Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Lyra & Theo

Anonymous

Lyra & Theo Empty
Vendég
Szomb. Jún. 27, 2020 9:00 pm

Lyra & Theo
Már nem kellene tovább halogatnom… Pár nap múlva itt van az évforduló, már Lyra és Mrs Rosier is jelezték, hogy szeretnék leróni tiszteletüket anyám sírjánál, mégsem visz rá a lélek, hogy elinduljak. Minden egyes alkalommal, amikor lementem a családi kriptába, mardosta a szívemet a bűntudat. Lemaradtam az utolsó pillanatáról. Haza kellett volna mennem azon a hétvégén. Megígértem neki, de helyette a kviddics meccset választottam. Szörnyű vagyok. Pedig boldoggá akartam tenni, érte akartam megnyerni azt a meccset, imádta a kviddicset. Azt akarta, hogy én is kviddics játékos legyek, és a Mardekár színeiben játsszak, mint anno ő is. Talán még boldogabb lett volna, ha profi játékos lettem volna. Mostanra viszont már a gurkó gondolatától is rosszul vagyok. Engem többé egy meccsen sem látnak, ahogy elkezdtem másodikban, úgy be is fejeztem a kviddicset. Felsóhajtok. Azzal biztatom magamat, hogy csak azért, mert Lyra-val beszélek, még nem jelenti azt, hogy rögtön indulni is kell. Bár a végső lökést az adja, hogy a szobatársaim hangosan nevetgélve robbannak be az ajtón. Semmi kedvem hozzájuk, és olyan érzésem van, hogy ez kölcsönös lehet. Inkább csak zsebre vágom a kezeimet, és elindulok a közös helyiségbe. Meg sem lepődök, amikor ott találom az unokatestvéremet, nagy nevetések közepette a szokásos kis csapattal.
- Szia Lyra, tudnánk beszélni? A levélről van szó, amit a múltkor küldtél. - A többieknek csak intek, ismerjük egymást. A családjaink mind közel voltak egymáshoz, ők az elit. Lyra szerette körbevenni magát velük, valószínűleg mind-mind az ő felhasználható kis sakkbábúi voltak. Bár nem vártam tőle kevesebbet. A Rosier név pont ugyanolyan mocskos, ha nem még rosszabb, mint a Nott. Viszont nincs mit tenni, akkor is egy család vagyunk. Az édesanyáink testvérek, ezzel pedig elsőági unokatestvérek lennénk. Bár valahol hálás vagyok érte, hogy nem erőszakolta rám a puccos társaságát. A jópofizás nem az én kenyerem, főleg nem most már. A látszat kedvéért néha-néha beköszönök, csatlakozom egy beszélgetésbe, de több erőfeszítést nem teszek, csak amennyi éppen szükséges ahhoz, hogy ne nyaggasson. Talán olvasta a gondolataimat, hogy semmi kedvem a tömeghez, és a bájcsevelyhez, ami vele járna, így odébb hessegette őket. Megkönnyebbülve sóhajtok fel, és foglalok helyet az egyik fotelban. - Komolyan nem értem, hogy tudsz ennyit jópofizni - jegyzem meg, mielőtt még ténylegesen ráemelném a tekintetemet.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Lyra & Theo Empty
Vendég
Vas. Jún. 28, 2020 3:59 pm
Theo & Lyra
Hangosan kacagok, amikor az egyik srác befejezi a kisebbek szapulásáról szóló történetét. Nem kár azért a lányért, hiszen sárvérű. Máskülönben lebasztam volna Terence-t, hogy ne piszkálja a hozzánk hasonló, tisztavérű varázslókat és boszorkányokat.
Kényelmesen terpeszkedek a kanapé közepén, a többiek pedig engem vesznek körbe. Mi azt a csapatot képezzük, akik halálfalók gyerekei vagyunk, és egyáltalán nem rejtjük véka alá, hogy a szüleink egykor egy olyan elv szerint képviseltek, amely egyesek szerint nem helyes. Szerintem meg az nem helyes, hogy azokat az embereket titulálják hősnek, akik lerombolták egy új korszak jövőképét.
Meglep, hogy Theo hozzám igyekszik, ezért feltartom a kezemet, hogy Terence végre fogja be a száját, és ne ragozza tovább a témát, mert már egyáltalán nem vicces. Az arcom azonnal elkomorodik, amikor a levelet említeni.
− Szia, persze. Csak egy pillanat – válaszolom, és csettintek a többieknek, akik köszönés után lelépnek, és másik helyet keresnek maguknak a klubhelyiségben. Megpaskolom a mellettem lévő helyet a kanapén.
− A kapcsolatok fontosak Theodore. Ráadásul, sose tudhatod, hogy kit mire használhatsz még fel az életben – pillantok rá komolyan, hiszen neki is ismernie kellene az élet színjátékának a szabályait. Elhiheti, hogy én se pusztán szeretetből lógok némelyikkel, hanem azért, mert oda kell figyelnem a presztízsemre.
− Szóval, mit szeretnél? Azonkívül, hogy kritizálod a viselkedésemet, drága unokatestvérem. – A megjegyzésemet kivételesen nem bántásnak szánom, de azzal tisztában vagyok, hogy nem valami vidám témáról fogunk beszélgetni. Sőt, én is nagyon jól tudom, hogy Damaris nénikém halálának az évfordulója közeleg, de Theodore szerintem akkor se nagyon fogadna el segítséget a családomtól, ha felajánlanánk neki.
Anonymous

Lyra & Theo Empty
Vendég
Hétf. Jún. 29, 2020 12:25 pm

Lyra & Theo
Őszintén szólva sosem fogom megérteni az unokatestvéremet. Talán azért, mert apám sohasem nevelt arra, hogy jópofizzak más aranyvérűekkel, ahogy anyám sem volt feltétlenül az a szociális alkat. Bár tény, hogy a Nott család neve elég ismert volt ahhoz, hogy ne kelljen nekünk beédeskednünk magunkat más családok közelébe. Ez sokkal inkább a fordítottja szokott lenni, de velem ez is megszűnt. Ugyan büszkén állok, emelt fővel, de nem az a típus vagyok, akinek könnyű lenne a közelébe férkőzni. Csak annyira foglalkozom másokkal, amennyire muszáj. Ilyen eset ez a mostani is, Lyra a rokonom, így, ha akarnám se tudnám őt elkerülni. Nem is vinne rá a lélek, anyám arra nevelt, hogy a család, a saját vérünk mindennél fontosabb. Akármi történhet a többiekkel, de őket sohasem hagyjuk cserben.
- Rendben van. - Éppen csak nem mosolyodom el. Kissé sajnálom, hogy csak így lerázza őket egy csettintéssel, de mondhatjuk, hogy semmi meglepő nincs benne. Egyértelműen a hierarchia csúcsán áll, a Rosier név elég hátszelet ad a számára, hogy erősnek képzelje magát. Bár az én szememben nem több, mint egy másik 18 éves lány. Mindenesetre, mellé ülök, ha már így felkínálta. Legalább anyám emlékére illő lenne kedvesnek lennem vele, még ha sohasem éreztem úgy igazán közel magamat a családunk ezen ágához. - Ez igaz. Áldozatokra mindig szükség van. - Még egy utolsó pillantást vetek a bagázsra. Nem hiszem, hogy túlságosan fontosabb szerepet szánna nekik, mint feláldozható figurák vészhelyzet esetén. Ezért sem próbáltam beilleszkedni közéjük. Ha végén úgy is csak olyan emberek, akiket nem sajnálunk feláldozni, akkor nem is értem, miért kellene foglalkoznom velük.
- Édesanyám halálának évfordulója közeleg, bár ezt biztosan tudod te is. Úgy tervezem, hogy a megemlékezést az azt követő hétvégére teszem, hogy mindenki meg tudjon jelenni. Megkérdeznéd Cornelia nénémet, hogy nektek is megfelel-e? Nem tudom, szervezett-e valamit akkorra… - Elengedem a fülem mellett a poénos megjegyzését. Tudom, hogy nem gondolta komolyan, az kihallatszana a hangjából. Elég sokszor hallottam már tőle azt a hangsúlyt, amikor épp próbált megtanítani rá, hogy miként lehetek igazi aranyvérű.
Anonymous

Lyra & Theo Empty
Vendég
Hétf. Jún. 29, 2020 1:50 pm

Theo & Lyra
Imádom ugráltatni az embereket. Olyankor igazi királynőnek érzem magam, amikor mindenki más az én parancsaimat lesi. Szerencsére, a baráti köröm elég rugalmas ilyentéren, vagy csak félnek attól, hogy Barry mit szólna hozzá, ha ellenem szegülnének. De az is lehet, hogy szimplán nem veszik magukra a csettintéses utasításomat. Nem érdekel különösebben. Azt gondolnak, amit akarnak, amíg hallgatnak rám, és jó kutya módjára viselkednek.
Ezt persze nem játszanám be az unokatestvéremmel szemben, elvégre mégis csak a rokonom, vele nem viselkedhetek tiszteletlenül. Kár a fiúért! Annyi minden lehetne belőle! Olyan tehetséges sötét varázslóvá válhatna, de ő elzárkózik azoktól az elvektől, amiket a családom mélyen vall. Próbáltam meggyőzni, sikertelenül, így el kellett fogadnom, hogy sose lesz közénk való. Érthető. Ő nem egy Rosier. Ő csak egy Nott. Sose lesz olyan, mint mi vagyunk.
Mindenesetre elmosolyodom, amikor helyet foglal mellettem, és kommentálja a korábbi kijelentésemet. Annyira mégsem reménytelen a kölyök.
− Pontosan Theodore. Ezek az emberek tökéletesek arra, ha befolyásolni kell valakit, vagy megvesztegetni másokat, megfélemlítésre, feláldozásra… Ők csak gyalogok a nagyok játékában, abban segítenek, hogy magukat feláldozva sakk-mattot adjunk a királynak – pillantok végig a baráti társaságomon. Én nem vagyok király. Nekem nem lehet mattot adni, mert magam vagyok a királynő. Lesöprök mindenkit a tábláról, aki az utamba kerül. Ezt mások is tapasztalhatják, amikor erőfitogtatásról van szó.
Azonban kétlem, hogy Theodore éppen azért tart igényt a társaságomra, mert a társadalmunkról szeretne filozofálni. A tekintetemet az ő arcára emelem. Valahogy érzem, hogy tényleg az édesanyjáról szeretne beszélni.
− Igen, tisztában vagyok vele – bólintok óvatosan. Emlékszem rá, hiszen pont ezért küldtünk neki korábban üzenetet. A kérésére egy pillanatra elgondolkozok. Nem is tudom… Tudtommal nem tervezünk semmit egy ostoba családi ebéden kívül.
− Természetesen szólok neki, de biztos lehetsz benne, hogy bármit is tervezett anyám aznapra, a megemlékezés miatt bármit képes elhalasztani – felelek komoly arccal. Ezúttal valahogy nincs kedvem viccelődni, hiszen tudom, hogy anyának mennyit jelentetett a testvére, mégsem derítettek fényt az ügyre.
− Van valami híred arról? – kíváncsiskodok. Noha anyát felettébb bántja a dolog, engem nem avatott be senki abba, hogy saját erőforrásból nyomozni kezdett volna bárki is. Pedig én úgy gondolom, hogy vér vért kíván, s ha egyszer a tudomásomra jut, hogy ki ölte meg a nagynénémet, az a személy nem részesül abban a kegyben, hogy az Azkabanban rohadjon el.

Anonymous

Lyra & Theo Empty
Vendég
Kedd Júl. 14, 2020 11:31 am

Lyra & Theo
A vér kötelez. Ugyan nem voltam olyan elvetemült híve ennek az eszmének, mint az unokatestvérem, de apám belém is erősen belém nevelte, hogy milyen kötelességeink is vannak, mint egy nagy múltú aranyvérű család vezetői. Nem tudom, hogyan is élhetnék másképpen, az is hatalmas kihívást okozott, hogy meg tudjak állni a lábamon. Ugyan ott van az apám által kijelölt gyámom, de egyértelmű volt, hogy benne nem bízhatok meg. Tudom jól, hogy része volt a kétes üzleteinek, és nem tartom azt sem kizártnak, hogy a Malfoy-okkal együtt Mr Flint is hibás azért, ami vele történt. Bár tény, hogy ő maga is tehet róla, hiszen ki olyan hülye, hogy leleplezze saját magát? Nem kellett volna Harry Potterrel párbajoznia. Megtanulhatta már volna, hogy az a fickó hajlamos minden olyan dologba beleütni az orrát, amibe nem kéne.
- Nem félsz, hogy egyszer csak majd fellázadnak? Mivel tartod őket kordában? Azon kívül, hogy elég idióták. - Ugyan soha nem volt kedvemre való a jópofizás a többi családdal, de tagadhatatlan, hogy mindig is érdekelt, mégis hogyan képesek ennyi embert kontroll alatt tartani. Egyértelmű, hogy van az a réteg, akik elég hülyék ahhoz, hogy elhiggyék, amit csak mondanak, de nem mindenki ilyen. Engem se tudott meggyőzni semmivel, hogy csatlakozzak a kis sleppjéhez, de vajon a többieket mit tarthatja ott? Nem egy boszorkány és varázsló van a bandájában, akik nem feltétlenül idióták.
- Köszönöm... - Egy pillanatra majdnem meghatódok, de tudom, hogy teljesen felesleges. Nem az a család vagyunk, akik egymás vállán zokognának. Édesapám mindig azt tanította, hogy erősnek kell mutatnunk magunkat, egy pillanatra sem rendülhetünk meg. Én pedig nem is fogok. Büszkébb vagyok annál, mintsem, hogy másokra támaszkodjak.
- Nincs. Több nyomon is elindultam, de semmit nem találtam. Most a jogrendet kezdtem el vizsgálni, hogy hol lehetne belekötni az intézkedésekbe, hogy ezzel ismét aktív státuszab kerüljön az ügy... De van egy sanda gyanúm, hogy itt valami magasrangú miniszter, vagy vezetőszerepet betöltő keze lehet a dologban. Különben nem lehetett volna ilyen egyszerűen eltusolni. - Csak úgy csikorognak a fogaim, ahogy összeszorítom az állkapcsomat. Dühös vagyok, egyértelműen félresöpörték az ügyet, és biztos vagyok benne, hogy köze lehet ahhoz, hogy a Bulstrode család tisztavérű ága szintén a Nagyúr mellett foglalt állást mindkét varázslóháborúban.
Anonymous

Lyra & Theo Empty
Vendég
Kedd Júl. 14, 2020 11:55 am

Theo & Lyra
Kevesen értenek mások manipulálásához, pedig igen egyszerű, és annál is szórakoztatóbb tevékenység. Tudom, hiszen a családomnak köszönhetően elég magas fokon űzöm ezt. Először az édesanyámtól tanultam el az alapokat, aztán Barry segített csiszolni a képességeimen, amíg együtt tanultunk a Roxfortban. Épp ezért húzódnak vérvörösre festett ajkaim rémisztően kegyetlen mosolyra.
− Miért félnék, kedves kuzin? – pillantok rá még mindig mosolyogva. Láthatja, hogy nem érzem azt, hogy félnivalóm lenne. Sose éreztem az életem során félelmet, talán nem is tudom igazán milyen az.
− Ez igen egyszerű. A markomban tartom őket – nyújtom ki az ujjaimat, hogy egy hirtelen mozdulattal ökölbe zárjam őket szemléltetve, hogy milyen könnyedén a vesztüket okozhatom, ha megtagadnak engem. – A titkaikkal. A titkok kifecsegésének a veszélye nem is tudnád mennyi mindenre készteti az embereket. Olyan engedelmessé válnak, hogy még csak idomítani sem kell őket.
Billentem oldalra a fejemet, miközben a baráti társaságomra pillantok. Hiszen kedves Theodore, ezzel te is tisztában lennél, ha csatlakoztál volna a belső köreinkhez. El sem tudnod képzelni, hogy miféle magasságokba emelkedhetnél mellettem, vagy éppen milyen népszerűségre tennél szert az oldalamon kuzin. Nem is kell szeretniük érte, sőt, bőven elég, ha rettegnek tőled.
− Ráadásul, nekem nincsenek titkaim – nevetek fel. Aligha találnának rajtam olyan fogást, hiszen látszólag teljesen makulátlan vagyok. Ha csinálok is valamit, mindezt úgy teszem, hogy az árnyékban maradjak. De ezt bizonyára te is tapasztaltad drága rokon, hogy mennyire egyszerű a háttérből figyelni, és információkat szerezni másokról. Aztán a megfelelő pillanatban, amikor az illető nem tud védekezni, betoppansz az életébe, a sarokba szorítod, és a báboddá teszed. Imádnivaló egy elmejáték. Majdnem olyan zseniális, mint a varázslósakk. Bár, az is attól függ, hogy ki játssza. Egy felhasználható katona szemszögéből az egész egy csatatér, amelyben bajtársak és ellenségek esnek el. Egy hadvezér szemében viszont rajta kívül mindenki feláldozható a nagyobb jó érdekében. Én pedig átkozottul jó stratégának tartom magam.
Azonban kénytelen vagyok félretenni az egómat, hiszen ez a beszélgetés kivételesen nem rólam szól, hanem Theodore édesanyjáról, elhunyt nagynénémről. Mérhetetlen bosszant és sért, hogy még mindig nem sikerült kideríteni pontosan mi is történt vele. Így figyelmesen hallgatom a magyarázatát.
− Ha gondolod, megkérhetem a bátyámat, hogy próbáljon meg a Minisztériumon belül találni valami aktát, vagy információt. Vagy esetleg szólhatok apának, hogy kenyerezzen le valakit, de anya is körbe kérdezhet magasabb körökben – ajánlom fel a segítségem, hiszen a vér vért kíván. Legalább is, a mi családunk felfogása szerint ennek így kell lennie. Ha valaki kezet emel valamely családtagunkra, vagy árt neki bármilyen módon, onnantól kezdve az illető ember halott ember.
Nekem nincsenek kapcsolataim a Minisztériumban, de megtalálom azokat az embereket, akiken keresztül információkat lehet szerezni.
− Valószínű egyébként. A mostani vezetőség nem rajong értünk. Azt sem nézik jó szemmel, hogy a fivérem gyakornokként dolgozik náluk, de amíg nem tudnak bizonyítani semmit, addig intézkedni sem tudnak – vonom meg a vállamat egykedvűen. Egyértelműen megpróbálnak minket ellehetetleníteni, csakhogy aki elég okos, az így is utat tud törni magának. A béke, amit kivívtak maguknak igencsak ingatag lábakon áll, és csak arra vár, hogy egy nagyobb esemény elsodorja magával.
− Szóval, fékezd a haragodat, kuzin. Megértem, hogy dühös vagy, de ezt az energiát fordítsd a célodra, legyen az, ami előre segít az utadon, de az elméd legyen tiszta, a céljaid pedig világosak. Csak így járhatsz a dolgok végére. – Meg természetesen akkor, ha félreteszed a makacsságodat és a büszkeségedet, és elfogadod a segítségünket. Nem azt várjuk el, hogy vedd fel a Rosier nevet, azt sem kérjük, hogy válj olyanná, mint mi, viszont azt tudnod kell, ha egyszer segítünk neked, akkor rokoni kapcsolat ide, vagy oda, de az adósunk vagy.

Anonymous

Lyra & Theo Empty
Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 10:52 am

Lyra & Theo
Majdhogynem idiótának érzem magamat, amiért egy pillanatra is azt gondoltam, hogy ki lehetne őt zökkenteni a magabiztosságából. Bár felesleges energiapazarlásnak tartom, hogy az ő ügyletein agyaljak, mindössze annyit kell észben tartanom, hogy soha ne kerüljek a vele ellenkező oldalra. Lehet, hogy nevetségesen magabiztos, de van is némi oka rá. Nem is akarom megkockáztatni, hogy meg kelljem ízlelnem a haragját. Van bőven elég bajom azon kívül, hogy még vele is csatároznom kelljen.
- Milyen igazad van... - Ritka alkalmak egyike, amikor egyet kell értenem vele. Viszont most egy pillanatig sem kételkedem a szavaiban. Pontosan tudom, micsoda hatalma van annak, aki mások titkait őrzi. Apám belebukott ebbe, én tanultam az ő hibájából. - Egyértelműen a legjobb lépés. - Bár sokkalta inkább mondanám, hogy jól őrzi őket. Én magam is megtanultam, hogy a titkaimat a sírba kell vinnem, különben pont azok fognak majd engem a sírba vinni. Ezt a technikáját elismerem, kiváló. Ámbár nem feltétlenül sokáig kijátszható. A titkok változnak, megszűnhetnek, átalakulhatnak. Minél több embert akar sakkban tartani, annál több irányba kell figyelnie folyamatosan. Majdhogynem lehetetlen, nem egy varázsló vagy boszorkány bukott már bele ilyen kétszínű játékokba.
- Egyelőre még gondolkozom. Ha semmit nem találok, amivel előrébb juthatok, mindenképpen meg foglak titeket keresni. - Éppen csak nem fintorodok el, komoly erőfeszítést igényel, hogy semleges maradjon az arckifejezésem, pedig a hátam közepére sem kívánom, hogy pont Rosierékkel szövetkezzek, legyen is szó vérkötelékről... - A bátyádat amúgy is lehet jobb lenne csak végső esetben belekeverni. Gondolj bele, mi történne, ha esetleg lebukna, valószínűleg azonnal eltávolítanák a Minisztériumból, de azt se tartom kizártnak, hogy lecsukják. - Nem aggódom Barringtonért. Kellően álszent és körmönfont ő maga is ahhoz, hogy akárhonnét ki tudja húzni magát, de pont ő az, akivel a legkevésbé szeretnék közösködni. Lyra még semmi hozzáképest, ahogy Mr Rosier is mögötte marad, ha a háttérben való tervezésről, kapcsolatokról van szó.
- Biztos vagyok benne, hogy valahogyan el tudjuk kapni az illetékest... A saját törvényeikkel fogom előrángatni a háttérből. - Magam is meglepődtem, hogy a varázsjog milyen sokszínű, mennyiféleképpen lehet értelmezni, ha a varázsló úgy akarja... Én pedig nem leszek rest élni ezzel a lehetőséggel, csak tudjam meg, hogy pontosan kit kell megtámadni vele.
- Igazad van. Ha elvesztem a türelmemet, könnyen lehet, hogy a fejem is követni fogja... Ahogy kedvem sincs az apámhoz csatlakozni az Azkabanban. Nyugodtan kell a dolgok végére járnom. - Akármennyire is utálom a tényt, de el kell ismernem, néha bölcs dolgok is elhagyják a száját, nem csak álszent hazugságok. A maga módján határozottan egy intelligens ember.

Lyra & Theo Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: