Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

A lion does not ask permission before he eats a zebra

Anonymous

A lion does not ask permission before he eats a zebra Empty
Vendég
Hétf. Júl. 13, 2020 12:01 pm
Fiona & Levin

Büszke voltam arra, hogy mindig mások előtt jártam néhány lépéssel. Mindent precízen elterveztem, alternatív megoldásokat találtam ki, akkor is a kezemben tartottam az irányítást, mikor látszólag nem voltam abban a pozícióban. Nagyon rosszul viseltem a váratlan helyzeteket, amelyek kizökkentettek ebből a szilárd magabiztosságból, amelyeket nem láthattam előre és nem oldhattam meg egyetlen csettintéssel. Nem a kihívás zavart, hanem a tehetetlenség és bizonytalanság. Talán túlságosan figyelmetlen voltam, elgyengültem a lányommal történtek miatt. Talán soha nem volt rá esélyem, hogy előre lássam, mi várt ránk nem sokkal karácsony után.
Abban a másodpercben, ahogy meghallottam, hogy Kyle Briggs halott, tudtam, hogy hatalmas bajba kerültünk. Nem tettem semmit, a lányom sem tett semmit, bár szabad perceimben újra és újra eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lenne ízekre szaggatni a Briggs fiút. Olykor még engem is megrémített, amiről fantáziáltam, de legfőképpen az, hogy egy csepp ellenérzés sem volt bennem, amikor elképzeltem Kyle Briggs darabokra cincált holttestét, éppen úgy kiterítve, mint amikor apámmal ott álltunk annak a muglinak a holtteste felett gyerekkoromban. Mégsem tettem semmit, mert Carol erre kért. Hatalmamban állt volna meghurcolni a fiút vagy legalábbis megpróbálni, de tiszteletben kellett tartanom a lányom kérését. Még csak feljelentést sem tettünk, Fionának többször emlékeztetnie kellett rá, hogy megígértem Carolnak. És mégis minket vádoltak gyilkossággal, holott ebben a történetben egyesegyedül a lányom volt áldozat.
Este vittek be minket az aurorok, vacsora után, én éppen egy pohár vodka és a kutyáim társaságában írtam levelet Polluxnak, Carol már a szobájába zárkózott, Fiona Alexanderrel beszélgetett valamiről az egyik szalonban. Gusztustalan volt az egész eljárás, ahogy Carolt pizsamában rángatták be, én még a zakómat sem vehettem vissza, úgy hurcoltak el minket, mint holmi bűnözőket.
Hajnalban jutottunk haza, Carolt borzasztóan felzaklatta a kihallgatás. Nyilvánvalóan engem is, de amin a lányomnak kellett keresztülmennie abban a néhány órában, arra nem léteztek szavak. Csak némi bájital nyújtotta segítséggel sikerült elaludnia, de legalább végre pihent.
A dolgozószobámban ültünk Fionával, idegesen töltöttem ki egy újabb pohár vodkát. Norman és Winston a szőnyegen feküdtek, de nem aludtak, feszülten hegyezték a fülüket, érzékelve a gazdájuk idegességét.
- Kirúgatom az összeset. Holnapra elbúcsúzhatnak a jelvényüktől. - Ingerülten járkáltam fel alá, éreztem magamon a két kutya értetlen tekintetét. - Briggs otthon most biztosan pezsgőt bont éppen, hogy az unokaöccse halálából sikerült politikai előnyt kovácsolnia.
Lesimítottam az ingemen egy gyűrődést, kényszeres mozdulat volt.
- Nem fogják elfogadni Carol alibijét.
Hullámokban öntött el a kétségbeesés, egy számomra szinte teljesen ismeretlen érzés. Mindig tudtam, mit kell tennem, hideg fejjel gondolkodtam, nem hagytam, hogy a félelem vagy bármiféle érzelem felülkerekedjen rajtam. De ez a helyzet most teljesen más volt. Féltem, és emiatt nagyon szégyelltem magam.

Vissza az elejére Go down
Fiona Dolohov

Jegelt karakter

A lion does not ask permission before he eats a zebra Ef02c26d1da7d4d8b0890138363a4f8b

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Elõtörténet :

♕ Queen D. ♕

Playby :

Hayden Panettiere

215

Fiona Dolohov
Kedd Júl. 14, 2020 1:05 pm

It’s important to be organized and ruthless. Three piles, I always say. The stuff you wanna keep, the stuff you might need later that you put in storage, and the stuff you have to destroy.

Levin & Fiona

Soha életemben nem volt fontos számomra a család. Szerettem a húgomat, de rajta kívül egyetlen rokonom sem érdekelt, csak gúnyosan mosolyogtam volna a nyomorukon, ha arra kerül sor. Ez egészen addig így maradt, amíg férjhez nem mentem, mert így hirtelen saját családom lett, gyerekekkel, akikre egyáltalán nem vágytam. Mégis hozzám nőttek, és először akadt három olyan ember is, akikért tűzbe tettem volna a lábam. Reménykedtem benne, hogy erre sosem kerül majd sor, de nem volt ilyen szerencsénk.
Nem tudom leírni azt a mérhetetlen haragot, amit akkor éreztem, amikor az aurorok kirángatták Carolt pizsamában, Levin még a zakóját sem vehette fel, és mint a kutyákat, úgy rángatták el őket. A szobájába küldtem Alexet, nem akartam, hogy ezt végignézze, legalább ő ne, aztán készültem a következőkre. Megvártam, amíg az aurorok elviszik őket, aztán írtam egy pár soros, gyors levelet Pollux Blacknek, hogy tudjon a jelenlegi helyzetről, csak utána mentem be a férjemért és Carolért. Azt hiszem, már előre tudták, hogy jövök, nem próbáltam csendben maradni.
De most már itthon voltunk, Carolnak sikerült elaludnia nagy nehezen, én pedig meg sem próbáltam. Percekig tartott, mire észrevettem, mennyire hangosan csattog a cipőm a padlón, úgyhogy kelletlenül, de levettem. Jobb, ha nem arra kelnek fel a gyerekek, hogy én döngő léptekkel pásztázom a szobát. Végül megálltam, hozattam a manókkal egy bögre teát magamnak és megtámasztottam a hátam a kandalló kellemesen forró oldalán.
- Mindnek megvan a neve. Még odabent kiszedtem belőlük és Potterből. -A parancsnok is örülhetett, hogy nem szedtem ízekre akkor, amilyen ideges voltam, képes lettem volna rá. Csak abból sajnos nem mi jöttünk volna ki jól, éppen ellenkezőleg. A neveket azonban kénytelen volt kiadni, erre emlékeztettem is, nehogy ellenkezni próbáljon.
Belekortyoltam a teámba, rohadt nagy hazugság volt, hogy segít megnyugtatni az embert, nem ért semmit. De könnyebb volt úgy kontrollálni magam, hogy a bögre égette a tenyeremet.
- Muszáj lesz elfogadniuk. De ha nem teszik meg... -Elhallgattam. Szerettem volna tenni valamit, sokmindent. Azért meg is érte volna, hogy Carolt minden vád alól felmentsék, de nem volt más ötletem. -Kikről tudsz még, hogy bevitték és kihallgatták? Huntert láttam Harveyval és Alinát is biztos be fogják majd vinni. -Nem lett volna nehéz feladat összefogni az egyik hasonlóan hamisan vádolt valakivel, akár Carol barátai, akár nem. Utóbbi még szerencsésebb is lett volna.

Anonymous

Vendég
Vas. Aug. 02, 2020 6:06 pm
Fiona & Levin

Kitöltöttem egy újabb pohár vodkát. Nem reménykedtem benne, hogy segít majd megnyugtatni a stressztől pattanásig feszült idegeimet - és különben sem volt szokásom reménykedni, igyekeztem ezt az alantas érzést vagy állapotot, nevezze mindenki annak, aminek akarja, száműzni az életemből -, de pótcselekvésnek megfelelt.
- Nagyszerű. A lehető leghamarabb jelvény és munka nélkül akarom látni őket. Holnap első dolgunk lesz intézkedni - nyugtáztam egy fáradt biccentéssel a szavait. Úgy éreztem, a jogos bosszúnkat rábízhatom. Áldásomat adtam rá, nem mintha rászorult volna, enélkül is tudhatta, hogy ezt akartam. Fiona ezen a téren különben is kreatívabb volt nálam, egy percig sem kételkedtem benne, hogy fájdalmas búcsút inthetnek a karrierjüknek a családunknak ártó aurorok.
- Tudod, hogy nem fogják elfogadni. Ez nem nyomozás, ez politikai boszorkányüldözés. Persze Carol vallomására nem számítottak, de ez nem változtat azon a tényen, hogy felsőbb utasításra be akarnak sározni minket. - Kiittam a pohár tartalmát, majd leraktam az íróasztalra, ahol még most is katonás rend uralkodott.
Leültem az asztalhoz tartozó székre, idegesen masszírozva az orrnyergemet. A memóriám ritkán hagyott cserben, most azonban az idegeskedés és a kimerültség megnehezítette a visszaemlékezést a nevekre és arcokra.
- Ugyan nem láttam őt, de az aurorok beszéltek egymás között egy kislányról, olasz neve volt, az egyik roxforti professzor kísérte be. Rodney Lestrange, Carol szokta emlegetni, biztosan te is emlékszel rá. - Alexanderrel ellentétben Carol hajlandó volt megosztani ezt-azt az iskolai élményeiről, így a tanárairól is. - Igen, csak idő kérdése, hogy Alinát is berángassák. Szerinted beszéljek Fridával vagy Scamanderék maguktól is tudják, mit kell majd mondaniuk?
Nem kételkedtem Scamanderék jó szándékában tekintettel Carol és Alina barátságára, illetve a saját múltbéli viszonyomra Fridával. Alina rendes kislány volt, jó barátnője Carolnak, még én sem feltételeztem róla rossz szándékot, pedig nem volt szokásom megbízni senkiben. Azonban egy tizenhat éves gyerek vallomása igencsak keveset ért a politikai sakktáblán.
- Behoztak még egy férfit, egy Ollivandert, a keresztnevét nem említették. Drogdíler. Ebben nincs újdonság, eddig is tudtuk, hogy a Briggs kölyök hogyan szerette kiereszteni a gőzt... Hamarabb fel kellett volna használnunk ezt az információt, talán most segíthetne. De most már nem számít.

Fiona Dolohov

Jegelt karakter

A lion does not ask permission before he eats a zebra Ef02c26d1da7d4d8b0890138363a4f8b

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Elõtörténet :

♕ Queen D. ♕

Playby :

Hayden Panettiere

215

Fiona Dolohov
Hétf. Aug. 10, 2020 9:49 pm

It’s important to be organized and ruthless. Three piles, I always say. The stuff you wanna keep, the stuff you might need later that you put in storage, and the stuff you have to destroy.

Levin & Fiona

- Nyugodtan hagyd rám az aurorokat. Szívesen elbeszélgetnék Potterrel is, csak pár kedves szóra. -Nem érdekelt, ki volt Harry Potter, magasról tettem rá, mekkora háborús hős, milyen különleges ember, nekem csak egy figura volt, aki az utamban állt. Nem fogom megtűrni, hogy ne vállaljon felelősséget az alkalmazottai tetteiért, azért, hogy hogyan bánnak egy tizenhét éves lánnyal. Nem lesz lehetősége kibújni ez alól, mert nem hagyom neki.
Nem akartam szóvá tenni, hogy Carol vallomása talán még rosszabbra vezet, mintha nem mondott volna semmit. Valóban nem számítottak rá, de az nem jelenti azt, hogy ne tudnák pontosan, mivel vágjanak vissza. Már most felkészültem rá, hogy hazugnak nevezik Carolt, aki ezzel akarja menteni magát a gyilkossággal járó felelősség alól, aztán meghurcolják miatta. Levin egész biztosan megtesz mindent azért, hogy ne történhessen ez meg, ahogy én is, de tartanunk kellett a legrosszabbtól, nehogy meglepetésként érjen minket.
- Lestrange, igen. Auror volt, kitagadta a családja, most tanárkodik... Nem hiszem, hogy jó lenne bármire is. -Mire nem jó, ha az ember lánya nagyon ügyesen tud bájcsevegni a bálokon és nyomozza le a családja minden kapcsolatát. Persze ez nem volt nagy titok, az öregasszonyok előszeretettel hozták fel minden egyes alkalommal, mint szégyenteljes botrányt, ami ezt a csodálatos közösséget érte. Sajnos bármennyire is reménykedtem benne, hogy találok valakit, akinek hasznát is veszem. -Biztos vagyok benne, hogy alá fogják támasztani, amit Carol mondott, mert ha van, aki tudja a részleteket, az Alina lesz. Egyelőre lehet jobb, ha nem beszél vele egyikünk sem, nehogy azzal vádoljanak meg, hogy a szájukba adtuk a szót. Majd ha ők is túllesznek az első körökön.
Kortyoltam még egyet a teámból, a lehető legrosszabbkor, mert amikor Levin kimondott még egy nevet, majdnem felszaladt az orromba a tűzforró folyadék. Köhintettem egyet és úgy döntöttem, jobb, ha lerakom a bögrét a kandalló tetejére.
- Szóval azt mondod, egy drogdíler Ollivander. Érdekes... -Szinte hallottam a fejemben kattogó fogaskerekeket, ahogy azon pörögtem, mit tudnék kezdeni Bertie-vel. Sok lehetőséget láttam, rengeteget, de nekem a legjobb kellett, ami csak létezett. Gilbert Ollivander fogja kihúzni a szarból Carolt, ez most már teljesen biztos volt.
Odamentem Levin széke mögé, hogy hátra tudjon dőlni nekem. Nagyon kimerített mindenkit ez az éjszaka, de biztos voltam benne, hogy neki és Carolnak volt a legnehezebb. A mellkasára simítottam a kezeimet és nyomtam egy csókot a homlokára.
- Mindent meg fogunk oldani. Velünk nem basznak ki olyan szarházi senkik, mint Maurice Briggs és a majmai.

Anonymous

Vendég
Kedd Szept. 01, 2020 6:27 pm
Fiona & Levin

- Potter visszasírja még a Sötét Nagyurat, ha te elbeszélgetsz vele... - Ha volt közönségem, kínosan ügyeltem rá, hogy véletlenül se hagyja el a számat a Sötét Nagyúr kifejezés, csak és kizárólag Tudjukkiként emlegettem. Politikailag így volt korrekt, természetesen a legpolkorrektebb az lett volna, ha a nevén nevezem, de arra képtelen voltam. A gyerekkoromat alázatosan elrebegett "a Sötét Nagyúr így, a Sötét Nagyúr úgy"-ok között töltöttem, nem bírtam hangosan kimondani a Voldemort nevet, túl sokáig féltem a gazdájától és még inkább attól, hogy az én karomra is rásüti a Sötét Jegyet. Ezt az erőfeszítést még én sem tudtam megtenni a tökéletes politikai kommunikációért. Azonban most zárt ajtók mögött voltunk, bár Fiona fenyegető szándékát Potter meglátogatásával kapcsolatban így is illett komolyan venni.
- Tudom, még emlékszem Lestrange-re gyerekkoromból, elég nagy botrány kerekedett akkoriban a kitagadásából. Ő nem hiszem, hogy hasznunkra lehetne, ellenben Avery talán igen. Ha szükség lesz tanúkra, Avery szóba jöhet. - Nem tudtam túl sokat Richard Averyről, a gyerekkori emlékeimben egy visszahúzódó kisfiú élt csak, akit később kitagadtak és azóta aranyvérű körökben a nevét is szégyen volt kiejteni. Viszont Carol kifejezetten kedvelte a férfit a színjátszó szakkörnek köszönhetően, valószínűleg hajlandó lett volna Carol mellett tanúskodni. Ha elmondta volna az auroroknak, hogy valóban látta az utóbbi hetekben a Carol viselkedésében beállt változást...
- Valószínűleg hamar túl lesznek rajta ők is. Meglepne, ha Frida nem szólna róla azonnal. - Nem volt titok Fiona és köztem, hogy a kapcsolatunk némileg túlmutatott Fridával azon, hogy a lányaink legjobb barátnőkké váltak a Roxfortban. Mostanra az a futó viszony nem jelentett nekem már semmit és reméltem, hogy Fridának sem. Akkor, abban a helyzetben jó és hasznos volt, de most már nem akartam róla többet gondolni, mint ami volt - egy lezárt, rövid mellékfejezet az életemben. Fridára ettől függetlenül még mindig egy közeli ismerősként, szinte barátként gondoltam és jelen helyzetben nagyon hasznos is volt ez a bensőséges viszony kettőnk között.
Fiona reakciója váratlanul ért, az Ollivander nevű díler nevét csak mellékesen említettem meg neki, számomra jelentéktelen volt. Legjobb esetben is csak arra volt jó, hogy bebizonyítsa, Kyle valóban kábítószerekkel élt, de ez önmagában nem mentette meg sem Carolt, sem engem.
- Valóban érdekes, de kétlem, hogy Kyle drogügyei sokat nyomnának a latban. Persze nem jelentéktelen, de önmagában nem ér semmit Carol védelmében... Vagy talán eszedbe jutott valami?
Ahogy Fiona mögém lépett és átölelt, hátradőltem, mintha ez megnyugvást hozhatott volna. Jól esett a törődése, de ha arra gondoltam, hogy milyen hetek és hónapok várnak ránk, nem tudtam nem aggódni. Vissza kellett szereznünk az irányítást, amit most teljesen elveszítettünk.
- Nem, természetesen nem. De bárcsak Carol ezen a csatározáson kívül maradhatott volna... Hiszen még csak egy kislány - sóhajtottam fel.

Fiona Dolohov

Jegelt karakter

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Elõtörténet :

♕ Queen D. ♕

Playby :

Hayden Panettiere

215

Fiona Dolohov
Csüt. Nov. 12, 2020 11:51 pm

Levin & Fiona

- Majd igyekszem gyengéden bánni vele. Véletlenül sem szeretném, ha az aurorparancsnok megaláztatásnak lenne kitéve a saját emberei orra előtt. -Csak úgy csöpögött a szavaimból a cinizmus. Egyáltalán nem állt szándékomban kesztyűs kézzel bánni Potterrel, még az is megfordult a fejemben, hogy viszek magammal plusz egy fél pár tűsarkút a táskámban, ha esetleg a nem túl szép, válogatott szavaim is kevesek lennének a meggyőzésre. Mert hát hiába kap választási lehetőséget, ő is tudni fogja, hogy valójában csakis egy valamit mondhat, ha pedig nem teszi, akkor nagyon csúnya vége lesz mindennek, persze elsősorban neki.
- Akkor legyen Avery, nekem mindegy igazából. Őt talán még könnyebb is lehet rávenni bármire, eléggé olyannak tűnik. Majd megkeressük, hogy segítsen, lehet, hogy Carol igazságáért még erőteljesebben kérni sem kell. -Erőteljesebben kérni… mondjuk úgy, mint Pottert. De nem akartam persze ilyet tenni Carol kedvenc tanárával, mindig elismerően beszélt Richard Averyről, úgyhogy biztos voltam benne, hogy ő olyan tanár, akinek a gyerekek az elsők. A nevelt lányom szavaiból is azt szűrtem le, hogy ő is éppen olyan igazság bajnoka, mint amilyen egy volt griffendéles auror párja csak lehet. Ha velünk kell ilyesmiről beszélgetnie, akkor pedig különösen jól jár, mert mi nem ítélkezünk, én legalábbis biztosan nem.
Nagyon is jól tudtam, mi volt anno Frida Scamander és a férjem között, de nem éreztem azt, hogy ez bármiben is jelentőségteljes lenne. Persze megvolt az előnye, hiszen így garantált volt közöttük a jó, bizalmas kapcsolat, de negatív gondolataim sosem voltak emiatt. Nem éreztem fenyegetve a pozíciómat és a kapcsolatomat Levinnel, nem láttam szükségét a féltékenykedésnek. Nem volt mire, mert bár Frida szép nő volt, a közelembe sem érhetett.
- Biztosan szólni fog, és van egy olyan érzésem, hogy nagyon ideges lesz. Carol nem véletlenül megy hozzá sokszor a problémáival helyettünk, biztosan jól megértik egymást, ami azt jelenti, hogy közel is állnak egymáshoz. Úgyhogy nem, azt hiszem, nem fog örülni neki, hogy miért zaklatják majd őt és a lányát is. A helyében senki nem tenné.
Megvontam a vállamat a visszakérdezésére. Nem akartam egyelőre túl sokat mondani neki, mert ezt egyedül terveztem intézni. Sok informátorom kilétéről még Levin sem tudott, mert biztos voltam benne, hogy akkor több kapcsolatát is el kell veszítsem, mert túlságosan féltene tőlük. Hogy milyen szempontból, az most irreleváns.
- Még nem tudom, gondolkozom rajta. De hallottam… nos, ezt-azt Ollivanderről, úgyhogy azt hiszem, nagyon jó eszköz lehetne, ha előbb megszereznénk őt mint Briggsék. De ez nem lesz gond, holnapra kitalálok valamit, ma úgysem fogok sokat aludni. -Képtelen lettem volna rá, annyira stresszes volt ez az éjszaka, ráadásul a gondolataim is össze-vissza cikáztak a fejemben, megoldások után kutatva.
Szerettem volna, ha a puszta jelenlétemmel képes lennék megnyugtatni Levint, de ez nyilvánvalóan nem volt opció. Jól ismertem már, tudtam, hogy ez nem megy ilyen egyszerűen, pláne nem ennyire kritikus helyzetben. Talán nem is akkora baj, így mindig résen leszünk.
- Nem, már nem kislány. Azóta nem az, hogy átélte azt, amit. A közeljövőben rengeteget fog változni és biztosan lesznek pontok, amikor már rá sem fogsz ismerni. Ez ellen nem tehetünk semmit, akármilyen rossz is, hogy a régi Carol teljesen megszűnt létezni. -Nem akartam ilyen nyers lenni, de kár volt hiú ábrándokat dédelgetnie, hogy egyszer majd úgyis megváltozik és minden szebb és jobb lesz. Mert nem lesz.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: