► We don't have to lie to each other. We are not married anymore. ◄
Kevés esélyt láttam arra, hogy a belső ellenőrzést megúszom anélkül, hogy találkozót kellene egyeztetnem Levinnel, de bizonyosságot csak akkor nyert a próbálkozásom hiábavalósága, mikor egy olyan nem várt információ került a birtokomba, ami jobb, ha nem éri váratlan támadásként őt. Vagy őket. Így esett, hogy ezen a keddi délutánon Dolohov főosztályvezetőnél terveztem zárni a napot. Az időzítést meglehetősen gondosan megterveztem, ugyanis afelől nincs kétségem, hogy ilyenkor még az irodában van, másrészt pedig kulcsfontosságúnak tartom, hogy ne legyen túl sok szemtanúja annak, hogy felkeresem. - Jó napot! Mr. Dolohovhoz jöttem.. - szólok sietve a titkárnőjének, aki cseppet sem látszik meglepettnek. Valószínűleg naponta többen eléállnak ilyen vagy hasonlóan udvarias hangnemben megfogalmazott kéréseikkel. - Van időpontja? - pillant felém az ifjú hölgy, azonban még mielőtt az orrára kötöttem volna, hogy nincs, és elkezdenénk a felesleges köröket lefutni, felmerül bennem a gondolat, hogy csinálok magamnak időpontot. Mert mi sem lenne egyszerűbb, mint feltépni az ajtaját és félbeszakítani azt, amit éppen csinál. Garantálom, hogy sokkal érdekesebb hírekkel tudok neki szolgálni bármilyen nemzetközi krízisnél. Itt ugyanis egy botrány van kibontakozóban, méghozzá olyan, ami egészen egyszerűen nem láthat napvilágot. - Nos, időpontom az nincs, de gondolom elnézi nekem, ha feltartom Mr. Dolohovot néhány percig. - vázolom neki az elképzelésemet és még mielőtt tiltakozhatna, adok neki okot, hogy meggondolja magát. - Ellenkező esetben sajnos kénytelen lennék megemlíteni a készülő jelentésemben, hogy az 5. szint nem hogy nem segítette a munkám hatékony és gyors elvégzését, még gátat is szabott neki. Remélem egyetértünk abban, hogy ez nagyon rossz fényt vetne az egész osztályra. - egy bájos mosoly után már nem is várom meg, hogy habogjon valamit válaszként, inkább csak úgy teszek, mintha szabad lenne az út és meg sem várom, hogy kopogás után szabad utat engedjen nekem régen látott exférjem, beengedem magam. Csak remélem, hogy nem szakítok félbe semmi fontosat az érkezésemmel, ha pedig mégis, nos, a kellemetlen helyzet ellenére meg fogja köszönni. - Szervusz, Levin! - köszönök, nem érzem szükségét annak, hogy a formális keretek között maradjunk. Ezer éve ismerjük egymást, van két gyerekünk, s bár az elmúlt években nem beszéltünk sokat, nehezményezném, ha meg kellene játszanunk magunkat. Itt egyébként is csak az nem tudja, hogy egyszer férj és feleség voltunk, aki nem hallotta a személyemet övező pletykákat. Belőlük pedig valószínűleg csupán egy maréknyi akad. Alig várom meg, hogy bezáródjon mögöttem az ajtó, vagy úrrá legyen meglepettségén, máris a lényegre térek: - Beszélnünk kell!
Vendég
Vas. Júl. 04, 2021 10:56 am
Daphne & Levin
◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇
Nem sokan mertek időpont nélkül zavarni az irodámban, és ez a maréknyi ember is olyan személyek körére korlátozódott, mint például Pollux Black vagy éppen a gyerekek - habár ők nem túl gyakran tették tiszteletüket a Minisztériumban, Alex valószínűleg utoljára még a kezemet fogva járt itt kisgyerekként, azóta nem sok késztetést érzett az apja meglátogatására munka közben. Vagy történetesen bármikor máskor, a titkárnőmmel többet kommunikáltam egy átlagos napon, mint a fiammal. Most mégis egy váratlan kopogást követően azonnal kitárult az ajtó, még mielőtt bármit is kiszólhattam volna - legfőképpen azt, hogy nem alkalmas, mert éppen a reggel érkezett hivatalos levelekre válaszoltam és a főosztályon összegyűlt dokumentumokat szignóztam -, ezt pedig maga Pollux sem tette meg, rutinná vált udvariasságból mindig megvárta a válaszomat. Sokszor elképzeltem már, hogyan zajlana le az első újratalálkozásunk Daphnéval ennyi év után, de egyetlen kitalált szituációban sem rontott be az irodámba. A fantáziaképekben nyilvánvalóan mindig én uraltam a helyzetet, nem pedig olyan döbbenten, hosszú másodpercekké nyúló kínos csendben meredtem rá, mint most. Nem, határozottan nem így képzeltem el és nem így akartam ezt a beszélgetést. - Dolgozom, nem érek rá. - Milyen ironikus, hogy sok-sok év után éppen ez volt hozzá az első mondatom, ami tulajdonképpen annyiszor elhangzott a halálra ítélt házasságunk ideje alatt, hogy végül egy válóperhez vezetett. Legalábbis Daphne valami hasonlót vágott a fejemhez annak idején, azóta sem tudtam megítélni, hogy a munkámra fordított számtalan óra valójában mekkora szerepet játszott a kapcsolatunk elhidegülésében. - Különösen neked nem érek rá. Egyeztess időpontot a titkárnőmmel, habár erősen kétlem, hogy a héten talál neked egy szabad félórát. Nem akartam itt látni Daphnét. Nem magát a beszélgetést akartam elkerülni, elfogadtam, hogy előbb-utóbb elkerülhetetlen leülnünk és tisztáznunk sok mindent, amire az évek alatt nem kerítettünk sort (főleg miattam, a leveleire sem válaszoltam mindig). Ha jobban belegondoltam, valahol mélyen még vágytam is erre a beszélgetésre, egy békésebb lezárásra és a házasságunk harag nélküli elengedésére. De nem így, nekem erre fel kellett készülnöm, legalább olyan gondosan, mint egy parlamenti vitára. Ez nem így működött, hogy csak beállít ide, rám zúdítja, amit akar, majd kilibben az irodámból. Nem gondolhatta még ő sem, hogy ez így rendben volt... Én ezt nem így akartam intézni, előbb tisztáznom kellett magamban az érzéseimet és a gondolataimat vele kapcsolatban, amelyek annyira megfejthetetlenül kuszák voltak. Dühös voltam rá, Merlinre, de még mennyire dühös! Azonban ez csak a felszín volt, ami alatt ott lapult a bűntudat, a sok milettvolnaha és egy egykor nagyon is boldog párkapcsolat halványodó emléke. Mert bármennyire is szerettem volna ignorálni, attól még volt az életünknek, a közös életünknek egy olyan időszaka, amikor menthetetlenül szerelmes voltam Daphne Greengrassbe, abba az intelligens, határozott kiállású, számomra gyönyörű szőke lányba, akiről le sem tudtam venni a szemem azokon az őrjítően vontatott közgazdaságtan előadásokon.
Vendég
Szomb. Júl. 10, 2021 11:33 am
Levin && Daphne
► We don't have to lie to each other. We are not married anymore. ◄
Nem minden neheztelés nélkül lépem át Levin irodájának küszöbét, mikor már nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy a romokban heverő családunk életéről az elmúlt hat évben vajmi keveset osztott meg, mintha a legkevésbé sem lenne hozzá közöm. Természetesen neheztelek rá és felmerült bennem a gondolata annak, hogy Briggs-ék miért épp engem bíztak meg az ellenőri teendőkkel. A válasz erre pedig egész egyszerűen - feltételezésem szerint - az, hogy itt minden politikus, függetlenül a rangjától és hírétől azt gondolja, hogy válás után nem létezik más, csak ellenségeskedés. Talán a mi kapcsolatunkra vonatkoztatva sokkal többen hiszik azt, hogy képtelenek lennénk együtt dolgozni. Bár bevallom, nekem sem tetszik túlzottan ez az elgondolás, mégiscsak van közös múltunk, és egyikünk sem örülne annak, ha ez bármilyen módon kiütközne a minisztériumban. - Micsoda meglepetés.. - szalad ki a számon a megjegyzés. Nem számítottam arra, hogy ezzel fogad majd, de persze azzal sem számoltam, hogy ma látogatást teszek nála, így akár el is nézhetném neki az udvariatlanságát. Ez egy munkahely, a családi ügyes-bajos dolgainkat nem itt szeretném megvitatni, bár kétségkívül az elől sem menekülhetünk életünk végéig. Minden esetre arról, hogy ő elbaszott apa, én pedig elbaszott anya vagyok, nem most szeretnék vele összevitatkozni. Van fontosabb dolgunk is annál, ráadásul az sem hátrány, hogy valami igazán nagyszabásút karaktergyilkosságot is megelőzhetek vele. - Rendben, időpontegyeztetés közben pedig majd a titkárnőddel megbeszélem azt is, hogyan szeretné egy rakás inkompetens politikus lejáratni a kedves nejed és téged. Biztosan érdekelni fogja őt… - nézek rá szúrósan. Remélem érti is, amit mondok. Bár az értelmi képességeivel sosem voltak problémák, csak a családon belül felmerülő kérdésekben volt mindig pont olyan nemtörődöm, mint most, hogy újra felbukkantam. Természetesen eszem ágában sincs kivonulni az irodájából, és hogy ezt vele is tudassam helyet foglalok a szemközti széken. Kényelmesen, mert feltehetőleg elég sokáig fogom rabolni azt a drága idejét. - Ha szeretnéd idehívni a feleséged is, megvárom. Úgysem volt még alkalmam bemutatkozni neki.. - teszem hozzá, de az arcomon nyoma sincs semmiféle indulatnak. Hamar rá fog jönni ő is, hogy voltaképp szívességet teszek neki a jelenlétemmel, így ha kifogásolni valója is támad, most le kell nyelnie a büszkeségét, mert ami következik, az nemcsak kellemetlen lesz, de elkerülhetetlen is.
Vendég
Csüt. Okt. 21, 2021 12:36 pm
Daphne & Levin
◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇
Nem volt semmi meglepő abban, hogy a kimért köszönést szinte azonnal egy gúnyos megjegyzés fogadta. Nem számítottam másra Daphnétól, ahogyan minden bizonnyal ő sem várt ennél melegebb fogadtatást, a válásunk körülményei, az elmúlt évek nem enyhítettek a múlt sérelmein, sőt... - Előfordul, hogy a Mágiaügyi Minisztériumba dolgozni járnak be az emberek. Bár gyanítom, a Miniszteri Hivatalban mostanság nem sok érdemi munka folyik. - A kritika inkább szólt a munkaadójának, mint neki, bár őszintén nem értettem, hogy az én bosszantásomon kívül mi oka lehetett arra, hogy éppen a Briggs-kormány tüzéhez ilyen közel helyezkedjen el. Sok szempontból nem tartottam nagyra a volt feleségemet, például csapnivaló anyának és hasonlóan rossz feleségnek gondoltam, de annak idején, az Akadémián nem véletlenül figyeltem fel rá és lettem fülig szerelmes a magam visszafogott módján - csak másodsorban fogtak meg a csinos vonásai, az esze és a határozottsága ennél sokkal jobban imponáltak, mondhatni letaglóztak a monoton közgazdaságtan kurzus legelső előadásán. Mostanság nem sok érdemet társítottam Daphnéhoz, de a képességeit továbbra sem vitattam el, éppen ezért volt számomra olyan érthetetlen, hogyan köthetett ki a Miniszteri Hivatal tehetségtelen talpnyalói között. Különösen a nevét tekintve, mert az enyémet talán már nem viselte, de a Greengrass sem volt sokkal kívánatosabb a Briggs-kormány berkeiben. Túl ősi volt, túl tiszta. - Nem újdonság, hogy le akarnak járatni. De tessék, akkor hallgatlak, hátha meg tudsz lepni. - Nem akartam döbbentnek tűnni, mint akit váratlanul és felkészületlenül ért a hír. Maga a tény, hogy lejárató kampányra készültek ellenem és a család ellen, nem volt újdonság, évek óta ezt tették. Voltam már neo-halálfaló, korrupt, hazug, orosz kém és talán még maga a megtestesült gonosz is, a politikában az embernek hamar meg kellett barátkoznia a karaktergyilkosság állandó veszélyével. De nyilvánvalóan most nem erről volt szó, nem a megszokottról akart beszélni, hiszen ahhoz nem kellett volna szinte betörnie az irodámba, elég lett volna elpostáznia a Reggeli Próféta legújabb számát, ahol valahol a politikai rovat második oldalán már megint azt taglalták, hogy vannak-e mugliellenes nézeteim. Nem, ez most valami más volt, de nem akartam, hogy lássa rajtam, mennyire váratlanul érintett a potenciális veszély. - Nem, nem szeretném idehívni, elég, ha kettőnk közül engem tartanak fel a munkában. Egy választási kampány közepén járunk, feltételezem, te is érzékelted, amióta visszatértél a világjáró körutadról vagy Merlin se tudja, hol voltál ezelőtt... Szóval elég limitált a szabadidőm, ahogyan a feleségemé is. És kétlem, hogy igényt tartana a bemutatkozásodra. - Biztos voltam benne, hogy Fiona örömmel megismerkedne Daphnéval, bennem viszont nem élt semmiféle perverz vágy, hogy végignézzem a verbális mészárlást, amit folytattak volna egymással szemben. - Tehát, most éppen mivel szeretnének lejáratni? Hirtelen dühöngő vérfarkas is lettem a neo-halálfaló mellett? Esetleg kurvázni járok a Zsebpiszok közbe? Mert biztosíthatom róla Maurice-t, hogy utóbbiban nem fogok konkurenciát jelenteni az öccsének, nincs miért aggódnia.