Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Too many problems at once

Anonymous

Too many problems at once Empty
Vendég
Csüt. Feb. 04, 2021 12:11 pm

Albus, Jesse & Finn
nincs szószám ●   Too many problems at once 3034304039  ● Na Na Na ♣
Nem tetszett. Nem tetszett, hogy egy félreértés miatt büntetőmunkát kaptam. Pont az én Jesse barátommal együtt összezárva Albus Potter-rel. Most nem volt itt senki sem, hogy a háta mögé bújhassak és ne kelljen szembe néznem az igazsággal, ami kimondja, hogy valamit nagyon elbaltáztunk átváltozástan órán, ha a professzor ide küldött minket. Félek. Pontosan így van, Finnegan Pearce fél, de inkább attól, hogy kikapok ezért a nővéremtől és huss a Travis-sel való gyakorlásomnak. A bájitaltan szertárt kitakarítani cseppet sem jó móka. Mi a garancia, hogy így jobbak leszünk? Kinek használ ez a leginkább? Nekik vagy nekem? Hát persze, hogy senkinek: Semmi! Ezért csak nézek, de nem értek meg semmit sem az egészből, amikor a professzor itt hagy minket hármunkat.
– Ez az egész a te hibád Potter. – dünnyögöm magamban, ugyan, miért szekálnám ilyesmivel a szobatársamat, ha tudom, hogy ha beszólok neki akkor reggel valami trutyi fogadja a talpamat a cipőmben. Elkezdtem csendben rakosgatni, de amikor felpillantottam és a másik polcra néztem amit elkezdtem volna rendbe rakni valami nem stimmelt és ennek szót is adtam.
– Miért van itt ez az üresség? Hová tettétek azt aminek most ezen a helyen kellene lennie?– mert muszáj hozzájuk szólnom, sokáig nem hallgathatok.
Gondolom mondanom se kell milyen 'nagy' itt a hely hármunknak. Jó ha tudok még szuszogni. Amúgy azt hiszem Albus és Jesse örülhet, hogy most nincs kedvem agyon csapni őket. Nem vagyok harcolós hangulatomban, ha abban lennék, már régen máshol volnék, nem itt hanem futva menekülnék előlük.
– Az az üvegcse a másik polcon volt, ide az elmét megzavaró vagy serkentő hozzávalók jönnek! – nem mintha olyan jól tudnám, hogy miről beszélek, de a képmemóriám az valamennyire még jó. Máskülönben tudom mit rajzolok gyom- és gyógynövénytan órára. Azt a tantárgyat még tudnám szeretni is ha kevesebb macera lenne vele.
– Nem akarok itt lenni. Szóval siessünk még mielőtt a professzor azért jönne, hogy leellenőrizzen itt minket. –  csak motiválni próbálom Jesse-t és Albus-t, semmi köze ahhoz, hogy klausztrofóbiás lennék vagy hasonló bajos nyavalyák. Csak meg akartam szabadulni ettől a helytől, mert minden körülvesz, amit kevésbé kedvelek. Ezalatt természetesen nem Albus-t értem. Áh, dehogy!
– Kész röhej, hogy fiú létünkre nekünk kell itt rendet rakni. – mondanom kellett ismét valamit csak azért, hogy ne hallgassak. Tulajdonképpen szeretek beszélni összevissza mindenről, de hallgatni pont úgy. Most beszédes kedvemben voltam, valamivel muszáj szórakoztatnom a többieket. Bár szerintem ők anélkül is jól szórakoztak, hogy bármit mondjak vagy tegyek. Csodás!

Vissza az elejére Go down
Albus Perselus Potter

Akadémista

Too many problems at once Tumblr_inline_p58bm3kbZ21tlcom0_500

Lakhely :

Potter lak / Roxfort

Elõtörténet :

"Kicsi" Albus

Playby :

Cole Sprouse

103

Albus Perselus Potter
Csüt. Feb. 04, 2021 4:57 pm

Jesse; Finn

& Albi

Az átváltoztatástan minden pillanatát élveztem addig, ameddig a két hülye Griffendéles miatt büntetőmunkát nem kaptam. Pedig én aztán nem tettem semmit sem, de a prof valahogy nem hitte el. Tény és való: túl sokszor ugrattuk egymást a srácokkal, hogy hihető legyen az ellenbeszédem. Mindegy is volt már igazából. Annyiban lett volna jobb vitatkozni, hogy nem velük lettem volna egy büntetőmunkán, de inkább befogtam és elfogadtam a feladatot. Közben jött a tipikus „az apjára ütött” duma, ami miatt csak morogtam az orrom alatt. Beletörődtem inkább a sorsomba és időben mentem a bájitaltan szertárba. Nincs is jobb, mint azt kitakarítani… oh wait.
– Ezt nem kened rám, Pearce! Talán nem egymás farkával kellett volna játszanotok és akkor most nem lennénk itt. –Az eszem megállt. Még rám akarta fogni azt, hogy itt kell rostokolnunk. Inkább próbáltam semmibe venni őket, habár ez nehezen ment ezen a kis helyen. Ráadásul pont annyira érdekelt a szertár tisztasága, mint maga a tantárgy: semennyire. Ettől függetlenül próbáltam minél hamarabb elvégezni a feladatomat, mert akkor tuti biztosan megszabadulhattam tőlük.
– Nem teljesen tökmindegy? Haladj már a dolgoddal, aztán lépjünk a saját utunkra. Kezdem magam heringpartin érezni… –Halkuljon már el magától vagy én fogom elhallgattatni, de azt nem fogja imádni. – Te magad vagy az elmezavaró, nem az üvegcse tartalma… –morogtam az orrom alatt, két polc pakolászása közben. Neki aztán tényleg nem kellett semmilyen bájital ahhoz, hogy elmezavart legyen, szóval attól nem féltem, hogy esetleg megitta valamelyik, számára szimpatikus üveg tartalmát. Bár kinéztem belőle, de csak nem volt ennyire hülye. Mély levegőt kellett vennem ahhoz, hogy ne forduljak meg, és keverjek le neki egyet. Még ő mondta, hogy siessünk, mert nem akart itt lenni. Hát most is kinek járt a szája? – Ha a kezed is járna, nem csak a szád, gyorsabban végeznénk, nem gondolod? –Hangosan is megjegyeztem, amit eleinte magamban akartam tartani, de annyira felbosszantott már, hogy nem volt erőm és kedvem se visszafogni magam. Utolsó megjegyzésére inkább nem mondtam semmit, mert ahhoz túl kicsi volt a hely, hogy itt most verekedést kezdeményezzek. Inkább oldalaztam egy kicsit, hogy egy újabb polchoz hozzáférjek. Gondosan ügyeltem arra is, hogy ne üssem meg egyiküket sem, mert aztán nagyobb baj lehetett az egészből. Nekem meg semmi kedvem nem volt a kelleténél több időt tölteni velük.

P.S.: Wtf?Mood: Twisted Games

Friendship is another word for love
Anonymous

Vendég
Vas. Márc. 07, 2021 3:04 pm

Finn & Albus
Én sem örülök annak, hogy büntetőmunkát kaptunk. Még akkor sem, hogy tudom, erről igazából az ég adta világon nem fog senki sem üzenetet kapni a rossz fiáról, szóval teljesen tárgytalan is lenne a dolog. Na igen ám, abban az esetben, ha nem egy elcseszett tréfa miatt kerülnénk ide. Mert én megcsináltam azt a fantasztikus hányást okozó fánkot Potternek, Finnek pedig annyi dolga lett volna, hogy odavigye neki és Potter megeszi. Igen ám, de hogy ne legyen olyan könnyű dolgunk, egy lány ült oda mellé és megkérdezte, hogy kaphat-e belőle, mert milyen jól néz ki. Finn persze a hős lovag akart lenni és felpattant, hogy elvegye a fánkot, mielőtt megeszik, én azonban belecsimpaszkodtam. Amire odaértünk volna hozzájuk, már mindketten nagyot estünk, a lány beleharapott a fánkba, elhányta magát, Albus pedig persze egyből ránk kezdett mutogatni, hogy nézzük meg mit tettünk. Aztán persze tagadtunk, de akkor már minden is mindegy volt, mert egy tanárnak nehéz úgy kamuzni, hogy mindenki mást mond. Szegény lány a gyengélkedőre, mi hárman pedig kivétel nélkül büntetőre kerültünk. Same.
- És amúgy mi lenne, ha nem hisztis picsák lennétek mindketten? Esküszöm, hogy rosszabbak vagytok a suli összes lányánál. - kupi ide vagy oda, én remekül elbíbelődtem azzal, hogy tanulmányozzam, a két üvegcse színében mégis miféle eltérés lehet. Mert hát tök egyformák voltak, csak mégis más a nevük.
- Ha valaki kitalálja, hogy ez mind ugyanaz igazából, csak muszáj volt valami feladatot kapjunk, akkor remélem, hogy most ő csuklik egész éjszaka is. Meg holnap. Meg holnapután. - nem szeretem a bezártságot, nem szeretem a fölösleges dolgokat és az időpocsékolást. Helyette most próbán kellene lennem, ahová szégyenszemre nem érkeztem meg. Miért is? Mert balfaszok voltunk. Nem, mert Finn túl jószívű. És mert Potter még mindig egy azok közül, akinek szappannal kellene kimosni a száját.
- Szerintetek ha csak nagyjából rakunk rendet, az jó? Elvégre nem én kevertem ezt mind össze, hanem a drága prof. Hogy ezek a felnőttek milyen kupisak... - megint megköszörülöm a torkom, mert akadozik igen csak a hangom. A hangszálaim eldönthetnék, hogy vagy egy életre elnémulnak vagy megjavulnak. De sokáig nem tudom ezt az állapotot elviselni.
- Még ha annyi bajom lenne, mint nektek. De én lógok a próbáról!

Anonymous

Vendég
Kedd Ápr. 20, 2021 10:01 am

Albi, Jess, Lou & Finn
nincs szószám ●   Too many problems at once 3034304039  ● Na Na Na ♣
Komolyan ránéztem Potter-re, már, hogy ne lenne az ő hibája! Ha befogta volna akkor talán nem lennénk itt, az nem az én hibám, hogy mi megvédtük magunkat és mindhárman idekerültünk. De ahelyett, hogy bármit is válaszolnék vagy reagálnék a megjegyzésére, csak szúrós szemekkel nézek rá. Sajnos ennyire futja tőlem, verekedni csak akkor verekszem, hogyha meg kell védenem magam. Azért annyi eszem még van, hogy ne én kezdeményezzem a verekedést. Elég nehéz lenne azt mondani, hogy nem is én kezdtem, pedig akkor igen.
– Bocs, de ha bejön ellenőrizni a professzor akkor inkább lassabban de jól végezném a munkám, hogy ne kelljen az egészet elölről kezdeni. Szóval jobb lenne ha tüzetesebben megnéznénk mi hová jár. – igyekeztem határozottan érvelni amellett, hogy ne csak visszategyük a dolgokat úgy találomra, ahogy eredetileg is terveztük volna. Kár, hogy nem használhatjuk a pálcáinkat, sokkal egyszerűbb lenne.
Őszintén nem értem mi a jó ebben, mert én abból semmit nem tanulok, hogyha Albus-sal és Jesse-vel vagyok ide összezárva úgymond. Az egyikük… sőt igazából mindkettejük morog rám, pedig én csak a jót mondtam azzal, amit mondtam.
– Nem hiszem. – válaszolok Jesse felszínes rendrakási javaslatára. Az egy dolog, hogy tényleg nem mi voltunk azok akik ezt az egészet összekevertük, de akkor is meg kell tenni, ha akarjuk ha nem. Bár ne lenne muszáj és valami szórakoztatóbb dolgot találtak volna ki. Most már mindegy.
Elveszem az én egyik polcomról az alapanyagokkal teli üvegcsés ládikót. Szépen óvatosan még mielőtt eltörnék egyet, túlságosan összekocognak és ez egyáltalán nem tetszik nekem.
– Milyen próbáról lógsz? – nem mintha lett volna közöm hozzá, de volt egy sejtésem, hogy honnan hiányzik éppen.
– Szerencsére a kviddics edzés nem ma van. – jegyzem meg egy kicsivel derűlátóan, de igazából csak ennyit, van egy olyan érzésem, hogyha most kezdenék el arról beszélni milyen „káprázatos” a másik Potter-rel csevegni, akkor a mellettem lévővel is hasonlóan fognék beszélni. Egyikük sem a kedvencem, maradjunk annyiban. Na de mindegy is. Szerencsére csak a nagyobbikkal járok egy házba és akkor se mindig találkozunk, őt tehát el tudom kerülni, de Albus-sal közös óráink is vannak, ami elég kimerítő, ha ilyen és ehhez hasonló helyzetbe kerülünk.
– Ezekkel nagyon óvatosnak kell lenni, mert… – tudják, nem okoskodtam, csak felhívtam a figyelmüket arra, hogy amíg én felmászok a létrán a legfelső polchoz, addig legyenek tekintettel rá és ne törjék össze nekem.

Anonymous

Vendég
Kedd Ápr. 20, 2021 11:23 am

Igazából mondhatnám, hogy behisztiztem, mert ezek a nyavalyások kihagytak az egészből, de azzal nyugtatom magam, hogy teljesen egyértelmű, hogy egy Weasley nélküli csíny nem is csíny, és hogy lényegében azért bűnhődnek, mert én nem voltam jelen! Pedig igazán jólesett volna ha beavatnak ebbe az egészbe, a sütibe, meg a mindenfélébe, és nem csak úgy fél füllel kell megtudnom, hogy a zombikat már megint büntető munkára fogták...
Hol is takarítanak? Ja igen, a bájitaltan szertárban, ami az iskola talán legkisebb helyisége.

Arcomra mosoly kúszik, és nem tudok nem hangosan felnyifogni, ahogy belegondolok abba, hogy a három lóméretű barátom épp egy mini teremben zsúfolódik... és hogy fognak örülni, ha én is megérkezek csak úgy, hogy szórakoztassam őket a társaságommal! Mert hát milyen borzalmas napjuk lenne, ha én nem lennék és a beszélőkém!
Kissé sietősebbre veszem hát lépteimet, majd két forduló és egy erőteljes lépcsőn lerohanás után már meg is érkezem a bájitaltan terem és a szertár elé.
Fülemet az ajtóra tapasztom, hogy halljam a hangfoszlányokat, és pár perc ácsorgás után nagyon okosan nyugtázom, hogy csak a büntetésben lévők vannak jelen, sehol egy felnőtt, így tehát szabadon bemehetek én is, hogy ne kelljen a folyosón unatkoznom.
- Na csááá! Már vártatok, mi? - lököm be az ajtót, ami "finoman" meg is koccantja a létrát, amin épp Finn egyensúlyoz. Arcom kipirul a lelkesedéstől, hogy én most épp valami rossz dologban sántikálok - rabokat látogatok a börtönben! - majd vigyorogva becsapom az ajtót magam mögött. És ha már úgyis kicsi a hely, és én baromi magas vagyok, és mint tudjuk, sok jó ember kis helyen is elfér,  beljebb nyomulok a 190 cm-mel.
És azzal a lendülettel fel is rúgom a Finn által emlegetett löttyöt, amire annyira vigyázni kellett volna.

- Hopsz! Ki volt az az állat, aki a földre, és láb alá rakta ezt az üveg löttyöt? - kérdezem, miközben a kezemmel szikrákat imitálva mutogatok a fejem körül ezzel is jelezve, hogy nem, épp nem kapok szikrát, majd nyomatékosan Jesse-re nézek. Mert bár Potter is megéri a pénzét, azért kettejük közül Potter talán kevésbé vandál...
to;Albus, Jess, Finn
Albus Perselus Potter

Akadémista

Too many problems at once Tumblr_inline_p58bm3kbZ21tlcom0_500

Lakhely :

Potter lak / Roxfort

Elõtörténet :

"Kicsi" Albus

Playby :

Cole Sprouse

103

Albus Perselus Potter
Pént. Júl. 16, 2021 5:28 pm

Teljes mértékben elképzelhetetlen számomra, hogy ezek ketten hogyan maradtak még életben. Mert, hogy az eszük miatt nem, abban is biztos voltam. Inkább némasági fogadalmat tettem magamnak, mert ha megint megszólalok, azt egyikük sem teszi zsebre. Nekem meg tényleg nem volt kedvem a kelleténél több ideig egy levegőt szívni velük, mert ebben a helyiségben az is kincsnek számított.
~ Nyugalom Albus! Befejezed szépen a saját részedet, utána azzal a lendülettel mehetsz is ki innen. Előtte persze küldök a tanárnak egy patrónust, hogy én megvagyok, mert ha lelépek és itt hagyom ezt a kettőt, biztosan tönkre teszik a munkámat. Ha a tanár látja, hogy megcsináltam a feladatot, utána meg már az ő saruk lesz, ha valamit elbasznak ~Szép gondolatok voltak a fejemben. Azt hiszem, ezt meg is fogom valósítani, bár most egész érdekes hozzávalókat találtam a polcomon. Na meg egy két fiola érdekes lötyit is. Köztük a Veritaseriumot is. Lehet, hogy meg kellene lovasítanom, mert még jól jöhet a későbbiekben. Amint a két mafla nem figyelt, egy ügyes mozdulattal csempésztem a pulcsim ujjába a fiolát. Majd meglátjuk, hogy a reggeli italuk után mennyire lesznek bátrak, mikor tökre nem fognak tudni hazudni. Édes lesz a bosszú. Ohh, de még mennyire.
Amikor viszont nyílt az ajtó, kicsit meghűlt bennem a vér. Egy pillanatra azt hittem, hogy a tanár lépett be ellenőrizni minket és pont látta azt, hogy mit rejtettem el. A hang azonban másé volt. Már csak Louis hiányzott ide a két méteres magasságával. Így sem fértünk el, ha még ez is befurakszik ide, nos… inkább nem akarom részletezni, hogy mennyi hely maradt számunkra a mozgáshoz.
– Tökre nem Louis. Ha már itt vagy, akkor tedd magad hasznossá, és segíts nekünk. Mindannyian jobban járunk, nem rontjuk itt a levegőt és mihamarabb kikerülünk innen. Fogytán a türelmem meg a normális oxigén is. –Kezdett a fejem is sajogni és semmi kedven nem volt emiatt a gyengélkedőre kerülni. Itt meg nem hinném, hogy lenne olyan bájital, ami elmulasztaná a fejfájást.

Koloncok && Albus

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: