Annyira szép lenne az a pillanatkép, ahogy Shelby vetődik a karika felé, majd kiöklözi a kvaffot, mi több, egyenesen elkapja és mindenki szupererejét felülmúlva eldobja annyira, hogy a másik csapat kapujában landol. Ahogy az is mennyire fasza lenne, ha Tyler végre nem a levegőt suhogtatná, hanem a gurkót. Majd lesz épp elég lehetősége a pénz suhogását hallgatnia az esküvőjén, inkább figyelne ide. De hát a valóság nem az, miközben Leo a fejét fogja az összezuhant és megzavarodott csapata láttán, addig Shelbynek lassan fekete lyuk keletkezik a tenyerén, ami specifikusan bármelyik karikán beereszti a kvaffot, miközben Ty úgy brillírozik a pályán, mintha most ragadt volna először ütőt. Emberek, ébredjetek!
Vendég
Szer. Jún. 23, 2021 8:19 pm
Team Gryffindor
Franklin Longbottom | terelő
Még mindig forr a vérem Lestrange beszólása után. Lehet azt hitte, jó taktika felbosszantani engem, de ezáltal csak jobban meg akarom nyerni ezt a mérkőzést. Így nem szép dolog ugyan, de becélzom szerencsétlen kis Blacket, és csak remélem, ha el is találom vele, akkor nem fog annyira fájni neki. Ha pedig mégis komolyabb következményei lesznek, akkor a meccs után egyenest bocsánatot fogok kérni érte, azonban ez a játék néha a brutalitásáról híres, és bizony Leo Lestrange felébresztette az alvó oroszlánt. Nyerni akarok. Ha pedig a nyerés útjába az ő fogójuk áll, akkor muszáj lesz hatástalanítom őt, vagy csak időt nyerni Cassie-nek, hogy elfoghassa a cikeszt. Közben látom, a kvaff Livhez vándorol, aki a többi hajtóval együtt átverekedi magát a Mardekár védvonalán, és becélozza a karikát. Ma különösen jó formában vannak. A mostani akciónk remélhetőleg sikeresnek számítható lesz, hiszen kétfronton is támadunk: hajtók a karikát célozzák be, én pedig a Black-fiút támadom be.
A Mardekár csapatának továbbra sem sikerül fordítania eddigi balszerencséjén, a játékuk mintha egyre összeszedetlenebb lenne, csapatkapitányuk buzdító(?) szavai ellenére is. A kis Regulusnak ez az első meccse, bár az edzéseken mindig teljes erőbedobással volt jelen, most mégis nagyon izgul. Nem szeretne csalódást okozni a csapatának, de egyelőre a cikesz közelébe sem sikerült kerülnie - szemben egy gurkóval, amit Franklin Longbottom céloz meg felé. Aurelius Lestrange siet a csapat legfiatalabb tagjának védelmére, azonban nem ér oda időben, a terelőütővel már csak a levegőbe sikerül csapnia. Regu nem veszi észre időben a gurkót, túlságosan elfoglalja a többi játékos felett körözés a cikesz után kutatva. A gurkó súlyosan csapódik a testének, a fiú elveszíti az egyensúlyát és majdnem leesik a seprűjéről is, éppen csak sikerül visszalendülnie. - Erről a nagyapám még hallani fog! - kiabálja oda Frankie Longbottomnak, elfojtva a sírásközeli szipogást. Azért jobban örülne, ha Pollux nagyapjának inkább a Mardekár győzelméről mesélhetne... Eközben Jericho Lestrange megrohamozza a Griffendél karikáit, de a dobása nem ér célt, a kvaff egyszerűen elzúg a póznák mellett.
Madam Hooch varázslatosnak találta
Vendég
Szer. Jún. 23, 2021 10:08 pm
Team Gryffindor
Olivia Leeland | hajtó
Liv érzi, hogy nincs minden rendben a pályán. Na nem a saját csapatukkal, hisz az olyan olajozottan működik, mintha egész nyáron együtt gyakoroltak volna, pedig ez közel sem így volt. A mardekár háza táján viszont a sorozatos elbaltázott lövések és terelőtámadások még akkor is aggasztják, ha Leoval jó előre letisztázták, hogy a pályán ők csak terelő és hajtó, mindenféle egyéb kapcsolatot pedig meccsen kívülre tartogatnak. Azt viszont már a lány sem tudja figyelmen kívül hagyni, hogy Frankie egyenesen a legkisebbre támad. Ahogy a gurkó a kicsi Regulus felé süvít, a lány gyomra összeszorul, megáll a levegőben és feszülten figyeli a történéseket, mert tisztában van vele, hogy Frankie elég jól céloz. Most sem kell csalódnia, a lány egész testében megremeg, mikor a tökmag srác majdnem lezúg a seprűjéről, és cserébe - megelőzve, hogy a mardekár tegye - Longbottom mellé érve a levegőben egyszerűen bokán rúgja a fiút. - Vakard le a vigyort a képedről, és inkább a hajtókat pofozd le a seprűről! - rázza meg a fejét elégedetlenül. Ezután azonban újra támadásba lendülnek a griffendél hajtói, hosszas passzolgatás után pedig Granger-Weasley kap a lehetőségen, hogy Shelby figyelmetlenségét kihasználva azonnal találatot szerezzen a csapatnak. Talán ez a szerencsenapjuk, mert a lányok elég merészek ahhoz, hogy közös erővel szinte azonnal megszerezzék a kvaffot, Liv pedig nem rest rögtön kapni a lehetőségen, bár kapkodva dobja rá a karikára a labdát, így az eredménye megkérdőjelezhető. Ez viszont egyáltalán nem foglalkoztatja most, tekintetével ugyanis azt a bizonyos terelőt keresi, akire szerinte ráfér néhány biztató szó. Mellé repülve talán eltereli a figyelmét a gurkókról, de bízik benne, hogy egy kis lelkesítés után a fiú újra a régi lesz. - Szedd össze magad, Leo! - simítja meg a vállát, a hangja azonban, hiába él benne a versenyszellem, most gyengéd, ahogy hozzá szól. - Fel ne merd adni a meccset! - mosolyodik el a lány, aztán csak folytatja az útját. Még emlékszik rá, hogy tavaly ilyenkor a srác minden erejét bevetette, hogy lepofozza őt a seprűről és figyeljen rá. A kapcsolatuk pedig nem puhíthatja el. - Különben én püföllek el a gurkóval! - szól még hátra, aztán visszarepül a harctérre, ahol ismét a kvaffért folyik a küzdelem.
Vendég
Szer. Jún. 23, 2021 10:51 pm
Team Slytherin
Hugh Shelby | Őrző
Shelby mintha csak orosz rulettet játszana saját magával, előbb bekap egy bombabiztos találatot, majd profikat megszégyenítve vakarja össze néhány perc alatt a lélekjelenlétét és vág be Olivia elé. Meglehet, közrejátszott a griffendélesek kapkodása is abban, hogy nem sikerült két találatot szerezniük. Én közben már megfogadom, hogy mostantól megtanulok gyónni és hálát adni Merlinnek, amiért hosszasabb kihagyás után végre sikerül valamit is védenünk. Ez is több, mint a semmi. Észre sem veszem, hogy néha tényleg úgy szorongatom az ütőt, mintha az életem múlna rajta és minden egyes fordításra összerándul a gyomrom. Tényleg tanácstalan vagyok, olyannyira, hogy Livet is csak akkor veszem észre, amikor megszólít. Mikor került ő ide? Az előbb még dobott... - Én... rajta vagyok, csak nem tudom mi van velünk. Ez a mai nem a mi napunk. - a hangomon is hallatszódik, hogy komolyan aggódok a csapat mentális összhangja miatt, mintha valami szánt szándékkal akadályozna minket. - Ne hidd, hogy hagyom. - egy kis mosolyt csal a válasza az arcomra. Meglehet, hogy ennyire szarul festek? Mármint megbeszéltük, hogy pályán ellenfelek vagyunk. Igaz, ezzel igazából nem befolyásol semmit. Vagy igen? - Hé, a kölyök helyett inkább rám lőjetek legközelebb. - kiáltom még utána, de aztán a feladatomra figyelek. Jericho közben megszerzi a kvaffot és rálő, a találat viszont közel sem ér pontot.
Vendég
Szer. Jún. 23, 2021 10:54 pm
Team Gryffindor
Képtelen vagyok megállni röhögés nélkül, bár ez nem Regulus ellen szól, hanem azért nevetek, mert Lestrange eddig olyan nagyra tartotta magát, most mégis úgy látszik, némi kapkodás ellenére ugyan, de földbe döngöljük őket. Nem állt szándékomban a kölyköt bántani, de ha Lestrange így akart játszani, akkor én sem fogok senkit kímélni. Regulus fenyegető szavaira csak elmosolyodok, hiszen jelenleg akár rám gyújthatná az egész kastélyt, az sem érdekelne. Ellenben annak már nem örülök, amikor Liv bokán rúg, fel is szisszenek, és majdnem elejtem az ütőmet miatta. − Akkor talán tegyél szájkosarat a pasidra, mert ő kezdte! – És ő is nagyon jól tudja, hogy mennyire utálom, ha a családommal vagdalkoznak, az épp annyira volt sportszerű, mint az, hogy a leggyengébb láncszem felé küldtem egy gurkót. Rose közben pontot szerez a csapatunknak, az egész csapat teljesítményével nagyon elégedett vagyok ma. Imanival trükközgetünk egy keveset, majd a jól megszokott mozdulatsorainkkal jelzem neki, hogy becélozhatnánk az egyik terelőjüket. Ő pedig már üti is a közelében elsüvítő gurkót Jericho felé, azonban nem találja el. Milyen kár, hogy rossz Lestrange-t nézett ki magának. Közben Oliviában ismét feléled a versenyszellem, s bár a cukormázas vigasztalás nem nyeri el a tetszésemet, hiszen mindenféle romantikát a pályán kívül kellene hagyni, de vele ellentétben én egy szót sem szólok, csupán másik irányba fordítom a seprűmet.
164
Madam Hooch
Szer. Jún. 23, 2021 10:56 pm
4. kör eredménye
Griffendél
Mardekár
90 pont
50 pont
Vendég
Szer. Jún. 23, 2021 11:19 pm
Griffendél vs. Mardekár
x
Elvigyorodtam Madden megszólalásán. Tudtam jól, hogy hiányoztam neki a nyári szünet alatt, máskülönben nem pattogott volna ennyire. Azonban a következő szavai után úgy lendítettem a kezemet, ahogy a terelők szokták az ütőjüket, csak azért, hogy barkón baszhassam. A továbbiakat nem kommentáltam, hiszen Madden eléggé beleélte magát, így csak kicsit később ragadtam magamhoz a szót. − Tehát, Potter iménti találat szerzése után, ahogy elnézem a griffendéles lelátón hullámzik a tömeg. Komolyan elgondolkozok azon, hogy mindjárt csatlakozok hozzájuk, hiszen nagy bulinak tűnik! – húztam közelebb magamhoz a mikrofont, miközben a másik kezemmel megemeltem az asztalon lévő üveget, hogy töltsek magamnak egy kis innivalót. − Nem tudom mi történik ma a Mardekár háza táján, remélem, hogy sikerül összeszedniük magukat, hiszen nagyon tűnik, hogy nincsenek összhangban. Tyler ismét elvéti a gurkót, pedig mindannyian emlékszünk, hogy tavaly milyen bravúros megmozdulásai voltak a fiúnak. De semmi gond, hiszen, ez még csak az év első meccse, és… Madden, hogy rohadnál meg, hogy nem bírsz nyugodton maradni, most miattad elázott az asztal! – ripakodtam rá, amikor véletlenül meglökhette az asztalt, és még magamat is leborítottam vízzel. Mogorva pillantást vetettem rá, aztán a tekintetemet, ismét az ég felé fordítottam. − Ahogy elnézem, valami komoly történhetett korábban Lestrange és Longbottom között, mert a griffendéles fiú olyan erővel üti el a gurkót, hogy remélem, senk… − folytattam a kommentálást, és abban a pillanatban még nem láttam, hogy pontosan kit is célzott be, csupán akkor, amikor Leo Lestrange megpróbálta megvédeni a csapattársát. − LONGBOTTOM! Az imént mondtam el, hogyha kezet emelsz arra a gyerekre, akkor a talpammal fogom újrarendezni a gerincedet! Ezen mi nem volt érthető?! Ez elég aljas húzás volt az oroszlánok részéről, s bár Leo, mint az egyik legidősebb csapattag és kapitány azonnal a kis Regulus segítségére sietett, de sajnos a gurkó eltalálta a fiatal mardekárost, akit lehetőleg nem kellene azonnal az idei első meccse után a gyengélkedőre küldeni! – A hangom olyan magasságokba emelkedett a dühtől, hogy szerintem a közelemben lévő összes üveget darabokra törtem volna. Ez azért eléggé felháborító volt. − Eközben Olivia továbbra is remekel. Nem tudom, hogy mi történt vele, Rose-zal és Potterrel, de csak úgy bombázzák az ellenfél karikáit, mint a városi galambok a King’s Crosson lévő utasokat! Ez a trió nem semmi a mai napon! Az első két dobást Hugh Shelby beengedi, viszont a harmadik támadásnál olyan lélekjelenlétről tesz tanúbizonyságot, ami azt mutatja ebben a fiúban akad bőven potenciál! – hajoltam közelebb a mikrofonomhoz, miközben próbálom felszárítani a kiöntött vizet, és neheztelő pillantást vetettem a kommentátor társamra. − Ahogy elnézem, szerelem van a levegőben, vagy csak éppen Olivia sportszerűségének lehetünk szemtanúi, amikor odarepül Leóhoz. Kár, hogy nem halljuk miről is beszélnek éppen, de reméljük, ezek után a mardekáros fiúnak sikerül kicsit összeszednie a csapatát, hiszen még mindig megvan az esélyük a győzelemre. − Eközben Jericho Lestrange öleli magához a kvaffot, és némi cselezgetés után úgy összezavarja a Griffendél játékosait, hogy esélyt szerez a pontszerzésre, de… Mekkora kihagyott ziccer! Ez a labda kérem szépen olyannyira pályát tévesztett, mint egy túl sok Lángnyelv Whiskeyt bevedelő kínai gömblángsárkány! De ne tessék aggódni érte, hiszen Imani hiába célozta meg őt, nem sikerült eltalálni a gurkót, talán ő itókázott egyet azzal a sárkánnyal… − magyaráztam továbbra is lelkesen, majd Judasra sandítottam. – Mi mikor akarunk amúgy lemenni Roxmortsba, Mads? Ez a kommentátori meló épp olyan megterhelő, mint neked az órákon való koncentráció. Igazából hazudtam. Pontosan olyan tehetséges voltam abban, hogy szórakoztassam a közönséget, mint Madden, bár talán nekem kicsit kevésbé volt irritáló a lényem, és nem akart szarrá verni a fél iskola. − Eközben Olivia úgy vonzza magához a kvaffot, mint egy mágnes. A lány elég elszántan küzd ma, ha esetleg nyer a Griffendél, akkor őt is a vállán cipelheti majd fel a klubhelyiségbe a csapat. A mikrofonnal a kezemben pattantam fel a helyemről, és a napfénytől a szemeimet eltakarva próbáltam kivenni, hogy mi zajlott odafent. − Úgy tűnik, Regulus jobban lehet, hiszen csatlakozik a cikesz iránti küzdelembe, azonban ezúttal sem szerzi meg egyik csapat sem. Az állás 90-50 a Griffendél javára. Azt hiszem, ideje előkapnod az oroszlános sapkát, Madden, amit a Lovegood-októl szereztünk!
A Mardekár szerencséje nem tart sokáig, ugyanis Olivia Leeland következő dobása újból célba ér, Shelby hiába nyúl ki érte, a kvaff átsuhan a karja felett. Hugh-ra egyértelműen nincs jó hatással a stressz, minden plusz tíz pont után, amit a játékvezető a Griffendél számlájára ír, a Mardekár őrzője egyre idegesebb lesz. Ideje lenne összeszednie magát, ha még fordítani akarnak az álláson. Eközben Leo Lestrange egy jól célzott ütőlendítéssel eltalálja a legközelebbi gurkót, ám mindenki meglepetésére nem az egyik támadásba lendülő hajtó vagy másik terelő felé indítja el, hanem a Griffendél őrzőjét veszi célba. Mindenki lélegzet visszafojtva várja, hogy Florának sikerül-e kitérnie vagy a Griffendél egyik terelője hárítja-e a támadást. Minden esetre remek visszavágás lenne a kis Regulust ért támadás után a Griffendél védelmét gyengíteni. - Gyerünk, gyerünk, gyerünk, hajrá Leo! - kántálja lelkesen Regu, aki éppen a többi játékos felett köröz a seprűjén, a cikesz után kutatva, ami már hosszú percek óta eltűnt mindenki szeme elől.
Madam Hooch varázslatosnak találta
Vendég
Szomb. Jún. 26, 2021 4:46 pm
Team Gryffindor
Florának nincs szüksége segítségre, ma kivételes reflexekkel van megáldva, vagy titokban magába döntött egy kis Felix Felicist. Bánom is én, a lényeg, hogy sikerül a seprűn maradnia, én pedig Imani segítségével támogathatom a hajtóinkat, hogy megszerezzék a kvaffot. A lányok egymás között passzolgatják a labdát, végül a kvaff Jameshez kerül, én pedig az ütőmet szorongatva drukkolok, hogy célt találjon a dobás. − Gyerünk srácok, lányok! Eddig nagyon jók vagyunk! – buzdítom a többieket, miközben elrepülök mellettük, aztán egy pillanatra lefékeztem Cassie mellett. − Te se csüggedj! Biztos vagyok benne, hogy hamarosan elkapod a cikeszt, én meg itt leszek, hogy fedezzelek! – mosolygok rá biztatóan, aztán az ütőmet meglóbálva bevetem magam ismét az események sűrűjébe.
Vendég
Vas. Jún. 27, 2021 3:05 pm
Team Slytherin
Tyler Roquetaillade | Terelő
A korábbi sikertelen akcióktól kicsit elcsüggedve repülök a játékosok között, próbálva gyenge pontokat találni a védelmükön, miközben minden idegszálammal a körülöttem zajló meccsre koncentrálok. A legnagyobb megkönnyebbülésemre Shelbynek megint sikerült egy kicsit összeszednie magát és egy szép védéssel megakadályozza, hogy a Griffendél még jobban elhúzzon. Remélem, hogy ezt a jó szokását most már a meccs végéig megtartja. Sajnos viszont Jericho ellentámadása sem ér célba, amire önkéntelenül is felsóhajtok és még jobban erőt vesz rajtam a szomorúság. Látva Leo arcát viszont... össze kell szednem magam, már csak érte is, mert tuti, hogy ha ezt a meccset elveszítjük, akkor nagyon durván magát fogja hibáztatni az egészért. -Balszerencse, balszerencse hátán, de ne adjuk fel a reményt, még van esély a győzelemre. - Jegyzem meg neki amikor keresztezzük egy pillanatra egymás útját és még biztatóan is próbálok rámosolyogni. Még tényleg nincs minden veszve, muszáj lesz pozitívnak maradnunk, különben mi magunk fogjuk hagyni, hogy a Griffendél elvigye a győzelmet.
Vendég
Vas. Jún. 27, 2021 5:00 pm
Team Gryffindor
Rose Granger - Weasley | hajtó
Nem tudja mi történt ma vele meg a csapattal, de belehúztak, az egyszer biztos. Rose dobása ismét betalál, így újabb 10 pontot kap a Griffendél. Persze a lány is tudja, hogy nem szabad elbíznia magát, hiszen a szerencse is nagyban belejátszik a meccs menetébe. A többiek sem tétlenkednek, Florán most nyoma sincs a korábbi ügyetlenségnek, így sikeresen hárítja a mardekáros támadást. Közben James megszerzi a kvaffot, és igyekszik ő is pontot szerezni a csapatuknak, azonban Shelbynek sikerül kivédenie a dobást, így ez a pont sajnos kicsúszott a pirosak kezei közül. Ezután ismét Roseon a sor, hogy megpróbálkozzon tovább növelni a pontkülönbséget, csakhogy sajnos ezúttal ő sem jár sikerrel. Talán valamelyik másik hajtótársának sikerül. Frankie megcélozza Thales Lestrange seprűjét, akinek iparkodnia kéne, ha nem akar hamarosan bajbakerülni.
Vendég
Kedd Jún. 29, 2021 10:50 pm
Team Slytherin
Thales S. Lestrange | hajtó
A Thales felé küldött labdát Tyler sikeresen elhárítja és James Potter irányába küldi. Thales a szerencséjének köszönhetően fellelkesedik és amint Jericho újra megszerzi valahogyan a labdát előbb Maya Parkinnak passzolja át. Nem mintha nem bízna unokaöccse tehetségében, de őt talán megfontoltan az utolsó pillanatra hagyja. Maya-val egymásnak passzolgatják a labdát, míg Thales előre tőr a Griffendéles védelmen meg is célozza a Griffendél középső karikáját. Aminek sikeressége már csak azon múlik, hogy Flora Travers mennyire lesz ügyes.
Vendég
Kedd Jún. 29, 2021 11:34 pm
Team Gryffindor
James S. Potter | hajtó
James sajnos nem elég figyelmes ahhoz, hogy időben kikerülje a felé küldött labdát, így az sikeresen fejen találja őt. Szerencsétlen bele is szédül, de gyorsan megrázza a fejét, jelezve a többieknek, hogy több kell ahhoz, hogy a kő kemény koponyáján - amin sajnos a bájitaltan nem igen akar fogni - a kvaff sem fog ki. Ettől függetlenül egy kicsit inogni kezd a seprűje vele együtt, de nem annyira vészesen, hogy ne tudja megtartani magát egyáltalán. A következőkben Flora védését láthatná a közönség hacsak Thales Lestrange mellé dobna, de sajnos nem dobott mellé és eltalálta a Griffendél középső karikáját. De ugye nincs minden veszve, hiába szerzett 10 pontot a Mardekár, még mindig a Griffendél vezet.
164
Madam Hooch
Szer. Jún. 30, 2021 8:32 am
5. kör eredménye
Griffendél
Mardekár
100 pont
60 pont
Vendég
Szer. Jún. 30, 2021 4:32 pm
Griffendél vs. Mardekár
x
- Most képzeljétek el, hogy mi lesz akkor, ha Flora Travers még ENNÉL IS ÜGYESEBBEN fog védeni? Ránéz a kvaffra és kidurran? A Mardekár csapata egyetlen szempillantásból elszégyelli magát, összepakolnak és hazamennek? - találgatok. - Vagy a meccsel is kéne foglalkoznom, mi? Jó, na. Szóval Leeland éppen egy akkora gólt ver a Mardekárnak, mint amekkora szemöldököm van. - még el is nevetném magam, amikor elkomorodik a tekintetem látva, hogy Lestrange éppen mit művel. - Na idefigyelj Leonard Lestrange. Ha még egyszer támadást lendítesz Flora Travers ellen, ne legyen Judas Peter Madden a nevem, ha nem teszek olyat a hátaddal és a gitárommal, ami nyomdafestéket nem fog tűrni. HÁT HAGYD BÉKÉN AZ ŐRZŐNKET! - csapok az asztalra, majd megpróbálom megakadályozni egyébként az újabb kancsó víz kiborulását. Ezért inkább az egészet odatolom Tatiana elé, de véletlen ráborul. Rezignáltan folytatom tudva azt, hogy ezt biztos nem úszom meg ennyivel. - Kedves közönség! Mielőtt a kissé hirtelen haragú kommentátortársam, a nagy Viktor Krum egyetlen leánya, kinek apja megszámlálhatatlan kviddicskupát nyert, s ahogy látom nemzésben sem volt sikertelenebb - megölne engem, elmondom Nektek és Önöknek kedves professzorok, hogy a meccs ezen része jobb lenne inkább altatónak. Komolyan mondom, hát találjátok már el a karikákat, Merlin rágja rojtosra az alsóneműtöket. Nézzük sorban: Sem Lestrange, sem Granger-Weasley nem talál. Persze Potter előtte karikára dob, de Shelby úgy néz ki nem akar úgy járni, mint én bájitaltanból, szóval kivédi. - kicsit emelkedik a hangom, ahogy emelkednek az izgalmak is. - De hát ha minden így működne! Hát csak kérni kell? Szóval Longbottom Thales Lestrange felé küld egy gurkót, ha jól látom ezt a technikát a tavalyelőtti kviddics bajnokok ligájáról leshette el - a mugliknál így hívják - de Tyler - ha megbocsájtotok, nem franciázok - VISSZAÜTI AZT! És ELTALÁLJA A HAJTÓNKAT? ROQUETAIL... ROQTELIA.. ROQTOL... NA IZÉ SZÓVAL, ez egy alávaló, ám de szabályos mozdulat volt a Mardekártól! Meg is zavarodtunk, ahogy látom, mert Travers elvéti ezúttal a kvaffot, így közelebb ereszkedik a Mardekár, de oda se neki, jól játszanak a pirosak, a zöldekkel ellentétben. A fogók pedig menjenek el szemműtétre, mert Merlinre mondom, hogy előbb Morgan professzor állandóan forgó szemei mellett láttam azt az arany micsodát! - fel is applikálom magamra az oroszlános sapit. - Hé Krum! Tetszik? Tessék, itt van neked is egy! - odanyújtom neki. Még hogy pártatlan kommentálás, mi?
Miután a gurkóm célba talált, kezdem egy kicsit visszaszerezni a hitemet abban, hogy ezt a meccset még nem vesztettük el végleg. Még az sem tud igazán kihozni a sodromból, hogy Madden mindenféle baromságot hord össze a kommentátori pozíciójában, de azért biztos, ami biztos, mikor elrepülök mellette küldök felé egy elég gyilkos pillantást, csak hogy érezze a szeretetet. Eközben Maya megszerzi a kvaffot, de sajnos nem sikerül a támadás. Szerencsére Jericho elhalássza a kvaffot a még talán mindig kótyagos Potter elől és olyan jó szögből és erővel sikerül megküldenie, hogy csodálkoznék, ha ez a bravúros dobás nem szerezne nekünk pontot. Erősen koncentrálva figyelem a kvaff röppályályát és magamban erősen imádkozom Merlinhez, vagy bárkihez is, aki irányítja ezt az elcseszett világot, hogy ezúttal sikerüljön pontot szereznünk. Nagy szükségünk lenne rá.
Vendég
Szer. Jún. 30, 2021 8:18 pm
Team Gryffindor
Olivia Leeland | hajtó
Miután Jamest olyan csúnyán fejbe kólintotta Tyler gurkója, Oliviának első dolga a fiúhoz repülni és ha arra rászorul, még abban is segít neki, hogy a seprűn tudjon maradni. Ez nem szabálytalan, és különben is csak néhány pillanatról van szó, míg megbizonyosodnak arról, hogy a fiú tudja-e folytatni a meccset. Ezalatt Rose ügyesen kicselezi a mardekáros fiúkat és máris támadhat a griffendél. Liv és Rose felváltva viszik a kvaffot egyenesen a mardekár póznáiig, ahol aztán Leeland kerül dobó pozícióba és nem is habozik rádobni. A következő pillanatban már védekező állásban várja, hogy honnan érkezik a támadás. Ezidő alatt azonban James Potter bravúrosan szereli a felé tartó Lestrange-eket, majd végül Parkintól cselezi el a kvaffot. Liv időben lendül támadásba, és csakhamar Rose is csatlakozik a pároshoz, hisz csakúgy mint a többit, ezt a taktikát is jól ismerik. A két lány a magasba viszi a kvaffot, érzik, hogy a mardekár hajtói szorosan a nyomukban vannak, a gyanútlan ellenfél pedig talán arra épít, hogy Potter háttérben marad, de nem ez történik. Odafent a lányok már készülnek rá, hogy ritkássá válik a levegő, de nem várják meg, míg meg is történik, egy váratlan pillanatban olyan gyors zuhanórepülésbe kezdenek a griffendél, hogy a mardekár abban sem lehet biztos melyiküknél van a kvaff. A látványos - egyébként figyelemelterelésnek szánt - csavarból végül Leeland passzolja a labdát Potter irányába, aki így talán könnyebben talál majd célt.
Vendég
Csüt. Júl. 01, 2021 10:39 am
Team Slytherin
Hugh Shelby | Őrző
Ha a Mardekár csapata eddig el is vesztette a hitét, az utolsó védés mégis visszaadta annyira azt, hogy találatot is szereztek. Ez pedig olyannyira feltámasztotta bennük a reményt, hogy Hugh Shelby bombabiztos határozottsággal vetődik a kvaff irányába, amint azt Leeland meglövi. Hiába is a griffendélesek taktikázása, most mintha hiba csúszna a számításba, de az is könnyedén meglehet, hogy csak egyszerűen visszatért a lélekjelenlétük. Akkor viszont azt bátran el lehet mondani még akkor is, hogy jeleskednek benne, ha a következő pillanatban egy újabb revansot szeretnének venni rajtuk az oroszlánok. Potter biztos nem bírja a kudarcot, mert úgy küldi meg a karika felé a második támadást, hogy Tommy Shelby még csak a közelébe sem ér annak. Na most kellene jól megragadni azt a gyeplőt, amíg el nem szállnak a piros-aranyak.
Vendég
Csüt. Júl. 01, 2021 11:25 am
Team Gryffindor
Folyamatosan a csapat körül körözök, és várom a lehetőséget arra, hogy kipécézzek magamnak valakit. Elemzem a játékosokat, elemzem a meccset. A kezdeti dühöm kezd csillapodni ugyan, de ettől függetlenül még mindig lelökném Leot a seprűről egyenesen Madden karjaiba, hogy az is elhallgasson végre. A hajtóink folyamatosan passzolgatják a kvaffot egymás között, Flora most éppen nincs veszélyben, Cassie pedig még mindig a cikeszt keresi, így pont időben csípem el az Imanitól érkező gurkót, és a Mardekár őrzőjét célzom be vele, mert kezd igencsak bosszantó lenni, hogy összeszedi magát a meccs végére. Talán ha eltalálnám egy kicsit a kezét, akkor máris nehezebb dolga lenne a védéssel. Az érkező gurkót találkozik az ütőmmel, amit azonnal továbbítok Shelby felé. Remélem, ezúttal nem lesz szerencsés, és előnyt szerezhetek a csapatunknak.
Vendég
Csüt. Júl. 01, 2021 12:46 pm
Team Slytherin
Jericho Z. Lestrange | Hajtó
Longbottom eltalálja Shelby karját, szerencsétlen őrzőnek már csak pont ez hiányzott, így is elég gyakran lyukas a marka. Szerencsétlen megrázogatja a karját, remélve, hogy egy kicsit sikerül enyhítenie a fájdalmát. A következőkben Jericho-hoz kerül a labda, aki unokatestvérével Thales-nek passzolgatva sikeresen eljuttatja a kapuig a labdát, de ezt a Griffendéles hajtók is észre veszik, mire Jericho elhatározná magát, hogy megcélozza az egyik karikát a labdát eldobja ugyan, de a Griffendéles hajtók megszerzik azt előle. Kissé kellemetlenül érzi magát, ezért hátra dobja szeméből az előre logó haját és üldözőbe veszi a Griffendéles hajtókat, valahogyan vissza kell szerezni azt a bizonyos labdát.
Vendég
Csüt. Júl. 01, 2021 10:42 pm
Team Gryffindor
Imani Akingbade | terelő
Mint az oroszlánok a szavannán, úgy a griffendél hajtói is elindulnak és becserkészik az áldozatot. Most a kígyók által védett három fészket próbálják uralmuk alá vonni. Shelby karikáit támadják. Olivia kerül a hajtók közül a legjobb dobóhelyzetbe, de a támadás sikerébe beleszól pár zavaró mérges tényező is, akik miatt felveszi a védelmi állást újból Potter-Leeland-Weasley hármas. - Ajj a Nunduk martaléka legyen az a sok kígyó.- csúszik ki a száján egy csalódott felkiáltás Imaniból. Vezet még a Griffendél, de meddig? Jó lenne 160 ponttal elhúzni a zöldektől, de ehhez jó lenne földre küldeni az őrzőt. A Mardekár is próbálkozott nem régiben Florát kiteríteni. Imani is Shelbyt választja ki célpontjának, de a grukót nem sikerült Shelby közelébe terelnie az ütőjével. Ujjait idegesen megtáncoltatja a seprűnyelén a kissé csalódott terelő. Majd Madam Hoochra néz a lány és felemeli a kezeit. Ezzel jelezve neki, hogy igazság szérum alatt vallatva is azt mondaná: Nem varázsoltam most. Könnyen tudna szemmel verni, ha felbosszantaná őt valamelyik játékos és igen jól ért a ijesztgetéséhez is, de nincs oka csalnia, mert vezet a Griffendél. De eltervezte, hogy egy oroszlán üvöltést megpróbál kicsalni a torkából, ha Regulus közelébe repül, hátha megzavarja az első meccsét játszó kis kígyót.
164
Madam Hooch
Csüt. Júl. 01, 2021 10:55 pm
6. kör eredménye
Griffendél
Mardekár
110 pont
70 pont
Vendég
Pént. Júl. 02, 2021 12:18 am
Griffendél vs. Mardekár
x
− JUDAS PETER MADDEN! – rivalltam rá Judasra, amikor már kezdtem unni a dumáját, és kommentátori jogomnál fogva ennek hangot is adtam: − Ha még egy szót szólsz Flora Traversről, akkor a seprűmre esküszöm, hogy olyan memóriamódosító átkot szórok rád, hogy még a saját ikertestvéredet sem fogod felismerni! Szerintem nem én voltam az egyetlen, aki az elmúlt időszakban megszámlálhatatlanul sokszor hallotta a gusztustalan nyáladzását szegény lánnyal kapcsolatban, viszont abban biztos voltam, hogy én voltam az a kivételezett, aki nagyjából minden nap hallott valami ábrándozást Floráról. Ez pedig egy idő után kezdett unalmas lenni. Ráadásul, a hangulatomon az sem segített, hogy leöntött, így szikrákat szóró tekintettel pillantottam rá. Remélem, rendelkezett már a temetése körülményeiről, mert ha így folytatja, akkor nem sok időt jósoltam neki. − Hiába fényezed apámat Madden, ha még egyszer hasonlítgatni mersz hozzá, vagy még több baromságot összehordasz róla, akkor a nyári szünetben gondoskodom arról, hogy szemtől-szemben beszélgess el vele, de hidd el Mads, annak rohadtul nem fogsz örülni! – fenyegetőztem egy sort,és tudhatta, hogy bizony a meccs után alaposan meg fogom ruházni emiatt. Ehelyett azonban jelen pillanatban csak előhúztam a varázspálcámat, hogy megszárítkozzak. Ezek után megköszörültem a torkomat, és miután végre helyre tettem Maddent, magamhoz húztam a mikrofonomat. − Tehát Maya Parkin becélozza a karikát, és úgy tűnik, hogy egy jó dobásnak nézünk elébe, de… Nem! A labda végül pályát téveszt, és a lány nem találja el a karikákat. Semmi gond Maya, majd legközelebb sikeresebb leszel! – biztattam egy kicsit a mardekárosokat is, hiszen elég volt, ha Madden volt teljes mértékben pártatlan. − A Mardekár azonban nem adja fel egykönnyen! Akármilyen rosszul is áll a szénájuk, igen dicséretre méltó, hogy próbálják behozni a lemaradásukat! A kvaff csak röpköd a hajtóik között, a griffendélesek csupán a fejüket kapkodják. A labda végül Jericho kezei közül repül ki, és bizony ez TÍZ PONT A MARDEKÁRNAK! Gyönyörű dobás volt a kígyók részéről! − Úgy gondoltam, egy kicsit rájuk fért már, hogy dicsérjem őket, és nem tudtam eldönteni pontosan mitől, de csak-csak erőre kaptak a mardekárosok. Én egyáltalán nem bántam, mert így sokkal izgalmasabb mérkőzésnek lehettünk tanúi. − Ezután pedig Olivia Leeland dob rá a jobb oldali karikára. Elég egyedinek tűnik a trükkje, azonban Hugh Shelby-n ezúttal nem sikerült kifognia! Shelby hatalmasat véd, és bár hajítaná is a kvaffot a csapattársainak Potter azonban megszerzi előlük a labdát, és ismét célbaveszi a Mardekár karikáit! – folytattam a kommentálást, miközben az asztal alatt Judast kezdtem rugdosni, mert rohadjon meg a hülyeségei meg a balfaszsága miatt. Igazán jobban is odafigyelhetett volna. − A Griffendél ismét pontot szerez, a lepattanó labdát pedig Granger-Weasley ragadja magához, azonban Hugh pontosan úgy repült rá a kvaffra, mint a galambok a földre szórt morzsákra! Rose sikertelen dobása után Longbottom figyelő tekintete pedig a Mardekár őrzőjére tévedt. Csodálatos passzot kap Imanitól, aki bár az egyéni akcióval nem tudott még érvényesülni a meccs során, de remekül összedolgozik Franklinnel! Neki köszönhetően ez a passzolt gurkó célba talált! Még pedig, ha jól látom, akkor pontosan Hugh kezét találta el! Kellemetlen fordulat a Mardekárnak, hiszen egy őrző sérült kézzel pont olyan haszontalan, mint Madden agy nélkül! – harsogtam a mikrofonba, és bár Judas itt ült mellettem, nyugodt szívvel oltogattam, mert ő is tudta, kettőnk közül én voltam az erősebb. − Longbottom akciója közben a Mardekár hajtói sem restek, a Lestrange-ek passzolgatják egymást között a labdát, aztán Jericho ismét útnak indítja a kvaffot, de ezúttal a karikáknak a közelébe sem ment! Ha szeretnéd Lestrange, akkor neked is adhatok külön órákat, mert a technikádon lenne mit csiszolni! – És ezt most mindenféle negatív felhang nélkül ajánlottam fel. Bárkinek szívesen segítettem volna, aki kikérte volna a véleményemet és a tanácsomat, de hát nem sokan merték ezt megtenni. − Csodálatos vagy benne Madden! – sandítottam közben Judasra vigyorogva, majd a fejemet rázva az asztal alól előhúztam egy kígyós sapkát is, és én azt húztam a fejembe. Ami már csak azért is poén volt, mert ha meghúztad a farkát, akkor sziszegni kezdett. − Valakinek a másik csapatnak is drukkolnia kell, Mads! – tettem még hozzá, aztán kicsit odébb húzódtam, amikor szereztek nekünk még egy kancsó vizet, és lerakták azt az asztalra. − Imani pedig ismét egy gurkótámadással próbálkozik, miközben a fogók ismét vadul kergetni kezdik az aranylabdát, de ahogy Imani ütése, úgy a fogók próbálkozása is sikertelen! Az állás tehát 110-70 a pirosak javára! – löktem vissza Madden elé a mikrofont, miközben megragadtam a kancsót, és telibe öntöttem őt hideg vízzel.
Regulus ismét szem elől téveszti a cikeszt, a szárnyas kis labda eltűnik a Mardekár lelátója környékén. Kezd egyre idegesebb lenni, nem így képzelte el élete első meccsét és az oldalát ért gurkótalálat helye továbbra is nagyon fáj, biztos benne, hogy a meccs után a gyengélkedőre kell majd kísérni. Csak az ad neki egy kevés motivációt, hogy a csapattársai még mindig nem adták fel a küzdelmet. Jericho sikeresen megszerzi a kvaffot, majd meglódul vele a Griffendél karikái felé. Az ellenfél hajtóinak kicselezése érdekében egy gyönyörű Porskoff-csellel az alatta repülő Thales kezébe ejti a labdát, aki azonnal megcélozza a Griffendél karikáit, azonban a kvaff néhány centivel a bal szélső pózna mellett suhan el. A Mardekár csapata viszont még mindig nem adja fel, szinte azonnal visszaszerzik a labdát. A három hajtó cikk-cakkban repül előre, egymás között passzolgatva a labdát, de a Griffendél még azelőtt megszerzi az éppen góllövésre készülő Jerichotól a kvaffot, hogy eldobhatná azt. Regulus egyre csüggedtebben kapaszkodik a Nimbus seprűjébe, hatalmas szerencse kéne hozzá, hogy a Mardekár visszahozza a hátrányát. Úgy érzi, egyre nagyobb a nyomás rajta, hiszen innen már valószínűleg csak a cikesz elkapásával kerülhetnének ki győztesként. Muszáj a Griffendél fogója előtt megkaparintania a cikeszt. Hiszen ő egy Black, nem maradhat alul!