Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Freya & Luella

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Kedd Aug. 11, 2020 2:32 pm
Luella & Freya
A Laurea Hotelben elfogyasztott vacsora, és az ott lezajlott beszélgetések után már meg sem lepett, amikor megkaptuk a meghívót a nagyapámtól. Biztos vagyok benne, hogy gratulálni szeretne a megköttetett egyezséghez. Hiszen ez megér egy misét... Kacagnom kellett, hiszen nevetséges voltam, már csak attól, ahogy belegondoltam, mire is adtam a fejemet, a hányinger kerülgetett. Gregory Selwyn, ötletem sincs, milyen ember lehet, nem sokat sikerült megtudnom róla az alatt a pár óra alatt, amíg ott voltunk, de mégis hogyan mondhattam volna nemet? Egyértelmű volt, hogy édesapámnak tetszett a gondolat, ahogy édesanyám is ujjongott, hogy végre én is megházasodom, beteljesítve a női princípiumot pedig megszülöm a következő generációs Selwyn csemetéket. A hideg futkosott a hátamon, ahogy csak belegondoltam. Édesanyám kérdésére, miszerint jól vagyok-e, mindent csak a hopponálásra fogtam. Igaz, már rég hozzászoktam, ámbár mégsem mondhatom azt neki, hogy félek, mit hoz a jövőm, hogy nem is tudom, akarom-e ezt a házasságot... Mert akarnom kell. Ez a feladatom, erre neveltek. Szeretném boldoggá tenni a szüleimet, nem akarnám, hogy ismét aggódniuk kelljen miattam. Ha pedig ehhez az kell, hogy hozzámenjek a Selwyn fiúhoz, akkor hozzámegyek. A szüleink, nagyszüleink, dédszüleink mind-mind így házasodtak és mégis tudtak boldogan élni. Talán az én életem sem lesz rossz Gregory mellett.
- Szép estét, nagypapa! Mosolyt erőltetek az arcomra, ahogy a kúria bejáratához érünk és látómezőbe kerül a család többi tagja. Apám lép előre, hogy üdvözöljük a családfőt, majd édesanyám, a bátyám és végül én. A szokásos módon megöleljük egymást, és csókot nyomunk mindkét orcára. A maga megszokott, rideg módján megy minden, ámbár én a szüleimmel és a bátyámmal ellentétben, akik csak távolról köszöntik az unokatestvéremet, oda is megyek Freyához, hogy üdvözöljem őt. - Szia Freya! Olyan rég láttalak... - Halkan beszélek, kicsit vissza is tartom őt, hogy a család többi tagja előre tudjon menni, mi pedig, legalább addig, amíg a hatlmas, díszes ebédlőbe érünk, tudjunk kicsit beszélgetni. A hogyléte felől érdeklődöm, hogy minden rendben van-e, de félbeszakít minket a nagypapa torokköszörülése. Jelzi, hogy itt az ideje, hogy elfoglaljuk a helyünket az asztalnál. Freya a nagyapánk jobb oldalára, számomra rettentesen magányosan, hiszen a nagynénémet még mindig nem engedte vissza a nagyapánk, még ha Freyával kegyes is volt... A mi águnk pedig baloldalra ül. Rögtön a nagyapánk mellé édesapám, őt követi édesanyám, a bátyám, majd pedig én, mint a legfiatalabb. Csendben várjuk, hogy elkezdje. Mint a család fejét, őt illeti meg a jog, hogy először megszólaljon az asztalnál. Beszédbe kezd, köszönt mindenkit aki megjelent és a hangjából sugárzik az öröm, ahogy a mondanója végére ér.
- ...gratulálni szeretnék mindkét unokámnak az eljegyzéséhez. Cassia, biztos vagyok benne, hogy méltó párodra lelsz majd a Selwyn fiúban, te pedig Freya tudom, hogy jó kezekben leszel a Yaxley család fiatalabbik fiánál, Ezekielnél. Gratulálok mindkettőtöknek! Kezdjük hát meg az ünnepi vacsorát... - Lassan hal el a hangja, őszintén szólva, én el is vesztem a sajátomat egy pillanatra. Tudtam, hogy engem eljegyeztek, így nem ért meglepetésként, de nem hallottam semmit arról, hogy Freya is eljegyzésre kerülne. Tőle pláne nem, még csak kapcsolatról se hallottam, hogy lenne neki. Amíg egy rövid tapsvihar után lassan mindenki enni kezd, én hátradőlök a székemben, a bátyám takarásába, és Freyára pillantok, legilimenciát használva próbálom felmérni az állapotát, hogy nyugodt, esetleg dühös... Ha pedig úgy látom, hogy esetleg kibukni készülne, a fejében visszhangzik a hangom: "Próbálj meg nyugodt maradni! Nem fog segíteni, ha most elveszted a türelmedet és jelenetet rendezel..."

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Kedd Aug. 11, 2020 8:23 pm

Freya & Cassia
Életem vacsorája...

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

K
meglepetésként ért, mikor Mr. Shafiq bejelentette egy újabb unalmas napom után, hogy átjön a család egyik fele vacsorára. Elsőnek semmi kedvem nem volt hozzá, egy erőltetett félmosoly került csak az arcomra. De aztán eszembe jutott, hogy végre találkozom Cassiaval. Csupán baglyon keresztül beszéltünk mostanában, mikor elmesélte  tömören röviden az eljegyzését. Elég jól fogadta, ez volt az első reakcióm... már amennyit egy levélből kilehetett venni. Pedig sejtem, hogy ki lehet bukva legbelül, és azzal is tisztában van, hogy nekem bármit elmondhat. Mindig nem tudom elhinni, hogy ez a megrendezett házasság dolog mindig divat lehet, és egyáltalán szóba jöhet. Nevetséges.  
Felmegyek a szobámba, majd rendbe teszem magam. Rámosolygok a családom képére, amit mindennap szoktam mikor haza értem. A hétvégét náluk tervezem tölteni, már alig várom. Felfrissítem magam, átöltözöm mert Mrs. Shafiq nagyon megadja a módját az ilyesfajta összejöveteleknek. Mikor készen állok, kikerülve az egyik házimanónkat (szerencsétlenekre mindig majdnem rálépek...) lemegyek, hogy méltóan fogadjam vendégeinket. Ahogy meglátom unokatestvéremet, szélesen elmosolyodom és nagyapám mögött integetek neki. Mire az öreg megfordul újabb vigyázzállásba állítom magam. Cassia anyja csak rázza a fejét. Soha nem tudom eldönteni, hogy most kedvelnek e vagy nem. Nem gyűlölködnek  irányomba, néha tök kedvesek... néha pedig mindig nem értik miért lakom itt érzésem van.  Cassia köszönti nagyapát, amire az öreg "nagyon felvidul". Majd lemaradunk egy kicsit.
- Sziaa! Ne is mond... de majd bepótoljuk. De mesélj gyo.. - semmi esélyünk hogy egy percig is kettesbe beszéljünk, mert ahogy válaszolok az ő kérdésére, én rá se tudok térni a sajátjaimra. Csak mély levegővel nyugtázom a tényt, majd hatásosan ránézek Cassiara, miközben elfoglalom a becses helyemet nagyapa jobb oldalán. Ahol egyedül én ülök, miközben velem szembe egy egész család. Ilyenkor szörnyen elfog a magány érzése. Ha nagyapa vissza is fogadná anyámat, ő soha nem tenné be ide a lábát. Gyűlöli, de megérti én miért vagyok itt, bár nagyon félt engem. Őszintén még nem volt velem olyan dúrva, hogy tudjam mikre képes. Lehet nem is akarom, és remélem nem is fogom. Minden vágyam lenne hogy az én családom is mellettem üljön, de ez lehetetlen.  
Nagyapa még iszik a kupájából, mikor feláll hogy kis köszöntőt mondjon. Gondolom Cassia miatt lett ez a vacsora. Viszont valamiért ... kiszárad a szám, és én is a poharamért nyúlok.  " - ...gratulálni szeretnék mindkét unokámnak az eljegyzéséhez. Cassia, biztos vagyok benne, hogy méltó párodra lelsz majd a Selwyn fiúban, te pedig Freya tudom, hogy jó kezekben leszel a Yaxley család fiatalabbik fiánál, Ezekielnél. Gratulálok mindkettőtöknek! Kezdjük hát meg az ünnepi vacsorát... " - a kezem megáll egy pillanatra, pont ittam. Félre nyelek és próbálok levegőt venni.  
- Tessék ? - tör ki belőlem az egyálltalán nem tiszteletre méltó reakció. Az agyam képtelen hirtelen felfogni az információt. Házasság? Én... akkor esett le kit mondott...  
- Igen jól hallottad. - a szeme szinte átszúrja a koponyámat. - Yaxley családdal már lebeszéltem a dolgot, és nagyon örülnek neki. Gratulálok ismételten Freya. - ellentmondást nem tűrő a tekintete, annyira hogy tényleg nem merek semmit mondani.
Itt viszont ránézek Cassia-ra, már szinte éreztem hogy szugerál a szemével. Egyszerűen úgy érzem pánik rohamot fogok kapni. Nem kapok levegőt.
"Próbálj meg nyugodt maradni! Nem fog segíteni, ha most elveszted a türelmedet és jelenetet rendezel..." hallatszik a Cassia hangja a fejembe. Annyira sokkban vagyok, hogy válaszolni se tudok, nem működik a legilimencia, képtelen vagyok koncentrálni. Család többi tagját vízhangként hallom gratulálnak.  
A vacsora többi része olyan jól sikerül, hogy szó szerint egy falat nem ment le a torkomon. Egész végig az asztalt bámulom, és próbálok felébredni az egyáltalán nem vicces álmomból. Mikor maga a vacsora véget ér felállunk, majd a nappaliba sétálunk.
- Mi félre vonulnánk Cassiaval beszélgetni, rég tudtunk.- mosolygok kedvesen, majd szinte megragadom szegény karját.  Ilyenkor csak minisztériumi dolgokról cseverésznek, ekkor van mikor kapunk némi időt. A kis szentélyembe húzom, az üvegházba.
- Te tudtad ? - tör ki belőlem, amint kettesben leszünk. Nem támadóan, csupán teljesen kétségbe esette, és próbálom elnyomni a pánikrohamomat.

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Pént. Aug. 14, 2020 1:30 pm
Cassia & Freya
A szüleim viselkedését észre sem veszem, nem is figyeltem, hogy őszinte legyek. Sosem volt egy rossz szavuk, gondolom nem akarták megkérdőjelezni a nagyapa döntését, még ha nem is feltétlenül örültek neki. Elég negatív a hozzállásuk a kitagadott családtagokhoz... A családi vacsora pedig természetesen fontosabb, nem is vagyunk olyan pozícióban, hogy ellentmondhassunk a nagyapánknak, amikor hív minket. Amíg ő a család feje, addig a szava megkérdőjelezhetetlen, márpedig a kora egyértelműen mindenki fölé parancsolja. Az édesapám pedig nem úgy néz ki, mintha át akarná venni a helyét. Talán nem is érné meg, hiszen a nagyapa kapcsolatai rendkívül kamatozóak a családunk számára. Rámosolygok az unokatestvéremre, hagyom, hadd foglalja el a helyét, én is megkeresem a sajátomat a bátyám mellett. Már fel voltam rá készülve, hogy mit fogok hallani, ámbár most is sikerül meglepniük. Freya és a nagyapám között ingázik a tekintetem, nem igazán tudom, hogy mit kellene mondanom. Lehet, hogy szerencsésebb is volt, hogy nem szólaltam meg. Bár rettenetesen zavart a dolog, mégis próbáltam egy keveset leküzdeni a vacsorából, de láttam, hogy Freya mindössze csak piszkálgatta a tányérjára került falatokat. Szerettem volna megnyugtatni, de vacsora közben ez lehetetlenség volt.
- Nem sokára jövünk... - Fordulok a szüleim felé, mielőtt még Freya-val odébb vonulnánk. Anya amúgy is a nagyanyámmal beszélget, bár sosem tudtam, hogy pontosan milyen közös témáik lehettek, de mindig képesek voltak akár órákig is beszélgetni. Apa és Laurence természetesen a nagyapánkkal beszélget, szinte kizárólag politikáról. Sosem tudott érdekelni, de számukra ez fontos volt, így egy szavam sem volt ellene.
- Nem, én csak a saját eljegyzésemről tudtam... - rázom meg a fejemet nemlegesen. Ugyanolyan meglepődött vagyok, mint ő, mindössze sokkal nyugodtabb. Ha aranyvérű társadalomban nőtt volna fel, ha az édesanyja mesélt volna neki róla, talán neki sem lenne ilyen furcsa, de ő másképpen nőtt fel. Természetes, hogy sokkal nehezebben dolgozza fel. - Ülj le, vegyél mély levegőt, tartsd bent egy kicsit, és fújd ki az orrodon - adom az egyszerű utasításokat, már reflexből szól belőlem a medimágus, ahogy realizálom, hogy egyre inkább hatalmasodik el rajta a pánik. Előhúzom a pálcámat a ruhám rejtett zsebéből, és még a második évben tanult nyugtató bűbájok közül használom a legegyszerűbbet, hogy segítsek neki egy kicsit.

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Pént. Aug. 14, 2020 10:09 pm

Freya & Cassia
Életem vacsorája...

P
ánik rohamot kaptam, ez tény. Próbálok a virágaim között némi levegőhöz jutni, ebben próbál nekem segíteni Cassia is. Őszintén mondja, hogy nem tudott erről a "kisebb" fajta támadásról. Nem hiszem, hogy letagadná ha tudott volna róla, sőt szerintem ő az első aki riadót fújt volna. Ez a nagyapám álnok csapdája volt. Őszintén tisztában voltam vele, hogy aranyvérű családoknál ez szokványos jelenség, hisz nem egyről hallottam. Viszont én félvér vagyok, apám mugli, anyám megszökött vele. Nem érek én semennyit, hogy "eladhassanak". Legalábbis én így voltam vele, egészen a mai napig. A gondolatok csak cikáznak a fejemben, zümmögnek mintha egy cikesz röpdösne benne. Majd Cassia kis nyugtató bűbája enged némi oxigénhez jutni.  
- Ne... ne haragudj. Csak borzasztóan váratlanul ért. Meg sem említette, hogy ilyesfajta tervei vannak velem. Meg amúgy is minek... nem vagyok valami értékes ha jól tudom. - immár stabilizáltam magam, és próbálok egy dologra összpontosítani, hogy ne szegény Cassiat sokkoljam le, nevetséges és gyermeteg viselkedésemmel. Mert igen, tisztában vagyok vele, hogy úgy viselkedek... szánalmas.
- Nem semmi az öreg. Mind a kettőnket szépen kijátszott. - fújom ki, immár bosszúsan a levegőt.
- Yaxley... ugye, ugye rosszul hallottam, hogy a fiatal Yaxley-t említette ráadásul? - kérdezem hidegvérrel, hisz tudom a választ. - Miért pont Ő ? Ugye szórakozik velem? - szerintem panaszkodtam iskolás koromban róla Cassianak. Ugyanis az a srác kiborító volt, és sokszor összevesztem vele, szeretett kötekedni mással. Én pedig utálom az öntelt, egoista, nárcisztikus barmokat. Ő pedig annak a megtestesítője volt. Felettem járt pár évvel, így hamar megszabadultam tőle. A Roxfort után is volt egy két alkalom mikor egy helyiségbe kerültünk összejöveteleken, akkor is kerültem, mint a pestist.
- Azt se értem Ők hogy mehettek ebbe bele, az a ... utált engem. Én is őt. Megfogjuk ölni egymást... - húzom a számat. Nem érdemes , ez ellen már nem tehetek semmit. Vagyis megpróbálhatok beszélni nagyapával, de kötve hiszem, hogy hatna rá. Ő mindent érdekből tesz, és mindenre megvan a maga kis terve. De lehet egy próbát megérne, vagy nem is tudom. Mit csinál velem ha azt mondom nem megyek hozzá? Jah igen kitagad engem is, és annyi a boszorkány életemnek... Én pedig szerelmes vagyok a varázsvilágba. Fogalmam sincs mit tegyek... Kicsit próbálom össze szedni magam, és felnőttként viselkedni. Cassia mellettem áll, nyugtat, segít. Borzasztó önzően viselkedem. Amint kitárgyaljuk az én gondomat, amivel egyedül kell már megküzdenem oda lépek elé, és megfogom a két kezét.  
- Ne haragudj, szörnyű vagyok. Te hogy vagy ? Hisz egycipőben járunk. Nem is meséltél róla. Legalább ismered ? - remélem ő legalább annyiban jobban jár mint én, hogy nem a legutáltabb személyhez adja hozzá.

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Szomb. Aug. 29, 2020 6:20 pm
Cassia & Freya
Keserű mosoly kúszik az ajkaimra, ahogy meghallom a szót, "értékes". A nő érték, a patriarchális társadalomban más nem is lehet, semmilyen más szerep nem passzolhat rá. Márpedig, a varázstársadalom nem több, sokkalta inkább hasonló felépítésű. Csak itt a tiszta vér a kincs, de a nagyapánkat ismerve, képes eladni egy félvért is. Meg is tette, igazság szerint. Bár nem egészen értem, mégis mi is volt az a hatalmas haszon, amit megszerzett... Elvégre, ő haszon nélkül nem játszik. Csakis akkor megy bele valamibe, ha biztosan tudja, hogy nyerhet valamit.
- Elhiszem. Én sem értem, honnét jöhetett ez most... Vagy éppen miért, azt még értem, hogy engem eljegyzett, de neked szabadnak kellene lenned. Történt valami? Bármi. - Bár tény, hogy a mi társadalmunkban, pontosabban, a felsőbb körökben a dolgok ritkán alakulhatnak úgy, ahogy azt szeretnénk. Valamelyest pedig Freya is része lett ennek azzal, hogy magához vette őt a nagyapánk. Én naiv, meg azt hittem, hogy megjavult... Sohasem volt rideg velünk, a maga módján szeretett minket, csak én voltam képtelen őt értékelni, mert láttam, hogy kicsoda is ő, a családon kívül. Azt hittem, Freyának köszönhetően egy új oldalát ismertem meg, de már látom, bolond voltam. Bolond és rettenetesen naiv, hogy ezt hittem. Már ebben is politika volt, a haszon, amit olyannyira szeret. Még belegondolni is rossz, hogy ennyire előre gondolkozik... Nem is akarom tudni, miket tervezhet még így előre.
- Annyira sajnálom... Amikor magához vett téged, azt hittem szeretetből tette. Elvégre, te is ugyanúgy az unokája vagy. - Én is csak nehezen tudom túltenni magamat a sokkon, ámbár egyértelműen könnyebben kezelem, mint ő. Én legalább azt tudtam, hogy el leszek jegyezve. Számomra ez elkerülhetetlen volt, ha nem akarom örökre elhagyni a családomat... Neki ez sokkal nagyobb sokk volt. Viszont örülök, hogy segített a varázslat, mivel pedig most már jobban néz ki, kezd visszatérni a szín az arcába, visszateszem a pálcámat a helyére. Reményeim szerint nem lesz már rá szükség.
- Sajnos nem... Ezekiel, ha minden igaz. Emlékszem rá, hogy meséltél róla. Bár én nem ismerem, így nem tudom. Mindössze a bátyjával volt szerencsém pár szót váltani a legutóbbi bálon, amit a Laurea Hotelben szerveztek, de ő nem volt annyira szimpatikus... - A fiatalabb fiút nemigen láttam ilyen eseményeken, bár lehet csak azért, mert ha Freya is ott volt, akkor inkább vele töltöttem az időmet. Ő viszont erősen kerülni látszott őt. A család sarjait viszont nem igazán tudtam elkerülni. A szüleim mindenkinek bemutattak, így utólag visszagondolva, lehet, hogy egyfajta párkeresés volt ez a számomra... Részben örülök, hogy nem a Yaxley fiú került kiválasztásra, számító volt, és rideg. A tekintete egyenesen fel tudott volna nyársalni. Ilyen emberrel még tettetni is nehéz lett volna a házaséletet.
- Valami oka biztosan van. Valami, amit mi nem tudhatunk... - Szomorú vagyok, miatta is, meg talán ragadós is. Mellé ülök, hogy meg tudjam simogatni a vállát. Segíteni nem tudok neki, de legalább támogatni szeretném. Ha kell, bármikor szívesen meghallgatom, ennyit még meg tudok tenni. - Tarts ki, ha segítség kell, ha beszélni szeretnél valakivel, nyugodtan keress meg. Én itt leszek neked. - Egy mosoly erőltetek az ajkaimra. Még nem tudom, hogy mit hoz magával az én házasságom, őszintén szólva, egy kicsit félek, de mindössze a szüleim házasságából szeretnék kiindúlni. Nem feltétlenül szerelem, de békés együttélés... Amikor megragadja a kezemet, kicsit meglepődök, de ismét felkúszik egy mosoly az arcomra. Ő is rettenetesen kedves, annyira sajnálnom, hogy bele kellett ebbe cseppennie...
- Megvagyok... Nem ismertem úgy igazán, mindössze látásból. Pár napja beszéltünk először. Egyelőre még nem tűnik vészesnek - felsóhajtok. Hosszasan, egy pillanatra a szemeimet is behunyom, majd ahogy nyitom ki, megszorítom a kezeit is. - De csak nem lehet olyan rossz. A szüleim se ismerték egymást előtte, és jól megvannak... A lényeg, hogy maradjunk pozitívak. - Szeretnék az maradni, és szeretném, ha ő sem csüggedne el. Lehet, hogy most még nagyon borúsnak tűnik a dolog, de hiszek benne, hogy még valami jó sülhet ki belőle. Talán nem is olyan kezelhetetlen az a Yaxley fiú, mint amilyennek tűnt még a Roxfort alatt.

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Hétf. Aug. 31, 2020 12:11 am

Freya & Cassia
Életem vacsorája...

É
rzések kavalkádja tombol bennem. Próbálom őket észszerűen elkülöníteni. Mindig próbáltam nagyapámra pozitívan tekinteni, mert még is a családom Merlin vinné el. Próbáltam úgy tekinteni rá, mint aki biztosan megváltozott a figyelmeztetések ellenére is. Anyám megmondta, hogy addig lesz kedves velem, amíg nem akart valamit. Addig bizonygattam, amíg rám hagyta: igenis megváltozott. A fenéket. Ez a húzása pofoncsapás volt. Főleg úgy hogy még csak meg sem beszélte velem. Nem hittem volna, hogy ilyenre képes lesz velem is. Azt hittem ha esetleg ilyen előfordulna öreg fejében legalább megbeszéli velem, vagy figyelmeztet. Nem... és ha nincs ez a vacsora majd megtudom az oltárnál mi?
- Biztos van terve. - mondom elgondolkodva, majd a tekintetem elszánttá válik. Cassia bűbája megnyugtatott, így tisztábban tudok gondolkodni. Előbukkan az elszánt énem. - Nem történt semmi, unalmasan teltek a mindennapok , mint mindig. Ezért nincs elképzelésem sem. De ezek szerint a hátam mögött igenis történtek dolgok. Igazából attól vagyok felháborodva, hogy még csak arra sem méltatott, hogy szóba hozza az esetőséget. Tervébe sejtheted kit avat be. De úgy is ráfogok jönni. - mondom egy enyhe céltudatos mosollyal az ajkaimon. - Sajnálom, hogy nem hittem neked, nektek. Az a helyzet  nekem teljesen más arcát mutatta mindeddig. De ezzel kidurrant a buborék.. - befogatott, elkényeztet, hogy a megfelelő pillanatba "feláldozzon".  
- Ugyan, gondolhattam volna, hogy nem úszom meg szárazon. - kínomba kicsit felnevetek. - Biztos egyfelől anyám elleni harca, ebben biztos leszek. -minden áron kifogom deríteni piszkos kis tervét. Addig is angyali menyasszony leszek... tudok én is színészkedni, ezt meg fogja tapasztalni. Kicsit úgy érzem lehet én fogom a rövidebbet húzni, ha nagyapámmal akarok háborút folytatni. De ha ő így, akkor én is... akkor én pedig anyámért fogok bosszút állni. Cassia biztos segítene. Annyira más mint a többiek, és őt is belekényszeríti ebbe az egészbe.
Mikor feleleveníti Ezekiellel kapcsolatos emlékeit, muszáj kicsit elnevetnem magam.
- Ne haragudj. Azon nevetek, hogy nem volt szimpatikus. Oh ha ismernéd bizonyára megvetnéd. Nem is tudom, hogy egyáltalán beszélni tudtam e vele egy értelmes mondatott valaha. - A beszélgetéseink Ezekiellel konkrétan csupán vitatkozások sorozatai voltak. Ott kezdődött az egész mikor a nála fiatalabb barátnőmet szédítette, én pedig elé álltam és konkrétan félre tiportam a komplexusait feltárva. Azóta nem volt titok, hogy nem kedveljük egymást, most az is eszembe jut hogy nagyapa előtt is nyílt titok lehet?  
- Mindenképp beszélnem kell vele, kivételesen komolyan, mikor nagyapa nincs a közelbe. - sóhajtok. Néha félek még itt is fülei vannak. Az elszántságom egyre csak dagad, és a haragom úgy érzem kezd az előnyömre válni.  
- Köszönöm, rád mindig is számíthattam. Komolyan nem értem te hogy lettél ilyen, ilyen családban. - mosolyodom rá kedvesen, és bátorítóan megszorítom a kezét. Hisz minden elismerésem az övé. Főleg, hogy ő milyen hidegvérrel viseli az egészet. Kicsit szégyellem is magamat, hogy pánik rohamot kaptam. - Én is itt vagyok neked, remélem tisztában vagy vele. - majd magamat félre téve én is érdeklődöm az Ő jegyese felől. Hisz tudom jól viseli, de még is házasság... idegennel.  
- Értem. Hát ha első benyomásra szimpatikus volt, akkor annyira rossz nem lehet. Reméljük nem mutatja ki a foga fehérjét. - néha megfeledkezem magamról és így is képes vagyok mugli hasonlatokkal, szlengekkel dobálózni, de Cassia már megszokhatta tőlem. - Ha így lesz ott termek. - kacsintok cinkosan. - És nagyapa legalább neked elárulta az okát? Vagy a szüleid ? Biztos nem véletlen. - borzasztó számítóak az aranyvérűek. Ha megtervezett, vagy kényszer házasságról van szó akkor biztos nagyobb terv áll mögötte. Sosem törtem ez miatt a fejemet, hisz nem vettem magam számításba. Viszont most én is terítékre kerültem, egyszerre Cassiaval. Nevetséges, hogy nem házasodhatunk szerelemből ha csak nem akarjuk hogy ki legyünk tagadva... Őskorban érzem magam jelenleg. Viszont az elszántságom egyre csak nő, és ki akarok mindent deríteni. Még ha az oltárnál mosolyt is fogok magamra erőltetni, más úgy se fog azon kívül történni ha én nem akarom...

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Szomb. Okt. 10, 2020 9:14 pm
Luella & Freya
Nem tudom, hogy mit tehetnék az unokatestvéremért. Még túl hirtelen és új minden, ahhoz, hogy tiszta fejjel, nyugodtan végig lehessen gondolni. Nagyapát meg lehet akkor se tudnánk megérteni, ha hideg fejjel kezdenénk neki megfejteni.
- Bárcsak tudtuk volna előbb... - Bár nem tudom, hogy tudtunk-e volna bármit is tenni ellene, vagy esetleg kitolni a döntést legalább. Fogalmam sincs, hogy lett-e volna esélyünk nagyapa ellen. Sokkal agyafúrtabb, mint mi, ahogy sokkal több kapcsolattal is rendelkezik. Talán, ha vettem volna a fáradtságot, hogy kapcsolatokat alakítsak ki az aranyvérűek között, most tudnék tenni valamit... Viszont sohasem voltam az a típus, aki így ment volna a hatalom után. Valamint a roxforti éveim sem egészen teltek békésen. Sok minden más volt, ami akkoriban le tudott foglalni.
- Nagyon ügyesen titkolta. Még én is elhittem, hogy megjavult, pedig már régóta ismertem... - Nem az ő hibája, nekem is észre kellett volna vennem. Főleg nekem, hiszen Freya később ismerte meg, és másképpen. Kedvesnek és gondoskodónak. Egyfajta megmentőt láthatott benne, aki támogatta őt és a tanulmányait, ápolgatta a jövőjét. Nekem mindig is az aranyvérű Shafiq család feje volt, akiben nem láttam többet ennél. Ezért is lepett meg a viselkedése, de el tudtam fogadni. Naiv voltam, arra fogtam, hogy sosem vettem a fáradtságot, hogy megismerjem igazán... Tévedtem, nagyon nagyot.
- De akkor is... Ez szívtelen, még tőle is. Még nekem is volt alkalmam legalább egyszer beszélni vele. Talán, ha valaki mást akarok, akkor is engedték volna, hogy válasszak, amíg aranyvérű az illető. - Örülök neki, hogy lelkesebb, még ha nem is azért, mert jobban érezné magát, de legalább nem szomorkodik. Ez vigasztal engem is, bár nem érzem magam tőle jobban. Nem helyes, hogy kínjában nevet, ennek nem így kéne lennie. Ennek az egész estének nem így kellett volna eltelnie...
- Talán őt meg tudnád győzni. Ha a Yaxley család hívná vissza az eljegyzést, lehet nem lenne vele gond. Főleg, hogy ha nem jöttetek ki jól. Valószínűleg ő se akarná ezt az egészet, akkor pedig már mindketten ki tudtok ez mellett állni. - Már ha tényleg ő sem akarja. Én nem tudom, mi járhat Yaxley-ék fejében, csak azt az egyet tudom, hogy az idősebbik fiú ijesztő volt. Freya elmondása szerint pedig a másodiknak is annak kellett, vagy legalább is ugyanúgy bonyolult személyiségnek.
- Anyáék nem olyan rossz emberek... Lehet, hogy nem tűnnek olyan kedvesnek, de ez mindössze azért van, mert nagyapa a család feje. Neki pedig komoly elvárásai vannak apával és Laurence-szel szemben. Anya meg csak félt, nem akarja, hogy engem is kitagadjon a nagyapa. - Egy apró mosoly játszik az ajkaimon. Én tudom, hogy jó emberek ők, természetesen nem fogom ezt senkire ráerőltetni, elhiszem, hogy mások szemében egészen ridegnek is tűnhetnek... Viszont örülnék neki, ha legalább Freya megértené egy kicsit őket. - Köszönöm, ez sokat jelent, Freya! Szerintem élni is fogok a lehetőséggel... Tényleg nem tudom még, hogy pontosan mire számítsak. - Nagyon örülök, hogy beszélhetek vele, ugyan viszonylag nagy a korkülönbség közöttünk, mégis úgy érzem, meg tudjuk érteni egymást.
- Reméljük... De ha mégis, legalább tudom, kihez kell majd fordulni! - felnevetek és megölelem őt. Tényleg sokat jelent a számomra, hogy támogat engem. Egyedül nem is tudom, miképpen küzdeném át ezen magamat. - Ok...? Nem tudom. Gazdagok, befolyásosak. - Enyhén felemelem a vállamat és lazán visszaejtem. Ennél több ok nem kellett a családomnak, hogy megegyezzenek. Apa és anya azt akarják, hogy egy biztos hátterű, aranyvérű családba házasodjak be. Selwyn-ék pedig mindennek megfelelnek, ahogy rögtön az elsőszülött fiúhoz való eljegyzés még jobb, hiszen a főágat visszük tovább. - Anyáéknak ennyi elég. Ők azt szeretnék, ha egy olyan családba kerülnék, akik jó életet tudnak biztosítani nekem, hogy kényelemben élhessek életem végéig... - Kicsit szomorú vagyok, az én elképzeléseim a boldogságról másak. Én szeretnék a Mungóban dolgozni, ameddig csak bírom szuflával, esetleg bérelni egy lakást, valahol London külvárosában... Nem pedig díszbabaként leélni az életemet egy kúriában, a semmittevésnek élve.

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Szomb. Okt. 10, 2020 11:07 pm

Freya & Cassia
Életem vacsorája...

A
z életem azt hiszem itt fog teljesen megváltozni. Többek között bizonyára ezért is estem pánikba. Kissé felfoghatatlan mindig számomra mi történik ,de maga a rohamot segített Luella leállítani. Így már kapok levegőt, és tudok tisztábban gondolkodni. A kezdeti sok pedig kezd átalakulni haraggá.  
- Itt valami van a háttérben, és úgy érzem nagyapának is hirtelen jött ötlete volt. - vonom meg a vállam nemes egyszerűséggel. - Ismerem, ha ez hosszú terv része lenne, már párszor meglettek volna hívva Yaxley-ék ide, hogy adagolja nekem a dolgot. Feltételezem volt egy beszélgetés mostanában, és kötöttek egy ... üzletet. - komolyan még a gondolatra is hányingerem támad. Ez vagyok nagyapámnak? Egy tárgy akit magánál tartott, jól tartott hogy a megfelelő időben elárverezzen. A kezem ökölbe szorul. Nem ismerem úgy látom nagyapám engem se.  
- Ne ostorozzuk magunkat, hisz azt tudtuk jól hogy kitűnő manipulátor. Én abban az egyben hibáztam, hogy nem hallgattam volna anyámra.- rázom a fejem. - Annyira akartam lenni ebbe a világba valaki... - mély levegőt veszek. - De nézzük a jó oldalát, ha nem dőltem volna be neki, akkor nem ismernénk ilyen jól egymást. - halványan elmosolyodom, hogy némi pozitivitás is legyen a szituációban. Én vagyok az idősebb az isten szerelmére, és még is neki kell engem vigasztalnia? Nem nekem lenne a feladatom? Szánalmas vagyok... össze kell kapnom magam, mert ez nagyon gáz.  
- Figyelj végülis jogos, mert ismerem.. - nevetem el magam. - Bizonyára tudja, hogy találkoztunk az iskolában, és egy két rendezvényen. Gondoltam tudunk egymásról ennél több nem kell. - arra azért kíváncsi lennék ha a viszonyunkról is tudna, hogy utáljuk egymást is így döntött volna. Szerintem akkor már csak az esküvőn szólna nekünk. Kicsit elgondolkodok azon amit mond, hogy pont a Yaxley családot kéne megcélozni. . De úgy érzem olyan valamiben egyeztek meg, ami a másik félnek is célszerű, mert nem hiszem el hogy ezt Ezekiellel is megbeszélték. Hirtelen elém villan egy kép, hogy kényszerházasságban élek vele, aki esténként eljár más nőkhöz... ilyen életet élni... kirázz a hideg.  
- Nyilván beszélni fogok Ezekiellel a dologról, mert gondolom találkozni fogunk még az esküvő előtt... - itt megint kínos nevetés. - ... de úgy érzem ez a megegyezés bármi is legyen oda vissza dolog lesz. Ráadásul a Yaxley család se a megértéséről híres. Annyi tudok róluk, hogy büszkék a vérükre, és nem hiszem el hogy bemocskolnák olyannal, hogy vissza mondanak egy megállapodást. - sóhajtok, minél jobban belemerülünk ebbe annál kilátástalanabbnak tűnik minden. De ideje Luellaval is foglalkozni, hisz egy  cipőben járunk.  
- Persze tudom, hogy nem rossz emberek. Felneveltek téged, te szereted őket. Ez mindent elmagyaráz. - kacsintok rá. - Ne aggódj odáig nem menne el, neki lenne szégyen még egy családtagot kikéne tagadnia. Ebben biztos vagyok. Azért is akarja a tökéletességet.  
- Nem kell meg köszönöd, mi sem természetesebb. Legalább mi fogjunk össze. És tényleg ne haragudj az idegösszeomlásom miatt, de ez borzasztó váratlanul ért. Nem akarom, hogy gyengének láss. - megamban megfogadom, hogy többé ilyen nem lesz, és erősen fogok mindehez hozzá állni. Majd igyekszem kifaggatni az ő eljegyzéséről, hátha többet tudunk. De abban igaza van, hogy legalább ő fellett készítve, valószínű inkább csak annyit akartak jó családba házasodjon be, mielőtt ő választana kevésbé jobbat...  
- Remélem így lesz, és azt is, hogy találkozhatok vele, hogy megnézhessem magamnak... - majd mielőtt folytatnám egy morgosabb mély hang szollal meg mögöttünk.  
- Hamarosan lesz rá alkalmad drágám, hisz lesz egy kis összejövetel ahol az összes család összegyűlhet megünnepelni az én kis unokáimat. - nagyapám vigyorától egyszerűen viszketni kezd a tenyerem, de egy mosolyt erőltetek az aromra. Nem hiszem, hogy sokat hallott volna a beszélgetésünkből, mert akkor nem beszélne ilyen kedvesen, szerintem pont annyit, amennyit reagált. Ránézek Luellara, hogy ő is így gondolja e.  
- Hát.. köszönjük a vacsorát igen... finom volt... - legszívesebben kikerülve felmennék a szobámba, de nem akarok 30 évesen úgy viselkedni, mint egy sértődött 18 éves. Így kihúzva magamat, savanyú mosollyal az arcomon bemegyünk Luellaval házba. Már a szülei utazásra készen állnak. Normális hogy kicsit félek a saját nagyapámmal kettesben maradni ?

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Kedd Okt. 13, 2020 6:36 pm
Luella & Freya
Még csak nézni is rossz, hogy milyen szituációba keveredett az unokatestvérem. Talán kívülről az enyém is ugyanolyan szánalmas, vagy éppen fájdalmas, mindössze én már előre tudtam, hogy mi is vár rám. Nem ért meglepetésként az eljegyzésem bejelentése, még ha ténylegesen szó soha nem is esett róla. Egyszer el kellett jönnie a pillanatnak, a szüleim próbálkozása pedig elég egyértelmű volt, amikor bemutattak a Selwyn fiúnak.
- Sajnálom Freya, nem is tudom, hogy mit mondja erre... - Ő viszont más, ő nem abban nőtt fel, hogy férjhez kell mennie, őt nem arra nevelték, hogy tovább vigye a büszke, nemes aranyvérvonalunkat. Szégyellem bevallani, de régen irigyeltem őt. Ő félvérnek született, szerelemből. Mindig is úgy gondoltam, ő szerelemből is házasodhat majd. Viszont cseppet sem tölt el kárörömmel, hogy nem. Ugyanis a szívem mélyén valahol én is belátom, mi mások vagyunk. Nem azért, mert jobb lennék, hanem mert más közegben nőttünk fel, más princípiumok alapján.
- Igen, ez feltétlenül egy pozitív eredménye volt a dolognak. - Végre az én arcomra is egy őszinte mosoly kúszik. Tényleg örülök, hogy megismertem Freyát, rengeteget javított a világnézetemen. Olyan dolgokra tanított meg, amiket a szüleimtől, vagy a nagyapámtól talán sohasem hallottam volna. Valahol hálás vagyok neki, hiszen a nővérem helyett volt nővérem. Daffy halála sokat kivett belőlem, de Freya képes volt új dolgokat hozni. Biztos vagyok benne, hogy az ikertestvérem is nagyon szerette volna őt, ha megismerik egymást.
- Egy próbát mindenképpen megér. - Örülök neki, hogy lelkesebb, még ha nem is azért, mert jobban érezné magát, de legalább nem szomorkodik. Ez vigasztal engem is, bár nem érzem magam tőle jobban. Nem helyes, hogy kínjában nevet, ennek nem így kéne lennie. Ennek az egész estének nem így kellett volna eltelnie...
- Még jó, hogy találkozni fogtok! Még ha az eljegyzés elég meglepetésszerű is volt, az esküvőt nem sietheti el a nagyapánk. A látszatra még ő is ügyelne. - Nem látom esélyét, hogy a látszatból hajlandó lenne engedni, ahhoz túl büszke. Sokkal inkább látom magam előtt, hogy egy alaposan megtervezett esküvőt állít fel a két szereplőnek. Mert az ő szemében talán nem is vagyunk többek, mint egyszerű szereplők, bábok... Nagyon is szomorú ebbe belegondolni.
- Igen. Talán idővel majd felenged a hangulat, talán ha megházasodsz, akkor ők is megértik, hogy te is csak elszenvedője vagy ennek az egésznek, és semmit nem árthatsz. - Bár édesapámban még a mai napig tisztán él, hogyan is tagadták ki a húgát, és eléggé felkavarta, amikor évekkel ezelőtt a nagyapa úgy döntött, hogy Freyát mégis magához veszi. Biztos vagyok benne, hogy ő sem egészen érti, hogy mégis mi járhat az apja fejében. - Ugyan... Attól valahogy nem félek, hogy ő ne tudná úgy megoldani, hogy ne tűnjön fel - elhúzom a számat. Őszintén szólva, a mai nap után már nagyon is sok mindent kinézek belőle. Bár abban tényleg sohasem kételkedtem, hogy ha a szükség úgy hozná, bárkit képes lenne kitagadni.
- Így van, egységben az erő. Emiatt meg igazán ne aggódj, gyógyító vagyok, bármikor szívesen segítek, vagy akár tanítok pár trükköt, amivel otthon is tudsz lazítani, feloldani a stresszt - megölelem őt, hiszen mihez is kezdenék nélküle? Nincs még egy ilyen aranyos unokatestvérem, mint ő, Alyson személyisége szörnyű. Vagy inkább fogalmazok úgy, számomra nehezen elviselhető. Freya szavai felvillanyoznak, ellenben a nagyapáméval. Egy újabb bál, milyen jó is... Még az előzőt se hevertem ki, amelyik a hotelben volt.
- Ez igazán kedves tőled, nagyapa, és köszönjük a vacsorát. - Szorosan belekarolok Freyába, jelenleg nem lenne a legjobb ötlet egyedül hagyni vele, ahogy én se szívesen maradnék kettesben a nagyapámmal. "Szerintem nem hallott semmit, minden rendben lesz. Túl jó kedve van." Hallhatja a hangomat, ismét csak a legilimenciának köszönhetően. - Vigyázz magadra, és pihenj le szerintem. Jót tenne egy ilyen hír után... - súgom oda neki, majd elengedem őt, és szapora léptekkel igyekezek a szüleimhez és a bátyámhoz.

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Kedd Okt. 13, 2020 9:02 pm

Freya & Zeke

why you from all...

Az ablakból még pont látom, ahogy a fiatal Shafiq lány a szüleihez szalad. Bár nem látom, kitől, vagy éppen kiktől szaladt oda, de megkockáztatom, hogy Morgan és Mr Shafiq lehettek azok. Nem sietek, hogy odaérjek az előtérbe, mégis pont látom még, ahogy az öreg megragadja az unokája vállát és az a tipikus politikusmosoly pöffeszkedik az arcán.
- Ne olyan sietősen, drágám. Kedves barátom éppen csak az előbb érkezett meg, te pedig kérlek szórakoztasd el a másik vendégünket. Biztos sok megbeszélni valótok van ennyi idő után. - Ahogy rám villan Mr Shafiq tekintete, akarva, akaratlanul is egy illedelmes mosoly kúszik az arcomra. Hogy rohadjon meg ez az ember is... Nagyon szívesen tennék bármit is ellene, de amekkora hatalom van a kezében, nem hiszem, hogy sok esélyem lenne ellene. Pénz ide, vagy oda, lehetnék akár a Docendo igazgatója is, akkor se hiszem, hogy utolérném. Szinte megkönnyebbülök, ahogy elindul az emeletre vezető lépcsők felé. Valószínűleg valahol ott várja apám, valamerre arra vezette őt az a házimanó. Amint pedig eltűnik az öreg a fordulóban, megindulok a lány felé.
- Szervusz Morgan. Mondanám, hogy jó újra látni, de ekkorát még én se tudok hazudni... - Az a szokásos gúnyos mosoly játszik az ajkaimon, mint még a Roxfortos éveink alatt, ahogy végigmérem. Semmit nem változott, vagy csak pont annyira nem volt emlékezetes a külsője, hogy ne tűnjön fel, ha meg is változott. Esetleg dicsérjem meg a haját, hogy apámék is boldogok legyenek ott az első emeleten? Bár fogalmam sincs, így hordta-e még a Roxfort alatt, ha igen, akkor sokra nem mentem vele. Már pedig jelenetet se kéne rendezni, ha azért lennék itt, mert vele szeretném tölteni az estémet, akkor valószínűleg holnap már világvége lenne, de minimum egy újabb sötét nagyúr lépne színre. - Remélem vagy olyan jó házigazda, mint a nagyapád és elszórakoztatsz, amíg ők elintézik az üzleti ügyeiket. - A vigyorom nem lankad, no nem mintha annyira ínyemre lenne a szituáció, de be kell valljam, még mindig vicces nézni, ahogy szenved. Pedig túl kéne ezen tennem magamat, különben igen csak nehezen fogunk tudni megszabadulni egymástól. Ínséges időkben lehet, hogy a legnagyobb ellenséged lesz a legjobb szövetséges...

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Kedd Okt. 13, 2020 9:59 pm
Freya & Zeke

Életem vacsorája

Nagyon örültem Luellanak, rég nem láttuk egymást. És annak is nagyon, hogy itt volt mikor megkaptam a hideg vizet a nyakamra. Valószínű ha ő nem lett volna itt mikor megtudom, enyhe idegösszeomlást kapok. Még beszélgettem volna vele, vagyis... már kibeszéltünk egyenlőre mindent, csak jól esett volna még, ha itt tud velem maradni. Ugyan megnyugtatott, de őszintén szólva... borzasztó magányos vagyok ebben a házban, meg... meg mindenhol.  Komolyan már az összes kaktuszomnak nevet adtam, és van mikor a orchideimhoz beszélek... meg összevesztem azzal a furcsa növénnyel is amelyiknek foga van és megeszi a rovarokat.... de szerintem simán megenne egy tehenet is ha erre járna. Na mindegy is. Szóval nagypapa szokásához híven megzavart bennünket, és még egy jó hírt csapott az arcunkba. Irigylem unokahúgomat, hogy ilyen jól tudja kezelni ezt a szituációt. Én még sem vagyok jó színésznő, de mindent megteszek. A leglehengerlőbb mosolyomat veszem fel.
- Igen nagyapa, nagyon szépen köszönjük. - lehet túl feszítem a vigyorgást, mert mintha nagyfather képén hirtelen némi ijedség suhant volna át. Ezt azt hiszem mától gyakorolnom kell. Luella siet is a szüleihez, akik türelmetlenül várják, már készen állnak az indulásra. Összehúzott szemmel nézek az órára, ilyen sokáig voltunk az üvegházban ? Mindig késő estig szoktak fecsegni, most épp hogy egy órát voltunk bent. Sebaj legalább korán elmehetek lefeküdni, mert egyszerűen másra sem vágyom csak egy nagy kád forró vízre miközben minden aromát, habot belefogok tenni, hogy megnyugodjak. Mikor távoznak Shafiq család azon tagjai.... mély levegőt veszek.
- Hát akkor... jóéj... - indulnék a lépcső felé, mikor megragadja a vállamat.
" - Ne olyan sietősen, drágám. Kedves barátom éppen csak az előbb érkezett meg, te pedig kérlek szórakoztasd el a másik vendégünket. Biztos sok megbeszélni valótok van ennyi idő után. "
Értetlenül nézek rá, mint arany hal a zacskóban csak tátogok. Majd követem a tekintetét... ezt most nem mondhatja komolyan... ? Nem volt neki elég az este, bizonyára arra számít, hogy felforr az agyvizem, és ezzel bosszút állhat anyámon. Ugyanis újdonsült jegyesem lépked felénk, miközben nagyapám felballag a lépcsőn, gondolom gonosz fortélyait tovább tervezgetni. Csak felnevetek Ezekiel köszöntésén.  
- Mondanám hogy változtál, de ugyan azt a 15 éveseknek való idióta hajat hordod.  Mond még mindig a kislányokat zaklatsz, és szedsz fel szabadidődben? Ez sem változott? - billentem oldalra a fejem őszinte, vidám kíváncsisággal. Jesszusom újra 15 évesnek érzem magam , szinte érzem a griffendél klubhelyiség édeskék illatát. Elönt egy furcsa meleg érzés, életem legszebb évei voltak, és fura hogy ez a pöffeszkedő durrfarkú szurcsók juttatja eszembe...  
Én mint házigazda ? Most komolyan vele kéne foglalkoznom huzamosabb ideig? Lehet mire lejönnek csak az átokverte tetemeinket fogják megtalálni.
- Hogyne... kedves Mr. Yaxley , valami italt ? - vigyorgok a képébe miközben elmegyek mellette, és bólintok, hogy jöjjön utánam a konyhába. De.. meg se mozdul.. billentek még egyszer, hogy jöjjön velem. Majd inkább megragadom a karjánál fogva, és elkezdem húzni arra. Mikor beérünk elengedem, én pedig megtörlöm a kezemet, és hátra lököm közben szétkócolt hajamat a bólintások miatt.
- Szóval, mit tudsz erről az esztelen és logikátlan elhatározásról? - gondoltam itt még nyugodtabban tudunk beszélni, biztos őt nem fogom vinni az üvegházamba. - Van egy érzésem te se lehettél oda egy ötletért... előbb vennél el egy Trollt, mondjuk ki őszintén.

zene: SCRUBS • Remélem jó lett <3

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Kedd Nov. 24, 2020 1:26 pm

Freya & Zeke

why you from all...

Keserédes nosztalgia csap mellbe a lány éles megjegyzését hallgatva. Mindig is szeretett hülyeségeket beszélni, ahogy pedig elnézem, a Shafiq kúriába eltöltött idő kicsit sem segített rajta, sőt. Viszont nézzük pozitívan, addig sem unatkozom, amíg szórakoztatni tud a képzelgéseivel. Csak mint a Roxfortos éveinkben, eltépkedjük egymás idegeit egy kis ideig, ahogy pedig annak is vége szakadt, úgy ennek is fog majd. Bár még nem tudom, miképpen is fogjuk tudni megakadályozni, vagy éppen megszakítani ezt a kényszerházasságot, de bízom benne, hogy lesz rá megoldás. Kell lennie megoldásnak.
- Ej, de csipős valakinek a nyelve... Csak nem bal lábbal keltél fel? Viszont nem kell aggódnod, hűséges típus vagyok. Amíg el kell viselnünk egymást, addig nem tervezek más hölgyeknek udvarolni. Azért sajnos nem vállalhatok felelősséget, hogy az ellenkező nem miképp viseltetik irányomba - hetykén megrántom a vállamat. Tény és való, hogy népszerű voltam, ahogy alapvetően jó parti vagyok, akármelyik aranyvérű család lányának is. Mindössze sosem érdekelt az, hogy minél előbb megházasodjak és gyereket csináljak. Ezt meghagytam a bátyámnak, apám annak úgy is jobban örült. Bár elismerem, így utólag már bánom, ha fogtam volna valakit magamnak, akkor most nem kellene ezzel a kényszerházassággal szenvednem.
- Whisky, jéggel, kedves Ms Morgan. - Csak egy kimért mosoly játszik az ajkaimon. Kéretem magamat, őszintén szólva érdekel, mit is tesz, ha nem követem. Mindig is kíváncsi voltam rá, hogy pontosan milyen oktatás, nevelést is kaphatott ebben a házban, de enyhén csalódnom kell. Ahogy megragadja a karomat, erősen visszarántom azt, és inkább csak mellette haladtam tovább. Nincs szükségem rá, hogy vezessen, ahogy nem is bánhat így egy vendéggel. Azt viszont meg kell hagynom, legalább önmagát adja. Biztosan unalmasabb is lenne, ha egy jól képzett feleséget kapnék magam mellé. Legalább apámat is ki fogja akasztani ezzel. Alig várom már, hogy lássam az arcát, amint szembesül vele, kit is erőszakol be a családunkba ezzel a házassággal.
- Így van, még egy Troll is jobb parti lenne - jelentem ki határozottan, bár tény és való, hogy erősen túlzok, ezt magam is beismerem. Jelen pillanatban viszont semmi kedvem kedveskendi. A lány már amúgy is megszokhatta kiméletlen megjegyzéseimet, általában frappánsan vissza is tudott vágni. - Pontosan viszont én sem tudom, mi is apám célja. Bár legjobb tudomáson szerint formálódnak bizonyos ex-halálfaló ellenes mozgalmak, a politika is erősen rá akarja nyomni a bélyeget az aranyvérű családokra, ha jól gondolom, akkor a Shafiq és Yaxley család így akar egy lépést tenni ellenük. Próbálják jobb színben feltűntetni magukat, elkerülve a nagyérdemű negatív ítéleteit, ahogy a politikai meghurcoltatást is. Legalább is más értelmét én nemigen látom. Ahogy veled nem jön pénz a Yaxley-knek, úgy a Shafiq család sem lesz szerencsésebb azzal, hogy elveszlek. - Mondjuk belemehetnénk a vérvonal tisztára mosásával, hogy olyan 2 generációval később akár már tiszta vér csörgedezhetne ismét a gyerekeink ereiben, ha ugyanúgy aranyvérű párt választanak maguknak, de ez nem tűnt annyira logikusnak. Úgy vettem észre, a társadalmunk előbb dobja el azokat, akiknek nem elég "tiszta", vagy "arany" a vére, mintsem, hogy azzal fáradozzon bárki is, hogy újra tisztára mossa a vérvonalat.

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Kedd Dec. 01, 2020 5:02 pm
Freya & Zeke

Életem vacsorája

Természetesen igyekszem moderálni magamat, de ez a srác mindig kihozza belőlem, a zabolázatlan tinédzserlányt aki voltam. A nagy számat, az akaratot, és a makacsságot. Néha elgondolkodtam felnőtt koromban arról, hogy nem keverem e ezeket az érzéseket valamivel... mondjuk gyerekkori vonzalom ? De most hogy ebbe belegondolok, és ránézek miután bevonszolom a konyhába, és ránézek az önelégült képére... jó képű. és ezzel együtt egoista is. Próbálom menteni a menthetőt, ha már jegyesek lettünk, és meglátni valamit... a gondolatra is elpirulok, és igyekszem elhessegetni.
Majd megszólal, én pedig úgy érzem pirulok... miért pirulok?? Kezdek komolyan megbolondulni. De valamiért borzasztóan megnyugszom mikor azt mondja hűséges lesz. Vajon komolyan gondolja? Ahogy a szemébe nézek, érzem, hogy igen... komolyan gondolja. Valamiért ez miatt teljesen megkönnyebbülök. Igen ez is megfordult a fejembe, hogy ez is a szörnyű része lesz, hogy engem csupán látszat bábuként fog használni, míg ő nőcskékkel mulatja az éjszakát. Soha nem gondoltam komolyan ezt az embert, de most még is hiszek neki, megfoghatatlan ez az érzés.  
- Mióta megtudtam a hírt... az az két órája, igen. Köszönöm, ez igazán jó hír. - sóhajtok, és próbálok elnézni, ne vegye észre a pírt az arcomon. - Hűséges típus voltam mindig is. - mondom én is egyszerűen, puszta tényként. Bár nem tudom mennyire érdekli, de lehet a becsülete miatt még is. Hisz nem csak a boldog házasság látszatát kéne megtartanunk, de azért bárhogy nézzük ha nem is alakul ki semmi vonzalom közöttünk... szóval... na, a becsületünket mégis védeni akarjuk.
Annyira elmerülök a gondolataimban, hogy csak bólintok az italrendelésére, és gép szerűen csinálom... majd mikor leesik mit művelek, magamnak is készítek egy pohárral.
- Csak mert úgy érzem nekem is kell... - morgom az orrom alatt, miközben oda teszem mellé az asztalra, véletlenül se a kezébe. Majd zavaromba belekortyolok, és azonnal elfintorodom miközben az égő torkom miatt majd megfulladok. Illetve ahogy végig megy rajtam az erős szeszesital azonnal felforrósodom, még jobban elpirulok.
De azonnal el is tűnik minden egyes kedvesség belőlem, és jó érzés belőlem. Bár mi más választ vártam volna tőle. Hogy töcskölné meg tényleg egy troll. Erre csak lecsapom a poharat magam mellé a pultra.
- Kösz, bár szép pár lenne egy durrfarkú szurcsók és troll, kimondottan egyedi lenni a gyermekeitek. - mosolyodom rá kedvesen. Majd válaszol a kérdésemre, hogy szerinte mégis mi lehet a háttérben. Csak ajkamba harapva nézek, és hallgatom. Teljesen igaza van, és tulajdonképpen én is erre jutottam. Csak mindig nem tudom elhinni, hogy pont én. És pont ő.
- Értem... - válaszolom, kicsit megadóan. - Csak tudod, nem igazán dolgoztam fel az egészet, mint mondtam 2 órája tudtam meg. - sóhajtok. - Nem igazán tudok mit kezdeni a helyzettel, és nem is tudok mit , minthogy megadom magam ennek, ha nem akarok rosszat magamnak. Nem tudom téged mennyire befolyásol ez az egész, mennyire vagy... veszélyben ha ellen állsz. - valamiért dől belőlem az igazság, szerintem még soha nem beszéltünk még komolyan egymással. Mint két kisgyerek akik egymásba rúgnak unalmukba, vagy húzzák a copfomat. Viszont most komoly dologba keveredtünk együtt, így komolyan is kell kezelnünk. Fogalmam sincs még hogy fogok hozzá állni a dologhoz, azon kívül, hogy biztosra veszem nem fogom megadni magam, olyan szinten hogy a végkifejlett a nagyapámnak kedvezzen. De tudnom kell Zeke hogy áll a dologhoz, hogy partnerem lehet e egyáltalán az ellenállásban, a kémkedésben. Lehet még nem, de majd ...

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Hétf. Dec. 21, 2020 3:18 pm

Freya & Zeke

why you from all...

Szinte gyermeknek érzem magamat ismét, ahogy Freya szurkálódó megjegyzéseit hallgatom. Éppen csak nem látom magam előtt a Roxfort kőből kirakott folyosóit, ahogy haladunk előre, de a dohos falak illata itt van az orromban. Talán csak képzelem, mégis előbújik belőlem az kamasz fiú, aki szórakozásból kigúnyolta a lányokat, akik szerinte szépek voltak, ezzel is tagadva, hogy bármi köze lenne hozzájuk. Már akkor sem érdekelt a szerelem, ahogy most is csak nyűg a házasság. Ha nem lenne kényszer, ha lenne bármi más mód, ha nem lennék Yaxley... Elsötétül a tekintetem, ahogy látom, hogy elpirul, és az eddigi gúnyt, amitől szinte már csöpögtek a szavai, felváltja más. Egy olyan hangnem, amit nem akarok hallani. Nem fogok szimpatizálni vele, ahogy érzelmeket sem akarok ebbe belevinni. Ez a házasság, ha meg is valósul, sem fog sokáig tartani. Mindkettőnknek jobb lenne, ha nem fájdítanánk a saját szívünket.
- Nagyszerű, akkor legalább ebben nem találhatnak hibát... - Minden másról inkább ne beszéljünk. A viselkedése, a stílusa, még ha én szórakoztatónak is találom, nem tudom, meddig és hogyan fog működni. Az biztos, hogy erős benyomás lesz az aranyvérűek sznob társadalmára, és ki tudja, talán pont ezt akarja az apám. Ötletem sincs, ahogy arról se, miképpen is álljak ehhez az egészhez. Mindössze azért jöttem ma el, mert muszáj volt, és ha már muszáj, akkor kössük össze a kellemeset a hasznossal. Egy köztünk lévő szövetség igenis megkönnyíti majd a helyzetünket. Legalább erről nem kell győzködnöm őt, és készségesen áll egy mentsvár építéséhez.
- Természetesen. - Halkan kuncogok, még a kezemet is a szám elé teszem. Bár nem akarom elrontani a szövetségünket azzal, hogy elszórakozom ezt a lehetőséget, azt meg kell hagynom, igen csak vicces látni, ahogy szó nélkül kiszolgál. Az, hogy csak lerakja mellém, hiába nyújtom érte a kezemet, már sokkal reálisabb. Mosolyra rándul a szám széle, de igyekszem kordában tartani. Jobban is esik, nem lenne jó, ha a végén kiderülne, hogy egy tökéletes, mintafeleség lesz, amint megházasodunk, és még csak lehetőség sem lenne rá, hogy okot találjak a válásra. - Köszönöm, igazán vendégbarát... - Bár az se lenne rossz, ha végül ő nyújtaná be a válókeresetet. Nem mondom, hogy nem lennék jó férj, de az biztos, hogy tudnék úgy viselkedni, hogy elege legyen belőlem.
- Érthető. Én 1 nap előnyben vagyok, apám tegnap jelentette be, hogy egyezségre jutottak az öreg Shafiq-kal. Az meg, hogy pontosan mi is történik a Minisztériumban... Maradjunk annyiban, hogy ez igen csak érzékeny téma az aranyvérűeknek, így volt alkalmam eleget hallani róla a családi ebédeken. - Bár tény, hogy sohasem voltam az a kiköpött aranyvérű, ezt még ő is beláthatja, hiszen rengeteg félvér és mugli születésű haverom volt, mindössze úgy viselkedtem, mint egy beképzelt... Nos igen, mindenkinek voltak nehezebb időszakai. Az enyém akkor kezdődött, amikor Remus is megtanult beszélni. Szerencsére az akadémiára már nem kellett együtt járnunk és a Roxfort után lassan el is költözhettem végre a saját házamba. Azóta még levegőt venni is könnyebb. - Ketten vagyunk... Sajnálatos módon nekem sem áll módomban ellene menni két nagy aranyvérű család fejének. Ha még csak az apámról lenne szó... Mr Shafiq viszont megint egy külön eset. - Mind tudjuk, hogy milyen, és milyen következményei lehetnek annak, ha valaki szembe akarna menni az akaratával. Lehet, hogy 70 és a halál között van, de még rohadtul nem akarja az utolsókat rúgni...

Anonymous

Freya & Luella Empty
Vendég
Vas. Dec. 27, 2020 2:16 pm
Freya & Zeke

Életem vacsorája

Fura érzéseket vállt ki mindig belőlem, amivel soha nem tudok mit kezdeni. Igazán vonzó, de borzasztó ellenszenves egyszerre. Az igaz, hogy a lányok a rossz fiúkra buknak, de én ennek soha nem engedtem. Soha nem hagynám , hogy ilyesfajta elégtételt kapjon, hogy jelét adnám annak, hogy jól néz ki. Attól még olyan amilyen. Volt időm az iskolában kiismerni, és próbálok úgy is viselkedni. Lehet gyerekes tőlem, de próbálom össze szedni magam, dacára annak, hogy tulajdonképpen kedveseket mond, amiért megkéne kicsit nyugodnom. Kissé bunkó módon nem a kezébe adom a piát, hanem leteszem mellé a pultra. Azért a régi jó szokásainkat nem szeretném elengedni.
Tudnom kell, hogy ő hogyan is áll a dologhoz, és mit tervez a jövőre nézve, Lázadni fog ellene, vagy megbékélt azzal, hogy egy utált nőt kell elvennie. Így nem is szólok már semmit, hanem csupán figyelmesen végig hallgatom az ő részét. Szóval ő már egy napja tudd róla. Jó neki.
- Egyességre jutottak. - csak bólintok.  - Az szép. Két ember élete, és a jövője két ember egyessége. Értem. - mondom kissé cinikusan, de hogyan máshogy is reagálhatnék erre. Vicc az egész, hogy ez a mai világban előfordulhat. - Szóval kötöttek egy üzletet, hogy apádnak valami jó fog származni abból ha engem elveszel a minisztériumba? - tapogatózom, óvatosan. Ilyen téren soha nem ismertem Zekét, hogy mennyire van benne a politikában, és apja mennyire avatja be ezekbe a dolgaiba. Arról nem is beszélve, hogy Zeke nekem ezekből mennyit is akarnak elárulni. Ugyanis én az égadta világon semmiről nem tudok, amit nagyapám csinál, semmiről nem tudhatok, semmit nem mond el.  
- Tudod így még rosszabb, én teljesen a sötétben tapogatózom. Annyit se tudhatok meg miért kell hozzád mennem, csak hogy teljesítsem a kötelességemet. Szóval megszánhatnál némi válasszal... eljegyzési ajándék... - mondom kissé gúnyosan, de most a kétségbe esés kellős közepén ennyi telik tőlem.
Szóvak nem akar ő sem nyílt lázadásba kezdeni. Viszont meg kell tudnom, hogy "sunyi" lázadásban benne van e, ebben partner lesz e, vagy teljesen egyedül kell csinálnom. Rá kell jönnöm, hogy nem ismerem Zeket, csak annyit tudok róla, hogy bunkó, beképzelt, és mi ketten egyáltalán nem jövünk ki.
- Szóval mi a terved ? Elveszel minden szó nélkül, és gyötrődünk egymás mellett életünk végéig? - kérdezem egy lépéssel közelebb lépek hozzá, hogy minden arcvonását lássam, miközben válaszol. Tényleg olyan szörnyű lennék számára?  

Freya & Luella Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: