| | | Csüt. Dec. 17, 2020 11:10 pm | Keilani Moon Maxwell Mahina "Minden erős nő mögött áll egy ikerpár, akik a mosdóba is követik." Nem: nő Kor: 35 év Vér: aranyvérű Születési hely: Moon birtok, Galway (Írország) Iskola/ház: Roxfort, Mardekár Munka: M&M könyvesbolt tulaj (Abszol út) Családi állapot: házas Patrónus: vidra Pálca: rezgő nyárfa, sárkányszívizomhúr, 9 és egynegyed hüvelyk, merev Jellemzők A hétköznapokban ártatlan, visszafogott nőnek tűnhet, de ez csak a látszat. Ha valami nem tetszik neki, azt nem tartja magában, általában ő az első, aki az asztalra csap, ha már elege van abból, hogy körülötte zajongnak, vagy vitatkoznak. Gyermekeivel szemben türelmes, mindig is az volt az életcélja, hogy anya legyen és anyaként is a maximumot hozza. Amíg a gyerekek be nem töltötték a tizenegyedik életévüket, ő tanította őket otthon, és intézte a háztartást. Amikor viszont szabad órákat kapott a rokonoktól, vagy a férjétől, az első útja a párbajterembe vezette. Ha van valami, amihez a gyereknevelésen kívül ért, az a varázslás, főleg az átkozás. Örömét leli benne, hogy így vezetheti le a feszültséget, talán némi rejtett agresszió is felfedezhető a kétgyerekes anyukában. Lelki sebein soha nem fogja túltenni magát, de igyekszik maga mögött hagyni a múltat, még ha kísérti is. Ennek ellenére valamiért szereti kínozni magát azzal, hogy a régi fotóalbumokat nézegeti az elhagyatott írországi birtok padlásszobájában. Életem története Tizenkét évesen, úton a Roxfortba, mint büszke másodéves azt hittem, ez majd az én évem lesz. Ez lesz az az év, amikor megmutatom az elsősöknek, milyen a Mardekár másodikosának lenni. Jó lesz, gondoltam. Bírni fognak, gondoltam. Nem volt az. Aranyvérűként, tizenkét évesen még fogalmam sem volt arról, ami az iskolában folyik. Anya és apa arra kértek, kémkedjek nekik és a Nagyúrnak, mondván, rám úgysem gyanakodnának. Valóban nem. Én pedig naivan azon igyekeztem, hogy az ő segítségükre legyek. Ugyan nem tudtam, ki az a Nagyúr, akiért a szüleim odáig vannak, hittem nekik, mikor azt mondták, dicsőségben lesz részünk. Tévedtek. A pánik szép lassan eluralkodott mindenkin.
Tizenhárom felé közeledve ott álltam a kastélyban, szorongattam a pálcám, mintha tudtam volna, mire kell használni. A tanárok, az idősebb diákok mind összefogtak, hogy megvédjék az iskolát. Láttam felbukkanni a szüleimet, láttam a szemükben az eltökéltséget. Láttam, amint apa pálcájából zöld fénycsóva lövell ki az egyetlen barátnőm felé. Emlékszem, a hideg kőfalnak simultam és levegő után kezdtem kapkodni. A szőke lány összecsuklott, mint egy rongybaba, kék szemeivel élettelenül meredt rám. Az anyám megragadta a karom, majd elrángatott a szertárba és akaratom ellenére takarítószerré változtatott. Nem tudom, meddig álltam ott seprűként. Az emlékeim egy részét az agyam már kitörölte, arra azonban tisztán emlékszem, hogy a szemem előtt vérzett el az apám. A helyzet iróniája talán, hogy alig néhány méterrel feküdt Harpertől.
Tizennégy évesen már nem tűrtem a piszkálódást azért, amiért a szüleim rossz oldalon álltak. Nem akartam én halálfaló családba születni, de amikor újból és újból felhozták ezt, egy fiú orrát bezúztam az öklömmel, az őt istenítő lányt pedig megátkoztam úgy, hogy végigrepült az egész nagytermen. Két hét büntetőmunkára ítéltek, de nem bántam. Hogy miért nem? Mert akkor ismertem meg a férjemet, aki egy évvel felettem járt.
