Talán ép Jessre lenne szükségem, hogy az otthon hiányát betöltsem. Az elmúlt napokban, kevesebb időt töltöttem vele, mint szoktam és tudtam, hogy a bennem felgyülemlett ötletek és terveket, ha vele megosztom és átbeszélem, akkor tisztábban fogok látni. Sok ötletem volt, hogyan készüljek fel az évvégi záró vizsgákra és a vizsgák végeztével szerettem volna egy hagyományos Illvermornys viharmadaras búcsúparti és bankettet tartani. Vajon vevő lesz rá Jess és Brionyt is rá tudom venni, hogy segítsen a szervezésben, talán hagyománnyá válhat itt is a Hollóhátas végzősök körében is.
Megannyi kérdésem volt, a nyárral kapcsolatban is. Ha felvesznek a kiválasztott képzéseinkre és mindketten Salemben tanulunk melyik lányszövetséghez akarunk majd csatlakozni és ha nem sikerül oda a felvétel, akkor keresünk egy lakást. Már nagyon előre szaladtak a gondolataim és még a R.A.V.A.Sz vizsgát se tettük le.
A legfőbb prioritást egy verseny élvezte az
Amerikai Általános Mágiatudományi Levelező Verseny. Indulhatunk volna külön-külön is, de arra gondoltam, hogy együtt csapatban sokkal jobb lesz távolról legyőzni a többi diákot. Ez az utolsó alkalom, hogy "kisdiákokként" megmutassuk tehetségünket egy verseny bizottsága előtt.
Összeszedtem pár bűbájt, amit hasznosnak találtam és méltóan nehéznek találtam. A roxforti könyvtára az Illvermornys könyvtárat méltán felül múlta, de ezt sosem hangoztattam senkinek, mert a végén azt hinnék rólam, hogy elárulom az iskolámat.
- Hali. - köszönök a barátnőm felé amikor lehuppanok mellé a kanapéra.
- Mi újság otthon?- kérdezem meg őt.
Fájt Roger bát betegen látni és tudtam, hogy Jess mindent megtenne érte, hogy felgyógyuljon a rákból. Roger bá szinte a nagybátyám volt, akire felnéztem és aki egyik példaképem volt, mint auror. Hatalmas küzdő és lelki ereje van. Rosszul esik az, hogy tehetetlennek érzem magam mellette. Néha eszembe a tavaly nyári levele, amiben Jessről és Abiról ír, hogy ők is jönnek Roxfortba. Nehéz most bármit is tennem azon kívül, hogy Jess és Abi mellett állok és támogatom őket. Fontos, számomra a mellettem ülő lány.