Scared that I couldn't find all the answers - Yatso & Jacqueline
Vendég
Szer. Szept. 30, 2020 2:07 am
Yatso & Jacqueline
Lassan kezdem úgy érezni, hogy túlvállaltam magam. A sok edzés, az előkészületek egy újabb közeledő előadásra, az év eleji hajrá, amikor a tanárok úgy gondolják, hogy jó ötlet, ha már most meg sorozzák a RAVASZ-ra készülő diákokat, arról nem is beszélve, hogy továbbra is minden erőmmel azon vagyok, hogy visszaszerezzem az igazi emlékeimet. Nem hiába töltöm tehát szinte az egész estémet a könyvtárban, körbevéve magammal mindenféle témájú könyvekkel. Először csak a beadandókkal foglalkoztam, de amint végeztem mindennel amiket feladtak, folytattam tovább a kutatást az emlék manipulálásról, olyannyira, hogy teljesen besötétedett időközben. A diákok is alaposan kicserélődtek, mióta leültem, és most már sokkal kevesebben vannak olyan elvetemültek, hogy itt töltség a maradék szabadidejüket is. Fáradtan dörzsölöm meg a szemeimet, de elszántan olvasom végig az éppen aktuálisan kezemben tartott könyvet, főleg mivel tudom, hogy most már nincs sok időm a kutakodásra a vészesen közeledő takarodó miatt.
Sóhajtva csukom be a könyvet, mikor ebből sem találok megfelelő információt és félre is rakom abba a kupacba, amiből nem sikerült újabb dolgokat kiderítenem. Felkelek és egy pillanatig hosszan nyújtózkodom, hogy visszatérjen a vérkeringés az összes végtagomba, hogy aztán egy gyors pillantást követően az órára újabb keresésre induljak a könyvespolcok között. Mivel már igen csak rutinos vagyok abban, hogy mit kell keresnem, hamar rá is akadok a megfelelő sorra, viszont közel és távol nem látom a létrát, amivel fel tudnék mászni és a pálcámat is sikeresen ott hagytam a könyvek mellett, ezért alternatív megoldásokat kezdek keresni. Hamar ki is szúrok, egy magas szőkésbarna hajú fiút, ezért habozás nélkül odalépek hozzá. - Szia. Ne haragudj, de tudnál segíteni? Nem érem el az egyik könyvet, és fontos lenne megszereznem, azzal meg időt veszítenék, ha a létrát meg kellene találnom, vagy vissza kellene mennem a pálcámért. - Kérem meg a fiút. Úgy emlékszem mintha párszor láttam volna egy-két közös órán, de általában mindig annyira el voltam foglalva a saját kis gondolataimmal, hogy nem igazán ragadt meg bennem a jelenléte, annak ellenére sem, hogy van valami különösen vonzó benne, amit nem igazán tudok hova tenni. - Ne haragudj, hogy megzavarlak, biztos neked is sok dolgod van, ha ilyen későn is még itt vagy. - Teszem még hozzá kicsit zavartan, egy sajnálkozó mosoly kíséretében. Az viszont biztos, hogy ha beleegyezik, hogy leveszi nekem a könyvet, akkor neki aztán semmilyen nehézséget nem fog ez okozni. Jóval magasabb nálam, ha nem ülne, akkor körülbelül a válláig érnék.
Vendég
Csüt. Okt. 08, 2020 11:43 am
Jacqueline & Yatso
A legjobb módja a gondolkodásnak, ha egy olyan helyre megyünk, ahol csend és kellő nyugalom vesz körbe. A Durmstrangban általában a könyvtárba mentem, ugyanis egyedül az felelt meg ezeknek a kritériumoknak, így esett hát a választásom itt is a könyvtárra. Még nincs elég helyismeretem, hogy más ötlet vetette volna fel a fejét, és talán nem is gond. Ahogy elnézem, többen is jönnek ide, hogy békésen olvassanak, vagy kutassanak, így biztosan alkalmas hely lehet rá. Bár a könyvtáros kissé furcsának néz ki, maga a könyvtár hatalmas és ugyan még nem sikerült felmérnem rendesen az állományukat, mégis teljesen elégedett vagyok. Tetszenek a könyvek, van olyan is, ami nem lelhető fel a Durmstrangban. Épp egy ilyen könyvet lapozgatok varázsjogi témában, amikor egy lány oda lép hozzám. Nem sok mindenkivel beszélgettem eddig, egy kissé zavarban vagyok, ahogy majdnem nehéz is nem kapásból bolgárul megszólalni. Próbálok minél érthetőbben beszélni, és bár gyerekkorom óta kellett az angolt tanulnom, még mindig kihallatszik az akcentusom bizonyos szavak esetében. - Szia... Persze, semmi gond. Melyik könyvet szeretnéd? - A könyvet becsukom, egyelőre csak magam mellé teszem le, majd visszajövök érte. Lassan állok fel, miközben kérdezem őt, bár gondolom, hogy nem sokkal odébb lesz a könyv, különben nem engem kért volna meg. Beletúrok a hajamba, a hosszabb tincseket hátratűrve ezzel, hogy ne lógjanak a szemembe, és várom, hogy vezessen a könyvespolc felé. - Ugyan, tényleg semmi gond. Csak azért vagyok itt, mert még új vagyok, és szerettem volna felmérni, hogy milyen könyvek érhetőek el számunkra. Az idő meg csak úgy szalad, ha az ember elfoglalja magát, nem igaz? - Egy halvány mosoly játszik az ajkaimon, ahogy lepillantok rá. Nagyon úgy néz ki, mint akinek bűntudata van, amiért meg kellett zavarnia. Szeretném megnyugtatni, hogy nincs semmi gond. Annyira nem voltam elmélyülve a könyvben, ahogy fontosnak sem volt nevezhető. Mindössze segít rendezni a gondolataimat és a terveimet, ahogy olvasok. Erre pedig szükségem is van, ugyan nagyon jó fejek a szobatársaim, ahhoz túl hangosak, hogy mellettük békésen végiggondolhassam, mi legyen a következő lépés, hogyan találjam meg Annie-t.
Vendég
Szer. Okt. 21, 2020 10:25 pm
Yatso & Jacqueline
Hatalmas nagy szerencsém van, úgy néz ki, mert a fiú egyből segítőkészen kel fel, hogy leszedje nekem a könyvet. Nem tévedtem a magasságát illetően, valóban sokkal jobban fölém magasodik, így tökéletes erre a feladatra. - Az elveszett emlékek-et szeretném. - Avatom be egyből a könyv címébe, mikor rákérdez. Elvileg ez egy elég jó szakmai jegyzet arról, hogy milyen formái és hatásai vannak az exmemoriamnak, ha ugyan az, amit végrehajtottak rajtam, egyáltalán az volt. Még soha nem hallottam olyasmiről, hogy módosítják valakinek az emlékeit, ilyen szinten, mint ahogy sejtem, hogy az enyémekkel babráltak. Időközben meg is indulok az előbb említett könyvespolc felé és továbbra is hálásan mutatok a megfelelő polcra, ahol az a bizonyos könyv ücsörög, várva arra, hogy valaki kézbe vegye.
- Ó, szóval cserediák vagy? - Kérdezem kíváncsian. - Akkor azért nem láttalak még annyit errefelé. Várj, kitalálom… Durmstrangos vagy? - Találgatok továbbra is mosolyogva. Az enyhe akcentusa eléggé árulkodó, van pár táncos társam, aki ugyan erről a területről származik, így szinte vakon is képes lennék felismerni. - Mire jutottál? Jobb a választék itt, vagy a Durmstrang több lehetőséget kínál? - Kíváncsiskodok tovább, feléledő érdeklődéssel. Mindig is szerettem olvasni, ez az egyik másik nagy szenvedélyem a tánc mellett, így persze, hogy érdekel, hogy abban a távoli iskolában milyen opciók lehetnek. - Ez nagyon igaz, én is hajlamos vagyok teljesen megfeledkezni az időről, ha valamibe nagyon belemerülök. Ilyenek például a próbák is, soha nem tudom, hogy mikor elég, mindig kicsit túl hajtom magam. - Vallom be kicsit zavartan nevetve.
Vendég
Kedd Nov. 24, 2020 2:59 pm
Jacqueline & Yatso
Követem őt, és a polchoz érve, valamint a cím hallatán könnyen be tudom azonosítani, pontosan honnét is kell levennem. Bár egy pillanatra el kell gondolkoznom két könyv között, és mielőtt odaadnám neki, biztos, ami biztos, leellenőríztem a boríton is a címet, nem akartam rossz könyvet adni neki. Az mindkettőnknek plusz munka lenne. Főleg, hogy ha sürgősen kellene esetleg a könyv. Mármint, ilyen témában vagy kutatást végez, vagy valami házifeladatnak kell lennie, és egyik esetben sem szerencsés, ha megakadna. Sokkal jobb, ha a gondolatmenetet, amíg még friss, addig tudod alátámasztani, vagy megcáfolni. - Érdekes választás, mármint a téma. Ha kutatási jelleggel érdeklődsz, akkor van egy könyv, ugyanettől a szerzőtől, amelyik esettanulmányokat mutat be. Együtt dolgozta ki egy medimágussal. Bár nem tudom, ez a könyv itt megvan-e... - Nem mondom, hogy szakértő vagyok a témában, de a Durmstramgban elég komolyan tanulunk az átkokról, azok használatáról és esetleges visszafordításáról. Ha mást nem is, legalább a szakirodalommal eléggé tisztában vagyok. - Igen, az utolsó évre jöttem át. - Kicsit meglep a kedves kíváncsiskodása, ámbár már sikerült tennem egy olyan megállapítást, hogy errefelé elég barátságosak, nagyjából úgy mindenki. Bár van egy-két diák, zömében Mardekáros, akik elég mogorvák, a nagy átlag rendkívül nyitott. Ez talán ilyen brit vonás... - Talán jobb... Igazság szerint leginkább csak más. A Durmstrang könyvtára még a mai napig az átkokra van kihegyezve. A Roxfortban más témában is sok könyv érhető el. Ez rendkívül tetszik. - A mosolya ragadós, észre sem veszem, hogy mikor kezdtem el mosolyogni, csak azon kapom magamat, hogy már kicsit fáj a szám széle. Egy pillanatra elfordítom a tekintetemet, és amíg nem látja, próbálom ellazítani az izmokat az arcomban. Egészen furcsa ez az új környezet, tényleg van mit megszoknom még... - Viszont biztos vagyok benne, hogy bőséges szakirodalmat találnál a témában - kocogtatom meg az ujjammal a kezében lévő könyv szabad felületét. Magabiztosan ki merem jelenteni, hogy ha másban nem is, de átkokban nálunk kevés iskola jártasabb. - Próbák? Milyen próbák? - Enyhén oldalra billentem a fejemet, hirtelen a kviddics csapat ugrik be, de úgy érzem, nem koherens. Nem értem, hogy pontosan milyen próbára gondol, hülyeséget pedig nem szeretnék neki mondani. Pedig egyértelműen érdekesnek hangzik. A lány szavaiból az jön le, hogy egy szorgalmas jellem. Az ilyen emberekkel pedig mindig érdekes társalogni, mert folyamatosan valami újjal, érdekessel tudnak előállni.
Vendég
Pént. Jan. 15, 2021 9:05 pm
Yatso & Jacqueline
Szerencsére hamar sikerül megkapnom a vágyva vágyott könyvet, és amint a kezembe kerül önkéntelenül is végigsimítok a borítóján, és csak az tart vissza hogy ne kezdjem el átlapozgatni, hogy épp társaságom van. - Valami olyasmi, igen. Szeretnék olyan mélyen beleásni a témába, amennyire csak lehet. Kifejezetten érdekelnek az emlék manipulációk. - Döntök úgy, hogy jobban beavatom abba, hogy mit is keresek, hátha tud még jó könyveket ajánlani. - Mindenképpen utána nézek annak a könyvnek, hogy megvan-e. - Mosolygok rá hálásan. - A zárolt részegen meg kellene lennie… egyelőre azokat a könyveket még nem néztem át, mert túl sok időt vesz el az, hogy engedélyt kérjek valamelyik professzortól. - Meg nem is vagyok olyan viszonyban egyik tanárral sem, mióta Brandon elment, akik pusztán személyes érdeklődés miatt engedélyt adnának a tiltott könyvekhez.
- Hmm. Ez azért biztos nem lehet annyira könnyű. Mármint… jó tapasztalatnak tűnik a csereprogram, de utolsó évben különösen nehéz lehet. Ott kellett hagynod a barátaidat, meg a megszokott környezetedet és egy vadidegen országban és közegben kell megküzdened az utolsó évet övező stresszel. - Mondom ki a gondolataimat. - Hogy tervezel a jövőre vonatkozóan? Szeretnél Angliában maradni, vagy vissza mennél inkább? Folytatod a tanulmányaidat az akadémián? Vagy más terveid vannak? - Árasztom el kérdésekkel puszta kíváncsiságból, de aztán hamar rájövök, hogy ezekkel olyan témákat feszegetek, ami elég kellemetlen lehet igazából másoknak, ezért gyorsan magamba fojtom a többi kérdésemet. - Ne haragudj, kicsit túl kíváncsi voltam, nem muszáj válaszolnod. - Mondom végül zavartan mosolyogva.
- Örülnék neki, ha több információhoz tudnék hozzájutni, mert amit eddig találtam az igen csak harmatgyenge. - Sóhajtok kicsit csalódottan. - Egyik könyv sem magyarázta meg azt, ami igazán érdekel engem, csak megemlítették és hamar túl is léptek egy következő témára. Pedig engem kifejezetten az érdekel, hogy mennyire lehetséges egy személynek manipulálni az emlékeit, és hogyan lehet ezt visszafordítani és előhozni azokat az emlékeket, amik valójában megtörténtek. - Könnyű nyíltan beszélni arról, hogy mi érdekel, úgy hogy őt igazából nem ismerem, így nem tudhatja, hogy azért keresem kétségbeesetten erre a válaszokat, mert én magam kerültem bele egy ilyen szituációba. - Tánc próbák. - Válaszolom a kérdésére újra derűsen elmosolyodva. - Főleg balettozom, de sok féle más típusú táncot is kipróbáltam már és szeretek. Gyerekkorom óta fel is lépek, és sikerült kiharcolnom azt, hogy engedéllyel elhagyhassam az iskolát, hogy továbbra is részt vehessek a próbákon és a fellépéseken. - Mesélem lelkesen, csillogó szemekkel.