Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Ebcsont beforr

Primrose Jackson

Medimágus

Ebcsont beforr Original

Lakhely :

London

Multik :

MöjSereg

Playby :

Emily Rudd

12

Ebcsont beforr Empty
Primrose Jackson
Szer. Aug. 12, 2020 9:58 am
Hunter & Prim

Lassan hozzászoktam az éghajlat változáshoz, az időzónához, és ahhoz, hogy kicsit másképpen beszél itt mindenki. Imádtam, hogy mint nálunk, rengeteg féle akcentussal megáldott ember volt, hiába beszéltük ugyanazt a nyelvet, olyan szavakat hallottam, amiket előtte sosem. Főleg, ha azt vettük, hogy itt még vidékiesebben beszéltek egyesek, ha ezt helyes így mondani. Egyszerűen simogatja az ember fülét, amikor tájszólással mondanak valamit. Vagy csak én vagyok kicsit fura, ez is elfogadható!

A St. Mungo más volt kicsit, mint az otthoni ispotályok, nem rosszabb, csupán eltért az általam megszokottól. Rezidensként mindig oda osztottak be, ahol éppen a szükség kívánta, elvégre jobb, ha látok mindent. Nem tudtam vitatkozni ezzel a hozzáállással, és különösebben zavarni se zavart, élveztem a medimágusok társaságát, akik mind azon igyekeztek, hogy minél jobb gyógyító váljon belőlem is. Legalábbis úgy véltem, hogy ez az oka annak, hogy szigorúan vettek minden apróságot, elvégre ez olyan munka, ahol nem megengedett az, hogy az ember hibázzon!
Fejem tetején gubancos kontyba fogott hajjal ültem a pihenő egyik székén, a kezemre támaszkodva nyúltam el az asztalon, lassan ideje volna hazamennem. Minden porcikám egy forró fürdőre vágyott a hosszú műszak után, de tudtam, hogy csak az üres lakás vár rám, Cissy pont akkor kezd, mire nagyjából odaérek. Túl csendes, túl hideg, még nem otthon.
Aztán meghallottam a suttogást. Nem, nem a fáradtság miatt hallucináltam, csupán két matróna duruzsolt tőlem nem messze arról, hogy a Varázstárgyak okozta balesetek osztályán órák óta várakoztatniuk kell valakit, mert egyetlen medimágus se hajlandó kezelni. Szerettem volna emelt hangon megmondani erről a véleményem, amikor rátértek ennek az okára is. Vérfarkas. Úgy beszéltek róla, mint valami undorító nyavalyában szenvedőről, pedig biztos voltam benne, hogy fogalmuk sincs róla, mit jelent ez igazából. Egyetlen szó nélkül toltam ki magam alól a széket, olyan hangosan, ahogy csak lehetett, mire összerezzentek.
Nem értek annyit, hogy tényleg megmondjam a véleményem, pedig lett volna mit. Egyszerűen kisétáltam, le a földszintre, ahol megkérdeztem kedvesen a matróna pultnál, kiről van szó, és melyik üres vizsgálóban láthatnám el. Egyértelműen nem rajongtak az ötletért, azonban azzal is tisztában voltak, senki más nem fog önként jelentkezni erre a feladatra. Átadtak egy vékony betegkartont, egy kulcsot, és a folyosón nyugodtan üldögélő fiú felé mutattak.
Határozott léptekkel indultam meg felé, hónom alatt a papírokkal, majd elolvasom őket, hiszen egy elszenvedett traumánál az előzetes kórképpel sokat nem érek. Olyan fiatalnak tűnt, még se volt mérges azért, mert ennyi ideig váratták, holott biztosan fájdalmai vannak. Annyira szomorú, hogy ilyen butaságok miatt így bánnak egy másik emberrel, hogy sírni lett volna kedvem.
- Szervusz! Ha velem jössz, máris ellátlak, ne haragudj, hogy eddig kellett várnod! - Szólítottam meg kedvesen mosolyogva, megállva mellette, és egy távolabbi vizsgáló felé mutatva. - Szólíthatsz nyugodtan Primnek, és ne hidd el, ha valaki azt mondja, hogy még nem vagyok medimágus! Nagyon fáj? - Pillantottam a sérülésére, nem akartam, hogy megerőltesse magát, ha fájdalmai vannak. - Varázsütésre rendbe hozlak! Érted, mert varázslattal csinálom… - Kuncogtam, szerintem tényleg vicces voltam, jó lenne, ha kevésbé lenne feszült a helyzete miatt. Nem tehet róla, és nincs vele semmi baj, csak az emberek legtöbbje fél attól, amit nem ismer. Majd megváltozik ez is, biztos vagyok benne, hogy csupán idő kérdése, és ez nem fog hátrányt jelenteni senki számára.

Vissza az elejére Go down
Hunter Tuttle

Kviddicsjátékos

Ebcsont beforr Ed96a65eee6627ea3a098e90f888b615828f46ad

Elõtörténet :

Az emberi cikesz

Ebcsont beforr 93701b9536db1fe0d2e31e478961d16d

Multik :

Zsörtike sereg

Playby :

Timothée Chalamet

73

Ebcsont beforr Empty
Hunter Tuttle
Hétf. Szept. 07, 2020 7:11 pm

Prim & Hunter
A kviddics köztudottan veszélyes játék. Végtelen a veszélyes szituációk listája, amelybe az ember belekeveredhet kviddicsezés közben: gurkótámadás, elszabadult seprű, az oldaladba csapódó másik játékos, egy elrontott csel, egy óvatlan madár, egy szabálytalan húzás az ellenféltől és még hosszasan folytathatnám, hogy milyen módon lehet megsérülni a pályán. Az viszont, ahogy nekem sikerült összetörnöm magam az ötödik Kenmare Kestrelsszel folytatott edzésemen, az nagyon ironikus volt. Ugyanis egy elrontott Vronszkij-műbukás miatt kerültem ezen a kellemes délutánon a Szent Mungóba, ugyanúgy fúródtam bele a vadiúj versenyseprűmmel a földbe, mint az 1994-es Kviddics Világkupán Aidan Lynch, a Kestrels akkori fogója. Közvetlenül a baleset után nem éreztem a fájdalmat, csak feküdtem a fűben döbbenten, miközben forgott velem a világ. Magabiztos voltam a műbukással kapcsolatban, akkora nagy szám volt a Roxfortban, hogy meg tudtam csinálni - csak akkor még lassabb, bénább seprűm volt. Az új, profi csapat mellé azonban profi felszerelés is járt, én pedig még nem ismertem ki az új seprűmet. Sokkal gyorsabb volt Vilinél, én pedig nem számoltam ezzel, nem rántottam fel időben a seprűt és a másodperc töredéke alatt megvolt a baj.
Az edzőnk azonnal elküldött a Mungóba, agyrázkódásra és zúzódásokra gyanakodott. Tudtam mozgatni mindenemet, még ha fájdalmasan is, úgy sejtettem, hogy semmim sem tört el, bár a vállam nagyon-nagyon fájt, az biztosan komolyabban sérült. A szédülés jobban zavart, a csontjaim és izmaim töréséhez, szakadásához, rándulásához már hozzászoktam vérfarkasként, de a szemem előtt táncoló szoba annál is rosszabb élmény volt, mint amikor bájitaltanon véletlenül beszívtam egy mérgező főzet gőzét és utána órákig fejjel lefelé láttam a világot, méghozzá enyhén zöldes árnyalatban.
Az edzőnk azt mondta, pihenjek egy-két napot, a Mungóban gyorsan helyre tesznek majd. Ebben úgy tűnik, tévedett, ugyanis az érkezésem után leültettek a folyosón, és én hiába vártam türelmesen, egyetlen medimágus sem érkezett. Legalábbis nem hozzám...
Először ellátták a kisfiút, akinek a karját megharapta a Szörnyek Szörnyű Könyve. Aztán helyre hozták egy néni égési sérüléseit, akit megtámadott egy megbűvölt teáscsésze. Utána következett egy elvarázsolt fűnyíró okozta mély seb, majd egy férfi kezére szorult kerti törp csapda. Ők mind előttem érkeztek, így nem is tulajdonítottam túl nagy jelentőséget annak, hogy hamarabb kerültek sorra. Azonban az utánam felbukkanó betegeket is elkezdték behívni, engem pedig nem szólított senki. Csontokat forrasztottak, sebeket tüntettek el, mindenki elégedetten távozott a medimágusok kezei közül, csak velem nem törődött senki. Bizonytalanul megszólítottam egy medimágus hölgyet, de ő csak elborzadva elhátrált tőlem és megkért, hogy ne türelmetlenkedjek, majd morgott valamit az "agresszív fajtámról".
Sokszor mondták már nekem, hogy naivnak tartanak. Talán az is voltam, de annyira biztosan nem, hogy ne lássam át ezt a helyzetet. Tudtam, hogy miért nem jön hozzám egyetlen medimágus sem: nem akartak ellátni egy vérfarkast. Az ő szemükben én csak egy sebesült szörnyeteg voltam. Ennél már csak az keserített el jobban, hogy tudtam, erről most nem mesélhetek Carolnak, pedig ő mindig még nálam is jobban felháborodott az igazságtalanságon. Vajon Alina nem venné tolakodó panaszkodásnak, ha írnék neki?
Ekkor azonban, sok-sok óra várakozás után felbukkant egy fiatal nő a láthatáron, medimágus köpenyben, habár sokkal fiatalabbnak tűnt mindenkinél, aki itt dolgozott.
- Nem fáj annyira, csak a vállam. De nagyon szédülök - válaszoltam fáradtan, tőlem szokatlanul erőtlen hangon. Nehéz volt egyszerre beszélni és követni a nőt anélkül, hogy fejjel megsimogattam volna a kórház egyik fehérre festett falát. - Ez jó hír, mert a mugli orvosok elég ijesztő dolgokat csinálnak az emberrel. Kiskoromban egyszer jó pár öltéssel kellett rendbe rakni egy sebemet, az nagyon para volt. A varázslás olyan... barátságosabb.
A vizsgáló küszöbén megtorpantam. Részben azért, mert hirtelen legalább hármat fordult velem a folyosó, de főleg inkább amiatt, mert belém csapott a felismerés: mi van, ha ő nem tudja, hogy vérfarkas vagyok és azért ilyen kedves? Joga van tudni...
- Azt hiszem, hogy Önnek nem szóltak és úgy fair, ha én megteszem... Szóval muszáj elmondanom, hogy vérfarkas vagyok és teljesen megértem, ha így nem szeretné ellátni a sérüléseimet.

Hunter Tuttle
When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

Primrose Jackson

Medimágus

Ebcsont beforr Original

Lakhely :

London

Multik :

MöjSereg

Playby :

Emily Rudd

12

Ebcsont beforr Empty
Primrose Jackson
Csüt. Okt. 01, 2020 12:13 pm
Hunter & Prim

Amikor még gyerek voltam, nem értettem, mit jelent az, hogy vérfarkas támadás, és hogy ez majd mindent megváltoztat. Tudtam mi az, tanultuk az iskolában, azonban egészen más ezzel szembesülni az életedben, pedig még csak nem is rólam volt szó, hanem Cissyről. Szomorú voltam, és féltem. Természetesen nem a nénikémtől, valahogy naivan hittem benne, bármivé is váljon, ő mindig szeretni fog, akkor is, ha két méter nagy lesz, hatalmas karmokkal, és fogakkal. Persze elmagyarázták, hogy ez nem így működik, de egy tizennégy évest nehéz meggyőzni.

Utáltam, hogy emiatt másképpen tekintenek rá, más emberként kezelik, pedig nem amiatt változott meg, mert megharapták, hanem épp azért, ahogy az emberek viszonyultak hozzá. Szerettem volna segíteni neki, de sajnos éppen úgy, ahogy itt, Amerikában sem kezelik túl jól, ha vérfarkas valaki. Sok kezdeményezés van, ami igyekszik segíteni őket, harcolnak a jogaikért, de hogy ennek mikor lesz igazi foganatja, az jó kérdés.
Tudtam, hogy a felháborodásom jó része Cissy miatt van, ez azonban nem jelentette, hogy ne éreztem volna együtt a fiúval, aki egyetlen szó nélkül ült a kényelmetlen széken. Kicsit magamra emlékeztetett, valószínűleg én is így tettem volna, ha erre kérnek, egyszerűen várnék arra, hogy majd szólítanak, bele se gondolva, hogy ez mennyi idő lehet. Jó lett volna még hinnem abban, hogy az elfoglaltság miatt várakoztatják, de a matrónák beszélgetése után már nem csaphattam be magamat.
- Jajj, szegénykém! Ne erőltesd meg magad, csak lassan akkor! - Lassítottam le én is a lépteimet, nehogy lemaradjon.
Valahogy iskolás korúnak nézett ki, bár nálam igazság szerint a házimanókon, és az egészen kicsi gyerekeken kívül mindenki magasabb volt. Már megszoktam, annyira sose zavart, elvégre egy jól irányzott varázslattal a felső polcok se jelentettek akkora akadályt. Plusz így kis helyen is elfértem, könnyedén manővereztem a tömegben, bár néha torkott kellett köszörüljek, hogy észrevegyenek.
- Tényleg? Azt hittem, hogy a mugli orvoslás barátságosabb, mint az itteni, mert ott megérintik az embert, és az megnyugtatóbb. - Cissy mesélt pár dolgot, és láttam, miket kellett a mugli egyetemre tanulnia, szóval sokkal lassabb az ottani gyógyulás, meg fájdalmasabb is, azonban közvetlenebbnek gondoltam. - Viszont van egy menő sebhelyed! Azt a lányok szokták értékelni, nem? - Mosolyogtam rá bátorítólag.
Ahogy megtorpant az ajtóban, én is megálltam. Először azt hittem, hogy rosszabbul lett a sétálástól, és már nyúltam volna a pálcámért, amikor ledarálta a kis monológját. Nehéz volt eldöntenem, hogy sírjak vagy nevessek, sokkal becsületesebb srác volt, mint bármelyik medimágus, aki megtagadta a kezelését. Mély levegőt vettem, mielőtt válaszoltam volna, nehogy olyasmi hagyja el a számat, ami nem lenne helyénvaló.
- És? - Kérdeztem komolyan. - Ennek van valami köze a sérülésedhez? Ha nem, akkor maximum olyan esetben lényeges, ha valamilyen főzetet kell esetlegesen innod. - Felé nyújtottam a karom, hogy segítsek neki bejönni a vizsgálóba, majd leültettem az ágyra. - Szóval, mi történt? Merre nem fáj annyira? - Álltam meg vele szemben, mert az agyrázkódásban majdnem bizonyos voltam, azonban nem biztos, hogy ennyi a baj. - Le tudod venni a felsődet, vagy kell segítség? - Nehéz lett volna ruhán keresztül látni az esetleges zúzódásokat, vagy sebeket.

Somewhere over the rainbow
Blue birds fly
And the dreams that you dreamed of
Dreams really do come true

Ebcsont beforr Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: