Úgy vonszolom le magam a nagyterembe mint valami zombi. De komolyan, szörnyen aludtam az éjszaka és ez nagyon meglátszik rajtam. Bőröndöket növesztettem a szemem alá, ráadásul lila színben, és most ha lány lennék sírhatnék, hogy milyen karikás a szemem. De mivel nem vagyok az a nyafogós fajta, így inkább csak konstatálom, hogy lehet, ma nem akarnak öten az ölembe mászni. Megtörtént események alapján. Néha a lányok elképesztő dolgokra képesek. Mióta úgy megnyúltam valamiért nagyon vonzó célpont lettem mindenki számára. Az is az én kegyeimet kereste, aki előtte utált, mert „hogynézekmárki”. Sokaknak nem volt szimpatikus, hogy nem teljesen fehér a bőröm, hogy kilyuggattam a fülem és az orrom, sőt még tetoválásaim is vannak. Hát ez milyen elfajzott mugli viselkedés már! Csak aztán ahogy felnőttünk meggondolták magukat, és most már azt vallják, hogy nagyon menő, hogy ilyen laza vagyok. Na ők azok, akikkel nem szoktam foglalkozni. Szóval levonszolom magam a nagyterembe, hogy magamhoz vegyek valami kaját, meg mondjuk úgy egy liter kávét. Eredeti terveimet, miszerint egyedül eszem a Griffendél asztalánál keresztül húzza az, hogy meglátom Linnt a sárgák között. Egy pillanatig sem zavartatva magam befurakszom mellé, mit sem törődve azzal, hogy elvileg azért van a házaknak külön asztala, hogy ott együnk. - Kávét – nyafogom még mindig álmosan a lánynak, mintha egyedül képtelen lennék hozzájutni az életmentő italhoz. Nem is tudom pontosan megmondani, hogy mikortól mondhatom azt, hogy barátok vagyunk. Ha visszagondolok az itt eltöltött éveimre valahogy mindig ott van az emlékeim között. Bár szeptemberben megpróbált eltaszítani magától, de nem hagytam magam. Tudom, hogy történt vele valami a nyáron, amiről nem akar beszélni, de ez nem jelenti azt, hogy ellökhet magától. Akkor is a nyakára fogok járni, ha akarja, ha nem.
Vendég
Szer. Dec. 30, 2020 4:29 am
Marco & Jacqueline
Kicsit még álmosan kavargatom a magam előtt lévő kávét és még próbálok magamhoz térni. A karácsony közeledtével egyre jobban felsűrűsödtek a próbáim, mindenki lázasan gyakorol az újabb darab előadására, és ez alól természetesen én sem lehetek kivétel. Tegnap is jó későn sikerült visszaérnem a Roxfortba, az egyetlen mázlim az, hogy nekem tényleg külön engedélyem van arra, hogy éjszaka mászkáljak, természetesen szigorúan csak a klubhelyiségemhez vezető útvonalon lehetek megtalálható, én pedig nem is tervezem megszegni a szabályokat. Nem az a típus vagyok, és az sem hiányzik, hogy ne járhassak el többet a próbáimra. Körülbelül négy órát aludhattam tehát az éjszaka, így nem meglepő, hogy még mindig abban az állapotban vagyok, amikor csendben meredek a semmibe és nem gondolok semmire, mert még az is megerőltetőnek számít jelenleg. Pedig én nem vagyok ilyen, általában elég hamar túlesek ezen a kómás üzemmódon és utána pörgök, de ma valahogy ez nem akar összejönni. Ebből a kellemes elbambulásból egy nyafogó Marco zavar meg, aki hirtelen lehuppan mellém.
- Neked is szia, Marco. - Csóválom meg a fejem mosolyogva, de nagy kegyesen elé tolom az eddig kavargatott kávémat, és helyette egy másik bögrét veszek magamhoz. Úgy látszik neki is sürgősen szüksége van a koffeinre. - Hogy vagy? - Kérdezem csevegő hangnemben, én máris kezdem érezni a kávé jótékony hatásait és én kezdek felébredni. Marco viszont nem úgy néz ki, de muszáj kicsit piszkálnom, mert nagyon édes, amikor hisztizik. - Ma hányan támadtak le a lányok közül? - Kérdezem töretlen mosollyal, belekortyolva az újonnan szerzett kávéba. - Tényleg, a múltkori fogadást megnyertem ugye? Én megmondtam, hogy legközelebb Avery fog odamenni hozzád, hogy randira hívjon. Jössz nekem egy forró csokival. - Mondom egyre szélesebb mosollyal.
Vendég
Szer. Jan. 27, 2021 9:51 pm
Kávé vagy nem kávé?
Linn x Marco
- ’Reggelt – köszönök vissza morcosan. Kávé előtt mindig morcos vagyok, legjobb ha ilyenkor hozzám sem szólnak, csak csendben a kezembenyomnak egy bögrével a fekete aranyból. Utána már sokkal kedvesebb vagyok mindenkihez. Hálásan pislogok baártosnémra, azt hiszem ez ma reggel az első és egyetlen pozitív megnyilvánulásom. Épp mielőtt az első kortyot magamhoz venném kérdez. Élvezi, hogy szadizhat vagy szereti, ha bunkó vagyok vele? Nem tudom eldönteni, miért teszi ezt magával. Legjobb lenne, ha csak hagyná, hogy megigyam. - Szarul de büszkén – nyögöm ki nehezen. Már a számhoz emelem a fehér porcelánt, mikor megint kérdez. Most komolyan, Linn? – Még senki. Biztos túl szarul nézek ki – röhögöm el magam, kissé keserűen, ámbár valóban jót szórakozva magamon. Már harmadjára próbálkozom magamhoz venni a napindítót, mikor megint közbe beszél. Persze, leszarhatnám és ihatnék ettől függetlenül, de anyám megnevelt, hogy egy feltett kérdésre illik normális választ adni normális időben. - Te nő, direkt szivatsz? Élvezed látni ha szenvedek? Kettő kapsz ha hagyod hogy végre megigyam ezt a rohadt kávét – dohogok, majd végre húzóra ledöntöm a kávét. Az sem érdekel, ha belefulladok, most már nagyon szükségem van rá. Még mindig szúrós pillantásokkal méregetem Linnt, de a hangulatom érezhetően elkezd felfelé irányulni, ahogy a koffein elkezd dolgozni a testemben. Gyors és hatékony, ezt már szeretem. - Na most már megkérdezem, hogy hogy vagy, mert most már tényleg érdekel is – nevetem el magam ismét. – Szóval: hogy vagy? Mi újság veled? – Nem azok vagyunk, akik mindennap beszélnek és minden apró-cseprő bajjal rohannak egymáshoz. Inkább azok, akik ha ritkábban is beszélnek, de tényleg számíthatnak egymásra a bajban. Linn ott volt mellettem, mikor anya meghalt, és azóta is nagyon hálás vagyok azért a támogatásért, amit akkor kaptam tőle.
Vendég
Pént. Márc. 19, 2021 1:58 pm
Marco & Jacqueline
Olyan kis morcos ilyenkor, imádom. Pont ezért nem is tudom megállni, hogy ne szívjam egy kicsit a vérét, mert egyébként ezt nem gyakran teszem, általában eléggé eltér a természetemtől ez a fajta viselkedés, de Marco mellett már nem tartok attól, hogy ebből a kis viccelődésből bármi probléma is adódna. - Szarul? Te szarul néznél ki? Ugyan már még most is ellenállhatatlan vagy. - Mondom halkan nevetve, továbbra is kifejezetten élvezve, hogy morogni hallom. - Főleg ezekkel a fürtökkel. - Teszem hozzá, majd már gyengéden össze is borzolom a haját, hiába tudom, hogy ezzel lehet, hogy aláírtam a halálos ítéletemet. - Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem élvezem. - Nevetek megint hallva a kifakadását. Mostanában ritkán van ennyire jó kedvem, sőt, már szinte vissza sem tudok emlékezni, hogy tavaly nyár óta egyáltalán képes voltam így mosolyogni, de most kifejezetten jó a hangulatom, és eszemben sincs hagyni azt, hogy ez kárba vesszen. De végül Marconak sikerül meginnia a kávéját, így pedig már szinte biztos, hogy nem most fogok meghalni, ami határozottan jó hírnek számít a nap további részére.
- Ó, szóval most már érdekel? - Nevetek továbbra is vidáman, nagyon bírom, hogy ennyire koffeinfüggő. - Amúgy jól vagyok, köszönöm. Kicsit álmos vagyok ugyan, de… közel sem olyan szinten, mint amilyennek te tűntél az előbb. - Mondom mosolyogva. - Nem igazán történt velem mostanában semmi érdekes igazából. Felsűrűsödtek a táncpróbáim, így általában a legtöbb időt gyakorlással töltöm, vagy előadásokkal, vagy tanulással, nem nagyon volt időm még csak levegőt se nagyon venni, de szerintem pont ez kellett nekem most. - Vallom be egy hangyányival kisebb mosollyal. - Kellett ez a kis figyelemelterelés a többi problémámról. Na és veled, mi újság? - Terelem el egyből a témát rá, miközben pakolok egy tányérra pár gyümölcsöt és elé rakom, hogy legalább egyen valamit. Lehetőleg egészségeset, az sosem árt.
Vendég
Kedd Márc. 23, 2021 10:28 pm
Kávé vagy nem kávé?
Linn x Marco
- Örülök ha így látod – folytatom továbbra is morogva. Szerintem nem vagyok éppen elragadó, de ha szerinte igen. Csak ne most jusson eszébe, hogy titkon amúgy halál szerelmes belém, és ő is összeakar velem jönni. Ne akarjon, hagyjon békén. Még a hajamat is összeborzolja. Na ne. Ezt ne. A létező legmorcosabb tekintettel nézek rá, kicsin múlik, hogy nem lököm el a kezét azonnal, hogy nem csapok rá, hanem csak nézek. Ezzel még így mondhatjuk jól járt. Aztán szerencsére megkapom a koffeinadagom, még ha be is vallja, hogy szín tiszta szadizmusból szívja a vérem. Komolyan, ez a nő. Néha elgondolkodom, hogy hogy lakozhat egy ilyen angyali arc mögött egy ilyen gonosz lélek, meg hogy hogy került egyáltalán a Hugrabugba, meg hogy mit szeretek én annyira benne, hogy a barátomnak tartom. Komolyan nem értem néha magamat. - Igen, már érdekel – forgatom meg szemeimet halvány mosollyal. Kell nekem az a kávé na, anélkül nem szabad hozzám szólni, mert ilyen nem túl szép és kedves vége lesz. Reggelente nem éri meg szívózni velem. Bár amúgy sem, csak akkor a birkatürelmem segít a szerencsétlenen, aki mégis ilyenre vetemedne. - Ennek örülök. Egyszer már igazán meghívhatnál egy előadásodra valami VIP jeggyel persze – dorgálom mosolyogva. De komolyan, annyi de annyi éve vagyunk barátok és még sosem látta színpadon. Pedig amúgy ideje lenne, mert nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mennyire ügyes. Biztos vagyok benne, hogy nagyon, de azért szeretnék meggyőződni róla, hogy tényleg igazam van. Meg hát sosem láttam még valódi előadást. - Próbálom kitalálni, hogy innen hova tovább, de nem gazán jutok dűlőre sajnos. Pedig lassan ideje lenne eldöntenem – sóhajtok mélyet. Jelenleg ez a probléma foglalkoztat a leginkább és ebben lenne a leginkább szükségem némi iránymutatásra. Amit persze nem Lintől várok, csak jól esik kibeszélni a bajaimat.
Vendég
Szomb. Ápr. 10, 2021 5:42 am
Marco & Jacqueline
Képtelen vagyok letörölni a vigyort az arcomról, de ez teljesen érthető is: már elég régóta nem volt ilyen jó hangulatom és tényleg ki akarom használni azt, hogy most Marco kellemes társaságában tölthetem az időmet, arról nem is beszélve, hogy kiélhetem egy egészen picit a szadisztikus oldalamat. Általában nem ilyen vagyok, mindig mindenkivel meg tudom találni a közös hangot és általában kedves vagyok, de Marcot már ismerem annyira, hogy tudjam, a morgása ellenére nem igazán bánja azt, ha kicsit csipkelődök vele: kivéve akkor, amikor még nincs a szervezetében elég kávé, hogy ez megfelelőképp tolerálja. Attól függetlenül határozottan szórakoztató a morcos arcát nézegetni, és úgy kell visszafognom az elő-előtörni készülő nevetésemet. - Ezt örömmel hallom. Hogy most már érdekellek. - Rebegtetem meg a szempilláimat teátrálisan felé, hogy aztán végül kibukjon belőlem a jóízű nevetés. Említettem már, hogy szeretem piszkálni? Nem? Pedig elég egyértelmű.
- Nem is értem, hogy ez eddig hogy maradhatott el. - Csóválom meg a fejemet a megjegyzésre. - A legjobb helyet fogom neked lefoglaltatni, és utána hivatalos leszel az after partinkra is. Remélem felkészültél, a többiek imádni fognak. Az összes lány körülötted fog legyeskedni. - Teszem hozzá egy ragadozó szerű mosollyal. Szinte már előre látom, hogy nekem az lesz a feladatom, hogy megszabadítsam a szenvedéseitől és kilopakodjak majd vele a hátsó ajtón, mielőtt szétszednék a táncos társaim. - Ennyire nincs ötleted? - Kérdezem együttérzően. - Nem gondolkoztál még azon, hogy a fényképezéssel kezdj valamit? Az olyan jól megy neked. Vagy valamelyik művészeti ágazat esetleg. - Gondolkodom hangosan, reménykedve abban, hogy ezzel valamiféleképpen tudok neki segíteni. Nem akarom igazán én meghatározni, hogy mihez kezdjen a jövőjével, egész egyszerűen csak próbálok tanácsot adni neki arra alapozva, hogy eddig mit láttam tőle, hogy miket szeret csinálni. A fényképezés, pedig határozottan egy ilyen dolog nála. Olyan természetesen áll a fényképezőgép a kezében, mintha csak azzal született volna és a képei is csodásak. - Én már most is felfogadnálak, hogy promóciós képeket csinálj az előadásunkról. - Kacsintok rá biztatóan.
Vendég
Vas. Ápr. 11, 2021 9:14 pm
Kávé vagy nem kávé?
Linn x Marco
Kinyújtom rá a nyelvem, ha ő szemtelenkedhet, akkor nekem is kijár ennyi szerintem. Olyanok vagyunk azt hiszem az óvodások, vagy mint a kis elsősök. A különbség annyi, hogy mi csak szórakozunk egymással, míg ők komolyan gondolják. Mi már kinőttünk ebből szerencsére, hogy ilyen butaságokat tényleg komolyan vegyük magunkat, egymást, meg a hülyeségeinket. - Én sem értem, ezért is hozom fel most – adom tudtára, míg magam elé húzok egy tányért. Elvégre reggelizni is kéne, nem csak magamba dönteni egy liter kávét. Különben sok lesz a savam, aztán szenvedek majd egész nap. Azt meg senki nem akarja, hogy én szenvedjek, mert akkor rosszabb vagyok mint a kávé előtt. – Nagyon helyes, premier plánból akarom látni. Egy jó bulira meg mindig vevő vagyok. De persze minden csaj lerázok majd a kedvedért – kacsintok rá cinkosan. Na nem mintha amúgy különösebben érdekelnének, nem való nekem ez a kapcsolat dolog. Az egyéjszakás meg végképp nem, főleg ha Linnt kísérem el. Akkor övé a főszerep, akkor is, ha csak barátok vagyunk. - Épp az a baj, hogy túl sok van. Ahogy mondod érdekelne a fotózás is, meg a botanika is – sóhajtok mélyet, majd nagy adag rántottát, két virslit, két szelet kenyeret meg egy kis sonkát. Egy jó és tápláló reggeli mindennek az alapja, én mondom. – Amennyiben hivatalossá teszitek a felkérést baráti áron vállalom – vonom meg vállaimat. Elvégre én még csak egy kis kezdő senki vagyok, nem kérhetek érte annyit, amennyit egy profi és több éve a hivatásból élő fotós, de azért valamennyi kis zsebpénzkiegészítésnek nem lenne rossz. Főleg hogy ez egy jó téma és még hasznos is lennék. Ez mindig csupa öröm nekem.
Vendég
Hétf. Május 03, 2021 4:57 pm
Marco & Jacqueline
Még hangosabban nevetek, amikor kinyújtja rám a nyelvét. Azt hiszem, ez már nagyon hiányzott, hogy így el tudjak bohóckodni másokkal. Az életem során amúgy is elég kevés lehetőségem adódik a lazításra, mindig van valami, amivel foglalkoznom kell. A tánc az életem, de a sok gyakorlás, a fellépések azok jelentős részét kiteszik az időmnek, ráadásul ott van még a tanulás is, és természetesen az, hogy próbálok anyának is megfelelni. Ez nagyon sok tud lenni, és általában annak a rovására megy, hogy kevés időt tudok eltölteni a barátaimmal, ezért nekem minden perc számít, amikor erre lehetőségem adódik. Főleg olyan jó barátokkal, mint például Marco: végre megengedhetem egy kicsit magamnak, hogy újra, csak egy egészen rövid időre felelőtlen gyerekként viselkedjek, ahelyett a komoly lány helyett, aki általában ambíciózusan, az idejét betáblázva halad a céljai felé. - Jól tetted, mostanában olyan érzés, mintha mindent elfelejtenék. - Vallom be egy zavart kis mosollyal, miközben figyelem, ahogy reggelit szed magának. Tudom, hogy nekem is ennem kéne… már nem emlékszem, hogy mikor étkeztem utoljára. Kis sóhajjal az asztalon heverő dolgokra meredek, végül csak magamhoz veszek egy almát és azt kezdek el rágcsálni. Ez megteszi, még a végén anya megint azt mondaná, hogy felszedtem pár kilót. Ami megengedhetetlen. - Igazából az egyetlen probléma, ami az utunkba állhat, az az, hogy ennyire szigorúak lettek az iskolában a szabályok. Olyan időpontot kell találnunk, amikor esély is van arra, hogy kiengedjenek téged innen. - Mondom egy kicsit elgondolkozva. Ezek a szabályok néha az agyamra mennek, még úgyis, hogy én viszonylag szabadon mászkálhatok a különleges engedélyemnek hála.
- Végül is semmi sem akadályozza meg azt, hogy mind a kettőben elmélyedj. - Forgatom a kezemben az alig megkezdett almát, töprengően. - Talán az akadémia első évében megpróbálhatnád mindkettőt. Utána pedig eldöntheted, hogy inkább melyik irányba szeretnél tovább haladni. Azt sem elképzelhetetlen, hogy a végén olyan lapnál sikerülne állást kapnod, ami pontosan növényekkel foglalkozik, és akkor a fotózásban is jeleskedhetnél és a gyógynövényekben való tudásoddal is. Plusz a fotózás eléggé… bizonytalan szakma, de szabadúszóként mindig tudnád folytatni, akármilyen hivatásban is fogsz elhelyezkedni végül. - Próbálom végigvenni a lehetőségeket hangosan. Még egyet harapok az almából, majd leteszem a kezemből, pedig még a felét sem ettem meg. Inkább a kávémra kezdek koncentrálni. - Beszélek a színházzal, szerintem örülni fognak egy ilyen lehetőségnek. Mindig örülnek azoknak a lehetőségeknek, amikor pénzt tudnak megspórolni. - Mondom vidáman. - Holnap megyek próbálni, akkor mindenképpen felhozom. Ha sikerül a terv, akkor pár napon belül majd hivatalos levelet is kapsz róla. Vagyis én. Amit majd eljuttatok hozzád. A mugli posta nem feltétlenül tudna eltalálni se az iskolánkhoz, se valamelyik bagolyhoz. - Nevetek. - Ó, igen, baglyokról jut eszembe, ne vedd magadra, ha a baglyom ellenséges lesz, és nagyon figyelj majd arra, hogy megmaradjanak az ujjaid, amikor elveszed tőle a levelet. Nem szeret lényegében senkit. - Mondom mintegy baráti figyelmeztetésként előre.
Vendég
Szer. Május 05, 2021 11:24 pm
Kávé vagy nem kávé?
Linn x Marco
- Öregszünk, kezdődik a demencia, evvan’ – közlöm vele teliszájjal, komoly képpel, de miután lenyelem a számban tartott falatot kitör belőlem a röhögés. Mert lássuk be, erősen nonszensz gondolat, hogy tizenhét évesen megkezdjük időskori elbutulásunkat és innen ár csak elfelé vezet az út. Szerintem szimplán mindketten csak túlterheltek vagyunk, és annyi mindent kell fejben tartanunk, hogy valamire egyszerűen nem jut kapacitás. Nincs ebben semmi rossz, szerintem tök normális. – Legfeljebb iskolai szünetekben megyek, vagy addig fűzöm Bagmant, míg nem enged el. – Mert tudom, hogy egy fapicsa a nő, de ha elég sokáig járok a nyakára és játszom a mézesmázas szépfiút, sőt még a szempillámat is megrebegtetem. Meg főleg ha esetleg a színház is küld valami igazolást, hogy nem kurvázni járok el, hanem dolgozni, akkor biztos elenged ez a nő. Legfeljebb ráküldöm apát is. - A második opcióra gondoltam, hogy az mindig ott lesz B-tervnek. Szóval elsőkörben szerintem az akadémián a botanikát próbálnám ki, aztán meglátjuk. Nem tudom még, hogy lesz. – Lehetőségek és variációk szerencsére vannak, nem kell attól tartanom, hogy iskola nélkül maradok vagy ilyesi. Csak a pontos megvalósítás kérdéses még egy cseppet, de előbb vagy utóbb erre is majd találok valami megoldást. Csak ugye inkább előbb kéne, mintsem utóbb, mert az idő rohan. - Érdeklődve várom, hogy mit szólnak majd. - Az biztos, hogy velem sokat spórolhatnak, elvégre nyilván nem olyan áron fogok dolgozni, mint egy profi fotós. Megtehetném, persze, mert jónak éppen elég jó vagyok hozzá, de pályakezdőként nyilván nem lehet ekkora arcom. majd ah egyszer befutok, akkor talán. Vele együtt nevetek, de csak óvatosan, hogy ne nyeljem félre a reggelim. Nem akarom még feldobni a pacskert, pláne megfulladni nem akarok. – Jajaja, hát ne aggódj ezen, ha nem zabálja fel teljesen a kezem, akkor nembánom – vonom meg a vállaimat. Különösebben nem izgat, ha nekem esik a tollgombóc, legfeljebb leütöm, aztán kész. A bagolynak mondjuk nem lesz jó, de hát… na. Ez ilyen. – Te nem vagy éhes? – nézek előbb a félig megevett almájára, majd rá. Persze, hallottam olyan különleges állatfajról, aki nem tud vagy nem szeret reggelizni, de én el nem tudom képzelni, hogy indulna a napom ha nem ennék.
Vendég
Csüt. Május 20, 2021 1:42 am
Marco & Jacqueline
- Igen… szörnyen öregek vagyunk. Nem is értem, hogy tudtuk megélni ezt a kort. - Nevetek továbbra is vele, alaposan kiélvezve a mostani a helyzetet, hiszen ki tudja, hogy legközelebb mikor lesz lehetőségem arra, hogy ilyen jót beszélgessek megint Marcoval. Ez már nagyon hiányzott: most pedig olyan, mintha hirtelen egy tonna gondot emeltek volna fel a vállaimról, és végre egy kicsit meg tudok feledkezni mindenféle kötelességről, ami még a nap folyamán várni fog rám. - A szünetekben amúgy is forgalmasabbak vagyunk, hamarosan kezdődik a nyári időszak, amikor majd előadás követ előadást, akkor is elképzelhető, hogy szükségünk lesz rád. - Mondom egyre jobban fellelkesedve az ötlettől. Egyáltalán nem bánnám, ha több időt tudnánk egymás társaságában tölteni, ráadásul találkozhatna pár más barátommal is. Egészen biztos vagyok benne, hogy kedvelni fogják egymást, már érik is egy terv a fejemben, hogy azután a bizonyos fotózás után majd beülünk csapatostul valahova enni, vagy inni valamit. - Egyébként meg egy pillanatig sem kételkedem abban, hogy képes leszel meggyőzni Bagmant. Elég csak szépen nézned rá, és őt is leveszed majd a lábáról, mint a többi lányt, aki meg van érted őrülve. - Mondom némiképp csipkelődve, de azért továbbra sem rosszindulatúan. Áh, nem, nem erről van szó, csak egyszerűen szeretem húzni az agyát, mert tudom hogy ez a téma morcossá teszi.
- Igen, az elég jó tervnek hangzik. - Bólogatok egyetértően. - Én sem tudom még eldönteni, hogy milyen irányba fogok elmenni. - Vallom be. - Mármint, az biztos, hogy táncolni fogok így is úgy is, igazából csak az a kérdés, hogy maradok a mostani társulatnál, és mugli művészeti egyetemen tanulok tovább, vagy pedig az akadémiára megyek. Nem nagyon tudom, hogy mit fogok csinálni… mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. - Én alapvetően inkább az akadémia felé húzok, de tartok attól, hogy anya hogyan reagálna, ha azt választanám. Ráadásul az egy kicsit olyan lenne, mintha teljesen az alapoktól kezdenék mindent: ismeretlenek között, nem azok között akiket már évek óta ismerek és olyanok, mintha a második családom lenne, hiszen az életem felét velük töltöttem gyakorlással.
- Szinte biztos vagyok benne, hogy belemennek. - Mondom magabiztosan. Pénzspórolás, helló! Ki nem hagynának egy ilyen lehetőséget, amúgy is mindig probléma van azzal, hogy kevés keretet adnak meg a dekorációkra, a jelmezekre, meg úgy mindenre. - Áhh, ahhoz ő túl picike a te nagy lapát kezeidhez képest. - Piszkálom megint csak barátságosan, amikor szóba kerül a végtelenül goromba baglyom. - Hm? Ó, nem, nem igazán. - Válaszolom a kérdésére, újra a félig elfogyasztott almára pillantva. - Az anyám azt akarja, hogy fogyjak, a tánctanárom meg azt szeretné, hogy többet egyek. Kicsit nehezen tudom eldönteni, hogy melyikükre hallgassak. - Vallom be nevetve. Éhesnek nem nagyon szoktam éhes lenni, már teljesen megszoktam, hogy olyan keveset eszek, ami épp, hogy csak elég ahhoz, hogy tudjak funkcionálni egy nap. Van amikor nem sikerül ezt a szintet elérni, akkor gyengébbnek érzem magam, de egyébként már elég jól sikerült ezt a rendszert kiépítenem magamnak. Bár anyám így sem túlzottan elégedett az alakommal.
Vendég
Vas. Jún. 27, 2021 3:22 pm
Kávé vagy nem kávé?
Linn x Marco
– Lassan válthatjuk a bérletet a nyuggerklubba, megvehetjük a járókeretet – sóhajtozok egészen úgy, mint akinek fáj az élet. Szeretek szórakoztatni másokat, szeretem ha a barátaimat jó kedvre deríthetem, és úgy látom, Linnre most éppen nagyon ráfér ez a kis megvidámítás. Semmi komolyság, vagy gondolatok a felnőtt életről, csak szórakozás és mókázás. – Na hát akkor már csak le kell dumálni, és ott is vagyok. Túltárgyaltuk – bólogatok lelkesen, mint azok a hülye mugli figurák, amiket a kocsikba szoktak tenni. Azok a kutya alakúak, na. Tanultunk róluk mugliismeret órán, a prof még be is hozott egyet mutatóba, rendkívül jól elszórakoztunk a lökdösésével. Olyanok voltunk abban a néhány percben, mint akik visszasüllyedtek agyilag egy jó tíz évet legalább. Mondjuk én szerintem amúgy is olyan vagyok – legalábbis amíg a kistestvéreim nem látnak – mint aki nyolc évesen egy tizennyolc éves colos testébe szorult. – Na hagyjál békén de sürgősen – komorul el egyetlen pillantás alatt a tekintetem. Persze tudom ám, hogy azért csinálja, hogy szivasson, de ne. Akkor se. Különben le találom csapni azzal a lendülettel, amivel érem. Nem bírom, hogy mindig, de szó szerint mindig és mindenkitől ezt kell hallgatnom, mintha legalább tehetnék róla. Én igyekszem kijátszani, hogy ne érdekeljem a kislányokat, de nem lehet. Nem is értem, egyszerűen nem. – Előbb vagy utóbb, de rájössz, hogy mi a helyes döntés. Váltani sosem késő, mint tudjuk. – Én nem félek attól, hogyha most rosszul is döntök, akkor ezen múlna a jövőm. Mármint persze, szeretném jól kihasználni azokat az éveket, amik előttem állnak, de nem hiszem, hogy a világvége jön el, ha pályamódosításra kényszerülök. – Na látod, mondom én jól megleszünk a bagollyal. Nem lesz itt gáz. – Azt már szépen el is engedem a fülem mellett, hogy azt mondta, lapát kezeim vannak. Még hogy nekem, lapátkezeim. Ez aljas rágalom kérem! Na jó, kit áltatok, tényleg. – A tanárodra hallgass, lassan zörögsz ha megöllelek. – Ez így nem hangzik olyan szépen, de érti ő is, hogy szimplán aggódom érte meg az egészségéért. Nem szívesen ülnék a Mungóban, miután összeesik a végkimerüléstől.
Vendég
Szomb. Szept. 11, 2021 5:09 pm
Marco & Jacqueline
- Na, járókeretről hallani sem akarok! - Biggyesztem le morcosan az ajkaimat. - Én még száz évesen is vígan fogok táncolni, mindenféle járásbeli nehézségek nélkül. Nincs más opció. - Szögezem le komolyan, habár pontosan tudom, hogy sajnos nem ez fog történni. Igazából, ez az egyetlen félelmem a jövőre tekintve, hogy túl hamar leszek kénytelen abbahagyni a táncot, pedig tényleg ez az életem. Sajnos, egy bizonyos kor felett már határozottan nem tartozok majd abba a kategóriába, hogy engem akarna bárki is a tánckarba, ez pedig nagyon ijesztő, tekintetbe véve, hogy ez a kor ebben a világban igen csak korán eljön. - De a nyugger klub jól hangzik. - Ismerem el most már végre újra elmosolyodva. - Tuti nagyon könnyen szerzünk majd barátokat. Mind a kettőnknek lenyűgöző egyénisége van. - Vigyorgok most már fültől-fülig. - Szuper, este fel is hozom a témát az illetékeseknek. - Bólintok elégedetten, hogy sikerült egy ilyen jó dealt szereznem.
- Awww, Marco, ne már. - Bököm meg gyengéden, mikor látom elkomorulni az arcát. - Bóknak szántam! - Pislogok rá a lehető legártatlanabb fejjel. Tartok attól, hogy ezt nem fogja bevenni, de próbálkozni szabad, nem? - Különben pedig ez tényleg jó dolog, ahelyett hogy kihasználnád, folyamatosan csak panaszkodsz miatta. Pedig azok között a lányok között, lehet hogy ott van az igazi. Erre nem gondoltál? - Kérdezem kicsit felvonva a szemöldökömet. - Viszont egy jó tanács: te lehetőleg ne szeress bele olyan valakibe, aki veszélybe sodorja az életed. Vagy akiről kiderül, hogy a tanárod. - Nevetek kissé keserűen. Nem nagyon meséltem neki a kialakult helyzetről, most valahogy egy része mégis kibukott belőlem. - Igen… ez igaz, bár nem tudom, hogy az anyám képes lenne-e nekem valaha megbocsátani, ha nem követném azt, amit ő képzelt el nekem. - Fintorgok. - Bár tudom azt, hogy nem az ő tiszte eldönteni, hogy mihez kezdek az életemmel, azért… még így is számít az, hogy mellettem áll-e, vagy sem. - Ismerem el halkan. - Ezt majd akkor mondd, ha nem leszel tele csípésekkel. - Nevetek a megjegyzésére, amikor szóba kerül a baglyom. - Tudom… a táncpartnerem is mindig arra panaszkodik, hogy alig érzi a súlyomat, és ez nem mindig segít az emeléseknél. - Ismerem el sóhajtva. - Majd… valahogy igyekszem mindenkinek megfelelni. - Villantok egy vérszegény mosolyt, mert én sem nagyon hiszem el, hogy ez lehetséges. De, hogy legalább jelét adjam az elhatározásomnak, a tányéromra pakolok egy szelet pirítóst, és lekvárral kenem meg. Majd pedig egy nagyot harapok belőle. Istenem, de régen ettem bármilyen édes dolgot!