Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

nice to come back

Anonymous

nice to come back Empty
Vendég
Pént. Júl. 17, 2020 12:23 am

nice to come back

Még rögzítek egy kötést az eszméletlen páciens fején, igyekszem a legjobb tudásom szerint mozdítani a testét félig kézzel, félig a pálcámat használva, hogy a hatalmas férfitest ne nyomjon össze egy rossz mozdulat után. Az orvos már látta, itt pedig az utolsó simítások után nekem sincs már tennivalóm. A Mungó Varázslények okozta sérülések osztályán viszont bőven elkél a segítség. Úgy hallottam, hogy a legutóbbi sorozatos doxytámadás semmi ahhoz képest, amilyen fennforgás ma van és bizony egyetlen matróna sem ússza meg. Miért pont én lennék kivétel? Megbirkóztam már Travis Macmillannel is, azzal a megátalkodott Zsebkoszköz-töltelékkel. Még nem tudom mire számíthatok, mikor sietve indulok végig a folyosón, majd a negyedik emeletről az elsőig meg sem állok. A lépcsőket kettesével veszem, és alig telik bele néhány másodpercbe már társaságom is akad. A folyosó tömve van, a gyógyítóknak viszont színét sem látom, és ez bármennyire nem tetszik, muszáj így felvennem a kesztyűt a várólistával. Megigazítom a fejemen a fityulám, majd a kötényemet, aztán átfurakodom a várakozó tömegen és egy fiatal lányt kapok el, aki láthatólag - legjobb megítélésem szerint - nincs a helyzet magaslatán.
- Itt meg mi a Merlin kénköves... - itt elhallgatok egy pillanatra, mert én magam is meglepődöm a kirohanásomon. Macmillan már most nagyon, de nagyon rossz hatással van rám, pedig még csak néhány hónapja rontja a levegőt az öcsém körül. Csak azt remélem, hogy Crom nem tanul tőle ilyeneket, mert akkor kénytelen leszek a fülénél fogva felszegezni az imádott kviddicspóznáira azt a seggfejet. Mármint Travist, nem az öcsémet. - Pardon.. Itt meg mi történt? Hol a vezető medimágus? - nézek szét újra, hátha megpillantom valahol és számonkérhetem, amiért már csak akkor szólnak, mikor már szinte teljes a káosz. Hát minden vadállat most bolondult meg?!
- Az ott egy rúnakígyó? - nézek el magam mellé, majd hirtelen egy lépést távolodok is. Egy férfi vállán lóg a bestia, az egyik feje pedig látványosan bele van kapaszkodva az áldozatába, míg a másik két feje éppen civakodik egymással. Láttam már néhány furcsaságot, de azt első ránézésre is meg tudom állapítani, hogy az állatka gazdája nem tud bánni a kis kedvencével. És talán még bajba is kerülhet miatta.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

nice to come back Empty
Vendég
Vas. Szept. 06, 2020 12:18 pm
Cassia &

Gwendolyn
Már kora reggel óta hatalmas a felfordulás. Ha valaha is lekötött volna az asztonómia, talán mondhatnám, hogy a csillagok állásából kiolvasható lett volna a varázslények tömeges megvadulása, ezzel pedig akár megelőzhető is a felfordulás, de messze nem voltam ilyen jó ebből a tárgyból. Bűbájtan és mágiatörténet, azok sokkalta inkább voltak az én terepem. Vizsgálat és kutatás. Inkább voltam, és vagyok is elméleti ember, mintsem gyakorlati. Ezért is mentem az akadémiára, hogy magasabb fokon tanulhassam ki a szakmát, hogy mélyebbre áshassak, mintha csak a Roxfort befejeztével gyógyítónak álljak. Az akadémiai éveim alatt pedig megszoktam, hogy a vegyes szervezésű oktatás bővelkedik gyakorlati órákban. Ez az utolsó évem már szinte csak gyakorlatból állt, amíg pedig le nem fut a felvételi procedúra, addig csak önkéntesként tevékenykedhetek a Szent Mungóban. Bár ez is valami, az évek során már megtanultam, pontosan mik is a megfelelő eljárási rendek, hogy kinél kell lejelentkezni érkezéskor, távozáskor, kinek kell átnyújtani a napi összegzést, vagy éppen jelenteni a problémákat... Ez a helyzet viszont teljesen új. Volt már szerencsém tumultushoz itt, a Szent Mungóban, de az semmi ahhoz képest, ami most van. Annyira kell koncentrálnom, hogy az eddig megállapított diagnózisokat le tudjam jegyezni, hogy ijedtemben leejtem a pennát, amikor valaki hátulról megragadja a karomat.
- Nos... - Kicsit megilletődök a hangnemen, ámbár meg kell hagyni, én se tudtam volna jobban kifejezni magamat, ha hirtelen ebbe a katasztrófába csöppenek bele. - A vezető medimágus ma nincs jelen, a helyettese épp értekezik az igazgatóval a kialakult helyzetről, ugyanis munkaerő átcsoportosítások történtek még az éjszaka műszak során, mivel a Varázsragályok osztályán több varázslónál is felfedeztek egy és ugyanazon fertőzést és szükség van a medimágusokra, hogy kiderítsék, mégis melyik fertőzés szabadult el. Állítólag nem sikerült az eddigiekből egyiket sem rábizonyítani, így félnek, hogy egy újabb ragály alakult ki... - Nem hadarok, de egyértelműen kétségbeesett a hangom. Ahogy befejeztem, lehajolok, hogy felvegyem a pennát és egy mélyet sóhajtok.
- Mondja, hogy önt kisegíteni küldték... - A rúnakígyós kérdésére megfordulok és megint csak egy hatalmasat sóhajtok. Fellapozom az előző papíros köteget és onnét olvasom fel neki. - Mr Stephenson, 32 éves, a mai nap délelőttjén vásárolta meg az Abszol úton ezt a kifejlett példányt, amikor haza vitte és kiengedte, a bestia azonnal megtámadta - fejezem be az olvasást, de egyértelműen ahogy visszahajtom a papírt, már folytatom is. - Már küldtünk egy baglyot a Minisztérium, Varázslény-Felügyeleti Főosztályának, valószínűleg hamarosan érkezik valaki a Bestia tagozatról, vagy... Nem is tudom. Ehhez biztosan valami szakértőre lesz szükség. Már egy ideje civakodik a két fej, úgy gondolom kihúzza az úr, amíg megérkezik egy szakértő. Nem is értem, hogy jöhetett divatba egy ilyen háziaállatként tartása... - A végét már inkább csak az orrom alatt mormogom, azt meg már ki sem mondom hangosan, milyen felelőtlen dolognak tartom, hogy valaki csak úgy, minden hozzáértés nélkül megvásároljon egy ilyen veszélyes állatot. A Minisztérium helyében engedélyhez kötném a tartását, ha már egyszer nem tiltják be teljesen.

Anonymous

nice to come back Empty
Vendég
Szomb. Dec. 19, 2020 10:14 pm

nice to come back

Ha azt hittem, hogy Macmillan miatt kell aggódnom, most aztán pillanatok alatt átértékelődik bennem minden. A káosz kicsiny jelző arra, ami leírhatja ezt a fennforgást az osztályon. Nem véletlenül nem itt dolgozom, le merem fogadni, hogy itt minden nap kiborulnék. A néhány év tapasztalatom azért erős kapaszkodót nyújt, mikor szembekerülök az első lénnyel, ami nos.. a háromból legalább az egyik fejébe vette, hogy nagyon ragaszkodó kapcsolatot szeretne a gazdájával.
De legalább a kollegina van olyan készséges, hogy beavat a történésekbe.
- Remélem a főinfektomágus lezárta az egész Nyavalya-osztályt. Még csak az kéne, hogy tovább terjedjen.. - nézek körbe, hogy a kollégákon látom-e bármiféle óvintézkedés jelét, de egyelőre csak én keltem a pánikot saját magamban. Nem kizárt, hogy az egészet csak a helyettes vezető medimágus fújja fel. Addig pedig míg kiderül, kénytelenek vagyunk állni a sarat.
- Üdv, Ms. Shafiq, emlékszik még rám? Goldsmith vagyok a 4-es varázslati traumáról, úgy tűnik, ma együtt fogunk dolgozni. Sok embert kell ellátni, azt javaslom, hogy legyünk alaposak és hatékonyak.. - próbálom felvenni azt a pörgős tempót, amit majd a nap további részében tartanom kell, hogy ne ússzunk el teljesen a betegekkel. Persze még ez sem garancia mindenre.
- Lássuk, mink van.. - lépek közelebb egy lépéssel újra, hogy megvizsgáljam - persze még mindig tisztes távolból - a betegünket. - Az Abszol úton, ugye? - nyugtázom magamban az információt, de a hanglejtésemből elég kétkedés hallatszik ahhoz, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, hogy ezt a mesét én aztán nem veszem be. Hónapok óta eddzenek engem kisebb-nagyobb hantákkal, és még ők is jobban csinálják, mint Mr. Stephenson.
- Bizonyára szakértőt küldenek. A jó hír, hogyha a mérgesfogas harapta volna meg, már nem élne, úgyhogy nagyon szerencsés. A rossz hír, hogy most hallgathatja, ahogy a másik két fejét kritizálja. Tartsuk megfigyelés alatt és... bódítsuk el az állatot...- fűzöm hozzá a mondat végét halkabban. Még csak az kéne, hogy itt történjen további baleset. Ha már a fickó ilyen felelőtlen. Emlékeztet valakire...
- Rúnakígyó.. Nagyszerű.. Mi jöhet még? Búdongó csípés? Troll támadás? - sóhajtok fel, miközben lemondóan megrázom a fejem. Ha itt van szükség segítségre, nem tehetek mást, mint itt segítek. Csak szépen sorban. - Nyugalom, csak vicceltem. Mondd, hogy nincs troll támadásunk... - pillantok rá szinte kérlelve. Épp elég volt az a múltkori mérgesdarazsas eset. Azt hittem egy időre megúszom az állattámadásokat.

nice to come back Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: