A Mágiaügyi Minisztérium, az a hely, ahol sosincs megállás. Ahol mindig történik valami, ahol sosem áll meg az élet és bár azt hisszük van egy kis csend – az halvány illúzió. Bár munka után nem egyenesen haza siettem a családomhoz, hanem még várakoztam egy kicsit. Egy másik itt dolgozóval azt beszéltük meg, hogy elmegyünk egy ruhaboltba és körülnézünk ott. Igazából nekem is szükségem volt egy két ruhadarabra és szívesen elkísérek bárkit, hogyha arról van szó. Különben is, nekem nem esik nehezemre ha ki kell választanom egy hozzám leginkább illő ruhát. Van némi szép érzékem és azt is látom, hogy mi az ami másoknak jól áll. Ilyenkor szívesen adok tanácsot, bárkinek. Tényleg bárkinek. Szóval most csak várok, mert azt beszéltük meg, hogy együtt megyünk, nem külön. Én meg a kelleténél több ruhaboltot ismerek, mint kellene, a lányaimnak és a fiamnak köszönhetően. William-ről nem is beszélve, neki úgy kell könyörögni, hogy velem jöjjön és szánjon egy kis időt az új ruhák lehetőségeire is, mert ő nem egyszerű eset, az biztos. Amíg várok Freya-ra azon gondolkodom igazából, hogy melyik boltba mehetnénk, nem kell először döntenie, szóval ha válogatós lenne se volna gond. Legalább több lehetőséget végigvehetünk és kiderülhet, hogy nem költötte felesleges dolgokra a pénzét. Mert vigyázni fogok és itt leszek tanácsadóként ha úgy van. – Szervusz! – köszönök neki, amikor megérkezett és mosolyogva nézek rá, remélve, hogy elsőre egy mosollyal sikerül feldobni a napját. Ezután abba az irányba próbálok menni, amerre a ruhabolt van. – Milyen napod volt ma? – kezdem is kérdezgetni őt, hogyha esetleg nem úgy sültek el a dolgai ahogyan ma tervezte, hiszen sosem lehet tudni. Máskülönben érdekelt is, nem csak azért kérdezek rá, mert megszokásból teszem ezt. – Tudod már mit szeretnél venni vagy kiderül, ha odaérünk és nyugodtan körbenézünk mit találtunk? – kíváncsiskodom tovább. Bár igyekszem nyugodt lenni és tovább folytatni az utunkat, hogyha elindultunk. Kíváncsi voltam, hogy mit válaszol, ezért is figyeltem rá az oda úton. Nem volt messze a munkahelyünktől, de túl közel sem. Éppen annyira, hogy az a néhány lépés megfeleljen a napi edzésnek is akár, mert fel is kellett menni a lépcsőkön ott ahol nem működött valamilyen oknál fogva a mozgó lépcső. Csöppet sem zavart, már megtanultam, hogyha itt akarok dolgozni akkor sosem magas sarkú cipőt kell húznom, hanem lapost. Így sokkal könnyebben és hamarabb eljuthatok azokra a helyekre ahová éppen szeretnék gyalog akár. A mostani is ilyen alkalom volt. – Ne izgulj, minden rendben lesz. Azért vagyok itt, hogy segítsek. Emlékszel? – mosolygok rá, amikor végre elérkezünk az első ruhabolt ajtajához.
Lesz egy elit party ( azaz aranyvérű nemeseknek körülbelül ), ahol a jegyesem is tiszteletét fogja tenni. Rá kellett jönnöm, hogy az előző megjelenésekre, csak is azért mentem mert nagyapám ragaszkodott hozzá. Nem akartam semmit elérni, nem akartam senkit lenyűgözni. Egészen mostanáig. Most ugyanis eldöntöttem: ragyogni akarok. Azt akarom, hogy ha belépek rám szegeződjön minden szempár, és "drága" Yaxleynek még a nyála is folyjon. Ha nála egyálltalán ilyen reakciót el lehet érni, de én mindent megszeretnék próbálni. Ezért Fleurhoz fordultam. Érdekes viszonyomon van vele, ami azt illeti nekem semmi bajom a Weasleykkel ( nagyapámnak persze van, hisz ők össze vissza házasodnak... egyszert ezt így mondta nekem. Azonnal megszerettem őket ). Fogalmam sincs már hol, meg hogy kezdődött, de Fleur Weasley valahol, a "varázsanyukám" lett. Nem vagyunk túlzott barátok, mert nekem olyan nagyon nincsen. De sok minden tanácsért hozzá fordultam egy idő után. És most is. Hisz ő olyan ízléses, és süt róla, hogy igazi nő. Velem ellentétben... nem mondanám, hogy csúnya lennék, de nem is ábrándozom magamról és a gyönyörűségemről. Inkább nem vagyok nőies. Nem szeretem a szoknyát, és a magassarkút, néha szerintem a kiállásom is inkább lezser. De természetesen főleg, hogy vásárlásról volt szó Fleur-ra számíthattam, azonnal igent mondott. Úgy, hogy ahogy végzek indulunk is. - Szia. - szinte kapkodva esek mellé, annyira siettem. - Bocsi, de ma valahogy kivételesen elcsúsztam. - azaz minden máson járt az eszem, csak a munkán nem. - Hát volt egy kis pergamen , meg még egy, meg mégy egy köteg. - viccelődöm az irodai munkámon. - Neked feltételezem sokkal izgalmasabb volt a napod, szóval te mesélj. - mosolyodom rá, miközben el is indulunk a boltok felé. - Őszintén szólva annyit tudok, valami légies, nőies darabot szeretnék, ami nem kihívó, de csábítani is lehetne vele. Szóval rád bízom. - nevetem el magam , mert kicsit kínosan érzem magam. Imádom Fluert, mert lazán lehet vele beszélni mindennemű kényes kérdések nélkül. Annyira rá figyelek, és magyarázok, hogy észre se veszem hirtelen, hogy a mozgólépcső nem működik. Még állok ott egy helyben mikor rá jövök, majd sietek Fleur után. Az ő hosszú lábait nehéz beérni, de próbálok közben nem elesni. Most már lehet tudni mire gondolok a bénaságomat illetően. Illetve esetlen ? Sóhajtok. - Igen, és nagyon szépen köszönöm, hogy megteszed. Bár gondolom a vásárlás nem tartozik a nehézségeit közé, de azért még is. - válaszolok, mikor már sietve sikerült beérnem őt. Közben be is lépünk a boltba amit kinézett... megtorpanok. Ennyi... ruhát még életemben nem láttam, és az egyik jobban csillog mint a másik. Jobban kivágottabb mint a másik, és rövidebb mint a másik. Kissé tátott szájjal nézek körbe. Lehet jobban jártam volna, ha egy két pálca intéssel átszabok egy régebbi darabot. Remélem azért itt találni fogunk egy két visszafogottabb darabot is. Közbe bevetjük magunkat a sorok közé. - Tudod valami... nem is tudom, ne csillogjon, és ne is legyen túl... - de már csak annyit látok hogy Fleur kezében minimum 4 ruha már van. Én még fel se fogtam hol vagyunk, vagyis elég lassan...
Remélem tetszik ^^
Vendég
Vas. Szept. 27, 2020 12:49 am
Freya & Fleur
Kedvesség. Régen megtanultam már, hogy ezzel sokkal többre megyek. Hogy az emberekkel emberségesen kell viselkedni, hogy nem az elérhetetlent kell játszani, hanem azt a személyt, aki segíthet és akire számítani lehet. Épp ezért hiszem azt, hogyha szükség van rá, akkor mindig mindenkinek segítek, ha az illető megérdemli persze. Hamar megérkezett Freya is. Aminek igazából örültem, nem mintha zavart volna, hogy pár percet várnom kellett. Nem sietünk. Én legalábbis biztosan nem. Persze jól lehet magas vagyok, hosszabbak a lábaim is, de azért próbálok nem előre szaladni úgymond. Ha kell lassítok, hogy tartani tudja velem a tempót. – Mozgalmas. A saját feladataimmal most nem tudtam valami sokat haladni, Mrs Parkin-nak kellett segítenem. Az biztos, hogy egyes varázslók imádnak halandzsázni csak azért, hogy tiszta maradjon a nevük. Nem is fontos. Ettől eltekintve jól vagyok, örültem, hogy lejárt a munkaidőm. Amit meg ma nem tudtam megtenni, azt majd folytatom holnap. – ilyen egyszerű az egész vagy legalábbis igyekszem majd így intézni az egészet. Mindig megoldom a feladataimat, szóval ezzel sem lesz később baj, csak jobban oda kell figyelnem és át kell látnom a jó kifogásokon. Minden azon múlik, hogy észrevesszük-e vagy sem. – Ne aggódj, ismerem egy jó helyet, ott körül nézünk. Nem hiszem, hogy ne találjunk semmit se neked. Ha kell segítek hozzá illő cipőt is választani. Sosem árt, ha van egy a ruhához illő párod. – mosolygok kedvesen, miközben magyarázom a magamét. Igyekszem fejben tartani mindazt amit mondott, hogy amikor belépek a boltba csak a leírtakat keressem. – Igazán nincs mit. Három különböző gyerek és egy férj mellett muszáj elsajátítani ezt. Látnád a fiúkat… – nem szólom le őket, de néha szükség van otthon a női gondviselésre vagy útba igazításra. Még véletlenül se öltözzenek úgy, mint valami bugrisok, mert nem azok, egyikük sem. Beérkezünk és amikor belekezd a mondatába, hogy ne legyen túl csillogó azt hiszem tudom mire gondolhatott ezalatt s, már gondolkodás nélkül kiválasztok néhány ruhát, amit majd odaadok neki. – Nézd meg ezeket, ha nem tetszik egyik sem, maradj bent a fülkében én meg adogatok neked. Rendben van? Vagy keressük együtt? Hogyan szeretnéd?– visszatérek hozzá és oda is adom az eddig kiválasztott ruhákat. Eddig egyik sem csillogó, mégis elegáns és szerintem ha nem is fog tetszeni neki illeni biztos illeni fog rá.
Ugyan kérdez a munkámról és a napomról, de nem igazán szeretném a kis nyomozásomba beavatni. Úgy sem helyeselné, igazi anyukaként reagálna rá, és most ahhoz nincs elég erőm. Ez a dolog piszkálja a csőröm, és meg szeretném oldani. Illetve kellőképpen eltereli a figyelmemet a jelenlegi problémámról, hogy hozzá kéne mennem egy tuskóhoz. Vagy golymókhoz? Hm... nem is lényeg hogyan gúnyolódok rajta, főleg mert csak magamban teszem meg. A külvilág felé csak mosolygok a dolgon, és úgy teszek, mintha megadnám magam. Úgy se tudok mit tenni ellene, ha nem akarom, hogy a nagyapám tönkre tegyen. Ez a kis vásárolgatás is jól kifog kapcsolni végre, nem kell semmivel foglalkoznom csak a ruhákkal. Arra meg közben nem kéne gondolnom, hogy hova is fogom felvenni azt. A lényeg, hogy üssön. - Még jó , hogy nálad ilyen elnézőek. Érdekes, ha én nem tudom a napi feladatomat befejezni esetleg, akkor túlórázhatok. - sóhajtok. - Még jó, hogy hatékony vagyok, és még idő előtt is befejezek mindent, nem tudnak kiszúrni velem. - persze a legelején nem így volt, mióta belejöttem azóta vagyok ilyen villám kezű. Majd közben be is érünk a boltba, amitől hirtelen csillagokat kezdek látni, ugyanis a sok csillogás kiégeti a retinámat. De remélem ezek csak előre vannak kipakolva ilyen ruhák, hogy a pucc miatt több vásárlót is bevonzanak. - Köszönöm, igen biztos fogunk találni olyat... - a többi millió közül nem tudom elhinni, hogy ne lenne jó semelyik. Főleg, hogy elhatároztam kivételesen kilépek egy estére a komfortzónából hogy csábító lehessek. Persze azt se akarom túlzásba vinni. - Cipő, ugye nem magassarkúra gondoltál? Nem tudok menni bennük, meg tudod van egy tériszonyom is. Igen létezik olyasmi boszorkányok között is. - vigyorgok rá szélesen. De az a helyzet, hogy biztos a magassarkú lesz a végzetem mára. Van rá bűvige, hogy megtanuljak benne menni ? Majd elnevetem magam, soha nem értettem, hogy bírja. - Hát minden elismerésem a tiéd, az biztos. És hogy vannak egyébként a srácok? - érdeklődöm miközben csak nézem ahogy pakolja a ruhákat. Egyiket közben hozzám is méri, de lefehéredek mikor meglátom hogy az egész háta kint van. Illik ilyet viselni ilyen összejöveteleken egyáltalán? Fleurba mondjuk bízhatok, ő több ilyenen járt. - Öhm... szerintem nézzük meg azokat amiket te néztél ki nekem. Jobban bízom a te ízlésedben, ha nagyon rossz nekem mindegyik akkor együtt is átnézzük. - mosolyodom el, majd bemegyek az öltözőbe, és mint a végzetemet várom az első darabot.
Remélem tetszik ^^
Vendég
Kedd Okt. 06, 2020 11:40 am
Freya & Fleur
Már megszoktam, hogy mindenkinek ott segítek ahol tudok, mert mindig akad olyan személy, aki kíváncsi rám és a véleményemre, meg az ízlésemre. Ilyenkor egy kicsit büszkének érzem magam a családomat illetően, mert mellettük sok mindent meg sem tanultam volna, de így nagyon örülök nekik és annak amit tőlük tanultam. Az ember sokat tanul akkor ha van egy saját családja, amit igazgathat, amivel akkor is foglalkoznia kell, ha már a gyerekek felnőttek és épp kirepülni készülnének. Persze semmi bajom sincs, nem erről van szó. Én csak túlságosan szeretem őket és még nem tudom elképzelni egyikükről sem, hogy ne mellettem éljenek vidáman és békességben. Imádom őket, a gyermekeimet és a férjemet egyaránt, a munkámról nem is beszélve és talán a tőlük kapott energiának hála képes vagyok nem összeesni és kifogásokat keresni, hogy mi mindent mi miatt nem kéne megtennem. Még mindig tudom, hogy mellettük állni és kiállni értük nem a világ legrosszabb dolga. Pontosan ezért támogatom őket, meg néha mint ahogyan a mostani eset is mutatja a munkatársaimat, akik közel állnak hozzám és akik többnyire olyanok, mintha a lányaim lennének vagy velem egyidősek és egy kis beszélgetésre van szükség, vagy tanácsra, esetleg a szépérzékemre. Mert másokhoz hasonlóan mindenféle kertelés nélkül szeretem a szép ruhákat és elegánsan is mutatkozni mindenki előtt. Ezért tudok Freya-nak is segíteni most. – Sok függ igazából attól, hogy min dolgozol. Vagy legalábbis én azt vettem észre, hogy az én osztályomon ez a helyzet. Meg a helyzet válogatja, volt, hogy én is később mentem haza. Még az elején, amikor nem tudtam rájönni sehogy sem, hogy hogyan is kellene ezt az egészet könnyen és elfogadhatóan levezetnem. Az elején nagyon szeleburdi voltam. De az idő és a tapasztalat sokat segített. – magyarázok. Majd a boltban semmiperc alatt körbenézek és meglátom a lehetséges alkalmas ruhákat, amiket ő majd felpróbálhat. Volt itt halványkék anyagú, krém bézs színű, halvány vöröses lila és minden olyan, amiről úgy gondoltam, hogy passzolna hozzá. Elsősorban a bőrszínéhez, bár a biztonság kedvéért sötétebbeket is elvettem, mert sosem lehet tudni, hogy az elvettek közül melyik tetszik neki is. Igyekeztem elegánsakat választani, olyat, amiben én is elmernék menni valahová. – Ne aggódj, vannak nagyon szép lapostalpú cipők is. Olyat választunk neked. – mosolygok rá kedvesen, remélve, hogy megérti majd miről beszélek és nem ijed meg attól, hogy egyből magassarkú cipőt akarok neki javasolni, mert nem. – Csak a probléma van velük, minidig tesznek valamit ami miatt aggódhatok értük vagy amiért a levelet kapjuk az igazgatónőtől, hogy megint nem tudtak a fenekükön ülni szépen. De igazából jó gyerekek, Louis például most a legvirgoncabb korában, a nővérei már elballagtak és így gondolom úgy érzi az övé az egész Roxfort. – elkuncogom a végét, mert néha valóban úgy tűnik, hogy direkt emiatt nem viselkedik jól a fiam, mert úgy hiszi, hogy ha nincsenek ott a lányok, már nem mondhatják el, hogy mi történt igazából. – Rendben. Tessék, itt is vannak ezek. Próbáld fel őket nyugodtan én addig megyek és nézek még. - azzal be is adom neki az első adagot, közben persze azon is elkezdek gondolkodni, hogy ezekhez a ruhákhoz mi illene a leginkább cipő terén.
Zavarban vagyok, nem szoktam segítséget kérni senkitől. Nagyon végső eset az, mikor képtelen vagyok megoldani egy helyzetet. Mondjuk az is igazi, ez nem olyan helyzet, amit képtelen vagyok megoldani, csupán egy jóízlésű ember tanácsa kellett, meg őszintén szóval kellett a társaság. Mostanában egyre inkább azt veszem észre, hogy igénylem más ember társaságát. Kezdek öregedni..., vagy egyszerűen nem tanulok a hibáimból. Az is igaz, hogy nem kell senkivel örök barát esküt tennem, Fleur meg olyan nekem mintha inkább a boszorka anyukám lenne. A lényeg, hogy továbbra se fogok elgyengülni. Oh igen, észrevettem sok fog melyik osztályon dolgozik e az ember, és ki az aki protekcióval keveredik oda. Tudnék erről mesélni. Pont tőle, és kedves auror ismerősömtől tudom, mennyire más világ az összes osztály munkája. Én vagyok a 100% unalmasabbik fél, bár mostanában teszek róla, hogy feldobjam, talán túlzottan is. Teljesen egyedül... mély levegőt veszek a gondolatra. - A lényeg, hogy élvezd, amit csinálsz. Legalábbis én azt látom rajtad, de javíts ki ha tévedek. Nem adom tovább senkinek. - mosolygok. - Az is biztos, hogy a gyerekek mellett bizonyára a türelmet is jól megtanultad. Az se utolsó szempont munka közben. - én élvezném amit csinálok, ha azt csinálhatom amit szeretnék... hűha. Lehet első sorban alvasára lenne szükségem. Közben Fleur fel is pakolt egy csomó ruhát, miközben én csak egy darabon hitetlenkedtem, hogy azt még is ki fogja felvenni. - Helyes, nem akarok beégni azzal, hogy elesem magassarkúban. Márpedig annak elég sok lenne az esélye. Ha csak nincs valami bűbáj ellensúly érzékre. - eltöprengek, de máris bent találom magam a próba fülkébe. Sóhajtok, végülis ez az én ötletem volt, ezt én akartam. - Jó fej lehet. - mosolyodom el, imádom mikor a gyerekeiről beszél, de soha nem találkoztam velük. Egy biztos, hogy nagyon szereti őket. - Rendben, köszi. - közben fel is próbálom az egyiket. Hát úgy csillog, ahogy a bőrömhöz ér, hogy elfintorodom magam. A másik darab egy világosabb ruha spagetti pánttal, majdnem olyan színű mint a bőröm, mintha testfestés lenne. Ajkamba harapok, szexi ugyan szexi, de azért még sem ebbe kéne mennem. Nem is tudom mi az elképzelésem, de eddig egyik sem az. Nem akarok Felurnak se csalódást okozni. Majd hirtelen benyúlik egy kéz, Fleur tért vissza. Tátva marad a szám, egy bordó ruhát hozott. Azt hiszem színbe biztos, hogy ilyet képzeltem... gyorsan fel is veszem. Na ez kell nekem. Mintha rám öntötték volna. Kibillenek az öltözőből, és mint a színésznők körbe pörgök egy kis bemutatóra. - Mond hogy jó, mert ez nagyon tetszik! - a mosolyom elég széles, rég volt ennyire őszinte.
Boldog vagyok, hogy segíthetek. Még akkor is ha csak egyszerű ruhaválasztásról van éppen szó, akkor is. Néha nem árt, hogyha az embernek van egy olyan ismerőse akivel elmehet ruhát vásárolni, beszélgetni, kávézni, vagy akár akivel együtt főzhetnek, süthetnek valamit. Talán legközelebb felajánlom Freya-nak, hogyha szeretne átjöhet hozzánk, valamikor hétvégén. Nem azt mondom, hogy most most, de majd. Biztos szót értene Domi-val vagy Louis-sal, ha beszédes kedvükben lesznek a gyerekek. Nem erőltetem. De valamikor fel kell hoznom neki, ha már így egymáshoz nőttünk. Neki is kell egy kis társaság, nem csak folyton a munka és a munka. – Pontosan ez a lényeg. Hogy szeresd a munkát amit végzel. Ha kényszer az egész az nagyon hamar észrevevődik és kimerülté válik még a legenergikusabb ember is ha olyan munkát végez, ami nem a szívügye, ami nem érdekli őt, annyira. – magyarázom neki nagyban az én elképzelésemet a munkámról. Vagyis, hogy a jó munkáról, nem kifejezetten a sajátomra gondoltam – bár ha engem kérdeznek is azt mondom, hogy szeretem a munkámat. Nincs vele gondom, hiszen a családi fészekben is egyfajta döntő bíró vagyok, amíg hagyják. – Nem fogsz beégni, ne aggódj. – biztosítom erről őt, végső soron itt vagyok mellette. Azért jöttem el vele, hogy segítsek neki. Rosszul ketten csak nem fogunk választani, ruhát sem, meg cipőt sem. Hiszen több szem többet lát, ahogy a mondás is tartja. Aztán elmegyek a ruhákért, amikor ő már bent van néhány ruhával én folytatom a keresést, hátha nem lesz olyasmi, ami neki tetszene. Ezért nem akarok nagyon olyan stílust választani ami neki nem tetszene. Ügyelnem kell. Biztos nagyon fontos lehet neki az a party amire meghívták. – Hmm igen, ez jó lesz. – figyelem őt, ahogy megpördül a ruhában. Jól áll rajta. Tehát ha tetszik neki, akkor a többit elveszem tőle és hagyom, hogy ezzel a ruhával boldog legyen. Már most is az ehhez semmi kétségem sem fér. – Illeni fog hozzád és ha meglesz a cipőd is, biztosan sikert aratsz majd. Van ilyen színű retikülöd esetleg? Vagy nézzünk azt is? – kíváncsiskodtam tovább, miután visszatettem a ki nem választott ruhákat az eredeti helyükre. Lehet, hogy nem kellene ugyanolyan színűt javasolnom neki mindenből, de lehet, hogy van neki esetleg feketében vagy fehérben és ha azzal köszöni szépen jól megvan, akkor nem kell erre is költenie. Vagy ha azt mondja, hogy nincs, hát kölcsön tudok neki adni egyet, ezen ne múljon. Mindig megőrzöm a holmijaimat, szóval egész jó állapotban van mindenem. A gyerekek mellett szerencsére meg tudtam őrizni az én holmijaimat, nem játszottak vele és nem is akarták a tartalmát sose kiönteni a ház közepére. Szerencsére. De kitelt volna belőlük, hogy egy kis rúzshoz vagy púderhez jussanak.
Hálás vagyok Fleurnak, hogy segít. De a munkámról nem igazán akarok beszélni, főleg szintén minisztériumi dolgozóval. Imádom Fleurt , de előtte nem panaszkodhatok, még ha jól szándék is vezérli tudom, hogy lehet esetleg tök véletlenül egy csevegés által kikotyoghatja bárkinek. Nekem viszont nem szabad hibáznom, tipikus : örülhetek, hogy itt lehetek. Ez is némi feszengést okoz, amit néha nehezen viselek. Komolyan legszívesebben néha nem is dolgoznék, csak is a szabadnapomon, meg hétvégén érzem azt hogy felszabadul egy gombóc a torkomból. Csak mosolygok így a reakciójára. - Ez bizonyára így van. De az is igaz, hogy sajnos nem mindenki szerencsés, hogy olyan munkát végezhessen, amit szeret. Valaki nem tudja ezt elérni. - én sem értem el, vagyis nem ÉN értem el. Ezért is érzem, hogy semmi jogom nincs a panaszra, és ilyenkor csak lelkiismeret furdalásom van. Remélhetőleg saját erőmmel sikerül elérnem jó munkámmal az előléptetést, és kapok némi tiszteletet, hátha akkor már élvezni is tudom azt amit csinálok. Addig be kell érnem azzal, hogy befogom, és el kell érnem a tiszteletet. És ez csak egy morzsája annak, amiért aggódom... - Igyekszem. Nyilván voltam már egy-két ilyen partin, de ezt úgy érzem más lesz. Nem tudom úgy érzem most nőttem fel hozzá. - válaszolok elmélázva. Azta milyen nagy szavakat használok. De van benne valami, hisz már menyasszony vagyok, akár kértem akár nem. Ehhez is fel kell nőni. Hiába a célom az, hogy kiderítsem nagyapám mit akar, és lehet ezzel elérem a felbontását... de ehhez még semmi infóm és eszközöm. A partin kell bedobnom magam. Egy kis színjáték is lesz, ehhez is fel kell készülnöm. Meg kell tagadnom magam, és másnak kiadni magamat. Ezen annyit mélázok, hogy azt veszem észre, már rajtam is van a tökéletes ruha. Szinte elalélok magamtól, miközben kilépek, és szinte táncra perdülök Fleur előtt. - Köszönöm, neked tényleg jó ízlésed van. - kacsintok. Rég voltam ennyire vidám, főleg egy nyamvadt ruha miatt. De ez a nyamvadt ruha tényleg fantasztikusan néz ki. Alig várom Ezekielt, hogy meglássa, hátha valami cseppnyi érzelmet kitudok csikarni belőle. Egy nyál csepp is elég, és elégedett leszek. Majd lefagyok Fleur kérdésétől. - Retikül? - legszívesebben a fejemre csapnék, még komolyan azt is keresni kell. Sóhajtok, mondjuk az a legkevesebb. - Van egy hátizsákom meg, egy darab kisebb táskám. Sosem voltam nagy retikülös. Úgy hogy azt hiszem ismét segítséged kell. Szerintem egy fekete darab teljesen jó lesz, abba más feltételem nincs, csak ne legyen habos babos. Cipővel ugyan ez a helyzet. - vigyorgok rá, miközben vissza lükvercezek a próbafülkébe. Jajj de imádni fog, lehet ez az utolsó közös vásárlásunk. Gyorsan vissza öltözők a szokásos farmer, fekete felső, és bőrdzseki kombómhoz, majd kezembe a tökéletes ruhával mellé lépek. - Akkor folytassuk. - vigyorgok rá. - Tényleg hálás vagyok. Remélem a családod nem haragszik meg, hogy egy egész délutánra elrángattalak.
Látszik Freya-n, hogy örül neki, és hálás, hogy elkísértem vásárolni. Viszont valami más is látszik rajta. Olyan, mintha lenne egy fal köztünk. Egy fal, ami áthatolhatatlan, és még az is lehet, hogy nem is akarja áthatolni. Nem tudom, de igazából mindegy is, a lényeg a távolságtartás. Csak épp nem tudom, hogy miért. Vajon attól fél, hogy esetleg bárkinek is elmondok valami olyasmit, amit nem kellene? Fél beszélni? Ha így áll a helyzet – amiben, megjegyzem, egyébként egyáltalán nem vagyok biztos –, akkor viszont egyáltalán nem értem, hogy miért. Tőlem aztán egyáltalán nem kell tartania. Na nem baj, majd rájön, hogy butaság volt emiatt idegeskednie. Van sok más egyéb dolog, amin aggódhat. – Igen, ezzel egyet tudok érteni. De ha ez így is van, és tény, hogy nem mindenki végez, vagy végezhet olyan munkát, amit szeretne, attól még nincs minden veszve. Akkor azoknak abból kell kihozniuk a legjobbat, ami épp adatott nekik, hogy fejlődhessenek, és a végén remélhetőleg elérhessék az álmaikat. Hogy azt tehessék, amit igazán akarnak. Mert hiszem, tudom, hogy mindenki képes rá, csak azért dolgozni is kell. Te is el tudod érni, úgyhogy ne add fel! – mosolygok rá kedvesen, bátorítóan, mikor azt mondja, hogy nem mindenki olyan szerencsés, hogy azt csinálhasson, amit szeretne. Pár pillanatig csak csendben, figyelmesen szemlélem, aztán a felnőtté válás hallatán kedvesen, majdhogynem anyáskodó mozdulattal simítom meg a karját. - A felnőttség, felnőtté válás egy igencsak furcsa állapot. Egy folyamat. Nem hiszem, hogy valaha is azt tudod mondani, hogy felnőttél. Vagy valaha is azt tudja mondani bárki is, hogy felnőtt, hogy megérkezett oda, ahol lenni szeretne. Igen, közelíthetünk hozzá, mint ahogy tesszük is egész életünkben. De folyamatosan változunk, érünk. Ezt nem kizárólag fizikai értelemben kell érteni. Azt hiszem, akkor vagy felnőtt, vagy legalábbis akkor kezdesz el a leginkább közelíteni ahhoz, hogy "felnőttnek" hívhasd magad, ha képes vagy magadtól meghozni bizonyos döntéseket, és tisztában vagy azok esetleges következményeivel is. Érzelmileg is. Mert az sem mindegy, hogy hogy kezeled ezeket érzelmileg. Szóval ha úgy érzed, hogy tudod kezelni a helyzetet, akkor igen, talán mondhatod, hogy felnőttél. De ne siess, mondtam: ez egy folyamat, amit nem lehet siettetni. Különben élvezd a fiatalságodat, addig jó, amíg még tudsz szórakozni és nem aggódsz. - persze fogalmam sincs, mennyi használható dolgot hordtam össze szegénynek, de úgy éreztem, el kell mondanom neki, hátha segít neki legalább egy kicsit. – Igyekszik az ember lánya, tudod, hogy van ez. – hárítom el kedvesen a dicséretét, mert hát végül is nem az én érdemem, hogy megtaláltuk a tökéletes ruhát, vagy nem csak az én érdemem. A szerencse is közrejátszott a dologban. A lényeg, hogy megvan a ruha. – Emiatt ne fájjon a fejed, mint mondtam, ha kell kölcsön tudok neked adni cipőt is, és retikült is! Ne aggódj, megoldjuk! A család pedig nem hiszem, hogy haragudna, tudod mindenkinek megvan a saját maga dolga, egyébként is szét vagyunk szórva, szóval nem lesz semmi gond! Nyugtatom meg gyorsan, még mielőtt kitalálná, hogy a gyerekek megsértődnek rá, amiért vele töltöm az időm egy részét, és nem a családdal. Azért remélem, most már lassan megnyugszik végre, és mehetünk tovább, persze csak ha kell még valami. Ha úgy dönt igen, akkor megyek vele tovább.
Nekem a munkámról mindig is vegyes érzéseim voltak. Örülök, hogy van , és bekerültem, örülök hogy olyan osztályra ami fel kelti az érdeklődésemet, és érdekel is. Egyszerűen csak azt érzem, hogy szintet léphetnék végre, és kihasználhatnám a tudásomat. Nagyon rossz, mikor ott ülsz, nem szólhatsz bele semmibe, de körülötted van aki hülyeséget beszél, mikor te tudod a választ. Volt mikor nem bírtam magammal, és muszáj voltam beleszólni. Úgy rám lett pirítva, azt hittem rögtön egy átkot is kapok a pofámba. Nem egyszerű velük, lenéznek mert nagyapám által kerültem be, így úgy hiszik annyit is tudok, és nincs is eszem az egészhez. Nem szólhatnak rám rendesen, és nem veszekedhetnek velem, mert féltik a munkájukat, ezért inkább levegőnek néznek. Szóval nem egyszerű ez a helyzet, hogy szeretem e a munkámat, vagy sem. Kedves Fleurtól, és teljesen igaza van, ami azt illeti végülis a kis nyomozásom is erre megy ki, hogy kész tények és bizonyítékok elé állítsam őket. - Köszönöm, egyébként teljesen igazad van. Igyekszem így tenni. Mindent kihozok én is belőle amit csak tudok, és kell. Már egyébként beadtam a kérelmemet az előléptetésre... egy ideje.... - mondom végül, és teljesen tisztában vagyok vele, hogy nem lesz belőle semmi. Remélhetőleg csak egyenlőre. Majd egyszerűen felnevetek, nem azért amit mond... - Na mi történt ma? Lenyeltél egy bölcsesség szótárat? - bökök finoman a homlokára. - Nagyon osztod ma a bölcs mamit. - kacsintok rá. - Hát igen a felnőttség is olyan dolog, hogy a magam 30 évével sem érzem magam annak. Mintha a házasság jelentené azt, hogy ha valaki megérett az életre. - mondom kissé feszülten. Bár Zeke és az én kapcsolatom, se mondható igazán felnőttnek, ami azt illeti épp hogy nem kezdünk el átkot szórni egymásra, és húzogatni egymás haját. Viszont be kell vallanom a szópárbajainkat ... élvezem. Mély levegőt veszek. - Egy biztos, ebbe a cuccba legalább külsőre úgy nézek ki, mint egy felnőtt. Csak aztán ki ne nyissam a számat, mert elrontok mindent. - keserű nevetés tőr fel belőlem. Mindig is igazi szerencsétlen voltam, és a véleményemet se tudtam magamba tartani, azért sincsenek barátaim, csak jóó ismerőseim, meg egy öcsém, és Luellam. - Köszönöm, de szerintem nem egy a lábméretünk se, vagy egy kis bűbájjal megoldod ? - nézek rá vigyorogva. - Akkor örülök, hogy nem hiányolnak, bár ez így hangosan kimondva nem így akartam. - nézek rá bocsánat kérően. - Szóval a lényeg, hogy nem akartam rabolni az idődet. - közben vissza ballagok az öltözőbe és vissza vedlettem. A ruhát az egyetlent ami tökéletes volt, úgy szorongatom, mintha az életem múlna rajta.
El tudom képzelni, hogy milyen nehéz lehet az élet jó tanácsok és segítő nélkül, de ezért is vagyok itt én. Van, hogy szívesebben segítek másoknak, mintsem a saját problémáimat oldjam meg, mert azáltal, hogy másoknak segítek, az én gondjaim eltörpülnek és sokkal jelentéktelenebbeknek tűnnek. Közben lefoglalom magam, elterelődnek a gondolataim és minden megváltozik. A probléma már nem lesz többé probléma, mert nem fog annyira érdekelni, hogy csak arra összpontosítsak. Békésen reagálok le mindent, a mai nap úgy hiszem inkább arra a felemre van szükség aki meghallgat másokat és türelmesebb, mint általában. Néha a türelem is aranyat érhet, főleg a nehéz időben, életeket menthet. Vagy inkább feldobhatjuk vele valaki más napját, pusztán attól, hogy mellette állunk. Persze van akinek mindez édes kevés és semmit sem ér, viszont Freya nem tartozik azok közé a személyek közé, akik így éreznének és ez látszik is rajta. – Tényleg? Ennek nagyon örülök! Szorítani fogok, hogy elfogadják a kérésedet, mert szerintem megérdemled az előléptetést. – vidáman mosolygok rá és elismerően bólintok, hogy nyomatékosítsam a szavaimat. Elnevetem magam a kérdésén, sajnos nem tudom megállni, hogy ne tegyek így, de nem is bántásból tettem így és szerintem ezt ő is tudja. Ismernie kell már annyira szerintem, hogy ne értsen félre engem. – Természetesen nem, csak hirtelen egy rakás bölcselet jutott az eszembe, amit jobbnak láttam megosztani veled és elmondani. Ne haragudj, nem akartalak untatni vele. Csak egy bizonyos idő után az ember már igyekszik minden megosztani másokkal, mert már nem fél attól, hogy nem fogadják el az ötleteit és javaslatait. – újra rá mosolygok. – Nem a házasság fog éretté tenni az életre, hanem te magad válsz éretté, a házasság csak a vele járó hullámvasút az életben. – a hab a tortán ha úgy tetszik, amit majd a gyerekek és végül az unokák fognak megkoronázni ha eljön az idő. Amire persze sosem tud igazán felkészülni a jövendőbeli nagymama, ha erre gondolok akkor mindig görcsbe rándul egy kicsit a gyomrom, mintha attól félnék, hogy nem tudok elég időt szánni az esetleges unokára vagy nem is tudom. Igazából sosem kérdeztem meg a szüleimet sem, hogy vajon nekik milyen érzés volt Victoire érkezése, aztán meg a többiekké. De túl fogom élni. Együtt erősek vagyunk. – Ne aggódj, akik nem fogadnák el azt amit mondasz és miatta lenéznének, azok meg sem érdemlik a társaságodat. Igazából a lényeg, hogy ne görcsölj és ne is akarj megfelelni másoknak, az a fontos, hogy te jól érezd magad a saját bőrödben. Tudom, hogy nagy a teher most a válladon, de azt is tudom, hogy fel fogod tudni találni magad és minden rendben lesz. – mert minden rendben lesz, csak bíznia kell önmagában és persze süketnek kell lennie az olyanok előtt, akik mindenbe beleszólnak és megszólnak, mert valami nem tetszik nekik. Hiszek abban, hogy erős lesz és jól fogja érezni magát. – Egy cseppet se aggódj, bűbájjal mindent meg lehet oldani, még a cipőméretet is. – csak tudni kell a megfelelő varázslatot hozzá és akkor minden rendben lesz. – Ne aggódj, nem raboltad az időmet. – megvárom amíg visszaöltözik és közben visszateszem a ruhákat a helyükre is. – Ha tetszik akkor kifizetheted és mehetünk is tovább a következő megállónkhoz.
Imádom édesanyámat, bármit megtennék érte. Viszont ő annyira elvágta magát a varázsvilágtól, hogy nem igazán mesélhetek neki ezekről. Réges-régen megbeszéltük ezt már. Kivéve az olyan dolgokat, mondjuk hogy eljegyeztek ... kényszerrel. Bár ezt csak azért nem akarom elmondani, mert képes lesz nagyfatherral felvenni a kapcsolatot, és abból kő kövön nem fog maradni. Ő már nem fél nagyapától. Megölni úgysem fogja, és az ő életét nem tudja befolyásolni, így ő az egyetlen aki szembe mer vele szállni. De pont ezt akarom elkerülni, és a szívem szakad meg érte. Olyan jó lenne hazamennem, és a vállán kisírnom magam, és elmondani a dolgokat. De ezt nem tehetem meg. Pont ezért tartom Fleurt olyan varázslómaminak. Neki ezeket mint elmondhatom, és hétpecsétes titokként őrzi meg. Illetve nagyon jó tanácsokat tud adni, amiket igyekszem el is fogadni. Így tud természetesen a munkámról is, hogy ott min megyek keresztül, és mit szeretnék elérni. Így jól esik mikor azt mondja megérdemlem az előléptetést, mert ő nem csak kedvességből mondja, hanem tényleg tisztában van a dolgokkal. - Köszönöm. Majd elválik, bár egy jó ideje várok a válaszra, így nem hiszem hogy pozitív vissza jelzést fogok kapni. - megvonom a vállamat. - Maximum jövőre is megpróbálok, addig amíg ki nem rúgnak. - nevetem el magam a végére, ez már inkább kétségbe esett. Imádom, mikor mondja a bölcsességeit, képzett anyuka, gondolom ezek maguktól jönnek. Én csak vigyorogva hallgatom végig ilyenkor. - Ugyan, nem untatsz. Hozzád tartozik, és nem mondasz butaságokat. Nekem tetszik, és köszönöm. Hát engem nem tudom mi fog éretté tenni, néha úgy érzem semmi.... - maximum a harc, a nagyapámmal. De ezt nem akarom hangosan kimondani. Az hogy ne akarjak megfelelni másoknak. Mély levegőt veszek. Számomra ez lehetetlen dolog. 11 éves korom óta azon vagyok hogy megfeleljek mindenkinek. A nagyapámnak és a varázsvilágnak. Nagyapám ugyanis azt mondta, hogy ha nem felelek meg az elvárásoknak akkor bármikor vissza küldhetnek a mugli világba. Mamár tudom, hogy ez nem így működik, de még is az emberben zsigerben benne marad, ahogy felnőtt. Azaz nálam a megfelelés. - Jónak mondod ezt. Tudod jól ez nálam nem olyan egyszerű. - sóhajtok. - De küzdök ellene, főleg most... - célozgatok az eljegyzésre. Azért van az a pont mikor én is azt mondom, nem szabad hagynom magam. És ez az. Csak nevetek jólesően a cipős megjegyzésén. Valójában teljesen igaza van, boszorkányként ez az egyik legjobb dolog: bármit megoldunk. Így fel is kapok egy fekete alig magas sarkú cipőt, ami már akkor megtetszett mikor bejöttünk. - Szerintem ez tökéletes lesz hozzá. - vigyorgok. Úgy hiszem immár minden megvan. Így neki megyek a kasszának, és kifizetem a holmikat. Tényleg jó helyre hozott, mert teljesen jó árban adták a ruhákat. Ekkor döbbenek rá, hogy akár egy vagyont is elkérhettek volna érte, marhára nem néztem az árcédulákat. - Na még hova szeretnél vinni? Ez egyre izgalmasabb. - nevetem el magam, miközben kilépünk az első állomásról.
Néha egy kis kedvesség sokat segít, legalábbis én ezt vallottam már évek óta, de ugyanakkor szerettem kézben tartani a dolgokat. Nem tudom megmondani miért, de úgy éreztem, hogy egyszerre kell erősnek lennem és kedvesnek, ha valamit el akarok érni a munkában vagy ha tényleg sikeres akarok lenni. De nem minden szól a munkáról, éppen ezért kell egy kis lazítás alapon segítenem másnak, mert ezt lazításnak veszem, nem megterhelő és még olyasmit is megláthatok ami esetleg jól állna a fiamnak és okvetlenül el kell hoznom őt ide, vagy esetleg Gabrielle-t. Néha a testvéreinkre szánt idő is meghozza a maga gyümölcsét és én nem akartam egy pillanatig sem kimaradni az ő életéből se. A mostani helyzetben pedig végképp nem, mellette akartam lenni, támogatni őt, biztosítani arról, hogy minden rendben lesz és most ugyanezt szeretném Freya tudtára is adni. Hogy nincs egyedül a varázslóvilágban, mert mindig lesz valaki aki segít, a legváratlanabb pillanatokban is. Csak meg kellene értenie valahogy, hogy ne akarjon egyedül, mindent megoldani, mert annak semmi jó vége nem lesz. Kedves mosolyra húzom a szám, hogy egy kicsit tényleg biztató lehessek a számára, mert ez a célom, nem akarom, hogy szomorúan és lelombozva kelljen haza mennie. Nagyon csalódott lennék, ha ezt váltanám ki az emberekből. De tényleg. – Légy pozitív, nem fognak kirúgni. Én hiszek benned! Ezt nem csak azért mondom, mert felakarlak vidítani, hanem mert tényleg így gondolom. – nem kellett senki előtt sem megjátszanom magam, tényleg ilyen voltam, tényleg ennyire anyáskodó. A világon mindenkinek segíteni akartam, de mégis elítéltem azokat akik másoknak ártottak és olyan oldalt választottak amikről én hallani sem akarok, a szörnyűségekről és társaikról. – Várd ki a végét, nyugalom. Megtalálod majd azt ami téged felnőtté tesz vagy attól annak érzed magad. – biztatom, továbbra is őt. – Tudom, hogy nem egyszerű, de ne félj, tényleg. Lehet, hogy az idő segít és majd minden meg fog változni, a véleményed is erről az egészről. Talán még jó is elsülhet belőle. – az egész eljegyzésből, mindenből inkább, mert tényleg sok mindenen ment keresztül szegénykém. – Mit szólnál ha választanánk hozzá rúzst és egyéb kenceficét, vagy inkább maradnál a természetesnél. De hidd el egy jó rúzs mindent fel tud dobni. – mosolygok vidáman, amint kilépünk a ruhás boltból. Nem olyan messze található egy kozmetikumokkal teli részleg, nem azt mondom, hogy talán nincs otthon neki, de mindig megéri újat venni, hogyha benne van akkor oda is elviszem.
Bírom Fleur pozitív hozzáállását, egyszerűen a puszta jelenléte is felvidít. Ugyan néha úgy érzem túlzottan is az. Csupán mintha azt mondaná, amit kell az embernek hallania. Ha megkapnám a halálos átkot is leguggolna mellém, és mondogatná, hogy "semmi gond, mindjárt felépülsz! " De ezzel semmi baj, kellenek ilyen boszorkányok is, sőt! Miatta van még reményem, hogy léteznek kedves boszik is. Jó tudnia az embernek, hogy tud valakire számítani. Csak mosolygok rá, hálás vagyok a biztatásáért, dacára annak, hogy nem igazán hiszek benne. - Köszönöm, igazán kedves tőled. Örülök, hogy valaki még hisz bennem. - jegyzem meg a végét epésen. Mert igen ilyen téren főleg kissé egyedül érzem magam. Édesanyám messze van, de nyugodtan mesélhetnék neki, és önthetném ki a lelkem. Viszont tudom hogy áll a varázsvilághoz, és a nagyapámhoz, így őt kímélve semmit nem mesélek el neki. Ha kérdezi hogy vagyok csak az unalmas munka részt mesélem el neki, és hogy semmi érdekes nem történik. Lehet Zekéről is kamuznom kell neki, és úgy előadnom hogy szerelem a javából... mert ha megtudná, hogy kényszerítenek... Nem is szeretném tudni mit tenne. Őt védem ezzel, bár a szívem szakad meg tőle. A felnőtt részre nem is igazán válaszolok, csak mosolygok rá, és bólintok. Mindig is úgy hittem a szerelem és a felelősség vállalás az ami felnőtté teszi az embert. Eddig semelyikhez nem volt szerencsém, de azt se bánom ha örök gyerek leszek. Mert szeretek ilyen lenni, és az se zavar hogy mást zavarna. Ez a személyiségem. - Jó is elsülhet belőle? - emelem fel a fejem kíváncsian, őszinte kíváncsisággal. - Még is ..., csak úgy érdeklődök. Szerinted hogy néz ki az amikor ez jól sülhet el? Mi annak a története? - kíváncsi vagyok rá, hogy Fleur aki szívszerelemből házasodott első látásra kisasszony ebbe mégis milyen happy endet tudna elképzelni? Maximum ha kinyírnak... Majd vidítóbb téma jön, amire azonnal felkapom szinte a fejemet. - Ohh kencefice. - nevetek fel. - Úgy nézek ki, mint aki megvan smink nélkül, pláne olyan napon ahol csábítani kell? - emelem fel a szemöldököm, miközben csücsörítek neki a piros rúzsos ajkammal. - Amúgy is fogyóban a készletem. Tudsz valami jó márkát ? - helyes legalább a szánalmas életemről elterelődik a figyelem.
Kíváncsian néztem Freya-ra és hallgattam őt. Örültem, hogy egy kicsit feldobtam a pozitív hozzáállásommal a napját. Van akinek ez sokat jelent és tudom, hogy neki most sokat jelentett, mert egy kicsit mintha felvidult volna? Vagy csak tévednék? Mindegy is. Igyekszem átragasztani rá ugyanazt a lelkesedést, hacsak kis időre is, amíg mellettem van. Most jobb ha elfelejti azokat a negatív gondolatait, amik lehúzzák őt és nem hagyják, hogy egy-két nyugodt perce legyen. A negatív gondolatokat most jobb ha elfejeti. Szerintem az lesz a legeslegjobb. Örülök, hogy egy kicsit hatással tudok lenni rá, azt hiszem. – Többen hisznek benned, mint elképzeled. Csak észre kell venned őket. Hadd, hogy pozitív hatással legyenek rád. – természetesen nem kell mindenkinek engednie, valószínűleg lesznek olyanok, akik ezt nem fogják megtenni, sőt rossz hatással lesznek rá, de ő erős nő és én bízok abban, hogy megtalálja majd a saját útját, amit igazán járni szeretne. – Talán az idő segít egy kicsit, hátha megváltozik a köztetek lévő kapcsolat. Ha valakiből férj válik egy kicsit megkomolyodik. – bár ha Bill-t akarnám felhozni példának lehet, hogy nem kellene vele példálóznom, vagy velünk, mert ő egy cseppet sem változik és ezzel semmi baj sincsen. – Igen, az is kell. – vigyorogva nézek rá amikor csücsörít és olyan jó így látni őt. Nagyon vicces. Semmi jónak az elrontója nem vagyok és ez szerintem kiváltképp nagyon kellemes hatással lehet rá. Vagy legalábbis azért nem kezdek el arcokat vágni, hogy nem kellene így viselkednie meg hasonlók, most úgyis magunk között vagyunk, ennyit csak megengedhetünk. – Persze, van egy nagyon hasznos és egész érdekes elvarázsolt szett. Van, hogy néha azt használom. Nem lehet letörölni, csak akkor hogyha veszel hozzá megfelelő elvarázsolt festék és alapozótörlőt. Érdekes találmány. Ha elkezdene esni az eső, akkor a sminked rajtad marad és nem folyik szét az arcodon. Jól tud jönni egy ilyen. Elhiheted. – persze így hirtelen nem jutott eszembe a márka neve, de ha meglátom akkor tudni fogom, hogy az az és ez ilyen egyszerű. Amint megvettük a ruhát el is indulunk a „kencefice” beszerzéséért is.
Komolyan mint egy buddhista szerzetes. Csak vigyorgok, főleg azon, hogy ha ezt elmondanám neki fogalma sem lenne róla miről, vagyis kiről beszélek. Szeretem a pozitív hozzáállását, de néha idegesítő tud lenni, ha valaki túl pozitív és mindig minden percben. Ez olyan, mint mikor tiszta idegbeteg vagy, épp akarnál tombolni, zúzni, bármit és bárkit felrúgni, és előtted valaki megáll....mosolyog: ideges vagy? Ne legyél... na meg a nénikéd. Mármint ez most nem Felurra vonatkozik. Jelenleg neki hálás vagyok, azért hogy jó kedvre tudd deríteni, és a bálra is kezdek lelkesebben tekinteni. De most úgy érzem elég, főleg mert jobban érdekel, még is hogyan gondolja, hogy ebből a nevetséges eljegyzésből még jó is kisülhet. Válaszát hallgatva ismét a túlzott pozitívitás jut eszembe. - Kedves vagy, hogy így állsz hozzá, de Ezekiel meg én, nem is különbözhetnénk jobban és ezáltal utáljuk is egymást. Nem arról van szó, hogy nem kedveljük egymást, és akkor hátat fordítunk a másiknak. Hanem ... szétszedjük egymást. - sóhajtok. - Ezt látni kell, hiába mondom. Két ember ennyire ki nem állhatja a másikat, semmin nem változtat a házasság. Sőt... Most megint előtör belőlem a félelem. Hogy ott leszek egy vadidegennel, akiről csak a negaítvumot tudom, és abból épp eleget. Ha meglátom azt az önelégült képét csak felpofoznám. De mély lélegzetet veszek, és végre olyan téma érkezik, amitől nem leszek ideges, hanem jobb kedvem lesz. Meg is kérdezem, hogy ő milyen sminket tud ajánlani nekem, mert én folyton kísérletezem vele... volt mikor már mugli termékekkel is, de a tökéletes alapozón kívül soha nem találtam meg. Minden le jön, elkenődik. Volt elcsesztem egy varázslattal... na erről ne is beszéljünk. Felcsillan a szemem az ajánlására. - Fűha, ez jól hangzik! Ezt mutasd meg nekem!! De lemerném fogadni, hogy valami méreg drága lehet. - sóhajtok. Sajnos nekem nem telik drága kozmetikumokra, és ha van ilyen csoda szer tuti, hogy kész vagyon. Hát igen a minisztériumi aktakukacoknak nem fizetnek valami jól, és nagyfathertől csak nem kéne... hmmm... talán még is ? Ő akarja majd gondolom, hogy az eljegyzési partymon tökéletesen nézzek ki.. - Tudod mit, mindenképp mutasd meg. Pénz nem számít!
Az a baj, hogy nem tudom milyen nehéz most az ő helyében lenni, mennyire rossz neki, hogy ilyen helyzetbe került. De igyekeztem nagyon kedves lenni hozzá, hogy legalább valaki ha más nem akkor én enyhítse egy kicsit az aggodalmait. Nem tudom ez mennyire sikerül. De nem küzdök azért, hogy meggyőzzem a pozitív gondolkodásommal, idővel meg fogja érteni, hogy küzdeni kell minden áron. – Süss neki valamit amit szeret esetleg. A férfiakhoz az út, szinte mindig a hasukon át vezet. Én ezt tudom Bill-ről. – elnevetem a végét. Most nem akarom azt mondani, hogy ezt szándékosan ki is használom, hanem azért teszem, mert ismerem őt és kedveskedni akarok neki. Mindennél jobban vágyom arra, hogy boldog legyen és idős korára is az a srác legyen akit anno megismertem. Büszke vagyok rá. – Nem kell aggódnod emiatt különböző mennyiségnek különböző ára van. – lelkesítem őt, hogy még véletlenül se kezdjen el aggódni a pénz miatt. Különben is ha arról van szó, akkor is kisegíteném őt, mert bízom benne és tudom, hogy milyen. Vagy legalábbis sejteni vélem, hogy nem egy megbízhatatlan fajta. – Gyere, itt a közelben. – karon fogom őt, hogy véletlenül se akarjon elszökni és meghátrálni az egész alkalomtól, amire készült. Csak biztatni kell, nem árt ha van egy kis önbizalma. – Mesélj nekem egy kicsit erről az Ezekiel-ről. Talán ha általad megismerem, akkor könnyebben adhatok neked javaslatokat az elviseléséhez. Konkrétan mi az ami zavar téged benne? Adok bármi okot arra, hogy utáld őt? – természetesen kell egy kis kibeszélés is, lehet, hogy a gondját nem tudom megoldani, de talán segíthetek neki abban, hogy hogyan viselje el azt ami be fog következni. – Ha időközben megéheznél vehetünk croissant is. Ismerek egy helyet, ami évek óta a kedvencemmé vált. – természetesen mindent szeretek ami az otthonomra emlékeztet egy kicsit is, olyankor úgy érzem mintha újra fiatal lennék és gondtalan.
Nagyon kedves Fleurtól, hogy segíteni próbál, de ezen a kaja ötletén fel kell, hogy nevessek. Tuti belepöttyintenék valamit, amitől zöldet hánynak egy napig. Süssön neki a dementor ... - Köszönöm a tanácsot, de jobban jár ha nem sütök... -nem szeretném hangosan kimondani valójában mit is akarnék vele csinálni. Fleur pont az ellentétem, és mindenben a szépen meg a jót látja. De próbálnék igazából a shoppingra figyelni, és arra, hogy minél ellenállhatatlanabb legyek a partin. Így mindent bekell vetnem, és erre Fleurnak nagyon jó ötletei vannak. Viszont, oké hogy Shafiq vagyok, de nagyapám pénzéhez csak akkor nyúlnék ha muszáj... majd megvilágosodok. Hát a francba is. Ő akarja ezt az egészet, akkor finanszírozza is. Legszívesebben ördögien összedörzsölném a tenyeremet. - Semmi gond, ha jobban belegondolok a minőség a lényeg. - vigyorodom el, remélhetőleg nem vagyok túlzottan ijesztő. Így izgatottan megyek oda ahol megleshetem ezeket a varázslatos sminkeket, lehet minden színű rúzsból fogok venni, és ha belegondolok szempillaspirálból is kéne pár darab. Lelkesedésem azonnal megtörik, mikor Fleur tovább faggatózik. Kicsit el kell hogy gondolkodjam, mert ez a viszály közöttünk visszanyúlik a Roxfortba. - Felettem járt kettővel a Roxfortban, mert borzasztóan beképzelt volt. Állandóan a középpontban kellett lennie. De mondjuk ez nem is zavart igazán, mert tudtam ignorálni. Ami elindította a lavinát, mikor az egyik csoporttársammal, táncol és flörtölt az egyik kis klubhelyiséges bulinkon. Majd másnap úgy tett mintha a nevére se emlékezet. Azaz egy volt a tucat közül, és a barátnőmet nagyon megtörte. Akkor kiálltam érte, és egyszerűen azóta mintha mindig lett volna valami, fellökött a lépcsőn is bár azt hiszem az még előtte volt. Teljesen mások vagyunk. Én nem bírom az ő önteltségét, és ahogy játszadozik a nőkkel, ő meg nem bírja a nagy számat, hogy kimondom a véleményemet. Gondolom... - igazából csak gondolom, hogy ő ezért utálhat engem, hisz én soha nem hagytam magam, sem senki mást sem. Kissé elmélyedek a gondolataimban, mikor a szénhidrát felajánlását hallom. Nem kéne ha csinos akarok lenni a bulin, de soha nem tudok nemet mondani a kajának... - Hűha, ami azt illeti ma még csak ebédeltem valamit... - azt se tudom már mit ettem, nagyon hosszú ez a nap. - Szóval egyefene a diétámba , legyen. Mutasd a bűnbarlangot, majd vezeklek.
Vendég
Vas. Május 23, 2021 5:56 pm
Freya & Fleur
Természetesen tudtam, hogy semmi sem tökéletes, nem mindenki élheti meg a napjait úgy ahogy én élem meg nap, mint nap. Ezt mindig elfelejtem. De ami igazán fontos, az az, hogy mindig a jó szándék vezérel. Még akkor is amikor Louis-sal veszekszem egy-két rivalló közepette, azokban a pillanatokban is csak azt szeretném, ha viselkedne. Tudom, hogy nehéz, de még meg fogja köszönni nekem. Vagy legalábbis ezt remélem. A fiúkkal, mindig nehezebb bánni, ők nem olyan törékenyek, mint a lányok, rájuk, tudom, hogyan kell vigyázni, de Louis ő más. Talán ez a másság az ami miatt Freya sem tudja megérteni a jövendőbeli jegyesét vagy férjét. – Értem, ha te mondod én hiszek neked. – semmi kétségem sincs afelől, hogy Freya ne szeretne sütni-főzni, biztosan azzal van a gond tudja nem tenné bele a szívét lelkét a főztébe és csak a mérgelődés és az elégedetlenség lenne vele. Emiatt úgy döntök, hogy nem is húzom tovább ezt a témát. Gyorsan másra terelem a témát, mondjuk a festékekre, amire szüksége lehet. – Pontosan, viszont sose felejtsd el, hogy először önmagadnak kell szép legyél, csak utánad jönnek mások. Az számítson mindig, hogy te jól érezd magad a bőrödben. – mosolyra húztam a számat.
Kíváncsian hallgattam őt, amint a jelöltről beszél. Őszintén nem gondoltam volna, hogy ennyire „érdekes” a helyzet. Visszakérdezhetnék, hogy vajon a nagyapja miért kényszeríti őt bele ebbe az egészbe, de biztosan megvan rá az okos magyarázat csak az lehet, hogy kevésbé elfogadható. Rosszabb a helyzet, mint gondoltam. Kicsit el is húzom a számat, most nem tudom milyen találó vagy frappáns megoldást javasolhatnék neki. Egészen addig amíg az eszembe nem jut az étel lehetősége. Ideiglenesen jó megoldás, de hosszú távon rossz tanácsadó, most szerintem mindketten tehetünk egy kis kivételt. Neki is jót fog tenni ha harapunk valamit és nekem is. Más fejjel állok majd neki otthon a főzésnek, csak erre gondolok. – Sajnálom, nem tudtam, hogy ennyire rémes a helyzet köztetek. – de pont ezért lesz jó, ha eszünk valamit és nem üres hassal térünk haza. – Ne aggódj a diéta miatt, kapcsolódj ki, egy kis lazítást te is megérdemelsz és bűnözhetsz egy kicsit a diétád alatt.
Eléggé vizuális típus vagyok, így nem kell sok idő mielőtt lejátszódik előttem az az idilli jelenet, mikor én annak a ... hólyagnak épp sütök főzök, a pálcám szinte izzig attól, hogy egyszerre mint egy jó háziasszony takarítok, főzök sütök. Folyik rólam a verejték, mindenhol pára. Majd haza állít az újdonsült férjem, azzal az önelégült képével, ledobja magát az asztalhoz, érzem rajta más nő parfümjét, miközben az ételem kritizálja. Na még mit nem, ez az ami semmilyen körülmények között nem fog előfordulni, ez az egy teljesen biztos. Csak mosolygok Fleurra, mikor úgy dönt inkább témát vált. Mindig is szerettem a sminkeket, így remek ötlet ez az elterelés. - Oh én soha nem más miatt használok ilyeneket. Egyszerűen szeretem magam kikenni, hogy elégedett legyek tükörbe nézve. De most tény bennem van, hogy ... csábítsak. - kuncogok magamban, mert hangosan Fleurnak nem akarom kimondani, hogy egyrészt csak cukkolni akarom a vőlegényemet, ha érdekli a külsőm egyáltalán, és nem a hideg rázza tőlem. Illetve nagyapám pénzét is szívesen költöm, és most bármit veszek, mindent foghatok arra, hogy az esküvőért teszem, és hogy tetszek a Yaxley népnek. Nem kell engem félteni, tudok én vissza vágni ha akarok. Most így átgondolva kicsit bánom, hogy nem vettem még pár dolgot, vagy még egy két ruhával többet, hogy majd válogatok, hogy lehetek tökéletes a partira.
Rákérdez, így felvilágosítom Jerome és az én kapcsolatomról. Ami nem épp kedves, és zökkenő mentes történet. Szinte úgy lehet érezni, mintha nagyapám tudta volna, és csakisazért kicseszésből rak pont minket össze. De tisztában vagyok vele, hogy nem erről szól, ő soha nem erre megy, kicsinyes dolgokkal Ő ugyan nem foglalkozik. Csakis az üzlet, és a család híre számít neki. Nem hiába van az, hogy nem csak én hanem más rokoni gyermeket is, aki vagy korombeli, vagy fiatalabb, de szingli azonnal üzletet köt. Még a régi korban ér, ez látszik. De ugyan ki mondana ellent neki? Mindenki fél, mindenki megfelelni akar. Ebbe sajnos én is beleszámítok. - Hát nem egyszerű a helyzet, ez tény. Ezért meséltem el, így legalább átlátod miért nem lelkesedem. Mindig is azt hittem, hogy ha megházasodom az szerelemből lesz. Hát ebből soha nem lesz. - hasít a felismerés a szívembe. Ebbe belese gondoltam. De kitudja, a kis lázongásom, és a kis kutakodásom hova fog vezetni. Jerome is gondolom szívesebben menne olyanhoz, akit jobban szívlel mint én, ha egyáltalán tud nővel nem tárgyként is bánni. Kitudja még hova fognak fajulni a dolgok, az esküvő időpontja nincs kitűzve, addig viszont van remény. Annyi esküvőt kell most beterveznie... remélem enyémet számolja a legvégére. - Oh hidd el, a szervezetem a diéta ellenére is üvölt a szénhidrátért. Fura dolog, hogy mennyire megtud nyugodni, egy kis falánkságtól az idegrendszer. - mondom vidáman, miközben oda is érünk és az illatoktól azonnal mozgolódni kezd a gyomrom, szinte sír utána, hát így hogy fosztanám meg ettől az örömtől. Megvesszük, majd lelkesen elfogyasztva már megyünk is a kozmetikumok felé. - Egyébként meghívnálak titeket a buliba, de nem szeretnélek kellemetlen helyzetbe hozni, szóval nyugodtan döntsétek el, ha szeretnétek én meghívlak titeket.- mondom hirtelen, miután eszembe jut milyen faragatlan voltam. - Természetesen nem sértődök meg, ha nemet mondtok, tudom mivel jár egy ilyen sznob party. Azt se tudom igazából én beleszólhatok e a vendéglistába. Szerintem már a meghívók is kilettek küldve. - forgatom a szemem.
Vendég
Kedd Júl. 13, 2021 5:26 pm
Freya & Fleur
Nyilvánvalóan nem gondolhattam, hogy minden úgy van ahogyan én azt hiszem és elképzelem, ezt Freya története is jól alá támasztotta. Szegény lány. Az a baj, hogy néha előtörnek az anyai osztónéim és ha a saját gyermekeim nincsenek a közelben, akkor másokat bánok úgy, mintha az lenne és mintha pont az én tanácsomra lenne szükségük. Pedig nincs. Tudom, hogy Freya már felnőtt nő, meg tudja hozni a saját döntéseit, ezért hagyom rá a dolgokat a továbbiakban. A La Madeleine nevű francia kávézó és pékségben megvásároltuk az ennivalónkat majd tovább haladtunk. – Így már mindent értek. Ne haragudj rám, amiért megpróbáltam keresni a jó dolgokat benne. – lehet, hogy a helyzetben most még nincs semmi sem, de én ettől még szurkolok neki. Nem szeretem ha valaki elkeseredett és életunt a közelemben. Az tény, hogy a rosszalkodást sem díjazom, ezt a fiam nagyon alá tudja támasztani, főleg ahogy mostanában viselkedik… van, hogy egyszerre több rivallót is kap, mert annyira hajmeresztő dolgot tett. – Én a reggeli kávéval vagyok így, ha egy reggel kihagyom akkor minden balul sül el, nem figyelek annyira oda a munkára és nagyon elkeseredett leszek, vagy inkább kedvtelen. – szépen lassan közben megérkezünk a kozmetikai részlegre is, amiről beszéltem Freya-nak. Egy-két lépés között azonban beleharapok a csokival töltött croissantba is. Egy picit tényleg megéheztem és az ebédszünet úgy tűnik nem volt elég. – Ne aggódj, szívesen elmegyünk ha meghívtok, de akkor sem fog összedőlni a világ ha nem szereplünk a vendéglistán. Akkor lélekben szorítani fogok, hogy túl éld az egész ceremóniát. Egy kicsit elhúzom a szám, amikor azt emlegeti, hogy esetleg már el is küldték a meghívókat, a tudta nélkül. – Ennyire tapintatlanok lennének veled szemben? Egy esküvő megszervezése hosszas folyamat, mióta készülhetnek rá? – ezt csak költői kérdésnek szántam, nem hiszem, hogy bármit elmondtak volna neki ezzel kapcsolatban, hogyha ennyire el van szegény lány keseredve. Én nem tudom, sosem tudnám megmondani a lányaimnak és a fiamnak, hogy márpedig ezt meg azt tegyék és így szervezzék az esküvőjüket, mert úgy jó ahogyan én mondom. Borzalmas lehet most neki.
Azért is szerettem volna ezt a kis vásárlást, és azt, hogy ne teljesen egyedül csináljam, mert szerettem volna másra is koncentrálni. Ne a kis nyomozásomra, és ne a jövendőbelimre. Bár tény, hogy arra is felkészülhettem volna hogy Fleur nem az a fajta aki ezt szeret csendben lenni. Épp úgy kíváncsi rám, mint ahogy én rá, ő a második anyám szinte. Bár ezt soha nem fogom kimondani hangosan, mert lelkiismeret furdalásom van anyukám miatt. Nagyon szeretem, de teljesen elvágta magát a varázsvilágtól. Én pedig beleszerettem, és nehéz egyszerre a két világ részese lenni. Minden ünnepnap otthon vagyok, de nem beszélhetek neki semmiről, ami nagyapámhoz kötődik, vagy túlságosan is az itteni világhoz. Elmondtam neki a sulis dolgokat, a tovább tanulást, azt hogy hol élek, és miért. Mindent meghallgat, szívesen add tanácsot, kivétel nagyapámról. Róla elmondta a véleményét, elég nyersen, és tisztában vagyok vele, hogy igaza volt. Végig azt hittem csak ők rúgták össze a port, azért mert anyám muglit választott, és nagyapám ez miatt kitagadta. Viszont én elakartam helyezkedni a varázsvilágba, és ehhez segítségre volt szükségem. Csak most kezdem megérezni valójában mi ennek az ára, és tényleg milyen a nagyapám. Anyámnak igaza volt, és most nekem kell felvennem úgy a harcot, hogy jól jöjjek ki belőle. Így csak Fleur van, aki anyai tanácsokkal tud szolgálni a jelenlegi helyzetemmel kapcsolatban. Mert ő istenre, merlinre bárki ki létezik odafent soha nem mondhatom el neki, hogy kényszerházasságot készülök kötni. - Mindenesetre mindent nagyon köszönök Fleur. És hogy próbáltál kihozni ebből a pocsék helyzetből valami jót. Sajnos ez majd... kifog alakulni. - mosolygok rá, tényleg mindent értékelek, amit tesz, és mond. Csak nevetek a válaszán, közben az ételt is beszerezzük, és elég falánk módon kezdek neki. - Na akkor számíts meghívóra. Legalább te legyél ott, ha már az édesanyám nem tud... - ajkamba harapok, ettől kicsit zavarba jövök. De hát tényleg úgy érzem megnyugtatna a jelenléte. - Áh még nem is hallottam a szervezésről, nagyapám se sürget vele, így van némi sejtésem róla, hogy csak az időpontot fogom megkapni, és már mindent elrendeztek... - még a gondolatra is émelyegni kezd a gyomrom. Ha már muszáj ez az egész inkább szólnék hozzá, és mondanám meg mit szeretnék. De ehhez eleve felkéne még dolgoznom mi történik, hogy legyen erőm beleszólni. A nap további része, csevegéssel megy el, kiválasztjuk a megfelelő sminket, már szinte az esküvőre is elkezdek gondolkodni mi lenne jó, mi tetszene. De nem akarom beleélni magam ennyire... Viszont kellemes napot töltöttünk együtt, és nagyon jól esett.