Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Greg & Luella

Anonymous

Greg & Luella Empty
Vendég
Hétf. Júl. 06, 2020 4:29 pm
Cassia & Gregory
Egy újabb bál, egy újabb vacsora, egy újabb elvesztegetett óra. Soha nem voltam nagy híve ezeknek az aranyvérű találkozóknak, viszont tudom, hogy édesapámnak mennyire fontos is ez. Arról nem is beszélve, hogy édesanyám végre ismét feltöltöztethetett, ami manapság a kedvenc elfoglaltságai közé tartozott. Oda, meg vissza volt érte, hogy ma este ismét bálra készülődtünk, mindenképpen ragaszkodott hozzá, hogy a legszebb ruhámba öltöztessen. Kiválasztott számomra egy bőrszínű ruhát, melyen lila cérnával hímeztette ki a mintát az egyik házimanónkkal. Az ékszerek között is képes volt órákig keresgélni, míg nem rózsaszín zafírral ellátott fülbevalókat és tiarát nem választott. Én addig is kényelembe helyeztem magamat, a manónk által felszolgált teát iszogattam és aprósüteményt majszolgattam. Tudtam, hogy semmi szüksége rám, hogy kiválassza őket, sok hasznom nem is lenne, hiszen nem értek hozzájuk. Sohasem szerettem, de ezt mégsem mondhatom neki. Annyira élvezi, hogy kiválaszthatja, melyik szín is passzolna leginkább hozzám, hogy milyen hímzés emelné ki jobban az alakomat, hogy semmiképpen nem akarnám elrontani az örömét. Szeretném kárpótolni őt azért a sok aggodalomért, amit okoztam neki, és ugyanez a helyzet édesapámmal is. Ezért is követtem őket az asztalunk felé haladva szófogadóan, minden kedves ismerősre rámosolyogva, jókívánságokat osztogatva. A magassarkúm sarka szaporán kopogott, de meglepődve torpanok meg, ahogy szemben találom magamat a Selwyn családdal az asztalunk mellett.
- Szép estét... köszöntöttem őket halkan, már sokkal kevésbé cserfesen, mint korábban, amikor találkoztunk. Végre kezdem megtalálni önmagamat, az idő, amit a Szent Mungoban és az Akadémián töltök gyümölcsöző a számomra. Bár még mindig nem sikerült túltennem magam Daffy halálán, már kezdem érteni, hogy nem elfelejtenem kell, hanem elengednem. Mégis, minden egyes alkalommal, amikor Mr és Mrs Selwyn-nel találkozom, úgy érzem hiba. Hiba, hogy nem vagyok olyan, mint a nővérem, hogy csendes vagyok, hogy nem vagyok olyan, mint Laurence, nem foglalok állást az aranyvérű arisztokrácia mellett. Szerencsére édesapám hamar átveszi a szót, kedélyesen csevegve Mr Selwyn-nel, amíg édesanyám Mrs Selwyn-nel kezd el beszélgetni az aktuális trendekről.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Greg & Luella Empty
Vendég
Pént. Júl. 17, 2020 7:45 pm
Cassia Δ Greg

A világot annak idején nem teremtették elég sötétre. Hiányzik belőle az, amitől az igazi lehetne. Elvégre mégis szebb szín a fekete, mint a kék. Mégis jobbak rabszolgának a feketék, mint a fehérek, és a jing-jang is csak fekete meg fehér. Nincs benne sem égszínkék sem a mező zöldje. Mert nem kell, nem szükségesek a színek az életünkhöz. Az árnyékok sokkal többet képesek mondani. Az árnyékok azok, amik ténylegesen történeteket mondanak, megjegyeznek és olykor kimerevítenek pillanatokat. Visszaidézhetőek, mint az emlékek, pörgethetők, mint gyerekkorunkban a picit eltérő lapú könyvecskék, melyekből mozgókép lett. Mégis az emberiség elkárhozott, nem a feketét és a fehéret választotta. Az emberek nem képesek arra, hogy elvonatkoztatva a színektől lássa a világ gyönyöreit és rémeit. Bárcsak mindent így láthatnék…
Helyette azonban színpompás étteremben sétálok a halványbarna parketták, a vöröses színű futószőnyegen egy elegáns, halványsárga terítővel leterített asztal felé, melyen a gyümölcsök mindenféle színben pompáznak. Feleslegesen, csak hogy tisztázzuk…
- Jó estét, mr. és mrs. Shafiq! – udvariasan köszönök, kezet fogok a családfővel, a dinasztia nagyasszonyának kezet csókolok, majd mikor már a szülők beszélgetni kezdenek, és kellően elmélyednek ebben a színes világban a kellőképpen tarkított vetítéseikkel, Cassiához fordulok. Nem kellett mondani, hogy mi a feladatom, soha nem is beszéltük meg, de valahogy mindenki számára nyilvánvaló, hogy kit szánnak a lánynak, és kit szánnak nekem. De vajon képes arra ez az ártatlan, törékeny és túlzottan színes lány, hogy elmerüljön abban, amiben ember még soha nem akart: a fekete, szürke és fehér nyomasztó, a színes változatnál valósabb világában? Ez az este pontosan arra van, hogy kiderítsem. Nem véletlen, hogy két asztalt foglaltunk ma estére. Egyet a szülőknek, a már házasoknak, és egyet az újonnan eljegyzetteknek. Illetve, hamarosan már úgyis ez fog történni, és itt érdemes előre inni mindenkinek a bőrére.
- Elnézést, hogy eddig nem köszöntöttem, ne vegye kérem modortalanságnak, ms. Shafiq! Ellenben kérem tartson velem egy sétára. Kellemes az idő. – az időjárási jelenségekkel sosem voltak problémáim, bár kétségtelen, hogy kedvencem a viharos, borongós égbolt. Olyankor megihletődök parfümök és minden egyéb terén. Olyankor még a színeken is szívesen filozofálok, hogy melyik mit is jelenthet, miért látunk bizonyos színeket olyannak, amilyenek, vagy éppen pont másfélének.
A lánynak is kezet csókolok, majd felé nyújtom a karomat, hogy nyugodt szívvel, lehetőleg minél hamarabb belekaroljon. Az étterem és a hotel udvarán pazar lugasok és filagóriák, keskeny ösvények, még egy kisebb labirintus is helyet kapott. Be kell vallanom, hogy mindez lenyűgöző teljesítmény, ellenben felesleges mindenféle szempontból. Nem termel pénzt pusztán a jelenlétével, de ha valaki mégis csak emiatt tér be a varázsvilág egyik legdrágább vendéglátó egységébe, akkor is sokkal több a fenntartási költség, mint amit kitermelhet egy ilyen parkosított udvar. A gondosan kiépített borospince és az alkalomadtán rendezett borvacsorák sokkal kifizetődőbbek véleményem szerint. Ugyanakkor az én véleményem itt nem mérvadó.
- Tudja, eleinte nem akartam megismerni magácskát, most azonban, hogy találkoztunk, nincs ellenemre, hogy a családjaink miatt akár még jó viszonyt is kialakítsunk. – igen, kétségtelenül a házasságra gondolok, amivel már régóta próbálnak sürgetni a szüleim, de ebben az egyben nem engedek. Kétségtelen, hogy a feketét az arany követi a legszebb színek listáján, ezért aranyvérű, és a vérére méltó partnert keresek magamnak, ellenben nem csak a szüleim döntése fontos. Szükséges a lány természetét megismernem, és ez alapján eldöntenem, hogy én akarom-e feleségemnek. Méltónak gondolom-e arra, hogy a gyermekeim anyja legyen, illetve társam a mindennapokban. – Mit gondol, szeretne megismerni egy kicsit jobban, mint egymás nevének ismerete?

556 szó ▲ outfit
Anonymous

Greg & Luella Empty
Vendég
Szer. Aug. 05, 2020 2:51 pm
Cassia & Gregory
Rezignált mosollyal az arcomon nyugtázom, ahogy a köszöntés után mindkét család fejei elmerülnek az aranyvérűek legkedveltebb szórakozásában, a bájcsevejben. Valahol hálás vagyok érte, amiért nekem nem kell ezeket a köröket végig futnom velük, ámbár pontosan tudom, hogy milyen áron. A mai este különleges. Ahogy megpillantottam a Selwyn családot, a kirakós darabkái automatikusan a helyükre ugrottak. Laurence távolléte, amikor mindig ő szokott a kísérőm lenni, vagy a két asztal lefoglalása... A bájos mosolyok, a szüleim sokatmondó tekintete a Selwyn fiú irányába, a kedves szavak és köszöntések irányába elegek számomra is, hogy a kényszermosolyomat az arcomra erőltessem, mint a legszebb színházi maszkot.
- Ugyan kérem, Mr Selwyn, soha nem venném a lelkemre, hiszen modora mindig megkérdőjelezhetetlen... - …hiszen mindig tökéletesen játssza a szerepét. Teszem hozzá gondolatban, miközben még csak meg sem rezzennek pilláim, ahogy kezet csókol nekem. Legszívesebben hamar visszarántanám, de illetlen lenne itt és most, sok-sok kíváncsi szempár kereszttüzében. Helyette az invitálására hamar belékarolok, mintha csak a legtermészetesebb dolog lenne, hogy két, egymásnak idegen fiatal hátrahagyva szüleiket, egy csendes, tekintetekről mentes helyre vonuljon kettesben. - Szíves örömest, az idő talán most a legalkalmasabb egy kellemes sétára. A hotel udvara igazán kényelmes, ha valaki egy kis csendre vágyna. Mit szeretne inkább, felfedezni a labirintus kacskaringós ösvényeit, esetleg megpihenni a hófehér iszalag lugasok alatt? - Én legszívesebben messze futnék, olyan messze, hogy ne kelljen szembenéznem a kötelességekkel, amik már születésemtől fogva rabláncra vertek. Mert mi más ez? Szerelem nélkül, ismeretlen eljegyezve. Kíváncsi vagyok, vajon Daffy mit tenne a helyembe? Ha ő élne, vajon őt ajánlották volna fel? Ő elfutott volna, esetleg rezzenéstelen szemmel, kikezdhetetlen akarattal ment volna hozzá a Selwyn fiúhoz? Sajnos sose fogom megtudni. Teljesen tanácstalannak érzem magamat.
- Mr Selwyn, a kezdet mindig nehéz, meg tudom érteni a kételyeket, amiket érezhet. Viszont, akár csak a családjaink közti baráti viszonyra is alapozva illő lenne megismernünk egymást, ezzel akár közelebb is hozva egymáshoz a két családot… - Nem remegett a hangom, jól begyakorolt szöveg volt ez. Tudtam, hogy el fog érkezni a pillanat, amikor a szüleim úgy érzik, itt az ideje, hogy megházasodjak, és hát ki máshoz, ha nem egy aranyvérű sarjhoz? A Shafiq névhez, a családunk rangjához méltót akartak. Ezért sem ellenkeztem, hogyan is mentem volna szembe az akaratukkal? A félhomály, ami óvóan ölelt körbe minket itt az udvaron, segített elrejteni a fintort, ami igazán tükrözhette a véleményemet. Hálás voltam érte, hogy a lebegő gyertyák, amik azt a kevéske fényt biztosították, ami az utat még éppen láthatóvá tette, nem az én arcomat világították meg.

Anonymous

Greg & Luella Empty
Vendég
Vas. Szept. 27, 2020 3:59 pm

Luella & Greg
Az őseimmel már vagy ezredjére futjuk át ugyanazokat a köröket. Nem hiszik el, hogy most viszonylag tényleg jól vagyok. Nem kell kimondaniuk, látom rajtuk, hogy azért mégiscsak rettegnek valami megmagyarázhatatlantól. Én nem akartam megnyugtatni őket, hogy minden a legnagyobb rendben van, mert úgyis tudták csak idő kérdése és én újra kezelhetetlenné válok, mert minden idegesít. Ez a várakozás is. Őszintén megvallom nem értem minek kellett idecsődíteni az egész csőcseléket és azt amit otthon sokkal békésebben meg lehetett volna oldani, most mindenki szeme láttára színészkedünk. Mert mi lenne ez ha nem egy jól betanult szerep? A társadalom megtévesztése. Az ízig-vérig aranyvérű arisztokraták között ez annyira megszokott, hogy nem meglepő ha egymással ennyire nyájasan beszélgetnek és közben azt kívánják bárcsak halott lenne a másik, hátha nagyobb hatalomra tesz így szert a megmaradt családfő. Mindig a családfő kezében van a hatalom, ez olyan megszokott, hogy a család többi tagja csak bábu és semmi más.
Normális, hogy fellázadozok néha? Hogy nem akarok bábu lenni? Persze, hogy nem. De be kell ismernem, most az egyszer talán valaki olyat választottak akit legalább ők tudnának szeretni menyükként, én viszont annyira nem biztos. Ám mivel már fojtogató itt üldögélni és hallgatni a szebbnél szebb elterelően dicsérő szülői beszélgetést, ránézek Luella-ra és beszélni kezdek hozzá. Jobb ötlet hiányában kénytelen vagyok feldobni valamivel az ő estélyét is. Udvariasan kezet csókolok neki is és a séta nyújtotta lehetőségeket javaslom neki. Semmi rossz nem származik abból, ha elrugaszkodunk egy kicsit a szülők társaságától és nem az ő füleik hallatán beszélgetünk. Anyám valószínűséggel mondana az érdekemben néhány műdicséretet, az apám meg támogatná őt, szóval inkább megkímélem ettől magunkat.
Talán egy kicsit meglep, hogy elfogadja a karnyújtásomat, de persze gondolhattam volna, hogy őt is ebből a tökéletesen megművelt fából faragták, ami arra kényszeríti őt, hogy „kedves” legyen. Természetesen nem teszem szóvá, hogy ezzel engem kötelez le. Inkább csak igyekszem életben tartani ezt az egész lehetőséget és helyzetet, amíg a jelenlévők szemügyre vehetik és megcsodálhatják a színjátékot, addig nekem sem esik nehezemre elhagyni vele ezt a nagy csillogást.
– Szívesen felfedezném a labirintus kacskaringós ösvényeit, de maradjunk most inkább a lugasnál ha nem bánja. – sokkal meghittebb és szem előtt van. A borús ábrázatomat meg, pont a hófehér iszalaghoz találó most a leginkább. Ha nem is szolgál az előnyömre, hogy nem a labirintusba vittem őt sétálni és fecsegni, legalább hangulatos lehessen a helyszín.
Kimérten lépkedem lefele a lépcsőn, kihúzva a hátam, a mellkasom tele lenne büszkeséggel, ha nem tudnám, hogy ez a nyájasság mennyire nem áll jól nekem. De mivel tisztában vagyok vele, csak sunyin haladok előre a lugashoz Luella-val.
– Úgy gondolom kezdhetnénk azzal, hogy hagyjuk a formaságot és közvetlenebbé tehetnénk ezt a beszélgetést. Szólíts nyugodtan Greg-nek, ahogy mindenki más, nem fogok megharagudni érte. – valószínűleg most törtem össze benne egy vagány lehetőséget arra, hogy távol tudja tartani magát tőlem. De nem akartam én ezt. Hadd szenvedjen azzal, hogy tegeznie kell engem.

Anonymous

Greg & Luella Empty
Vendég
Csüt. Nov. 26, 2020 2:12 pm
Luella & Gregory
Kényelmes léptekkel haladunk a hotel udvara felé. A sétánk hangulata pont olyan távolságtartóan bájos, mint amíg még bent tartózkodtunk családjaink körében. Valahol a szívem mélyén hálás is vagyok érte, nem tudom, hogy hogyan is kellene vele kedvesnek lennem. Ismeretségünk nem nyúl vissza messzire, és még csak azt se lehetne mondani, hogy ezelőtt egy köszönésen kívül mélyebb diskurzusba elegyedtünk volna. Ő is csak egy pötty volt abban a sötét masszában, amivé a tömeg egy idő után összeolvadt az esték folyamán. Műmosoly, műgesztus, műkedvesség... A hazugságok tengerének hullámai kényelmesen csaptak át a fejünk fölött, én pedig csendben fulladoztam ezidáig. Most viszont kapálóznék, sikítanék, de még csak a remény legkisebb szikráját se látom. A parttól már rég messze sodort engem ez a kegyetlen vihar.
- Természetesen nincs ellenemre. Rendkívül kellemes illatuk van, állítólagos nyugtató hatásukat pedig többen tapasztalni vélték. - Jómagam ugyan nem hiszek sem a füstölők, sem pedig az illatos olajak hatásában, de vannak róluk tanulmányok is, amik bizonyítják az aromaterápiák hasznosságát. Ó, milyen jó is lenne erről cseverészni! Ámbár hamar fel kell ébrednem ábrándos vágyálmaimból, hiszen a Selwyn fiú, vagy inkább, Greg... Nos, a hangját, a szavait hallva felkapom a fejemet. Nem túl gyorsan, próbálom rezignáltan venni a hírt, de nincs felőle kétségem, hogy ha mást nem is, egy kevés kétségbeesés még éppen visszacsillan a szemeimből, ahogy összeér a tekintetünk.
- Rendben van, Greg. Kérlek szólíts te is Lue-nak, vagy Ellának, amelyik jobban tetszik. A családom és a barátaim is mind becéznek. - Igen csak ritka, hogy bárki is Luellának szólítana, mindössze talán a nagyapám. Őt viszont előszeretettel hagyom ki, és felejtem is el. Az utolsó találkozásunkkor végleg elásta magát a szememben. Ugyan nem ezzel az eljegyzéssel, ebbe beletörődtem, már bőven azelőtt, hogy az egyezség megköttetett volna. Tudtam, hogy egyszer be kell házasodnom majd valamelyik aranyvérű családba, mindössze a név volt kérdéses, amit majdan felveszek. - Mit szólsz ahhoz a padhoz, amelyik szembenéz az épülettel? - próbálok mosolyt erőltetni az arcomra, talán kiestem egy pillanatra ebből a szerepből, elismerem, hogy sikerült rendesen meglepnie, de igyekszem játszani azt a szerepet, amit rám osztottak, legalább addig, amíg egy kicsit jobban, vagy mondhatni egyáltalán megismerem őt. Közben pedig a szabad kezemmel rámutatok, melyik padra is gondoltam. Alapvetőnek jónak tűnik, hiszen pontosan szembenéz az épülettel, ezzel jó rálátást biztosítva a bent zajló bálra, miközben, ha balra nézünk, a labirintus még mindig láthatóan, viszonylag közel helyezkedik el. Szükség esetén majdhogynem bármilyen bájcsevelyt beilleszthetünk róluk, ha kifogynánk a témából.

Anonymous

Greg & Luella Empty
Vendég
Szomb. Dec. 12, 2020 1:05 am

Luella & Greg
Őszintén megvallom, hogy valójában miféle történetek keringtek rólam azt természetesen nem tudtam. Mindenesetre úgy tettem, mintha nem is lennének. Pontosabban nem ugyanarról az emberről lenne szó, hanem valaki másikról. Ha azt kellett megjátszanom, hogy egész normális kis úriember vagyok, az tökéletesen ment. Ám akadt némi aggályom azzal kapcsolatban, hogy nekem egy ilyen törékeny kis lelket kell kiábrándítanom magamból. Vagy inkább erőssé tenni, hogy még véletlenül se jusson arra a szerencsétlen sorsra, mint a drága jó anyám. Belőle sajnos nem tudtam volna kinézni, hogy a szerencsétlen házasság miatt a megnyugtató és mindent feledtető borhoz nyúljon. Pont elég látni, hogy egy nőt tönkre tesz a környezetemben, nem kell még egy ilyesfajta fejlődését végignéznem.
Egy nagyon mélyen elrejtett és holtbiztos, hogy az otthoni környezetben száműzött énem, most felettébb örült a kialakult helyzetnek és cseppet sem akart ártani ennek a lánynak. Nem az ő hibája, hogy a sorsunk egybe pecsételődik és kénytelen lesz elviselnie engem, áh dehogy! Egyedül az enyém, amiért nem tudok és nem is akarok engedelmeskedni mindenféle szülői kérésnek. Huszonhárom éves vagyok, persze, hogy nem a családalapítás foglalkoztat leginkább, hanem minden más csak az nem. Viszont tisztában vagyok azzal, hogy a szüleim mennyire szeretnék, ha mégis meggondolnám magam és békén hagynám őket. Minden egyes lépésük erre megy ki.
– Sajnos nem tudom megmondani, hogy ebből mi az igazság. Én mindig úgy voltam vele, hogy minden az elmében dől el, ha az ember elhiszi mindazt amit például egy gyógyszer hatásáról állítanak, akkor az hamarabb fog hatni. Ha nem hisz benne, nos inkább ne is említsük, hogy mennyire sikertelen lenne minden. – persze függetlenül attól, hogy tudtam egy-egy bájital vagy méreg mire képes, csak az egyszerű orvosságra gondoltam, ami varázslatmentes, mégis valamiféle babonákon alapszik a jó vagy a rossz hatása a szervezetre.
De akárhogy is, nem akartam erről vitatkozni vele, hadd legyen neki igazi és tisztább véleménye az iszalag nyugtató hatásával kapcsolatban. Néhány másodpercen belül úgyis kiderül, hogy igaz-e vagy sem.
– Rendben, legyen a Lue. – egyezek végül bele, hogy én márpedig így fogom hívni őt. Egyrészt mert sokkal barátságosabb és emberközelibb a beszélgetésünk, másrészt pedig…
– Tökéletes lesz. – valójában nekem aztán édes mindegy, hogy melyik padon ülünk, amíg mindenki lát minket és esetleg azon filozofálnak, vajon mit követett el ez a szegény lány, hogy az én társaságommal kell szenvednie, addig akár még esélyem is nyílik megismerni őt. Hiszen valóban érdemes lenne tudni, hogy például mi az amit szeret és mi az amitől frászt kap, természetesen minden olyan dolog, ami utánam következik. Tudom, hogy képes vagyok frászt hozni másokra, ha olyan a helyzet. Miután leülünk a padhoz egy percig jól lehet néma csendben vagyok mellette, ám nem akarom, hogy kínossá váljon ez az egész, főleg, hogyha tudom, mennyivel hasznosabb lenne beszélgetni.
– Mi az ami téged le szokott nyugtatni Lue? – nem azért kérdezem, mert nekem néha hatalmas problémáim vannak ezzel, hanem tényleg érdekelt. Hihetetlen, tudom. De érdekelt.  

Anonymous

Greg & Luella Empty
Vendég
Vas. Dec. 20, 2020 5:06 pm
Luella & Gregory
Valahol mélyen, a kétségek és félelmek alatt, a szívemet melengetette a téma, és a megnyugvás apró óázisa volt jelenleg. Az orvoslás az egyetlen olyan dolog, amiben bármikor előszeretettel és határozott magabiztossággal mozgok. Mivel pedig még nem választottam szakirányt, legalább is elég bizonytalan vagyok, hogy pontosan melyik részével is szeretnék a jövőben foglalkozni, igyekeztem minden területét alaposan megismerni. Egy rosszul választott karieren akár az életem is múlhat. Ha már egyszer a páromat nem választhatom meg, legalább azt szeretném, hogy a munkámat szerethessem és nyugodtan el tudjak bele menekülni.
- Van alapja a feltevésnek. A pszichomágia, de még a muglik is, előszeretettel építenek erre. - Mit nem adnék, ha mindössze ezekről kellene beszélnem! Akár holnap reggelig is itt lehetnénk, akkor sem fogynék ki a mesélni valóból. A terápiás kezelések igazán érdekesek, a sokféleségűk pedig állandó fejlődésre és válogatásra is ad lehetőséget. A szakirodalom is bőséges, és a szakterület nyitott a folyamatos újításra, sőt. Majdhogynem igényli. Mondhatjuk, hogy ha a magánéletem ebben a házasságban katasztrófába is torkollana, akkor sem kellene aggódnom, tudnék a munkámra koncentrálni. Alapvetően nem tűnik rossz választásnak. Ha nem lenne ez egy rendkívül kényes helyzet, szívesen merengenék is ilyen, és hasonló dolgokon, viszont igyekszem a jövendőbelimre koncentrálni. Tudom, még ha nehéz is, egy kapcsolatot akkor is törődésre és megértésre kell építeni. Úgy pedig, hogy idegenekként állunk, pontosabban most már ülünk, egymás mellett, talán sokkal több energiát is kellene ebbe fektetnünk. Gregről pedig nem tudom, mennyire várhatom el ezt... Anyáék helyzete szerencsés volt, a barátnőim kárán pedig már megtanultam, hogy ha mi magunk nem küzdünk meg a saját helyünkért a családban, senki más sem fog. Mindössze rendkívül ellene megy az elveimnek, és a személyiségemnek, hogy tolakodva törtessek előre, mintha nem lenne holnap.
Pozitív csalódás, hogy ő töri meg a csendet. Ugyan még gondolkoztam is előre, hogy miről beszélhetnénk, szinte teljesen kiürült az elmém. Nem mondom, hogy nehezen kezelem a stresszes helyzeteket, különben nem tudnék boldogulni az ispotályban, ez mégis új, és szokatlan. A szocializálódás, a másokkal való kommunikáció mindig is a nehezemre esett. Néha bánom, hogy a szüleim hagyták, hogy azt csináljak, amit akarok, és még csak egy kicsit sem erőltették, hogy közösségbe menjek, csak ha már muszáj volt.
- Lenyugtatni? Talán nevetségesen hangzik, de az, ha csinálhatok valamit. Ezért is szeretek a Mungoban dolgozni, ott egy pillanatra sem kell megállnom, nincs időm arra, hogy apróságokon izguljak. - Ugyan kevesebben, de még mindig igaz, hogy a társadalmunk java része szerint a nőknek otthon van a helye, és a gyerekneveléssel kellene foglalkoznia. Talán ő is bolond dolognak tartja, hogy szeretek dolgozni, de nem érzem úgy, hogy hazudni akarnék. Ha tényleg energiát akarok fektetni ebbe a kapcsolatba, akkor őszintének kell lennem. Még akkor is, ha végül elítélne érte. - Na és rád mi tud nyugtatólag hatni? - Hallottam pletykákat, miszerint elég temperamentumos egyén, ezért is próbáltam minél óvatosabb lenni vele az elején, most mégis úgy néz ki, mintha nem is lenne vele semmi probléma. Viszont sohasem rossz dolog tudni, hogy mivel is lehetne megelőzni, de legalább utólag javítani a dolgon.

Anonymous

Greg & Luella Empty
Vendég
Kedd Dec. 22, 2020 6:09 pm

Luella & Greg
Az elmém legsötétebb zugában elbújva elkezdett pislákolni egy kis gyertyafényecske, van akinek ez a remény szikrája, hogy még nincs minden elveszve. Nálam ez teljesen másképp volt. Ez a kis gyertya a nyugtalanságomat szimbolizálta, minél nagyobb a lángja, annál kezelhetetlenebb vagyok. Minden erőmmel azon voltam, hogy ezt a lángot eloltsam, mert őszintén szólva nem akartam, hogy megijedjen tőlem. Bárki más egész nyugodtan félhetett tőlem, retteghetett, de őt meg akartam ismerni. Kíváncsi voltam rá, hogy mit rejtenek barna íriszei. Minden bizonnyal egy olyan lelki világot, amitől nekem eleve távol kell maradnom, mégis kiráz a hideg, hogyha belegondolok ugyanaz a rideg sors vár ránk is, mint az én szüleimre. Óvatosan, mint valami kis óvodás aki feszeng az idegenek közelében, pillantottam rá, mintha csak azt akarnám, hogy csak a jó oldalamat lássa és azt az óceánnyi rosszat meg ne. Nem voltam szent. Nem is akartam az lenni. Ugyan minek? Valahol sejtettem, hogy a hozzám vezető út, nagyon rögös és kevés a túlélő, a rengeteg csapda miatt amit felállítok magam köré vagy a hozzám vezető úton. Kedves próbáltam lenni, valójában azt reméltem, hogyha egy hozzá közelálló témát dobok fel, akkor értékelni fogja és kevésbé leszek unszimpatikus. De vajon miért is akarok én a kedvében járni? Ja, tudom. Vagy a kedvesség vagy semmi. Szó szerint a nagy semmi.
– Érdekesen hangzik. – tényleg az volt, nem jó pofizásból mondtam, tény, hogy volt egy véleményem erről az egészről, de nem mindig szerettem hangoztatni. Pláne, mert tudtam, hogy nem mindenkit érdekel a világom problémája, míg a való világban ennél sokkal több van. Persze ki mennyit érzékel ebből a rosszból…
– Valóban? Nem is tudtam. – valószínűleg de, tudtam róla, hogy a Mungoban dolgozik, csak nem jegyeztem meg mert nem tartottam eléggé fontos információnak. Elég volt a neve, nem akartam egészen idáig felkutatni az élettörténetét és kideríteni mennyire temperamentumos vagy sem.
Talán majd most vagy esetleg ma estétől, elkezdhetne érdekelni. Természetesen jó volt hallani, hogy ő szeret tenni-venni és megállás nélkül létezni, mert ez az ami őt megnyugtatja. Talán a munka lenne a mindene?
– Úgy hiszem három tényező harmóniája tud megnyugtatni. Ez az idő, a magány és a klasszikus zene. Ha van elég időm végig gondolni, hogy lényegében jelentéktelen dolgon idegesítettem fel magam. Bár van amikor ez sem válik be, olyankor nincs mit tenni, mint várni. – a csodára, hogy lejárjon az a rémes és kínzó időszak, amikor minden vagyok, csak varázsló nem.
Olyankor dobpergésként zakatolnak a sötét gondolataim és ha ilyenkor egy érintésemmel minden növényt el tudnék akkor biztosan elhervasztanék, az szimbolizálná leginkább, hogy mennyire rémes az aurám és jobb minden élőnek távoznia a közelemből. De mindenki nagy szerencséjére, ilyesmire én nem vagyok képes.
– Miért a medimágiát választottad? Mindenki azt hinné, hogy a nagyapátok megkedveltette veletek a politikát és esetleg a nyomdokaiba akartok lépni. – persze dehogy van így, erről csak én filozofálok így, most én vagyok mindenki.
Végül – senki nem mondhatja, hogy nem szorult belém egy kis úriemberiség – levettem a zakómat és bármilyen hihetetlen ráterítettem a vállára. Túl kíváncsi voltam rá és elég érdekfeszítő egy kicsit kifaggatni őt, ezért se akartam, hogy megfázzon idekint.

Greg & Luella Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: