"Ha valaki keresztezi az utunkat, az mindig hordoz magában valamilyen nekünk szóló üzenetet."
A kandallóban áradó melegség és vörösen vibráló fény, mindig magával ragadott. Most is éppen a kandalló előtt ültem és a próbáltam magam rávenni, hogy egy újabb fejezetet elolvassak a házifeladatnak feladott olvasmányból. De természetesen most sem sikerült, kordában tartani a gondolataimat. Újra és újra ugyan oda lyukadok ki. Napok, sőt hetek teltek el azóta, hogy Leta hozzánk költözött és minden a fejetetejére állt. Leo még mindig úgy viselkedik, mint egy durcás óvodás, Letta meg olyan, mint egy megrémült kismadár. Mondjuk ha őszinte akarok lenni, akkor nem szívesen cserélnék vele. Belecsöppent egy olyan családba ami jól működött nélküle és amiből csak apát ismeri igazán. Arról nem is beszélve, hogy elveszítette az anyukáját. Nem is tudom, hogy fordított helyzetben én miként tudnám feldolgozni ha ez történne. Talán sehogy és azt hiszem ez valamilyen szinten így is van rendjén. Éppen ezért próbáélok mindig ott állni mellette és hárítani a testvéreim haragját. Ha valamelyik testvérükre mindenképpen haragudni akarnak, akkor legyek én az. Végtére is Én, már jóval előttük tudomást szereztem a húgunk létezéséről, mégsem árultam el nekik semmit. Szóval ha bűnöst keresnek akkor itt vagyok. Lehet bombázni a szarságaikkal. Jó, nyilván nem azt mondom, hogy én nem akadtam ki egy kicsit amikor megtudtam, de az a fajta hiszti is amit Leo csinál, már nevetséges. Nem csodálnám, ha Leta ki lenne borulva még emiatt is. Mert azt mint tudjuk, hogy érzi, látja és hallja is, hogy mi egyenként mit gondolunk róla és hogyan viszonyulunk hozzá. De abban nem vagyok száz százalékig biztos, hogy Ő mit is gondol rólunk. Nem szeretném erőltetni, hogy megnyíljon felém. Ha úgy érzi akkor úgyis tudni fogja, hogy hol találhat meg. Végtére is egy helyen lakunk, legyen szó suliban eltöltött időről, vagy a többi átlagos hétköznapról. Bár a nálunk, mi számít egyáltalán átlagos hétköznapnak? Amikor otthon töltjük az időt akkor is mindig történik valami. De a lényeg, hogy az én ajtóm mindig nyitva áll a húgom előtt. Ezzel azt hiszem végre sikerült lezárnom a gondolatmenetemet egy időre és megnyugtatni magam, hogy nem lesz baj. El fog ülni a vihar és minden visszatér a nyugodt kerékvágásba. Még akkor is ha az már egy egészen másfajta kerékvágás is lesz. Már éppen elkezdtem volna újra végig lapozni az előbbi fejezet oldalait, amikor egy megszeppent elsős integetni kezdett nekem. Majd amikor rájött, hogy látótávolságon kívül van, fogta magát és odaszaladt, hogy elújságolja amit a könyvtárban hallott. - Tudod, van az a furi Hollóhátas srác. Na szóval valami nagyon ritka könyvet keresett és azt mondták, hogy nálad van, mert még nem vitted vissza. – csacsogott lelkesen. Végig hallgattam és két dolog ütött szöget a fejemben. Egy, hogy miért ennyire furcsák és gonoszak az emberek valakivel azért mert adott esetben más mint Ők. Kettő, melyik könyvet nem vittem én vissza könyvtárba és miért…. Ó, hogy a fene esne belé. Hát persze! Olyan hirtelen pattantam fel, hogy a velem szemben álló első kislány majdnem hanyatt vágódott a lendülettől. Sietősen és szorgosan elnézést kértem tőle és már rohantam is fel a hálótermünkbe, hogy ott felnyaláboljam a szóban forgó könyvet és elinduljak vele, megkeresni a „fura” srácot. A Kövér Dáma portréja kínzó lassúsággal nyílt ki, aminek következtében türelmetlenül és felettébb figyelmetlenül „robbantam” ki a Griffendél átjáróján. Ennek pedig az lett a következménye, hogy összeütköztem valakivel aki éppen akkor ért oda a festményhez. Mi tagadás kemény felsőteste van az illetőnek, de az is lehet, hogy én puhultam el az utóbbi időben, de nem esett jól ez a fajta testi kontaktus. Már éppen nyitottam volna a számat egy helyénvaló bocsánatkérésre, amikor felnéztem és meglepetten konstatáltam, hogy kivel is állok szemben. Pár pillanatnyi megdöbbent pislogás után, azért sikerült összeszednem magam és megszólalnom végre. - Ne haragudj. Nem figyeltem, és … De amúgy éppen téged akartalak megkeresni. – mosolyogtam rá bűnbánóan, miközben felemeltem az általa keresett könyvet. - Hallottam, hogy ezt keresed. Ne haragudj, teljesen megfeledkeztem róla. – vallottam be szégyenlősen, miközben átnyújtottam neki a vastag, keménykötésű könyvet.
Vendég
Szer. Feb. 10, 2021 9:22 pm
Sophie & Dexter
"I'm not who I wish to be"
Nem tudom, hogy képes leszek-e valaha megszokni azt, hogy ennyi ember vesz körül. Az, hogy ennyien vannak körülöttem önkéntelenül is a pincében eltöltött napokra emlékeztet, amikor még egészen kicsi voltam és még nem voltak előjogaim a többiekkel szemben. Nehéz volt megszoknom, hogy újra ennyien vesznek körül, és habár ösztönösen próbálok elkerülni minden olyan helyet, ahol annyian vannak, hogy szinte úgy érzem, hogy nem kapok levegőt, de ez határozottan nehéz ebben a kastélyban. A nagytermet például kifejezetten kerülni szoktam, reggelente mindig én vagyok szinte a legelső, aki megjelenik a reggelinél, vacsoránál pedig az utolsó, hogy elkerüljem a nagy tömeget. Ez a klubhelyiséggel sincs másképp. Ott is csak minimális időt szoktam eltölteni, amikor már a legtöbben alszanak, és nincsenek annyian jelen. Mert az éjszakáim sem egyszerűek. Hosszú órákig képtelen vagyok elaludni, mert a szobatársaim olyan emlékeket idéznek fel bennem, amit örökre el akarok felejteni. Ezért az éjszakáim nagy részét egyedül töltöm a klubhelyiségben, egy könyvvel a kezemben és szinte alig alszok valamit, de ezt már egészen megszoktam régebben is, így annyira nincs nagy hatással rám. El tudok lenni egy nap három-négy óra alvással, úgy, hogy minden probléma nélkül képes vagyok koncentrálni az órákra.
Az egyetlen hely, ami a nyugalom szigetének számít számomra az egész iskolán belül, az a könyvtár. Teljesen lenyűgöz a mai napig, és amikor csak a szabadidőm engedi állandóan itt lehet megtalálni. Annyi könyv lett hirtelen elérhető számomra, hogy csak kapkodtam a fejem, és nem is nagyon tudtam eldönteni, hogy hol kezdjem el az olvasást, hogy minél több és több információt szívjak magamba, akármilyen témáról is legyen szó. Ha nem a könyvtárban olvastam, akkor valami eldugott helyen, de a könyvtár maradt az egyetlen olyan helyszín, ahol teljesen meg tudtam feledkezni arról, hogy mennyi ember vesz körül, és nem is érzem fojtogatónak a jelenlétüket. A mai napot is tehát itt terveztem eltölteni, és még azt is tudtam, hogy mit akarok elolvasni: a tervembe csak egyetlen hiba csúszott, hogy az a könyv, amit szerettem volna, nem volt a könyvtárban. Kicsit csalódottan sóhajtok, de nem az a típus vagyok aki könnyen feladja, ezért bízva abban, hogy meg tudom szerezni a könyvet, elindulok a Griffendél klubhelyisége felé, hátha van esélye annak, hogy ez a bizonyos Sophie Lestrange kiolvasta már, és elkérhetem tőle. Könnyen megtehetném, hogy egy másik könyvet választok, de most kifejezetten erre van hangulatom, így nem nagyon látok mást választást, még akkor sem, ha legszívesebben elkerülném az emberekkel való kommunikációt. Hiába mondja azt a terapeutám, hogy az ellenkezőjét kellene tennem.
Már előre félve attól, hogy egyáltalán beszélnem kell valakivel fordulok be a sarkon, amikor hirtelen valaki belém jön. Meglep a hirtelen kontaktus, de sikerül megtartanom az egyensúlyomat, és önkéntelenül is megfogom a karját, hogy ő se essen el, habár ez utóbbi cselekedetemet hamar megbánom, és amilyen hirtelen reagáltam, olyan gyorsan is veszem el róla a kezemet, miután biztonságosnak ítélem a helyzetet. -Jól vagy? - Kérdezem végül halkan. Nekem szinte meg sem kottyant az, hogy belém rohant, de neki biztosan nem lehetett kellemes. - Semmi baj. - Mondom neki, talán kissé hűvösen, de nem azért, mert haragudnék rá, hanem mert idegenekkel mindig nehezebb beszélni. Nem is tudok belenézni a szemeibe, mindig nehezen kezdeményezek bárkivel is beszélgetést. Csak akkor nézek fel a padlóról, amikor felmutatja a könyvet és most először fel is csillannak a szemeim látván a kötetet. - Nem bíztam benne, hogy pont veled sikerül majd összefutnom. Amúgy pedig nem baj, megértem, néha én is elfelejtem a könyveket visszavinni. - Különösen, mivel abszolút nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy vissza kell vinnem bármit is bárhova. - Köszönöm. - Mondom a ritka mosolyaim egyikével, miközben átveszem tőle a könyvet és kicsit szeretetteljesen megsimítom a borítóját. - Tudtam volna, még várni… csak nagyon kíváncsi vagyok már rá. - Vallom be kicsit zavartan.
Remélem tetszik, de még bele kell jönnöm • The Show •
Vendég
Hétf. Feb. 15, 2021 4:16 pm
Sophie & Dexter
"Ha valaki keresztezi az utunkat, az mindig hordoz magában valamilyen nekünk szóló üzenetet."
Gyakran előfordul, hogy figyelmetlen vagyok és hasonló helyzetekbe keveredek. De az esetek 99,9%-ban ráfogom arra, hogy nem hallottam a másik közeledését. Most mégsem volt tervben, hogy ezzel mentegetőzzem. Egyszerűen figyelmetlen voltam, nincs ezen mit szépíteni. Az erős karjai úgy tartottak, hogy még ha szerettem volna se tudtam volna elesni. Egyszerre voltak sziklaszilárdak és mégis gyengédek. De amilyen gyorsan körém fonódtak, ugyan olyan hirtelen is tűntek el. - Mi…? Ja, persze. Semmi bajom. – vágtam rá, némi zavart csend után. Az egész szituáció olyan volt, mintha mind a ketten azt latolgatnánk, hogy merre ais szaladjunk a másik elől. Pedig ez egyszerűen abszurd. Mégis miért kellene nekünk menekülnünk egymás elől? végtére is pont az volt a cél, hogy megtaláljuk a másikat. - Igen… Hát, valójában az előbb újságolta el egy elsős, hogy keresed a könyvet. Szóval próbáltam menteni a menthetőt és eljuttatni neked. – mosolyogtam rá egy kicsit szégyenlősen. Tehát akkor Ő is olyan fajta hollóhátas diák, aki szereti maga köré gyűjteni a könyveket. Ki se nézném belőle, hogy ilyen. Bár azok a pletykák amik keringenek az iskolában róla és a rejtélyes múltjáról, azért adnak némi támpontot. Ki tudja, az is lehet, hogy egy szó se igaz a pletykákból, de az is lehet, hogy minden egyes szó igaz. Mindenesetre én nem azok alapján fogok ítéletet mondani felette, hogy mit „halottam”, hanem az alapján, hogy mit tapasztalok a saját szememmel, és érzékeimmel. - Ami azt illeti, velem most először fordult elő, hogy megfeledkeztem volna egy könyvről. De jelenleg eléggé kaotikus az életünk Leta miatt. – fecsegtem megállás nélkül, ami fura volt, hiszen általában nem nyílok meg egyből senkinek. Olyanokkal, akiket már ezer meg egy éve ismerek, nem igazán van problémám. Végtére is Ők tisztában vannak a helyzetemmel. Viszont pont emiatt elég nehezen alakítok ki új kapcsolatokat. De valahogy ez a srác már az első pillanattól beférkőzött a páncélom alá és nyíltan fecsegek neki, mintha csak ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, első találkozás alkalmával. - Igazán nincs mit. – mosolyogtam rá kedvesen. - Érdekes egy könyv az biztos. Megéri elolvasni. – válaszoltam lelkesen. Hogy Őszinte legyek, engem nem nehéz lázba hozni. Elég hozzá egy jó könyv és a külvilág hangjai máris teljes a boldogságom. Talán azért is alakult ez ki így bennem, mert a baleset óta megszűntek számomra létezni. Nincs zenehallgatás, titkos összesúgások a legjobb barátnőmmel egy-egy helyes srácrólés még napestig sorolhatnám. Viszont a könyvek még sosem hagytak cserben. Ott minden a képzeletemre van bízva és ez igazán felszabadító. - Merlin szakálára…Milyen modortalan vagyok. Ne haragudj, még be sem mutatkoztam rendesen. A nevem Sophie Elizabeth Lestrange. Bár gyanítom ezt már tudtad. – tettem hozzá szégyenlősen, miközben felé nyújtottam az egyik kezem. Persze hogy tudja a nevem, hiszen keresett engem. De ettől függetlenül, tudom, hogy anya leharapná a fejem, ha nem úgy viselkednék ahogyan azt az illem megköveteli.
Vendég
Szomb. Ápr. 10, 2021 1:34 am
Sophie & Dexter
Egyből elönt a megnyugvás, hogy nem esett semmi baja, olyan törékenynek tűnik hozzám képest, hogy önkéntelenül is képes vagyok a legrosszabbra gondolni. Bár talán inkább jobb, ha ebbe nem is gondolok igazán bele, mert visszatérnének megint azok a szörnyű emlékek, amit minden igyekezetemmel próbálok eltemetni a múltam sötét darabkái közé. Sőt, ha tehetném, akkor biztosan az egész múltamat kitörölném, úgy ahogy van: tettem sok olyan dolgot, amire nem vagyok büszke. - Ennek örülök. - Mosolygok rá halványan. Mintha túlságosan is örülnék annak, hogy nem esett semmi baja, de ő nem tudhatja, hogy mi ennek az oka és jobb is így. A legtöbben nem tudják, és szeretném, ha ez így is maradna, a legtöbben már így is félnek tőlem az obscurus mivoltom miatt is. - Ez igazán kedves tőled, nem kellett volna. - Csóválom meg kicsit a fejem, de a hála így is érződik a hangomból. - Tényleg tudtam volna még várni, maximum tovább haladok a többi könyvvel, amit terveztem elolvasni. Olyan nagy ez a könyvtár, hogy bőven van mit olvasni, szerintem egy egész élet is kevés ahhoz, hogy mindent át tudjak nézni. - Meglepő, hogy ennyit beszélek, de ez szinte az egyetlen szenvedélyem, amiről bármennyit képes vagyok diskurálni. - Nincs olyan könyv, ami ne érdekelne, mindegyik érdekesnek tűnik. - Teszem hozzá szívből szóló lelkesedéssel.
- Leta miatt? - Ébred fel a kíváncsiságom a szavai hallatán. Egyszer ez fog a sírba vinni. Talán nem kellett volna rá kérdeznem. Hiszen semmi közöm hozzá. Mi oka lenne bármit is megosztani velem? - Igen, valóban érdekesnek tűnik, tényleg alig várom, hogy bele olvassak. Azt hiszem ma sem fogok aludni. - Vallom be egy zavart mosollyal, tovább nézegetve a könyvet lelkesen. A bemutatkozásra nézek csak fel újra a könyvről, és újra megjelenik a szokásos bizonytalan mosolyom. - Ennyi erővel én is udvariatlan lehetek, habár tény és való, hogy nem az erősségem a kommunikáció másokkal. - Fogadom el a kezét és rázom meg határozottan, de gyengéden. - Szép neved van. - Bukik ki belőlem önkéntelenül is, és utána egyből zavartan félrenézek és elengedem a kezét. Furcsa megfogni másnak a kezét, és Sophié kifejezetten puha és kicsi az enyémhez képest. - Én Dexter vagyok. Dexter Armstrong-Shaw. - Ez a név még mindig kissé idegenül hangzik a saját számból, nehezen szoktam hozzá, hogy egyáltalán van nevem.
Meglepett, hogy ennyire látványos a megkönnyebbülése azt illetően, hogy jól vagyok. Persze ez egy alap dolog kellene, hogy legyen. Mégis sokan rá se hederítenek, sőt még inkább bosszúsak is, amit tényleg nem tudok hová tenni. Szóval akkor már inkább egy olyan reakció, mint Dexteré. - Hidd el, nem vagyok olyan törékeny, mint amilyennek látszom. – válaszolom gyorsan, majd egy picit talán lelkesebben, mint Ő, de viszonzom a mosolyt. - Dehogyisnem. Végtére is miattam nem sikerült megszerezned. Az a minimum, hogy eljuttatom hozzád. – győzködöm szünet mentesen arról, hogy tényleg az én hibám és ez a minimum. A kedves, Sophie féle mosoly végig ott marad az arcomon, miközben hallgatom a lelkesedését a könyvtárat illetően. Le sem tagadhatná, hogy miért került a Hollóhát-ba. Jó, jó, ezzel nem arra akarok célozni, hogy más iskolai házakból nem kerülnek ki sokat olvasott diákok, de na. A tény, az tény. Ohh igen, kell nekem jártatni a számat. Na nem mintha zavarna ha Leta szóba kerül, hiszen mégis csak a féltestvérem és a lökött fiú testvéreimmel ellentétben én ezt képes vagyok a helyén kezelni. Na mindegy. - Igen. Szóval lehet hallottál róla, hogy meghalt az anyukája és mivel a féltestvérem, így hozzánk költözött. Viszont a fiúk annyira nem repesnek a boldogságtól emiatt. Szóóóóval…most van egy kis feszültség nálunk. De biztos vagyok benne, hogy ez nem olyan téma ami érdekelne téged. – néztem bele a szemeibe amelyek egy pillanat alatt ejtettek rabul. Meglepően könnye3n megnyíltam neki, ami nem mondanám, hogy túlságosan is jellemző lenne rám. A balesete előtt nem volt ezzel sosem probléma, de azóta csak Liv volt az egyetlen akivel őszintén és nyíltan beszélek mindenről. Akinek az első perctől szabad utat engedtem a páncélom alá. Ki ez a srác és vajon miért érzem azt, hogy vele nyugodtan lehetek őszinte és nyitott. - Jelen pillanatban nem éppen úgy tűnik, de velem is hasonló a helyzet. Legalábbis a balesetem óta. – fecsegek megállás nélkül ami igazán az ellentétét bizonyítja annak amit az imént vallottam be. Ami pedig a balesetemet illeti, jobb ha tud róla és ha eddig még nem tudott volna akkor pláne jobb ha tőlem hall róla. Nem igazán szeretem a pletykákat és azt sem ha kibeszélnek mást a háta mögött. Talán pont azért mert rengeteg alkalommal voltam én is elszenvedője egy-egy ilyen helyzetnek. egy szégyenlős mosoly terül el az arcomon a dicséretétől. Végtére is manapság nem szokás csak úgy megdicsérni valaki nevét, csak bókolni neki. Ebből is látszik, hogy Ő másabb, mint a korunk béli srácok. - A tiéd pedig különleges, nem sűrűn találkozni Dexter nevű emberekkel. Pedig kellemes a csengése, és jó passzol hozzád. – fűztem hozzá kissé bátortalanul. Ötletem sincs, hogy ezt miért mondtam. Végtéreis nem is ismerem őt. Honnan tudhatnám én, hogy mi passzol hozzá? Hiszen még csak most beszélek vele első alkalommal és jóformán az is csak a könyvekről és a bemutatkozásról szólt eddig, meg arról, hogy mi a helyzet Letával. Merlinre! Lehet, hogy tényleg bevertem a fejem, és megzápul az agyam? ennyi badarságot összehordani, te jó ég.
Vendég
Csüt. Május 27, 2021 11:52 pm
Sophie & Dexter
A szavait megnyugtatónak szánja, és egy kicsit segít is, de valamilyen oknál fogva, mégsem tudom megállni, hogy ne aggódjak miatta. - Hozzám képest annak tűnsz. - Mondom bármiféle lenézés nélkül, csak egyszerű tényként. Főleg, ha tudná, hogy miket tettem… akkor ő sem lenne olyan barátságos velem, mint amilyen most, de azért határozottan jól esik az, hogy ő kivételesen nem fordít hátat nekem pár szó után, hogy elmenjen a közelemből. Tetszik ez, még akkor is, ha tökéletesen meg tudom érteni azokat is, akik így cselekednek. Nem gyakran lehet találkozni egy obscurussal alapból sem, az aurámban pedig mindig is volt valami… ami valahogy kellemetlen. Biztos azért, mert ritkán mosolygok. - Sokan nem így gondolkodnak. - Jegyzem meg az újabb bocsánatkérésére, de talán jobb lesz mindkettőnknek, ha csak egyszerűen elfogadom, mert elég makacsnak tűnik ahhoz, hogy ne engedjen ebből a véleményéből.
- Hogy őszinte legyek… nem, nem hallottam. Nem igazán szoktam figyelni az iskolában lévő pletykákra. - Vallom be egy kicsit zavartan. Azt sem tudom, hogy milyen fiúkról beszél, az időm nagy részében a saját kis világomba vagyok bezárkózva, teljesen kizárva a körülöttem folyó dolgokat. - De ez nem jelenti azt, hogy ne érdekelne a téma. - Teszem hozzá sietve. - Ha jól értelmezem, akkor… a családodról van talán szó és kiderült, hogy van egy féltestvéred? - Kérdezem kicsit bizonytalanul próbálva kibogozni a szavaiból a szálakat. - Nem mondom, hogy eléggé jártas lennék a család dologban, mert nekem nem igazán volt, egészen mostanáig, de nálunk is elég komplikált a helyzet azt hiszem. Egyrészt miattam. Nem vagyok könnyű eset. - Túrok bele a hajamba és egy pillanatig kerülöm a tekintetét. Valahogy egyszerűnek tűnik a vele való beszélgetés, pedig ez tényleg nem az erősségem. Talán az ő nyíltsága segít abban, hogy én is meséljek egy kicsit magamról. - Baleset? - Ébred fel a kíváncsiságom újra. - Persze nem muszáj mesélned róla, ha rossz emlékeket idéz fel benned. Megérteném. Én sem szeretek beszélni a múltamról. - Visszakozok egyből, de azért nem tudok nem kíváncsi lenni a történetére.
- Nem tudom, hogy a nevem mennyire különleges. - Vonom meg alig észrevehetően a vállamat. - Kicsit több, mint egy éve van nevem. A felügyelőm… úgy értem a nevelőanyám adta nekem, őt illeti a dicséret. Nehezen szoktam meg, az első hetekben nem nagyon reagáltam rá. De azért köszönöm, hogy így gondolod. - Küldök felé megint egy halvány mosolyt. - Sokkal jobb, hogy így hívnak, mintha csak megint a 33. kísérleti alany lennék. Kicsit… személyesebb, azt hiszem. - Mondom ezt egy kicsit el töprengve. - De amúgy is sok mindenhez kell hozzászoknom. Az is idegen, hogy ennyi ismeretlen ember vesz körül, nap, mint nap. - Vallom be, de aztán elhallgatok. Nem szoktam ennyit beszélni, pláne nem a múltamról, vagy arról, hogy éppen hogyan érzek. Ezekkel általában mindig problémám szokott lenni, mi az oka annak, hogy most kevésbé érzem magam… feszélyezettnek?
- Már sokszor mondták, hogy más vagyok, mint a normális emberek. – legyintettem egyet, mint akit nem érdekel mások véleménye. Pedig mindig mindenkit érdekel mások véleménye, még azt is aki tagadja. Ilyenek vagyunk és ez ellen nem tudunk mit tenni. Érdekes volt hallani amiket mondott, hiszen nem sűrűn hallani ilyet. Bár amióta a cserediákok megjelentek akadt már párszor olyan, hogy nem értettek egy-egy összefüggést. De végső soron, ha azt nézzük, akkor Ő is olyan, mint egy nemrég érkezett cserediák. Azzal a különbséggel, hogy Őt nem is érdeklik a pletykák. Ami miatt csak még inkább kellemes társaságnak tűnik. - Ühm… – bólintottam, miközben beharaptam az alsó ajkam. Nem feltétlenül olyan téma ez amivel az első találkozást indítani szokta az ember. Viszont azt hiszem Ő olyan valaki aki jó hallgatóság és aki inkább beszél más elcseszett családi életéről, mint arról, hogy mi zajlik az Ő életében. Szóval ha beavatom akkor mit veszíthetek? - Az igazat megvallva anya és én már egy ideje tudtunk róla. Viszont a bátyám, Leo és az öcsém, Thales még csak most tudták meg. Ami miatt eléggé kiakadtak. Többek közt rám is, amiért nem avattam be őket apa titkába. – sütöttem le egy pillanatra a szemeim, majd sóhajtottam egy nagyot és folytattam. - De tudod, azt gondolom, hogy annak ellenére, hogy mindent megosztok velük, ezt nem tőlem kellett, hogy megtudják. Nem az én titkom volt a húgom létezése, így pedig nem lett volna jogom ahhoz, hogy bárkinek is eláruljam. – pillantottam az arcára, reménykedve benne, hogy megérti miről is beszélek. - A családi dolgokban sosem lehetsz eléggé jártas. – mosolyogtam rá bátorítóan. - Sokáig gondolhatod azt, hogy minden rendben van, és aztán egyszer csak kiderül, hogy a nagy frászt, vagy akár az ellentéte is ugyan úgy fennállhat. Viszont én hiszek abban, hogy ennek ellenére mégis számíthatunk rájuk, ha úgy hozza a sors. Hiszen a család attól család, hogy ott van, ha a másiknak szüksége van rá. – bölcselkedem egy kicsit. - Amúgy pedig olyan nincs, hogy könnyű eset. Mindenkinek megvan az az oldala, ami miatt egy kicsit nehezebb vele, de előbb vagy utóbb minden helyre rázódik. – mosolygom rá bátorítólag, még rá nem térünk a baleset témára. Na ez egy olyan dolog amiről nem szívesen beszélek, de végső soron én hoztam szóba, szóval vessek magamra. - Nem, ha tényleg érdekel, akkor elmondom. Csupán nem tartozik a kedvenc témáim közé. De szerintem ez érthető, hiszen akkor vesztettem el a hallásom. – sütöm le újból a szemeim. Nem mintha még mindig zavarna a dolgot, hiszen tulajdonképpen az életem jelentős részét így éltem le és az is igaz, hogy a saját magam hibájából kerültem ebbe a helyzetbe. Szóval ha valakit okolnom kell, akkor az saját magam vagyok. - Pár évvel ezelőtt, otthon a tavon korcsolyáztam amikor beszakadt alattam a jég. A medimágus szerint sokkot kaptam a hideg vízben és ezért nem tudtam mozogni, hogy felúszak a felszínre. Mire megmentettek addigra annyira átfáztam, hogy fellépett néhány komplikáció. Ebből az egyetlen ami megmaradt és ami szerintük nem visszafordítható az a siketségem. – meséltem el röviden és tömören a történetem. Mikor befejeztem, nem tudtam eldönteni, hogy rá merjek e nézni, vagy inkább továbbra is lesütött szemmel bámuljam inkább a saját lábaimat. De végülis mit számít az, ha Ő is furán fog rám nézni? Hiszen végső soron nem is ismerem, akkor meg mit érdekel, hogy mit gondol? - De végső soron, mint minden rosszban, ebben is van jó. Megtanultam jelelni és szájról olvasni, és azt hiszem az utóbbiban egész jó vagyok. – mosolyogtam rá egy kicsit bátrabban. Muszáj egy picit pozitívabban hozzáállnom a dolgokhoz, különben már régen magamba zuhantam volna. Úgyhogy határozott célom egy picit ezt a pozitivitást rá is átragasztani egy kicsit. - Nem igazán ismerlek még, de már most azt gondolom, hogy jól választott. – mosolygok továbbra is. Meglepett ez a nyílt őszinteség. Beavatott egy olyan dologba, ami a nem éppen kellemes múltjára emlékezteti. Ez egy olyan gesztus a részéről, ami igazán jóelső érzéssel tölti el a lelkem, és ami miatt egyből az az ölelkezős érzés fogott el amit nehéz féken tartani. - Senkit nem lenne szabad így hívni. Megfosztani a személyazonosságától és olyan embertelen dolgokat tenni vele amikbe inkább bele sem szeretnék gondolni. – néztem mélyen a szemeibe, majd folytattam gyorsan, hogy sikerüljön leküzdenem a késztetést, amit éreztem. - Sajnálom Dexter, hogy keresztül kellett menned azokon a dolgokon. De hidd el, hogy most már rendben lesznek a dolgok. Minden helyre rázódik és előbb utóbb ezt majd Te is képes leszel elhinni és megélni. – csicseregtem együttérzőn, miközben próbáltam Őt a lehető legkevesebb olyan ingernek kitenni ami miatt feszélyezve érezheti magát. - Adj időt magadnak. Közhelyes, de az idő tényleg gyógyír mindenre. Arról nem is beszélve, ha megtalálod az arra érdemes embereket akiket közel engedsz magadhoz, akkor máris nem olyan félelmetes a világ. – próbálom őt bíztatni és csak remélni tudom, hogy megfogadja a tanácsom és megpróbál nyitott lenni arra aki megérdemli majd a bizalmát.
Vendég
Pént. Jún. 11, 2021 4:22 pm
Sophie & Dexter
- Remélem, hogy jó értelemben és nem rosszban. - Küldök felé megint egy alig látható mosolyt. El nem tudom képzelni, hogy bárki is rossz véleménnyel lenne erről a lányról, annyira kedvesnek és őszintének tűnik. Az biztos, hogy én akármi is legyen, nem tudnék róla rosszat gondolni, pláne figyelembe véve, hogy a saját létezésem eredendően rossz és már régen nem kellene életben lennem. De az élet furcsa dolgokra képes, így ezért én is létezem valamilyen oknál fogva. Ahogy haladunk előre a beszélgetésben, egyre inkább úgy érzem, hogy sikerült olyan témákba beletenyerelnem, amikbe nem igazán lett volna szabad, de a kíváncsiságom nem engedi, hogy csak olyan egyszerűen elengedjem a válaszokat. Az viszont némiképp aggodalommal tölt el, hogy láthatóan Sophienak nem olyan egyszerű beszélnie a családi helyzetéről, amit teljesen meg tudok érteni. Viszont amiket mond, azok tényleg érdekesek. Nem tudom érzelmi szempontból megközelíteni a dolgokat, de az agyam egyből úgy teszi össze a kirakós darabokat, mintha mindig is erre várt volna. - Hm. Bonyolultnak hangzik. Ha reálisan belegondolunk a dolgokba, akkor teljesen érthető, hogy a testvéreid, miért reagáltak úgy, ahogy, hiszen nekik is joguk lett volna tudni erről, hiszen az ő testvérükről is szó van. Ha a te szempontodat nézem, akkor viszont az is érthető, hogy nem a te titkod volt, amit el kellett mondanod, így téged sem nagyon lehet hibáztatni ebben a helyzetben. Néha valóban az a legjobb, ha néhány titok rejtve marad, a másik fél érdekében, de nem mindenáron. Ez egy olyan titok, ami valószínűleg sok mindent felbolygatott az életetekben, de tényleg érthető, hogy a testvéreid miért éreznek úgy, ahogy. Olyan lehet ez számukra, mintha elárulták volna őket azzal, hogy mindenki más tudott erről, csak ők nem. - Avatom be a véleményembe, habár lehet, hogy egyáltalán nem kíváncsi rá.
- Logikus amit mondasz, habár a család számomra egyelőre még mindig kicsit ismeretlen fogalom. Úgy nőttem fel, hogy senki sem volt, aki igazán törődött volna velem, így nagyon hamar meg kellett tanulnom, hogy hogyan boldoguljak egyedül. Most pedig, hogy hirtelen lett… családom, még mindig nehéz az, hogy ehhez alkalmazkodjak. Nehéz felfogni azt is, hogy egyáltalán bárki törődni akar velem. - Mondom tényszerűen, kicsit talán túl érzelemmentesen is, mert igyekszem kizárni az egészből a kibogozhatatlan érzelmeimet. Biztos vagyok benne, hogy ha szabadjára engedném, akkor nem tudnék ilyen egyszerűen beszélni erről. - Lehet, de én tényleg nem vagyok a legegyszerűbb eset. El nem tudom képzelni, hogy Letha milyen nehézségeken ment keresztül, csak azért, hogy megpróbáljon otthont teremteni nekem, még további három gyerek mellett. Elviselte az összes defektemet, ami úgy jött velem, mint egy nagy, egyáltalán nem kellemes csomag és türelmesen próbál még mindig mindenben segíteni. - Mondom egy kis sóhajjal, de az látszik rajtam, hogy habár bűntudatom van, amiért ennyi gondot okozok mindenkinek, igazából szörnyen hálás is vagyok a második élet lehetőségéért.
Újabb érdekes pont kerül előterítékre a beszélgetésünkbe, és amikor kiderül, hogy elvesztette a hallását, önkéntelenül is kicsit meglepve nézek rá, de aztán hamar rendezem az arcvonásaimat. - Tényleg érdekel. - Bólintok rá egyből, majd pedig intenzíven figyelem minden egyes szavát. Csendben mindenféle közbeszólás nélkül hallgatom végig a balesete történetét, és közben egy pillanatra sem tudom levenni róla a szemeimet, az agyam pedig gőzerővel dolgozik. - Az orvosok ilyen hamar lemondtak arról, hogy megoldást találjanak? - Kérdezem hirtelen. Tudom, hogy lehet hogy emberi oldalról kellene néznem a dolgokat, de jelenleg képtelen vagyok rá, önkéntelenül is egyből megoldásokat keresek a fennálló problémára. - Sok olyan dolog van, ami lehetetlennek tűnik, de lehetséges. Volt alkalmam egyszer egy olyan kisfiúval találkozni, akinek hasonló esete volt. Sajnos nem sokáig maradt életben, de volt alkalmam közelebbről is megnézni, hogy mi okozhatta a problémát. Akkor még nem tudtam volna megoldani, de ha lehetőségem lenne kutatni… - Merülök el teljesen egy pillanatra a saját kis világomba, pedig pontosan tudom, hogy nem kért semmi ilyesmire. Lehet, hogy ezúttal tényleg túlságosan átléptem egy határt. Gyorsan vissza hozom magam a gondolataimból. - Ne… ne haragudj, kicsit elragadtattam magam. Hajlamos vagyok rá, ha lehetetlennek tűnő akadályok kerülnek az utamba. - Szégyellem el magam egy pillanat alatt. Hiszen Sophie éppen csak most osztotta meg velem minden valószínűség szerint az egyik legrosszabb emlékét! Tényleg egy szörnyeteg vagyok.
Nem nagyon tudok a szemeibe nézni, amikor beavatom a múltam egy apró kis részletébe, mert tartok attól, hogy mit látnék azokban a lélektükrökben. - Nem kell sajnálnod. Megtörtént, aminek meg kellett történnie és ezt már elfogadtam. Ha akkor nem kerültem volna be abba a környezetbe, akkor az utcán haltam volna meg. Ha akkor nem történt volna az, ami akkor már rég halott lennék. Nem tudom, hogy pontosan miért, de valaki ott fent azt akarta, hogy életben maradjak és habár nem értek egyet a döntésével, nincs más választásom, mint folytatni. - Vonom meg egy kicsit a vállaimat. - Jelenleg még nem érzem úgy, hogy bárkit is képes lennék közel engedni magamhoz, de ha logikusan nézem a dolgokat, akkor tudom, hogy előbb-utóbb ez lehetségessé válik, ha nem őrülök bele a saját sötét gondolataimba, aminek szintén nagy a valószínűsége. Viszont azt jó látni, hogy vannak olyan emberek, mint te, akik ilyen pozitívan képesek látni a maguk körül lévő világot. Az ilyen emberek miatt kevésbé sötét minden, és ez becsülendő. - Mosolygok rá megint nagyon halványan. Valószínűleg az előbbivel már amúgy is sikerült elüldöznöm magam mellől, ami egyáltalán nem lenne meglepő. Teljesen érzéketlen voltam és nem gondolkodtam arról, hogy mit mondok ki.
- Az a helyzet, hogy sok mindenről másképp vélekedem, mint a nagy átlag. Éppen emiatt akadnak olyanok akik szívesen neveznek csodabogárnak. – magyarázom egy kisebb vállrándítás után. Hogyha őszinte akarok lenni akkor már régen megtanultam figyelmen kívül hagyni azok véleményét akik nem érdemlik meg, hogy figyeljek rájuk. Úgyhogy mostanra már csak leperegnek rólam a gúnyos és rosszindulatú megjegyzések. Viszont attól a tények még tények maradnak, én pedig nem vagyok vak. - Még annál is bonyolultabb. Lévén, hogy nekem sem önszántukból árulták el a dolgot. Csak gyakorlás közben meghallottam a szüleimet a húgomról beszélni. Érdekes helyzet volt. – hallgattam el egy pillanatra, amikor a lelki szemeim előtt megjelent az esemény minden apró pillanata. -Nem mondom, hogy én rajongtam a dologért, de a szüleim elmesélték, hogy mi és miért történt. De a srácok még csak meghallgatni sem hajlandóak anyáékat. –– forgatom meg a szemeimet. Nyilvánvalóan én is tudom, hogy nem ez volt a legjobb eshetőség ahogy a testvéreim megtudhatták Leta létezését, de most már ez van. Azt sem tudom megváltoztatni, hogy elhallgattam a húgunk létezését, viszont remélem, hogy képesek lesznek megbocsátani nekünk. - Tudom és igazad van. Viszont ezt már nem tudom megváltoztatni. Szóval remélem egyszer újra megbíznak majd bennem. – sütöm le a szemeim egy picit elszontyolodva. Érdekes az ahogyan megnyíltunk egymásnak, így ismeretlenül. De talán a családjainkkal való kapcsolat az ami most hidat képez köztünk. - Én úgy gondolom, hogy mindenkinek az életében van valaki aki mindennél jobban törődni akar vele. Az más kérdés, hogy mennyi időt kell várni arra, hogy az a valaki eljöjjön. – pillantok bele mélyen a szemeibe. Őszintén sajnálom azt amit Dexternek át kellett élni ezalatt az idő alatt. Ezt senkinek nem lenne szabad megtapasztalni. Viszont az, hogy magát okolja azért mert a családjának esetleg akadhatnak vele kapcsolatban nehézségei az nonszensz. Meg kell tanulnia, hogy a szeretet nem így működik. A szeretet szívből és önzetlenül jön, a legváratlanabb helyzetekben és személyekkel. - Biztos vagyok benne, hogy igazán szeret téged. Bármennyi nehézségen is kellett keresztülmenni neki. Ha nem így lenne, akkor nem csinálná, hidd el. – mosolygok rá bátorítólag, miközben óvatosan a karjára teszem a kezét. Fogalmam sincs mi ütött belém. Sosem voltam az a „tapizós” fajta. De most éreztem azt a fajta késztetést ami ehhez a cselekedethez vezetett. Dex nem igazán hiszem, hogy tapasztalt ennyire gyengéd érintést és az sem lepne meg, ha zavarná Őt. Úgyhogy amilyen gyorsan értem hozzá, ugyan olyan gyorsan el is vettem onnan. Láttam rajta a meglepettséget és ez egyszerre volt jó és visszás érzés is. Ezek szerint egyre jobb vagyok abban, hogy megtévesszem az emberek. Nem is értem, miért mondják, hogy nehéz dolog szájról olvasni. - Nem mondanám kifejezetten azt, hogy lemondtak róla, csak… Azt hiszem mostanra kifogytak az ötletekből. – válaszoltam egyből. Őszintén szólva már annyiféle orvosnál jártunk már, hogy vissza sem tudnám idézni az összeset. De mostanra már szerintem mindenki belefáradt egy kicsit az eredménytelenségbe. Nem gondoltam volna, hogy a végén ide lyukadunk ki, de hazudnék ha azt mondanám, hogy egy pillanatra nem kezdett el hevesebben verni a szívem csak a gondolattól, hogy talán mégsincs minden veszve. - Nem, nem. Nem haragszom. Csupán meglepett amit mondtál. – kezdek bele a mentegetőzésbe. Tényleg meglepett ahogy beszélt a témával kapcsolatban és az is, hogy ennyire fellekesedett egy olyan témától, ami másokat inkább csak lelomboz és elkedvetlenít. - Ohh, Dexter! – lágyul el a hangom és legszívesebben odabújnék hozzá és megölelném Őt szorosan. Viszont attól tartok, hogy azzal átlépnék egy bizonyos határt. - Figyelj, ha szükséged lenne egy jó hallgatóságra, vagy csupán valaki olyanra aki eltereli a figyelmed, akkor csak szólj. Én itt leszek. – mosolyogtam rá kedvesen és őszintén. A lelkem mélyén érzem, hogy Dexter egy jó ember, aki a körülmények áldozata lett. Erre pedig előbb vagy utóbb Ő is rá fog jönni. Főleg akkor ha képes lesz nyitni a külvilág felé és olyanokkal veszi körbe magát akik jobb hellyé tudják tenni azt a világot amit Ő is ugyanannyira megérdemel, mint amennyire a kínjait és sebeit okozó fogvatartója nem érdemel meg.
Vendég
Kedd Jún. 29, 2021 8:21 pm
Sophie & Dexter
Elgondolkodva figyelem egy pár pillanatig, mielőtt reagálnék a szavaira. - Szerintem ez inkább erény, mint hátrány. - Vallom be őszintén. - Mi érdekes van azokban az emberekben, akik mindig másokat követnek? Akiknek nincsen saját véleményük és minden erejükkel azon vannak, hogy beilleszkedjenek a társadalomba? Vajon ők így boldogok, hogy elnyomják a saját véleményüket, mert tartanak attól, hogy ezért a többség nem fogja őket elfogadni? Csak azok az embernek válnak igazán sikeressé, és elismertté, akiket régebben csodabogárnak és furcsának tituláltak. Pontosan az ilyen emberekből válnak azok, akik majd később alakítják a világot. A nagy tudósok, vezetők, híres orvosok, mind-mind olyanok, akiknek meg volt a saját véleményük és nem engedték, hogy mások befolyásolják őket, még akkor sem, ha abban az időben mindenki azt gondolta róluk, hogy bolondok és nem szabad őket komolyan venni. - Fejtem ki újra hosszabban a véleményemet erről a témáról is. Valamiért könnyen tudok beszélni Sophieval: habár az is alaposan rátesz az egészre egy lapáttal, hogy olyan dolgokról beszélgetünk, amik valóban érdekelnek. Rengeteg időm volt arra, hogy olvassak és kutassak, és mivel minden könnyen megragad az emlékezetemben, amit egyszer elolvasok, mert lefényképezi az agyam, ezért ezekről mindig hosszan el tudok beszélgetni, ha találok rá partnert, aki hajlandó is meghallgatni.
- De ez nem a te hibád, hogy meghallottad a szüleidet erről beszélni. - Mutatok rá a tényre egyszerűen. - Biztosan nehéz lehetett tudni ezt a titkot, és egyedül megküzdeni vele, és az is érthető, hogy miért döntöttél úgy, hogy nem árulod el a testvéreidnek. Az pedig csak még inkább azt mutatja, hogy mennyire jó ember vagy, hogy képes voltál megérteni az egész szituációt és képes voltál arra, hogy túllépj a személyes érzelmeiden egy másik személy érdekében. Ez igen csak becsülendő, én nem lennék képes ilyesmire, és biztos vagyok benne, hogy sokan mások sem. - Mosolygok rá újra halványan. - Az pedig, hogy a testvéreid meg sem akarják hallgatni a szüleidet… idővel az is könnyebb lesz majd. Az idő sok mindenen segít, majd lassan, de biztosan lenyugodnak a kedélyek, a düh is kevésbé lesz intenzív, és biztos vagyok benne, hogy később majd sikerül megbeszélni velük a dolgokat és meg fognak bocsátani. Hiszen a testvéreid és szeretnek téged is, és a szüleidet is. Pontosan ezért reagáltak úgy, ahogy, mert csalódtak bennetek. Én jobban aggódnék akkor, ha egyáltalán nem érdekelte volna őket az egész, az sokkal nagyobb problémákat jelzett volna. - Az semmiképpen sem lett volna ideális, ha tényleg nem foglalkoznak ezzel a titokkal. Még mindig furcsa, hogy ennyire egyszerűen tudok vele ilyesmiről is beszélgetni, pedig ez a terület nem tartozik az erősségeim közé.
Egy egészen rövid ideig viszonzom a pillantását, de aztán hamar elnézek oldalra, a tekintete túl intenzív, hogy képes legyek normálisan reagálni rá. - Lehet, hogy igazad van. Én egyelőre nem sok bizonyítékát láttam ennek, de az a tény, hogy a nevelőanyám ennyire türelmes és kedves velem, az sok mindent elárul. Szeretném, hogy ez így is maradjon, de ha nagyon őszinte akarok lenni, minden egyes pillanatban azt várom, hogy mikor lesz belőlem elege és mikor küld el. Én pedig akármikor meg tudnám érteni, ha ezt a döntést hozná meg. - Meredek egy pillanatra a padlóra. Csak a váratlan érintésre nézek fel, kicsit meglepetten, és habár teljesen szokatlan számomra a dolog, mégsem igyekszem annyira elhúzódni előle, mint ahogy régebben tettem volna egyből. Sophie pont akkor húzza el a kezét, amikor már-már kínossá kezdene válni a helyzet, és cserébe csak megint küldök felé egy apró hálás mosolyt. - Olyan nincs, hogy kifogytak az ötletekből. - Mondom meglepően határozottan. - Egyszerűen csak nem próbálkoztak elég keményen. Nem próbálták meg átlépni a határokat, és olyan dolgokat megpróbálni, amik egyébként még nem is léteznek. Nyilván ezekben van némi… esély arra, hogy nem jól sikerül majd, de a próbálkozást véleményem szerint soha nem kellene feladni. - Már-már szenvedélyesen ecsetelem a véleményem, ez egy olyan dolog, amiben hajthatatlan vagyok. Az agyam mindig is úgy volt felépítve, hogy megpróbálja a lehetetlent is megoldani és a Doktor is mindig erre biztatott, ezért ez már lassan a második természetemmé vált. Képtelen vagyok feladni bármit is, talán épp ezért is vagyok még életben.
Az megnyugtat egy kicsit, hogy úgy látszik a lány nem haragszik rám, amiért ilyen… érdeklődéssel és empátia nélkül viseltetek a problémája iránt. Saját magamat is meglepem azzal, hogy érdekel, hogy mit gondol rólam, hogy talán még szomorú is lennék akkor, ha úgy döntene, hogy nem akar többé a társaságomban lenni. Elég ritkán érzem magam így, más emberek társaságában. - Ez kedves tőled. - Viszonzom a mosolyát, mikor felajánlja a segítségét. - Értékelem az ajánlatot, de nem tudom, hogy mennyire tudnál ebben segíteni. Ezeket a dolgokat csak magamban tudom megoldani. Ha beszélek róla, ha nem, nem érzem könnyebbnek, ráadásul ha elmondanám, hogy pontosan mik is történtek, vagy miket tettem én magam a múltban, az csak megijesztene, nem csak téged, hanem mindenkit, ezt pedig nem szeretném. Nem szeretném, hogy másnak is osztoznia kelljen ezekben a problémákban, amiket amúgy is csak saját magamban tudok csak majd idővel lerendezni. Van ennek bármilyen értelme? - Kérdezem kicsit zavartan, lejjebb húzva a pulóverem ujját. - De a figyelemelterelés kapcsán, lehet, hogy majd szavadon foglak. Például megtárgyalhatunk könyveket, amiket mind a ketten olvastunk. Vagy csak… beszélgethetünk… esetleg. Csak úgy, mindenféléről. - Ajánlom fel egyre zavartabban, kerülve a tekintetét. Annyira rossz vagyok az ilyenekben…
Csendben, figyelve Dexter minden szavára hallgatom a mondandóját. A lelkem mélyén tudom, hogy igaza van és nem lenne szabad, hogy zavarjon, hogy csodabogárnak tartanak. De ennek ellenére mégis azt érzem, hogy jó lenne néha csak egy egyszerű csordaszellemben élő embernek lenni. De sajnos, vagy nem sajnos én sosem voltam és nem is leszek olyan. Aztán az is lehet, hogy egyszer majd én is előállok egy világmegváltó elmélettel, vagy ötlettel és akkor mindenki majd néz, mint házimanó a sarki boltban. - Igazad lehet. Lehet, hogy inkább olyanok véleményével kellene csak foglalkoznom, mint Te is vagy. Mármint akik szerint nem vagyok egy csodabogár. – javítom ki gyorsan magam, nehogy félre értse azt, amit mondani próbálok. Semmi esetre sem szeretném Őt megsérteni, vagy ne adja Merlin, megbántani. Éppen ezért is figyelek sokkal jobban arra, hogy mit mondok és teszek, hiszen tudom, hogy nem volt egy könnyű élete. Így sokszorosan is óvatosnak kell lennem vele és nem azért mert félnék tőle, csupán szeretnék én lenni az akiben megbízhat és akinek ha majd akar akkor megnyílhat. - Most már azt érzem, hogy inkább csak butaság volt. De mindegy is. Egyszer majd kialakulnak a dolgok. Örökké úgy sem haragudhatnak rám. Csak rossz velük rosszban lenni. – sütöm le a szemeimet egy kicsit szomorkásan. Megértem azt amit mondani próbál és azzal is tisztában vagyok, hogy van abban logika amit mond. Ennek ellenére mégis rossz érzés haragban lenni a testvéreimmel. De előbb vagy utóbb tényleg meg fognak majd bocsátani és akkor minden rendben lesz. Hiszek benne és ez csak számít valamit, nem? Ha tudná, hogy mennyire örülök neki, hogy ennyire jól megtaláltuk a közös hangot. Féltem tőle, hogy esetleg majd fura lesz neki, hogy siket vagyok. De úgy fest, hogy könnyebben megugrotta ezt az „akadályt”, mint amire számítottam. Így talán egy picit lankad is a figyelmem és óvatlanabb vagyok, mint kellene. - Azok alapján amit elmondtál én nem tartom valószínűnek, hogy ez a pillanat bármikor is eljönne. – felelem, miközben a mozdulatait fürkészem, majd gyorsan folytatom. - Nem állítom, hogy megértem azt amin keresztülmentél, hiszen ez egy olyan dolog amit senki nem érthet meg igazán. De ennek ellenére mégis azt mondom, hogy nincs az a bűn ami miatt úgy kellene érezd magad ahogyan érzed. Hiszen mindenkinek jár a szeretet. Akár a családjától, akár a barátaitól vagy éppen a párjától. Szóóóóval, ha elfogadsz egy jövendőbeli baráttól egy tanácsot, akkor bízz egy picit a nevelőanyád ösztöneiben és szeretetében. – mosolygom rá vissza bátorítólag. Ahogy a beszélgetésünk a siketségem irányába terelődik, Dexter mintha sokkal érdeklődőbbé és „éberebbé” válna. Ami azt hiszem engem éppen annyira meglepett, mint ahogyan Őt a hirtelen jött határozottsága. - Igazából, ha te is csak egy vagy a sok problémás eset közül, akkor előbb vagy utóbb rád unnak a medimágusok és egyszerűbb azt mondani, hogy kifogytak az ötletekből, mint azt mondani, hogy érdektelenné váltak az irányodba. – sütöm le elkeseredve a tekintetem. Nyilván zavar, hogy feladták a kutatásokat és még mindig ott tartok ahonnan elindultunk, de valahogy az eltelt évek sikertelensége engem is reménytelenné tett valamilyen szinten. Ennek ellenére valahol a szívem mélyén még mindig bízom abban, hogy van remény a számomra. - Persze, hogy van. Miért is ne lenne? Viszont, ha meggondolnád magad valamikor a jövőben, akkor én itt leszek. – biztosítom arról, hogy én valóban mellette szeretnék állni mégúgy is, hogy igazából alig ismerjük egymást. Az iskolában rengeteg barátság szövődik az évek alatt, de igazi barátokká csak nagyon kevesen válnak. Azt viszont egy ilyen felbonthatatlan köteléket már az első pillanattól érezni lehet és igaz, hogy nálam eddigi életem során csak egy ilyen kapcsolatom alakult ki, most egy ahhoz nagyon hasonlót kezdek érezni a Dexterrel való beszélgetésem mentén is. - Teljesen nyitott vagyok mindenféle felvetésre. Sőt, még ha nagyon szépen kéred akkor anyukám titkos sütemény küldeményét is megosztom veled. – kuncogtam jókedvűen. Azok a finom sütemények, amiket anya küldeni szokott nekünk, egy picit mindig az otthonomra emlékeztetnek. Talán ezért is osztom meg ritkán azokkal akik a környezetemben vannak. Viszont akikkel mégis megteszem, azokkal tényleg jó a kapcsolatom.
Vendég
Csüt. Okt. 21, 2021 9:06 pm
Sophie & Dexter
Jól esnek a lány szavai, és kifejezetten érdekes, hogy ennyire jól érzem magam a társaságában, tekintetbe véve azt, hogy alapvetően mennyire próbálom kerülni az embereket, minden tanács ellenére. Sophieval valamiért más… furcsán más, és ez jó érzés, de még nem igazán tudok mit kezdeni vele. - Nem feltétlenül jó, ha az én véleményemre hagyatkozol, de komolyan gondoltam azt, hogy szerintem az csakis jó lehet, ha nem úgy gondolkodsz, mint a legtöbben. - Mosolygok rá halványan, de őszintén. - Sok területen sikeres vagyok, de a társas érintkezések nem tartoznak ezek közé. Előre is elnézést kérek azért, ha furcsán, vagy… eltérően viselkednék, mint ahogy az megszokott lenne. Szeretném, ha nem éreznéd kellemetlenül magad a közelemben, a legtöbb ember már amúgy is így van vele. - Nem tudom őket hibáztatni, azt viszont tényleg nem akarom, hogy Sophie is egyike legyen ezeknek az embereknek, csak azért mert valamit rosszul mondok, vagy teszek. Meglepő módon egyáltalán nem örülnék annak, ha elveszteném a lehetőségét annak, hogy újra beszélgessek vele. - Persze, teljesen érthető, hogy így érzel. Az idő viszont tényleg sok mindenre gyógyír. - Próbálom felvidítani, habár érzem, hogy nem igazán sikerül. Továbbra se vagyok jó az ilyen dolgokban.
- Jövendőbeli barát? - Kérdezem egy kis bizonytalan mosollyal, mert ez az első dolog, ami igazán megragad a fejemben mindabból, amit mondott. - Szóval ez azt jelenti, hogy még nem ijesztettelek el, és szeretnél a barátom lenni? - Kérdezek újra. - Van ennek valami hivatalos folyamata, vagy az emberek egyszerűen csak barátok lesznek? - Éled fel megint a kíváncsiságom, mert szeretném ismerni ennek az egésznek a működését, akármilyen furának is hangozzon ez mások számára. - De igazad van, jobban kellene bíznom az emberekben. Főleg Lethában, tőle semmi mást nem kaptam eddig csak kedvességet és szeretetet. - Ismerem el, miután a hirtelen feléledő kíváncsiságom egy kicsit csillapodott. - Ez nem kellene, hogy így legyen! - Fakadok ki, most először veszítve el az eddigi kissé hűvös, logikus megközelítésemet a dolgokhoz, amikor az gyógyítók kerülnek terítékre. - Nekik az lenne a feladatuk, hogy megoldást találjanak a leglehetetlenebb ügyekre is, nem pedig az, hogy feladják, ha csak egy kis nehézséggel találják szembe magukat. - Morgok, mert ez tényleg idegesít. Ez a hozzáállás. Senkinek sem kellene így hozzáállni a dolgokhoz, főleg nem akkor, ha egy ember életének a jobbá tétele a tét. Hihetetlen…
- Köszönöm. - Mosolygok rá hálásan, amikor arról biztosít, hogy a jövőben itt lesz, ha szeretnék tőle segítséget. Talán tényleg kelleni fog, túl sok minden történhet az életemben, hogy biztosra tudjam mondani, hogy nem lesz szükségem ilyesmire. - Hmm… jól hangzik. Cserébe én kölcsön adhatom pár jegyzetemet. Ha érdekel. - Ajánlom fel. - Esetleg… ha megengeded, valamikor megvizsgálnálak. - Vetem fel hosszabb pillanatnyi csend után. - Nem vagyok gyógyító, de… hátha tudok segíteni. Sokat boncoltam, és nagyon jól ismerem az emberi anatómiát, és habár nem ígérhetek semmit, de… ha tudnám, hogy pontosan mi okozza a halláskárosodást, talán tudnék segíteni. - Tudom, hogy ez megint egy érzékeny dolog, de nem tudtam nem felajánlani. Az ő érdekében is, és ha őszinte akarok lenni, engem is izgat az, hogy megoldást találjak. Kellően nehéz projektnek hangzik, és én pont az ilyeneket szeretem. - Most viszont sajnos mennem kell. Írnom kell egy összegzést a hetemről és elküldenem a terapeutámnak és ez mindig egy kicsit nehézkes dolog a számomra. Remélem hamar találkozunk újra. - Mosolygok rá, és habár kicsit nehéz szívvel, de egy rövid és eléggé szerencsétlenre sikeredett búcsú intés után visszaindulok a klubhelyiségembe.