Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Want to hold you in my arms - Frødo & Samu

Anonymous

Want to hold you in my arms - Frødo & Samu Empty
Vendég
Pént. Ápr. 09, 2021 11:31 pm

Frødo & Samu

Want to hold you in my arms

Fáradtan, kissé karikás szemekkel meredek a tükörbe, és be kell vallanom, hogy egyáltalán nem tetszik, amit látok. A  hajam még mindig nedvesen tapad az arcomhoz az előbbi zuhany után, és még csak egy törülközőt kaptam csak magamra, így tökéletes rálátásom nyílik a felső testemre, amivel máskor egyébként semmi bajom nem lenne, de mostanában mintha kicsit túlságosan is átmentem volna a sovány kategóriába, ahelyett, hogy izmos lennék. Morogva veszek észre egyre több és több hibát magamon, így úgy döntök, hogy inkább jobb is, ha nem bámulom magam tovább, ezért gyorsan ki is lépek a fürdőből. Úgy látszik a tanulás és a gyakorlat kezdi alaposan rám nyomni a bélyegét, mert egyre kevésbé lelkesebben állok neki bárminek is, ami eddig örömet okozott. Az egyetlen dolog, ami viszont igazán boldoggá tud tenni, az Frødo, neki elég ha csak egy helyiségben tartózkodik velem és máris feldobja a hangulatomat, ami eléggé ijesztő. Továbbra is egy szál törölközőben flangálva, csöpögő hajjal mászok el a konyhába, mert lusta vagyok felöltözni, vagy egyszerűen megszárítani a hajam, vízcseppeket hagyva mindenhol magam mögött, de most túl fáradt vagyok ahhoz, hogy ez igazán érdekeljen. Csak akkor torpanok meg a végtelen lassú haladásomban, amikor észreveszem, hogy időközben a testvérem is hazaért, ami… egészen meglepő. Azt hittem, hogy még van legalább egy órám arra, hogy megcsináljam a vacsorát, mire hazaér. Nem mintha panaszkodnék. Egyből széles mosoly jelenik meg az arcomon és felgyorsítom a lépteimet, majd mindenféle figyelmeztetés nélkül letámadom Frødót egy nagy öleléssel hátulról, ezzel elérve azt, hogy ő is kissé vizes legyen. Most viszont túlságosan is örülök annak, hogy látom, hogy ezzel törődjek.

- Hát szia. - Üdvözlöm vidáman, teljes mértékben megfeledkezve arról, hogy az előbb még mennyire szenvedtem. Pedig szenvedni azt nagyon tudok.
- Hogyhogy ilyen korán itthon vagy? - Kérdezem tőle, miután egy kicsit talán a kelleténél tovább ölelgetem, de aztán végül ha nehezen is elengedem és kinyitom a hűtőt, hogy elkezdjem összeszedni a vacsorához a hozzávalókat, amiket azelőtt megvettem mielőtt hazaértem volna. Mindig ügyelek arra, hogy minden friss legyen.
- Éhes vagy? - Kérdezem egy gyengéd mosollyal, miközben kisimítom a vizes hajamat a szemeimből. Talán lassan ideje lesz majd levágatnom, kezd túlságosan is megnőni, de még erre se nagyon volt időm mostanában.
- Kb. egy óra mire kész lesz a vacsora. Milyen volt a napod? Elfáradtál? Szükséged van valamire? - Kérdezgetem vidáman, teljesen feldobódva a ténytől, hogy ilyen korán itthon van. Ez mostanában ritkán fordul elő: ha mégis, akkor általában én vagyok elfoglalva. Sőt, alig emlékszem mostanában olyan alkalomra, amikor ténylegesen tudtunk volna egymással eltölteni egy kis időt. Igaz, hogy minden este közösen vacsorázunk, de általában ez későn szokott lenni, amikor már mind a ketten zombik vagyunk, ezért nem sok minden történik az evésen kívül. Le sem tagadhatnám, hogy mennyire hiányzott már ez. Teljesen megfeledkezem arról, hogy talán fel kellene öltöznöm. Ahogy arról is, hogy még mindig vizes vagyok. Ilyen rossz hatással van rám a jelenlétével, képtelen vagyok arra, hogy ne vele foglalkozzak.

Remélem tetszik   Want to hold you in my arms - Frødo & Samu 1320201944
- Burning Out

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Szer. Ápr. 21, 2021 12:17 am
Samuel & Arnfrød

Change the world by being yourself.

Nem sok olyan alkalom van, amikor időben érkezik a váltás és nyugodtan hazamehetek az öcsémhez s, nem mellesleg még le is pihenhetek. A legutóbbi időben mindig történt valami váratlan amiben részt kellett vennem vagy ami miatt egymás után tovább kellett bent maradnom. Persze, hogy nem jó móka túlórázni, de a mostani események fényében kénytelen voltam azt tenni, amit kértek tőlem és persze a helyzet is megkövetelte. Nem szóltam közbe, inkább csak azt reméltem, hogy egyszer eljön egy nap, amikor nem kell majd sokáig bent maradni és amikor eljött végre ez a nap is, kimondhatatlanul örültem. Ez azt jelentette, hogy véget érnek a morcos fejeim, amit a kora reggeli órákban szoktam megvillogtatni akaratlanul is az öcsémnek, mert ki lenne az első ha nem ő, akivel szembenézek és persze az utolsó is a nap végén, ha a nyugovóra térésemet még ő is megvárja.
Utoljára még váltottam néhány szót Wallie-val, szegény nem olyan rég került a bájital és növénymérgezések részlegre, ami lehet, hogy egy kicsit még új neki, de szerintem Samuel-hez hasonlóan ezt is megszokja majd. Persze nem olyan izgalmas, mint például a varázslati traumák osztályon dolgozni, de mindig van valaki aki elnéz valamit és a mi részlegünkön köt ki, ahol én is dolgozom. Ettől eltekintve még mindig jobb ott dolgozni, mint betegként bekerülni a Szent Mungóba.

Nyugodtan és csendben léptem be a lakásba, hogyha úgy adódik akkor meglepetést tudjak csalni az öcskös arcára. Épp levetettem a kabátom és felakasztottam a fogasra amikor egyszer csak a mozdulat kellős közepén Samu simul a hátamhoz és ölel át olyan gyermeki szerelmes szeretettel, ahogyan ő tud.
– Szervusz. – köszönök neki én is, majd igyekszem csak éppen hátra nézni rá és nem megzavarni őt a szeretete kifejezésében, valószínűleg ha elenged akkor esetleg visszaölelem. A gond ott kezdődik, hogy sajnos tisztában vagyok azzal mi jár a fejében és valószínűleg nekem a szokásos módon kell viselkednem, mintha semmiről sem tudnék semmit.
– Szerencsém volt, nem kellett túlórázni és még a váltás is időben jött, bár még így is szóltam egy két jó szót Wallie-hoz, tudod ő az aki nem olyan került az én részlegemre és nagyon el van veszve, de örült, hogy volt egy ismerős arc akivel beszélhet vagy akit zaklathat bátran a kérdéseivel. – magyarázok lelkesen Samu-nak, úgy tudom ő is jóban van Wallie-val éppen ezért beszélek neki róla.
– Meg tudnék enni egy négyfogásos vacsorát is ez tény, de most igazából nem kell emiatt fáradoznod. Egy sima szendvics is megteszi, tényleg. – persze volt egy olyan érzésem, hogy ő nem fogja annyiban hagyni a dolgot, de próbálkozni még szabad alapon felhoztam neki ezt a lehetőséget is.
– Ma nagyon lassan múltak az órák, semmi érdekes nem volt így inkább a papír munkákkal foglalkozhattam végre, amit elhanyagoltam egy ideje. De most már körül belül napra kész vagyok mindennel. – dicsekedtem egy kicsit büszkén arról, hogy valójában már nagyon haza akartam jönni, de sose mondom ki nyíltan, hogy pocsék lenne a munkám. Szeretek a Szent Mungóban dolgozni és nyilvánvalóan vannak mozgalmas és kevésbé mozgalmas napok is. Mostanában inkább az előbbiből volt túl sok, így gondolom nem is kell mondanom, hogy mennyire…
– Te meg akarsz fázni? – kérdezem tőle meg miközben végigmérem és tudatosul bennem, hogy tényleg elég korán hazaértem, még felöltöznie sem volt alkalma szegényemnek.

Anonymous

Vendég
Kedd Jún. 15, 2021 3:24 pm
[quote="Samuel Fornæss"]

Frødo & Samu

Want to hold you in my arms

Tisztában vagyok azzal a ténnyel, hogy minden gondolatomat ismeri. Hülye lennék, ha nem tudnám, és ugyan még az elején próbáltam visszafogni a száguldozó gondolataimat és képzeletemet, amikből van és volt is bőven, mostanra már elengedtem a dolgot. Tudom, hogy ez nem normális, de amíg próbál nem tudomást venni róla, addig mind a kettőnknek jó, úgyhogy ez amolyan rutinná vált. A közelében azért így is próbálom egy egészen picit visszafogni magam, de főleg csak annyira, hogy biztosan ne legyen kellemetlen közöttünk semmi. Ez pedig eddig bevált. Ahogy valószínűleg most is, habár elég egyértelmű, hogy mennyire nehezen engedem ki az ölelésemből, de azt foghatjuk arra is, hogy mennyire hiányzott, ami igaz is. Mindig hiányzik, amikor nem velem van.
- Akkor tényleg nagy mázlid volt. - Csillannak fel a szemeim, mikor kicsit kelletlenül, de elengedem, és így rendesen is tudom meghallgatni a napját.
- Nem csodálom, hogy örült. Mikor legutóbb sikerült együtt lennünk gyakorlaton, majdnem kirúgtak minket a kórházból. - Vallom be nevetve.
- Két szerencsétlen egy rakáson, nem feltétlenül jó párosítás. Jó, inkább miattam voltunk szerencsétlenek, de az már csak egy részletkérdés. - Vigyorgok továbbra is az emlékek hatására, főleg azért, mert nem akarok reménytelennek és keserűnek hangzani, még akkor sem, ha sokszor úgy érzem magam.

- Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? Szendvics? - Fordulok vissza hozzá egyből felvont szemöldökökkel, miközben már serényen pakolom is ki a vacsorához a hozzávalókat.
- Most jut eszembe, egyáltalán ebédeltél? - Kérdezem gyanakodva, mert nagyon jól ismerem, tudom, hogy képes csak úgy kihagyni egy étkezést, mert épp belemerül valamibe. Ez viszont nem egészséges, legközelebb eskü, hogy be fogok hozzá rontani ebéddel is, ha megint elfelejtené.
- Rendes vacsorát kapsz. Nem fog sokáig tartani. - Biztosítom mosolyogva, miután elégedetten végig is nézek a pultra halmozott alapanyagokon.
- Uhh… papírmunka. - Húzom el a számat, de aztán újra elmosolyodva pillantok rá.
- Örülök, hogy sikerült le tudnod. Ahogy annak is, hogy ilyen korán itthon vagy. - Lesz még szélesebb a mosolyom, majd visszafordulok a hozzávalókhoz, és már épp venném elő a pálcámat, amikor rájövök, hogy még mindig  törölközőben vagyok. Amit a bátyám is ebben a pillanatban vesz észre.

- Nem, nem akarok, csak teljesen elfeledkeztem arról, hogy fel is kéne öltöznöm. - Nevetek fel önkéntelenül is. Azt hiszem a fáradtság kezdi az agyamat is elérni.
- Öt perc, amúgy is kell a pálcám, ha nem akarom, hogy tovább tartson a főzés. - Gyorsan odaugrok hozzá még egy ölelésre, hogy nem sokkal később elszáguldjak a szobámba, hogy magamra kapjak egy kényelmes nadrágot meg egy pólót. Ezúttal a pálcámat sem felejtem el magammal hozni, mikor újra megjelenek.
- Tehát. Vacsora. Szeretnél pihenni, amíg elkészül, vagy maradnál? - Le sem tudnám tagadni a reménykedést a hangomban, egyértelműen szeretném, hogy maradjon. Ha így tenne, akkor egyből lelkes mozdulattal intek a saláta és gomba felé, hogy a víz alá menjenek és megmossák magukat.
- Délután csináltam egy nagy kancsó limonádét, kóstold meg. - Intek ezúttal a pálcámmal a hűtő felé és varázsolom elé a kancsót, meg egy poharat is.
- Szerintem elég faszán sikerült. Múltkor randin voltam és  egy tök menő helyre mentünk el, még sosem hallottam róla, de kézműves limonádékat árultak, és tudtam, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom itthon. Úgyhogy elkértem az egyik pincértől a receptet, de azt is kicsit átalakítottam, úgyhogy van benne szeder, eper, málna, meg egy csomó citrom, igazi vitaminbomba. - Magyarázom, miközben könnyed mozdulatokkal elkezdem felszeletelni gombát és amint az megvan, teszem is be egy serpenyőbe, hogy lepirítsam egy kis földimogyoró olajon. Közben újra intek a pálcámmal, hogy a csirkemell is elkezdje csíkokra vágni magát. Imádok főzni, és ez segít is kicsit kikapcsolni, már kevésbé érzem magam fáradtnak, mint az elején, habár így is látszik rajtam, hogy nem olyan lazák és gyorsak a mozdulataim, mint általában szoktak lenni.

Remélem tetszik   Want to hold you in my arms - Frødo & Samu 1320201944
- Burning Out

Anonymous

Vendég
Szer. Okt. 27, 2021 9:49 pm
Samuel & Arnfrød

Change the world by being yourself.

Minden egyes alkalommal, amikor távol vagyok tőle elfog a nagy testvéri féltés. Tudom, hogy már nem egy pöttöm kis fiú, aki mindenért elsírja magát, talán pontosan azért, mert nincs kinek. Nem is érzem magam úgy, hogy jó vigasztalótárs lennék, persze, ha a betegekről van szó, őket túlságosan nem kezelem úgy, mintha nem emberek lennének, hanem normálisan ahogyan azt kell. Nem valami istenségek, akik bíráskodhatnak felettem és a módszereimen.
– Majd belejössz és nem leszel az, ne aggódj. De az, hogy majdnem kirúgtak titeket egy kicsit sérti a fülemet. Jobban is figyelhettél volna. Mibe keveredtél? – szúrós szemekkel pillantok rá, de csöppet sem vagyok mérges, szerencsére ő ezt nem tudja.
– Szeretném ha te is ott dolgoznál velem, szóval hogyha lehet akkor ne dobasd ki magad, kérlek. – egy picivel komolyabban néztem rá, még a vállára is helyeztem a kezem, hogy tényleg hassak rá.
– Csak viselkedj, ne hozz szégyent a fejemre. Elég nehéz volt elhitetni velük, hogy nem valami gonosz lélek vagyok, amiért a Durmstrangba jártam. – legyintek, ezek ugyanis csak sztereotípiák, amikre nem is kell oda figyelni.
Reméltem, hogy fel is fog öltözni, így szándékosan el is küldtem őt, hadd mehessen, de nem így történt.
– Most egy szendvics is megteszi, tudod nem akarok kaja kómásan elaludni. Még meg kell néznem az éjszaka érő ültetvényt is. Jártál kint?
Ha a válasza igen, akkor most valószínűleg nem megyek ki, egy gonddal kevesebb a napomban. Szeretném azt hinni, hogy még így is sikerül a kezemben tartani az irányítást és semmi sem csúszik ki s, megy túlságosan mellé, de van amit nem tudok irányítani kedvem szerint. Ilyen az öcsém is.
– Persze, az ebédet ritkán hagyom ki, ma például… – próbáltam rájönni, hogy mit is ebédeltem de nem emlékeztem rá. Csak a múltkori ebéd jutott az eszembe, de az sajnos nem ezen a héten volt, így inkább nem mondtam semmit sem, mert ő már eldöntötte, hogy akkor is kapok vacsorát, ha nem akarok.
– Jó, legyen, de csak valami könnyű. – leülök az asztalhoz és figyelni kezdem mi mindent pakolt ki a konyha pultra.
– Jól van, akkor rendes vacsora legyen, ha már neked nem lehet ellenkezni. – az asztalra könyökölök, egy darabig így is maradok, de aztán gondoltam egyet és hátra dőltem a székben.
Lehet, hogy az idő ellenére túl fáradt voltam, viszont Samu izgatott és újongó gondolatai hozzám is elértek. Nem tudok csak úgy szemet hunyni az előtt sem, ahogy egyre szélesebb és szélesebb vigyor kerül az arcára.
– Holnap újabb papír fog fogadni, érzem, hogy az a Cresswell nőszemély semmit nem fog megírni és… – nem panaszkodtam inkább tovább, csak szerettem volna túl lenni ezen a napon és gyorsan elfelejteni, amint lehet. Őszintén semmi, de semmi kedvem nem volt a munkával foglalkozni most és szerintem, ez meg is látszott rajtam.
– Menj csak nyugodtan, én tudok várni még, tényleg. – hagyom, hogy megöleljen, most pont a szeretet hiányos állapotában van, amikor ölel, úgy ahogy csak a nagyi tenné és már megszokhattam volna. Addig amíg ő össze szedte magát, addig én felálltam az asztaltól és óvatosan meglestem mit szedett össze.
Nagyon a kedvemben akart járni, csupa olyan hozzávalót láttam, amit még tényleg szerettem is. Az biztos, hogy a gyomromon keresztül elég meggyőzhető és befolyásolható vagyok és ezt Samu is nagyon jól tudta.
– Maradok, ha lepihenek, akkor nem ígérem, hogy ébren is maradok. – kissé kelletlenül el is nevetem magam a helyzet kínossága miatt.
– Limonádé? Érdekesen hangzik. – nyilván nemet nem tudok mondani a felkérésre így inkább elfogadom a felkínált lehetőséget és limonádét is.
– Odaadták neked a receptet zokszó nélkül? Ez igen, le a kalappal előtted! – belekortyolok a mindenféle ízű limonádéba, amit Samu készített nekünk.
Szerencsére nem vagyok annyira finnyás az ízkavalkád miatt, mint azt bárki remélné, így elég nyugodtan újra és újra kortyolok a pohárból.
– Milyen volt a randi? – kíváncsiskodom, bár ahelyett, hogy ücsörögnék, inkább közelebb lépek én is a konyha pulthoz és a kagylóba teszem a poharamat.
– Nem mintha közöm lenne hozzá, csak az öcsém vagy és aggódom érted. – holnap ugyanis levelet írok a nagyinak és érdekelt milyen fejlemények vannak Samu-ról, amit neki is elmondhatok mindenféle feszélyezés nélkül.
– Segítsek valamiben? – kérdeztem, hol közelebb hol távolabb hajolva a pulttól.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: