A felesleges energiáját muszáj valahol levezetnie. Túlzottan aktív, és harcias ahhoz, hogy megüljön a fenekén és hosszútávon az irodában sürögjön-forogjon, gondtalanul rendezgessen papírokat. Nem, ez nem ő, meg sem közelíti azt az embert, aki néhány hónapja volt. Ezt a felgyűlt energiát napjában többször is edzéssel vezeti le. Újabban háromszor is akár, de reggel és este biztosan az edzőteremben, vagy a futópályán lehet vele összefutni. Az esti időszakot jobban szereti, ma pedig inkább éjszakába nyúlóan sikerült elindulnia. Az ágyból kelt ki, miután félórányi forgolódás után sem bírt elaludni. Csak magára kapta a futó szettjét, és a pálya felé vette az irányt. Ebben az időben már semmi szüksége órára, majd hazamegy, ha elfáradt. Egyébként is, mihez kezdene? Még egy ügy sincs, amin gondolkodhatna alvás helyett. A sokadik körét futja le, kezd kimelegedni, amikor mozgást és fényt pillant meg az edzőterem ablakából. Elgondolkodik, hogy vajon korábban is volt-e ott valaki, és nem törődött vele, vagy az éjszakai bagoly csak most érkezett. A futást felváltja a kocogás, majd felsétál az épülethez. Bekukkant az ablakon, ahol megpillantja Vincentet. Persze, ki más lenne? Nem igazán lepi meg a dolog, valószínűleg mindketten sokat kattognak dolgokon. Talán itt az ideje, hogy elnézést kérjen tőle a legutóbbi beszélgetésükért, legfőképp a viselkedéséért. - Csatlakozhatok? - töri meg hangjával a teremben uralkodó csendet. Közelebb sétál a férfihoz, és fejéről a kapucnit lehúzva leül a hozzá legközelebb eső padra. - Figyelj, bocs a múltkoriért, kicsit felhúztam magam - nem erőssége a bocsánatkérés, ezért már az is nagy szó, hogy ezt valahonnan előkotorta magából.
Vendég
Pént. Ápr. 09, 2021 6:45 pm
Nem vagyok egy sértődős fajta, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy Avery felcsattanása nem ütött egy kicsit szíven. Azt hittem, hogy ennél azért jobb, ennél… nyíltabb viszonyban vagyunk, de úgy néz ki, hogy tévedtem. De miért is ne gondolkoztam volna így? Nem sokan látogattak az ispotályban való tartózkodásom alatt, de ő már-már visszatérő vendégnek számított. Nem beszéltünk túl mély dolgokról, de kellemesen el tudtunk lenni egymás társaságában, és azt hittem, ez akár egy kicsit döcögős, de alapvetően jó barátság kezdete lehet. Azelőtt csak kollégák voltunk, akik a munkán kívül nem sok időt töltöttek együtt. Az ispotályba azonban semmi nem kötelezte, hogy eljöjjön, és az állapotom után érdeklődjön. Akárhogy is legyen, nem nagyon zavartam ez után a dolgaiban. Ha segítséget kért tőlem, segítettem, ha nekem volt szükségem az ő szaktudására, akkor nem féltem hozzá fordulni. Egész egyszerűen csak felfogtam, hogy ha meg akar maradni kollégának, akkor maradjunk meg kollégának. Vágytam a társaságára, a csípős nyelvére, meg arra a furán vonzó kisugárzására, ami minden viccet nélkülözve néha halálra rémített, de nem erősködtem – hisz nem vagyok ilyen. Régóta járok már ebbe az edzőterembe, és a tulajt is egész jól ismerem. Miután pár hónappal ezelőtt megtudtam, hogy költözik, felajánlottam a segítségem, amit ő vonakodva ugyan, de elfogadott. Jót beszélgettünk a hűtője, és egyéb bútorainak háromemeletnyi kétemberes cipekedése, és a perchosszú szitkozódások között, olyannyira, hogy adott egy pótkulcsot a teremhez, hogy ha bármikor szeretném záróra után használni, akkor szolgáljam ki magam – azzal a feltétellel, hogy rendet rakok magam után, és ha veszettül megugrik a rezsi, azt is én állom. Mivel amúgy sincs mire költenem a megkeresett pénzemet, és jobb szeretek egyedül edzeni, ezért egy abszolút jó üzletnek tűnt. Fogalmam sincs hány órára járhatott, de az ágyban csak forgolódás volt a jussom, ezért inkább úgy döntöttem, hogy kihasználom az újdonsült lehetőséget, és meglátogatom éjszaka ezt a londoni edzőtermet. Ledobom a táskámat, majd felkapcsolom a terem világítását, és elfog valami abszolút üresség, amire nem értem, miért nem számítottam. Mikor jönni szoktam, általában dübörög a zene, csörögnek-zörögnek a gépek, nyögdécselnek a fájdalomtól az emberek, most azonban az egyik fénycső alapvetően nem hallható, de a síri csendben mégis észrevehető zúgása az egyetlen zaj, ami a légzésemet kiegészíti. Nem tudom, hogy mivel kezdjek. Fel-alá sétálgatok egy-két percet a teremben, szemrevételezve a különböző gépeket, és mire eldönteném, hogy legalább egy valamire való bemelegítést nem ártana megejtenem, egy hang csapja meg a fülemet. A fenébe, nem zártam be a terem ajtaját? Már épp mondanám, hogy zárva vagyunk, de megfordulva egy ismerős arcot pillantok meg. Na hát ha valakire, rá aztán tényleg nem számítottam. - Avery - a hangomból egyfajta te mit keresel itt fajtájú meglepettség szűrhető le. Felvonom a szemöldököm a szavaira, de aztán hamar rendezem a soraimat. - Ne aggódj. Felfogtam, hogy nem akarsz róla beszélni, ezért sem zargattalak miatta - most mi mást felelnék erre? Hogy megbántotta a silány kis lelkemet és szégyellje össze-vissza magát? - Csak gondoltam, hogy ha már annyiszor bejöttél hozzám az ispotályba, érdeklődtél irántam, lefoglaltál, akkor talán nem csak kollégaként tekintesz rám, hanem akár valami barátfélének is. De ez az én hibám, hogy sokat képzeltem bele - nem akarok sértettnek tűnni – már nem is vagyok az -, a hanglejtésemből pedig külön odafigyelve rá próbálom ezt átadni neki. - Ettől függetlenül, ha szeretnél maradni, és megedzeni valamidet, csak tessék. Viszont akkor bezárom az ajtót, és lekapcsolok pár lámpát, nehogy több éjszakai molylepkét idevonzzak - mert most sem telt bele öt percbe, hogy valaki, jelen esetben Avery, megjelenjen az amúgy ilyenkor zárva tartott termen belül. - Na meg legalább valami szépet is látok, nem csak a saját izzadt, lihegő, szőrös pofámat a tükörben - teszem hozzá incselkedően elmosolyodva. Ja igen, a kis kirohanása óta nem nagyon volt lehetőségem borotválkozásra. De ez aligha érheti őt meglepetésként, mert mindig is úgy váltogattam az arcomon a szőrzetet, mint útszéli kurva a rúzsait. Maximum csak kicsit dúsabbnak, sűrűbbnek tűnhet, de ugyanannyira rendezett, mint eddig. Azért az igényességet próbálom megtartani.
Vendég
Hétf. Ápr. 26, 2021 12:00 am
Vincent
Nem mondaná, hogy barátok voltak, de egész jól kijöttek az elmúlt egy évben, amíg volt min dolgozniuk. Most viszont, hogy Avery a kispadon ül, nagyjából egy sötét sarokban, sokkal ingerültebb és azokkal is képes vitába keveredni, akikkel nem szeretne. Kár hibáztatni érte, de lehet, mert tízből kilencen nem tudják, mi van a dolgok mögött, mi a háttér, amiből ez kialakult. Egyelőre nem tud magával mit kezdeni, a sportban vezeti le minden feszültségét, talán már túl is hajtja magát. Ez azonban jobb, mint a semmi. Így vannak olyan pillanatok, amikor tisztán tud gondolkodni, mint ahogy most is, mikor megszólítja az edzőteremben ólálkodó egyetlen embert, és elnézést kér az utóbbi kiakadása miatt. Barátféle. Halkan horkant fel, inkább csak magának, nem sértésnek szánja, hisz valóban, már szinte barátokká váltak. Gyakran bejárt az ispotályba hozzá, amikor szarul nézett ki, és még semmi ereje nem volt, de az nem most van. Az az időszak elmúlt, most minden más lett, nagyjából semmi nem úgy alakul, ahogy kellene. - Vannak dolgok, amikről még barátokkal sem beszél az ember. Ez ilyen, ennyi az egész. Nem rajtad múlt - megingatja a fejét, majd legyint egyet. Igazából nem is kell már erről beszélgetniük, mert csak újra és újra belebonyolódnának feleslegesen. - Versenyezzünk? Helyrejöttél már? - imádja a kihívásokat, de akkor az igazi, ha az ellenfél olyan egészségi állapotban van, amivel már lehet cikizni, ha nem tudja megcsinálni a száz fekvőt, és a többi fincsiséget. A múltkor pedig Vincent még nem volt abban az állapotban, amire Avery azt mondaná, érdemes legyőzni. - Az én izzadt fejem sokkal szebb, valóban - grimaszol egyet, és belenéz a tükörbe. Ha most férfi lenne, elborzadna a saját látványától. Kialvatlan, karikás szemei mellett még az arca is fakó, a haja pedig...arról inkább nem is akarna beszélni. Jó az úgy, összekötve a feje tetején, ami azt illeti, senkit nem zavar. Senkit nem is érdekel, amíg a munkahelyére úgy megy be, mint egy más ember. Egy normálisan öltözött, magára láthatóan adó nőként. Ha Vincent úgy dönt, hogy romantikus fényeket és bezártságot választ - haha, jól is hangzik -, Avery közben leveszi a dzsekijét, és körbejár a gépek között. Semmi kedve futópadon futni, de fekve nyomni sem, ezért a boxzsák mellett dönt. Otthonosan mozog a teremben, mert hát szabadideje nagy részét itt tölti. - Neked is ilyen jó az alvókád, hogy itt kell időznöd az éjszaka közepén? - teszi fel a kérdést, ha már sikerült közös időtöltést találniuk, még ha csak véletlenül is.
Vendég
Vas. Május 23, 2021 10:56 am
Avery & Vincent
Nem vagyok egy izomagy, de szeretek odafigyelni magamra, amit tükröz a fizikumom is. Én az edzőteremben nem arra hajtok, hogy minél nagyobb izmokkal jöjjek ki, hanem hogy erősebben. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy akkor miért nem kint vagyok egy kondiparkban, a szabad levegőn, és miért egy zárt edzőterem kulcsát kértem el helyette? Éjszaka van, sok a részeg, akik többé-kevésbé pont az ilyen helyeket szeretik befoglalni, nekem pedig se kedvem, se türelmem nem lenne most hozzájuk. Mikor először meghallottam Avery hangját, pár pillanatig ő is ugyanebbe a csoportba tartozott. De szokásához hűen egyből belevágott a lecsóba, és nem tagadom, a bocsánatkérése jól esik. Fogalmam sincs, hogy mennyire gondolja ezt komolyan, de ha mindenki szava mögött indokokat keresnék, abba hamar belefájdulna a fejem. Nem firtatom tovább a témát, hagyom, hogy lezárjuk. Nem vagyunk tinédzserek, hogy minden nézeteltérésen hónapokig kattogjunk, ezért is ajánlom fel neki, hogy ha szeretne, maradjon. - Jól vagyok már, köszönöm kérdésed. Vagy legalábbis úgy érzem, de azért a régi fekvenyomási maximumomat lehet nem tudnám annyiszor megcsinálni. De persze, versenyezzünk, miért is ne? Tudod, hogy szeretem, ha lerombolják az egómat - mióta kikerültem az ispotályból, vissza is álltam az edzéstervemhez. Nem olyan erőbedobással, mint régen, mert nem akarom túlterhelni a még mindig gyógyulóban lévő testrészemet, de rengeteg gyakorlat van így is, amit könnyűszerrel, ugyanolyan mértékben meg tudok csinálni. Nyilván a lábnapot csak könnyűszerivel végzem még. - Jó, hát vesd össze az enyémmel, ahhoz képest te egy szupermodell vagy - horkantok fel, majd azzal a lendülettel odasétálok a bejárathoz, hogy az ajtót bezárjam, és amennyire lehet, besötétítsek, hogy közben mi magunk még kellemesen láthassunk mindent. Visszasétálok Averyhez, aki már ki is választotta a mérgét. Odasétálok a boxzsák mögé, megfogva azt, stabilizálva, közben őrá figyelve. - Á, ne is mondd. Utálom, mikor éjszaka nem tudok aludni. Túl sok minden kavargott a fejemben, aztán mire észrevettem, hogy már két órája forgolódok és tényleg aludni kéne, csak még nehezebbé vált, elkezdett frusztrálni, aztán úgy döntöttem, inkább valami hasznosat csinálok. És hát tessék, itt vagyok - vonok vállat, majd visszadobom a kérdést. - És te miért nem alszol éjnek éjjelén? Te ilyen éjszakai bagoly vagy, vagy szimplán csak próbálod valahogy levezetni a felgyülemlett energiádat? - azt nem volt nehéz kitalálnom Averyről, hogy ő a terepen érzi magát igazán otthon, ezért ez a kispadra ültetés egy kész kínzásnak érhet fel neki. Legalábbis gondolom, ahogy azt a helyzet is mutatja, nem sokat beszéltünk azóta.
Megjegyzés, szószám, bármi
Vendég
Pént. Aug. 06, 2021 9:59 pm
Vincent
Jó megint úgy látni Vincentet, hogy a saját lábán áll, nem pedig kiütve, magatehetetlenül fekszik az ispotály egyik kemény ágyán. Az a fél év, amiben együtt dolgoztak, összekovácsolta őket annyira, hogy akár barátoknak is mondhassák magukat. Sok barát évek alatt sem ér el együtt annyit, mint amit ők ketten elértek fél év alatt. Az mondjuk tény, hogy Vincent az utolsók között lenne, akik megtudják, ki is ő valójában. A sötét, közös múlt emlékei jobb, ha feledésbe kerülnek. - Azt bármikor szívesen lerombolom - vigyorodik el a nő. Három fiútestvér mellett cseperedett fel, ezért soha életében nem félt az erősebbik nemtől. Sőt. Lételeme a velük való kötekedés, vitatkozás és az agyuk húzása. Mert nincs is szebb látvány egy felidegesített, vagy hebegő-habogó férfinál. Ha már itt jár, nem marad ki a szórakozásból. Majd hazafelé visszatér a futáshoz, már ha napfelkelte előtt képes lesz megindulni. Ez az az időszak az életében, amikor leginkább csak felpörgetné a napokat, egészen addig a pillanatig, amíg vissza nem utalják az államokba. Ez azonban csak egy álom, addig még sok huszonnégy órát kell kibírnia, és azon van, hogy ezeket a lehető legjobban kihasználja. Figyelmesen hallgatja Vincentet miközben ökle erősen csapódik a zsákba. Hibátlan ütései vannak. Az egyetlen, amiben tényleg nagyon jó, az a támadás és likvidálás. Olyan, akárcsak egy robot. Előfordult már, hogy saját magától is megkérdezte, vannak-e egyáltalán érzései, vagy csak a harcra van képezve. - Mintha az én éjszakámat írtad volna le - válaszolja. - Nem tudok megbirkózni a gondolattal, hogy papírokat rendezgetek...még ki tudja, meddig. Szóval ha unatkoznál éjjel, engem a környéken tutira megtalálsz. Nincs más hely, ahová menne. Nem egyszerű sétával vezeti le a feszültséget, hanem fárasztó, testet erősítő edzéssel. Úgy, hogy a gondolatai már elkezdenek elpárologni a fejből. Néhány ütés még, aztán egy kis időre megtorpan. Derekára teszi kezeit, bokájával köröz, és felnéz a férfira. - Na és hogy érzed, le tudtad zárni a dolgod így, hogy meglett a tettes? - erre még nem tértek ki korábban, de kíváncsi rá, egyáltalán megérte-e megkeresni Vincent menyasszonyának gyilkosát.
Vendég
Szomb. Nov. 13, 2021 12:53 pm
Örülök, hogy összehozott minket a sors Averyvel. Úgy érzem, jól kiegészítjük egymást, ami a munkánkat illeti. Hogy a magánéletre is igaz ez... kérdéses. Viszonylag régóta ismerem már, de számomra ő még mindig egy nagy rejtély. Nem beszél túl sokat magáról, ha mégis, azt is kellő körültekintéssel, óvatosan teszi, homályosan fogalmazva. Azt nem mondanám, hogy rögeszmémmé vált a köd feloldása, de nagyon szívesen megismerném őt mélyebben is. Mindig is gyengéim voltak az érdekes emberek, ő pedig határozottan közéjük tartozik. - Tényleg sajnálom, hogy ha nem is közvetlenül, de közvetett módon nekem köszönhető ez a büntetésed - bár úgy sejtem, nincs szüksége a sajnálkozásra, főleg nem tőlem. - Megpróbálok tenni valamit az ügyedben, hogy mihamarabb csatlakozhass hozzám a terepen. Egy hozzád hasonló, te képességeiddel rendelkező nőnek nem a kispadon van a helye - ezt szerintem bárki tudja, aki kicsit is ismeri őt. Az pedig a minimum, hogy megpróbálok segíteni, ha már ő is segített rajtam. Ha ő nem lett volna ott, akkor ki tudja, hogy alakult volna az az éjszaka. Érzékelem, hogy megáll az ütésekben, ekkor elengedem a zsákot, és ellépek tőle, hogy vele szemben találjam magamat. Kérdésére először csak sóhajtok. - Sokszor feltettem ezt a kérdést én is az ispotályban, vagy magányomban. A válasz pedig mindig ugyanaz volt: igen. Tisztában voltam vele, hogy ez nem fogja visszahozni Ameliát, de úgy gondoltam, tartozok neki annyival, hogy igazságot szolgáltatok. Függetlenül attól, hogy mikor megláttam, inkább a bosszú érdekelt… - meg is lett az eredménye, elvesztettem a kontrollt. - De túl sok mindent köszönhettem neki. Így pedig végre úgy érzem, megtettem minden tőlem telhetőt azért, hogy békében nyugodhasson - beszéltem neki a menyasszonyomról, a múltamról, de nem mindenről egyenlő mértékben. A boldog, vagy semleges pillanatokat szívesen idéztem fel neki, a fájó pontokat már annál kevésbé. Ez nem Avery hibája, szimplán csak azé, hogy nem szeretek gyengének tűnni. De hát ki szeret? - Mit szólsz egy kis harci edzéshez? Csak szimplán, régimódian, kéz-a-kézben. Nem kell kímélned, máskülönben sosem térek vissza a régi formámba. Plusz neked sem árt a sok papírtologatás után egy kis vérfrissítés - a kérdésem közben teszek pár lépést a terem azon részéhez, ami pont erre van kialakítva. Miközben sétálok, tovább beszélek. - Tehát ideje tovább lépnem. Neked pedig nem tudok elégszer köszönetet mondani, Avery, amiért végig mellettem álltál ebben a rögeszmémben. Ez sokat jelent nekem. Biztosra veszem, hogy ha te nem vagy mellettem, akkor nem alakultak volna így a dolgok - talán pont ezért esett olyan rosszul, mikor múltkor érdeklődtem felőle, ő pedig olyan mogorván lepattintott. De ez már a múlté. A jelenben kell élni, és a jövő felé tekinteni. Miután megállunk egymással szemben, és megropogtatom a tagjaimat, újabb kérdést intézek felé. - Ugyanakkor felmerül bennem a kérdés, és ne érts félre, nem hálátlankodok, csak kíváncsi vagyok… miért segítettél nekem ennyit? Miért támogattál, amikor más már rég feladta volna, csak hogy előkerítsük ezt a semmirekellőt? - kérdezek ugyan, de lehet, hogy a válasz erre egy arconcsapás lesz. Nem mintha bánnám, azért vagyunk itt.