I told me that I need a change, you see - Zora & Domi
Vendég
Szer. Okt. 21, 2020 9:05 pm
Zora & Dominique
A mai napom alaposan el van tervezve, és semmi sem akadályozhat meg a terveim kivitelezésében. Végre újra visszatért az életkedvem, és képes vagyok teljes szívvel mosolyogni a világra és meglátni benne minden apró örömöt, ahogy régebben is tettem. Ezért is döntöttem úgy, hogy ez egy olyan alkalom, amire örökre emlékezni szeretnék, mikor újra összejöttünk Devvel, ez pedig mi mással is ünnepelhetném meg, ha nem egy újabb csodálatos tetoválással? Nem is emlékszem már pontosan hány éves voltam, mikor elkezdtem érdeklődni a tetoválások iránt, talán olyan 15-16 de azóta nincs megállás, mióta beszereztem az elsőt. Ez pedig egyáltalán nem meglepő, hiszen Zora olyan mesterműveket képes kisajtolni magából, hogy sosem vagyok képes betelni velük, így most sem volt kétség, hogy hozzá fordulok az újabb tetkó kapcsán. Jó előre bejelentkeztem már nála, így amikor beszáguldok az ajtaján, remélem, hogy nem fogom a szívrohamot hozni rá.
- Szia Zora! Régen láttalak. - Mosolygok rá ragyogóan, és nem bírom megállni, hogy ne ölelgessem meg túláradó örömömben. Olyan bazi nagy rózsaszín felhőn lebegek jelen pillanatban, hogy képtelen vagyok normálisan viselkedni. Nem mintha általában tudnék normálisan viselkedni, de ez most lényegtelen. - Mi újság veled? - Kérdezem letörölhetetlen mosollyal, hiszen tényleg már hónapok óta nem találkoztam vele. Túlságosan el voltam foglalva az egyre mélyebb depressziómmal és problémáimmal, hogy újabb tetoválásokon gondolkodjam, de most már semmi sem akadályozhat meg abban, amit szeretnék. - Már alig várom, hogy elkezdjük. - Vallom be izgatottan nevetve, miközben ledobom az egyik sarokba a táskámat. - Ide, a hátamra szeretnék egy gyönyörűséget. - Mutatom már amennyire tudom a hátamat, egy viszonylag nagy területen.
Vannak olyan vendégei akiket kifejezetten szeret. Már nem úgy.. Szereti az elképzeléseiket, a bevállalósságukat és hogy minden határozott vélemény mellé engedik, hogy saját magát is belevigye egy kicsit az éppen készülő műbe. Dominique az egyik ilyen ügyfele. Nem elég, hogy már megannyi munkaóra van a testén, kifejezetten üdítő hatással tud lenni rá, mikor belép az üzletbe. Jelenleg már a gondolattól, hogy hamarosan megérkezik, teljesen más világba kerül. Az elmúlt napok borús felhői tovaillannak, s érzi ahogy felpezsdül benne az élet, mert biztos benne, hogy ma is szerelmes lesz a végeredménybe. Zora már csak ilyen. Megannyi szerelme futkos a világban, s mindegyik más - más testén. Még jó, hogy ezt nem szokta hangoztatni, mert valószínűleg ribizlinek gondolnák…
A tetováló szalonna egyáltalán nem nevezhető, kis zugban pakolja elő a különböző színeket és a jól megtisztított gépet, a hozzátartozó tűhegyekkel együtt. Olyan, mintha izgulna. De ez az izgalom nem annak szól, hogy félne attól, hogy elrontja. Ez inkább a jó fajta izgalom, gyermeki kíváncsiság, hogy mit hoz a mai nap. - Sziaa - fordul kedvesen, mosolyogva az érkező felé, akinek már nem kell bemutatni a járást, mert úgy mozog már itt, mintha haza járna. - Mert mindig csak akkor jössz, ha történik valami.. Szóval, most éppen nyomja valami a szíved vagy örülünk? - nem dorgálás ez, csupán megfigyelés. A nőnek készült legtöbb tetoválás mögött van valami történet, nem biztos, hogy mindre emlékezne szóról szóra, de nem is amiatt csinálta őket. - Én megvagyok, holnap megint utazom, tudod, hogy nem bírok itt lenni sokáig - ha muszáj nyilván itt van, meg mostanság egy - egy napra is érkezik, ha éppen van kin alkotni, de inkább utazik és felfedez, elvégre élni kell, míg lehet. - S most mégis mit képzeltél el magadnak? Vagy rám hagyod? - meglepődne, ha teljesen szabadkezet kapna, de azért bepróbálkozik. - Csüccs le, beszéljük át.. Tudod a szokásos, én megkérdezem, hogy biztosan akarod - e, blabla - nyilván Dominique kívülről fújja a dolgot, de muszáj neki ezt újra és újra elmondania, hiszen maradandó módosítást végez a testén.
Vendég
Szomb. Nov. 14, 2020 3:13 am
Zora & Dominique
Szélesen mosolygok, és alig bírok egy helyben maradni, legszívesebben folyamatosan járkálnék, vagy csinálnék valamit, annyira tele vagyok energiával és jókedvvel. - Persze, hogy csak akkor jövök, csak akkor van értelme tetoválást csináltatni, ha jelent is valamit. - Mondom továbbra is fülig érő szájjal, nem mintha ezt neki magyaráznom kellene. Pontosan tudja ezt ő is. - Ennél boldogabb már nem is lehetnék. - Fakadok ki, őszintén, csillogó szemekkel. - Volt egy nagyon sötét időszakom, miután Devvel szakítottunk, de újra összejöttünk. - Újságolom boldogan. Sokat beszéltem már neki Devről - nyilvánvalóan, szinte mindenkinek őt ajnározom, főleg abban az időszakban, amikor éppen távol voltunk egymástól -, de ő lemaradt arról, hogy szakítottunk, és arról is, ahogy abban a pár hónapban még élni sem volt kedvem, nem hogy bármi mást csinálni. - Mármint így gyorstalpalóban. Eléggé komplikált a kapcsolatunk, ha még nem sikerült volna rájönnöd. - Nevetek.
- Ó, és hova utazol legközelebb? - Kérdezem kíváncsian, miközben továbbra is úgy pörgök, mint egy búgócsiga, és muszáj egy kicsit járkálnom ahhoz, hogy sikerüljön lenyugodnom annyira, hogy majd később mozdulatlanul hagyjam majd, hogy Zora egy újabb műalkotást készítsen a testemre. - Egy unikornist szeretnék. - Válaszolom habozás nélkül a kérdésére. Az a remény szimbóluma és még sok minden másé, és ez azt jelzi, hogy végre újra tudok reménykedni abban, hogy most már tényleg minden rendben lesz. - Azt viszont, hogy milyen formában és hogyan csinálod, azt teljes mértékben rád hagyom. - Mondom mosolyogva. A kérésére még egy kör járkálás után lehuppanok a székre, és egyből bólogatok a szokásos körökre. - Igen, igen, biztosan akarom, nem, nem gondoltam meg magam és igen, tudom, hogy maradandó. - Mondom fel engedelmesen a kívülről betanult kis szövegemet, amiket csakis erre az alkalmakra tartogatok.
– Áháá, ezt tényleg egy tetoválásért kiált – nevet fel halkan. Tudja, hogy vannak olyanok, akiknek az ilyesmi nagy szám és muszáj valahogy megörökíteni. Kedvence a név, ami ugye eléggél gáz, ha ott marad.. Ezért is örül annak, hogy Dom legalább nem szívecskét és nevet kér, mert azt neki úgysem csinálná meg.. Meg másnak se. Nevét nem adná ilyenekhez, az egyszer biztos. – Csodálkozom, hogy a sötét korszakodban nem jelentél meg és kértél valami depressziós halálfaszát – nézi még mindig vigyorogva a másikat, aki olyan mint egy búgócsiga. Nem bánja, addig pörögjön, míg neki nem állnak, mert az sokkal nagyobb gáz lesz, ha akkor fog ficeregni.
- Őszintén? Még nem tudom, de szerintem valami meleg helyre – ritkán tervez előre. Leginkább olyan, hogy előveszi a térképet, aztán éppen ahova bök. Most majd biztos, hogy a melegebb éghajlatok felé táncikál, mert nincs kedve a kucsmához. - Unikornist? –néz kissé meglepődve a másikra. – Komolyan egy unikornist? –pislog sűrűn, meglepetten. Mondjuk azt, hogy sok mindenre számított, de erre nem. Persze szép állat, meg cuki, főleg, ahogyan a muglik ábrázolják, de szerencsére még nem kértek tőle ilyesmit. Nem szívleli őket, na. – Úgy bírom, hogy már fejből tolod a kérdésekre a válaszokat, mi van ha már más a sorrend és így tök másképpen jönne ki a dolog? –teszi fel nevetve a kérdést, miközben elővesz egy vázlat füzetet. Szeret improvizálni, ugyanakkor azért vannak azok a művek, amiket jobb előre megtervezni. Egy unikornis pedig feltétlen ezért kiált. - És mozogjon? Színt váltson? Jelezze ha méreg van a szervezetedbe vagy neki mi legyen az a célja? – van elképzelése, de semmiképpen sem szeretné ő megmondani, hogy mi lehetne jó ennek a drága teremtésnek. Maximum, ha Dom nagy marhasággal áll elő, akkor majd más vizekre tereli.
Vendég
Vas. Dec. 20, 2020 9:02 pm
Zora & Dominique
Ha ez lehetséges még jobban csillogni kezdenek a szemeim, és már meg sem próbálom visszafojtani a kitörni készülő boldogság bombát. - Ugye, hogy ugye? - Kérdezem vidáman. Az, hogy például nevet tetováltassak magamra, az eszembe se jutott, igaz, hogy őrült vagyok, de azért nem ennyire. Főleg tekintetbe véve azt, hogy mennyi minden történt már mióta Dev bekerült az életembe, sok mélyponton és repkedésen vagyok túl, és csak remélni tudom, hogy többé olyan mélypontom már nem lesz, mint ami a nyáron volt. Igyekszem pozitívan tekinteni az előttünk álló jövőre, és bízni abban, hogy sikerült megbeszélni az eddigi problémáinkat. Meg most már nem kell megküzdenünk a távkapcsolat szörnyűségeivel sem, az pedig határozottan egy jó pont. - Áh, annyira pocsékul voltam, hogy még tetoválásra sem tudtam gondolni. - Vallom be. - Meg jobb olyan tetoválást csináltatni, amitől inkább vidám emlékek jutnak eszembe, mint olyat, ami folyamatosan arra emlékeztetne, hogy valamit már megint elcsesztem az életemben. - Fejtegetem.
- Ú, a meleg hely az jól hangzik. A hideget én sem várom, de legalább sárkányok mellett dolgozhatok majd, nem hiszem hogy fázni fogok. - Mondom nevetve. - A karácsonyt viszont a hideg ellenére is várom. Tudom, hogy még messze van, de az mindig jó időszak, és már most ideje elkezdenem kitalálni, hogy kinek milyen ajándékot szánok. Van egy kevés családtagom. - Nevetek megint, de egyáltalán nem panaszkodásképp mondom ezt, mert mindenkit imádok egytől egyig. - Tudom, tőlem nem ezt vártad volna. - Vigyorgok elégedetten, mert sikerült meglepnem őt. - Viszont egyáltalán nem a csilli-villi, mugli verzióra gondoltam, hanem az elegánsabb, szebb kivitelre. Ismered nagyjából a stílusomat, úgyhogy inkább a vagány irányba szeretnék vele elmenni, mint a túlságosan lányos, habcsókos elképzelésbe, amit mások kérnének. - Avatom bele jobban az elképzeléseimbe. - Ha így lenne, akkor jót röhögnénk az egészen. - Válaszolom a kérdésére vigyorogva. - Hmm… - Mélázok el hangosan. - Nem szeretném, hogy mindig mozogjon, de… ha valaki olyan ér hozzám, akit szeretek, akkor jó lenne ha reagálna. Eközben színt is válthat. A méregérzékelésre nem hiszem hogy szükségem lenne. Neked van valami ötleted? Hátha adsz még egy kis inspirációt. - Nézek kíváncsian Zorára, és mint mindig az ilyen alkalmakkor, kissé izgatottan. Már alig várom, hogy rajtam legyen és láthassam a végeredményt.
- Teljesen igazad van, végre valaki, aki gondolkozik.. –bólint egyetértően, mert nem tudja vitatni ezt. Ha valaki hirtelen felindulásból, dühtől avagy szomorúságtól vezérelve tetováltat annak sosincs jó vége.. Komolyan büszke ebben a pillanatban a lányra, nem is kicsit. –Kell a lelkemnek a felüdülés, valami kaland, valami avagy valaki ismeretlen – somolyog sejtelmesen. Naná, hogy erről van szó. Nyughatatlan a lelke, keresnie kell valami újat, s mivel szeret más kultúrákat megismerni, így akár valaki újat is.. Pár napra, hétre, tovább semmiképpen sem, az nem ő lenne. –Nem kifejezetten élem a karácsonyi mizériát, hogy őszinte legyek – néz a másikre egy szelíd mosollyal az arcán. – Persze hiszem azt, hogy a gyerekeknek kell a csoda, de ez a szlogen, hogy szeretet ünnep és egyebek, egyszerűen a sírba visz. Miért csak egy avagy két nap erejéig szeressük egymást? – tárja szét a karjait. Tudja, hogy nem ezt akarják sugallni, de akkor ne nevezzük már szeretet ünnepének. Igenis a többi ünnep is megérdemelné ezt a jelzőt és punktum. Maradjunk annyiban, hogy Zora talán senkitől sem várná ezt, aki ismeri már a munkásságát és a stílusát. Nem szereti a hétköznapit, nem szereti az egyszerűt és kifejezetten utálja a tömegkéréseket. Így nagyon ritkán készíti ugyanazt a mintát, ha mégis előfordulna – eddig egyszer, akkor is ikrek végett-, akkor is tesz bele valami csavart, valami mást. De ezt már a legelején tisztázza mindenkivel. Ezért is reméli, hogy Dom esze nem ment el, s szerencsére erről hamar tanúbizonyságot is ad. – Hála az égnek, már kezdtem azt hinni, hogy teljesen meghibbantál és ki kell hajítsam az egyik kedvenc vásznamat – neveti el magát. Tényleg megtette volna, hiába is kedves vendége a másik, azért van olyan elv, amelyből nem hajlandó adni. Nem is érti, hogy a muglik miért vannak oda a csilli-villi, szivárványos verzióért, meggyalázása egy amúgy nagyon is szép teremtménynek. – Hmm, akkor mi lenne, ha alapból sötét tónusokkal dolgoznánk? Fekete – kék és méregzöld keverékével, ha pedig olyan ér hozzád, akit szeretsz, akkor piros, narancssárga és mályvaszínűre változna, miközben a szárnyait le-fel mozgatja? Csak akkor változna a színe, ha mozog a szárnya és csak akkor mozog a szárnya, ha bizony őszinte, mélyről jövő szeretet jár át téged. Ez így megfelel? – csak egy ötlet, de természetesen, ha a színek, vagy a mozgás maga nem oké, még most lehet rajta változtatni. Ő nem az a fajta, aki bárkire bármit erőltetne, csak ötletel és meghallgat, tovább gondol és tervez. Elvégre akkor lesz igazán jó egy ilyen mű, ha nem csak a kivitelező, hanem maga a viselője is benne van.
Vendég
Csüt. Feb. 11, 2021 9:03 pm
Zora & Dominique
Önkéntelenül is hangosan felnevetek Zora kijelentésére. - Én? Gondolkozni? Pont arról vagyok híres, hogy soha nem gondolkodom, mielőtt cselekszem. - Nevetek tovább. Ami tényleg így van, sok olyan szituáción vagyok túl, ami ezt bizonyítja, de azért örülök, hogy néha a józan eszemet is hagyom érvényesülni. - Lehetséges lenne, hogy kezdek felnőni? - Kérdezem kicsit elgondolkozva, de még mindig szélesen vigyorogva. - Áh, nahh… kétlem, hogy én valaha képes leszek felnőni, mindig egy örök gyerek maradok majd a lelkem mélyén. - Szinte biztos vagyok benne, hogy így lesz, akármennyire is van jó hatással rám Dev józansága. Szerintem nélküle már rég megölettem volna magam - nem önszántamból, mint ahogy nyáron jó párszor megfordult a fejemben -, tekintetbe véve, hogy mennyire szeretem a veszélyes szituációkat. Ő az az ember, aki ha a közelemben van, képes némiképp lenyugtatni, és engedélyezni az agyamnak annyi időt, hogy tényleg gondolkozzon, mielőtt bármilyen elhamarkodott dolgot tenne.
- Na, ez határozottan jól hangzik. - Bólogatok Zora szavaira mosolyogva. - Nem mintha én tudnám, milyen az utóbbi. - Vallom be. - Életemben egyetlen emberrel voltam együtt, és nem is nagyon tervezek ezen változtatni. Mondjuk vele is nehéz volt egyáltalán összehozni a dolgokat, öhm… méretbeli különbségek miatt. - Nevetek zavartan. Zorával már vagyok olyan közeli kapcsolatban, hogy ilyen dolgokat is elmondjak neki, különben is kevés lány barátom van, akikkel ilyenekről beszélgethetnék, a nővérem pedig ebből a szempontból teljesen reménytelen eset. Ő jobban zavarban lenne, mint én, ha erről a témáról kezdenék neki magyarázni. - Ja, megértelek. Én sem azért szeretem a karácsonyt, mint a legtöbben, egész egyszerűen lehetőséget látok arra, hogy olyanokkal is találkozzam és időt töltsek el, akikkel egyébként elég ritkán tudok találkozni. Nálunk karácsonyi hagyomány az, hogy legalább ekkor mindenki összegyűlik Molly nagyinál, hogy együtt töltsük a napot. Gyerekként is imádtam, de most sem nagyon változott a varázsa a számomra. - Mesélem csillogó szemekkel.
- Ugyan, dehogy. Habár a szerelem el tudja venni az eszemet, de azért annyira nem, hogy teljes mértékben meghazudtoljam saját magam. - Csóválom meg a fejem vigyorogva. - Ú, ez nagyon királyul hangzik. Már most látom a lelki szemeim előtt, nagyon badass lesz. - Lelkendezek a leírását hallgatva. - Kezdjek el vetkőzni? - Kérdezem, egyértelművé téve, hogy alig várom, hogy munkához lásson. Sosem a türelem volt az erősségem. Szinte meg sem várom a válaszát, már kapom is le magamról a kabátot. Még jó, hogy gondoltam arra, hogy felvegyek egy extrán rövid sortot a pólómhoz, különben egy szál bugyiban kellene itt ücsörögnöm, nem mintha az annyira feszélyezne. Nem igazán zavar, ha meztelenkednem kell, nem vagyok az a szégyenlős típus. Sőt, amilyen ruháim vannak, csoda hogy még nem volt problémám a közszeméremsértéssel.