Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

You mess with my kids, you mess with their crazy-ass mom

Anonymous

You mess with my kids, you mess with their crazy-ass mom Empty
Vendég
Csüt. Jún. 18, 2020 3:06 pm

Hester & Gild
"Kids are always very savvy. It doesn't take long for a kid to realize when an adult is a loser."

Nem szeretem, ha valaki a családommal szórakozik. Velem bárki megteheti, de a gyerekekkel és a feleségemmel senki, ha nem akarja megismerni a komoly oldalamat. Szerencsére Hesterrel senki nem mert packázni, tőle minden jóérzésű ember félt mint kannibál kisgyerek a nyárstól, még én magam is. Talán éppen nekem volt a legtöbb okom rá, egészen profin tudtam kiborítani őt napi szinten három-négy alkalommal. Amennyire én tudtam, a fiamat sem bántotta senki, nem is volt rá okuk. Okos, jó gyerek volt, akit inkább tisztelhettek a társai mint bánthatták. Vagyis nagyon reméltem, hogy ez a helyzet és nem titkolja előlünk. De most ott volt Arya...
Amikor elengedtük a lányunkat élete első vonatútjára a Roxfortba, tele voltam pozitív érzésekkel. Biztos voltam benne, hogy remek dolga lesz ott, rengeteg barátot szerez és olyan gyerekek veszik majd körül, akik szeretik őt minden bohósága ellenére. Naiv voltam? Igen, az hiszem, nagyon az voltam.
Leírhatatlanul rossz érzés volt a kezemben tartani a levelet az egyik tanárától. Még arra sem tudtam gondolni, hogy mennyire örülök az ilyen pedagógusoknak a Roxfortban, akik így foglalkoznak a diákokkal. Túlságosan mellbe vágott a tény, hogy Aryát kiközösítik, bántják és kinevetik az osztálytársai. Nem ezt érdemelné, hiszen akkora szíve van és úgy szeret mindenkit... Nem szerettem igazat adni Hesternek, mert az mindig azt jelentette, hogy valami rosszul sült el. Én mindent optimistán szemléltem, ő mindent realistán, így általában nekem kellett nagyobbat csalódnom. Na de pont a kislányunkkal?
- Szeretnéd, hogy bemenjek veled? -néztem fel a feleségemre. Az asztalnál ültem, a kezemben egy furcsa mintájú bögre, félig tele citromfű teával. Éppen megbeszéltük, hogy Hester mindenképpen látogatást tesz a tanároknál, legfőképpen a házvezetőnél, aki a visszajelzést küldte. Valami Lestrange, nem írta alá, csak a vezetéknevével. -Nem gond, ha nem, csak... nem tudom. Szeretnék ott lenni, hogy tudjam, mi történik vele odabent. -És hogy tönkretegyem néhány kisgyerek napját, amiért bántani merik a lányomat, de ezt már nem fűztem hozzá. Hester úgyis tudja.
A lábam idegesen járt az asztal alatt, a tea felszíne enyhén fodrozódott tőle. Nem szerettem a tehetetlenséget, ez idegesített.

✧ Snip snip ✧

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Csüt. Júl. 02, 2020 10:45 am
Gild & Hester

You mess with my kids...

Legszívesebben galacsinná gyűrtem volna a levelet és a kukába hajítottam volna, hogy soha többet ne kelljen elolvasnom hogyan közösíti ki a lányunkat és hogyan gúnyolódik rajta nemcsak az egész első évfolyam, hanem az idősebb gyerekek is. Tizenhét évesen találkoztam utoljára Rody Lestrange-el és akkor úgy képzeltem, hogy a következő találkozásunk egy teljesen nevetséges, érdektelen szituációban fog történni, de semmiképp sem egy tanári fogadóórán, ahol beszámol róla, milyen számkivetetté vált Arya. Most mégis itt pihent előttem és a férjem előtt a levél, amelyben a házvezető tanára, aki talán nem is tudta kinek a gyerekéről van szó, mélységes aggodalmát fejezte ki Arya szociális életét illetően. Mégis mit tehettünk a lányunk érdekében? Semmit, nem varázsolhattunk neki barátokat, csupán beszélhettünk a tanáraival, hogy figyeljenek rá jobban, de abban sem voltam biztos, hogy ezzel nem ártunk majd még jobban. Üljünk tétlenül? Még ha ez is lenne a jó megoldás, ugyan hogyan lennénk rá képesek?
Gild szinte sosem volt ideges vagy dühös. Nem lehetett kizökkenteni, minden optimistán és lazán vett, és bár sokszor mondtam neki, hogy ne legyen ilyen gyermekien naiv, valójában nagyon szerettem ezt a tulajdonságát. Ha ő felhúzta magát valamin, akkor tényleg megvolt az okom az aggodalomra. Imádta Aryát, Gildyt is természetesen, de a lányunk úgy csüngött rajta kiskorától kezdve, mintha az apja legalább egy félisten lenne, össze voltak nőve és tudtam, hogy most Gild szinte a sajátjaként éli át Arya minden fájdalmát. Arya az apjára ütött, nem aggodalmaskodott túl sokat és gyakran nem vette észre, ha valaki kinevette, még a gúnyos, ironikus dicséretet is őszintén megköszönte, de abban nem kételkedtem, hogy a levélben leírtak alapján ezúttal a kislányunk is tökéletesen tisztában volt vele, hogy őt nem szeretik a diáktársai. Arya nem buta volt - ó, de még mennyire, hogy nem -, csak nagyon kisgyerek és nagyon naiv. De ennyire még ő sem. Miért nem írta a leveleiben, hogy utálja az iskolát? Miért csak az óráiról és az érdekes szellemekről mesélt nekünk?
- Nem tudom, Gild - ráztam meg a fejem gondterhelten. - Nem akarom, hogy úgy tűnjön, mintha az akadémia rektora bemenne balhézni. Nem ismernek, nem tudják, hogy nem asztalt csapkodni akarsz, csak mert "fontos ember" vagy és megteheted. Különben is, ismerem Lestrange-t, talán egyedül jobban szót értek vele.
Ezek is mind szerepet játszottak abban, hogy egyedül akartam bemenni, de leginkább azért akartam távol tartani Gildet a fogadóórától, mert tudtam, hogy nem fogja jól viselni. Én higgadt és megfontolt tudtam maradni, ő nem. Nagyon rosszul fogja érinteni és ha amolyan "gildesen" reagálja le a helyzetet, azzal biztosan nem segít majd Aryának, habár azért sem tudtam volna haragudni rá, ha kilógat néhány gyereket a Griffendél-toronyból.
Anonymous

Vendég
Szer. Aug. 12, 2020 4:51 pm

Hester & Gild
"Kids are always very savvy. It doesn't take long for a kid to realize when an adult is a loser."

Könnyű volt elfelejteni, milyen kegyetlenek tudnak lenni a gyerekek, holott én magam is megtapasztalhattam. Iskolásként nem zavart, ha rajtam röhögött mindenki a Pukwudgie szobáiban vagy éppen a tanórákon. Nem foglalkoztam vele, ha kibeszéltek a hátam mögött, ha kegyetlenül gáz és egyáltalán nem igaz történeteket keringettek rólam, és azzal sem, ha a szemembe mondta valaki, hogy nem kedvel. Sem akkor, sem most. Gyerekként meg voltam győződve arról, hogy mindezt a különleges mivoltomnak köszönhetem, hiszen anyám is azt mondta mindig, hogy milyen különleges gyerek is vagyok én. Azóta megtanultam persze, hogy a furcsa legtöbbször nem egyenlő a különlegessel és nem is pozitív jelzőként használják az emberek általában. Mégsem vettem a szívemre, képtelen voltam a kegyetlenkedést komolyan venni, talán ez afféle önvédő mechanizmus lehetett, amikről Hester is mesélt már nekem.
Eddig meggyőződésem volt, hogy Arya is így állt hozzá a dolgokhoz, hiszen annyi mindenben hasonlított rám, hogy az néha már ijesztő volt, ez a levél most pedig hatalmas pofonként világított rá arra, mennyire rosszul gondoltam. Fájt a tudat, hogy elcsesztem bármit is a saját kislányom nevelésekor, még akkor is, ha erről nem feltétlenül tehettem én. Remélem, hogy így van...
- Senki nem mondta, hogy nem akarok asztalt csapkodni -dünnyögtem. Nem a pozíciómból adódó előnyöket akartam kihasználna, azoknak szinte a tudatában sem voltam, mert feleslegesnek tűntek, de a lányomért én csapkodok bármit, akár asztalt is. Bár biztosan fájna. -A tanárt honnan ismered? Jóban vagytok? -Nem foglalkoztatott különösebben, hogy milyen módon ismerték egymást, nem volt szokásom féltékenykedni. Azt viszont fontosnak találtam, hogy jóban legyenek, mert úgy egész biztosan könnyebben dolgoznak majd együtt Arya érdekében.
Elcsendesedtem egy kis időre, éppen elég volt ahhoz, hogy kiürítsem a bögrémet. Nem tudom, ki hazudta azt, hogy a citromfűtea bármire is jó, még az íze is szörnyű volt. Egy füves cigi már régen megoldotta volna a problémámat, de most nem szívhattam el egyet. Hester kitekerte volna érte a nyakamat, és nem is éreztem kivételesen helyénvalónak.
- Annyira reménykedtem benne, hogy Arya lesz a közösség egyik legfontosabb tagja. Hogy majd szeretik, segítik a nehéz napokon, ő pedig mindenkit eláraszt a szeretetével, ahogyan azt szokta. Túl naiv lettem volna? -Felsóhajtottam, majd felállva az asztaltól a mosogatóhoz vittem a bögrét. Még a filtert is benne felejtettem, de ebben nem volt semmi újdonság.

✧ Snip snip ✧

Anonymous

Vendég
Szomb. Nov. 07, 2020 9:47 am
Gild & Hester

You mess with my kids...

Abban egy másodpercig sem kételkedtem, hogy Gild örömmel csapkodna asztalt. Nem volt indulatos ember, Merlinkém, nála kevés ártalmatlanabb férfi járt ezen a bolygón. Sosem volt fenyegető, erőszakos, különösebben határozott fellépése sem volt - szerencsére én helyette is birtokoltam ezeket a jelzőket -, de kislánya csak egy volt, és egyetlen valamirevaló apa sem hagyta volna szó nélkül, hogy a gyerekét bántják. Márpedig Gild minden furcsasága ellenére csodálatos apa volt, a "miért szeretem Gilderoy Lockhart Jr.-t" listámon az egyik legelőkelőbb helyet foglalta el. Persze hajlamos volt átsiklani olyan dolgok felett, mint Arya különcsége, hiszen Gild ebben őszintén, tényleg nem látott semmi problémát, még annyit sem, mint én. Természetesen elfogadtam és szerettem a kislányomat olyannak, amilyen volt, sosem akartam volna megváltoztatni, de én a férjemmel ellentétben sajnos tudtam, hogy nem ő lesz a Roxfort legnépszerűbb kisdiákja. Sajnos igazam is lett.
- Tudom, hogy örömmel csapkodnál asztalt, de nem lenne célravezető. Aryának attól nem lesz jobb... - Sajnos azt már nem tudtam megmondani, hogy mitől lenne jobb neki. Egy pszichomágusi diploma nem volt elegendő hozzá. - Azt nem mondanám, hogy kifejezetten jóban vagyunk... Valamikor még ötödikben jártam vele pár hónapig, de a barátjával állandóan Fridát bántották, úgyhogy gondolhatod, milyen szép vége lett annak a ritka komoly kapcsolatnak... Viszont biztos vagyok benne, hogy azóta kellően tart tőlem és ez jó kiindulási alap.
Rody Lestrange nem volt rossz ember. Felnőttként már azt is láttam, hogy valószínűleg a legjobb barátja, Weasley sem volt az, csupán ezt a viselkedést hozták otthonról. De az az igazság, hogy ez sem most, sem tizenöt évesen nem mentette fel őket a szememben az alól, ahogyan Fridával viselkedtek. Igaz, Rody sosem bántotta őt közvetlenül, de hagyta, hogy Weasley megtegye és ez nekem pont elég volt ahhoz, hogy gondolkodás nélkül kihajítsam. Senki sem szórakozhatott a az unokatestvéremmel és egyben legjobb barátnőmmel.
- Ő a lányunk, természetes, hogy mi máshogy tekintünk rá, mint a gyerekek a Roxfortban. Én is reménykedtem benne, hogy elfogadják majd... - Még ha nem is olyan vakon hittem ezt, mint Gild. - Te is tudod, milyenek a gyerekek... Főleg most, amikor szinte erre buzdítják őket, hogy közösítsenek ki másokat. Nem hiszem, hogy az a picsaszájú tanfelügyelő az elfogadásra bátorítaná őket.
Fridával csak Picsaszájúként és Kacsaszájú Kurvaként emlegettük Eunice Drucilla Bagmant, minden bűntudat nélkül. Felháborítónak találtam, hogy egy ilyen nő beleszólhatott az iskola ügyeibe és mérgezhette az oktatást. Mert azt tette, még ha Aryát nem is miatta bántották, akkor sem javított a helyzetén, hogy ilyen emberek vezethették azt az iskolát.
- Jövőhétre megpróbálok időpontot egyeztetni Lestrange-el. Esetleg eljöhetnél te is és addig beszélgethetnél kicsit Aryával. Szerintem jól esne neki.
Anonymous

Vendég
Szer. Dec. 30, 2020 7:19 pm

Hester & Gild

Felháborítónak tartottam még a gondolatát is, hogy Aryát bárki bántsa. Olyan ártalmatlan kislány volt, tényleg a légynek sem ártott volna soha, nem még az osztálytársainak. Én nem voltam hajlandó elfogadni azt, amit Hester mindig mondott, ami miatt aggódott, hogy állítólag túl elvarázsolt a lányunk. Mindig elismertem a feleségem tudását, de váltig állítottam, hogy ebben nincsen igaza, mert Arya teljesen rendben van, a hobbijai is, a viselkedése is, minden. De tegyük fel, hogy ő is… fura lenne. Akkor sem magyarázza semmi azt, ahogy vele viselkednek, mert a különcség nem ok arra, hogy az embert megvessék, kinevessék és zaklassák miatta. Én sem voltam egy mindennapi jelenség, ezt tudtam magamról, de legalább engem nem basztatott senki emiatt.
- És ha mégis jobb lenne? Nem tudom… Gildyvel sosem volt ilyen probléma, eddig azt hittem, ő mindenre felkészített, amit szülőként az ember várhat, de ezek szerint nagyot tévedtem. -Én nem láttam a különbséget a gyerekeim között. Persze, az egyik idősebb volt és fiú, a másik meg griffendéles, azt is tudtam, hogy jellemre különbözőek, de nem éreztem azt, hogy ezek közül bármelyik indok lett volna arra, hogy a roxfortos gyerekek teljesen másképp álljanak az egyikhez mint a másikhoz. -Szerelmem, tőled minden épeszű férfiember tart. De igazad van, ez jó kiindulási alap, remélem, dűlőre jutsz majd vele. -Ráhagytam a dolgot már. Éreztem, hogy nekem nem lenne ott helyem és messze nem tudnám olyan profin kezelni a helyzetet mint a feleségem. Kettőnk közül én voltam az, akit jobban befolyásoltak az érzelmei.
Homlokráncolva meredtem a tea felszínén úszkáló citromfű darabkákra. Ismerős volt ez a picsaszájú megnevezés, tudtam is, hogy kire utal, de azt hiszem, tudatosan nyomtam el magamban a konkrét emlékeket arról, hogy Hester és Frida miket meséltek róla. Nem akartam belegondolni, hogy milyen diktatúrát vezethet most ott az a nő.
- Nem is értem, hogyan kerülhetett egy ilyen ember abba a pozícióba és ezt hogyan hagyhatják a szülők. Biztosan hajmeresztő dolgokat művel, csak mi még nem hallottunk róla semmit.
A felajánlására felkaptam a fejem. Pár pillanatig csak néztem az arcát, hogy biztosan komolyan gondolja-e, hogy én is vele mehetek, aztán amikor megbizonyosodtam róla, hogy nem viccel, fáradtan elmosolyodtam.
- Megyek, persze. Biztosan ráfér már egy nagy ölelés. Rám is. Hiányzik nagyon, még mindig nem szoktam meg, hogy egyikük sincsen itthon.

✧ Snip snip ✧

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: