Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Wish that I could see you thinking - Jessie & Seph

Anonymous

Wish that I could see you thinking - Jessie & Seph Empty
Vendég
Vas. Okt. 18, 2020 3:52 pm

Jessie & Seph
Amikor azt hinném, hogy nem lehetne az óra ennél is rosszabb, Warrington professzor fogja magát és párokba oszt minket. Párokba! Hát normális ez az ember? Nem elég, hogy úgy kellett végig szenvednem az órát, hogy megtartsam az álcámat, erre még inkább jópofiznom kell azzal, akit őurasága mellém oszt? Senki nem gondolná, hogy milyen nehéz az ostobát játszani, miközben pontosan tudom, hogy mennyi és milyen alapanyag kell az adott órai bájitalhoz, és biztos vagyok benne, hogy az elsők között tudnék tökéletes eredményt kihozni belőle, de nem, nekem játszanom kell a buta, naiv kislányt. Gratulálok, Seph. De végül nem is ez lett az óra legrosszabb része, hanem a párom. Az utolsó pillanatban sikerül elfojtanom az arcomra kikívánkozó fintoromat, mikor látom Jessie Yordmoont közeledni az asztalomhoz, a szokásos flegma stílusában. Remek… ez egyszerűen csodás. Sóhajtva arrébb húzódok, hogy le tudjon ülni mellém, de most képtelen vagyok megjátszani azt, hogy örülök a társaságának. Nem megy. Jessie amúgy is olyan, akit soha nem tudok hova tenni, az idő nagy részében úgy viselkedik, mint egy majom, aztán van egy pillanat, amikor felcsillan benne a normalitás egy apró árnyéka, hogy aztán megint elrontsa valamivel a jó véleményemet. Annyi biztos, hogy nem kedvelem. Egy cseppet sem.

-Szia Jessie. - Köszöntöm nem túl nagy lelkesedéssel, miközben a kiosztott lapokra meredek. Minek kell nekünk egyáltalán ezeket párokban kitölteni?
- Légy  szíves szedd össze magad, és essünk túl minél előbb ezen a feladaton, jó? Ma nincs kedvem a bugyuta tréfáidhoz. - Miért van olyan érzésem, hogy olyan lesz, mintha csak a falhoz beszélnék? Mindenesetre egy próbát megér, hátha éppen sikerül a normálisabb állapotában elcsípnem és egyből felé is tolom az ő papírját.
- Ne is próbálj trükközni, töltsd ki. - A hangom ellentmondást nem tűrő, érdekes, hogy a valódi énem, mindig valamiért Jessie közelében kerül a felszínre. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha valaki olyat osztanak be mellém, akit úgy tudok irányítani, ahogy én akarok! De nem, helyette ezt a…
- Jessie, esküszöm, ha nem kezdesz el dolgozni… - Sziszegem felé alig hallhatóan, kezdve teljes mértékben elveszíteni a türelmemet.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Csüt. Dec. 03, 2020 11:45 am

Seph & Jessie
A halálom, amikor egy órát végig unatkozok és órai munkával kell eltöltenem. Igazából a bájitaltan az egyik ilyen gyakorlatiasabb óra, amit még alvással sem tudok kibekkeli, mert minden áldott alkalommal kell valamire valahogy készülni. De hogy a megveszekedett macska kaparja meg a profot, amiért még variál is az eddigi rendszerrel és párokba rak minket. Igazából irigyen figyelem, hogy Darian és Finn is tök jó csoporttársat kap, sőt igazából majdnem mindenkinek fasza csoporttársa akad, miközben én azért szurkolok, hogy csak ne a fogszabályzós hugrabugos mellé ültessenek, akinek az értelmi szintje felér egy marék molyirtóval. De nem, igazából még örülhetnék is, hogy jobbat kapok. A francokat, ő még többet kunyerál. Nem egyszer elküldtem már, hogy én nem írom meg a beadandóját. Remélem akkor az órát is jól lehúzzák, mert hogy én nem tervezek semmit sem csinálni - főleg nem vele - az is biztos.
- Csá. - mert köszönni illik. Aztán levágódok mellé és csak annak köszönhetően nem pakolom fel a lábaimat az asztalra, mert tudom, hogy a tanár habozás nélkül levarázsolja onnan őket és azt nem fogom megköszönni. Bukfenceztem már le így székről és azóta is neheztelek érte, hogy az egész osztály előtt tette. Mindegy is, az ilyenen hamar túllendülök. Azon viszont már kevésbé, hogy ilyen flegmán áll ő is hozzám. Gyilkos tekintettel pillantok rá.
- Nekem sincs a bugyuta viselkedésedhez. - úgy húzom ki magam a háttámlának dőlve, mintha ezzel valami rohadt nagyot mondtam volna. De nem, egyszerűen csak vissza akartam vágni neki. Majd pont ő mondja meg, hogy mit csináljak, amikor olyan ostobán viselkedik sokszor. Cöh.
Látványosan kinyitom a bájitaltan könyvemet, kihúzom a lapok közé csúsztatott pennát és körmömet kezdem vele böködni. Mit érdekel engem, hogy mit akar. Oldja meg ő, ha annyira szeretné. Teher alatt nő a pálma, hátha egy csepp esze lesz ezek után. Aztán majd rá sandítok, ha olyan kedvem van. Még hátra is billentem a széket kényelmesen és csak akkor hagyom abba a tevékenységet, amikor látom, hogy a tanár felénk néz. Én dolgozok serényen, nem látja?
- Akkor mi lesz? Elkéred a házit? - mellékesen nekem is az utolsó pillanatban szokott meglenni és igazi csapatmunkát végzünk a Finn-Darian duóval, de ez tényleg már csak részletkérdés.
- Töltsd ki, ha annyira szeretnéd. Én majd megcsinálom a bájitalt, amivel el kell készülnünk az óra végére. - azzal fel is kelek, hogy a kis fecnivel elinduljak keresgélni, amire felírtam az összetevők listáját. Jobb a békesség és a távollét tőle. Pont tőle. Én hasznossá teszem magam, tegyél te is úgy.
- Na hogy állsz? - szűröm oda foghegyről neki, amint mindennel megvagyok.
- Az utolsó grammig lemértem mindent. - pakolok oda látványosan szinte elé, hogy érezze a törődést.

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 20, 2021 4:28 pm

Jessie & Seph
Annyival jobb lett volna, ha más kerül mellém, de tényleg. Bárki mással kiegyeztem volna még a legostobábbal is, mert őket könnyű manipulálni, de Jessie… na ő egészen más eset. Már a puszta jelenlétével is képes arra, hogy felbosszantsam magam, és ez most sincs másképp, pláne amikor még meg is szólal. Látványosan megforgatom a szemeimet, mikor leveti magát mellém, és legszívesebben egyből fognám magam, és felkelnék mellőle, hogy másik partnert keressek magamnak, de tudom, hogy azt nem tehetem meg. Úgyhogy kénytelen vagyok összeszorítani a fogaimat és elviselni őt.
- Nincs energiám erre. - Mondom lemondóan sóhajtva, amikor megemlíti a bugyuta viselkedésemet. Máskor ezer örömmel lépnék be ebbe a szerepkörbe, de most valahogy képtelen vagyok rá, ahhoz túlságosan bosszant az, hogy vele osztottak be párba. Minél előbb túl akarok esni a feladaton, hogy aztán többé még csak gondolni se kelljen erre a kellemetlen epizódra. Az még jobban felbosszant, amikor látványosan elkezdi csinálni a semmit, mire legszívesebben fognám a saját könyvemet és jól fejbe vágnám vele, de az egyáltalán nem az én stílusom lenne, ezért csak magamban fortyogok tovább.
- Nem akarod megtudni, hogy akkor mi lenne. Egyébként pedig nem, nem kérném el a házit. - Morgom nem túl kedvesen, és kezdem feladni azt, hogy Jessie bármit is fog csinálni az óra folyamán, szóval kénytelen leszek a kezembe venni a dolgokat. Amihez szintén semmi kedvem.

- Gondolod meg tudod csinálni? - Kérdezem felvont szemöldökökkel, de megkönnyebbülök amikor elmegy beszerezni a hozzávalókat, és mivel tudom hogy esélyem sincs arra, hogy rábeszéljem, hogy kitöltse a papírt, ezért magam elé húzom és szinte el se olvasva elkezdem kitöltögetni. Mire a fiú visszatér rég ki van töltve a papír, gyöngybetűkkel és a szokásos szerepemmel ellentétben minden válaszom jó is.
- Kész van. - Mondom szűkszavúan és elé tolom a papírt, közben én már a hozzávalókat kezdem megnézni, hogy valóban jól mérte-e ki.
- Egész jó munkát végeztél, ki sem néztem volna belőled. - Mondom továbbra sem túl kedvesen, majd rá se nézve a receptre, amit már fejből tudok, hála a fotografikus memóriámnak, megtöltöm vízzel az üstöt és elkezdem melegíteni hogy megfelelő hőfoka legyen az első hozzávalónak. Tényleg teljesen elengedtem a szerepemet, mert minél előbb végezni akarok a feladattal és tőle is minél előbb meg akarok szabadulni.

Anonymous

Vendég
Vas. Márc. 07, 2021 3:16 pm

Seph & Jessie
Néha úgy érzem némelyik órán már tanulmányt írhatnék arról, hogy miképpen és hányféle módon unjuk szét az agyunkat. Lehet, hogy csak azért, amiért még nem estem át egyetlen komolyabb vizsgán sem, lehet azért, mert tanulni szerintem unalmas, lehet mert nem köt le vagy lehet azért, mert a társaságom szeretne sznobnak tűnni, de egy hisztis nyafkánál akkor sem lesz több. És a végén úgyis mindig nekem lesz igazam, az órai feladatra úgysem kapunk szar jegyet, hacsak hangosan össze nem veszünk, mint ahogy Seph szeretne bicskanyitogató módon bánni velem. Na ebből már nem eszek, én ismerem annyira a kisasszonyt, hogy a szavai leperegjenek rólam, ha épp rajtam köszörüli a nyelvét, a siránkozásának pedig nem szoktam bedőlni. Én az ilyenekre rohadtul immunis vagyok!
Megkönnyebbülök, ahogy ő is azt mondja, nincs kedve az idegeim tépéséhez, én pedig elvonulok nyugodtan méricskélni. Mert ahhoz értek, vágni, törni nélküle is tudok és legalább addig is csöndben vagyunk. Mindketten. Elpillantok Finn felé, egy irigy pillantással nyugtázom, hogy ő mennyivel jobb csoporttársat kapott magának, aztán elnézek Seph felé és nagyot sóhajtok. Ilyenkor, hogy egyedül kényszerül dolgozni a feladatlapon, mennyire másnak tűnik. Csöndben van, koncentrál és esküszöm még az is feltűnik, hogy hányszor vonja össze a szemöldökét valami válasz előtt. Aztán összepakolom a kimért cókmókokat és egyben a két kezem közé szorítva visszaviszem hozzá.
Azért nem olyan érdeklődően megkérdezem mizu a teszttel, mielőtt még elrontja itt nekem, mi több, ahogy válaszol és lepakolok, már húzom is magam elé.
- A tiéd sem annyira rossz. - na ha valamire nem számítok, akkor az a bókja. Én pedig kelletlenül szűröm ezt ki a fogaim közül, mert végtére is igaz ami igaz, tényleg jó válaszokat adott meg.
- Nem is vagy olyan buta. - aztán a hangomra találok és teljesen idilli lenne ez a kép nekem, ha nem kezdenék el megint berekedni. A franc egye meg ezt a rohadt mutálást. Belenézek inkább csak az üstbe és elkezdem beleszórni azt, ami az elején kell. Úgysem most, hanem egy jó tíz perc múlva lesz ez kész.
- Remélem, hogy most nem lesz olyan gusztustalan szaga. A múltkori után három napig tüsszögtem.

Anonymous

Vendég
Szomb. Ápr. 10, 2021 4:33 am

Jessie & Seph
Továbbra sem szeretek csoportban dolgozni. Felesleges energiát pazarolok el általában arra, hogy kedves legyek, amikor semmi kedvem nincs hozzá. Szinte már-már felüdülés az, hogy olyannal kerültem párba, akit alapból sem szívlelek, mert így kevésbé kell energiát használnom arra, hogy kedves legyek. Jessieben valamiért mindig volt valami, ami miatt önkéntelenül is folyton elő-előbukkant az igazi énem, de nem igazán tudnám megmagyarázni, hogy mi lehet ennek az oka. Talán azért, mert annyira gyerekes, hogy képtelen vagyok megjátszani mellette, hogy én is az vagyok? Vagy az a fölényes stílus, amivel mindenkivel, de főleg velem el akarja hitetni, hogy mennyire nem érdekli az, ami körülötte történik? Tényleg fogalmam sincs, de jelen pillanatban nincs türelmem lejátszani a közöttünk lévő szokásos köröket, ezért inkább igyekszem a feladatra koncentrálni, hogy minél előbb megszabaduljunk egymástól. Csendben, és gyorsan fejezem be tehát a tesztre a válaszokat, majd csak várom, hogy a fiú visszatérjen hozzám a hozzávalókkal. Nagyon remélem, hogy mindent jól mért ki, különben itt háborús övezet fog uralkodni. Gyanakodva figyelem az asztalra pakolt hozzávalókat, de így első ránézésre jónak tűnik, ami azért enyhén szólva is megnyugtató. Ezzel már lehet dolgozni. Csendben neki is állok a feladatnak, még ahhoz sem nagyon érzek késztetést, hogy tovább veszekedjek vele, apróságok miatt, és be kell látnom, hogy ahhoz képest, hogy mennyire nem bírjuk egymást egész jól el tudunk dolgozni közösen a bájitalon. Ez igazán meglepő.

A megjegyzésére felvont szemöldökkel meredek rá és legszívesebben rávágnám, hogy: “Persze, hogy nem vagyok buta, egyszerűen csak könnyebb elhitetni ezt mindenkivel, hogy békén hagyjanak”, de ennyire még az ő közelében sem veszítettem el a józan eszemet, ezért inkább bölcsen csendben maradok.
- Azt én is remélem, annak tényleg undorító szaga volt. - Értek egyet Jessievel, majd hirtelen elkapom a kezét, mielőtt a következő hozzávalót is a főzetbe szórná.
- Várj egy kicsit. - Kivételesen nem támadóan szólok hozzá, habár a hangsúlyomat továbbra se lehetne kifejezetten kedvesnek nevezni.
- Ha a griff karmot porrá zúzzuk, akkor a bájital hamarabb fogja elérni a hatását. - Közlöm csendesen, egyszerű tényként, majd már veszem is ki a kezéből az említett alapanyagot, hogy gyorsan még finomabbra zúzzam.
- Tessék, most tedd bele. Ezután majd nem kell várnunk a következő lépésig annyit, mint eredetileg. - Jelenik meg egy alig látható mosoly az ajkaim szélében. Nem tudom mi ütött belém. Tényleg nem. Mióta osztok meg ilyen trükköket Jessievel? Normális vagyok én? Beteg vagyok?! Nem tudok rá jobb magyarázatot. Biztos a bájital gőzében van valami.

Anonymous

Vendég
Vas. Ápr. 11, 2021 9:02 pm

Seph & Jessie
Azt hiszik rólam, hogy amilyen eszetlen vagyok, annyira  em szúrok ki dolgokat. az könnyen meglehet, hogy ha túl jól érzem magam, akkor elsiklok dolgok felett, mert egyszerűen nem foglalkozok velük, mi több teszek rájuk jó magasról. De amikor nem épp Finnel elmélkedek az élet nagy dolgairól, akkor bizony szemet szúr az is, ami feltűnő. Ez nem is inkább feltűnő, csak zavar. De az nagyon. Amikor valakivel már ötödik éve vagy összezárva és az a valaki egy irritálú kis picsa, akkor jobban megnézed magadnak, mert felmerül a lehetősége egy esetleges kifigurázásnak. Nem véletlenül járok színjátszóra, mert remekül le tudom venni az emberek gesztusait. És ami az elsőként szembeötlött velem Persephonéval kapcsolatban nem is az, hogy mennyire idegesítő és fennhéjázó és szánalmasan arrogáns, hanem az, hogy a pasijával teljesen más, mi több, ha maga oldja meg a feladatokat órán, akkor sokkal előbb készen van, mint mondjuk én. Az én tanulási szokásaim is megérnek egy misét mondjuk, de hülye nem vagyok. Ezt pedig azért főleg ő gyakran érezteti velem. Szóval akkor most én is éreztetem vele, hogy rájöttem, hogy nem ostoba, de attól még egy ostoba csirkének tartom őt.
- Hallgatás, beleegyezés? - engedek meg magamnak egy cinikus vigyort, amikor a megjegyzésemre nem reagál. Aztán észreveszem magam, hogy órán vagyok és nem szünetben és nem kellene pont a bájitaltan alatt borítani a bilit, mielőtt látványosan és sértetten megátkoz. Bár ezt sem nézem ki belőle, de mindegy is.
Inkább a büdösre térek ki, amire az én orrom tényleg érzékeny. Egy valamit nem szeretek a bájitaltanon és azok a szagok, amik az üstből jönnek kifelé, mintha csak kicseszésből pöfékelne állandóan. A legutóbbi órán is zsepibe csavartam az orrom és úgy ültem az üst mellett, hogy kavargassam. Az én gyomrom is kavargott rendesen ám. De hogy eltereljem a figyelmem a témáról, inkább beleszórok mindent. Vagyis az utolsót leszámítva, mert elkapja a kezem. Erre pedig annyira meglepődök, hogy egyből rá meredek szinte megkövülten és azt is nehezen tudom felfogni, amit mond. Mimimi? Ja hogy... a cucc... figyelem, ahogy nekiáll őrölni a dörzsmozsárban, miközben megtámaszkodok a padon és csak akkor váltok pozíciót, amikor visszaadja a mozsarat, hogy belekotorjam. Közben pedig támad egy ötletem.
- Mi lenne, ha lefőznénk mindenkit ma? - igen ez egyfajta békejobb az óra fennmaradó részéig, mert elég szar lehet az is, amikor csak azért kapunk rossz osztályzatot az eredményünkre, mert nem kedveljük egymást. Alaposan figyelembe is veszem, hogy mit tartalmazhat még a leírás, de az jobban érdekel, hogy van-e még valami trükk a tarsolyában. Az sem lenne utolsó.

Anonymous

Vendég
Hétf. Május 03, 2021 3:23 am

Jessie & Seph
Vajon érdemes lenne megjátszanom azt, hogy rosszul vagyok, csak hogy kikerülhessek ebből a szituációból? A gondolat igazán csábító, de aztán végül hamar lemondok róla, főleg ha figyelembe vesszük azt, hogy mostanában túl sok órára  felejtettem el bemenni. Az első dolog, ami segít abban, hogy drasztikusan rontsak a jegyeimen, az az, hogy sokszor beteget jelentek. Egyébként is unalmasak az órák, és az így hirtelen felszabadult időben bőven tudok foglalkozni azokkal a dolgokkal, amik valóban érdekelnek. De nem, most nem tehetem meg. Ez a módszer jó, de csak akkor, ha pontosan annyit hiányzok, amennyi még megengedett, és különben sem feltétlenül jó minden egyes alkalommal megfutamodni egy kellemetlen helyzet elől. Megfontolt vagyok, de gyávának nem lehet nevezni. Ezért akármennyire is nem fűlik a fogam ehhez az egész párosban dolgozós hülyeségnek, kénytelen vagyok lenyelni a kappát és maradni a helyemen. Túl lehet élni. Egyszer biztosan. Ez utóbbi gondolat erősen kezd elhalványulni, amikor Jessie visszatér, és újra felidegesít nem csupán a megjegyzésével, hanem azzal a vigyorral is, amit legszívesebben egyből letörölnék róla egy jól irányzott csúnya átokkal. Nyugalom, Seph, nyugalom. Már csak másfél óra és vége a borzalmaknak. Kibírod. El kell számolnom magamban legalább tízig, hogy ne rántsak pálcát és helyette csak egy igen csak csúnya pillantást küldjek felé. Még azt is megállom, hogy szavakkal vissza ne vágjak neki, mert annak se lenne semmi értelme: tudom, hogy abból csak veszekedés lenne, ami nem vinne előre egyikünket sem.

Aztán magamat is meglepve, úgy döntök, hogy segítek abban, hogy tényleg minél előbb végezzünk, és ezért még a butácska lány szerepét is hajlamos vagyok félretenni. Ez láthatóan őt is meglepi, de ami következik, arra egyáltalán nem számítok. Meglepetten meredek rá pár pillanatig, de viszonylag elég hamar összeszedem magam, és nem is kell magamnak sok gondolkodási időt adnom.
- Legyen. - Egyezek bele végül, és egy egészen apró pillanatra a kihívás örömétől megcsillannak a szemeim.
- Kezet rá. - Nyújtom felé hirtelen a kezemet, miközben a szemeibe nézek komolyan.
- Hogy izgalmasabb legyen, végezzünk fél órával korábban, mint bárki más. - Most már titkolni sem tudom az izgatottságomat. Ha kezet fog velem, akkor egyből vissza is fordulok az előttünk lévő feladathoz, és csillogó szemekkel, kissé kipirulva húzom magamhoz azokat a hozzávalókat, amikről tudom, hogy más elkészítési móddal sokban meg fogja majd könnyíteni a munkánkat.
- Kevergesd a főzetet a leírtaknak megfelelően, de minden harmadik után keverd meg egyszer jobbra is. - Adok instrukciókat neki, fel sem nézve az egyik szkarabeusz bogárról, amit éppen módszeresen kibelezek, mert tudom, hogy ennek hála majd sokkal értékesebb lesz a bájital szempontjából. Az ujjaim olyan precízen és gyorsan mozognak a kis szikével, mintha erre születtem volna: jelen pillanatban teljesen levetkőztem a finnyás kis hercegnő szerepét. Kihívás elfogadva.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: