Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

A baj nem jár egyedül

Harper Briggs

Akadémista

A baj nem jár egyedül Tumblr_inline_pj4bn36gWf1t8d1vp_540

Lakhely :

Roxfort ❁ London

Multik :

❁ ❁ ❁

Playby :

❁ Elle Fanning

43

A baj nem jár egyedül Empty
Harper Briggs
Kedd Május 25, 2021 1:06 am

Cameron & Harper
Egy apró kopogás után óvatosan dugtam be a fejem a nagybátyám irodájának ajtaján, azonban hiába égett bent a villany, ő sehol sem volt. Bosszúsan vontam össze a szemöldököm, hiszen nem erről volt szó. Holden azt mondta, hogy várni fog és odaadja azt, amiért jöttem. De sehol sem volt.
Biztosan csak kiugrott pár pillanatra, gondoltam, így nem zavartattam magam. Az ajtófélfának dőltem és vártam.
Pár perc még belefért, éppen csak most értünk haza a tanév vége után. Át sem öltöztem, még az iskolai egyenruhám volt rajtam, olyannyira szerettem volna pontot tenni ennek az ügynek a végére. Bosszantott, hogy a múltkori szabad hétvégén, amit együtt töltöttünk - végül az iskola szabályait áthágva, vagy csak kicsit szabadosabban értelmezve, nem Roxmortsban, hanem az Abszol úton - ilyen buta hibát vétettem. Apróság volt, tulajdonképpen egy semmiség, mégis… annyira bosszantott.
Alapvetően nem voltam türelmetlen típus, bár tagadhatatlanul voltak hibáim; most mégsem tudtam csak úgy ácsorogni a parancsnokságon és várni, hogy Holden végre megjelenjen. Megcsapott a nyár és a szabadság szele, szentül hittem, hogy a szünet első perceit nem itt kellett volna töltenem.
Ah… tudtam, hogy Masont is magammal kellett volna hoznom, de nem, én lemondtam erről, meg sem kérdeztem igazából. Úgy gondoltam, hogy biztosan akad jobb dolga is, mint az én figyelmetlenségem helyrehozni, hiába lett volna eredetileg csak pár perc. Lehet, kár volt ennyire előzékenynek lennem, most legalább lenne társam a bajban, jobban mondva a várakozásban, ami kezdett egyre hosszabbra nyúlni. Nem tudtam volna megmondani, hogy mennyi idő után született meg a fejemben az a gondolat, hogy kiszolgálom magam. Holden azt írta a levelében: várni fog, ez pedig azt kellett jelentse, hogy kikészítette azt, amire szükségem volt. Az én olvasatomban, legalábbis.
Az övében biztosan nem, ugyanis az irodája, jobban mondva az asztala kuplerájos volt, noha nem átláthatatlan. Én mondjuk semmit sem értettem az ott lévő iratokból és nem is akartam. Így is több államtitkot ismertem, mint egészséges lett volna. Hiába pakoltam azonban ide-oda őket, de csak nem találtam meg azt, ami nekem kell.
- Komolyan, hová tetted, Holden? - dünnyögtem félhangosan, egy elégedetlen sóhaj kíséretében, amint hagyva a papírokat az asztalra támaszkodtam és próbáltam gondolkodni. Ha Holden lennék, hová tennék ilyesmit? A szemétbe, lett volna az első válaszom, de tudtam, hogy ott nincs, azt mondta odaadja. Talán a szekrények?
Amint azonban felemeltem a fejem, hogy megnézzem abból mik is a lehetőségeimm meglepve vettem észre, hogy nem vagyok egyedül. Az ajtóból egy ismeretlen, nálam nem sokkal idősebb fiú -  vagy ilyenkor már kikérték maguknak és sokkal inkább férfiak voltak? - állt, aki engem nézett.
- Szia - köszörültem meg a torkom némileg meglepve, de azért óvatos mosolyt varázsolva az ajkaimra. Nem gondoltam, hogy más is keresné ilyenkor a nagybátyámat. Vagy csak véletlen járt erre? - Nem tudod véletlen, merre találom Holden Briggst? Akiket eddig kérdeztem, csak annyit tudtak mondani, hogy megbeszélésre ment, de már vissza kellett volna jönnie - ezzel pedig nem voltam kisegítve. Csak remélhettem, hogy ő tud valamit, amit a többiek nem.

If I were a flower…
 I would be a sunflower. To always follow the sun, turn my back to darkness, stand proud, tall and straight even with my head full of seeds.
Vissza az elejére Go down
Cameron Castillo

Auror

A baj nem jár egyedül Cam-icon

Lakhely :

Docendo Discimus Mágusakadémia

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Kedd Május 25, 2021 11:30 am
Harper & Cameron

Hát te meg mit keresel itt?

Reggel volt pár órám az Akadémián, de azóta itt vagyok a Minisztériumban. Az első évben nem éreztem nehéznek azt, hogy egyszerre két szakot vigyek, de mostanra már kezd időnként fárasztó lenni. De nem bántam meg a döntésemet és ki se mutatom az esetleges negatív érzéseimet, csak az zavar, hogy nemsokára haza kell mennem. Elkezdtem barátkozni a gondolattal, hogy Devonhoz hasonlóan esetleg én is béreljek egy lakát és költözzek oda, de megszoktam már a kúriát, mindazt, amit az otthonom biztosít, így furcsa lenne és nem túl kényelmes egy kis lakásban élnem, nos... önellátóan és abba se vagyok biztos, hogy apám hagyná. Jelenleg ilyen gondolatok körül jár az agyam, amikor elsétálok Briggs parancsnok irodája előtt, de néhány lépés után megtorpanok, visszapillantok, majd hátrálok pár lépést és benézek. Mi a...
- Hát te meg ki vagy és mit keresel itt? - bukik ki belőlem a kérdés. Köszönés nem hangzik el, de kérdőre vonás annál inkább. Mosoly az én arcomon nem jelenik meg, helyette nekidőlök az ajtófélfának, kezeimet összefűzöm magam előtt és úgy nyugtatom a szőkeségen tekintetem. Az egyenruháját természetesen felismerem, a Roxfortba jár, méghozzá Hugrabugos... Csodálatos! Abban viszont biztos vagyok, hogy Holden Briggs nem örülne, ha látná, hogy kutakodnak a holmijai között, így végül úgy döntök, hogy magára hagyva az ajtót belépek.
- Nem tartozik elszámolással nekem, így fogalmam sincs, de ha ezt mondták, akkor biztos így van. Viszont kétlem, hogy értékelné, hogy valami jöttment felforgatja az irodáját és kutakodik a cuccai között. Az irodája előtt kellett volna várnod. Mégis ki engedett be? - hogy volt egyáltalán mersze ilyet tenni? Némileg fölé magasodom, egyértelműen jelzem, hogy kifelé, de szóban még nem teszem hozzá. Hátha észreveszi magát és megpróbál eliszkolni, bár azt lesheti, hogy Holden erről nem szerez majd tudomást.

Harper Briggs varázslatosnak találta

Harper Briggs

Akadémista

Lakhely :

Roxfort ❁ London

Multik :

❁ ❁ ❁

Playby :

❁ Elle Fanning

43

Harper Briggs
Kedd Május 25, 2021 12:41 pm

Cameron & Harper
Hát, ennyit az illemről, meg a köszönésről. Úgy festett, hogy a fiú -  a továbbiakban szigorúan nem férfi! - nem sokat hallott felőle. Lehet életében még bottal sem piszkált meg egy illemtankönyvet, vagy ahhoz hasonlót. Nagyon szívesen meséltem volna neki róla, meg arról is, hogy nem olyan Merlintelen dolog az, aurorkét is igazán meg lehetett volna tanulni. Talán, de csak talán az emberek is jobban kedvelték volna őket.
- Mi közöd neked ahhoz? - fontam össze magam előtt a karjaim, miközben magasba emeltem az egyik szemöldököm. Ha ő ebben a stílusban akart játszani, akkor játszhattunk így is. Nem voltam én semmi jónak az elrontója.
Nyakamat tettem volna rá, hogy ha a Roxfortba járt, Mardekáros volt. Pontosan úgy viselkedett, mint Kyle néha napján, amikor nem lehetett vele szót érteni, csak akkor, ha az ember a saját stílusában vágott neki vissza.
Abban már biztos lehettem, hogy ez a tag, aki előttem állt és nagyon, nagyon szeretett volna rám ijeszteni, esetleg elhitetni velem, hogy felsőbbrendű nálam, nem csak egy modortalan bunkó, nem a nagybátyám embere volt. Ők általában ismertek, vagy ha mást nem, láttak már Holden társaságában, így bizonyosan nem így, ebben a stílusban szóltak volna hozzám. A legtöbben ahhoz túlságosan féltek tőle.
- Szuper - fújtam ki némileg bosszúsan a levegőt a válasza hallatán. Tehát ő sem tudott semmit. Komolyan, itt voltunk az ország legfontosabb épületében és senki sem tudta, hogy hol van a kommandó parancsnoka, csak hogy valami megbeszélésre ment, amiről már vissza kellett volna érnie. Nyilván, előfordulhatott az is, hogy ez tovább tartott. De ennyivel? Normális volt ez egyáltalán?  - Nem forgatom fel az irodáját, akkor se volt sokkal nagyobb rend, amikor beléptem ide. Egyszerűen csak nála hagytam valamit, amire most szükségem lenne. Azt mondta, hogy odaadja, de nincs itt. Gondoltam biztosan itt hagyta valahol, én pedig kiszolgálom magam, nem rabolva a saját időmet - tártam szét a karomat, miközben vázoltam neki a nagy helyzetet, bár valójában semmi köze nem volt ahhoz, hogy mit és miért akartam. Főleg nem abban a stílusban, ahogy végig beszélt velem, a nem túl burkolt fenyegetésről nem is beszélve. Amint közelebb lépett, elképzelni sem tudtam, hogy mit tervez.
Ha nem tetszik neki a válaszom, kirángat?
Különösen komikus opciónak tetszett, ahogy egy fiatal auror kivonszolja egy irodából a Mágiaügyi Miniszter asztmás unokahúgát, akit minden nemű stressztől kímélni kell(ett volna). Bár éltem a gyanúperrel, hogy neki erről tulajdonképpen fogalma sem volt. Nem a betegségről, arról igen kevesen tudtak, sokkal inkább a személyazonosságomról.
- Az épületre vagy az irodára gondolsz? - érdeklődtem, noha a kérdés maga költői volt, bár egy részem azért kíváncsi volt arra az arcra is, amit ez esetben vágott volna. - Előbbibe a főbejáratnál az őrök, utóbbinak pedig nyitva volt a ajtaja. Mint korábban mondtam: Holdennél maradt valami, ami az enyém, ezért gondoltam kiszolgálom magam. Mi ez egyébként, valami kihallgatás? - érdeklődtem, mert hiába tartottunk még a beszélgetés elején (mert volt egy olyan érzésem, már csak a nem túl burkolt fenyegetéstől is), hogy nem fog olyan könnyen békén hagyni.

Cameron Castillo varázslatosnak találta

If I were a flower…
 I would be a sunflower. To always follow the sun, turn my back to darkness, stand proud, tall and straight even with my head full of seeds.
Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Vas. Május 30, 2021 5:55 pm
Harper & Cameron

Illemórákat nem csak nekem kellene vennem, mint hallom, hanem a szőkeségnek is, kinek visszakérdezésére felszalad a szemöldököm, akár csak az övé. Egy külső szemlélő számára biztosan viccesen festhetünk, de úgy sejtem, hogy akár csak én, úgy a csaj se érzi annyira poénosnak a kialakult helyzetet.
- Ha nem akarod, hogy azonnal kidobjalak a Minisztériumból, akkor válaszolsz. - mert megtehetem, egy pillanat lenne az egész. Mégis csak aurornak tanulok, Ő pedig a kommandó parancsnokának az irodájában lófrál és kutakodik, még szép, hogy nem hagyom ezt szó nélkül. És leszarom, hogy nem értékeli a kérdésemet, de lehetett volna legalább annyi esze, hogy becsukja maga mögött az ajtót. Bár Hugrás... túl sokat gondoltam róla egy pillanatra.
Arról viszont nincs tudomásom, hogy Holden merre járhat. Már miért lenne? De ha mások szerint dolga van, akkor nem ártana hinnie nekik, mert ha többen is azt mondták, hogy megbeszélésen van, akkor talán valóban úgy van. A megbeszélésekről pedig köztudott, hogy elhúzódhatnak, de ez senkit se jogosít fel a kutakodásra. Főleg nem Holden Briggsnél.
- Szóval csak nála hagytál és úgy döntöttél, hogy bárhol is legyen az a valami, megkeresed. Te teljesen hülyének nézel engem, hogy ezt majd beveszem? - elég gáz a szövege. Nem Ő lenne az első, aki megpróbál kutakodni egy minisztériumi irodában, én viszont nem fogok szó nélkül elmenni a dolog mellett.
- Elég nagy pofátlanság, hogy ki akarod szolgálni magad az engedélye nélkül. Ha találkozót beszéltetek meg, akkor illene megvárnod, méghozzá az irodáján kívül, nem csak úgy besétálnod ide, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga és körbenézni. Húzzál szépen kifelé! - állok némileg félre, fejemmel intve az ajtó irányába. De azért az érdekelne, hogy ki engedte be és miért... A kérdésére már nyílik a szám, de még előtte válaszol, így nem kell rákérdeznem a konkrétumokra.
- Csak azért, mert nem zárja az ajtaját, még nincs jogod csak úgy besétálni hozzá. - Holden? Meglep, hogy a keresztnevén említi a férfit, egy picit elgondolkodtat, de remek stratégia is lehet ez a részéről. Nem hiszem, hogy ennyire jól ismerné vagy különösebben jóban lennének.
- Ha kihallgatás lenne, akkor arra is rákérdeznék, hogy vajon mi az a fontos dolog, amit ennyire keresel, de inkább kidoblak innen. Na mozgás! - elkapom felkarját, majd lazán húzni kezdem kifelé, ha esetleg eddig nem jött volna. Ne akarja, hogy a pálcámat is elővegyem, mert még arra is sor kerülhet, ha nem fogad szót. Van nekem jobb dolgom is, mint kislányokat kidobálni a Minisztériumból...
- Bár lehet, hogy jobb lenne, ha megvárnám veled Briggs parancsnokot és elmesélném neki, hogy mit műveltél. Biztosan értékelné... - tekintek rá és őszintén szólva eljátszom a gondolattal. Megnézném a képét, hogy miként fogadja, hogy egy Roxfortból ide kerülő lány lazán körbenéz az irodájában. Legalább látná, hogy "figyelek a holmijaira".

Harper Briggs

Akadémista

Lakhely :

Roxfort ❁ London

Multik :

❁ ❁ ❁

Playby :

❁ Elle Fanning

43

Harper Briggs
Kedd Jún. 15, 2021 11:45 am

Cameron & Harper
- Tessék? - kérdeztem őszinte meglepetéssel, némileg értetlenkedve. Ez a névtelen senki - mert korábban még nem láttam apám vagy éppen a nagybátyáim köreiben, így tulajdonképpen csak az lehetett, ha bármelyikükhöz is közel áll, akkor ismernie kellett volna - tényleg azt találta mondani nekem, hogy kidob? Engem? Kezdtem azt érezni, hogy valami groteszk, párhuzamos univerzumba kerültem, ahol semmi sem az, aminek látszik. Még én magam sem.
Alapvetően egyébként, nem vártam el, hogy tiszteljenek, ahogy azt se, hogy ajnározzanak csak azért, mert éppenséggel ugyanaz volt a családnevem, mint az aktuális Mágiaügyi Miniszternek. De - és ez egy elég sarkalatos de - azt igen is elvártam, hogy bánjanak velem úgy, mint bármely rendes állampolgárral. Ebbe pedig beletartozott az is, hogy jár az ártatlanság vélelme és nem fenyegetnek meg az e találkozás első, na jó inkább második pillanatában. Mert ez nem volt okés, nagyon nem.
- Előbb dobatlak ki én téged, mint te engem - sóhajtottam lemondóan, talán kissé sajnálkozva is.
Igazat beszéltem, noha nem készültem ilyesmire, sose tettem volna ilyet senkivel. Még vele se. Fogalmam sem volt arról, hogy ki lehet ez a tag, de nem is érdekelt. Elég volt róla pontosan annyit tudnom, amit az első benyomás sugallt: egy nagyképű mardekáros - pont mint a bátyám volt, amíg élt -, aki azt hiszi, hogy ő a legkülönlegesebb, legtehetségesebb - és már pár leg, mindenki képzelje ide, amit kell - ember a világon és kiszúr valami olyasmit, amit képzet aurorok, hovatovább: kommandósok képtelenek. Szánalmas, mert bármennyire is akartam, jobb szót nem találtam erre, hiszen a kora alapján éppen csak egy kezdő lehetett valahol a nyomozóknál, vagy a közbiztonságiaknál. Noha az undorító, libafos zöld egyenruha hiányzott róla.
- Akkor ne hidd el az igazságot - tártam szét a karjaim, meg sem próbálva bizonygatni az igazam. Minek? Nem tudtam, és valójában nem is akartam ezzel mit kezdeni. Az ő baja volt, ha mindenbe és mindenkibe összeesküvés elméleteket látott bele, nem pedig az enyém. Illetve, az övé és a pszichológusáé, mert ilyen fokú paranoiával kezeltetnie kellett volna magát, nem pedig a Minisztérium falai között rohangálni.
Merlinre, ebbe az épületbe tényleg mindenkit is beengedtek?
A válasz pedig nagyon úgy nézett ki, hogy egy vaskos igen erre a kérdésre, mert a srác csak nem hagyta abba. Kötötte az ebet - no meg a véleményét - a karóhoz.
- Nos, mivel a nagybátyám, úgy hiszem, hogy jobban ismerem őt, mint te. Pontosan ezért tudom, hogy nem zavarja, ha megpróbálom megkeresni azt, amiért jöttem - azt a fránya papírdarabot, amit véletlen nála hagytam és amire most mindenképpen szükségem volt, hogy elintézzem, amit el kell. A felett pedig, hogy parancsolni próbált nekem nagylelkűen elsiklottam, mintha ki sem mondta volna azokat a szavakat. Úgy hittem, hogy mind a ketten jobban járunk így, felesleges köröktől megkímélve.
- Na ne viccelj! Alig lehetsz idősebb nálam és azt hiszed, pont te vagy az, aki eldönti, hogy mihez van jogom a nagybátyám irodájában? - érdeklődtem, noha ez nem volt sem kedvesnek, sem pedig valóban kíváncsinak mondható, sokkal inkább neveztem volna szarkasztikusnak, bár talán ezt se lehetett teljesen ráhúzni. Valahol az érdektelen és a szarkasztikus között állhatott.
Amúgy sem voltam egy türelmes ember, feltéve, ha nem a családomról volt szó, így kezdtem annak a végére érni. Hogy nem volt képes ez a szerencsétlen megérteni, hogy az, amit csinál nem több, mint egyszerű alkalmatlankodás, amivel csúnyán megütheti a bokáját? Elég rosszul állhatott az ország, ha tényleg ilyeneket vettünk fel a rendvédelembe.
- Úgyse hinnéd el, ha elmondanám, lévén azt sem hiszed el, hogy nem szörnyen fontos államtitkokat akarok lopni - mutattam rá erre az apróságra, annak teljes tudatában, hogy tényleg nem hinne nekem. Azt pedig, hogy mire gyanakszik nem volt nehéz kitalálni. Hugrabugos voltam, nem pedig ostoba. - Kidobsz?! - szökött magasba a hangom, talán még hitetlen is lettem volna, ha nem szorít rá hirtelenjében a karomra. - Hé engedj el! Ha így folytatod, ennek nyoma marad! - álltam ellent, noha még mindig nehezen voltam képes feldolgozni azt az információt, hogy az a világ bolondja képes lenne kihajítani a Mágiaügyi Miniszter unokahúgát. Noha a testi erőm a betegségből adódóan nagyjából egy partra vetett aranyhaléval vetekedett, a lehetőségeimhez mérten számolva nem adtam magam könnyen.
- Várjuk! - vágtam rá hevesen, talán kevesebben is a kelleténél. Alapvetően nem voltam egy rossz szándékú ember, de Merlinre, ez a srác megrángatott. - Meglátjuk, kire lesz mérgesebb, azok után amit művelt - pillantottam rá kihívóan, erősen - már amennyire ez egy súlyosan tüdőbeteg tizenhét éves lánytól tellett - szorítva az asztal peremét annak jeléül, hogy ha valóban ki akar dobni, ahhoz valóban erőszakot kell alkalmaznia, mert nem fogom csak úgy hagyni neki.

If I were a flower…
Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Csüt. Jún. 17, 2021 10:01 am
Harper & Cameron

- Jól hallottad! - legalábbis bízom abban, hogy nincs gond a kislány hallásával. Na de további megjegyzésére most már el kell mosolyodnom. Sokat képzel magáról a kicsike, csak tudnám mire fel.
- Valóban? Azt megnézném! - biztos lehet benne, hogy fogalmam sincs arról, hogy ki lehet Ő, mert nem mentek el ennyire otthonról, hogy így viselkedjek a Mágiaügyi Miniszter vagy akár Holden Briggs rokonával. De ezt a csajt még soha se láttam, így amikor kijelenti, hogy Briggs parancsnok a nagybátya, eszem ágában sincs rögtön hinni neki.
- Holden Briggsnek egy unokaöccse van, aki Hollóhátas. - tehát más ház, más nem, ne akarja már azt mondani nekem, hogy Ő az. A további magyarázata pedig már le is pereg rólam, mégis elültette a bogarat a fülemben, hogy mi van akkor, ha mégis igazat beszél? Az elég kellemetlen lenne, mi több, nem csak kellemetlen! De nem... csak nem.
- Ha valóban a nagybátyád, akkor bizonyítsd be! - mutasson valami iratot vagy bármi mást, ami megfelelő bizonyítékul szolgál, mert ha igazat mond, nos... akkor talán még elnézést is kérek tőle. De amíg ezt nem teszi meg, addig ne reménykedjen jobb bánásmódban.
- Fogalmam sincs, mint mondtam, hogy mit keresel, de egy ártatlan pofival az ember sok mindenre képes lehet. - sokan elsiklanak felette, nem gondolnak bele abba, hogy mire lehet képes. A részletek fontosak, én legalábbis így látom, de egyébként komolyan nem gondolom, hogy annyira fontos iratokat keresett volna, de akkor se volt joga ahhoz, amit tett, hogy csak úgy bement kutakodni a kommandó parancsnokának az irodájába. Ezt kellene felfognia. Na de most már tényleg ideje távoznia, persze csak akkor, ha nem bizonyította megfelelő módon, hogy Ő az, akinek mondja magát.
- Ne rinyálj, ahhoz több kell, hogy nyoma maradjon. Hidd el, tudom! - villan rá tekintetem. Fenyegetően hangozhat, de valójában nem annak szántam. Nem szorítom tehát erősen, de nem ellenáll? Erre már csak szemet forgatva sóhajtok, de komoly kárt tényleg nem óhajtok tenni benne, mert még megüthetem a bokámat, arra pedig nem vágyom. Így is túl sokat hibáztam az elmúlt időszakban és rezeg a léc...
- Rendben van, akkor megvárjuk! - eresztem el végül, tekintetemben pedig láthatja a kihívást, hogy nem fogok megijedni ettől a hirtelen támadt magabiztosságtól. Bízom benne, hogy hamarosan Holden tényleg megkerül, ahogy abban is, hogy a csaj tényleg nem az, akinek mondja magát. De ha tényleg türelmesen várakozik itt, akkor még gond lehet. Mindenesetre nem inzultálom a továbbiakban, összefűzöm magam előtt a kezemet és csak várok. Lehet ezt így is.

Harper Briggs

Akadémista

Lakhely :

Roxfort ❁ London

Multik :

❁ ❁ ❁

Playby :

❁ Elle Fanning

43

Harper Briggs
Csüt. Jún. 17, 2021 11:49 am

Cameron & Harper
- Te tényleg saját magad ellensége vagy - ráztam meg a fejem őszintén hitetlenkedve. Ez a srác komolyan nem fogta fel, hogy éppen maga alatt vágta a fát? Szinte biztos voltam benne, hogy az arroganciáján és esetlegesen egy gazdag, közepesen befolyásos apján kívül semmi mást nem tudott felmutatni. (Az apát is csak tippeltem, az arroganciába biztos voltam.) Főleg nem két nagyobb rangú nagybácsit és egy apát, aki mindenért is hisztizett, és mindent is elért a bátyjánál. (Nem mintha erre különösebben büszke lettem volna, de a tények azok tényleg voltak. Apám azért volt nagy ember, mert a bátyja vezette ezt az országot.)
- Csak nehogy nagyon megüsd magad, amikor repülsz kifelé a főbejáraton - mosolyodtam el negédesen, minden magabiztosságom beleadva ebbe, holott tudtam, hogy sosem tennék - avagy tetetnék - ilyet. Én nem apám voltam, aki fűt fát azzal fenyegetett, hogy kirúgatja, mivel nem ez volt az egyetlen válaszom a problémáimra. Ellenben vele.
- Szóval már Briggs családfakutató is vagy? Micsoda polihisztor - szaladt magadba a szemöldököm arra a meglepően határozott kijelentésére, hogy Holdennek csak egy unokaöccse van. - De elég rosszul végezheted a munkád, mert igazából három unokaöccse van - sokkal inkább volt neki, de ebbe most nem kívántam belemenni. Amúgy se szerettem ha Kyle a téma, lévén - jogosan ugyan de -, megosztotta az embereket. Akadtak, akik sajnálják és akadtak, akik örültek annak, hogy megölték, azt hangoztatva, hogy megérdemelte. Én sajnáltam, mert hiányzott. Annak ellenére, hogy tudtam: nem volt jó ember, mégis hiányzott, hiszen számomra nem egy erőszaktevő volt, hanem csak a bátyám, akivel néha veszekedtem és aki, ha volt ideje kviddicsezni tanított. De, mint mondtam: ez nem erre a srácra tartozott. Semmi köze nem volt a családomhoz, azon kívül, hogy valamiért harcikutya módjára védte Holden irodáját tőlem. Pont tőlem, aki feltehetően többször jártam már itt, mint ő. - És nem mellesleg van két unokahúga is - tettem még hozzá a miheztartás végett, hátha egyszer jól jön még neki ez az információ.
Lássuk be: én csak Harper voltam, ha Naomit próbálja innen kidobni az lett volna az igazán gáz.
Nem azért, mert ő volt Maurice Briggs lánya, hanem azért is, mert Naomi erélyesebb volt nálam, nem is kevéssel. Bizonyosan elhangzott volna már itt pár átok, ha ő állt volna itt helyettem.
- Soha senki sem kérte még a Minisztériumban, hogy azonosítsam, ki vagyok. Elég volt bejönnöm a politikus apámmal, vagy valamelyik nagybátyámmal - feleltem, miközben körbe pillantottam az irodában, de Holden legfrissebb képe rólam 16 éves volt, ami azt jelentette, hogy kisbabaként szerepelek rajta. - Gondolom az nem győzne meg, ha azt mondanám, hogy az a gyerek én vagyok a képen - mutattam a valóban nagyon kiskori önmagamra, amint Masonnel Holden kezében alszunk; ő kék, én pedig rózsaszín, mintanélküli bodyban. Noha próbáltam magabiztosnak látszani - hiszen Merline, az voltam, akinek mondtam magam -, azt még én is éreztem, hogy ez gáz, noha nem az én hibám volt, hogy a muglikkal ellentétben a varázsvilágban nem létezett személyi igazolvány. Lehet nem lett volna rossz, ha bevezetünk valami hasonlót.
- Haver, te tényleg nagyon paranoiás vagy és kezeltetni kéne magad. Adjak elérhetőséget egy jó pszichológushoz? - érdeklődtem, noha nem volt ilyenem, de biztos vagyok benne, hogy tudtam volna szerezni. Még csak fáradtság se lett volna, ha ezzel segítek abban, hogy kevesebb bolond járkáljon ezeken a folyosókon.
Kevesebb bolond, aki megrángat, mert Merlinre, ez tényleg megpróbált kirángatni a tulajdon nagybátyám irodájából.
- Nem rinyálok, csak hogy a te szavaiddal éljek, tényleg fáj - rántottam vissza a kezem, ha tudtam, remélve, hogy tényleg nem marad nyoma az akciójának. - Lehet megleplek, de minden bizonnyal más a fájdalomküszöböm, mint neked. Egy edzetlen iskolás diák vagyok, nem pedig auror - tettem hozzá, hogy kapjon már észhez. Engem, vele ellentétben nem vertek meg többször is az auror képzés alatt, hogy erősebb és strapabíróbb legyek. Nem mintha tudtam volna miből áll maga a képzés, csak úgy sejtettem, hogy biztosan van valami ilyesmi, hiszen egy auror nem lehetett puhány, ellenben egy krónikus beteg gyerekkel.
- Szuper - bólintottam -, mondanám, hogy szedd össze a gondolataid, hogy miért rángattál meg és akartál kidobni, de bármit mondasz is majd, senkit sem fog érdekelni, csak az, hogy megtetted. Ha pedig megengeded - bár biztos voltam benne, hogy nem fogja, de ez a legkevésbé sem érdekelt, lévén nem kellett tőle engedélyt kérnem semmihez, amit csinálni akartam - folytatom a keresést - raktam arrébb egy újabb kupac lapot, hátha azok alatt bújik el a keresett tárgy, de nem. Csak az üres asztal volt ott, semmi más.

If I were a flower…
Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Szer. Jún. 23, 2021 10:48 am
Harper & Cameron

Nagy a szája a kicsikének és ez a túlzott magabiztosság elgondolkodtat. De nem hiszem, hogy tévednék, jogos az, amit teszek, hiszen mégis csak kutakodott az aurorparancsnok irodájában, ehhez pedig véleményem szerint még egy rokonnak sincs joga. Én se tehetném meg apám irodájában, mert amit kapnék azt nem tenném zsebre. De tény, Holden más, mint az apám, mégis a saját életemből látott példát képviselem.
- Milyen kedves, hogy aggódsz értem. - döntöm finoman oldalra a fejem, állva tekintetét, viszonozva mosolyát közben, majd térek ki arra a bizonyos rokonra, akiről tudomásom van. Briggs parancsnok már szóba hozta az unokaöccsét, de lányról sohase tett említést. Persze attól még lehet neki, de... nem, nem hagyom, hogy elbizonytalanítson, bár talán már megtette.
- Ha igaz is, amit mondasz és jóval több rokona van, akkor is tiszteletben kell tartani az ember magánszféráját és ez a Mágiaügyi Minisztérium, Holden Briggs pedig a kommandó parancsnoka. Egy rokonnak sincs joga csak úgy besétálni mindenféle engedély nélkül a szobájába és kutakodni. Ezt te is tudhatnád! - ehhez igenis tartom magam. De akkor legyen, bizonyítsa be, hogy Ő az, akinek vallja magát, hátha valóban én tévedtem, de abban akkor se, hogy jogtalanul cselekszik. Hinni akarok a saját igazamban.
- De én most kérem és akárhogy nézem, egyedül vagy itt. Nem várhatod el, hogy higgyek neked, csak azért, mert te azt állítod, hogy Holden Briggs rokona vagy. - ne nézzen már ennyire naívnak. Követem a szöszi tekintetét, egyenesen az aurorparancsnok asztaláig, de a kép láttán csak felvonom némileg a szemöldököm.
- Nem, ez valóban nem győzött meg. - pillantok vissza rá, arra pedig már csak jót mosolygok, hogy paranoiásnak tart és pszichológust ajánl. A csúnya igazság az, hogy valahol igaza van, tényleg rám férne, mégse ismerném ezt be soha se magamnak.
- Én csak szeretek biztosra menni. - ennyivel letudom részemről a dolgot, nem magyarázom el újra és újra azt, amit már korábban megtettem, amit a kis szőke fejecskéje úgy tűnik, hogy képtelen felfogni. Elkapom felkarját, hogy kihúzzam az irodából és végre továbbálljak, de makacsul ragaszkodik a maradáshoz, én pedig kárt nem akarok tenni benne, bár megfordul a fejemben, hogy varázslattal hajítom ki egészen a Mágiaügyi Minisztérium elé. Ezt a lépést mégse teszem meg, mert benne van a pakliban, hogy talán... talán igazat mond. A fájdalomküszöbe viszont valóban igen alacsony, ha már ennyi is fájdalmat okozott a számára, így csak halkan sóhajtok, eleresztem, ne ijedezzen itt ennyire.
- Attól még ennyitől nem kellene így betojnod. - de akkor várjuk meg Holdent. Egyébként tartom továbbra is azt, hogy nem rángattam meg, pusztán megfogtam és húztam rajta egy kicsit, de valaki nagyon nebáncsvirág...
- Ülj le inkább a seggedre és várj türelemmel. - tehát nem, nem engedem meg, hogy kutakodjon. Kihúzok egy széket az asztalnál, hogy üljön csak le oda, én pedig nekidőlök az aurorparancsnok asztalának és onnan figyelem a szöszkét, majd időnként az ajtót és várok. Hamarosan mindenre fény derül, bár kezd zavarni, hogy a csaj ennyire nyugodt. Hibáztam volna? Most már mindegy...

Holden Briggs

Auror

A baj nem jár egyedül 5d7a8e7afc88458a09e930c67084fc15

Lakhely :

London

Elõtörténet :

A baj nem jár egyedül Tumblr_pwo77t9US61qbar1do6_r1_400

Playby :

Cillian Murphy

421

Holden Briggs
Csüt. Jún. 24, 2021 12:19 am

Cameron & a Briggs-klán

◈◇ big fookin' mistakes ◇◈

- ...Úgyhogy most szállítják ide kihallgatásra. Valószínűleg késő estig eltart, szóval ezt most passzolom, Russ, ne haragudj - magyaráztam a bátyámnak, hogy miért nem tudok náluk vacsorázni aznap, miközben együtt szálltunk ki a minisztériumi liftből a második emeleten.  - Amúgy itt van Harper. Nekem nincs időm hazadobni, még jó is, hogy összefutottunk.
Mikor előző nap visszaírtam Harpernek, hogy természetesen a King's Crossról nyugodtan nézzen csak be az irodába a blokkért, ami legutóbb nálam maradt, még nem gondoltam, mennyire keresztbe húzza majd Potter parancsnok a számításaimat.  Mindössze öt percet vett volna el mindkettőnk életéből terveim szerint a művelet, csak odaadtam volna neki a papírfecnit, megkérdeztem volna, milyen volt a hazaútja és már mehetett is volna visszaváltani a ruhát, amiből rossz méretet akasztott le a boltban - ugyanis akármilyen hihetetlen, tényleg én kísértem el legutóbb az unokahúgomat vásárolni, aki egyedül még sehova sem hoppanálhatott és az ő egészségi állapotával talán jobb is volt, ha nem próbálkozott vele.  
Csakhogy ez a terv meghiúsult abban a percben, mikor mindössze másfél órával Harper előre megbeszélt érkezése előtt Potter behívatott magához és közölte: sürgősen szükség volt a kommandóra egy túszejtéses ügyben Wales-ben, a Nimbus egyik üzemében, ahol egy csoportnyi varázsló átvette az irányítást és pénzt követeltek a cég tulajdonosától a munkások elengedéséért cserébe. Nyilván nem tűrt halasztást, és amíg összeszedtem az embereimet - illetve a gondolataimat -, pont nem azon járt az eszem, hogy esetleg ott is hagyhatnám Harpernek az asztalomon azt a nyomorult blokkot.
A bevetést extrém gyorsasággal lezártuk, túsztárgyalásra nem is került sor, ugyanis az a maroknyi nyomorult azonnal támadást indított ellenünk. Kettő meghalt közülük, hármat azonnal a Mungóba kellett szállítani, a maradék négyet pedig behozattam kivallatni, ők megúszták enyhébb sérülésekkel, volt annyi eszük, hogy még időben megadták magukat. A csapatommal átvészeltük néhány karcolással, mindössze egy kisebb, vérző vágást szereztem a homlokomra egy szilánkosra robbanó seprűgyártásra használt falemeztől, de őszintén, ez tényleg semmiség volt. Habár Russel megjegyezte, hogy igazán bemehetnék a Szent Mungóba, de a bátyám komfortzónája és elképzelése a komoly károkról valahol nagyon messze helyezkedett el az enyémtől minden értelemben.
Együtt értünk be Russellel a második emeleti aurorparancsnokságra, ahol azonnal az irodám felé vettük az irányt. Nem tulajdonítottam semmi jelentőséget a nyitott ajtónak, tudtam, hogy csak Harper engedte be magát, és mi sem volt ennél természetesebb.
- Szia, ne haragudj, hogy így megvárattalak, Potter kivezényelt minket terepre, most értem vissza. Mindjárt adom is a blokkot, aztán Russ hazavisz, ő már végzett - pakoltam ki az egyenruhám zsebéből egy varázspálcát, egy doboz cigarettát, a jelvényemet, majd végül a blokkot is.
És ekkor vettem észre, hogy nem csak Harper várt rám.
- Te meg mi a szart keresel az irodámban és ki engedett be ide? - fordultam Cameron Castillóhoz leplezetlen értetlenséggel és felháborodással.

Harper Briggs and Cameron Castillo varázslatosnak találta

Good heart.

Bad temper.

Harper Briggs

Akadémista

Lakhely :

Roxfort ❁ London

Multik :

❁ ❁ ❁

Playby :

❁ Elle Fanning

43

Harper Briggs
Pént. Jún. 25, 2021 12:10 pm

Cameron & Birggsek a köbön
Aggódott érte a halála - vagy talán még az sem -, én mindösszesen csak tényeket közöltem, hogy készüljön fel rá, mint a tettei következményeire. Amit hallhatóan még mindig nem volt hajlandó megtenni. Vagy csak túl ostoba volt hozzá, ezt sem tartottam most már teljesen kizártnak, noha eddig csak egy nagyképű, mardekáros parasztnak tűnt, nem pedig ostobának.
- Te pedig azt tudhatnád, ó nagy és okos auror - pillantotta a plafon felé, mert kezdett idegesíteni ezzel a mindent jobban tudok, hogy kell csinálnod, stílusával - hogy minden család más és más. Speciel nálunk Holden ismer és bízik bennem. Tudja, hogy úgy se vinnék el semmit, arról nem is beszélve, hogy mondtam már párszor: nem azért vagyok itt, mert hobbim a turkálás, keresek valamit - sóhajtottam lemondóan. Határozottan kezdtem elengedni ezt a beszélgetést, vagy nevezzük, aminek akarjuk. Mintha újra és újra ugyanazokat a köröket futottunk volna le, mert nem volt képes megérteni, hogy nincs igaza és nem egy ünnepelt hős lesz belőle az ügynek a végén, csak egy szerencsétlen, aki egy hatalmas leszúrást kap.
Persze, nyilván én is kellemetlenül éreztem volna magam hasonló helyzetben, de sajnálni mégsem tudtam. A nevem ugyan nem mondtam meg - már csak a bicskanyitogató stílus miatt sem, amivel korábban kérdezte, hogy ki vagyok -, de a mellékelt ábra szerint úgyse hitte volna el, hiszen abban a tévhitben élt, hogy a nagybátyámnak csak egy unokaöccse van és ennyi. Se több, se kevesebb.
- Mivel igazoljam magam, ha a varázsvilágban nem létezik okmány ilyesmire? - emeletem magamba a szemöldököm, miközben összefontam magam előtt a karjaim. Kíváncsian vártam a válaszát, mert fogalmam sem volt arról, hogy most mit kíván tőlem, mit rántsak elő a farzsebemből. Jó, azon kevés boszorkány közé tartoztam egyébként, akiknek volt mugli személyigazolványa az orvosi vizsgálatok miatt, de azt nem hordtam magamnál, csak ha kellett. Sose hittem, hogy egyszer a minisztériumban kérnék rajtam számon.
- Ez jogos - ismertem el kelletlenül, hiszen én se hittem volna magamnak. Azért egy kisbaba, majdhogynem újszülöttkori képet mutogatni elég meredek volt. - Nem, neked továbbra is üldözési mániád van, amit kezeltetni kéne - vágtam rá szinte gondolkodás nélkül arra, hogy ő csak szeret biztosra menni. Ha ez így lenne, akkor végig fenntartotta volna annak a lehetőségét is, hogy igazat mondok, nem vetette volna el egyből, csak azért, mert számára az jobb és kényelmesebb. A dicsőségesebb, amivel be tudna vágódni Holdennél, mert a védelmen kívül nyilván ez is volt a célja. De ami talán a legfontosabb: nem próbál meg kihúzni innen.
- Nem tojtam be semmitől, csak fájt. Nem kéne olyan magas seprűről beszélni, ha te lennél az én helyemben, neked is fájna - de gondolom ő nem volt tüdőbeteg és nem fenyegette az a veszély, hogy a legkisebb külső hatásra is befullad. Nyilván nem volt az, hiszen auror válhatott belőle.
Ne parancsolgass nekem, akartam mondani, de már nem volt rá időm, ugyanis egy ismerős hang fojtotta belém a szót. Gyorsan fordultam az ajtó felé, hát eljött az igazság pillanata.
Végre.
- Holden ez… Apa?! - néztem meglepve a nagybátyám mellett álló férfira. Hát ő meg mi a fenét csinált itt? Holden pedig, mintha olvasott volna a gondolataimban, egyből meg is válaszolta a kérdésemet. Nem tetszett, noha nem tudtam vele mit kezdeni. Csak azért nem fintorogtam a hír hallatán, mert nem voltunk egyedül. Ahogy Holdennél is ezért nem kérdeztem rá, hogy jól van-e. Elég borzasztóan festett az a sérülés, amit nem tudom hol és hogyan szedett össze, de még frissnek látszott. Ha nincs ez a srác, akkor biztosan megjegyzem neki, hogy legalább egy orvost látogasson meg, hogy rendesen összevarrja. Most azonban inkább hallgattam ilyen téren. Nem akartam aláásni a tekintélyét.
- Hogy mit keres itt? Azt hitte, hogy ő valami szupertehetségesen különleges hópehely és olyat tesz, amit eddig senki. Elkap engem, a galád behatolót, egy tapasztalt kommandósokkal és nyomozókkal teli helyen. Egyébként ki akart dobni az irodából, hovatovább a Minisztériumból, mert hogy nincs jogom itt lenni és egy betolakodó vagyok. Hiába mondtam neki, hogy a nagybátyám vagy nem hitte el, mert csak egy unokaöcséd van. Jaj és ki akart rángatni, az kicsit fájt. Kihagytam volna valamit? - pillantottam a fiú felé, tökéletesen rejtve, hogy mennyire is élvezem a szituációt. Azt hiszem, hogy Holden megérkezésének a pillanatáig tényleg hitt abban, hogy itt ma ő lesz az, akit megdicsérnek és én aki pórul jár. Pedig hányszor mondtam, hogy nem… - De ami ennél sokkal fontosabb, miért van az, hogy az egyetlen képen, amit itt tartasz rólam, alig vagyok nagyobb, mint egy kiló kenyér? Azóta eltelt már tizenhét év.

Holden Briggs and Cameron Castillo varázslatosnak találta

If I were a flower…
Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Hétf. Júl. 05, 2021 9:48 pm
Harper & Cameron

Úgy érzem, hogy jó okom van minden tettemnek, még akkor is, hogyha ez a csaj annyira biztosan állítja, hogy nincs igazam. A szavai és arcmimikája nem hat meg, bár azt magam is jól tudom, hogy mennyire különbözőek tudnak lenni bizonyos családok, de igazat mégse fogok adni neki, mert nos... önérzet is van ám a világon. Tehát magyarázkodhat nyugodtan...
- De Briggs parancsnok jelenleg nincs itt és ahogy már elmondtam korábban is, nem ismerlek, nincs okom hinni neked. Te is megérthetnéd az én nézőpontomat... - ha már Ő azt akarja annyira, hogy én pedig megértsem az övét. Védem ezt az irodát, mert fontos iratok lehetnek benne és eszem ágában sincs elmenni szó nélkül egy ilyen eset mellett. Tényleg lehetne bárki más ez a személy és a százfűlé főzetet se vetem el. De abban kimondatlanul is egyetértünk, hogy ugyanazokat a köröket futjuk, így én se óhajtom tovább ragozni szavaimat, de igazolni aligha tudja magát, amire már csak sóhajtok. Ez elég nagy hátrány a társadalmunkban, nem is értem, hogy miért nem vezetik be.
- Még a nevedet se tudom például... - tehát elkezdheti mondjuk ezzel, mert a kisbabás kép amit kiszúr az asztalon kevés lesz. Ezt Ő is tudja, örülök, hogy realizálja és nem próbálja bemagyarázni, hogy nézzem meg mondjuk a szemét, hogy mennyire egyformák, mert Ő az!
- Biztos úgy van. - hagytam rá. Ha azt akarja hinni, hogy üldözési mániám van, csak tessék. Ez csak egy kislány, pont leszarom, hogy mit gondol rólam. De akkor várjuk meg Holden Briggset!
- Nem voltam durva... - csóválom meg a fejem a hisztit hallva, majd sóhajtok egy aprót, kezdem unni ezt az egészet. Inkább üljön végre le és maradjon csendben, az lesz mindkettőnk számára a legjobb. De ekkor hallom meg a közeledő lépteket, így kék íriszeim arrafelé vetülnek, majd kissé lesokkol, hogy Russel Briggset is látom. Holden és apa? Bassza meg! Oké, már érzem a vesztem, főleg amikor az aurorparancsnok beszélni kezd, én pedig próbálok nem a homlokán lévő sebre fókuszálni és arra gondolni, hogy mi a francért nem hagytam ezt az egészet a fenébe. Túlbuzgóság... tényleg le kellene adnom ebből. A blokk is előkerül, majd engem is kiszúr, mire már nyitnám a számat, de a csaj megelőz és... talán hagyhatnám most, hogy végigmondja, amit akar.
- Látom nagyon szeretsz panaszkodni. - állapítom meg, miközben egy lesújtó pillantást vetek a lányra, de időközben már felegyenesedem és nem támasztom az asztalt.
- Megláttam, hogy az irodájában turkált és... nem tudtam, hogy a rokona. Bárki lehetett volna, én csak biztosra akartam menni. Mégse hihetek bárkinek, aki azt állítja, hogy Holden Briggs unokahúga, de ez esetben sajnálom a... kellemetlenséget! - pillantok itt végül a lányra. Tessék, fogja fel ezt amolyan bocsánatkérésnek, mert többet nem kap... remélem. A további szavakra akaratlanul is a kép felé tekintek, majd úgy döntök, hogy a legjobb lesz, ha én most szépen eltűnök, mintha itt se lettem volna.
- De ez esetben már nem is zavarok. - nem fogom összehúzni magam, csak... hát tervezek kisétálni a két ajtóban ácsorgó férfi mellett. Remélem kiengednek gond nélkül, mert ha nem nos... na jó, ez az egész piszkosul kellemetlen.

Harper Briggs and Holden Briggs varázslatosnak találta

Holden Briggs

Auror

A baj nem jár egyedül 5d7a8e7afc88458a09e930c67084fc15

Lakhely :

London

Elõtörténet :

A baj nem jár egyedül Tumblr_pwo77t9US61qbar1do6_r1_400

Playby :

Cillian Murphy

421

Holden Briggs
Szomb. Júl. 10, 2021 1:16 pm

Cameron & a Briggs-klán

◈◇ big fookin' mistakes ◇◈

Mielőtt betettem a lábam az irodámba, legvadabb álmomban sem fogadott volna ez a jelenet, ami a valóságban tárult elém. Cameron Castillo egy buzgómócsing volt - ahogyan ezt minden adandó alkalommal, jóindulattól fűtve meg is jegyeztem neki -, így azon meg sem kellett volna lepődnöm, hogy aurortanonci kötelességének érezte az irodám védelmét. Bár ahogy Harper is mondta, felfoghatatlan volt, miért gondolta azt, hogy egy aurorokkal teli minisztériumi főosztályon csakis ő vette észre az aljas betolakodót, aki minimum államtitkokat akart kilopni az íróasztalom fiókjából. Mintha a titkosított iratokat itt tároltam volna... De az még a kölyöktől is meredek volt, hogy megpróbálta kiküldeni, nem is, egyenesen kirángatni innen az unokahúgomat. Harpert, akiről szinte mindenki tudta ezen a kibaszott emeleten, hogy a rokonom volt és gyufásdobozban kellett volna eltemetni azt az ostoba embert, aki kezet emel rá.  
Harper története egy kurva nagy katyvasz volt, aminek a megértését nem könnyítette meg, hogy Russel a hátam mögött, cseppet sem visszafogott hangerővel kezdett el jó szokásához híven sipákolni. Ügyvédért és még inkább Maurice bátyánkért, aki a mágiaügyi miniszteri irodájában robotolva nyilván arra vágyott a legkevésbé, hogy ezzel a piti üggyel foglalkozzon. Russel viselkedése persze nem volt meglepő, a legkisebb atrocitásra is így reagált.
A lényeg a bátyám diszkrét fenyegetőzése ellenére is egyértelműen átjött: Castillo megrángatta Harpert. Egy gyors pillantást elég volt az unokahúgomra, hogy lássam, nem esett komoly baja, egyben volt, talán még a ruhája sem gyűrődött össze. Túl nagy kárt nem tett benne az az idióta kölyök, de nyilván ezt sem hagyhattam szó nélkül.
- Édes Merlinem, Russ, fogd már be - szakítottam félbe a bátyámat, nyilván sikertelenül. - Te pedig, hülyegyerek, sajnálhatod is a kellemetlenséget. Mégis mennyi esélyt látsz rá, hogy ebben a kibaszott épületben te voltál egyedül annyira zseniális, hogy kiszúrtad ezt a veszedelmes kislányt, aki a Minisztérium legféltettebb titkait akarta kicsempészni innen? És engem mégis mennyire nézel ostobának? Szerinted nyitva hagynám az irodámat, ha lenne itt bármi, amit féltenem kéne?
Idegesen letöröltem egy kevés friss vért a homlokomról, bár a helyzet - és Russel kitartó dohogása - több fejfájást okozott a sérülésnél.
- De ha már ekkora buzgómócsing vagy, akkor találunk alkalmat a felesleges energiáid levezetésére. Remélem, nincs a mai napra programod, mert én találtam neked. Most megyek kihallgatni az új gyanúsítottjainkat. Ha végeztem velük, te fogod kitakarítani a kihallgatószobát. Én a helyedben addig kerítenék egy kesztyűt, általában hányni szoktak a végére. - Még csak nem is állítottam valótlant. - És Castillo... Ha még egyszer hozzáérsz az unokahúgomhoz, eltöröm a karodat. Világos voltam?
Ahogy Harperhez fordultam, eltűnt az arcomról minden szigorúság.
- Szeretem azt a fotót - vontam meg a vállam egy halvány mosollyal. - De majd csinálunk egy tizenhét évvel későbbi változatot is, ha ennyire szeretnéd. Pontosan ilyet, Mason rajongani fog az ötletért.
El tudtam képzelni, hogy a hisztis kamasz unokaöcsém mennyire fogja értékelni azt a remek ötletet, hogy a nagybátyja felemelje, mint egy kisbabát...

Harper Briggs and Cameron Castillo varázslatosnak találta

Good heart.

Bad temper.

Harper Briggs

Akadémista

Lakhely :

Roxfort ❁ London

Multik :

❁ ❁ ❁

Playby :

❁ Elle Fanning

43

Harper Briggs
Kedd Aug. 24, 2021 11:43 am

Cameron & Birggsek a köbön
- Nem mondtam, hogy nem értem meg a nézőpontod, csak láthatóan nehezen akarod elfogadni, hogy nem minden család egy kisebb diktatúra, ahol mindenki féltve óvja a magánszféráját, nem bízva ezzel a másikban - kezdtem elengedni azt a lehetőséget, hogy ez a srác esetleg elhiszi: nem ő lesz a nap hőse, mert nem mentett meg semmit és senkit, csak magát ássa mélyre.
Mi mást tehettem volna?
Folyton folyvást ugyanazokat a köröket futottuk és a legkevésbé sem láttam jelét annak, hogy akár egy pillanatra is megforduljon a fejében, hogy esetleg hisz nekem, nem csak azoknak a félinformációknak, amelyeket valahonnan összeszedett. Végső soron az ő problémája volt, én figyelmeztettem párszor, azzal aki gondolkodás nélkül rohant a vesztébe, rá sem bagózva a figyelmeztetések hadára, nem tudtam mit kezdeni.
Kíváncsian vártam a következő lépését. Azt, mivel próbálja majd meg bizonyítani, hogy én nem én vagyok, hanem valaki egészen más. Mondjuk egy behatoló, aki államtitkokat kíván lopni. Noha ezzel most tulajdonképpen saját magát fogta meg, hiszen ő is tudta, hogy semmi iratunk nincs, nem úgy, mint a mugliknak.
- Harper, hozzátenném, hogy Briggs, de azt úgyse hinnéd el, mint már jó párszor kiderült. Szóval csak Harper - elégítettem ki a kíváncsiságát, noha nem kérdezte a nevemet, inkább csak foghegyről megjegyezte, hogy nem tudja. Nyilván fogalma sincs róla, nem szokásom bemutatkozást kezdeményezni ott, ahol éppen ki akarnak hajítani valahonnan, teljesen jogtalanul. Noha, még sohasem történt ilyen korábban, szóval mentségemre szóljon, hogy nem tudtam pontosan mi is a protokoll ilyen esetben. Ő viszont, elnézve a pökhendi magabiztosságát biztosan tisztában volt a ki és ki nem mondott illemszabályok ezen szegmensével is. - És téged hogy hívnak? - kérdeztem rá akkor már én is, úgy ahogy azt kellett, nem odavetve, hogy “Amúgy én se tudom a tiédet, haver”. Talán haver nélkül inkább, de igen, határozottan mondhattam volna ezt is, mi több, a korábbi stílusa alapján inkább ezt kellett volna.
- Az én szemszögemből, de. - Vajon ennek a srácnak tényleg ilyen nehéz volt a felfogása vagy csak direkt, velem viselkedett ilyen dacosan? Nem csak azt az információt nem sikerült magáévá tennie, hogy minden család más, de azt sem, hogy minden ember is az. Lehet neki meg se kottyant volna - logikus, hiszen auror volt - , ha megrángatják, de ő nem én voltam. Én én voltam, a krónikusan asztmás Harper, akiért mindig aggódni kellett, hogy a legkisebb stressz vagy adrenalin hatására be ne fulladjon.
A legszebb öröm a káröröm, mert abban nincs irigység, tartja a mondás, amivel életemben először egyet is értettem. Addig a szomorú pillanatig, amíg nem tudatosul bennem, hogy apám jelenléte egyenlő Maurice bácsi állandó emlegetésével és az üres, túlzásokba menő fenyegetéssel, ami inkább a család helyzetéről és a hatalma fitogtatásáról szólt, mint sem rólam és a történtekről.
- Csak az igazat mondom, túlzások nélkül, úgy ahogy én megéltem. Esetleg hazudtam valamiben? - vontam fel a szemöldököm, nem értve a problémát. Komolyan mit hitt, hogy a történtek után majd azt mondom a nagybátyámnak és az Apámnak, hogy kedves báj csevegtünk, amíg itt várakoztunk? Még ha minimálisan normálisan viselkedik és nem kezel úgy kapásból, mint egy bűnözőt, akkor elgondolkoztam volna rajta, mi több: valószínűbb, hogy így teszek. De amilyen az adjon Isten, ugyebár olyan a fogadj Isten is. Alapvetően nem voltam rosszindulatú, a srácnak sem akartam ilyesmit, inkább csak, azt megtanuljon egy leckét. Hogy az Élettől vagy Holdentől, az már mellékes.
- Biztosan, imádni fogja - mosolyodtam el őszintén, nem beleszólva a feddésbe és a beszélgetésbe, tudtam hol a helyem, ahogy azt is, hogy felesleges lenne belekotyognom, még ha közvetve miattam is történt, valójában nem az én dolgom volt. - Főleg ha ugyanezeket a ruhákat akarod ránk adni, akkor lenne az igazán tuti - gondolkoztam el, noha a legkevésbé sem gondoltam komolyan, az új kép ötlete attól még tetszett, csak aktuális ruhákban, akár alkalmiban is, valami szebb háttérrel. - Bár ha másra nem is, a személyazonosságom igazolására mindenképpen alkalmas lesz, nem igaz? - sandítottam lopva Cameron felé.

If I were a flower…
Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Szomb. Szept. 25, 2021 12:49 pm
Harper & Cameron

Igazság szerint megfordult a fejemben, hogy talán igazat mond a csaj, mégse éreztem úgy, hogy hihetnék neki. Mert mi van akkor, ha tényleg csak belógott ide? Volt már ilyesmire példa, mint tudjuk...
- Harper... értem. - biccentek aprót, de egy kicsit mintha láthatóvá válna arcomon, hogy meglehet tényleg Ő is egy Briggs. De nem engedhetem meg neki, hogy kizökkentsen, most már nem.
- Cameron vagyok, Cameron Castillo. Mondanám, hogy örvendek, de mindketten tudjuk, hogy ez nincs így. - a vezetéknevem ismerősen csenghet a számára, hogyha tisztában van a híresebb aranyvérű családok neveivel. Ha nincs, akkor csak egy ismeretlen nevet hallhat, amit ki tudja, hogy megjegyez-e. Viszont azt tartom, hogy nem voltam vele durva. Ha durva lettem volna, azt komolyabban megérzi, de csak szemet forgatok, hogy számára ennyi is elég volt ahhoz, hogy "fájdalmat okozzak". Kis nebáncsvirág, bizonyára el lett kényeztetve és mindig vigyáztak rá, mint egy hímes tojásra.
A következő jelenet viszont egyáltalán nem úgy alakul, ahogy azt elképzeltem. Nem csak Holden Briggs érkezik meg, hanem a csaj apja is, így egy pillanat alatt világossá válik a számomra, hogy mekkorát hibáztam. Hallom a sipítozást az apjától, így testem megdermed, de moderálom magam, nem húzom el a számat, inkább a lány történetét hallva pillantok rá némileg lesúlytóan.
- Továbbra is tartom, hogy nem voltam durva veled és okom volt arra, amit tettem. - és itt visszapillantok az aurorparancsnokra. Ha elhiszi, ha nem, akkor is vigyázni akartam az irodájára, mert egy százfűlé-főzeten nem tudtak volna átlátni. De ezt el is magyarázom, bár sejtem, hogy hiába. Jobb lenne inkább csak távozni és itt hagyni Őket a fenébe, bár kérdés, hogy ezt mennyire tehetem meg. Ha ügyvédekkel jönnének, én is tudom, hogy hiába gazdag a családom, a Mágaiügyi Miniszter rokonával szemben aligha nyerhetnénk, és minden veszne, amit eddig sikerült elérnem. A francba! Máskor inkább csak elsétálok, mintha semmit se láttam volna - legalábbis megpróbálok.
- Ön is tudja, hogy pontosan ilyen álcával tudnának a legkönnyebben bejutni Önhöz és nem nézem ostobának! - jobb, ha többet nem mondok, mert akármit teszek, Harper miatt már nem jöhetek ki jól a dologból. De a "büntetés" hallatán elhúzom a számat, Harper megjegyzését pedig próbálom ignorálni, bármilyen nehéz is. Kesztyűt? Ugyan minek, ha van pálcám? A gyomrom nem fog liftezni a hányástól, de nem hozom szóba azt, hogy nem puszta kézzel állnék neki takarítani, nem fogok magam ellen tenni és felhívni erre a parancsnok figyelmét.
- Rendben van, uram... - felelek csak ennyit, röviden, tömören, nem nézve most másra, csakis Holdenre, de a következő megjegyzésre biccentek.
- Igen, megértettem! - félelmet nem érzek, nem fogok okot adni rá, hogy be kelljen tartania szavait. A további beszélgetésnél viszont csak feszülten állok, de a lány felém intézett kérdésére képtelen vagyok mosolyogva felelni, így nagy nehezen egy biccentést sikerül kipréselnem magamból.
- Akkor, ha nem bánják, én távozom. A kihallgatószobánál leszek, Briggs parancsnok! Viszlát! - pillantok Harper, majd az apja felé és megpróbálok ismét lelépni. Az lesz a legjobb, mert félő, hogy ismét olyasmit mondok idővel, amit nem kellene. Kesztyűt viszont szerzek, biztos, ami biztos alapon és valóban a kihallgatószobánál fogok várakozni, ahogy kérte. Nem teszek több lapáttal erre az egészre.

//Köszönöm a játékot, én nagyon élveztem! Very Happy Ha nem tartjátok tovább itt, akkor lelép a fiúcska, de ha igen, akkor természetesen marad még szenvedni. Very Happy //

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: