Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Longbottom professzor &Claesen

Anonymous

Longbottom professzor &Claesen Empty
Vendég
Csüt. Okt. 15, 2020 10:49 am

Longbottom prof & Claesen
Az eső mindig a legrosszabbkor kezd rá. Én csak futni szerettem volna, kihasználva a szabad délutánomat, de nem jutottam tovább az üvegházaknál, akkor ugyanis leszakadt az ég. Ez az angliai időjárás... Ez egyértelműen valami olyan dolog, amit még meg kell szoknom. Dániában valahogy nem volt ilyen, igaz ott meg hirtelen tudott változni az időjárás, és sokkal alacsonyabb is az átlag hőmérséklet, de inkább veszek fel még egy réteg ruhát, mintsem bármelyik pillanatban elázzak. Az üvegházakhoz menekültem az eső elől, mint a legközelebbi fedett helyiség, de nem voltam benne biztos, hogy ide bármikor bejöhetek-e. Őszintén szólva, nem figyeltem, amikor a szabályokat magyarázták, el voltam foglalva azzal, hogy kitaláljam, apám mégis miért akart pont Roxmortsba költözni. Azóta persze eltelt már egy félév, és megkezdtem a következő évet, de most már gáznak érezném megkérdezni...
- Elnézést... - Halkan nyitok be, próbálom felmérni a terepet, hogy van-e itt valaki, de egyelőre nem sikerül senkit se kiszúrnom. Vagy inkább csak nem figyelek eléggé, igazság szerint a hideg ráz a vízcseppektől, amik a hajamról csurognak le a tarkómon keresztül, csak arra tudok gondolni, hogy minél előbb megszárítkozzak. Le is veszem a taláromat, hogy kirázzam, következőnek pedig erősen megrázom a fejemet, remélve, hogy a víznek legalább egy része lejön róla. A maradékot egy szárító bűbájjal tűntetem el a ruhámról és a hajamról is, majd a biztonság kedvéért egy vízlepergető bűbájt is használok a taláromon, ha esetleg ki akarnának zavarni az üvegházból. - Leperex! - Csak mindezek után jut eszembe, hogy tényleg elinduljak körbenézni. Természetesen érdekelt az üvegház, hiszen imádtam a gyógynövényekkel foglalkozni, csak az előző félévben valahogy nem volt energiám még ide is eljönni. Most is, hogy feltornásszam a jegyeimet, igazából nemigen kéne itt mászkálnom, helyette tanulnom kéne, de kellett végre, hogy kimozduljak kicsit. Én nem az a típus vagyok, aki túl sokáig le tud ülni a házija fölé. Sokkal inkább érdekel, hogy felfedezzem azt, amit csak lehet. Most például az üvegházat és a növényeket, amiket itt gondoznak, nevelnek.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Longbottom professzor &Claesen Empty
Vendég
Szer. Okt. 21, 2020 10:17 am
Claesen x Neville
▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪

A karácsonyi bál utáni felfordulás és a gyilkosság sokaknak nyomta a kedélyállapotára a bélyegét. De még csak azt sem mondhatnám, hogy olyan forgatókönyv-szerűen zajlott a nyári kirándulás. Összességében az ilyenek állandóan foglalkoztatnak és nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot, hogy kezd az állapot kaotikussága az én diákéveimre hasonlítani. Pedig mást sem szeretnék, csak békét és nyugalmat.
A diákok a nyári szünet utáni sokáig tartó megszokott zsibongását, önfeledt lelkesedését mellőzve tértek vissza a kastély falai közé. Valahogy az órák is ugyanolyan csigalassúsággal indultak és teltek el egymás után minduntalan, hiába igyekeztem érdekesebbnél érdekesebb növényeket bemutatni. Mintha nem érdekelte volna őket, mintha közömbössé váltak volna, a kíváncsiság fénye kihunyt szemükben, helyette fáradt, olykor nyugtalan tekintetek néztek vissza rám az asztalok körül. Hiába, a nyári szünet szabadságát most már ideje lenne elfelejteni, kellő idő is eltelt ahhoz, hogy az órán látott fásultságot mellőzhessük. Így nem lehet rendesen tanítani, ha nem figyelnek. Semmi veszélyesebb növényt nem mertem hát megmutatni nekik, ami egy kicsit is csípett, mérget csöppentett el vagy harapott önszántából. Biztos ami biztos alapon csupán kezelhetőbb de kevésbé érdekes növényeket vettem napirendre, mellőzve a gyengélkedő látogatását.
Már egy ideje szemeztem a mozgásokkal fénnyel az egyik üvegházból, amikor arra sétáltam. Vártam hát egy kicsit, hátha kijönnek onnét a diákok, de ahányszor arra tartott az utam, csak nem akart az alakzat eltűnni. Végül inkább úgy döntöttem, benézek. Nem tudom, kivel futok össze, így csak beljebb sétálok a keskeny földúton az asztalok között, ahol megannyi növény sorakozik hol cserépben, hol jókora tálcákon, hol felfüggesztve. Végül megpillantom a fiút egy érdekesebb növényt nézegetve.
- Fastuosa. Egy különleges növény, kanyargó csillag szerű lilás, fehéres virágáról ismered meg, amely csak éjszaka virágzik. Hamarosan talán ideje lesz, hogy kinyíljon. - rövid, szűkszavú választ adok neki, miközben megállok mellette. Összébb húzom a talárt magamon, hisz ebben az üvegházban nincs kifejezetten trópusi idő, miközben megsimítom érdes leveleit. A fiú, akire sikerül ráismernem nem rossz tanuló, sőt!
- Nem éhes? Hamarosan vacsora.

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: