Némi megnyugvást jelentett, hogy Anita jobb, már-már játékos kedvre derült, és inkább láttam az általa forralt "bosszút" ártalmatlan csínynek, mintsem valós neheztelésnek. Persze, nem kizárt, hogy nem örült a szülei szerepének a mostani helyzetünkben, de mindemellett boldog voltam, hogy a maga sajátos módján, jól reagálta le a dolgot.
– Próbáld csak meg. – provokáltam a lányt vigyorgva, hallván a megnevelési módszereit. Eleinte komolynak tűnt, de hamar leesett az álca és alig tudta visszatartani a nevetést. Mondjuk nem hibáztatom. Emlékszem, egyszer hagytam hosszúra megnőni a hajam, még harmadéves koromban talán, és akkor copfban hordtam egy darabig. Akkor persze még menőnek és egyedinek találtam, de hamar kinőttem belőle. Visszagondolva erre, én is szinte elnevettem magam.
– Értheted felőlem úgyis, csak előbb hadd döntsem el, hogy testőrnek veszlek-e fel vagy komédiásnak. – replikáztam a már meglehetősen pimasznak tűnő lány további élcelődésére. Nem gondoltam volna, mondjuk, hogy ennyire túlgondolja a dolgot. – Mondjuk én úgy értettem, hogy nem ez volna az első alkalom, hogy kiruccanok valamerre. – tettem hozzá, próbálva nem túl bölcsködőnek tűnni.
– Ajjaj... máris VIP lettem? És még ingyen is ráadásul? Anita, te komolyan elkényeztetsz! – Azt mondjuk meg kell hagyni, hogy elérte, hogy érdekeljen az uticélunk. A tény, hogy ezenkívül nem sok minden konkrétat árult el, csak fokozta az érdeklődésemet. Mindig is szerettem új helyeket felfedezni Dortmundban is. Nürnberget meg alig ismertem, szóval még inkább érdeklődtem.
Szorosan kapaszkodott a kezembe, mintha attól félne, hogy elengedem. Habár arra számítottam, hogy hideg lesz a keze, de ehelyett kellemes langyos volt, és talán egy kicsit még izzadt is. Úgy tűnt, már nagyon izgul az ottlét miatt. Ezután kimondta az úticélt és már el is tűntünk a zöld lángok között.
––– –––
Nem sokkal később már ott is voltunk. Úgy nézett ki, mint egy lépcsőház, amin általában valami földalatti szórakozóhelyhez lehet lejutni. Viszonylag sötét volt, de egy pár ablakon beszűrődött a délutáni napfény, szerencsére, nem közvetlenül ránk. A szobában egy durva tapintású, bordópiros szőnyeg volt leterítve, aminek a kellős közepén sikerült landolnunk.
…nos, a "landolás" talán kicsit szép szó arra, ami történt. A szemem előtt a szoba szürke mennyezete látszott, amin egyetlen, régimódi csillár helyezkedett el, ami jelenleg le volt kapcsolva. A mennyezet alapvetően beton-szürke volt, azonban volt benne egy pár halványszőke, hullámos vonal is, kifejezetten rendszerezetlenül. A mellkasomra helyezkedő nyomás miatt hamar leesett, hogy mi is történt.
Megemeltem a fejemet, és Anitára néztem, aki birkózóhoz illő mozdulattal helyezkedett el a testemen, jobb kezével még mindig az enyémet szorongatva. Még a hajkorona mögött is látszott a halvány arca, ami meglepő gyorsasággal kezdte el felvenni a főtt rák színének különböző árnyalatait.
Szegény alig bírt szóhoz jutni, csak elkerekedett szemekkel bámult rám, mintha készült volna mondani valamit, csak épp azt nem tudta, hogy mit. Nem tudtam megállni, hogy elnevessem magam a számára minden bizonnyal kínos helyzeten.
– Nos, meg kell mondjam, máris levettél a lábamról! – Viccelődtem vele, miközben kikászálódtam alóla és sebtében leporoltam az ingemet és a nadrágomat. Ezután felé nyújtottam a kezemet és felsegítettem. – Ne aggódj, semmi bajom. Máskor úgyis elröhögjük az egészet... Nem ütötted meg magad, ugye? – Mosolyogtam a kicsit még mindig lesokkolt lányra. Úgy tűnt, kissé elszámolt valamit, ami miatt ez a hoppanálás nem lett épp a legsimább, amiben valaha részt vettem. De nem is lenne izgalmas, ha minden a tervek szerint menne állandóan.
– Otthonos. – Néztem körül jobban a szobában. A helyiségbe egy régimódi stílusú ajtón volt bejárás, amivel szemben egy rusztikus, vörös kárpitú kanapé helyezkedett el, mellette egy szépen megmunkált, fa kávéasztallal. Az ajtótól jobbra egy lépcső vezetett le, vélhetően a szórakozóhelyre, ahonnan beszélgetések zajai szűrődtek ki.
– Nos – néztem vissza Anitára, aki többé-kevésbé sikerült rendbe hozza magát eddig – mutatod az utat?
Vendég
Kedd Dec. 22, 2020 9:28 pm
Vendég
Pént. Jan. 08, 2021 7:05 pm
Marius und Anita
Nem tartott sokáig Anitának, hogy összeszedje magát annyira, hogy épkézláb mondatokat legyen képes formázni. Annyi előnye azért volt az elbaltázott hoppanálásának, hogy puhára esett... Ha engem ugyan "puhának" lehet nevezni. A kínos megilletődés oldódni kezdett, és a lány addigi izgalma újra teret hódított magának Anita pszichéjében.
Örömmel vettem tudomásul, hogy – a kissé elbaltázott hoppanálás által okozott sokk és megilletődés kivételével – nem esett a lánynak bántódása. Gondolkoztam rajta, hogy megmondjam, hogy nem ártana máskor is ott legyek biztonsági párnának, de aztán inkább úgy döntöttem, hallgatok. Az izgalom ellenére látszott rajta, hogy még mindig kínosan érzi az eset miatt magát egy kicsit, úgyhogy nem akartam erre még rátenni egy lapáttal.
– Ó, én várom, azt elhiheted! – vigyorodtam el, elterelve a témát ideérkezésünk módjáról. Már első látásra sem hasonlított a helyhez, ahova Lenny vitt, tehát máris érdeklődve vártam a fejleményeket. Anita leplezetlen izgatottsága is csak fokozta ezt a kíváncsiságot.
Miután mindkettőnk befejezte önmaguk leporolását, odasétáltam a lépcsőhöz, és lassan elindultam lefelé, időt hagyva Anitának, hogy felzárkózzon és felvegye az idegenvezető szerepet.
Vendég
Kedd Jan. 19, 2021 11:50 am
Vendég
Szomb. Feb. 06, 2021 1:13 pm
Marius und Anita
Nem kellett sok bíztatás az "idegenvezetőnek", hogy átvegye a neki szánt szerepet. Miközben felkonferálta a helyet, ahova "elszöktünk", láttam, ahogy visszatér belé az élet és, valamilyen szinten, az izgatottság. Ahhoz képest, hogy eleinte azt hittem, hogy páros lábbal penderít ki az első adandó alkalommal, most éppen ő invitált el az ő saját békés zugába.
Mondanom sem kell (hiszen már mondtam korábban, szóban is), hogy Anita egész jó munkát végzett, amikor a figyelmem és a kíváncsiságom felkeltéséről volt szó. Sok ilyen helyen jártam már, és érdekelt, hogy mi teszi ezt a helyet különlegessé az ő számára.
– Nem kell aggódj, majd csak éjfél után kezdek el félmeztelenül táncolni a bárpulton. – Viccelődtem a lánnyal. Bár ritka jelenség, de előfordult már, hogy egy pár őrültebb haverommal produkáltunk ilyesmit. Szerencsére a legtöbb ilyen alkalmat sikerült kitöröljem az emlékezetemből...
– Valahol egy félreesőbb helyen jó lesz, ha van olyan, de azonkívül nekem nagyjából mindegy. – Hárítottam enyhén Anita udvariaskodását. Normálisan nem lenne gondom a helyválasztással, de most inkább meghagytam a döntést neki. Én elvagyok bárhol, neki meg lefogadom, hogy a kedvenc szórakozóhelyén van valamilyen kedvenc asztala. Ha meg nem, akkor majd választunk valamit. Előreengedve Anitát, beléptem én is.
– Lássuk csak... Főleg whisky, de ha az nincs, jó a sör vagy a vodka is. – Kétlem, hogy egy bárban ne lenne whisky, de jó adni egy pár alternatívát, ha mégis előfordulna. – Tulajdonképpen bármi, ami nem krémlikőr... – Tettem hozzá.
– A menü sem rossz ötlet. Van valami helyi specialitás? Azokkal nehéz melléfogni. – Érdeklődtem a második ajánlata felől. Miközben szemügyre vettem a helyet, feltűnt, hogy a lány finoman megfogta a kezem. Picit váratlanul ért, de nem csináltam nagy ügyet belőle, csak viszonoztam a kézfogást. Többé-kevésbé céltalanul, elkezdtem bolyongani a bárban.
Viszonylag korán volt, és valószínűleg ezért nem voltak túl sokan az elég otthonosnak kinéző helyiségben. Magunkon és a személyzeten kívül még úgy két-három asztalra való vendég lehetett.
– Mit szólsz ahhoz az asztalhoz? Ott a kandalló mellett? – Mutattam a terem végébe, a nagy, rusztikus tűzhely melletti kétszemélyes asztalra. Bár nem állt szándékomban elvenni tőle a választási lehetőséget, az a hely eléggé tetszett: bár volt benne egy kis romantika, szórakoztatott emellett az irónia is, hogy két vámpír (vagy másfél, nézőpont kérdése) ilyen közel üljön ahhoz, ami akár a vesztüket is jelenthetné.
Vendég
Szomb. Feb. 20, 2021 6:49 pm
Vendég
Kedd Márc. 16, 2021 5:53 pm
Marius und Anita
Noha látszott valamelyest, hogy a bárpultos beszólásra nem számított, nem is nézett ki úgy, mint akit ez túlságosan meglepne. Ennyire kiismerhető volnék? Nem mintha próbáltam volna valaha is tagadni szerény személyem bármilyen vonását is, főleg tekintve, hogy – ha minden jól megy – előbb-utóbb úgyis hozzá kell majd szoknia. Hát még ha egyszer tényleg megcsinálom...
Helyet foglaltunk, ő meg szarkasztikusan megjegyezte, hogy már éppen csak meg nem rendelte a krémlikőrt. Halkan kuncogok a viccelődésén. Lehet, hogy elkezdett megragadni rajta valami a stílusomból. Vagy csak alkalmazkodni próbál hozzám, hogy ne legyen túl kínos, hogy csak én hülyülök. Mindenesetre, a birtokon uralkodó feszült hangulat már régen elhagyottnak látszott.
– Ha már itt tartunk, neked mi a kedvenced? – Noha kissé kockázatos ilyesfajta kérdést feltenni (ő sokkal kevésbé tűnik ivós típusnak, mint én), ez is egy olyan dolog, amin egyszer úgy is túl kell tegyük majd magunkat. – Vagy jó lesz neked is a krémlikőr? – kontrázok a cukkolásra, egy halvány, gonoszkodó vigyor kíséretében.
– Szerencséd, hogy nem vagyok nagyon válogatós... És ha olyan lesz az a fogás, mint amilyennek a szagok alapján ígérkezik, nem lesz, mitől félnem. – Már nem igazán ér váratlanul, hogy erőteljesebben lép fel a kedvenceivel kapcsolatban. Eddig még jó ízlésről tanuskodott, szóval remélem, hogy ez ezután sem változik.
– Magamról? Lássuk csak... – töprengek el a kérdésen, ami bár eléggé tág, nem lehetetlen megválaszolni – Nos, negyed évszázados vagyok, félig vámpír apám jóvoltából, és, amikor éppen nem a Rendben ténykedek, Dortmundban dolgozom egy mugli könyvelőségen. – Ez eddig még úgy hangzott, mintha az önéletrajzomat próbálnám összeállítani. – Szeretek világot látni, iszogatni a barátokkal, és úgy tenni, mintha vicces lennék. – tettem hozzá egy félvigyornak nevezhető valamivel kísérve.
– És rólad mit kell tudni? – szerettem volna hozzátenni, hogy "mielőtt még páros lábbal kipenderítesz", de végül inkább elhessegettem az ötletet. Emellett titkon reméltem, hogy az így megszerzett infóval jobban meg tudjuk törni a jeget...
Vendég
Szer. Ápr. 21, 2021 12:22 am
Vendég
Szomb. Jún. 19, 2021 6:44 pm
Marius und Anita
Eddigre már csak távoli emléknek tűnt a ridegség, amivel Anita csak egy pár órával korábban fogadott. Sokáig beszélgettünk a bárban, mindenféle dolgokról. Noha az elején kissé interjúsabb hangulata volt, mint ahogy azt szerettem volna, hamar eljutottunk a kérdésektől a történetmesélésig. Mint kiderült, Anita nagyon komolyan veszi a Rendet és az abban betöltött szerepét, mindenképp sokkal komolyabban, mint én. Így ő leginkább az ezen belül szerzett tapasztalatairól tudott mesélni, míg én javarészt az utazásaim történeteivel tömtem az ő fejét.
Mint kiderült, korántsem olyan rideg, mint amilyennek először hittem. Bár a vámpírlét elfogadása eléggé leviselte mentálisan, sokat mesélt az azelőtti életéről. Noha a Rendben akkor is meglehetősen aktív volt, akkoriban sokkal extrovertáltabb volt, és gyakran járt el a barátaival ilyen-olyan helyekre szórakozni, ahelyett, hogy csak a házban kuksolt volna egész nap, mint ahogy az ma is volt. Elmondása szerint nem volt már egy ideje ezen a helyen sem, pedig régebb törzsvendég volt itt. Némelyik itt dolgozó fel is ismerte, a felénk irányuló tekintetekből ítélve, de látván, hogy ezuttal kissé más a "társaság", inkább a maguk dolgaival törődtek.
– Hűha, így eltelt az idő? – Már túl voltunk egy üveg (egészen jó, még Anita szerint is) boron, amire megfordult a fejemben, hogy ránézzek az órámra, ami alapján már jócskán alkonyodott. – Lassan kéne induljunk, amíg a szüleid még nem kezdenek aggódni... – tettem hozzá, nem annyira aggódó hangnemben, mint afféle közlendő tényként.
– Azt hiszem, nem nagy rejtély, hogy még te sem nagyon akarnál visszamenni... – mondtam neki halvány vigyorral kísérve. Végtére is, ez az egész arra volt kitalálva, hogy jobban megismerjük egymást. A szülőkkel már volt alkalmam jócskán elbeszélgetni Japánban, úgyhogy csak a leendő feleségnek kellett a jó oldalára kerülni. Az pedig szerintem, még ha talán nem is a nekünk kiszabott úton, de összejött.
– Ha gondolod, járkálhatunk egy kicsit még a városban. Azt hiszem, ebben a fényben már mindketten rendben leszünk. – Már az ajtóban álltunk, kitekintve a kis félreeső utcára, ahonnan a bárba le lehetett jutni. A nap még éppcsak nem nyugodott le, de a házak között ritka volt a közvetlen napfény. És ha valamelyikünk mégis rosszul érezné magát, hoppanálásra mindig van lehetőség, ahogy arra is, hogy beüljünk egy másik helyre, amíg kellőképpen be nem sötétedik.
Lehet, nem nagy titok, hogy nem voltak túl magas elvárásaim az egész "ismerkedős vacsora" koncepcióval szemben, de arra végképp nem számítottam, hogy még egy első randi is összejöjjön. Nyilván nem volt meglepetés egyikünknek sem, hogy ezt a találkát lényegében elkönyvelhetjük annak, tekintve a körülményeket, de arra nem gondoltam, hogy ez ilyen hamar megesik. Nyilván egy szervezett házasságnak nem feltétlenül az a legfontosabb szempontja, hogy a felek szeressék is egymást, de kezdtem úgy érezni, hogy talán még ez is összejön. De hogy ez tényleg megtörténik-e, azt majd csak a jövő tudja megmondani...