Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Minden kezdet nehéz... fôleg, ha nincs beleszólásod

Anonymous

Minden kezdet nehéz... fôleg, ha nincs beleszólásod Empty
Vendég
Szer. Jún. 10, 2020 7:41 pm
Ems & Nick

Minden kezdet nehéz... főleg, ha nincs beleszólásod

Az utóbbi időben rengeteg minden történt. Néha úgy érzem, hogy túlságosan sok minden. Ráadásul nemcsak velem, hanem szerintem az egész családunkkal. De persze csak a saját nevemben tudok nyilatkozni, úgyhogy annyit mondhatok, hogy velem egészen biztosan történtek dolgok. A kelleténél több is. Hála apának, aki valamilyen, számomra homályos oknál fogva úgy gondolta, hogy jó móka lesz engem összeboronálni a furkász -, illetve mindenféle állatőrült Nick Scamanderrel. Hát, el kell keserítsem az öregemet, egyáltalán nem örülök az általa kialakított helyzetnek. De azt azért mégsem mondom az arcába, hogy "Figyelj már, Apa! Egyáltalán nem tetszik, és nem vagyok boldog attól, amit csináltál, de talán majd te is rájössz, hogy ez így nem jó.". Nem, ilyet még véletlenül sem tennék, bár nem tagadom, megfordult a fejemben. De vagyok olyan jó gyerek, hogy nem reklamálok, akkor sem, mikor majd megesz a fene, hogy megmondjam a magamét. Na meg... pszichomágushallgatóként megintcsak nem lenne ildomos ilyeneket mondani. Főleg nem apámnak, aki szintén szakmabeli, így simán kielemezhet. Én meg ki is is nézem belőle. Úgyhogy egyelőre inkább befogom a számat, és nem makacskodom. Pláne nem feleslegesen. Különben is, a másik érintettel, vagyis Nickkel is rendeznünk kell a helyzetet. Nem kerülgethetjük örökké a kérdést, ezzel én is tisztában vagyok. Ezért is beszéltünk meg találkozót az Akadémia udvarán, hogy legalább elkezdjük helyrerakni a dolgokat. Mert persze azt valószínűleg mindketten tudjuk, hogy ez egyáltalán nem lesz egyszerű menet. Már csak azt remélem, hogy nem felejtette el a találkozót, vagy nem furkászozta el az idejét, ahogy valószínűleg általában teszi. Mindegy, úgyis kiderül, és ha mégis, akkor legfeljebb visszamegyek, hogy a könyveimbe temetkezzem a nap hátralévő részében.

You are the only one Sok szeretettel :3 <3
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Vas. Jún. 14, 2020 1:53 am

Emily & Nicholas

Soha nem akartam senki hőse lenni. Nem akartam naggyá tenni a Scamander nevet, nem akartam lekicsinyíteni sem. Csak azt szerettem volna, ha élni hagynak, mindenki biztosan ezt szeretné. Ha nem kell megfelelnie mások elvárásainak, ha nem hagyja elnyomni magát. Ha tud egy kicsit lélegezni. Én is csak lélegezni akartam, mégis tudtam, hogy szembe kell néznem Emily Yordmoon-al, megértetni vele, hogy ehhez semmi közöm, csak annyi amennyi neki. Egyikünket sem kérdezték meg, hogy mennyire akarjuk vagy nem akarjuk ezt az egészet. De amíg meg tudjuk beszélni valahogyan a dolgainkat, addig jó. Nem hiszem, hogy lenne értelme tovább húzni, nyúzni, elkerülni ezt az egészet.
Minél hamarabb szembe nézek vele és megtudom mi jár a fejében erről az egészről, annál tisztább lesz mi az ami ő elvár. Biztosan nem engem, ettől függetlenül azonban majd igyekezni fogok, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek. Nos, ezért döntöttem úgy, hogy nem üres kézzel állok elé, hanem megpróbálok kedveskedni neki.
Sajnos nem tudom még, hogy melyik virág lehet a kedvence, ezért saját elgondolásból és mivel szerintem elég egyedi egy csokor fehér liliommal a kezemben állítottam elé. Tudom, hogy ez egy kicsit elég röhejes, valószínűleg most legszívesebben nevetne ezen az egészen. De ettől függetlenül csak a jó szándék vezérelt. Ha tényleg vele kell leélnem az életemet akkor valahogy kénytelen leszek a kegyeibe férkőzni, megkedveltetni magam vele. Bármi, csak ne nézzen már egy tuskónak, mert nem vagyok az. Egy kicsit persze, hogy stresszelek, nem szoktam hozzá, hogy „udvarolni” kelljen és valószínűleg béna is vagyok ebben, de valahogy mindig el kell kezdeni, nem igaz? Hogy máshogyan kezdhetném, ha nem így?
– Szia! Ez a tiéd. – átnyújtom neki a csokrot. Nem akarok túlságosan unalmas lenni, ezért csak nyugodtan és röviden, lényegre törően beszélek, még. Túlontúl túlgondolom ezt az egészet. Olyasmit is beleképzelek, amit nem kellene. Normális ez?
– Gondolom neked sem könnyű, elfogadni ezt az egészet. – kezdek bele, de igazából nem is tudom, hogy miért pont lelkizni kezdek vele, ha helyette megkérdezhetném, hogy van, milyen napja volt és hasonlók. Nem, nekem egyből a kényes témára kell térni, mintha nem lenne más választásunk. Pedig van. Mindig van más választásunk, csak elsőre nem látjuk. Ezért terelem a témát.
– A virág csak azért van, mert mosolyogni szerettelek volna látni és mert illik hozzád. – számomra ő is tiszta volt, valami amit nem érhetek el, legalábbis így elrendezve biztosan nem. Nem is hiszem, hogy ezzel bármit vagy bárkit meg lehet kapni, éppen ezért, csak egy kis részem szeretné ha nem gyűlölne, ha nem nézne rám úgy, mintha mindez tényleg akkora nagy kényszer lenne. Pedig az. De szerintem tehetnénk az ellen, hogy mégse legyen ilyen kínos az egész.

∞ szószám ✰ ©Öltözet

Anonymous

Vendég
Szomb. Jún. 27, 2020 9:05 pm
Ems & Nick

Úgy gondolom, minden kisgyerek hisz a tündérmesékben. Valamilyen szinten egészen biztos. És biztos vagyok benne, hogy a legtöbb kisgyerek a szüleit ha nem is feltétlenül királynak és királynőnek, de legalábbis egyfajta hősnek gondolja. Én is ilyen voltam, sőt, a mai napig ilyen is vagyok. S talán pontosan emiatt kezdtem el a pszichomágus szakot az Akadémián. Apával mindig is jól megvoltunk, szóval valamilyen szinten egyértelmű volt, hogy valahogy az ő szakmájához kapcsolódóan választok aztán, és végül úgy alakult, hogy én is a pszichológusi pályán kötöttem ki. Igaz, még csak tanulom, de akkor is.
Most viszont egyáltalán nem azért mentem az Akadémia udvarára, hogy nyugodtan, békés körülmények között tudjak tanulni. Persze, annak is örültem volna, de vannak a tanulásnál sokkalta fontosabb dolgok is a világon. Példának okáért az ember lelki békája. Akarom mondani békéje. Na meg az, hogy végre megbeszélhessük Nickkel az apa által kialakított helyzetet, amit eddig csak kerülgettünk, mint macska a forró kását. Mondjuk nem mintha most annyira szívesen beszélgetnénk erről az igencsak kényes témáról, de valamikor ezt is tisztába kell tenni, én pedig már nem szándékozom tovább húzni az időt. Így is túl sokáig vártunk már.
Szerencsére nem kell túl sokáig várnom, nem sokkal utánam Nick is megérkezik, kezében egy csokor fehér liliommal. Honnan tudja, hogy ez a kedvenc virágom? Vagy... tudja-e egyáltalán? Mindegy, igazából nem is számít.
- Szia! Köszönöm szépen!
Veszem el a virágot mosolyogva, majd élénk, kíváncsi tekintettem kezdem el szemügyre venni Nick arcát. Kissé mintha feszült, ideges lenne, habár nincs oka, hiszen csak én vagyok itt. Engem pedig ismer. Persze lehet, hogy a téma feszélyezi, ezt viszont teljes mértékben megértem, én is ideges vagyok.
- Nem, egyáltalán nem könnyű. De gondolom, ezt már te is tudod, na meg az arckifejezésedből ítélve te is hasonló cipőben jársz, szóval... a kérdés a következő: mit tegyünk? Mi lesz velünk? Ötlet?

Anonymous

Vendég
Csüt. Júl. 16, 2020 3:07 pm

Emily & Nicholas

Nehezemre esett ilyen témáról beszélgetni vele. De tisztában voltam azzal, hogy egyszer csak szembe kell néznem velem, ezért miután átvette a virágot le is ültem mellé. Tudom, hogy most fontos dolgokról kell beszélnünk, még akkor is ha ez irtóra kínos nekem, de a jelek szerint nem csak én vagyok ezzel így szóval… mély levegőt veszek és kifújom. Rengeteg dolgot szeretnék elmondni neki. Köztük azt, hogy nincs semmilyen tervem, hogy nem tudom mihez kezdjünk, hogy erre végkép nem számítottam, de ugyanakkor nem akarom nagyon elkeseríteni őt sem. Mert bár nem látszik mégis fontos a számomra az amit ő gondol, vagy érez éppen.
Szóval nem akartam túlságosan felhergelni őt, de valójában meg sem akartam felelni neki, csak egy középutat szerettem volna találni, ami mindkettőnknek kedvező lehet és mégsem olyan rémes. Tehát igyekeztem igazából csak önmagamat adni, azzal, hogy megleptem őt egy csokor virággal, csak azt akartam megmutatni, hogy mennyire figyelmes vagyok és a magam módján igyekszem.
– Örülök, hogy tetszik. – nyugtázom, ezt már egy fél sikernek, mert tényleg örülök annak, hogy tetszik neki.
Egy pillanatig elgondolkodtam a kérdésén, azon, hogy mit mondhatnék neki. Igazából nekem nem volt semmi problémám vele, mert szép és okos volt a maga módján, csak abban nem voltam biztos mennyire viselné el az én hóbortjaimat, egyáltalán abban sem volt biztos, hogy van olyan személy aki esetleg el tudná viselni. Azt mondták túlságosan hasonlítok Newt nagyapámra és ha esetleg egyidősek lennénk akkor biztosan jól megértenénk egymást. Nem mintha így nem értjük meg egymást, de akkor meg végérvényesen elválaszthatatlanok lehetnénk. Maximum annyiban nem kedvelne szerintem az öreg, hogy sokat okoskodnék neki és túl lelkes lennék amikor ő meg épp visszafogott lenne. De esetleg pont emiatt jönnénk ki olyan jól. Ám most más a helyzet.
– Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem igazából nincs semmi bajom veled. Viszont arra kíváncsi vagyok, hogy te mit gondolsz. – megpróbálom mosolyra húzni a szám, hogy lássa semmi ártó szándék nincs most bennem. Meg amúgy se lenne. Úgy vagyok vele, hogy aki az állatokat szereti az rossz ember nem igazán lehet. Csak azzal van gond, hogy az emberekkel nincs valami jó viszonyom. Nekik mindig meg akarok felelni, vagy hajlamos vagyok arra, hogy azt mondjam amit hallani akarnak és ezzel mindig mellé nyúlok.
– De arra gondoltam, hogy mielőtt bármit is mondanál vagy tévesen megítélnénk egymást, mit szólnál ha találkozgatnánk párszor és randira járnánk? Megismerhetnénk a másikat és ha te sem parázol tőlem akkor én sem fogok tőled, mert megszokhatjuk egymás jelenlétét, rigolyáit, szokásait. Mit szólsz hozzá? – kíváncsiskodom.

∞ szószám ✰ ©Öltözet

Anonymous

Vendég
Szer. Júl. 22, 2020 6:30 pm
Ems & Nick

Elég idős vagyok már ahhoz, hogy tudjam: bizonyos helyzetekből vagy megszöksz, vagy megszokod azt. Igen, még akkor is, ha a mondás fordítva van. Ugyanakkor azt is tudom, hogy létezik egy olyan mondás is: ha az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét. Vagy citromos süteményt. Vagy... igazából bármit, ami citromos és finom. Mert... az jó.
Kissé - na jó, kicsit nagyon - ideges vagyok emiatt az egész miatt, ez már a feszült testtartásomból és a fel-alá járkálásomból is kitűnhet. Viszont azért arra igyekszem figyelni, hogy mire Nick is megérkezik legalább annyira le tudjak nyugodni, hogy ne hozzam rá a sikítófrászt, és mindent eldobva a kezéből, keze ügyéből, hanyatt-homlok szaladva rohanjon vissza szeretett furkászaihoz. Nem, azt egyáltalán nem szeretném... akármennyire nem tetszik apu legújabb okossága.
Mosolyogva veszem át a virágot Nicktől és köszönöm meg azt. Tényleg tetszik a csokor, sőt mi több, ez a kedvenc virágom. Nem tudom, hogy kérdezősködött-e utánam, vagy csak beletalált, de mindenesetre a legjobbat választotta. Ügyes a fiú, meg kell hagyni.
Figyelmesen hallgatom, hogy mit is próbál meg kihámozni a mondanivalójából. Aha... hogy neki nincs baja velem. Minden világos. Meg az is, hogy pszichomedimágia szak ide vagy oda, attól én még ugyanaz a néha lökött, viszonylag könnyen zavarba hozható lány vagyok, mint eddig. A zavarodottsággal pedig általában együttjár az összevisszaság is.
- Örülök neki! Főleg mivel nekem sincs bajom magammal, köszönöm kérdésed!
Ahogy kimondom a szavakat már a tenyerembe is temetem zavarodottságtól égő arcomat, és igyekszem mélyeket lélegezni, hogy valamennyire megnyugodjak. Mikor ez sikerül, akkor igyekszem normális arckifejezéssel, minden szégyenérzet nélkül Nickre nézni. Nehéz ügy, most biztos.
- Viccet félretéve... nincs semmi bajom veled! Apu legújabb ötletével van bajom, de arról te egyáltalán nem tehetsz. Nem foglak az alapján megítélni, hogy apáink mit szeretnének elérni... az nem én lennék, ezt te is tudod. Szóval rendben van, ha tényleg ezt szeretnéd, akkor találkozhatunk párszor. Aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle. De egyelőre ne szóljunk róla a családnak, rendben? Nem biztos, hogy abból bármi jó kisülne. Na, mit mondasz?

Anonymous

Vendég
Kedd Aug. 25, 2020 8:51 pm

Emily & Nicholas

Széles mosolyra húzom a számat. Elég érdekes lenne a helyzet, hogyha önmagával nem jönne ki. De most még nem reagálok minderre semmit. A maga módján érdekes egy lány és szerintem nem kell félteni őt. Talpra esett, azon a bizonyos sajátos módon. Nem is baj. Nem az okoskodásáért kedvelem, hanem önmagáért. Egyszerűen nem akar másnak tűnni, mint aki és ettől még inkább kedvesebb lesz a szememben.
Persze az zavar, hogy ránk erőltetik ezt az egészet. Ennél fogva olyan érzésem támadt mintha fojtogatnának és ezt nem akartam. Leültem mellé. Azt hiszem nem most fogunk egyhamar elválni egymástól, mert egy két dolgot tényleg jobb lenne ha helyretennénk.
– Igazából mai napig nem értem meg, hogy az édesapád mit látott bennem, amikor benyögte neked, hogy összeházasít velem. Az én apám sem mondd semmit. – és mint olyan, elzár a gondolataiból, amióta megtudta, hogy milyen tehetséges vagyok azok kifürkészésében. Na mindegy.
Hirtelen elgondolásból úgy döntöttem, hogy megfogom a kezét.
– Figyelj, együtt erősek vagyunk. Lehet, hogy a családunk mást szeretne, de ha összefogunk, akkor megváltoztathatjuk a gondolkodásmódjukat. Viszont… tudod hiába vagyok Scamander, nem szeretem ha elájulnak ettől a névtől. A nagyapám sem szereti. Talán ez az amiben még hasonlítok rá. Na mindegy. – el se merem engedni a kézfejét, mintha bármilyen menedéket is találnék most abban az érintésben.
– Igazából ha attól féltél, hogy menözni fogok vagy ilyesmi, akkor megnyugodhatsz. Idegenvezetősködni szeretek, az öcséd elég jó társaság volt, amíg ki nem derült, hogy egy furkásztól elgyengül és tesz az egész világra. Talán egyszer ő is megbékél velem, ha megtanulok az ő nyelvén beszélni. Viszont a legkisebb testvéreddel még nem tudom, hogyan kellene megtalálnom a közös szót. Egyáltalán meg kellene találnom? – kérdőn felhúzom a szemöldökömet és rá pillantok, a szemeire összpontosítok, még véletlenül sem az ajkaira. Nem akarom ennél is zavarba hozni magam és mire észbe kapok, hogy mit teszek, hogy még nem engedtem el a kézfejét, akkor elengedem.
Egy kicsit még el is pirulok, de ezt nem tudnám megmondani biztosra, minden esetre érzem, hogy az arcomat kezdi elönteni a hőség.
Nem félek tőle. Nem is akarok megfelelni neki. Csak önmagamat akarom adni, ennyi az egész. Ehhez mély levegőt veszek és egy újabb ötlettel állok elő, ami nem is olyan régen kezdett el körvonalazódni bennem.
– Barátként szerintem egész jól el tudjuk már viselni egymást. Nem gondolod, hogy meg kellene próbálnunk, nem csak barátként gondolnunk a másikra, hanem egyfajta támaszként is? Tudod arra a személyre, aki tényleg melletted fog állni a rossz pillanataidban is. Ezért leszek, most őszinte veled. – elbizonytalanodtam ugyan, hogy helyes lenne vele ilyesmit megosztani, de aztán rájöttem, hogy semmi értelme. Egy idő után biztos szóvá tenné, hogy miért tudok ezt meg azt anélkül, hogy ő kimondta volna és hasonlók.
– Bizonyára nem tudod, de legilimentor vagyok. Néha például ezért megy olyan jól az intelligens állatok gondozása is.
∞ szószám ✰ ©Öltözet

Anonymous

Vendég
Csüt. Aug. 27, 2020 6:16 pm
Ems & Nick

Nem értem, mit mosolyog ennyire. Mi olyan nagyon vicces? Mármint... jó, persze, van egy sejtésem, hogy mi vagy ki lehet olyan vicces - nevezetesen én, és az előbbi okosságom -, de Merlinre is! Szerencséje van, hogy nem mond semmit, mert a végén még neki is visszaszólok, mint Natenek az Akadémián tett látogatásakor. Abból pedig semmi jó nem sülne ki. Ezért is jó, hogy nem szól semmit... legalábbis ezzel kapcsolatban nem. Helyette előhozza azt a témát, amit legszívesebben jó messziről elkerülnék, méghozzá örökre, de tudom, hogy úgysem tehetem meg. Vagy Nick, vagy a családom valamelyik tagja egészen biztosan előhozza valamikor. Jaj!
-Miért nem kérdezed meg erről őt magát? Hátha neked elmondja. Engem még nem volt hajlandó felvilágosítani ezzel kapcsolatban, úgyhogy körülbelül annyit tudok, mint te. Egészen pontosan: semmit.
Közlöm vele egy halvány fintor kíséretében. Nem tudom eldönteni, hogy ez most a témának szól, vagy csak nem igazán tudom elképzelni aput és Nickket egy szobában, ahogy komótosan elcseverésznek rólam, illetve rólunk és a kapcsolatunkról. A kapcsolatunkról, ami nincs. Barátságnál több legalábbis biztos nincs, bármennyire is szeretnék az őseink. Hol vagyunk? A középkorban? Hahó!
Már épp újra nyitnám a számat, hogy mondjam a magamét, mikor váratlanul a kezemre teszi a sajátját. Összerezzenek, de nem húzom el a kezem az övé alól, úgy hallgatom a mondandóját.
- Nem... nem lehet, hogy mást szeretnének, hanem biztos. Sajnos. Ráadásul azt sem értem, hogy miből veszed ennyire biztosra, hogy együtt erősek vagyunk. Oké, félre ne érts, nincs bajom veled, de... Merlin szerelmére is! Ez abszurd! Nem tudom, mit gondoltak az apáink, de valami nincs rendben a fejükben. Az enyémében biztos nincs, a tiedet nem ismerem, nem tudok nyilatkozni róla. És megnyugodhatsz, nem szándékoztam elájulni a nevedtől. Meg úgy egyáltalán nem szándékoztam elájulni.
Biztosítom épségemről, és arról, hogy semmi olyasmi nem fog történni, amire számíthatna, úgyhogy megnyugodhat. A következő mondatait viszont már csak nagy szemeket meresztve hallgatom.
~Akkor most két kérdés, Scamander - uraság! Félni? Ki, én? Ugyan, dehogy! Valamint Menőzni? Ki? Te? Hát... hamarabb félnék attól, hogy Jessnek baja esik a sok pörgéstől, mint attól, hogy te menőzz.~
Gondolom rosszallóan rázva fejemet. Fogalmam sincs, mit akar ebből az egészből... vagyis de, Nate meg a furkász említésére már kezdem kapisgálni. De mit akar Jesszel?
Nagy levegőt veszek, megpróbálom lenyugtatni magam... azt hiszem, szükségem lesz rá.
- Nem igazán tudom... Nate sem egy könnyű eset, de ezt már tapasztalhattad. De Jess.... hát, hacsak nem tudsz állandóan pörögni, meg mindenbe is belemászni, amibe nem kellene, akkor nem tudom, mit tudnátok kezdeni egymással. Azért ne add fel, biztosan találsz majd valamit, amivel megbékíted... vagy elfogadtatod magad vele.
Teszem hozzá bátorítólag megszorítva a kezét. Nem akarok neki rosszat, és tényleg semmi bajom nincs vele, csak apu döntését nem értem. Arról viszont sem én, sem pedig ő nem tehet. Egyszerűen csak így alakult és kész. A szavaiból pedig úgy veszem ki, hogy ő is hasonló véleményen van. Szerencse. Csak azt nem értem, miért akar mindent egyszerre a nyakamba borítani. Épp elég nehéz a helyzetünk kisebb lépésekben is, hát még akkor, ha mindent is egyszerre kell megemészteni. Mint ahogy most. Azt hiszem, ezért még el kell kapnom aput...
- Értem! Szóval azt mondod, engedjünk a családi nyomásnak, és próbáljuk meg, amit meg kell? Nem biztos, hogy jól jársz velem, de... részemről rendben. Viszont... mi a fenét akar jelenteni az, hogy legilimentor vagy?? Mármint... amikor én olyanokat gondoltam rólad, hogy... akkor azt te mind hallottad a fejedben? Hallottad, és nem szóltál?! És.... és.... nem gondolod, hogy szólhattál volna hamarabb is? De egyébként meg... hé! A gondolataim a sajátjaim! Tessék kimászni a fejemből, jó?
Pattanok fel a padról felháborodottan. Szerintem teljesen érthető reakció, mert ez azért nem olyan kis dolog, amiről ráért volna később szólni... mondjuk jó, legalább szólt. Ez azért mellette szól. Miután kissé lehiggadok csak visszaülök mellé a padra, és figyelmesen várom a válaszát.

Anonymous

Vendég
Csüt. Aug. 27, 2020 6:50 pm

Emily & Nicholas

Inkább elhessegetem a dolgot, hogy megkedveltessem magam a testvéreivel vagy megértetnem magam az apjával, hogy mégis mit lát bennem. Végső soron nem kell mindenkinek megfelelnem. Legalábbis ebben az életben biztosan nem. Talán egy másikban. De akkor biztos, hogy nem Scamander lennék. Hanem gondolom egy szellem, na mindegy.
– Talán majd egyszer. Téged nem szokott ez zavarni? – vonom fel kérdőn a szemöldökömet. Ez az egész arról szól, hogy honnan jönnek az apjának ezek az érdekes ötletei, meg miért engem, tényleg engem választott a családból. Hiszen rengeteg Scamander van még rajtam kívül is, aki választható lenne ilyen vagány szerepekre.
– Én még mindig hiszek abban, hogy együtt túl éljük valahogy. – tudom, hogy most nagyon röviden válaszolok vissza neki, de az igazság kimondására készülök éppen. Ami lehet, hogy ijesztő lesz, lehengerli őt, de amíg nyugtatgatom és egyetértek vele biztosan nem lesz belőle semmi baj. Miért lenne?
– Ne félts engem, gyerekként azt hiszem én is a nővérem agyára mentem annak idején. Szóval lehet, hogy szót tudok érteni a testvéreiddel is. Plusz Alina mellett nőttem fel, ne hidd, hogy nyugodt volt mindig. Ő sem tud néha megállni, mert mindig tennie kell valamit. Bármit, csak ne lustálkodjon. – mosolygok, bár lehet, hogy a testvére nem olyan, mint Alina vagy én voltunk, de akkor sem kell féltenie. Megvannak a módszereim, hogy lefüleljem őt is. Időben, azt hiszem. Vagy valami olyasmi.
Kíváncsian figyelem őt, egy kicsit meglep, hogy ő is megfogja a kezem, de sebaj nem verem nagy dobra, nincs gond, nem ugrik ki a szívem a helyéről, nem konganak félre a harangok, nyugi van. Áh dehogy van nyugi! Mert elmondom neki, hogy mégis mi a harcias helyzet. Amit természetesen úgy reagál le ahogyan arra számítottam. Meglepetten és dühösen. Lehet, hogy nevetnék egy kicsit ezen az érthetetlenkedésén, de nem teszem. Talán jobban járok azzal, hogyha nem hergelem fel őt.
– Ne haragudj, de még a nővérem sem tud róla, Alina sem, akiben megbízom, neked csak azért mondtam el, mert úgy gondoltam jogodban áll tudni. Meg… amúgy is, őszinte akartam lenni hozzád. Azt hittem, jobb ha ezt tisztázom veled. – ha már velem kell majd élnie. Egy kicsit csendben maradok, megvárom amíg visszaül mellém és ahelyett, hogy hagynám őt szóhoz jutni inkább életem leghülyébb döntését hozom meg amit csak lehetett. Közelebb hajolok hozzá, megsimogatom az arcát figyelemelterelésképpen, majd egyszer csak hirtelen légből kapott ötletként megcsókolom.
∞ szószám ✰ ©Öltözet

Anonymous

Vendég
Csüt. Aug. 27, 2020 7:25 pm
Ems & Nick

-Dehogynem. Miért, kit ne zavarna, ha rákényszerítenének valamit, amit egyébként nem is biztos, hogy megtenne? Na ugye, hogy igazam van!
Nem értem a kérdést... mármint magát a kérdést igen, csak azt nem, hogy minek kérdezi. Főleg minek kérdezi feleslegesen. Az a baj, hogy úgy érzem, most sorra futjuk a felesleges, udvariaskodó köröket, és közben nem jutunk sehová sem, csak... csak vagyunk. Ez így nem jó. Nem tudom, Nick is érzi-e, de ez így nem jó. A túlélés említésére csak egyetértően hümmögök egyet, de közben azon jár az agyam, hogy mit lehetne ebből az egészből kihozni. Mindezt úgy, hogy se a szüleinket, se Nickket ne bántsam meg. Jaj! Azért amikor elkezd mesélni a gyerekkori önmagáról és a testvérével, meg Alinával való viszonyáról, akkor már ismét figyelmesen hallgatom. Egyrészt mert nem szeretném megbántani, másrészt meg... egyszerűen csak érdekel. Érdekel, hogy milyen volt gyerekként, meg hogy hogy éltek a testvérével, majd később Alinával. Furcsa, én sem értem, és mégis.
-Értem! Akkor lehet, tényleg szót tudsz érteni a hiperaktív öcsémmel is. Mégsem annyira veszett fejsze nyele.
Örülök, hogy a testvéreimmel is viszonylag jól ki tud jönni, mert csak egy család lesz belőlünk... valószínűleg elég gyakran fognak találkozni. Ez még nem olyan vészes helyzet.
Nem, az akkor jön, amikor elkezd magyarázkodni, hogy azért mondta el, hogy legilimentor, mert őszinte akart lenni velem. Hát... nagyszerű.
-Én ezt teljesen megértem, tényleg... csak azért ha belegondolsz, hogy közlik veled, van egy vőlegényed, ráadásul úgy, hogy még csak nem is dönthetsz róla, hogy legyen - e, még ráadásul az illető legilimentor is... te nem akadnál ki? Komolyan?
Érdeklődök kíváncsian, felvont szemöldökkel, de igazából nem jutottam el a kérdés végéig, mert megtörtént az, amire aztán egyáltalán nem számítottam. Nick megcsókolt. Én pedig szintén úgy reagálok rá, ahogy nem számítok rá, meg valószínűleg ő se: pofonvágom, aztán kicsit elhúzódom tőle, és értetlen arckifejezéssel pislogok rá.
-Nick... ez meg mégis mi a furkász volt? Most komolyan!

Anonymous

Vendég
Csüt. Aug. 27, 2020 7:47 pm

Emily & Nicholas

Enyhén vállat vonok. Jól van, talán igaza van.
– Jó, talán ez jogos. – ezzel meg nem szeretném ezt a témát azt hiszem tovább húzni, nyúzni, meg hasonló. Helyette inkább, nem is tudom mit csinálok. Elterelem a témát, a gyerekkoromról mesélek. Persze egy dolog amit átélek, de nem biztos, hogy a testvérével tényleg jóban leszünk. Na mindegy. Kiderül ha odakerülünk. Szerintem nem olyan veszett az ügy, csak a megfelelő hozzáállás kell, talán a részemről és több önbizalom az emberek felé, ami most tuti nincs, de mindegy.
– Nem biztos. Az emberekkel még mindig nehezen tudok kommunikálni, úgy értem… néha tényleg olyan vagyok, mint a nagyapám és akármit csinálok, nem tudok sokat változtatni magamon. – mondjuk neki annyiban volt szerencséje, hogy nem hallotta az emberek gondolatait, nem hallotta, hogy mit gondolnak róla, viszont én… én más vagyok. Hasonló, de mégis más.
– Valószínűleg nem annyira. Legilimentornak lenni nem akkora nagy átok, mint például vérfarkasnak vagy társaiknak. – magyarázok, vagy legalábbis próbálom menteni a menthetetlent. Mégis azt képzelem, hogy esetleg egy csókkal el lehet őt hallgattatni. De persze nem. Miért is lenne így, nem igaz? Felpofoz. Persze ez sem meglepő. Rajta már nem tudok azt hiszem meglepődni. Hiszen ő nem egy buta lány és én ezt nagyon jól tudom.
– Bocs, csak lenyugtatni akartalak. Plusz megmutatni, hogy tényleg számíthatsz rám. Ennyire rossz lennék? – persze tudom, hogy igen. Nem csak azért, mert elég bénán mutatom ki az érzéseimet és elég bénán javítom meg a másokkal kialakult kapcsolataimat, már ha ezt annak lehet nevezni.
Elhiszem, hogy barátként tök kedves vagyok, meg elviselhető, sőt elképzelhetően megtartható, na de férjként… jegyesként inkább… szerintem borzalmas.
– Ne haragudj. Nem megbántani akarlak. Csak megkedveltetni magam, meg… Nem lehetsz mérges rám azért, mert kíváncsi vagyok. – elhúztam a számat. Hogy mégis mire vagyok kíváncsi? Azt inkább nem akartam most elmondani neki. Vagy ha mégis, akkor nem most amikor indulatos. Merlin óvjon a mérges, haragos nőktől, de komolyan!
∞ szószám ✰ ©Öltözet

Anonymous

Vendég
Csüt. Aug. 27, 2020 8:31 pm
Ems & Nick

~Azt mondja: talán jogos. Hát kész... az eszem megáll~
Normális esetben azt hinné az ember, hogy legalább a gondolatai védetten vannak a fejében. Mondom, normális esetben. Na, a mi esetünk mindennek tekinthető, csak épp normálisnak nem. Ráadásul elfelejtkeztem arról, amiről egyébként nem kellene... nevezetesen hogy Nick legilimentor. Ami pedig azt jelenti, hogy az én gondolataim mindenhogy vannak, csak biztonságban nem. Nagyon szuper.
-Értem! Szóval egy furkászőrülttel hozott össze a Sors, illetve pontosabban apu, aki az emberekkel nehezen érteti meg magát, és nem tudja kifejezni az érzelmeit. Jól értem? Hát.. ez nehéz ügy, de szerencsére én pont az érzelmeket tanulmányozom, úgyhogy hátha tudunk változtatni a helyzeten. Persze, nem mondom, hogy könnyű lesz, meg azt sem, hogy gyors, de nem lehetetlen.
Ajánlom fel a segítségemet, bár fogalmam sincs, hogy mennyire lenne működőképes a dolog. Azért még semmi nincs veszve. A vérfarkasos hasonlatra csak csendben csóválom a fejemet... jó, oké, igaza van, legilimentornak lenni tényleg nem olyan rossz, mint mondjuk vérfarkasnak lenni, de az se lehet könnyű.
-Tudom. Bocsi, tényleg, csak... miért érzem úgy, hogy ez most egy kicsit gyors volt? És mi az, hogy le akartál nyugtatni? Úgy, hogy megcsókolsz? Nick... ha mindenkit így akarsz lenyugtatni, akkor az úgy elég érdekes helyzeteket hoz magával. Szóval inkább ne próbálkozz, jó? Mármint velem lehet, de mással nem biztos, hogy kéne. Na meg... kíváncsi voltál? Mégis mire, ha szabad kérdeznem?
Érdeklődök még mindig kíváncsian fürkészve az arcát, hogy esetleg le tudok-e olvasni róla valamit, de remélhetőleg nem kell, mert elmondja magától is. Tényleg jó lenne.

Anonymous

Vendég
Csüt. Aug. 27, 2020 8:58 pm

Emily & Nicholas

Meglepő, de azt hiszem örülök, neki, hogy egy kicsit talán megért és azt mondja, hogy esetleg tudna segíteni az én gondomban.
– Köszönöm, kedves vagy. Örülök, hogy segítenél. – mert miért ne segítene, nem igaz? Talán emiatt a kedvessége miatt kedvelhetném őt. Hiszen tényleg kedves. Ez vitathatatlan. Meg még esetleg segítőkész, bár nem tudom, hogy ezt kötelességből teszi, vagy azért mert tényleg ezt szeretné tenni. Nem akarom most kideríteni. Azt hiszem mindketten jobban járunk vele.
– Nyugalom, nem hiszem, hogy más lányokat is így akarnék megnyugtatni mint téged. – azt persze nem kérdezem meg, hogy féltékeny volna, hogyha esetleg mégis. Amúgy sem tennék ilyet és biztosan nem ismer, ha ezt kinézi belőlem. Minden rágalmat bevállalok, de ezt azért nem.
Megnyugtató, hogy egy kicsit nyugodtabban reagálja le ezt az egészet egy darabig. Persze nem sokáig. Sóhajtok egyet. Természetesen azt is meg kell magyaráznom neki, hogy miért érzem, gondolom ezt az egészet így. A térdemre helyezem a tenyereimet. Oké, most nagyon de nagyon hatásosnak kell lennem, fel is készülök rá, de nem hiszem, hogy ezt most menni fog, nem vagyok biztos ebben az egészben, komolyan nem.
– Rád voltam kíváncsi. Hogy milyen esetleg úgy gondolni rád és szerető szándékkal közelíteni feléd. Ennyi az egész. Nem akartam, hogy csalódj bennem. – pillantok felé egész ártatlan fejjel. Persze… valahol azért mégse kellett félteni és valószínűleg már annyira ártatlan sem vagyok, mint amilyen ártatlan fejet próbálok vágni, de ezt persze nem most kellene kimagyaráznom neki.
– Különben, ha megengeded akkor tényleg elhívnálak téged egy normálisabb randira. De csak ha egyetértesz velem és megígéred, hogy nem gondolod túl a dolgokat és nem sértődsz meg, ha akarva akaratlanul kitalálom azt amire éppen gondolsz. – persze nem a kitaláláson volt most éppen a lényeg, hanem azon, hogy tudni fogom ha közben engem szid és azt is tudni fogom, hogy minek örülne éppen. Tudom, rémes egy alak vagyok, főleg hogyha rémesen őszinte akarok lenni az emberekkel. Főleg valaki olyannal, aki olyan, mint Ems.
∞ szószám ✰ ©Öltözet

Anonymous

Vendég
Csüt. Aug. 27, 2020 9:27 pm
Ems & Nick

Furcsa, értetlen tekintettel figyelem Nickket. Nem értem, mit kell ezen köszönni... természetes, hogy segítek. Másnak is segítenék, ha arról lenne szó.
- Nincs mit köszönni. Persze, hogy segítek... nekem valahogy egyértelmű, hogy ha valakinek szüksége van rám, akkor itt vagyok, segítek.
Miért kell túlragozni az egyértelműt? Én ilyen vagyok, és kész... gyakorlatilag olyan természetes nekem az, hogy segítek, mint a lélegzés. Arra se kérdez rá az ember, hogy miért teszi, nem igaz? Na, akkor ennyit erről.
Akaratlanul is elnevetem magam, mikor közli, hogy nem hiszi, hogy más lányokat is úgy akarna megnyugtatni, mint engem. Na és ha mégis? Mi közöm van nekem ahhoz? Amit nem tudok, az nem fájhat, és ha nem fáj, akkor nem tudom később a szemére vetni, hogy mit is csinált.
-Hát... ezt azért jó hallani. Már nem azért, nem mintha féltékeny lennék, vagy bármi ilyesmi, csak mégis... ha egyszer ilyen ügyesen összeraktak minket, akkor ne rontsuk el a dolgokat. Legalábbis azt, amiről azt se tudom, hogy mi is van tulajdonképpen. Érted?
Emelem rá érdeklődőn csillogó tekintetemet, és a továbbiakban csöndben hallgatom végig a mondandóját. Valahogy idegesnek tűnik... mondjuk ezzel nincs egyedül, én sem vagyok a helyzet magaslatán, mi tagadás.
-Nick! Figyelj, nem hiszem, hogy csalódást tudsz okozni. Apáink összeboronáltak minket... fogalmam sincs, miért, te sem tudod, de... miért kell nekünk emiatt szenvedni és rosszul érezni magunkat? Igazad volt, akár lehetünk egy csapat is, és akkor talán megváltoztathatjuk a gondolkodásmódjukat. Hátha. Azt hiszem, meg tudjuk csinálni. A legilimencia meg... ijesztő, igen. De meg tudok barátkozni vele. És talán még a hasznunkra is fordíthatnánk. Lehetne ez a titkos csatornánk. Illetve én gondolatokkal üzennék, te pedig... majd kitalálunk valamit. Lényeg, hogy csak mi tudnánk róla. Na, mit szólsz? A randi meg... rendben van, de ígérd meg, hogy megpróbálod nem túl sokszor olvasni a gondolataimat, rendben?
Nem tudom, mi lesz ebből az egészből, de egyszerre csak egy lépést, az a legbiztosabb. Aztán majd meglátjuk.

Anonymous

Vendég
Csüt. Aug. 27, 2020 10:02 pm

Emily & Nicholas

Igazából örültem, hogy ilyen. Mármint ennyire barátságos. Biztos, hogy mindenkivel ilyen. De én tényleg hálás vagyok neki ezért. Arra ösztönöz, hogy ne tartsak tőle. Ami meg szerintem egészen jó pont, tekintve, hogy nem mindig tudom megértetni magam mindenkivel vagy nem helyesen, nem jól teszem ezt.
Ő mégis másnak tűnt. Valamit az apáink biztosan jól kiterveltek, csak még én magam sem tudom, hogy mit. Egyrészt nem szoktam Ems apjával beszélgetni, az enyémmel meg túl ritkán találkozom az akadémia miatt. Mást meg nem hiszem, hogy megkérdezhetnék, tud-e esetleg erről az egyességről, ötletről valami használhatót.
– Biztos sok barátod van és sokan szerethetnek téged ezért. – húzom széles mosolyra a számat, újra és újra és újra az ő közelében. Talán kezdem megkedvelni őt, ki tudja.
Természetesen az elején én is ódzkodtam ettől az egésztől egy jó kicsit, de aztán megpróbáltam más szemmel nézni erre az egész helyzetre, talán az segíthet neki is majd.
– Te lehet, hogy nem, de én egy kicsit biztosan féltékeny lennék, ha valakinek időközben sikerülne téged behálóznia. Mármint persze nem azzal van bajom, hogy élni kell az életet és hasonló, hanem az a baj a féltékenységet nem tudom megmagyarázni. Egyszerűen csak érzem, hogy megtörténik és kész. – magyarázom és egy kicsit lesütöm a fejem. Az a baj, hogyha érzésekről van szó, akkor a féltékenység az amelyiket egyáltalán nem tudom normálisan kezelni. Nyugodt vagyok, meg minden, de… ezért vagyok hálás a legilimenciának igazából. Mert így biztos lehetek olyan dolgokban, amikben eredetileg tudomásom sem lehetne.
– Oh, úgy gondolod? Ez egy kicsit meglepett. De örülök neki azt hiszem. Vagyis nem hiszem, hanem örülök neki. – boldogabb leszek egy kicsivel, talán még a hangomból is kihallatszik, hogy nem áll szándékomban semmi elszomorított tenni.
– Tetszik az ötleted, benne vagyok. – felcsillannak a szemeim azt hiszem az örömtől.
– Igyekszem, oké? Nem szánt szándékkal csinálom ezt, hanem egyszerűen csak… magától megy, azt hiszem. Bocsi. – azzal hirtelen magamhoz öleltem őt és nyomtam egy puszit a feje búbjára, merthogy azt sikerült felém fordítanom. De ugyanezzel a hirtelenséggel el is engedem őt, vissza a saját helyére, még mielőtt megint valami fura fejet vágna vagy megsértődne vagy tudom is én.
– Bocs, nem akartalak megint kiakasztani, de örülök, hogy tudtunk beszélni minderről. – húzom ki végül magam és igyekszem normális fejet vágni, mint aki nem ölelte volna hirtelen őt magához és hasonlók.

∞ szószám ✰ ©Öltözet

Anonymous

Vendég
Csüt. Aug. 27, 2020 11:26 pm
Ems & Nick

Mai napig nem tudom, apu miért tette azt, amit... tényleg. Viszont annyi biztos, hogy valószínűleg tudják, mit csináltak... akkor is, ha mi nem értjük. Márpedig nem értjük. Hozzá kell tegyem, sajnos. Lehet, meg kéne kérnem Nickket, hogy nézzen már bele apu fejébe, ha végre egyszer találkoznak, hátha ő ki tudja belőle olvasni, miért is van ez az egész helyzet. Mert az biztos, hogy nem csak a mi boldogságunkért.
-Nem igazán. Mármint van néhány, de nincs olyan sok, mint ahogy szeretném, hogy legyen. Te hogy állsz barátok terén? Azért biztos vagyok benne, hogy neked is van pár barátod. Vagy rosszul gondolom?
Azok alapján, amit elmondott úgy érzem, inkább az állatok közelében érzi jól magát... de kizárt, hogy ne legyen legalább egy barátja. Nem, az nem létezik.
A féltékenység említésére kissé felszalad a szemöldököm. Nocsak, féltékeny típus? Ma is tanultam valamit... majd figyelek, hogy ne legyen rá semmi oka.
-Értem! De ne aggódj, majd figyelek, hogy ne legyen okod féltékenykedni, rendben?
Azt mondjuk nem tudom, hogy hogy is oldom ezt meg, mert az érzéseit nem tudom befolyásolni. Pedig megtenném, ha ezzel tudnék neki segíteni, tényleg. Néha nem tudom eldönteni, hogy mi lesz a következő lépése... ettől is olyan fura ez az egész. Ugyanakkor viszont érdekes, és... fura, de talán kevésbé haragszom miatta apura. Nem értem jobban, de kevésbé haragszom.
-Az már haladás, ha nem csak hiszed, hanem örülsz is neki! Mármint... egyszerre egy lépést, de haladunk. Szuper. És igen, úgy gondolom... de még mindig furcsa ez az egész. Nem baj, majd minden a helyére kerül egyszer.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem javult valamicskét a helyzet Nick és köztem... már bízunk egymásban legalább annyira, hogy a legilimentorságát előnyünkre fordítsuk. Azért ez már valami, nem igaz? A többi majd alakul később.
Meglepetten pislogok, mikor Nick egy hirtelen mozdulattal megölel, megpuszilja a fejem, a következő pillanatban pedig ismét a helyemen találom magam. Hát.. ez fura volt, mit ne mondjak.
-Semmi gond... már tudom, hogy bármikor történhet valami, amire nem számítok, úgyhogy remélhetőleg nem fogok kiakadni... ha mégis, azért bocsi. És igen, én is örülök, hogy meg tudtuk beszélni ezt az egészet.
Bólintok mosolyogva, és egy hirtelen ötlettől vezérelve megölelem Nickket, hogy érezze, tényleg nincs semmi gond, és együtt mindent meg tudunk oldani. Csak idő kérdése... abból pedig van bőven.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: