Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Why don't you protect yourself?

Anonymous

Why don't you protect yourself? Empty
Vendég
Hétf. Május 10, 2021 9:54 pm

Amy & Nico

Éppen kifelé igyekeztem a kastélyból, az erdő széle felé, a tisztáshoz, ahol a napjaim többségét szoktam tölteni. Már amikor nem vonulok el inkább egyedül egy terembe. Be kellett vallanom magamnak, hogy a mai nap volt szerintem az eddigi egyik legkevésbé rémes nap. Ami azt illeti egészen unalmas volt, szinte nem történt semmi, nem szólt hozzám senki, mintha ott sem lettem volna az órákon. Bármily hihetetlen, számomra ez egész kellemes, szóval a hangulatom ma nem volt annyira sötét, mint általában szokott lenni. A birtok udvarán áthaladva hallgattam, ahogy a madarak csicseregnek a távoli fákon, éreztem a tavaszi nap gyenge sugarait az arcomon, és bármily hihetetlen a természet ereje, mintha feltöltött volna. Ahogy végignéztem az erdő felé vezető lejtőn, a gyönyörű látképet egyetlen embercsoport zavarta meg… Ki hitte volna, hogy pár ember képes megzavarni egy pillanat alatt a magamhoz képest tökéletesen nyugodt lelkiállapotomat. Az az igazság, hogy szerettem volna elkerülni őket, és el is indultam más irányba, bár ezzel kerülővel értem volna oda a tisztáshoz. Nem akartam én elrontani a saját napomat. Viszont valami nem tetszett túlzottan. Egy pillanatra megtorpantam, és figyelni kezdtem az összeverődést. Pár idősebb srác szórakozott egy lánnyal, aki bár messze volt, látásból ismerősnek tűnt. Mintha láttam volna már. Levettem róluk a szemem majd folytattam az utamat, de megint megálltam, és visszanéztem…
~ Nem Nico, semmi közöd hozzá, mit csinálnak, nem érdekelnek az emberek, és egyébként is van jobb dolgod ennél… ~ hallottam a gondolataimat, és rossz szokásomhoz híven megint elkezdtem magammal vitatkozni. Csak álltam a dombon, és néztem lefelé, hogy most odamenjek, vagy ne menjek. Semmi kedvem nem volt hozzá. Egyébként is mi közöm nekem ahhoz, mit csinálnak? Még csak nem is ismerem a csajt. Az igazság az, hogy elég kevés embert ismertem, amit túlzottan nem is bántam. De mégis, valahogy felszólalt bennem az erkölcsi iránytűm. Eszembe jutott a húgom, akit még a széltől is megvédenék, ha lehetne, és hogy mennyire imponálna neki vajon az, ha látná a tulajdon bátyát, hogy szó nélkül elmegy valami olyan dolog mellett, amiből még ekkora távolságban is érezni a tömény rosszindulatot. Nem azt a fajta sötétséget, ami bennem, vagy Dexterben észlelhető, hanem valami sokkal másabbat. Sosem szerettem, ha ok nélkül bántanak valakit, kiváltképp, hogy ebből nekem is kijutott. Mondjuk én legalább mindig meg tudtam magam védeni, így hamar leakadtak rólam a kis férgei… Vettem egy mély levegőt, megforgattam a szemeimet, és tiszta szívből utáltam magam amiért elindultam a csoportosulás felé.
Mondjuk láthatóan túl sokáig vívódtam magamban, mert a srácok elkezdtek oszolni ahogy közelebb értem, mint akik jól végezték a dolgukat, és ott maradt egyedül a lány, a cuccai pedig szanaszét hevertek körülötte. Közelebb léptem, és lehajoltam egy pergamenért, hogy felvegyem, majd felegyenesedtem, felé nyújtottam, és kérdőn néztem rá.
– Ez meg mi volt? – kérdeztem tőle köszönés nélkül – vagy épp köszönés helyett – és felvontam a szemöldököm. – Bántottak?

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Hétf. Május 10, 2021 10:23 pm
Nico & Amy

Az első találkozás

Ez a mai nap valahogy különösen nem az én napom. Az órákon is rosszul szerepeltem és bár nem feltétlen lenne ez egyedi eset, de ma még az átváltoztatástan se ment, ami a kedvencem és amiből alapjáraton nagyon is jó vagyok. Én... én tényleg nem értem, hogy mi van velem. Nem aludtam jól az éjszaka, ez pedig úgy tűnik, hogy kihat az egész napomra. Csak egyedül akarok lenni, elrejtőzni a világ elől, a saját gondolataimban és a természetben ez mindig sikerül. Az erdő szélén pedig talán még láthatok is néhány csodálatos állatot, az Ő jelenlétük majd megnyugtat.
Mivel órák után nem akartam visszatérni a klubhelyiségbe se, ezért a könyveimmel és jegyzeteimmel együtt hagytam magam mögött az épületet és bár akad egy oldaltáskám is, nem fért bele minden. Kék pulóverem kapucniját is az arcomba húzom némileg, mintha képes lenne egy láthatatlanná tévő köpenyként funkcionálni és csak sietek, sietek szaporán. Néha igaz sikeresen megbotlok, de gond nélkül jutok távolabb a kastélytól, amikor nevetés hangját hallom nem is olyan messze tőlem. Oda pillantok, majd pár idősebb srácot szúrok ki a távolban.
- Nézzétek kit hozott felénk a szél. - röhög fel az egyik, majd oldalba böki a társát, fejével int felém.
- Ez az a béna csaj? - már meg is indul, én pedig bár gyorsabban mennék, a harmadik utamat állja.
- Hová sietsz ennyire? Hát nem akarsz beszélgetni velünk? - a másik aki mellém ér már löki is ki kezeim közül a könyveket.
- Hoppá! Már megint ügyetlen voltál, ejnye, jobban is figyelhetnél. - én pedig zavartan kapkodom a tekintetem közöttük. A harmadik csak megfigyel, legalábbis egyelőre.
- Kérlek, hagyjatok... - motyogom, mire az előttem álló felém hajol, kezével tölcsért képez és füléhez tartja.
- Hogy mondod? Olyan halkan csicseregsz, hogy nem jut el hozzám a hang. - nevetek fel pofátlanul, majd belerúg egyébként is már agyonhasznált könyvembe, melyből több lap kiszakad, a szél pedig felkapja őket.
- Ne! - próbálom elkapni, de erre engem kapnak el, majd löknek hátrébb, aki pedig eddig nyugodtan megfigyelt most lazán előveszi a pálcáját, majd a helyett, hogy a lapokat összeszedné nekem, lazán felgyújtja. Még kapok némi megjegyzést, gúnyolódást, miközben próbálom egyre kisebbnek érezni magam. Kezeimet is összeszorítom mellkasom előtt, lehajtom fejem, de aztán rám unnak. Így, hogy nem pofázok vissza és még csak rájuk se támadok, unalmasnak titulálnak, magamra hagynak, én pedig végül térdre roskadok. Néhány kövér könnycsepp lecsordul csinos arcomon, de megtörlöm őket. Nem, nem fogok ilyen bunkók miatt sírni. Nem érdemlik meg. És ekkor jelenik meg még valaki, így felnézek rá, a kérdésre pdig kicsit hebegve felelek.
- Se... semmi! - próbálom összekapkodni a cuccaimat, bár az elhamvadt lapoknak már úgyis mindegy. Halk sóhajjal nézek csak utánuk, majd kelek fel és veszem át a felém nyújtott pergament.
- Köszönöm! - motyogom halkan, majd igyekszem elpakolni mindent, vissza a táskámba, melyből oly sok minden kiömlött.
- Nem számít... - neki biztosan nem. Miért is számítana? Veszem azért a bátorságot, hogy felnézzek az arcára. Ismerős, talán egy évfolyamba járunk, de nem tudnám megmondani, hogy Ő melyik házhoz tartozik.
- Már megszoktam. - ismerem be, kicsit beharapom ajkam is, félrenézek. Mit mondhatnék?
Anonymous

Vendég
Kedd Május 18, 2021 9:09 pm

Amy & Nico

Esküszöm, ezt rossz volt végignézni, amit azok a srácok műveltek szerencsétlen csajjal. Ezért is győzött bennem végül a magány iránti vágy ellenében a minimális erkölcs ami belémszorult, és mentem oda segíteni. Nem vagyok egy fenyegetőzős tipus, és nem rántok minden miatt pálcát, de lehet, hogy szerencséjük van, hogy még az előtt ráuntak a csaj zrikálására, mielőtt odaértem volna. Nem biztos, hogy ha közelebbről nézem végig ezt a tömény rosszindulatot, akkor türtőztettem volna magamat.
Valahonnan ismerős az arca, de nem tudnám megmondani a nevét, vagy hogy melyik házba jár, de azt hiszem talán van vele közös órám. Mentségemre szóljon, nem a memóriám ennyire szar, egyszerűen csak az emberek hagynak annyira hidegen, hogy ne akarjam az összes évfolyamtársam nevét megjegyezni. Elég ha azt a kevés embert ismerem ebben a suliban, akikkel amúgy hajlandó vagyok nagy általánosságban szóba állni. De ez a lány - legfőképp az utolsó kijelntésével - felkeltette az érdeklődésemet. Mármint nem úgy, mint például mikor Dexterrel álltam először szóba, sokkal inkább csak elkezdett érdekelni, hogy hogy  viharba lehet megszokni ha valakit nyilvánosan szénné aláznak. Mármint komolyan, ez nem éppen egy normális dolog. Kérdőn vonom fel hát a szemöldökömet, és kicsit megköszörülöm a torkom.
- Már bocs, de ezt hogy lehet megszokni? Mármint komolyan, mért nem dobsz rájuk legalább egyszer valami erős rontást? Megemlegetnék egy életre, hogy ne packázzanak veled... - az ötlet saját tapasztalat. Nem mondom, hogy úton-útfélen rontásokat, és átrásokat szórok az emberekre, de a fura visszahúzódó, és emberkerülő magatartásom miatt volt már aki bepróbálkozott nálam. Fogalmazzunk úgy, hogy ezeknek az embereknek elg volt egy alkalom, és aztán inkább nem néztek rám, beszéljünk akár az Ilvermorny diákjairól, akár az itteni, Roxfortos helyi vagányokról. Arckifejezésem továbbra is kérdő, vonásaim nem igazán enyhülnek, mikor felteszem a következő bennem motoszkáló kérdést.
- Egyáltalán mi bajuk van veled? Mármint mikor kezdődött... ez...? - biccentek a körülöttünk heverő tönkrement holmik felé.

