz másfelé is, max elmondod mi tetszett, mi nem és te megpróbáltad.

Igen, már nincs visszaút, elhatároztam, hogy Roxfortban tanulok tovább. Távol a családoomtól, még akkor is ha ez apámnak púp a hátára, mert nem tarthat szemmel. Kell nekem is egy kis távolság úgy hiszem. Meg akarom ismerni hosszasan a családom többi tagját, felakarom fedezni magam körül a világot. Meg akarom mutatni magam a világnak.

Szakköri elfoglaltság? Hát... Hát nem tudom, a kviddics és tanulás mellé nem igen tudnám hova bepaszírozni...apa is emlegeti párszor a mai napig. De nincs hozzá se kedvem, se energiám. Lehet ez lesz a munkám is...kviddicsező leszek, simán megélhetek belőle, nem? Viccet félretéve: fogalmam sincs mihez kezdjek a kviddicsen túl, azon kívül. Nem értek nagyon máshoz az az igazság. Vagy tegyem le a kviddicsért és nézzek el másfelé? Megbánnám, ha eldobnám az egyetlen mentő övemet. Bár ha nagyon szépen megkérem egy rokonomat, biztosan segítene bármiben, nem? Segítesz?
Csak viccelek. Megoldom ám.
Még az életem pályafutásán sem gondolkodtam el. Auror? Híres kviddicsező? Tanár?  Minisztériumi dolgozó? Medimágus? Lénygondozó? Na ezt nem inkább. Mindenesetre még van időm rajta gondolkodni, hogy hova húz a szívem, ugye?
Ettől tartok én is majd. Hogy honvágyam lesz, aztán csak úgy haza se mehetek. Csak egy levelet írhatok minden egyes napomról. Ráadásul van egy kutyám is, amire az öregebb Morton vigyázz...talán ő fog a legjobban hiányozni. Igen, már előre túl gondolom a dolgokat, aztán lehet semmi probléma nem lesz.
Képzeld! Nelson végre reagált a hangomra! Jó.... éppenséggel csak az ujja moccant meg, de már az is valami a hónapokkal ezelőtti állapotához képest. Várom már hogy újra bandázzak vele.
Apa jól van, nem hagyom unatkozni sosem, ráadásul a húgom előadásaira is járunk, így aztán tényleg nem unatkozik. Bár vannak távolba való merengései amiket nem tudok hova tenni. Mintha teljesen máshol járna... Ki érti?
Az elsősök unalmasak. Mint mikor én voltam elsős... tudod, semmitmondó takonyorrúak. Még nem vezettük be őket semmi „tilosba” no meg még beavatási szertartás sem volt. Tudod a mi fajtánk. De ami késik az nem múlik.
A húgom jól van, csak tudod milyen...ezerfelé is elszakadna, ha képes lenne rá. Már szóltam, hogy írjon vissza, szóval 1-2 héten belül talán megtörténik az is. Türelem kérdés.
Kitartás neked odaát! Ne hajszold nagyon túl magad! Hiányzol ám, majd össze dobhatnánk egy találkozót.

Ölel: Emerson Morton

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: