HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Online muglik
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (16 fő) Vas. Márc. 13, 2016 1:19 pm-kor volt itt.
Adminok
Levin Dolohov

Profil
PM
Karakterlap

Dominic Linwood

Profil
PM
Karakterlap
Testvéroldalunk
Legújabb válaszok
Zara & Chris
by Christopher Broadmoor
Csüt. Júl. 07, 2016 1:49 am


Makepeace & Broadmoor
by Christopher Broadmoor
Kedd Jún. 28, 2016 3:09 am


London Life
by Vendég
Vas. Jún. 26, 2016 1:15 pm


Amelia Houghton
by Amelia Houghton
Szomb. Jún. 25, 2016 8:17 pm


Hírek
by Admin
Szer. Jún. 22, 2016 12:17 am


Playby lista
by Zara Rae Hale
Kedd Jún. 21, 2016 11:03 pm


Zara Rae Hale
by Admin
Kedd Jún. 21, 2016 10:39 pm


Liam várja szeretettel
by Liam Weasley
Pént. Jún. 17, 2016 8:38 pm


Dominic & Dolohovék
by Alexander Dolohov
Csüt. Jún. 16, 2016 7:54 pm


Julia & Dominic
by Dominic Linwood
Vas. Jún. 12, 2016 3:59 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:44 pm


Levin & Carol
by Caroline Dolohov
Vas. Jún. 12, 2016 2:14 pm


Xanthe & Jack
by Jack Durward
Szomb. Jún. 04, 2016 11:01 pm


Hataway keressetje
by Katherine Hataway
Szomb. Jún. 04, 2016 1:28 pm


Katherine Hataway
by Admin
Szomb. Jún. 04, 2016 12:01 pm


Ms. Granger & Mr. Dolohov
by Levin Dolohov
Pént. Jún. 03, 2016 11:45 pm


Nathan & Carol
by Caroline Dolohov
Csüt. Jún. 02, 2016 7:55 pm


Octavia Wright
by Octavia Wright
Kedd Május 31, 2016 6:57 pm


Gloria Dashwood
by Admin
Hétf. Május 30, 2016 10:24 pm


Tessa & Eliot
by Eliot Makepeace
Hétf. Május 30, 2016 10:01 pmShare | 
 

 Dominique Gabrielle Weasley

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

avatar


Nem :
Kor : 16

TémanyitásTárgy: Dominique Gabrielle Weasley   Csüt. Márc. 17, 2016 1:41 pm
Dominique Gabrielle Weasley


Becenevem:
Mini, Nicky, Domi

Nemem:

Születési dátumom:
2001. december 24.

Házam:
Hollóhát

Évfolyamom:
V. Évfolyam

Patrónusom:
Fehér páva

Pálcám:
Cseresznyefa, sárkányszívizomhúr, 10 és 3/4 hüvelyk

Vérem:
félvér


Otthon, édes otthon

Apám:
Bill Weasley | Mint elsőszülött gyermek nem csoda, hogy túl komolynak, vagy vaskezűnek tűnik. Néha az is, de alapjáraton jó ember, akinek szintén meg lehet lágyítani a szívét különböző módszerekkel. Az egyik ilyen például a családja: a feleség és a gyermekei.
Édesapám remek szülő, kiváló mintakép öcsémnek, de még nekünk is a nővéremmel. Ami a kapcsolatunkat illeti, nagyi szerint, mivel én vagyok a legkisebb lány a családunkban és azért valljuk be, eléggé szépen kirajzolódnak a véla génjeim, apa különös odafigyeléssel vigyáz rám. Természetesen a többi gyerekét sem hanyagolja el, nekik más dolgokban szán nagyobb figyelmet, mint nekem, szóval senki ne gondolja, hogy valamivel nagyobb kedvességben részesülök, mint testvéreim. Egyébként szerintem, örökké apa legkisebb kicsi lánya maradok. Ez nem jelenti azt is, hogy kapcsolatunk mindig felhőtlen, de elég jól megértjük egymást többnyire.  

Anyám:
Fleur Delacour | Édesanyám továbbvitte és átadta nekünk a franciák különös előkelőségét, illetve a véla génjeit.
Az egykori Trimágus Kupa versenyzőjéből csodálatos, példaminta anyuka lett, és büszkén azt mondhatom, hogy az enyém. Édesanyám mindig ott van, amikor segítségre van szükségem, és gyakran ő pofozza rendbe a bonyolultnak tűnő tini életemet. Igazi anya-lánya kapcsolat van köztünk, bármit megosztok vele, ami nyomja a kis szívemet. És talán pont ettől erős a kapcsolatunk.

