Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

I do it as a therapy. I do it as something to keep me alive.

Cassiopeia Black

Auror

I do it as a therapy. I do it as something to keep me alive. Tumblr_inline_pbme5dUCsB1t9ndkh_540

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

I do it as a therapy. I do it as something to keep me alive. Empty
Cassiopeia Black
Vas. Dec. 27, 2020 6:36 pm
Ms.Spudmore
Cassiopeia

Még úgy is, hogy már itt ülök a váróban és csak annyi választ el az ajtó túloldalán ülő nőtől, hogy az asszisztense szólítson, késztetést érzek a menekülésre. Csak egy pillanatig ugyan, de eljátszom a gondolattal, hogy úgy csinálok, mintha valami igazán fontos és halaszthatatlan bűnügy jött volna közbe, még hihető is lenne, ha először történne ilyen, de valójában a harmadik lenne. Ugyanis szégyen, nem szégyen már kétszer kértem időpontot, de hasonló indokkal mind a kettőt lemondtam, noha az eszméletlenül unalmas papír munkán kívül semmi sem jött közbe.
A valóság az, hogy féltem.
Nem, tulajdonképpen nem is ez volt rá a legjobb szó, sokkal inkább ódzkodásnak neveztem volna. Nehezen nyíltam meg ismeretlen embereknek, ez a nő pedig, hiába ajánlotta meleg szívvel az amerikai pszichológusom, az volt. Egy teljesen idegen, akinek csak a nevét is az arcát ismertem, neki kellett volna mesélnem arról, hogy mi a bajom, miért vagyok itt. Lehetetlennek gondoltam, csak úgy, mint tizennyolc évesen, amikor Amerikában ültem be először egy ilyen székbe és öntöttem ki a lelkem. Persze nem elsőre, sokadjára, mikor már megvolt a bizalom. Nyilvánvaló volt - legalábbis számomra -, hogy ez most sem lesz másképpen. Mégis nagyon nehezen vettem rá magam arra, hogy eljöjjek, de a szükség nagy úr, szokták mondani.
Arról nem is beszélve, hogy nap mint nap bűnözőkkel és bűnügyekkel dolgoztam. Hiába voltam még csak kezdő, láttam már több gyilkosságot, már gyakornokként, a tenger másik oldalán is. Így azt hiszem mindenképpen szükségem volt legalább havi egy, ha nem két alkalomra, ami segített feldolgozni ezeket, hogy a magam elcseszett módján, de normális emberként funkcionálhassak.
Amint meghallottam a nevet nyeltem egy nagyot, de felálltam majd egy biccentés követően, határozott léptekkel indultam el az szoba felé. Nem próbáltam megjátszani magam, úgy sejtettem, hogy amint belépek úgy is elkezdi fürkészni a mozdulataim, elemezni, hogy mi tud kiolvasni belőlük. A ruházatom is engem tükrözött, azzal sem trükköztem. Tagadhatatlanul elegáns - ahogy az egy aranyvérű Black-hez illett - mégis egyszerű, semmi dísz vagy hivalkodás.
- Jó napot Ms. Spudmore - húztam be magam után az ajtót, majd a szőke nő felé fordultam. - Igazán örvendek a találkozásnak, Cassiopeia Black vagyok és én jöttem a két órás időpontra - mutatkoztam be, noha gondolom tudta ki vagyok, ha mást nem, akkor a nevem benne volt a határidő naplójában vagy abban a bármiben, ahol számon tartotta a találkozót. Ha közelebb jött, kezet is nyújtottam. A korábban lemondott két alkalomról nem ejtettem szót, nem volt oka azt feltételezni, hogy nem mondtam igazat, amikor legelőször időpontot kértem, nagy vonalakban leírtam, hogy ki vagyok és miért szeretnék vele konzultálni.
Leülni azonban nem ültem le egyből, a köszönés és bemutatkozás után, hiába tudtam, hogy úgyis ez lesz a következő lépés. Megvártam amíg ő kínál hellyel, egyszerűen csak azért, mert így illett. Erre neveltek.

You never know how Strong you are. . .
until Being Strong is the only choice you have.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 05, 2021 9:53 pm

Ms. Black & Arlene

Mindig nagy öröm számomra, ha új embereket ismerhetek meg a munkám által. Szerettem, ha valaki hozzám fordult segítségért, ennyi év után is éreztem a lelkemben azt az aprócska lángot, ami fellobbant, ha új embert írhattam be a naptáramba. Büszke voltam a munkámra, arra, amit elértem.
Jól esett, amikor megcsörrent a telefonom, egy újabb embert jelentett, akinek én adhattam megnyugvást. Merlinre, hát létezik ennél tökéletesebb munka? Nem hiszem. Segíteni mindenki szeret, de nem mindenki értett hozzá. Márpedig a nem szakszerű segítség néha rosszabb, mintsem hasznos lenne.
Fáradtan nyitottam ki a naptáram, hogy leellenőrizzem, ki lesz a következő páciensem. Megint nem aludtam egész éjjel normálisan, le kéne erről szoknom. Alig tudtam fókuszálni a betűkre, amik előttem voltak. Háromszor kellett elolvasnom, mire felfogtam, mi van odaírva. Ms. Cassiopeia Black.
Oh, már emlékszem. Az auror hölgyemény, aki csak beszélgetni szeretne. Ahhoz kepést, hogy ez volt a terve, eddig mind a két időpontomat lemondta. Nem voltam rá dühös, igazából emiatt még jobban érdekelt ő. Vajon mit rejteget? Vajon miért mondta le? Egyre több kérdés, egyre kevesebb válasz.
Mosolyogva nyitottam ki a fenyőfából készült ajtómat. Igen, minden alkalommal fel fogom hozni, hogy ez az, mert imádtam. Zene volt hallani a füleimnek a kopogó ujjakat az ajtón.
-Szép napot Ms. Black. Én is örülök neki, hogy végre itt van. -csúnya, rossz Arlene, hát tartsd már a szád. Megráztam a felém nyújtott kezét és a kanapé felé mutattam. Kíváncsi voltam a reakcióira, feszült figyelemmel kísértem a pillantását. Izgalmas melónak ígérkezik.
-Esetleg tegeződhetünk? Jobb legkört teremt, úgy gondolom. Szóval csak Arlene. -továbbra is mosolyogtam rá. Szerettem mosolyogni, rögtön az első percben megteremteni azt a bizalmast, akiben nem a pszichológust látják, hanem a jóbarátot. -Esetleg kérsz egy kávét? Teát? Egy pohár vizet?
Az asztalomhoz léptem és belekortyoltam a már hideg kávémba. Fujj. Inkább újat csináltam, míg az előző maradékát a kukába dobtam. Szép, hárompontos. Mire nem jó a papírpoharas kávé…
-Nyugodtan foglalj helyet, ott, ahol neked kényelmes. Én valszeg a padlóra ülök, ennyi idő után már a pihepuha fotel sem hangzik olya csábítónak. -le is dobtam magam a földre törökülésben. A jegyzetfüzetemet nem vettem magamhoz, nem akartam megrémíteni. Ilyenkor hihetetlenül tudok örülni annak, hogy ilyen kivételesen jó agyam van, ami szinte mindent megjegyez. Majd a következő páciens előtt leírom a gondolataimat, ez nekem bőven megfelelt.

Cassiopeia Black

Auror

I do it as a therapy. I do it as something to keep me alive. Tumblr_inline_pbme5dUCsB1t9ndkh_540

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

Cassiopeia Black
Szer. Jan. 06, 2021 10:03 am
Ms.Spudmore
Cassiopeia

Aburkolt - vagy talán nem is annyira? - megjegyzésére egy arcizmom sem rezdült, mintha meg sem hallottam volna. Aranyvérűként, főleg befolyásos aranyvérűként, az egykori miniszter unokahúgaként, több megjegyzést kaptam, mint azt szerettem volna. A legegyszerűbbektől a legsértőbbekig, tulajdonképpen bármit, csak a képzelet, valójában gyakran még az sem, szabott neki határt. A legtöbbnek persze nem volt valóság alapja, koholmány és kitaláció volt, a rosszindulat szülte megjegyzések, semmi több. Az ilyenekkel  - emberekkel és a mondandójukkal egyaránt - nem láttam értelmét foglalkozni. Egyszerűbb volt tőle az életem, az övék pedig remélem sivárabb, hogy nem mentem bele az ostoba játékaikba.
Az, hogy egyből tegeződni kívánt meglepett, ezt meg sem próbáltam elrejteni. Feleslegesnek ítéltem, ha az arcomról nem is, a testbeszédemből rájött volna. Nem ehhez voltam szokva, nem csak a régi pszichológusomnál, hanem általánosságban sem, főleg az első találkozáskor. A válaszom is váratott magára, el kellett gondolkodnom, noha alapvetően nem tűnt nagy dolognak. Tulajdonképpen nem is volt az, egyszerűen csak szokatlan.
- Ahogy gondolja… gondolod - egyeztem bele. Végső soron ő volt a tanult szakember, tudta mit csinált. Ha pedig benne még nem is, de az amerikai orvosomban bíztam, aki ide irányított. Ő elismerte Ms. Spudmore vagyis… Arlenet, akkor nekem sem volt okom kételkedni, még ha a módszerei elsőre formabontónak is tűntek. - És akkor csak Cassiopeia - tettem még hozzá gyorsan. A közeli ismerőseim és a családom tagjai Cassie-nek szólítottak, tulajdonképpen jobban is szerettem, mint a teljes nevemet. Egyszerűbb volt és magunk között kevésbé hivatalos, de most kifejezetten kellemetlennek találtam volna, ha így szólít. Már az is különösnek tetszett, hogy a keresztnevemen fog szólítani és tegeződünk, nem kívántam fokozni ezt az érzést.
- Egy teát elfogadok, köszönöm. Feketét, cukor nélkül. Persze, csak ha van - bár meglepődtem volna az ellenkezőjén, az Earl Grey s legegyszerűbb, mégis a legnagyszerűbb tea volt a világon. - Ha nincs, akkor bármilyen jó lesz, csak cukor ne legyen benne. Az elrontja az ízét.
Néha - na jó, legyünk őszinték, ha már eljöttem ide, valójában elég gyakran - úgy éreztem, hogy nem vagyok kellően rugalmas. Hogy nem alkalmazkodom könnyen az új vagy éppen a szokatlan dolgokhoz. Most is pontosan ez az érzés kerített hatalmába, ahogy néztem, amint az újdonsült pszichológusom a helyett, hogy leülne az egyik fotelba. esetleg a kanapéra, egyszerűen csak “ledobja” magát a földre.
Merlinre, mintha csak egy gyerekzsúron lettünk volna!
- Biztos hogy jó ott? - érdeklődtem óvatosan, miközben én magam a kanapét választottam. Nem csak azért mert szoknyát viseltem és a padlón elég körülményesnek kellett volna lennem, hanem azért is, mert szerettem a megszokottat és a hagyományosat. Biztonságérzetet adott. Nekem legalábbis. - Nem fogsz felfázni?
Hiába volt meleg a szőnyeg mégis csak tél volt és valahogy nem hittem abban, hogy padlófűtéssel vagy bármilyen mágiával gondoskodott arról, hogy elkerülje ezt a kellemetlen apróságot. Noha ez a legkevésbé sem tartozott rám, igazából, Ms… Arlene… szóval Arlene felnőtt ember volt. El tudta dönteni, hogy mit és hogyan kezd magával. Ha leül és ráfázik, akkor az az ő dolga volt, nem pedig az enyém.
- Tehát - helyeztem kényelembe magam az ülőalkalmatosságon, úgy, hogy azért lássam is őt. Ez mégis csak fontos volt… azt hiszem. - Meséljek magamról, vagy teszel fel kérdéseket? Nálad hogy működik? - a korábbi meglepetésekre való tekintettel már jobbnak láttam érdeklődni, mint némán várni a kérdéseket vagy in medias res belekezdeni a történetembe úgy, hogy ő nem így kíván megismerkedni a helyzettel. Mind a két gondolat meglehetősen kellemetlennek hatott.

Anonymous

Vendég
Szomb. Jan. 09, 2021 1:03 pm

Cassiopeia & Arlene

Szeretek meglepetést okozni az embereknek, legyen szó egy egyszerű ajándékról vagy a viselkedésemről. Volt benne valami különleges számomra, olyan csodás volt tanulmányozni közben az emberek reakcióit. Pozitívat, negatívat egyaránt. Szakmai ártalom.
Mosolyogva készítettem el a teát Cassiopeia számára, én magam is kedveltem így a teámat, nem csodálkoztam egy pillanatig sem a kérésén. Nem véletlen van ennyi tea otthon is és itt is. Egy rózsaszín, kiskutyás bögrében adtam oda neki és vigyorogtam rá, mint a vadalma. Azért ismerjük el, vicces látvány volt a szigorú kinézete és a bögre a kezében.
Figyeltem, ahogyan leült a kanapéra. Sejtettem, hogy azt fogja választani, elsőre mindenki oda ült le. A sok párna a kanapén biztosan megnyugtató érzéssel fogta el őket, mintha biztonságot nyújtott volna nekik. Jó, mondjuk tényleg ez volt a célom, amikor bementem a boltba és megvettem minden ilyesmit. Emlékszem, mennyit filozofáltam a különböző dolgok előtt, majd végül mindent belesöpörtem a kocsiba.
Megráztam a fejem és újra az előttem ülő lányra koncentráltam.
-Persze, kényelmes. Ha nem lenne az, akkor nem is lenne hely a padlón. Jó, ez nem igaz, a gyerekeknek kell a hely, szeretnek a földön rajzolni. Meglepődnél, de van olyan páciensem is, aki simán lefekszik és ő is rajzol. Nagyon érdekes, kiből mit vált ki egy szituáció. -mosolyogva válaszoltam neki, mintha nem is számítana az, amit mondok. -Nem, nem fázok fel, az alattam lakó gondoskodik a fűtésről, ha pedig mégis ilyen gond lenne, majd rászólok. -nagyot legyintettem, elhessegettem magamtól a gondolatot.
Valóban jó helynek találhatta a kanapét, hiszen kényelembe is helyezkedett. Látod Arlene, megérte annyit ácsorogni a polcok előtt. Már a testtartásából le tudtam vonni bizonyos dolgokat, de az első öt perc után sosem lehettem biztos semmiben. Hiszen ilyenkor még mindenki tartja magát, nem meri megmutatni az igazi énjét. Miért is merné? Néha még egy barátnak is nehéz megnyílni, nemhogy egy idegennek.
-Nem tudom, mit szeretnél jobban? Mesélni vagy kérdésekre válaszolni? Melyik a jobb? Sétálni a hóban vagy a hóban sétálni? -imádom kérdésekkel bombázni az embereket. -Mind a kettőnek ugyanaz a célja, hiszen ott van a hó is és a séta is. Mi értelme lenne a sétának, ha nem lenne hó? Vagy mi értelme van a hónak, ha nem sétálhatunk? -érdeklődve néztem a szemébe, érdekelt az összes reakciója, az összes szava. Reménykedtem benne, hogy megérti a logikámat.
-Valahol mindent el kell kezdeni. Tehát a nevedet már tudom. A korodat is. A kórlapodról és a telefonhívásodból tudom, hogy miért jöttél ide. Ez engem mégsem érdekel. Engem az érdekel, hogy mi a dolgok miértje. Miért most? Miért hozzám? Miért… Merlinre, sok a kérdés, kevés az igazán őszinte válasz. Itt minden csak rajtad múlik, én hozzád igazodom.
Nem akartam már rögtön az első percekben megrémíteni őt, de úgy tűnt, máshogy nem lehet megtörni az előttem ülő lányt. Az őszinteségére vágytam, nem az üres szavaira. Mint egy kertben talált dió, amit fel kell melegíteni és feltörni ahhoz, hogy meglássuk, mit rejt a belseje.
-De persze mindig ott van az a lehetőség, amit a gyerekeknek is felajánlok. Eljátszhatod babákkal, hogy mi történt, írhatsz verset vagy… Csatlakozhatsz hozzám a padlóra és rajzolhatunk. -megvontam a vállam és rámosolyogtam.

Cassiopeia Black

Auror

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

Cassiopeia Black
Pént. Feb. 05, 2021 7:58 pm
Ms.Spudmore
Cassiopeia

Szerencsére a hölgynek volt olyan teája, amit kértem, így nem kellett valamelyik gyümölcsöset választanom. Nem mintha azokat nem kedveltem volna, egyszerűen csak az egyszerű, cukrozatlan fekete teát jobban kedveltem. Jobban is illett a nevemhez, noha valójában a kettőnek nem sok köze volt egymáshoz. Inkább volt ez egy megmosolyogtató párhuzam, mint bármi más.
Nem kellett alaposabban szemügyre sem vennem Ms. Spudmore-t, hogy tudtam: rettentően élvezi a szituációt, azt, hogy egy rózsaszín, kiskutyás bögrét adott a kezembe, ami szerinte szöges ellentétben állt a személyiségemmel. Nos… ebben igaza is volt, de azt nem tudom, hogy mit várhatott tőlem. Valójában, bár ez sosem volt az én stílusom, kifogásolni valót sem találtam az ilyen kiegészítőkben. Akadtam varázslók és boszorkányok, akikhez kifejezetten jól illett. Valahogy őt is ilyennek tartottam, legalábbis az első benyomásaim alapján. Mert bár tagadhatatlan: nem rendelkeztem summa cum laude diplomával pszichológiából, de Jerry Preston megtanított egyre s másra a Salem Intézetben töltött évek alatt. Például a részletes megfigyelésre.
- Köszönöm - vettem végül el a teát egy apró mosoly és egy bólintás kíséretében. A kerámia kellemesen meleg volt, de nem túl forró, így képes voltam arra, hogy aprókat kortyolgatva a kezemben tartsam.
A válaszára igen nehezen, de sikerült visszafognom egy sóhajt. Nem jegyeztem meg neki: attól, hogy valami jó vagy kényelmes, még nem biztos, hogy egészséges. Így vélekedtem a padlón ülésről is, de Ms. Sp… akarom mondani Arlene felnőtt ember volt, nálam idősebb, tudta mit csinál. Ha kockáztatta azt, hogy felfázik, nem az én dolgom volt. Az öcsémet mindenesetre szomszéd ide, szomszéd oda, egészen biztosan felparancsoltam volna a kanapéra, főleg télen. Talán még Orionnal is így jártam volna el, noha az már más kérdés, hogy ő hallgatott-e volna rám vagy valami egészen más sült volna ki a dologból. Inkább az utóbbi.
- Nos… ebben a logikába bele tudnék kötni - köszörültem meg a torkom, mert hát sétáltunk hó nélkül is, mondjuk nyáron és a hó létezett a séta nélkül, akadtak olyanok is - mint például én -, akik csak a meleg lakásból szerették nézni a telet, a helyett hogy kiránduljanak benne. Arról nem is beszélve, hogy a hó alapvető feladata a természet, a földek védelme volt. - De értem, mire gondolsz - tettem azért hozzá, hiszen nem kötekedni szerettem volna, legalábbis most nem. Ebben a szituációban értelmetlennek véltem az e felé viselkedést.
Nem válaszoltam egyből a kérdéseire. Csak meglötyögtettem a bögrében lévő fekete teámat, néztem, ahogy a fekete lé ide-oda mozog a fehér falak között.
- Jobban szeretem a kérdeznek, nem vagyok egy Picasso - mondtam végül Arlen-re nézve. - Akkor biztosan tudom mit kell mondanom - vontam meg a vállam. Szerettem az egyértelmű dolgokat, a válasz keresést és magukat a válaszokat is. Magamtól mesélni ellenben különös lett volna, vezérfonal nélküli, kissé talán csapongó is. Nem gondoltam, hogy azzal egyről a kettőre juthatnánk. - Ami a korábbiakat illeti. Azért hozzád, mert korábban, az amerikai pszichológusom téged ajánlott - egy évvel ezelőtt, ezt azonban már nem tettem hozzá, legalábbis hangosan. Nem éreztem szükségét annak, hogy megosszam vele az információt. - És azért most, mert a bátyám felesége terhes, ami sokkal jobban zavar, mint annak egy felnőtt embert zavarnia kellene. Arról nem is beszélve, hogy aznap, amikor véletlen megtudtam egy kollégánktól indiszponált voltam egy küldetésen, meg is sérültem. Ezt pedig többet nem engedhetem meg magamnak - tettem le a bögrém az asztalra és masszíroztam meg önkéntelenül is az alkaromat. Szépen gyógyult a seb, szerencsére már gyengeséget sem éreztem a kezemben. Nem úgy, mint azon az éjszakán, amikor beállítottam Orionhoz. - Nem tudom mennyire ismeri az aranyvérűeket, az igazi aranyvérűeket - nyomtam meg direkt, hogy érezze itt most nem általánosságban beszélek, hanem a valódi arisztokratákról lesz szó, noha a nevemből sejthette, de jobbnak láttam tisztázni. - De ott szigorú szabályok vannak, valójában mindenre vonatkozóan, de főleg a házasságra. A vér tisztaságának megtartására. A bátyám tizenegy éve hagyta el a szülői házat mert beleszeretett egy félérbe, mindezt három évvel az édesanyánk meggyilkolása után, most pedig együtt dolgozunk. Társak vagyunk. Elvette azt a nőt, aki miatt ott hagyta a három testvérét és a családját, most pedig a közös gyereküket várják - foglaltam össze röviden a történetet, mert úgy éreztem, hogy szükség van rá. Szükség van annak a megmagyarázására, hogy miért is érintett olyan érzékenyen ez a történet. Hogy ez nem egyszerű testvért féltékenység, amikor a bátyónak hirtelen nem csak a hugicája a kicsit hercegnője.
Blackék portája ennél kicsit összetettebb.

Anonymous

Vendég
Hétf. Feb. 08, 2021 10:38 am

Cassiopeia & Arlene

Alig vártam, hogy végre az érzéseiről beszéljen. Mert viselkedhetett bárhogyan, az ember a lelke mélyén mindig mást érez, mint amit a külvilág fele mutat. Engem nem érdekelt, hogy mennyire nevelték udvariasra, mennyire kellett a szabályokat követnie. Sőt, az sem érdekelt, hogy melyen szépbeszédre tanították őt. A lelke érdekelt, azok a történések, amik ilyenné formálták őt.
Vidáman bólogattam, örültem neki, hogy megértette az olyan különös logikámat. Pedig egyszerű volt, mégis fel lehet mérni belőle, hogy az ember mennyi logikával rendelkezik. Apró trükkök, amiket az évek alatt tökéletesítgettem.
-Nem kell Picasso-nak lenned ahhoz, hogy megértse valaki a rajzodat. Ez a legszebb a művészetben, hogy mindenki mást lát bele. Te lehet, hogy rajzolsz egy rózsát, abból én is mást szűrök le és te is. Esetleg megmagyarázhatod, hogy miért pont a rózsát választottad, de nem szükséges. Mert neked is és nekem is mást jelent.
Úgy éreztem, hogy minden apróságot meg kell magyaráznom neki, hogy bízni tudjon bennem. Ez nagyon fontos volt, különben sosem ismerném meg a lelke mélyén lakó Cassiopeiat. És ez nekem fontos volt, ahhoz, hogy a későbbiekben tényleg szakszerű segítséget tudjak neki nyújtani.
-Miért vagy olyan biztos abban, hogy minden kérdésre létezik pontos válasz? Akármilyen magas iq-val rendelkezik egy ember, mindig lesznek olyan kérdések, amikre nem fog tudni válaszolni. -nagyot kortyoltam a kávémból a mondat végén, mintha ezzel el tudnám rejteni a sejtelmes mosolyomat. Eszemben sem volt titkolózni előtte, de nem kellett még mindent látnia.
Feszült figyelemmel hallgattam, ahogy végre beszélni kezdett. Mondanám, hogy majdnem olyan izgatott voltam, mint egy kisgyerek, amikor az ajándékát bontogatja, de az elég szakmaiatlan lett volna, így igyekeztem mindenfajta mozgolódás nélkül hallgatni őt.
-A terhesség egy csodálatos dolog, akárkiről is van szó. Mégiscsak egy új élet növekedik bennünk… Bár szerintem ezt nem kell magyaráznom. Ezek alapján nem kéne, hogy ez zavarjon téged, hacsak nincs valami más a háttérben. -nem kérdeztem rá, hagytam, hogy elmondja, ha akarja. Nekem sem volt gyerekem, pedig így lassan 40 évesen ideje lett volna szülni a szüleim szerint. Merlinre, még azt sem tudtam, hogy egyáltalán képes lennék-e rá, nem mertem kivizsgáltatni magam.
-Nos, elbeszélésekből ismerem az aranyvérűeket, de mivel sosem éltem közöttük, nyilván nem tudok teljes képet alkotni. -ráztam meg a fejem. -Várj, mi történt édesanyátokkal?
Ez érdekes témának tűnt, úgy éreztem, ha ezt jobban kifejti, akkor még többet megtudok róla, és talán… Mit talán, tényleg tudok segíteni neki. Bele sem mertem gondolni, hogy ez mennyire fájdalmasan érintette őt, az édesanyja és a bátyja elvesztése, de ez az iroda már több könnyet és őszinteséget látott, mint bármi más egész Londonban. Én is ezt vártam tőle, mármint az őszinteséget, és ha valóban beszélt rólam az amerikai pszichológusával, akkor tudhatta, hogy én is őszinte leszek vele, akármennyire is fájdalmas volt az néha.
-Mondd Cassiopeia, miért érzem azt, hogy ez nem a teljes történet? A Black-ek története elég zavaros, el voltak nagyon sokáig zárkózva, keveset tudni róluk. Tudom, hogy nehéz erről beszélni, de szeretném, ha tudnád, hogy egyrészt kötelez az orvosi titoktartás, másrészt pedig a saját emberi erkölcseim nem engedik, hogy visszaéljek mások titkaival.
Fáradtan megráztam a fejem. Lehet, hogy ehhez a történethez kellett volna egy kis alkohol mind a kettőnknek, de nem vallott volna profizmusra, ha én magam ajánlom fel neki. Ha pedig erre lett volna szüksége, csak kinyitottam volna neki a szekrényt, hogy válasszon. Cassiopeia Black nehéz esetnek tűnt, mégsem tudtam azt mondani, hogy nagy fába vágtam a fejszémet. Menni fog ez Arlene, még akkor is, ha évekbe fog telni.

Cassiopeia Black

Auror

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

Cassiopeia Black
Kedd Márc. 02, 2021 12:07 pm
Ms.Spudmore
Cassiopeia

Szeretném azt mondani, hogy érdekelt az, amit arról mondott, hogy miért tudja a pálcikaemeberszerű rajzaimat is elemezni, de nem tudtam. Nem azért, mert unalmas lett volna, hanem azért, mert engem nem kötött le a téma. Az, hogy megpróbáljam megérteni, hogy mi folyik az emberek fejében. Talán a munkakörömnek volt köszönhető, de személy szerint inkább örültem annak, hogy ez nincs így. Mármint… nincs így, mert nem akarom, hogy így legyen. A képességemnek köszönhetően valójában bármikor bele nézhettem volna bárki elméjébe, aki nem védi magát megfelelően. Márpedig a varázslók - és a bűnözők -  nagy része védtelen volt ilyen téren, mintha csak elfelejtették volna: nem csak testi úton lehet támadni, hanem az elmén keresztül is. Utóbbi talán még hatásosabb is.
- Nem vagyok biztos benne, hogy minden kérdésre akad pontos válasz, vagy egyáltalán bármilyen válasz - hiszen ha így lett volna, nem fedte volna homály megannyi bűnöző valódi kilétét a mai napig. Többek között az anyám gyilkosáét sem. -  Jelen helyzetben úgy érzem, inkább csak irányvonalat ad és nem hagyja csapongani a témát - vontam meg vállam, noha azt nem részleteztem, hogy melyikünk - talán kicsit mind a kettőnk -  miatt gondolom így  Nem kívántam eltérni a tárgytól, én a problémára akartam koncentrálni, arra amiért ide jöttem, nem pedig arra, amiken már ezer meg egyszer átrágtam magam még Amerikában. Már pedig nagyon úgy nézett ki, hogy Ms. Sp…szóval Arlene mindent hallani szeretne az elejétől, újra. Ha pedig hagyom magam, akkor jövőre sem érünk el oda, hogy a mostani problémáról beszélgessünk. A bátyám állítólagos gyereke is legalább egy éves lesz addigra, ha nem másfél.
- Én nem tartom annyira csodálatosnak, mint sokan. Nyilván normális esetben, amikor nem a bátyám feleségéről van szó, akkor nem zaklat fel semennyire, de alapvetően sem vagyok elájulva attól, hogy valaki teherbe esik és egy új életet hoz a világra. Abban sem vagyok biztos, hogy én vágyok erre.
Sosem rejtettem véka alá senki előtt, hogy a gyermekvállalást illetően nem tudom mi legyen. A félreértések elkerülése végett: nem a gyerekekkel volt bajom, megfelelő mértékben és távolságban aranyosnak találtam őket, ez azonban nem jelentette azt, hogy feltétlen szükségét éreztem egynek. Arról nem is beszélve, hogy a karrierem szempontjából nem kissé vetett volna vissza, ha hirtelen elmegyek másfél-két év szülési szabadságra. Egy olyan pályán, ahol többségében még most is férfiak dolgoztak és az emberek egymást taposták el a jobbnál jobb lehetőségek reményében, gyakorlatilag szakmai öngyilkosságnak számított volna, én pedig úgy éreztem: túl sokat tettem azért, hogy elcsesszem ilyesmivel. Valamint abban sem hittem, hogy jó anya válna belőlem, nem hoztam magammal túl egészséges családi példát, hogy enyhén fogalmazzak. Mit adhattam volna át annak a gyereknek, akit esetlegesen megszülök?  Persze, mindössze huszonnégy évesen lehet csak a fiatalságom beszélt belőlem.
Merlinre, hogy tudtam! Tudtam, hogy rá fog harapni anyámra! Elolvasta ez a nő egyáltalán a kartonomat? Vajon átkérte egyáltalán Amerikából? Eddig biztos voltam benne, hogy igen, de határozottan kezdtem elbizonytalanodni.
- Megölték - sóhajtottam. Ennyi év elteltével már könnyebb volt kimondani. - Tizenkét, tizenhárom éve történt. Akkoriban tele voltak vele az újságok, elég nagy port kavart. Biztos olvastál róla, ha mást nem egy címlapot.
Nagyon nehezen tudtam elfojtani egy sóhajt az újabb kérdése nyomán. Noha nem volt min és miért meglepődnöm. Az átlagos varázslók valamiért mindig úgy kezelték a családomat - és lássuk be, az összes többi ismertebb, zárt aranyvérű családot is -, mintha valami mitikus titkot őriztünk volna. Noha Blackként az embernek volt annyi lépés hátránya, hogy Siriusnak és a háborúnak, majd később Pollux bácsinak köszönhetően jobban ismertek minket - a nevünket -, mint egy Shafiqot vagy egy Gauntot.
- Mert ezt szeretnéd belelátni, ez tűnik izgalmasnak - válaszoltam végül némi gondolkodás után. - Ahogy tulajdonképpen mindenki más is. Csak azért, mert megvannak a saját elveink és hagyományaink, valamint nem szeretjük kiteregetni a magánéletünket és varázsvilági celebeket, adott esetben botrányhősöket játszani, nem különbözünk annyiban más családoktól. Kimértebbek vagyunk egymással ez tény, ahogy az elveink felülírnak dolgokat, ez is tény és az elvárások is nagyon, ezt sem tagadom. De sok találgatással ellentétben nem áldozunk muglikat a pincében, ahogy a félvéreket sem nézzük le automatikusan . Így a legőszintébben azt kell mondjam: az alapja az életemnek és a történetemnek pontosan az, amit az előbb meséltem. Az édesanyám meghalt, az apám érzelmileg belerokkant, ez pedig szétzilálta a közeli családomat. - Volt abban valami tragikomikus, hogy életem problémájának körülírását bele tudtam sűríteni egy teljes mondatba. Mintha valami apróság lett volna nem pedig olyasmi, ami több mint egy évtizede nyomta rá a bélyegét az életemre és a mindennapjaimra.

Anonymous

Vendég
Hétf. Ápr. 12, 2021 12:37 pm

Cassiopeia & Arlene

Nem mondanám, hogy egyszerű dolgom volt Cassiopeiával. Mondjuk, ha könyű lenne, nem lenne olyan élvezetes, legalább is én így gondoltam. Minden, amit nehéz megszerezni, jobban fogsz becsüli, ezt mondogatta anyám fiatalabb koromban. Igaz, már akkor sem hallgattam rá, de ez most valahogyan eszembe jutott. De vajon mi haszna van ennek a hölggyel szemben? Mert ha nehezen is, de úgy éreztem, hogy apránként mindent megtudok róla. Akkor is, ha nem vevő a játékaimra. Majd kitalálunk valami mást.
Emlékszem, az amerikai kollega elküldte a kartonját és a szakvéleményét. Mennyire lenne furcsa, ha elmondanám neki, hogy elolvastam, majd felgyújtottam? Oh Arlene, te is tudod, hogy ez nem így volt. Igen, elolvastad, de nem gyújtottad fel, mert jobban érdekelt az irodád védelme és nem volt kedved magyarázkodni a tűzoltóknak, ha leég az egész épület. Na, ez történt Arlene. Elolvastad, majd úgy döntöttél, hogy ez neked nem megfelelő és te magad akarsz mindent megtudni Cassiopeia Blackről.
Így hát maradt az, hogy játékokat és teát kínáltam neki, illetve a hallgatóságomat. Ennél többet valószínűleg úgysem fogadott volna el, tekintve, hogy eddig szinte minden próbálkozásomat elutasította. Akkor marad a beszélgetés és a szavak fonása, pont úgy, mint amikor húsvét környékén kalácsot fon az ember.
-Akad rá válasz, még ha oly homályos is, mintha a víz alatt nyitnánk ki a szemünket. Talán nem pontosan a te feltett kérdésedre válaszol, viszont egy másikra igen. Csak azért nem értjük, mert túlságosan egy dologra koncentrálunk. -szerencsére egy cseppet sem lankadt a lelkesedésem. Még szélesen el is mosolyodtam. -Néha megéri hagyni, hogy a gondolatok és a dolgok szerteágazzanak. Mert akkor több minden megvilágosodik. Mint ahogyan éjszaka is máshogy látjuk a dolgokat, vagy ahogyan a fekete kávét hígítod tejjel. Minden egyre világosabb lesz. Csak időt kell hagyni a dolgoknak.
Vajon Cassiopeia hova siet? Miért nincs ideje semmire sem? Talán közrejátszott az is, hogy lemondott két időpontot. Vagy csak egyszerűen arról volt szó, hogy nem látta a dolgoknak az azonnali eredményét, és időpocsékolásnak érezte az egészet. Hm. Mi lenne, ha itatnék vele még egy teát? Hogyan is itta? Ja igen, Feketét, cukor nélkül. Látod Arlene, neked is csak figyelned kell. Felálltam, hogy készítsek egy teát magamnak és neki is természetesen, ha már így eszembe jutott, hogyan kérte az előbb. Csak udvariasan és nyugodtan. Addig hallgattam, ahogyan a gyermekáldásról beszélt, majd felé fordultam, amíg felforrt a víz.
-Megértem azt, aki nem vágyik erre. Egy gyermek nagy felelősség. Nézz meg engem Cassiopeia, itt vagyok majdnem 40 évesen és most jutottam el odáig, hogy egyáltalán felmerült bennem a gyermek gondolata. Nem vagyunk egyformák. Az, hogy a testvéred úgy gondolja, hogy itt az ideje, nem jelent semmit. Talán kényszerből lesz gyermekük, talán becsúszott. Ezt tőlük kell megtudnod. Viszont teljesen lehetséges az, hogy a csöppségnek köszönhetően rendeződik valamennyire a viszonyotok. Nem látok a jövőbe, így ez csak egy feltételezés marad.
Visszafordultam a bögrékhez és teafiltert tettem bele. Valóban érdekelt, hogy mit fog mondani az anyjáról. A kollega szerint… mit számít? Teljesen mást szűrt le ő, mint én eddig. -Valóban olvastam róla, most, hogy így említed, már tudom. Bocsánat, hogy így elsőre nem jutott eszembe. -megvontam bocsánatkérően a vállam. Nem emlékezhet mindenre az ember, akármennyire is szeretne.
-Valóban, az emberek szeretnek teóriákat gyártani arról, ami olyan titokzatos. De folytasd csak. -nyilván érdekelt engem is, én is szerettem teóriákat gyártani az álmatlan éjszakáimon egy üveg vörösbor társaságában. Amíg mesélt, odaléptem elé, hogy átadjam a teáját. Ennyi beszéd után jól fog esni neki a folyadék.
-Köszönöm Cassiopeia, hogy ezt mind megosztottad velem. Jobb így, mint valaki más szakvéleményét olvasni. Így valóban a te szavaidat hallom, és sokkal könnyebb következtetéseket levonni. Nem kell megijedni, semmi extra. Viszont annak örülök, hogy nem viselkedtek úgy, mint egy szekta. Tudod, a pletykák hogyan terjednek. Jobb a dolgokat tisztázni. Mielőtt az ember sztereotipikus lesz. Az egyáltalán nem jó. -visszaültem a fotelba. Egyenjogú partnerként szerettem volna kezelni Ms. Black-et, nem szerettem volna, ha úgy érzi magát, mint aki nem egy szinten van velem. Inkább érezze úgy magát, mintha egy barátnőjével beszélgetne.
-Furcsa kérdés fog következni, remélem fel vagy rá készülve. De valaha ezeket a sérelmeket sikerült megbeszélnetek úgy rendesen? Úgy értem, hogy leültök és beszélgettek. Mi ezt a testvéreimmel többször is csináltuk, és azóta jobb köztünk a kapcsolat. Persze, ha ez nem jött volna össze, akkor elmentünk volna egy családterápiára. Ezt akartam igazából kérdezni, hogy nem gondolkoztál még azon, hogy jót tenne nektek egy családterápia? -Arlene, ne feszítsd túl azt a bizonyos húrt…

Cassiopeia Black

Auror

Lakhely :

☽ London ☾

Multik :

Csillagainkban a hiba

Playby :

☽ Melissa Benoist ☾

112

Cassiopeia Black
Hétf. Május 31, 2021 2:17 pm
Ms.Spudmore
Cassiopeia

Sokszor adtam már hálát azért, hogy megtanultam annyira uralni a képességemet, hogy nem lépek be óvatlanul, egyik pillanatról a másik emberek fejébe - ezért cserébe már az én védelmem is elég erős volt és más sem lépett be az enyémbe -, ez is egy ilyen nap volt. Ahogy Arlene-re pillantottam, biztos voltam benne, hogy a világ - de én határozottan - jobban jár, ha nem kémlelem ki mind azt, ami a beszélgetésünk alatt átfutott a fején.
Nem mintha ellenszenves lett volna, kedves nőnek tűnt, mindössze azt vontam kétségbe, hogy a módszere, amit használt - vagy csak használni kívánt - valóban hatásos volt-e. Nem mintha az újítások ellen lettem volna, hittem, hogy szükség van rájuk, nélkülük, ha akartuk, akkor se tudtuk volna előrébb juttatni a világot. Azonban nem az élet minden területére volt ez igaz. Véleményem szerint - aki határozottan nem volt szakavatott, nem díszelgett a falamon egy Summa Cum Laude diploma - a pszichológia nem ilyen volt, főleg nem egy felnőtt esetében.
- Ha egy másik kérdésre válaszol, akkor az enyémre még mindig nincs válasz - jegyeztem meg finoman, óvatosan, hiszen véletlenül sem akartam lyukakat és anomáliákat keresni a mondandójában, egyszerűen csak szemet szúrtak. - Én pedig, bármilyen jó is, hogy másik kérdésre akad válasz, nem véletlen tettem fel azt, amire nincs, ha érti mire gondolok - próbáltam az ő gondolatmenetszerűsége nyomán haladni, hátha úgy sikerül megérteni a másikat, nem pedig csak elbeszélni egymás mellett. A mellékelt ábra szerint nem mellesleg, ez utóbbiban remekül teljesítettünk.
A kávés hasonlatot persze értettem, hellyel-közzel még egyet is tudtam vele érteni. Azonban ennek is akadtak neuralgikus pontjai, szépszerével. Az én nézeteim szerint, legalábbis. Persze, erre nem hívtam fel a figyelmet, jobbnak láttam ebben a témában egyszerűen csak hallgatni, bólogatni és megtartani a véleményem.
- Nem igazán érdekel, hogy miért lesz gyerekük - sóhajtottam lemondóan, mert azt hittem, hogy ez világos számára. - Ahogy mondtad, az ő dolguk, az ő életük. És ezt nagyon is jól tudom. Sokkal jobban érdekel az, hogy miért zavar ez a megszületendő gyerek engem - tártam szét a karom; talán némi ingerültség is vegyült a hangomba, ami egyszerre szólt a bátyám helyzetének és annak, hogy úgy véltem, ha nem is ezekkel a szavakkal, de már elmondtam ezt a pszichológusnak. - Több, mint tíz éve nem része már az életemnek, most is csak muszájból dolgozunk együtt, mert az aurorparancsnok így osztott minket párba. Tényleg nem kéne, hogy ennyire megmozgasson az a tény, hogy szaporodik és mégis… - túrtam a hajamba, némileg nyitva hagyva a mondat végét. Komolyan nem tudom, hogy mit mondhattam volna még Ms. Spudmorenak, hogy megértse mi is a valós problémám, legalábbis, amit éreztem én annak.
Lehet az volt a baj, hogy szavakkal és nem rajzokkal próbáltam kommunikálni.
- Nem azért mondtam - vontam meg a vállam, mert tényleg nem. Az ember nem emlékezhetett minden egyes cikkre, vagy éppen gyilkosságra, amiről valaha olvasott. Velem sem volt ez másképpen, pedig én gyilkossági nyomozóként dolgoztam.
Csak egy biccentéssel köszöntem meg az újabb teát, szerencsére emlékezett arra, hogy nem sokkal korábban mivel is ittam. Vagy éppen mivel nem, részletkérdés. Azt ugyan nem értettem, miért volt számára jobb tőlem hallani ezt a történetet, mint olvasni, én magam nem láttam különbséget a kettő között. Főleg úgy, hogy ezt a témát öt év alatt ezer meg egyszer körbe jártuk már Amerikában. Feleslegesnek éreztem szót, időt és utolsósorban pénzt pazarolni erre, hiszen nem ezért voltam itt. A családomról és arról, hogy hogyan ment tönkre minden regéltem és hallgattam én már eleget.
Némileg megnyugtatott, hogy a fotelban, nem pedig a padlón foglalt helyet. Ez kezdte annak a látszatát kelteni, hogy egy rendes, terápiás beszélgetésen veszek részt, nem pedig egy furcsa valamin, amit nem tudtam hová tenni vagy éppen hogyan kezelni.
A kérdései nyomán majdnem hangosan felnevettem. Igazán vissza kellett fognom magam, hogy ne így tegyek. Megint csak megmutatkozott, hogy Ms. Spudmore nemcsak hogy nem aranyvérű, de még véletlen sincs tisztában a társadalom azon rétegének - a mi rétegünknek - szokásaival és életvitelével.
- Nem - feleltem egyszerűen miután belekortyoltam a teámba. - Ha gondolkoztam is volna rajta, még ha egyet is értenék magával, hogy jót tenne nekünk, ez teljességgel esélytelen. Az aranyvérű társadalom egy zárt közösség. Minél kevesebben vannak benne annál jobban összezár. Itt, alapesetben, ha nincs a családban egy felvilágosult személy, általában egy orvos, nem szokás pszichomáhushoz menni és kiteregetni a magánügyeket. Főleg nem családostul. Már az is ritka, ha valaki maga megy el. Ha édesapámnak felvetném az ötletét egészen biztosan az arcomba nevetne, majd megjegyezné, hogy az örökségem elszórásának ez az egész egy tökéletesen haszontalan módja.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: