Szokásomhoz híven, megint csak a párkányon elnyúlva sütkéreztem a napfényben. Tökéletes rálátást kaptam az udvarra, ahol sokan megfordultak a mai nap során. Volt aki könyvet olvasott és olyan, aki inkább a napfényben sütkérezett. Itt volt Bonnie is, kissé letörve, legszívesebben odafutottam volna hozzá és megpróbáltam volna felvidítani őt, de most inkább kihagytam. Lehet, hogy egy kis magányra van szüksége. Térre, ha úgy tetszik. Nem mehettem oda hozzá, nem juttathattam az eszébe, hogy még mindig nem kapta teljesen vissza az emlékeit. Tisztességesen figyeltem őt, nem az igazi Clyde-ként, hanem Mephisto-ként, az orosz kék macskaként, akiről ő persze tudott és biztosan érezte, hogy figyelem őt, de jó testvéri alapon nem zaklatom most őt fel. Kár, hogy senki nem ír egy regényt, Mephistopheles az orosz kék macska kalandjairól, olyan sokat tudnék mesélni hozzá, csak valaki hallgatná végig. Amíg így filozofálgattam Mephisto bőrében, a Roxfort-ban továbbra is ment az élet. Lányok vihogtak, fiúk zajongtak, kisebbek rohangásztak a folyóson. Az egyikük majdnem lelökött a táskájával annyira sietett valahová. Rá is morogtam vagy fújtattam volna, hogyha időm és energiám lett volna rá. De mivel már felálltam négy lábra, már nem esett olyan jól visszadőlni a kemény párkányra és olyan szuggerálóan bámulni az öcsém, mert egy macskát biztos nem fog észrevenni, főleg, mert nem is akar, tudja, hogy én vagyok az. Ha mást nem akkor a gondolataimat biztos kiszűri. Leugrottam a fűbe, olyan macskásan, ahogy a macskák is tenni szokták, semmi szokatlan nem volt benne. A másik irányba indultam el ahol a csacsogó lányok voltak. Lényeg, hogy a bokor mögül nem ugorhattam csak úgy elő, túl feltűnő lett volna, hogy a macska bemegy és egy srác jön ki onnan. – Miáááu! – felmászhattam volna a fára és visszaváltozhattam volna ott, de az még gyanúsabb lett volna. Nem számít. Inkább körbe jártam a fa törzsét is, macskásan viselkedve a fa kérgébe mélyesztettem a körmeimet és élezni kezdtem azt vagy valami ilyesmi. Kész zenebona volt. Amikor ráuntam és elég hamar sikerült erre ráunni, úgy döntöttem abba hagyom a fakéreg kaparászást és újra körbepillantok. Bonnie már eltűnt az udvarról, biztos bement az épületbe, viszont a vihogó lányok csapata még mindig itt dekkolt a közelemben. Nem igazán volt nagy kedvem most megközelíteni őket – tulajdonképpen attól tartottam, hogy elkezdenének ősszé-vissza fogdosni, nekem meg meg kellene karmolnom őket, ha azt szeretném letegyenek. Szóval leültem a fűbe, vagy inkább lelapultam, hogy még véletlenül se keltsek nagy feltűnést. Az a baj nem tudtam hányan macskamániásak és hányan szeretnek helyettük inkább másik állatot. Őszintén csak arra vártam, hogy elmenjenek és mondjuk a folyosóra vezető út végre felszabaduljon. Ott bátran el tudok menni ha akarok és még egy olyan szegletet vagy zúgót is találnék, ahol visszaváltozhatok az emberi formámba.
Ma gyönyörű idő van, így megragadtam az alkalmat, hogy az udvaron töltsem az időmet. Csodák csodájára senki se kötött belém a folyosókon, se idekint és még csak le se zúgtam a lépcsőn, tehát teljes biztonságban jutottam el az egyik vastagabb törzsű fához, melynek tövébe kuckóztam. Kipakoltam a tanulnivalókat magam köré, majd belemerültem a mágiatörténetbe. El kell készítenünk egy beadandót, de ahhoz át kell rágnom magam nem egy történelmi eseményen, amiről már most sejtem, hogy nagyon sokáig fog tartani. Száraznak érzem az anyagot, mégis tudom, hogy fontos. Hiába vagyok mugli születésű, boszorkány is vagyok, és ha már a Roxfortba járok, igenis oda kell figyelnem a varázslók történelmére is. Mégis némi idő után nyújtózok egyet, hófehér, kötött pulcsim pedig nyúlik velem. Kicsit talán nagy rám, de kellemesen meleg és én szeretem. Kiveszek egy zacskó rágcsát a táskámból, majd lassan eszegetem, miközben egy apró sóhaj után haladok tovább a bekezdéseken, de időről időre elkalandozik tekintetem az udvar egyéb részei felé. A hangoskodó lányok azért némileg zavarnak, de mégse szeretnék máshova menni, mert... kellemes itt. Kellemesebb, mint a könyvtárban. Kék íriszeim ahogy tovább nézelődnek szúrok ki némi mozgást a fűben, majd picit feljebb emelkedem és ekkor látom meg a cicát. De aranyos! Ajkamra mosoly költözik, majd néhány másodperccel később szórok némi finomságot kezembe és azt nyújtom a macska felé. - Cicc... cicc. - hívogatom halkan, de kedvesen és türelmesen. Nem mozdulok felé, nem leszek tolakodó, nem akarom, hogy elfusson, mert megijed tőlem, így kivárok inkább. Vajon ide jön vagy nemsokára még távolabbról figyelhetem. Nem tudom, hogy kié lehet, így körbenézek ismét, de nem látom a gazdáját. Talán... talán nem fogja zavarni, ha megsimogatom. Már ha hagyja magát. A könyvbe beleteszem a könyvjelzőmet, majd becsukom és magam mellé teszem a fűbe, ez után térdelek fel és úgy próbálkozom tovább a cicával, hátha sikerül magamhoz csábítani. Olyan régen szeretgethettem meg egy állatot, jól esne most magamhoz ölelni. Ők legalább nem gonoszak, mint az emberek többsége.
Vendég
Vas. Május 23, 2021 5:57 pm
Amy & Clyde
Miután megállapítottam, hogy a zajongó lányok nem igazán akarnak elmenni innen egy másikat láttam meg, tőlük jóval elkülönülve, közel az én fámhoz, ő egy másik alatt tanult vagy házin agyalt, innen nehéz lehetett volna megmondani, hiszen nem láttam rá. Kíváncsian megbillentettem a fejem, amikor hívni kezdett, úgy ahogy a macskákat is szokták. Nem kifejezetten szeretek macskásan viselkedni, de most az álca kedvéért mégis így tettem, valójában abban reménykedtem, hogy majd úgy dönt, elvisz valahová – ahonnan majd kimászhatok a kezei közül, és uccu, a szabadság felé. Bár persze szembe kellett néznem annak a kockázatával is, hogy mielőtt megmenekítene, azelőtt jól meghurcol és lesimogatja rólam a macskabőr álcámat. Ha azt nézem, akkor ő még mindig jobb választás volt, mint a nagyobb csapat, akivel szembe kellett volna néznem. Pontosan ezért egy kicsit úgy éreztem elő kell vennem a barátságos felemet – valahogyan – és oda kell mennem hozzá, ahogyan az unokatestvéremhez is szoktam, amikor Clyde-ként túl kevés lennék, de macskaként tökéletes. Az étel amúgy egyáltalán nem vonzott, de egy jó macska ugyebár, mindent elfogad és megesz, éppen ezért szaladtam oda hozzá, amikor kinyújtotta felém a kezét. Persze, hogy érdekelt mi lapult benne. Különben macskaként sokkal kedvesebb vagyok, hízelgőbb, ha úgy tetszik, mint varázslóként. Miért? Egy macskának nem kell figyelnie a gátlásokra, amik az embereket meggátolják néha a viselkedésükben, sőt még viselkednie sem kell egy macskának. Elég, ha elkezd dorombolni és az aktuális személy lábához dörgölőznie – jelezve, hogy simogatást, törődést kér – és már meg is kapja, amit szeretne. Nem is kell beszélnie, csak nyávognia különféle hangszínekben hangulattól függően, attól függ, mit is szeretne jelezni. Már van tapasztalatom benne, szerencsére. Főleg, hogy cukkolhatom ezzel Bonnie-t. Lényeg a lényeg, hogy el tudom adni magam már macskaként is, de még van hová fejlődni és ezt tudom. Ezért gyakorlok ennyit, máskülönben jól érzem magam ebben a bőrömben is. Odaérve hozzá fel is hajoltam a tenyeréhez és mind egy morzsáig eltűntettem a tenyerében lévő finomságokat. - Miáu! – ez valami köszönömféle volt, le is ültem majd mélyen a szemeibe néztem, ha esetleg hozzám érne és megsimogatna, akkor még magamtól is nyújtózkodnék, ahogy a simogatásra éhes macskák is tenni szokták.
A macska az egyik kedvenc állatom, így amikor megpillantom ezt a gyönyörűséget, képtelen vagyok figyelmen kívül hagyni és azonnal az jut eszembe, hogy megosszam vele a rágcsálnivalót, melynek sajtos-bacon-ös íze van. Nem tudom, hogy mennyit ehetne belőle, de pár falat szerintem nem fog neki ártani és remélem, hogy ízlik majd neki. Hívom is magamhoz, Ő pedig jön, édesen szedve tappancsait, majd amikor érzékelem, hogy érdes nyelve a tenyeremhez ér, miközben kieszi belőle a falatokat halkan felkuncogok. Mindjárt elolvadok, annyira aranyos! - Kérsz még? - az egész zacskóval nekiadnám önzetlenül, ez egyértelmű. De ahogy ott ül és néz engem. Finoman nyújtom felé kézfejemet, hogy először meg tudjon szaglászni, ha szeretne és amikor érzékelem, hogy nyújtózik picit, akkor lágyan megsimogatom, finoman haladva végig fején háta irányába, vigyázva, hogy a füleit ne piszkáljam, azt nem szokták szeretni, majd ez után másik kezemmel buksija alatt is megsimogatom, vakargatom kicsit. - Annyira gyönyörű vagy... - mondom megcsillanó szemekkel, majd gondolok egyet és első mancsai alá nyúlva emelem fel. Leülök, vissza oda, ahol az előbb voltam, hátam a fának döntve, a kis drágát pedig ölembe fogom, hogy ott simogassam tovább. - Vajon hogy kerültél ide? A gazdid már biztosan aggódik érted... - körbenézek ismét, de sehol nem látok senkit se, aki macskát keresne, így végül csak mosolyogva nyomok egy puszit a cica feje búbjára, majd nyitom ki a mágiatörténet könyvet magunk mellett. - Annyira jó lenne, ha legalább a mágiatörténet menne, ha már a varázslásban ennyire béna vagyok... - motyogom a cicának, majd sóhajtok halkan és miközben simogatom próbálom felfogni mindazt, amit olvasom és nem csak úgy haladni, miközben a gondolataim máshol járnak.
Vendég
Pént. Júl. 09, 2021 11:04 pm
Amy & Clyde
Hozzásimulok kézfejéhez amit kinyújt felém, hogy megszagolhassak és megbizonyosodhassak róla, hogy ártalmatlan. Tudom, hogy nem hízelegnem kéne neki, de macskaként szeretem ha szeretnek, rajta meg látszik, hogy szereti a macskákat, elég paraszt lennék, hogyha elkezdenék fújtatni és karmolászni. Semmi értelme. Különben is a mondás azt tartja, hogy sose mard meg azt a kezet ami enni ad neked, vagy valami hasonló. Megszokásból megráznám a fejem a kérdésére, hogy nem kérek többet, helyette azonban inkább csak folytatom a hízelgést, a hozzá simulást. Tudjátok, ahogy ezt egy jó macska is tenni szokta aki imádja a gazdája és mindenki más társaságát is, pontosabban azt várja, hogy törődjenek vele. Nyújtózkodok az érintése nyomán, ahogy végigsimít a fejemtől a hátamig, dorombolni kezdenék legszívesebben, hacsak a megjegyzése után nem nyúlna az első lábaim alá és nem emelne fel. A lábaim már nem érzékelik a biztonságot nyújtó földet, de nem pánikolok be. Visszapillantok rá, ugyanazzal a csillogó szemekkel amikkel ő rám néz, macska vagyok az ő szemében, megtehetem. Clyde-ként nyilván nem romancicáznék és nem is viselkednék így. Leül velem, hátát a fának döntve, én meg miután az ölébe vesz elhelyezkedem, mocorgok egy kicsit. Sajnos nem tudok válaszolni a kérdésére még, de mivel senki sem jött értem nem tudok nyújtózkodni a lehetséges gazdim irányába, mert felismerem őt. Ha Clyde lennék, most egy kicsit biztosan belepirulnék a fejem búbjára kapott puszitól, még szerencse, hogy macskaként ez nem látszik meg az arcomon, sem a zavartság. A könyv fele pillantok amit kinyitott. Mágiatörténet. Akaratom ellenére is öklendezni kezdek, ahogy a macskák tenni szokták, csak én nem egy szőrgombóctól, hanem a mágiatörténettől. Semmi problémám nincs Avery professzorral, szimplán a mágiatörténet az ami még macska formámban is az öklendezést váltja ki belőlem. Velem ellentétben az apám imádta ezt a tantárgyat, függetlenül attól, hogy egy szellem tanár tanította ezt anno neki. Persze sikeresen nem öklendeztem fel semmit sem, egy szőrgombóc se, meg az imént elrágcsált sajtos-bacon-ös ropit sem. Szerencsénkre. Nem akartam semmit se ráköpni szegény lány mágiatörténet könyvére. Ha egy kicsit kiszabadulok a simogatásából, akkor elindulok előre, merészen visszapillantok rá, hogy kövessen vagy, hogy követ-e engem. Az a baj macskaként nem tudok biztató fejet vágni és olyat, amiben az emberek hinni tudnak. Tömeg előtt meg nem tudok visszaváltozni magammá. Elég kínos lesz, maradjunk annyiban. – Miáu miáu miáu. - ez akart lenni macska nyelven a kövess engem, mert nem fogod megbánni, vagy azt, hogy éhes vagyok etess meg. Igen, általában az utóbbit jelenti, remélem akárhogy is legyen utánam jön és későbbre hagyja a mágiatörténelmet. Ettől a gondolattól újra köhintek egyet, mint aki mindjárt megfullad valamitől.
Rendkívül édesnek találom ezt a cicát, olyan kis aranyosan viselkedik, bújik hozzám és kényelmesedik el az ölemben, hogy képtelen vagyok megállni azt, hogy ne szeretgessem és pusziljam meg. Bele se gondolok abba, hogy az igazság megtévesztő lehet, biztos tudattal tartom Őt egy macskának. Viszont tanulnom is kellene, így miközben kedvesen cirógatom próbálok haladni a mágiatörténettel, de ekkor kezd el öklendezni az állat. - Jaj, mi a baj? - hiába kérdezem, válaszolni nem tud rá, csak aggódva figyelem Őt, de eleresztem persze, nem tartanám fogságba. Szőrcsomó talán? Ez az első gondolatom, mégse jön ki semmi és úgy látom, hogy jobban van, ellenben el akar menni tőlem. Elmosolyodva nézek utána, nem tartom vissza, sose tennék ilyet, viszont ahogy engem néz... - Csak... csak nem azt szeretnéd, ha követnélek? - nézek utána. Szokatlan viselkedés ez egy cicától, bár egy varázslókkal teli világban talán annyira mégse. Ismét köhint, de pont nem oda nézek, mert azon vagyok, hogy eltegyem a könyvemet, majd felakasztom a vállamra a táskám és követni kezdem. - Jól van cica, mit szeretnél mutatni nekem? - nézek le rá, egyáltalán nem törődve azzal, hogy bárki furcsán méregetne ezért, főleg mert nos... most bezzeg nem néznek rám meglepett arcokkal, mintha tök normális lenne az, amit csinálok. Tényleg az? Na jó, menjünk... szóval lépkedek is óvatosan utána, kíváncsian várva, hogy hova vezet.
Vendég
Hétf. Júl. 26, 2021 8:10 pm
Amy & Clyde
Apró kicsi mancsaimmal határozottan iszkoltam el az udvarról, amikor konstatáltam, hogy követni fog. Nem terveztem túlságosan ráijeszteni vagy megmutatni neki, hogy az a macska akit szeretgetett és puszilgatott az imént valójában a Hollóhátas prefektus az. Annyi a szerencsém, hogy macskaként nem pirulok el, nem árulom el túlságosan magam azzal kapcsolatban, hogy nem egy átlagos macska az akit ennyire szeretget. Legalábbis szeretném ezt hinni, de nem becsülöm őt le. Bár jól láttam, hogy a mágiatörténet neki sem a nagy kedvence? Mindez persze kérdőjeles, függetlenül attól, hogy mindig szimpatizálok azokkal akiknek nem a szíve csücske ez a tantárgy. Odaszoktam figyelni az órákra nem azt mondom, hogy nem csak… Sose teszem ezt előszeretettel. Sajnos nem tudtam elmondani neki macskaként, hogy mi a bajom, de talán majd, Clyde-ként sem valószínű. A helyzet az, hogy nem merem bevárni őt a folyóson. Vagyis macskaként biztosan nem, ezért amint megpillantok egy szobrot gyorsan befutok mögé és még azzal a mozdulattal amivel befordultam a szobor mögé vissza is változom az emberi alakomba. Van egy olyan sejtésem, hogy ezt az akciót nem fogok olyan szépen megúszni, mint szeretném, mert biztosan láthatta, hogy ide iszkolok be. Vajon mennyire lesz égő, hogyha meglátja a macska aki „idehívta” őt, már nem egy macska, hanem én. Mély levegőt vettem, majd kifújtam. Sajnos a macskanyakörvet amin Mephisto neve állt elől és hogy Bonifatius Corner tulajdona a hátulján, már nem volt olyan nagy szerencsém időben levenni. – Öhm szia. – szólalok meg még mielőtt halálra ijedne szegény és az orosz kék macskát keresné, bár szerintem eléggé nyilvánvaló, hogy hiába vettem le a nyakörvet a nyakamról elkéstem vele. Bár ettől függetlenül még a talárom zsebébe rejtettem el. – Nem kell félned tőlem. – nincsenek perverzióim, folytathattam volna a mondatomat így is és talán még egyéb magyarázattal is szolgálhattam volna, tekintve, hogy ott volt a taláromon a Hollóhátas prefektusi jelvény. Ez égő lesz úgy érzem.
Elereszteném a cicát, ha menni szeretne, de az meglep, hogy szinte jelzi felém, kövessem. Nem igazán értem, hogy mi történik, de győz a kíváncsiság, így összeszedem a holmim, majd lábaim sietősen követik az édes kis mancsokat, amelyekkel mindjárt le is hagy. - Hé, várj meg! - szólok utána kicsit kétségbeesetten, pedig nem kellene izgulnom ilyesmi miatt, elvégre nem az enyém. Szinte már szaladok, amikor le akar hagyni, így észreveszem, ahogy eltűnik az egyik szobor mögött, de amikor közelebb érek viszont olyasmit tapasztalok, aminek hála megdermedek és csak nézek hatalmas, kék szemekkel, próbálva feldolgozni az információt. Az édes cica sehol és hiába néznék be a szobor mögé, mert… Az a nyakörv ismerős! Nem lehet! Vagyis de, persze lehetséges, mégis… Clyde Corner lenne a macska? Ő egy animágus? Hallottam már erről a képességről, de még sohase láttam. A fiút természetesen felismerem a meccsekről és jól tudom, hogy kik a prefektusok, de megszólalni hirtelen nem megy, csak arcom válik vörössé. - Istenem, ez halál ciki! - temetem két kezembe a piros képemet, miközben fejem is kicsit megrázott. Nem értem, én egyszerűen nem értem ezt az egészet… - De miért…? - miért hagyta, hogy az ölembe vegyem, cirógassam… megpusziljam? Ez valami beteges játék lett volna tőle? Annak tökéletesen működött, de ilyesmit egy Hollóhátastól nem feltételeztem volna, főleg nem tőle, mert… mégis mi oka erre? Már attól is zavarban lennék alap esetben, hogy velem beszélget, hiszen Clyde nagyon jóképű és annyira menő is, de ez az egész után. Én fogalmam sincs, hogy mit mondjak. Gondolom az egész suli nemsokára meg fogja tudni. - Én nem félek, csak hülyének érzem magam. - de hogy láthattam volna át ezen a varázslaton? Lehetséges egyáltalán? Attól tartok már mindegy… Kezeimet időközben leeresztem magam mellé, de félrenézek, képtelen vagyok tovább a srác szemeibe tekinteni.
Vendég
Szer. Okt. 27, 2021 8:40 pm
Amy & Clyde
Tisztában vagyok azzal, hogy eléggé elszörnyülködtető a viselkedésem és valószínűleg megoldhattam volna másképp is a gondomat, mintsem így, kicsit becsapva Amy-t. Kimagyarázhatnám valahogyan a dolgot, de az a baj, hogy nem tudom mit mondjak neki. Macskának lenni sokkal de sokkal könnyebb. Mindenki aki szereti a macskákat az törődik veled, én meg elég hízelgő vagyok ahhoz, hogy tényleg szerethető is legyek olyankor. Nem az a szándékom, hogy elijesszek másokat magam mellől, maradjunk annyiban. Bár valószínűleg Clyde-al kevesebben beszélgetnének, mint egy macskával, aki nem tud visszaválaszolni nekik, ellenben nagyon vagányul tud hallgatni. Most nem voltam túlzottan jó hallgatótárs, csak nem tudtam, hogy hogyan változhatnék vissza úgy, hogy bárki előtt lebukhassak. Bezzeg ha olyasvalakik lettek volna azok akiket ismerek és tudják, hogy mi a hézag, gond nélkül rájuk ijesztettem volna, de így vállalnom kellett a kockázatot. Néha hátra pillantottam, hogy tényleg követ-e, amikor meg úgy gondoltam mégsem lát – pedig látott – akkor fordultam ide be, a szobor mögé. Ez elég biztonságos, más nem láthat meg csak ő. Hogy esetleg elmondja másnak is, mit látott? Őszintén szólva az meg sem fordult a fejemben. – Meg tudom magyarázni. Nem kell tőle rosszul érezned magad. Én csak el akartam kerülni azokat a lányokat macskaként. Nem tartott volna olyan sokáig ki ez az egész állapot, amíg ők mind kifogdosták, tépkedték volna belőlem a lelket is. – nem szeretem ha többen kezdnek el gyámbászni, csak ezt így kimondani nem igazán volt erőm. Próbálok normálisnak tűnni, még akkor is amikor a tenyerébe temeti az arcát. Bár ahelyett, hogy csak zsebre dugott kézzel állnék előtte bambán a nagy hollóhátas prefektusi jelvényemmel, közelebb lépek hozzá. – Kedves voltál, kaptam tőled egy kis harapnivalót is. Természetes, hogy hagyom magam felvenni és babusgatni, de arra nem számítottam, hogy ennyi szeretet fogok kapni tőled. – vállat vonok, nekem ugye ez nem nagy ügy. Nem igazán lepődöm meg, hogyha valakiről kiderül, hogy valamivé át tud változni, mert volt olyan ügyes és megtanulta jó sok gyakorlással. De nem voltam Amy helyzetében, nem igazán tudtam megmondani, hogy most mennyire kényelmetlen neki ez az egész, elég volt ha csak elképzeltem. Ez tényleg ciki. – Te nem láttad még McGonagall igazgatónőt macskaként igaz? – egyszerűbb volt ezt a kérdést feltenni, mint azt, hogy „Te még sosem láttál animágust eddig?” mert eléggé elcseszett kérdés lett volna ebben a pillanatban. – Nem kell hülyének érezd magad. Teljesen normális, hogyha valaki nem tudja a másikról, hogy animágus. – én meg nem ma kezdtem el macskaként flangálni az udvaron, szóval nem csoda, hogy nem jött rá.
Követem ezt a csodálatos, rendkívül édes és hízelgő cicust, mert tudom, hogy valamit mutatni akar, de egészen addig nem értem, hogy mit, amíg meg nem látom eltűnni egy szobor mögül, majd... majd emberi alakban elősétálni Clyde-ot. Zavarba jövök, nem is kicsit a történtektől, így eltemetem arcom, mely piros, sőt, szinte vörös és azt kívánom, bár a föld nyelne el. - Én azt hittem, hogy macska vagy, én... én sose vislkedtem volna úgy veled, ha tudom. Én... bocsánat... - nem tudom, hogy magyarázhatnám ezt ki, mert hát Őt fogdostam és pusziltam meg, holott... Én pont Őt? Sose mertem volna. Ahogy közelebb jön mégse lépek hátrébb, csak leeresztem kezeimet, aprót nyelek, miközben felpillantok rá, de képtelen vagyok elvonatkoztatni és máris továbblépni a történteken. - Természetes? Hogy mondhatod ezt annak? Olyan, mintha... mintha így befeküdnél az ölembe, én pedig ölelgetnélek. - oké, ezt kimondani is zavarbaejtő továbbra is, nem segítek ezzel magamon, csak finoman ajkam elé kapom a kezem. Tudja, hogy jól néz ki, nincs szüksége hozzá megerősítésre. - Szeretem a cicákat... - csak ennyit felelek a szeretetre, amit kapott tőlem. De az emberekkel is kedves vagyok, rengeteg szeretet van bennem, amit nem is szoktam megvonni másoktól, már akik fontosak a számomra. - Nem, még nem... - rázom meg picit a fejem, de aztán halkan sóhajtok. - Tudom, hogy az normális, hogy én nem tudtam, hogy te vagy, de az nem, hogy te így játszadoztál velem és elhitetted, hogy nem vagy ember. Ilyet nem csinálunk! - rázom meg fejem, melynek hála barna hajtincseim is ide-oda lengedeznek. Ezek után nem simogathatok meg nyugodtan egyetlen állatot se, hiszen ki tudja, hogy melyik valódi állat és melyik egy ember. - Ugye... ugye ez köztünk maradhat? - így is mindig kinevetnek és piszkálnak, ne adjunk még egy okot erre, csak azt ne!
Vendég
Hétf. Nov. 15, 2021 2:36 pm
Amy & Clyde
Bármit megtettem azért, hogy elkerüljem a nagyobb tömeget, ezért választottam Amy-t, mondjuk azt nem gondoltam volna, hogy ennyire imádja a macskákat. Bár sejthettem volna, amíg nem kibelezni akar engem, addig biztonságban vagyok mellette macskaként. De önmagamként, ez egy kicsit macerásnak bizonyul. Nem akartam szegényt halálra ijeszteni, meg túlságosan kihasználni sem, de ha lett volna rá más lehetőségem – nyilván volt, de nem éltem vele, tipikus én – akkor most nem lennék ebben a helyzetben. Ő sem kellene most kényelmetlenül érezze magát. – Nincs semmi baj azzal ahogy viselkedtél velem amikor macska voltam. – nem hiszem, hogy meg tudtam volna azzal nyugtatni őt, hogy mindenki ezt teszi. De a közvetlen közelemben csak Lyanna az aki imád engem macskaként, a többieket szerintem sikerül annyira felhergelni, hogy ha igazi macska lennék se úgy kezeljenek, ahogyan kell. Voltak és szerintem még lesznek is különös pillanataim, de ez mindenképpen fel fog kerülni a legvagányabbak közé. – Így gondolod? Én nem is képzeltem ezt bele, amikor elhelyezkedtem az öledben. – vonom meg a vállam, lehet, hogy ez amiatt van, mert ilyenkor nem agyalok sok minden csak cselekszem. – Amúgy láttam, hogy a mágiatörivel foglalkozol és el akartam vonni valamivel a figyelmedet róla. Túl száraz az anyag igaz? – szó sincs arról, hogy a prof ne magyarázna jól, de néha engem kerülgetett a rosszullét ha mágiatöriről volt szó. Akárki ejtette ki ezt a szót a száján, azt hittem falra mászok tőle. – Azt elhiszem. – nem akartam azt hozzá tenni, hogy nem csak hiszem, hanem éreztem is. De tényleg nem akartam még inkább zavarba hozni őt a történtek miatt. Nekem lehet, hogy nem nagy ügy ez az egész, de ő nem én vagyok. – Ne haragudj, a többieket akartam elkerülni és megvárni melletted. Az elég érdekes lett volna, hogyha az ő kezükben alakulok vissza. – ez édes kevés mentség tudom, de ha valaki beszámolna erről Elsa-nak akkor inkább egy lányt mondanék, mint egy tucatot akinek a keze között visszaváltoztam macskából. – Nyugi nem terveztem szét kürtölni, hogy animágus vagyok. – és így csajozok, ja nem, nem csajozok így. De attól még ugyanúgy meg lehet találni Elsa és Lyanna kezében is, meg a Bonnie-ban, bár őt általában idegesíteni szeretem ezzel. – Sem azt, hogy szereted a macskákat, sem semmit. – tettem azért ezt is hozzá. Az én hírnevemen már semmit sem rontana ez a tény, de az övén lehet, hogy sokat, szóval valahogy meg kellene győznöm őt arról, hogy nem terveztem semmi megalázót művelni vele. Prefektus vagyok, inkább segíteni szoktam.
Már hogyne lenne baj azzal, ahogy viselkedtem? Ha tudom... ha csak sejtem, hogy nem egy állatot simogatok és ölelgetek, nem tettem volna. Bár megnyílna alattam a föld és elsüllyedhetnék, majd jól összezáródna, hogy senki, soha többet ne találhasson meg. Én annyira igyekszem beilleszkedni, próbálok normálisnak tűnik, de mindig hibázom, akarva-akaratlan. Miért ilyen nehéz a varázslók között? Ami másnak természetes, nekem még úgy látszik, hogy öt év után se az. - Hogy gondolhatnám másképp? Hiszen ez történt... Animágusként a macska is te voltál, tudatodnál voltál! - emberi tudatánál. Ennyit én is tudok, szóval nem is értem, hogy miért akarja azt elhitetni velem, hogy semmi furcsa se volt a korábban történtekben. A hirtelen témaváltás viszont meglep, nézek is rá furcsán, hogy most komolyan ezzel akar kibúvót találni? Hogy a mágiatörténetre fogja? - Mint a muglik történelme, igen, száraz, de ez akkor se jó érv, Clyde! - rázom meg buksim. Nem szoktam így kikelni magamból, mert most valamilyen szinten az történik, de felhúzott, mert átvert és már nagyon elegem van abból, hogy mindenki csak úgy kénye-kedve szerint átgázol rajtam. Mikor lesz már ennek vége? Ha végre kijárom a Roxfortot? Ha nem akarta volna, hogy zavarban legyek, hogy rosszul érezzem magam, akkor csak kimászik az ölemből és ott hagy. Nem hív magával, nem mutatja meg az emberi alakját, meghagy naívan abban a tudatban, hogy egy macskát simogattam nemrég. Ő mégis másik utat választott, mert nagyon is kíváncsi volt a reakciómra. Már csak abban reménykedhetek, hogy ez az egész kettőnk között marad, hogy nem leszek ismét nevetség tárgya. A Hollóhátasokkal egész jól kijövök, de a pletyka mindig elindul valahonnan és az egész sulit körbejárja. Nagyon nem akarom. Mégse merek megnyugodni, amikor biztosít arról, hogy nem kürtöli szét ezt az egészet, bár talán saját maga miatt nem, ahogy ki is mondja. Az animágusi képességeit titokban tartaná. Ez az én szerencsém, mégse köszönöm meg neki, ez a minimum a korábbiak után. - Jó, akkor... akkor én most megyek. - nem, nem akarok itt maradni, vele. Egyszerűen nem akarok rontani a helyzeten. Hagyjon békén, had morgolódjak magamban, majd idővel megnyugszom. Szóval már fordulok is és bizony szaporán szedem a lábaimat. Ezek után biztos, hogy kerülni fogom. Na nem mintha eddig olyan sokat beszéltünk volna.
//Kicsit a frászt hoztad szegényre, szóval bocsi, de elmenekült. XD Köszönöm a játékot! //