Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

A Shetlandi kísértetház

Anonymous

A Shetlandi kísértetház Empty
Vendég
Szomb. Dec. 26, 2020 10:16 pm

Zorgoth & Finley

Soha életében nem hallott még a Clate nevű településről. Valójában még Whalsay szigetének létezéséről sem volt fogalma azelőtt, ahol fent említett falucska megtalálható volt. Sőt, mi több; ha valaki korábban megemlíti neki ezek létezését, elég lett volna egy-két képet látnia róluk, hogy tudja, olyan helyről van szó, ahová akkor sem tenné be a lábát, ha komoly összeget fizetnének érte. Na, jó, pénznek amúgysem volt szűkében, és talán pont ezért nem is tulajdonított neki túl nagy jelentőséget, de a lényeg érthető. És most, ezen a ködös téli napon mégis itt menetelt felfelé a sárban egy dombra, kezében két bivalybőr utazótáskájával, valahol Skócia és Norvégia között félúton.

A falut már nagyjából ötszáz méterre maga mögött hagyta, mikor a dombtetőre érve megállt a durva, acélszürke kőből épült rusztikus kúria előtt. Alant, nagyjából ötven méterre, egy enyhe lejtőn túl ott háborgott az Északi-tenger ezüstös végtelenje.
Mikor végignézett jobb sorsra érdemes, eredeti állapotában sportosan elegáns, jelenleg szívszorítóan nyúzott öltözékén, megfordult a fejében, hogy visszamegy a faluba, és egyenként bűvöli meg a falu mind a kétszáz mugli lakóját, csak használhasson utána szabadon mágiát. De természetesen ezt nem tehette meg, a Minisztérium utasítása szerint pedig kerülni kell a nyílt varázshasználatot a helyiek közelében. Mintha egy bestiákkal teli és sötét mágiától feszülő kúria a falu határában annyira beleillene a környezetbe. Hihetetlen, hogy ezek a muglik semmit nem vesznek észre. Na, jó, a bejelentések alapján a messziről is jól hallható, rendszeres sikolyokat, állati hörgéseket, és egyéb hátborzongató jelenségeket az éjszaka közepén még ők is furcsállták. Aztán, mikor sorra kezdtek eltűnni a falusiak, érdekes módon mind nem sokkal azután, hogy itt, a dombtetőn látták őket, a háznál, amit egyébként babonából senki meg sem közelített, eluralkodott közöttük a pánik. Ezért is van most itt ő. Kinyomozni, mi, vagy ki áll a dolgok hátterében, és elejét venni a további tragédiáknak.

Alapvetően még nem is ez lenne a legnagyobb gond. Voltak már szar melói szép számmal, egy auror nemigen válogathat, és ezt ő el is fogadta. Szenvedélyesen szereti a hivatását, és tettrekész érdeklődéssel fordul a kihívások, míg tiszteletteljes alázattal a kellemetlenségek felé, melyekkel az jár. Persze, nem rajong a tényért, hogy muglik viszonylagos közelségében kell felderítenie a terepet, méghozzá itt, a világ vége után két lépéssel, de ez csak apró, múló bosszúságot okoz. Egyébként is örül, hogy nem tartozik bizonyos elkényelmesedett, valódi akciót kerülő, jólétben tespedő kollégái közé. Nem, itt nem ezekkel van a probléma. Ami megalapozta rosszkedvét, az az a tény, miszerint a munkára rajta kívül egy másik varázslót is kirendeltek. Ez már önmagában sem lelkesítette, mikor tudomást szerzett róla, mivel sosem szeretett igazán csapatban dolgozni, pláne nem olyanokkal, akikkel fogalma sem volt, hogy fog tudni együttműködni. A helyzeten azonban még tovább rontott a hír, mely csak pár órával ezelőtt ért el hozzá, és a társa személyét volt hivatott felfedni.

Zorgoth Xal’godan. Igen, az a Zorgoth Xal’godan. Nem mintha túl sok ember járkálna köztünk ezzel a névvel. Tehát a társa egy halálfaló családból származó párszaszájú vérfarkas lesz, akit kiskora óta Voldemort élő fegyverének szántak és neveltek. Briliáns választás.
Félreértés ne essék, nem volt egy származásfüggő sznob bugris, úgyhogy nem kell a polkorrekt okoskodás. Igaz, apja még az ahhoz hasonló fejleményeket is undorodó kétkedéssel fogadta, mint hogy annak idején a Roxfortban professzori állást kaphatott egy félóriás, vagy, hogy a Minisztérium szorosabb kapcsolatot kíván ápolni az ország különböző részein fellelhető kentaur-kolóniákkal. Őt mindezek a dolgok nem zavarták, sőt, nyitott volt minden reformra, ami a mágustársadalom fejlődését és érdekeit szolgálta. Hitt abban, hogy sok bölcsességet, tapasztalatot lehet nyerni különböző magas intelligenciájú varázslényekkel való együttműködés során, illetve egyértelműnek tekintette azt is, hogy a mágust sem a vére, a neve, vagy a vagyona teszi. Ez eddig rendben is van. De Xal’godan más tészta. Nem a vérfarkas mivolta izgatta. Persze, ha huzamosabb ideig kell itt tartózkodniuk, okozhat némi kellemetlenséget, de feltételezte, hogy majdani társa az elmúlt évek tapasztalatai alapján teljesen ura a helyzetnek.

Amiről viszont semmi információt nem tudott gyűjteni az az, hogy alávetették-e a pasast bármilyen vizsgálatnak, kikérdezték-e hozzáértő mágusok hozzáértő módon, akár annak idején, gyermekkorában, akár a későbbiek folyamán, mikor az Akadémiára került, vagy amikor oktatói állást kapott. Honnan tudhatjuk biztosan, hogy annak idején, mikor éveken keresztül mosta az agyát Voldemort és az emberei, mikor a legbefolyásolhatóbb időszakában elültették benne a sötét eszme magvait, nem okoztak-e visszafordíthatatlan károkat az elméjében, vagy a lelkében? Hogyan jelenthetjük ki biztonsággal, hogy Xal’godan mentálisan, illetve szándékait tekintve stabil, megbízható, és nem fogja egy napon arra használni különleges képességeit és erejét, amire élete első negyedében folyamatosan trenírozták? Nem magával az emberrel volt baja, és a legtöbb dolog, ami miatt a varázslótársadalom jórésze köpködött rá, az ő szemében lényegtelen részlet volt csupán. De felesleges, sőt, mi több, felelőtlen kockázatvállalásnak tartotta egy ilyen múltú embert naiv bizalommal bevetni hasonló fajsúlyú küldetéseken. Vagy akár tanítani hagyni, de mivel az őt személyesen nem érintette, ezért nagyjából hidegen hagyta. Mondjuk, mikor pár éve hírét vette, hogy a tag a Roxfortban is eltölt egy évet vendégtanárként, egész testén végigfutott a hideg.

Egyszóval a háta közepére sem kívánt volna semmilyen partnert, de legfőképpen nem egy hozzá hasonlót. Ahhoz, hogy kivételes képességű mágus, kétség sem férhet. A megkérdőjelezhető emberi oldal miatt azonban ez sokkal inkább éberségre késztette, semmint megnyugtatta volna.

Gondolatai és megérzései legalább olyan borúsak és haragosak voltak tehát, mint az ebben a pillanatban tekintélyeset morajló égbolt, vagy a fehér habokat hányó tenger. Megrázta a fejét, és a kilincsre tette a kezét, mire a hatalmas, súlyos, kétszárnyú vasajtó méretét meghazudtoló könnyedséggel kitárult előtte...

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Vas. Jan. 03, 2021 3:10 pm

Finley & Zorgoth

"Black the cross, bloody thorn,
The horn shaped against the holy son."

H
iába érzem azt, hogy néha össze akar roppanni az elmém a sok teendő súlya alatt, mégis sokszor kapom magam azon, hogy már megint egy újabb küldetés papírjára kanyarintom oda a nevem. Valójában tisztában vagyok vele, hogy nem szabad időt hagynom magamnak a pihenésre és elmélkedésre, még akkor sem, ha minden porcikám erre vágyna. Mert az ilyen magányos, elmélkedős pillanatok mindig egy romlott bölcsőt teremtenek egy olyan gondolatnak, mely lelkem mélyén csak arra vár, hogy végre kivirágozhasson.
- Még nem hallottam erről a helyről. – s e szavak aközben szállnak ki belőlem, miközben már vésem is a nevem a hivatalos papírra.
- De Uram, nem érdeklik a részletek? Az a kúria eléggé... – a varjútoll könnyedségének ellenére hangosan koppan az asztal lapján, mielőtt még hátat fordítanék a megbízónak a minisztériumnál.
- Nem. – az ajtó halkan nyikorogva tárul fel előttem, onnan szólok vissza még utoljára. Nem érdekelnek a részletek, csupán az, hogy pár napra végre elszakadhatok a megszokott környezetemtől. Néha már összenyomnak az akadémia falai...
Cipőm talpa csendesen toccsan a móló nedves talpazatán, mikor teljesen átlagos emberként érkezek meg a mai nap utolsó hajójával. Hoppanálni nem lett volna szerencsés, hiszen szigorú előírás, hogy a muglik előtt ne varázsoljak. Kellemetlen lett volna egy könnyed kis légyott közepébe betoppanni, s felbolygatni az amúgy is feszült település légkörét. Parasztok, halászok, rákászok... Semmi érdemleges. Némi kérdezősködés után utam kivezet a kíváncsi szemek fogságából, melyek megtudván, merre is tartok, egyrészt bizakodva tekintenek rám, hátha megszüntetem a borzalmakat, másrészt inkább látnának valahol távol engem és a baljós aurám. Jogosan, megjegyzem.
A dombon felfelé haladva olykor megcibálja térdig lógaszkodó fekete talárom a sós, tengeri szellő, mely inkább visszafelé húzna és eltántorítana az egész kúriától, hadd maradjon meg annak sötét és iszonyatosan titka a falakon belül. Maradna is, ha rajtam múlna, hiszen úgy tartom, hogy bizonyos helyeket jobb nem bolygatni. Ám az utóbbi időben egyre több vérfagyasztó hangot hoztak az esték, s egyre többen tűntek el. Ez pedig már beavatkozást igényel, aztán majd én eldöntöm, mit kezdek a gyűjtött információval és rejtéllyel. Ezért is szeretek egyedül dolgozni. Ugyanis az én módszereim kissé... Egyediek. Amik nem feltétlenül férnek meg a minisztérium elveivel. De hát ha teljesítek valamit, akkor nem mindegy, hogyan teszem azt, ha egyik gyáva féreg sem képes a kezébe venni a dolgokat?
Az épület előtt megállva megejtek rá pár hosszabb pillantást. Elsőre úgy fest, mint egy kísértetjárta kúria, ahova a fiatalok előszeretettel szöknek be éjjelente, mely látogatásnak pontosan olyan vége lehet, mint a muglik horrorisztikus filmjeiben. Halál. Én mégsem érzek semmi különöset, s ez kissé aggasztó. Egy sötét árnyat sem látok elsuhanni a koszos ablakokon túl, egy kísérteties hangot sem hoz a szél. Minden nyugodt. Ez pedig megnehezíti a dolgomat. Lerakom hát magam mellé a bőröndöm, alaposan körülnézek, s mikor megbizonyosodok róla, hogy sehol senki, akkor eleresztem kigyónyelvű hangom, remélve, hogy a közelben tanyázó kígyók válaszolnak. Pár percen belül mindössze tíz pikkelyes jelenik meg körülöttem. Csekély. Nagyon csekély. Különösen úgy, hogy semelyikük sem tud semmiről, s inkább messze elkerülik a helyet. Még ők is... Én azért utasítom őket, hogy kússzanak be a hallba, s jelentsenek nekem onnan. A tíz kígyóból öt azonnal odébb is áll, hiszen hiába vagyok párszaszájú, attól még nem parancsolok nekik, csupán tiszteletet váltok ki azzal, hogy az ő nyelvükön szólalok meg. A maradék kígyók végül megindulnak a ház repedésein át, s nem is kell sokat várnom, hogy egyikük jelezzen, míg a másik négy, élükön egy méteres, fekete-fehér királysiklóval, körbeállják a számukra ismeretlen embert, ki nem is olyan rég toppant be előttem. Talán alaposabban el kellett volna olvasnom a részleteket?  
Kezem bekúszik a talár alá, s ujjaim ráfonódnak a pálcámra. Nem húzom elő, még nem, hiszen megeshet, hogy csupán egy ostoba, kalandvágyó kamasz keresi az izgalmakat. Én viszont a hatásos és hirtelen érkező belépők híve vagyok, így a kúria ajtajához érve egy jól irányzott, mocskosul erős mozdulattal berúgom annak ajtaját, mely olyan masszív, hogy csupán a zár gyengül meg, így az egész ajtó kicsit sem törik meg, egyszerűen nekicsapódik a falnak nagy robajjal. Ne használjunk mágiát, tudom, tudom... Anélkül azonban csökken a sikeresség mértéke, így fittyet hányva az előírásokra, előkapom a pálcám, s az ismerős vonású alakra szegezem.
- Ki vagy és mit keresel itt? – a kígyók behátrálnak az idegen mögé, én meg előtte készen állok arra, hogy egy rossz mozdulat és nem megfelelő magyarázat hallatán gyarapítsam vele az eltűntek névsorát... Még akkor is, ha arcával már összefutottam, nevét pedig ott rejti az apró betűs rész a papíron. Amit természetesen nem olvastam el.

Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 05, 2021 1:05 pm

Zorgoth & Finley

Ahogy belépett a félhomályban úszó előcsarnokba, hatalmas huzat támadt. Behajtotta maga mögött a masszív vasajtót és letette két utazótáskáját. Szemügyre vette a vele szemben kétoldalról felfelé ívelő díszes lépcsősort, melyek középen, egy hatalmas, roxforti csatából vett jelenetet ábrázoló festmény alatt találkoztak. Ahogy a tekintete továbbhaladt a kialakított galérián, pontosan tudta, mely’ helyiségek rejtőznek a különböző ajtók mögött. Mielőtt ideérkezett, precíz alaprajzot szerzett az épületről, illetve tájékozódott annak történetével, és legutóbbi tulajdonosával kapcsolatban. Számára magától értetődő volt egy küldetés helyszínéről, vagy alanyáról minél pontosabban informálódni. Nem szerette a meglepetéseket, és megpróbálta a lehető legtöbbet elkerülni közülük.
Égnek emelte a tekintetét, ahogy a meglepetésekről eszébe jutott leendő társa. Már amennyiben lehet majd annak nevezni. Abban bízott, hogy számos húzós küldetéssel és tapasztalattal a háta mögött profibb módon fog majd viselkedni ez az ember, mint ahogy híre alapján feltételezné.

Gondolataiból a szeme sarkából észlelt mozgás zökkentette ki, melyet maga mögül, a lábánál érzékelt. Mozdulatlan maradt, csupán körbetekintve mérte fel, hogy öt kígyó (vagy sikló, fene se ismerte őket behatóan) kerítette be. Egy pillanatra átfutott az agyán, hogy természetes jelenség is lehet, hogy egy pár hónapja üresen álló, ódon házba beveszik magukat a sziget állatai, azonban ezek a hüllők valószínűtlenül arányos kört alkottak körülötte és meg mert volna esküdni rá, hogy őt figyelik. Egyértelmű volt, hogy kérést, vagy parancsot teljesítenek. Nem sok párszaszájú mágust ismert, de az egyik közülük pont…

Ebben a pillanatban, mintegy végszóra, hatalmas robajjal kivágódott háta mögött az ajtó, a falhoz repítve egyik utazótáskáját. A kemény bivalybőr hangosat csattant, de sérülés nélkül ért földet a terem másik végében.
Egy szemvillantás alatt megpördült a tengelye körül, egyik keze ütni készen ökölbe szorítva, míg a másikkal zsebében rejtőző pálcájához kapott. Legnagyobb meglepetésére azonban nem egy bátorra részegedett falusi muglit, vagy egy ismerős arcot látott maga előtt valamelyik tolvaj varázslóbandából, akik gazdátlanul álló gazdag házakat fosztogattak. Nem, a vele szemben álló, pálcáját előreszegező robusztus alak bárki mással összetéveszthetetlen volt…

- A nevem Hammond. Aurorként a Minisztérium megbízásából vagyok itt. – A rászegezett pálca láttán fontosnak tartotta kilétét és megbízóját felfedni, mielőtt ez az őrült rátámad. Erre a gondolatra egy pillanat erejéig kellemes bizsergés futotta át. Szívesen összemérte volna erejét az vele szemben álló alakkal. És valljuk be, szívesen látta volna legyőzötten heverni is maga előtt.
Ahogy a kígyók a háta mögé kúsztak, megrázta a fejét. „Higgadj le, Finley, viselkedj profiként. Legalább te. Ez az ember itt előtted, hivatalosan a társad. Neked kell okosabbnak lenned, mint megannyiszor már az életben.”
A nála valamivel magasabb és jóval szélesebb alak szemébe fúrta jégszürke tekintetét, majd határozott hangon, de türelmet erőltetve magára, jobb kezét azonban továbbra is pálcarántásra készen tartva folytatta:
- Ha jól gondolom, ugyanabból a célból vagyunk itt, Xal’godan. Leköteleznél, ha megtennéd, hogy nem szegezed rám a pálcádat és szólsz a kis kedvenceidnek, hogy ne legyenek láb alatt…

Anonymous

Vendég
Pént. Jan. 08, 2021 3:34 pm

Finley & Zorgoth

"Black the cross, bloody thorn,
The horn shaped against the holy son."

T
ekintetem egy apró pillanatra sem gördül oldalra, végig az idegen jégszürke szemeibe mártom a saját méregzöldjeim, hogy egyetlen pontot figyelve mégis minden apró mozdulatot érzékeljek a látóteremben. Ujjaim olyan mereven, remegés nélkül tartják a pálcát, hogy ha nem érkezne mögülem enyhe, hűvös szellő, mely meglibbenti a talárom, akkor szinte olyannak tűnnék, mint egy szobor. Némán és mozdulatlanul hallgatom végig szavait, közben persze agyam dolgozik hevesen, de hát az elmondottakkal rácáfol lényegében mindenre. Újra kaptam egy társat. Pár pillanattal mondandója után váratlanul emelem le a pálcám, visszacsúsztatom azt a helyére, s mintha mi sem történt volna, behajtom magam mögött az ajtót, mely kissé megrokkanva, nyikorogva csúszik vissza.
- Ez esetben, örvendek a találkozásnak. - bólintok határozottan, utána viszont a kígyók nyelvén adok utasítást a távozásra, így az a pár pikkelyes, mely eddig fenyegetően vette körbe az aurort, békésen elcsúszik. Sejthettem volna, hogy nem adnak engedélyt arra, hogy egyedül oldjam meg ezt a kényes ügyet a saját módszereimmel. Már csak az a kérdés, hogy újdonsült társam mennyire lesz visszatartó erő...
- Nos, Hammond, a te első benyomásaid is pontosan olyan semmitérőek, mint az enyémek? - lépek mellé, s illendőségből nyújtom felé a kezem üdvözlésképp, tényleg úgy, mintha nem szegeztem volna rá egy percre azt a tökéletesen megmunkált ébenfát. Én magam ilyen apróságokon nem akadok fent, a jellemem sosem érzésekből táplálkozik, ezért sem vagyok haragtartó, s ezért sem ítélek az első benyomás alapján, mely jelen esetben egyáltalán nem negatív. Aztán meglátjuk, hogy alakul a történet, mikor elhagyjuk majd ezt a kúriát.
- Nem érzékelek itt semmit. És te? - tekintetem lassan emelem végig a hallon, egy pillanatnál sem időzve tovább a még szépnek is mondható festményen. Ugyan a családom abban a csatában lelte halálát, mégis büszkeséggel tölt el, hogy ha meg is kellett halniuk, akkor azért tették, mert hittek valamiben, mert elveket vallottak, amit csak és kizárólag a Halál volt képes elvenni tőlük. Senki más.  
- Hogy őszinte legyek, ez most szokatlan. - lehunyt szemmel, mélyet szippantok a benti légkörből, s a mintát pár pillanatig elemzem magamban. Keresek és kutatok, hátha megérzek valami különlegeset, de...
- Hammond! A parfümöd elnyomja a bestiák szagát! - emelem felé a fejem hatalmas nagy szigorral, mint aki a teljesen komolyan gondolja a szavait. Azért belém is szorult némi humor, s az a csodálatos az egészben, hogy sosem lehet tudni, mikor gondolok komolyan valamit. Az arcomra kúszó vigyor azonban hamar elüldözi ezt a nagy komolyságot.
- Viccet félretéve, nem érzem itt egy bestiának sem a szagát. Te esetleg érzel valami furcsát? - lépek pár lépést előre, hogy betekintést nyerjek a két szélső helyiségbe. A bal oldalinál középen egy hosszú étkezőasztal fekszik, tele romlott és rothadt étellel. Mintha csak hirtelen távoztak volna innen.
- Jobb szeretek a saját tapasztalataimra hagyatkozni, nem szeretem, ha befolyásolnak az előzetes információk. Ezért sem ástam bele magam a részletekbe, de most már megoszthatod velem. Minden bizonnyal te felkészültebben érkeztél, mint jómagam. - szemeim a másik helyiségre vándorolnak, melynek egyik falánál egy öreg kandalló pihen, jó pár ülőalkalmatossággal és asztallal körbeölelve. Hamutartó elnyomott csikkekkel, nyitva hagyott könyv, félig üres poharak. Mi a franc történhetett itt?

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 13, 2021 1:20 pm

Zorgoth & Finley

Améregzöld szempár kutatóan fúródott az övébe és szinte érezte, ahogy a vele szemben álló alak egy pillantással felméri a helyzetet, őt és a környezetét egyaránt. Néhány lassított felvétel módjára vánszorgó pillanat után a rászegezett pálca a helyére került, s ahogy a kígyók is eltűntek a látóteréből, már egy felé nyújtott kéz oldotta a feszültséget.

Inkább reflexszerű gesztusként rázta meg Xal’godan jobbját, semmint a tisztelet, vagy a békés szándék jeleként. Egyelőre egyikkel kapcsolatban sem volt biztos, hogy helyénvalóak-e jelen szituációban. Eleve is kétes hírnek örvendő újdonsült társa az iménti látványos belépővel nem sokat javított a róla kialakult képen. Éppen ezért is meglepő tőle az udvarias hang és teljesen normális viselkedés, amire ezután váltott.
- Nem, egyelőre én sem tapasztalok semmi említésre méltót – válaszolt, miközben begyűjtőbűbájjal magához vette a terem másik végében földet ért utazótáskáját és pár pillantással felmérte, hogy nem érte kár.

Éppen az ajtó felé indult, hogy felhúzzon egy riasztó-bűbájt a ház köré, amikor érkezik a parfümjéről szóló megjegyzés. Döbbenten fordult a másik felé. Egy pillanatig fel sem fogta, amit hallott, legalábbis fogalma sem volt, hogy komolyan veheti-e. Aztán, ahogy látta mosolyra görbülni Zorgoth száját, leesett neki, hogy csak ugratták, bár ettől még nem vált számára természetesebbé a helyzet. Nemigen szoktak vele viccelődni, különösen nem ismeretlenül, egy küldetés során.  
- Ha a bestiákkal is olyan remekül elbánsz, Xal’godan, mint amilyen sziporkázó a humorod, egy percig sem aggódok, ígérem – szólt vissza ironikusan, miközben még mindig nem tudta eldönteni, felkapja a vizet, vagy megkönnyebbüljön a hirtelen jött tréfálkozás hallatán.

Amit ezután hallott, rögtön segített elmozdulnia az egyik irányba.
- Őszinte örömömre szolgál, hogy felvázolhatom neked a küldetés részleteit. Úgyis untam már olyanokkal együtt dolgozni, akik rászánták az időt a tájékozódásra. – Hangja hidegebb tónusra váltott. Munkája legtöbb területén végletekig alapos, tűpontos és fegyelmezett volt (egyesek inkább a „merev”, vagy „karótnyelt” szóval illették, persze szigorúan csak a háta mögött), nem tudott mit kezdeni a felkészületlenséggel. Valójában elképzelhetőnek tartotta, hogy a másik tényleg úgy érzi hatékonyabbnak magát és a megérzéseit, hogy nem befolyásolja előzőleg semmiféle információ, de Finley-t általában önmagában a tény is zavarta, hogy különböző embereknek különböző módszereik lehetnek, amik képesek eltérni az övéitől.

Megdörzsölte a homlokát, és színtelen hangon folytatta.
- Maga az épület egy Alphonsus Crepusculus nevű idős skót varázsló tulajdonában áll, aki halálfalóként aktívan ténykedett a második varázslóháborúban, és huszonkét évvel ezelőtt, a roxforti csata után nyoma veszett. Halálhíréről azóta sem kaptunk jelentést és bizonyos források alapján arra következtetünk, hogy a mai napig életben van, azonban otthonában azóta nem mutatkozott. Legalábbis őt magát nem látta senki itt, ellenben az utóbbi pár évben a ház eléggé aktív, ami a különös észleléseket illeti. Sajnos legnagyobb részt muglik beszámolóira vagyunk kénytelenek támaszkodni, ami kissé megnehezíti a helyzetet, de kihámozva ezekből a lényeget, feltételezhetjük, hogy úgy bestiák, mint sötét varázslók is felbukkannak itt, időről időre egyfajta bázisként használva a kúriát. Nem tudjuk, csak feltételezzük, hogy egyfajta titkos szekta jöhetett létre néhány sötét varázsló és varázslény összefogásából, ám pontos terveik egyelőre ismeretlenek. Az biztos, hogy előszeretettel bűvölnek meg és csalnak ide helyi muglikat, akik többé nem térnek vissza a faluba. Gyaníthatóan bizonyos kísérletekhez használják fel őket.

Az étkezőnek tűnő helyiség bejáratához lépett és miután beleszagolt a bárszekrény tetején álló Ogden-féle lángnyelv-whiskybe, Suvickus bűbájjal megtisztított egy poharat, és töltött magának egy ujjnyit a bronzszínű nedűből. Ahogy végigfutott bensőjében a karamelles aromájú forróság, rögvest úgy érezte, mintha órákat pihent volna. Kérdőn társára pillant, amennyiben olyan visszajelzést kap, neki is tölt egyet.
- Lényegében az ittlétünk elsődleges célja a ház felderítése, nyomok után kutatás, bizonyítékok gyűjtése a feltételezett alakulat létezéséről, illetve tagjainak kilétéről. Mindemellett persze folyamatosan készenlétben kell állnunk, hogyha bármelyikük bármikor felbukkan, lefegyverezzük, és kifaggassuk, természetesen gondot fordítva arra, hogy semmilyen módon ne tudja riasztani a társait, akik az elmúlt hónapok bejelentései alapján rövid időn belül szintén megfordulnak majd itt. Mi pedig szeretettel várjuk mindannyiukat, nem igaz?

Ezzel a  bejárati ajtóhoz lépett, hogy előzetes tervei szerint felhúzza a riasztó bűbájt a ház köré.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: