Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Chlorine

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Chlorine Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Chlorine Empty
Gilbert Ollivander
Kedd Júl. 14, 2020 11:16 am

Carol & Bertie

A kis alufóliadarabra szórt sárga por alá gyújtottam egy elmormolt Piroinitióval. Vártam egy keveset, majd fölé hajoltam és belélegeztem a felszálló füstöt, türelmetlenül várva a hatást. Csak el akartam lazulni, el kellett lazulnom, itt helyben, az üres színházi terem első széksorában, a félig felmosott padló klórszaga mellett. Lehunytam a szemem és próbáltam nem Adára gondolni.

Előző éjszaka kaptam a hírt, hogy Ada kózházba került. Majdnem megölték, csupán a szerencsén múlt, hogy túlélte, azóta a Szent Mungóban feküdt válságos állapotban. Nem beszéltünk a veszekedésünk óta, és bár rengetegszer eszembe jutott a közösen eltöltött idő vagy az a buta gondolat, hogy meg kéne keresnem őt, sosem nyitottam felé. Jó volt így, kettőnknek nem volt semmilyen közös jövője, és a saját sérelmeimet sem tudtam félretenni. Nagyon fájt ahogy viselkedett velem, képtelen voltam megbocsátani neki, hiába hiányzott piszkosul. Legalábbis azt gondoltam, hogy képtelen vagyok rá, egészen addig, amíg nem értesültem róla, hogy igencsak hosszú ideig kényszerpihenőn lesz. Egy percig sem volt kérdés, hogy be kell mennem hozzá a kórházba.
Ma reggel vettem egy doboz színes cukormázas fánkot - egyrészt, mert Ada mindennél jobban szerette, másrészt remek alapnak tűnt arra, hogy elújságoljam neki, lett egy rendes munkahelyem és ilyen apró luxust is megengedhetek magamnak -, lenyúltam az egyik idióta szomszédtól egy vázányi virágot és a látogatási időben megjelentem a Szent Mungóban.
Nem vagyok (teljesen) hülye, nem gondoltam, hogy Ada majd azonnal a nyakamba ugrik és minden rendeződik közöttünk. De ez egy remek alkalomnak tűnt a békülésre, azt hittem, majd értékelni fogja a látogatásomat mint baráti gesztust. Vagy valami ilyesmi... De ahogy beléptem a kórterembe, a kezemben szorongatva a fánkos dobozt és a virágokat, először meg sem tudtam szólalni. Nem az idegességtől, olyankor mindig rengeteget pofáztam, hanem levegőt is elfelejtettem venni, mikor megláttam milyen állapotban volt. Bekötözött sebek mindenhol, sápadt bőr, az ágy mellett milliónyi bájital. Nem láttam a címkéjüket, de nagy részükkel nem éppen legálisan én is kereskedtem, felismertem, hogy nagyon erős fájdalomcsillapítók is voltak közöttük. Hosszú-hosszú másodpercekbe telt, mire összeszedtem magam annyira, hogy kinyögjek egy sziát és közöljem vele, hogy hoztam neki fánkot. Ada fáradtan rám nézett, sosem láttam még ennyire kimerültnek, és csak annyit mondott, mindenféle harag vagy bármilyen érzelem nélkül, hogy menjek innen. Közbevágtam, biztosítottam róla, hogy nem akarok tőle semmit, csak megnézni jól van-e, mert nagyon aggódtam érte, de újból megkért, hogy menjek haza. Nem dühösen, nem parancsolón, tényleg csak egy fáradt kérés volt. Bertie, menj innen. Minek jöttél ide? Menj haza, nem akarlak látni. Csak álltam ott megsemmisülten, majd letettem az ágy melletti asztalra a fánkot és a virágot, végül pedig elkotródtam a szobából. Az utcán a nyári meleggel együtt csapott arcon a magány és a félelem érzése. Vajon mennyire szörnyű Ada állapota? Rendbe fog jönni? Valaha is a régi lesz? Mi történt vele pontosan és miért? Szóba áll még velem valaha? Hogy lehetek akkora önző fasz, hogy most azon izgulok, hogy talán nem éli túl és mi így válunk el egymástól? Hányni tudtam volna saját magamtól.  
Magamat is megleptem vele, hogy végül bejutottam dolgozni. Beértem időben, mosolyt erőltettem az arcomra, köszöntem mindenkinek, toltam egy kis anyagot a mosdóban, Fridát elkerültem messziről, mert neki elég lett volna a szemembe néznie és megmondta volna, hogy nem voltam teljesen tiszta, de másoknak fel sem tűnt, néha még magamat is megijesztettem vele, hogy milyen jól funkcionáltam ilyenkor. Végigcsináltam a napot, dolgoztam, kimentem cigizni Carollal, nem vertem be Steve pofáját és ha néhány óránként eltűntem a férfi mosdóban vagy a takarítószertárban szívni egy kicsit, még Ada sérüléseinek és szavainak az emlékét is sikerült tompítanom.
Az esti előadás után sikerült rávennem Mrs. Fortescue-t, hogy menjen csak nyugodtan haza a fiával, egyedül is el tudok pakolni és össze tudok takarítani a teremben. Nehezen, de beadta a derekát. A nézők, színészek és minden dolgozó hazament. Én nem rohantam sehova, nekem nem volt teher ez a munka, legalább lefoglalt és addig sem kellett hazamennem a húgomhoz úgy tenni, mintha jól lennék vagy nem cuccoltam volna végig a napot. Nem volt kedvem lelkizni vele, még kevésbé vitatkozni.
Felsöpörtem, elkezdtem felmosni, mágia nélkül, mert jól esett ez a monoton, gondolkodást nem igénylő feladat. De sajnos semmi sem szabadított a rám törő félelemtől. Mennyire lehetnek komolyak Ada sérülései? Maradandóak? Életveszélyben van még? Miért nem vigyázott magára? Miért nem engedi, hogy ott legyek vele? Eddig azt gondoltam, hogy gyűlölöm őt azért, ahogyan bánt velem, de most rá kellett döbbennem, hogy még mindig kibaszottul szerettem őt. Hogyan kéne elviselnem, hogy nem tudok róla semmit? Hogy teheti ezt velem? Hát őt nem ölné meg az aggodalom, ha én kerülnék ilyen helyzetbe és nem mondanék neki semmit? Nem, valószínűleg nem. Ő végleg kitörölt az életéből. Próbáltam az elkeseredésemet haragba átfordítani, győzködtem saját magamat, hogy csak egy hülye, önző ribanc, nem kéne foglalkoznom vele, de nem ment. Folyton eszembe jutott a közös karácsonyunk emléke, ahogy ott feküdtünk egymás mellett a puha szőnyegen a karácsonyfa alatt és azt mondta nekem, hogy hosszú ideje ez volt a legszebb szentestéje.  

Hátradöntöttem a fejem a szék támlájára, lassan kifújtam a benn tartott torokkaparó füstöt és kinyitottam a szemem. Már nem voltam egyedül.
- Baszd meg, Carol, halálra rémítettél - ugrottam ültömben egy nagyot, mint egy rémült nyúl. Idegesen hátrasimítottam a hajam, Frida előző délután vágta le, még szoknom kellett, hogy ennyire rövid.
Gyorsan behajítottam a megpörkölt alufóliát a szemeteszsákba, ahova eddig a nézők után maradt szemetet gyűjtöttem - ki akkora büdös paraszt, hogy eldobál bármit is egy színházban? -, a pálcámat pedig visszasüllyesztettem a zsebembe.

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
Caroline Dolohov

Akadémista

Chlorine Tenor

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Playby :

Ginny Gardner

185

Chlorine Empty
Caroline Dolohov
Csüt. Júl. 16, 2020 3:46 pm

Bertie & Carol

Furcsa volt ma Bertie. Nem tudtam volna megmondani, hogy miért, egyszerűen csak az volt, mintha... nem is tudom, mintha nem lenne itt igazán. Persze nem faggattam, nem akartam mindenki orra előtt, úgyhogy csak igyekeztem úgy tenni, mint aki semmit nem vesz észre a viselkedésében. Persze az is lehet, hogy csak nagyon csúnyán be volt állva, még nem igazán láttam olyan állapotban.
Késő este volt már, mindenki otthagyta a színházat, de én még elszívtam egy cigit a hátsó ajtónál. Gondoltam, visszamegyek majd segíteni Danténak, biztosan itt marad az anyukájával takarítani, azonban egyszer csak ők is elmentek. Nem maradt bent más, csak Bertie, én pedig gondoltam, ez egy jó lehetőség lesz arra, hogy beszélgessünk egy kicsit. Hátha elmondja, ha valami baja van.
Mielőtt visszamentem volna, még elszaladtam az Abszol útra a kedvenc hamburgeresemhez. Aprócska kis hely volt, amit egy tündéri, idősebb házaspár vezetett, és biztos vagyok benne, hogy a receptjeiken ott szerepelt a "mérhetetlen szeretet" mint alapanyag. Kértem tőlük két hamburgert elvitelre két adag sültkrumplival és a kis szatyrommal együtt tértem vissza a színházba.
Amikor megálltam az ajtóban, ahonnan még fény szűrődött ki, meg is láttam Bertie-t. Éppen a füstöt fújta ki, mielőtt észrevett volna, én pedig esküszöm, hogy nem akartam megijeszteni.
- Bocsi. Bekurkumáztál? -böktem a fejemmel a szemét felé, minden negatívum nélkül a hangomban. Nem éreztem megvetést, úgy kezeltem az egészet, mintha teljesen természetes és normális dolog lenne. Neki valószínűleg már az is volt. -Hoztam vacsit. Láttam, hogy egyedül maradtál, gondoltam, nem ártana, ha ennél valamit.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Chlorine Empty
Gilbert Ollivander
Pént. Júl. 17, 2020 3:07 pm

Carol & Bertie

Kellemetlenül kellett volna éreznem magam, amiért Carol így látott, de nem éreztem ezzel kapcsolatban semmit. Az apámékkal történt eset óta Alina volt az egyetlen, aki mellett a legkisebb erőfeszítést is tettem arra, hogy másnak tűnjek, mint ami voltam, de tulajdonképpen előtte sem csináltam túl nagy titkot abból, hogy az apja egy utolsó lecsúszott narkós. Már belefáradtam az értelmetlen hazugságokba és Carol előtt nem is éreztem szükségesnek, neki is megvoltak a maga problémái, így hát nem is ítélkezett. Persze Alina esetében sem attól tartottam, hogy elítélne, csak úgy éreztem, vannak dolgok, amiket neki nem kellett látnia. Más sejteni vagy tudni valamit, mint testközelből végignézni.
- Fogjuk rá - vontam meg a vállam kedvetlenül. - Elszívva nekem már nem sokat ér...
Máskor nevettem volna a kurkumás megjegyzésén, most az arcom sem rezdült. Pedig tényleg viccesnek találtam, azóta a bizonyos nap óta többször poénkodtunk ezzel és engem sosem zavart. Ritka alkalmak egyike, mert alapvetően nagyon nem szerettem, amikor mások, akiknek közük sem volt ehhez a világhoz - az én világomhoz - bármilyen megjegyzést tettek a függőségemre, még a legjobb szándékú félmondat is felidegesített. Most sem Carol viccelődésével volt gondom, sokkal inkább az élet egészével, amin nem segített sokat, hogy szívtam egy kis vibe-ot, nem túloztam, ebben a formában és mennyiségben nekem már nem okozott igazi euforikus kábaságot, csupán szinten tartott. Ha Carol szívott volna abból a füstből egy slukkot, istentelenül beállt volna órákra, nekem már túlságosan hozzászokott a szervezetem.
- Nem ártana, ha ennék valamit? Köszi, anyuci - forgattam a szemem. - Meg is fogsz etetni vagy mi?
Nem gondoltam komolyan, de nem kellett volna így beszélnem Carollal, tényleg nagyon kedves gesztus volt tőle, hogy hozott nekem vacsorát, mert aznap még egy falatot sem ettem és magamnak úgysem vettem volna kaját.
- Bocs, nem úgy gondoltam. Köszi, rendes tőled, tényleg nem ettem ma még. - Lejjebb csúsztam a széken és visszadöntöttem a fejemet a támlájának. Éreztem, hogy a fejfájás megszűntekor érkező kellemes zsibbadáshoz hasonlóan, kezd elpárologni belőlem a feszültség. Nem volt extázis vagy bármiféle elsöprő boldogság, de kezdtek elcsendesedni a gondolataim és tompulni az érzéseim. Szerettem ezt az érzést, mint egy anyai ölelés, csak éppen nem az anyámtól érkezett, hanem általában egy vénába szúrt fecskendőtől. Most is az lett volna az igazi segítség, de a munkahelyemen legalább ennyire még tudtam magam kontrollálni és amúgy sem volt nálam tű. A semminél ez is jobb volt.
- Ma is jók voltatok Dantéval, amúgy. Csak mint mindig.

No doubt about it

Caroline Dolohov

Akadémista

Chlorine Tenor

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Playby :

Ginny Gardner

185

Chlorine Empty
Caroline Dolohov
Vas. Júl. 19, 2020 3:21 pm

Bertie & Carol

Felvontam a szemöldököm a válaszára. Nem úgy reagált, ahogy azt általában vártam volna tőle, túlságosan belemerült abba a mocsárba, ahol most is volt, ki tudja miért. Nem tetszett nekem ez a Bertie és elhatároztam, hogy nem fogom így hagyni. Nem maradhat ilyen állapotban, a hülye is látja, hogy valami nagyon bántja. De nem mondtam neki semmit erre.
- Ha egy seggfej leszel, akkor igen, de egyben fogom letolni az egészet a torkodon. -Nem vettem a szívére a gúnyos megjegyzést, bár elég sértő volt, hogy hoztam neki vacsorát, erre csak morogni tud. De hát ez van, hisztisebb mint egy elkényeztetett kislány. Ezzel kell valamit kezdenem.
Szerencsére észhez tért és végül további morgolódás nélkül elfogadta a kaját, amit neki hoztam. Nagyon helyes. Azt hiszem, meg tudtam volna birkózni vele mindenképpen, de így azért kellemesebbnek indult az este. Vagyis inkább éjszaka, amilyen késő volt már most, és amilyen sokáig képesek vagyunk itt maradni... Hát, lehet hajnalban fogok csak hazaérni. Annyira nem zavart a helyzet, apáék úgyis nagyon belemerültek mostanában valami nagy projektbe, alig láttam őket otthon Fionával, de akkor is annyira fáradtnak tűntek mindketten, hogy nem is zargattam őket.
Leültem Bertie mellé, csak én a padlóra, nekitámasztva a hátam a falnak. A táskám valahol mellettem kötött ki, nem igazán érdekelt. Kicsomagoltam a zacskót és a benne lévő fehér dobozok közül az egyiket Bertie felé nyújtottam. Kiadós vacsora lesz, mindkettőnkre ráfér. Persze nálam minden étkezés kiadós volt, sokat tudtam enni...
- Köszi -mosolyodtam el. -Mostanában mintha a szokásosnál is gördülékenyebben menne minden, bár lehet, ez csak annak köszönhető, hogy hányszor megyek el vele inni. Ha alkesz lennék, majd szólj rám nyugodtan.
Leharaptam egy jókora falatot a hamburgeremből, iszonyatosan finom volt, mint mindig. Ha hörcsög lettem volna, tuti betömködöm az egészet a pofazacskóimba, de így be kellett érnem a szar, emberi móddal.
- És veled mi a helyzet? Ma nagyon magad alatt vagy.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Chlorine Empty
Gilbert Ollivander
Kedd Júl. 21, 2020 4:54 pm

Carol & Bertie

Nem úgy nézett ki, mint aki nagyon a szívére vette a morgolódásomat, pedig minden oka megvolt rá. Tényleg kedves gesztus volt tőle, hogy hozott nekem vacsorát, nem így kellett volna reagálnom.
- Ne haragudj, nem akartam fasz lenni. - Mi mást mondhattam volna?
Nem ellenkeztem, csak elvettem tőle a dobozt. Nem voltam éhes, tudtam, hogy annak kéne lennem, mert egész nap nem ettem semmit, éreztem, mennyire üres a gyomrom, de az éhségérzet elkerült. Alapvetően a drogfogyasztásnak kevés kellemes mellékhatása volt, ezt még nekem is el kellett ismernem, de ezt határozottan azok közé soroltam. Nem most, persze, amikor tulajdonképpen csak a saját figyelmetlenségem miatt nem ettem semmit, de amikor egy száraz kiflire sem futotta - vagyis összekapartam volna rá a pénzt, ha nem azt is anyagra verem el -, akkor kifejezetten segített. Ennek ellenére kicsomagoltam a hamburgert és beleharaptam. Alig éreztem az ízét, mintha az imént beszívott füstöt rágtam volna, de nem tettem szóvá. Biztos finom lett volna, ha ebben a percben képes lettem volna normálisan érzékelni az ízeket.
- Szerintem csak kezdetek felengedni egymás társaságában. Dante lazának és szociálisnak tűnik, de a lelke mélyén nehezen nyit az új emberek felé. Az anyja mondta, de nekem is ilyennek tűnik. Általában megérzem az ilyesmit. - Kiesett a hamburgerből egy salátadarab a fehér dobozba. Hosszú másodpercekre elméláztam a hamburgerszószban ázó zöldségcafatot bámulva, a fejem üres volt, de kívülről úgy tűnhetett, mintha a világ legégetőbb problémáin járt volna az eszem, amelyek megoldására egy salátalevél ébresztett rá. Pedig nem gondoltam semmire, csak kezdtem kellemesen beállni. - Azért kicsit abszurd egy junkie-t arra kérni, hogy szóljon, ha alkoholista leszel, nem? Amúgy meg ne legyél alkesz, a cefreszagot senki sem szereti.
Nem válaszoltam azonnal a kérdésére, monotonon rágtam a hamburgert, mintha csak egy feladat lenne, olyan elvégzendő munka, mint felmosni a padlót a színházban. Vajon Ada mit szólt volna, ha elmesélem neki, hogy milyen munkát szereztem? Ő biztosan nem tartotta volna szánalmasnak, hiszen az aurorképzés előtt neki sem volt jobb melója...
- Nem vagyok magam alatt - ingattam a fejem lassan. - Csak szarul vagyok, a húgom folyton láb alatt van és kezdem egy rehabnak érezni a saját lakásomat. Baszottul fájt már mindenem. De most már jó. Nem vagyok magam alatt, ennél jobban nem is lehetnék.
Bonnie tényleg láb alatt volt, legalábbis az elvonási tünetek enyhítését illetően. Máskülönben örültem, hogy magam mellett tudhattam a kishúgomat, szerettem vele tölteni az időmet és biztonságban tudni, távol a vadállat exétől. De ettől még nagyon kényelmetlen volt a kialakult helyzet. Akkor is, ha most történetesen nem ez volt a gondom, csak könnyebb volt egy ilyen hihető félhazugságot előrántani a tompa gondolataim közül, mint Adáról beszélni.

No doubt about it

Caroline Dolohov

Akadémista

Chlorine Tenor

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Playby :

Ginny Gardner

185

Chlorine Empty
Caroline Dolohov
Csüt. Júl. 30, 2020 7:27 pm

Bertie & Carol

Megvontam a vállamat a válaszára.
- Nem gond, nem vettem magamra. Csak figyelmeztetlek, hogy hamar fel lehet bosszantani, megsérteni nem, de felbosszantani igen. -Képtelen lettem volna megsértődni azon, amit Bertie mondott nekem, lepergett rólam, mert láttam rajta, hogy valami baja van, csak azért viselkedik így. Biztos voltam benne, hogy nem gondolja komolyan. Ha így lett volna, valószínűleg piszkosul szarul esett volna, de erre elég kevés esélyt láttam. Nem mondanám, hogy jól ismertem Bertie-t, de akadt néhány közös bennünk, ami éppen elég volt arra, hogy ezt megállapíthassam most. Lehet, hogy nem jól tettem, de legalább az önérzetem nem sérült.
- Hát biztos szociálisabb mint én -húztam el a számat. -Mármint nincs problémám a barátkozással vagy hogy szóba elegyedjek másokkal, de szívesebben maradok meg azoknak a körében, akiket már jól ismerek és szeretek. Az agyturkászom szerint ez valami szar kötődési dolog. Mindegy, Dante barátai nagyon jó arcok, úgyhogy ezek szerint jól tudja ő is megválogatni, hogy kivel tolja a szocializációt. -Kifejezetten szerettem Dante barátaival lógni, tényleg hihetetlenül kedvesek és nagyon befogadóak voltak velem még a bénaságom ellenére is. Biztonságban éreztem magam velük, amit nem sok emberről mondhattam el. -Szerintem a legjobb embert kértem meg rá. Ha valaki tudja, hol van az a pont, ahonnan már nincs visszaút, akkor az te vagy. Vagy Frida, de őt nem szeretném ilyesmivel piszkálni, biztos nem esne jól neki.
Nem válaszoltam neki azonnal. Percekre csend telepedett ránk, csak a hamburgerek zacskói zörögtek, ahogy szépen falatoztunk belőlük. Talán már el is hitte, hogy kérdés nélkül bekajáltam, amit mondott.
- A helyzet az, Bertie, hogy nagyon jól tudsz hazudni. Én már csak tudom, profira fejlesztettem ezt a képességemet. Éppen ezért vagyok tisztában vele, hogy most nagyon is hazudsz. Keresed a magyarázatot, amiről úgy gondolod, hogy teljesen hihető, akár még igaz is lehet, sőt, talán része a teljes igazságnak. Mindig ezt csinálom én is, mindig. Ha nem akarod elmondani, mi nyomaszt ennyire, akkor ne tedd, csak ne hidd azt, hogy nem vagyok tisztában vele, hogy most nem mondtál nekem igazat.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Chlorine Empty
Gilbert Ollivander
Hétf. Aug. 03, 2020 2:59 pm

Carol & Bertie

- Na, bassza meg, most halálra rémültem. Mi lesz velem, ha felbosszantalak? Megversz? A vállamig is alig érsz fel... - Talán a nap folyamán most először kúszott őszinte mosoly az arcomra. Még elképzelni is nevetséges volt, hogy Carol, aki vasággyal lehetett ötven kiló és túl magasra sem sikerült megnőnie, nekem esik. Nem voltam nagydarab vagy éppen erős, de Carol nem jelentett volna kihívást.
- Azért annyira nem lehetnek komolyak azok a "szar kötődési dolgok", ha ilyen könnyen összehaverkodtál Dante barátaival. Mert gondolom velük jársz el inni, nem a szobád magányában tolod a... nem tudom mit szoktál inni. Mindegy. De jól teszed, egy kis másnaposságba még senki sem halt bele. Dante rendes srác, lógj vele sokat, jót tesz neked. - Én voltam az utolsó ember, akinek életvezetési tanácsokat kellett volna adnia. Azt viszont magabiztosan ki mertem jelenteni, hogy Carolnak jót tett Dante társasága, egy kis bulizás pedig nem ártott meg senkinek. Dantéval még Alinát is el mertem volna engedni bárhova, ha valaha is abban a pozícióban lettem volna, hogy döntsek arról, hova mehet a lányom és hova nem. Szerencsére ez a felelősség nem az én vállamat nyomta. - Nem, az az igazság, Carol, hogy fogalmam sincs. Szerintem nincs ilyen pont vagy ha van is, senki sem érzi, mikor eljut odáig. Tudod én mikor jöttem rá, hogy menthetetlenül elbasztam? Olyan huszonhárom-huszonnégy lehettem, az Abszol úton sorban álltam valamiért, már nem is emlékszem miért, de jött egy anyuka a gyerekével. Tudod, tipikus cuki anya-gyerek páros, szőke kiskölyök, dögös anyuka, akikre úgy jó ránézni. A csaj elkapta a gyerek kezét és arrébb rángatta, nehogy a közelembe jöjjön, mert egyszerűen úgy gondolta, hogy a gyereke nem lenne biztonságban, ha beállna mögém a sorba. Akkor jöttem rá először, hogy elkúrtam, visszafordíthatatlanul. Addigra túlvoltam legalább egy túladagoláson, elveszítettem mindent, de ez volt az a pont, amikor rájöttem, hogy már rég nincs visszaút. Fogalmam sincs, hogy mikor értem el azt a határt, amikor még visszatáncolhattam volna, mert én biztosan nem vettem észre, hogy átléptem. Frida véleményét tényleg ne kérd ki, rosszul esne neki.
Nem erre a válaszra számítottam Caroltól. Nem is igazán a saját képességeimbe vetett hit miatt, sokkal inkább azért, mert az emberek szerették elfogadni a hazugságokat. A többséget nem érdekelte igazán, hogy mi van a másikkal, udvariasságból megkérdezték, vállon veregették magukat érte és utána tiszta lelkiismerettel nagyokat bólogattak a legátlátszóbb hazugságra is. Mint Ada.
Nem válaszoltam neki, csak lassan összegyűrtem a kiürült papírzacskót, nem maradt egy morzsa sem a hamburgerből, bár nem is éreztem azt, hogy kellemesen jóllaktam. Az az igazság, hogy a rám telepedő mesterséges nyugalmon kívül nem igazán éreztem semmit. Végre kezdett hatni a cucc, még ha nem is olyan intenzíven, mint ahogy hozzászoktam, de azért ez is segített ellazulni. Annyira biztosan, hogy ne kezdjek el hisztis gyerekként bőgni már Ada gondolatától is.
- Az exem kórházban van, lehet túl sem éli. Voltam nála, de nem hajlandó beszélni velem, azt sem mondta meg, hogy mennyire komoly. Szerintem nagyon. Ha túléli, akkor sem hiszem, hogy egy darabban. - Bedobtam a szemeteszsákba a zacskót. - Csak tudni akartam, hogy van, ennyi még nekem is járna. Nem mintha lenne oka rá, hogy ennyire gyűlöljön, nem csináltam semmit, ő volt egy álszent picsa, itt egyedül nekem lenne okom haragudni.

No doubt about it

Caroline Dolohov

Akadémista

Chlorine Tenor

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Playby :

Ginny Gardner

185

Chlorine Empty
Caroline Dolohov
Kedd Aug. 04, 2020 9:56 pm

Bertie & Carol

- Tudod mit, Bertie? Szakadj meg. Ha akkora lennél mint apám, akkor lenne csak jogos ez tőled, de addig csak hallgass, te is egy törpe vagy. -Nem volt az, teljesen átlagos magassága volt, legfeljebb egy kicsit lehetett alacsonyabb a legtöbb embernél, de törpének nevezni erős túlzás volt. Azért beleöklöztem egyet a vállába, erőtlenül, nem akartam neki fájdalmat okozni, inkább volt játékos a mozdulat. Persze igaza volt, nem tudtam volna megverni, vagy éppen megvédeni magam vele szemben. Hiábavaló volt Lestrange prof minden próbálkozása az önvédelmi szakkörön, attól még nem lettem volna képes vigyázni magamra. -Egyébként nagyon ügyesen tudok gyújtogatni, főleg mások haját, a helyedben félnék tőlem.
Akaratlanul is elmosolyodtam, ahogy Dantéról beszélt. Az utóbbi időben már észre sem vettem magamon, hogy vigyorgok mint a tejbetök, akármikor szóba került, azonban rajtam kívül mindenki másnak biztosan feltűnt. Ekkor mg nem foglalkoztam vele, hiszen ugyan már, mi történhetne? Semmi esélyünk nem volt.
- Tényleg így gondolod? Mármint... én is nagyon szeretek időt tölteni vele, jól el tudunk beszélgetni bármiről és legalább mellette nem vagyok feszült. Csak az nem feltétlenül jelent jót, azért én régebben nem ittam le magam így a sárga földig. -Nem éreztem eddig problémának, jól elvoltam a piával, viszont sosem éreztem azt, hogy Merlin faszára, mennyire inni akarok, most azonnal idehalok, ha nem szerzek egy korty vodkát. Jólesett, de ha többet soha nem mentem volna, nem halnék bele. Alina viszont biztos nem így gondolta, sosem mondta nekem, de éreztem, hogy ez a helyzet, túl jól ismertük már egymást.
Nem válaszoltam neki, mert éreztem, ahogy a mondatai hatására könnyek gyűlnek a szemembe. Nem akartam ilyet hallani, soha, senkiről, de különösen róla nem. Hiszen hogyan tudná valaki félteni egy ilyen csupaszív embertől a gyerekét? Persze erre én magam is tudtam a választ, egyszerűen csak nem akartam foglalkozni vele. Úgyhogy csak beharaptam a számat, hogy ne kelljen megszólalnom, mert nagyon nem akartam, hogy sírni lásson. Merlinre, milyen szánalmas vagyok.
Homlokráncolva néztem fel rá, nem értettem a hirtelen változást a hangjában és a szavaiban. Először még meglátogatja, hogy rendben van-e, aztán máris lekurvázza?
- Ez... elég furcsán hangzik. Ha ő az álszent picsa, akkor miért mentél be hozzá meglátogatni? Egyébként nem tudod, mi történt vele? Mert ez így elég komolyan hangzik, hogy lehet, túl sem éli.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Chlorine Empty
Gilbert Ollivander
Szer. Aug. 05, 2020 12:00 am

Carol & Bertie

- Ha már itt tartunk: neked a postás az igazi apád vagy anyád volt egy házimanó, hogy egy ekkora torony apával ilyen törpe lettél? - kérdeztem vissza. - Jaj, csak a hajamat ne, gumicukorból van!
Mire kimondtam, már rájöttem, hogy valószínűleg sosem látta még a Shreket és így a poént sem érthette, én ellenben nagyon jót nevettem a saját viccemen.
- Azért tényleg ne gyújtsd fel a hajam. Nyilván úgyis én lennék a legjobb pasi ebben a kibaszott színházban, de tudod, Frida most vágta le a hajam, ne tedd tönkre a munkáját.
Lehetetlen volt nem észrevenni az ábrándos mosolyát, az ő arcával lehetett volna reklámozni a Weasley Varázsvicc Vállalat legújabb szerelmi bájital akcióját. Nyilvánvalóan menthetetlenül odáig volt a Fortescue kölyökért, de érthetőnek találtam. Rendes, stabil fiú volt, Carolnak pontosan erre lett volna szüksége, még ha ezt nem is tudta egyelőre. Ő maga a legkevésbé sem volt stabil, olyan emberekkel kellett körülvennie magát, akik két lábbal álltak a földön és támaszt nyújthattak neki. Dante éppen ilyen volt - és persze Alina is, csak kettejüket nem lehetett egy kategóriába sorolni Carol érzelmei szempontjából. Hozzátenném, hogy nem irigyeltem a lányomat, nem lehetett könnyű neki a történtek után jó barátnőnek maradni, de abban nem kételkedtem, hogy nagyon igyekezett és ott állt Carol mellett.
- Régebben? Mit jelent a régebben, amikor tizenkettő voltál? Örülök, hogy akkor nem ittad le magad - forgattam a szemem. - Ugyan már, Carol, tizennyolc éves vagy, az a dolgod, hogy sokat igyál és szórakozz. A nyakamat tenném rá, hogy még a ritka komoly és sikeres apád is többször bebaszott ennyi idősen, mint amennyit vállalható lenne bevallani.
Láttam rajta, hogy megviselte a válaszom, bár nem az volt a célom, hogy ő rosszul érezze magát. Egyszerűen csak kiszakadt belőlem ez a keserű monológ, nem kellett volna elmesélnem Carolnak azt az esetet az anyukával és a gyerekével, nyilvánvalóan felzaklatta. Azt láttam a legjobb megoldásnak, ha elengedtem a témát, jobb volt úgy mindkettőnknek. Jutott már erre a napra éppen elég szarság, nem kellett a múlton merengenem ahhoz, hogy rosszul érezzem magam.
- Azért mentem be hozzá, mert tudni akartam, hogy mi van vele. Hiába volt velem egy szemét kurva, attól még aggódhatok érte. - Én ebben nem találtam semmi kifogásolhatót. - Auror, már megint beleártotta magát egy olyan ügybe, amibe nem kellett volna és majdnem eltették láb alól. De nem tudom a pontos részleteket, nem mertem másoktól kérdezősködni, nehogy véletlenül három darabban végezzem egy kukában, ő meg ugye nem volt hajlandó elmondani, hogy mi történt. Fasz tudja miért, amikor egyedül nekem lenne okom haragudni rá azok után, ahogy bánt velem és ráadásul még meg is veretett Weasley-vel. Eltörte három bordámat és a karomat, bassza meg, mégis túltettem magam rajta.

No doubt about it

Caroline Dolohov

Akadémista

Chlorine Tenor

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Playby :

Ginny Gardner

185

Chlorine Empty
Caroline Dolohov
Szer. Aug. 05, 2020 9:52 am

Bertie & Carol

- Gumicukorból? -néztem rá teljes értetlenséggel, de azért belőlem is előtört a nevetés. Nem tudtam, honnan szedte, vagy hogy egyáltalán utalt ezzel bármire is, de így is viccesnek találtam, már csak az elképzelt kép miatt is, ahogy Bertie-nek gumicukor giliszták lógnak a fejéről.
- Frida nagyon szépen levágta, de haragszom rá érte. Nekem nagyon tetszett hosszan. -Ezzel ő is tökéletesen tisztában volt, mivel többször is megjegyeztem neki, a végén már csak azért, mert kislányosan zavarba jött tőle. Nem értem, mi a probléma azzal, ha egyértelműen viccből azt mondom neki, hogy hot stuff. Mindenesetre Frida munkáját értékeltem, és nyilvánvalóan nem nekem kellett tetszenie, hanem pont Fridának, még ha nagyon próbálták is tagadni. Azért mi Dantéval még mindig rajta voltunk az ügyön.
- Nem úgy értettem, hanem hogy... azelőtt meg sem fordult ilyesmi a fejemben, mert nem volt rá igényem. Most meg... -Annyira nem zavart ez a tény, de sokszor eszembe jutott, hogy vajon ugyanitt kötöttem volna-e ki, ha soha életemben nem vádolnak meg gyilkossággal. Ami egyébként nem tűnik nagy kívánságnak. -Hallottam róla sztorikat, nem volt éppen absztinens, az biztos. Fiona elvileg még rosszabb volt, de azt is csak az unokatestvérétől tudom, ő soha nem beszél róla.
Homlokráncolva néztem Bertie-re, először azért, mert nem létezik, hogy nem veszi észre, mennyire ellentmondásosan beszél arról a valakiről. Egyértelműnek tűnt, hogy valamit elbasztak, gondolom mindketten, nem csak a nő lehetett az "álszent kurva", egész biztosan benne volt az ő keze is, ha már egy pár voltak. Ez általában így megy, nem? Aztán inkább azért néztem rá így, mert felfoghatatlannak tűnt, hogy Bertie exe egy rohadt auror.
- Na várj egy kicsit... most azt mondod nekem, hogy te, a zsebpiszkos drogdíler párkapcsolatban éltél egy aurorral? -Szégyelltem magam egy kicsit, mert ebben a helyzetben ez nem volt szép tőlem, de menthetetlenül előtört belőlem a nevetés. -Ne haragudj, de ez annyira bizarr, mintha valami nagyon furcsa komédia lenne az egész.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Chlorine Empty
Gilbert Ollivander
Szer. Aug. 05, 2020 11:23 am

Carol & Bertie

- Nézd meg a Shreket, felháborítóan tájékozatlan vagy - vontam meg a vállam. A túlmagyarázás tönkretette a vicceket, nem akartam elmesélni neki, miért vicces valójában a gumicukros poénom. Tagadhatatlanul aranyvérű volt, biztosan még egyetlen rajzfilmet sem látott.
- Igen, nehéz elfelejteni a bizarr apakomplexusodat, amit kivetítesz rám - forgattam a szemem.
Nem értettem, miért tulajdonít ekkora jelentőséget annak, hogy gyakrabban eljárt kocsmázni a szokásosnál, amikor nem olyan régen még az én ajtómon kopogtatott valami kevésbé legális lazulószerért. Ahhoz képest néhány vicces kis koktél biztosan ártalmatlan volt, legfeljebb néhányszor összeokádta magát a női mosdóban, a legjobbakkal is megesik.
- Ugyan már, Carol, hétvégente bebaszni nem a világ vége. Néha mindenkinek ki kell eresztenie a gőzt, neked különösen. Rád fér, már ne haragudj. Nem hiszem, hogy olyan kurva botrányos bulikba keverednél néhány akadémistával... Mi a legrosszabb, ami történhet, hogy lerókázol valakit? - Fiona említésére egy horkantás és röhögés közötti hang szakadt fel belőlem. - Ó, Fiona egészen biztosan rosszabb volt. Én ismertem már azelőtt, hogy összejött apáddal. Ha jól emlékszem, először egy nagyon lepra buliban találkoztam vele, annyira be volt baszva, hogy olyat még én is ritkán látok. Megpróbáltam felszedni, gondoltam lesz nála esélyem ilyen részegen, de szerintem ilyen brutálisan még egyetlen nő sem hajtott el. Azóta kicsit félek tőle és az önbecsülésemet is apró darabokra zúzta. Inkább el sem mesélem, hogy mit mondott nekem...
Más helyzetben talán zokon vettem volna, hogy kinevetett, de most nem tudtam rá haragudni érte. Talán csak az agyamat és lelkemet elzsibbasztó anyag, talán az Adával kialakított kapcsolatom abszurditása miatt, de még nekem is halvány mosoly kúszott a képemre.
- A párkapcsolatban élés erős túlzás, de igen, tényleg összeszedtem egy aurort. Ráadásul egy huszonéves, ritka dögös aurort, el sem akartam hinni. - Nem sok olyan tulajdonsággal rendelkeztem, ami egy épelméjű nőt vonzhatott. - De nem is tartott sokáig, csak pár hónap volt az egész. Eléggé kiakadt, miután kamuztam neked egy alibit. Mármint nem konkrétan amiatt, hanem... úgy általában a körülmények miatt. De már megszoktam, hogy mindenki szó nélkül eltűnik, ha szükségem van rájuk, és igazából meg is értem.
Hátradőltem a székben - amennyit elkértek egy színházjegyért, ahhoz képest felháborítóan kényelmetlen volt a nézőtér -, fáradtan tanulmányoztam a díszes mennyezetet.
- Le kéne szoknom, mert ez, hogy tizenéves kislányoknak picsogok, már nagyon szánalmas. Milyen mélyre süllyedtem - vágtam egy fintort.

No doubt about it

Caroline Dolohov

Akadémista

Chlorine Tenor

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Playby :

Ginny Gardner

185

Chlorine Empty
Caroline Dolohov
Szer. Aug. 05, 2020 2:36 pm

Bertie & Carol

- Az valami mugli dolog, gondolom. -Kár volt tagadnom, nem egyszerű feladat olyan boszorkányt találni, aki nálam kevesebbet tud a muglik világáról. Nem ítéltem el őket, nem gyűlöltem pusztán azért, mert varázstalanok, egyszerűen csak nem érdekelt az, ahogyan ők éltek. Egyedül a színházaikat látogattam alkalmanként, más kapcsolatom nem volt velük soha. A találmányaik közül is csak egy-kettőt ismertem, azokat csak Hunter miatt, aki megtanított Nintendon játszani, még ha pocsékul is ment.
Vágtam egy fintort a megjegyzésére.
- Egyáltalán nincsen apakomplexusom, nem tudom, miről beszélsz. Az csak egy ténymegállapítás, hogy jól állt az a haj neked, csak ennyi. -Jó, talán nem csak ennyi de sosem ismertem volna be, hogy igaza van. Szerettem apámat, nem cseréltem volna le semmire, de miután anyám lelépett és csak hárman maradtunk, nem maradt senki, akivel leülhettem volna beszélni arról, ha valami bajom van. Ezen Fiona érkezése sem segített egyáltalán, mert ő nagyon nem volt az a lelkizős típus. Azt hiszem, valami ilyesmit kompenzálhattam Bertie-vel, amiről tudtam, hogy nem helyes, mert ezzel gyakorlatilag ráakaszkodtam, de esküszöm, hogy próbáltam viszonozni neki mindent, amit tőle kaptam. Nem csak kihasználtam, hanem komolyan fontos ember lett az életemben, legalábbis ebben a szakaszában biztosan.
- Nem azért mondom, ez a része engem sem zavar. De mi van akkor, ha ez csak a kezdet? Mi van, ha egyre lejjebb és lejjebb fogok süllyedni, aztán észre sem veszem és húsz éves korom előtt otthon találom magam alkoholistaként, aki úgy vedeli a vodkát, mintha ásványvíz lenne? -Irreális elképzelés volt? Talán, de attól még nagyon aggasztott engem. Nem akartam ide jutni, mert hiába volt most nagyon jó érzés elereszteni magam, nem voltam benne biztos, hogy tudnám, hol vannak a határaim. Annyit nem agyaltam még rajta, de többször megfordult a fejemben és most, hogy feljött a téma, végre szavakba is önthettem. -Ez határozottan nagyon fionásan hangzik. Őszintén sajnálom, hogy szembe kellett nézned vele, pláne, hogy azt sem tudtad, mi vár rád.
Feltápászkodtam a padlóról, mert ugyan eddig jó volt ott ülni, azért most már kezdett fázni a hátsó felem és nem szerettem volna összeszedni valamit, mert ott ugyan egyetlen medimágus sem fog turkálni, hogy megvizsgáljon. Inkább letelepedtem a Bertie melletti székbe.
- Nem tűnik el mindenki. Vannak, akik igen, de nem azokra kell építeni. Engem is otthagyott az anyám, mert egy utolsó kurva, mégsem viszonyulok úgy mindenkihez, hogy ő is el fog hagyni. -Felhúztam magam elé az egyik lábamat. -Tőlem pedig úgysem szabadulsz meg, akkor sem, ha akarsz. Nem hivatalosan is adoptáltattam magam veled.
Muszáj volt kinevetnem a morgolódását. Én egyáltalán nem találtam szánalmasnak a dolgot, az ember mindig annak "picsog", aki meghallgatja.
- Engem aztán nem zavar, legalább van kivel, és nem hall egyikünket sem senki olyan, aki fel akarná használni ellenünk. Szerintem ez határozottan nyerő így. Azért a leszokást támogatom.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Chlorine Empty
Gilbert Ollivander
Szer. Aug. 05, 2020 6:14 pm

Carol & Bertie

- Egy mugli rajzfilm, igen. Az egyik legjobb, egészen pontosan. Van benne egy Fiona nevű zöld ogre. - Nem voltam a mugli világ szakértője, de biztosan többet tudtam róla Carolnál. Persze bőven akadtak hiányosságaim, ez elég egyértelművé vált számomra, amikor szembesültem Alina ilyen-olyan kütyüjeivel vagy az internet feneketlen bugyraival, bár utóbbiról tényleg csak annyit tudtam, amit a lányomon keresztül futólag megismertem.
- Ezt egyedül te gondolod így. Mármint, hogy jól állt nekem az a haj, az apakomplexusod az elég nyilvánvaló. - Nem zavart, hogy Carol engem keresett a problémáival. Nem értettem, miért alakult így, de egy másodpercig sem éreztem tehernek. Semmi közöm nem volt hozzá, hogy miért nem a valódi apjához vagy Fionához fordult, biztosan megvolt rá az oka. De szüksége volt valakire, azok után, ami történt vele, beszélnie kellett a gondjairól, és hiába nem voltam az életvezetési tanácsok szakértője, én legalább értettem és átéreztem, min mehetett keresztül.
- Nézd, Carol, válaszolj nekem egyetlen nagyon egyszerű kérdésre. Azért jársz el bulizni, mert szeretsz Dantéval és a barátaival lógni vagy azért lógsz Dantéval és a barátaival, mert úgy elmehetsz piálni? - fordultam felé kérdőn. Nem aggódtam Carol miatt, legalábbis nem emiatt. Mikor azon a bizonyos napon beállított hozzám, számomra egyértelművé vált, hogy Carol nagyon összetört, nagyon sok idő lesz, míg összeszedegeti a lelke darabkáit, de nem egy elvonón fog kikötni. Egyetlen pillantásból felismertem azt a típust, elvégre velük dolgoztam és én magam is közéjük tartoztam, Carol pedig egyáltalán nem olyan volt. - Igen, elég nagy pofára esés volt. De hát így jár, aki túlságosan elbízza magát.
Rengetegszer mondtam neki, hogy támaszkodjon nyugodtan másokra, de nevetségesen álszent volt tőlem erről papolni, amikor én képtelen voltam erre. Sőt, igazából úgy éreztem, hogy elsősorban nem is belső gátja volt ennek, sokkal inkább nem létezett senki, akihez bizalommal fordulhattam volna. Mindig egyedül voltam, mindig.
- Nagyon kedves vagy, hogy próbálsz felvidítani vagy nem is tudom minek nevezzem ezt, de minden bunkóság nélkül mondom, hogy erről fogalmad sincs. - Nem mondtam ki, de sok mindent megadtam volna érte, ha csak az anyám hagyott volna el. De ő már csak a hab volt a tortán, habár összeszorult a mellkasom, ha az utolsó találkozásunkra gondoltam. És a legszánalmasabb, hogy még ezek után is számtalanszor eszembe jutott, mennyire jó lenne meglátogatni és mesélni neki az unokájáról vagy az új munkámról. - Amúgy meg az anyád már a Roxfortban is egy irritáló sznob picsa volt, már bocs.
Azért a nem hivatalos adoptálás említésére muszáj volt elmosolyodnom.
- Nagyszerű, úgyis mindig sok gyereket akartam. Frida megígérte egyszer, hogy az ábécé minden betűjére lesz egy gyerekünk, akkor az A és a C már meg is van.
Nem válaszoltam azonnal, továbbra is a mennyezetet bámultam.
- Sajnos az nem fog megtörténni. Vagyis nem sajnos, nekem jó így. Nem tervezek leszokni. - Lecsuktam a szemem. Hiába nem szívderítő témákról beszélgettünk, nem éreztem magam különösebben zaklatottnak. Nyugodt voltam, szinte már álmos. És ez volt az az érzés, amit nem akartam félredobni, ezért nem akartam soha elvonóra menni. - Van egy cigid? Most nagyon jól esne egy fancy cigi.

No doubt about it

Caroline Dolohov

Akadémista

Chlorine Tenor

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Playby :

Ginny Gardner

185

Chlorine Empty
Caroline Dolohov
Szer. Aug. 05, 2020 10:10 pm

Bertie & Carol

- Egy Fiona nevű zöld ogre! -röhögtem fel. -Jó, ezt mindenképpen látni akarom, de Fionával együtt. -Nagyon megnéztem volna a fejét, amikor meglát abban a mugli valamiben egy csúnya, zöld ogrét a saját nevével. Habár... Fionát ismerve lehet, még szórakoztatónak is tartaná és utána apát zaklatná olyanokkal, hogy egy ogrét vett feleségül. Teljesen kiidegelné... Hát, nekem az csak győzelem, legalább lenne valami izgalom otthon.
- Jól van, te suttyó, legyen akkor neked igazad -fintorogtam. Nyilvánvalóan nem hagytam volna rá, ha nem vagyok tisztában vele, hogy igaza van. De nevezzük inkább anyakomplexusnak, mert apámat legalább szerettem, ellenben anyámmal.
A kérdésére a szám belsejét kezdtem el rágni és a színpad fényesre taposott padlóját bámultam. Igaza volt, teljesen igaza volt, ez pedig olyan felismerésként csapott belém, mintha erre az egyetlen kérdésre vártam volna eddig. Nem is értem, hogy enélkül miért nem esett le, hogy mi a helyzet.
- Egyértelműen csak Dante miatt járok el inni -válaszoltam végül, a hamburger majdnem teljesen üres dobozából kivéve egyet a megmaradt pár szem sültkrumpliból, amik már teljesen kihűlt és kezdett száraz lenni, de legalább ehető volt. Mert ugyebár nekem mindegy, mi az, csak ehető legyen. -Gondolom, Fiona tett róla, hogy egy darabig ne tudd elbízni magad. -Fiona nagyon kegyetlen tudott lenni. Engem soha nem bántott, de nem is akartam rossz perceket okozni neki, mert akkor a viszonzásom egy rossz élet lenne.
Én komolyan próbálkoztam, szerettem volna, ha jobban érezné magát egy kicsit, de ezek szerint nem volt hatásos. Persze igaza volt, én tényleg nem tudtam, min ment ő át eddigi életében, hiszen felannyi év nem állt mögöttem mint mögötte, és régebb óta tolta az anyagot, minthogy én megszülettem volna. De ennél többel nem szolgálhattam sajnos, nem tudtam, mit mondhatnék, talán nem is volt szükséges. Talán elég volt, hogy itt voltam mellette, nem hagytam, hogy egyedül érezze magát.
- Anyám egy senkiházi kurva, nekem nem mondasz ezzel újat. Nagyon remélem, hogy többet nem fogja ide visszatolni a képét, mert őt egész biztosan felgyújtanám. -Megtettem volna, kérdés nélkül. Elhagyott minket, tönkretette az öcsém gyerekkorát és apát is nagyon megviselte a változás. Nem érdemeltük ezt.
- Ez nagyon cuki, majd lesz egy B betűs is. Mondjuk... Bertha. -Sajnos a Gilbertát nem tudtam most benyögni neki, az valószínűleg nagyobbat is ütött volna, de a Bertha is megfelelt a célnak.
A kérdésére azonnal elkezdtem feltúrni a táskámat a cigisdobozomért, amikor eszembe jutott, hogy nem csak dohány volt nálam. Még bőségesen akadt a legutóbbi adagból, amit vettem tőle, úgyhogy a táskámnak is büdös pálmaház szaga volt, de legalább akadt mit szívnom.
- Rendes cigit kérsz vagy füveset?

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Chlorine Empty
Gilbert Ollivander
Csüt. Aug. 06, 2020 10:48 am

Carol & Bertie

- Csak ne mondd el neki, hogy tőlem hallottál róla. Nagyon csábító lenne úgy meghalni, hogy ő fojt meg, de azért kicsit még szeretnék élni. - Egészségesen tartottam Fiona Dolohovtól, rendkívül ostobának kellett volna lennem ahhoz, hogy ne tartsam öngyilkos vállalkozásnak magamra haragítani. Még akkor is, ha tulajdonképpen tartozott nekem Carol alibije miatt.
Pontosan olyan válasz érkezett a kérdésemre, amire számítottam. Láttam Carol arcán a megkönnyebbülést vagy legalábbis valamiféle pozitív felismerést, mintha a világ legmegdöbbentőbb, legnagyobb titkát osztottam volna meg vele. Pedig annyira egyértelmű volt ez a helyzet, nem értettem, hogyan aggódhatja így túl. Komolyan nem fogta fel, hogy mennyire odáig volt a Fortescue kölyökért?
- Én is így gondoltam. Akkor is mennél vele, ha templomi misére hívna magával, csak értelemszerűen ivás közben jobban szórakozik az ember. Majd ha olyan arcokkal jársz el bulizni a piálás kedvéért, mint az én "barátaim", akkor kezdhetsz aggódni. Habár az egyiküket biztosan kedvelnéd, Shacklebolt amolyan művészlélek, egész jót lehet vele beszélgetni, már amikor nincs betépve vagy nem tűnik el a feje két női mell között. - Azért annyira nem voltam benne biztos, hogy kedvelnék egymást, mert Carol valószínűleg kitépte volna Pollo lenyűgözően stílusos afróját az utolsó szálig. - Mindegy, a lényeg, hogy szerintem feleslegesen stresszelsz emiatt. De ha ennyire zavar, akkor menjetek máshova, állatkertbe vagy faszom tudja. A pingvinek aranyosak, menjetek el pingvint nézni.
Nem mondtam ki hangosan, de magamban hozzátettem: mi Fridával imádtunk pingvineket nézni.
A világért sem szerettem volna megbántani Carolt vagy hálátlannak tűnni, mert őszintén nagyon jól esett a törődése, de egyszerűen nem bírtam most hallgatni a "bízz meg másokban, nem mindenki szar és nem hagy el mindenki" kezdetű szöveget egy tizenhét éves kislánytól, akinek Merlinnek hála halvány elképzelése sem volt róla mennyire kibaszottul egyedül voltam mindig is. És nem is terveztem beavatni a részletekbe, Ada, anyámék és még sokan túl friss lelki sebek voltak ahhoz, hogy bárkivel is bőgés nélkül tudjak beszélni róluk. Márpedig most nem akartam bőgni, ma már megtörtént, szerettem volna egy keveset megőrizni a méltóságomból.
- Ó, ne izgulj, Frida még hamarabb felgyújtaná. Már a Roxfortban is gyűlölte anyádat, pláne miután Daphne és még jó páran telekiabálták az iskolát vele, hogy Fri mekkora ribanc. Különben fogalmam sincs, hogy mivel érdemelte ki, nem hiszem, hogy bármi botrányosat csináltunk volna, de anyádék legalább néhány napig remekül szórakoztak. Persze Frida most már nem ezért utálja, hanem miattad. Nagyon cuki ez az anyatigris oldala, sosem gondoltam volna, hogy ilyen lesz. - Tényleg nem sejtettem, hogy Fridából ilyen harcias anya lesz majd, aki aurorok fejét akarja letépni a lánya miatt vagy aki felkarol egy anyátlan kislányt. De jó volt ilyennek látni. Megöregedtem volna, hogy ez ennyire bejött nekem?
- Vagy lehetne inkább Baszódjmegcaroline is - vágtam rá. - Majd megemlítem Fridának, ez a név biztos motiváló lesz a szülésre.
Még csak az hiányzott volna, egy váratlanul felbukkannó gyerek is éppen elég volt. Bár egy csecsemővel valószínűleg könnyebb lett volna kapcsolatot építeni, mint egy tizenhét éves kamaszlánnyal, akit a nagyapja eddig megpróbált meggyőzni róla, hogy én voltam Tudjukki reinkarnációja.
- Fű jó lesz - válaszoltam gondolkodás nélkül.

No doubt about it

Caroline Dolohov

Akadémista

Chlorine Tenor

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Playby :

Ginny Gardner

185

Chlorine Empty
Caroline Dolohov
Hétf. Aug. 10, 2020 1:31 pm

Bertie & Carol

- Majd meglátjuk. Ha tetszik neki, nem mondom el, de ha nem, akkor rád fogom. Szerintem teljesen igazságos. -Egyáltalán nem volt az, de ez biztosan neki is nyilvánvaló volt, nem is gondoltam komolyan. Egyébként is biztos voltam benne, hogy Fiona viccesnek találná a dolgot, nem volt az a típus, aki el tudná veszíteni az önbizalmát... nos, bármitől.
Azt hiszem, elég torz lehetett a gondolkodásom, vagy nem tudom, hogyan is nevezi az ilyet Brocksby. De határozottan nem úgy forogtak a kerekeim, ahogy kellett volna nekik, erre pedig egy ilyen egyszerű kijelentés tudott csak rávilágítani. Meg nem mondanám, hogyan és miért alakult így, de csak örültem neki, hogy végre jobban érezhetem magam, távolabb az alkoholizmus útvesztőitől.
- Shacklebolt? Dante mesélt nekem egy Shackleboltról, aki oda jár az akadémiára és azt mondta, hogy elviselhetetlen. Egyszer őt is megtalálta valami egyetemi bulin és rendesen lefárasztotta. Mondjuk én csak kinevettem -vontam meg a vállam. Pedig szegény Dante kétségkívül nagyon borzalmas eseményként élte meg, hogy egy részeg Shacklebolt leniggázta és egy jó ideig zargatta a hülyeségeivel. -Ez nem is hangzik rosszul. Utoljára akkor voltam állatkertben, amikor... hát, amikor apámék még házasok voltak és nem veszekedtek éjjel-nappal sem. Azóta biztosan sokminden megváltozott az állatkertben, mert ez is elég régen volt. -Nem volt szomorúság a hangomban, már nem viselt meg a szüleim válása. Apa boldog volt, Fionát kedveltem, többre nem is volt szükség.
Nem szerettem ilyeneket hallani Bertie-től, mindig elszomorított, hogy mennyire szarnak érzi az életét. Biztos voltam benne, hogy megvolt rá az oka, de ez nem segített, csak még rosszabbul éreztem magam tőle. Nem érdemelte ezt meg, annyira jó ember volt, olyan szerethető, mégis itt volt. Bárki más, még én is előbb érdemeltem volna ki ezt az életet mint ő. Aztán ki tudja, lehet csak én nem láttam még a rossz oldalát, ha volt neki olyanja.
- Pedig nagyon jól csinálja, mármint az anyatigriskedést. Mondjuk anyám szidását is, de abban mindig partner vagyok én is. És jól is áll neki, szerintem szuper anya. Még velem is, pedig én aztán messze nem vagyok a gyereke. -Valóban nem voltam az, mégis Frida Scamanderhez fordultam bármikor, ha anyai segítségre volt szükségem. Sokszor előfordult, ahogy az is, hogy Fridát és Alinát sokkal jobban a családomnak éreztem mint az igazit, ami persze mindig bűntudatot keltett bennem.
Elmosolyodtam a válaszára és előhúztam a büdös kis zacskót a táskámból, hogy megtöltsek két cigipapírt vele. Már egész rutinos voltam benne.
- Éppen erre a válaszra számítottam. -Az elkészült jointok egyikét odaadtam Bertie-nek.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Chlorine Empty
Gilbert Ollivander
Szer. Aug. 12, 2020 1:32 pm

Carol & Bertie

- Hogy te mekkora egy sunyi dög vagy, Caroline...
Ebből a néhány mondatos leírásból is nyilvánvalóvá vált, hogy ugyanarra a Shackleboltra gondoltunk. Egyetemi buli és elviselhetetlen, ez egyértelműen Pollyra utalt, habár én kifejezetten jó társaságnak tartottam. Persze nem is igazán hasonlítottam Dantéra és többnyire nem is voltam józan, mikor Pollóval találkoztam...
- Az biztos Pollo Shacklebolt lesz, nála nagyobb partiállattal még sosem találkoztam. Szerintem elviselhető, mondjuk ha ő lenne a legirritálóbb ember a világon, az sem érdekelne, mert fizeti a szórakozásomat. Több pénzes barátot kéne szereznem. - Vagy inkább mégsem, annak is csúnya vége lett, amikor Fionával és Orival egy buliban kötöttünk ki. És még csak nem is emlékeztem minden részletre... - Az állatkert mindig jó program, mi régen éjszakánként lógtunk be Fridával. De az már tényleg nagyon régen volt és őszintén szólva nem is igazán emlékszem rá. Azért inkább vegyetek jegyet, ha nem akarsz megint pizsiben ülni az aurorparancsnokságon.
Amióta Fridával szinte napi kapcsolatban álltunk, egyre gyakrabban gondoltam a közösen eltöltött időre. A roxforti és a Zsebpiszok közi hónapokra, előbbit életem legszebb időszakának tartottam, utóbbi egyszerre volt gyönyörű és borzasztó. Mostanra már kezdtem elfogadni, hogy Frida jelenléte az életemben mennyire felkavaró volt, a szó jó és rossz értelmében egyaránt.
- De attól még úgy szeret, mintha a sajátja lennél. Nagyon cuki, ahogy anyáskodik. - Nem gondoltam volna, hogy valaha is lázba fog hozni, ha egy nő anyáskodó volt, de tessék, most mégis itt tartottunk. Carol az előbbi cukkolásom után joggal vághatta volna rá, hogy az anyakomplexusom mondatja ezt velem, és talán még igaza is lett volna. - És szerintem is jól csinálja, pedig nem volt előtte túl jó minta. Vagy talán pont azért. Én sem akarok olyan pöcs lenni, mint a saját apám, és ő igazából még egészen tűrhető Frida szüleihez képest.
Sosem volt felhőtlen a viszonyom apámmal, de csak az utóbbi hónapokban csapott át a korábbi kapcsolatunk már-már gyűlöletbe. Sosem értettük meg egymást, de minden hibája ellenére én szerettem és tiszteltem apát, úgy gondoltam, csak túlságosan különbözünk egymástól, azonban összességében nincs vele hatalmas baj. A legutóbbi és egyben valószínűleg utolsó vitánk viszont sok mindenre ráébresztett. És mégis... azt hiszem, anyára sokkal jobban haragudtam, benne őszintén csalódtam.
- Van még mit gyakorolnod, de nem is olyan rossz - vettem ki a kezéből az egyik jointot, majd gyorsan meg is gyújtottam. Talán nem volt a legjobb ötlet keverni mással, de nem tudtam ezen görcsölni. Próbáltam már ennél rosszabb mixet is, ettől eddig sosem lettem úgy igazán rosszul.
- Ugye ezt Alinának nem említetted? Mármint, hogy tőlem vetted. Szerintem nem lenne boldog. - Egészen biztosan nem lett volna boldog. - Attól tartok, így sem kedvel annyira, mint te, szóval nem akarom tovább rontani a helyzetet...
Alina semmi jelét nem adta annak, hogy problémája lenne velem, sőt. Én mégis úgy éreztem, valószínűleg a saját béka segge alatti önbecsülésemnek köszönhetően, hogy nem váltottam be a hozzám fűzött reményeit. Nagyon igyekeztem, de mindig annyira stresszeltem a találkozásaink alkalmával, annyira féltem, hogy valami olyat teszek vagy mondok, amivel kiábrándítom... Nem ilyen apát érdemelt.

No doubt about it

Caroline Dolohov

Akadémista

Chlorine Tenor

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Playby :

Ginny Gardner

185

Chlorine Empty
Caroline Dolohov
Pént. Aug. 28, 2020 10:30 pm

Bertie & Carol

- Nem véletlenül kerültem a Mardekárba -röhögtem ki. -És Dolohov vagyok, az lenne a szomorú, ha nem lennék egy sunyi dög. -Mondjuk az öcsém sem volt az, de az már igazán más kérdés.
Néha megfordult a fejemben, hogy túl sokszor nevetem ki Dantét olyasmi miatt, amit igazán nem érdemel meg. De olyan viccesen tudott előadni történeteket, teljes felháborodással, mintha bármi tűrhetetlenül borzalmas lenne abban, hogy Shacklebolt bosszantotta. Talán csak túl cukinak találtam, amikor ilyen mufurc volt.
- Egy pizsis éjszaka éppen elég volt. Azok a seggfejek még takarót sem adtak, csak Weasley, azt hittem, lefagynak a kezeim. Másnapra olyan beteg voltam, hogy az nem igaz... Igen, azt hiszem inkább veszek jegyet. -Régen mindig tiszteltem az aurorokat, most már képtelen voltam rá igazán. Azok után, ahogy velem, apámmal és Hunterrel meg Eddie-vel viselkedtek, nem tudtam rájuk ugyanúgy nézni. Weasleynek hálás voltam, amiért legalább emberséges volt, de ezt a többiről nem tudtam elmondani. És nem is sajnáltam, hogy Fiona az összeset kirúgatta.
El kellett mosolyodjak Frida említésén. Igen, valóban olyan volt, mintha az anyám lenne, határozottan jobban csinálta, mint az igazi. Csak én éreztem bűntudatot, amiért a nyakán lógtam sokszor.
- Gondolom, ez a két véglet létezik. Vagy olyan leszel mint a szar szülőd vagy teljesen az ellenkezője. Én sem szeretnék olyan lenni, mint az anyám, viszont szívesen lennék olyan, mint Frida. Azért szülni még nem akarok -tettem hozzá gyorsan. -Nincs is igazán kinek.
Azaz lett volna, csak féltem, sőt rettegtem a csalódástól. Meg igazság szerint minden mástól is, pedig sokmindent megadtam volna azért, hogy együtt lehessünk.
Vágtam egy grimaszt a jointra tett megjegyzésére.
- Legközelebb nem tekerem fel neked, ha ilyen kritikus leszel! -Dehogynem, mindenki tudta, hogy simán megtenném.
Szinte rémültem ráztam meg a fejem Bertie kérdésére.
- Merlin faszára, dehogy mondtam el neki! Anélkül is elég csúnyán néz rám, amikor inni megyek vagy látja rajtam, hogy füveztem. Ami azt illeti, nem tudok haragudni rá emiatt, gondolom, aggódik értem. Lenne oka rá, elég sokminden megváltozott nagyon rövid idő alatt.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Chlorine Empty
Gilbert Ollivander
Pént. Szept. 04, 2020 11:56 am

Carol & Bertie

- A genetika néha vicces dolgokra képes. Nézd meg, én sem lettem hollóhátas zseni, mint a rokonaim, apám meg egy kibaszott kvibli. Szóval ne kend a sunyi dög személyiségedet apád génjeire.
Weasley említésére gúnyosan felhorkantam. Talán adott egy takarót Carolnak, de attól még ő volt a legnagyobb seggfej az összes közül. Nem érdemelt díjat azért, mert egy kislányba nem rúgott bele, ettől még nem lett jobb ember.
- Weasley a legnagyobb fasz az összes közül. És ezt nem csak azért mondom, mert eltörte pár csontomat, tényleg egy hatalmas pöcs. Frida egyszer megverte, még gyerekkorunkban. - Az egyik kedvenc gyerekkori emlékem volt, szorosan a Fridához köthető "nagy elsők" után. Hatalmas élvezet volt nézni a bicegését, miután Frida belerúgott egy embereset a sípcsontjába. - De a többi auror is egy büdös paraszt. Velem általában csak bunkók, de azért láttam és hallottam már néhány erős túlkapásról. Csak hát mindenki leszarja, hogy a rend őrei hogyan bánnak a narkósokkal vagy mondjuk a prostikkal a Zsebpiszokban, nekik nem Fiona a nevelőanyjuk.
Természetesen felháborító volt, amit Carollal műveltek. De neki mégis Dolohov volt a neve, ő számított, vele szemben nem engedtek meg maguknak olyasmit az aurorok, amit mondjuk gondolkodás nélkül megtettek volna egy vele egyidős lánnyal, akit a Zsebpiszok közből gyűjtenek be.
- Szerencsére cseppet sem hasonlítasz az anyádra, legalábbis amennyire én emlékszem rá. De a korai szülésben Frida példáját se kövesd, pláne, hogy a legtöbb csávó ilyenkor eltűnik. Gyereket csinálni könnyű, felelősséget vállalni érte már kevésbé. Mondjuk ez elég szarul hangzik pont tőlem... - Azért attól nem féltem, hogy Carol a közeljövőben teherbe esne és még szülne is egy gyereket. Persze az élet kiszámíthatatlan, de neki több esze volt, mint nekünk Fridával ugyanennyi idősen. Elnarkóztuk azt a kevéske felelősségtudatunkat is. Még szerencse, hogy Frida utána képes volt felnőni a feladathoz, én meg... hát én még most is kevés voltam hozzá.
- Csak építő jellegű kritika volt - vontam meg a vállam.
Megkönnyebbülten vettem tudomásul, hogy nem tervezi elmesélni Alinának a mi kis üzleti kapcsolatunkat.
- Igen, hát... Alina elég jó gyerek vagy valami olyasmi, persze, hogy aggódik érted, nem igazán érti miért jó ez bárkinek is. Majd megszokja vagy nem tudom... Butára füstöltem magam - fújtam ki a szavaim nyomatékosításaképpen a füstöt. - Még jó, hogy az új szuper munkám nem kíván túl sok agymunkát. És te is segíthetsz felmosni, ha már itt vagy.
El tudtam volna aludni itt a nézőtéren, ellazulva, a sok cucctól valószínűleg egy bizarr álomba merülve. De még be kellett fejezni a takarítást, csak utána adhattam át magam ennek az érzésnek igazán.

No doubt about it

Chlorine Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: