Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Szükségem volt rád. Ezért sétáltam be az életedbe.

Alina Scamander

Akadémista

Szükségem volt rád. Ezért sétáltam be az életedbe. 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Szükségem volt rád. Ezért sétáltam be az életedbe. Empty
Alina Scamander
Szomb. Nov. 07, 2020 6:12 pm

Hunter & Alina

A
hogy kiléptem a Szent-Mungó kapuján elfogott a remegés, tettem pár lépést, ugyan, de meg kellett támaszkodnom az egyik villanyoszlopban. Mély levegőket vettem és próbáltam visszanyelni a feltörni készülő zokogást. Haza kellett volna mennem, anya azt mondta, hogy oda menjek, akartam is, de… nem ment.
Egyszerűen hányinger kerülgetett már a gondolattól is, hogy úgy teszek nagyapa és Nick előtt, mintha minden rendben lenne, holott semmi sem volt rendben. Berte… apa… behunytam a szemem és összeszorítottam a szám, nem engedtem meg magamnak, hogy azok a képek ismét megjelenjenek előttem, de késő volt. A félelem, hogy meghalt, hogy máris elvesztettem ismét olyan elemi erővel söpört végig rajtam, mint akkor, mikor megláttam őt a lakásának padlóján feküdni. Éreztem, amint a könnyek végig folynak az arcomon, levegőt is alig mertem venni, attól tartottam, hogy tényleg elsírom magam.
Félszegen a kórház épülete felé pillantottam, a halványan pislákoló kórtermi fények hidegnek tetszettek az éjszaka sötétjében, mégis hívogatóak  voltak; nem akartam egyedül lenni a gondolataimmal, az emlékképekkel. Ellenben haza sem akartam menni. Lassú, egyenletlen léptekkel indultam meg előre.
Barátaim voltak ugyan, de élték az életüket. Murphy Írországban érezte jól magát azzal a vén, rokkant és nem mellesleg pedofil kecske barátjával  - aki a tanárunk -, Carol pedig Dantéval volt valamelyik bulin a sokból, amire rendszeresen eljártak. Írhattam volna nekik, de… nem akartam megzavarni őket. Meg amúgy is… mit tudtak volna tenni? Murphy messze volt, Carol pedig minden bizonnyal minimum részeg. Egyik sem tűnt ideálisnak. Bonnie, jutott még eszembe a nagynéném, de őt is elvetettem. Mégis csak a bátyjáról volt szó, talán nem a hisztérikus állapotban lévő unokahúgától kellett volna értesülni a történtekről… talán.
A telefonom váratlanul rezdült meg a zsebemben, ez adta az őrült, mégis működőképesnek tűnő ötletek. Hogy mi okozta a rezgést, azt nem tudtam volna megmondani, nem is akartam, egyszerűen csak megnyitottam a telefonkönyvet kikerestem a nevet és vártam.
Egy teljes örökkévalóságnak éreztem a lassú, csörgést jelző hangokat, míg egy kattanás nem jelezte: felvették.
- Hunter - a hangom még számomra is szokatlanul mélynek, karcosnak tűnik. Mintha nem is én beszéltem volna. - Szükségem van rád, én… én igazán nem tudom, hogy most kit… kit hívjak. Senkit nem akarok terhelni, másnak meg… meg nem nekem kéne szólni. De... én nem fogom bírni... nem akarok egyedül lenni és arra... arra gondolni - gyakran szakítottam meg a mondataim, bármennyire is próbáltam visszafogni magam nem ment, az utolsó mondat végét már zokogtam a telefonba, ha nem az utcán vagyok, akkor lehet még térdre is rogytam volna. - Tudnánk találkozni? - kérdeztem sokkal kétségbeesettebben és könyörgőbben, mint azt szerettem volna.
Noha valahol mélyen tudtam, hogy Hunter nem fog elküldeni, főleg nem így - hiába múlt éjfél is -, mégis megkönnyebbültem mikor azt mondta, hogy persze. Aztán valahogy, Merlin se tudja miért, sikerült kiejteni azokat a furcsa szavakat a számon, hogy majd én odatalálok a kis eredi lakóhelyükhöz.
Persze, ez akkor a lámpák fényében, a kihalt utcán remek ötletnek tűnt, de rá kellett döbbennem, hogy ez nem megy, nem így. Próbáltam nem sírni és világítani a telefonommal, azonban túl sötét volt, az erdő pedig túl ismeretlen. Akármennyire is nem akartam, még mindig remegtem, könnyeztem és a szememet törölgettem, hogy lássak is valamit, küzdenem kellett magammal, hogy ne egyfolytában a történteken járjon az eszem. Ez viszont magával vonzotta azt is, hogy mindenre figyeltem, csak az útra nem, ami egyszer csak eltűnt, én pedig bent voltam az éjszakai erdő sűrűjében és fogalmam sem volt, hogy merre menjek. Minden egyforma volt. Nem pánikoltam, valahogy túlságosan tompának éreztem magam ehhez, aztán hirtelen meghallottam egy ág reccsenését, majd az avar hangját. Valaki közeledett. Gyorsan rántottam pálcát - a telefonom a földre esett, kicsúszott a kezemből -, remegő kezekkel, két kézzel tartottam magam elé és… fordítva.  
Ekkor tudatosult bennem: ha nem Hunter az, lehet hogy meghalok.
Vissza az elejére Go down
Hunter Tuttle

Kviddicsjátékos

Szükségem volt rád. Ezért sétáltam be az életedbe. Ed96a65eee6627ea3a098e90f888b615828f46ad

Elõtörténet :

Az emberi cikesz

Szükségem volt rád. Ezért sétáltam be az életedbe. 93701b9536db1fe0d2e31e478961d16d

Multik :

Zsörtike sereg

Playby :

Timothée Chalamet

73

Hunter Tuttle
Pént. Nov. 13, 2020 11:39 pm

Alina & Hunter
Már rég aludnom kellett volna, kimerítő napon voltam túl, öt órán át edzettem ma a csapattal. A Roxfortban is komoly edzéstervhez igazodtam, de az semmi volt ahhoz képest, amit a Kenmare Kestrels új tagjaként tapasztaltam. Az új csapattársaim profik voltak, ezerszer technikásabban játszottak nálam, hozzászoktak a csúcsminőségű seprűkhöz és nekem fel kellett zárkóznom hozzájuk. Itt a tehetség önmagában már nem volt elég, még keményebben kellett dolgoznom, mint korábban. Emellett pedig ugyanúgy megvolt a dolgom itthon is, hiszen továbbra is együtt éltem Eddie-vel és a falkával, nem maradhattam ki a Kabin körüli teendőkből. Eddie biztosan nem szólt volna érte, ha nem csinálom meg a saját munkámat a ház körül, de képtelen lettem volna elhanyagolni az itthoni feladataimat. Ez volt a legkevesebb, azok után, hogy még mindig itt élhettem, noha már nem voltam kiskorú - igaz, egyelőre a költözés bonyolult is lett volna, saját házat nem tudtam volna venni, albérletet pedig senki sem adott ki egy vérfarkasnak.
Tudtam, hogy másnap hajnalban kell majd felkelnem, ugyanis kiskecskék születtek nálunk és megígértem Eddie-nek, hogy az állatok etetésével és az ólak takarításával kezdem majd a napot, most különösen sok munka volt velük a kicsik miatt. Viszont az első fizetésemből megvettem a legújabb Pokemon játékot a Nintendómra, képtelen voltam alvásra pazarolni az időt, amikor helyette a Pikachumat is tréningezhettem. Éppen a Cikesznek keresztelt Pikachunak tanítottam egy új támadást, hogy győzhessek a következő gymben, amikor a sötét szobámban felvillant a lenémított mobil. Az összetört képernyőjén először alig tudtam kivenni a "Vérkacsa" nevet - leejtettem repülés közben az amúgy is viharvert, ezeréves mobilt, amire a nyári munkával szerzett pénzemből spóroltam össze -, vagy talán csak nem akartam elhinni, hogy Alina keres ilyen későn. Mostanában sokat beszélgettünk egymással, de sosem fordult elő korábban, hogy a semmiből, az éjszaka közepén keresett engem. Gondolkodás nélkül felvettem a telefont, valami azt súgta, hogy az éjfél utáni hívásnak nem lehetett az az oka, hogy vicces macskás videókról akart beszélgetni - pedig mindig nagyon jókat küldtünk egymásnak -, egyértelműen sürgősebb volt a Pokemon csapatom fejlesztésénél.
- Szia - szóltam bele minden gyanakvásom ellenére is vidáman, mert... nos, mert Alina hívott és ez mindig feldobott, még az éjszaka közepén is. - Persze, hogy találkozhatunk. De minden rendben? Alina, történt valami, elmenjek érted?
Rögtön a legrosszabb futott át az agyamon, a gerincemen végigszaladt a jeges rettegés. Mi van, ha bántotta valaki? Késő este volt, talán elment valahova és... és... Merlinre, mi van, ha megtörtént vele is az, ami Carollal? Olyan zaklatott volt a hangja és nyilvánvalóan segítségre szorult... Remegő kézzel dobtam félre a Nintendót, már rohanni akartam, hogy akár a világ végéről is elhozzam Alinát, de ő közölte, hogy idejön hozzánk és már meg is szakadt a hívás.
Sokszor a fejemhez vágták a Roxfortban, hogy nem véletlenül nem osztott a Süveg a Hollóhátba. Talán tényleg nem voltam egy zseni, de azt azért azonnal felfogtam, hogy Alina ötlete hatalmas hülyeség volt. Mégis hogyan akart idetalálni egyedül, helyismeret nélkül?
Magamra rángattam egy melegítőnadrágot, egy tornacipőt és egy Kenmare Kestrels logós kapucnis pulcsit, majd levágtattam a lépcsőn és kisiettem a házból, ezúttal az sem érdekelt, ha felébresztettem valakit. Negyed órán keresztül várakoztam a Kabin mellett, a kecskeól kerítésének dőlve, amíg az egyik kiskecske a pulcsim ujján rágódott. De Alinának nyoma sem volt, kezdtem nagyon aggódni érte, jobbnak láttam, ha nem várakozom tovább.
Egy Lumosszal fényt gyújtottam, majd elindultam az erdőbe körülnézni, azzal sem törődve, hogy az egyik bébikecske követett. Azonban hiába kutakodtam, Alina nem bukkant fel semerre. Már éppen azon gondolkodtam, hogy visszamegyek a telefonomért és újból felhívom Alinát, amikor a kecske hirtelen meglódult a fák között és rohanva eltűnt a sötétben. Utánaeredtem, rutinosan manőverezve a kiálló gyökerek és az aljnövényzet között. Jobban ismertem ezt a terepet, mint a saját tenyeremet - de végül mégsem én voltam a nap hőse, hiába ismertem minden zugát az erdőnek. Ugyanis amikor kiértem egy tisztásra, nem mást találtam ott, mint Alinát, a lábánál mekegő bébikecskével.
- De jó, már azt hittem, hogy valami bajod esett - sóhajtottam fel megkönnyebbülten. - Annyira hülye vagy, elmentem volna érted... Akár bajod is eshetett volna!
Alina viszont nem azért jött, hogy én kioktassam és ez különben is messze állt tőlem. Különösen akkor, ha a másik fél ennyire nyomorultul érezte magát, mint ő. Még a Lumos gyér fényénél is láttam Alinán, hogy sírt és csupán egy hajszál választotta el attól, hogy újból zokogni kezdjen.
- Gyere, menjünk be a házba. Csinálok neked egy teát és elmondasz mindent, oké? - nyújtottam felé a kezem.

Alina Scamander varázslatosnak találta

Hunter Tuttle
When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

Alina Scamander

Akadémista

Szükségem volt rád. Ezért sétáltam be az életedbe. 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Alina Scamander
Pént. Jan. 01, 2021 8:07 pm

Hunter & Alina

R
emegve álltam szemben egy apró állattal. Nem tudtam volna megmondani, hogy ez micsoda, tulajdonképpen csak azért tudtam, hogy egy kecske, mert valahonnan - talán Carol mesélte, talán Hunter írta egyszer - tudtam, hogy a farkasok ilyen állatokat tartanak az erdőben. Elképzelésem sem volt, hogy mennyi ideig bámultam döbbenten a kecskére, aki békésen legelészte a füvet, ügyet sem vetve arra, hogy én is létezem, mi több: ott állok tőle.
Egyedül akkora kapta fel a fejét, amikor ismét valami neszre lettem figyelmes, a pálcám csak úgy, mint az előbb, a magasba emeltem, készen a védekezésre. Noha, még mindig fordítva tartottam. Azt hiszem, a kecske felbukkanása után meg is felejtkeztem ilyen paróságokról. Merlin, vagy franc se tudja ki, de most is mellettem állt, mert a fák és bokrok sűrűjéből Hunter bukkant fel, egy Lumossal megvilágítva a terepet.
Egy másik szituációban biztosan korholtam volna magam, hogy ez nekem nem jutott eszembe, vagy nem, mert eszembe jutott volna, most azonban semmi ilyesmire nem futotta. Ahogy néztem a sziluettjét és hallgattam a hangját, amint hozzám beszél erőtlenül engedtem le magam mellé a kezem, a pálcám is kicsúszott a szorításomból. Tompa puffanással ért földet, talán kicsit sáros is lett, de nem foglalkoztam vele. Egy megkönnyebbült sóhaj, mindössze ennyit szerettem volna, de mire észbe kaptam, már hangosan és szaporán vettem a levegőt. A látásom elhomályosult, a könnyek ismét utat találtak maguknak, én pedig nem tudtam megállítani őket.
- Majdnem meghalt, de megtaláltam - néztem fel suttogva Hunterre aki a kezét nyújtotta felém. - Azt hittem halott - folytattam, noha tudtam: semmit sem értett abból, amit összehordtam itt. Remegtek az ajkaim, nem akartam zokogni, nem akartam a frászt hozni rá, nem voltam ura önmagamnak. Mire észbe kaptam átszeltem a köztünk lévő alig pár méteres távolságot, majd megöleltem Huntert, az arcom a vállába fúrtam, nem törődve azzal, hogy össze könnyezem a felsőjét. Szükségem volt rá. Szükségem volt bárkire, akit megölelhettem, akinek érezhettem a teste melegét, akiről tudtam, hogy él. Biztosan él és nem kell azért aggódnom, hogy halott.
De önző is voltam, hiszen nem kifejezetten Hunter volt ez a személy, tulajdonképpen bárki megfelet. Bárki, akiről tudtam, hogy ebben az időben elérhető és ugrik nekem, segít neki. Az önzésem határtalan volt és csak remélhettem, hogy egyszer, ha ezt fel tudom már mérni és bocsánatot kérek, akkor meg is bocsát majd. De most nem voltam ebben az állapotban, nem foglalkoztam ezzel, csak örültem, hogy végre nem kell erősnek mutatnom magam, nem kell úgy tennem, mintha jól lennék. Nem kell attól félnem, hogy még jobban leterhelem anyát.
- Falfehér volt és a földön feküdt. És hideg is... kihűlt - zokogtam a felsőjébe, nem lehettem benne biztos, hogy érti amit mondok, noha abban sem voltam teljesen biztos, hogy akarom-e, hogy értse. Neki mondtam egyáltalán vagy magamnak? - És ott volt a tű. Meg az üveg. És ott feküdt, a macskák meg nyávogtak körülötte. Éhesek voltak, talán. Én tényleg azt hittem, hogy halott, hogy megölte magát. Szerinted direkt volt? Ugye nem hiszed, hogy direkt adagolta túl magát? - kérdeztem kétségbeesetten, mert amikor megláttam ez volt az első gondoltam és féltem, rettegtem tőle, hogy anya előtt kimondjam. Tudtam, hogy veszekedtek, nem mondták, de érezni lehetett, hogy valami nincs rendben közöttük. Féltem, hogyha kimondom, ha megkérdezem anya magát fogja okolni, az pedig nem lehetett, nem omolhatott össze ő is, hiába nem mutattam szükségem volt rá. Nem tudom, hogy mit csináltam volna egyedül.
Ahogy most sem tudtam volna. Csak abban voltam biztos, hogy hosszú percekig álltam az éjszakában és zokogtam, nem törődve mással, csak azzal, hogy végre nem voltam egyedül. Hogy vére nem kellett erősnek lennem. Ez pedig jól esett. Lassan, de biztosan a testemet rázó zokogás is egyszerű sírássá szelídült.
- Sajnálom… én... egy tea - dünnyögtem valamivel nyugodtabban, hátrébb is lépve, némileg zavarban -, egy tea talán tényleg jól jönne - utaltam a korábbi kérdésére, mely csak jelentős fáziskéséssel jutott el hozzám.
Hunter Tuttle

Kviddicsjátékos

Szükségem volt rád. Ezért sétáltam be az életedbe. Ed96a65eee6627ea3a098e90f888b615828f46ad

Elõtörténet :

Az emberi cikesz

Szükségem volt rád. Ezért sétáltam be az életedbe. 93701b9536db1fe0d2e31e478961d16d

Multik :

Zsörtike sereg

Playby :

Timothée Chalamet

73

Hunter Tuttle
Pént. Jan. 22, 2021 11:11 am

Alina & Hunter
Ezelőtt sosem vágytam rá, hogy tudjak olvasni mások gondolataiban. Most viszont a fél karomat - igen, a cikeszfogó karomat! - odaadtam volna érte, hogy tudjam, mi jár Alina fejében és segíthessek neki. Ahogy ott állt előttem a sötétben, a Lumos halvány fényénél, könnyes arccal és reszketve, egy nagyon ismerős szituációt idézett fel bennem: azt, amikor Carol végre elmondta, mit tett vele Kyle Briggs. Biztosan ilyen lehetett dementorral találkozni, mint amit most éreztem, egyszerre félelmet és szomorúságot. Éppen csak annyi volt a különbség, hogy nem magam miatt éreztem ezt, hanem csakis Alina miatt aggódtam és az ő bánatát éreztem át olyan mélyen, mintha a sajátom lenne. Pedig még csak azt sem tudtam, mi történt vele... Bántotta valaki? De mégis ki akarná őt bántani? A családjával történt valami? Vagy... vagy Carollal?
A szavai az utolsó sejtésemet igazolták.
- De... de... - csak makogtam, mint akit eltalált egy konfúziós bűbáj. Biztosan Carolról beszélt, hiszen mi másért keresett volna fel éppen engem? De mi történhetett? A mocskos politika miatt valaki bántotta Carolt? Istenem, könyörgöm, add, hogy ne legyen baja...
Szorosan öleltem magamhoz Alinát, mikor odalépett hozzám, talán túl szorosan is. De jobb is volt így, mert úgy éreztem, már nem is ő tartja magát, hanem az én karjaimon nyugszik az egész súlya. Nem zavart, bármikor megtartottam volna őt, még akkor is, ha az én térdem is elgyengült a sokktól.
Aztán Alina folytatta a történetet, és lassan, forró megkönnyebbülésként öntött el a tudat, hogy nem beszélhetett Carolról. Nem szabadott volna örülnöm ennek, hiszen nem kellett innentől már sok ész hozzá, hogy megértsem kiről volt szó: Alina apjáról, Eddie haverjáról. Ő sem érdemelte ezt, természetesen, Alina pedig még kevésbé szolgált rá arra, hogy ennyire kikészüljön. De legalább nem Carol halt meg majdnem... Kár, hogy ez csak engem vigasztalt - de legalább össze tudtam szedni magam, így könnyebb volt támaszt nyújtanom Alinának, akinek most mindennél nagyobb szüksége volt valakire.
- Biztosan nem volt szándékos, olyan... vidám embernek tűnik. És ha mégis, az sem a te hibád, Alina - néztem komolyan a szemébe.
Hagytam, hogy Alina zokogjon, addig nem erőltettem semmit, amíg nem éreztem, hogy már enyhült a válla rázkódása és talán képes volt megtenni a házig vezető utat.
- Akkor gyere, főzünk neked egy finom teát és közben elmesélsz mindent. - Nem engedtem el a kezét, miközben elindultunk a visszafelé vezető úton, a nyomunkban a halkan mekegő kiskecskével.
Az erdei kabin már messziről jól látszott, hiszen a szobám ablakából fény szűrődött ki. A teraszon nagyot ugrott az egyik macska, akit sikerült felébresztenünk, de semmi más nem mozdult, még akkor sem, amikor beléptünk a házba (a kecske persze továbbra sem óhajtott visszamenni a társai közé).
A konyhában rendetlenség volt, nem számítottunk vendégre, bájitalhoz használt gyógynövények és üvegcsékbe zárt alapanyagok pihentek a pulton nyitott bájitaltan könyvek és jegyzetek között. Valószínűleg éppen annak a munkának az eredményeképpen, amit Eddie Alina apjával végzett. Basszus, Eddie-nek is nekem kell majd elmondanom, hogy mi történt?
- Nagyon sokféle tea van itthon, válassz nyugodtan - emeltem le a polcról egy nagy fadobozt, amit aztán Alina elé helyeztem. A dobozka rekeszeiben bezacskózott teafüvek és előre csomagolt mugli teafilterek várták, hogy valaki végre megfőzze őket. A gyógyteától kezdve a macis Pickwickig mindenféle tea akadt közöttük.
- Figyelj... nem akarok semmit erőltetni, annyit mondasz el, amennyit szeretnél... De ugye anyukád tud róla? - Nem akartam beleártani magam a családi ügyeikbe annál jobban, mint amennyit ő önként meg szeretett volna osztani velem. Egy valamit viszont nagyon jól tudtam Scamanderékről: Alina mindig számíthatott az anyukájára. Éppen olyan erős támasz volt ő neki, mint nekem Eddie. Tudnia kellett róla, hogy mi történt, pláne, hogy a lánya az éjszaka közepén, feldúltan egy erdőbe hoppanált - na, erről egészen biztosan nem tudott.

Hunter Tuttle
When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

Alina Scamander

Akadémista

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Alina Scamander
Csüt. Jan. 28, 2021 4:27 pm

Hunter & Alina

N
em tűnt fel, hogy a frászt hoztam Hunterre, hogy valami olyasmi logisztikázik össze, ami nem létezik máshol, csak az ő fejében. Semmit sem vettem észre ebből, én csak görcsösen kapaszkodtam a felsőjébe, amit a könnyeimmel szégyentelenül áztattam át egyre jobban és jobban, de bárhogy is próbáltam keresni, a megnyugvás egyszerűen nem akart jönni.
Mindig, amikor azt hittem, hogy vége, elfogtak a könnyek, jött egy újabb hullám, egy újabb képe, egy újabb érzés és máris sokkal jobban zokogtam mint előtte. Az egész egy ördögi hullámvasút volt, amire felültem és hosszú ideig egyszerűen képtelennek bizonyultam leszállni róla, hiába is próbálkoztam vele. Aztán valahogy csak sikerült. Már nem voltam vigasztalhatatlan és bár rendületlenül kapaszkodtam Hunter felsőjébe, miközben a fejemet a vállának hajtottam - mert egyszerűen túl cikinek éreztem, hogy vörösre zokogott szemekkel farkasszemet nézzek vele - már a saját súlyom egy részét is én tartottam, amit sikerélménynek vettem. Még ha csak aprónak is.
- Nem vagyok benne biztos, egyáltalán nem - suttogtam nagyokat nyelve. A könnyeim még folytak, ahogy néha hüppögő hangot is hallattam. - Nagyon sokan lesznek öngyilkosok úgy, hogy közben tréfálkoznak és vidámak. Mosolygó depresszió a neve, egy könyvben olvastam róla - és ezért is aggódtam ennyire. Ezért is rettegtem a gondolattól, hogy bár baj volt - ezt tudtuk -, nem vettük észre, hogy ekkora. Hogy hagytuk és a mi hibánk volt. Ez a gondolat pedig, még Bertie tetténél is fájdalmasabbnak tűnt.
- Oké - hagytam jóvá egy apró bólintással a tea ötletét, miközben Hunterbe kapaszkodva követtem őt a ház felé. Valahogy minden annyira csendes volt és megnyugtató, noha az erdőről sokaknak nem ez az első, ami eszébe jut. Alapvetően én is így voltam ezzel, most mégis jól esett hallgatni az állatok neszelését, a minket követő kecske mekegését és érezni, amint Hunter fogja a kezemet és húz maga után. Zavarban kellett volna lennem, mégis biztosan a sokk miatt, de az egész furcsán természetesnek hatott.
Egyszerre volt különös és elbűvölő látni azt az erdőben kialakított kis gazdaságot - mert voltak itt állatok, növények, s mi egy más -, ahol a vérfarkasok a mindennapjaikat tengették. Nem féltem attól, hogy bajom eshet. A kecskék nem voltak veszélyesek az emberre - jobb esetben -, a telihold pedig még csak a jövő hét után volt esedékes, azt hiszem. Titkon, még ha hangot nem is adtam neki, csak némán sétáltam hol fűben, hol pedig kitaposott ösvényen, örültem, hogy nem találkoztunk senkivel. Semmi kedvem sem lett volna ilyen állapotban magyarázkodni és azt sem akartam, hogy Hunternek is ezt kelljen tennie. Noha volt már barátnője, szóval biztosan nem én voltam az első lány, aki haza hozott. Bár olyan, aki azért szaladt hozzá, mert az apja majdnem túladagolta magát, egészen biztosan én voltam az első és remélhetőleg az egyetlen is.
- Köszönöm - engedtem meg magamnak egy apró, félszeg mosolyt, amint leültem az egyik szabad székre és elvettem tőle a dobozt, hogy válasszak. Az előre gyártott teafiltereket nem volt nehéz beazonosítani, a sajátokat annál inkább. Párat meg is szagoltam, mire kivettem egyet, majd Hunter felé nyújtottam a dobozzal együtt, enyhén remegő kézzel. Most, hogy már valamennyire képes voltam összetettebb gondolatokra is, biztosra vettem, hogy nem engedné, hogy én készítsem el a teámat. - Citromfű, Longbottom óráin azt tanultuk, hogy nyugtató hatása van - vontam meg a vállam, kicsit megmagyarázva a választásom, amire bár nem volt szükség, én mégis úgy éreztem, hogy igen. Valahogy, nem tudom miért, de már nem tűnt olyan jó ötletnek az, hogy idejöttem. Biztosan megzavartam Hunter és a többi farkas - még ha nem is találkozzunk velük - éjszakai pihenését. Lehetett volna több eszem is…
- Mármint? - kérdeztem, még magamat is meglepve a rettentően karcos és végtelenül gyenge hangommal. - Azt tudja, hogy… hogy mi történt, bent van vele a Mungoban - képtelen voltam kimondani, hogy konkrétan mi is történt. Nehéz volt és túl valóságos, nem mintha amúgy nem lett volna az. - Azt viszont nem mondtam neki, hogy ide jövök, haza kellett volna mennem, de… nem ment. Nagypapának nem nekem kellene elmondanom, arra pedig képtelen voltam, hogy úgy tegyek, mintha mi sem történt volna - haraptam be az alsó ajkam, ezzel megakadályozva, hogy megint sírásban törjek ki. Nem akartam egy vigasztalhatatlan hisztérikának tűnni, még úgy sem, hogy valójában igencsak annak éreztem magam.
- Igazából… - kezdtem el halkan suttogva, a hangomban jól hallható bizonytalansággal - sajnálom, hogy felkeltettelek éjszaka és bele rángattalak. Nem akartam csak… nem tudtam, hogy kihez fordulhatnék - hiszen bár a látszat azt mutatta, hogy sok barátom van, kedvelnek az emberek ez csalóka volt. Csak igen keveseket engedtem valójában közel magamhoz. Talán túlságosan keveseket is. - Carol éppen Dantéval valami buliban, Murphy otthon, a nagynéném pedig nem biztos, hogy tőlem kellene értesüljön a bátyja állapotáról én pedig… nem igazán tudtam, hogy kihez fordulhatnék, hogy ne legyek egyedül - sütöttem le a szemem, miközben valahol örültem neki, hogy a sírástól még vöröslött az arcom, mert így Hunter írhatja annak a számlájára, nem pedig azéra, hogy valójában mennyire is szégyelltem magam a viselkedésem miatt. Nem is mertem ránézni, a padló és a földes cipőm, valahogy izgalmasabb látványt nyújtott.
Hunter Tuttle

Kviddicsjátékos

Elõtörténet :

Az emberi cikesz

Multik :

Zsörtike sereg

Playby :

Timothée Chalamet

73

Hunter Tuttle
Szomb. Jan. 30, 2021 9:34 am

Alina & Hunter
Nem kérdőjeleztem meg, amit Alina mondott, noha nem értettem, hogyan lehet ez lehetséges. Valószínűleg én működtem túl egyszerűen: ha szomorú voltam, akkor úgy is viselkedtem, ha boldog, akkor úgy. Nem tűntem vidámnak, mikor nyomasztott valami és egyszerűen elképzelni sem tudtam, hogyan lenne képes valaki ilyen jól leplezni a benne tomboló vihart. Még Carolnak sem sikerült, pedig ő kiváló színésznő volt, mégis ordított róla a bánat, mikor megtörtént az a bizonyos dolog. De biztosan Alinának volt igaza, hiszen sokszor lehetett hallani, hogy állítólag semmi előjele nem volt annak, mikor valaki kioltotta a saját életét.
- Még ha ez is lenne a helyzet, akkor sem a te hibád - ingattam a fejem. - Nem te hajszoltad bele, sőt, ha valaki kicsit is boldoggá tette, az te vagy. Eddie migrént kapott tőle, annyit kellett hallgatnia rólad... hát mindent. Nagyon szeret téged, Alina, szerintem te többet tettél érte bárkinél.
Nem láttam bele igazán a helyzetbe, csak annyit tudtam, amit Alinától hallottam és amit Eddie révén sikerült elcsípnem. De egy valami a napnál is világosabb volt: Alina tényleg egy fénysugár volt az apja életében. Ez persze nem valami meglepő, hiszen ő egy igazán csodálatos lány volt, én is újra és újra rádöbbentem, minél többet beszélgettünk.
Megnyugtató volt látni, hogy kezdett csillapodni a sírása és képes volt - belém kapaszkodva ugyan - elsétálni velem a Kabinig. Nem tört ki újabb vigasztalhatatlan zokogógörcsben, habár úgy éreztem, azt is tudnám kezelni. Carol mellett megtanultam, sajnos nem egyszer kellett ott ülnöm mellette és nyugtatnom egy pánikroham közben, ez sem lett volna sokkal nehezebb. De azért örültem, hogy Alina ennél egy hajszálnyival jobban volt.
Nagyon hálás voltam a sorsnak, amiért senki nem jött ki a házból megnézni, ki mászkál odakint, és a konyhába lépve is kettesben maradhattunk. Eddie diszkrét típus volt, tudtam, hogy nem kérne rajtunk számon semmit és nem is lenne tolakodó, de akkor sem szerettem volna, ha most csatlakozik hozzánk. A falka többi tagját pedig végképp nem akartam itt látni, már csak egy taknyos kis vérfarkas hiányzott volna, aki meggyanúsít vele, hogy éjszaka titokban lányokat viszek haza. Mintha amúgy titkolnom kellett volna, Eddie abból sem csinált volna ügyet, ha egy egész háremmel állítok be. De most nem vágytam kéretlen megjegyzésekre és kínos viccelődésre, Alinának nem erre volt szüksége.
- Esetleg rakjak bele egy kis levendulát is? Annak is nyugtató hatása van, citromfűvel együtt nagyon jó. - Nem voltam egy zseni gyógynövénytanból (sem), de ilyen apróságokat megjegyeztem. Eddie sok mindent megtanított és képességeimhez mérten igyekeztem Longbottom prof óráin is figyelni. A levendula nyugtató hatása pont megmaradt az emlékeim között, valószínűleg azért, mert Eddie mindig azt ajánlotta a vizsgáim előtt.
Felraktam forrni a teavizet, közben pedig kikészítettem Alinának a kedvenc pikachus bögrémet, hátha az majd felvidítja. Valószínűleg nem tudta mi az a Pikachu, de attól még önmagában is aranyos volt az édes kis arcával.
- Csak ennyire gondoltam, hogy tud-e a történtekről. A többi nem fontos, mármint itt éppen annyira biztonságban vagy, mint otthon. Még jobban is - engedtem meg magamnak egy halvány mosolyt. - Mármint itt egy tucat vérfarkas és az egyik kecskénk néha nagyon agresszív tud lenni, szóval a legtöbb embernek nem ez jut eszébe a biztonságról, de azért csak jobb, mint egyedül lenni otthon a gondolataiddal, ezt biztos anyukád is belátná. Azt hiszem, ilyenkor a legrosszabb egyedül lenni, olyankor az embernek a legrosszabb dolgok jutnak eszébe és nincs, aki elmondaná neki, hogy milyen hülyeségek jutnak eszébe. Anyukád hogy viselte?
Úgy éreztem, a nehéz csendnél sokkal szerencsésebb, ha beszéltetem Alinát. Biztosan nehéz volt most bármiről is beszélnie, láttam rajta, hogy folyton a sírás kerülgeti, de az érzései elfojtása és a hallgatás biztosan nem volt megoldás. Reméltem, hogy nem veszi zokon a suta próbálkozásaimat.
- Alina, ne legyél már ilyen hülye - forgattam a szemem, miközben a kiválasztott teafüvet kanalaztam egy üres filterbe. - Nem kell sajnálnod. Te mindenkinek ott vagy, néha te is rászorulhatsz másokra. Segítettél Carolnak, segítettél nekem, Murphy mellett is mindig ott állsz, éppen itt az ideje, hogy valaki viszonozza is.
Miért érezte úgy, hogy bocsánatot kellett kérnie? Én el sem tudtam ennél magától értetődőbbet képzelni, mint hogy segítettem neki, amikor ennyire kikészült. Erre voltak a barátok, nem csak egyoldalú volt a segítségnyújtás... Vagy legalábbis én így éreztem, de ezek szerint én voltam Alina barátai közül az egyetlen. Nem kellett volna dühösnek lennem a többiekre, mégsem tudtam elfojtani az érzést. Carol komolyan bulikázott egy sráccal, mikor az állítólagos legjobb barátnője ennyire padlóra került? Mikor változott meg ennyire?
- Nem kell magyarázkodnod, én nagyon örülök, hogy itt vagy. Mármint annak nem, amiért itt vagy, csak... hát érted. Erre vannak a barátok, hogy ott legyenek, mikor baj van. - Kiöntöttem a forró vizet a bögrébe, majd Alina elé raktam a készülőfélben lévő gyógyteát. - Legalább tíz percet hagyd ázni, hogy hatásos legyen.
Felemeltem a földről a beszökött kiskecskét, majd leültem vele én is az egyik székre és Alina kezébe nyomtam a mekegő állatot. A bébikecske látszólag ennek nagyon örült, betegesen vágyott a figyelemre.
- Hogy történt... ez az egész? Ha nem akarod, akkor nem kell elmondanod, csak talán jót tenne, ha kibeszélnéd magadból. Tudod, Shrek is megmondta, hogy "jobb kint, mint bent". Oké, nem pont erre gondolt, de azért igaza volt.

Hunter Tuttle

Alina Scamander

Akadémista

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Alina Scamander
Vas. Feb. 07, 2021 9:36 pm

Hunter & Alina

- É
n… én nem hittem, hogy… hogy az én hibám - azt hiszem -, csak attól féltem, hogy szándékosan tette - azt hiszem, de hirtelen már semmiben sem voltam biztos. Lehet, hittem ezt, lehet hangosan ki is mondtam, Hunter pedig ezért próbált meggyőzni az ellenkezőjéről. - Vagy… szerinted miattam volt? - Lehet azért próbálta ilyen elkeseredetten elhitetni velem, hogy nem az én hibám, mert valójában az?  Amilyen állapotban voltam, amilyen instabilnak éreztem magam, ha valaki ezt vágja a fejemhez, elhittem volna. Hirtelenjében a kósza gondolat formájában létező ötletet is képes voltam elhinni, mely szerint ez az én hibám, én tehetek róla. Noha ha megkérdeztem volna magamtól hogy hogyan, nem találtam volna rá a választ semmilyen formában.
A házig vezető út jót tett, a friss levegő és a séta kellően kiürítette a fejemet ahhoz, hogy másra is tudjak gondolni, mást is lássak a szemeim előtt, ne csak a történteket. Azt mondjuk nem állítottam, hogy nyugodtan képes lettem volna aludni, de úgy éreztem, hogy ez akkor és ott nem volt fontos. Csak egy kis társaságra vágytam, nem akartam itt aludni, még úgy sem, mint minden meglepően nyugodt és családias volt. Annak ellenére is, hogy egy erdő közepén voltunk.
- Rakhatsz, együtt még nem kóstoltam őket, de az ízük nagyon jó lehet - próbáltam én is visszamosolyogni, hátha így Hunter feszült tartása is enged kicsit. Hátha így már nem fog attól félni - amitől én -, hogy ismét vigasztalhatatlan zokogásban török ki. Noha, amennyiben valaki rákérdezett volna, egészen biztosan rávágom: kizárt, hogy megint sírjak. Úgy éreztem, hogy elfogytak a könnyeim. Mintha csak alaposan kifacsartak volna, mint egy citromot.
- Aranyos ez az…. izé - mutattam a kikészített bögrére. - Milyen mágikus lény? Newt nagypapa még sosem mesélt róla. Lehet nem is ismeri - tűnődtem, mert tényleg nem láttam még hasonlót korábban. - Neki szóltam először. Nem tudtam kit hívhatnék, vagy ki mást ismernék rajta kívül, aki tudja mit kell tenni - sóhajtottam és örültem, hogy nem kell titkolóznom és magyarázkodnom, hiszen Hunternek már meséltem anya múltjáról. Arról, hogy mik is történtek vele a születésem előtt. Még most sem szégyelltem, de nem voltam olyan állapotban, hogy nyugodtan tudjak róla beszélni. Valójában semmire sem akartam gondolni, aminek köze lehetett a drogokhoz és bármilyen más hallucinogén szerekhez. - Nem lennék teljesen egyedül, hallgatnám ahogy nagyapám alszik vagy tesz-vesz otthon - noha mind a ketten tudjuk, hogy ez nem oldotta volna meg a problémám, nem az én dolgom volt a felnőttekkel felnőtt dolgokról beszélni. - Nem tudom… erősnek tűnt, de amikor ott voltunk én is próbáltam az lenni. Támogatni és erősnek mutatni magam, hogy ne kelljen még miattam is aggódnia. Szerintem ő is valahogy így  tehetett. Biztos zaklatott, de végig azt mondta, hogy minden rendben lesz. Akkor is, amikor eljöttem a Mungoból - válaszoltam, miközben kicsit hátrébb dőltem a széken. Hirtelen mintha ólomsúlyú fáradtság zuhant volna rám, amit nem tudtam mire vélni, még ha a miértjét értettem is.
Próbáltam nem sértettem felhúzni az orrom a megjegyzésére, mégsem sikerült. Inkább egy feltétlen reflex volt ez, mint bármi más. Nem voltam én hülye, kikérem magamnak!
- Nem azért segítek az embereken, hogy utána nekem segítsenek - tiltakoztam végül, túllépve azon az apróságon, hogy Hunter hülyének nevezett, ami még mindig nem voltam. - Csak… szeretek nekik ott lenni és meghallgatni őket - vontam meg a vállam. - Nem várom el senkitől, hogy viszonozza, ezért sem akartam Carolt megzavarni a buli közben. Végre jól érzi magát… nagyjából, csak ismét lehozta volna az életről, ha meghallja, hogy mi történt apámmal. Mióta alibit kamuzott neki egészen jóban vannak - és lehet apám a dílere is, de ezt nem tettem hozzá, nem volt róla bizonyosság és most nem is volt fontos. -  Nincs szükség arra, hogy még mélyebbre kerüljön, annyira is nehezen állt talpra, amennyire most azon van - ráztam meg a fejem. Mert ehhez ragaszkodtam, még a legnagyobb nyomor közepette is képes voltam annyira racionálisan gondolkozni, hogy másokat helyezzek valamennyire magam elé. Ez pedig, amennyire lehetett nemes, annyira volt ijesztő is. - Úgy gondoltam te stabilabb vagy ilyen térem mint ő, de ettől még nem akartam megzavarni az estédet - dünnyögtem halkan, mert sejtettem, hogy Hunter azt fogja mondani, hogy nem zavarom, ami egyértelműen nem volt igaz.
Másnap edzése is lehetett, ha pedig nem, akkor pihennie kellett volna, hogy fitt és nett legyen akkorra. Tehát mindenképpen zavartam, bármit is próbált beadni nekem, vagy éppen saját magának.
- Ez esetben egyszer ellátogatok ide emberibb állapotban is. Érdekes helyen laktok. Mennyien éltek itt, egyébként? - pillantottam ki az ablakon. Valójában az éjszakai erdő ijesztő volt, még a legapróbb kecske is hatalmas szörnynek tűnhetett. Mégis érdekesnek találtam ezt az életformát, azt, amit itt kialakítottak. Noha én magam képtelen lettem volna így élni, túlságosan hozzászoktam az Abszol út nyüzsgéséhez, a boltok közelségéhez és a kevés bogárhoz. Ez utóbbi is fontos volt, nem is akármennyire. - Köszönöm - pillantottam rá hálásan, amikor lerakta elém a teát. Valóban hálás voltam, nem csak a teáért, hanem mindenért, amit értem tett az éjszaka. Ő maga talán nem érezte sokanak, nekem mégis itt és most mindennél többet jelentett.
A kérdésére nem válaszoltam egyből, nem azért, mert nem akartam, hanem mert végig kellett gondolnom az eseményeket. Az elmúlt huszonnégy órát, ez pedig nehéznek bizonyult. Mintha egy teljes élettel, nem pedig csak pár órával korábban lett volna.
- Nem nagy történet - kezdem bele végül - nem válaszolt az egyik levelemre, ez pedig nem volt rá jellemző. Amikor anyánál rákérdeztem, ő nem tudott semmit, mert összevesztek. Én pedig elkezdtem aggódni ezért elmentem hozzá, az ajtó zárva volt, de elég volt csak kicsit megnyomnom, hogy kinyíljon és akkor találtam meg ott fekve, mellette a tűvel. Tűkkel? Ebben nem vagyok biztos. A többit pedig sejtheted… - fejeztem be elhaló hangon. Nem sírtam, de amint megfogtam a bögrét észre kellett vennem, hogy a kezem remeg.
Hunter Tuttle

Kviddicsjátékos

Elõtörténet :

Az emberi cikesz

Multik :

Zsörtike sereg

Playby :

Timothée Chalamet

73

Hunter Tuttle
Vas. Márc. 14, 2021 10:18 am

Alina & Hunter
Hirtelen mindennél jobban vágytam rá, hogy egy gurkó száguldva a fejemnek csapódjon - ostobább, úgy tűnik, már nem lettem volna tőle, figyelembe véve, milyen gondolatot sikerült ébresztenem Alinában. Én csak jót akartam, mert valamiért biztos voltam benne az eddigi szavai alapján, hogy magát okolta, nem szerettem volna, ha ilyen butaságokat gondol. És tessék, erre éppen én éreztettem vele azt, hogy részben ő felelős a történtekért... Hogy lehetek ennyire hülye?!
- Dehogyis! - ráztam olyan hevesen a fejem, hogy szinte beleszédültem. - Egyáltalán nem miattad van. Csak azt hittem, hogy ezt gondolod, mert úgy tűnt... De nem, Merlinkém, dehogyis...
Ritkán kívántam azt, hogy bárcsak elnyelne a föld. Ritkán mondtam vagy tettem olyan dolgot, amit szégyellnem kellett, igyekeztem mindig kedves és figyelmes lenni, kivéve azokkal, akik kicsit sem érdemelték meg. Most viszont akaratomon kívül sikerült tovább rontanom Alina helyzetén, és ettől azt kívántam, bárcsak elragadna az erdő sáros földje.
Csak akkor enyhült a bűntudatom, mikor a konyhában már nekiláthattam a teafőzésnek, ettől legalább úgy éreztem, hogy hasznossá tettem magam és valóban segítettem Alinának. Belekanalaztam a levendulát és a citromfüvet egy teafilterbe, a konyhában azonnal érezni lehetett a kellemes, megnyugtató levendulaillatot. Legalábbis rám mindig megnyugtatóan hatott, mert a falkánk otthonára és Eddie üzletére emlékeztetett. A bájitaltan órákban is csak ezt szerettem, az otthonos illatokat a pinceteremben.
Bármilyen feszült is volt a hangulat, a kérdésétől muszáj volt őszintén és cseppet sem visszafogottan felnevetnem. Ahogy elképzeltem a nagy Newt Scamandert, egy őserdőn átgázolva, a titokzatos Pikachuk után kutatva, mindezt Alina javaslatára...
- Ő nem mágikus lény, mármint nem úgy. Pikachu a neve és ő egy Pokemon. Van egy ilyen mugli izé... Nintendo a neve, játszani lehet rajta mindenfélét, az egyik a Pokemon. Az a lényege, hogy a karaktereddel mindenféle szörnyet kell összegyűjteni, tréningezni őket és harcolni velük más pokemontrénerek és a főgonoszok ellen. Pikachu a kedvenc Pokemonom, villámokat tud szórni meg ilyenek - magyaráztam. - Oké, ez így kicsit kegyetlenül hangzik, mint egy kutyaviadal, de amúgy nem olyan. Elég aranyos játék.
Napokig tudtam volna beszélni a Pokemonról, még csak nem is szégyelltem, hogy nagykorú varázslóként továbbra is ennyire rajongtam egy buta játékért és a kis szörnyekért. De ez most nem az a nap volt, mikor Alinát bevezettem a Pokemonok világába. Lehet amúgy is gyerekes hülyeségnek tartotta volna...
- Igazából elég szerencsés, hogy anyukád tudta, mit kell tenni - bólintottam. Abban az értelemben nem volt szerencsés, hogy Alina anyukája nem egy mugli drogprevenciós weboldalról szerezte az ismereteit, hanem saját tapasztalatból. De legalább meg tudott menteni valakit, aki Alinának ennyire fontos volt. A többi már nem is számított.
- Akkor biztosan rendben is lesz minden. Ha szeretnéd, felébreszthetem Eddie-t, ő egy ideig a Mungóban dolgozott bájitalokkal, biztosan meg tudja mondani, hogy mire kell számítani most. És ismeri is apádat elég régóta. - A lelkem mélyén nem akartam felébreszteni Eddie-t, és nem azért, hogy kipihenje magát. Bármennyire szerettem őt, szinte már apámként, most zavart volna a jelenléte. Önzőség, de én akartam itt lenni Alinának, én szerettem volna enyhíteni a fájdalmán, úgy, ahogy Carol esetében nem sikerült. Kicsit szégyelltem magam, amiért így éreztem, de nem szerettem magamnak hazudni, nem akartam tagadni saját magam előtt is a valóságot.
- Tudom, hogy nem azért segítesz az embereken, mert viszonzást vársz. De akkor is, néha te is érezheted magad nyomorultul, és akkor a barátaidnak ugyanúgy melletted kéne állniuk, ahogy te állsz mindig mellettük - bizonygattam. - Carol bármikor tud bulizni, de te most vagy rosszul és elméletileg ő a legjobb barátnőd. Ha mindig csak te segítesz másokon és te nem kapsz tőlük semmit, akkor az olyan, mintha kihasználnának.
Találhattam volna jobb alkalmat is Alina "kioktatására", de nem bírtam szó nélkül hagyni, hogy még most is, mikor egy pánikroham szélén állt és alig bírta elfojtani a zokogását, csak mások boldogságára gondolt. Jobban érdekelte az anyja vagy éppen Carol lelki békéje, mint a sajátja, és ez így nem volt rendben.
- Amúgy is csak pokemonokat gyűjtöttem, nem zavartál meg semmit - vontam meg a vállam. - Tényleg örülök, hogy itt vagy.
Könnyebb volt a falkánkról beszélni, mint arról, milyen kötelességei vannak egy barátnak vagy éppen arról, hogy Alina apja majdnem - vagyis reméltem, hogy tényleg csak majdnem - meghalt. Valószínűleg ezt ő is így érezte, nem tudtam hibáztatni érte, amiért próbálta más irányba terelni a témát, biztosan vágyott rá, hogy valami elterelje kicsit a gondolatait a történtekről.
- Változó. Eddie-vel mi vagyunk az állandó tagok, szinte mindenki más csak jön-megy. Tudod, nehéz vérfarkasként munkát szerezni, sokan vannak, akik máskülönben utcára kerülnének. Így viszont van fedél a fejük felett, amíg sikerül munkát és saját otthont találniuk. Vagy amíg nem unják meg a szabályokat, mert sokan inkább lelépnek miattuk. Mert... hát tényleg sok olyan vérfarkas van, akik elég veszélyesek és haszontalanok még emberként is, őket Eddie nem tűri meg közöttünk - magyaráztam. - És vannak gyerekek is, ők általában évekig velünk maradnak. Elég sokan vannak, akiket egyszerűen kihajít a családjuk a harapás után, mert félnek tőlük. Szinte minden évben bővül a falkánk emiatt. Volt nem egy gyerek, akit pont a te apád küldött Eddie-hez, igazából emiatt vannak jóban.
Nem tudtam, hogy ezzel a megjegyzéssel csak rontottam a lelki állapotán vagy segítettem, de valamiért úgy éreztem, muszáj megosztanom ezt vele.
Türelmesen hallgattam, bár igaza volt, tényleg nem volt semmi filmbe illően drámai a történetben. Persze nem is meglepő, ez nem egy mugli film volt, hanem a valóság, ahol a tragédiák ilyen egyszerűen történtek. Semmi bonyolult felvezetés, egyszerűen csak megtörtént. Ettől nyilván senkinek nem lett jobb, főleg Alinának nem, aki még mindig reszketett. Próbáltam elképzelni, mit érezhetett, mikor úgy talált rá az apjára. A hideg kirázott attól, ha belegondoltam, milyen lenne rábukkanni Eddie-re félholtan. Nyeltem egy nagyot, még elképzelni is borzalmas volt, és úgy sejtettem, nekem nem is lenne annyi lélekjelenlétem egy ilyen helyzetben, mint amennyiről Alina tett tanúbizonyságot.
- Nagyon hálás lehet neked. És az sem semmi, hogy ilyen összeszedett tudtál maradni és sikerült segítséget szerezned. Nagyon erős vagy, hogy ezt így végig tudtad csinálni - közöltem vele komoly hangon, őszinte elismeréssel. - Tudom, hogy ez most elég hülyén hangzik, de még akár jól is végződhet ez a történet. Talán rájön, hogy változtatnia kéne sok mindenen.
Alina megérdemelt volna egy normális apát. Mindenki megérdemelt egyet, de Alina különösen. Olyan kedves és önzetlen lány volt, járt volna neki egy stabil család, vagy legalább egy ennél stabilabb. Egy olyan apafigura, mint nekem Eddie, akire mindig számíthattam.

Hunter Tuttle

Alina Scamander

Akadémista

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Alina Scamander
Vas. Május 02, 2021 11:24 pm

Hunter & Alina

- B
iztos? - kérdeztem bizonytalanul, már magam sem tudtam, hogy mit higgyek vagy éppen gondoljak. Ha Hunter azt mondta volna nekem, hogy vérnyúl vagyok, akkor azt is készséggel egyetértettem volna. Hiába tudtam normális esetben, hogy a vérnyulak nem léteznek, csak a mi viccünk az egész. - Mármint… végül is gondolj bele: egyik pillanatról a másikra borítottam fel az életét, jelentem meg a lakásának ajtajában és közöltem vele, hogy van egy lánya. Egy olyan felelősséget akasztottam a anyába amit talán…. talán...  - remegtek meg az ajkaim a visszafojtott sírástól - nem volt képes elviselni. Nem hosszú távon.
Sose ringattam magam abba a tévhitbe, hogy Bertie normális életet él, mert tudtam, hogy nem. Voltam a lakásán, nem lehettek illúzióim, mégis felém mindig a jobb arcát mutatta. Sosem láttam betépve vagy éppen igazán rossz állapotban, ha mégis, akkor remekül titkolta és inkább a Helios színpadán, nem pedig a színfalak mögött lett volna a helye. Pont ezért nagyon könnyű volt eltemetni a tényt, hogy drogfüggő és ha rossz napja van, ha igazán rossz napja van, akkor bármi történhet. Bármi olyasmi, ami most meg is történt. Az pedig, hogy miért van rossz napja, már rejtély volt. Mert nem jutott anyaghoz, nem tudott enni, megverte a főbérlő, vagy…. csak rájött, hogy túl nagy rajta a felelősség.
Nem tudom mire vélni Hunter nevetését, valahogy képtelen voltam osztozni a hirtelen jött örömében, bármi is okozta azt. De haragudni sem haragudtam, ahogy rossz érzésem sem volt, végül is az, hogy nekem pokolira sikerült az estém, nem kellett magával vonzza azt, hogy másnak is az legyen. Legalább egyikünk talált valamit, ami képes volt jókedvre deríteni.
- Aha - bólintottam némileg szkeptikusan, miközben hol Hunter arcát, hol pedig a Pikachunak nevezett, valóban aranyos lényt fürkésztem. - Majd… egy jobb napon esetleg megmutathatnád, ha van kedved - próbáltam kipréselni magamból valami mosoly félét, de igen nehezen ment. A kérésem, már ha nevezhettük annak, mindenesetre őszinte volt, biztos voltam benne, hogy egy jobb napomon, amikor nem én találom meg a majdnem halott apámat, őszintén tudott volna érdekelni ez a Pokeizé dolog. Arról nem beszélve,  talán ideje lett volna úgy is összehozhattunk volna egy találkozót, hogy mindenkivel minden rendben van. Már amennyire egy életben rendben lehettek a dolgok.
- Az - értettem egyet szűkszavúan - nélküle… egyszerűen nem tudom mit csináltam volna, ha nincs anya - ráztam meg a fejem elhessegetve azokat a gondolatokat, amelyek ezt a kérdést taglalták. Ha nincs Anya, akit oda hívhatok, aki mondja, hogy mit és hogyan csináljak, lehet Bertie már halott lenne, mivel én magam nem értettem a túladagolásokhoz. Sosem drogoztam, nem vágytam rá, arról nem is beszélve, hogy Anya szerintem ott helyben kinyírt volna, ha rájön, hogy akárcsak a gondolata is felébredt bennem. De nem kellett e miatt aggódnia, olyannyira nem, hogy még annak sem néztem utána, hogy akkor mit kell tenni, ha valaki elveti a sulykot. Pedig ismertem Bertie állapotát. Olyan buta vagyok, ennyit igazán megtehettem volna!
- Ne! - tiltakoztam Hunter ötletét hallva a kelleténél talán kicsit - na jó sokkal - hevesebben. - Nem szükséges. Most… nem szeretnék még több ember még több kérdésére válaszolni - szuszogtam halkan, kissé rekedtem. - Tudom, hogy csak jót akarsz, de… most nem igazán vágyom plusz társaságra - valójában már a gondolattól is rosszul voltam, hogy egy idegen érdeklődjön. Legalábbis egy számomra idegen, hiszen mind Hunter, mind Bertie ismerték ezt az Eddie nevű vérfarkast és jóban is voltak vele. Én viszont… nekem csak egy sokat hallott név volt, akinek a társaságára most legkevésbé sem volt szükségem. Még akkor sem, ha ez egy végtelenül önző döntés volt, hiszen nem rólam kellett volna szóljon a történet, hanem az apámról. De… ennyi még megengedett volt, nem?
- Carolnak akkor is rosszabb - bizonygattam és hittem is azt, amit mondok. - Tényleg nem lökhetem vissza oda, ahonnan éppen csak kikecmergett - kötöttem az ebet a karóhoz. Carol ellökte Huntert, így nem ő csinálta végig vele az utóbbi heteket és hónapokat. Nem ő látta, amint a legjobb barátnője tompa tekintettel bámul a világra, és nem ő volt ott, amikor Danténak és ezeknek a kétes buliknak köszönhetően kezdett visszatérni annak az életkedvnek egy része, amit Kyle Briggs elvett tőle. Ez pedig még annyira új és annyira törékeny volt, hogy nem vehettem el. Nem tehettem ezt vele. Nem lehette ennyire önző. - Ez nem kihasználás ez csak… csak… - kerestem a szavakat, de igazából nem tudtam mi lehetett. Hűség? Törődés? Túl nagy szavaknak tűntek. - Nem tudom mi, de nem kihasználás - ráztam meg a fejem ezzel lezárva a témát.
Nem akartam, hogy Hunter Carolt hibáztassa, vagy éppen ő maga tápláljon irányába ezért negatív érzéseket a lány irányába. Tudtam, hogy a szakítás ellenére neki is fontos - nagyon fontos! . Éppen elég pusztítás történt már ezen az estén, többre igazán nem volt szükség.
Vitába akartam szállni, hogy márpedig biztosan zavarom, nem kell finomkodni, de volt valami a hangjában vagy éppen a tekintetében, esetleg mind a kettőben, ami miatt nem tettem. Meghátráltam. Inkább csak némán bólintottam, bár nem hittem neki. Nem teljesen.
Csendben a bögrémet fogva, élvezve a belőle áradó meleget, hallgattam azt, amint Hunter a falkájukról mesélt. Volt abban valami megnyugtató,  ahogy az élet itt zajlott. Ahogy minden ment egyenesen előre a maga egyszerű, természetes mivoltában. Még úgy is, ahogy amikor Bertie megint szóba került, kicsit megfeszültem, talán a hideg is kirázott egy pillanatra, de már nem akartam sírni. Egy zokogó- vagy éppen pánik roham sem fenyegetett miatta, az említésétől. Nem hinném, hogy túl voltam rajta, szerintem egyszerűen lelkileg és testileg is túl fáradt voltam már az ilyesmihez. Mintha kicsit üresnek éreztem volna magam.
- Szegény gyerekek - suttogtam hitetlenül. Nem volt ugyan gyerekem, de el sem tudtam képzelni, hogy valakit utáljak vagy éppen megvessek, esetleg kidobjak azért, mert vérfarkas lett. Az esetek többségében nem ők akarták maguknak ezt az állapotot. Sokkal inkább elszenvedői, mintsem élvezői voltak. - És mik a szabályok? - érdeklődtem csendben, aprókat kortyolva a még mindig meleg teából. Egyszerűbb volt erre fókuszálni, nem pedig a kidobott árvákra.
- Én… azt hiszem, hogy az adrenalin tette, vagy nem tudom. Egyszerűen… nem volt időm pánikolni - próbáltam visszaemlékezni arra, hogy mi történt. Mit éreztem, de nehéz volt. Érzetre olybá tűnt, mintha hetek, nem pedig órák teltek volna el azóta. - Csak tettem, amiről úgy gondoltam, hogy tennem kell. Így belegondolva… én se tudom, hogy hogyan voltak akkor épkézláb gondolataim, pedig volt, nem is kevés - sóhajtottam. - Minden akkor lett igazán szörnyű, amikor egyedül maradtam. Akkor szakadt rám az egész teljes valójában.
Bár ez sem volt százszázalékosan igaz, hiszen valahol én választottam, ha azt mondom anyának, hogy ott maradok vele, akkor biztosan megengedte volna, de nem akartam. Nem tűnt jó megoldásnak, sem akkor, sem pedig most. Azt hiszem… képtelen lettem volna Bertie szemébe nézni. Azt se tudom mit mondtam volna neki.
- Lehet bár… biztosan nem ez volt az első ilyenje, ne legyünk naivok - nyeltem egy nagyot, miközben ittam még egy kis tehát, hátha a melegség hatására abbamarad a remegésem. - Ez most miért lenne más? - kérdeztem keserűen, nem törődve a szemeim sarkában gyűlő könnycseppekkel. Hát maradt még belőlük? Azt hittem, már régen elfogytak. - Egyébként finom lett a tea. Igazán ügyes vagy, köszönöm - váltottam hirtelen témát. Azt hiszem, ezen az estén ez lett a specialitásom.

Hunter Tuttle varázslatosnak találta

Hunter Tuttle

Kviddicsjátékos

Elõtörténet :

Az emberi cikesz

Multik :

Zsörtike sereg

Playby :

Timothée Chalamet

73

Hunter Tuttle
Pént. Aug. 20, 2021 12:48 pm

Alina & Hunter
- De jó értelemben borítottad fel az életét - ellenkeztem. - Előtted magányos volt és szerintem céltalan is, ami persze könnyű, mert ha nincs senkid és nem tartasz sehova, akkor igazából csalódni sem tudsz... De az nem jó, nem élet. Biztos érezte a felelősséget, ami azzal járt, hogy beléptél az életébe, de nem hiszem, hogy ezért... tudod. Szerintem arra soha sincs egyetlen ok vagy talán több sem. Inkább olyan, mint egy betegség, amiről senki nem tehet.
Nem mertem kimondani az öngyilkosság szót, egyikünk sem vette rá a bátorságot, mintha attól beigazolódna, hogy tényleg ez történt. Szerettem volna hinni benne, hogy nem ez volt a helyzet, mindez csak egy baleset volt, mert az Alina szerepét a történtekben teljesen más megvilágításba helyezte volna. Nem mintha bármi oka lett volna a bűntudatra, de láttam rajta, hogy erről úgysem tudom meggyőzni. Pedig én tényleg úgy gondoltam, hogy a depresszió egy borzalmas betegség volt, a betegségekért viszont nem lehet egyetlen ember sem felelős. Különösen nem Alina, akinél talán egyetlen jobb embert sem ismertem.
Nem szerettem volna megbántani Alinát a nevetésemmel, sem pedig a téma gyerekes vizekre terelésével. Hiába szerettem áradozni a Pokemonokról, különösképpen Pikachuról, ennek nem most volt itt az ideje. Még akkor sem, ha amúgy Alinára határozottan ráfért volna, hogy kieressze a gőzt és esetleg elmerüljön a cuki lények harcoltatásában. Többet segített volna a helyzetén, mint az önmarcangolás, de azt hiszem, néha a lelki gyógyulás folyamatában elengedhetetlen volt átélni a fájdalmas pillanatokat, a szőnyeg alá söprés és figyelemelterelés nem oldott meg semmit. Talán tényleg az volt a legjobb, ha Alina most kisírta magát, átélte ezt a mélypontot, hogy utána fel tudjon majd állni belőle, erősebben, mint ezelőtt - mert abban egy másodpercig sem kételkedtem, hogy Alina ebből fel fog állni, ő nem olyan lány volt, aki ott maradt pityeregni a gödör alján.
- Mindenképp, szerintem odáig lennél érte - mosolyogtam rá biztatóan.
Nem akartam, hogy rossz érzéseket és gondolatokat ébresszen benen az anyukájára vonatkozó megjegyzésem. Tényleg csak méltatni szerettem volna őt, amiért tudott segíteni Alina apjának és nem pánikolt be, nem hagyta, hogy a régi emlékek meggátolják a segítségnyújtásban. De Alina válaszából éreztem, hogy benne sokkal inkább rengeteg "milettvolnaha" fogalmazódott meg és egészen biztosan nem vidám forgatókönyvek formájában. Nem is igazán tudtam, mit kéne mondanom, és egyre inkább úgy éreztem, hogy talán a hallgatás lenne a legbölcsebb dolog, hiszen szinte minden második szavammal sikerült felzaklatnom. Eddie említésének sem örült, pedig én tényleg jó ötletnek éreztem, azt hittem, talán segítene neki megnyugodni, ha egy hozzáértőtől is hallaná, hogy nem lesz baj. Persze megértettem, hogy Alina most nem vágyott egy idegen társaságára és aggódó pillantásaira, ha jobban belegondoltam, igazából elég hülye gondolat volt az egész... Miért nem tudtam hatékonyabban segítséget adni neki? Miért nem találtam a megfelelő szavakat? Annyira nyomorék voltam...
- Bocsi, persze, megértem, igazából elég hülye ötlet volt... - Szinte belevörösödtem a válaszba. Miért nem gondolkodtam, mielőtt kimondtam valamit? - És amúgy is, Eddie is csak azt mondaná, amit én is, hogy nem lesz semmi baj.
Haragudtam magamra a hülyeségekért, amiket kiejtettem a számon, de én legalább próbálkoztam. Nem úgy, mint Carol, aki most is ki tudja hol bulizott éppen, Alina pedig... Alina már megint felmentette minden alól, ahogy mostanában mindig tette.
- De ezzel nem löknéd vissza. Nem kezelheted örökké hímestojásként - ingattam a fejem. - Hidd el, Alina, én is nagyon sajnálom Carolt. Végignéztem, hogy honnan hová jutott és borzalmas volt... És én azt is megértem, hogy időre van szüksége és elsősorban most magával kell törődnie. De attól még te is fontos vagy, a te érzéseid és problémáid is pont olyan fontosak. Mindegy igazából, nem akartam Carolt szidni vagy bármi ilyesmi, csak arra szerettem volna célozni, hogy bármennyire is rosszul van most, attól még nem kell eltitkolnod előle a gondjaidat. Ő a legjobb barátnőd elméletileg, tudnia kéne róla, ha valami fáj neked. Sőt, lehet az esne neki a legrosszabbul, ha kimaradna az életedből. Én biztos nagyon rossz barátnak érezném magam a helyében.
Nagyon jól ismertem Carolt, valószínűleg Alinánál és nálam senki nem ismerte jobban. Ha meg is változott az utóbbi időszakban, abban teljesen biztos voltam, hogy amennyiben most hallaná ezt a beszélgetést, borzalmasan érezné magát. Mert Carolnak fontos volt, hogy jó barát legyen, ahhoz hatalmas fordulatot kellett volna vennie a személyiségének, hogy ez ne számítson neki többé. Habár részben az volt a célom, hogy rábírjam Alinát, beszéljen Carollal és támaszkodjon rá is, de valójában tényleg úgy gondoltam, hogy Carolnak szörnyű érzés lenne szembesülni azzal, ha a legjobb barátnője csendben szenvedne mellette és nem merne szólni neki. Mindkettejüknek az volt a legjobb, ha megnyíltak egymás előtt, ebben annyira biztos voltam, mint hogy egy cikesznek két szárnya van.
Fáradtan sóhajtottam - sok mindent tudtam volna mondani a kihajított vérfarkas gyerekekről és közben mégis képtelen lettem volna beszélni róluk. Nemcsak most, habár ez a helyzet most a legkevésbé sem volt alkalmas ennek a szörnyű témának a kitárgyalására, hanem máskor sem, valahol fájó seb volt ez számomra is. Méghozzá olyan, amit nehéz megértetni másokkal. Tudtam, hogy Alinába rengeteg empátia szorult, de ettől még nem érthette, mert ő nem volt vérfarkas, ő nem tudta milyen átváltozni, milyen rettegni attól, hogy egyszer tényleg bántasz valakit és milyen "elő-bűntudat" emésztett folyton a rengeteg mi lesz, ha egyszer... kezdetű gondolattól. És milyen visszaigazolást nyerni a saját értéktelenségedről és veszélyességedről a környezetedtől, amikor nem kellesz senkinek és félnek tőled valamiért, amit még el sem követtél.
- Mindenkinek jut házimunka és a ház körüli teendőkből is. Én például az állatokat szoktam rendezni, amióta elég idős vagyok hozzá. Vannak kecskéink, tyúkjaink, nemrég Eddie hozott egy tehenet is. A legfontosabb szabály persze az, hogy mindenkinek innia kell a bájitalt, olyan nem maradhat a falkában, aki nem fogyasztja a farkasölőfű-főzetet. Az sem maradhat, aki bármi illegálisban részt vesz, ez például szokott problémát okozni, mert sok vérfarkasnak illegális munkája van. Eddie nem tűri az ilyesmit, próbálunk tisztességesen élni, így többnyire békén hagynak minket. Nem mindig persze, azért kaptunk már fenyegetéseket meg Eddie-nek is gyűlt már meg a baja az Abszol úton bunkókkal. De ez ilyen, egy idő után megszokja az ember - vontam meg a vállam, mintha nem is lenne természetesebb dolog a vérfarkasok diszkriminációjánál. Sajnos az én életemben ez tényleg természetesnek számított.
Komoly arccal bólintottam. Hasonló helyzetbe még sosem keveredtem, de tudtam, milyen adrenalin hatása alatt cselekedni, amikor minden reflexből jön, a stressz és az események súlya pedig csak utólag zuhan rá az emberre és lepi el, mint amikor télen a Kabint körülölelő fákról egyszer csak súlyosan borult az ember nyakába a hó.
- Sokan teljesen leblokkoltak volna a helyedben. Szerintem nagyon jól kezelted, még ha most nem is feltétlenül érzed így, mert túlságosan a stressz hatása alatt vagy. - Nem mintha nekem be kellett volna bizonyítania, hogy erős, bátor vagy éppen mindig segítőkész. - Miattad lenne más, ez egyértelmű. Gondolj bele, ha nem is ez volt az első neki, eddig miért változtatott volna? Nem volt senkije, de most ott vagy neki te és anyukád is, vagyis gondolom anyukádnak is fontos, ha még most is a kórházban ül vele. Ne becsüld alá magadat vagy úgy általában az emberi szeretet jelentőségét. Szerintem nincs olyan, hogy valaki reménytelen vagy menthetetlen, csak néhány embernek több segítségre és időre van szüksége a változáshoz, mint másoknak. Képzeld magad a helyébe, te változtattál volna bármin is, mielőtt te felbukkantál az életében? Nem akarom felmenteni, ne érts félre, mert tényleg nagyon rossz döntéseket hozott és nem háríthatja teljesen másokra a felelősséget, csak azt akartam mondani, hogy ez most lehet egy fordulópont. Egy nagyon rossz dolog, ami végül jót eredményezhet. Érted, nem?
Én tényleg szerettem volna hinni ebben.
- Ugyan, ez csak egy tea - legyintettem. - Ha főztem volna neked, akkor nem mondanád ezt. Eddie szerint közveszélyes vagyok a konyhában.

Hunter Tuttle

Alina Scamander

Akadémista

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Alina Scamander
Hétf. Aug. 22, 2022 2:35 pm

Hunter & Alina

B
ármennyire is akart minden érző, lélegző, fájdalommal telt sejtem hinni Hunter szavainak, egyszerűen nem tudtak. Egy zsigeri, megmagyarázhatatlan érzés szorította a gyomrom olyan kicsire, hogy ha ennem kellet volna, bizonyosan képtelen lettem volna rá.
- Hát… ha te mondod… - válaszoltam végül, nagy nehézségek árán, mert nem akartam Huntert sem megbántani. Tudtam, nagyon is jól tudtam, hogy a szavaival csak nekem szeretne segíteni, megnyugtatni, vigaszt nyújtani, egyszerűen csak támasszá vallani. Valami olyasmit tenni, ami Carollal nem sikerült.
Szörnyen éreztem magam - vagy mondjuk úgy még szörnyebben, pedig Merline, nem hittem benne, hogy ez lehetséges volna - már csak azért is, mert ez a gondolat úgy egyáltalában megszületett a fejemben. Olyan érzést keltett, mintha elárulnám akedvességét és törődését. Nem kellett volna ezt és Carol helyzetét összehasonlítani, főleg nem Hunter szemszögéből, hiszen…  hiszen annyira más volt a kettő. Carol akkor a barátnője volt, akivel szörnyű, kimondhatatlan dolgok történtek, míg én… csak a barátja, úgy nagyjából… azt hiszem. Voltaképp fogalmam sem volt róla mijei is voltunk a másiknak, sosem deffiniáltuk úgy igazán, hiszen bár ismertük egymást majd’ öt éve, egy csapatban kviddicseztünk, egy ház tagjai voltunk, a baráti körünk bizonyos tagjain is osztoztunk, ha úgy adódott pedig egészen jól elbeszélgettünk, de mindig is ennyi maradt. Ezt a nyarat leszámítva sosem találkoztunk kettesben, mindig ott volt Carol, egy csapattag vagy valaki, amolyan összekötő elemként.
- Jaj én nem úgy értettem, igazán kedves ötlet volt. Csak… Sajnálom - sóhajtottam, annyira katasztrofálisan viselkedtem, annyira labilisen és hisztérikusan, hogy nem is értettem Hunter miért nem dobott még ki innen jelezve, hogy amúgy zavarom a pihenését -, én nem akartalak megbántani - hiába sikerült mind ezt elérnem a reakciói alapján.
Meglepett, hogy Hunter ilyen kemény szigorúsággal fordult Carol felé. Tőle vártam volna a legkevésbé, hiszen ő… mi voltunk azok, akik a történtek után minden percben támogattuk, hogy ne érezze magát egyedül. Még a klubhelyiségünkbe is beszöktettük, hogy Kyle és csapata biztosan ne találja meg és bánthassa megint. Mondjuk… előbb rúgtak volna ki minket a házirend megsértése végett, minthogy ezt hagyjuk neki.
Pontosan ezért, az együtt átélt pillanatok, a közös nehézségek miatt logikátlan volt, hogy ezt gondolja, így gondolja.
- Nem tudhatod, annyira… instabil még mindig. Néha jól van, néha pedig…. nem - nyögtem ki nagy nehezen, küszködve a megfelelő szavakkal. Figyelnem kellett arra mit és mennyit mondok, ne fájjon Hunternek is még jobban - a fű, a bulik és Dante után -, hiába volt mind ez rettenetesen nehéz, mert ugyan éppen nem zokogtam, de a gondolataim kuszák voltak, ezer felé száguldottak és mindenhol jártak, csak ott nem, ahol kellett volna nekik. Voltaképpen… mit vártam, hol is kellett volna járjanak?  - De majd beszélek vele. Tényleg. Csak nem most, nem ma - ráztam le magamról a témát és őszintén reméltem, hogy Hunter is ennyiben hagyja.
Értettem, persze hogy értettem miért mondja, amit, de… egyszerűen képtelen lettem volna azzal a tudattal élni, hogy még ha közvetve is, de én lökök az egyik legjobb barátnőmön még egyet. Néha, bár Hunternek sosem vallottam volna be, én magam sem értettem, hogy egyensúlyozott még a peremen; hogy nem zuhant bele abba a végeláthatatlan, fekete szakadékba, amiből ha volt is kiút, egészen biztosan nem könnyen. És legkevésbé sem úgy, ahogy azt Bertie tette.
Kirázott a hideg; kicsit meg is borzongtam.
Nem akartam erre gondolni. A testére. A fehérségére. A hangosan nyávogó macskáira. Én… azt hiszem leginkább semmire sem akartam gondolni aminek köze lehetett hozzá, a történtekhez, a fel-fel bukkanó emlékképekhez. Pont ezért kellemesen idilli volt a kép, amit Hunter lefestett a kis falkájukról. Az állatokról, a szabályokról és a közös munkáról, kicsit olyan volt, mint egy kommuna… vagy nem, ez tulajdonképpen pontosan az volt, egy modern kommuna.  
- Ezt senkinek sem kéne megszoknia - ráztam meg a fejem, noha sejtettem: nem pont így működött ez. A varázslók túlnyomó része félt a vérfarkasoktól - már a kormánymozgalmak előtt is, az csak rásegített erre. Azok pedig, akik féltek, kegyetlenek és gonoszok tudtak lenni, hiszen ítélkezni és gyűlölködni mindig is könnyebb volt, mint megismerni és megérteni. A történelem legalábbis újra és újra ezt bizonyította, én magam nem értettem ezeket az embereket, nem láttam bele a fejükbe, de… talán jobb is volt ez így. Biztosan nem tetszett volna az, amit ott találok.
Inkább ismét beleittam a teába, már nem volt sok belőle, éppen csak egy kevés a bögre alján.
- Én is lesokkoltam. Volt egy pillanat, azt hiszem csak annyi, mégis végtelenül hosszúnak tűnt, amíg nem tudtam mit tegyek, kit hívjak, merre mozduljak, aztán… valahogy minden nem tudom, csak így ment. - Próbáltam megmagyarázni, hogy mi is zajlott le bennem a telefonhívás és a rátalálás között eltelt másodpercekben.
Fáradtam, fáradnom kellett, mivel hiába figyeltem Hunter monológjának minden szavára, nagyon nehezen  sikerült csak összeállítanom egy teljes egésszé. Kétszer is neki kellett futnom a válasznak, mire az valóban sikerült.
- Persze, értem - fogjuk rá… -, csak… nem hiszem, hogy ez így működik. A függőség más, és… bármennyire is szeretném tagadni, ahogy igazából eddig tettem, de Bertie… az Apukám drogfüggő, már tizenhét éve is az volt, amikor Anyával együtt voltak és ez azóta sem változott. Lehetnek jobb pillanatai, erősebb napjai, viszont… - vettem egy mély levegőt, pislogtam párat, óvatosan az alsó ajkamba haraptam, nem akartam megint elsírni magam, ennél erősebbnek szerettem volna látszani, ha már valójában nem tudtam az lenni. - Soha nem fog teljesen leszokni, nem azért mert nem szereti Anyát vagy engem, egyszerűen csak… - vontam meg a vállam, nyitva hagyva a mondatot. A múltkori, Temze parti beszélgetésünk után úgy gondoltam Hunter pontosan értette, hogy mire utaltam. Szerette őt is az Anyukája, ahogy az én Apukám is engem, egyszerűen csak… nem voltak elég erősek, nekünk pedig az a kereszt jutott, hogy ennek a tudatát cipeljük.
- Majd egyszer főzök én neked akkor, nem vagyok egy nagy séf, de a bájitalokhoz azt mondják elég jó érzékem van, nem lehet nagyon más a kettő - bár jelenleg hálás voltam, hogy nem ételt ajánlott, ha bármit is le kellett volna erőltetnem a torkomon, biztos hogy hamar viszont láttam volna némi gyomorsav társaságában.
- Figyelj… mi lenne ha inkább most mutatnád meg azokat a pokemicsodákat? Tudom, hogy kínosan késő van már, és így is többet tettél, mint bárki várta volna, mint érdemeltem volna, de… nem igazán akarok most hazamenni - nyögtem ki kénytelen kelletlen, holott tudtam, hogy ez nem helyes; mégis, most egy egészen kicsit önző akartam lenni és érezni még az itteni csendes nyugalmat, nem pedig visszatérni a valóságba, kérdések és vallomások kellemetlen kereszttüzébe.

Hunter Tuttle varázslatosnak találta

Hunter Tuttle

Kviddicsjátékos

Elõtörténet :

Az emberi cikesz

Multik :

Zsörtike sereg

Playby :

Timothée Chalamet

73

Hunter Tuttle
Szer. Aug. 31, 2022 10:13 am

Alina & Hunter
Erősködhettem volna, sokszor megismételhettem volna a korábbi érveimet, kicsit más szavakkal, kicsit jobban vagy sutábban, de tudtam, hogy semmit sem érnék el vele. Nem voltam akadémista alkat, az olyanokat, mint én, általában úgy emlegették: "őt sem az eszéért szeretik", és akik ezt mondták, azoknak mind igazuk volt. Tényleg nem az eszemért szerettek. De Eddie-től annyiszor hallottam, hogy én is hittem benne, az intelligencia sokféle lehet, és bár sok területén messze az átlag alatt teljesítettem, az emberek lelkéhez egészen értettem. Így azt is tudtam, hogy Alinának most nem az erőszakos győzködésemre volt szüksége. Majd később, mikor már megnyugszik - nem ma, lehet nem is holnap, talán nem is egy hét múlva - át fogja gondolni, tisztábban fog látni mindent. Ahogy sok mindenhez, úgy ehhez is idő kellett. Most csak annyit tehettem, hogy itt álltam mellette és felajánlottam a vállamat, hadd sírja ki magát rajta.
- Megbántani? - ráncoltam a homlokom értetlenül. - Egyáltalán nem bántottál meg. Azt amúgy is megmondanám, ha megbántanál valamivel, nem szeretek magamban puffogni.
Széles, őszinte mosollyal néztem Alinára, reméltem, hogy ha a szavaim nem is, a mosolyom majd meggyőzi. Jelen helyzetben nagyon erősen meg kellett volna dolgoznia azért, hogy megbántva érezzem magam a szavaitól - és valami azt súgta, hogy Alina esetében amúgy is statisztikailag rémesen alacsony annak az esélye, hogy komolyan a lelkembe gázol. Ő nem olyan ember volt. Mindenkinek szaladtak ki a száján meggondolatlan kijelentések, sértett meg másokat valós szándék nélkül, biztosan vele is többször előfordult már, de sosem velem kapcsolatban. Figyelmes ember volt, ezt semmi sem bizonyította jobban, mint hogy most, egy idegösszeroppanás szélén egyensúlyozva is bocsánatot kért a... nos, a nagy semmiért.
- Persze, nem is úgy gondoltam - ráztam meg a fejem. - Akkor beszélsz vele, amikor jónak érzed. Te jobban tudod, mit bírna most ki és neked mikor van szükséged a támogatására. Bocs, nem akartam erőszakosnak tűnni vagy valami ilyesmi, csak... mindegy is.
Zavartan megvontam a vállam, szerettem volna minél távolabb evezni a Carol témától. Ez nem volt megfelelő alkalom arra, hogy az ő problémáiról beszélgessünk, végképp nem arra, hogy tovább boncolgassam a véleményemet arról, ahogy Carol az utóbbi időben a barátait kezelte. Nem egyezett a véleményünk Alinával, ami önmagában nem jelentett problémát, máskor, más körülmények között higgadtan tudtunk volna erről beszélgetni. De ez a helyzet most nem Carolról szólt, hanem Alináról. Hülye voltam, hogy egyáltalán erőltettem a témát, bűntudatot éreztem miatta és örültem volna, ha minél hamarabb váltunk. Hála istennek Alina gyorsan más vizekre terelte a beszélgetés menetét - bár végsősoron ez sem volt sokkal vidámabb.
- Nem, de meglepő, hogy az ember milyen könnyen tud alkalmazkodni a... kényelmetlenségekhez. - A rendszerszintű diszkrimináció nem kényelmetlenség volt, annál sokkal több, ezt én is tudtam és tapasztaltam szinte minden áldott nap. Azonban már elég hosszú ideje ez volt a valóság, amiben éltem, ennyi idő alatt tényleg, bármilyen siralmas is ez, normálissá vált számomra. A velem született optimizmus segített felülemelkedni mindezen, nem erőltetett, mű pozitív életszemlélet volt ez, hanem tényleg őszinte bizakodás. Hiszen mindent összevetve boldog életem volt. Mindegy hányan akartak Azkabanban tudni egy betegség miatt, amit nem én kértem és amivel senkinek sem ártottam, attól még voltak rendes emberek. Barátok, falkatársak, sporttársak, akik szerettek és elfogadtak. Ha száz gyűlölködőre jutott egy igazán kedves ember, én már azzal is beértem. A világ nem volt olyan szörnyű hely, mint amilyennek sokan látni akarták. Ha összegyűltek a fejem felett a sötét fellegek, mindig akadtak emlékek, amik segítettek elűzni őket. A forró nyári napok, amikor Eddie-vel hajnalban az állatok körül dolgoztunk és semmiségekről beszélgettünk. Amikor megnyertük a kviddicskupát és a Hugrabug egész csapata örömtől ordítva repült tiszteletköröket a pályán. Ahogy a hajamba kapott a szél, mikor először felültem az első igazi versenyseprűmre. A veteményesünk kellemes földdel vegyes, érett paradicsom illata. A cikesz hűvös érintése, mikor egy győztes meccs végén a markomba zártam. A kacsák hápogása, mikor Alinával együtt etettük őket... Igen, az is egy nagyon szép emlék volt.
Bólintottam a szavaira. Értettem, a lelkem mélyén nagyon is jól tudtam, hogy neki volt igaza. A sorsfordító pillanat, amit én vázoltam egy optimista jövőképpel, valószínűleg csak egy Disney mesében létezhetett. Tudtam, hogy így van, de mégis hogyan mondhattam volna ezt Alinának, amikor megnyugtatásért jött hozzám? Az igazat megvallva egyre kevésbé találtam a megfelelő szavakat, már ha egyáltalán léteztek ebben a helyzetben. Mit lehet mondani annak, akinek a drogfüggő apja túladagolta magát és ő találta meg élet és halál között lebegve? Semmit, azt hiszem. És talán Alinának nem is arra volt most szüksége, hogy vidám hazugságokat durrogtassak. Talán éppen elég volt, hogy meghallgattam és nem kellett egyedül maradnia a gondolataival.
- Egyszerűen csak... tudom - sóhajtottam fel. - Néha nem elég, hogy szeretünk valakit. Attól még nem fog minden megváltozni. Tudod... kisebb koromban, még mielőtt elvettek Anyától, de igazából utána is, ha nagyon reménytelennek éreztem a helyzetet vagy nagyon dühös voltam rá, akkor mindig felidéztem, hogy milyen jó dolgok történtek kettőnkkel. Tudom, hogy nagyon gyerekes, de a mai napig eszembe szokott jutni, hogy kiskoromban esténként nem mesekönyvet olvasott, hanem ő talált ki történeteket és közben a falon árnyjátékkal kísérte, annyiféle állatot tudott formálni a kezével, hogy kicsiként teljesen lenyűgözött. Jobb napjain persze, legtöbbször oda sem figyelt, hogy lefeküdjek időben. De ettől még nem lesz kevésbé szép az emlék... azt hiszem. Igazából nem is tudom, ez most miért jutott eszembe, nem akartam magamra terelni a témát, ne haragudj. Csak arra gondoltam, hogy talán idővel neked is inkább a szép dolgok lesznek a hangsúlyosak, és nem az, ami ma történt.
Az asztalt beborító kockás terítőn maradt morzsákat piszkáltam, apró kis kupacba kotortam őket.
- Ez jól hangzik. Ne aggódj, nem vagyok válogatós. Ha nincs benne kelbimbó, káposzta és bármi más K betűs dolog, ami igazából kecskéknek való, akkor úgyis ízleni fog.
A Pokemonok említésére - bármilyen ciki és gyerekes is volt - azonnal felderült az arcom.
- Nem is engednélek, még csak az kéne, hogy ilyen későn egyedül mászkálj - pattantam fel az asztaltól. - Gyere, előkeresem a Nintendómat. Imádni fogod a Pikachumat. És van egy pokemonom, ami pont úgy néz ki, mint Lestrange és Avery professzor corgija, csak elektromos. Ó, és van egy Woobatem is, ami pont olyan, mint egy repülő törpegolymók, el is neveztem Puffancsnak.
A kezemet nyújtottam Alinának, hogy kövessen az emeletre, ahol csupán egyetlen szobában égett a villany. Ha valaki hallotta is, ahogy csendben felosontunk, nem törődött velünk.
Órákkal később ért utol minket az álom, kettőnk között csupán egy Nintendo Switch-el. Egyikünk sem ébredt fel rá, amikor hajnalban Eddie elhaladt a folyosón, majd szinte hangtalanul behajtotta a szobám ajtaját.

Hunter Tuttle

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: