| If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention |
| | Szer. Dec. 02, 2020 12:06 pm | Celeste & Thaddeus
If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention Ritka esemény az a családunkban, amikor Cece előre szól, hogy beszélni akar majd velem. Nem igen volt még olyan egetrengető esemény, ami ilyen bejelentésre szorult volna, a legtöbb is inkább részemről, semmint a feleségem oldaláról. Meglepett, amikor reggel közölte velem, hogy van valami fontos dolog, amiről majd mindenképpen beszélnünk kéne, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Rábólintottam, aztán elmentem dolgozni. Őszinte leszek, a nap folyamán annyi más dolgom volt, hogy teljesen kiment a fejemből, miről is beszéltünk aznap reggel. Fárasztó nap volt, mint általában mindegyik, amelyiket az ember tényleges munkával tölti, nem pedig csak úgy tesz, mint aki rettentően el van foglalva. A mai nap a megszokottnál is inkább vért izzadósnak bizonyult, főleg részemről. Több időt töltöttem négylábon, állatalakban, mint rendesen, és még felegyenesedve járni is furcsának bizonyult, mikor a nap végeztével elindultam hazafelé. Kissé sajogtak a tagjaim a kísérletektől, amik alá önkéntesen vetettem magam, mint máskor, de nem zavart a fájdalom. Sem az, sem a fáradtság. Ez a két dolog volt, ami igazán szebbé tudta tenni a napjaimat és nyugalmat adott a tudattal, hogy jól végeztem a munkámat. Hazaérve másra sem vágytam jobban, mint egy zuhanyra és arra a bontott üveg bourbonre az irodám polcán. Persze nem az egészre, azért azt elmondhattam magamról, hogy alkoholista - jelenleg - nem voltam. Úgyhogy így is tettem, miután sikeresen felfrissítettem magam, bevonultam a dolgozószobámba, leültem az ablak melletti fotelbe és kényelmesen elnyúltam benne, kezemben a jól megérdemeltnek ítélt whiskeyvel. Továbbra sem emlékeztem vissza rá, hogy miről volt szó ma reggel Cecevel, de valószínűleg ha emlékeztem volna, akkor is figyelmen kívül hagyom. Ráér holnapig, annyira nem lehet sürgős. Ez egészen addig működött, amíg nem hallottam lépteket a folyosóról és a nyitva hagyott ajtó felé fordulva nem láttam meg a feleségemet. - Hallgatlak. -Nem tudtam, mit szeretne, de tekintettel arra, hogy jó hangulatomban kapott el, nem állt szándékomban elzavarni. A legrosszabb napjaimon is ritkán tettem, csak ha az idegeimen táncolt valamivel. |
| | | | Kedd Dec. 08, 2020 4:30 pm |
| hope anchors the soul | |
Hogy mikor romlott el minden? Több mint 20 éve. Hogy mikor eszméltem rá, hogy más választásom is van, minthogy egész életemben az engedelmes feleség szerepében tetszelegjek ahelyett, hogy végre boldog lennék? Néhány hete érik bennem a gondolat. - Mostanában kevés időt töltesz itthon... - lépek be a férjem dolgozószobájába és talán most először nem szabadkozom azért, hogy megzavarom őt. Engem is sok minden zavar, ő mégsem kért még ezért bocsánatot. Máskülönben ha elég időt töltene itthon, akkor feltűnt volna neki, hogy mostanában én is jobban elfoglalom magamat. Többször járok el, néha csak a saját szórakozásomra, vagy tovább maradok ki esténként. Általában ő is, így a várt számonkérés nem érkezett még meg. Vagy tud róla, de nem érzi elég fontosnak ahhoz, hogy szóvá tegye, mit művelek? - Hogy halad a kísérlet? - sétálok be hozzá meglepően könnyed léptekkel. Ritkán zavarom meg a whiskey-be fulladó magánya közben, az ágyban pedig általában nem teszek fel neki ilyesféle kérdéseket. Oda egyébként is aludni jön, nem azért, hogy a kíváncsi neje faggassa őt. És még véletlenül se azért, hogy három percnél többet kelljen vele foglalkozni. Számtalan kérdés van bennem a következő nagy lépéssel kapcsolatban, de a húgomnak már felvázoltam, hogy mit fogok tenni, innentől kezdve pedig csak még bizonyosabb lettem abban, hogy ez a lehető legjobb döntés, amit csak meghozhatok. A magam érdekében. Csak akkor állok meg, mikor egészen az ablak elé érek. - Bimsy remek munkát végzett még utoljára.. - simítom végig az ablak párkányát, ajkaim apró mosolyra húzódnak közben. Nem azért, mert a sötét faburkolaton egyetlen porszemet sem látok. El sem tudom mondani, hogy milyen csillogó szemekkel nézett rám az apró házimanó, akivel az elmúlt 24 - sokszor keserű - évet töltöttem, mikor a nyakába akasztottam a tengerkék kasmírsálamat és ezzel útjára engedtem ma délután. Ajánlólevelet is kapott, így történetesen bárhová felveszik majd dolgozni, ahová csak útja viszi. Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy maga Celeste Selwyn írt neki saját kezűleg ajánlást. Bár Celeste Selwyn sem lesz már sokáig Selwyn. Lélekben pedig sosem nőttem fel a feladathoz, hogy Selwyn legyek. A húgom okosabban házasodott, irigylem érte. Boldognak tűnik. Én is boldog leszek, ha újra Rosier lehetek.
|
| | | | Hétf. Jan. 25, 2021 2:54 pm | Celeste & Thaddeus
If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention Azonnal érzékeltem, hogy valami… más. Nem tudtam volna megmagyarázni, mi az, azt leszámítva, hogy egyértelműen a feleségem, de hogy azon belül micsoda, azt már nem tudtam megragadni. Zavart, de egyelőre félreraktam, biztos voltam benne, hogy hamar kiderül, mi változott meg Celeste viselkedésében. - Tudom, de sok most a munka. Ha minden jól megy, nemsokára több szabadidőm lesz, amit itthon tölthetek. -Nem mondtam ki hangosan, de nekem is hiányzott az, hogy ne csak az akadémia falait lássam, kilépve onnan meg még a nap fogadjon, ne pedig az éjszaka sötétje. Szerettem dolgozni, nem volt mocskos a munka, de időről időre én is tudtam értékelni a pihenést, még akkor is, ha azt a családomból legfeljebb egy emberrel töltöttem, az is Cece volt, és ő is ritkán. - Jól haladunk vele, nem véletlenül vagyok ennyit távol. Az egész csapatot motiválja a látszólagos haladás és szeretnénk mihamarabb eredményre jutni. De ha egyszer végre végzünk vele, akkor jóval több időm lesz. Reményeim szerint tényleg nem tart már sokáig.Belekortyoltam a bourbonbe, a jégkockák halkan koccantak az üveghez közben. A tekintetemmel követtem a feleségem, ahogy közeledett felém, pontosabban az ablakhoz, ami mellett én is ültem. Mint ilyenkor általában, most is megállapítottam, hogy még mindig szép nő. Idősebb, mint amikor elvettem, hogy is ne lenne az, én is javában megőszültem azóta és mindkét gyerekünk felnőtt ember már. Mindenesetre őt továbbra is szépnek tartottam, ha nem is közöltem ezt vele túl gyakran. A megjegyzésére csak fáradt hümmögéssel válaszoltam, amíg a mondandója el nem jutott hozzám rendesen. Utána felvont szemöldökkel, inkább érdeklősve, semmint gyanakvóan néztem fel rá. Úgyis tudhatta előre, hogy mennyire fogok örülni annak, ha mindent jól hallottam ki a szavaiből. - Hogy érted azt, hogy utoljára? -A halvány mosoly az arcán éppen elég válasz nekem, nincs is igazán szükségem rá, hogy konkrét választ halljak tőle. Hát ez lesz az, ez az, ami miatt olyan más a viselkedése. Felálltam a fotelből, az eddig érzett fáradtság hirtelen illant el, mintha a leglényegtelenebb dolog lenne a világon. Odaléptem Cecehez, kényelmetlenül közel, a mozdulataim baljós nyugalommal teltek, ahogy a párkányra helyeztem a poharamat. Gyengéd voltam, miközben hátrasimítottam egy hajtincset az arcából, a füle mögé. - Tudod, egészen nehezemre esik elhinni, hogy ennyi év után sem tanultad meg, hogy a rossz ötletek nagyon rossz végeredménnyel járnak. Szóval… bármi magyarázat esetleg? Tűkön ülve várom, hogy hallhassam, miért engedted útjára a házimanót. |
| | | | Hétf. Feb. 08, 2021 10:51 am |
Ugyanaz a kimért hang üti meg a fülemet, mint minden alkalommal. Megszoktam már, hogy hozzám csak közönnyel vagy olyan elánnal beszél, amivel nem éri meg vitába szállni. Már nem veszem fel azt sem, hogy inkább itthon akar időt tölteni, mintsem velem. A szerető, gondoskodó férj mindig is hiányzott az életemből, bár szó se róla, Thaddeus remekül tudott gondoskodni a családjáról, leginkább annak is a jóhíréről, ha az érdeke úgy diktálta. Általában úgy diktálta. Most először meg sem próbálok úgy tenni, mintha örülnék a kapott híreknek. Már legkevésbé sem érdekel, hogyan tervezi az elkövetkező napjait, mert én nem leszek a része tovább az életének. Felőlem akár be is költözhet az Akadémiára. Bár lefogadom, hogy Devon ezért az ötletért nem rajongana. Meg tudom érteni. Nem kellene kommentálnom, válaszolnom sem neki, a köztünk beálló rövid csend elegendő arra, hogy megválaszolja a kérdését. Bár nem őt figyelem, szinte látom magam előtt, hogy felhősödik el az arca, mikor rájön mit tettem. Én pedig roppant elégedett vagyok a helyzettel, de legfőképp azzal, hogy végre nem kapaszkodok apró cérnaszálakba, hanem megteszem azt, amit korábban sosem mertem. - Elbocsátottam.. - mondom mégis halkan. Az, hogy útjára engedtem, jobban megállná a helyét, de a férjem valószínűleg ezzel nagyon is tisztában van. Végigkövetem a mozdulatait és hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem fagy meg az ereimben a vér egy pillanat alatt, mikor meglátom, hogy kimért, lassú léptekkel felém közelít. A szemeimben talán röviden felvillan a rémület, de még mielőtt észrevehetné, meg is acélozom magam. Sokáig vártam a megfelelő pillanatra, és mindent alaposan előkészítettem ahhoz, hogy magam mögött tudjam hagyni az életemet és azt a minden szempontból kiüresedett nőt, akivé váltam. Bimsy elbocsátása sarkalatos pontja a tervemnek. A férjem nyilvánvalóan azt az eszmét vallja, hogy egy valamirevaló varázslócsaládban elengedhetetlen a házimanók jelenléte. Az pedig, hogy a nőknek döntési jogosultsága is legyen a vacsora menü összeállításánál komolyabb kérdésekben, sosem volt napirenden. Egy ideje a Minisztériumot érintő kérdéseket is nélkülöznöm idehaza, talán fel sem tűnt neki, hogy szépen lassan, de biztosan teljesen elhatárolódtam tőle. Persze ostoba nem vagyok és meglehetősen jól ismerem a férjemet ahhoz, hogy tudjam, még ezzel együtt sem lesz könnyű őt itt hagyni. Nem azért, mert ne csomagoltam volna már össze a holmimat egyetlen kézipoggyászba, hogy az éjszakát már ne kelljen itt töltenem, hanem mert nem lesz olyan egyszerű ez az elválás, mint ahogy én azt szeretném. - A ház úrnőjének már nincs szüksége a szolgálataira. - válaszolom egyszerűen és bármennyire vérfagyasztó a tekintete, én állom a pillantását. Gregre gondolok, Devonra, a húgomra, mindenkire, aki fontos nekem és akik miatt már korábban meg kellett volna tennem ezt a lépést. És magamra, hiszen végül magam miatt teszem meg. - Én is elmegyek, Thaddeus. Elhagylak. Nem bírok tovább veled élni. Így élni. El akarok válni. - szakad ki belőlem egyszerre, és végre a mázsás súlyok nem nyomják már a szívemet. Nincs már semmi, amivel maradásra tudna bírni. Ha pedig pálcát kell rántanom ellene, hogy átlépjem a küszöböt, én megteszem. Már egyébként is ott van a kezemben. Még nem is sejti, hogy ez az új pálca sokkal inkább szolgál engem, mint az előző... Kihasználom a pillanatnyi helyzetelőnyt, és el is indulok az előszoba irányába, mielőtt realizálódhatna benne, hogy mit is mondtam. A lépcső aljában már vár a csomagom, a kabátom pedig egyenesen felém reppen, hogy a kezembe simulhasson. Szeretnék gyorsan távozni ebből a földi pokolból.
|
| | | | Pént. Ápr. 02, 2021 3:24 pm | Celeste & Thaddeus
If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention Nem reagált semmit a szavaimra, a mondandómra, amikor általában éppen az a problémája, hogy nem beszélünk eleget. Minden bizonnyal nem a munkámra szokott ilyenkor gondolni, mert teljesen érthető, ha őt az teljesen hidegen hagyja. De eddig sosem volt olyan, hogy ne válaszolt volna, bármiről is volt szó. Nagyon különös volt a viselkedése, én pedig egyre jobban gyanakodtam. Valami itt nagyon nincsen rendben, nekem pedig ki kell találnom, hogy mi az a valami. Szerencsére ez sem tart sokáig. - Ó, értem, szóval elbocsátottad. -A hangom derűs volt, indokolatlanul derűs a szituáció súlyosságát tekintve és azt, hogy valójában mennyire nem örültem ennek a hírnek. Fogalmazhatnék csúnyábban is, hogy dühös voltam, mocskosul dühös azért, mert meghozott egy ilyen döntést, és mindezt anélkül, hogy az én véleményemet kikérte volna. Azt hiszem, még el is tudtam volna tekinteni attól, hogy megszabadult a házimanótól, elvégre bármikor tudok újat szerezni, nekem olyan mindegy, melyik dög szolgál ki, de az, hogy ezt meg merte lépni a tudtom nélkül… Nos, ezen már nem tudtam olyan könnyen túllépni. -Milyen kedves gesztus. Kár, hogy szegény állat nem marad sokáig szabad.Nem állt szándékomban csak úgy ráhagyni ezt az egészet. Megkeresem azt a rohadt házimanót és a feleségem orra előtt fogom darabokra szedni. Csak kedvesen, hogy tudja, milyen következményei lesznek az ilyen cselekedeteinek. Hamar megbánja még ezt a hirtelen öntudatra ébredést. Aztán az arcomba vágja ezt. El akar válni, csak így, egyszerűen. Őszinte leszek, az első gondolatom az volt, hogy kinevetem, mert ezt még ő sem gondolhatja komolyan. Mindig is tudtam, hogy Cece egy különleges nő, de nem vártam tőle, hogy ekkora hülyeséget csináljon a legutóbbi húzása után, az is sok évvel ezelőtt volt. De nem nevettem, nem volt min, mert ezúttal biztos voltam benne, hogy gondosan eltervezett mindent. Nem csak menekült, hanem mindent előre megrendezett, a házimanó elküldésével együtt. Így már nem volt annyira vicces a helyzet. Mire feleszméltem, addigra már csak az alakját láttam kisuhanni az ajtón, pálcával a kezében, én pedig utánalendültem. Még menet közben előrántottam én is a varázspálcámat, bár eddig sosem fogtam rá (nem is volt rá szükség, általában máshogy oldottam meg a házastársi vitáinkat). Már a lépcső tetejéről az előtte lévő, eddig kitárt ajtó felé suhintottam, ami hangos dörrenéssel záródott vissza így a keretébe. - Te komolyan elhitted, hogy ez ilyen egyszerű lesz? -kérdeztem meg, lassan lejjebb lépdelve a lépcső fokain. -És én még azt hittem, hogy egy okos nőt vettem feleségül. -Megforgattam a kezemben a pálcámat, nem állt szándékomban használni ellene, de ha nem hagy más választást, hát ez van. Ő hozta magára bajt. -Miből gondoltad, hogy én ebbe kérdés nélkül belemegyek? Honnan vetted, hogy hajlandó lennék elengedni téged, csak így, puszta kedvességből? Nem vagyok kedves ember, Celeste, és nagyon nem szeretem, amikor el akarják venni tőlem azt, ami az enyém. Gondold át újra ezt szerintem, mielőtt baja esik valakinek, aki nem te leszel, de nem is én. |
| | | | Vas. Jún. 13, 2021 10:18 am |
Nem ér váratlanul, hogy gyorsan magához tér a sokkból, bár titkon még reménykedtem abban, hogy gyorsan meg tudok futamodni a haragja elől. Ha nevet, az ezerszer rosszabb, mintha dúlna. - Ez már nem az az idő, amikor ezt nem tehetem meg. Te is tudod, én is tudom. Régen nem tudtalak elhagyni, pedig volt idő, mikor ezzel próbálkoztam. Talán még emlékszel rá. Ma már nem kell attól tartanom, hogy visszahurcolnak hozzád, mert egy rendes asszonynak a férje mellett a helye. Ma már lehetőségem van arra, hogy elváljak és ez semmilyen negatív következménnyel nem fog járni. Mert tudod, inkább vagyok egyedül, minthogy egy olyan emberrel osszam meg az életem, amilyen te vagy... - nézek rá fájdalmasan. Volt idő, mikor megelégedtem ezzel az élettel... A látszólagos boldog családi képpel, és azzal, hogy minden döntésem mögött felsejlett a gondolat, vajon hogy viseli majd a férjem? Elégedett lesz? A kedvére való? Nos, egy ideje érlelődik bennem a gondolat, hogy a kapukon túl még egy magamfajta nőnek is jobbat tartogat az élet. - Tudod Thaddeus, még ennyi év után sem ismersz... - mosolyodom el fáradtan, bár ahhoz még így is elég élénk vagyok, hogy a pálcámat a kezemben szorongatva felkészüljek arra, ami már jó ideje nem történt meg. Akár ellenem is fordulhat. - Kérhetnél, hogy ne menjek el... Egyszerűen ennyi lenne a dolgod. Megkérni! - a hangom továbbra is nyugodt, beletörődtem abba, hogy ha kell, akkor ma itt vér fog folyni. Az enyém vagy az övé, de változás lesz, méghozzá nagy. - Ez lett volna a dolgod akkor is, de sosem tetted meg. Mindig csak követeltél és elvettél. Én ebben nem veszek rész tovább. - tárom szét a karjaimat. Most is pont ugyanezt teszi, hisz ugyanazt gondolja, mint eddig mindig. Hogy az övé vagyok, és ennyi az egész. Csakhogy nekem elég önálló gondolataim vannak és nem is akármilyenek. - Ebbe nem sok beleszólásod van. Én már döntöttem. Egy váláshoz elég egy ember, aki el akar válni, márpedig én soha nem is akartam a feleséged lenni. Lehet, hogy évekig pereskedünk majd, de boldogabb leszek, ha nem leszel az életem része! - intézem felé a szavakat, immár láthatóan ingerülten. Nem képzeli, hogy megállít a fenyegetőzéseivel... Ha pedig erőszakhoz akar folyamodni, ahhoz nekem is lesz egy-két szavam. Már nincs vesztenivalóm. A fiaim felnőttek és így vagy úgy, de mindkettő megvet engem. Feladtam, hogy egyszer talán jó anyának tűnjek. Az életemet - már ami még abból hátravan - nem fogom. - Ugyan mit tudsz tenni ellene? Mit tudsz még tenni velem, amit eddig nem tettél meg? A szívemnek kedvesekről gondoskodtam. A fiainkat pedig nem bántanád, de ha mégis, Merlinre mondom, hogy nem akarod megtudni, mit tudok művelni veled... - szegezem neki a pálcámat, bár így jóval bonyolultabb a művelet, hisz varázslattal zárta be az ajtót az orrom előtt. Hoppanálni csak akkor tudok, ha már az előkertig jutottam, máskülönben félő, hogy kitudja hová szándékozom költözni, miután megszűntem Mrs. Selwynnek lenni. - Jobban teszed, ha nem állsz az utamba.
|
| | | | Hétf. Jún. 14, 2021 11:07 am | Celeste & Thaddeus
If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention A szavaira egyre nagyobb, egyre gúnyosabb vigyor kúszott az arcomra. Kedvem lett volna nevetni is rajta, hogy mennyire naiv, még ennyi év után is. Hát nem aranyos? Hogy elhitte, hogy csak úgy elmehet és semmi retorzió nem fogja érni utána. Mintha az ember egy kisgyerekkel állna szemben, akinek kell az atyai pofon, hogy felfogja, a szabály az szabály. A különbség csak az volt, hogy egy felnőtt nő állt előttem, aki felnevelt két gyereket, nem pedig egy kis takony. - Hogy ne lenne negatív következménye? Hát ez nagyon édes! Mondd csak, lecseréljem a könyvtárunkat? Túl sok ponyvaregényt olvastál? Mert nagyon szívesen ajánlom neked az Anna Kareninát cserébe, annak legalább reális a vége. Te is csak így szabadulhatsz innen, de mindketten tudjuk, hogy úgysem mered megtenni. -Kedveltem azt a könyvet, még akkor is, ha néha fájdalmasan emlékeztetett a saját házasságomra. Na persze, én messze nem voltam olyan jó ember mint Karenin, de legalább az én asszonyom nem is akart a vonat elé ugrani. Vagy csak nem mert. Igazából teljesen lényegtelen, még itt volt és itt is fog maradni. A tekintetem az arcáról a keze felé fordítottam, miközben beszélt. Nem érdekelt a drámája és hogy mit gondolt a házasságunkról, nem az ő dolga volt eldönteni semmit. Az jobban érdekelt, hogy a pálcáját fogja-e ellenem használni, habár melegen ajánlom neki, hogy meg se próbálja. Úgy szorongatta a szerencsétlen botot, mintha egy szakadékba zuhanna le, ha elengedi. Elfehéredtek az ujjai, kicsit mintha remegett is volna a keze. Megnéztem volna, ha ezzel a merev tartással bármit is tud kezdeni ellenem. - Bocs, nem figyeltem, mit is mondtál? -A hanglejtésemből kivehette, hogy nem akarom, hogy még egyszer megismételje, mert a legkevésbé sem vagyok kíváncsi rá. Sosem értettem a panaszait, lehetett volna sokkal rosszabb is a helyzete, még mindig nem volt olyan szar neki mint az én anyámnak. Gúnyosan felhorkantam az üres fenyegetőzésére. - Miért, honnan gondolod, hogy egyáltalán megtudod, mi történik a te drága fiacskáiddal? Nekem elég egy is, kap egy asszonyt maga mellé, aztán amikor meghalok, lesz valaki, aki továbbviszi a család nevét. És szerintem mindketten tudjuk, hogy ez a valaki nem a kedves kis Devon lesz. Jaj, nagyon kár lenne érte, nem igaz? Olyan veszélyes ez az aurorszakma, még a kiképzéseken is érheti az embert baleset. Egy bevetésen pedig főleg. Akár fogságba is eshet, megkínozhatják, megölhetik, Merlinre, még lehet, hogy ki is belezik! Arra nem mondhatod azt, hogy én voltam, hiszen csak a munkájával jár. -Eszem ágában sem volt bántani a fiunkat, egyiket sem. Láttam a különbséget a saját viselkedésem és eközött, én soha nem lettem volna képes kezet emelni egyikükre sem, csak ebben Celeste nem lehetett biztos. Mint általában soha, semmi másban sem. Nem tudhatta, mikor váltom be az ígéreteimet, mivel legtöbbször még én magam sem tudtam, hogy mit hoz az aktuális nap. Előtört belőlem a nevetés, még csak nem is megvetően, hanem őszinte, könnyed nevetés, amikor megpróbált megijeszteni. - Lehetnél gyakrabban is ilyen szórakoztató, jobb hangulatban telnének itthon az estéink -nevettem tovább. -Merlinre, de mókásak a kis fenyegetéseid. Most csináljak úgy, mint aki halálra rémült? Ó jaj, ne, ne bánts, nem tudom, hogy védjem meg magam! -játszottam a rémült kisgyereket magas hangon, mielőtt ismét csak röhögtem volna rajta. -Ugyan már, mindketten tudjuk, hogy esélyed sincs innen elmenni, mégis miért próbálkozol ennyire? Te fogod a rövidebbet húzni. -Rászegeztem én is pálcámat, bár az én testtartásom nem árulkodott rosszul leplezett pánikról. -Esetleg egy Cruciatust az útra csemegének? Vagy valami kedves átkot, amit az akadémia pincéjében fejlesztettem ki? Tudod, nagyon hasznos ilyenkor ez a kutatói munkakör. |
| | | | Kedd Jún. 15, 2021 10:49 am |
Valóban elhiszem, hogy van esélyem egy jobb életre, csak végre tennem is kell érte, mert különben azon találom magam, hogy az évek elrepülnek felettem, én pedig egyetlen percig sem voltam igazán boldog. Nem is csoda, a férjem egy háborús bűnös, aki évtizedek óta magának tartja - vagy legalábbis meglehetősen jól titkolja - a nézeteit. Itthon viszont nem kell megjátszania magát, én ismerem az igazi arcát, tudom mire képes. - Azt csinálsz a könyvtáraddal, amit csak szeretnél. A házaddal is. Fel is gyújthatod! Én a helyedben azt tenném, hogy nyoma se maradjon ennek a fertőnek. A miheztartás végett pedig, ha azt hiszed, hogy Annával egy kicsit is hasonlítunk, akkor hazugságban élsz, az ő férje ugyanis megközelítőleg sem olyan, mint te. Én pedig nem vagyok már csitri, hogy higgyek a szerelemben. Nem egy Vronszkij csábít el tőled - bár így lenne... - nevetek fel egy egész rövid pillanatra keserűen. - Mit gondolsz, miért mentem el a Gringottsba a minap? Mert kedvem támadt koboldokkal cseverészni? - vágom hozzá, hátha ráébred, hogy ezt bizony nagyon komolyan gondolom. És előre kiterveltem minden egyes lépést, ami közelebb sodort ehhez a perchez. Csendben kellett volna távoznom, akkor mikor ő nincs itthon, de nem éreztem volna elégtételt. Nem tudtam volna a szemébe mondani azt, ami a házasságunk első napjától kezdve nyomja a szívemet. Most viszont azt is meglehetősen nyugodtan közlöm vele - már a körülményekhez képest -, hogy a vagyonunk feléről az engedélye nélkül rendelkeztem. Talán szükséges volt bevetnem egy kis manipulációt, és nem biztos, hogy teljesen törvényes önrendelkezni a vagyonmegosztásról a válási procedúra lezajlása előtt, mindez nem izgat annyira, hogy figyelembe vegyem. Ugyanis tisztában vagyok azzal, hogy Thaddeus abban a pillanatban keresztbe fog nekem tenni, ahogy kilépek az ajtón. Mérget vennék rá. - Gyűlöllek! - válaszolom halkan, de annál több érzés vegyül ebbe az egyetlen szóba. Sosem voltam még vele ennél őszintébb, és soha nem néztem rá még ennyire undorodva. Még képes a fiaink életével zsarolni engem. - Ha csak a gondolat megfordul a fejedben, hogy így állj rajtam bosszút - mindegy, hogy Gregtől vagy Devontól szabadulnál meg -, Merlin legyen a tanúm rá, hogy megöllek. Szépen lassan ízekre szedlek és mikor már minden emberi méltóságodtól megfosztottalak, meg fogsz kérni rá... Én pedig örömmel vágom majd el a torkodat, hidd el nekem! Semmi nem tenne boldogabbá! - meredten nézek rá, de egyre feszültebb vagyok, mert ez már nem üres fenyegetés. A pálcámra is úgy szorulnak az ujjaim, mintha az életem múlna rajta. A Wizengamot felmentene, ha megtenném. Alapos okom lenne rá, hogy most megtegyem és véget vessek neki, de magamért sosem tudtam úgy kiállni, mintha a fiúkról lett volna szó. Néha még értük se. Szerencsére Devonnak több esze volt és korábban itt hagyta ezt a fertőt. Bízom a képességeiben, de még ennek ellenére is aggaszt, hogy Thaddeus milyen elszántan és lélektelenül veszi számításba a lehetőséget, hogy nincs szüksége két fiúra. Annyi szent, hogy ha bármivel előáll, ő már nem éri meg, hogy továbbvigyék a nevét. A nevetése viszont teljesen kizökkent az elmélkedésből, a szám megremeg, minden idegszálam pattanásig feszül annyira bosszant, hogy még most sem tud komolyan venni engem. Ez mindig is így volt, de soha nem gondoltam még ennyire komolyan, hogy megváltás lenne, ha meghalna. Most viszont, hogy ezúttal ő is rám szegezi a pálcáját, bármit is teszek önvédelemnek számít, hisz fenyeget. És ki ne hinne nekem?! A férjem ráadásul pontosan tudja, hogy a pálcám képességei megkérdőjelezhetőek. Csakhogy van, amit még Thaddeus sem tud. Ez már nem az a pálca, ami oly' engedetlen volt hozzám, habár ránézésre megszólalásig hasonlít rá, ugyanis kifejezetten azt kértem Grimmwoodtól, hogy még neki is gondolkodnia kelljen rajta, hogy melyik melyik. Nem bíztam a véletlenre a dolgot. Az egykori pálcám magja - ahogy az én lelkem is - folyamatosan sorvadt, mígnem végül teljesen el nem halt. Nehéz ezt elérni a sárkány szívizomhúr magnál. Én pedig nem fogom kivárni, hogy velem is ezt történjen. Így állunk hát egymással szemben, tudva, hogy a férjem egy lelketlen szörnyeteg, aki átkokkal kel és fekszik, én pedig a háború óta nem voltam belekényszerítve, hogy felfegyverkezzek bárki ellen. - Azt hiszed a kínzás majd jobb belátásra bír? - rázom meg a fejemet hitetlenkedve. Mindig azt gondolja, hogy a megoldásai jók vagy ha nem is azok, hát a célnak megfelelnek. - Most csalódni fogsz Thaddeus, megkínozhatsz, megfenyíthetsz, a döntésem viszont végleges. Ugyan már, te is tudod, hogy nem fogod ezt tenni velem. Mi a terved, ha semmi sem működik? Megölsz? Azért még Greg is meggyűlölne, Devonról nem is beszélve, bár ő már most is megvet téged. Vagy megvárod, míg én végzek magammal? Ezt szeretnéd látni? Előbb öllek meg téged, mint magamat. Csak provokáld ki! - lépek hozzá közelebb, de fejben az ajtóra koncentrálok, aminek a zárja túl nagyot kattan ahhoz, hogy ne vegye észre, hogy kinyitottam. És hogy meglehetősen sokat gyakoroltam ahhoz, hogy erőm teljében legyek, mikor szembe kell szállnom vele. Ha pedig semmit nem tesz, az ajtó ki is tárul mögöttem szép tágasra. Szilárd elhatározásom, hogy távozni készülök, de ha támadni akar, van a tarsolyomban amivel visszavághatok. És ezúttal nem fog nevetni.
|
| | | | Szomb. Okt. 23, 2021 5:56 pm | Celeste & Thaddeus
If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention Naivitás. Sok évvel ezelőtt igaz volt a feleségemre, hogy ez jellemzi őt, hiszen a házasságunk elején mindent megtett annak érdekében, hogy megszabaduljon tőlem, még meg is szökött egyszer. Édes, drága, fiatal, naiv kis Celeste Rosier… Azt hittem, hogy az idő sikeresen megtanította neki, hogy vannak dolgok, amiken egyszerűen nem tud változtatni. Például azon, hogy ki a férje, hogy milyen az élete, és legfőképpen azon, hogy mit tehet meg és mit nem. A lehetőségei végesek voltak, és meglepett, hogy milyen végtelenül naiv, hogy elhiszi, ez változhat. - Sajnos a való életben nem sok Vronszkij mászkál. Te pedig igazán megbecsülhetnéd, amid van, ennél jobb úgysem lesz soha az életed. -Nem hát, mert nem engedem neki megtapasztalni. Azzal esnék el minden hatalmamtól, ami felette volt, ha megízlelhetné a szabadságot. Minden nő ilyen, addig tudja a helyét, amíg nincs hasonlítási alapja, utána pedig jön a lázongás és a fejfájás okozása a férjnek. Csak én nem az a férj vagyok, aki ezt megtűri. -Ó, szóval ennyire előre elterveztél mindent? Hogy majd meglopsz, aztán az én pénzemmel együtt lelépsz? Bravó, őszinte elismerésem, igazán jól kiszámoltad ezt magadnak. Csak egy kérdést hadd tegyek fel. Miért is mondod el mindezt most nekem? Úgy játszod ki a kártyáidat, mintha szándékosan veszíteni akarnál. Most már pontosan tudom, mi van nálad, pontosan tudom, mit tervezel, és mindezt azért, mert kitálalsz nekem mindenről. Most mondanám, hogy akkor elengedlek, mert nagyon tudok élvezni egy jó kis hajtóvadászatot, de a helyzet az, hogy így már nem túl izgalmas. Huszonnégy óra sem kéne, hogy az embereim megtaláljanak és ugyanúgy hazahozzanak, mint húsz évvel ezelőtt. Unalmas lenne.A kedélyes hang ellenére nagyon is bosszankodtam belül. Rohadtul nem tetszett, hogy ellenszegült nekem és terveket szőtt ellenem, amikkel sokmindent tönkretehetett, de főleg a házasságunkat. Azt pedig nem adtam csak úgy, őt nem adtam csak úgy. Az enyém volt, az én tulajdonom, ez ellen pedig semmit sem tehetett, mert nem hagytam neki. A szavaim betaláltak, pont úgy, ahogy terveztem. Nem véletlenül jöttem mindig Devonnal, ha nem tetszett, amit éppen mondott. Valamiért jobban szerette azt a selejtes kölyköt mint a másikat, még annak ellenére is, hogy mennyire kilógott a családból. Nem volt ide való, ezt pedig nem féltem megosztani sem vele, sem pedig az anyjával. - Tisztában vagyok vele, de nem érdekel a gyűlöleted. A feleségem vagy és azt teszed, amit én mondok, akár gyűlölsz, akár nem. -Az üres fenyegetés csak megnevettetett. Persze lehet, hogy nem volt üres, de akkor sem tudtam komolyan venni. Képtelen lett volna megölni, hiába próbált rémisztőnek tűnni, hiába próbálta elhitetni velem, hogy csak úgy képes végezni velem, ne adj isten megkínozni. Nem volt ő olyan ember, nem volt annyira bátor, hogy szembeszálljon velem. Derűs arccal néztem az elfehéredő ujjakat, amik a varázspálca köré fonódtak. Úgy szorongatta, mintha egy kézzel el akarná törni, mintha képes lenne rá. Mind tudjuk, hogy ez nem így van, de az igyekezetét és az eltökéltségét értékeltem. Szórakoztató volt, mert úgyis tudtam, hogy elhagyja majd ez a magabiztosság, ha valóban harcra kerülne a sor. Gondoskodtam róla az évek során, hogy tudja, meddig mehet el, és kételkedtem benne, hogy képes ezt megtenni. A két pálca egymást nézte, ahogy mi is a feleségemmel. Vártam a következő lépését. - Most ezt úgy mondod, mintha engem érdekelne, szeretnek-e a gyerekeim vagy sem. Nem a szeretetük kell nekem, hanem az engedelmességük, és Greg lehet akármilyen sértett, mert az anyja elpatkolt, attól még ugyanolyan engedelmes marad, amilyennek lennie kell. Nem is értem, miért próbálsz az érzéseimre hatni, amikor mindketten tudjuk, hogy teljesen felesleges próbálkozás.A pillantásom csak egy másodpercre ugrott az ajtó felé, határozottan hallottam a zár kattanását. Lehet, hogy öreg vagyok, de nem süket - még nem. Felvontam a szemöldököm, de nem reagáltam semmit, csak vártam, mit tesz. Úgyis a nyelvem hegyén volt már a következő szavam, és amikor az első apró mozdulatot észrevettem, hogy az ajtó felé indulna, ki is mondtam. - Crucio! |
| | | | | | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Hollyn ShelbyJelenleg 146 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 145 vendég :: 2 Bots |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 10:04 pm-kor Juliet Denoir Tegnap 8:59 pm-kor Theodore Nott Tegnap 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|