- Persze, szívesen segítek. - Ez az a mondat, amit soha, semmilyen körülmények között nem szabad mondani egyetlen egyetemi professzornak sem. Hogy miért? Mert akkor az ember fiának az egész délutánja azzal fog telni, hogy ide-oda rohangál ahelyett, hogy a megérdemelt pihenését töltené el, vagy éppen csinálja azokat a feladatokat, amiket kell. De neeeem. Helyette mit csinálok? Segítek. Mert én ilyen jó fej vagyok. Biztos, hogy a büdös életben nem fogok még egyszer ebbe a csapdába beleesni. Kicsit morgolódva haladok gyors léptekkel előre a folyosón, előttem egy nagy papírhalom tornyosul, ami már az ötödik azóta, hogy megkért az egyik előadó arra, hogy legyek oly szíves segíteni neki. Miért kell nekem úriembernek lenni, de most tényleg? Nem számítok arra, hogy bárki is az utamba kerüljön, mert már van olyan késő, hogy csak a legelvetemültebb stréberek tartózkodjanak az akadémia területén, vagy pedig azok a szerencsétlenek, akiknek ilyen későn van előadásuk, de azok többsége is a teremben ücsöröghet éppen, úgy hogy cseppet sem zavartatom magam azzal, hogy megpróbáljak kilesni a nagy halom papír mögül, mert végül is minek? Mi akadályozhatna az előrehaladásban?
Ez a gondolkodás újabb hibának bizonyul a mai nap folyamán, ugyanis, hála az előbbi logikának sikerül frontálisan ütköznöm valakivel. A lendület még hajt előre, így amikor a papírok szanaszét szóródnak a szélrózsa minden irányába, én egyenesen szerencsétlen áldozatra esek, ami biztosan nem lehet számára kellemes, ugyanis nem vagyok egy túlságosan kis darab ember. Ilyen is csak az én szerencsém lehet… ugyanis az előbb emlegetett áldozat, egy lány. - Merde! Nagyon sajnálom! - Pattanok fel egyből szegényről és nyújtom felé a kezem, hogy felsegíthessem, ha szüksége lenne rá. - Nagyon megütöttelek? Tényleg nagyon sajnálom, nem figyeltem az orrom elé, nem gondoltam, hogy ilyenkor még bárki is járkál a folyosókon. - Mindeközben aggodalmasan fürkészem, hátha észreveszek-e rajta valami sérülést, mert azt bizony nem nagyon bocsátanám meg magamnak. Igazi katasztrófa vagyok… ez már biztos.
Vendég
Hétf. Szept. 28, 2020 3:01 pm
Habár nem okozott meglepetést, hiszen apámtól már eleget hallottam, és felkészültnek éreztem rá magamat, mégis nehézkesen tudom csak elfogadni, hogy még ilyen későn is itt kell ülnünk, hiszen egy-két előadás akár még az esti órákba is átnyúlik. Legszívesebben haza hopponáltam volna, viszont nem tudtam volna az apám szemébe nézni és elmondani, hogy mégis miért választottam inkább azt, hogy haza jöttem... Végre kezdi elismerni az erőfeszítéseimet, nem rombolhatom ezt le egyetlen ballépéssel. Helyette inkább kijöttem a teremből, ugyan egész értelmes szaktársaim is vannak, akikkel úgy néz ki együtt is tudnánk majd a jövőben működni, szükségem volt legalább egy kis csendre magam körül. Ma már eleget néztem az arcukat, és hallgattam egy-két inkompetensebb végeérhetetlen, de még a tetejében értelmetlen gondolatmeneteit. Semmi praktikus nincs benne, amit mondanak, ahogy haszna, pontosabban szólva, látszata rövidtávon nincs. Márpedig a politikában gyors eredményeket várnak el, nem pedig hosszútávon működőt. A szavazókat nem az élteti, hogy majd 10 év múlva mi fog történni, hanem hogy holnap és holnapután lesz-e mit enniük. Őszintén szólva, nagyon szívesen felvilágosítottam volna őket, hogy ha ennyire szeretnek filozofálni, akkor nem egészen politológiát kellene tanulniuk, és még a kijáratot is megmutatnám nekik, de ez rendkívül rossz fényt vetne rám, amit viszont nem engedhetek meg magamnak. Ha már ilyen messzire eljutottam, nem mások miatt fogom elrontani. Ez a kis idő pedig a folyosón, amit magamban tölthetek, elég lesz, hogy megnyugodjak és ne rajtuk vezessem le. Hiszen ki gondolná, hogy ilyen későn, mások itt mászkálnának... Lendületesen fordultam volna el balra, őszintén szólva magam sem tudnám elmagyarázni, hogy hogyan, de a következő pillanatban már a földön koppant a fejem, és egy idegen szempár nézett szembe velem. - Was zur Hölle?! - Ugyan kétnyelvű vagyok, hiszen anya amerikai angol, amíg apa német, de akarva-akaratlanul is németül szakad ki belőlem a kérdés, amikor végre szóhoz jutok a sokktól. A szívem szinte a torkomban dobog, a legtöbb porcikám sajog, ahogy rám esett, és legszívesebben megütném a fiút. - Hogy megütöttél-e? Tudod te, hogy mekkora melák vagy? - Pár pillanatra szükségem van, hogy realizáljam, angolul illene megszólalnom, és bár legszívesebben lecsapnám a kezét, szégyen szemre érzem, szükségem van a segítségre, így elfogadom a felém nyújtott kezet. Ahogy viszont felsegít, el is engedem azt, és inkább a falnak támaszkodom, miközben a bal bokámat próbálom mozgatni. Merlinre! Nem szisszenek fel, de egy elég fájdalmas grimasz ül ki az arcomra. - Most nem azért, de te magad is itt vagy, ahogy nem is egy tanszék tart órákat esténként... - morgolódom, majd a legvégén csak felsóhajtok. Most komolyan, éppen csak megszabadultam a retardált öcsémtől, erre itt is ilyen emberekbe botlok? Az akadémia ennyire nem válogatja meg, hogy kiket vesznek fel?
Vendég
Szer. Szept. 30, 2020 9:02 pm
Sabine & Balzac
Tényleg nem irigylem szegényt, hogy pont belém kellett botlania ezen az órán, mert ennél szerencsétlenebbül nem is járhatott volna. Sajnálkozva, és bűntudatosan segítem fel a földről. - Igen, tudom, sajnálom, tényleg nem volt szándékos. - Győzök bocsánatot kérni, de érzem, hogy ez nem sokat fog segíteni. Az sem nyugtat meg, hogy látom, tényleg sikerült neki komoly bajokat okoznom, mert láthatóan fájlalja a bokáját. - Tudom, de én csak azért vagyok itt, mert voltam olyan hülye, hogy igent mondtam, mikor az egyik előadó segítséget kért. Már órák óta az akadémián bolyongok, mert mindig van újabb és újabb feladat. - Sóhajtok fel bosszankodva. - Még egyszer sajnálom. - Biztosítom újra, miközben egyáltalán nem érdekel, hogy össze kéne szednem a szanaszét heverő papírokat, helyette sokkal jobban aggódok még mindig a lányért.
- Kiment a bokád? - Kérdezem és óvatosan közelebb megyek hozzá, hogy ha kellene akkor rám tudjon támaszkodni. - Elkísérjelek a gyengélkedőre? Vagy megengeded, hogy én segítsek? - Kérdezem tőle. - Amúgy, Balzac vagyok, ha szeretnéd megjegyezni annak a srácnak a nevét, aki letarolt. - Nevetek zavartan, és ha megengedi, akkor letérdelek elé és a kezembe fogom végtelenül óvatosan a bokáját. - Ez bizony kificamodott. Szabad? - Kérdezem arra utalva, hogy levehessem róla a cipőjét, hogy jobban láthassam a sérült területet. - Amint jobban leszel, meghívlak valamire. Bocsánatkérésként. Vacsora, ital, bármi, amit csak szeretnél. - Fogadkozom, teljesen megfeledkezve arról, hogy nekem igazából dolgom lenne.
Vendég
Hétf. Okt. 12, 2020 1:40 pm
Annak ellenére, hogy lenyugodni jöttem ide a folyosóra, határozottan az ellenkező hatást váltja ki belőlem a történések sorozata. Tényleg csak haza kellett volna hopponálnom, semmi jó nem jött ki abból, hogy itt maradtam, sőt... Nem is tudom, hogy honnét kezdjem el a dolgok felsorolását, amik jelenleg eszembe jutottak, mint tényező. - Persze, persze... - Akarva, akaratlanul is, de ez a srác az öcsémre emlékeztet. Nagy melák, akit kihasználnak a lágyszívűsége miatt, és és a méreteivel pont ellentétes arányt mutat az értelmi szintje. Pedig mennyire örültem, hogy végre sikerült megszabadulnom attól a kis girnyáktól... Cserébe itt van egy másik vadállat. Köszönöm, tényleg. Nagyon. - Téged aztán könnyű manipulálni, mit ne mondjak. - Egy pillanatra megfeledkezem az önsajnálatról, mert el kell ismernem, a srác kellően szánalmas ahhoz, hogy ezt elérje. Most komolyan, hogyan tudja már órák óta csicskáztatni egy professzor? Én biztosan nem hagynám magamat. Nem is sikerül lepleznem azt az enyhe gúnyt, ami a hangomba keveredik. Nem szeretem az olyan embereket, akik nem képesek kiállni saját magukért, szánalmasak. - Elhiszem, de nem kellene összeszedned a papírokat? Nem mondom, hogy bajba fogsz keveredni miatta, de ha már elvállaltad, illene rendesen elvégezned a munkát. - Mondanám, hogy segítek neki, de mivel az előbb csak úgy letarolt, semmi kedvem venni ezért a fáradtságot. Arról nem is beszélve, hogy a fájdalom most sokkal jobban lefoglal. - Nem tudom, de rettenetesen fáj... - Bár nem kételkedem benne, hogy amilyen szerencsésnek ez a napom bizonyul, márpedig igenis kificamodott. Amint eljutok majd a gyengélkedőre, ott ki fog derülni, és akármennyire is nem tetszik a fiú ajánlata, nem óhajtok elszökdécselni a gyengélkedőig. Annyira még én sem vagyok büszke. - Meg, ha már te okoztad a problémát... - Eléggé lemondó a hanghordozásom, a hatalmas sóhaj a végén pedig csak megerősíti. Lehet, hogy félre tudom tenni a büszkeségemet és elfogadom a segítségét, de elhiheti, hogy az utolsó pillanatig hallgatni fogja, ahogy őt okolom. - Sabine, csak hogy tudd, kit taroltál le. - Ugyan nem akarom, de csak elmosolyodok. Elismerem, ez a megjegyzése most vicces volt. Viszont nem teszi jóvá, hogy letarolt, annál egy jó poénnál több kell. Viszont a javuló kedélyállapotomnak köszönhetően hagyom, hadd nézze meg, mit művelt. - Ha értesz hozzá, megnézheted... Medimágus hallgató vagy? - Oldalra billentem a fejemet, miközben csak nézem, ahogy megvizsgálja a lábamat. Őszintén szólva, nehezen tudom elképzelni, hogy gyógyító tanulmányokat végezne, de tény és való, hogy általában azok ilyen túlságosan jóindulatúak és könnyen befolyásolhatóak. - Egy vacsora megteszi - felsóhajtok. Nehéz úgy haragudni rá így, hogy ilyen alázatosan térdel előttem, és meg kell hagyni, most, hogy közelebbről látom, azért nem is néz ki olyan rosszul.
Vendég
Pént. Okt. 23, 2020 1:29 am
Sabine & Balzac
Látom rajta, hogy mennyire bosszantja a kialakult helyzet, és őszintén: nem is tudom hibáztatni érte. Valahogy minden egyes alkalommal sikerül valami rosszat produkálnom, amit én megszoktam már, de a körülöttem lévők általában szintén ennek a bénázásnak a részesei lesznek, és nem mindenki olyan, aki olyan könnyedén veszi, mint mások. Ő pontosan olyan lánynak tűnik, aki nem épp a türelmes típus. De sebaj, valahogy majd csak kiengesztelem! - Tény, pedig azt hihetné az ember, hogy három idegesítő nővérrel, már képes vagyok megkülönböztetni azt, amikor valaki manipulálni akar, de úgy látszik ez továbbra sem az erősségem. -Vallom be, továbbra is kicsit szégyenkezve. Igazából teljesen jogos amit mond, ezért egyáltalán nem tudok haragudni. Sem a nyers stílusa miatt, sem pedig azért, mert őszintén kimondja, amit gondol. - Ó, persze, össze fogom szedni, de csak azután, hogy megbizonyosodtam arról, hogy jól vagy. - Nem vagyok az a típus, aki félbehagyja a feladatait, de azért az ő fizikai állapota sokkal fontosabb jelen pillanatban, mint holmi pár szanaszét heverő papír, ezt azért neki is el kell ismernie.
- Ez nem hangzik túl biztatóan. - Jegyzem meg, mikor a tudomásomra hozza, hogy mennyire fáj a bokája. - Oké, pikk-pakk helyrehozom. - Mosolygok rá, majd már veszem is elő a pálcámat, hogy eleget tegyek a szavaimnak. Mivel hajlamos vagyok saját magamat és nem mellesleg másokat is veszélyekbe sodorni, ezért nagyon hamar megtanultam pár alapvető gyógyító bűbájt, amit akár álmomból felébredve is tökéletesen tudnék végrehajtani. Ez is egy ilyen, ezért mindenfajta nehézség nélkül, szokásomhoz híven nonverbálisan küldöm rá a bokájára a bűbájt, ami egyből segít is a kificamodott lábán. - Nem, nem az vagyok. Mágikus festészeten tanulok. Na és te? - Kérdezem kíváncsian, miközben elrakom a pálcám. - Mozgasd meg egy kicsit óvatosan, hogy fáj-e, elviekben nem kellene most már neki. - Javaslom továbbra is mosolyogva. - Akkor vacsora. Ma ráérsz? - Kérdezem, miközben egy újabb gyors pálcaintéssel magamhoz hívom a szanaszét heverő papírokat. - Ezeket gyorsan elviszem ahova kell és felőlem akár mehetünk is. - Rendezgetem el a papírokat a kezemben.