lérkezett ez a nap is, végre megérkeztünk Wolframmal az akadémiára, ahol végre olyan tantárgyat vehettem fel, ami érdekel és amihez szorosan kötődöm, bár hogy milyen irányba mozdulok el majd a bestiák és legendás lények világában, azt még én sem tudom, gondoltam gondozásra, meg különlegesen számukra összeállított gyógyító és kábító főzeteket. A kollégiumba este érkeztem, a számomra első tanítás nap előtt, szerencsére nem kaptam szobatársat, így egyedül élvezhetem a szoba kényelmét, azaz itt van velem a kutyám, mert őt nem hagyhatom sehol, az apám nem foglalkozna vele, mást meg nem fogok megkérni, az a jó, hogy elég rugalmasak az iskolák ilyen téren. Este meg kora reggel is elmentünk sétálni és futni a közelbe, hogy kibírja az órám végéig nyugodtan, elvégre még fiatal és szereti magára vonni a figyelmet, amit kétlem, hogy bármely tanár jó szemmel nézne. A terem elé jóval egy órával előbb érkezek meg és egy szendvicset veszek elő, amit elkezdek enni, meg természetesen van egy kis plusz sonka is, amit Wolfram kap meg. Érkezik pár diák, akik a tanárról kezdenek el beszélgetni, azaz pletykálkodni. A fülem hegyezem feléjük, de nem fordulok oda hozzájuk, inkább csak ülök az ablakpárkányon és elfogyasztom a reggelimet. Ahogy hallom, eléggé vegyes érzelmek vannak vele kapcsolatban, mert egy halálfaló család sarja és emellett még vérfarkas is. Kicsit tartanak tőle, valakit a szülei nehezen engedtek el ide, pedig ez egyszerűen nagyszerű! Még nem találkoztam egy vérfarkassal sem, vajon fel tudok találni nekik más főzetet, ami erősebb a farkasölőfű-főzetnél? ha létezhet, akkor majd én feltalálom. Ahogy eljött az idő, akkor már be is mehettünk az előadó terembe, a karbantartó kinyitotta, járja sorra az akadémiát, mert nem hagyják csak úgy nyitva ezeket a termeket. Elsőként indulok meg a terembe, hogy a tanári asztalhoz legközelebb eső első padban foglaljak helyet. Egy lány még morgolódik, de nem a helyfoglalásom miatt, hanem mert Wolfram úgy megindult utánam, hogy mindenkinek nekiment szinte. Egy sóhajjal jutalmazom és elnézést kérek a többiektől, majd a székem alá mutatok, mire odafekszik a husky és eleinte még csóválja a farkát, majd a fejét a lábain megtámasztva egyre jobban ellustul és a farka is csapódik a földön. Természetesen a folyosó felé részre kilóg, így lehajolok, hogy idébb tegyem, nehogy valaki rálépjen, mikor viszont felnézek, már meg is érkezett a tanár és szinte kitöröm a nyakam, olyan magas. Elég hülyén festhetek, mert a többi diák hátrébb foglalt helyet jóval, talán félnek tőle vagy csak tudták, hogy legelől nyakatekert lesz az óra. Ahogy jobban megnézem kicsit összeráncolom a szemöldökömet, mert baromira ismerős és egyáltalán nem azért, mert élőben valaha láttam volna. Egy álomban találkoztam vele, nagyon ostoba és hülye álom volt, a hülye muglik vallásán alapult mondhatni. Hogy lehetséges ez egyáltalán? Mély levegőt veszek és visszarendezem az arcom is, nem szeretnék csúnyán nézni rá, nem gondolnám, hogy az ilyesmivel plusz pontot szerzek nála, de talán a sárkányok gondozását, ha felhozom, az segít majd.
Vendég
Pént. Nov. 20, 2020 5:26 pm
Alisha & Zorgoth
"S ha élet ez álom: miért oly zsibbatag? Kimerült, kifáradt, egykedvű, sivatag?"
A
tenger látványát több, mint egy évtized távlatából sem tudtam még megunni, hiszen minden egyes naplemente s napfelkelte egyedi és különleges. Órákig is el tudnám nézni a habok fodrozódását, s bármennyire is szeretem, amit csinálok... A mai napon semmi kedvem sem volt elhagyni a komor, borús és ködös norvég birtokot, s ha csak tehettem volna, az egész napomat a négy fal között töltöttem volna egyedül. Az ilyesmi azonban nem csak rajtam múlik, hiszen nem egy ostoba diák vagyok, ki tettetett betegséggel otthon maradhat pár napra. Fél órája hoppanáltam csupán az egyetemre, de már most egy unott ásítással lépek el a tengerre néző ablak elől, s kiiszom a bögrémből az utolsó korty kávét. - Ez még mindig borzalmas, Lilly. - felelem némi fintorral az iskola egyik kedves kis titkárnőjének, aki van olyan ostoba, hogy kérdezés nélkül készít nekem kávét, mikor mindketten a reggeli órákban vagyunk épp az irodában. Az én kávém borzalmas... Teljesen mindegy, miből, hogyan csinálom, egyszerűen katasztrofális a végeredmény, de legalább ennek a nőnek a kávéja egy fokkal jobb az enyémnél. Amolyan megköszönésképp biccentek felé, mielőtt eltűnök a folyosón, s röpke három másodperc múlva már el is feledem, hogy létezik. A tanterembe ugyan egy szempillantás alatt eljutnék hoppanálással, ám én mindig is szerettem róni az öreg folyosókat, s begyűjteni a memóriámba az új és ígéretes arcokat. Sajnos egyre ritkább a tekintetekben az őszinte csillogás, mely az évek során egyre jobban megfakult. Régen még nagyobb volt a lelkesedés... Vagy csak én voltam túl lelkes? Térdig lelógó köpenyem szigorúan libben be az előadóterembe, s már a puszta jelenlétemmel elvárom, hogy mindenki befogja a száját. Nem tartozok a legszigorúbb, legkegyetlenebb tanárok közé még a látszat ellenére sem, de egy valamit sosem tűrtem meg, mégpedig a tiszteletlenséget az iskola falain belül. Hogy ki milyen azon kívül... Az már az ő dolga. - Üdvözlök mindenkit. Aki nem ismerne még, Zorgoth Xal’godan volnék, de maradjunk a rövid Mr. Xal-nál és a társaiknál. A “tanár bácsit” mellőzük, ha lehet. - szám sarka enyhén rándul alig látható mosolyra, ahogy a pódium közepéről figyelem a diákokat. Többükkel már találkoztam az elmúlt hónapokban, ám akadnak itt új arcok is bőven. Helyes! Tapasztalataim azt mondják, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a bestiák iránt, s őszintén remélem, hogy ez nem csupán egy ostoba divat a fiatalok körében... - Hivatalosan ez egy elméleti óra lenne az állatok gondozásának alapjairól, ám mivel úgy vélem, hogy az elmélet gyakorlattal társulva sokkal jobban rögzül, így két hetente egy alkalom az gyakorlat lesz. - elhallgatok egy pillanatra, mikor a diáksereg izgatottan zsizsegni kezd, s lassú lépéssekkel megindulok előre. - Ezt a kétheti alkalmat fogom értékelni, mikor is gyakorlatban fogják visszaadni az órákon tanultakat. - erre a mondatomra már elégedetlen zsongás lesz úrrá rajtuk, de hamar leintem őket, mikor megállok az első padnál. - Mi a probléma, fiatalok? Azt hitték tán, hogy reggeli, unalmas ébresztőnek fog megfeleli ez az óra? - váratlanul leguggolok ekkor, s tenyerem szó nélkül az egyik lány padja alatt fekvő kutya fejére simítom. Nem hirtelen, lassan nyúlok felé, hogy érzékelje közeledtem, s hagyom neki, hogy orrával megszagoljon. Ezután érek csak hozzá, s borzolom meg szürke bundáját pár pillanat erejéig, majd újra kiegyenesedek. - Lesznek csoportmunkák, melyeket szintén értékelni fogok, hiszen ha egy bestiáról van szó, akkor bizony sosem szabad hősködni, s számtalanszor életeket menthet, ha összedolgozunk. Ami mit jelent? - ekkor már egy széles, kissé aljas vigyor telepedik a számra, s váratlanul a hosszú hajú lány felé mutatok az első padban, kire ekkor emelem rá jobban a tekintetem. Miért olyan ismerős? - Álljon fel, kérem, s mutatkozzon be a többieknek. Mi hozta erre a szakra? Egy “érdekelnek a bestiák” válasznál többet várok, kisasszony. - jelentem ki szigorúan, hiszen a módszereim közé tartozik, hogy megismerjem a diákokat mélyebben, s kitapasztaljam, hogy a lelkük alapján miféle lények valók hozzájuk. Ez a szak nem csak arról szól, hogy minden veszélyes állatot megismer mindenki, s képes ellátni őket... Ez annál sokkal több.
Vendég
Pént. Nov. 20, 2020 7:13 pm
Alisha & Zorgoth
“A kíváncsiság szüli a tudást.”
M
egérkezik a terembe Xal proffesszor és mindenki elhallgat, én meg ugye pont felemelkedek a székben és igyekszem minél jobban hátradőlni, kicsit le is csúszok a széken, hogy ne törjem ki a nyakamat, miközben hallgatom őt. Elég hamar túl teszem magam a hülye álmomon, elvégre, az, hogy mind a ketten ugyan azt álmodjuk, annak az esélye szinte nulla, meg sem fordul ilyesmi a fejemben. A bemutatkozása és ahogy megérkezett, minden egy erős határozott személyre utal, legalábbis nekem így jön le, fogalmam sincs, mennyire vagyok jó emberismerő, inkább állatokkal foglalkozom ugyanis. Jó, félig a prof is állat... Gyorsan kiverem a gondolatmorzsát a fejemből, ezt nem kéne, mert sértő és hát, a kedvenc tantárgyaimat ő fogja tanítani, nem kéne kicsapatni magam egy véletlen elszólás miatt. Annak, hogy két hetente gyakorlat lesz, felcsillannak a szemeim, ez jó hír, nem szeretem az elméletet, de természetesen az mindennek az alapja és jobb felkészülni egy adott bestia viselkedésére, ha a közelébe merészkedünk. Örülök, hogy izgalmas lesz az óra, nem is értem, hogy mit pusmognak hátrébb a többiek, mikor a gyakorlatot fogja osztályozni majd Mr. Xal. Engem kicsit meglep, mikor lehajol mellettem, hogy megsimogassa Wolframot, aki természetesen hagyja magát és még a farkát és elkezdi csóválni, ami jól hallható, mert a földhöz csapkodja. Kicsit megemelkedik a mellső lábaira és élvezi a simogatást, majd amikor az abbamarad, akkor vissza is fekszik a helyére egy halk nyüszítéssel, mert ő bizony kimászna alólam és élvezné, ha egész órán át valaki simogatná, meg játszhatna vagy követhetne valakit. Tudja, hogy amíg én nem engedem, addig maradnia kell. Barátságos nagyon, főleg a proffal, biztos érezte rajta, hogy vérfarkas vagy csak alapból szimpatikus neki, nem tudom, én már most bírom az biztos. A kérdésre válaszolnék, hogy azt jelenti, hogy csapatban osztályoz majd minket, szóval úgy válasszunk társat is, hogy a jegyünk és lehet az életünk és a testi épségünk is tőle függhet. Azonban nem szólalok meg, mert ez lehet csak költői kérdés volt, aki ide eljutott csak nem olyan ostoba, hogy ne tudja ezt. Azonban nem maradok szó nélkül, mert rám mutat, hogy mutatkozzak be. Felülök a széken rendesen, majd felállok és a szék mellé lépek, igyekszem senkinek sem háttal megállni, de a proffeszor felé beszélni. - Alisha Dawson vagyok, a családom, aki nem tudja a profi bájitalkeverőiről híres. Engem még Roxfort előtt elkezdtek tanítani az alapanyagokról, eleinte a növényieket, majd az állatiakat. Akkor tudatosult, hogy én inkább ilyen lényekkel szeretnék foglalkozni, gondozni őket és kísérletezni bájitalok terén velük, de csak olyan részeiket felhasználva, ami nem tesz kárt bennük és ha feltalálnék valamit, akkor nem vadásznák le őket érte. Szóval kicsit keverném a kellemeset a hasznossal. - Körülnézek, hogy van e kérdés vagy elég ennyi rólam, elvégre a lényeget elmondtam, nem gondolnám, hogy itt és most kellene eldicsekednem, hogy miért érkeztem később a tanórákra, mint a többiek, kicsit elhúzódott a gyakorlatom. Ha nincs kérdés és kapok jelet, akkor helyet is foglalok, a széken kicsit hátrébb tolva, Wolframra odafigyelve persze, nem szeretném rá tolni, ő is helyezkedik kicsit az új helyzethez igazodva, majd én is kényelmesebben helyet foglalok, a lehetőségekhez képet, mert elég magas Mr. Xal és persze helyes is, szeretem a tetoválásokat, nem véletlen van rajtam is elég sok.
Vendég
Szomb. Nov. 21, 2020 4:03 pm
Alisha & Zorgoth
"S ha élet ez álom: miért oly zsibbatag? Kimerült, kifáradt, egykedvű, sivatag?"
É
rtetlen pillantást ejtek meg alant a lány felé, ki mintha a nyakát akarná törni, úgy bámul fel rám. - Ha kényelmetlen itt elől, fáradjon hátra bátran. Nincs ülésrend. - erre pedig igazából kár fecsérelni a szavakat, de nem árt azért egy apró megjegyzés, hiszen nem véletlenül nem telepedett le egyetlen diák sem az első padban. Jó szokásom mászkálni a teremben, s lassú lépteim közepette beszélni, így aki túl lelkes tanulóként a legelső padba ült, az bizony a vártakkal ellentétben nem láthat belőlem túl sokat. A lányt csendben hallgatom végig, csupán olykor egy apró hümmögés száll ki belőlem bizonyos részeknél. S ha már a kérdéseknél tartunk... - Dawson? Én még nem hallottam a családjáról. Honnan származik? - tanárként nem kötelességem minden híresebb bájitalkeverőt ismerni, hiszen az nem én szakterületem. Túlságosan nem is tartozik az érdekeltségeim közé, de megeshet, hogy csak azért, mert nem mélyedtem el a tudományában, s nem láttam meg a rejtelmeit. Meglepődve azonban nem vagyok, a nagyobb családok előszeretettel járatják ide a kölykeiket, még akkor is, ha azok ostobábbak egy dirikólnál. Előítélet mégsincs bennem. Jobb szeretem én magam megtapasztalni, milyen képességek bujkálnak a diákokban, de az számomra plusz pontot jelent Alishánál, hogy egy hű társsal érkezett. Ellenben más tanárokkal az én óráimra nyugodtan be lehet hozni a háziállatokat, kivéve akkor, ha épp gyakorlati óra van, hiszen nem szabad megzavarni a bestiákat más békés állatok jelenlétével. - Kedves a naivsága, kisasszony, de én úgy vélem, hogy amíg léteznek emberek, addig a bestiáknak is lesz vadászuk. - bólintok felé zárásként, de szemeim pár pillanatra gyanakvóan összeszűkülnek, majd mintha mi sem történt volna, tovább lépek a következő újonc felé, egy vörös hajú, félénk lányka felé. Természetesen ez nem kínvallatás, nem kérdezősködök órákig... Arra ott lesznek a magánórák, melyeket előszeretettel szoktak kihasználni.Tény, hogy Alisha esetén tettem volna fel még pár kérdést, de ennek sem lett volna itt az ideje. Találkoztunk volna már? Szörnyen ismerősek a vonásai, de egyelőre sehova sem tudom magamban őt elhelyezni. Szerencsére a figyelmem hamar visszazökken az eredeti kerékvágásba, miután az utolsó hallgató is bemutatkozott, én pedig visszalépek a pódium közepére. A tanórát hivatalosan is megkezdem az alapismeretekkel, mindenekelőtt a veszélyességi rátával. Nagyon fontos tudni, hogy melyik lényt hova soroljuk, hiszen ez a tudás életeket menthet. - Ki találkozott már XXX-nél veszélyesebb lénnyel személyesen? - kérdem kíváncsian a diáksereget, őszinte érdeklődéssel a szememben. Nem egy egyszerű “én”-re vagyok kíváncsi, hanem a történetre az elejétől a végéig. Érezhetően az óráimat nem úgy tartom, hogy végig az én unalmas hangom tölti meg a teret, hanem többször beszéltetem a hallgatókat is, még ha egyesek eléggé félénkek is eleinte. Aki erre a szakra jelentkezett, abból bizony jobb, ha előbb vagy utóbb kiirtódik a félelem...
Vendég
Szomb. Nov. 21, 2020 5:50 pm
Alisha & Zorgoth
R
oppant kellemetlenül ér, amikor megjegyzi a professzor, hogy nyugodtan üljek hátrébb, mert nincs ülésrend, azt hiszem feltűnt neki, hogy elég nyakatekerten próbálom követni őt. Ha el lehetne süllyedni, akkor biztosan megtenném most, de nincs idő ilyen apróságokon rágódni, mert érkezik egy kérdés felém és inkább a válaszra figyelek, ám még így is kihagytam belőle pár dolgot, amit mondhattam volna, de már mindegy, ami érdekli, arra visszakérdez Mr. Xal. - Norvégiából, Alta városából származom - felelem, már megszoktam, hogy nem ismerik a nevet és nem tudják hová kötni, azt hiszem a családom csak oda költözött, de ezt nem említem meg, mert nem tudtam még bebizonyítani, az édesapám meg nem akar beszélni róla. - Igaz, Mr Xal professzor. - Helyet is foglalok kicsit hátrébb helyezve a széket, amihez igazodik Wolfram is. Nem tudom miért nézett ilyen gyanakvóan rám a tanárom, de koncentrálnom kellett, hogy ne viszonozzam az összeszűkült szemeket, ahogy pár pillanatig megilletett. Sajnos rossz szokásom néha visszafelé tükrözni a kapott mimikát, ami biztos nem lett volna plusz pont. Képzelem, hogy mennyire leírtam magam nála, már az esetlen helyválasztással, majd hogy ismert családként hivatkoztam magamra, de senki sem hallott még rólunk, legalábbis senkinek a szemében nem láttam felismerést, ami szomorú. Egy félénkebb vörös hajú lány beszél én meg lelógatom a kezem a szék mellé, hogy az ujjaimmal megsimogassam az alattam fekvő hű barátomat, Wolframot. Amint végzünk a bemutatkozással, akkor előveszem a jegyzetfüzetem és a pennám, majd jegyzetelni kezdek, mert minden fontos, ami elhangzik. Szerencsére vagyok olyan jó író, hogy nem kell a pergament figyelnem közben, csak néha pislantok le, amúgy a professzorra figyelek. A veszélyességi ráta fontos, nem lehet figyelmen kívül hagyni, én már csak tudom. amikor érkezik a kérdés fel is emelem a kezem, miközben körül nézek és hát azt hiszem, ismét rajtam a sor, hogy elmeséljem mivel is találkoztam és miként. - Egy évig voltam gyakornok egy sárkányok gondozásával foglalkozó csoportnak, volt ott két norvég tarajossárkány, ők voltak a kedvenceim. Az egyik nemrég kelt ki a tojásból és láthattam a fejlődését. Általában egy és három hónapos korában már tudnak tüzet fújni, ő az az előbbit képviselte, nagyon óvatosnak kellett lenni a közelében onnantól kezdve, amíg meg nem tanulta használni ezt a képességét. Az anyja sérült volt a szárnyával ezért volt szükség a gondozókra, amint elég közel engedte magához a gondozókat, akkor meggyógyítottuk és elmehetett vissza a szabadba a kicsinyével együtt. Ők voltak a legérdekesebbek, de volt ott külön mágikus részen még egyéb sárkány is, találkoztam magyar mennydörgővel és kínai gömblángsárkánnyal is. - Azt hiszem erről még sokat tudnék beszélni, de talán már így is túl sokat mondtam, a kérdéshez képest biztosan. Kicsit zavarba is jövök, ami abban mutatkozik meg, hogy magam előtt tördelni kezdem az ujjaim és inkább leülök vissza a fenekemre, mert a nagy beszámoló közben megint felálltam. Azt hiszem megint túl lelkes voltam, el is felejtettem, hogy bocsánatot kérjek a szómenésemért, ah lehet egy újabb rossz pont, hogy én miért nem tudok nyugton maradni. Inkább az óra további részében lapulnom kéne.
Vendég
Vas. Nov. 22, 2020 10:26 am
Alisha & Zorgoth
S
zóval egy norvég leányzó, ki egy híresebb bájitalkeverő család sarja... Megeshet, hogy a délután folyamán utánanézek ennek a bizonyos családnak, hiszen szeretem tudni, hogy pontosan kik is ülnek a padjaimban. Ugyan kár ítélni valakit a származásáról, mégis sokszor érdekes lehet a termőföld, ahonnan kivirágzott egy diák. Nem fűzök azonban mást a válaszához, ahogy máséhoz sem. Kezdetnek ennyi információ bőven elég is volt, legalábbis látszatra... Az óra megkezdődik, s eléggé hamar bevonom a diákokat a beszédbe. Nem túl gyakori, hogy valaki találkozott már veszélyes állatokkal, így csupán két kéz emelkedik a magasba, s én először Alishát hallgatom végig némán. Már megint az a gyanakvó tekintet, amivel méregetem őt... Tengernyi kérdést vetnek fel bennem a szavai, s nem is vagyok rest őket feltenni két elképedés közepette. - Ms. Dawson, ez igazán érdekes történet volt. Tudja azonban, mi jár a fejemben? - lépek hozzá közelebb, s oldalra biccentem a fejem kételkedve. - Hogy hogyan sikerült gyakornoknak szegődnie a sárkányok mellé ilyen fiatalon, melyekről köztudott, hogy veszélyes bestiák, s még a szakértők sem képesek könnyedén megközelíteni őket. Mégis melyik az az ostoba társaság, akik tapasztalatlan kölykök életét veszélyeztetik azzal, hogy ilyen feladatokra felfogadják gyakornoknak? Ugyanis mint azt páran tudják, a magyar mennydörgő például embert is eszik... - karjaim szigorúan fonódnak össze magam előtt, miközben a lányt figyelem. Érződik a hangomból, hogy eléggé kételkedve állok a történetéhez, mely ha igaz is, akkor a kemény él nem neki szól, hanem azoknak az embereknek, akik egy fiatalt szakmai tudás nélkül a sárkányokhoz engedtek. Nem véletlenül sorolták őket a legveszélyesebb kategóriába, ami magával kéne vonnia a tényt, hogy bőven több év tapasztalat lenne elvárandó már egy gyakornoknak is más területen. Az ilyesmit nem árt kicsiben kezdeni, mert könnyedén megütheti a bokáját egy kezdő. - Melyik iskola tanulója is volt ezelőtt? - kérdem kíváncsian, immáron kissé enyhébb ábrázattal. Ha Norvégiából származik, akkor megeshet, hogy ugyanazokat a folyosókat róttuk mindketten a Durmstrang falai között. - Az még fontosabb kérdés, hogy pontosan hogy vette ki a részét a munkából ennél a csoportnál? Mi volt a feladata? - merem remélni, hogy nem engedték a sárkányok közelébe, hanem valami egészen egyszerű dolgot szabtak ki rá, mellyel nem veszélyeztették az életét, s melyet a távolból is elvégezhetett. Egyelőre azonban nem firtatom tovább e kérdést, hiszen ha vesz különórát, márpedig ezek után melegen ajánlom neki, akkor ott négyszemközt úgyis nagyobb lehetőségem lesz arra, hogy kikérdezzem. Azért ha tényleg igaz a története, még akkor is, ha ostoba és felelőtlen emberek bajba is sodorhatták volna... Büszke lehet arra, hogy ilyen fiatalon látott már sárkányokat. Keveseknek adatik meg ez a kegy. - Az óra végéhez értünk, akinek bármi kérdése van, maradjon itt nyugodtan, vagy tegye fel a holnapi napon. Ne felejtsék, a különórák lehetőségének a száma véges, így aki ezt tervezgeti, az igyekezzen leadni a jelentkezőlapját a kérvényével együtt, hogy melyik tantárgyból szeretne plusz órákat. Köszönöm a figyelmet! - a diáksereg megindul kifelé, s talán három fiatal lép hozzám oda egyből pár kérdéssel, melyeket pillanatokon belül megválaszolok. Aztán tekintetemmel Alishát keresem, s ha még nem távozott a többiekkel együtt, odalépek mellé némi szigort sugalló ábrázattal. - Kisasszony, ugyan az én legtöbb órámon megengedett, hogy elhozza ezt a szépséget... - pillantok le a kutyára, melynek lábát óvatosan megbököm a cipőm orrával. - Azt tanácsolom, a többi tanár órájára előbb kérjen engedélyt, ha nem akar egy kellemes kis büntetéssel indítani. - a kemény él ellenére felfedezheti a mondandómban, hogy inkább tanácsot adok neki, mint hogy megrovásban részesítsem.
Vendég
Vas. Nov. 22, 2020 12:29 pm
Alisha & Zorgoth
M
ár megint gyanakvóan néz rám a professzor, kezdem úgy érezni, hogy egyre mélyebbre ásom magam, talán jobb lett volna, ha nem teszem fel a kezemet és csendben maradok. Nem szeretem, ha kérdőre vonnak, elvégre nagyon tehetséges vagyok és emellett lelkes is, ha bestiákról és legendás lényekről van szó. Igaz, hogy fiatal vagyok, de nem én vagyok az első a történelemben, aki ilyen hamar találkozott ilyen teremtményekkel, elvégre ott volt a mágustusa, ahol Harry Potter is részt vett és találkozott a magyar mennydörgővel, akinek a gondozója Charlei Weasly volt. Persze ezt nem vághattam Mr. Xal fejéhez, mert akkor szerintem úgy penderít ki, mint annak a rendje, szóval vettem egy mély levegőt, a lehetőségeimhez képest alig láthatóan és az ökölbe szorult kezem is kiengedtem szépen lassan. Olyan hirtelen fel tudnak húzni a kételkedéssel, hogy nem is tudom, mikor rándult ökölbe a kezem, de már mindegy is. - Egy pályázaton keresztül, aminek volt elméleti és gyakorlati része is, aki ezeket megfelelt, azok közül sorsolták ki a szerencséseket, akik részt vehettek a programban, a romániai sárkányszentélyben, ahol tapasztalt gondozók mellett tanulhattunk a sárkányokról - felelem higgadtan, valahogy úgy érzem, hogy amúgy bármit is mondok, az nem a megfelelő válasz, mert olyan nem létezik. Azért kicsit elgondolkozom azon, amit mond a professzor, tényleg elég felelőtlenek voltak az oktatóim ott, hiába vártam türelmesen, hogy a sárkányok közelébe mehessek a megfigyelésük után, mégis megsérültem, sőt, volt aki súlyosabban és számára véget is ért a gyakorlat. - Roxfortban végeztem. - Bár közelebb is lett volna iskola, de a rossz hírneve miatt nem akarták a szüleim, hogy oda járjak, pedig ami azt megalapozta, megelőzte a születésemet és azt sem most volt már. - Eleinte a megfigyelés volt tisztes távolból és vezetnem kellett naplót is a sárkányokról, megfigyeltem a szokásaikat, majd később segíthettem az elkábításukban, az ételbe csempészett bájitallal és azután a gyógyításban is segédkeztem, amíg aludt a sárkány. - Egy év hosszú idő, nem ültethettek végig kispadra, főleg, amikor emberhiány lépett fel, elvégre ez nem egy életbiztosítás és nem is való mindenkinek, én is azt hiszem, hogy inkább veszélytelenebb lényekkel foglalkoznék inkább, amik nem gyújtanak fel és nem akarnak levadászni, ha a területükre lépek véletlen. Tényleg igyekszem inkább meglapulni az óra hátralévő részében, mert úgy érzem, hogy nem én leszek Mr. Xal kedvenc diákja, pedig eddig mindenkinél szerencsém volt és minden tanítom kedvelt, akik ezzel a tantárggyal foglalkoztak. Óra végén nem távozom egyből, de csak Wolfram miatt, mert nem szeretném, hogy a diáksereg rálépjen, de azért engedem neki, hogy felálljon és amíg én elpakolom a jegyzeteimet, meg előveszem a jelentkezőlapom a kérvénnyel együtt a különórára, addig ő a pad és szék között állva várhasson, nyújtózik is egyet a mellső lábait kinyújtva, amikor megérkezik a professzor mellém. A husky a nyelvét lógatva liheg izgatottan az újdonsült barátja felé, mert annak tekint mindenkit, aki megsimogatja. - Köszönöm Mr. Xal professzor, így fogok tenni. - Milyen hely már ez, hogy nem vihetem magammal a házikedvencem? Jó, ez nem Roxfort, ez már az Akadémia, ide több komolyság kell úgy fest. - Szeretném odaadni a jelentkezésem a különóráira. - Bizony, többes szám, mert vagy három tantárgyra is külön töltöttem ki ilyet, fontos nekem ez a szakma és már így is elment két évem a semmivel, szóval ideje felzárkózni és behozni a lemaradást.
Vendég
Vas. Nov. 22, 2020 8:35 pm
Alisha & Zorgoth
- Milyen követelményeknek kellett megfelelnie pontosan ilyen fiatalon? - még mindig kételkedve emelem rá zöldes íriszeim, de lassan kezdem elengedni a dolgokat. Voldemort Nagyúr halála számtalan változást hozott a világba, s nem feltétlenül pozitívat a hiedelmekkel ellentétben. Nem tudom, mi lett volna, ha nem ölik meg, s átvehettem volna a család örökségét... Néha azon töprengek, hogy talán tévúton járok ezzel az egész tanárosdival. Hogy talán a szívem mélyén egy átkozott halálfaló vagyok... Némi kíváncsiság felbukkan ugyan a szemeimben, de inkább egy unott sóhajjal intek, hogy leülhet. A többiek sem fogadják kitörő ujjongással a “híres” családból származó lány történetét, sőt, inkább összesúgnak páran mögötte, de ezt egy szigorú pillantással szüntetem meg. Az óra további része hamar lepereg, én pedig nem tudok elmenni a furcsa, ellenszenvemből és kíváncsiságomból kavargó érzések mellett, melyeket ez a fiatal lány váltott ki szinte már akkor, mikor megszólalt. A papírjait félig felvont szemöldökkel veszem át, ám egyetlen kósza pillantás után már nyújtom is vissza őket. - Egyetlen tantárgyat válasszon, kisasszony. Ha azt sikeresen teljesíti, akkor jöhet a következő. Ám egyszerre csak egy. Melyik legyen? - bökök a jelentkezési lapok felé. Az én időm véges, s ha mindenkire akarok időt szánni, akkor bizony kell egy határt húznom. Ha visszaadja a választott papírt, amazt betűröm köpenyem egy belső zsebébe, majd egy mogorva bólintást követően elhagyom a termet. Alisha Dawson... Ez a név kering egész álló nap a fejemben. Ebédszünetkor is, mikor visszahoppanálva a birtokomra Wendy “mindentbele” levesét szürcsölgetem olykor halkan felmorogva. Akkor is, mikor egyeztetnem kell az egyik veszélyeztetett lény ügyében egy aurorral, s akkor is, mikor odakint ácsorgok az udvaron egy hosszú cigarettával a számban. Egymagam vagyok, de párszor elmerengve csóválom meg a fejem, haragosan ráncolva homlokom. Nem tudom, miért váltotta ki az a lány az ellenszenvem ilyen hamar. Ez nem szokott előfordulni. Nagyot szívok a különös aromájú cigarettából, melynek füstje egy apró hajó képében száll tova. Épp mikor akarnám ajkaim közé venni újra, s élvezni a délutáni fél órás szünetem a lágyan fodrozódó, tengerre néző korlát mögül, váratlanul egy erősebb taszítást érzek meg a lábamnál, mire a parázs sikeresen a ruhámra esik, s egy ponton kiégeti azt. Morgó sóhajjal nézek le az elkövetőre, ám az ismerős huskyra nem tudok haragudni, hiszen ő csak követi az ösztöneit. Ellenben a gazdája... - Ms. Dawson! - kiáltom el magam, s ha felém néz a lány, ujjamat előre nyújtom, majd intek magam felé, hogy fáradjon oda hozzám. Ha ezt megteszi, akkor egyből némi számonkérő éllel fordulok felé, miközben elpöckölöm messzire a csikket, mely elveszik a szikláknál. - Magát akarja bajba sodorni, vagy az ebet? - lépek hozzá közelebb, s arrogáns ábrázattal nézek le rá. - Magán fogom tartani a szemem. - jegyzem meg halkabban.
Vendég
Vas. Nov. 22, 2020 9:44 pm
Alisha & Zorgoth
- E
lméletben mindent tudnom kellett a sárkányokról, a gyakorlatban pedig jó erőnlét kellett és megfelelő mágiahasználati tudás, mint például tűz elleni pajzsot tudok-e emelni magam elé, amíg arrébb menekülök biztonságosabb helyre meg ugye bizonyítani kellett, hogy tényleg értek a gyógynövénytanhoz is. - Kezdem úgy érezni, hogy egy célpontot rajzoltam a homlokomra, na meg a hátamra is, csak remélem, hogy nem az óvodában vagyunk, hogy szívózni kezdjenek majd velem emiatt. Az aranyvérűség mindig is gyengém volt, azzal szívják csak a véremet, ám ha bestiákkal teszik, azt rühellem. Amilyen jól indult ez a nap, úgy lett rémes, pont a kedvenc tanórámon égetem be magam, annyira tipikus Alishás húzás. Roxfortban szerencsém volt, hogy az első két évben még barátságos voltam, csak utána döntöttem úgy, hogy inkább visszahúzódóbb leszek és a tanulmányokra fordítom minden időmet, mert elhatároztam, hogy én veszélyes bestiákkal fogok foglalkozni, na meg a kevésbé veszélyesebbekkel is, őket sem hagyhatom ki. A ballövésem után pláne úgy érzem hogy, jobb ha utoljára távozom a teremből majd. Igyekszem jó képet vágni, bár nagyon nincs mire fel, tutira elástam magam mindenkinél, csak Wolfram van nekem. - Csak egyet? - átveszem a lapokat, kicsit kellemetlen, de hát jogos. Átpörgetem őket, majd vissza is adom azt a lapot, ami a gondozásról szól, elsőnek ezt választom, utána jöhet a többi. - Akkor ezt szeretném - visszanyújtom és erőltetett mosolyt eresztek meg, ahogy látom, miként gyűri be a belső zsebébe, csak remélem, hogy ki is veszi onnan és nem tűnik el rejtélyes módon, hogy a jelentkezésem visszamondhassa később. Utánanézek, ahogy távozik és inkább leülök utána egy nagy sóhajjal a székre, Wolfram meg az ölembe teszi a fejét, úgy néz fel rám. - Hát ez jól elszúrtam azt hiszem pajti. - Megsimogatom a fejét és megvakarom a füle mögött, majd úgy érzem ideje tovább állni és a következő órán már hátulra ülök, kicsit távolabb a többiektől és hallgatok, mint a sír, nincs itt a helye az okoskodásnak. Sajnos nem minden tanártól kaptam engedélyt, így a következő órát ki is hagyom és helyette elmegyek ebédelni a menzára, majd sétálni viszem a huskymat, kicsit futok is kint vele, majd indulok vissza az iskolába, mert lesz még egy órám, ami előtt a tanártól még engedélyt kellene kérnem. A gond az, hogy nem tudom hová is adhatnám le Wolframot, a szobában lehet megőrülne egyedül. Ahogy megérkezek az Akadémia területére, a kerti részen éppen a pórázt akarom feltenni a kutyámra, amikor az meglódul. Csak felsóhajtok és követem a szememmel hová rohan és mikor meglátom, hát nem vagyok boldog. Miért érzi úgy, hogy a professzorommal kell barátkoznia. Gyorsan futásnak eredek és kellő távolságban meg is állok. - Mr. Xal professzor, bocsásson meg, az én hibám volt. - Wolfram a hátán hempereg a tanítóm mellett, szóval le is guggolok hozzá, hogy megfogjam a nyakörvénél fogva és magamhoz tessékeljem. Szomorúan felnyüszítve néz fel a professzorra a kutya, mert ő barátkozni akart, de most nem viszonozták és nem érti mi van. Remek. Ennyivel konstatálom magamban, hogy rajtam akarja tartani a szemét. - Többé nem fog előfordulni. - Kiegyenesedek és a pórázt fogva nem is engedem, hogy önálló életet éljen Wolfram az Akadémián. Rég jártam már iskolába, elszoktam tőle és nehéz lesz a beilleszkedés, az már biztos. - Meghívhatom egy kávéra, kárpótlásul? - kérdem kicsit félénken, mert nem szeretem, amikor valaki ilyen arrogánsan felém áll, az emberektől jobban félek, ez a nagy igazság. Szóval mikor úgy érzem, hogy megtámadnak, akkor megpróbálok kedveskedni, ami általában meglep mindenkit és békén hagy. Az a mindenki diákokat tett ki, szóval fogamam sincs, hogy mit vált ki a professzorból.
Vendég
Kedd Nov. 24, 2020 7:16 am
Alisha & Zorgoth
A
lány magyarázata végül is elfogadható és logikus, mégis az én elveimmel egyenesen szembe megy annak a bizonyos társaságnak a tevékenysége. Úgy vélem, hogy tapasztalat híján egy ilyen fiatal személyt bűn ilyen bestiák közelébe vinni állandó jelenléttel. Itt nálunk az akadémián szigorú körülmények között van tartva minden lény, s újoncok a legmagasabb besorolásúak közelébe az elején egyáltalán nem is mehetnek. De mit számítanak az én elveim... - Csak egyet. Egyelőre. - meg sem nézem, mit választott, úgy gyűröm be a papírját a zsebembe, melyet lerakok az íróasztalomra porosodni. Majd hétvégén átfésülöm őket alaposabban, aztán küldök ki értesítőt. Ám ez még messze van, nagyon messze, s ezt akkor érzem igazán, mikor kissé elnyom a gomolygó füstfelhő az udvaron. Természetesen nem tudok pár röpke percet sem eltölteni nyugalomban, hiszen megzavarnak, s bár az ebre haragszok a legkevésbé, mégis... - Meg kellene nevelnie a kutyáját, kisasszony, különösen úgy, hogy az órákra is elkíséri. Egy neveletlen állat itt nem túl szerencsés. - dorgálom meg Alishát, bár a hangnemem most kissé oldottabb és közvetlenebb, mint a tanórán. Ott sokkal nagyobb szigort és pártatlanságot kell mutatnom, mint mikor valakivel személyesen beszélek. - Nem kellene most is épp órán lennie? - vonom fel szemöldököm számonkérően. - Vagy tán ilyen szerencsés, s ennyi volt a mai napra a kötelezettségekből? - ismét enyhébb hangnemre váltok, s már talán nem is igazán lehet eldönteni, hogy mi járhat a fejemben a lányról. Sem a szimpátiámnak, sem az ellenszenvemnek nem szoktam hangot adni, így eléggé nehéz eldönteni, hogy kiről miféle véleménnyel lehetek. A következő kérdésének hallatán viszont olyan magasba szöknek a szemöldökeim, hogy kis híján lerepülnek a homlokomról. - Egy kávéra? – kérdezek vissza, mintha nem értettem volna tisztán. Azonban mikor én is hangosan kimondom... Hát muszáj felröhögnöm. Jókedvűen, szórakozottan, mintha hatalmas poént sütött volna el. - Te aztán vicces lány vagy! – bár elnézve Alishát, nem úgy tűnik, mintha viccelt volna. - Vagy ezt komolyan kérdezted? – veszem fel újra a szigorú és rideg külsőt, úgy tekintek le rá. - Ha igen, úgy abban az esetben sajnálom, de nemleges választ kell adjak. Ön egy diák, ms. Dawson, én pedig a tanára vagyok. S nem vagyunk barátok. – már megint keményen és hűvösen felelek a valójában kedves gesztusra. Azonban nem szerencsés, ha egy tanárt és egy diákot együtt látnak az órákon kívül bárhol, no meg köszönöm, de megtudom venni magamnak is azt az átkozott kávét. Megfordulok hát szótlanul, ám mielőtt elindulnék, félig visszafordítom a fejem. - Öt órakor végzek. Ha ki akar engesztelni, saját kezűleg készítsen nekem egy kávét. Az itteni förtelmes... – legyintek unittan, majd megindulok vissza az akadémia felé az utolsó előtti órámra. A mai nap rövidebb, mint a többi, hiszen számtalanszor megesett már, hogy estébe nyúltak a különórák, melyek mivel csak jövőhéten kezdődnek, így ma a délutánom második fele szabad.
Vendég
Kedd Nov. 24, 2020 7:36 pm
Alisha & Zorgoth
K
icsit rosszul esik, hogy csak úgy begyűri a kiválasztott jelentkezési lapom a zsebébe, ami ugye nem egyenlő még azzal, hogy el is vállalja velem az órát. Bár, az a megjegyzése, hogy egyelőre csak egy, az megnyugtató kicsit, talán ezért nem is kezdtem el pufogni magamban, amint elhagyta a termet. Nagyon lehangolóan indul az én első napom itt az Akadémián, bár lenne valaki Wolframon kívül, akinek kibeszélhetném magam. Jót is tesz egy kis sétával egybekötött futás a szabadban, amikor átgondolhatok mindent és tanulhatok a saját hibámból, még egyszer nem fogom elkövetni ezeket. Aztán azt hinném, hogy mára már nem ér több kellemetlenség, amikor a kutyám elrohan a póráz felcsatolás előtt és persze Mr. Xal professzort találja be. Odafutok gyorsan és mikor hallom a nevem, már akkor tudom, hogy bajban vagyok. Természetesen magamra vállalok mindent, tudom jól, hogy ez nem Wolfram hibája, szigorúbbnak kellene lennem vele, bár ez eddig nem volt rá jellemző, sose futott még oda senkihez csak úgy. - Jobban oda fogok figyelni rá, hogy ne forduljon elő ilyesmi még egyszer, de Önért Professzor Úr, valamiért nagyon odavan. - Talán a falka összetartás ösztön miatt, lehet érzi, hogy Mr. Xal vérfarkas, ki tudja, de nekem annyira nem tetszik a dolog, mert így csak bajba fog sodorni Wolfram, még ha nem is áll szándékában ez. A kérdés hallatán az órámra pillantok, direkt korábban jöttem vissza, hogy az óraadótól legyen időm engedélyt kérni, hogy a huskymat bevihessem az órájára. - Még lenne órám, de lehet ki kell hagynom, mert Wolfram nem jöhet be velem és én meg nem fogom magára hagyni kikötve valahová, azt nem viselné jól. - Kell keresnem valakit, aki vigyáz rá nap közben... De senki sem tudna rá úgy vigyázni, mint én, szóval inkább csak leadom az órákat, majd elvégzek őket máskor más tanárnál, akik engedik, hogy órára jöhessen velem a legjobb barátom. Le is hajolok kicsit megsimogatni a fejét, majd felállok és akkor változik a széljárás is, így a magnólia illatú parfümöm a professzor orra előtt járja táncát, mielőtt továbbsuhanna. Nem tudok kiigazodni Mr. Xalon, egyszer szigorú, egyszer kicsit enyhébb, majd elneveti magát, amikor megkérdezem a kávét. Magamban már biztos lefejeltem volna a falat, hogy ekkora baromságot miért kellett, de más kedves dolog nem jutott eszembe, a kávénak meg mindenki örülni szokott általában. Zavartan nézek fel az oktatómra, aki ridegen elutasítja a dolgot, kicsit meg is görnyedek előrehúzva a vállaimat, miközben a szemem Wolframra szegezem lefelé. Újabb mínusz pontokat szereztem, talán lentebb már nem is süllyedhetnék, miért nem találom a helyemet sehol? Amint háttal fordul, még bele is rúgok magam előtt a földbe a cipőm orrával, de csak annyira, hogy felverjem a port. Mikor visszafordul, akkor ártatlanul vigyázba vágom magam, mint aki nem csinált semmit és a pórázt is visszahúzom, mert Wolfram valamiért megindult a professzor után. Nem szeretném, ha megint lábatlankodna ott, szóval a husky meg is akad az indulásában és nyüszít egyet, miközben felcsillan a remény apró sugara. Kiengeszteléses kávét kell csinálnom, mi sem egyszerűbb ettől, mégis úgy érzem, inkább ellógom az órámat, mert tökéletesnek kell lennie annak a kávénak. - Gyere Wolfram! - Intek felé, bár a póráz miatt nagyon nincs is más választása, elindulok a kollégiumi szobámba, hogy nekilássak életem legfinomabb kávéjának az elkészítésébe. Mennyivel jobb lenne, ha tudnám mennyire édes szájú a professzor, így kénytelen vagyok vinni cukrot is magammal, mert azt könnyebb beletenni, mint utólag kivenni az édeset az alapból keserű kávéból. Lefőzök egy pár adagot és minden máshogy ízesítem egy kicsit, majd megkóstolom mindet és a befutót ismételten elkészítem és egy fekete termoszba beleöntöm, lezárom és felemelem az ég felé. - Na Wolfram, ez az engesztelős kávénk, már csak át kell adnunk! - Nagyon örülök magamnak, rápillantok az órára és ideje indulni is, hogy legalább öt előtt pár perccel ott legyek, nem akarok elkésni a pontosság nagy erény. A táskám oldalzsebébe teszem a meleg itallal teli tárolót és megindulok vissza a kerthelyiség felé, ahová érkezni fog feltehetően Mr. Xal hamarosan. A tenyerem a nadrágomba törlöm, nagyon izgulok, ezt nem kellene elszúrnom. Leguggolok és megölelem a kutyám, kicsit simogatom, ő meg bújik hozzám. Amint meglátom a professzort, akkor megvárom, hogy észre vesz-e engem, ha nem akkor elindulok felé, egyéb esetben megvárom, ha felém indulna. Ha int, akkor is megindulok felé, fékezve Wolframot, mert ő rohanna, de nem engedem neki. Mit szeret ennyire benne? Csak akkor ilyen izgatott, ha velem találkozik, másnál még nem csinálta ezt. - Hoztam kávét, saját készítésű és ha kell, akkor van cukor is hozzá. - Nyúlok is a termoszért és át is adom Mr. Xalnak, hogy megkóstolja, szerintem ez a legjobb, amit valaha főztem. Szeretek kotyvasztani és ebbe az italok is beletartoznak, nem csak a gyógyító és kábító főzetek.
Vendég
Pént. Nov. 27, 2020 7:11 am
Alisha & Zorgoth
- Minden bizonnyal a vérfarkas vér lehet az oka. Bizonyított tény, hogy a kutyák máshogy viszonyulnak a vérfarkasokhoz, mint egy átlagos emberhez. Vagy félnek tőle túlzottan, vagy pedig erős szimpátiát mutatnak. Esetünkben az lehet az oka a szimpátiának, hogy közel voltam magához a teremben, kommunikáltunk egymással hosszabb ideig, és semmiféle támadó jelleggel nem léptem fel maga ellen. Látja? – váratlanul közelebb lépek hozzá, s kezem lassan a vállára fektetem, majd egy kicsit ott pihentetem, miközben a kutyát figyelem. Hmm... Magnólia illatot éreznék? Érdekes és kellemes... Na de hol is tartottam? - Ő inkább örül a jelenlétemnek. – ez pedig látszik onnan, hogy izgatottan tekereg és hevesen csóválja a farkát. Elengedem hamarosan a lányt, s hátrébb lépek egyet tisztes távolságba, ahogy az egy tanárhoz illik. A következő szavaira azonban nemtetszően ráncolni kezdem a szemöldököm. Micsoda egy lány! Borzalmas! - Ms. Dawson! Erre nem tudott akkor gondolni, mikor ebbe az intézménybe jelentkezett? Mégis mi ez a felelőtlen viselkedés? Ez nem való erre az akadémiára, úgyhogy sürgősen változtasson a hozzáállásán! – dorgálom meg ismét. Nem is lehet alaptalannak mondani a szidalmam, hiszen kellően megdolgozott a negatív szavaimért. Ugyanis ez nem a Roxfort. Itt azért komolyabb dolgok folynak, s ostoba gyerekek ide nem valóak. Remélhetőleg Alisha megfogadja a szavaim. - Kisasszony... – nem fordulok hátra, csupán félig fordítom oldalra a fejem, mielőtt még eltűnnék. - Kellemes a parfümje. – azzal mintha mi sem történt volna, úgy tűnök el. Az a pár röpke óra hamar legördül már, s dolgom végeztével az egyik végzős lánnyal lépek ki az ajtón a kert felé. Arcán széles mosoly terül el ki tudja, miért egy külső szemlélőnek, én pedig biztatóan bólintok felé. Mikor egy integetés után odébb áll, akkor hallok meg valahonnan egy figyelemfelhívó vakkantást. Már el is felejtettem, hogy öt órára iderendeltem Alishát... Halk sóhajjal megindulok felé, s immáron a köpenyem alatt egy fekete ing takar, hiszen ha már sikeresen kiégettem, nem hagyhattam magamon. Meglepődve vonom fel szemöldököm, mikor nyújtja felém a termoszt, hiszen valójában nem gondoltam komolyan a szavaim... Azt hittem, ez neki is feltűnt. - Köszönöm, Ms. Dawson. – nem akarom letörni a lelkesedését, így elfogadom a kávét, melybe pár kanál cukrot bele is hintek. Túl sok jóra nem számítok, eléggé nehéz eltalálni az ízlésem... De várjunk. Mi ez az íz? Eltöprengve nyelek egyet, meg még egyet, s váratlanul egy különösen derült mosoly telepedik az arcomra. - Ez egyszerűen remek! Nincs kedve velem sétálni egyet a kertben? Ez idő alatt akár el is mesélhetné, hogy pontosan mi vezérelte arra, hogy azt a bizonyos tantárgyat válassza a külön órámra. – előhúzok a zsebemből egy doboz cigarettát, s azt egyből a lány felé nyújtom. - Kér egy szálat? – bárhogy is döntsön, én kihúzok egyet magamnak, meggyújtom, s ha kell, akkor a lányét is. Így már mindjárt más! Ilyen fenséges kávéval még a cigaretta is sokkal jobb!
Vendég
Szomb. Nov. 28, 2020 6:18 pm
Alisha & Zorgoth
M
ost jövök rá, hogy vajmi keveset tudok a tanáromról, mert ugyan hallottam a pletykákat, de nem tudtam, hogy ő ezt így felvállalja, mert hát akkor simán mondhattam volna én is, hogy valószínűleg a vérfarkas vére miatt kedveli őt Wolfram, de így, azt hittem, hogy ezzel megsértettem volna. Jó, szerintem mindenképp jobb is, hogy nem én mondtam ki, szerintem azzal csak elástam volna magam. Szóval meglepetten bólogatok, mert bárt a tény nem új, hogy ő csak félig ember és a hold teljes pompájánál egy vadállattá változik át, már ha nem él a farkasölő főzettel. De, az, hogy felvállalja az új, arra akartam kilyukadni, mielőtt még a meglepettségem átmenne egy enyhe pírbe az orcámon, mert közelebb lép hozzám Xal professzor és a vállaimra is teszi a kezeit. A tekintetem inkább lesütöm Wolfram felé, aki egyre izgatottabb és bújna is a tanárom lábához. Nagy szemekkel néz fel és a mancsát úgy teszi csak közelebb, ha engedélyt kap, nagyon okos husky és tudja is hol a helye a falkában. - Igen, az már biztos. - Kicsit fellélegzek, amikor hátrébb lép Mr. Xal, mert hát túlságosan közel volt és azt hiszem tetszett is a dolog, bármennyire is ellene szól minden. Ugyebár, ez az egész Wolfram miatt van csak, mert nem kedvel különösebben engem és amúgy is tilos a tanár-diák viszony, szóval még ábrándoznom sem kellene róla. Persze mindig van lentebb és szerintem olyan mínuszba kerültem már, hogy onnan kitornászni magam nem lesz egyszerű, sőt talán a lehetetlennel egyenlő lesz lassan, annyi dorgálást kapok. - Én gondoltam, de váratlan események miatt nem sikerült megoldanom. - Halkan felelek, mert már tudom, hogy igaza van és ez így nem állapot, az Akadémia komolyabb sokkal, mint az én hozzáállásom jelenleg. Mondjuk csak egy tantárgy érdekel, szóval a többire legszívesebben be se mennék, de sajnos muszáj azokból is levizsgáznom. Titkon reménykedtem is benne, hogy úgy, mint Roxfortban itt is tartható állat és jöhet velünk órára, talán ezért sem oldottam meg az eb problémát, hogy mi lesz, ha nem jöhet velem órára. elválnak útjaink és örülök, hogy legalább egy kávéval talán javíthatok a helyzetemen majd. Szóval neki is indulnék, amikor még az utolsó szavakat is megkapom és örülök, hogy nem fordult meg, mert szinte biztos, hogy belepirultam. Eddig senki sem jegyezte meg így, hogy kellemes a parfümöm és talán ez is némi pozitívum lehet, amit behúzhatok magamnak. Jó a negatív oszlop még mindig erősebb, de ez is valami! - Wolfram, te ki tudsz rajta igazodni? - hajolok le a kutyámhoz és halkan kérdezem meg tőle, majd megvakarom a füle tövét és megyek is a dolgomra, elvégre el kell készítenem a legjobb kávét, amit valaha kiadtam a kezeim közül. Az elkészült remekmű receptjét fel is vésem a naplómba, mert ez még fontos lehet és ha a tanár úrnak nem ízlik, akkor másnak még jó lehet. Izgatottan indulunk meg öt órára az Akadémia kertje felé, hogy át is adhassam az elkészült remekművet a termosszal együtt. Nem tudom, hogy ez miért lepte meg Mr Xalt, elvégre ő kérte, hogy saját készítésűt hozzak, mert az automata amit kiad, az förtelmes. - Nincs mit, szívesen Mr Xal professzor. - Elég szerencsétlennek érzem magam, ahogy csak ott állok és várom, mit reagál a kávéra a tanárom, csak kortyolgatja, majd elmosolyodik, olyan derűsen, pedig nem is tettem bele semmi kedélyjavítót és egyéb bájitalt, hogy biztosra menjek. Megtehettem volna, talán fel sem tűnt volna neki, de én nem akartam csalni, mert mi van, ha mégis vagy másnak adja és ott derül ki a dolog. Rontani nem rontok a helyzeten, sőt, mikor meghallom, hogy egyszerűen remek, akkor elmosolyodom én is, hogy egyszerűen nagyszerű voltam! - Örülök Mr. Xal, hogy ízlik. - A kérdésre egy pillanatig elgondolkoztam, hogy válaszolnom kellene, de mikor közölte, hogy miről is meséljek és megkínál cigarettával, azt hiszem, hogy ez költői volt leginkább. Nincs ellenemre a dolog, hogy sétáljunk egyet és beszélgessünk, csak hát oda kellene figyelnem mit mondok, mert most nagyon nem kéne ezt a lehetőséget elszúrni. - Köszönöm nem kérek. - Nagyon ritkán gyújtok rá, amikor körülöttem mindenki cigizik és nem akarok kilógni a sorból, de amúgy nem szeretek bagózni. - Szeretnék mindent megtudni a bestiárium lényeiről és jó gondozójuk lenni, mert úgy érzem ez áll hozzám közelebb és nem a bájitalkeverés. Szeretnék több időt tölteni majd a lények közelében, amikről éppen tanulunk vagy még több hasznos információt megtanulni róluk, amiket könyvekből nem lehet bemagolni. - Válaszolom egy kis beleéléssel, a magánórákban az a jó, hogy nincs ott más és lehet kérdezni, konzultálni meg ilyenek, nem égetem magam az egész évfolyam előtt, pláne a mai produkcióm után, tényleg nem fogom felszólalni, inkább összeírom a kérdéseimet, amit különórán feltehetek. A beszámolóm Wolfram szakítja meg, aki rángatni kezdi a pórázt, valamit észrevett és nem akar nyugodni, szóval engedek neki a száron egy kicsit, hogy elfuthasson, majd vissza is tér, a szájában egy gömbölyű, vajszín kis lénnyel, amit letesz a földre. Lehajolok és a tenyerembe véve felemelem a golymókot, ami kicsit nyálas. - Ez nem labda Wolfram, nem játék, majd később játszunk. - A másik kezemmel megsimogatom a fejét és kicsit lenyugszik a kutya, bár nem boldog, hogy nem játszunk. Na most mihez kezdjek ezzel a golymókkal, amit a tenyeremet tartok és ami a kis rózsaszín nyelvével nyalogatja a tenyerem. Undorító és legszívesebben letenném valahová, mert haza nem visszük az biztos. - Professzor Úr, nem kell az Akadémiának egy golymók? - Pillantok felé, miközben kiráz a hideg ettől a kis lénytől, annyira undi a kis nyelvecskéje, ahogy nyújtogatja itt, rajtam nincs semmi maradék és hát nekem az orromhoz meg ne is merjen közelíteni. Komolyan, Wolfram a sírba fog kísérni, annyira el kell ásnom magam a végén a professzornál, mert folyton történik valami, hála a kutyámnak.
Vendég
Vas. Dec. 06, 2020 8:39 pm
Alisha & Zorgoth
S
osem szerettem a felelőtlen diákokat, különösen nem az akadémián. Mindig is úgy véltem, hogy az előző iskoláknak meg kellett tanítaniuk a kölyköket a felelős viselkedésre, különösen azokat, akik tovább akarnak tanulni. Mégis újra és újra tapasztalnom kell, hogy miközben telnek s múlnak az évek, s egyre több összehasonlítási alapom van, úgy csökken a színvonal is a diákok terén. Már be kell érnünk kevesebbel. Kevesebb komolysággal és kevesebb ésszel. - Úgy vélem, abban a pillanatban, mikor a kezébe került a felvételijének a sikerességéről szóló papír, már gondolkodhatott volna. Gondolom, nem most szerezte ezt a kutyát, igaz? - a kioktatás tökéletes megy, főleg hogy sosem alaptalanul csinálom. Alishára ráfér némi útmutatás és szigor, nagyon fiatal lány még ebben a hatalmas világban, s ebből a pár mondatból, amit beszéltem vele, nem tűnik a leghatározottabb embernek sem. Ez azonban nem elítélendő, hiszen mások vagyunk, más jellemmel és szokással. Alisha ugyan nem igazán nyerte el a tetszésem, de adok neki még esélyt, hogy javítson a helyzetén. S bár nem vagyok lefizethető, az általa készített kávé mégis mocskosul ízletesre sikerült! - Tán tett bele valamilyen különleges összetevőt? - érdeklődőm, miközben megindulunk a kert irányába. A cigarettás dobozt visszasuvasztom zsebem mélyére, majd meggyújtom a sajátom, s apró felhőket kreálva, olykor a kávét kortyolgatva hallgatom Alisha szavait. Valami hiányzik belőlük... Olyan felszínesnek tűnik az egész. - Kisasszony, tudja, hányszor hallottam már ezt a szöveget? - felelem váratlanul apró mosollyal, miközben sejtelmesen oldalra sandítok. Nem éppen az a fajta tanár vagyok, aki magában tartja a véleményét, de olyan igen, ki a kellemetlen kérdéseit nem a többi diák előtt teszi fel. - Engem inkább az érdekelne, hogy mi lapul itt bent? - megállok hirtelen, a termoszt átrakom a cigarettás kezembe, felé fordulok, s ujjbegyem a halántékához nyomom. Óvatosan, nem erőszakosan, egyszerűen csak célzó értékkel. - Egyszerű állatszeretet és kíváncsiság? Valóban? - biccentem oldalra fejem. - Az ide nem lesz elég. Már ha ki akar emelkedni egyáltalán az átlagból. Ha nem... Úgy felejtse el, amit mondtam. - közelebb hajolva beszélek halkabban, aztán mintha mi sem történt volna, visszahúzom a kezem, s folytatom tovább lassú lépteimet a kert irányába. Hamarosan már csak azokkal futunk össze, akik szintén egy kis nyugalomra vágynak, vagy épp a növényeket vizsgálják. Persze, ez is a természetbe nyúlik, így érthető, hogy a kutya egy különleges kis teremtéssel tér vissza. - Jobb lesz neki inkább szabadon, hiszen amilyen békés, valaki befoghatja háziállatnak, a jelleme miatt viszont megeshet, hogy inkább kegyetlenebbek lesznek vele a fiatalok. Ez pedig itt élettel telinek tűnik, nem beteges, kicsattan az egészségtől, így úgy vélem, kár lenne fogságban tartani. Eresszük el távolabb! - vizsgálgatom közelebbről a golymókot, mely olyan izgága, hogy kis híján kiesik a kezemből. Én azonban tenyerem mélyére suvasztom, s egy ponton elkezdem őt simogatni, mire nagyon hamar halk, zümmögő hang kezd felszállni a kezemből. - A maga helyében körbekérdeznék a városban, nincs-e valahol állatmegőrző, ahol néha le tudja rakni a kutyáját. - egy kézzel egyensúlyozom a kávét és a cigarettát, melyet miután elszívok, a csikket a zsebembe süllyesztem. - Mióta van magánál ez a szépség? - pillantok le az ebre, ki épp mellettem lépked, én pedig óvatosan meglököm az oldalát a lábammal. Közben a kert végéhez érve felrakom a golymókot egy fára, ahol azonnal el is iszkol messzire a göcsörtös ágak között. - Most épp nincs dolgom, s ha gondolja, vigyázhatok a kutyájára, amíg elmegy az órájára. Nem lenne szerencsés, ha kicsapnák a hiány miatt, nem igaz? - teszem fel ajánlatom a fűtenger közepén, hiszen pár papírmunkám van már csupán erre a napra, semmi egyéb, ez a négylábú pedig egyáltalán nem zavarna, ha mellettem lenne erre a kis időre.
Vendég
Vas. Dec. 13, 2020 7:32 pm
Alisha & Zorgoth
N
em most volt már, hogy sikeres felvételt nyertem az akadémiára, két éve érkezett meg a levél és örömömben még ugráltam is az ágyamon Wolframmal, mert tudtam, hogy az Akadémia más lesz, új lappal indítok és több esélyem lesz beilleszkedni. Persze az örömöm addig tartott, amíg apám feljött és azt mondta, hogy szó se lehet róla, muszáj halasztanom, mert kell neki segítség az üzletbe, mert ki kellett rúgnia pár alakot és ide szakértelem kell. Szóval egy évig robotoltam apámnak a bájitalüzletbe, így nem gondolkoztam azon, hogy az Akadémia még miben lenne más. Nos igen, a sárkányos kiruccanásomkor alap volt, hogy Wolfram a szálláson maradt, de az kertes ház volt és jó helye volt ott, itt meg ugye a kollégium elég zárt és nincs pénzem bérelni házat a közelben. - Igaza van, gondolnom kellett volna erre is, sajnálom. - Lógatom a fejem és lesütöm a szemeimet is, a hangom is elég megbánó és egyben szomorú is. Annyira megörültem, hogy be tudok csatlakozni késve az évbe, hogy megfeledkeztem gondolkozni, a sok mi van ha kezdetű kérdésen. Nem voltak B tervem, sőt ha őszinte vagyok még A terveim sem, csak sodródtam az árral egész nap. - Mi? - kapom fel a fejem a kérdésére, mert már megszoktam, hogy mindenki bájitalra gyanakszik és az első gondolatom most is ez volt, de nem raktam bele semmit, még csak az kéne, hogy egy professzort elbűvöljek bájitallal. - Nem raktam bele semmi különlegeset, frissen őrölt kávészemek vannak benne, különböző származási helyűek vannak keverve, az adja meg a különleges aromáját. - A kérdésem után gyorsan válaszolok is inkább, hogy mitől olyan ízletes ez a kávé valójában, mert ez az igazság. Szeretek ilyenekkel foglalkozni, van, ami kicsit erősebb, van ami édesebb, van ami keserűbb, ezek kombinálása a jó arányban a tökéletes kávé titka. - Gondolom sokszor. - Válaszolom, tudom, hogy elég felszínes, de mégis mit is mondhatnék, nem tudom kifejezni, hogy mit érzek és valahogy nem is merem, mert félek, hogy vagy félreértik, vagy valaki mögé lát és megpillant engem, majd eldob. Valamiért van egy olyan érzésem, hogy engem félredob mindenki és csak akkor vesz elő, ha kell neki tőlem valami. Lehet velem van a hiba, mert nem sikerül olyan jó kapcsolatot kiépítenem az emberekkel, mint az állatokkal. Az, hogy mi lapul a fejemben, na az engem is érdekelne, mert sokszor még én sem igazodom ki magamon. Hirtelen kimarad a lélegzetem is, ahogy hozzám ér és mikor meglátom, ahogyan oldalra dönti a fejét, el is lepnek az emlékek, egy álom képei, amit nem tudok hová tenni. Az érintése és az illata is ismerős, pedig még soha életemben nem találkoztam Xal professzorral, ez normális? - Nem, ez nem olyan egyszerű dolog. - Felelem halkan és oldalra elnézek, mert a közelsége olyan dolgokat indít meg bennem, amit nem kéne, elvégre ő a tanárom és az ilyesmit erősen tiltja minden, arról nem is beszélve, hogy nem kellene még jobban elásnom magam nála az ostoba szavaimmal. Wolfram érkezése egyszerre tesz kicsit bosszússá, mert már megint mit hoz ide nekem, meg kicsit megnyugtat, mert terelődik a téma és a távolság is normalizálódik. A kis golymókot átadom és hát igen, tényleg elég energikus és teli van élettel, talán gazdájára is akad később. Csak nézem, ahogy a faágra helyezi őt a professzor és tova is szalad gyorsan. Wolfram meg morogni kezd, hogy megszökik, de leguggolok hozzá és megölelem, amitől egyből megnyugszik és a fejét felszegi Mr Xalra lihegve, én meg el is engedem és leporolom miközben felállok leporolom a mellkasomról azt a pár szőrszálat, ami rám tapadt. - Körbe fogok nézni még az este, hogy hol jelentkezhetünk reggel Wolframmal. már három éve van mellettem, még végzős Roxfortosként kaptam, mikor segítettem világra jönni neki és a testvéreinek. - Magyarázom immár ismételten lelkesen és vidáman, mert ez bizony egy szép emlék és bár nem legendás lény, de bármilyen állatnál a szülésnél ott lenni és segíteni az szerintem egy élmény. - Az valóban nem lenne szerencsés, ha kicsapnának... - Wolframra nézek, valahogy nehezemre esik elválni tőle, mert hát nélküle olyan üres vagyok és észrevehetetlen. Viszont, ha ellógom ezt az órát is, akkor nem fog jól indulni a tanévem, amit amúgy is kicsit késve kezdek meg, szóval egy kis szünet után erőt veszek magamon, hogy felemeljem a pórázt tartó kezem és átadjam azt a professzor úrnak. - Köszönöm Mr Xal professzor, sietek vissza óra után érte, hol találom majd? - Fájó a búcsú, kicsit nehéz is elengedni a póráz végét, Wolfram meg csak ül és oldalra döntött fejjel néz, hogy mi van. Ahogy távozom, inkább kerülöm a szemkontaktust az ebbel, aki felnyüszít és lefekszik a professzor lábai elé, majd harapdálni kezdi a füvet. Éppen csak beérek órára, majd helyet foglalok és mint egy ablak, úgy érzem magam, mindenki csak átnéz rajtam, kicsit elsüllyedek a székben és alig várom, hogy vége legyen az órának. Mindeközben Wolfram jól viselkedik, szót fogad és nyugton is marad, úgy vár engem. Amikor hallja a lépteim, akkor hegyezi a füleit és vakkant egyet. Én úgy futottam, mintha az élete múlna rajta, de igazából az enyém múlott ezen, hogy ismét együtt legyünk. - Meg is jöttem Professzor úr! - szuszogom és letérdelek, hogy megsimogassam Wolframot, aki már nyalogatná is örömében az arcom, de azt azért nem engedem meg neki, mert undi. - Jól viselkedett? Nem volt semmi baj? - érdeklődöm, bár valahol tudom a választ, hogy angyali volt és nem csinált semmit Wolfram, de csak hiányoztam én is neki, úgy, mint ő nekem.
Vendég
Szer. Dec. 16, 2020 3:54 pm
Alisha & Zorgoth
- Akkor ezek szerint az előzőleg szerzett bájitalokra vonatkozó tapasztalatai igazán remek kézügyességet kölcsönöztek magának, Ms. Dawson. Tökéletesen eltalálta az arányokat. Nem gondolkozott azon, hogy mellékmunkaként esetleg egy bárban dolgozzon? Ilyen kézügyességgel minden bizonnyal fellendítené bármelyik hely forgalmát. - szigorú tekintetem mintha azt sugallná, hogy ezt mind költői gúnyossággal mondtam, de nem érkezik semmiféle megjegyzés ezek után, ugyanis komolyan gondoltam a szavaim. Kell ahhoz ügyesség, hogy valaki egyetlen, kósza cseppre is rá tudjon érezni, márpedig a hozzám hasonló, tökéletességre vágyó alakoknál bizony egyetlen csepp is fontos. - Tán másféle italokat is szokott készíteni? - kérdem váratlanul némi kíváncsisággal fűszerezve, miközben lassú lépteink alatt halkan ropog a meghűlt fűtenger. Érzek valami különösen ismerős dolgot Alisha felől, mely már az első pillanatokban a hatalmába kerített, s ez a tény bizony szörnyen borzolja az idegeim. Ezért is próbálom őt beszéltetni, hátha megfejtetheti ezt a talányt, de ez nem sikerül, s inkább visszaúszik az unalmas lány álcája mögé. - Az élet sosem egyszerű, kisasszony. Én már csak tudom. - sandítok felé két gomolygó füstfelhő közepette. A hétvégén utasítanom kell Wendyt, hogy nézzen utána ennek a lánynak és a múltjának, hátha sikerül összekaparnia egy kis információmorzsát, amiből kiindulhatok. Már ha nem az egész furcsa érzésem egy ostoba emlékből táplálkozik csupán, melynek során talán láttam már valahol az arcát, s azóta is ott él az emlékképeim között. - Ha nem egyszerű, hát milyen? Ismernem kell a prioritásait, hogy tudjam, merre mozdítsam. Szóval, ha befejezte ezt a titokzatosságot, és hajlandó végre kinyitni a száját, akkor keressen meg. Szívesen fogadnám egy beszélgetésre. - úrias tekintetemből csak úgy szikrázik a szigor, mikor megállunk. Nem vagyok épp a finom szavak híve, s úgy vélem, hogy nincs is arra szükség, hogy a stílusomon finomítsak. Ha egy nyáladzó, mindenkivel kedves tanár lennék, az csorbítaná a tekintélyem, márpedig az egy tanárnak elengedhetetlen. S a diákok számára ösztönző. - Akkor becsülje meg ezt az állatot, hiszen sokszor a kutyák még egy embernél is hűségesebbek. Intézze el az elhelyezését minél előbb. - helyeslek szavaira, miután a golymók tovaiszkol. Egy kis dolgom még akad az irodában, ami a kertben jutott épp eszembe, s ez idő alatt nincs ellenemre, hogy vigyázzak az ebre, ezért is ajánlottam fel a segítségem. A látszat ellenére azért nem vagyok akkora nagy tahó, mint amilyennek a környezetem tart. Vagy mégis... - Ha rám hallgat, ne kezdje azzal a beszámolóját, hogy híres családból származik... - apró, gúnyos mosolyra rezdülnek ajkaim. - Az irodáknál leszünk. - mikor távozik Alisha, a cipőm orrával megböködöm a füvet harapdáló Wolframot, ki ezt célzásnak is veszi, majd lelkesen felpattan, s büszkén elkezd lépkedni előttem. Szertelen egy eb, de hát még fiatalnak mondható, s a gazdája sem éppen egy komoly és érett felnőtt. No meg az ő fajtája eléggé hisztérikus tud lenni, ha valami nem tetszik... Nem egyszer hallottam már huskyt visítani, s én mondom, rosszabb, mint egy gyerek sírása. Az irodába érve megkezdem elmaradt teendőim, ami igazából némi papírmunkából és e-mailből áll csupán. Ez idő alatt a kutya körülöttem kavarog, vagy éppen fetreng a lábamnál. Néha Lilly, a titkárnő csen neki egy apró süteményt, de őt ennek ellenére sem igazán fogadja a szívébe, hiszen nem egyszer morog felé, mikor elkezd gügyögni neki. Nagyjából abban az időben léphetünk ki mindketten az ajtón, mikor Alisha befordul a folyosón. Apró döbbenet ül ki az arcomra a reakcióját látva, s enyhén megcsóválom a fejem. - Tisztában van vele, hogy Wolfram nem ember? - kérdezem tőle egyből, mikor olyan nagy szeretettel öleli magához. - A csoportmunkához jobb, ha kinyílik mások felé is, ha nem akarja, hogy mindenki magát okolja egy rossz jegy miatt. - tanácsolom neki, hiszen ugyan nemrég ismertem meg, de azt hamar sikerült leszűrnöm, hogy Alisha nem éppen olyan lány, aki szívesen barátkozna mással. Talán nem is kell barátkoznia, de meg kell kicsit nyílnia a társai felé, hiszen a bestiagondozásban olykor elengedhetetlen az összedolgozás, s ha erre nem képes, akkor azon bizony életek múlhatnak. - Minden a legnagyobb rendben volt. - biccentek határozottan. - Holnap találkozunk, Ms. Dawson. - ellépek mellette, aztán pár pillanat múlva már csak a szellőmet érezheti, hiszen ekkor már valahol a norvég birtokon lépkedek tovább. Elég is volt mára ebből a napból...
Vendég
Vas. Dec. 20, 2020 9:54 pm
Alisha & Zorgoth
- Lehet, de én nem abban szeretnék dolgozni, abban nincs semmi kihívás. - Halkan teszem hozzá, mert ha apám ezt meghallotta volna, akkor biztos beállít vissza dolgozni magához, egy új részt megnyitva az üzletében, ahol kávét és egyéb ízesített italokat keverhetnék ki a vendégeknek. Azt hiányzik még, én más pályát választottam és azon szeretnék sikereket elérni majd. Nem tudom, hogy erre várt-e választ vagy sem Xal professzor, de én nagyon nehezen tudom csak befogni a szám, hajlamos vagyok akkor is fecsegni, amikor nem kéne, nem tudom hol a határ. - Még nem készítettem teán, forrócsokin és kávén kívül mást, de szerintem menne bármi más is. - Nem szerénykedem, mert ez az egyetlen dolog, amiben jó vagyok, legalább ezzel talán a kedvében tudok járni majd a tanáromnak. Amikor megjegyzi, hogy az élet sosem egyszerű, hát elhiszem neki, nem lehet könnyű vérfarkasként élni, de előtte csak jobb volt neki. - Én... én...- makogok csak, nem tudom megfogalmazni, hogy mégis milyen, ha nem egyszerű, de szerencsére nem is most kell megnyílnom egyből, hanem majd egy különórán, egy beszélgetésen. - Rendben, jelentkezni fogok! - Ígérem meg, szerencsére nem ma és nem holnap kell felkeresnem őt, szóval van időm felkészülni és valamit kitalálni. Fogalmam sincs mit és hogyan mondjak el, talán jobb lenne kitalálni valamit, bár azzal meghazudtolná magát és az sem jó. Nem volt még sose ilyen kétes érzésem senkivel kapcsolatban sem, nem szerettem, ahogy beszél velem, de örültem hogy mellette lehetek. Az álmaimban is folyton kínzott szinte, most sincs ez másképpen, mégis vonzódtam hozzá, ki tudja miatt. Egyáltalán hogy lehetséges ez? - Megbecsülöm, tudom, hogy sokkal hűségesebb, mint az emberek. - Morgom Wolfram fülébe, mert hát nem véletlen van ő velem és nem véletlen nem vagyok én mások társaságában általában, nem keresem a hűséges barátokat, mert már az ismerkedés első órájában elrontok mindent és utána mindenki elkerül inkább. Amikor felajánlja Mr Xal, hogy vigyáz Wolframra, akkor meglep vele, pont jól jön, abban a pillanatban már el is múlik az ellenszenvem, amit a szavaival váltott ki. Persze mint mindent, egy mondattal el lehet rontani és bár jót akar vele, azért nem esik túl jól. Amint vége az órának és ismét együtt lehetek Wolframmal, akkor megölelem és a husky is csóválja a farkát izgatottságában, mert örül nekem, nem mintha nem lett volna jó neki Mr Xal mellett, de hát ez ugye teljesen más. - Persze! - nézek fel, miért ne tudnám, hogy nem ember, majd mikor jön a második mondat, hát az szinte hidegzuhanyként ér, mert hát nem mondanám magam olyannak, aki nem dolgozik össze a csapattal, csak hát ahhoz nem kell barátoknak lenni, elég ha tudok mindent a lényekről és azt megosztom a többiekkel vagy itt már ez nem elég? Ó jaj nekem! - Köszönöm, viszlát Mr Xal professzor. - El is tűnik, de jó dolga van, csak úgy tova hoppanál, azt én annyira nem szeretem, szóval inkább sétálok vissza a kollégiumhoz. - Hát ez érdekes nap volt Wolfi! - Dőlök le az ágyra, miután megetettem a kis éhenkórászt és igyekszem összeszedni a gondolataim.