Kimondottan támogatom, hogy hétvégente minfrnki elcsordogáljon Roxmortsba. Hogy miért várom annyira? Kiürül a kastély. Biztos sokan nem tudnak mit kezdeni ezzel, akik mondjuk nem kaptak írásbeli engedélyt vagy még túl kicsik a kilógáshoz, engem sosem zavart a dolog és hiába van engedélyem a távozásra, ritkán látogatok ki a faluba. Nem vonz a csődület, a zsibongás, a hosszú sorok, a tömött helyek. Szóval mi lehetne tökéletesebb időzítés arra, hogy meglátogassam a kihalt könyvtárat és megnézzem az érdekesebb könyveket is? Az olyanokat, amiket mások előtt annyira nem lapozok. Nem mintha érdekelne a véleményük, csak nem szeretem, ha megbámulnak. Annyira degradáló tud lenni, amikor ha valaki nem átlagos dolgokkal foglalkozik, egyből kinézik. Mondjuk engem apám miatt is kinéznek, pedig ha arról van szó, meg tudom védeni magam. Nem véletlenül vagyok a vitakör elnöke. Épp a sakkmérközésem hatodik körének lépését képzelem el, ahogy belépek a könyvtárba. Néha olyan fölöslegesnek érzem, hogy játsszak a készlettel, amikor partnerem úgysem adódik. Köszönök a könyvtárosnak, ahogy elsétálok mellette. Megértem, hogy ő is inkább a könyveket rendezi el, mint kimegy. Mást úgysem. Nagyon tehet, mert sokan jönnek be még így is tanulni ilyenkor. Az meglep, hogy most annyian sincsenek, mint szoktak lenni. Mi ez a kihaltság? Le merem fogadni, hogy mindenki linkeskedik csak. Nem is baj, mert annál jobb lesz nekem. Épp felcsapom az első könyvet, ami a kezem ügyébe kerül és már egy ideje fáj rá a fogam. Legalább Vex most nem fogja elvenni előlem és közölni, hogy egész évben nála lesz. Mekkora hülyeség már, hogy végtelen ideig birtokolható egy könyvtári könyv? Ahelyett, hogy mondjuk többen is megkaphatnák. Legszívesebben most rá borítanék egy csúfító bájitalt vagy egészen egyszerűen megátkoznám. Megérdemli, mert egy önző tyúk. Inkább lapozok egyet és beleolvasok a könyvbe. A sakkmeccs még megvár. A legutolsó lépésem úgyis a király volt egy lépéssel kilépve balra. Vagy a futót hívtam vissza? Hirtelen zavar támad az erőben, hogy ezen kezdek el kattohni, nem pedig azon, hogy nekiálljak olvasni. Nem is baj, mindenki úgyis csak annyit lát, hogy itt ülök egy könyvvel a kezemben.
Vendég
Hétf. Ápr. 12, 2021 8:38 am
Gilderoy & Philly
Homesick? Yes, she really was.
Furcsának tartanak, mert szeretek korán kelni, az elsők között a folyosókra lépni reggel, mindenki előtt gyorsan megreggelizni, aztán hasonló sebességgel tovább állni. Nem mondhatnám, hogy sikerült barátokat szeretnem, bár kétség kívül nem is próbálkozom ezzel. Persze az Aurorparancsnokságnak címzett leveleimre nem érkezik válasz. Hiába én vagyok apám egyetlen rokona, fiatalkorúságom okán anyámat informálják minden újdonsággal, ő pedig majd eldönti, hogy mennyit hajlandó megosztani velem a nyomozás állapotáról. Hónapok teltek el, és az sem nyugtat meg, hogy az aurorok néhány hét nyomozás után a feladatot a magnix rendőrségre bízták, arra hivatkozva, hogy apám nem tartozik közénk. Lefogadom, hogy ebben is Eunice keze volt, így nem igazán hagy más választást. Persze levélben tervet szőni elég nehézkes, így nagy koncentrációt igényel, hogy úgy írjam le a részleteket Monának, hogy a bagolypostám ellenőrzésekor - már nem ringatom magam abba a hitbe, hogy nem kerül először anyám kezébe a pergamen - ne tűnjön fel senkinek, hogy valamiben sántikálunk. Különben rá is rossz fényt vetne az Ilvermornyban. Rövid idő után azt veszem észre, hogy már nem is a levél köti le a figyelmemet. A pennám percek óta egyetlen szót sem írt le, mert elvesztem egy sakkjátszmában. Először csak azért figyeltem fel rá, mert kíváncsi voltam, hogy a buzgómócsing miért nem ment ki a varázslófaluba a többiekkel. Bár a hollóhátban azt már megtanultam, hogy nem mindenkit vonz a kimozdulás lehetősége, sokan egyszerűen délig alszanak vagy a hálókörletben olvasgatnak. A hétvégi könyvtárazás olyan móka, amihez nem sokaknak van kedve, szemmel láthatóan a könyvtárosnő is így érez. - Sötét huszár a B5-re. Világos király, egyet balra a C1-re. Sötét futó a C4-re... - igazítom ki a gondolatait, de rögtön meg is bánom. Eddig egészen jól megvoltam, különösebben nem is esett nehezemre titkolni, hogy hallom a társam gondolatait, bár néha erős késztetést éreztem, hogy kitépjek egy-két nyelvet a gazdája szájából. Csak ugye az a gondolatokat nem orvosolná, így csak a többieknek tennék szívességet. - A vezérrel sakkot tudsz adni és befejezheted a meccset egy kicsit halkabban.. - villantom rá a tekintetem szinte a terem másik végéből. Csak holnap estig kell kibírnom, akkor megkapom az újabb adag főzetet, ami nem engedi, hogy mások gondolatai a fejembe másszanak. Csak ha én akarom. Néha még akkor sem. De te jó ég, miért sakkozik valaki fejben, ha elfelejti a saját lépéseit?!
375 szó
Vendég
Kedd Ápr. 13, 2021 6:03 am
Philomena & Gildy
Soha, de tényleg soha senki nem mászott bele még a fejembe, így a a szavakra felkapom a fejem és megpróbálok a hang irányába fordulni. Már nem azért, de tényleg annyira meglep, hogy egy darabig csak meredek a sor vége felé és csak fogom az épp behajtani kívánt lapot. Először esküszöm az fordul meg a fejemben, hogy átsuhant rajtam egy szellem, aztán megrázom a fejem, hogy olyan nem történhetett, mert azt éreztem volna és rendesen kirázott volna tőle a rossz érzés. Rajtam csak ne lebegjen egy szellem se át, főleg ne a Véres Báró, mert rémálmaim lesznek. Addig viszont nem pillantom meg az arcát, amíg közelebb nem ér hozzám. Persze, a könyvespolcok jótékonyan ápolnak és eltakarnak. De mit keresnek rajtam kívül itt? Mármint oké hétvégén is akadnak itt mások is, de annyira elenyésző, hogy a könyvtárosnőt is úgy kell megidézni, mint Bloody Mary-t,ha ténylegesen is ki akarunk venni egy könyvet. Most pedig valaki belehallgat a gondolataimba és ettől olyan frusztrálttá válok, mintha komolyan átlibbent volna rajtam egy szellem. Frusztrál és érzem, hogy haraggal tölt el. Mert miért mászik a fejembe és hallgatózik? Ráadásul nem egy lépést, hanem többet is. Én meg miért nem írtam fel egy lapra az utolsó három lépést, hogy innen folytassam? Nem értem. Nem értem. - Öhm... Kösz. - akaratlanul bukik ki belőlem a megköszönés, de csak mert anya mindig így nevelt. Ez is segítség, még ha kellően bosszantó is. Arról nem beszélve, hogy akkor még mi mindent hallhat, ha nem szólal meg most? - De nem szorulok rá, hogy belemássz a fejembe. Tudod elég illetlen dolog a másik gondolataiba belehallgatózni. - kezdem is el kifejteni a véleményem, mert nyilván nem hagyhatom szó nélkül az egészet. De talán az jobban bosszant, hogy nem is csak belemászik a fejembe, hanem helyettem befejezi a meccsemet. És ez már olyan dolog, amiben nem kérek segítséget. Nem akarom, hogy bárki is megoldja helyettem a megoldandót vagy megmondja nekem, hogy mit csináljak. Egyetlen személynek fogadom meg a szavát, az pedig anya. Nem is értem, hogy mit gondol ez a fruska. Inkább el is hessegetem a gondolatot, mert nem vagyok biztos benne, hogy megint nem olvassa ki. - Miért nem vagy Roxmortsban? - miért nincs inkább az anyukájával? Biztos megértik egymást, soha egyiket sem láttam még mosolyogni. Vagyis de, az anyját kárörvendeni, de az teljesen más, azt nem is értem, hogy az a megátalkodott nő hogy kaphatott meg egy olyan pozíciót, amivel voltaképpen diákokra felügyel. Mindegy, sok minden nem megfelelően történik meg, értem ez alatt, hogy azt sem tudom apa hogy lehet az akadémia rektora. Nonszensz.
Vendég
Szer. Ápr. 21, 2021 11:58 am
Gilderoy & Philly
Azt hinné az ember, ha valaki születése óta együtt él azzal, hogy hallja mások gondolatait, akkor megszokja. Nos, van egy hírem. Nem lehet megszokni, hogy valakinek, sok esetben nem is csak egy valakinek a hangja visszhangzik az ember fejében, főleg ha valaki annyira csapongó, mint Lockhart. A hétköznapokon nem érzékelem ilyen intenzíven, hogy milyen harsány a srác, nem is zavart még ennyire. Nem úgy most. De én naivan még el is hiszem, hogy lezárhatjuk annyival, hogy kisegítem, ő lezárja a meccset és nem kell azon izgulnom, hogy sikerül-e magát kicseleznie. Nem mondom, hogy teljesen normális dolog fejben sakkozni, de ha valakinek nincsenek barátai, az ugyebár kényszermegoldásokra tud csak hagyatkozni. Lassan bólintok felé, ezer örömmel zárnám le a témát, mielőtt még azt hiszi ezek után, hogy beszélgetni vagy barátkozni szeretnék vele, pedig egyikhez sincs különösebben semmilyen affinitásom. Sőt. Igazából csak azt várom, hogy hírt kapjak apámról és elfelejthessem ezt az egész roxforti rémálmot. - Máskor írd fel a lépéseket, ha nem tudod fejben tartani.. - tanácsolom neki merő jóindulattal. Nehéz lenne megmondani melyik idegesít jobban: hogy visszautasítja a segítségemet vagy az, amilyen stílusban teszi. Vagy inkább az, hogy illetlennek nevez? Sok mindent el lehet mondani rólam, de a modoromra általában nehéz kifogást találni, mert kevés kapcsolatot tartok fent mindenkivel. - Nem kéne hallgatnom, ha nem üvöltenének a gondolataid... - villantom rá a tekintetem, jelezve, hogy ez van, leginkább magára vessen, és ne rám mutogasson úgy, mintha épp főbenjáró bűnt követnék el azzal, hogy megpróbálom elhallgattatni a sipákoló hangját a fejemben, ami azon pánikol, hogy nem tud lépést tartani saját magával.. - Mi közöd hozzá? - vágom vissza a kérdést, és lehetséges, hogy az indulatom egy olyan energiahullámot lök felé, aminek a hatására a kezében tartott könyv egyszerűen csak rácsukódik a kezére. Remélem jó vastag volt, és fájt is neki. Persze úgy teszek, mintha semmi közöm sem lenne az egészhez. A hisztijét meg úgyis hallom a fejemben, akkor is ha nem akarom. - És te miért nem vagy Roxmortsban? - teszem fel aztán neki a kérdést. Nyilvánvalóan válaszolni nem fog. De mivel az egészbe belekeverte az anyámat, most már szánt szándékkal vagyok kíváncsi arra, hogy miért maradt itt. Ennyire utálják őt? Mondjuk, meg tudom érteni..
358 szó
Vendég
Hétf. Május 31, 2021 7:35 am
Philomena & Gildy
Máris visszaszívom a köszönetem. Elég egy pillanat, hogy elvegye a jó kedvem és a szándékom attól, amiért tulajdonképpen ide jöttem. Hirtelen támad az a késztetésem, hogy sarkon forduljak és tanuljak valahol tök máshol. Miért nem lehet egyszerűen csak beszólás nélkül békén hagyni az embert? És ha már itt tartunk, nem tudok elmenni amellett sem, hogy ez a stílus rettentően ismerős valahonnét. Áh! - Ha paranoiás lennék, azt mondanám, te szövetkeztél Yanovichával! - aztán rögtön visszaszívom a megállapítást, de minek is. Nem tudja elkerülni a figyelmem, hogy a válaszai folyamatosan szinkronban vannak a gondolataimmal. Mintha tényleg olvasna. Egy pillanat. Ő olvas a gondolataimban? - Nem üvöltenek a gondolataim. - szegezem rá a tekintetem szúrósan, ahogy a keresett sorhoz lépek. Sajnos az is a közelében van, igazán nem tehetek róla. De akkor már szánt szándékkal fogok leülni is valahova ide a közelbe, mert az már vért kíván, hogy ennyire bosszantom a jelenlétemmel. A könyvtár mindenkié, sugallom felé, hátha tudatosul benne, hogy név ide vagy oda, nem teheti meg, hogy kiskirályt játszik. Azt már semmiképp nem teszem hozzá gondolatban még csak véletlenül sem, hogy az anyjából ezt is kinézném. A kérdésem után végül csak az óhajtott könyv után nyúlok és belelapozok. Még egy teljes mondatot sem tudok végigolvasni, ahogy a könyv a kezemre csukódik. Haragosan pillantok fel. Már nem azért, mert fájna agy valami, hanem mert nem érzem úgy, hogy én ezt most megérdemelném. - Tanulni jöttem. - féligazság, de legyen ennyi elég. Azt nem kell senkinek sem tudnia, hogy én örömmel tanulok és nem szükségszerűnek érzem, hogy itt legyek. Nem tudom, hogy ő ezzel hogy van, de eléggé kényelmetlennek érezheti a társaságom. - Valami azt súgja, teljesen mindegy, hogy a közelbe vagy a könyvtár egy másik pontjára ülök le. Szabad a hely? - megyek végül oda az ő asztalához. Nem fogom zavarni, hacsak nem a gondolataim. Ha jól értelmezem, akkor akaratlanul is olvashat mások fejében. - Órákon is hallgatózol?
Vendég
Csüt. Júl. 01, 2021 12:41 pm
Gilderoy & Philly
- Honnan tudod, hogy nem? - kérdezek rá, de most nem is nézek felé. Nem túl szórakoztató vele társalogni. Hogy is van? A hollóhátba kerülnek azok, akiknek kettőnél több agysejtje van? Akkor Lockhart mégis mi a bánatot keres ebben a házban?! Csak a fejemet rázom, néma sóhaj hagyja el az ajkaimat, mert ez a kör már kezd unalmas lenni. Esküszöm, ha ezért most bármi olyanra mer gondolni, ami az anyámmal kapcsolatos és egy kicsit is cifra, a legkisebb baja az lesz, hogy beleszóltam az egyébként is unalmas sakkozásba önmagával. - DE IGEN! - nézek rá és nyomatékosan közlöm vele, hogy én jobban tudom, elvégre ÉN hallom a gondolatait, pedig egyáltalán nem akarom. Ő meg már megtanult együtt élni magával, ha még mindig itt van. De oké, legyen, adok neki még egy esélyt, meg talán a képzeletbeli sakkpartin kívül valami érdekesebbel is tud szolgálni.. Ha mégsem, akkor legalább... Mi? Ez meg miért jön közelebb? Szúrós tekintettel mérem végig, ahogy a közelembe merészkedik. Hát nincs arra elég könyv? Ez már szándékos, pedig én komolyan elengedtem volna a fülem mellett a gondolatait, ha legalább megpróbál toleráns lenni, de úgy tűnik bongyorkára az nem jellemző tulajdonság. Lehet, hogy fájni fog estére a fejem, de ha sokat olvasok a gondolatai között, akkor az övé is. Szóval ez egy win-win szituáció. Én már megtanultam kezelni. Ő meg majd megtanulja, hogy ne bosszantson fel engem. - Nem - válaszolom kapásból, de ugyan mivel tudnám megakadályozni, hogy leüljön? A testemmel? Ugyan már, az a gyengéknek való. - De gondolom nem érdekel, úgyis leülsz. És úgyis hallom, hogy azt gondolod, hogy nem fogsz zavarni. Pedig már rég azt teszed. Nem tudnál egyszerre csak egy dologra koncentrálni? Sokkal könnyebben tudnálak ignorálni... - teszem még hozzá, aztán visszafordítom a tekintetem a könyvem felé. Persze arról már lemondtam, hogy értelmesen tudom majd eltölteni a délutánt, kihasználva, hogy rajtam kívül mindenki lement a faluba. Ami persze nyilván nem igaz, mert akkor idehallucinálnám Lockhartot, ami egy cseppet aggasztana. Oké, essünk túl rajta. - Igen, így születtem. Másnak felemás szem jut, nekem meg ez. Igen, hallom a gondolataidat. Igen, azokat is hallom, amiket nem akarsz, hogy halljam. Az órákon bájitallal veszek részt, és általában olyan vagyok, mint a többi diák.. Egyéb kérdés? - vonom fel a szemöldökömet, hátha kihagytam valamit. Aztán majd ha nem úgy néz rám ezek után, mint el elmebajosra, meggondolom, hogy akarok-e neki migrént okozni.
389 szó
Vendég
Pént. Júl. 02, 2021 7:09 pm
Philomena & Gildy
Meglepetten pillantok Bagmanre. Miért nem gondoltam arra, hogy ez lehet tényleg így? Mert hogy Yanovicha egy teljesen megátalkodott pokolfajzat, abban teljesen biztos vagyok és abban is, hogy nagyon élvezi, hogy kiszúrhat velem. Mert hogy máshogy hátráltathatna abban, hogy iskolaelső legyek, ha kiveszi előlem azokat a könyveket, amikre nekem kimondottan szükségem van? Szánt szándékkal. És most Philly is direkt néz hülyének, ami nem bosszant kevésbé. Nem értem, hogy a lányok miért gondolják azt, hogy jó szórakozás engem bosszantani. - Mert nem is ártottam neked semmivel. És neki sem. - teszem halkan hozzá. Egyedül azzal árthattam, hogy bosszankodtam egy sort, de ennyi. Nem is értem, a lányok miért gondolják helyesnek valakin kitölteni a gonoszkodásukat, ha már valami nem lehet az övék. Na mindegy. Nem firtatom inkább. - Akkor hagyd figyelmen kívül. - nem fogom hagyni magam, a szemeim legalább annyira vészjóslóan villannak, mint az övéi, miközben épp szeretnék is ragaszkodni a saját igazamhoz. Biztos van megoldás rá, hogy ne bosszantsa ez szánt szándékkal, lehet, hogy most már ő is csak direkt engem szívat. Nem fogom olyan könnyen hagyni, hogy megszabaduljon tőlem, így elég közel hozzá helyet is foglalok. Nem mintha a könyvespolc útját állná annak, hogy halljon, tudom jól. - Ez itt egy könyvtár, ahová más is bejöhet, nem sajátíthatod ki magadnak. Mások is vannak, akik szintúgy nem vágynak le Roxmortsba ilyen vagy olyan dolguk miatt. - most az mellékes, hogy tanulni akartam, mert már amúgy sem tudok. És ha már nem igazán tudok érvényesülni abban, amiért ide jöttem, akkor megpróbálok vele szóba elegyedni, hogy ő se tudja azt folytatni, amiért jött. Akkor így most kvittek vagyunk. De túl alaposan válaszol ahhoz, hogy ne üljön ki az arcomra a meglepettség. A tekintetét azonban végig dacosan állom és minden egyes szavát megjegyzem. Érzem, hogy minél több mindent mond, annál jobban kellene hülyén éreznem magam, csak ez nálam nem jön össze. - Undokabb vagy, mint a többi diák. - javítom ki. A többivel talán egyetértek. De csak talán. És hogy tényleg ne hagyjam most már nyugton, így további kérdésekkel bombázom, mert az nekem olyan jó. Ja nem. - Miért vagy ilyen kaktusz?
Vendég
Pént. Júl. 02, 2021 8:40 pm
Gilderoy & Philly
Úgy látom váratlanul éri a gondolat, hogy akár össze is beszélhettem ellene valakivel és bár nyilvánvalóan nincs így, mert a legkevésbé sem foglalkozom vele, attól még jól szórakozok az elnyúló képén. Csak sejtelmesen somolygok magamban, s mint aki jól végezte dolgát, visszafordulok a könyvem felé, amiből még egy bekezdést sem sikerült végigolvasnom, mert harsognak a fejemben a gondolatai. A kifogására meg csak a vállamat rántom meg és ha jól sejtem, ezzel majd még jobban felbosszantom, mintha bármilyen kommentárt fűznék hozzá. Még hogy szabotálni akarom azt, hogy ő iskolaelső legyen. Bár bevallom egész szimpatikus Yanovicha hozzáállása, lehet, hogy a jövőben magam is kamatoztatom majd az itt hallottakat. Persze csak akkor, ha Lockhart nem nyugszik le, de tüstént. - Na ja, mintha az olyan könnyű lenne.. - forgatom meg a szemeimet és én tényleg megpróbálom a figyelmemet a saját dolgom felé koncentrálni, de nem tehetek róla, hogy egyre-másra csak a felőle érkező gondolatok vagy azoknak a foszlányai ragadják meg a figyelmemet. - Örülök, hogy tudod, hogy ez egy könyvtár, nem hiába taníttatnak a szüleid.. Azt is tudhatnád, hogy kell viselkedni. Arra nem tanítottak meg? - vonom kérdőre, de mivel rajtunk kívül nincs itt senki, igazán felesleges azzal példálózni, hogy nem sajátíthatom ki magamnak. És egyébként is, ha akarnám, igenis megtehetném. Akkor szívhatná csak igazán a fogát. - Ravasz kis rohadék vagy te, Lockhart.. - fújom ki a levegőt, miközben újfent a gondolataira válaszolok. Vagy inkább bosszúálló? Nem.. Idegesítő, de az nagyon! És ha ez nem lenne elég, hogy a gondolataival idegesít, még beszél is. Komolyan, muszáj ezt most?! - Hű, ez most nagyon fájt.. - pillantok rá lesújtóan, de mindenféle érzelem hiányzik a hangomból. Micsoda sértéseket tud hozzávágni az ember lányához.. Az agyam eldobom. Jó hogy nem már rögtön meghúzza a hajamat. - És te miért beszélsz ennyit? - kérdezek vissza ahelyett, hogy válaszolnék. Neki aztán semmi köze nincs az én lelkivilágomhoz, vagy ahhoz, hogy miért vagyok "kaktusz", egek hol tanult ez a gyerek beszélni? Ez ilyen brit szokás, mint az idegesítő akcentus? Minden esetre az én előnyöm az, hogy nem kell válaszolnia, elég ha mérgében rá gondol. Remélem, erre ő is hamar rájön, különben nekem sokkal szórakoztatóbb lesz az ő "bosszúja", mint ahogy azt ő gondolja.
359 szó
Vendég
Pént. Júl. 02, 2021 9:39 pm
Philomena & Gildy
Nem válaszol. Oké, fogadjuk el a tényt, hogy ilyen is lehet. Már egyébként hozzászoktam a vitakörben, hogy amikor valaki nem tud vagy nem akar semmivel sem érvelni, akkor alkalmaz más megoldásokat. Értem én, hogy nem érdekli, de ő kezdett el bunkózni velem. Engem meg nem különösen rettent el a tudat, hogy kicsoda is az anyja. Felőlem aztán bárki rám küldhetné akár magát a mágiaügyi minisztert is, akkor sem tojnék be tőle, mert igazából nem csináltam semmi rosszat. Azzal azt hiszem aligha volt tisztában, hogy ha egyszer kötekszik, akkor én nem szoktam annyiban hagyni. És nevezzen gyerekesnek vagy bármi másnak, nem is fogom hagyni magam. Néha tényleg belém tudnak kötni, de soha egyszer sem hagyom szó nélkül egyik esetet sem. Tény, hogy nem tudom átérezni azt, milyen lehet sok más hemzsegő gondolatától létezni, de nem is emiatt vagyok most olyan, amilyen. - Képzeld, megtanítottak. Bár ezt már jó előre hallhattad is... - teszem hozzá egy picit bizonytalanabbul ez utóbbit és ezzel el is felejtem hirtelenjében, hogy mivel akartam még érvelni ezen kívül. Az most nem fontos, hogy apa nem épp kompetens sok dologban és nem is akarok belegondolni, hogy mi mindenben. Inkább el is terelem a gondolataimat arra, hogy kinyissam a könyvem és elolvassam az első mondatot. Olvasás közben is lehet ám vitázni. - Gondolj, amit akarsz. Nem szeretem csak az igazságtalanságot. - vágok vissza, miközben próbálom megszokni, hogy bizony már úgyis jóval előre tudja, hogy mit szeretnék neki mondani. Ezaz, menni fog így is. Csak fő a határozottság. Azért egy félmosolyt megengedek magamnak a megjegyzésére. Nem is azzal, amit mond, hanem ahogy mondja. Nem veszi komolyan, mondjuk már lehet igazából én sem. Csak az arcom marad komoly, bár ilyenkor mit számít a pókerarc, ha a gondolataim nyitott könyvként regélnek előtte? - Mert ehhez szoktam hozzá. Sokkal többet is tudok, csak kérned kell. - ha ő bosszant engem, akkor én is őt. Meglátjuk, hogy ki bírja tovább. De békejobbot is nyújthatunk egymásnak és akkor eltűnök. Csak kérnie kell. Nekem meg gondolnom. Felé is sandítok ismét, de közben már olvasni kezdek. Csak figyelmeztetem, hallani fogja minden mondatát annak, amit elolvasok.
Vendég
Pént. Júl. 02, 2021 10:04 pm
Gilderoy & Philly
Felvont szemöldökkel mérem végig, ahogy jól elbeszélget magával, de más egyébbel nem tudatom, hogy egyébként még mindig hallgatózom. Még akkor sem szisszenek fel, mikor az anyámra gondol. Edzett vagyok, mondhatjuk. Meg hát én sem gondolok róla túl sok jót, mások miért tennék? Annak ellenére persze, hogy nekem valamivel több okom van rá, hogy utáljam, mint nekik. Lényegtelen. - Ha a bunkózás fogalma alatt azt érted, hogy emlékeztettelek a lépéseidre, amiket te elfelejtettél, akkor ja, én kezdtem... - szólok közbe azért a miheztartás végett. Ne vádoljon olyanokkal, amik nem igazak. Nyilván azóta sem vagyok kedves vele, mert nem érdemelte ki a jóindulatomat, de ez megint más lapra tartozik. Halkan felkuncogok, milyen kis gyámoltalan, ahogy a gondolatait próbálja meg elrejteni előlem. Kár, hogy a könyvére már nem vagyok kíváncsi. - Szóval igazságtalanul bánok veled? És most mi lesz? Elmész és sírsz anyucinak? Vagy az igazgatónőnek? Megmondasz ANYÁMNAK? - dőlök hozzá kicsit közelebb, míg a válaszát várom. Komolyan érdekel. Talán egy kicsit túlzásba is viszem a szemétkedést, de egész egyszerűen le is kophatott volna rólam. Valószínűleg a klubhelyiségben sincsenek sokkal többen, és mivel ő a fiú, neki kellett volna visszamennie. De ugyebár nincs tekintettel a másikra, mint az rövid úton kiderült. - Na jó, akkor először és utoljára felvázolom, hogy mit kellett volna csinálnod, ha már saját állításod szerint megtanítottak az illemre. Egyébként meg nem hiszem el azt a baromságot, hogy csak most tudtad meg, hogy született legilimentor vagyok, tudom, hogy ezt pletykálják, úgyhogy azt is nagyon jól tudom, hogy csak idegesíteni jöttél... - szögezem le jó előre, majd folytatom. - Szóval, ott tartottunk, hogy megérkeztél a könyvtárba. Megláttad, hogy itt vagyok. Pazar, ez azt jelenti, hogy van két szemed és tudod is őket használni. Nem nagy művészet, reflexből is megy. Neked pedig az lett volna a dolgod, hogy leemeled a könyvet a polcról, ami kell és szépen elballagsz pont arra, amerről jöttél. Tekintettel arra, hogy én vagyok a lány és egyébként is én voltam itt hamarabb. De ha ez a módszer nem működik, akkor csinálhatjuk azt is, hogy szombatonként lefoglalom a könyvtárat és te legfeljebb a Prófétát fogod olvasni.. - fújom ki magam a végén. Biztos vagyok benne, hogy még soha nem hallott engem egybefüggően ennyit beszélni és nem is kell hozzászoknia. Nem kedveltem meg, egy kicsit sem. Nincs okom arra, hogy a továbbiakban beszélgessek vele. Bár most már igazán kijár neki a fejfájás estére. Legalább holnap eszébe sem fog jutni az olvasás gondolata. Ellenben anyámat biztos szidni fogja. Nem baj, ráfér. - A továbbiakat pedig megvitathatod magaddal gondolatban, az úgyis olyan jól megy. Arra van az ajtó.. - mutatok az említett eszköz irányába. Talán tudja használni egyedül is, de ha nem, szívesen rásegítek a pálcámmal.
439 szó
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 12:06 am
Philomena & Gildy
Ritkán adódik olyan, hogy valakit tényleg igazán ne kedveljek. Olyan pedig még ritkábban, hogy végig neki álljon feljebb és hiába minden türelmem, egyszerűen ne menjen az érvelés, mert megzavar már csak a tudattal, hogy olvas a gondolataimban. De biztos vagyok benne, hogy közben ő baromira jól szórakozik, mert végülis Bagman lánya. - Egy sakkjátszmába nem szokás közbeszólni. Bármilyen szándékkal is teszed azt. - illem vagy nem illem, engem megzavart és el is felejtettem az egészet, akkor is, ha a következő lépés igazából már a matt lett volna. Én szerettem volna azt meglépni és nem akartam, hogy ő arassa le ezeket a babérokat olyan megjegyzésekkel, hogy mennyire bénán játszok egyébként. Nem szoktam minden nap fejben játszani, teljesen más lenne a helyzet, ha látnám a táblát. Rögtön megakaszt azzal, hogy cukkolni kezd. Az első oldalt sem sikerül úgy végigolvasnom, hogy ne ráncoljam aztán a szemöldökömet össze és gorombán ne nézzek végül rá. Miért nem tud leállni egyszerűen? Ennyire zavarja, hogy olvasni akarok? De annyira könnyen nem adom meg neki azt az örömöt, hogy kisajátítsa a könyvtárat és békésen tanulhasson. Az én bűnöm is csupámn ennyi lett volna. De nem, megtartóztatom magam a válasszal, de a szám már idegesen megrándul. De ha még mindez nem lenne elég, akkor folytatja. Én csak csöndben hallgatom, mert udvarias vagyok és végighallgatom. Nem tudom elödönteni, hogy a gúny, az irónia vagy az okoskodás árad-e belőle jobban, de a nagy litániáját végighallgatom. Tényleg, egy piszmogás és minden nélkül. Tudom, hogy mekkora nyeregben érzi magát, tudom, hogy még meg is engedhetné igazából mindezt magának. De elég aljas dolog ezzel vagdalkozni és visszaélni. Nem tudom, hogy mit gondol, miért kerülik mások, de az biztos, hogy az anyjának köze van hozzá. - Remélem szeretnéd alátámasztani azoknak a szavát, akik azt mondják, hogy te mindent megengedhetsz magadnak, amiért anyád lánya vagy. Mert én nem gondoltam eddig azt, hogy visszaélnél ilyenekkel. De lehet tévedek. Megesik. Lehet néha undok vagyok, az is megesik. De azt nem tudtam, hogy akaratlanul is hallod mások gondolatait. Nem tartozok azok közé, akik szeretnek mások dolgain csámcsogni, lehet neked nem úgy tűnt. És akkor ha most megbocsájtasz, én magadra hagylak a KÖNYVTÁRADBAN tanulni. Én csak ezért jöttem. És hogy hozzád hasonlóan tanulhassak. - nem veszít a szavam a határozottságából, bár eléggé nehezemre esik megállni, hogy elbizonytalanodjak egy pillanatra is. De a tekintetét végig állon. - És köszönöm, nem kell mutatnod, merre menjek. Kitalálok magam is. - hangosan tolom hátra a széket magam mögött és határozott léptekkel indulok el kifelé. Még nem tudom, hogy lesz-e ennek következménye. De nagyon remélem csak, hogy nem.
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 10:09 am
Gilderoy & Philly
Nem tudom, hogy tud egy kis görcs ennyire idegesítő lenni, hogy a puszta létezésével is ellenem hangolja az idegrendszeremet, de az tuti, hogy a szülei jól kibasztak a világgal, mikor összehozták. Egy szó jut eszembe róla: pusztító. Mármint a butasága. - Azért felejtetted el a lépéseidet, mert nem tudsz egy dologra koncentrálni. Szóval ahelyett, hogy magadban puffogsz Yanovicha miatt, mondjuk fókuszálhatnál arra, amit csinálsz, és nem lesz ilyen problémád a jövőben.. - adok neki tippet. Tessék, tudok én kedves is lenni, bár a hangom cseppet sem erről árulkodik. Minden esetre nem túl bölcs dolog rám kenni, hogy nem tudott lépést tartani saját magával. Őszintén szólva csodálom, hogy nem vág közbe, de úgy látszik a szüleinek mégis sikerült nevelni belé egy kis jómodort. Most ezért nekik adjak piros pontot? Ez egyáltalán nem Lockhart érdeme. Én aztán nem szólok közbe, mondja csak ki, amit gondol, én is azt teszem. Bár nem mondom, hogy nem megy fel bennem a pumpa, mikor anyámmal hasonlítgat össze ez a kis mitugrász, mikor semmit, az égvilágon semmit nem tud rólam azon kívül, hogy megsértődött, mert beleszóltam a sakkjátszmájába. De gondoljon, amit akar. Okozott pár perc vidámságot, mert én tényleg jól szórakoztam azon, hogy össze se tudja szedni magát. Csak próbál nagyon magabiztosnak tűnni. Vajon a szüleinek akar ennyire megfelelni? - Pazar! Ha befejezted, indulhatsz is tanulni. Csak majd ne felejtsd el visszahozni a könyvet! Anyám szigorúan számon tartja őkett! - szólok utána és ha nem akar büntetőmunkára menni, akkor meg is fogadja a tanácsomat. Bár a legkevésbé sem érdekel, hogy mi lesz a sorsa. Még ez a hülye pontverseny se érdekel a házak között, amiért itt mindenki meg van bolondulva. Amint elhagyja a könyvtárat, felhatalmazást is érzek rá, hogy kisajátítsam, így a pálcámat a kezembe véve nemes egyszerűséggel bezárom az ajtaját. Még hallhatja, ahogy kattan a zár mögötte. Még egyszer nem fogok így járni, az biztos.