Szabadnap. Végre. Nem is tudtam, mennyi ideje nem voltam otthon már egy teljes napot úgy, hogy nem a munkával foglálkoztam. Az elmúlt hetekben sokat túlóráztam, rengeteg visszamaradásom volt jelentésekkel és miegyébbel, ami viszonylag gyakran megtörtént. Az ember néha nehezen talál motivációt arra, hogy elvégezze a munkáját, megesik az ilyen. Úgyhogy sokat éjszakáztam a Minisztériumban, Toast legnagyobb bánatára, akinek már mindene tele volt azzal, hogy alig megyünk futni. Szegénykém tele volt energiával, ellenben velem, mert én csak plusz fánkokat akartam és aludni éjjel-nappal. Aztán ez elmúlt, vagy legalábbis segítettem, hogy elmúljon. Továbbra sem voltam túl motivált, de legalább elvégeztem a feladataimat és Toastot is sikerült elvinnem egy őrző-védő órára, amit már csak hobbiból csináltunk. Tökéletesen tudta, mit kell tennie, nagyon értette a dolgát és már kölyökkorában kiképeztem Levin segítségével. Még egy dolog, amiért hálás lehetek a legutóbbi exemnek. Nem tudom, hogy ez szomorú-e vagy inkább örüljek neki, hogy ilyen szerencsés voltam legalább abban az egy-két évben. A földön ültem, kitámasztva magam a lábaimmal, úgy játszottunk kötélhúzást Toasttal. Muszáj volt így támasztanom magam, mert rengeteg erő szorult abba a kutyába és simán elrántott volna, ha nem figyelek oda. Így is valószínűbb volt, hogy előbb elfáradok mint ő. A két madár közben a könyvespolc tetején csipogott. Kiengedtem őket, mint mindig, amikor sokat itthon voltam, mert imádtak körbe-körbe repkedni a szobában. Toast soha nem bántotta őket, hidegen hagyták a pintyek, amiért nagyon hálás voltam. - Hogy nem görcsöl be az állkapcsod, Merlinre... -jegyeztem meg a kutyának, aki, mintha csak kértem volna, hirtelen elengedte a kötelet. Hanyatt borultam, neki a kanapé szélének, jól bevágva a fejem. Mire felültem, a tarkómat dörzsölgetve, Toast már meredten állt háttal nekem, megfeszült izmokkal és halkan morgott. A bejárati ajtót nézte, tudta, hogy van ott valaki, hiába nem jött még kopogás. Gyorsan felálltam, bezártam a pintyeket a kalitkába és kezemet a pálcámon tartva elindultam kifelé. Már félúton meghallottam a kopogást, mire Toast vakkantott egyet, nem túl boldogan. Kinyitottam az ajtót, készen arra, hogy bárki is legyen, kiátkozzam a világból. De nem kellett, mert egy nagyon ismerős arc nézett vissza rám. - Matt? -A legutolsó ember, akire számítottam, az a bátyám volt.
Matt & Ada
Elõtörténet :
Playby :
Ben Barnes
18
Nero Graves
Vas. Nov. 03, 2019 11:59 am
Ada & MattAll that is gold does not glitter Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost.
A reggel leküldött fájdalomcsillapító bájital hatása kezdett elmúlni, a törött karomba egyre gyakrabban hasított bele a fájdalom. Egészen jól értettem az egyszerűbb sérülések ellátásához, megtanultam néhány hasznos bűbájt, de egy sötét varázslattal széttört karral nem tudtam mit kezdeni. Medimágushoz nem mertem menni, úgy menekültem Mexikóból, mint ezelőtt sehonnan. Éppen csak behajigáltam egy mágikusan megnagyobbított belső térrel rendelkező táskába a cuccaimat és már úton is voltam. A karom miatt nem tudtam hoppanálni, két métert sem, mugli módon közlekedtem, ami jelentősen megnyújtotta az út idejét. A kikötőből taxival eljutottam a vonatpályaudvarra, utána egyszer átszálltam, mire elvergődtem a King's Crossra, majd onnan buszra ültem, nem győztem elrejteni a kabátzsebemből elő-előbukkanó Banditot a muglik kíváncsi szemei elől. Azt hiszem, nem volt mindennapi látvány egy furkász a londoni tömegközlekedés gyötrelmei között. Leszálltam a buszról és két utcát gyalogoltam, mire végre eljutottam Ada otthonához. Legalábbis reméltem, hogy még mindig itt lakik, a legutolsó levelét erről a címről küldte. Két sorban válaszoltam neki és küldtem egy fotót, ahol egy alpakát simogattam. Azóta nem hallottam hírt róla és amíg néhány mexikói feketemágus nem fenyegetőzött azzal, hogy meg fog ölni, őszintén szólva nem is gondoltam sokat a húgomra. Most viszont itt álltam a lakása előtt, Bandit a vállamon ült és dühös, kattogó hangot adott ki a kutya vakkantására. Halvány emlékeim voltak róla, hogy egy korábbi levelében Ada említett valamilyen kutyát, de akkor egy kedves bulldogot vagy tacskót képzeltem el, nem valami bestiát, aminek ilyen mély hangja volt. Nyílt az ajtó és én idétlen vigyorral bámultam a kishúgomra. - Teljes életnagyságban - öleltem át fél kézzel, olyan csontropogtatóan, amennyire csak tudtam. - Bemehetek, vagy a Zordód meg fog enni? Tulajdonképpen hiányzott Ada, a közös programjaink, amik most olyan távolinak tűntek. Meg kellett volna látogatnom, hazajöhettem volna hozzá Mexikóból, de túl önző voltam hozzá. Dolgom volt, amit akkoriban fontosabbnak ítéltem meg a családomnál. Valószínűleg most is a vállalkozásomat választottam volna a húgom helyett. Most viszont nem értem rá semmi érzelgősségre, okkal jöttem hozzá és kurva sok minden múlt azon, hogyan adom elő magam. Az életem, egészen pontosan. - Úgy döntöttem, hazajövök egy kis időre, már kezdtem megunni a tacót és a mexikói lányokat, gondoltam, rám fér a nyaralás. Őszelés. Mindegy, érted. Spontán ötlet volt, ezért nem szóltam előre. Meg optimistán reménykedtem benne, hogy a húgom megszán és aludhatok a kanapéján.
Elképesztően ostobán festhettem, ahogy ott álltam a testvérem előtt és csak pislogtam rá, mint aki életében nem látott ilyen különös szerzetet maga előtt. És nem, nem a furkászra gondoltam, bár az is meglepett. Egyszer sem említette korábban még képeslapon és levélben sem, hogy lenne bármilyen állata is, úgyhogy arra sem számítottam. Hamar rájöttem, hogy nagyon sok minden történt, amióta utoljára találkoztunk, de arra igyekeztem nem is gondolni, hogy nem csupán vele történtek dolgok, hanem velem is. Szinte csak reflexből öleltem vissza, azt sem tudtam hirtelen, hogy hol vagyok és mi történik, annyira megdöbbentett, hogy itt áll előttem. Pár perc múlva valószínűleg mámorító öröm járt volna át, hogy végre, hosszú hónapok óta egyszer nem vagyok itt teljesen egyedül. De most még nem tartottam ott. A Zordó említésére hátraléptem a kutyám mellé, aki továbbra is mereven állt, mint egy szobor, minden izma megfeszülve és halkan morgott - bár azt hiszem, már csak a furkász nem tetszett neki. - Toast, ülj. Ügyes voltál nagyon. -Megveregettem az oldalát, aztán intettem neki, hogy menjen be a nappaliba. Innentől már egyszerűbb volt Mattet is beengednem. - Mióta is nem beszéltünk? Két-három éve? Azt hiszem, bőven van mit elmesélned, akkor talán megszánlak és megengedem, hogy a vendégszobában aludj. Ha nem, akkor csak a kanapét kapod. -Nyilván nem engedtem volna a kanapén aludni. Beljebb tessékeltem a házba, aztán visszazártam az ajtót.
Matt & Ada
Elõtörténet :
Playby :
Ben Barnes
18
Nero Graves
Pént. Dec. 06, 2019 11:35 pm
Ada & MattAll that is gold does not glitter Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost.
Fájdalmasan felnyögtem, amikor átölelt és a karom bepréselődött kettőnk közé. Sejtettem, hogy kezdeni kéne vele valamit, mondjuk elmenni a Mungóba és kitalálni valami hihető indokot, hogy miért törtek szilánkosra a csontjaim egy átok miatt és miért mászkáltam így napok óta. A "mert néhány baszott nagydarab mexikói ki akart nyírni" annyira nem volt jó válasz. Még azt sem tudtam, Adának mit fogok kamuzni. Azért kitartóan szorongattam a húgomat, amíg Bandit átmászott az ő vállára és onnan kattogott a kutyának. Banditnek volt egy olyan gyökér szokása, hogy erősebbnek gondolta magát, mint amilyen volt. Nagyot tudott harapni, ha valamin megsértődött és ha a szekrény tetejéről a hasadra ugrott, az nagyon tudott fájni (komolyan, megtette már párszor), de valószínűleg egy olyan bestia, amit a húgom tartott a lakásában, gond nélkül kinyírta volna haszonleső kis barátomat. - Van is mit mesélnem, ne izgulj. Mexikó a legfaszább hely a világon, egyszer meg kell látogatnod. Meg majd csinálok neked tacót, mást igazából nem tanultam eddig, de az jól megy. Ment... inkább - mutattam az ép kezemmel a törött karomra. - Okádék idő van itthon, amint rám esett az első esőcsepp, már tudtam, hogy miért nem jöttem eddig haza. Egy pálcaintéssel Ada után reptettem a táskámat, benne minden holmimmal, ami aztán hatalmas puffanással és csörömpöléssel ért földet a szoba közepén. Lehet jobban kellett volna rá vigyáznom, akadtak benne egészen értékes dolgok is, a drága munkaeszközökről nem is beszélve. Ha nem vagy átoktörő, elképzelni sem tudod milyen nagy hasznát veszed a feketemágia jelenlétét érzékelő apró szerkentyűknek. Feltehetően azt sem, milyen piszkosul drágák ezek. - Egyedül élsz vagy van most valakid?
Ahogy felnyögött a fájdalomtól, gyorsan elhúzódtam tőle, éppen csak annyira, hogy ne legyen nyomás a karján. Nem igazán figyeltem fel eddig rá, vagy csak a meglepetéstől nem foglalkoztam vele, hogy nincsen teljesen rendben, de most már igyekeztem nem okozni neki plusz fájdalmat. Soha nem tettem, nem most fogom elkezdeni. Szerettem volna megkérdezni, hogy mi a frász történt vele, hogy ilyen állapotba került a karja, mert ez egész biztosan nem egy eleséstől alakult így. De egyelőre nem tettem, arra még ráérünk, először is napirendre kéne térnem afelett, hogy valaki van velem itthon. Elég régóta nem történt ilyen. Fél kézzel felnyúltam a vállamra és megsimogattam a kis furkászt. Szegénynek már most szuicid hajlamai voltak, úgy fest. A helyében én egész biztosan nem packáztam volna Toasttal, mert hiába nem lett belőle soha szolgálati kutya, azért elég sokféleképpen képeztem én is, meg kölyökkorában még Levin is. Az egyetlen hobbim volt a kutya és az egyetlen társam, úgyhogy rengeteg energiát fektettem belé, eljártunk futóversenyekre, többszintű engedelmes vizsgája volt, de ami talán a legfontosabb, hogy az őrző-védője is megvolt. Mégpedig elég jó eredménnyel. Ha a furkász nem figyel oda, Toast még a végén darabokra szedi. Bár az is lehet, hogy ő fogja kiakasztani Toastot, mert a furkászoknak vannak furcsa dolgaik, ha jól tudom... - Aha, oké... A taco finom, de én még nem készítettem egyszer sem. -Valóban nem, remekül tudtam főzni, rengeteget tanultam apától, de a taco valahogy nem tartozott közéjük. Persze nem is volt valami kulináris csoda, azt még talán a legnagyobb szerencsétlen is meg tudta volna csinálni. És nem, határozottan nem tudtam, mit mondjak neki, mit kérdezzek, hol kezdjem. Elképesztő szerencsétlenül festhettem most, Merlin faszára. Becsuktam utána az ajtót, aztán megsimogattam Toast fejét, hogy megnyugodjon és ne akarja rávetni magát Mattre. Szerencsére mindig hamar megnyugodott, ha azt látta rajtam, hogy nagyon is ismerem az illetőt. - Nincsen senkim. -Azt már nem mondtam volna meg neki, hogy mióta, ha megkínoz, akkor sem. Jobb, ha nem tud róla, milyen nyomorult most az életem, nem csak a párkapcsolatok terén, de mindenhogy. -Csak Toast van, meg a két madár a nappaliban.