Ramsay és én nem voltunk mások egymásnak, csupán barátok, azok is titokban. Egy aranyvérű, halálfaló leszármazott, aki még besúgó is volt, egy félvér oldalán? Nem, az akkoriban nem vette volna jól ki magát. Leveleztünk és mosolyogtunk egymásra, amikor találkoztunk, karácsonykor ajándékkal leptük meg egymást.
Tizenöt évesen elkezdtek tisztelni, barátkozni velem. Már nem csak azt látták bennem, aminek gondoltak. Segítettem nekik készülni bűbájtanra és sötét varázslatok kivédésére, míg ők megírták a jóslástan házimat. Év második felében elhívtak életem első randijára. Ő volt az első fiúm. Akkor még úgy gondoltam, én kis naiv, hogy ő magamért szeret. Hát persze... Mi lett a vége? Ő a vadőrlaktól repült be az erdőbe...
Tizenhat évesen már tudtam, hogy nincs szükségem senkire ahhoz, hogy megálljak a saját lábamon. Tudtam, hogy csak én állok ki magamért, abba viszont száz százalékot bele kell tennem. A tanulmányaimra fókuszáltam, hogy mindent kiválóval zárjak.
Tizennyolc évesen a nagynéném és családja meg akartak győzni arról, hogy jelentkezzek az akadémiára. Nem tettem, helyette útnak indultam. Hogy mi céllal? Megkeresni az anyámat, aki annak idején a csatából gyáván elmenekült. Nyolc hónapig jártam a nyomában. Nyolc hosszú hónapig, mire rábukkantam az utolsó emberre, aki látta. Ő, aki csak annyit mondott, az a szipirtyó megkapta a jussát, s csak egy hajtincs maradt belőle.
Tizenkilenc évesen megtapasztalva az életet visszatértem a nevelőcsaládomhoz, szeptemberben pedig már a Docendo falai között ismerkedtem a jövőmmel. Mint derült égből villámcsapás, úgy érkezett a férfi az életembe. Egy pillanat műve volt, és én már szorosan a nyakát öleltem. Az eltelt két évben Ramsay volt a hiányzó személy az életemben. Gondolom mondanom sem kell, hogy mi lett a vége.
Tizenkilenc évesen, közeledve a húszhoz befejeztem az első tanévemet, majd a születésnapomon már a karomban tartottam a két gyermekünket, Raint és Ezrát. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, mégis gondolkodás nélkül vágtunk bele életünk legnagyobb kalandjába.
Húszévesen egyedül neveltem a kicsiket, míg édesapjuk órára járt és tanult. Húszévesen hozzámentem életem szerelméhez, amit a mai napig sem bántam meg. Tizenegy évvel később visszamentem az akadémiára, hogy befejezzem a tanulmányaimat. A gyerekek már tizenöt évesek, és a saját történetüket alakítják a Roxfort falai között. Tükör Édesanyja Hawaii-on, édesapja Írországban született. Hogy ők ketten hogy keveredtek össze, az egy másik történet. Keilani édesanyja vonásait örökölte, ahogy kreolos bőrét is. Haja hosszú, általában egyenes, de párásabb időben azonnal begöndörödik, ha nem használ varázslatot ellene. Az egyszerű, mégis csinos öltözködés híve, szerencsére túlesett a melegítős korszakon, amikor csak arra volt ideje a gyerekek mellett. Néha visel több kiegészítőt, de csak a gyűrűje és a férjétől kapott nyaklánca az, amit mindig hord. Család Szülők Kamea és Arthur Moon - Anyja hawaii-i származású, apja angol. Kamea a lányát Mahinának, azaz holdnak becézte. A halálfaló páros férfi tagja a roxforti csatában vesztette életét, míg a nő elmenekült és vélhetőleg gyilkosság áldozata lett pár évvel később. Caroline Moon és David Blackburn - Apai nagynénje és családja vették magukhoz a roxforti csata után. A család ezen része Dumbledore-pártoló, Keilani ettől fogva ebben az eszmében volt nevelve. Gyermekek Rain és Ezra, a tizenöt éves ikerpár, valamint egy pocaklakó. Apróságok Amortentia méz, kávé, rum, hintőpor Mumus Megelevenedik előtte a csata homályos képe és a sikolyok, robbanások. Edevis tükre A nagyszülők büszkén integetnek az unokáiknak. Hobbi olvasás, párbaj, főzés Elvei Ne a vérük, vagy a múltjuk szerint ítélj meg másokat. Amit sosem tenne meg Nem forgatná vissza az időt. Ami zavarja A családjuk azon része, amely nem képes elfogadni a különbségeket. Ami a legfontosabb az életében A család. Ami a legkevésbé fontos számára Azok véleménye, akik a szülei miatt ítélik meg. Amire büszke Arra, hogy felnevelt két ilyen csodás gyermeket. Ha valamit megváltoztathatna Semmit, mert akkor nem ezt az életet élné. Így képzelem a jövõmet Szép nagy, és boldog család élén Ramsay oldalán.
|
| | | | Vas. Dec. 27, 2020 3:13 pm | Kedves Nadine! Nem lehet egyszerű karrierista szülők gyermekének lenni, akik a saját álmaikat szeretnék kiélni az utódukon. Sokan beleragadnak abba a sajnálatos helyzetbe, hogy elfogadják, mi több, elhiszik, hogy ezt az álmot szeretnék ők is és egy hamis életben kergetnek hamis álmokat, amíg végül ki nem égnek. Ez a vég szerencsére téged nem fenyeget, mert hamar ráébredtél, hogy mit nem szeretnél az életben. Jól döntöttél, az idő téged igazolt és azzal, hogy a Roxfortban megismerted a leendő férjed, egy csodás utazást kezdtél meg. Amikor eljött az idő, nem is kellett választanod a karrier és a család között, így a lányaid igazán szerencsések, hogy végig ott voltál nekik. Biztos vagy azonban abban, hogy mindent felügyelni tudsz? Mert ahogy nőnek, bizony kicsusszannak néha-néha az irányításod alól. Szerencse, hogy te hamar felismered, mikor lép át a maximalizmusod egy olyan határt, amit te sem szeretnél nekik kívánni. De ha néha megbotlasz és esendő vagy, abban sem érezz bűntudatot. Néha megérdemelnek a lányaid is egy kis csokit, te pedig néhány meghitt perceket a férjeddel, amikor épp nem dolgozatok tömkelege fölött ülsz. Vagy nem? Rajtatok áll, szóval utadra is eresztelek, nyomás foglalózni és keresd meg a családod. |
| | | | Csüt. Aug. 26, 2021 5:51 am | Kedves Keilani! Irigylésre méltóan boldog az életed, és ezért elég sokat tettél. Karakteres, karakán nő vagy, nem csupán egy ragyogó ékszer a férjed oldalán, hanem méltó hozzá, és ezt fordítva is elvárod. A téged ért veszteségek bárkin súlyos sebeket hagytak volna, te azonban úgy döntöttél, hogy felállsz, és tovább mész, ez tesz téged azzá, aki ma vagy. Senkit sem kellene az alapján megítélni, hogy a szülei, vagy más rokonai miként cselekedtek, vélekedtek, azonban a gyerekek kegyetlenek. Biztosan nagyon érdekes egy könyvesbolt felett élni, beszerezni a ritka köteteket, látni, milyen emberek jönnek és mennek a polcok között. Persze valószínűleg a lopott párbaj órák még csábítóbbak egy unalmas nap után. Mehetsz is foglalózni, aztán el ne röptesd a vevőket! |
| | | | | | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 178 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 178 vendég :: 2 Bots |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 10:04 pm-kor Juliet Denoir Tegnap 8:59 pm-kor Theodore Nott Tegnap 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|