Öcsém:
Louis Weasley | Imádom ezt a kis kerti törpét, de fúh! Néha tényleg legalább annyira idegesítő, mint egy kerti törpe. Annak ellenére, hogy többnyire elvagyunk egymás mellett, van amikor annyira fel tud bosszantani, hogy el sem akarom hinni, hogy nem direkt csinálja. Eleinte egyébként lehet, hogy nem, de ahogy egyre jobban feldühít, egyre több a bántó szándék benne. Amíg teljesen össze nem veszünk és Vickynek közbe kell avatkoznia.
Szerintem el lett kényeztetve.

Nővérem:
Victoire Weasley | Ő a legidősebb gyermek a családunkban, fiatal, gyönyörű nővé cseperedett, aki amellett, hogy csodás külsőt tudhat magáénak, nagy eszet is. Igen, a nővérem igencsak intelligens, és a korához képest elég komoly. Nem csoda, hogy sokszor ő fegyelmez minket Louis-szal, ha nem tudjuk visszafogni magunkat és egymásnak esünk különböző módszerekkel.


A lélek tükre

Pozitív tulajdonságaim:
Jó tulajdonságnak elsősorban az emelendő ki, hogy remek humorérzéke van. Talán ennek köszönhető az is, hogy remekül el tud vegyülni egy társaságban, bárkivel könnyedén elbeszélget, mindenkivel képes megtalálni a közös témát, hangot, anélkül, hogy ismerné a másikról.
Nincs szüksége mások társaságára, hogy elfoglalja magát, egyedül is nagyszerűen elszórakozik, egyszerűen képtelen unatkozni. Ez talán annak köszönhető, hogy minden apró hülyeséggel le tudja magát kötni, egy könyvvel is elüti az időt, ha más, izgalmasabbat nem talál. Gondolom, ez a tény senkit nem lep meg abból kiindulva, hogy hollóhátas. Nem hiába került a kékek házába, ezt pedig az is bizonyítja, hogy a tudásvágya hatalmas, mindent úgy szív magába, akárcsak egy szivacs.
Annak ellenére, hogy a hollóhátasok között némileg hanyag tanulónak mondható, a jegyei igencsak jók. Gyakorta azt venni észre rajta, hogy nem figyel, ámde ez nem így van, ugyanis képes egyszerre több dolgot is csinálni.
Utalja haszontalannak érezni magát, ezért többnyire igyekszik kitölteni valami hasznossal a szabadidejét.
Könnyen vesz fel pókerarcot, így ha beszólnak neki, képes úgy tenni, mintha meg se hallotta volna. Ha pedig elkerülhetetlen, akkor vissza is szól az illetőnek, ő aztán nem tart attól, hogy valaki az ellenségévé válik. Amúgy is… miért aggódnak azért, hogy ellenfele lesz olyasvalaki, aki szándékosan megbántja?
Csínytevései miatt igen gyorsan szerzett hírnevet, amire amúgy nem vágyott, hisz megveti a feltűnősködést és a nagyképű embereket. De Weasley vér folyik az ereiben, ezért pedig igazán nem tehet.
Igyekszik mindenkivel kedvesnek lenni, őszinte – ó, de még mennyire – és némi szerénység is jellemzi. Sosem használta ki, hogy véla felmenői vannak.

Negatív tulajdonságaim:
Az életére színdarabként tekint, amiben ő a főszereplő és minden úgy történik, ahogy eltervezi. Így érthető, hogy nincs ínyére, ha a dolgok mégsem úgy sülnek el, ahogy elképzelte. Olykor mogorva és gonosz lesz, okvetlenül is belemar másokba, ha úgy véli, szekálják. Márpedig gyakran látja így, hisz rosszabb pillanataiban iszonyat negatívan gondolkozik.
Lobbanékony, előbb cselekszik, mint gondolkozik, ami viszont megkülönbözteti a meggondolt hollóhátasoktól. Nem hiába találkozik gyakrabban McGalagonnyal, mint bármelyik más diáktársa. Nem mintha annyi szabályt sértene meg, csupán néha túlzásba viszi a tréfálkozást. És mindezek által, annak ellenére, hogy jelleme egy nyughatatlan fiatal lányt fest le, az igazgatónő mintha kedvelné. Talán ez az egyetlen oka annak, hogy még nem vette el tőle a prefektusi posztot, amit tavaly kapott meg.
Annak ellenére, hogy bátornak akarja láttatni magát, gyakran elbizonytalanodik, és nem tudja, hogyan cselekedjen helyesen. Utál segítséget kérni, ezért ezekben a pillanatokban sem teszi. Jobban szereti egyedül megoldani a saját problémáit, mert nem hisz abban, hogy bárki is csak úgy, önzetlenül segítene neki, ha bajba kerülne. Természetesen bárki a családján kívül, ugyebár.
Nagyon gyakran vitriolos, egyszerűen a vérében folyik a szarkazmus. Van, hogy viccből használja, de legtöbbször akkor, ha mérges. És a különbség érezhető, így képtelenség, hogy valaki azt higgye, nem beszél komolyan, amikor igen is.
Nehezen győzhető meg bármiről, nagyon sokat ad a saját szavaira, döntésére, és szinte kivétel nélkül inkább ösztönösen cselekszik, mint racionálisan.  

Múltam:
1. Az első szava a nem volt.
A gyerekek általában az anya, apa, papa, mama és ezekhez hasonló könnyű szavakkal kezdik meg a beszédet, azonban Dominique-kal teljesen más a helyzet. Ő akkor ejtette ki az első szavát, amikor kisgyerek korában az édesanyja megpróbálta megetetni vele a zöldborsó pürét. Majd a szót követte egy ismétlés, és még egy, no meg még egy. A nem akár az élete egyik jellemzője is lehet: mindig ellenszegül, ha valamivel nem ért egyet.
2. Utálja a Domi becenevet.
Ez annak köszönhető, hogy eme megszólítás hasonlít a „dummie” szóra, ami pedig ostoba embert jelent. Nos, el tudja mindenki képzelni, mekkora érvágás egy hollóhátasnak, ha már a nevében benne van, hogy egyszerű, amikor nem is… néha rendkívül mérges a szüleire, hogy nem adtak neki más nevet.
3. Kedvenc nénikéje Hermione.
„Akár hollóhátas is lehetett volna…” jegyzi meg mindig, akárhányszor szóba jön nénikéje. Egyszerűen lenyűgözőnek találja, mennyi mindent tud Hermione. Valamilyen szinten példaképként tekint rá, és nénikéje tudása arra ösztönzi, hogy rengeteget olvasson, no meg olyan eredményeket érjen el, mint amiket egykor maga Miss Granger is elért.
4. Sosem szerette a francia nyelvet.
Már egészen kicsi kora óta utálta, eltalálni a pontos kiejtést, ragot. Sosem értette, minek ennyi macera egy nyelvben, túl csicsásnak és erőltetettnek érezte a szerelem nyelvét. Ennek ellenére természetesen tökéletesen beszéli, és csak akkor, ha muszáj. Emiatt édesanyja gyakran franciául szól hozzá, mert attól tart, a kisebb lánya egyszer még elfelejti az igazi anyanyelvét.
5. Nem csak a Roxforttól kapott levelet.
Mivel félig francia származású, így a Beauxbatontól is érkezett baglya. A döntés rajta állt, és mivel nem szereti a franciát, annak ellenére, hogy tökéletesen beszéli, ezért a Roxfortot választotta. A másik nyomós ok az volt, hogy a családja nagyobb része is ott tanul, illetve… ki ne akarna abba az iskolába járni, ahol legyőzték Tudjukkit?
6. Sosem érezte magát különlegesnek.
Elsőszülött gyereknek lenni nem könnyű dolog, mert túl sok az elvárás. A legfiatalabbnak születni tudni kell, akkor kapja a legtöbb figyelmet az ember. És akit közöttük hoz a gólya? Nem is annyira érdekes… persze, Bill és Fleur sosem éreztették ezt Dominique-kal, szándékosan legalább is nem, de Dom mégis gyakran érzi, hogy nem kap olyan különleges odafigyelést, mint nővére, vagy öccse.
7. Flitwick nem szívleli.
Móta Mini elrontott egy bűbájt első próbálkozásra, még a tanulmányai elején, a kicsi méretű tanár valamiért nem kedveli. És azóta, hogy a fiatal Weasley rájött erre, szinte célpontjául tűzte ki a Professzort. Mindennemű tréfákon teszi ki, ami miatt kénytelen gyakran meglátogatni az igazgatói irodát. Természetesen megérti, mi ez a nagy felhajtás akörül, hogy a bűbájai nem tökéletesek elsőre, hisz nővére még ebben is jeleskedik. Márpedig a Professzor úr igazán tehetne valami különbséget, ugyanis attól még, hogy ugyanaz a vér folyik az ereikben, nem kell ugyanolyannak lenniük.
8. Házak és aranyvérűek&félvérek, mugli születésűek közti viszályok.
Ha ennél van nagyobb baromság, akkor Dominique Weasley világgá megy és megeszi visszamenőleg az összes zöldborsó pürét, amit kicsi korában az édesanyjának nem sikerült megetetni vele. Egyszerűen rühelli a felfuvalkodott aranyvérűeket, a kedvence pedig a mardekáros arisztokrata kombo. Nos, igen, őket is előszeretettel mókázza meg.
9. Carpe diem.
Őszintén szólva fogalma sincs, hogy mi lesz vele, ha egyszer felnő. Nem szeretne a minisztériumban dolgozni, auror lenni, vagy bármi unalmas, megszokott foglalkozást vállalni. Minden érdekli, de leginkább a semmi. Biztos ez is egy olyan serdülőkori gikszer, amit ráér még kinőni.
10. Nem szereti május másodikát.
Oké, hogy akkor van Victoire születésnapja, de hahó! Valakinek feltűnhetne, hogy az egy szomorú esemény időpontja is. Rendkívül sok családbarát meghalt a háborúban, köztük Fred bácsi is. Némi együttérzés lehetne másokban is.  

Külsőm:
Különleges báj jellemzi, még úgy is, hogy gyakran egyáltalán nem elragadó. Magassága némileg kiesik az átlagosból, ugyanis korához képest picivel alacsonyabb. Testalkata törékenyhatású, azonban cseppet sem gyenge, hisz a sok kviddicsnek köszönhetően, elég jó formában van. Hosszú, hátközépig érő vörös loknik ereszkednek le a feje búbjáról, amik a fényhatások képesek arannyá változtatni. Különleges arany vörös hajszínét mind a két szülőjének köszönheti. Alkalomadtán szőkére varázsolja hajszínét, de nem azért, mert nincs megelégedve az eredetivel, hanem azért, mert időnként túlságosan is hiányolja a nap sugarait. Amúgy meg a búzakalász árnyalat remekül megy a zöldben pompázó tekintetéhez, amit édesapjától örökölt.
A mindennapokban szeret csinosan, ámde kényelmesen öltözködni, nem az a nagyon lányos típus, ennek ellenére egyáltalán nem nevezhető fiúsnak.


A madarak csiripelték

Amortentiám:
Magas kakaótartalmú étcsokoládé, eper és chili por

Mumusom:
Kentaur

Edevis tükre:
Sikeres, önálló nővé válni.

Hobbim:
olvasás, kviddics, tréfák kieszelése, tréfák véghezvitele, bajba keveredés kalandok keresése

Elveim:
Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő.

Amit sosem tennék meg:
Nem vallana szerelmet senkinek.

Ami zavar:
A rengeteg kretén, aki csak egy Weasley ivadéknak bélyegezi.  

Ami a legfontosabb az életemben:
Túl sok minden van, hogy csak egy valamit emeljen ki.

Ami a legkevésbé fontos számomra:
Haters always gonna hate.

Amire büszke vagyok:
A családnevére és a származására.

Ha valamit megváltoztathatnék az életemben:
Leátkoznám minden aranyvérű sznob fejét.

Így képzelem a jövőmet:
Egyelőre nincsenek pontos tervei, túl fiatal ahhoz, hogy ezzel is terhelje a túlbuzgó agytekervényeit. Utazni szeretne, mégpedig sokat.

Egyéb:
Egynyolcad rész véla vagyok.
Lassan két éve prefektus.
A Hollóhát fogója és jó esélyei vannak arra, hogy a jövőben akár a csapat kapitánya legyen.
Play by:
Katherine McNamara

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


TémanyitásTárgy: Re: Dominique Gabrielle Weasley   Szer. Márc. 30, 2016 3:19 pm
Elfogadva


Dominique egy igazán szimpatikus lány, aki tökéletesen beleillik a Weasley családba, azonban mégsem egy sablon karakter. Külön élvezetes volt a stílusod, abszolút jól átadtad Dominique karakterét - aminek canon lévén nagyon örülök, elvégre velük szemben mindig nagyobb az elvárás és aggódik is az ember, nehogy teljesen rossz irányba vigyék el. Nálad ez nem történt meg, pontosan olyan lányt hoztál, amilyennek Nickynek lennie kell. Alig várom, hogy még jobban megismerhessem őt.
Nincs is más dolgod játék előtt, csak foglalj playby-t és hirdesd meg a keresettjeidet, ha vannak!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Dominique Gabrielle Weasley
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Finite Incantatem :: Offtopik :: Karakterek :: Hollóhát-
Ugrás: