Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Találka a bagolyházban

Anonymous

Találka a bagolyházban Empty
Vendég
Vas. Aug. 30, 2020 9:07 pm
Alexander & Sophie

Hosszú időbe telik, mire az ember igaz barátjának mondhat valakit, a bizalom pedig csak lépésről lépésre alakul ki.

Tagadhatatlan, hogy szeretem a nyarat. Talán az egyik legkedvesebb időszakom. De ennek ellenére az ősz az ami a legközelebb áll a szívemhez. Csodás színeivel és szeszéjes időjárásával pontosan olyan, mint egy igazi nő. Egy olyan valaki aki nem tűr ellentmondást és aki ennek ellenére a legapróbb részleteket is aprólékos munkával tárja a világ elé. Ha kell az asztalra csap, de a megfelelő helyen és időben a gyengédebb oldalát mutatja a világ felé.
A mai nap is egy ilyen, hiszen hiába töltjük már a mindennapjainkat újra az iskola falai közt, az idő ugyanolyan meleg és napsütéses, mint az elmúlt hetek bármelyikében volt. Így akárcsak a diákok nagytöbbségét, engem sem lehetett visszafogni.
Laza lófarokba kötöttem a hajam és úgy indultam neki a megszokott kis Roxforti körutamnak, ami keresztül vezetett a hátsó kerten egészen a szökőkutak mellett, a Tiltott rengeteg szélén át vissza a Bagolyházig. Nem gondoltam, hogy valaha is élvezni fogom a tollas jószágok közelségét, de bevallom őszintén szeretek bennük gyönyörködni. Annyira szépek és mégis veszélyesek. Okosak és bátrak, de csak pont annyira amennyire kell és lehet.
- Ne nézz így, frászt hozod rám. – mormogtam szinte az orrom alatt, miközben az egyik bagoly gyanúsan méregetni kezdett.
Pont úgy nézett rám, mintha azt hinné, hogy én vagyok az aktuális vacsorája. Úgyhogy inkább gyorsan távoztam a békesség kedvéért. De minden bizonnyal gyorsabban iramodtam neki, mint ahogy szétnéztem volna, ugyanis egy kisebb puffanással beleütköztem valakibe.
- Bocsi, csak nem figyeltem eléggé, és…. – szabadkoztam, még nem megpillantotta az „áldozatom”.
- Ohh… Szia Alex! – mosolyogtam rá kedvesen.
Alex egy igazán jó fej srác, akivel könnyű barátkozni, jóban lenni és igazán nyíltan beszélgetni. Nem véletlen az sem, hogy a süveg annak idején a Hugrabugba osztotta be Őt. Mindamellett, hogy neki is megvannak a saját maga démonai, mégis egy csupaszív valaki akit azt hiszem bátran nevezhetek a barátomnak.
- Bocsi, csak a frászt hozta rám az egyik tollas jószág. – mutattam a hátam mögé, miközben bocsánatkérőn néztem rá.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Szomb. Szept. 12, 2020 5:23 pm

Sophie és Alex
Néha megesik, hogy írok apának egy-egy rövidke levelet. Csak hogy tudja, hogy jól vagyok, hogy nem evett meg a mumus mióta Carol nincs velem. Tudom, hogy aggódnak értem otthon, hiszen így gyakorlatilag azt hiszik egyedül vagyok. Pedig csak azért, mert nem számolok be nekik az itteni barátaimról még nem vagyok ám teljesen magányos. az viszont igaz, hogy nagy törés az életemben, hogy nem tölthetek már annyi időt a nővéremmel, amennyit szeretnék. De azt hiszem ez a felnőtté válása része és hagynom kell, hogy kibontakozzon.
A csúnya macskakaparás épp csak olvasható, elhúzott szájjal hajtogatom össze a papírt, hogy egy borítékba helyezzem. Javítani kellene az írásképemen is, ha már az olvasásban ennyit sikerült fejlődnöm. De ez sajnos nem megy egyik percről a másikra, akármennyire is igyekszem. Mindenesetre már eljutottam arra a szinte, hogy engem is zavar ez a csúfság és változtatni akarok.
Mindenesetre ez már így marad, megcímzem, majd lassú léptekkel elcsattogok a bagolyházba. Nagyon ráérősen vagyok, hiszen nem sietek sehova sem. Megállok beszélgetni néhány szembejövő diáktársammal, így nagyjából háromszor annyi időbe telik eljutnom a klubhelyiségtől a bagolyházig, mint amennyi amúgy lenne. Ahogy belépek az ajtón valaki szinte azonnal belém szalad. Felvont szemöldökkel vizsgálom meg, hogy kinek ilyen hevesek a reakciói irányomba.
- Sophie! - Széles mosoly terül el ajkaimon, ahogy megölelgetem a lányt. Kedvelem Sophiet, nagyon nagyon aranyos lány. Szerencsés vagyok, hogy ilyen emberek vesznek körül, mint ő. - Nincs semmi baj - vonom meg lazán a vállaim. Már hozzászoktam, hogyha a griffendéles lánnyal beszélgetek akkor kicsit jobban artikulálok mint általában. Nem nagy dolog, de segíthet abban, hogy jobban értse, amit mondok neki.
- Levelet írtál? - érdeklődöm, majd magamhoz hívom az egyik bagolyt, akinek a karmai közé adom az otthonra szánt borítékot.  
Anonymous

Vendég
Pént. Szept. 25, 2020 8:52 pm
Alexander & Sophie

Hosszú időbe telik, mire az ember igaz barátjának mondhat valakit, a bizalom pedig csak lépésről lépésre alakul ki.

Bambán néztem magam elé és fogalmam sem volt, hogy mit is kellene mondanom. Nyilván nem fogok hazudni egy barátomnak sem, főleg nem egy ilyen kis dologban. Viszont ki az a megveszekedett őrült rajtam kívül aki csak kedvtelésől császkál a baglyok közt, főleg úgy, hogy nem is kifejezetten kedveli őket.
- Levelet? Öhm… Nem csak sétáltam aztán valahogy itt kötöttem ki. - vallottam színt, miközben egy kisebb szélvihar kíséretében elrepült a fejem mellett az egyik bagoly.
- De ahogy látom, te tényleg írtál. – biccentek a bagoly karmai közt lévő levélre.
Talán igaza van, nekem se ártana, ha írnék egy levelet anyáéknak. Talán írhatnék nekik a húgomról is. De nem az már túlzás lenne. Főleg, hogy igazából nem is lenne szabad tudnom a létezéséről.
- Amúgy sietsz, vagy lenne kedved dumálgatni egy kicsit? – pillantottam rá kérdőn.
Őszintén meg sem tudnám mondani, hogy mikor beszélgettünk utoljára. De biztos, hogy nem mostanában volt. Ami miatt bűntudatom is van, hiszen milyen barát az aki nem keresi a másik társaságát, ha nincsenek bezárva egy iskolába 0-24-ben.
Annyi mindent szeretnék vele megbeszélni és azt se tudom hol kezdjem. Na és biztos neki is van egy csomó mesélni valója.
- Talán visszafelé megállhatnánk a szökőkútnál. Mit gondolsz? – fürkésztem az arcát még mindig kíváncsian.

Anonymous

Vendég
Hétf. Okt. 05, 2020 9:51 pm

Sophie és Alex
- Én is szeretek idejárni amúgy. Mármint nem tudom, tök megnyugtató a madarak közelsége - kontráztam rá barátosnémra. Azt hittem egyedül vagyok ezzel, nem lenne meglepő, hogy valami furcsasággal kilógok a sorból. De azért egészen megnyugtató, hogy ez olyan dolog, amit mások is megértenek. Vagy legalábbis csinálnak, és nem csak én vagyok ilyen.
- Ja igen, néha azért írok haza, hogy még meg van minden végtagom - vigyorodom el. A kviddics bár mindennél boldogabbá tesz, de lássuk be nem éppen a legveszélytelenebb sportág amit valaha kitalálhattak. És tudom, hogy nem mondják otthon, de aggódnak értem emiatt. Hiszen képben vannak azzal, hogy nem csak a kispadon ülök a meccsek alatt, hanem kőkeményen odateszem magam a csapatért, és ez gyakran nem rózsaszín habcsókos történet.
- Rád mindig van időm - karolom át vállat mosolyogva, ahogy elindulunk kifelé. Semmi romantika nincs ebben a mozdulatban, csak egy szerető barát átöleli régen látott barátját. Mondjuk én lennék a legboldogabb, ha találnék magamban bármiféle szikrát Sophie iránt. Mármint nem csak azért, mert csinos meg kedves meg ilyenek, hanem leginkább azért, mert lány. Komolyan, ez már nagy dolognak számítana kicsiny és szánalmas életemben. - Mesélj, mi minden történt veled? - Jólnevelt fiatalembereként természetesen én kérdezek előbb, nem kezdek el pofátlanul sztorizgatni. Ha így illik, hát így illik, én rajtam ugyan ne múljon.
Heves bólogatással jelzem, hogy tetszik a szökőkutas ötlet. Legalább már valami úticélunk is van a mai délutánra, nem csak úgy megyünk majd bele a vakvilágba.
Anonymous

Vendég
Szer. Nov. 18, 2020 9:10 pm
Alexander & Sophie

Hát ami azt illeti nekem egészen más gondolat fogalmazódott meg a fejemben ezekről a tollas bestiákról, mint az, hogy megnyugtató a közelségük. De valahogy mindig itt kötök ki. Egészen olyan mintha a tudatalattim kínozni akarna valami miatt amiről nem is tudok. Na de mindegy is inkább elengedem a dolgot és teljes figyelmemmel Alexre koncentrálok.
- A szüleid biztosan örülnek neki. Nálunk én vagyok az ügyeletes aggodalmaskodó. Minden alkalommal a frász tör ki amikor a testvéreim, Olivia vagy akár te is felültök a seprűtökre és játszotok. De persze ez csak az én újabb egyik defektem. – mosolyodom el a végén.
Azt mondják, hogy az a legjobb ha az ember tud nevetni a saját maga nyomorúságán. Hát ezzel nincs probléma. Jó persze az elején még eléggé rosszul érintettek a beszólások, vagy a rosszalló tekintetek. De aztán rádöbbentem, hogy nem hagyhatom senkinek, hogy befolyásolja az életem. Azóta pedig sokkal boldogabb vagyok és képes vagyok viccet csinálni a hiányosságaimból is. Amin utána pedig ugyan olyan jót nevetek, mint adott esetben a másik.
- Ezért imádlak annyira. – mondtam ki hangosan az első gondolatot ami megfogalmazódott a fejemben és oldalra fordítva a fejem, nyomtam egy nagy cuppanós puszit az arcára.
Alex más és ebben nincs semmi rossz. Kedves, életvidám és csupaszív srác. Nála nem is kívánhatna jobb barátot az ember. Vele nyíltan és őszintén lehet beszélni, nem érti félre, nem reagálja túl és megérti azt is ha egy-egy dologról nincs kedvem beszélni.
- Az egész nyaram egy kész katyvasz volt. Voltunk a szüleimmel is egy egészen pici vakáción, akkor voltam a tesóimmal és Oli-val vakációzni. Megismertem egy iszonyat helyes és rendes cserediákot. Meg persze ott volt az a rengeteg kötelező is amitől hólyagosra ültem a fenekem. – hadartam el gyorsan mindent ami az eszembe jutott.
Nyilván nem tértem ki a kelleténél jobban az „iszonyat helyes és rendes cserediák” témára. Mert tudtam, hogy alighanem úgyis ráharap a dologra és akkor majd fecseghetek róla napestig.
- Na és neked hogy telt a nyarad? – pillantottam rá kíváncsian, miközben ártatlanul pillogtam rá.

Anonymous

Vendég
Szomb. Nov. 21, 2020 10:33 pm

Sophie és Alex
- Valahogy úgy – hagyom annyiban amit a szüleimről mond. Szerintem Apa el sem olvassa a leveleimet, Anyával meg nem igazán beszélek azóta, hogy lelépett. Felköszönt a szülinapomkor meg ír egy képeslapot karácsonykor és ennyi. Lassan Fionával szorosabb a kapcsolatom, mint vele. Lassan de biztosan kezdem megkedvelni a nőt. Ő nem tehet semmiről, látszik, hogy boldoggá teszi apát és nekünk is a legjobbat akarja, ez látszik rajta. – Ne aggódj, tudjuk mit csinálunk, vagy ha nem, akkor tudják, hogy hogy rakjanak össze minket – nevetem el magam. De komolyan, nem értem azokat akik így aggodalmaskodnak. Mármint a saját félelmeiket nem kell, hogy kivetítsék ránk, mert mi nem félünk. Pontosan tudjuk miféle kockázatokat vállalunk azzal, hogy felülünk egy életveszélyes, saját életet élő fadarabra. Mert lássuk be, nem mást csinálunk, hanem ezt. Hülyék vagyunk és imádjuk.
Széles mosollyal fogadom a puszit, szeretem hogy a barátaim így szeretnek engem. Én is így szeretem őket mondjuk. Igyekszem körül venni magam olyan emberekkel, akik építenek engem és nem rombolnak.
- Mesélj, merre jártatok? Nem, várj, inkább a fiúról mesélj! – A fontossági sorrendet azért tartsuk meg. Persze, megértem ha nem akar beavatni, de azért mégiscsak izgalmasabb, hogy ki ez a srác, hogy néz ki és mi minden történt köztük abban a néhány hétben míg nem jártunk iskolába. Ehhez képest az én nyaram tényleg olyan… Semmilyen volt. Na tessék, már témába is kerül.
- Igazából nagy részben otthon voltam. Spanyolt tanultam, meg igyekeztem a lehető legtöbb időt tölteni a családommal – vázolom fel a nem túl izgalmas programot. Mert komolyan, ebben nincsen semmi érdekes. Nem voltam bulizni, nem találkozgattam fiúkkal, még nyaralni se mentünk el. Jövőre mondjuk lehet be kéne adni egy kisebb nyaralást Carollal. Apának úgyis túl sok dolga lesz, szóval őt meg sem kockáztatom, hogy ilyenekre időt szánna.
Anonymous

Vendég
Szer. Dec. 16, 2020 7:06 pm
Alexander & Sophie

- Hát ez roppant megnyugtató. – forgattam a szemeim.
Eddig is éppen eléggé aggódtam a szeretteim és a barátaim testi épsége miatt, de Alex megjegyzése után tuti, hogy nem csak a saját körmeimet, de a mellettem ülőkét is tövig fogom rágni minden egyes meccs alkalmával.
Annyira szeretem, hogy olyan emberek vesznek körül akik szeretnek és akikkel jókat tudok beszélgetni. Alex pedig pont ilyen. Vele bátran meg merek osztani olyan dolgokat is amiket adott esetben a testvéreimnek nem biztos, hogy elmondanék, vagy éppen az adott helyzet miatt Oliviának. Jó, még mindig Ő a legjobb barátom, de ettől függetlenül fogalmam sincs hogyan kezeljem a kialakult szituációt. Így viszont egy kicsit behúztam a kéziféket, ha mondhatom így és próbálom a saját lehetetlenül béna módomon feldolgozni az egészet.
Valahogy éreztem, hogy erre a témára le fog csapni és éppen ezért is hoztam fel. Valahogy könnyebb volt erről beszélni. Ez olyan köztes téma volt a felesleges locsogás és a véresen komoly témák között.
- Teljesen véletlenül futottunk össze amikor a tesómékkal és Livvel voltunk nyaralni. Kiderült, hogy Ő a nagyszülei miatt járt ott. Említettem már, hogy a Durmstrangba jár? Iszonyat helyes és az a jégkék tekintet. Áhh még mindig beleborzongok ha eszembe jut. – mutattam meg a karom ahogy tiszta libabőrös lettem.
Az a helyzet, hogy Szergej igazán helyes volt és nagyon jól éreztem magam vele, de valami hiányzott belőle ahhoz, hogy többet gondoljak bele a kapcsolatunkba, mint barátság.
- Ez is jól hangzik. Sose lehet elég időt tölteni a családdal. Na és a spanyollal, hogy állsz? – kívácsiskodom lelkesen, miközben leérünk a lépcsősor aljáig.

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 27, 2021 10:14 pm

Sophie és Alex
- Tudom – vigyorgok rá szemtelenül könnyedén. Nem való ez mindenkinek, mégis hálás vagyok a barátiamnak, hogy még ha szétaggódják is magukat egy-egy meccsen kijönnek azért, hogy buzdítsanak. El sem tudják képzelni, hogy ez ennyit hozzá tud adni, és mennyire sokat tud segíteni. Lehet hogy azt hiszik, hogy mi a pályáról észre sem vesszük őket, és persze vannak azok a helyzetek, amikben valóban nem. De ha csak akkor látom őket, mikor felvonulunk a pályára, már az is ad egy olyna löketet, ami az egész meccsen kitarthat. Így tényleg van kézzelfogható értelme és célja küzdeni.
- Na mi van, totál belezúgtál? – heccelem nevetve. Mások szerelmi életével olyan könnyű viccelődni, ha már az enyém sosem létezett, és nem is fog. Néha elejtek egy-két megjegyzést néhány lányról, azt hiszem, viszonylag jól csinálom, és mindenki azt hiszi, hogy egyszerűen csak képtelen vagyok választani közülük. Vagy valami ilyesmi. Tudom, rettentő csúnya dolog a barátaim szemébe hazudni, de nem tehet mást a saját és a családom érdekében. Meg az ő érdekükben. Mert amilyen abnormális dolog ez azt érzem, hogy mindannyian elpártolnának tőlem. – Szóval komolyan: történt köztetek valami több annál, hogy rád emelte borzongató kék pillantását? – Ez egy halálosan komoly téma, kérem, azt hiszem amolyan mérföldkő az ember életében. Az első szemezés, első flört, első csók, első… mindent. Ezért is szeretném, ha Sophie beszámolna nekem. Mármint nem azért, mert feltétlenül turkálni akarok a magánéletében, de vagyunk annyira jó barátok véleményem szerint, hogy az ilyen nagyobb dolgokról meséljünk egymásnak.
Inkább nem javítom ki, hogy nekem épp elég sok volt a családomból, ehelyett a spanyolos kérdésre válaszolok inkább. – Jól megy, azt hiszem. Már nem adnának el két tevéért – nevetem el magam. A nyelvtanulás számomra egy olyan hobbi, amibe szeretek sok időt és energiát fektetni. Elvégre megtérül, mert ez egy kifejezetten hasznos dolog.  
Anonymous

Vendég
Kedd Feb. 09, 2021 10:01 pm
Alexander & Sophie

Tudom, szándékosan tereltem a témát a pasi ügyeim, vagyis hát azok hiányának irányába. Könnyed kis trécselésre vágytam és ez pont egy ilyen beszélgetés indító téma.
- Hogy én? Ugyan, kérlek. Csupán nem vagyok vak, és ha valami megragadja a figyelmem, azt érdemes alaposan szemügyre venni. – vigyorogtam cinkosan.
Mi tagadás tényleg szemre való pasi volt Szergej, de nem volt meg az a szikra. Meg amúgyis azt hiszi, hogy lett volna nekem időm csak úgy randizgatni amikor két fiú testvéremmel nyaralok? Jó, azért valljuk be őszintén Liv elég alaposan lekötötte a bátyám figyelmét. De egy védelmező nagytesó, mindig védelmező nagytesó marad.
- Jól szórakoztunk, de semmi komoly. Nem hiszem, hogy lenne nekem időm mostanában egy kapcsolatra. Pláne nem egy távkapcsolatra. Elszórakoztunk egy kicsit, de semmi extra. – válaszoltam halálosan komolyan.
De most komolyan. Van nekem éppen elég bajom, nem kell ezt még feltétlen tetézni is. Ott van a suli, Leo és Liv kapcsolatának a ténye és akkor még azon is aggódhatok, hogy mi lesz, ha kiderül apa „kis” titka és mindenki rájön arra, hogy Leta a testvérünk. Na nem mintha ezzel lenne bármiféle probléma, csupán nem hiszem, hogy ez bárkinek is jót tenne. Főleg szegény kislánynak. Kislány… Valahogy nem visz rá a lélek, hogy annak nevezzem ami valójában, a féltestvéremnek.
- Azt hiszem ezt elkönyvelhetjük sikernek. – nevettem rá jókedvűen.
Tudom, hogy Alex sok időt és energiát öl abba, hogy megtanuljon spanyolul vagy bármilyen más nyelven. Ezt nagyon becsülöm benne. Valami hasznosat és értelmeset megtanulni, sosem jelent időfecsérlést.
- Idén lehet, hogy nekem is bele kellene vágnom valami újba. Bár azt hiszem nekem eléggé korlátozottak a lehetőségeim. – böktem grimaszolva az egyik fülemre.
Évek teltek már el a baleset óta, de néha még mindig rám tör egy pillanatnyi depresszió és letargia ha arra gondolok, mi lenne más akkor ha aznap nem történik meg velem az a szerencétlenség.

Anonymous

Vendég
Csüt. Feb. 25, 2021 7:47 pm

Sophie és Alex
- Te könnyűvérű – lököm meg a vállát nevetve. Egy percig sem gondolom komolyan persze, csak húzom az agyát. Épp ennek van itt az ideje, hogy jól érezze magát és szórakozzon, hogy flörtöljön és használja ki a fiúkat. Na nem nagyon, csak épp annyira, amennyire mindketten élvezik. Mert biztos vagyok abban, hogy egy normális fiú sem bánná, ha Sophie kikezdene vele.
- Helyes. Élvezd is ki. A kapcsolat meg túl sok kötöttséggel jár, én megértem ha nem akarsz belevágni – mosolygok rá, nehogy félre értse a szavaimat. Bár még sosem volt kapcsolatom, de a barátaim elbeszélése és a saját megfigyeléseim alapján pontosan jól tudom, hogy mi merre hány méter és mi hogyan van ilyenkor. Néha úgy érzem, hogy a barátaim jobban szeretnék, hogy végre én is boldog legyek, mint én. Persze, ők nem tudják, hogy engem nem tenne boldoggá egy lány az oldalamon, így végül is valahol jogos az aggodalmuk, és nagyon értékelem is, hogy így figyelnek rám, csak… olyan jó lenne őszintének lenni. De így is örülhetek, hiszen ennél nincs nagyobb bajom, egészséges vagyok és vannak akik szeretnek.
- Végül is, igen – bólogatok csatlakozva a nevetéshez. Kissé lebecsülöm a saját képességeimet, mert mostanra elég jól megy a spanyol. Mondjuk amennyi munkát beletettem nem kéne hogy csoda legyen. Vagyis járhattam volna úgy, hogy hiába szenvedek vele, semmi nem ragad meg, de szerencsére jó érzékem van a nyelvtanuláshoz, amit kifejezetten áldásnak élek meg. Elvégre ez nagyon sokban fogja tudni segíteni majd a  jövőmet.
- Sophia! – szólok rá morcosan. Tudom, hogy nem így hívják, de sokkal fenyegetőbben hangzik így, mintha kis kedvesen azt mondanám, hogy Sophie. – Nem ez határoz meg téged! Hogy volnának már korlátozottak a lehetőségeid? – Nem szeretem, mikor ezt csinálja, mert nincs igaza ilyenkor.
Anonymous

Vendég
Szomb. Ápr. 03, 2021 11:04 pm
Alexander & Sophie

- Hmm… Most, hogy így mondod, azt hiszem ezt is hozzáírom tulajdonságaim listájához. – színleltem némi komolyságot, de nem bírtam sokáig, és jókedvűen kezdtem el nevetni.
Elég sok minden elmondható rólam, de az nem, hogy ne számolnék a tetteim következményeivel. Úgyhogy nagyon is jól tudom, hogy miért mondta ezt Alex. Fiatal vagyok és most van itt az ideje annak, hogy éljek, de persze mindezt csak ésszel és mértékkel.
- Annak is megvan az előnye, ha az ember lánya nem adja magát könnyen. – rebegtetem meg játékosan a pilláimat.
Számtalan alkalommal kaptam már különféle bókokat és megjegyzéseket arra, hogy mennyire csinos vagyok és mennyire jó parti lennék bárki számára. Voltak már udvarlóim is, de soha senkit nem tudtam még komolyan venni és azt hiszem ez annak is köszönhető, hogy senki, de tényleg senki előtt nem mertem még tényleg megnyílni úgy igazán őszintén, szívemből.
- Na látod. Már megérte belefognod. – mosolyogtam még mindig, miközben a talárom szélét gyűrögettem.
Mind mások vagyunk és ez a másság csak még különlegesebbé teszi az embereket. Mindenki egyedi lesz és ez így van rendjén. Alexnek a nyelvek álnak közel a szívéhez, nekem pedig az az igazság, hogy fogalmam sincs róla. Minden érdekel, de közben meg mégsem. Talán emiatt is olyan nehéz megtalálnom a helyem a világban.
- Iszonyat rosszul hazudsz Alex, de ez nem baj. – vágom rá arra amit modott, miközben felpillantok az égre.
Alex igazán jó barát és értékelem, hogy próbálja bennem tartani a hitet, de tisztában vagyok azzal, hogy egy hallássérült ember mekkora hátránnyal indul a társadalomban. Legyen szó a mi világunkról, vagy éppen a muglikéról.
- Az igazság az, hogy még ennyi év elteltével is bármit megadnék azért, hogy újra halljak. De jelenleg nem úgy tűnik, hogy bármi is változni fog egyhamar ezen a téren. Szóval mondhatsz bármit, de igenis korlátozottak a lehetőségeim. – pillantottam rá úgy, hogy láthassa minden szavam csakis az igazságot tükrözi.
Lehet morcos, lehet haragos és gondolhatja azt, hogy hülyeség amit beszélek, pedig ez csakis a színtiszta igazság.

Anonymous

Vendég
Vas. Ápr. 11, 2021 7:58 pm

Sophie & Alex

- De a rosszakhoz ám – egészítem ki, miközben már mindketten nevetünk. Szeretem hogy ilyen könnyen meg tudjuk találni a közös hangot, hogy nem kell attól tartani, hogy beáll esetleg a kínos csend, hogy egyformán lököttek vagyunk és értékeli a buta vicceimet. Nem veszi komolyan, mikor ilyeneket mondok neki, de tudja, hogy mikor van az, mikor hallgatni kell rám.
- Tudom én, persze. Kell az a büszkeség – bólogatok egyetértően. Elvégre azok a nők akik túl könnyen kaphatóak nem leszenek kívánatosak a férfiak szemében, hiszen úgy gondolják, hogy bármikor az övék lehet. Tehát tök jogos a részéről, hogy nem adja be könnyen a derekét, ezzel csak magát viszi előre és sokkal jobb esélyeket biztosít magának arra, hogy egy normális fickót fogjon maga mellé. Különben meg, én mindig itt leszek és ott állok majd felette, hogy jó tanácsokat adjak neki.
- Legalább valamiben van némi sikerélményem – vigyorgok. Most úgy csinálok mintha annyira tehetségtelen lennék, pedig amúgy egészen sok mindenben vagyok jó. Mármint ott van a kviddics, ami szintén egész jól megy, ha nem is a legjobban. Meg sakkozni is egész jól tudok, bár rendszerint kikapok. De legalább szeretek, az is fontos! Aztán a köpkő, amiben viszont verhetetlen vagyok, meg a különböző logikai rejtélyek, amiket szintén kivétel nélkül megoldok. Lehet egy hétig nem alszom miattuk, de akkor is megoldom őket ha belegebedek!
- Nem hazudok – háborodok fel finoman. Csak azért, mert nem hisz nekem még nem leszek hazug. Rosszalóan csóválom a fejem, hogy ne gondolja, hogy neki van igaza. – Mindenkinek van valami hibája, amin ha lehetne azonnal változtatna. – Igen, nekem is, attól hogy nem tudsz róla – ezt már csak gondolatban teszem hozzá. Elvégre ez olyan dolog, amiről senkivel sem beszélek. – Lehet, hogy korlátozottak, de ha nem így fogod fel máris nem lesznek azok. Különben meg, mindenkinek meg kell találnia a maga útját, hogy miben jó és mindenkinél vannak olyan kizáró tényezők, amik úgymond akadályozzák, vagy hátráltatják. – Lelkifröccs és kiselőadás vége, szerintem elmondtam mindent amit akartam.

Anonymous

Vendég
Csüt. Jún. 10, 2021 6:18 pm
Alexander & Sophie

- Ki mondta, hogy az rossz dolog? – vonom fel kérdőn a szemöldököm, majd pár másodpercnyi komolyságot színlelés után hangos nevetésben török ki.
Nem vagyok képes túl sokáig komolyan viselkedni, ha Alex is a közelben van. Ő valahogy mindig képes arra, hogy a legszélsőségesebb érzéseket váltsa ki belőlem. Legyen az egy boldog nevetés, vagy éppen egy kis haragosság.
- Nem feltétlenül csak a büszkeség. Sokkal inkább a vágyakozás fokozása. Hiszen, ha valamit nehezebben kaparintasz meg akkor arra nyilván jobban vágyakozol. – magyaráztam „tudományosan” azt, hogy mi lányokmiért is vagyunk sokszor hajthatatlanok és nehezen megkaphatóak.
Szúrós pillantás vetek rá amikor azzal jön, hogy csak ebben vannak sikerélményei. Hiszen annyi mindenben tehetséges. A családja sok-sok dolog miatt lehet büszke rá. Éppen ezért is nem értem, hogy mit vár még. Mi az ami miatt nem tudja annak látni magát ami valójában. Egy kedves, okos, tehetséges és szeretetre való fiatal férfinak.
- Ne csinálj úgy, mintha csak ebben lennél tehetséges. „Mr. Akármibe is fogoka abban sikeres vagyok” uraság. – mondom neki mosolyogva, miközben meglököm Őt a vállammal.
- Ezzel nem vitatkozom. De akkor Te se próbáld bemesélni nekem, hogy ha egy halló és egy siket ember közt kellene az embereknek választania , akkor nem kapásból mindenki azt választaná akinek nincsenek hallás problémái. – kötöm az ebet a karóhoz.
Makacs vagyok és ezt Alex nagyon is jól tudja. Főleg ebben a témában, szóval ha igazán jó ismere, már pedig igazán jó ismer, akkor tudja, hogy ezt a csatát már azelőtt elvesztette, hogy valójában elkezdte volna.
- Hát ez az. Hogy én nem találom. Eddig se találtam és nem hinném, hogy ezután csak úgy rátalálnék. Pedig már annyi mindent kipróbáltam. – sütöm le a szemeim.
Szörnyű vagyok a sakkban és amúgy is meglehetősen brutálisnak gondolom a varázsló sakkot. Szóval ha lehet azt inkább kihagyom az életemből. Akkor ott van a kviddics, hááát… Maradjunk annyiban, hogy az sem az én világom. Eddig egyedül a könyvek tudtak igazán boldoggá tenni, de pont ez az amit most hanyagolnom kell. Tágítani kellene a világomat, új dolgokat kipróbálnom, új embereket megismernem. Nem pedig a már jól megszokott dolgokhoz ragaszkodni, még akkor sem ha azoktól vagyok az aki.

Anonymous

Vendég
Vas. Jún. 27, 2021 3:46 pm

Sophie & Alex

Kérdésére már nyújtom is magasra a kezem, hogy jelezzem, én, én mondtam, csak hogy tovább vigyem a poént, és ne öljem meg azonnal. Kell ez a kis vidámság a mindennapokba, bár enélkül is lehet élni, csak nem érdemes.
Na tessék, annyira egy hullámhosszon vagyunk, hogy azt mondja, amit gondolok. Csak nyilván, mivel én nem vagyok nő, nem tudom így kifejezni az ezzel kapcsolatos véleményemet és gondolataimat, mint ők maguk. - Na látod, én is erre akartam kilyukadni. Csak éppen nem sikerült - vonom meg vállam vigyorogva, hogy üsse kavics, annyi bajom legyen az életben. Bárcsak tényleg mindösszesen ennyi bajom lenne, hogy szerencsétlenül tudok fogalmazni. Mennyivel egyszerűbb lenne az életem, de komolyan. Nem kellene állandóan aggódnom azon, hogy ki kap rajta egy sada pillantáson, nem kéne állandóan visszafognom magam.
- Igenis “Sosem engedem hogy a másiké legyen az utolsó szó” kisasszony - nyújtom ki rá a nyelvem, ahogy meglök a vállával. Szép páros vagyunk, mondhatom, az önbizalomhiányos meg a szemellemzős makacs. Mondjuk, mindkettő igaz mindkettőnkre, szóval… tényleg csodás barátok vagyunk. - Te is tudod, hogy attól szép a világ, hogy ennyi félék vagyunk. Én például biztosan nem cserélnélek el egy hallóra, mert miért is tenném? Fogadd el, hogy sokan vagyunk, akiket nem ez érdekel, hanem az, hogy milyen vagy - osztom az észt továbbra is. Felcsaphatnék néha ilyen életvezetési tanácsadónak, vagy motivációs trénernek, amennyiszer bátorítom és biztatom az embereket, hogy fogadják el és szeressék önmagukat. Ez tipikusan a bagoly mondja verébnek esete.
- Na nehogy neki keseredj itt. Hát még előtted az élet, annyi időd van kitalálni mi a te utad - dorgálom szelíden. Még én sem vagyok biztos abban, hogy mit hoz a jövő. Valószínű, erős atyai útmutatást kapok majd, de egyébként is ráérek kitalálni.

Anonymous

Vendég
Pént. Szept. 03, 2021 10:21 pm
Alexander & Sophie

- Lökött! – nevettem el magam ahogy megpillantottam a magasba lendülő kezét.
Szeretem, hogy Alex mellett mindig önmagam lehetek és nem kell annak a tökéletes lánynak lennem aki lenni szeretnék. Olyan valakinek akit mindenki szeret és aki a legjobb iskolák közül válogathat a tanulmányi átlagának és a képességeinek köszönhetően. Mikor vele vagyok, akkor egyszerűen csak egy lány vagyok aki a barátjával társalog. Ritka az ilyen kapcsolat, mint a miénk. Így aztán meg kell becsülni minden pillanatát annak amit vele lehetek, hiszen ez a kevéske idő amit még itt töltünk a Roxfort-ban, pillanatok alatt el fog múlni.
- Az okoskodásban mindig is jó voltam. – vágtam rá egyből amikor azt mondta, hogy Ő is pontosan ezt akarta mondani, csak nem jól fejezte ki magát.
Na igen, ahhoz mindig is értettem, hogy kijavítsam az embereket ha valamit nem úgy mondtak ahogy volt. Bosszantó szokás, de mit csináljak? Világ életemben ilyen voltam és nem hinném, hogy pont most fogok majd megváltozni.
- Naná, hogy nem hagyom. – mosolyogtam rá játékos cinkossággal.
Persze ha nem Ő lenne itt, vagy valamelyik másik barátom, akkor másabb lenne a dolog. Viszont így nagyon is jól tudom meddig mehetek el. Arról nem is beszélve, hogy iszonyatosan makacs vagyok és ezt Ő is nagyon jól tudja. Legtöbb összeszólalkozásunk is pont ebből adódik.
- Bagoly mondja… – csóválom meg egy kicsit a fejem, de ezennel én lezártnak is tekintem a témát. Nem szeretném, ha elromlana a hangulatunk egy buta téma miatt amiben úgysem tudjuk meggyőzni a másikat.
Egyébként meg majdnem 100%-ig biztos vagyok benne, hogy valamit titkol, de nem csak előlem, hanem mindenki elől. Ez a hatodik érzékem súgja és az sosem szokott csalni. De azt hiszem nem ez a legalkalmasabb időpont arra, hogy erre rákérdezzek. Úgyhogy még várok egy kicsit, mielőtt kiugrasztom a nyulat a bokorból.
- Van benne valami. De hagyjuk is a témát, mert még a maradék jókedvem is elhagy. Inkább mesélj, sok cserediák került hozzátok? Mármint a csapatba. Mert azzal azért tisztában vagyok, hogy a házakba hogyan kerültek beosztásra. De a csapat az egészen más. – terelem a témát egy számomra jóval biztosabb talajra. Végtére is a kviddics olyan ami körülvesz és még ha nem akarnám is az életem szerves része lenne, a testvéreim és a barátnőm révén.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: