| Pént. Dec. 04, 2020 10:11 am | Cami & Clem Szeretem a karácsonyt. Az illatokat, a fényeket, a pompát, ahogy megajándékoznak minket és azt is, hogy ilyenkor mindenki boldog, de legalább kap valami cuki meglepit. Mint én a manóktól a konyhán, amikor megcsiklandoztam a körtét a festett gyümölcstálon, mire az kuncogni kezdett és már bent is voltak. Annyira vicces, amikor felnevet. Otthon is lehetne tartani ilyen titkos búvóhelyet, biztos tök izgalmas. De a lényeg az, hogy mielőtt kitessékeltek volna, zsebre vágtam egy marék csokis kekszet, hogy aztán diadalittasan felszaladjak a nagyterembe és leüljek a testvérem mellé. Nem szeretem, amikor külön asztalnál ülünk, csak mert a Süveg más házba osztott be minket, így is épp elég probléma, hogy teljesen külön vagyunk a nap későbbi szakaszában. Persze, nem is akkora baj, hogy így másokkal is ismerkedünk és nem csak egymásnak vagyunk, de ezt nem fogja senki sem megérteni, akinek ikertestvére van. Ő szent és sérthetetlen és punktum. - Nézd, mit hoztam? - rakom elé a szerzeményeimet az asztalra és büszkén rá vigyorgok. Ő inkább tartózkodik a konyháról való lopkodástól, ellenben tud más trükköket, mint például hogy kapjunk apától zsebpénzt, hogy aztán lemehessünk a hétvégén Roxmortsba és megtömhessük a zsebeinket különféle nyalánkságokkal. Tök izgalmas a faluban kóvályogni, bolondozni, hógolyózni, az éneklőket hallgatni. Szóval szeretem a telet és a vele járó apróságokat, amik különlegessé teszik az ünnepet. Na meg arról még szó sem esett, hogy otthon mi vár minket a fa alatt. - Te hogy bírsz ránézni ennyi beadandóra? - kérdezem úgy, hogy közben harapok a sütiből és eltűnődve figyelem a hatalmas karácsonyfa felállítását. Flitwick dekorálása mindig magával ragadta a figyelmem. Hogy tud egy ennyire apró emberke egy ilyen hatalmas fát felruházni mindennel? Vajon egy sárkányra felmászni is ennyire könnyű lehet, mint ahogy ő fellebegteti a gömböket? |
|