Vannak olyan napok, mikor semmi, de semmi kedve nincsen az emberekhez, mert kicsit besokall. Ilyenkor gyakran szokott az erdőben kikötni, s állati alakjában lófrálni, élvezni a szabadságot, élvezni azt, hogy nem hallja valakinek a nyafogását. Nos a mai, az éppen ilyen. Két napot töltött csupán a szerettei társaságában, mégis úgy jött el onnan, mintha valaki folyton fojtogatta volna. Nincs baja azzal, ha valakinek összejön az élet, s meg tudja osztani mással. Na, de az, hogy a csapból is a szerelem rózsaszín pacsulija folydogáljon.. Azt köszöni, nem kéri nagyobb dózisban. Lassú és kecses, megfontolt léptekkel sétálgat, mélyen szívja magába a friss, erdei levegőt, mely nem szennyeződött annyira a város forgatagától. Úgy érzi, hogy itt most biztonságban van, itt most nem jöhet semmi, ami kizökkenti, ami rosszabb a családnál az embereknél. Már jól ismeri a járást. Tudja, hogy a muglik hol és miképpen vadásznak, mi az, amit ők tettek ki, mi az, amit a természet adott. Voltak idők, mikor naivan majdnem bedőlt, majdnem oda is lett, de aztán csak megmenekült. Azóta már megtanulta, hogy inkább sétáljon el a könnyű falat mellett – amit amúgy is utál, hát mégis csak ember, hamburger, pizza, meg minden káros sokkal jobban esik neki, mint a fű-. Lépkedéséből lassacskán szökdelés lesz, egészen addig, míg egy csípő, maró érzést nem érez bal mellső lábát, melynek következtében a hátsókkal veszettül rúgdosni kezd. Tudja jól, hogy ez most nem egy bokor vagy rózsa tövise, hiszen azok bökése következtében nem érezné azt, hogy egyre gyengébb. Erei sajognak, mintha méreg járná át a testét, így mielőtt a földre hullna, alig van benne erő, de valamiképpen sikerül visszaváltoznia, így feje finoman koppan a leveles, füves, dimbes-dombos földön.
Vendég
Vas. Dec. 13, 2020 1:46 pm
Zora & Zorgoth
"Follow my voice like a melody, Meet me outside, black smoke white teeth."
N
éha szükségem van olyan magányra, melynek a közelébe sem kerülhet más személy, s melynek sötétségébe muszáj olykor elmerülnöm, hogy erőt merítsek onnan. Ugyanis sokszor érzem úgy, hogy az egész mostani életem csupán a felszín, s valahonnan a mélyből egészen más suttogások szöknek felfelé, melyeket alig hallok meg. Ezért kellenek hát a messzi vidékek, távol mindentől és mindenkitől, hogy egymagam lehessek. Hosszú talárom már kissé átnedvesedett a mohával és avarral borított talajon, melyen épp én magam is elnyúlok. Tekintetem a lombkoronákon túli borús égboltra függeszkedik, miközben az erdő csendjét halk, kísérteties kántálásom zavarja fel. Mintha nem evilági szavak hagynák el sápadtas ajkaim, mégis akad közönségem. Az avar mozdul, a levelek zizzennek, s az apró erdei élőlények is jobbnak látják, ha most messze futnak. Ugyanis körém számtalan kígyó csúszik és mászik, melyek megbabonázva hallgatják az ő nyelvükön szóló suttogásom. Ők pedig válaszolnak. Különös kommunikáció ez mindig, hiszen ilyenkor mintha egy másik dimenzióba csöppennék, ahol magam is egy kígyó vagyok, s az egész társadalmat ők és én alkotjuk. Az időérzékem elveszik a rengetegben, így nem is igazán tudom, mikor érkezik el az a pillanat, mikor elhalkulok, s a pillanat erejével szétszéled a kígyósereg. Mintha csak egy parancsot kaptak volna... Lassan tápászkodok fel, s megindulok magam is abba az irányba, amerre a pikkelyek kúsztak. Csupán egyetlen, háromfejű alak bontakozik ki mögöttem a félhomályban, mely olyan tekintélyparancsolóan követ engem, hogy még ennyi év után is sokszor elcsodálkozok a nagyságán és a különlegességén. Soramith más, mint a fajtársai. Ő néha már egészen emberinek tűnik, de esélyesen csak én ruháztam fel őt a képzeletemmel ilyesmivel... Most pedig ő is a segítségemre lesz, hogy megtaláljuk egy fiatal fajtársát, ki ezekben az erdőkben bolyong, s kiről vészterhes pletykák keringenek. Ezért kötöttem össze a kellemeset a hasznossal, és suvasztottam be a munka közé a relaxációs kígyónyelvű szónoklatom. Sokáig járom az erdőt. Bármelyik tér vissza hozzám, senki sem látta. Kivéve egyetlen, kicsiny siklót, ki talán épp azokban a percekben érkezik, mikor már kezdeném elengedni a keresést. Pontos útmutatásának köszönhetően hamarosan szinte megérzem a jelenlétét, mely kicsit sem a békességéről árulkodik. Ajkaimat újra elhagyja az ősi nyelv, melynek következtében sietős lépteimet ismét körbeölelik a pikkelyesek, s mint valami sereg, úgy haladunk előre. Az idő pereg, hiszen ha az említett őz kileheli a lelkét, akkor esélyesen odébb áll a támadója is. Hamarosan azonban, mikor kilépek az egyik vastag törzsű fa mögül, eléggé elkerekednek a szemeim, ugyanis mégsem egy őzsuta hever a földön, sokkal inkább egy... Nő. Tanácstalanul emelem tekintetem a siklóra, mely határozottan állítja, hogy egy őzet mart meg, nem egy embert. Így viszont kissé átértékelődnek a dolgok, hiszen egy állatot felhasználhattam volna csalinak, egy embert azonban... Talán egy embert is...? Pálcám a helyén marad, helyette azonban suttogásom felerősödik annyira, hogy a lány is könnyedén meghallhatja. S ha van még annyira ereje, hogy felénk pillantson, akkor azt láthatja, ahogy fekete talárom leng a szélben, miközben felé haladok, mellettem egy hatalmas rúnakígyóval, körülöttünk pedig egy kisebb hüllőtömeggel. Soramith egyértelműen fajtársát veszi célba, kinek figyelme nagyon hamar átszökik a lányról a másik háromfejűre, így miközben a sereg leválik rólam, s körbemássza a két bestiát, addig nekem lehetőségem nyílik közelebb kerülni az... őzsutához? - Gyere, kapaszkodj! - közlöm halkan, amint odaérek hozzá, majd kérdezés nélkül fonom rá kezeimet, emelem fel a földről, s már száguldok is vele épp az ellenkező irányba. - Mit kerestél itt? Hát nem hallottad a pletykákat? - kérdem tőle halkan, s lépteim közben elkezdem őt vizsgálgatni. - Hol mart meg? - nagyon fontos kérdés, hiszen innen tudom, hogy mennyi időnk maradt még, mielőtt...
Vendég
Hétf. Dec. 14, 2020 4:54 pm
Zorgoth & Zora
kicsi szövike
Van egy bizonyos ködös állapot az álom és ébrenlét között, amikor csak homályosan sejtjük, hogy mi van körülöttünk. Ilyenkor félig nyitott szemmel öt perc alatt többet álmodunk, mint öt éjszakán át, amikor teljesen csukott szemmel, teljes öntudatlanságban fekszünk. Ilyenkor az ember elég tisztán látja, hogy mi megy végbe lelkében, mely a testtől felszabadultan, hatalmas erővel szökken fel a földről, és száguld időn és téren keresztül. Zora most egy ilyen ködös, álomszerű világnak éli meg, mely körötte történik. Nem tudja mennyi idő telik el a koppanás és aközött, hogy egy fekete alak feltűnik. Ahhoz tudná hasonlítani a jelenlegi állapotát, mikor egy régi, fekete-fehér televízió éppen keresné a képét. Néha bevillan valami, néha érzékel hangot, néha lát árnyakat és néha együtt a kettőt, de nem tudja igazán, hogy mi történik. Mikor az idegen megemeli, ő esetlen veti át kezeit nyaka körött, s fejét a vállára hajtja. Érzi, hogy szíve most úgy ver, mintha adrenalin löketet kapott volna, mégsem stimmel valami. Végtagjai sajognak, s egyre jobban fájnak, ahogy vére széthordja testében a mérget. Egy pillanatra kinyitja szemeit, de látása nem éles, csak körvonalait látja a másiknak. – Miért bántottál? – hangja rekedt, fáradt és eléggé halk. A képek annyira összemosódtak agyában, hogy azt gondolja, hogy aki éppen karjaiban tartja, az tett vele valamit. – Bal csukló, azt hiszem – az a pont fáj neki a legjobban. Ott érezte a marást, onnan indult ki minden. – Ne bánts – süti le szemhéjait lassan, miután halkan kéri erre a másikat. Ő nem tett semmit, csak sétált. Ő soha nem lenne képes arra, hogy másokat bántson, legyen szó kártékony állatról, avagy veszélyes emberről. Ezért sem érti igazán, hogy miért kapta most ezt az élettől. - Nem érzem jól magam, mintha nem lenne se kezem, se lábam - szemeit csukva tartja, halkan beszél. - Ez nem túl jó, igaz? - teszi fel naivan a kérdést. Nem is vár erre igazán választ, hiszen pontosan tudja, hogy nincsen szerencsés helyzetben. De azért egy aprócska reménysugár még él benne, hátha.. Hátha szerencséje van, hátha az idegen tud kezdeni ezzel valamit.
Vendég
Szer. Dec. 16, 2020 4:35 pm
Zora & Zorgoth
A
z erdők veszélyesek, s tele vannak iszonyattal. Még ha békés képet is mutat eleinte a rengeteg, az megeshet, hogy csupán egy csalogató illúzió, hogy az áldozatai könnyedén besétáljanak csapdájába, s úgy rontson rájuk, hogy onnan soha többé ne szabaduljanak. Az erdők olykor bekebeleznek, s az eltűnt holtest soha többé nem kerül elő... Szinte érzem a ködös suttogásokat, az elveszett lelkeket a göcsörtös tölgyek ölelésében, melyek új társra vágynak, s már érzik, hogy hamarosan gyarapodni fog magányosan bolyongó társaságuk. Nekem azonban nem célom kielégíteni az erdő igényét, ezért sem hagyom elveszni azt a különös lányt, kinek a méreg a szervezetében eddigre már minden bizonnyal megkezdte lassú fertőzését, mely először a testét sújtja romlásba, aztán lassan eléri az elméjét is... - Ne könyörögj, ne ellenkezz. - utasítom a karomban lapuló lányt, ki érthető, ha nem igazán van tisztában a környezetével. Lesz ez még rosszabb is, ha nem sikerül minél előbb kivonni a mérget a szervezetéből, ehhez azonban biztonságos helyre kell érnünk. A rúnakígyó nagyon zaklatott és dühös, sosem lehet tudni, mikor ered a nyomunkba azért, hogy végezzen az áldozatával. - Nem én vagyok az, aki bántott. - felelem halkan, mikor épp átugrok vele egy vastagabb, kiálló gyökéren. Beljebb haladva az erdőben annak kísérteties vonulata is megnő, mintha csak arra várna, hogy minket is magába olvasszon. Tökéletes légkör. Számomra legalábbis. - Ha úgy vesszük, szerencsés, mert mivel tudsz beszélni, az arra utal, hogy erősebb a szervezeted, s nem halad túlságosan gyorsan a méreg benned. Azonban mindenképp ki kell szívni. - mély hangom szinte suttogásként hat, egészen közel hajolva hozzá válaszolok a kérdésére. Amíg még beszél, addig jó... - Hogy hívnak? - ennek fényében próbálom őt beszédre ösztönözni. - Egyedül jártál erre, vagy más is veled tartott? Kell még mást is keresnem? - kérdem őt újra, várva válaszát, miközben egy éles, földes lejtőre lépek, mely egy folyómederhez visz le. Talpam alatt csúszik a sáros talaj, így erősen kell egyensúlyoznom a lánnyal a kezemben, nehogy mindketten a földön kössünk ki. Az idő pereg, de itt talán menedékre lelhetünk. - Azt a határozott információt kaptam, hogy egy őzsutát mart meg a kígyó. Hogy lehetséges ez? - természetesen van sejtésem, de még mindig hallani akarom a hangját, s az ép elméjű szavait. Bakancsom közben halkan toccsan a folyó szélén, aztán végre megpillantok egy lehetséges búvóhelyet, hiszen a dombos rész alja egy helyen elvált, amott pedig benőtték a fák gyökerei, melyek közé behúzódhatunk. Gondolkodás nélkül lépek át a kavicsos részen, s óvatosan helyezem beljebb a lányt. - Miért nem meséled el nekem, hogy mivel foglalkozol? Ha már ilyen kellemes körülmények között sikerült találkoznunk. - újabb halk kérdésem hasítja keresztül a levegőt, mikor is váratlanul megragadom a csuklóját, s ajkaimhoz emelem. Fogaimmal enyhén ráharapok a jól látható marás egyik felére, majd minden erőmet bevetve elkezdem szívni. Ha esetleg abbahagyná a beszédet, akkor kezem legyintésével ösztönzöm, hogy folytassa csak, ne is törődjön velem.
Vendég
Szer. Dec. 16, 2020 9:59 pm
Zorgoth & Zora
kicsi szövike
A halálfélelem mindig ott bujkál a felszín alatt. A halál gondolata egész életünkben kísért minket, ezért védőfalakat építünk - többnyire a tagadásra alapozva -, hogy megbirkózzunk a láthatatlan fenyegetéssel. Mégsem tudunk szabadulni tőle. Zorában most egyszerre rengeteg érzés kavarog. Fél, mert nem tudja ki fia cipeli és egyáltalán hová. Fájdalma egyre növekszik, egyre kevésbé érzi azt, hogy élne. Olyan mintha minden ereje apránként, minden egyes lélegzetvételével távozna belőle. Eközben pedig mégis szabad. Ennél szabadabb és megkönnyebbültebb talán még sosem volt, ami azért egy kissé jó érzéssel is tölti el. Nem érzi azt, hogy bármit megbánt volna, bármit másképpen csinálna, ha visszamehetne. Valahogy úgy van vele, hogyha itt és most van vége, hát jöjjön, hiányérzete nem lesz semmi miatt. – Te beszéltél velük - súgja halkan, mintha bárki meghallhatná, mintha ez bűn lenne. Ő soha senkire nem néz rossz szemmel, azért mert más. Most mégis, hangjában egy kevéske ítélet cseng, egyáltalán nem tudatosan. – Szerencsés – ízleli úgy a szót, mintha most hallaná életében először. Nem érzi magát szerencsésnek, sőt mi több.. Most érzi magát életében először szerencsétlennek, s nehezen hiszi el, hogy megtörtént ez vele. – Elise – maga sem tudja miért ezt mondja. Ez is a neve, de soha nem használja, most viszont ez jön hamarabb szájára, miközben szemeit rendületlen csukva tartja. – Páratlan vagyok – válasza talán zavaros, de ezzel fejezi ki, hogy egyedül volt itt, mint a kisujja. Hát menekült éppen a világ elől, nem kellett neki senkinek a nyűge, baja. Meg is érdemeli, hogy szerzett sajátot, legalább ezek után talán átértékel néhány dolgot, ha még valaha kinyitja a szemeit. – Szeretem az őzeket, te is egy csodálatos őz vagy – emeli fel jobbját, mely nem sérült, s lazán megsimítja a másik arcát. Mindig is egy laza, mások aurájával aligha törődő boszorka volt, de ebben a helyzetben nem az eddigi életének köszönhető az, hogy meglépi ezt. Zora most kába, úgy érzi, mintha lebegne, s lehunyt pillái mögött, nem a valósággal megegyező képek jelennek meg. Mikor a férfi megemlíti az őzsutát, akkor bizony ő egy rétre keveredik, ahol az erdei állatok úgy járnak körötte, mint Hófehérke körül a mesében. Hiába vészes a helyzet, Zora még a madárcsicsergés is hallja a füleiben, melynek dallamát megpróbálja visszafütyülni, kevés sikerrel. Érdekes ez a jelenség, hiszen a megmentő szerepében tetszelgő varázsló szavait is hallja, csak nem éppen a megfelelő arcot látja. Zorgoth egyszer egy kedves kis mókus, egyszer egy róka, máskor meg őz. Jó cucc ez a méreg, forgalmazni kéne. - Utazni szoktam és tűvel vésni mások bőre alá – ha fel is fogná, hogy miképpen fogalmaz, talán kirohanna a világból. De képtelen. Most már végérvényesen nem érzi végtagjait, s beszélni sem kifejezetten akaródzik neki, így magatehetetlen, csendben fekszik a másik kezei között. Halkan felsikít, mikor a másik fogaival érinti a marás helyét. Józanítóan hat rá a fájdalom ezen formája, mintha csak fejbe kólintották volna. Szemei tágra nyílnak, eddigi homályos képzetei egy pillanat alatt foszlanak el, s már nem csak körvonalakat lát a másikból. – Ez fáj – közli tömören. Nem nyavalyog, nem ellenkezik, csak közöl és tűr, ameddig kell. – Csípett volna meg egy medúza inkább.. Mondjuk nem feltétlen viseltem volna el, ha lepisilsz – csak akkor szólal meg újra, mikor már a másik végez. Jobbjával ráfog a bal kezére, mely sajog és éget, feje pedig lassan jár körbe, hogy felmérje a terepet. – Köszönöm – fordul végül a másik felé, s arcára egy halovány mosoly ül ki.
Vendég
Csüt. Dec. 17, 2020 9:27 pm
Zora & Zorgoth
A
kígyóméreg csodálatos dolog. Különleges átélni, hogy mit képes művelni az emberi szervezettel akár egy kicsiny, tűhegynyi csepp is. Ehhez kell ugyan némi őrült mazochizmus, mely nem hagyja csillapodni a kíváncsiságot, s amíg ki nincs elégítve, addig szítja a tüzét. Ezért is tudom, hogy mit élhet most át a karjaim közt levő lány. Ugyanis sikerült már sokszor megtapasztalnom az enyhébb tüneteket, bár a súlyosabbakhoz is volt szerencsém már párszor. Hiába, a kígyók jelentik a szakterületem, s elengedhetetlen egy ilyen szakmában a fájdalmas tapasztalat. Tekintetem közben olykor az előttünk levő titokzatos rengetegre vetül, vagy épp a lány vonásait fürkészem, figyelve az apró jeleket. - Hát emlékszel? - kérdezek vissza szintén halkan, mintha egy titok bújna a felszínre köztünk. - Egyikük mondta nekem, hogy megmart egy őzet a kígyó. - felelem suttogva, elhallgatva azt az apró tényt, hogy én csalinak használtam volna őt. Ám így, hogy barna bunda helyett puha bőr pihen a tenyerem alatt, már teljesen más a helyzet. - Majd bemutatlak neki. - kissé olyan érzetet kelthet, mintha egy gyermekkel beszélnék, de úgy vélem ez a hangszín egy ilyen súlyos helyzetben sokkal többet segít, mint a túlzott komolyság, vagy épp a helyzet súlyosságának a kimutatása. Főleg mert ott kering a nyomasztó tény a kísérteties, halovány ködfelhővel borított rengeteg mélyén, hogy egyáltalán nem vagyunk biztonságban. S talán az a vad kígyó még egy kisebb probléma... - Elise. - ismétlem meg halkan. - Kellemes név. - egészen apró, biztató mosollyal tekintek felé, bár ebből nem biztos, hogy érzékel bármit is, hiszen szemei épp csukva vannak. Jobb is így talán, hátha a hatalmába keríti a szédülés. - Az biztos, hogy páratlan vagy, nem mindenki mondhatja el magáról, hogy megmarta egy rúnakígyó. - természetesen értem zavaros szavait, de hamar tovább lendítem őket. - Hallottál már róluk? - kérdezem újfent, bár hangom enyhén megakad, mikor egy nedves kőre simul bakancsom, melyen megcsúszunk, s kis híján nekiesünk a mellettünk levő tüskés bokornak. Így csupán ruhám súrolja a hegyes tüskéket, melyek ugyan bőrömet nem érik el, de enyhén felhasítják a talárt. - Egy csodálatos őz? Azta! Ilyen bókot sem kaptam még senkitől! - ismét mosolygok, hogy tovarepítsem a fagyott atmoszférát, a fájdalmat, s akár jobban beledöntsem Eliset a kábulat kellemesebbik oldalába. Lépteim még mindig nagyon sietősek, töretlenül rángatom keresztül magunkat az erdőn. - Egészen költőien fogalmazol. A méregtől van vagy ennyire titokzatos vagy nélküle is? - ajkaira pillantok, azoknak vonalára, figyelve, hogy hogyan formázza a szavakat, mikor épp egy simább, avarral borított részen megyünk. - Szóval egy utazó tetováló lennél? Ismerhetem talán a munkáidat? - próbálom őt emlékezésre sarkallni, hogy felderengjenek benne a művei, melyeket akár megoszthat velem is. Jelen helyzetben nagyon fontos, hogy pörögjenek a gondolatok, hiszen nem csak fizikai erővel, de a lélekkel is küzdeni kell a fertő ellen, mely szerencsére még nem hálózta be a lányt túlságosan. Mikor levegőm elfogy, akkor hajolok el csuklójától, s köpöm tova a mérget valahova a folyó széléhez, mely hamar magába mossa. - Egy medúzacsípést nem biztos, hogy túléltél volna. És megnyugodhatsz, nem terveztem ilyesmit. - felelem mosolyogva, de mikor megköszöni, akkor egyből ráfogok újra kezére, s ismét közelebb húzom magamhoz. - Sajnos még nem végeztünk. - a pikkelyesnek szélesebb az állkapcsa, így a fogai is távol esnek egymástól, egyszerre pedig nem sikerült kiszívni a mérget. Ajkaim újra bőrére tapadnak hát, s ugyanazzal a precizitással szívom ki a seb alól a mocskot, melyet az előző után köpök. Ezzel egy időben kúszik elénk váratlanul egy tucat kígyó, melyek zavartan tekeregnek s sziszegnek össze-vissza. - Mennünk kell. Tudsz hoppanálni? Akárcsak ide a közelbe valahova. - tudom jól, hogy sok erőt elvesz, de muszáj volt erre rákérdeznem, mert muszáj előnyt kovácsolnunk magunknak, ugyanis a háromfejű megindult utánunk. Ha nemleges a válasza, úgy egyből kihúzom a nyílásból, újra karjaim közé kapom őt, s megindulok vele a folyó ezen szakaszán, ahol talán derékig érhet maximum a víz.
Vendég
Pént. Dec. 18, 2020 12:46 pm
Zorgoth & Zora
kicsi szövike
– Ezek szerint nem csak beképzeltem – nem volt benne biztos, főleg, hogy nem igazán tudja mi az igazi és mi a hamis most. – Csak sétáltam, ő meg elkapott – rázza meg a fejét hitetlen. Sokkal jobban viselné, ha támadóként lépett volna fel, de még csak nem is látta azt a nyamvadék kígyót, hogy égne el egy erdei tűzben. – Inkább csak add át neki, hogy kösz vagy mi – nem szívesen találkozna mostanában újra kígyókkal. Valószínűleg az erdőket is hanyagolni fogja, legalábbis egyedül biztosan. – Kellemes? –halkan felnevet. – Haldoklom, hogy így beszélsz? – mindig gyanús, ha valaki túlzottan kedves. Senki nem mondta még a nevére, hogy kellemes lenne, főleg nem ilyen hangsúllyal, tehát biztosan nagy a baj. Ezt még fáradtan is képes felfogni. Megrázza a fejét. Talán még tanulmányai során említette valaki őket, de mivel nem igazán érdekelte a téma, így nem figyelt oda eléggé. Zora szeleburdi, sose fordított elég figyelmet azokra a dolgokra, melyek egyszer az életébe kerülhetnek. A kígyóktól meg még irtózik is, hiszen nő.. Majdnem minden nő fél a csúszómászóktól, nem? – Sose találkoztam még beszélő őzzel – még mindig csodálkozva nézi a másikat, aki egyre jobban hajaz Bambira. – A többi erdei állat is beszél? – teszi fel érdeklődve a kérdést, miközben a kezét csak visszahúzza, hogy ne tapogassa már a másikat. – Hófehérke és a Törpék nincsenek itt véletlenül? Mindig meg akartam kérdezni tőlük, hogy melyikük húzta őt meg legelőször – csak tolja a szavakat, mintha muszáj lenni. – Utazok, mert szeretek világot látni – nyitja ki a szemeit, hogy a másikra nézzen. – Tetoválok, mert rohadt menő vagyok benne és egyedi minden egyes tetoválásom, mivel bűvölt tintával dolgozom – erre az időre teljesen kitisztul és jelen van. Nem csoda, hiszen, ha a munkájáról vagy az utazásról van szó, akkor bármilyen helyzetben képes kijózanodni. – Festek is, bár az nem olyan egyedi, de szeretem a természetet, bár akkor nem, ha ellenem fordul – mint a mai eset. Bár nem a természet, hanem egy élőlény fordult ellene, de a lényegen nem változtat. Most vesztésre áll, csak azért, mert egy kis magányra és nyugalomra vágyott. – Mert ezt biztosabb, hogy túlélem? – vonja fel a szemöldökét. Hát a medúzacsípések sokkal, de sokkal barátságosabbaknak tűnnek. – Pedig biztos vicces lenne, ahogy körbepisilsz, miközben kígyónyelven kántálod, hogy ez a préda a tiéd – nem érzi a határokat. Nem csak most, máskor sem, így ha véletlenül ezzel nem kellene most viccelnie, nem fogná fel. Ő mindig is ilyen volt, úgy tűnik még egy marás sem változtatja meg. – Ühm – beharapja az alsó ajkát, miközben halkan nyüszög, mint egy kirakott kiskutya. Próbálja minél jobban tartani magát, hogy a férfi ne lássa annyira elesettnek, de bizony nem olyan könnyű ez. Főleg miközben egyre gyűlnek körülöttük az állatok. Tágra nyílt szemekkel nézi a körülöttük sereglő kígyókra. Nem fél, legalábbis ezt mantrázza magának, miközben lábai úgy remegnek, mint egy újszülött gidának. – Ugye most csak viccelsz? – menni? Oké, hogy nem a lába sérült, de bőven kellene neki még egy kevéske idő, hogy sétáljon, ne adj isten meneküljön. – Hopp – ugrik egyet szórakozottan, miközben ártatlanul vigyorog a másikra. – Elvileg tudok, dee lehet, hogy most nem fog sikerülni – merthogy ereje a második szívás után sincsen sok, sőt.. Egyre kevesebb, mintha most hagyná el igazán minden tartaléka. Azért megpróbálja, mindent a jól megtanult módon, maradék erejét is összeszedve, hogy aztán körülbelül száz méterrel odébb jelenjen meg. Nem, nem éppen eddig szeretett volna jutni, de úgy látszik ennél nincs tovább. Fáradtan, erőtlen néz a másikra. – Elég közelre sikerült? – nevet fel halkan, még ha tudja jól, hogy ez nem egy vicces helyzet. – Miért is menekülünk? Nem tudod megparancsolni neki, hogy húzzon a fenébe vagy valami? – halovány reménységgel teszi fel a kérdést, még úgyis, hogy tudja, valószínűleg nemleges választ kap. Mindenesetre egy próbát megért a kérdés, akkor is, ha hülyének nézi miatta a másik. – Most hova is megyünk? – néz érdeklődve a másikra, aki úgy cipeli újfent, mintha maga Superman lenne.. Bár, akkor legalább repülnének és nem a folyó mellett sétálgatnának. – Tudod.. Más körülmények között, sikítva rohannék el a sötét erdőben meglátva téged.. Már bocsánat a túlzott őszinteségért – mosolyodik el haloványan, majd ficeregni kezd, hogy ezzel jelezze, most már igazán készen áll arra, hogy földet érjenek a lábai.
Vendég
Szomb. Dec. 19, 2020 6:11 pm
Zora & Zorgoth
- Ezt most nem képzelted, valóban értek a kígyók nyelvén, s az a példány, amelyik téged megmart, egy rettentően veszélyes, fiatal egyede a rúnakígyóknak. Miatta vagyok épp ebben az erdőben. - ajkaim lassabban formálják a szavakat, hogy könnyebben eljusson hozzá a hangom. A reakcióit figyelem közben, hogy mennyit ért meg belőle, s úgy tapasztalom, hogy bizonyos szakaszonként mondja fel csupán az elméje a szolgálatot. - Őszintén szólva... - a szám kissé elhúzom a kérdésére. - Nem tudom még, hogy haldokolsz-e. Ez a következő órában fog kiderülni, hogy milyen tempóban képes a szervezeted termelni az ellenanyagot. - vallom be őszintén, bár tudom, hogy hazudhatnék neki, de azzal most nem biztos, hogy jót érnék el. Kell, hogy küzdjön ő is, nem szabad elengednie magát. - Van valamilyen betegséged tán, melyről tudnom kellene? Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy mondj el nekem mindent. A legapróbbat is. Tudnom kell róluk, már ha vannak. - fontosak jelenleg a részletek, mivel van olyan betegség, mely gyorsíthatja az egész mérgezés lefolyását, s nem árt tudnom, hogy mennyi időnk van még vissza. Nem tűnik egy olyan lánynak, kin valamilyen nyavalya uralkodna, láttam én már olyat, aki ennyi idő alatt habzó szájjal próbálta leharapni a saját ujjait. Ám az ilyen rémtörténetekről jobb, ha egyelőre nem tud Elise. - És ha Hófehérke nem bírja a törpéket? Te például hagynád, hogy meghágjanak olyan kis görcsök, ha befogadnának magukhoz? - jogos a viszontválaszom, ha már a képzelgéseinek leszállt a mélyükre. Legalább gondolkodik, beszél, hallom a hangját, s ez már - vagy még - jót jelent. - Szóval egy rohadt menő és szerény tetováló és festő. - ismétlem meg a lányt némi halk, gúnyos kiegészítéssel. - És vannak konkrét témáid, amiket különösen szeretsz? Természet, arcok, szürrealizmus? - bevallom, kissé nehéz szóval tartani, s őszinte érdeklődést mutatni iránta ebben a helyzetben, mikor lényegében minden léptünknek súlya van. Az idő pereg, s nem lehet tudni, mikor gondolja meg magát a háromfejű, s ered utánunk. - Ezt biztosabban túléled, ugyanis a medúzákhoz nem értek. A kígyókhoz viszont igen. - felelem komoly éllel a hangomban, bár ábrázatom kissé meglepetté változik Elise szavaira. Elképzelem egy pillanatra a jelenetet, és hát... - Csak egy szavadba kerül és megteszem. - bólintok határozottan, mondjuk majdnem elröhögöm a végét, de azért tartom magam, s belemegyek elméjének tévképzeteibe. Csináltam már hasonló dolgokat, bár bizonyos folyadékot mással helyettesítettem... Ám ez maradjon csak az én titkom. A két sebből hamarosan el lesz távolítva a méreg, így már csak a szervezetén a világ szeme, hogy mennyire képes felvenni a küzdelmet a méreg ellen. Szórakozottsága jóra utal, de még nem szabad ezt biztosra venni. Rosszallóan teszem csípőre kezeim, mikor ugrik egyet, s még szemem is összébb húzom, ahogy figyelem őt. Aztán hamarosan megjelenik valahol odébb az erdőben, de ezt is csak úgy veszem észre, hogy épp arra fordítom a fejem, s felbukkan a távolban a látóteremben. Egyből utána hoppanálok, s kérdezés nélkül inkább a karjaimba veszem. - Oké, ezt akkor ne erőltessük. - megindulok vele át a folyón, melynek ezen szakasza derékig ér. Nem könnyű tartani magunkat egyáltalán, s még az a szerencsénk, hogy nem olyan erős a sodrása. - Csak beszélni tudok velük, parancsolni nekik nem. S egyelőre minél távolabb kell kerülnünk tőle, mert nagyon gyors. Most pedig épp a nyomunkban van. - magyarázom, mikor halk nyögéssel feltolom magunkat egy domb tetejére. Onnan egy pillanatra körbenézek, s valahol a távolban furcsa, romoknak tűnő képződményeket fedezek fel, melyeknek közepén mintha egy torony lenne. Egyből megindulok hát abba az irányba, remélve, hogy találunk ott menedéket, amíg kitalálom, mi legyen. - Ennyire ijesztő vagyok, vagy ennyire félős kislány vagy? - kérdezek vissza mosolyogva. Tudom, hogy nem lettem megáldva épp a legszínesebb aurával, de hát a külső nem feltétlenül jelent mindent. Nálam biztosan. Egészen addig nem vagyok hajlandó őt elengedni, amíg el nem érjük a romokat. Ez idő alatt szinte futólépésben kerülgetem a fákat, a köveket s a gyökereket, azonban mikor elérjük az első, emberkézre utaló képződményt, akkor helyezem le őt az avarba, s pillantok körbe. - Mit gondolsz? Próbáljuk meg? - biccentek egy talán száz méterrel odébb levő ködös torony felé, melyet mocsaras vidék vesz körül. Valójában nincs szükségem Elise véleményére, hiszen nem teljesen beszámítható, de még mindig hallani akarom a hangját és a gondolatait.
Vendég
Hétf. Dec. 21, 2020 12:56 pm
Zorgoth & Zora
kicsi szövike
– Ebben a helyzetben releváns betegségem elméletileg nincsen– legalábbis nem tud róla. Amiről tud, az meg nem idevaló, nevetséges lenne az univerzumtól, ha emiatt lenne nagyobb veszélyben. – Ha nem bírná őket, nem maradt volna ott. Szóval biztos, hogy volt velük valami.. Szerintem tuti gruppenben nyomták, egyszer kettővel, egyszer hárommal.. de tuti kipróbálta néggyel is. Ezek a hercegnők mind ilyen nagy cafkák szerintem – és ezt teljesen komolyan is gondolja a méreg ellenére is. – Én nem hagynám… De nem is maradnék velük. Tök fura 7 törpe együtt éldegél az erdőben.. Vagy buzik vagy szociopaták – vagy együtt a kettő, ezen még nem igazán mélázott. De abban biztos, hogy van valami beteges az egész történetben, s nem feltétlenül az, hogy a gonosz mostoha ráveszi a vadászt, hogy vágja ki a lány szívét. Bár.. Kár azért a gyönyörű őzért, őt megsiratta annak idején. - Ne gúnyolódj, túlságosan jól áll – érzi ám ő azt, hogy a másik szavai mit rejtenek. Hiába nincs teljesen képben, azért még az ilyesfajta interakciókra felfigyel. – Festeni szeretem a természetet és az embereket. Tetoválni meg.. sok mindent, minél eredetibb, érdekesebb, megnyerőbb, annál jobban érdekel. Az én kicsi pónim és ilyesmik szóba sem jöhetnek – nem festi kétszer ugyanazt. Persze ez sokaknak nem tetszik, de ő az egyediség híve, s ebből az elvéből nem hajlandó alábbhagyni senki kedvéért sem. – De egy medúza csípés nem feltétlen jár halállal, míg egy kígyó mérge azért sokkalta veszélyesebb, nem? – legalábbis arról még nem hallott, hogy valaki medúzatámadásban vesztette az életét. Bár bizonyosan van ilyen eset a világban, főleg ha csapatostul támadtak a dögök. – Jesszus, ne, fúj – tiltakozik hevesen. Kihagyná ezt, tényleg nem szeretné, ha a másik körbehugyozná, mert a végén még annyira nevetne, hogy még könnyebben rájuk találna az a dög. – Tudtad, hogy vannak, akik az ilyesmire gerjednek? – teszi fel csak úgy, szinte a semmiből a kérdést, utalva a harapásra, meg szívásra. Persze ő nem, ő nem olyan, de úgy tűnik azért a méreg még csak-csak dolgozik, ha ilyesmit mer kérdezni. Végül talán éppen azért, hogy erről a kérdésről elterelje a figyelmet, vagy csak mert eléggé szórakozott, viccel egyet. Aztán végül csak újra próbálkozik, sajnálatos módon, sikertelenül. – Nem is értem, miért gondolod így... - tárja szét a karjait, mielőtt a másik ismét felkapná. Kezdi magát egy zsák krumplinak érezni, ami kifejezetten zavarja, de inkább úgy dönt, hogy ez most nem az a pillant, amikor emancipuncinak kell lenni és kikérni magának a mindenséget. Csak a másikra hagyatkozik, hát mégis ő a férfi és ő néz ki most marha okosnak. – Nem lenne olyan, amelyik hallgat rád? – őszintén érdeklődik talán életében először ez iránt a képesség és a kígyók iránt. Nem volt még alkalma olyannal találkozni, aki tud velük kommunikálni. Ha tudna segítene, leginkább kikérné magának, hogy tud járni a tappancsain, de elnézve a másikat, nem sok esélyt lát arra, hogy ez érdekelné, így hát kivár addig, míg kell. – Félős? – nevetni kezd. – Nem, nem nevezném magamat annak – nevet továbbra is, szinte elfelejtve azt, hogy milyen helyzetben is van igazából. – Ijesztőnek se neveznélek, egészen különleges aurád van – közli egyszerűen, őszintén. Nem a köntörfalazó fajta, sokkal jobban szereti az egyenes beszédet. – A kígyók miatt menekülnék.. – persze, hogy nem a férfitól tartana, hanem a körülötte lévő állatoktól. Néhány tetkó, meg sötétség nem rémiszti meg. Látott ő már sok mindent, sőt alkotott is már sok mindent. – Valami Erőbenő vagy, amúgy? Triatlonista? Vaaaagy a szőke hercegi címre hajtasz? –ezt csak a cipelés, futás kombináció végett teszi fel. Persze nincs ellenére, hogy megmentik, sőt! Majd, ha olyan lesz a helyzet, akkor valami kompenzációt is kitalál, de egyelőre képtelen összetenni ezt az arcot, a segítőkészséggel. – Van választásom? – néz a másikra kérdőn, szinte nevetve. Ha valamire rájött az elmúlt percek alatt, akkor az az, hogy a férfi ebben a helyzetben sokkal inkább topon van, mint ő. Így hát kénytelen ráhagyatkozni. - Nem azért, de ez a hely bármennyire is képes megvédeni minket? – muszáj megkérdeznie a dolgot, hiszen jobb tisztában lenni a helyzet nehézségével, mint vígan azt hinni, hogy könnyen túléli a napot. –Vagy mi a terv? – közben halad arra, amerre kell, figyelve minden egyes lépésére. – A hozzád tartozó kígyók megvédenek, vagy ilyesmi? – nem tudja, hogyan zajlik ez, talán most életében először kívánja azt, hogy bárcsak madár lenne az animágus alakja.. Legalább el tudna repülni.. vagy már nem is élne, mert egyben bekapta volna az állat.
Vendég
Kedd Dec. 22, 2020 11:46 am
Zora & Zorgoth
N
incs okom arra, hogy ne higgyem el a lány szavait annak ellenére sem, hogy a méreg olykor belemar az elméjébe, így csupán egy halk hümmögéssel zárom el magamban az információt. Minden egyes lépéssel vagy nő az esélyünk, vagy csökken, ám Eliset látva én inkább az előbbire tippelnék. - És ha nem volt hova mennie? Kétségbeesett volt, egyedül volt, ott volt a gonosz mostohaanyja, s végre talált egy olyan menedéket, ahol befogadták. - cáfolok rá a válaszára, ha már ilyen remek témát találtunk a menekülésünk közepette. Legalább beszél és gondolkodik! Még ha épp a Hókurváról is tartunk elemzést. Vagy fehérke vagy mi az isten annak a neve. - Az mellékes, hogy a hercegnő esetleg cafka, és természetben fizette meg az árát a menedéknek, de azon nem gondolkoztál, hogy a herceg mégis milyen egy beteg állat lehet? Gondolj csak bele, megy békésen az erdőben, meglát egy lányt egy koporsóban!!!, aki minden bizonnyal nem poénból került oda. Szóval meglát egy hullát, ami annyira megtetszik neki, hogy el akarja kérni a törpéktől... Kérdem én. Ha nem pattan ki a szájából az alma és végleg halott marad, vajon mi lett volna ennek a mesének a folytatása? - sötéten, diadalittasan mosolyodok el, mintha épp kimondtam volna az univerzum legnagyobb talányát. Ugyanakkor álmaimban sem gondoltam volna, hogy a mai napon egy haldokló lánnyal a karjaim közt erről fogunk csevegni. - A régi mesék amúgy is kissé “furák” voltak egy mai embernek. Ma túlságosan is szépítenek mindent a kölykök számára. - ennyivel pedig le is zárom ezt a remek témát, de ha egy újabb mese boncolgatásába kezdene bele... Állok elébe! - Ihletet gyűjteni voltál itt az erdőben is? - kérdem könnyed légiességgel a gúnyos megjegyzés után. Ritka az olyan, akinek ekkora a lélekjelenléte és a hidegvére egy ilyen élet-halál közeli esetnél. A pánik sosem jó, elűzi a mentőötleteket, s bevonzza a bajt. - Ha egy medúza csípése után nagyon maximum fél órával nem kapsz orvosi ellátást, akkor neked annyi. Fél óra alatt a csípésétől olyan magasra szökik a vérnyomásod, hogy tragikus vége lehet az egésznek. Egy kígyó marása nem feltétlenül jár halállal, bár jelen esetben teljesen biztosan ott maradtál volna, ha nem jövök. Annak a rúnakígyónak nem te lennél az első áldozata... Ezért vagyok itt, hogy begyűjtsem, mert túlságosan veszélyes. Csak ő nem igazán akarta, hogy a nyomára bukkanjak, s jelenleg most a te életed fontosabb, így nem is mehetek vissza, hogy elkábítsam. - adok kicsit hosszabb magyarázatot arra, hogy miért cipelem őt már egy ideje. Ha egyedül lennék, más lenne a helyzet, de az a háromfejű addig nem nyugodna, míg meg nem ölné Eliset. Így pedig nem olyan egyszerű a dolog. - Tudtam hát. - vágom rá egyből, mikor ajkaim eltávolodnak a csuklójától, s kicsit megnyomkodom a bőre körül levő területet. A kérdése egyáltalán nem lep meg, én sem egy érzéki úriember vagyok. - Talán te is? - kekeckedő mosollyal kérdezek vissza, mielőtt még eltűnne a szemem elől, s újra el nem kezdődne a menekülés. Legalább most már van egy célpont, ahova mehetünk, s ott remélhetőleg lesz egy zárt szoba is. - A kígyókból tiszteletet vált ki, ha az ő nyelvükön szólalok meg. S igen, vannak, akik hallgatnak rám, vannak, akik nem. Ez a példány pont nem. - felelem, miközben egyre közelebb érünk a romokhoz, melyek körül a környezet pontosan úgy fest, mintha egy jó ideje érintetlen lenne az egész. Ha valaki hallott a pletykákról, hogy milyen bestia lakozik itt az erdőben, ostoba lenne eljönni ide. - Különleges aura? - szemeim furcsán villannak meg. - A benned élő őzsuta tán érzi a farkast? - biccentem oldalra a fejem, de túlzott magyarázatot nem fűzök a kérdésemhez. Biztosan van olyan, aki megérzi a bennem lapuló vérfarkast, s talán ez okozhat némi zavart a levegőben. - Természetesen a hercegi címre hajtok, csak nem a szőkére. Fehér ló helyett pedig egy rúnakígyóm van, szóval... Ezzel kell beérni. - lerakom a lányt addig, míg felmérem a terepet. Valóban érintetlennek tűnik, mintha régen járt volna erre élő lélek... - Igazából nincs választásod, csak jófej akartam lenni. - nevetem el magam halkan. - A terv az, hogy remélhetőleg annak a toronynak van egy olyan szobája, ami zárható, s masszív az ajtaja. Egy kis ideig ott leszünk, s mikor megbizonyosodok róla, hogy biztosan túléled, akkor ott hagylak, s elmegyek a rúnakígyóért, ha addig nem ér ide hozzánk. Ott lehet körülötted a többi kígyó, már amelyik akar. Ugyanakkor kétlem, hogy nagyobb védelmet jelentének, mint én. - ez nem nagyképűség, ezek tények. Egy rúnakígyó akkora, mint én, ezek az apróbbak nem feltétlenül kockáztatnák az életüket egy emberért. Van, amelyik igen, de ha annyira kétes a helyzet, akkor sokan inkább elcsúsznának. Az időt pedig ne is húzzuk tovább, megindulok előre, s ha a lány képes követni a saját lábain, akkor nem veszem újra a karomba. Ám ha túl lassú, akkor újra, kérdezés nélkül kapom fel, s indulok meg vele a mocsaras részhez. - Talán valami mágustorony lehet. - jegyzem meg halkan, mikor már térdig gázolhatunk a gőzölgő lápban. Aztán egy ponton egy rozoga kőlépcső felé mutatok, mely kinyúlik a mocsárból, s körbeölelve a tornyot vezet fel a teteje felé. Vagy a lánnyal a karjaim között lépek fel rá, vagy úgy, hogy magam elé tessékelem, de ha épp nem rohan el tőlem, mert elméje azt diktálta neki, akkor megindulhatunk felfelé. Eléggé rozoga, figyelni kell, hova lép az ember, de végül feljuthatunk. Egy masszív, félkör íves ajtó van odafent, mely ugyan csukott állapotban van, de mikor lenyomom annak kilincsét, amaz hangos nyikorgással, de feltárul. Mielőtt még körbenéznék, egyből betessékelem Eliset, s már fordulok is vissza, hogy előkapjam a pálcám, s némi varázslattal megerősítsem az ajtót. Közben mit sem sejtek arról, hogy egy igazán szokatlan laboratóriumra sikerült rábukkannunk. A félhomályban furcsa, testrészeket, fejletlen magzatokat s más különlegességeket rejtő üvegek vannak, egy vértől fekete és mocskos asztal, könyvespolcok, megsárgult iratok, s egy ágy, melyen bizony ott feküdhet az egész hely tulajdonosa. Aki minden bizonnyal hosszú évekkel ezelőtt hallhatott meg, hiszen a csontjain már rég nincs hús, s hatalmas pókháló és porréteg borítja be őt is, mint eleve az egész helyet.
Vendég
Kedd Dec. 22, 2020 1:15 pm
Zorgoth & Zora
kicsi szövike
– De ha találsz egy menedéket végre, ahol biztonságban érzed magad és úgy gondolod, hogy nem eshet bajod, akkor elvárt, hogy aláfeküdj valakinek? – vonja fel a szemöldökét. – Egy nőtől elvárt, hogy lakhatásért cserébe odaadja a testét? Ha férfi lenne, akkor mi lenne az elvárás? Mert ugye manapság azért nem a férfiaktól vár el ilyet a világ, hanem egy nőtől.. De milyen alapon? – nézzenek oda, csak kijön belőle a feminista énje, aminek a létezéséről nem is tudott. Ez a méreg kezd rosszabb lenni, mint egy erős cucc, s kifejezetten kezdi rosszul érezni magát. – Milyen száj szaggal találkozhatott, te atyaég! – csattan fel elsőre. – A nekrofil barom, fújj – össze is rázkódik a gondolattól, majd csak elneveti magát, mert ez már tényleg kezd olyan abszurd lenni, hogy ettől a méregtől ittas agya is hányni tudna. – A régi mesék ki vannak színezve azért, hogy a gyermek lelkek ne sérüljenek, de amúgy a Grimm testvérek alkotásai között vannak eléggé durva végkifejletek is.. – most hirtelen nem jut eszébe az, hogy melyik is a legdurvább, de hallott róla, hogy bizony a köztudatban a színesebb, happy enddel végződők vannak jelen, nem pedig a véres valóság. – Mondjuk, nem feltétlen rossz ez, mert legalább nem nevelünk már három évesen pszichopatákat.. Had döntsék el magukról később, ha azok akarnak lenni – mert nyilván kitörölni nem lehet őket, de elkerülné, hogy már kis korban ezt nevelje a jövő nemzedékébe. – Nem igazán.. Kellett egy kis szabadság, túl sok volt az emberekből, a zajból, mindenből.. – ebbe az erdőbe aligha talált volna bármi ihletet. Túl sivár, fájdalmas és szomorú, ő meg kifejezetten utálja az ilyesmit megörökíteni. – Egész sokat tudsz a medúzákról, annak ellenére, hogy nem tudsz róluk semmit – neveti el magát. – Milyen szerencsém van, hogy éppen őt kergeted, miközben ő meg engem kerget.. Akkor nekem meg téged kéne kergetni, hogy teljes legyen a kör? Mondjuk eléggé viccesen néznénk ki, ha kergetnélek…mert nem hiszem, hogy az őzsuta énem ijesztő lenne számodra – vagy bárki számára az lehetne, hiszen abban az alakjában tényleg szelíd. Emberként sem az a vad, ijesztő boszorka, soha nem is akart az lenni.. - Hogyne, tiszta nedves vagyok attól, hogy ezt csinálod – nevet fel halkan, miközben a szemeit megforgatja. Ennél jobb pillanat nem is lehetne az eltűnésre, kár hogy csak pár méterre sikeredik. – Szomorú – már rá nézve az, hogy nem hallgat rá a rúnakígyó. Túlságosan könnyű is lenne a dolog, neki meg soha nem volt ekkora szerencséje az életben. Kissé rossz érzés kezdi el kerülgetni, ahogy az elhagyott területre érnek. A hideg is kirázza, mert kifejezetten nem szereti az ilyen helyeket, ha teheti elkerüli, de nincs választása. – Vagy csak a méreg érzi a hasonló hasonlót vonz szabályt – vonja meg a vállait, s kissé sem akad fent a farkas dolgon, mert talán igazán fel sem fogja vagy nem akarja felfogni. – Mondjuk, megmagyarázná azt, hogy miért nem akarnék veled találkozni a sötétben… – neveti el magát ismételten, mintha csak most világosodott volna meg úgy igazán. –Egy nagy kígyó a hölgyeknél hatalmas erény lehet – jó itt van az a pont, ahol végleg elveszítjük a visszafogott és normális Zorát, mintha csak kezdene újfent magához térni. – Jófej? – néz a másikra összeszűkült szemekkel, s visszafojtja a kitörni készülő nevetést. – Nem kérek kígyókat – jelenti ki határozottan. Elég volt mára belőlük, reméli, hogy ezentúl maximum majd csak rémálmaiban találkozik velük. Egyedül sem akarna lenni, de emiatt inkább nem emel szót, nem akar hisztis királylánynak tűnni, főleg a korábbi hercegnős téma után. Nincs mit tenni, ráhagyatkozik a másikra teljesen, elvégre kettejük közül úgy tűnik, hogy a férfi ismeri jobban a terepet, a helyzetet. Magabiztosnak tűnik még ebben a kilátástalan helyzetben is, így hát Zorának eszébe sem jut kételkedni. Valószínűleg a legtöbb nőt még egy ilyen helyzetben is zavarná, ha piszkos és saras lesz, de ő szerencsére nem közéjük tartozik. Saját lábain halad, mert már érez magában ennyi erőt. Felfelé, néha azért megtorpan, mert több energiára van szüksége, de felér és még büszke is magára és örül, mert szentül hiszi, hogy nem jöhet az eddigieknél rosszabb. Nyilván téved. Áll. Némán jártatja körbe a tekintetét, s érzi, ahogy zsigereiben immár a méreg helyett a hűvösség jár-kel. Egy pillanatra úgy érzi, hogy lábai elgyengülnek, s mindjárt összeesik így hát nyúl a lehető legközelebb lévő dologért, hogy azt elkapja. Pechére az éppen az asztal, ahol valószínűleg a csodálatos műtétek, boncolások és egyebek zajlhattak. Krákog egyet, kettőt, nyel és kifúj. Nem hányhat, nem dobhatja ki most a taccsot, mert akkor az eddig felépített kép, mely azt sugallata, hogy kifejezetten ura a helyzetnek és jól tűri az egészet oda. Mondjuk kinek is akar tetszelegni? Kinek akar megfelelni? Hát senkinek, így nincs mit tenni, kidobja az ebédet, éppen a férfi cipőjére, s hogy tetézze a dolgot, száját lazán beletörli a másik talárjába. – Bocs – egyenesedik fel lassan, de már kifejezetten sokkal jobb színben. – Ezt már nem bírta bevenni a gyomrom – tekint ismét körbe a helyen, majd a férfira néz. – Direkt csináltad, igaz? – toppant egyet végül. – Elhitetted velem, hogy te vagy a nap fénypontja, megmentője és a hercege, hogy aztán simán belesétáljak a kezeidbe és idehozhass – toporog továbbra is, s most kezd el igazán kijönni belőle az a hisztéria, amit eddig elrejtett magában. – Biztos, hogy te csináltad ezt is itt – mutat körbe a mindenségen, amelyet rejt a torony. – Csóró ember mit vétett? Véletlenül rád nézett? – mutat a csontvázra, majd elkezd távolodni a másiktól, egészen a toronyablakáig. Kiugrana? Igen, valószínűleg megtenné, de valahogy a lábai nem mozdulnak, mert amikor kinéz, akkor kígyók sokaságával találja szemben magát. – A nem létező tökömet, hogy ilyen betegállatok vannak a világban – toppant megint, majd lecsúszik a padlóra, s mint egy sebzett kiskutya, összehúzza magát. Nincs nála a pálcája, erőtlen, mint tapasztalta hoppanálásra is maximum pár méterig képes, így hát nincs mit tenni. Lassan beletörődik abba, hogy egy idióta, aki úgy sétált bele egy tökéletes csapdába, ahogy azt illik. Ő egy tökéletes áldozat lett mára, ehhez kétség sem férhet.
Vendég
Szer. Dec. 23, 2020 1:39 pm
Zora & Zorgoth
- Szerintem a törpék nem várták el tőle, hogy alájuk feküdjön. Te sem várod el a kutyádtól, hogy alád feküdjön. Érted... Lényegében ugyanaz a kettő. Más faj, csak a törpék emberibbek. - komolyan úgy beszélgetünk erről, mintha a világ legrejtélyesebb dolgát boncolgatnánk? Kezdem lassan azt érezni az erdő sűrűjében, hogy Elisenek talán nincs is szüksége méregre ahhoz, hogy furcsa eszmefuttatásokat vigyen véghez. Nem mintha nekem lenne. - Erről sajnos nem tudok nyilatkozni, még nem volt olyan női albérlőm, akitől természetben kértem volna a fizetségét. Sőt, albérlőm sem volt még. - sőt! Nem, nem sőt. A feminista és soviniszta dolgok engem mindig is hidegen hagytak, csak az érdekel, hogy én hol és hogy tudok érvényesülni. Elvárások? Ugyan. Azokkal már régóta szembe megyek. - Az egész mesevilágban olyan tények vannak, amik talán még felnőttként sem tudatosulnak benned. Gondolj csak Tarzanra... Fiatalként került az állatok közé, s vajon mi történhetett, mikor ennek a vadembernek felébredtek az ösztönei? - ez az, Zorgoth, te aztán egy hős lovag vagy! Hiszen mivel mással lehetne gondolkodásra késztetni ezt a lány, mint egy állatokat dugó mesealakkal? Remek, tapsot érdemlek! - Nem nevelünk ugyan három évesen pszichopatákat, de helyettük olyan puha, érzékeny, zavarodott emberek lesznek, akik nem csak életképtelenek, de még téged sem hagynak élni. - különös beszélgetésünk szinte elveszik a rengetegben, melynek kellemesen kísérteties zöngést adnak a zörgő ágak, a szél bágyadt fütyülése, s az avar halk roppanása. Mégsem tűnik a beszélgetésünktől olyan sötétnek az egész, mint amilyennek mutatni akarja magát. - Azért egy őzsuta is tud rúgni és harapni. Ha jó helyen sikerül rúgnia, az igen csak fájdalmas lenne. - bár tény, hogy egy másodpercembe sem telne farkas képében széttépni őt. Ám ilyen felesleges apróságokra miért pazarolnánk a szót? - Tudtam! Látod, még szerencse, hogy csak a csuklódon harapott meg, különben... - nincs különben, hiszen azt már csak a körülöttem levő gyökereknek és köveknek mondanám. Jó időzítés az eltűnésre, az már biztos! Könnyebb lenne innen is eltűnni mindkettőnknek egyszerre, de egyelőre Elise nem képes arra, hogy nagyobb távra ugorjon, így be kell érnünk ezzel a kicsit sem jó aurát árasztó toronnyal. - Azok az átkozott előítéletek... - csóválom meg kissé színpadiasan a fejem. Természetesen most nem tartok kiselőadást a farkaskórról, hiszen az emberek nagy része még most is elkönyveli a magamfajtákat egy vérengző vadállatnak. Vérfarkas egyenlő brutalitás és halál. Sokan elfelejtik a farkasölőfű-főzet áldásos hatását. Vagy a tényt, hogy milyen borzalommal jár az átváltozás még mindig, ennyi év után is. Ezt sosem lehet megszokni. - Ja, erény, aztán szerencsétlen férfi a fasz, hogy kicsit beljebb tolja a kelleténél és az fáj a nőnek. Erény, mi? - legyintek nagyképűen, mint akinek nagyon is megvan erről a témáról IS a véleménye. Sok nőnek semmi sem jó, ha kicsi, az a baj, ha nagy, az meg fáj. Hát baszdmeg. - Így van! Jófej! Meghagytam neked a szabad választás jogát, aminek a vége ha nem tetszene, akkor el is venném. - vigyorgom felé szélesen, mikor megindulunk a torony irányába, s átvágunk mindketten a mocsaras részen. Odafent pedig szerencsénk van, hiszen az ajtó masszív, így könnyűszerrel rászórhatok még némi varázslatot, mely biztosabban tartja azt. Aztán váratlanul zörgés érkezik hátulról, s mire egyáltalán észbekapnék, a kisasszony gyomortartalma a cipőmön landol, a mocskos száját pedig a szintén mocskos taláromba törli. - Hát ez remek. Remek! - pálcámat egyből felé szegezem, de mikor kiegyenesedik, amaz nem követi, hanem a földre és a ruhámra mutat. Miközben beszél, addig egy tisztító varázslattal eltüntetem a földről és a taláromról a maradványait. Tekintetemre azonban ború telepedik, mikor amazt elrakom, s Elise felé tekintek. - Mire fel ez a hisztéria? - döntöm oldalra a fejem, miközben lassú léptekkel megindulok felé. - Ezek szerint elhitted, hogy én vagyok a nap fénypontja, megmentője és hercege? - kérdem kissé sötéten, s ekkor váratlanul megragadom vállait, majd nem túl erősen feltolom őt az ablakig úgy, hogy deréktól felfelé kilógjon a torony ablakán. Ha hirtelen nem tud ellenkezni, akkor enyhén ráhasalok magam is úgy, hogy egyik kezemmel kapaszkodok a falban, másikat pedig nyaka alá helyezem a mellkasára, s úgy tartok ellent. Persze úgy, hogy még véletlenül se veszítsem el az egyensúlyomat. - Nem gondolod, hogy ha csapda lenne ez az egész, akkor egy varázslattal elkábítottalak volna, és nem hallgattam volna végig az ostoba fecsegésed? Nem tűnt fel, hogy itt már régóta nem járt senki? S az sem esett le, hogy azzal, hogy téged itt pátyolgatlak, meg cipellek, azzal a saját épségem is kockáztatom, mert rám is dühös lesz az a kígyó? - ha sikerül eddig eljutnunk, akkor ezen a ponton engedem el őt, s húzom vissza az ablaktól. Egyáltalán nem akartam őt kidobni, vagy sérülést okozni neki, ezt amolyan leckének szántam. Xal’godan leckének. - Most pedig ide lefekszel. - utasítom a lányt, majd közelebb lépek az ágyhoz, melyről egy mozdulattal kotrom le a csontokat, s azzal együtt a paplant is a földre hajítom. Koszos ugyan alatta is, de ez most nem számít. - Meg kell, hogy vizsgáljalak, aztán ezt megiszod. - előhúzok a zsebem mélyéről egy üvegcsét, melyben valami zöldes lötty gomolyog. Ez egy gyógyító főzet, melyet addig felesleges beadni neki, míg meg nem bizonyosodok róla, hogy túléli. Különben kár lenne belé, nem igaz?
Vendég
Szer. Dec. 23, 2020 2:31 pm
Zorgoth & Zora
kicsi szövike
– Fúj, Tarzanra se néztem eddig ilyen szemmel, de kösz, hogy elrontottad nekem ezt a mesét.. Basszus, csecsemőként került oda, ne már – megrázza fejét, hogy az agyament gondolatok sokasága gyorsan elkotródjon a fejéből, s ezzel végre le is zárja a mese témát. Mára eleget gyaláztak már meg, maradjon máskorra is ilyesmi, hátha Zora még be le szívva, vagy meg lesz mérgezve. – Ja.. Sok a puhapöcs manapság. Néha férfiasabbnak érzem magamat, mint néhány férfi.. – egyetért abban, hogy puhányokat nevelnek néhányan, de ez ellen aligha tudnak ők ketten bármit is tenni.. – Tudok ám rúgni, elég nagyot és még a célzás is megy, szóval vigyázz magadra – vigyorog ártatlanul rá. Tudja jól, hogy esélye sem lenne, de ezzel most nem foglalkozik. – Milyen szerencse.. Különben le kellett volna vetkőztetned és kinyalnod avagy ki tudja még mi mást tenned.. S te, mint úriember, ezt ugyebár nem élvezted volna, mert hát melyik férfi élvezné igazán, ha egy meztelen, esetlen nő ott lenne előtte..? – sóhajtva rázza meg a fejét, miközben elfojtja a vigyorát. Ha az ember tud viccelni az nem gond igaz? Akkor nem haldoklik igazán. Bár Zora esetében a halál is valószínűleg úgy fog egyszer eljönni, hogy ő azt fel sem fogja, s egy áprilisi poénnak fogja hinni.. – Semmi, de semmi előítélet nincs bennem.. Nem bántottál, addig minek ítélkezzek? Nem is ismerlek –vonja meg a vállait. Ő tényleg nem annak szánta, s ha majd egyszer lesz idejük, akkor szívesen beszélget erről a másikkal, már ha annak van rá igénye –nem olyannak nézi.- – Ja, hogy most a nadrágodban lévő kígyóról beszélsz.. Ühm. Így szoktad hívni? Kígyónak? Micsoda cuki ez… - neveti el magát, mintha ő nem arra célzott volna. Nyilván erre akart kilyukadni. – Olyan szomorúan hangzik, hogy ilyen nőkkel találkoztál. Megsimogassalak, hogy ne érezd magad szarul? – aztán ezt meg már úgy érti a másik, ahogy akarja, neki teljesen mindegy. Túlságosan magas volt a labda ahhoz, hogy ezt ne üsse le, egy picit csak viccelődhetnek ebben a kilátástalan helyzetben, nem? Úgyis látszik jól, hogy már gyülekeznek felettük a felhők, s alig várják, hogy villámokat szórva lecsapjanak közéjük. Szemeit forgatja, s hagyja a témát inkább már. Ha a férfi jó fejnek hiszi az irányításmániáját, legyen. Ki ő, hogy ezzel ellenkezzen, akkor mikor veszélyben vannak? Hiába nem tetszik neki a hely, megy, s körbenéz, tapasztal, kiad magából, amit lehet. Nincs kontrollja, képtelen arra most, hogy úrilányként a sarokba vonuljon, hiszen felesleges is lenne ezzel próbálkoznia. – Bocs – mondja ismét, miközben szájáról még a ruhája ujjába is beletörli a maradékot, már ha van. Ez a hely, az egész eddigi fél – egy óra..vagy ki tudja mióta van a másikkal, egyszerűen ezt hozta ki belőle, s úgy látszik, hogy bizony tartogat még a számukra mást is, hiszen Zorán szépen lassan kezd eluralkodni az őrület, a hiszti, ami vulkánként tör ki, s szabadul el a másikra. Első körben… – Mindenki hisz a csodákban, te is lehetsz egyszer az életben a fény, nem pedig a sötétség, ami árad belőled – nyújtja ki a nyelvét a másikra, mint egy kisgyerek, amit majdnem el is harap, mikor a másik hirtelen megragadja. Szavai elakadnak, csak úgy mint lélegzete.. Kikerekedett szemekkel néz a másikra, míg lehetősége van rá, aztán már nem lát mást csak a földet. Ha most ezt valaki kívülről látná, biztosan félreértené. Mi több. Egyetlen egy pillanatig Zora is enged a fantázia világnak és elképzeli, hogy ebből most nem repüléstanulás lesz, hanem más.. S magát is meglepi azzal, hogy kifejezetten beleborzong az egészbe, mintha még érezne is valami keménységet, ahogy neki feszül.. De ez nem tart sokáig, csupán egy pillanatig, addig, míg a férfi meg nem szólal és ezzel meg nem öli a varázst. Zorgoth beszéde közben az, ahogy tudatosul a nőben, hogy mi is történik, minden sötétté válik. Az a pillanat ez, mikor az éjszaka elválik a nappaltól, az alvilág a felvilágtól. S talán más is kettéválik ilyen pillanatokban. Az utolsó másodperc ez, mikor a világi és emberi mélység és magasság, fényesség és sötétség még érintkeznek, mikor a szunnyadók felriadnak nehéz és gyötrő álmaikból, a betegek felnyögnek, mert érzik, hogy vége az éjszaka poklának, s következik az áttekinthetőbb szenvedés; a nappal rendszere és világítása feltárja és szétbontja mindazt, ami az éjszaka sötét zűrzavarában görcsös kívánság volt, titkos vágy, nyavalyatörős indulat. Zora mégsem érez félelmet, ez inkább beletörődés. Arc izmai egész addig nem rándulnak meg, míg a férfi be nem fejezi beszédét. Végül nevet. Olyasfajta nevetés ez, amit talán a hiénák hallatnak az Oroszlánkirályban – maradjunk témánál akkor..- Egész teste rázkódik a nevetéstől, s ez csak akkor hagy alább, mikor Zorgoth végre ereszti, a lábai a talajt érik. Lassú, kimért mozdulatokkal fordul a másik felé, szemeiben sötétség, feladás és őrület egyvelege csillan. A férfiak ismerhetik ezt, legalábbis azok, akik már találkoztak nőkkel, akikből hirtelen olyasfajta hisztéria tört ki, mely most az Eastwood lányból fog felszabadulni, hogy elsöpörje a másikat. – Tudod vicces, hogy ostoba fecsegésről beszélsz, amikor TE éppen olyan ostoba dolgokról beszéltél, mint én. SŐT! Tetézted is azokat, s hidd el nekem, találkoztam már elég hazug idiótával, így felismerem azt, ha valaki unalomból, avagy ostoba fecsegésből megy bele ilyesmibe, de Te.. Te saját magadat meghazudtolva még élvezted is azt az ostoba fecserészést, talán magadat is meglepve – összeszorítja a fogait, hogy azért mégse hagyja el olyan a száját, melynek köszönhetően valószínűleg mégis kirepülhet az ablakon. Moderálja magát, még jó, hogy megteszi, hiszen nem annyira ostoba, mint azt őfelsége gondolná. – Másodszor.. Ki az atyaúristen kért téged arra, hogy pátyolgass? Senki. SENKI! Szóval ne merd nekem felróni, ne merj nekem itt hisztis kis picsa módjára toporzékolni és játszani a nagymenőt, meg a kurvára okos és jó fej faszt, mert nincs hozzá semmi jogod.. – fújtat egyet. Érzi, hogy olyasvalami robban most ki belőle, aminek amúgy ott sem kellene lenni, de nem érdekli. A férfi okoskodott, hát kap egy jó adag női hisztit, had érezze a törődést. – Nem gondolod, hogy ezek után még hallgatok is rád és oda felfekszem, ugye? – zárja össze mellkasa előtt a karjait, miközben szavaival ellentétben mozdul az asztal felé. – Komolyan mondom, dobtál volna ki. Vagy, dugtál volna meg ott az ablakban, nem itt az asztalra fektetsz, meg löttyöket öntögetsz belém. Hát eszem megáll – hangulatingadozásban nagyon jó, pedig a méregnek elméletileg már nyoma sincsen. Ha valaki ismeri Zorát, az nem lepődik meg ezen. –Amúgy Zora a másik nevem, azt jobban szeretem és ha már pálcával böködsz, meg kilógatsz az ablakon és löttyöt töltesz belém, akkor hívj már úgy, légy szíves.. Kösz – ezzel pedig eldől, aztán hagyja, hogy a másik tapizza, meg szadizza, élje ki magát, bánja is ő már.. Ezen a ponton az se lepné meg, ha indák tekerednének a kezeire, s egy hűvös penge hasítaná fel a bőrét. Komolyan. Már semmi se lepi meg mára.
Vendég
Hétf. Jan. 04, 2021 5:38 pm
Zora & Zorgoth
N
agyon jó jel, hogy a leányzó ilyen mértékben képes előrángatni a véleményét, még ha az most a körülményekhez mérten teljesen felesleges és haszontalan. Mégis úgy érzem, hogy a kezdeti bágyadtsága és kábasága szép lassan elúszik, s visszaszökik belé az élet, ahogy haladunk a célpontunk felé. A szavak ereje hatalmas, s ezt a mostani pillanatok is remekül bizonyítják. - Ezt meg is értem, néha olyan érzésem van, mintha a nemek kezdenének összefolyni és felcserélődni. Rég rossz, amikor egy nő hordja a nadrágot. - utolsó megjegyzésem nem a lenézésből fakad, egyszerűen a gyomrom felfordul az olyan kapcsolatoktól, ahol a nő jelenti a védelmezőt, a férfi pedig egy megrezzent senkiházi. Úgy vélem, ez mind ennek a hatalmas egyenlőség kampánynak az eredménye, mely által mindenkibe azt próbálják sulykolni, hogy a nők egyenlőek a férfiakkal. Hát nem, ez nincs így. Van, amiben, mi vagyunk jobbak, van, amiben ők. Ostoba, kicsinyes felfogás, ha valaki ezt nem látja. - Nagyot rúgni a kis lábaiddal vagy nagyot rúgni azokkal az apró patákkal? - pillantok lefelé némi nagyképű mosollyal, mintha csak azt sugallnák szemeim, hogy igen, az én tenyeremben könnyedén elférne a lába és a patája is egyaránt. Mondjuk ebből nem tudom, hogy mennyit érzékel, s mennyi marad meg benne a jövőben, mégis a humornak gyógyító ereje is van a sértésen kívül. Én az utóbbit mondjuk gyakrabban alkalmazom. - Miből gondolod, hogy egy úriember nem élvezné egy meztelen női test látványát és tapintását? Attól, mert valaki van olyan tapintatos, hogy nem közli az első percben a gondolatait, miszerint a nyelve szívesen ízlelne bizonyos kellemesen nedves helyeket, attól még azok a gondolatokat bizony ott vannak. - éreztem ugyan némi iróniát Elise hangjában, de ez a labda túlságosan magasra repült ahhoz, hogy ne csapjam le egy kis bölcselkedéssel. Hamarosan nem lesz a világnak olyan szeglete, melyet ne érintenénk szavakkal, de egyre inkább érdekel, hogy ez a lány vajon a méreg hatása nélkül is ilyen beszédes, vagy sikerült benne most felemésztenie néhány gátat? Egyelőre ez nem fog kiderülni, hiszen ha a méreg fel is kezd szívódni a szervezetében, az sem egyetlen percet fog átölelni. - Helyes válasz. Az előítéletekkel sok jótól foszthatja meg magát az ember. Például... Tőlem. - arrogáns és széles vigyor telepedik rám akkor, mikor Elise már a saját lábain járja a romos vidéket. Különleges az atmoszférája a helynek, s annak ellenére, hogy milyen sötét és rejtélyes erdő veszi körbe ezt a tornyot, mégis valahogy rám nagyon jó hatással van. - Köszönöm, de annyira nem vagyok rosszul, hogy simogatásra szoruljak. - halk szusszanás, alig érezhető szemforgatás. Miért kell ennyire kiakadni ezen a helyen? Nem mindegy, hogy hova hoztam, miközben méreg tombol a szervezetében, s egyáltalán nem vagyunk biztonságban? Ő azonban akadékoskodik, sopánkodik, hitetlenkedik, így egy kicsit megleckéztetem, hátha magához tér. Azzal azonban, hogy kilógattam az ablakon, inkább meggyújtottam annak a bizonyos női bombának a kanócát, melynek természetesen pont ma, pont itt, pont így kellett robbannia. Őszintén szólva egyáltalán nem értem ezt a hatalmas nagy kiakadást, de azért... Hű, ebben a lányban aztán sok elfojtott érzés tombolt! Én némán hallgatom végig a hisztériát, egyetlen arcizmom sem rezdül, mintha meg sem lepődnék ezen az egészen. Ellenben a tiszteletlensége és a modortalansága most tökéletesen kibukott belőle, melyektől most tűnik csak igazán élőnek, mintha a méreg hamarabb pucolódna a szervezetéből, mint azt először gondoltam. Én természetesen nem válaszolok semmit erre az egészre, hiszen nem vagyok olyan kategória, aki egy dühös nővel leáll veszekedni. Értelmetlen lenne, nem véletlenül zárták régen tébolydában az ilyen hisztériás nőket, hiszen velük szemben nem lehet győzni. Csak az van, amit ők mondanak, s jelenleg a helyzet egyáltalán nem olyan, hogy egy apró magyarázatot adjak a számára, vagy éppen visszaszóljak valami kegyetlent. Nem. Én elmondtam az ablakban a véleményem, azon már nincs mit jobban kifejteni, s mivel Zorában láthatóan sokkal több élet van, mint vártam, így talán tényleg nincs szükség innentől a segítségemre. Elvégre ki kért engem arra, hogy pátyolgassam, nem igaz? Az már más kérdés, hogy az elkövetkezendő órákban kibukhatnak még a méreg hatásai akkor is, ha felgyógyul belőle, s ha nem itatom meg vele azt a bizonyos zöld löttyöt, ami enyhíthet mindent, de hát a szavaiból ítélve itt már nincs rám szükség. Én pedig nem az a férfi vagyok, akinek egy ember jóléte mindenek felett áll. Ha nincs szükség rám, úgy maradásom sincs többé. Így hát mikor lefekszik az ágyra, mint egy durcás gyermek, én még mindig néma vagyok. Bólintok egyet felé kicsit mélyebben, ebbe a mozdulatba pedig beleviszem azt, hogy megértettem szavait, tudomásul vettem őket, illetve azt, hogy most búcsúzom. Megfordulok hát, s halkan mormolni kezdek egy varázsigét, mely feloldja az ajtóra nem is olyan rég rászórt védelmet. Nekem még dolgom van odakint, ugyanis annak a rúnakígyónak ez volt az utolsó húzása, minél előbb el kell távolítanom ebből az erdőből. Ha pedig a figyelme teljesen rám fog terelődni... Akkor Zorának is esélye van arra, hogy túlélje a következő órákat ebben a toronyban, már ha nem olyan ostoba, hogy elhagyja azt így, hogy még gyenge. Ám ez már az ő döntése. Az én kezem ráfonódik a vaskos, hűvös kilincsre, s lassan kinyitom az ajtót, készen arra, hogy távozzak.
Vendég
Szer. Jan. 06, 2021 10:32 pm
Zorgoth & Zora
kicsi szövike
– Szeretnéd kipróbálni, hogy melyikre gondoltam? – néz szelíden mosolyogva a másikra. Megkérdezné szívesen, hogy volt-e már 39-es láb a férfi szájában vagy ágyékában, de nem érzi igazán, hogy mennyire lenne ez 1, helyén való, 2, mennyire értené a másik, hogy ez nyilvánvalóan csak vicc. Zora sajátos szar humora, amit nem mindenki tud preferálni. Néha még saját maga se. - Úgy tűnik nem játszom eléggé jó a hangommal és nem érzékeled, hogy mi az, amit komolyan gondolok, mi az amit nem.. Tudod, szerintem úriemberek nincsenek, csak a mocskos férfiak, akik el szeretnék hitetni a nőkkel, hogy azok.. – minek is megy megint egy ilyesmibe bele? Talán csak unalomból, talán azért, hogy legalább ébren maradjon. Az is simán lehet, hogy azért jár a szája folyamatosan, mert a méreg dolgozik, s szépen kivár, hogy lecsaphasson. Minden lehetséges. A láthatatlan dolgot a legveszélyesebbek, ezt már jól megtanulta. – Hát még nem tudtam igazán eldönteni, hogy jól jártam-e a társaságoddal, avagy nem – nem futamodik meg az ilyesfajta csevegéstől, mert ugyan miért is tenné? Lehet, hogy pillanatokon belül összeesik, lehet, hogy fel sem kel holnap. Hát minek tartsa meg mondanivalóját? Badarság lenne, főleg, mikor úgy érzékeli, hogy a másik is partner ebben. Ő tényleg simán elhiszi, hogy a zord külső az csak játék és a szavaknak van most itt ereje. A szavai és modora alapján pedig egész kellemes társaságnak tűnik a férfi. Jó az álcája, kétségkívül. Nyilvánvalóan nem szorul simogatásra, sem a teste, sem az egója, ennyi lejött neki ezekben a percekben. Csak viccként tette fel a kérdést, de ugyan minek? Ennél fontosabb és kiakasztóbb a tény, ahova kerülnek. Zora nem szereti ezeket a helyeket. Nem csillámpónin lovagoló, szivárványt hányó lány, d e azért szereti a fényt, a rendet és azt, ha tudja, hogy ki és mi jár-kel a közelében. Ez a torony viszont.. ez a torony nem sejtet semmi jót. Kirázza hideg, kedve lenne tényleg leugrani, főleg akkor, mikor a másik úgy dönt, hogy csoda jó lecke kell neki. Ám a női agy olyan csodálatos, hogy hirtelen olyan dolgokat ránt elő, amikről még ő maga sem tudja, hogy benne van. Így bizony Zora robban. Olyan hirtelenséggel kezd el szavakat vagdalni a másikhoz, hogy ember legyen a talpán, aki felfogja, hogy mi történik körülötte. Igazi természeti katasztrófa tör ki belőle, melyet egy átokkal lehetne csak leszedálni, míg el nem mondhatja, amit akar. Bizony. Zorgoth a lehető legjobb dolgot teszi, mikor meg sem szólal, csak nézi, csak hallgatja és hagyja, hogy őrjöngjön. Még a végén be kell látnia, hogy eléggé okos ez a férfi. Ritka példány, legalábbis, ami a hisztérikus nőkkel való bánást illeti, kifejezetten egyedi, ritkaság. Zora pedig csak tajtékzik, kikér magának mindent, még azt is, ami meg se történt. Egyszerre hisztérikus, proli és kétségbeesett, bár valószínűleg utóbbi látszik legkevésbé. Csak akkor nyugszik le, mikor már fent fekszik az ágyon. Nem tekint a másik felé, szemeit lehunyva várja, hogy most mi fog történni. Közben pedig lassacskán tudatosul benne, hogy ez az őrület, mely kitört belőle, csakis a családjának köszönthető, s ha majd egyszer lesz rá lehetősége sűrű esdeklés közepette kér bocsánatot a férfitól. Már, ha találkoznak még. Ugyanis a férfi úgy tűnik távozott, a nő ebből pedig semmit sem fogott fel. Valószínűleg sikerült vagy elaludnia, vagy beájulnia pár pillanatig. Csak a csend és a sötétség van jelen. Ez a kettősség soha nem hoz magával semmi jót. Zora még éjszaka se szereti a teljes sötétséget, mindig van valami fényforrás, amely közel vagy távol, de pislákol. Nem fél, csupán ezt szokta meg. Lassan ül fel. Feje és végtagjai sajognak, mintha egy bokszmeccsen lenne túl. Balra fordul, majd jobbra, végül lassan lecsúszik az ágyról, hogy visszalépdeljen a toronyhoz. Óvatosan dől előre, hogy lefelé kémlelje a közel, s távolt, de nem lát igazándiból semmit. Egy valamit biztosan megtanult az utazásai során. Mindig van egy olyan pillanat, mikor ideje van a távozásnak. S ugyan mikor máskor következhetne ez be, mint most? Minden lelki és testi erejét összekaparja, hogy újra megpróbálkozzon a hoppanálással, de csupán a lépcső közepéig jut, ahol feljöttek.- – Merlinre - rúgja meg finoman a falat, majd lassan elindul lefelé. Nem bízik semmiben, nem tudja mi vár rá. Terve annyi, hogy egyelőre marad emberi alakjában, hiszen nem tudja, hogy miképpen hatott képességére a méreg. Így két szép lábát használva indul el arra, amerről jöttek. Remélve, hogy hamarabb kitalál ebből a borzalmas erdőből, mint ahogy rátalált néhány órával ezelőtt.