Anonymous

Vendég
Kedd Május 18, 2021 11:22 pm
Nico & Amy

Az első találkozás

Éppen elég kellemetlen a helyzetem, így nem örülök igazán, hogy valaki más is látta ezt, akiről hamarosan megállapítom, hogy az évfolyamomba jár. Sajnos nem tudom a nevét és igazság szerint szinte semmit se róla, de kellemetlen, hogy látnia kellett a történteket. De mindegy már, rosszabb talán nem lehet. Vagyis de... mindig van rosszabb.
- Amióta a Roxfortba járok ez a helyzet, így mostanra hozzászoktam. - mindig vannak, akiket szekálnak és nos... itt én vagyok az egyik ilyen. Már az első napomtól fogva folyamatosan támadnak, pedig én nem ártottam senkinek és nem is tudnék. Éppen ezért is lep meg annyira a tanácsa, ami tekintetemről is leolvasható.
- Én nem szeretnék senkinek se fájdalmat okozni, se bosszúságot... És egyébként is alig mennek a rontások, még a gyengébbek is. Nem vagyok... nem vagyok túl jó boszorkány. - pirulok bele, pillantok félre ismét. Ő ezek szerint máshogy intézné el a dolgait, keményen, ahogy azt többen is csinálják, én erre mégis képtelen vagyok. Már csak két évem van vissza, ha ötöt kibírtam, a maradék kettővel se lesz gond. Csak észrevétlennek kell maradnom továbbra is, ennyi a titka.
- Nem igazán tudom... Mármint, a sárvérűségem gondolom az egyik oka, és... és mert ügyetlen vagyok. - eligazítok zavartan egy hajtincset, így küldve fülem mögé óvatosan, majd halkan sóhajtok és ami megmaradt jegyzetem, azt a táskámba sűllyesztem. Remélem kölcsönadja majd valaki a mágiatörténet jegyzeteit, mert azok nélkül nem fogom tudni megírni a következő dogát. Miért kellett elégetniük?
- De nincs baj, én... jól vagyok. Ha passzív maradok, hamarabb megunják és tovább állnak. - vonom meg kicsit vállaimat, majd a fiú arcára pillantok és valami kezd derengeni felőle. Új fiú, méghozzá...
- Te cserediák vagy, ugye? Láttalak már, de még nem ismerlek. Amy vagyok. - mutatkozom be neki, miközben két kezemmel magamhoz ölelem a táskám és zavartan elmosolyodom. Megfigyelni dolgokat azt jól tudok, így Őt is kiszúrtam, csak az előbb történtek annyira kellemetlenek voltak, hogy nem zökkentem még vissza, de most... most már itt vagyok teljesen fejben. Egyébként nem hiszem, hogy segíteni akart volna, mert akkor előbb jön ide, de most mégis miért tette így, utólag? Láthatja, hogy nincs bajom, a lelki sebeim pedig nem hiszem, hogy érdekelnék, nem is ismer engem.
Anonymous

Vendég
Hétf. Jún. 07, 2021 7:14 pm

Amy & Nico

Fogalmam sincs, mikor lettem én a hős megmentő, és be kell valljam, annyira nem vagyok oda ezért a szituációért. Oké, tény hogy nem mentettem meg, mert nem indultam el teljesen időben, de mégis itt állok a csaj mellett, és segítek összeszedni a cuccait. És még beszélgetésbe is elegyedtem vele, mert ilyet én még nem hallottam. Megszokni a szekálást… Általában az ember vagy kiborul, vagy otthagy csapot-papot a hosszútávon céltábla lesz, nem pedig meghunyászkodik, és némán tűr. Ennyi erővel rajzolhatna magára egy valódi céltáblát is, hogy legyen mire célozni. Eltátom a számat kicsit, mikor válaszol.
– Amióta a Roxfortba jársz??? Ez most komoly? – oké, még mindig gőzöm nincs arról, ki is ez a lány, de a nyakamat tenném rá, hogy egyidősek vagyunk, ami azt jelenti, hogy már öt éve ebbe az átokverte suliba jár. Komolyan öt év alatt nem sikerült elsajátítania egy egyszerű rontást, vagy ártást, hogy elijessze ezeket a seggfejeket?
– De hisz ez baromság. Már ne haragudj, de tényleg. Azért mert te nem akarsz másnak bosszúságot, hagyod, hogy megkeserítsék az egész életedet? Ez…. – esküszöm, csak tátogni tudok. Én ekkora pacifistát még az életben nem láttam – mondjuk ez lehet csak amiatt van, hogy nem igazán kommunikálok az emberekkel. További szavai nyomán értetlenségem komorságba fordul, és összevont szemöldökkel nézek rá, de egyelőre nem szólalok meg, csak segítek összeszedni a maradék cuccát is, amíg el nem pakolja a táskájába. Csak akkor nyitom szólásra a számat, mikor végül bemutatkozik, és biccentek mellé, jelezvén a tippje helyesnek bizonyul. Egyelőre tényleg cserediák vagyok.
– Nico. Nico Armstron-Shaw – mutatkozom be én is majd egy pillanatra elgondolkozom. Semmi dolgom igazából ezzel a csajjal, magának köszönheti, ha úton útfélen megalázzák, és komolyan, van az ő védelmezésénél jobb dolgom is. Nemesebb mondjuk nincs, de számomra kellemesebbet biztos találnék. – Szóval… Én most szerintem megyek… - biccentek még egyet, majd elindulok tovább az erdő felé, de pár lépés után megtorpanok, mert a gondolataim megint veszekedni kezdenek velem. Néha utálom a gondolataimat. Visszafordulok, és gyors léptekkel visszamegyek hozzá.
– Tudod mit… Ez még nagyobb baromság. Nem azért zrikálnak, mert sárvérű vagy, vagy mert béna. Hanem mert öt éve hagyod magad. Amúgy meg ne hívd magad sárvérűnek, ez gáz. Nagyon gáz… - fintorodom el, főleg azon, hogy kétszer is elismételtem ezt az undorító titulust. Lehet, hogy aranyvérű vagyok, de attól még nem egy seggfej. Amerikában, az Ilvermornyban sosem számított kinek milyen a vére. Basszus az egész sulit egy magnix alapította, szóval. Az angolok furák.
– Ah… Gyere velem! – oké, hivatalosan is megőrültem, mert fogalmam sincs, mi ütött belém, csak megragadtam a csuklóját, és elkezdtem magam után húzni az erdő felé. Ha zokon veszi, hát zokon veszi, de nem hagyom itt egyedül. Szóval valami oknál fogva eldöntöttem ebben a két percben, hogy megtanítom ezt a csajt megvédeni magát.

Anonymous

Vendég
Szomb. Jún. 12, 2021 1:56 pm
Nico & Amy

Az első találkozás

Nem vagyok egy bátor lány, ezt mindenki tudja és most már ennek a srácnak is világossá válhat rövid időn belül. Hálás vagyok, amiért segít összeszedni a holmijaimat, de nem éppen könnyít a lelkemen ezekkel a kérdésekkel. Kicsit elpirulok, félrenézek, majd halk sóhajt követően jól láthatóan bólintok.
- Tudom, szánalmas... nem kell mondanod. - gondoljon rólam azt, amit csak szeretne, már megszoktam, tényleg. De csak azért, mert máshogy csúnyán bánnak velem és megbántanak, én még nem fogok olyanná válni, mint Ők. Eszem ágában sincs megbosszúlni tetteiket, se pedig tenni róla, hogy többé ne kössenek belém. Legalábbis nem olyan módszerekkel, mint amikre utal ez a srác. Bánt, amikor kijelenti, hogy baromság az egsz, amit művele, a következő kérdésére pedig már egyre kevésbé válaszolok szívesen.
- Az élet ilyen, nem könnyű egy magamfajta számára! Jobb így, mintha bántanának. Így legalább... legalább fizikailag nem ártanak. - mert azt nem bírnám ki, ebben biztos vagyok. Kaptam már pofont, volt rá példa, még korábban, de már az is nagyon megviselt, így mindent elkövetek azért, hogy ne ismétlődjön meg. Mivel voltam én ennél bátrabb is, de pórul jártam, így inkább marad a békés megoldás, a hallgatás. Egyszer ennek is vége lesz. Mindenesetre a nevemet elárulom a fiúnak, aki szintén viszonozza a bemutatkozást, majd távozni készül. Nem lep meg, talán jobb is így, biccentek felé.
- Persze, menj csak. - pillantok utána, de amikor megáll és visszatér hozzám, kicsit elkerekedett, meglepett szemekkel pislogok rá, majd hallgatom az osztást is, de... Ő semmit se ért.
- De... - csak ennyire futja, mert már el is kapja a csuklómat és húzni kezd maga után. Pislogni sincs időm, úgy meglep.
- Hova megyünk? - lépkedek utána, nem feszülök be és állok meg, szóval követem az erdő felé. Nem kedvelem az erdőt, veszélyes, legalábbis azt mondják, így én mindig távol tartom magam tőle.
- Nico... ugye nem akarsz bemenni az erdőbe? Nem szabad... - cserediák, lehet nem tudja. Mindenesetre vannak bennem kétségek és némi félelem is, de kezem nem húzom el, amíg Ő el nem engedi.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: