| | | Hétf. Ápr. 19, 2021 11:20 am | Lassan, óvatosan húztam végig az ujjamat a könyveken, amit próbáltam elolvasni a címüket. Valójában volt itt minden, ami egy tudásra éhes boszorkánynak kellett. Az alapvető probléma csak abban leledzett, hogy se nem voltam boszorkány, se pedig tudás éhes. Ha rajtam múlott volna, akkor ki sem mozdulok az utóbbi hónapokban - te jó ég, még belegondolni is nehéz volt, hogy már ennyi ideje tartottak itt! - szobámmá avanzsált helyiségből. Azonban, ha túl akartam élni ebben az őrült, mágikus - bassza meg, mágikus! - világban, akkor tanulnom kellett. Pillanatoknak tűnő hetek alatt összeszednem minden olyan ismeretet, amire a nővéremnek volt kicsit több, mint huszonnégy éve. Talán ezt a szüleim és a nagyapám is így látták, ezért volt engedélyem arra, hogy a könyvtárat felügyelet nélkül is látogathassam, ha a szükségem lenne valamire. Mily nagylelkű, nem igaz? Noha az, hogy ne bukjak le közös érdek volt. Nekik azért, mert kellett a Nottékkel való házasság, nekem pedig azért, mert így egyelőre még éltem. Noha nem egyszer és nem kétszer megfordult már a fejemben, hogy egyszerűbb lenne feladni és megpróbálni elszökni. De nem voltam ennyire bátor, ahogy ostoba sem. Rá kellett jönnöm, hogy a kettő nem is olyan sokban különbözik egymástól. Éppen egy mágiatörténettel foglalkozó könyvet emeltem le a polcról, amikor léptek zaja ütötte meg a fülem. Nem siettem, noha nem tudtam ki állt mögöttem, de voltak ötleteim. Egy elég határozott ötletem. - Csak ezért a könyvért jöttem át G… - a mondatot azonban nem fejeztem be, a döbbenet belém fojtotta a szavakat, mögöttem ugyanis nem George, a kétajtós testőröm és börtön őröm állt. Még véletlenül sem. - Freya? - kérdeztem meglepve, éppen csak nem elejtve az imént szerzett könyvet, azonban gyorsan rendeztem a vonásaim. Nem mutathattam a gyengeség, vagy bármi hasonló jelét is, annak a jelét, hogy nem az vagyok, akinek éppen gondol(na). Freya, az unokanővérem, mint megtudtam, csak félvér, noha szintén a nagyapám unokája, a nagynéném egy szem lánya. Ez pedig - már félvérnek születni ebben az elcseszett famíliában -, legalább akkora bűnnek számított, mint kviblinek lenni. Bár ő nem tudta, de jobban hasonlítottunk, mint gondolta, csak azért voltunk itt mind a ketten, mert Thomas Shafiq terveinek részét képeztük. - Mit keresel te itt? - vontam fel kihívóan a szemöldököm, talán az ikertestvérem is így tett volna. Lenézés. Ezt kellett sugallanom, hiába nem volt ínyemre, hiába borsódzott a hátam már csak attól a magas hangtól is, ami kijött a torkomon. Az életem jelen pillanatban többet ért, mint az elveim. - A magadfajta tud olvasni? Azt hittem, hogy ez csak a felső tízezer kiváltsága. Milyen kis ügyes vagy - gördült negédes mosolyra az ajkam, miközben a szívem hevesen zakatolt, majd áttörte a bordáim. Csak reménykedhettem benne, hogy az ikertestvérem is valami hasonlót mondott volna. Damien előtt, mint kiderült, nem volt olyan nehéz fenntartani az álcámat, évek óta nem találkozott Alysonnal. Freya azonban más eset volt, nehezebb, még ha utálták is egymást, részei voltak egymás életének. Egy házban életek. Bassza meg, hogy nem tudtam óvatosabb lenni! |
| | | | Hétf. Ápr. 26, 2021 5:19 pm | Freya and Alyson
Oh én régi barátosném... Kevés menedék helyem van. Sajnos nem mindenhol tudok egyedül lenni, nem mindenhol tudok úgy gondolkodni, és pihenni a szobámon kívül, ahol nem érezném, hogy szó szerint a falnak is füle van. Két ilyen hely van a saját szobámon kívül: az üvegház, és a könyvtár. Nagyon szeretek olvasni, odáig vagyok a varázsvilág történelméért, és a mesékért. Ahogy ide kerültem anno, ez volt az első hely ahol befészkeltem magam, és csak olvastam. A Roxforti könyvtárat is nagyon szerettem, de itt mindenhez hozzá férek. Nagyapám csak azért nincs itt, mert mindent kiolvasott már ami itt van, illetve saját privát gyűjteménye van, amit a dolgozó szobájában őrizget. Persze nem mondom, hogy Griffendéles vérem nem engedte meg, hogy ne csórjak ki egy két könyvet. Életemben épp ekkor először láttam meg valódi arcát, mikor lebuktam. Azóta még a dolgozója közelébe se merek menni. Nem vagyok ijedős fajta, csak rájöttem amíg nincs ott olyan, ami nem éri meg nem kockáztatok olyan beszélgetést még egyszer. Még az emlékbe is beleborzongok. Bár voltam vagy 13 éves, de akkor is. Borzasztó ijesztő tudd lenni az öreg. Hétvége van, semmi dolgom nem akad barátok hiányában, és a kis akciómhoz sincs kedvem. Rossz idő van, szakad kint az eső, dörög az ég, így úgy gondoltam olvasok egy kicsit. Legalább a fránya eljegyzésemről, és a vőlegényemről is elterelődik végre a figyelmem. Viszont, amint beérek érzem, hogy kivételesen nem vagyok egyedül. Kicsit meg is torpanok, és meggondolom magam... de, azért nem kéne hogy az otthonomban is megrémítsenek nem igaz ? Arról nem is beszélve, hogy kíváncsi vagyok ki lehet idebent. Mikor egy szőke hajzuhatagot pillantok meg a könyvek között, azon nyomban elkezd lüktetni egy ér a homlokomon. Francba a kíváncsiságommal, ez nem érte meg. Meg is lát... - Csak nem másra számítottál? - kérdezem epésen, majd kissé meglepődők a kérdésére. - Hát ... itt lakom, szóóóóval héba-hóba megfordulok itt. - nem szeretek vele beszélgetni, ami azt illeti csak feldühít. Borzasztóan magasan hordja az orrát, az egyik oka annak ő, hogy nem szeretek felsőbb körökben mozogni. Felszínes, gunyoros, és mindig is lenézet engem. - Szerintem tőlem lenne jogos a kérdés, hogy te mit keresel itt... - remélem, nagyon remélem egy futó látogatás csupán. Még az hiányozna nekem, hogy tartalmasabb időt töltsön itt, mert az biztos, hogy anyámékhoz haza megyek... Bár vajon engedné? Kissé megrémülök a gondolatra. Mostanában úgy érzem rövid pórázon vagyok tartva, mindig megkérdezi hol jártam, mit csináltam. Beszélgettem e már tartósabban az esküvőről Jerome-al. Ami azt illeti ezt a kérdést pont tegnap kaptam meg. A következő beszólására viszont, már haragosan állok meg előtte, a kezeimet is összekulcsolom magam előtt, mintha ezzel ijesztőbb lennék. Persze Alyson is magasabb nálam, mint általában mindenki, még is próbálom kihúzni magam. - Érdekes felvetés, ugyanis az iskolában még nem azzal csúfoltál, hogy könyvmoly vagyok, mert mindig volt nálam könyv? Úgy látszik az agyad is kezd kihagyni, az aranyvér biztos felszökik és nyomja össze. - vigyorgok rá, és legszívesebben pacsit adnék magamnak, ilyen zseniális vissza vágást. - Egyébként meg mit keresel ? Szótárat? - ugyanis Ő volt az mindig is aki valóban lenézett azért, és csúfolt mert szerettem olvasni. Nála max a kötelezők miatt lehetett látni tankönyvet, és azt is elképzelem, hogy volt egy csicska barátja aki még azt is elolvasta helyette. Mondjuk be kell hogy valljam jól esik ez a szó párbaj, még lehet az se zavarna, ha hajtépés, vagy átok szórás lesz a vége.. valamiért ma még az is jól esne... mi lett belőlem... |
| | | | Pént. Május 28, 2021 2:37 pm | A visszakérdésére, csak magasba szökött a szemöldököm, ez némileg őszinte volt. Valóban ostobának találtam a kérdést, hiszen nyilvánvaló volt, hogy nem rá számítottam. Még véletlenül sem. Mi több: kifejezetten kerültam a vele való találkozást, már ha a kötelező köröket leszámítjuk. Nem voltam ostoba - ahogy egyértelmű dolgokra sem kérdeztem rá -, így tisztában voltam vele, ha akadt személy, aki előtt rettenetesen óvatosnak kellett lennem, az Freya Morgan volt. A lány, aki utálta Alysont, a lány, akit Alyson viszont utált és a lány, aki mégis arra kényszerült, hogy vele éljen egy fedél alatt, ezáltal tökéletesen ismerje őt. Az Istenit, hogy nekem sose lehet szerencsém!- Nyilvánvalóan másra számítottam G-el kezdődik a neved? Ezentúl szólíthatlak Greyának? - pillantottam a plafon felé, mintha csak a szememet forgattam volna. Azt a megjegyzését, hogy itt lakik, csak egy egyszerű, mégis reményeim szerint sokat mondó fintorral jutalmaztam. Úgy hittem, hogy ebben a szituációban talán ez a legtalálóbb. Az ikertestvéremet - nincs mit szépíteni - egy nácinak nevelték, hogy csak azt fogadja el, aki pedigrés, tisztavérű és még varázsolni és képes, pont ezért úgy hiszem, igazi kínszenvedés lehetett számára, hogy egy félvérrel kellett egy fedél alatt lakjon. Talán inkább még maga előtt is tagadta a tényt, mint hogy szembenézzen vele, esetleg - minő ördögtől való gondolat - elfogadja azt. Én személy szerint nem sok mindent láttam Freyában, ami megkülönböztetett minket. Azt leszámítva, hogy ha ő különös, latinnak hangzó szavakat kiabált a kezében egy bottal, akkor történt is valami, nem pedig beutalták a pszichiátriára. - Szerintem pedig a plebsznek semmi köze ahhoz, hogy mit csinál a nemesség - vágtam vissza gondolkodás nélkül, miközben oldalra hajtottam a fejem. Hiába volt ez a maga nemében kiváló beszólás, bele sem gondoltam, hogy Alyson használna e olyan kifejezést, hogy plebsz. Egyáltalán… a varázslók használták-e ezt? Na! Pont ez az, amiért itt voltam. Egy történelemkönyvből az ilyeneket meg lehetett tanulni, ha eléggé figyelt az ember. Arra azonban idő kellett. Idő és nyugalom, ami ezen a helyen, ebben a környezetben, ilyen nyomás alatt, minden volt, csak lehetséges nem. A francba, a francba a francba!Miért nem lehetett Freya is olyan, mint az átlagos lányok, akik jobban értékelték a ruhákat, mint a könyveket? Miért? Kérdeztem az univerzumot, miközben igen nehezen voltam képes megállni, hogy az ajkamba ne harapjak. Kicsit, úgy éreztem magam, mint akit sarokba szorítottak. Talán így is volt, nagyon gyorsan ki kellett találnom valami, valamit hihetőt. - Valóban és már akkor is ezen gondolkoztam - rántottam meg a vállam nemtörődöm módon, bár elképzelhető, hogy a tartásom kicsit feszültebb volt, mint annak lennie kellett volna. Nem láttam magam kívülről, szerencsére. - Hogy lehet, hogy a hozzád hasonló fél-muglik - igen, ezt a kifejezést sikerült a magamévá tennem - , képesek ilyesmire? Vagy éppen a muglik, a kis csökött képességeikkel, ez még nagyobb rejtély. Inkább hálás lehetnél a benned lévő koszos aranyérnek, hogy vannak nagyjából elfogadható képességeid. - Nem mintha jól esett volna őt, hovatovább az édesapját bántani, de nem volt választásom. Élni akartam. Ez pedig áldozatokat követelt. A kérdése nyomán a könyvre néztem, majd ismét Freyára. Nem, még véletlenül sem szótár volt nálam, Egy komoly nyelvezetű könyv, amit a szavai alapján - és a saját benyomásaim szert is, tulajdonképpen - Alyson biztosan nem értett volna meg. - Mágiatörténet - nyújtottam felé -, nagypapa kért meg, hogy vigyem el neki, valamiért szüksége van rá - mosolyodtam el megjátszott büszkeséggel. Thomas Shafiq szerette Alysont, ahogy ő is az öreget, tökéletesen megérdemelték egymást, nekem pedig ezt kellett sugallanom, hiába rettegtem én magam tőle mindennél és mindenkinél jobban. - És te, te mit keresel itt? Nem a közeledő esküvővel kellene foglalkozni a koszos könyvek helyett? - provokáltam, mert az ikrem is ezt tette volna és mert tudtam, hogy ezzel lehet. Rá volt írva, hogy ő maga is legalább annyira utálja ennek az egésznek az ötletét, mint én. |
| | | | Pént. Május 28, 2021 4:24 pm | Freya and Alyson
Oh én régi barátosném... Mély levegőt kell vennem, erre aztán igazán nincs kedvem, sem hangulatom. Legszívesebben nem tudom miért nem is teszem meg, de sarkon fordulnék, és nemes egyszerűséggel távoznék. De tény, hogy egyszerűen sokkolt a látvány miszerint Alysont a könyvtárban látom. Kicsit rossz érzésem kerekedett nem e rosszban sántikál. Lehet ezért nem mentem el, és viselem el a sértegetéseit. - Hűha, ez aztán nagyon nagy beszólás volt, de igazán... a lelkembe hatoltál... - mondom megjátszott sértődéssel, és "cseppet sem" szarkasztikusan, miközben a mellkasra emelem megjátszottan a kezemet. - De tényleg, azért többre számítottam egy aranyvérűtől. - forgatom a szemeim. Nem igazán akarok ebbe belemenni, és a megfelelő távolságot megtartván, kicsit azért közelebb megyek, mert nem véletlenül jöttem be, akartam valamit... ami ki is ment a fejemből, gratulálok Freya sok eszed van. Ez a lány mindig feltud akaratlanul húzni, pedig ezt évek óta csináljuk, és azért ennyi idő után megtanultam kezelni. Hála Merlinnek, elég nagy a kúria, és simán eltudjuk úgy kerülni egymást, akár napokig még csak nem is látjuk egymást. Inkább mondanám már kastélynak amúgy a helyet. - Plebs, te mióta használsz ilyen szavakat? Vagy azért vagy itt, hogy végre hátha tudsz beszélni egy férfiúval? - kérdezem vidáman, bár azt hiszem őt is eljegyeztették, szegény flótás, remélem annyi esze van mint neki, és akkor nem fog szenvedni. Én ismerem ezt a szót, hisz félvér vagyok, gyerekkoromat muglik között töltöttem, édesanyám is ekként él, így sokszor vagyok , vagyis mostanság nem vagyok otthon, de nem hagyom hátra a mugli életemet, sőt imádom a mugli dolgokat. Ez az egy kis titkom van. Miközben szó csatázunk egyre közelebb léptem, így már látom hogy nem mesekönyv van nála, szótár vagy valami gyerekeknek való képes mesekönyv. Egy régi darab, a gerincét tekintve történelmi könyv. Az pláne minek neki? Lehet belerejtett valamit, valami üzenetet? Hm,... Nem akarom kihívni magam ellen a sorsot, de kíváncsi vagyok miben sántikál, végre lenne ellene valamim, és lehet, de csak lehet leszállna rólam. A következő oltását, sértegetését, megalázását, csak karba tett kézzel hallgatom végig, még a szemöldököm se rebben meg, mikor végig hallgatom. - Befejezted ? - kérdezem teljesen hidegvérrel. Egyetlen egy dolgot nem türök, ha a szüleimet veszik a szájukra. A félvéreket általában nem szokták a sznobok se sértegetni, csak ha nagy személyes problémájuk van az illetővel. A hatalmas nagy kinézést mugli szülötteknek tartogatják, én csakis tőle kapom ezt, meg volt a Roxfortba egy-két undok mardekáros, de azok mellett csak elmentem. Ezt tudni kell kezelni, elengedni a fülünk mellett, nem vagyok az a forró fejű, de ha kell pálcát rántok hogy helyre rázzam a másikat. - Maradjunk annyiban szerintem, hogy ezt bóknak vettem. - mondom fásultan. - És hiába keresed, nem írtak olyat könyvet, hogyan alázzuk a másikat, bár szerintem ezt neked kéne megírni, te vagy profi benne. - jegyzem meg epésen. De az tuti, hogy van tűrés határom, és egy olyat is mond, kap egy szép kis átkot, és nem érdekel, hogy nagyapa leüvölti a fejemet. Még is mit csinálhat? Hozzád egy olyanhoz akit ki nem állhatok? Oh az pipa. Mikor ezen túl vagyok, ő maga mutatja meg a könyvet, ami nála van, amin meglepődök. Mágiatörténet, jól sejtettem. És nagyapának viszi, ami lehetséges, mert szereti olvasgatni, főleg a nagy emberek történetét, gondolom abból merít ötleteket kis gonosz fortéjaihoz. Majd nyugtázom egy bólintással. A következő kérdése meglep, és érzem pír önti el az arcomat. Tisztában vagyok helyzetemmel, de azt mindig nem szoktam meg, hogy ha más említi meg, hogy valószínűleg nem sokára feleség leszek. - A koszos könyvet menedékék. - válaszolom, szinte már kedvesen, én nem szoktam még a vérigalázásom után se utálkozóan beszélni a másikkal. - Nekem lazítás ide jönni, és őszintén nincs kedvem azzal az esküvővel foglalkozni. De ezt tőled is kérdezhetném, vagy rosszul hallottam, hogy téged is oda ígértek? - nem lett bejelentve az ő eljegyzése se, csak kósza beszélgetésként, mintha hallottam volna mikor nagyapám vendégeket fogadott. Nem igazán szoktam ilyenkor részt venni ezekbe, nagyapa külön meghív minket, ha úgy véli abba a körbe, épp szükség van ránk. Zúg a fejem a gondolatoktól, azért jöttem ide, hogy kikapcsolja, de kicsit megbántam, nem a növényekhez bújtam... |
| | | | | | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 164 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 164 vendég :: 2 Bots |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 10:04 pm-kor Juliet Denoir Tegnap 8:59 pm-kor Theodore Nott Tegnap 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|